Alle berichten | Neder-Betuwe | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/gelderland/neder-betuwe.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Neder-Betuwe nl Thu, 01 Dec 2022 03:40:14 GMT 2022-12-01T03:40:14Z nl Gezocht - Overval – Dokter M. van Drielplein – Ochten https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/02-overval---dokter-m.-van-drielplein---ochten.html Op dinsdag 6 september om ongeveer 19.45 uur werd een supermarkt aan het Dokter M. van Drielplein in Ochten overvallen. De overvaller bedreigde de kassier met een mes en eiste geld. verdachte Mon, 19 Sep 2022 12:23:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/02-overval---dokter-m.-van-drielplein---ochten.html 2022-09-19T12:23:00Z Na de overval is de dader de winkel uitgelopen en vermoedelijk linksaf geslagen, in de richting van de Molendam. Gelukkig raakte er niemand gewond.

Getuigen

Op het moment van de overval was er nog één kassa open en stonden er zes klanten in de rij bij de kassa. Was je getuige van de overval en heb je nog niet met de politie gesproken? Dan komen we graag met je in contact.

Ook zijn we in het bijzonder nog op zoek naar een klant die rond 19.45 uur de winkel verliet. Deze klant had bij de kassa een tray bier afgerekend en toen hij de winkel uitliep, botste de overvaller tegen hem op. Kun je dit nog herinneren en is de overvaller tegen u aan gelopen toen je de winkel verliet? Dan spreken we je graag!

]]>
Vluchtroute

De dader is dus vermoedelijk in de richting van de Molendam gelopen nadat hij de winkel had verlaten.

Heb je die avond in de winkel iets gezien van de overval of de overvaller? Neem contact met ons op. Dit kan via de opsporingstiplijn op 0800-6070.

]]>
]]>
51.91072679 5.58560428
Ochten - Getuigenoproep overval supermarkt https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/7/02-getuigenoproep-overval-supermarkt.html De politie zoekt getuigen van een overval in een supermarkt in Ochten. De overval vond dinsdagavond 6 september plaats aan de Dokter M van Drielplein. De overval werd gepleegd door een man die na de overval op de vlucht sloeg. Wed, 07 Sep 2022 12:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/7/02-getuigenoproep-overval-supermarkt.html 2022-09-07T12:09:00Z Rond 19:45 uur liep een onbekend man de supermarkt aan de Dokter M van Drielplein in Ochten binnen. De overvaller bedreigde een medewerker met een wapen. De overvaller ging er daarna met een geldbedrag vandoor. Gelukkig raakte niemand gewond. Na de melding van de overval is er direct een burgernetmelding uitgegaan en hebben agenten gezocht in de omgeving, maar helaas is de man niet meer aangetroffen. Op het moment van de overval waren er mensen aanwezig in de supermarkt. De politie komt graag in contact met deze mensen.

Signalement en vluchtroute

De overvaller is een man met een lichte huidskleur en krulhaar of slag in het haar. Hij droeg op het moment van de overval een blauwe jas. Vermoedelijk is hij vanaf de Dokter M van Drielplein gevlucht in de richting van de Molendam.

Getuigen gezocht

We zijn op zoek naar getuigen die op dinsdag 6 september rond 19:45 uur iets opvallends hebben gezien aan de Dokter M van Drielplein in Ochten of in de omgeving daarvan. Beeldmateriaal, denk aan beelden van een deurbel of dashcam, kunnen cruciaal zijn bij het onderzoek. We verzoeken getuigen die informatie en/of beelden hebben om contact op te nemen via 0900-8844. Melden kan ook volledig anoniem via 0800-7000. Meldingen bij Meld Misdaad Anoniem zijn voor agenten nooit terug te herleiden naar een melder.

2022412355 SL

]]>
51.91072679 5.58560428
Driebergen, Ochten, Malden - Vier aanhoudingen na diefstal printers uit vrachtwagen https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/25/11-vier-aanhoudingen-na-diefstal-printers-uit-vrachtwagen.html De politie heeft in de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 november op de A73 bij Malden vier mannen aangehouden die worden verdacht van de diefstal van een lading printers uit een vrachtwagen. De mannen met de Roemeense nationaliteit zijn 25, 27, 28 en 33 jaar oud, en allen zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De printers zijn die nacht gestolen uit een Poolse vrachtwagen op de parkeerplaats Overbroek langs de A15 bij Ochten. Wed, 25 Nov 2020 14:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/25/11-vier-aanhoudingen-na-diefstal-printers-uit-vrachtwagen.html 2020-11-25T14:57:00Z Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid surveilleerden die nacht op de A15 en de aandacht was daarbij ook gericht op de parkeerplaatsen omdat de politie de laatste tijd vaker aangiftes krijgt van zowel pogingen tot diefstal als voltooide diefstal van lading uit vrachtwagens die voor de nachtrust op parkeerplaatsen staan.

Agenten kwamen omstreeks 02.00 uur ook op parkeerplaats Overbroek bij Ochten. Op het moment dat ze daar arriveerden zagen ze nog net een bestelbus en een personenauto wegrijden. Een bestelbus met een Iers kenteken en de personenauto met een Frans kenteken. Volgens de politiesystemen was deze bus al een gezien bij een verdachte situatie en mogelijk betrokken bij ladingdiefstal. Hierop stelden de agenten direct een onderzoek in bij de vrachtwagens die op de parkeerplaats stonden. Toen bleek dat bij vier vrachtwagens openingen in het zeildoek waren gemaakt en dat bij één vrachtwagen de opleggerdeuren op een kier stonden en dat aan de linkerzijde in het zeil een groot vierkant gat was gemaakt. In de laadruimte van deze Poolse oplegger stonden printers op pallets maar een aantal van deze pallets waren leeg. De Poolse chauffeur werd wakker gemaakt. De verbaasde man bevestigde dat een gedeelte van zijn lading was verdwenen maar dat hij daar niets van had gemerkt.

]]>
Mes

Inmiddels werd door andere agenten van de Dienst Infrastructuur uitgekeken naar de bestelbus en de personenauto. De bus werd onbeheerd aangetroffen op parkeerplaats Leigraaf aan de A15 bij Andelst. Bij inspectie bleek dat de ladingruimte vol stond met dozen met printers van hetzelfde type als die gestolen waren uit de Poolse vrachtwagen. En even later werd de Franse auto aan de kant gezet op de A73 bij Malden. Daarbij werden de vier inzittenden als verdachten van ladingdiefstal aangehouden. Bij één van hen is een scherp mes aangetroffen.

]]>
Speerpunten

De aanpak van mobiel banditisme en transportcriminaliteit staan hoog op de prioriteitenlijst van de Dienst Infratructuur van de Landelijke Eenheid. De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor internationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting en zakkenrollerij. In de strijd tegen transportcriminaliteit zet de politie informatie gestuurd en routinematig in op surveillance op de verzorging- en parkeerplaatsen. Voor het doen van aangifte van ladingdiefstal is een speciaal aangifteloket geopend waar ondernemers via 088-0087444 24 uur per dag aangifte kunnen doen. 

]]>
51.9214474 5.6040296
Ochten - Einde aan snel extra verdienen met lachgas https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/23/einde-aan-snel-extra-verdienen-met-lachgas.html De politie heeft in de nacht van zondag 22 op maandag 23 maart, op een parkeerplaats langs de A15 bij Ochten, een 40-jarige man uit Tiel bekeurd voor het onrechtmatig vervoer van zestien cilinders met lachgas. De man mocht niet verder rijden en moest zelf voor gecertificeerd vervoer zorgen. Mon, 23 Mar 2020 15:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/23/einde-aan-snel-extra-verdienen-met-lachgas.html 2020-03-23T15:13:00Z Kort na middernacht zagen medeweerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid op de parkeerplaats bij Ochten een bestelbus staan met de achterdeuren geopend. Twee personen stonden bij de laadruimte van de bus. Voor de bus stond nog een personenauto geparkeerd. Toen de mannen de politieauto zagen werden de deuren van de bus snel gesloten en een van de mannen liep naar de personenauto. Reden genoeg voor een controle.

]]>
Lachgas

Al snel bleek dat de man in de personenauto lachgas wilde kopen van de bestuurder van de bestelbus. De agenten zagen dat in de bestelbus zestien grote cilinders met lachgas stonden opgesteld. Voor het bedrijfsmatig vervoer stelt de Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen strenge eisen, bijvoorbeeld aan het vervoermiddel maar ook aan de bestuurder.

]]>
Risico's

Na volledige inspectie bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een ADR-certificaat. Dat is een Europees erkend vakbekwaamheidsbewijs om gevaarlijke stoffen te mogen vervoeren. Verder waren er geen borden en/of waarschuwingen op de bus aangebracht om aan te geven dat de bus gevaarlijke stoffen vervoerde en niet geventileerd was. Er was geen veiligheidsblad aanwezig waarin informatie staat over de risico’s van lachgas als gevaarlijke stof en ook waren de cilinders niet op de voorgeschreven, veilige wijze vastgezet. Voor deze overtredingen wordt proces-verbaal opgemaakt.

De bestuurder verklaarde tegenover de politie dat hij op deze manier snel wat extra geld wilde verdienen.

]]>
51.9201741 5.5852059
Poortugaal - Update ontsnapte mannen uit TBS-kliniek https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/2/07-update-ontsnapte-mannen-uit-tbs-kliniek.html Het onderzoek naar de gebeurtenissen zondagavond met betrekking tot de ontsnapping van twee patiënten uit FPC de Kijvelanden is nog in volle gang. Zowel politie als OM en Rijksrecherche zijn bezig met het in kaart brengen van alle gebeurtenissen van afgelopen zondag. Inmiddels is er een TGO (Team Grootschalige Opsporing) op de zaak gezet. Het is belangrijk dat het incident zorgvuldig wordt onderzocht en dit vergt tijd. Aan de hand van het onderzoek zijn een aantal eerste bevindingen te delen. (Bron: Openbaar Ministerie) Mon, 02 Mar 2020 15:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/2/07-update-ontsnapte-mannen-uit-tbs-kliniek.html 2020-03-02T15:44:00Z Betrokkenen
Twee patiënten uit TBS kliniek de Kijvelanden zijn zondagmiddag ontsnapt. Het betreft een 37-jarige man uit Delfzijl en een 52-jarige Rotterdammer. Buiten de kliniek is het duo gevlucht in een gereedstaande taxi. Op de Albrandswaardsedijk in Poortugaal is geschoten vanuit de taxi. Dit onderzoek loopt nog, maar vooralsnog lijkt het erop dat er is geschoten met knalpatronen.

De politie zette de achtervolging in over de A15. Ter hoogte van Kesteren werd de auto door de politie gestopt.

De twee ontsnapte mannen renden naar een nabijgelegen bedrijventerrein waar vervolgens een vuurgevecht ontstond met de politie, waarbij de 37-jarige man om het leven is gekomen. De Rijksrecherche doet onderzoek naar deze gebeurtenis.

De andere man, de 52-jarige Rotterdammer, is aangehouden. Hij zit voorlopig nog vast, wij doen onderzoek naar zijn rol bij de ontsnapping. De taxichauffeur is niet langer verdachte in de zaak en na verhoor in vrijheid gesteld.  

]]>
51.8566284 4.3904899
Ochten - Twee aanhoudingen na grote vuurwerkvangst https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/02-ochten-%E2%80%93-twee-aanhoudingen-na-grote-vuurwerkvangst.html De politie doet onderzoek na het aantreffen van 4327 kilo illegaal vuurwerk in een trailer in Ochten. Twee mannen zijn aangehouden. Sat, 28 Dec 2019 12:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/02-ochten-%E2%80%93-twee-aanhoudingen-na-grote-vuurwerkvangst.html 2019-12-28T12:26:00Z De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 december omstreeks 01.25 uur een melding van alerte burgers over een verdachte situatie aan de Bonegraafseweg in Ochten. Bij de melding aangekomen, konden twee personen, die mogelijk bij de verdachte situatie betrokken waren in de directe omgeving, worden aangehouden. Dit betrof een 19-jarige man uit Schijndel en een 18-jarige man uit Sint-Michelsgestel.

De agenten werden gewezen op een trailer op een bedrijventerrrein waar de mannen zich verdacht bij ophielden. Bij inspectie van de trailer bleek deze vol te zitten met illegaal vuurwerk. In totaal gaat het om 4327 kilo.

De politie onderzoekt de zaak verder. De twee mannen zijn ingesloten en worden verhoord.

2019577389 ^NR

]]>
51.9086097 5.566679199999953
Ede, Nijkerk, Duiven, Kesteren - In Bureau GLD: duo steelt buitenboordmotoren in Harderwijk https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/24/02-in-bureau-gld-op-24-september-2019.html Op woensdag 25 september 2019 komt Bureau GLD met beelden van een duo dat midden in de nacht in een haventje buitenboordmotoren steelt. Help ons mee deze mannen op te sporen. Wed, 25 Sep 2019 06:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/24/02-in-bureau-gld-op-24-september-2019.html 2019-09-25T06:00:00Z In de uitzending van Bureau GLD van deze week, op 25 september dus, zoeken we verdachten in de volgende zaken: 

Harderwijk  - Duo steelt buitenboordmotoren
Twee personen, vermoedelijk mannen, stelen in de nacht van maandag 10 op dinsdag 11juni 2019 twee buitenboordmotoren vanuit de haven aan de Marie Curiestraat in Harderwijk. Op bewakingsbeelden is te zien dat de twee minutenlang bezig zijn om de motoren los te maken. Met de buitenboordmotoren op hun rug lopen de twee weg over de steiger. Herken jij dit tweetal of heb je buitenboordmotoren van hen te koop aangeboden gekregen? Kijk mee met de uitzending of kijk via politie.nl/Gezocht het item terug. 2019257131

Laptop gestolen voor winkel in Ede
Een vrouw laat per ongeluk haar tas met daarin haar laptop aan haar fiets hangen als ze op vrijdag 3 mei 2019 om 13.15 uur haar fiets voor een winkel aan de Brouwerstraat stalt. Ze loopt de winkel in maar realiseert zich snel dat ze de tas heeft laten hangen. De tas blijkt dan al gestolen te zijn door een man die met een vrouw aan het winkelen is. Op beelden is deze diefstal te zien: de man blijft eerst buiten de winkel staan terwijl zijn vrouw binnen is en pakt later de tas. Deze tas doet hij bij de kassa in een shopper van de winkel. Wie herkent de man? 2019193082

Twee vrouwen stelen luxe dekbedovertrek in winkel (alleen op facebook)
Twee dames stelen heel geraffineerd een dekbedovertrek bij een beddenspecialist aan het Verlaat in Nijkerk. Ze proberen het overtrek af te schermen met een laken uit de winkel. Echter een beveiligingscamera heeft de diefstal kunnen vastleggen. Wie kent of herkent deze vrouwen? 2019311005 

Diefstal bedrijfsbus van bedrijfsterrein in Duiven 
Tussen dinsdagavond 9 juli 2019 en woensdagochtend 10 juli 2019 wordt er in Duiven een witte bedrijfsbus, merk Renault, type Master, gestolen. Deze stond op het terrein van een bedrijf aan de Fotograaf in Duiven. Op camerabeelden zien we een onbekende man in een opvallende broek met witte streep aan de zijkant. Wie herkent deze man of kan iets vertellen over waar deze bedrijfsbus is gebleven? 2019304923 

Overval op juwelier in Kesteren 
Op donderdag 18 april 2019 vallen rond 10.00 uur drie mannen een juwelierszaak binnen aan de Hoofdstraat in Kesteren. Eén van hen bedreigt de juwelier en de andere twee slaan de vitrines stuk. Vervolgens graaien ze zoveel mogelijk sieraden tussen het gebroken glas vandaan.
De juwelier dacht direct te zien dat één van de daders een nepwapen bij zich droeg. Hij probeert hem zijn zaak uit te werken en moet dat bekopen met een aantal klappen tegen het hoofd. Het slachtoffer raakt daarbij gewond. 
Terwijl de drie overvallers met de buit proberen weg te rijden op een scooter, reageert een alerte getuige. Hij duwt één van de overvallers van de scooter en gaat bovenop hem zitten; deze 16-jarige wordt aangehouden. De andere twee verdachten ontsnappen wél. De politie is nog op zoek naar deze verdachten. Deze dadergroep zou al sinds eind 2018 actief zijn in Veenendaal en het nabijgelegen Kesteren. Bij een van de overvallen in Veenendaal is een in Ede gestolen scooter gebruikt. 

  • Wie zijn deze overvallers/straatrovers?  
  • Wat is er gebeurd met de in Kesteren gestolen sieraden?
  • Wie heeft informatie over de gestolen jas van het merk Parajumpers (buitgemaakt bij een straatroof in Veenendaal op 27 december 2018)? 

2019168477- 2019092844

 

Bureau GLDCamerabeelden op Gezocht & Vermist 

Op de site van www.politie.nl/gezochtenvermist/bureaugld kun je vanaf 25 september 2019, 17:20 uur, de beelden van alle verdachten van bovenstaande zaken bekijken. Ken of herken je personen of kun je iets vertellen over een zaak, neem dan contact op met de politie via 0800 6070, anoniem via 0800 7000 of stuur het tipformulier op die pagina in. 

]]>
51.93363660000001 5.574137999999948
Driebergen, IJzendoorn - Schipper bekeurd voor ontgassen zonder vlamkerende roosters https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/24/11-schipper-bekeurd-voor-ontgassen-zonder-vlamkerende-roosters.html De politie heeft donderdag 19 september op de Waal ter hoogte van IJzendoorn proces-verbaal tegen de 29-jarige Tsjechische schipper van een Nederlands motortankschip omdat de schipper zijn lege tanks ontgaste zonder gebruik te maken van vlamkerende inrichtingen. Tue, 24 Sep 2019 12:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/24/11-schipper-bekeurd-voor-ontgassen-zonder-vlamkerende-roosters.html 2019-09-24T12:38:00Z Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid aan boord van de politieboot zagen dat aan stuurboordszijde, in de ladingzone van het schip, twee flexibele slangen vanaf twee ventilatoren waren aangesloten op het leidingsysteem. Ook zagen ze dat de deksels van de tankwas openingen, zowel aan stuurboord als bakboord, geopend waren. De deksles lagen op de knevels waardoor er een opening van ongeveer 8 cm was. Ze hoorden ook dat de ventilatoren in werking waren. 

]]>
nafta

Om te controleren of er sprake was van ontgassen van de ladingtanks stapten de agenten van boord van de tanker. De schipper verklaarde dat hij zijn lege tanks na een lading gasolie en nafta aan het ventileren was. Hij verklaarde dat hij dat eerst via de vlamkerende roosters deed maar nadat hij gemeten had dat de gasconcentratie onder de 10% was gezakt had hij de tankopeningen geopend.

Om te controleren of de concentratie van het explosief mengsel inderdaad onder de 10% was voerde de politie in aanwezigheid van de schipper ook diverse metingen uit. Toen bleek dat de concentratie in verschillende tanks hoger was dan 10%. Ook de giftigheidsmeting gaf in de tanks die leeg van nafta waren, een hoge waarde van vluchtige organische componenten. In dit geval styreen en tolueen. Ruim boven de nationaal aanvaardbare blootstellingsniveaus. Het ventileren werd direct gestopt.

De politie maakte proces-verbaal op tegen de schipper omdat het ontgassen niet werd uitgevoerd overeenkomstig de voorwaarden genoemd in de voorschriften van het ADN.

]]>
51.894284272377966 5.533742856571507
Echteld - Drie verdachten aangehouden na straatroof https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/21/02-drie-verdachten-aangehouden-na-straatroof.html Donderdagavond om 21:30 uur is een 17-jarige jongen uit IJzendoorn beroofd van zijn spullen en scooter. De politie heeft diezelfde avond drie verdachten aan kunnen houden. Fri, 21 Jun 2019 10:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/21/02-drie-verdachten-aangehouden-na-straatroof.html 2019-06-21T10:47:00Z Het slachtoffer reed op een scooter op de Vogelenzangseweg van Lienden naar Echteld. Op het fietspad stond een man die het slachtoffer seinde om te stoppen. Nadat de scooter tot stilstand kwam, moest de jongen onder dreiging van een wapen zijn spullen en scooter afgeven. Daarmee ging hij ervandoor.

De politie werd ingeschakeld en er werd een Burgernetmelding uitgegeven. Diezelfde avond kon de politie drie verdachten aanhouden die vermoedelijk betrokken waren bij het incident. Het gaat om drie mannen uit Tiel: twee van 19 en één van 21 jaar.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Heeft u die avond iets gezien of gehoord? Dan kunt u dat melden door te bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

2019271497 JS

]]>
51.9090624 5.498785300000009
Kesteren - Politie zoekt nog twee verdachten van gewapende overval https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/18/02-kesteren-verdachte-1-vast-na-overval.html De politie is nog op zoek naar twee verdachten van de gewelddadige overval op een juwelier aan de Hoofdstraat in Kesteren donderdagochtend 18 april. Getuigen die voor, tijdens of na de overval iets hebben gezien wat kan helpen bij het onderzoek worden opgeroepen om zich te melden. Thu, 18 Apr 2019 13:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/18/02-kesteren-verdachte-1-vast-na-overval.html 2019-04-18T13:48:00Z De overval vond plaats omstreeks 10.00 uur. De winkelier raakte gewond toen hij het gemaskerde drietal naar buiten verjoeg; hij is ter plaatse door ambulancemedewerkers nagekeken. Tijdens de vlucht van de verdachten werd één van hen door alerte omstanders tegengehouden; deze verdachte is door de politie aangehouden.

De twee andere verdachten zijn gevlucht op een scooter; beiden zijn ongeveer 20 a 25 jaar oud en dragen donkere kleding. Onder andere met de behulp van de politiehelikopter werd in de omgeving naar de verdachten gezocht. Helaas tevergeefs. De recherche is een onderzoek gestart naar de overval. Zowel in en rond de winkel wordt sporenonderzoek gedaan. Ook worden getuigen gehoord. Het is nog niet bekend of er buit is gemaakt.

]]>
Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien wat kan helpen bij het onderzoek. Misschien waren de drie mannen voorafgaand aan de overval al aanwezig in de buurt van de winkel. Of misschien hebben mensen hen gezien na de overval en nadat hun gezichten zichtbaar waren?

Alle informatie is welkom via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
Foto’s of filmpjes

Foto’s en filmpjes van de overval of van de verdachten kunnen de politie enorm helpen om de signalementen van de verdachten helderder te krijgen. Heeft u foto's of filmpjes van hen? Dan kunt u deze uploaden via het onderstaande tipformulier.

2019168477 FjB

]]>
51.934119 5.572030300000051