Alle berichten | Neder-Betuwe | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/gelderland/neder-betuwe.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Neder-Betuwe nl Sat, 02 Dec 2023 08:50:46 GMT 2023-12-02T08:50:46Z nl Gezocht - Overval – Dokter M. van Drielplein – Ochten https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/02-overval---dokter-m.-van-drielplein---ochten.html Op dinsdag 6 september om ongeveer 19.45 uur werd een supermarkt aan het Dokter M. van Drielplein in Ochten overvallen. De overvaller bedreigde de kassier met een mes en eiste geld. verdachte Mon, 19 Sep 2022 12:23:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/02-overval---dokter-m.-van-drielplein---ochten.html 2022-09-19T12:23:00Z Na de overval is de dader de winkel uitgelopen en vermoedelijk linksaf geslagen, in de richting van de Molendam. Gelukkig raakte er niemand gewond.

Getuigen

Op het moment van de overval was er nog één kassa open en stonden er zes klanten in de rij bij de kassa. Was je getuige van de overval en heb je nog niet met de politie gesproken? Dan komen we graag met je in contact.

Ook zijn we in het bijzonder nog op zoek naar een klant die rond 19.45 uur de winkel verliet. Deze klant had bij de kassa een tray bier afgerekend en toen hij de winkel uitliep, botste de overvaller tegen hem op. Kun je dit nog herinneren en is de overvaller tegen u aan gelopen toen je de winkel verliet? Dan spreken we je graag!

]]>
Vluchtroute

De dader is dus vermoedelijk in de richting van de Molendam gelopen nadat hij de winkel had verlaten.

Heb je die avond in de winkel iets gezien van de overval of de overvaller? Neem contact met ons op. Dit kan via de opsporingstiplijn op 0800-6070.

]]>
]]>
51.91072679 5.58560428
Ochten - Getuigenoproep overval supermarkt https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/7/02-getuigenoproep-overval-supermarkt.html De politie zoekt getuigen van een overval in een supermarkt in Ochten. De overval vond dinsdagavond 6 september plaats aan de Dokter M van Drielplein. De overval werd gepleegd door een man die na de overval op de vlucht sloeg. Wed, 07 Sep 2022 12:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/7/02-getuigenoproep-overval-supermarkt.html 2022-09-07T12:09:00Z Rond 19:45 uur liep een onbekend man de supermarkt aan de Dokter M van Drielplein in Ochten binnen. De overvaller bedreigde een medewerker met een wapen. De overvaller ging er daarna met een geldbedrag vandoor. Gelukkig raakte niemand gewond. Na de melding van de overval is er direct een burgernetmelding uitgegaan en hebben agenten gezocht in de omgeving, maar helaas is de man niet meer aangetroffen. Op het moment van de overval waren er mensen aanwezig in de supermarkt. De politie komt graag in contact met deze mensen.

Signalement en vluchtroute

De overvaller is een man met een lichte huidskleur en krulhaar of slag in het haar. Hij droeg op het moment van de overval een blauwe jas. Vermoedelijk is hij vanaf de Dokter M van Drielplein gevlucht in de richting van de Molendam.

Getuigen gezocht

We zijn op zoek naar getuigen die op dinsdag 6 september rond 19:45 uur iets opvallends hebben gezien aan de Dokter M van Drielplein in Ochten of in de omgeving daarvan. Beeldmateriaal, denk aan beelden van een deurbel of dashcam, kunnen cruciaal zijn bij het onderzoek. We verzoeken getuigen die informatie en/of beelden hebben om contact op te nemen via 0900-8844. Melden kan ook volledig anoniem via 0800-7000. Meldingen bij Meld Misdaad Anoniem zijn voor agenten nooit terug te herleiden naar een melder.

2022412355 SL

]]>
51.91072679 5.58560428
Driebergen, Ochten, Malden - Vier aanhoudingen na diefstal printers uit vrachtwagen https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/25/11-vier-aanhoudingen-na-diefstal-printers-uit-vrachtwagen.html De politie heeft in de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 november op de A73 bij Malden vier mannen aangehouden die worden verdacht van de diefstal van een lading printers uit een vrachtwagen. De mannen met de Roemeense nationaliteit zijn 25, 27, 28 en 33 jaar oud, en allen zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De printers zijn die nacht gestolen uit een Poolse vrachtwagen op de parkeerplaats Overbroek langs de A15 bij Ochten. Wed, 25 Nov 2020 14:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/25/11-vier-aanhoudingen-na-diefstal-printers-uit-vrachtwagen.html 2020-11-25T14:57:00Z Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid surveilleerden die nacht op de A15 en de aandacht was daarbij ook gericht op de parkeerplaatsen omdat de politie de laatste tijd vaker aangiftes krijgt van zowel pogingen tot diefstal als voltooide diefstal van lading uit vrachtwagens die voor de nachtrust op parkeerplaatsen staan.

Agenten kwamen omstreeks 02.00 uur ook op parkeerplaats Overbroek bij Ochten. Op het moment dat ze daar arriveerden zagen ze nog net een bestelbus en een personenauto wegrijden. Een bestelbus met een Iers kenteken en de personenauto met een Frans kenteken. Volgens de politiesystemen was deze bus al een gezien bij een verdachte situatie en mogelijk betrokken bij ladingdiefstal. Hierop stelden de agenten direct een onderzoek in bij de vrachtwagens die op de parkeerplaats stonden. Toen bleek dat bij vier vrachtwagens openingen in het zeildoek waren gemaakt en dat bij één vrachtwagen de opleggerdeuren op een kier stonden en dat aan de linkerzijde in het zeil een groot vierkant gat was gemaakt. In de laadruimte van deze Poolse oplegger stonden printers op pallets maar een aantal van deze pallets waren leeg. De Poolse chauffeur werd wakker gemaakt. De verbaasde man bevestigde dat een gedeelte van zijn lading was verdwenen maar dat hij daar niets van had gemerkt.

]]>
Mes

Inmiddels werd door andere agenten van de Dienst Infrastructuur uitgekeken naar de bestelbus en de personenauto. De bus werd onbeheerd aangetroffen op parkeerplaats Leigraaf aan de A15 bij Andelst. Bij inspectie bleek dat de ladingruimte vol stond met dozen met printers van hetzelfde type als die gestolen waren uit de Poolse vrachtwagen. En even later werd de Franse auto aan de kant gezet op de A73 bij Malden. Daarbij werden de vier inzittenden als verdachten van ladingdiefstal aangehouden. Bij één van hen is een scherp mes aangetroffen.

]]>
Speerpunten

De aanpak van mobiel banditisme en transportcriminaliteit staan hoog op de prioriteitenlijst van de Dienst Infratructuur van de Landelijke Eenheid. De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor internationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting en zakkenrollerij. In de strijd tegen transportcriminaliteit zet de politie informatie gestuurd en routinematig in op surveillance op de verzorging- en parkeerplaatsen. Voor het doen van aangifte van ladingdiefstal is een speciaal aangifteloket geopend waar ondernemers via 088-0087444 24 uur per dag aangifte kunnen doen. 

]]>
51.9214474 5.6040296
Ochten - Einde aan snel extra verdienen met lachgas https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/23/einde-aan-snel-extra-verdienen-met-lachgas.html De politie heeft in de nacht van zondag 22 op maandag 23 maart, op een parkeerplaats langs de A15 bij Ochten, een 40-jarige man uit Tiel bekeurd voor het onrechtmatig vervoer van zestien cilinders met lachgas. De man mocht niet verder rijden en moest zelf voor gecertificeerd vervoer zorgen. Mon, 23 Mar 2020 15:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/23/einde-aan-snel-extra-verdienen-met-lachgas.html 2020-03-23T15:13:00Z Kort na middernacht zagen medeweerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid op de parkeerplaats bij Ochten een bestelbus staan met de achterdeuren geopend. Twee personen stonden bij de laadruimte van de bus. Voor de bus stond nog een personenauto geparkeerd. Toen de mannen de politieauto zagen werden de deuren van de bus snel gesloten en een van de mannen liep naar de personenauto. Reden genoeg voor een controle.

]]>
Lachgas

Al snel bleek dat de man in de personenauto lachgas wilde kopen van de bestuurder van de bestelbus. De agenten zagen dat in de bestelbus zestien grote cilinders met lachgas stonden opgesteld. Voor het bedrijfsmatig vervoer stelt de Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen strenge eisen, bijvoorbeeld aan het vervoermiddel maar ook aan de bestuurder.

]]>
Risico's

Na volledige inspectie bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een ADR-certificaat. Dat is een Europees erkend vakbekwaamheidsbewijs om gevaarlijke stoffen te mogen vervoeren. Verder waren er geen borden en/of waarschuwingen op de bus aangebracht om aan te geven dat de bus gevaarlijke stoffen vervoerde en niet geventileerd was. Er was geen veiligheidsblad aanwezig waarin informatie staat over de risico’s van lachgas als gevaarlijke stof en ook waren de cilinders niet op de voorgeschreven, veilige wijze vastgezet. Voor deze overtredingen wordt proces-verbaal opgemaakt.

De bestuurder verklaarde tegenover de politie dat hij op deze manier snel wat extra geld wilde verdienen.

]]>
51.9201741 5.5852059
Poortugaal - Update ontsnapte mannen uit TBS-kliniek https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/2/07-update-ontsnapte-mannen-uit-tbs-kliniek.html Het onderzoek naar de gebeurtenissen zondagavond met betrekking tot de ontsnapping van twee patiënten uit FPC de Kijvelanden is nog in volle gang. Zowel politie als OM en Rijksrecherche zijn bezig met het in kaart brengen van alle gebeurtenissen van afgelopen zondag. Inmiddels is er een TGO (Team Grootschalige Opsporing) op de zaak gezet. Het is belangrijk dat het incident zorgvuldig wordt onderzocht en dit vergt tijd. Aan de hand van het onderzoek zijn een aantal eerste bevindingen te delen. (Bron: Openbaar Ministerie) Mon, 02 Mar 2020 15:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/2/07-update-ontsnapte-mannen-uit-tbs-kliniek.html 2020-03-02T15:44:00Z Betrokkenen
Twee patiënten uit TBS kliniek de Kijvelanden zijn zondagmiddag ontsnapt. Het betreft een 37-jarige man uit Delfzijl en een 52-jarige Rotterdammer. Buiten de kliniek is het duo gevlucht in een gereedstaande taxi. Op de Albrandswaardsedijk in Poortugaal is geschoten vanuit de taxi. Dit onderzoek loopt nog, maar vooralsnog lijkt het erop dat er is geschoten met knalpatronen.

De politie zette de achtervolging in over de A15. Ter hoogte van Kesteren werd de auto door de politie gestopt.

De twee ontsnapte mannen renden naar een nabijgelegen bedrijventerrein waar vervolgens een vuurgevecht ontstond met de politie, waarbij de 37-jarige man om het leven is gekomen. De Rijksrecherche doet onderzoek naar deze gebeurtenis.

De andere man, de 52-jarige Rotterdammer, is aangehouden. Hij zit voorlopig nog vast, wij doen onderzoek naar zijn rol bij de ontsnapping. De taxichauffeur is niet langer verdachte in de zaak en na verhoor in vrijheid gesteld.  

]]>
51.8566284 4.3904899