Alle berichten | Renkum | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/gelderland/renkum.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Renkum nl Sat, 02 Dec 2023 08:44:18 GMT 2023-12-02T08:44:18Z nl Renkum - Gezocht - Agressieve man – Utrechtseweg – Renkum https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/02-agressieve-man---utrechtseweg---renkum.html Deze man wordt gezocht omdat hij medewerkers van supermarkten heeft bedreigd en verschillende dingen heeft vernield. Wie weet wie dit is? verdachte Thu, 29 Jun 2023 14:43:48 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/02-agressieve-man---utrechtseweg---renkum.html 2023-06-29T14:43:48Z Op 3 april was de man in een supermarkt in Oosterbeek. Daar bedreigde hij een kassamedewerkster terwijl ze zijn boodschappen aan het scannen was. Toen ze haar collega’s erbij riep, probeerde de man een andere medewerkster te mishandelen. Gelukkig kon een klant ingrijpen, waardoor de man kalmeerde en de boodschappen konden worden afgerekend. Toen de man wegging begon hij tegen verschillende spullen te schoppen. Een medewerkster liep achter de man aan en werd vervolgens bijna geraakt door een stalen deksel van een prullenbak die de man naar haar gooide. Daarna fietste hij weg.

Een dag later, op 4 april, was de man opnieuw in een supermarkt. Dit keer in Renkum. Hier bedreigde hij opnieuw een medewerker. Toen de medewerker weg liep begon de verdachte verschillende dingen in de winkel te vernielen. Daarna liep hij de winkel uit.

We hebben onderzoek gedaan naar de kleding die de verdachte draagt, het is namelijk bedrijfskleding. Helaas kwamen we daar niet verder mee omdat er uit onderzoek is gebleken dat er in Huissen een paar dagen eerder kleding van het bedrijf werd gestolen uit een schaftkeet. Mogelijk heeft dit dus verband met elkaar.

De man werd beide keren agressief zonder reden. Laat het ons weten als je hem herkent zodat hij dit niet vaker kan doen! Als je hem herkent aan zijn manier van bewegen, zijn gezicht of iets anders, geef het door.  

 

]]>
Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
]]>
51.99153122 5.74119113
Oosterbeek - Gezocht - Diefstal beelden – Airbornemuseum – Oosterbeek https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/diefstal-beelden---airbornemuseum---oosterbeek.html In de nacht van 7 op 8 maart werden twee bronzen beelden uit de tuin van het Airborne Museum in Oosterbeek gestolen. De twee herdenkingsbeelden stonden daar om de slachtoffers van de Slag om Arnhem te herdenken. De daders hebben de beelden van de sokkels afgezaagd en zijn er met de buit vandoor gegaan. Wie heeft er informatie? verdachte Thu, 11 May 2023 14:16:05 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/diefstal-beelden---airbornemuseum---oosterbeek.html 2023-05-11T14:16:05Z Het ene beeld is het “Aircrew Monument” met een adelaar erop, dat herinnert aan de omgekomen bemanningen van vliegtuigen tijdens Operatie Market Garden. Het andere beeld is de “Airborne Parachutist” van de kunstenaar Jits Bakker.

De diefstal van de waardevolle bronzen beelden lijkt vooraf goed gepland te zijn. De daders hebben vermoedelijk vooraf bestudeerd hoe ze het konden verwijderen, want de beelden zijn van hun sokkel afgezaagd. De geschatte waarde is meer dan een ton. Mogelijk is het de dader(s) te doen geweest om het brons, waarbij de beelden worden omgesmolten om het brons te verkopen.

We nemen de zaak hoog op. De diefstallen hebben een grote emotionele waarde voor mensen die nog altijd hun dierbaren herdenken die operatie Market Garden niet overleefd hebben. Het is een ongelofelijke respectloze en gewetenloze actie. We willen dan ook graag weten wie daarvoor verantwoordelijk zijn. Alle informatie is welkom!

]]>
 

 • Wie heeft er in de nacht van dinsdag 7 maart op woensdag 8 maart iets verdachts gezien of gehoord?
 • Mogelijk is er over deze diefstal gepraat en is dat opgevallen in de omgeving.
 • Misschien hebben de beelden ergens opgeslagen gelegen voordat ze zijn omgesmolten of liggen ze nog steeds ergens opgeslagen. Wie heeft daar informatie over?
 • Oproep aan bedrijven die brons opkopen of omsmelten: zijn deze beelden bij u aangeboden? Dan horen wij dat graag

 

Contact opnemen

Informatie doorgeven kan via de gratis tiplijn op 0800-6070 of via het onderstaande tipformulier. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800 7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

 

]]>
]]>
51.98561483 5.83805157
Heelsum - Gezocht - Overval supermarkt – Utrechtseweg – Heelsum https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/02-overval-supermarkt---utrechtseweg---heelsum.html Op woensdag 16 februari werd een supermarkt op de Utrechtseweg in Heelsum overvallen. Iets voor sluitingstijd rond 20:00 uur liep een man de supermarkt binnen en ging direct op de kassa af. De dader, een vrij jonge man, bedreigde een medewerker met een vuurwapen en ging er met wat geld uit de kassa te voet vandoor. Mogelijk komt de overvaller uit de omgeving. Laat weten als je hem herkent! verdachte Tue, 25 Apr 2023 07:17:49 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/02-overval-supermarkt---utrechtseweg---heelsum.html 2023-04-25T07:17:49Z Signalement van de overvaller:

 • Lichte huidskleur
 • Stevig postuur
 • 1.75 meter
 • Hij droeg een donkere North Face jas
 • Hij droeg opvallende blauwe latex handschoenen

Wie weet wie deze man is? Of kunt u meer vertellen over deze zaak? Wij spreken je graag!

Volledig anoniem melden is ook mogelijk. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie - en dus geen onderdeel van de politie - die niet naar uw gegevens vraagt en uw telefoonnummer niet kan zien. Alleen als uw informatie niet naar u te herleiden valt, wordt uw tip doorgegeven aan de politie, zonder dat uw gegevens bekend worden. MMA is bereikbaar op 0800-7000. U kunt ook volledig anoniem digitaal tippen via www.meldmisdaadanoniem.nl

]]>
]]>
51.98197668 5.76252018
Renkum - Meerdere aanhoudingen in onderzoek naar brandstichting Renkum https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/7/02-meerdere-aanhoudingen-in-onderzoek-naar-brandstichting-renkum.html In het onderzoek naar de brand in een voormalige school aan de Goudsbloemstraat in Renkum, zijn twee verdachten aangehouden. In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 maart ontstond er brand in de voormalige school. De twee verdachten konden op woensdag 3 april buiten heterdaad aangehouden worden. In het kader van het onderzoek zijn door het basisteam Veluwe Vallei Zuid een 18- en een 20-jarige man aangehouden. Fri, 07 Apr 2023 10:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/7/02-meerdere-aanhoudingen-in-onderzoek-naar-brandstichting-renkum.html 2023-04-07T10:54:00Z De brand werd in de vroege nacht van zaterdag 18 op zondag 19 maart ontdekt door een oplettende voorbijganger. Zowel politie als brandweer werden direct gealarmeerd, al snel bleek dat de brand flink wat schade had aangericht. De voormalige school is in gebruik als jongerencentrum.

Aanhoudingen
Het basisteam Veluwe Vallei Zuid startte het onderzoek en kwam de verdachten op het spoor. Door onder andere buurtonderzoek uit te voeren, diverse getuigen te horen en het opvragen van camerabeelden (en het uitkijken daarvan) van leidde hen naar de twee mannen. Er wordt momenteel onderzocht wat de betrokkenheid van de twee verdachten is geweest bij deze brandstichting. Het team doet onderzoek of meer mensen betrokken waren bij de brand en sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen worden verricht.

Impact in de wijk
De schrik bij de wijkbewoners zit er goed in, de impact van deze brand is goed voelbaar in de wijk. Door het snelle handelen van de agenten en de brandweer kon de brand geblust worden en is er niet meer schade aan het gebouw ontstaan.

“We merkten dat het de wijkbewoners erg bezighield. Dat is ook meer dan begrijpelijk. Het jongerencentrum is een centrale plek waar iedereen welkom is en is dit een plek waar jongeren zich veilig kunnen voelen. Na de brand zat de schrik er goed in. Voor ons was het dan ook prioriteit om snel actie te ondernemen. Het onderzoek leidde al in eerste instantie l naar twee verdachten. Het is heel fijn dat wij dat ook kunnen delen met de wijkbewoners. Dank ook aan alle wijkbewoners die tot nu toe hebben mee gedacht!”, aldus Michiel Heerink, teamchef Veluwe Vallei Zuid.

Onderzoek gaat verder
Het onderzoek gaat ook na deze twee aanhoudingen nog door. We komen graag nog in contact met mensen die meer informatie hebben over die bewuste nacht van 18 op 19 maart. Ook andere informatie is nog welkom. Contact opnemen kan via onderstaand tipformulier of via 0900- 8844. Anoniem melden kan uiteraard ook via MeldMisdaadAnoniem, 0800- 7000.

]]>
51.97837182 5.73259895
Wolfheze - Grote controle in Wolfheze: twee aanhoudingen https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/19/02-wolfheze-grote-controle-in-wolfheze-twee-aanhoudingen.html De politie heeft vrijdagavond een grote controle gehouden in Wolfheze. Aan de Van Nieuwenhuijzenweg werden voertuigen en inzittenden gecontroleerd. In totaal werden er ongeveer dertig bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen. Twee personen werden aangehouden. Sat, 19 Nov 2022 14:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/19/02-wolfheze-grote-controle-in-wolfheze-twee-aanhoudingen.html 2022-11-19T14:31:00Z Tijdens de controle werd er samengewerkt tussen verschillende lokale politieteams en partners zoals de Belastingdienst. Laatstgenoemde kon ruim 70.000 euro aan openstaande schulden innen. Ook werd er beslag gelegd op veertien voertuigen, waarvan er zeven direct werden afgesleept.

Een 25-jarige man uit Sliedrecht werd aangehouden na de vondst van een handelshoeveelheid drugs. In het voertuig van de man werden, onder meer in een verborgen ruimte, meer dan veertig gripzakjes met vermoedelijke harddrugs aangetroffen. Een 35-jarige man uit Polen werd eveneens aangehouden vanwege het rijden onder invloed van drugs.

Niet de eerste keer

De exacte resultaten zijn ook terug te lezen in een bericht op sociale media van het politieteam Veluwe Vallei Zuid, waar Wolfheze onder valt. Het is overigens niet de eerste keer dat er op deze plek wordt gecontroleerd. Eind september werd er nog een grootschalige ondermijningscontrole gehouden, met onder meer vijf aanhoudingen als resultaat.  

^SV 2022535682

]]>
52.00709463 5.78494453
Wageningen - Gezocht - Winkeldiefstal - Dorpsstraat - Renkum https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/oktober/02-winkeldiefstal---dorpsstraat---renkum.html Deze man kwam op 2 september met een lege tas een winkel aan de Dorpsstraat binnen. De man stopte de tas vol met producten en verliet de winkel zonder te betalen. verdachte Wed, 26 Oct 2022 07:52:07 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/oktober/02-winkeldiefstal---dorpsstraat---renkum.html 2022-10-26T07:52:07Z Wie herkent hem?

]]>
]]>
51.99153122 5.74119113
Wolfheze - Vijf aanhoudingen tijdens grootschalige ondermijningscontrole https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/30/02-wolfheze-vijf-aanhoudingen-tijdens-grootschalige-ondermijningscontrole.html De politie heeft donderdagavond vijf aanhoudingen verricht tijdens een grote verkeerscontrole in Wolfheze, dichtbij de A12. De controle was in het bijzonder gericht op ondermijnende criminaliteit. Naast de aanhoudingen zijn er 55 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende overtredingen. Fri, 30 Sep 2022 11:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/30/02-wolfheze-vijf-aanhoudingen-tijdens-grootschalige-ondermijningscontrole.html 2022-09-30T11:56:00Z Naast de ruim vijftig agenten van de lokale teams en Team Verkeer, was ook de Douane bij de controle betrokken. Die controle duurde de hele avond.

Drugs, heling en vals ID

Drie personen werden aangehouden voor het bezit van harddrugs. Het gaat om een 20-jarige man uit Ewijk, een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en een 35-jarige man uit Uden. De laatste twee zaten samen in de auto. Naast verdovende middelen werd er bij hen ook 2000 euro aan contant geld aangetroffen.

In het voertuig van een 18-jarige man uit Veenendaal werden gestolen goederen aangetroffen. De man is aangehouden voor heling. Een 35-jarige man uit Georgië werd aangehouden voor het tonen van een vals identiteitsdocument. Tijdens de controleavond werd verder inbrekerswerktuig en een busje pepperspray in beslag genomen. Ook werd een forse, openstaande boete geïnd van een man uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Controles van belang

"Voor criminelen en hun activiteiten is onze infrastructuur van groot belang. Daarom is het in ons belang om dit soort controles te houden", benadrukt Marc Teunissen, operationeel expert ondermijning. "Naast de verschillende aanhoudingen en aangetroffen zaken, geeft het ons ook interessante inzichten."

Ondermijnende criminaliteit is de vermenging tussen onderwereld en bovenwereld. Criminelen misbruiken burgers, ondernemers, diensten, instellingen en bedrijven voor hun eigen gewin en belang. Ondermijning tast de rechtstaat aan en brengt de veiligheid van de samenleving in gevaar. Burgers en ondernemers komen (soms onder dwang) in aanraking met ondermijnende criminaliteit. Daarnaast kunnen bewoners in hun wijk worden geconfronteerd met intimidatie, geweld, maar ook risico’s op brand door hennepkwekerijen, drugslabs en milieuvervuiling door drugsdumpingen.

Melden loont

Meldingen en tips zijn onmisbaar bij de aanpak van criminaliteit. Die informatie kan de start van een onderzoek zijn, maar ook het ontbrekende puzzelstukje waarmee een zaak kan worden opgelost. Regelmatig worden verdachten aangehouden of drugslabs opgerold dankzij meldingen van alerte burgers. Heb je vermoedens dat iets niet klopt bij jou in de buurt? Of concrete signalen die wijzen op criminaliteit? Meld ze bij de politie via 0900–8844. Liever anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

^SV 2022450797

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
52.02206516 5.809608
Heelsum, Renkum, Wageningen - Drie verdachten aangehouden in onderzoek naar grootschalige oplichting bij ouderen; meer dan €70.000 buitgemaakt https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/12/drie-verdachten-aangehouden-in-onderzoek-naar-grootschalige-oplichting-bij-ouderen-meer-dan-%E2%82%AC70.000---buitgemaakt.html Na maandenlang onderzoek heeft het basisteam Veluwe Vallei-Zuid op woensdag 11 mei drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij veertien zaken van bankhelpdeskfraude door het hele land. De slachtoffers, allen op hoge leeftijd, is hierdoor grote financiële schade toegebracht. Thu, 12 May 2022 10:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/12/drie-verdachten-aangehouden-in-onderzoek-naar-grootschalige-oplichting-bij-ouderen-meer-dan-%E2%82%AC70.000---buitgemaakt.html 2022-05-12T10:16:00Z Grootschalig onderzoek

Eind oktober 2021 kwam de eerste melding binnen, een slachtoffer verklaarde dat er een groot geld bedrag afhandig was gemaakt door middel van oplichting. Na onderzoek bleek dat het in deze zaak ging om bankhelpdeskfraude. Willekeurige slachtoffers, allen op hoge leeftijd, werden door de verdachten voorgehouden dat hun geld op de bankrekening niet meer veilig stond en dat er een nieuwe bankpas aangevraagd moest worden. Zij werden eerst allen telefonisch benaderd. Gedurende het telefoongesprek werd hen verteld dat hun bankpas opgehaald zou worden door een medewerker van de bank. Vervolgens werd er met deze bankpas grote bedragen gepind.

Het onderzoeksteam deed uitgebreid onderzoek en stuitte op nog eens 13 zaken die te linken bleken te zijn aan dezelfde dadergroep. Wederom willekeurige slachtoffers , ook bij deze slachtoffers zijn flinke geldbedragen afhandig gemaakt. Deze zaken hebben zich afgespeeld tussen oktober 2021 en maart 2022.

]]>
Verdachten

De afgelopen maanden heeft het onderzoeksteam door middel van een grootschalig onderzoek de benodigde informatie verzameld om de drie verdachten aan te kunnen houden. 
Woensdagmorgen 11 mei hield het Arrestatieteam (AT) en de Ondersteuningsgroep (OG) drie verdachten aan. Het gaat om een 18- jarige man uit Renkum, een 18- jarige man uit Heelsum en een 19- jarige man uit Wageningen.
Er zijn diverse doorzoekingen gedaan in de woningen van de verdachten. Hierbij zijn grote hoeveelheden luxe goederen, merkkleding, veel contant geld, een voertuig en diverse mobiele telefoons in beslag genomen.

De verdachten maakten door heel het land slachtoffers. Van Noord-Holland, Gelderland tot aan Brabant. Zo wisten zij van een bewust geselecteerde kwetsbare doelgroep (75 - 85jaar) ruim € 70.000 afhandig te maken.

]]>
Grote impact op slachtoffers

De samenleving verandert, ook online. De politie is aanwezig in de wijk en ook op het web. Fraude door “bankmedewerkers” en andere vormen van helpdeskfraude is de afgelopen jaren explosief gestegen. Er is (doorgaans) dan wel geen sprake van geweld, maar het heeft vaak net zo’n grote impact. Mensen die voorheen zelfstandig hun bankzaken vanuit huis regelden, verliezen door dit soort fraudeurs het vertrouwen in eigen kunnen en anderen die hen wel echt te hulp willen zijn.

]]>
Trap er niet in en informeer mensen in uw omgeving 

Hoewel bankhelpdeskfraude bij steeds meer mensen bekend is, zien we nog steeds veel, met name mensen op leeftijd slachtoffer worden van deze vorm van criminaliteit. Weet dat een erkende instantie - zoals uw bank, de politie of andere overheidsinstantie - u nooit onder druk zal zetten om ‘zo snel mogelijk te handelen’. Zij vragen nooit om persoonlijke gegevens zoals pincode, betaalgegevens of BSN-nummer. Geef nooit uw pinpas mee, ook niet doorgeknipt. Installeer nooit software als daarom gevraagd wordt. Zo voorkomt u dat er meegekeken wordt op afstand. Kortom, houd persoonlijke informatie altijd voor uzelf.

]]>
Doe altijd aangifte!

Is er iemand in uw omgeving slachtoffer of bent u zelf slachtoffer geworden? Het kan iedereen overkomen. Bel direct uw bank en neem contact op met de politie voor het doen van aangifte. Bel 0900-8844 voor het maken van een afspraak of kijk op politie.nl voor meer informatie. Deel deze informatie met uw omgeving om te voorkomen dat ook anderen slachtoffer worden.

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
51.98197668 5.76252018
Oosterbeek - Man aangehouden na bedreiging en vernieling https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/30/02-oosterbeek-man-aangehouden-na-bedreiging-en-vernieling.html Vrijdagmiddag rond 15:00 uur kreeg de politie een melding van een incident op het Raadhuisplein. Daar zou de bestuurder van een auto borden omver hebben gereden en hij zou hebben geprobeerd in te rijden op enkele omstanders. De man is even later aangehouden in Arnhem. Sat, 30 Apr 2022 10:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/30/02-oosterbeek-man-aangehouden-na-bedreiging-en-vernieling.html 2022-04-30T10:26:00Z Er raakte niemand gewond in Oosterbeek. Na het incident is de man weggereden en zijn we naar hem op zoek gegaan. Hij werd even later ter hoogte van de Rietgrachtstraat aangehouden. Omdat de man mogelijk wapengevaarlijk was en vanwege het incident in Oosterbeek is de man door middel van de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) uit de auto gehaald. De verdachte werkte niet direct mee en daarom maakten agenten – na meerdere waarschuwingen - gebruik van hun stroomstootwapen. Hierna kon hij veilig aangehouden worden. Het gaat om een 36-jarige man uit Arnhem.

Op dit moment onderzoeken we de aanleiding voor het incident. Daarom zit de man nog vast.

2022186880 JS

]]>
51.9879723 5.84197697
Oosterbeek - Gezocht - Inbraak winkel - Utrechtseweg– Oosterbeek https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/februari/02-inbraak-winkel---utrechtseweg--oosterbeek.html Bij een kledingwinkel in Oosterbeek is in de nacht van zondag 31 oktober ingebroken. De inbrekers kwamen binnen door een ruit en een rolluik te vernielen. Op beelden is te zien dat de mannen precies weten waar ze moeten zijn. verdachte Thu, 28 Apr 2022 14:38:29 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/februari/02-inbraak-winkel---utrechtseweg--oosterbeek.html 2022-04-28T14:38:29Z Ze lopen direct door naar achteren. Ze pakken meerdere stukken merkkleding uit de rekken en stoppen deze in zwarte tassen. Kort daarna gaat het rookalarm af. Als de rook te zien is, slaat de paniek toe. Eén van de mannen laat een aantal jassen vallen en rent naar de uitgang. De mannen vertrekken na de inbraak op scooters. Eén van deze scooters werd later bij een garagebox aangetroffen. De scooter bleek gestolen.

 • Wie weet wie deze mannen zijn?
 • Wie was er kort in bezit van deze scooter?
 • De inbrekers namen merkkleding van Stone Island en CP Company mee. Wie heeft gezien dat deze ergens te koop zijn aangeboden?

 

 

]]>
Heb je informatie over deze zaak? Of heb je iets verdachts gezien voor, tijdens of na de inbraak in de omgeving van de Utrechtseweg? Neem dan contact met ons op. Bel de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Blijf je liever anoniem, bel dan met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

]]>
]]>
51.98561483 5.83805157