Alle berichten | Ubbergen | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/gelderland/ubbergen.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Ubbergen nl Tue, 22 Sep 2020 22:05:55 GMT 2020-09-22T22:05:55Z nl Ooij - Gezocht - Vrouw overvallen, politie zoekt daders https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/juli/02-ooij---vrouw-overvallen-politie-zoekt-daders.html Op dinsdag 19 november is een 80-jarige vrouw met flink geweld overvallen in een woning aan de Sint Hubertusweg. Drie onbekende mannen belden rond 18:50 uur aan en duwden de bejaarde vrouw direct naar binnen toen ze opendeed. Terwijl een van de mannen het slachtoffer in de gaten hield, doorzochten de anderen twee de woning. Op een onbewaakt moment probeerde ze nog te vluchten en om hulp te roepen, maar een van de overvallers kwam haar achterna, werkte haar hardhandige tegen de grond en sleurde haar mee naar binnen. De mannen namen haar handtas mee, waar onder meer haar pinpas in zat. verdachte Wed, 15 Jul 2020 09:15:01 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/juli/02-ooij---vrouw-overvallen-politie-zoekt-daders.html 2020-07-15T09:15:01Z Het team heeft een aantal aanknopingspunten waar ze graag meer informatie over krijgt.

Donkere auto, mogelijk Opel Corsa
Rond de tijd van de overval is er in de buurt van de woning een kleine, donkere auto gezien. De auto stond geparkeerd aan de Erlecomsedam. Vermoedelijk was de auto een ouder type Opel Corsa of een andere kleine auto die er op lijkt. In de auto zaten drie jonge mannen.

Daders
De drie overvallers waren jonge mannen van begin twintig. Twee van hen waren ongeveer 1.85 meter lang en de derde was opvallend langer, waarschijnlijk rond de twee meter. De mannen spraken Nederlands, maar onderling spraken zij mogelijk straattaal.
De mannen droegen allemaal donkere kleding en hadden hun gezicht afgeschermd met een doek of sjaal. Ze droegen zwarte handschoenen en hadden modder op hun schoenen en kleding. Mogelijk zijn ze door weilanden naar de woning van het slachtoffer gelopen.

Daders mogelijk uit de omgeving
Vanwege de ligging van de woning, houdt het team er rekening mee dat de jonge overvallers uit de omgeving komen. Het huis staat op een plek waar je als onbekende niet zomaar of per ongeluk terecht komt. Mogelijk komen de daders dus uit de omgeving De Ooij, de omliggende dorpen of Nijmegen.

]]>
Als u meer informatie heeft, of een vermoeden heeft wie de overvallers zijn – mogelijk in combinatie met die kleine donkere auto – dan komt de politie graag met u in contact. Bel de gratis tiplijn op 0800-6070 of bel met Team Nationale Inlichtingen op 079 - 345 89 99. Anoniem melden kan ook: 0800-7000.

]]>
]]>
51.8501565 5.9378496
Erlecom/Ooij/Nijmegen - Politie vraagt hulp kijkers Opsporing Verzocht bij onderzoek naar woningoverval in de Ooij https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/13/02-politie-vraagt-hulp-kijkers-opsporing-verzocht-bij-onderzoek-naar-woningoverval-in-de-ooij.html Dinsdagavond 14 juli komt de woningoverval in de Ooij in het programma Opsporing Verzocht. Op 19 november vorig jaar werd een 80-jarige vrouw het slachtoffer van drie gewelddadige overvallers. De zaak is nog niet opgelost, maar het rechercheteam heeft nieuwe aanknopingspunten en vragen die ze beantwoord hoopt te krijgen met behulp van de kijkers. Om zoveel mogelijk mensen mee te laten denken stuurt de politie vanavond een sms naar bijna tienduizend mensen die rond de tijd van de overval in de directe omgeving waren. nieuwsbericht Mon, 13 Jul 2020 14:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/13/02-politie-vraagt-hulp-kijkers-opsporing-verzocht-bij-onderzoek-naar-woningoverval-in-de-ooij.html 2020-07-13T14:00:00Z Opnames voor Opsporing Verzocht waarbij een deel van de overval is gereconstrueerd

Het slachtoffer was die avond alleen in de woning aan de Sint Hubertusweg, dat gelegen is in natuurgebied de Ooij – vlak naast Nijmegen. Toen rond 18.50 uur de bel ging, werd ze overmeesterd door drie mannen. Hoewel het slachtoffer niet over een kluis in haar woning beschikt, bleven de mannen roepen om geld en de kluis.

]]>
Door de daders werd serieus geweld gebruikt tegen het weerloze slachtoffer op hoge leeftijd. Toen zij het huis uit wilde vluchten, werd ze door een van de mannen hardhandig tegen de grond gewerkt en weer het huis ingesleurd. Om te voorkomen dat ze hulp zou inschakelen, werd haar telefoon vernield en werd het slachtoffer bewaakt door een van de overvallers.

Toen uiteindelijk bleek dat het slachtoffer inderdaad geen kluis in haar woning had, zijn de daders er vandoor gegaan met haar handtas met daarin persoonlijke spullen.

]]>
De recherche is die avond direct een onderzoek gestart. Daarbij heeft het team een aantal aanknopingspunten waarvan ze graag wil dat de kijkers van Opsporing Verzocht meedenken.

Donkere auto, mogelijk Opel Corsa

Rond de tijd van de overval is er in de buurt van de woning een kleine, donkere auto gezien. De auto stond geparkeerd aan de Erlecomsedam. Vermoedelijk was de auto een ouder type Opel Corsa of een andere kleine auto die er op lijkt.

Daders

De drie overvallers waren jonge mannen van begin twintig. Twee van hen waren ongeveer 1.85 meter lang en de derde was opvallend langer, waarschijnlijk rond de twee meter. De mannen spraken Nederlands, maar onderling spraken zij mogelijk straattaal.

De mannen droegen allemaal donkere kleding en hadden hun gezicht afgeschermd met een doek of sjaal. Ze droegen zwarte handschoenen en hadden modder op hun schoenen en kleding. Mogelijk zijn ze door weilanden naar de woning van het slachtoffer gelopen.

Daders mogelijk uit de omgeving

Vanwege de ligging van de woning, houdt het team er rekening mee dat de jonge overvallers uit de omgeving komen. Het huis staat op een plek waar je als onbekende niet zomaar of per ongeluk terecht komt. Mogelijk komen de daders dus uit de omgeving De Ooij, de omliggende dorpen of Nijmegen.

]]>
Bovenstaande aanknopingspunten worden morgenavond in de uitzending van Opsporing Verzocht besproken. Omdat het team er rekening mee houdt dat de daders uit de omgeving kunnen komen, krijgen vanavond bijna tienduizend mensen een sms’je van de politie om hen te wijzen op de uitzending van Opsporing Verzocht.

‘Het lijkt ons minder logisch dat onbekenden op deze plek terechtkomen, daarom houden we rekening met het scenario dat de daders uit de buurt komen. Om die reden krijgt iedereen die op de avond van de overval in de omgeving was vanavond een sms’je. We hopen op basis van de signalementen, de auto en de overval tips te krijgen die tot aanhoudingen kunnen leiden’, aldus de teamleider.

Met toestemming van de officier van justitie kan de politie zogenaamde mastgegevens opvragen. Daarmee kan ze onderzoeken welke telefoonnummers op een bepaalde datum gebruik maken van een bepaalde mast. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken over de uitzending en dus extra denkkracht te genereren, heeft het team de mastgegevens opgevraagd uit de omgeving van de overval.

Alle nummers die gebruik maakten van die masten krijgen vanavond een sms.  Het kan dus zijn dat u een sms ontvangt, terwijl u helemaal niet in de buurt van de woning was, maar uw telefoon wel gebruik maakte van een mast omdat u bijvoorbeeld in die omgeving reed.

]]>
Als u informatie wilt doorgeven aan de politie dan kan u dat doen via onderstaand tipformulier. Wilt u liever vertrouwelijk of anoniem met de politie praten, dan zijn daarvoor ook mogelijkheden.

Vertrouwelijk praten kan met Team Criminele Inlichtingen (TCI). Als enige afdeling van de politie mag deze afdeling de gegevens van de bron voor diens veiligheid afschermen. Uw gegevens worden alleen bekend bij het TCI en niet verder intern of in het dossier gedeeld. TCI is bereikbaar op 079 - 345 89 99.

Volledig anoniem melden is ook mogelijk. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie - en dus geen onderdeel van de politie - die niet naar uw gegevens vraagt en uw telefoonnummer niet kan zien. Alleen als uw informatie niet naar u te herleiden valt, wordt uw tip doorgegeven aan de politie, zonder dat uw gegevens ooit bekend worden. MMA is bereikbaar op 0800-7000. U kunt ook volledig anoniem digitaal tippen via www.meldmisdaadanoniem.nl

]]>
51.8480833 5.9612034
Ooij - Gezocht - Drie gemaskerde mannen overvallen vrouw in woning https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/november/02-oon/bgld/gemaskerde-mannen-overvallen-vrouw-in-woning-ooij.html Drie mannen bellen aan bij een woning aan de Sint Hubertusweg in Ooij op dinsdag 19 november 2019 rond 19.30 uur. Bruut overlopen ze de bejaarde bewoonster en gaan naar binnen. verdachte Wed, 27 Nov 2019 10:11:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/november/02-oon/bgld/gemaskerde-mannen-overvallen-vrouw-in-woning-ooij.html 2019-11-27T10:11:00Z Ze doorzoeken het huis. Onder dreigementen geeft de bewoonster haar bankpaspincode af. Ze nemen verder persoonlijke spullen van de vrouw waaronder sieraden en haar handtas met inhoud mee. De mannen droegen die avond allen donkere kleding en een doek voor het gezicht. 

Een getuige heeft ongeveer 10 meter voor de kruising Erlecomsedam met de Sint Hubertusweg, komende vanuit Leuth, een zwarte kleine personenauto, lijkend op een Opel Corsa, zien staan. Hierin zaten drie mensen. Vermoedelijk twee jongemannen zaten voorin. De auto stond daar geparkeerd bij de houten bank naast een stalen kunstwerk/object. 

 

]]>
•    Wie heeft deze mannen gezien die avond in de omgeving van de woning? 
•    Wie kan meer vertellen over deze zwarte auto?  
•    Heeft u wellicht camerabeelden of dashcambeelden van de omgeving? 
 

]]>
]]>
In de boeien, aangehouden 51.8501565 5.937849599999936
Beek-Ubbergen - Noodlottig ongeval Beek-Ubbergen https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/8/02-beek-noodlottig-ongeval-beek.html Zondagmiddag even over 15.30 uur is een vrouw op de Rijksstraatweg in Beek-Ubbergen, ter hoogte van het Wylerbergmeer tijdens het oversteken op haar fiets aangereden door een passerende auto, bestuurd door een 24-jarige man uit Elst. De automobilist zag dat de vrouw ging oversteken en remde voluit maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw is ter plaatse overleden aan haar verwondingen. Het slachtoffer was 81 jaar oud en kwam uit Groesbeek. nieuwsbericht Sun, 08 Sep 2019 16:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/8/02-beek-noodlottig-ongeval-beek.html 2019-09-08T16:41:00Z Reanimatie ter plaatse heeft niet meer mogen baten. De plek van de aanrijding werd afgezet  ten behoeve van de hulpdiensten.  De politie heeft de zaak in onderzoek.

2019400974 (fdv)

 

]]>
51.83256970000001 5.929950500000018
Ooij - Bewoner overvallen in huis https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/3/02-ooij-bewoner-overvallen-in-huis.html Een 32-jarige inwoner van Ooij is zaterdagavond omstreeks 23.30 uur in zijn woning aan de Rietvoornstraat overvallen. Hij raakte lichtgewond. De drie daders hadden hem bedreigd en geslagen en zijn met een onbekende buit er vandoor gegaan. nieuwsbericht Sun, 03 Feb 2019 08:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/3/02-ooij-bewoner-overvallen-in-huis.html 2019-02-03T08:29:00Z Na de overval in de woning is het slachtoffer naar de buren gegaan die vervolgens de politie hebben gewaarschuwd. Diverse eenheden werden naar de opgegeven locatie gestuurd maar de daders zijn nog niet gepakt. Volgens getuigen zou het drietal in een kleine donkerkleurige auto zijn gevlucht. Wat opviel was dat de auto een bijzonder opvallend geluid had. De politie is direct met het onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.

]]>
De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van de overval of voor of na de overval iets bijzonders hebben gezien. Mocht u opnames hebben gemaakt of andere informatie bezitten die kan bijdragen tot het oplossen van deze zaak neemt u dan contact met ons op. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000

2019050845 (fdv)

]]>
51.8546481 5.939153499999975
Nijmegen - Man aangehouden voor heling laptop https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/12/02-nijmegen-man-aangehouden-voor-heling-laptop.html Een 19-jarige man uit Beek liep maandag 11 juni tegen de lamp toen hij zaterdag een gestolen laptop aanbod bij een winkel aan de van Welderenstraat in Nijmegen. Hij is aangehouden op verdenking van heling. nieuwsbericht Tue, 12 Jun 2018 08:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/12/02-nijmegen-man-aangehouden-voor-heling-laptop.html 2018-06-12T08:36:00Z De winkelier checkte later via de site van www.stopheling.nl  of het artikel wellicht gestolen was. Hierop kwam ‘een hit’. De laptop bleek in januari te zijn gestolen. De man uit Beek werd later door de politie in zijn woning aangehouden.

Samen heling tegengaan
Doordat steeds meer opkopers controleren op www.stopheling.nl of artikelen als gestolen geregistreerd staan en de ingekochte artikelen registreren in het Digitaal Opkopers Register (DOR), wordt het voor dieven moeilijker om gestolen artikelen door te verkopen. Steeds meer gestolen artikelen kunnen worden terug gevonden en meer zaken worden opgelost. Door samen te werken, dringen we de criminaliteit terug.

2018256442

]]>
51.8125626 5.837226399999963
Ubbergen - Auto-inbreker op heterdaad aangehouden, brandstichting mogelijk voorkomen https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/28/02-ubbergen-auto-inbreker-op-heterdaad-aangehouden-brandstichting-mogelijk-voorkomen.html Een 20-jarige man uit Capelle aan de IJssel werd in de nacht van zaterdag op zondag 27 mei onaangenaam verrast terwijl hij een auto aan de Kasteelselaan leegroofde en daarna vermoedelijk in de brand wilde steken. Een alerte buurtbewoner zag de man een auto openbreken en waarschuwde de politie. Agenten waren binnen drie minuten ter plaatse en konden de man, na een korte achtervolging, in een sloot aanhouden. nieuwsbericht Mon, 28 May 2018 08:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/28/02-ubbergen-auto-inbreker-op-heterdaad-aangehouden-brandstichting-mogelijk-voorkomen.html 2018-05-28T08:42:00Z De man werd gestoord terwijl hij rond half vijf die nacht de auto aan het doorzoeken was. De ruit aan de bestuurderskant was ingeslagen en alle portieren en de achterklep stonden open. De auto was overgoten met diesel, kennelijk met het doel deze na de inbraak in brand te zetten. Toen de verdachte de agenten in de gaten kreeg, zette hij het op een lopen. Op zijn vlucht via bosjes belandde hij in een sloot waar hij werd aangehouden. De spullen die hij uit de auto had gehaald, zijn teruggegeven aan de eigenaar.

 

]]>
Agenten waren even daarvoor bij een soortgelijke situatie geweest, aan de Ubbergseweg. Daar troffen zij een auto aan waarvan alle portieren en de achterklep open stonden. De ruit van het rechter voorportier was vernield en de auto was zo uitgebreid doorzocht dat spullen her en der op de straat waren beland. Verderop in de straat werden nog twee andere auto’s aangetroffen waarvan de ruit van het voorportier beschadigd was.

]]>
De verdachte is na verhoor heengezonden en mag zich later voor de rechter verantwoorden. Of de andere beschadigde auto’s te linken zijn aan deze verdachte wordt onderzocht. Meer aangiftes worden niet uitgesloten. Ook wordt nader onderzoek gedaan naar de poging brandstichting.

2018229768 MB

]]>
stockfoto politie 51.8368067 5.9022383999999875
Ooij - Vier mannen aangehouden na overval op supermarkt https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/3/02-ooij-vier-mannen-aangehouden-na-overval-op-supermarkt.html Donderdagavond 2 maart heeft de politie vier mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een supermarkt in Ooij eerder die avond. nieuwsbericht Fri, 03 Mar 2017 11:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/3/02-ooij-vier-mannen-aangehouden-na-overval-op-supermarkt.html 2017-03-03T11:03:00Z Rond zeven uur werd de politie gealarmeerd dat er een gewapende overval was gepleegd op een supermarkt aan het Reinier van Ooijplein in Ooij. Daar waren net voor sluitingstijd drie mannen de winkel binnengelopen. Een medewerker moest onder bedreiging van een vuurwapen, of iets dat daarop leek, de kassalade afgeven. Een tweede medewerker kwam te hulp, maar werd door de mannen geslagen en geschopt. Vervolgens zijn de mannen de winkel uitgerend. 

]]>
Op basis van een waardevolle tip van een getuige heeft de politie rond half acht op de Rijksweg in Malden vier inzittenden van een auto aangehouden. Het gaat om vier mannen in de leeftijd van 15 tot 22 jaar, afkomstig uit Malden, Veldhoven en Eindhoven. In de auto trof de politie goederen aan die mogelijk een link hebben met de overval. Dit wordt verder onderzocht. De vier zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en verder onderzoek. 

]]>
De politie is nog op zoek naar getuigen die vlak voor of na de overval verdachte personen rond de supermarkt hebben gezien of iets gezien of gehoord hebben dat met deze overval te maken kan hebben. Hebt u informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900 8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

 

 

 

2017097642

]]>
51.4176337 5.40602089999993