Alle berichten | Voorst | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/gelderland/voorst.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Voorst nl Sun, 22 Sep 2019 17:05:34 GMT 2019-09-22T17:05:34Z nl Epe - Uitleg over onderzoek naar dood van 18-jarig meisje https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/8/02-epe-uitleg-over-onderzoek-naar-dood-van-18-jarige-meisje.html Gisteren was er heel veel aandacht voor de vermissing en het overlijden van een 18-jarig meisje uit Epe. Een ingrijpende zaak, waarbij veel mensen hun betrokkenheid hebben getoond. Omdat er nog meerdere vragen leven op social media en in de media, proberen we in dit bericht zo goed mogelijk uit te leggen wat er is gebeurd. nieuwsbericht Mon, 08 Jul 2019 13:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/8/02-epe-uitleg-over-onderzoek-naar-dood-van-18-jarige-meisje.html 2019-07-08T13:31:00Z Op zaterdagmiddag kwam er bij ons een melding binnen van de vermissing van het meisje. Na een feest op vrijdag was ze niet thuisgekomen. Er werd ingeschat dat het om een urgente zaak ging, dat betekent dat er ernstige zorgen over haar waren. Dezelfde dag nog werden mensen in de omgeving via Burgernet opgeroepen om uit te kijken naar het meisje. Ook achter de schermen deed de politie al onderzoek.

]]>
Zondag werd die zoektocht geïntensiveerd. We hebben gezocht met onder andere speurhonden en een helikopter. Ook familie, bekenden en vrijwilligers hielpen mee met zoeken. In de middag werden het lichaam en de fiets van het meisje aangetroffen aan de Middendijk in Nijbroek. De politie werd meteen gebeld via 112.

]]>
Agenten maakten meteen een plaats delict van de omgeving, een standaardprocedure in een zaak als deze. Dat betekent dat er niemand in de buurt mag komen en dat rechercheurs mogelijke sporen gaan vastleggen. Ook komt er een schouwarts om de doodsoorzaak vast te stellen. De politie heeft maar één keer de gelegenheid om sporen goed vast te leggen en zo vast te stellen of er sprake is van een misdrijf of niet. Aan het einde van de dag werd de conclusie getrokken dat er sprake is geweest van een noodlottig ongeval.

Uit het onderzoek is vast komen te staan dat er geen anderen betrokken zijn geweest bij de dood van het meisje. Uit respect voor nabestaanden gaan we normaal gesproken niet verder in op de toedracht, maar op uitdrukkelijk verzoek van de nabestaanden doen we dat nu wel. Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer met haar fiets tegen een boom is gereden, en daarna in een sloot terecht is gekomen en verdronken.

]]>
De zaak heeft op veel mensen indruk gemaakt. Aan mensen die direct betrokken waren, is slachtofferhulp aangeboden. Burgemeester Van der Hoeve reageert: “Na een weekend vol onzekerheid heeft de familie het verschrikkelijke nieuws gekregen dat het lichaam van Loes gevonden is, na een noodlottig ongeval. Dit nieuws heeft mij en ook inwoners van onze gemeente diep geraakt. Mijn gedachten gaan uit naar de familie en vrienden. Wij leven met hen mee en wensen hen veel kracht en sterkte toe in deze moeilijke en verdrietige tijd. Ik wil de hulpdiensten en de vrijwilligers die een zoektocht zijn gestart bedanken voor al hun inzet en betrokkenheid.“

]]>
Afzetlint gebruikt bij een afzetting van een PD 52.34501729999999 5.983654399999978
Nijbroek - Politie onderzoekt ontvoering van Duitse man https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/9/02-nijbroek-politie-onderzoekt-ontvoering-van-duitse-man.html Het is vrijdagmorgen 3 mei even voor acht uur als de politie een melding krijgt: twee mannen worden in Nijbroek uit een busje gehaald. Meteen schalen we hoog op; we houden rekening met een ontvoering. nieuwsbericht Thu, 09 May 2019 19:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/9/02-nijbroek-politie-onderzoekt-ontvoering-van-duitse-man.html 2019-05-09T19:05:00Z Omdat aanvankelijk de situatie niet heel duidelijk is, blijven we de eerste dagen terughoudend met uitleg over de zaak. Nu is het tijd om meer bekend te maken aan de hand van verklaringen van getuigen en slachtoffers. Daarbij hebben we ook enkele belangrijke vragen aan mensen die vrijdagochtend in de buurt van Nijbroek en Terwolde waren.

]]>
Rond 7 uur staan twee mannen met twee busjes met Duits kenteken te wachten op de parkeerplaats van de begraafplaats aan de Twelloseweg  in Terwolde. Ze zijn bij elkaar in de auto gaan zitten. Dan komen er twee auto’s aanrijden: een BMW en een Volkswagen, model Golf of Polo. Enkele mannen stappen uit de BMW. De twee Duitse mannen ruiken onraad, en gaan er snel vandoor.

]]>
Het duo wordt achtervolgd. Op de kruising Vaassenseweg/Middendijk in Nijbroek worden ze klemgereden. Onder bedreiging van een wapen moet één van de mannen instappen in de BMW. De ander weet zich te verstoppen, zo vertelt hij later aan de politie. De mannen uit de BMW nemen ook het busje van het duo mee. Een getuige ziet het gebeuren en belt de politie. Agenten vinden het tweede slachtoffer, degene die zich dus verstopt had, na korte tijd. In de berm stond een vrouw met fiets te kijken, de politie heeft haar nog niet kunnen spreken.

]]>
Het slachtoffer dat is meegenomen, krijgt onderweg verschillende vragen van de mannen in de BMW. Na een tijdje wordt hij weer afgezet en kan hij in zijn eigen busje stappen. Het is tot nu toe onbekend waar dit precies was. Agenten zien het busje, een grijze Volkswagen Crafter, even later rijden aan de Domineestraat in Twello. De agenten halen de bestuurder uit het busje: hij blijkt het slachtoffer te zijn.

]]>
Vrijdag start meteen een uitgebreid sporenonderzoek. Het Volkswagenbusje wordt afgesleept, net als de Mercedes Sprinter van de andere Duitse man. Ook op zondag doet de politie onderzoek. Zo worden er mensen uit de buurt gehoord en zoeken rechercheurs naar sporen. Verder spreken agenten met de slachtoffers. Zij zijn ongedeerd gebleven. Een week later, vandaag op 10 mei dus, houden agenten een passantenonderzoek. 

]]>
Het team dat deze zaak onderzoekt gaat uit van een ontvoering en heeft de volgende vragen over vrijdagochtend 3 mei:

  • Wie heeft er iets opvallends gezien rond de parkeerplaats bij de begraafplaats in Terwolde tussen 07.00 en 08.00 uur?
  • Wie heeft er iets gezien van de ontvoering aan de Vaassenseweg/Middendijk in Nijbroek, tussen half 8 en 8 uur?
  • Wie heeft tussen 8 en 9.30 uur de grijze Volkswagen Crafter gezien, mogelijk in combinatie met een BMW?
  • Wie was de vrouw die in de berm stond te kijken in Nijbroek? We spreken haar graag, misschien heeft zij waardevolle informatie.
  • Wie reed er tussen half 8 en 9.30 uur in de omgeving van Nijbroek, Terwolde of Twello en had een dashcam aanstaan? Als de grijze Volkswagen Crafter te zien is, mogelijk in combinatie met de BMW, wil de politie deze beelden graag zien.
  • Wie heeft andere informatie die mogelijk kan helpen bij dit onderzoek?
]]>
Heb je informatie of antwoorden op een van de bovenstaande vragen? Ook kleine details kunnen de politie helpen met het onderzoek. Je kunt contact opnemen met de politie via 0900-8844. Digitaal kan natuurlijk ook, daarvoor staat hieronder een tipformulier. 

]]>
52.2917672 6.061732600000028
Arnhem, Nijmegen, Wilp, Zaltbommel - Bureau GLD: Poging straatroof in Arnhem https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/17/02-bureau-gld-17-april-2019.html In de uitzending van Bureau GLD op 17 april roepen we o.a. getuigen op van een poging straatroof op de Huissensedijk in Arnhem. nieuwsbericht Wed, 17 Apr 2019 10:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/17/02-bureau-gld-17-april-2019.html 2019-04-17T10:11:00Z Op zaterdagmiddag 30 maart 2019 rond 20.30 uur wordt een jongeman op de Huissensedijk in Arnhem-Zuid ter hoogte van de Erasmussingel achtervolgd door een man op een zwarte scooter. Deze man laat hem vervolgens stoppen en bedreigt de jongeman met een mes (een bajonet) en eist geld. Als blijkt dat er weinig te halen valt, rijdt de man uiteindelijk weg via de Loostraat richting Huissen. 
Signalement: Negroïde huidskleur, tussen 1.80 en 2.00 meter lang, tussen 18 – 25 jaar oud.

Vermoedelijk heeft deze verdachte eerder die avond met de scooter op de Huissensedijk gestaan ter hoogte van kinderboerderij de Korenmaat. Wie heeft deze man gezien? Wie kan iets vertellen over deze straatroof? (2019138734) Neemt u dan contact op met de politie via 0800 6070 of anoniem via 0800 7000. Of kijk eerst mee met de uitzending van Bureau GLD, vanaf 17.20 uur. 

Verder in de uitzending: 

Gewapende overval op woning Zaltbommel
Op zondag 2 december 2018, omstreeks 00.45 uur, vindt er een gewapende overval plaats in een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. De bewoners worden door drie gemaskerde mannen overlopen in hun woning en bedreigd met vuurwapens. Ze zijn uit op geld. Men weet echter alarm te slaan. De mannen vluchten in een zwarte Volkswagen Golf. Twee verdachten van 24 en 25 jaar worden kort na de overval aangehouden. De politie is nog op zoek naar de twee andere verdachten en een mogelijk 5de verdachte en roept getuigen op zich te melden. Signalement: Leeftijd begin 20 jaar en rond de 1.60 meter lang, licht getint.
Wie weet er meer over deze heftige woningoverval op het gezin uit Zaltbommel in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 december?  

Zie ook: https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/2/02-zaltbommel-gewapende-overval-op-woning-politie-pakt-twee-overvallers.html

Wilp – Inbraak bij sportcomplex
Op vrijdagavond 28 december 2018 rond 22.30 uur breken twee onbekende mannen in bij een sportcomplex aan de Molenallee in Wilp, gemeente Voorst. Deze mannen forceren onder andere een terrasdeur waardoor veel schade ontstaat. Wie herkent deze mannen of kan iets over deze inbraak vertellen? 2018583731

Nijmegen – Diefstal uit spreekkamer gezondheidscentrum
Op woensdag 6 februari 2019 merkt rond 17.00 uur een medewerkster van een gezondheidscentrum aan De Ruyterstraat in Nijmegen dat haar portemonnee en telefoon uit een spreekkamer zijn gestolen. Als zij dit bemerkt blijkt dat een onbekende man heeft betaald met haar bankpas bij een drogist en een boekwinkel aan de Daalseweg in Nijmegen. Deze man is echter op beelden vastgelegd. Wie herkent deze man?  2019057155


De politie helpen met opsporen van verdachten? 

Opsporingsprogramma Bureau GLD zendt elke woensdag vanaf 17:20 uur uit om burgers te betrekken bij de opsporing van verdachte personen. Herkent u een of meerdere personen op de camerabeelden of heeft u andere informatie over (een van) deze zaken? Neemt u dan contact op met de politie via 0800 - 6070 (gratis) of Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000 (gratis). U kunt ook gebruikmaken van het tipformulier. 

De items in de uitzending van deze week en de bijbehorende camerabeelden zijn vanaf woensdagavond 10 april ook te bekijken op Gezocht & Vermist. Hier vindt u ook het tipformulier. 

]]>
51.8042987 5.250545699999975
Wilp - Gezocht - Inbraak bij sportcomplex https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/april/02-oon/gld/inbraak-bij-sportcomplex.html Op vrijdagavond 28 december 2018 rond 22.30 uur breken twee onbekende mannen in bij een sportcomplex aan de Molenallee in Wilp, gemeente Voorst. verdachte Wed, 17 Apr 2019 08:58:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/april/02-oon/gld/inbraak-bij-sportcomplex.html 2019-04-17T08:58:00Z Deze mannen forceren onder andere een terrasdeur waardoor veel schade ontstaat. 

In Bureau GLD op 17 april 2019 aandacht voor deze zaak, met meer (bewegende) camerabeelden. Video staat 18.30 uur online. 

]]>
Wie herkent deze mannen of kan iets over deze inbraak vertellen? 
 

]]>
]]>
1 2 3 52.21474779999999 6.126245899999958
Twello - Vluchtend vijftal komt niet ver https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/8/02-vluchtend-vijftal-komt-niet-ver.html De politie heeft vanmorgen vijf personen op het station in Twello aangehouden nadat ze met hun auto waren gecrasht en gevlucht. Het gaat om vijf mannen tussen de 18 en 21 jaar, allemaal uit ’s-Hertogenbosch. nieuwsbericht Fri, 08 Feb 2019 10:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/8/02-vluchtend-vijftal-komt-niet-ver.html 2019-02-08T10:03:00Z Rond half 5 vanmorgen kwam het voertuig bij Zwolle door de ANPR vanwege een verdachte situatie. Nadat agenten de auto een stopteken hadden gegeven sloegen de vijf mannen in de auto op de vlucht. Tijdens de vlucht werden er verschillende goederen, vermoedelijk van diefstal afkomstig, uit de auto gegooid. Na een wilde achtervolging crashte de auto op de Blikkenweg in Twello, waarna de vijf inzittenden weg vluchtten. De politiehelikopter en de hondengeleider werden ingezet om het vluchtende vijftal te vinden. Na een korte zoekactie werden de vijf mannen op het station in Twello uit de trein gehaald en aangehouden.

]]>
Ondanks dat we vijf mannen hebben aangehouden zitten we toch nog met een aantal vragen. Woont u in de buurt van de Blikkenweg in Twello en heeft u één of meerdere mannen zien vluchten? Of heeft u andere informatie die ons verder kan helpen in het onderzoek? Dan horen we dat graag! U kunt ons bereiken via 0900 8844. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook via 0800 7000. 

2019058319 AC

]]>
In de boeien, aangehouden 52.2471542 6.093111000000022
Klarenbeek - Gezocht - Man neemt portemonnee voorgaande klant weg bij kassa https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/november/02-oon/gld1/man-neemt-portemonnee-voorgaande-klant-weg-bij-kassa.html In een supermarkt aan de Hoofdweg in Klarenbeek (gemeente Voorst) neemt op donderdag 28 juni 2018 aan het begin van de middag een man de portemonnee mee van degene die voor hem afrekent. verdachte Tue, 13 Nov 2018 13:01:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/november/02-oon/gld1/man-neemt-portemonnee-voorgaande-klant-weg-bij-kassa.html 2018-11-13T13:01:00Z Hij doet de portemonnee in een doos en loopt de winkel uit. De man die de portemonnee is vergeten komt nog terug en zoekt zijn portemonnee. 

]]>
De diefstal is vastgelegd op camerabeelden. Wie kent deze persoon of kan hier iets over vertellen? 

 

]]>
]]>
1 2 52.1785469 6.086114100000032
Apeldoorn - Auto rijdt 240 km/uur op de A1 bestuurder na achtervolging aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/19/02-auto-rijdt-240-km-op-de-a1-bestuurder-na-achtervolging-aangehouden.html Op donderdag 18 oktober zijn er vier mannen staande gehouden voor gevaarlijk weggedrag en te hard rijden. nieuwsbericht Fri, 19 Oct 2018 13:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/19/02-auto-rijdt-240-km-op-de-a1-bestuurder-na-achtervolging-aangehouden.html 2018-10-19T13:31:00Z Rond 13.05 uur werd de auto gespot door twee agenten die op de A1 reden en de auto controleerde op snelheid. Daar bleek dat de auto met een snelheid van 176 km/uur over de A1 reed waar 100 km/uur is toegestaan. Er werd een volgteken gegeven aan de auto maar deze werd genegeerd. De vluchtende auto reed met snelheden welke boven de 240 km/uur uit kwamen alwaar 100 km/uur is toegestaan. De auto reed vervolgens met hoge snelheid de N345 op richting Voorst. Daar werd een snelheid met 150 km/uur gemeten waar 80 km/uur is toegestaan. Hier verloren de agenten de auto uit het oog. Met meerdere eenheden is er naar de auto gezocht.

Rond 14.00 uur kwam er een melding binnen van een oplettende burger in Klarenbeek die de auto en de mannen hadden gezien. De mannen vroegen om een taxi die hen naar Amsterdam kon brengen. De politie kwam ter plaatse en kon de mannen aanhouden. De verklaring voor het harde rijden was dat de man geen rijbewijs had.

Omdat het voertuig voorzien was van buitenlandse handelaarsplaten en niet direct de identiteit dan wel status van het voertuig vast te stellen was, zijn alle 4 de verdachten ter plaatse staande gehouden. Het voertuig is in beslag genomen en de bestuurder, een 30 jarige man uit Zweden, is aangehouden.

De verdachte is later in de avond met een dagvaarding heengezonden. De officier van justitie gaan een beslissing nemen over het al dan niet terug geven van het voertuig.

2018471526 SP

]]>
52.2148595 6.110984700000017
Oost-Souburg - Twee vrouwen gewond bij ongeval A58 https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/13/08-ongeval-oost-souburg.html Zaterdagmorgen ontstond op de A58 een botsing tussen drie auto's. Twee vrouwen raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. nieuwsbericht Sat, 13 Oct 2018 14:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/13/08-ongeval-oost-souburg.html 2018-10-13T14:52:00Z Het ongeluk gebeurde rond 9.00 uur op de rijbaan richting Vlissingen. De eerste auto werd bestuurd door een vrouw (80) uit Teuge. De tweede auto werd bestuurd door een vrouw (26) uit Middelburg. Zij stonden stil op de A58 in de buurt van de watertoren. Beide vrouwen stapten uit de auto, vermoedelijk om elkaar te helpen. Op dat moment is waarschijnlijk de derde auto, bestuurd door een vrouw (37) uit Utrecht, achterop de stilstaande auto's gereden. Hierbij zijn beide slachtoffers geschept. Ze zijn door de ambulancedienst naar het ziekenhuis gebracht.

]]>
De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Zo zijn onder andere mensen verhoord en is een sporenonderzoek ingesteld.

]]>
51.467957 3.605565599999977
Twello - Bestuurder met kilo’s hennep probeert aan controle te ontkomen en crasht tegen boom https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/28/02-controle-twello-crash-boom.html Een 27-jarige man uit ’s-Heerenberg zat gisteren niet op de grootscheepse verkeerscontrole aan de Fliertweg in Twello te wachten. Hoewel hij in eerste instantie netjes de motoragent volgde die hem naar de controleplaats wilde leiden, ging hij er toch ineens vandoor. In zijn haast om weg te komen verloor de man de macht over het stuur en crashte hij tegen een boom. Daar bleek al snel waarom hij aan de controle wilde ontkomen: in zijn auto lag ruim elf kilo hennep. nieuwsbericht Fri, 28 Sep 2018 12:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/28/02-controle-twello-crash-boom.html 2018-09-28T12:08:00Z De verdachte kwam zonder ernstige verwondingen uit zijn gecrashte auto en werd direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Gisteren werd door de politie gezocht naar twee fietsende dames die het ongeval gezien zouden hebben. Deze getuigen hebben zich inmiddels gemeld.

]]>
Bij de zogenaamde multidisciplinaire controle die gisteren op de A1, Fliertweg in Twello en de N344 gehouden werd, werkten lokale en landelijke politiediensten, de RDW en de Belastingdienst samen. 
Behalve de man uit ’s-Heerenberg werden nog vier mannen aangehouden voor drugsgerelateerde zaken. In de auto van een 27-jarige man uit de gemeente Alphen aan den Rijn en een 23-jarige man uit Waddinxveen vonden agenten verschillende soorten harddrugs en een boksbeugel. Beiden werden naar het politiebureau overgebracht voor verhoor. Het verdere onderzoek zal uitwijzen welke soorten drugs zij bij zich hadden.

Aan het begin van de avond werden twee mannen uit Polen van 30 en 40 jaar aangehouden omdat in hun auto spullen lagen die gebruikt kunnen worden bij het opzetten van een hennepkwekerij.

Verder werd er bijna 800 euro aan openstaande boetes betaald, werden bekeuringen uitgedeeld voor uiteenlopende verkeersovertredingen en inde de Belastingdienst ruim 130.000 euro.

2018436302 MB

]]>
52.2375538 6.098140400000034
Driebergen, Wilp - Aanhouding op A1 – koudemiddel is “hot” https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/29/11-aanhouding-op-a1-%E2%80%93-koudemiddel-is-%E2%80%9Chot%E2%80%9D.html De politie heeft dinsdag 28 augustus op de A1 ter hoogte van Wilp een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden als verdachte van de diefstal of heling van 132 gasflessen met een koudemiddel. De flessen zijn vermoedelijk in de nacht van maandag op dinsdag gestolen bij een bedrijf in het Duitse Seevetal. nieuwsbericht Wed, 29 Aug 2018 11:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/29/11-aanhouding-op-a1-%E2%80%93-koudemiddel-is-%E2%80%9Chot%E2%80%9D.html 2018-08-29T11:08:00Z Medewerkers van de Dienst Infrastructuur zagen op de A1, richting Apeldoorn, een bestelbus rijden die opviel omdat hij blijkbaar zwaar beladen was. Bij controle van de bus bleek dat deze beladen was met 132 flessen die gevuld waren met het koudemiddel R134a. De politie constateerde dat bestuurder geen ladingdocumenten kon tonen, dat het vervoer van deze gevaarlijke stoffen niet aan de voorschriften voldeed en dat de bestelbus zwaar overbeladen was.

]]>
Na contact met het Duitse bedrijf dat op de gasflessen werd vermeld bleek dat daar in de nacht van maandag op dinsdag  ongeveer duizend gasflessen met koudemiddel waren gestolen. Hierop werd de 20-jarige bestuurder aangehouden.

]]>
De politie stelt een nader onderzoek in. Het koudemiddel R134a wordt onder andere gebruikt in airco’s van personenauto’s. De prijs is het afgelopen jaar sterk gestegen omdat het middel door nieuwe milieu-eisen minder geproduceerd wordt. Een fles van 12 kg kost ongeveer 600 euro.

]]>
gasflessen 52.2091104 6.093714999999975