Alle berichten | Groningen | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/groningen/groningen.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Groningen nl Fri, 27 Jan 2023 12:21:35 GMT 2023-01-27T12:21:35Z nl Groningen - [Update] Politie onderzoekt steekincident in Groningen, een verdachte aangehouden en zoekt nog naar tweede https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/21/01-politie-onderzoekt-steekincident-in-groningen-en-is-op-zoek-naar-verdachten.html In een woning aan de Sweelincklaan in Groningen heeft donderdagavond 20 oktober 2022 rond 20:50 uur een steekincident plaatsgevonden. Hierbij is een persoon ernstig gewond geraakt. De politie doet onderzoek en is op zoek naar twee verdachten. Op 10 januari 2023 is één van de verdachten aangehouden. Wed, 18 Jan 2023 07:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/21/01-politie-onderzoekt-steekincident-in-groningen-en-is-op-zoek-naar-verdachten.html 2023-01-18T07:31:00Z Update 18 januari

Op dinsdag 10 januari heeft de politie een 19-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het steekincident aan de Sweelincklaan en zijn rol wordt onderzocht. Het onderzoek naar de tweede verdachte gaat door. Wellicht heeft u nog informatie die ons bij het onderzoek kan helpen of heeft u zelfs de mogelijke verdachte de afgelopen periode horen vertellen over het steekincident, wij horen het dan heel graag. Neem contact met ons op via 0900 – 88 44. U kunt ook altijd informatie anoniem delen via Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

----------------------------------

Bericht 21-10-2022

Steekwond na beroving

Verdachten en slachtoffer, een 39-jarige man uit Groningen, hadden op betreffende donderdagavond bij het slachtoffer thuis een afspraak over een gemaakte deal via een verhandelsite. Bij de woning aangekomen werd het slachtoffer met een mes gestoken en van het artikel beroofd. Hij is met een steekwond in zijn bovenlijf naar het ziekenhuis gebracht. De verdachten zijn met een scooter weggevlucht. Wij zijn naar hen op zoek.

Signalement

Uit getuigenverklaring hebben we het signalement van de twee voortvluchtige verdachten kunnen opstellen. Verdachte één is man met licht getinte huidskleur en een rode jas. Verdachte twee is een man met licht getinte huidskleur, hij droeg een jas met lichte strepen.

Onderzoek

We zijn direct met een sporenonderzoek gestart en hebben beelden veiliggesteld. Daarnaast starten we een buurtonderzoek. Alle informatie rondom dit incident kan ons onderzoek helpen. Hebt u iets gezien of gehoord in de omgeving van de Sweelincklaan? Misschien hebt u camerabeelden uit de omgeving rondom het tijdstip van het incident. Die ontvangen we graag. U kunt ze uploaden via onderstaand tipformulier onder vermelding van zaaknummer: 2022277297 Ook andere informatie die u misschien hebt die van belang kan zijn voor het onderzoek kunt u aan ons doorgeven. Dat kan via het telefoonnummer 0900 – 8844 of als u liever anoniem blijft via 0800-7000.

]]>
53.19893039 6.58712845
Groningen - Gezocht - Pinpasfraude - Roskildeweg - Groningen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/01-pinpasfraude---roskildeweg---groningen.html De politie zoekt nog een man die samen met een andere op 14 augustus een flink geldbedrag heeft buitgemaakt. Ze hebben met een gestolen pinpas gepind bij een elektronicawinkel aan de Roskildeweg in Groningen. Daarnaast is er ook een zeer aanzienlijk contant geldbedrag door middel van een babbeltruc overgenomen van het slachtoffer. verdachte Fri, 13 Jan 2023 15:04:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/01-pinpasfraude---roskildeweg---groningen.html 2023-01-13T15:04:00Z Het slachtoffer werd opgebeld door een zogenaamde bankmedewerker met de boodschap dat ze op dat moment zou worden gehackt. De verdachte wist haar vertrouwen te winnen. De medewerker vroeg of de vrouw onlangs nog geld had gepind en dit bleek het geval te zijn. Vervolgens werd ze gevraagd om dit contante geld samen met haar pinpas en pincode af te staan aan een koerier. Het ging daarbij om een groot contant geldbedrag. Volgens de bankmedewerker zou het geld en haar pinpas/pincode veilig worden opgeborgen in een kluis van de bank.

Niets bleek minder waar. Uiteindelijk is er door een man en een vrouw een forse aankoop gedaan bij een elektronicazaak in Groningen. Later die avond is er ook met de pas nog gepind bij een Geldmaat. Herkent u de man? Of heeft u andere tips of informatie over dit onderzoek? Laat het ons dan weten. U kunt bellen met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

]]>
In de uitzending van Opsporing Verzocht zijn op 10 januari beelden vertoond van twee personen die worden verdacht van het pinnen met een gestolen pinpas bij de elektronicawinkel. Na de uitzending is er een tip binnengekomen, waarmee we verder kunnen in ons onderzoek. Mede daarom hebben we de beelden van de vrouwelijke verdachte offline gehaald. We vragen iedereen die haar foto of de foto van het duo heeft gedeeld, om die foto ook te verwijderen. 

We zijn nog steeds wel op zoek naar de mannelijke verdachte. Weet u wie hij is? Neem dan contact met ons op!

]]>
]]>
53.21527553 6.58846174
Groningen - Politie doet onderzoek naar ongeval in de Barestraat in Groningen https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/11/politie-doet-onderzoek-naar-ongeval-in-de-barestraat-in-groningen.html De politie doet onderzoek naar een ongeval in de Barestraat in Groningen. Op woensdag 11 januari kwam daar rond 08:00 uur een auto vanuit een parkeergarage tegen een gevel tot stilstand. Rond 08:25 uur werd na een melding van een mogelijke beroving nabij de Stationsweg een gewonde man aangetroffen. Deze 23-jarige man uit Groningen zou betrokken zijn geweest bij het ongeval in de Barestraat en daarbij zou hij ook gewond zijn geraakt. Wed, 11 Jan 2023 11:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/11/politie-doet-onderzoek-naar-ongeval-in-de-barestraat-in-groningen.html 2023-01-11T11:49:00Z Slachtoffer naar ziekenhuis

Het slachtoffer is bij de Stationsweg gecontroleerd door het ambulancepersoneel. De man is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Zodra het mogelijk is, gaat de politie met hem in gesprek. Zo willen we weten of er echt sprake is geweest van een beroving.

Twee auto’s in beslag genomen

De politie is een onderzoek gestart. De politie zal in gesprek gaan met getuigen. In de Barestraat wordt sporenonderzoek verricht. Daar zijn ook twee auto’s in beslag genomen die mogelijk betrokken zijn geweest. De politie is op zoek naar drie personen, die rond 08:00 uur zijn weggevlucht vanuit de Barestraat. Er zijn op dit moment nog geen aanhoudingen verricht.

Help ons mee

Mogelijk dat iemand in de omgeving van de Barestraat of de Stationsweg iets heeft gezien of gehoord van wat zich vanochtend daar heeft afgespeeld? Deel dat dan met ons. U kunt contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844. Of bel met Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000. U kunt ook uw tips direct toesturen via onderstaand tipformulier.

]]>
53.20876398 6.56993941
Groningen - Politieagent zwaargewond na aanrijding door spookrijder, verdachte aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/6/01-politieagent-zwaargewond-na-aanrijding-door-spookrijder-verdachte-aangehouden.html Een politieagent raakte vrijdag 6 januari om 00.24 uur zwaargewond door een spookrijder op de A7 ter hoogte van de afrit Hoogkerk. De verdachte is later op het Hoendiep in Groningen aangehouden en daarbij zijn enkele waarschuwingsschoten gelost. De motoragent is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. De 27-jarige verdachte uit Groningen zit vast en wordt verhoord. Fri, 06 Jan 2023 08:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/6/01-politieagent-zwaargewond-na-aanrijding-door-spookrijder-verdachte-aangehouden.html 2023-01-06T08:40:00Z Agenten wilden rond 00.05 uur op de Diamantlaan een auto controleren. De automobilist negeerde het stopteken en ging er vandoor. De auto ramde op de Peizerweg en bij Hoogkerk twee politie auto’s. Vervolgens reed de auto spookrijdend vanaf Hoogkerk richting Groningen. Uit veiligheidsoverwegingen staakten de politieauto’s daarop de achtervolging. Op dat moment reed een motoragent de afrit af en kwam daarbij waarschijnlijk frontaal in botsing met de automobilist. Omdat niemand de aanrijding zag gebeuren, lag de motoragent enige tijd in de berm langs de weg. Hij heeft verschillende botbreuken opgelopen door aanrijding. Een passant zag hem liggen en waarschuwde de hulpverleningsdiensten.

Waarschuwingsschoten

Na de aanrijding bleef de verdachte spookrijden op de A7 en kwam ongeveer een kilometer later tot stilstand, waarna hij via het water vluchtte naar de Eemsgolaan. Daarop heeft de politie met meerdere voertuigen het gebied afgesloten en ondersteunde de politiehelikopter vanuit de lucht. Rond 01.20 uur zag een agent de verdachte fietsen op het Hoendiep. De verdachte weigerde aanwijzingen op te volgen van de agenten, waarop één van hen een aantal niet-gerichte waarschuwingsschoten heeft gelost. Hierop gaf de verdachte zich over en kon worden aangehouden. Op het politiebureau weigerde de verdachte een bloedproef te ondergaan om te bepalen of hij onder invloed van verdovende middelen reed. 

Kinderfiets

De politie doet vrijdag 6 januari ook nog sporenonderzoek op de plek van het ongeval. Ook de route die de verdachte heeft afgelegd wordt daarbij onderzocht.  Toen de agenten hem signaleerden op het Hoendiep, fietste hij op een kinderfiets die hij waarschijnlijk gestolen heeft in de wijk Buitenhof. Het gaat om een mintkleurige/paarse kinderfiets van het merk Gazelle. Voorop de fiets zit een roze fietsstoeltje voor een pop. Bent u de eigenaar van deze fiets of weet u waar hij thuishoort? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. 

Bent u getuige geweest van de aanrijding tussen de auto en de politiemotor of beschikt u over meer informatie bijvoorbeeld in de vorm van dashcambeelden? Dan komen wij graag met u in contact via 0900-8844. De dashcambeelden kunt u uploaden via het tipformulier.

Update 7 januari 2023 

De eigenaar van de kinderfiets is inmiddels bekend. Het onderzoek gaat door. 

 

]]>
53.21537997 6.51714481
Groningen - Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding Groningen https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/4/politie-lost-waarschuwingsschot-bij-aanhouding-groningen.html De politie heeft op dinsdagavond 3 januari 2023 een 27-jarige verdachte uit Groningen aangehouden op het Damsterdiep in Groningen-stad. Bij de aanhouding werd door de politie een waarschuwingsschot gelost. Er is niemand gewond geraakt. Wed, 04 Jan 2023 08:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/4/politie-lost-waarschuwingsschot-bij-aanhouding-groningen.html 2023-01-04T08:39:00Z Agenten zien die avond in de Groningse binnenstad een auto rijden die hun aandacht trekt. In de auto bevindt zich een verdachte van een eerder gepleegd strafbaar feit. Wanneer de agenten de auto een stopteken geven, rijdt de bestuurder van hen weg. Hij rijdt zich vervolgens klem bij het Damsterdiep. Daar wordt een zogenaamde uitpraatprocedure gestart.

Verdacht van bedreiging
Bij de uitpraatprocedure gisteravond volgde de verdachte de bevelen niet op. Hierop is een waarschuwingsschot gelost. Hierna kon de man worden aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging met een vuurwapen en zal worden gehoord over zijn betrokkenheid bij dit eerder gepleegde strafbare feit.

Uitpraatprocedure
Een uitpraatprocedure is een procedure die de politie gebruikt bij het veilig aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten. Zij worden met getrokken wapens gecontroleerd door de politie uit de auto gehaald. De agenten houden daarbij de verdachten onder schot. De verdachten krijgen vervolgens gesproken opdrachten om de arrestatie zonder risico's te laten verlopen.

 

]]>
53.22222948 6.5633427
Groningen - Wie weet meer over het vuurwerkincident op het Jozef Israëlsplein in Groningen? https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/1/wie-weet-meer-over-het-vuurwerkincident-aan-het-jozef-israelplein-in-groningen.html Op het Jozef Israëlsplein was een politieagent kort voor middernacht poolshoogte aan het nemen bij een kleine brand. Hij was daar samen met een brandweermedewerker om de situatie te beoordelen. Er ontplofte vuurwerk vlakbij zijn been, waardoor de politieagent gewond raakte. De politieagent is met verwondingen naar de dokterspost gebracht. We doen onderzoek naar dit incident. Sun, 01 Jan 2023 11:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/1/wie-weet-meer-over-het-vuurwerkincident-aan-het-jozef-israelplein-in-groningen.html 2023-01-01T11:04:00Z Heb je iets gezien of gehoord bij het Jozef Israëlsplein dat ons kan helpen in het onderzoek? Stond je vlak voor middernacht op het Jozef Israëlsplein en heb je gezien wat hier precies gebeurde? Heb je videobeelden waar iets op te zien is? Of weet je iets dat ons kan helpen in het onderzoek? Deel je informatie of beelden via het tipformulier hieronder of neem contact op met de politie via 0900 - 8844. Vermeld hierbij het nummer 2023000032. Tips doorgeven kan natuurlijk ook anoniem via 0800 - 6070.

 

]]>
53.21610416 6.5531162
Groningen - Jaarwisseling 2022 - 2023 | Politie Groningen https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/1/jaarwisseling-2022---2023.-politie-groningen.html In de afgelopen nieuwjaarsnacht zijn grootschalige ongeregeldheden uitgebleven. Dat neemt niet weg dat de politie ook dit jaar veel meldingen ontving over branden, vernielingen, ongevallen en overlast. Ook is er één politieagent gewond geraakt door vuurwerk. Sun, 01 Jan 2023 08:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/1/jaarwisseling-2022---2023.-politie-groningen.html 2023-01-01T08:01:00Z Tijdens de nacht en in de voorbereiding daarop werd intensief samengewerkt met onze partners, waaronder burgemeesters, gemeenten, brandweer, de ambulancedienst en de veiligheidsregio. De politie verrichtte afgelopen nacht vijf aanhoudingen in de provincie Groningen voor belediging, openbare dronkenschap en eenvoudige mishandeling.

In Groningen werd rond 02.30 uur de ME kortstondig ingezet aan de Voermanstraat. Het was hier al enige tijd onrustig met meerdere straatbrandjes en jeugd die zich vervelend gedroeg. De inzet vond plaats om een veilige werksituatie te maken voor de hulpverleningsdiensten. Bij de ME-inzet werd een 43-jarige man uit Groningen aangehouden. Na de inzet was het rustig en konden de brandjes worden geblust.

Rond 03.00 uur moest de ME ook optreden op de hoek van de Jadestraat en de Barnsteenstraat Groningen. Ook hier was het onrustig en er was er brand op straat. De inzet vond plaats om de orde te herstellen en een veilige werkplek te creëren voor de hulpverleners. Ook hier was het na de inzet rustig en kon de brand worden geblust.

Op het Jozef Israëlplein was een politieagent kort voor 00:00 uur poolshoogte aan het nemen bij een kleine brand. Op dat moment raakte hij gewond door vuurwerk. De politieagent is naar de dokterspost gebracht. We onderzoeken wie er verantwoordelijk is voor het vuurwerk en of er sprake is van opzet. Omstreeks 01:45 is de brand op het Jozef Israëlplein geblust onder begeleiding van de politie.

De komende periode zal meer duidelijk worden over de precieze omvang van de schade gedurende de nacht. Ook is het mogelijk dat er naar aanleiding van opsporingsonderzoeken van incidenten/aangiften nog verdachten worden aangehouden.

]]>
53.22222948 6.5633427
Groningen - Politie koopt kavel aan Eemsgolaan in Groningen voor nieuw teambureau Groningen-Zuid https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/23/politie-koopt-kavel-aan-eemsgolaan-in-groningen-voor-nieuw-teambureau-groningen-zuid.html De politie Noord-Nederland heeft een kavel gekocht aan de Eemsgolaan in Groningen. De politie heeft het voornemen om op deze kavel de komende jaren een nieuw teambureau te bouwen voor het basisteam Groningen-Zuid. De kavel heeft een centrale, goed bereikbare locatie in dit verzorgingsgebied. Daarnaast behouden Haren en Vinkhuizen een eigen politiepost. Fri, 23 Dec 2022 09:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/23/politie-koopt-kavel-aan-eemsgolaan-in-groningen-voor-nieuw-teambureau-groningen-zuid.html 2022-12-23T09:28:00Z Ieder basisteam werkt vanuit een uitvalsbasis: het teambureau. Dat is de plek waar agenten hun dienst starten en samenkomen voor overleg. Ook voor inwoners is het een belangrijke plek, zij kunnen daar bijvoorbeeld aangifte doen. Het verzorgingsgebied van basisteam Groningen-Zuid is groot. Het bestaat uit Haren, Glimmen, Onnen, Noordlaren en het zuidwestelijke deel van de stad Groningen, inclusief Hoogkerk, Meerstad, Engelbert en Middelbert. De Eemsgolaan ligt centraal in dit gebied en is daardoor uitermate geschikt als locatie voor het teambureau van Groningen-Zuid. Door de ligging vlakbij de snelweg en openbaar vervoer, is het bureau straks goed bereikbaar voor inwoners. Daarnaast kunnen politiemensen vanaf deze locatie overal in het verzorgingsgebied snel zijn.

Politieposten Diamantlaan en Vondellaan

Op dit moment heeft dit team twee teambureaus, één aan de Diamantlaan in Groningen en één aan de Vondellaan in Haren. Voor de samenwerking binnen het basisteam is het praktisch als beide basisteams in één teambureau zitten. Dit biedt ook de mogelijkheid tot efficiëntere voorzieningen. Het is dan ook gebruikelijk dat ieder basisteam maar één teambureau heeft. In de plannen worden de twee huidige teambureaus vervangen voor één teambureau aan de Eemsgolaan en blijven er politieposten in Haren en Vinkhuizen. Inwoners van Haren en Vinkhuizen kunnen ook in de toekomst gewoon terecht in hun eigen buurt. De dienstverlening blijft daarmee in deze gebieden op het huidige, afgesproken niveau. Het kan zijn dat dit in de huidige panden gerealiseerd wordt, maar het is ook denkbaar dat hier een ander, kleiner, pand binnen hetzelfde gebied voor gevonden wordt.

Nieuw te realiseren teambureau

De aankoop van de kavel is een eerste stap in een meerjarig traject. Voorlopig blijft de situatie dan ook zoals deze nu is. De komende tijd zal worden gekeken hoe het pand er precies uit zal moeten gaan zien. Daarbij vindt de politie het van groot belang om haar werknemers een goede werkomgeving te bieden die voldoet aan de eisen van de moderne tijd.

]]>
53.19857476 6.52265781
Groningen - Politie zoekt doorrijder pompstation Groningen; medewerker overreden https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/9/politie-zoekt-doorrijder-pompstation-groningen-persoon-overreden.html Politie zoekt doorrijder pompstation Groningen; medewerker overreden Aan het Hoendiep in Groningen heeft op donderdagmiddag 8 december een ernstig incident plaatsgevonden. Een auto is over de benen van een medewerker van het pompstation gereden. Hierbij is de medewerker gewond geraakt. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. Fri, 09 Dec 2022 08:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/9/politie-zoekt-doorrijder-pompstation-groningen-persoon-overreden.html 2022-12-09T08:57:00Z Doorrijden na tankbeurt
De politie kreeg rond 15:45 uur een melding van een doorrijder bij het Gulf-pompstation aan het Hoendiep in Groningen. Een man heeft, nadat hij getankt heeft, geweigerd te betalen. De medewerker van het pompstation probeert vervolgens te voorkomen dat de man wegrijdt, maar komt hierbij ten val. De doorrijder rijdt daarna over de man heen en weet te ontkomen. Het slachtoffer blijft gewond achter. Het voorval heeft een grote impact gehad (en nog steeds) op het slachtoffer en de mensen die gezien hebben wat er is voorgevallen.

Camerabeelden
De politie doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Hierbij wordt gekeken naar de bruikbaarheid van de camerabeelden van het pompstation. Hierop is het kenteken van de auto, een zwarte Renault Megane Scenic, zichtbaar. Daarnaast worden getuigen gehoord en wordt een slachtofferverklaring opgenomen.

Tips? Bel ons!
De politie heeft  de bestuurder van de auto nog niet kunnen aanhouden. Wij roepen hem op zich te melden. De politie vraagt daarnaast mensen die meer informatie hebben over het incident, contact op te nemen. Bent u op donderdag 8 december rond 15:45 uur getuige geweest van het incident en hebben wij u nog niet gesproken? Heeft u rondom het genoemde tijdstip de zwarte Renault Megane Scenic gezien in de buurt van het pompstation? Weet u waar deze auto en/of bestuurder zich nu bevinden? Laat het ons weten en bel 0900-8844 of meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

]]>
53.21537997 6.51714481
Groningen - Politie onderzoekt brand Magnusstraat: getuigen en camerabeelden gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/4/01-politie-onderzoekt-brand-magnusstraat-getuigen-en-camerabeelden-gezocht.html Zondagochtend 4 december rond 6:00 uur heeft er een grote brand gewoed aan de Magnusstraat in Groningen. De politie gaat uit van brandstichting en is op zoek naar getuigen en camerabeelden. Sun, 04 Dec 2022 10:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/4/01-politie-onderzoekt-brand-magnusstraat-getuigen-en-camerabeelden-gezocht.html 2022-12-04T10:40:00Z Bij aankomst van politie en brandweer stonden vier auto’s in brand. Deze auto’s stonden geparkeerd onder twee carports naast elkaar. De voorgevels van beide woningen zijn door de brand ook zwaar beschadigd. De brandweer had bij aankomst het vuur snel onder controle en kon verdere uitbreiding voorkomen, maar de situatie had heel anders af kunnen lopen. In beide huizen lagen de bewoners nog te slapen. Zij konden gelukkig op tijd hun huizen verlaten doordat zij waren gewaarschuwd door buurtbewoners.

Geef je informatie door!

De recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand en houdt er rekening mee dat er sprake is van brandstichting. Er wordt technisch en sporenonderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. De politie is ook op zoek naar getuigen en camerabeelden. Woont u in de buurt of (nabije) omgeving van deze brand? En hebt u camerabeelden (van bijvoorbeeld een dashcam, deurbelcamera en/of andere beveiligingscamera) die ons kunnen helpen? Hebt u gezien dat één van de auto’s in brand werd gestoken? Of weet u in het algemeen meer over deze brand? Neem dan direct contact op met de politie. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 o.v.v. zaaksnummer 2022323110. Anoniem informatie doorgeven kan ook. Bel dan met 0800-7000. U kunt ook het online tipformulier onderaan deze pagina gebruiken. 

]]>
UPDATE 18 januari 2023

Beelden van mogelijke brandstichting in Opsporing Verzocht

In het tv-programma Opsporing Verzocht is op 17 januari aandacht besteed aan de mogelijke brandstichting aan de Magnusstraat. Hierbij zijn nieuwe beelden getoond van de brand en het verdachte voertuig.

Snel na de uitzending hebben we vier nieuwe tips gekregen. Deze tips worden zorgvuldig bekeken en waar nodig worden de tips meegenomen in het rechercheonderzoek. In totaal zijn er bij de politie al meer dan twintig tips binnengekomen, die nu onderdeel uitmaken van het onderzoek.

Vooralsnog lijkt de gouden tip er nog niet tussen te zitten. Heeft u informatie hebben over deze mogelijke brandstichting? Herkent u het verdachte voertuig en de verdachte man? Of zegt de combinatie van beide iets? Neem dan contact op met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Tippen kan ook hieronder!

Meer informatie ook op onze Gezocht-pagina over deze zaak. 

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
53.23372119 6.50327467
Groningen - Gezocht - Poging overval - Zonnelaan - Groningen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/verdachte-gezocht-voor-poging-tot-overval-pizzeria-zonnelaan-groningen.html De politie is op zoek naar een jongeman die op 17 oktober 2022 een pizzeria in Groningen probeerde te overvallen. Hij kwam omstreeks 22:00 uur de zaak binnenlopen en bedreigde medewerkers van de pizzeria met een mes. Deze weten zichzelf in veiligheid te brengen waarop de dader de zaak verlaat. De verdachte is nog voortvluchtig. Daarom publiceren we de beelden van de overval in de hoop dat iemand de jongeman herkent. verdachte Wed, 30 Nov 2022 15:06:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/verdachte-gezocht-voor-poging-tot-overval-pizzeria-zonnelaan-groningen.html 2022-11-30T15:06:00Z Op het moment dat de poging tot overval gepleegd wordt, zijn er vier medewerkers in de pizzeria aan het werk. Twee medewerkers zijn in het magazijn en twee medewerkers staan aan de balie en in de keuken. Zodra de dader de zaak binnenloopt, pakt hij uit zijn broekzak een keukenmes van ongeveer 30 centimeter. Hiermee loopt hij op één medewerker af, die op dat moment bij de balie staat. De medewerker vlucht naar het magazijn, net als zijn collega. Eenmaal in het magazijn weten de vier medewerkers het pand via de achterzijde te verlaten. De dader rent achter de medewerkers aan met het mes. Maar zodra de medewerkers door de achterdeur naar buiten gaan, draait de dader zich om en vlucht hij via de ingang het pand weer uit. Hij maakt hierbij geen buit.

Signalement

De dader is een jongeman van ongeveer 16 á 17 jaar. Hij heeft een getinte huidskleur. Hij droeg op het moment van de overval een lichte jas met daaronder een grijze capuchontrui. Hij had een blauwe Albert Heijn tas bij zich en dreigde met een keukenmes. Nadat het personeel van de pizzeria zichzelf in veiligheid heeft gebracht, vlucht de dader via de Zonnelaan op een fiets in de richting van de Eikenlaan.

Grote impact

Voor de medewerkers was dit een incident met veel impact. De dreiging met het keukenmes was serieus en had heel anders kunnen aflopen. De politie heeft na de overval een getuigenoproep gedaan. Hierop zijn geen concrete tips binnengekomen, die hebben geleid tot een herkenning van de verdachte. Daarom delen we nu de beelden van de overval en we hopen dat iemand de man herkent aan bijvoorbeeld zijn kleding, zijn houding, het gebuikte mes of zijn bewegingen.

Heeft u tips? Herkent u de verdachte? Deel uw informatie via bovenstaand tipformulier of via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. U kunt uw informatie ook anoniem met ons delen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

]]>
Op dinsdagavond 29 november hebben we de beelden getoond van de overval op een pizzeria aan de Zonnelaan in Groningen in de uitzending van Opsporing Verzocht. De dader dreigde tijdens de overval met een groot keukenmes en voor de medewerkers was dit een incident met veel impact. Hoewel er geen gewonden vielen, had het ook heel anders kunnen aflopen. Tot op heden heeft de politie nog geen verdachte aangehouden. Daarom vragen we extra aandacht in de hoop dat iemand deze jonge man herkent. Weet u wie deze jonge man is? Neem dan contact met ons op. Dat kan natuurlijk ook anoniem. Lees hieronder het hele bericht, waarin we ook het signalement en beelden van de jongen delen. Evenals de uitzending van Opsporing Verzocht. 

 

]]>
]]>
53.22926063 6.54281051
Groningen - Overvaller nachtwinkel Groningen aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/15/01-overvaller-nachtwinkel-groningen-aangehouden.html De politie in Groningen heeft in de nacht van maandag 14 op 15 november een 15-jarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van een gewapende overval op een nachtwinkel aan het Damsterdiep. De verdachte ging er na de overval vandoor maar kon door een tip van een alerte taxichauffeur snel aangehouden worden aan het Kattendiep in de stad. Tue, 15 Nov 2022 15:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/15/01-overvaller-nachtwinkel-groningen-aangehouden.html 2022-11-15T15:51:00Z Rond 02.00 uur ontving de politie een melding van een gewapende overval. Een jonge verdachte uit Groningen bedreigde de kassamedewerker van een nachtwinkel met een steekwapen. Hij ging er met een geldbedrag en enkele waren vandoor. Er vielen geen gewonden.

De aanwezige medewerker vertelde aan een taxichauffeur wat er was gebeurd waarop de chauffeur de achtervolging inzette. Hij gaf de positie van de verdachte door aan de politie. De politie wist hem daarop aan te houden op het Kattendiep. De politie is een onderzoek gestart naar wat er precies heeft plaatsgevonden. De verdachte wordt gehoord.

Ziet u een heterdaadsituatie waarbij de aanwezigheid van de politie met spoed gewenst is, bel dan 112. Geen spoed, wel politie? Bel dan 0900-8844! Op dit nummer kunt u terecht met al uw niet-spoedeisende vragen.

]]>
53.22090223 6.58452207
Groningen - Meer dan 120 boetes voor scooterrijders in Groningen https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/30/01-meer-dan-120-boetes-voor-scooterrijders-in-groningen.html De politie heeft vandaag op verschillende locaties in Groningen en Kolham in totaal minimaal 120 boetes uitgeschreven aan deelnemers van een zogenaamde scootermeeting. De deelnemers overtraden het samenscholingsverbod en begingen verkeersovertredingen. Dit is het totaal aantal boetes dat zondagavond 30 oktober om 18.00 uur bekend is. Het werkelijke aantal zal hoger liggen, onder andere doordat de politie ook achteraf op basis van gemaakte beelden zal handhaven. Naast de uitgedeelde boetes, werden er ook er in totaal zes personen aangehouden. Bij scootermeetings wordt geraced en gestunt op de openbare weg. Eerder zijn hierbij (ernstige) ongelukken gebeurd. Scootermeetings zijn niet alleen gevaarlijk, het is ook strafbaar om eraan mee te doen. Sun, 30 Oct 2022 18:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/30/01-meer-dan-120-boetes-voor-scooterrijders-in-groningen.html 2022-10-30T18:11:00Z Rond het middaguur hielden agenten een auto met aanhanger staande ter hoogte van Assen. Zij waren op weg naar de scootermeeting in Groningen. De drie inzittenden riepen op hun sociale media accounts op tot aanwezigheid bij de scootermeeting. Hierdoor was er een aannemelijk vermoeden dat dit een effect kon hebben op de openbare orde.  In Assen kregen zij te horen dat de burgemeerster van Groningen hen daarom een gebiedsverbod voor drie maanden voor de gemeente Groningen oplegde.

Korte tijd later zagen agenten dezelfde auto en aanhanger rijden ter hoogte van Haren. Dit betekende dat zij het gebiedsverbod overtraden. Daarop zijn de drie inzittenden aangehouden en de auto en aanhanger in beslag genomen.  Tegen twee mannen van 55 en 18 jaar uit Malden en minderjarige jongen van 15 jaar uit de gemeente Lansingerland wordt proces-verbaal opgemaakt.

In de omgeving van het Kattegat en Jeverweg in Groningen verzamelden zich ronde hetzelfde tijdstip groepjes scooterrijders met de intentie daar de scootermeeting te houden. Hierop hebben agenten de groep gecontroleerd en weggestuurd. Vervolgens verplaatste een grote groep scooterrijders zich naar de Einsteinweg in Kolham om daar de meeting voort te zetten. Ook daar kwam de politie en controleerde de groep. Op het einde van de middag voerde een groep in de omgeving van de Zernikelaan in Groningen toch nog stunts uit. De politie sloot ook hier de groep in. Hier probeerden twee personen aan de controle te ontsnappen. Dit resulteerde in een korte achtervolging, waarna ze beiden aangehouden werden. Ook namen ze hierbij een scooter die als gestolen geregistreerd stond in beslag. Ten slotte werd er op deze locatie ook een minderjarige jongen aangehouden voor belediging.

]]>
53.22222948 6.5633427
Groningen - Arrestatieteam houdt man aan na bedreiging met wapen in Groningen https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/27/arrestatieteam-houdt-man-aan-na-bedreiging-met-wapen-in-groningen.html Een arrestatieteam van de politie heeft donderdagochtend een 62-jarige man uit Groningen aangehouden die wordt verdacht van bedreiging met een wapen. De verdachte is aangehouden na een inval in een woning in de Soerabajastraat in Groningen. Thu, 27 Oct 2022 13:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/27/arrestatieteam-houdt-man-aan-na-bedreiging-met-wapen-in-groningen.html 2022-10-27T13:30:00Z De politie kreeg rond 09:45 uur een melding van een schietincident in de Soerabajastraat. Daarop zijn meerdere eenheden ter plaatse gegaan. Van een schietincident bleek op dit moment geen sprake. De verdachte zou iemand hebben bedreigd met een wapen. Bij dit incident is niemand gewond geraakt.

De agenten troffen de verdachte aanvankelijk aan op straat. Hij is vervolgens een woning in de Soerabajastraat ingevlucht. De man wilde deze woning niet vrijwillig verlaten. De verdachte toonde vanuit het raam enkele keren een voorwerp dat op een vuurwapen leek. Daarmee heeft hij ook meerdere keren projectielen afgevuurd richting de politie. Hierbij is ook niemand gewond geraakt.


Dienst Speciale Interventies
Er zijn meerdere specialistische politie-eenheden ingezet, waaronder de Dienst Speciale Interventies (DSI). Ook kwamen er onderhandelaars, een hondengeleider en een politiehelikopter ter plaatse. Tijdens de situatie in en rond de woning was de omgeving van de Soerabajastraat afgezet.

Gasalarmwapen
Omstreeks 11:45 uur is besloten de woning binnen te treden. Daarbij heeft de DSI desoriënterende middelen gebruikt. Uiteindelijk kon de verdachte met behulp van het stroomstootwapen worden aangehouden. De politie doet onderzoek naar de incidenten. In de woning is onder andere een omgebouwd gasalarmwapen aangetroffen.

]]>
53.22222948 6.5633427
Groningen - Wie weet meer over schietincident Vuursteenstraat Groningen? https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/25/wie-weet-meer-over-schietincident-vuursteenstraat-groningen.html Een minderjarige jongen raakte zaterdag 22 oktober gewond bij een schietincident aan de Vuursteenstraat in Groningen. De politie is op zoek naar meer informatie, wie weet er meer over (wat er voorafging aan) dit incident? Tue, 25 Oct 2022 12:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/25/wie-weet-meer-over-schietincident-vuursteenstraat-groningen.html 2022-10-25T12:57:00Z Omstreeks 21:00 uur komt er bij de meldkamer een melding binnen van een schietincident nabij een speeltuin aan de Vuursteenstraat. Ter plaatse treffen collega’s een gewonde jongeman aan die lijkt te zijn beschoten met een wapen. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht en ter plaatse is gelijk onderzoek ingesteld.

Politieonderzoek

Uit dit politieonderzoek blijkt dat er met een vuurwapen is geschoten. Ter plaatse is sporenonderzoek verricht rondom de locatie van het incident. Er is gesproken met meerdere getuigen en het slachtoffer. Ook is er buurtonderzoek verricht en worden camerabeelden bekeken.

Heeft u informatie?

De politie is op zoek naar meer informatie over (wat voorafging aan) het incident. Heeft u personen horen praten over het schietincident of heeft u een vermoeden wie hierbij betrokken zou kunnen zijn? Alle informatie kan in het onderzoek van belang zijn. Deel uw tips met de politie. Dat kan door te bellen naar 0900-8844. Als u niet wilt dat de politie gegevens zoals uw naam en contactinformatie ziet, kunt u ook anoniem melding doen.

Dat kan door te bellen naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onderaan deze pagina invullen. Als u in bezit bent van videobeelden waarop het incident of de verdachte(n) mogelijk te zien is, ontvangt de politie deze graag. Via onderstaand tipformulier kunt u ook bestanden toevoegen

]]>
53.2199946 6.52430932