Alle berichten | Het Hogeland | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/groningen/het-hogeland.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Het Hogeland nl Thu, 01 Dec 2022 04:34:58 GMT 2022-12-01T04:34:58Z nl Bedum - Politie zoekt belangrijke betrokkenen in onderzoek naar steekincident Bedum https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/21/01-politie-zoekt-belangrijke-betrokkenen-in-onderzoek-naar-steekincident-bedum.html In het onderzoek naar het steekincident in Bedum van donderdag 10 maart, is de politie op zoek naar de bestuurder van een scooter. Mon, 21 Mar 2022 11:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/21/01-politie-zoekt-belangrijke-betrokkenen-in-onderzoek-naar-steekincident-bedum.html 2022-03-21T11:14:00Z Donderdag 10 maart rond 21:45 uur heeft er een steekincident plaatsgevonden in een woning aan de Wroetende Mol in Bedum. Hierbij is een 52-jarige man uit Bedum  gewond geraakt. Na het incident is de verdachte gevlucht. Kort daarna heeft de politie hem aangehouden in de stad Groningen. Het gaat om een 18-jarige man uit Groningen. 

Betrokkene met scooter

Er zijn aanwijzingen dat verdachte na het incident samen met een ander (nog) onbekend persoon op een scooter/brommer is weggereden. De politie wil heel graag weten wie de bestuurder van deze scooter of brommer is.

Belangrijke getuige
Daarnaast is de politie ook op zoek naar een belangrijke getuige. De verdachte – die zelf ook gewond raakte bij het incident – heeft mogelijk deze persoon om hulp gevraagd vanwege zijn verwondingen. Wij komen heel graag met hem of haar in contact, mogelijk dat hij of zij belangrijke informatie heeft die ons kan helpen bij het onderzoek.

Informatie

Bent u de persoon op de scooter of weet u mogelijk wie deze persoon is? Of heeft u iemand in uw omgeving horen praten over dit incident? Of bent u de belangrijke getuige die de gewonde verdachte heeft geholpen? Bel dan met ons via 0900 – 8844. Heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neem ook dan contact met ons op.

]]>
53.31358449 6.59575307
Winsum - Winsum krijgt een nieuw politiebureau https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/25/winsum-krijgt-een-nieuw-politiebureau.html Winsum krijgt een nieuw politiebureau. Het bureau wordt gebouwd op het bedrijventerrein Het Aanleg, dichtbij de N361 en met uitzicht op de rotonde. Door de gemeentelijke herindeling is het werkgebied van het basisteam Ommelanden-Noord vergroot. Om die reden komt er in Winsum een nieuw politiebureau. De bouw start in 2023 en de ambitie is dat het een jaar later klaar is. Thu, 25 Nov 2021 08:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/25/winsum-krijgt-een-nieuw-politiebureau.html 2021-11-25T08:20:00Z Het nieuwe bureau in Winsum wordt een volwaardig politiebureau. Dit betekent dat het bureau open is voor bezoekers – ook zonder afspraak – en dat de agenten hun dienst daar beginnen. Ook komen er in dit nieuwe bureau een aantal cellen en kunnen er dus arrestaties worden afgehandeld. De huidige kleine politiepost in Winsum aan de Hoofdstraat sluit zodra dit nieuwe politiebureau opengaat, hetzelfde geldt voor het politiebureau in Uithuizen aan het Kerkplein.

Nieuwe standplaats

Het basisteam van Ommelanden-Noord krijgt hierdoor twee standplaatsen. Als gevolg van een gemeentelijke herindeling is het werkgebied van het team vergroot. Voor een goede dienstverlening in het gebied, komt er een tweede politiebureau. Het huidige volwaardige bureau in Delfzijl (gemeente Eemsdelta) blijft bestaan.

Planning

Het aankomende halfjaar staat in het teken van het voorbereiden van de bouw. Hieronder valt ook het ontwerpen van het nieuwe politiebureau en het gebied bouwrijp maken. Volgens de planning start de bouw van het pand in 2023 en wordt het bureau in 2024 in gebruik genomen.

Goed nieuws

Rahim Sahin, teamchef Ommelanden-Noord vertelt: “Ik ben blij met de komst van dit nieuwe politiebureau in Winsum. Het is voorzien van alle moderne gemakken en operationeel is dit een ideale locatie. Zo ligt het centraal in de gemeente Het Hogeland. En samen met het politiebureau in Delfzijl, zorgt dit voor een optimale verbinding tussen de twee geografische clusters van het basisteam Ommelanden-Noord. Zo gaan we voor goede dienstverlening en daar krijg ik energie van.”

Politie Noord-Nederland en de gemeente Het Hogeland werken nauw samen bij het realiseren van het nieuwe bureau. Burgemeester Henk-Jan Bolding is ook zeer content met de komst en de locatie van het nieuwe politiebureau: “Politiewerk gebeurt vooral op straat, in contact met onze inwoners. Daar is een goede thuisbasis voor medewerkers van de politie voor nodig. Het nieuwe bureau voorziet daarin.

De gemeente werkt graag mee door de benodigde grond beschikbaar te stellen. Ook voeren wij de noodzakelijke planologische procedures zo snel mogelijk door. Prachtig dat de basiseenheid Ommelanden-Noord op zo’n centrale plek binnen de gemeente nu zijn thuisbasis krijgt!”

]]>
53.33011517 6.51324214
Assen Grootegast Hoogezand Foxhol gemeente Het Hogeland - Zes aanhoudingen in onderzoek hennep https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/16/01-zes-aanhoudingen-in-onderzoek-hennep.html Dinsdag zijn er zes personen aangehouden in een onderzoek naar georganiseerde hennepteelt. Er zijn drie zoekingen in Assen (2 woningen en een growshop ) geweest. Er werden onder meer een hennepkwekerij en hennepdrogerij aangetroffen. Er zijn diverse goederen in beslag genomen. Tue, 16 Jul 2019 14:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/16/01-zes-aanhoudingen-in-onderzoek-hennep.html 2019-07-16T14:18:00Z Grootegast aanleiding onderzoek

Op 15 januari j.l. werd er een hennepkwekerij met een grote hoeveelheid gedroogde hennep aangetroffen in een boerderij aan de Tenten in Grootegast. Er zijn toen twee verdachten aangehouden. In het onderzoek dat daarna volgde kwamen deze zes aangehouden verdachten in beeld.

]]>
Aanhoudingen

Vandaag, dinsdag 16 juli, zijn de verdachten aangehouden; een 72-jarige man, een 59-jarige man en een 55-jarige vrouw uit Assen, een 29-jarige vrouw en een 33-jarige man uit de gemeente Het Hogeland en een 53-jarige vrouw uit Hoogezand. Uit onderzoek moet blijken wat ieders rol is in dit onderzoek.

]]>
Hennepkwekerijen

Er werd een hennepkwekerij, een hennepdrogerij en hennepstekken aangetroffen. Aan de Kerspellaan in Assen troffen agenten een kleine kwekerij aan met ongeveer 100 planten. Er was sprake van diefstal van  stroom.  Daarnaast is er ook een zoeking gedaan in een bedrijfspand aan de Amerikaweg. Daar werd een grote hoeveelheid goederen aangetroffen, die gebruikt kunnen worden voor de aanleg van hennepkwekerijen c.q. hennepteelt.  De kwekerij en drogerij worden geruimd.

]]>
In beslag genomen spullen

Tijdens de doorzoekingen zijn onder andere een vuurwapen met munitie, een hoeveelheid gedroogde hennep, gouden sieraden, contant geld en de gehele inhoud van de growshop (faciliteren hennepteelt)  in beslag genomen. Tevens werd er beslag gelegd op een tweetal woningen in Assen en Foxhol.

]]>
Waarom strijd tegen hennep

Het is van belang om hennepkwekerijen te ontruimen. Het is illegaal, gevaarlijk voor de omgeving en het brengt vaak veel schade toe. Daarnaast brengen we zo de criminelen een slag toe door de hennep en alle apparatuur in beslag te nemen. En om geld en goederen die met deze criminele activiteiten verkregen zijn af te pakken. En dan pak je criminelen daar waar ze het meest gevoelig voor zijn. Misdaad mag niet lonen!

]]>
Georganiseerde hennepteelt

De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. De oorzaak van geweldszaken, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties ligt vaak in de hennepwereld. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennephandel gebruiken onderling veel geweld en er gaat veel geld om in de wereld van drugs. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.

]]>
Tips

Hennepkwekerijen leveren gevaar op voor de omgeving. Als illegaal stroom wordt afgetapt, is de kans op brand aanzienlijk. Ook water-, geluids- en stankoverlast zijn vormen van overlast die omwonenden van een hennepkwekerij kunnen ondervinden. Tips over een mogelijke hennepkwekerij kunnen altijd bij de politie gemeld worden via 0900-8844. Tips kunnen ook anoniem doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

]]>
52.992753 6.564228400000047