Alle berichten | Menterwolde | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/groningen/menterwolde.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Menterwolde nl Sun, 22 Sep 2019 16:12:33 GMT 2019-09-22T16:12:33Z nl Wildervank - Politie treft hennepkwekerijen aan https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/28/01-politie-treft-hennepkwekerijen-aan.html De politie heeft vrijdag in het werkgebied Ommelanden-Midden op drie adressen hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. nieuwsbericht Sat, 28 Oct 2017 07:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/28/01-politie-treft-hennepkwekerijen-aan.html 2017-10-28T07:41:00Z In de Heiligelaan in Zuidbroek werd een kwekerij met vierhonderd planten aangetroffen en geruimd.

Aan de Leidekkerstraat in Veendam trof het team veertig planten aan. Ook deze zijn in beslag genomen.

In Wildervank werd tenslotte aan de Raadhuisstraat een ondergrondse kwekerij met tweehonderd planten gevonden. Hier zijn enkele waardevolle goederen in beslag genomen ten behoeve van een ontnemingstraject. Het gaat om drie TV’s, twee aanhangwagens en speciaal gereedschap

De politie heeft de zaken in onderzoek. 

]]>
Politie Noord-Nederland pakt hennepteelt aan. Het houden van hennepplantages brengt grote risico’s op brand- en waterschade met zich mee. Daarnaast vormt dit een ernstige bedreiging voor de omgeving en voor de veiligheid van omwonenden. De politie wil ook de organisatie achter de hennepteelt hard aanpakken. Naast roerende goederen kunnen ook onroerende goederen in beslag worden genomen van personen die zich bezig houden met georganiseerde hennepteelt. Als blijkt dat iemand veel geld uitgeeft dat niet in verhouding staat met het inkomen, dan mogen de eigendommen in beslag worden genomen. Dat ius hier dus gebeurd bij de laatst genoemde kwekerij in Wildervank.

]]>
Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd om er financieel beter van te worden. Criminelen verdienen veel geld in de hennephandel. Door ons te richten op de hennepnetwerken kunnen we netwerken ontrafelen en het crimineel verkregen vermogen afpakken, waardoor misdaad niet loont. Steeds vaker leggen we beslag op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Door beslaglegging en gedegen onderzoek naar de herkomst van dat geld, kan het ook daadwerkelijk geïncasseerd worden na een veroordeling door de rechtbank. Zo verliezen ze niet alleen het misdaadgeld of hun luxe goederen, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu. Met het afgepakte vermogen worden, indien mogelijk, eerst slachtoffers gecompenseerd. Wat overblijft, vloeit in de staatskas. Bovendien kan dat afgepakte vermogen niet meer gebruikt worden voor het financieren van nieuwe criminele activiteiten. 

]]>
53.17081599999999 6.863599000000022
Ommelanden-Midden - Politie treft vier hennepkwekerijen aan https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/27/01-politie-treft-vier-hennepkwekerijen-aan.html De politie heeft donderdag in het werkgebied Ommelanden-Midden op vier adressen hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld. nieuwsbericht Fri, 27 Oct 2017 08:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/27/01-politie-treft-vier-hennepkwekerijen-aan.html 2017-10-27T08:35:00Z In een pand aan de Kerkstraat in Muntendam werd een kwekerij aangetroffen met 90 planten. De politie nam daar ook een auto in beslag. In een ander pand aan de Kerkstraat in Muntendam werd ook een ruimte ontdekt waar hennep is gekweekt. Deze kwekerij was geruimd en er werden 136 lege potten aangetroffen. In het pand werden ook twee vuurwapens gevonden en in beslag genomen. Een 58-jarige vrouw uit Muntendam werd hier aangehouden. De vrouw werd na verhoor heengezonden. Aan de Johan van Oldenbarneveldstraat in Oude Pekela werd in een kwekerij in een pand 700 stekken en 90 planten aangetroffen. In Sappemeer werd in een loods aan de Noorderstraat een grote kwekerij aangetroffen. De politie trof in deze kwekerij bijna 7500 stekken en 1960 planten aan. Bij deze kwekerij en de kwekerij in Oude Pekela hield de politie geen verdachten aan. De politie heeft de zaken in onderzoek. 

Hennepkwekerij Sappemeer

 

 

]]>
Politie Noord-Nederland pakt hennepteelt aan. Het houden van hennepplantages brengt grote risico’s op brand- en waterschade met zich mee. Daarnaast vormt dit een ernstige bedreiging voor de omgeving en voor de veiligheid van omwonenden. De politie wil ook de organisatie achter de hennepteelt hard aanpakken. Naast roerende goederen kunnen ook onroerende goederen in beslag worden genomen van personen die zich bezig houden met georganiseerde hennepteelt. Als blijkt dat iemand veel geld uitgeeft dat niet in verhouding staat met het inkomen, dan mogen de eigendommen in beslag worden genomen.

]]>
Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd om er financieel beter van te worden. Criminelen verdienen veel geld in de hennephandel. Door ons te richten op de hennepnetwerken kunnen we netwerken ontrafelen en het crimineel verkregen vermogen afpakken, waardoor misdaad niet loont. Steeds vaker leggen we beslag op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Door beslaglegging en gedegen onderzoek naar de herkomst van dat geld, kan het ook daadwerkelijk geïncasseerd worden na een veroordeling door de rechtbank. Zo verliezen ze niet alleen het misdaadgeld of hun luxe goederen, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu. Met het afgepakte vermogen worden, indien mogelijk, eerst slachtoffers gecompenseerd. Wat overblijft, vloeit in de staatskas. Bovendien kan dat afgepakte vermogen niet meer gebruikt worden voor het financieren van nieuwe criminele activiteiten. Zo maken we Noord-Nederland veiliger.

]]>
Agent heeft hennepplant in handen 53.1026065 6.998792099999946
Blauwestad - Man aangehouden na diefstal partij hardhout https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/23/01---man-aangehouden-na-diefstal-partij-hardhout.html De politie heeft dankzij een alerte getuige zaterdagavond een 29-jarige inwoner van Noordbroek aangehouden op verdenking van diefstal van een partij hardhout. Dit hout lag in de Blauwestad en werd gebruikt voor het maken van walbeschoeiing. nieuwsbericht Sun, 23 Apr 2017 09:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/23/01---man-aangehouden-na-diefstal-partij-hardhout.html 2017-04-23T09:36:00Z Een getuige zag ’s avonds een man in de weer met palen. Deze partij lag opgeslagen om gebruikt te worden voor het maken van walbeschoeiing. De man bracht de palen naar zijn aanhanger en reed vervolgens weg. Gezien het tijdstip alle reden voor de getuige om de politie te waarschuwen via 112. Niet veel later zag de getuige de man wederom met zijn auto en aanhanger aan komen rijden. Ook nu haalde hij weer een partij hardhout op. Inmiddels was de politie onderweg. Net buiten de Blauwestad kreeg de 29-jarige een stopteken. Hij werd aangehouden op verdenking van diefstal. Zijn auto en aanhanger werden in beslag genomen. Bij de woning van de man vonden agenten nog meer hardhout. Ook dit werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Namens het gedupeerde bedrijf moet nog aangifte worden gedaan. 

]]>
53.16884409999999 7.04753119999998
Muntendam - Automobilist laat zwaargewonde fietser na aanrijding op straat achter https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/22/01---automobilist-laat-zwaargewonde-fietser-na-aanrijding-op-straat-achter.html Een 28-jarige fietser uit Muntendam is vrijdagavond in zijn woonplaats ernstig gewond geraakt. De fietser werd in de Kerkstraat aangereden door een auto. De veroorzaker van het ongeval reed door en liet de 28-jarige man zwaar gewond op straat achter. Later die avond werd een 22-jarige inwoner van Zuidbroek aangehouden. Hij wordt verdacht van verlaten van de plaats van het ongeval en het rijden onder invloed. nieuwsbericht Sat, 22 Apr 2017 07:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/22/01---automobilist-laat-zwaargewonde-fietser-na-aanrijding-op-straat-achter.html 2017-04-22T07:16:00Z Omstanders vonden het slachtoffer op straat en waarschuwden via 112 de hulpdiensten. Door hen werd eerste hulp verleend. Dit werd later overgenomen door het personeel van de ambulancedienst. De gewonde fietser werd vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. 

]]>
Meerdere agenten, waaronder verkeersspecialisten, werden door de Meldkamer Noord-Nederland naar Muntendam gestuurd. Al snel werd duidelijk dat de fietser was aangereden door een auto. Getuigen vertelden de agenten dit en ook was op de plaats van het ongeval een kentekenplaat achtergebleven. Na onderzoek werd duidelijk dat een 22-jarige inwoner van Zuidbroek de eigenaar van het voertuig was. Agenten gingen naar de woning van de man. Daar stond een auto met schade. Vervolgens werd de 22-jarige man aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Na een ademanalyse bleek de 22-jarige onder invloed van alcohol te verkeren. Reden genoeg om zijn rijbewijs in te vorderen. De verdachte werd vervolgens in een politiecel ingesloten. Verkeersspecialisten doen verder onderzoek.

]]>
53.1342079 6.873170500000015
Harkstede / Noordbroek - Politie neemt goederen in beslag na vondst hennepkwekerij https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/1/01-politie-neemt-goederen-in-beslag-na-vondst-hennepkwekerij.html De politie heeft dinsdag in een drugsonderzoek twee mannen aangehouden. Het duo wordt verdacht van betrokkenheid bij hennepteelt. nieuwsbericht Wed, 01 Mar 2017 10:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/1/01-politie-neemt-goederen-in-beslag-na-vondst-hennepkwekerij.html 2017-03-01T10:13:00Z In een woning aan de Hoofdweg in Harkstede werd een hennepkwekerij met 450 planten ontmanteld. Op deze woning, een auto en paardentrailer is beslag gelegd.  Naast het onderzoek in deze woning in Harkstede, deed de politie ook onderzoek in een woning in Noordbroek. Hier werd geen kwekerij aangetroffen.

De twee aangehouden verdachten zijn afkomstig uit de gemeenten Slochteren (73 jaar) en Menterwolde (40 jaar).  De inwoner van Menterwolde is inmiddels in vrijheid gesteld.

‘Afpakken’
Misdaad mag niet lonen! Daarom doet de overheid er alles aan om crimineel vermogen af te pakken. Met het afgepakte vermogen compenseren we, indien mogelijk, eerst de slachtoffers. Wat overblijft, vloeit naar de staatskas. Door status(symbolen) af te pakken van de crimineel, tonen we dat misdaad niet loont. Het geld en de goederen die we afpakken kunnen niet gebruikt worden voor het financieren van nieuwe criminele activiteiten.

]]>
53.2138533 6.7004451000000245
Muntendam - Twee aanhoudingen bij een steekincident https://www.politie.nl/nieuws/2017/februari/25/01-twee-aanhoudingen-bij-een-steekincident.html De politie heeft vrijdagmiddag aan de Zuiderstraat een 52-jarige vrouw uit Muntendam en een 23-jarige man uit Haren aangehouden. Dit voor zware mishandeling, poging doodslag en het bezit van verboden wapens. nieuwsbericht Sat, 25 Feb 2017 08:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/februari/25/01-twee-aanhoudingen-bij-een-steekincident.html 2017-02-25T08:19:00Z De politie kreeg rond 15:50 uur een melding binnen dat er een steekincident had plaatsgevonden op de Zuiderstraat. Hierbij zou de 23-jarige man gewond zijn geraakt aan zijn gezicht en rug. Het lukte hem om de 52-jarige vrouw waar hij ruzie  mee had onder controle te houden tot de politie er was. Toegesnelde agenten hielden hierop direct de vrouw aan en brachten haar over naar het politiebureau. Tijdens de insluiting bleek de vrouw ook verwondingen te hebben opgelopen door de ruzie en deze zijn verzorgd door een arts. Het slachtoffer bleek in het bezit te zijn van een (imitatie) vuurwapen en een mes en is hierop ook aangehouden. Gezien de aard van zijn verwondingen is hij met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Door de recherche is een onderzoek ingesteld naar wat er is zich precies heeft afgespeeld op de Zuiderstraat. De oorzaak van de ruzie ligt mogelijk in de verkoop van een auto. 

]]>
In de boeien, aangehouden 53.13508419999999 6.868935800000031
Muntendam - Dankzij alerte getuige 2 inbrekers aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2016/december/30/01-dankzij-alerte-getuige-2-inbrekers-aangehouden.html De politie heeft donderdagavond rond 23:55 uur een 26-jarige en een 42-jarige man beiden uit Veendam aangehouden voor de inbraak in een woning. nieuwsbericht Fri, 30 Dec 2016 09:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2016/december/30/01-dankzij-alerte-getuige-2-inbrekers-aangehouden.html 2016-12-30T09:03:00Z Een oplettende getuige hoorde lawaai bij een woning aan De Akkers  waarvan hij wist dat de bewoners op vakantie waren. Hierop is direct via 112 de politie gebeld en zijn er meerdere agenten naar de woning gegaan.

Het huis werd door de collega’s bewaakt en met een politiehond werd er in de woning gezocht naar mogelijke inbrekers. Daar trof de diensthond twee verdachten aan die hierop door agenten zijn aangehouden. Beide Veendammers zijn overgebracht naar het cellencomplex en daar ingesloten voor nader onderzoek.

Kort voor de aanhouding van beide verdachten waren er meldingen binnen gekomen van een inbraak en poging inbraak in twee woningen aan de Hendrik Werkmanhof in Veendam. Door de recherche zullen deze zaken bekeken worden en wat de mogelijke rol van beide verdachten hierin is. Heeft u in donderdagavond iets verdachts gezien in deze straat en nog geen niet gesproken met de politie? Dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen via het nummer 0900-8844.

]]>
U ziet iemand in uw buurt die met veel belangstelling bij verschillende huizen naar binnen kijkt. U voelt dat het niet klopt. Ook als u twijfelt, belt u de politie op 112. Want de politie komt liever een keer te veel dan te weinig. Dankzij uw tip kan de politie inbraken voorkomen. Wist u dat de politie 80% van de woninginbraken oplost dankzij oplettendheid van buren.

]]>
Agent laat diensthond uit politieauto 53.13508419999999 6.868935800000031
Muntendam - Hoeveelheid harddrugs in woning gevonden https://www.politie.nl/nieuws/2016/november/29/01-hoeveelheid-harddrugs-in-woning-gevonden.html De politie heeft maandagmiddag een 64-jarige inwoner van Muntendam aangehouden op verdenking van harddrugs bezit. In zijn woning werd ruim 400 gram harddrugs aangetroffen. nieuwsbericht Tue, 29 Nov 2016 09:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2016/november/29/01-hoeveelheid-harddrugs-in-woning-gevonden.html 2016-11-29T09:30:00Z Agenten kwamen bij de man in de woning, omdat zij wisten dat daar een 41-jarige man verbleef die nog kon worden aangehouden op verdenking van koperdiefstal. Terwijl agenten in de woning waren, troffen ze inderdaad de 41-jarige man aan. Hij werd aangehouden. De 64-jarige bewoner zocht vervolgens in een lade naar de identiteitspapieren van de verdachte. Op dat moment zagen agenten in de lade een hoeveelheid gripzakjes, een zakje wit poeder en een doosje pilletjes liggen. Dat was aanleiding om de situatie te ‘bevriezen’ en in overleg te gaan met de hulpofficier van justitie. Die gaf toestemming voor het doorzoeken van de woning. Uiteindelijk werd er ruim 400 gram aan harddrugs gevonden. Het gaat om vermoedelijk om amfetamine. De drugs zijn in beslag genomen en de bewoner is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Drugsbezit is strafbaar

Aan het gebruik van drugs kleven (gezondheids)risico’s. Zo kan speedgebruik leiden tot allerlei psychische klachten en kan het problemen met hart en vaten veroorzaken of verergeren. Bovendien zijn drugs illegaal. De overheid treedt streng op tegen het illegaal gebruiken en de illegale handel in softdrugs en tegen het gebruik van en handel in harddrugs. De rijksoverheid biedt informatie over straffen rond handel en bezit van drugs. Kijk voor meer informatie over boetes in de Boetebase van het Openbaar Ministerie.

]]>
53.13508419999999 6.868935800000031
Muntendam - Koperdief veroorzaakt veel schade na inbraak in gemaal https://www.politie.nl/nieuws/2016/november/21/01---koperdief-veroorzaakt-veel-schade-na-inbraak-in-gemaal.html De politie heeft maandagochtend vroeg een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op heterdaad aangehouden voor koperdiefstal. De man had eerder die nacht ingebroken in een gemaal aan de Oosterweg. Toen hij werd aangehouden was de man druk bezig om koper in het gebouw af te knippen. Door de diefstal ontstond voor tienduizenden euro’s schade. nieuwsbericht Mon, 21 Nov 2016 11:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2016/november/21/01---koperdief-veroorzaakt-veel-schade-na-inbraak-in-gemaal.html 2016-11-21T11:24:00Z Bij het Waterschap Hunze en Aa's kwam ’s nachts een melding binnen dat de elektriciteit van het gemaal was uitgevallen. Hierdoor werkten de pompen niet meer en bestond de kans dat rioolwater in het oppervlakte water terecht zou komen. Dit met alle gevolgen van dien. De afgelopen periode was de stroom al eerder uitgevallen in het gemaal en toen was de reden koperdiefstal. Een medewerker van het Waterschap besloot nu om direct via 112 de politie te waarschuwen omdat men er sterk rekening mee hield dat het wederom om koperdiefstal ging.

Toen de agenten bij het gemaal arriveerden, zagen ze dat in het hekwerk rondom het gebouw een gat was geknipt. De deur van het gemaal stond open en in het pand betrapten de agenten de 44-jarige man. Hij was druk in de weer op koper te knippen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij voor nader onderzoek ingesloten. Door de koperdiefstal is veel schade aangericht.  De schade wordt geschat 40.000 á 50.000 euro. Namens het Waterschap werd aangifte doen.  

Het waterschap werkt er hard aan om het gemaal zo snel mogelijk weer in bedrijf te krijgen.

]]>
53.1343557991408 6.866455078125
Tripscompagnie - Politie houdt verdachte van woninginbraak aan https://www.politie.nl/nieuws/2016/augustus/4/01politie-houdt-verdachte-van-woninginbraak-aan.html De politie hield woensdagavond een 30-jarige inwoner van Veendam aan. nieuwsbericht Thu, 04 Aug 2016 08:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2016/augustus/4/01politie-houdt-verdachte-van-woninginbraak-aan.html 2016-08-04T08:02:00Z De man wordt ervan verdacht in het bezit te zijn van een van diefstal afkomstige Imac. Deze bleek ‘s ochtends bij een inbraak in een woning aan de Tripscompagniesterweg te zijn ontvreemd. Door het signaal dat het apparaat afgaf kon deze getraceerd worden en de verdachte in zijn woning aangehouden worden. De politie onderzoekt de zaak.

 

]]>
53.1373843 6.8222249000000375