Alle berichten | Midden-Groningen | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/groningen/midden-groningen.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Midden-Groningen nl Thu, 01 Dec 2022 02:16:34 GMT 2022-12-01T02:16:34Z nl Hoogezand - Zes personen in Groningen aangehouden op verdenking van seksuele uitbuiting https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/1/01-zes-aanhoudingen-seksuele-uitbuiting-hoogezand.html De politie heeft dinsdag 30 augustus zes personen aangehouden op verdenking van onder meer seksuele uitbuiting en verboden wapenbezit. Alle verdachten komen uit Roemenië en verbleven in Hoogezand. Thu, 01 Sep 2022 12:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/1/01-zes-aanhoudingen-seksuele-uitbuiting-hoogezand.html 2022-09-01T12:10:00Z Agenten onderzoeken in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 00:30 uur een melding van een auto met twee inzittenden die al langere tijd geparkeerd staat in Delfzijl. De melder vertrouwt de situatie niet. Op de Zigzagoven treft de politie in de auto een 28-jarige man en een 20-jarige vrouw aan. 

Op basis van onderzoek ter plaatse en in het voertuig wordt de 28-jarige man aangehouden op verdenking van seksuele uitbuiting (een vorm van mensenhandel) en verboden wapenbezit. In het voertuig wordt ook pepperspray aangetroffen.

Onderzoek leidt naar meer verdachten 
Nader onderzoek leidt naar een drietal andere verdachten (mannen van 32, 46 en 53 jaar). Zij worden aangetroffen in een voertuig nabij een tankstation aan de Europaweg in Groningen. In het voertuig worden pepperspray en een slagwapen gevonden. De drie mannen zijn eveneens aangehouden op verdenking van seksuele uitbuiting en verboden wapenbezit. In een woning aan de Meint Veningastraat in Hoogezand worden twee vrouwen van 30 en 35 aangetroffen. Ook zij zijn aangehouden. 

Politieonderzoek loopt
Dinsdag is onderzoek verricht in de woning in Hoogezand. De twee auto’s zijn in beslag genomen, evenals meerdere gegevensdragers. De auto’s en gegevensdragers worden onderzocht en de verdachten worden verhoord. In het onderzoek wordt ook gekeken of er sprake is van meerdere slachtoffers.

Deel uw tips en informatie
Heeft u informatie die de politie in dit onderzoek kan helpen? De verdachten reden in donkere auto’s met Roemeense kentekenplaten. Heeft u deze zien staan? Meld het dan. Ook als u informatie heeft over met wie de verdachten omgingen en waar zij zich mee bezig hielden, roept de politie op die info te delen met het onderzoeksteam. Alle informatie kan van belang zijn.

U kunt uw informatie delen via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000. 

Let op signalen van mensenhandel
Ook in Noord-Nederland worden mensen uitgebuit of moeten ze onder dwang bepaalde dingen doen waarvoor ze niet kiezen en waar anderen van profiteren. Wees scherp op signalen die kunnen wijzen op mensenhandel. Weet u van mensen die geen of weinig contact hebben met de buitenwereld, beperkte bewegingsvrijheid hebben of uitzonderlijk lange werkdagen maken? Meld het dan. Ook sporen van lichamelijke mishandeling kunnen wijzen op mensenhandel.

]]>
53.14368372 6.76664829
Nederland - Man overleden door serie-oplichters https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/30/opsporing-verzocht-30-augustus-2022.html OPSPORING VERZOCHT - De Duitse Fabian Esser (33) kwam op donderdag 23 juni om het leven. Hij kwam onder de auto terecht van twee wegvluchtende oplichters die hem net een groot geldbedrag afhandig hadden gemaakt. In Opsporing Verzocht toont de politie beelden van de verdachten, met een prangende vraag voor het publiek: ‘Wie zijn dit?’ Tue, 30 Aug 2022 14:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/30/opsporing-verzocht-30-augustus-2022.html 2022-08-30T14:00:00Z De verdachten zijn mannen die waarschijnlijk meer oplichtingen op hun geweten hebben. Ze begeven zich in de wereld van onroerend goed en luxegoederen. Slachtoffers worden naar Zuid-Limburg gelokt om een deal te sluiten met - zoals zij denken - Luxemburgse zakenmannen.

Zo verloopt het afgelopen juni ook met Fabian Esser. De Duitser was door het duo benaderd omdat hij een woning voor bijna een miljoen euro te koop had staan. Beide partijen komen een contante aanbetaling overeen. De “mannen van de Luxemburgse investeringsmaatschappij” hebben echter een vraag: kan Fabian bij de deal een 100.000 euro wisselen? Zelf heeft het duo biljetten van 200 euro, maar hun ton willen ze graag omzetten in kleinere coupures. Fabian gaat met zijn oom (en zakenpartner) naar de afgesproken plek in Kerkrade. Als de daders de rolkoffer met geld zien, grissen ze deze uit Fabians handen en gaan er in een auto vandoor. De Duitser probeert het geld nog terug te pakken, maar komt daarbij ongelukkig onder de vluchtwagen terecht. Hij overlijdt ter plaatse. De oplichters ontkomen.

]]>
Wie zijn het?

Van de oplichters is bekend dat degene die het geld afpakte zich voordeed als directeur. Hij is rond de zestig jaar oud en spreekt Duits en gebrekkig Nederlands. De ander is jonger, lang en fors. Het kan zijn dat het duo zich heeft vermomd met brillen en pruiken.
Ze rijden veelal in dure auto’s met vervalste kentekenplaten, maar er lijkt bij een aantal oplichtingszaken ook een zwart met grijze Smart te zijn gebruikt.
Waarschijnlijk heeft het duo tussen maart en juni van dit jaar nog vijf keer toegeslagen in Limburg. Slachtoffers raakten daarbij een gezamenlijk bedrag van rond de half miljoen euro kwijt. Onderzoek wijst uit dat de daders na hun misdaden vaak richting België reden.
In Opsporing Verzocht vraagt de politie het publiek of zij de ware identiteit van de mannen herkent en mogelijk informatie over hun verblijfplaats, eventuele handlangers en de gebruikte auto’s heeft. Voor de tip die leidt tot de oplossing van dit misdrijf wordt een beloning van 15.000 euro uitgeloofd.

]]>
Overzicht van andere zaken

In de tv-uitzending is ook aandacht voor de volgende zaken:
- Kiel-Windeweer: informatie gevraagd over het overlijden van Tess Abels
- Amersfoort: meerdere overvallen op woningen en een opticien.
- Split (Kroatië): zware mishandeling.
- Sittard: dood Xavier Durlinger (follow up van eerdere uitzending).
- Resultaten van de vorige uitzending.

]]>
Uitzending

Opsporing Verzocht is op dinsdag 30 augustus van 20.30 uur tot 21.15 uur te zien op NPO1. Op woensdag 31 augustus wordt het programma rond 13:20 uur herhaald via NPO1.

]]>
53.11203044 6.77425447
Kiel-Windeweer - Politie zoekt informatie over in Kiel-Windeweer aangetroffen overleden persoon [update 29/08] https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/24/01-politie-zoekt-informatie-over-in-kiel-windeweer-aangetroffen-overleden-persoon.html Maandagmiddag heeft de politie op een terrein aan de Nieuwe Compagnie een overleden persoon aangetroffen. Na onderzoek blijkt het te gaan om de 38-jarige Tess Abels, zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie doet onderzoek naar wat er met hem is gebeurd en is op zoek naar meer informatie. Vandaag worden zijn naam en foto gedeeld, in de hoop dat mensen hem herkennen en informatie met ons delen. Wed, 24 Aug 2022 11:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/24/01-politie-zoekt-informatie-over-in-kiel-windeweer-aangetroffen-overleden-persoon.html 2022-08-24T11:30:00Z Tess is opgegroeid in de omgeving van Roermond en had geen vaste woon- of verblijfplaats. In de laatste weken van juli is er voor het laatst contact geweest tussen Tess en zijn familie. Op maandagmiddag 22 augustus werd hij overleden aangetroffen in Kiel-Windeweer. De politie wil graag weten wat er in de periode tussen 15 juli en het aantreffen van zijn lichaam is gebeurd. Het is op dit moment niet duidelijk waar hij de afgelopen weken verbleef en met wie hij zoal contact heeft gehad. Omdat er nog veel vragen zijn in dit onderzoek, deelt de politie zijn foto en naam. De politie houdt er ook rekening mee dat Tess mogelijk een andere naam gebruikte of zich onder een andere naam voorstelde.

Onderzoek na aantreffen drugslab

Het onderzoek naar de precieze doodsoorzaak loopt volop en is een Team Grootschalige Opsporing gestart. Er wordt met meerdere scenario’s rekening gehouden. Zondag werd er aan de Nieuwe Compagnie een onderzoek gestart na het aantreffen van een hoeveelheid drugsafval en goederen die te maken hebben met de productie van drugs. Na onderzoek bleek het te gaan om een drugslab op die locatie, die in werking is geweest. Na het aantreffen van deze materialen werden zondag een 68-jarige man en een 65-jarige vrouw uit de gemeente Midden-Groningen op het terrein aangehouden, op verdenking van het overtreden van de Opiumwet. Er wordt onderzocht of er sprake is van een relatie tussen het aantreffen van het lab en aantreffen van de overleden persoon. De aangehouden verdachten worden op dit moment nog gehoord en hun rol wordt onderzocht. Zij zitten nog vast.

Informatie delen

Mensen met informatie over Tess Abels of het aangetroffen drugslab worden dringend opgeroepen zich bij de politie te melden. Heeft u relevante informatie over Tess Abels? Of heeft u hem mogelijk na vrijdag 15 juli 2022 ergens gezien of gesproken? Vul dan het online tipformulier onder deze pagina in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via 0900-8844, via Team Criminele Inlichtingen (088 - 661 77 34) of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. U kunt ook via www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier invullen.

Update 29 augustus 2022:

Vorige week woensdag werd de foto van de overleden Tess Abels (38) gedeeld, in de hoop op meer informatie over hem. Dit heeft geleid tot meerdere tips, maar helaas zat de gouden tip er nog niet tussen. Morgenavond vragen we in Opsporing Verzocht aandacht voor deze zaak en delen we de foto van Tess Abels nog een keer.

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
53.11203044 6.77425447
Kiel-Windeweer - Overleden persoon aangetroffen op terrein Kiel-Windeweer https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/22/01-overleden-persoon-aangetroffen-op-terrein-kiel-windeweer.html Maandagmiddag heeft de politie op een terrein aan de Nieuwe Compagnie een overleden persoon aangetroffen. Zondag werd er op die locatie een onderzoek gestart na het aantreffen van een hoeveelheid drugsafval. Mon, 22 Aug 2022 15:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/22/01-overleden-persoon-aangetroffen-op-terrein-kiel-windeweer.html 2022-08-22T15:09:00Z Zondagmiddag 21 augustus rond 14:30 uur trof de politie daar een hoeveelheid drugsafval en stoffen en goederen die gerelateerd kunnen worden aan de productie van drugs. Na het aantreffen van het drugsafval werden gisteren een 68-jarige man en een 65-jarige vrouw uit de gemeente Midden-Groningen op het terrein aangehouden. De Forensische Opsporing en de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zijn maandagochtend naar deze locatie gekomen voor onderzoek. Tijdens dit onderzoek vonden agenten een overleden persoon. Het onderzoek naar de identiteit van deze persoon en de precieze doodsoorzaak is gestart.

Heeft u informatie die in dit onderzoek van belang kan zijn? Belt u dan met 0900-8844 of vul het online tipformulier in. Liever anoniem? Belt u dan met M. op nummer 0800-7000.

]]>
53.11203044 6.77425447
Hoogezand - Getuigen gezocht van steekincident en bedreiging in Hoogezand https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/8/01-getuigen-gezocht-van-steekincident-en-bedreiging-in-hoogezand.html Donderdagmiddag rond 15:00 uur heeft er een steekincident plaatsgevonden aan de Troelstralaan in Hoogezand. Hierbij is één persoon gewond geraakt. Een andere persoon werd bedreigd. Er is een verdachte aangehouden en het onderzoek gaat door. De politie is op zoek naar getuigen van beide incidenten. Fri, 08 Apr 2022 07:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/8/01-getuigen-gezocht-van-steekincident-en-bedreiging-in-hoogezand.html 2022-04-08T07:21:00Z Bij het steekincident raakte een 66-jarige vrouw uit Hoogezand gewond. Zij is na het steekincident zelf naar huis gelopen en heeft daar de politie gebeld. De politie heeft in de omgeving van de Troelstralaan uitgekeken naar de verdachte. Deze werd niet veel later aangetroffen in het Gorechtpark. Het gaat om een 48-jarige vrouw uit Hoogezand. We doen uitgebreid onderzoek naar wat er precies is gebeurd en zijn op zoek naar getuigen van dit steekincident.

Bedreiging nabij Gorechtpark

Na het steekincident heeft er ook een bedreiging plaatsgevonden nabij het Gorechtpark. De verdachte bedreigde hierbij een 60-jarige man uit Hoogezand, ook met een mes. De man stond met zijn trekker op een parkeerplaats nabij het park toen de verdachte hem bedreigde. We zijn ook op zoek naar getuigen van dit incident.

Deel uw informatie met de politie

Hebt u deze incidenten op donderdagmiddag rond 15:00 uur zien gebeuren en hebt u nog niet met de politie gesproken? De politie komt graag met u in contact. Contact opnemen kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Het kan ook zijn dat u mogelijk andere relevante informatie over dit incident heeft. Deel ook deze informatie met de politie. Dit kan ook via onderstaand tipformulier.

]]>
53.15539583 6.74381807
Hoogezand - Getuigen gezocht steekincident parkeerplaats Hoogezand https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/6/01-getuigen-gezocht-steekincident-parkeerplaats-hoogezand.html Gisteravond rond 22:00 uur heeft er een steekincident plaatsgevonden op een parkeerplaats bij een supermarkt in Hoogezand aan de Gorecht-Oost. Wed, 06 Apr 2022 14:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/6/01-getuigen-gezocht-steekincident-parkeerplaats-hoogezand.html 2022-04-06T14:26:00Z Een 20-jarige man uit Groningen is daarbij gewond geraakt. Het slachtoffer was met zijn auto op de parkeerplaats toen hij werd gestoken door een man. Het slachtoffer heeft zelf met zijn auto de plaats delict kunnen verlaten en is uiteindelijk met zijn verwondingen naar de dokterspost gegaan.  

Verdachte én getuigen gezocht

De verdachte is een man van ongeveer 20 jaar oud met een slank postuur. Hij is ongeveer 1.80m lang en heeft zwart kroeshaar. Hij droeg een gewatteerde zwarte jas tot op de heup en een paarse trainingsbroek. De verdachte was op de parkeerplaats in het bijzijn van twee andere mannen en een vrouw. We zien hen als belangrijke getuigen en roepen hen op zich te melden bij de politie.

Weet u meer?

Heeft u op dinsdagavond 5 april rond 22.00 uur iets verdachts gezien op of rond deze parkeerplaats in Hoogezand? Heeft u bijvoorbeeld een opstootje rond een zwarte personenauto gezien? Weet u meer over deze getuigen of heeft u mogelijk andere relevante informatie over dit incident? Dan komt de politie graag met u in contact. Belt u dan met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

]]>
53.14368372 6.76664829
Hoogezand - Politie onderzoekt woningoverval Hoogezand https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/10/politie-onderzoekt-woningoverval-hoogezand.html Een 72-jarige man uit Hoogezand raakte woensdagavond 8 december rond 21.00 uur gewond bij een woningoverval. Twee mannen, waarvan één in mogelijk een Post NL-jas, belden bij hem in de Barentszstraat aan en drongen de woning binnen. Heeft u iets gezien of weet u iets dat mogelijk hiermee te maken heeft? Neem dan contact op met de politie. Fri, 10 Dec 2021 13:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/10/politie-onderzoekt-woningoverval-hoogezand.html 2021-12-10T13:22:00Z Het slachtoffer liep een hoofdwond op toen twee mannen bij zijn woning probeerden binnen te dringen. Ze sloegen hem met een hard voorwerp in zijn gezicht. Zijn verwondingen zijn bij de huisartsenpost verzorgd. De verdachten vertrokken in een auto in oostelijke richting, vermoedelijk in de richting van de Van Neckstraat en de brandweerkazerne. Het betrof een kleine zwarte auto.

Politie start onderzoek

De politie startte direct een onderzoek. Er werd onder andere een speurhond ingezet. De meldkamer verstuurde direct een Burgernet-melding. We doen onderzoek naar de mogelijke buit. De twee mannen die de woning binnendrongen, droegen donkere kleding en bivakmutsen. Opvallend is dat één van hen een Post NL-jas droeg of iets wat daar sterk op leek. Over het signalement van de twee verdachten is verder nog weinig bekend. Wel zou één van de mannen wat forser zijn.

Deel informatie en beelden

Heeft u woensdagavond 8 december rond 21.00 uur iets gezien in of rondom woning in de Barentszstraat in Hoogezand? Of heeft u bijvoorbeeld beelden van een deurbelcamera waar u de verdachten mogelijk op ziet? Of misschien heeft u iets gehoord dat mogelijk in verband kan staan met deze woningoverval? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Dan kunt u via www.meldmisdaadanoniem.nl en 0800-7000 uw informatie doorgeven.

]]>
53.16690928 6.75734514
Muntendam - Politie onderzoekt dood vrouw https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/8/01-politie-onderzoekt-dood-vrouw.html Zondagochtend rond 09.30 uur heeft in een woning aan de Middenweg een geweldsincident plaats gevonden. Hierbij is een 50-jarige vrouw uit de gemeente Midden-Groningen om het leven gekomen. Mon, 08 Nov 2021 11:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/8/01-politie-onderzoekt-dood-vrouw.html 2021-11-08T11:16:00Z Ambulance, een mobiel medisch team en de politie kwamen ter plaatse voor hulpverlening, maar dit mocht niet meer baten. Er is een uitgebreid onderzoek gestart. Kort na de melding is een 55-jarige man uit de gemeente Midden-Groningen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de vrouw en hij zal worden verhoord. Het vermoeden bestaat dat het gaat om een incident in de relationele sfeer.

]]>
53.12960558 6.87503631
Groningen - Verdachte aangehouden voor schietincidenten Groningen en Hoogezand https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/10/verdachte-aangehouden-voor-schietincidenten-groningen-en-hoogezand.html De politie heeft in de ochtend van dinsdag 10 november een 37-jarige man uit Groningen aangehouden voor betrokkenheid bij het schietincident aan de Huygensstraat in Groningen op dinsdag 20 oktober. Tevens wordt hij in verband gebracht met een schietincident op 31 december 2019 in Hoogezand. Tue, 10 Nov 2020 12:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/10/verdachte-aangehouden-voor-schietincidenten-groningen-en-hoogezand.html 2020-11-10T12:44:00Z Bij het schietincident aan de Huygensstraat raakte een 36-jarige man uit Groningen gewond nadat hij werd beschoten. Dit gebeurde toen hij op het balkon van zijn woning stond. Hij raakte gewond aan zijn hand. Het schietincident in Hoogezand vond op oudjaarsavond plaats. Een 30-jarige vrouw werd in haar voet geschoten in een woning aan de Transportweg in Hoogezand. Zij was die 31ste december 2019 in de woning van haar ouders. Samen met haar kinderen vierde ze daar de jaarwisseling. Ruim twee uur voor middernacht, rond 21.45 uur, stond er plotseling een man met een vuurwapen in de gang. 

Onderzoek
Beide schietincidenten werden uitvoerig onderzocht door de recherche. Daarnaast is er in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaken. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de verdachte mogelijk bij beide incidenten betrokken is geweest. Hij werd vanmorgen rond 5.00 uur door een arrestatieteam aangehouden. Daarna hebben er meerdere zoekingen plaatsgevonden.

Informatie
De verdachte zal worden verhoord en het onderzoek is dan ook nog steeds gaande. Mocht u waardevolle informatie met ons willen delen, dan kan dat via 0900 – 8844. Ook anoniem is dat nog steeds mogelijk via 0800 – 7000.
 

]]>
53.2043273 6.5604882
Groningen - Twee verdachten aangehouden voor diefstal papegaaien https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/5/01-twee-verdachten-aangehouden-voor-diefstal-papegaaien.html Afgelopen nacht heeft de politie in Groningen twee personen aangehouden op verdenking van diefstal van papegaaien. Dit na de melding van een verdachte situatie in de Groeve. Er wordt onderzoek gedaan naar de herkomst van de papegaaien. Mon, 05 Oct 2020 13:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/5/01-twee-verdachten-aangehouden-voor-diefstal-papegaaien.html 2020-10-05T13:18:00Z Afgelopen nacht krijgen agenten melding van een inbraak bij een volière. De eigenaar hoort verdachte geluiden en ziet een auto wegrijden. Hij komt er achter dat zes papegaaien zijn ontvreemd. Hierop waarschuwt hij de politie.

Veertien papegaaien
De agenten gaan naar de locatie en in gesprek met de melder. Uit een eerste onderzoek komt al snel een verdachte naar voren. Deze wordt samen met een ander persoon in Noodbroek aangetroffen en aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Noordbroek en een 31-jarige man uit Groningen. Uiteindelijk leidt het onderzoek naar een locatie aan de Fossemaheerd in Groningen. Hier worden veertien papegaaien aangetroffen in een kelderbox.

Onderzoek
Er wordt onderzoek gedaan naar de herkomst van de overige papegaaien. Tot die tijd worden de papegaaien elders ondergebracht. Heeft u informatie dat kan helpen in dit onderzoek? Of bent u zelf slachtoffer, maar heeft u dit nog niet met de politie gedeeld? Bel ons dan op 0900  - 8844.

 

]]>
53.2193835 6.5665017
Rotterdam - Onrustige momenten na beëindigen demonstratie Erasmusbrug https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/3/07-onrustige-momenten-in-binnenstad-na-beeindigen-demonstratie-erasmusbrug.html De politie heeft woensdagavond na de demonstratie op de Erasmusbrug twee verdachten aangehouden. In de binnenstad van Rotterdam vonden vernielingen plaats en er werd met vuurwerk naar agenten gegooid. Wed, 03 Jun 2020 20:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/3/07-onrustige-momenten-in-binnenstad-na-beeindigen-demonstratie-erasmusbrug.html 2020-06-03T20:04:00Z De burgemeester besloot kort voor zes uur ’s avonds de demonstratie vanwege te grote drukte en het niet kunnen houden van anderhalve meter afstand van elkaar te beëindigen. De sfeer was op dat moment prima, mensen werden opgeroepen naar huis te gaan. De inzet van de politie was er op dat moment op gericht om de uitstroom van demonstranten te begeleiden.

Een deel van de mensen bleef hangen in de binnenstad en de sfeer werd even grimmig. Op de Lijnbaan sneuvelden enkele ruiten en het meubilair van sommige terrassen op de Nieuwe Binnenweg en Schouwburgplein moest eraan geloven. Enkele agenten en politiebusjes zijn bekogeld met zwaar vuurwerk. Onder meer door inzet van de ME keerde de rust in de stad later weer terug.

Gedurende de avond zijn twee aanhoudingen verricht. Een man werd aangehouden voor belediging en na onderzoek is de zaak tegen hem geseponeerd. De andere verdachte zit nog vast voor het gooien van vuurwerk naar een agent.

 

#aanvulling 11 juni 12:30u: uit nader onderzoek blijkt dat er toch geen ruiten zijn gesneuveld. 

]]>
53.159209 6.7546045
Hoogezand - Overval woning Hoogezand in Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/10/01-overval-woning-hoogezand-in-opsporing-verzocht.html Op dinsdag 11 februari besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de overval in een woning aan de Transportweg in Hoogezand. Mon, 10 Feb 2020 12:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/10/01-overval-woning-hoogezand-in-opsporing-verzocht.html 2020-02-10T12:23:00Z Wat is er gebeurd
Op oudjaarsavond werd een 30-jarige vrouw door een indringer in haar voet geschoten. Zij was die 31e december 2019 in de woning van haar ouders. Samen met haar kinderen vierde ze daar de jaarwisseling. De woning staat midden op het bedrijventerrein. De stiefvader van de 30-jarige runt daar een autobedrijf.

Indringer
Ruim twee uur voor middernacht, rond 21.45 uur, stond er plotseling een man met een vuurwapen in de gang. Signalement van de indringer:

  • Donker getint
  • 1.80 – 1.85m lang
  • Sprak Nederlands
  • Stevig postuur
  • Blauw/groene overall, mogelijk besmeurd met smeervlekken
  • Oogde wat ‘propperig’ doordat hij vermoedelijk nog een jas droeg onder zijn overall
  • Hij droeg een muts met ooggaten die hij over zijn gezicht en mond trok

De overvaller heeft twee schoten gelost, waarvan één door de voet van het slachtoffer is gegaan. Zij moest nog diezelfde nacht worden geopereerd. Er zijn in de woning door de forensische opsporing twee hulzen gevonden en twee niet afgevuurde kogels. Wat de reden is van de twee niet afgevuurde kogels is niet bekend, misschien heeft de dader nog tussentijds doorgeladen. De vrouw des huizes vermoedt de man al eerder gezien te hebben; bij het autobedrijf en ook bij de Jumbo in Hoogezand. Dit zou erop kunnen wijzen dat hij uit de buurt komt.

]]>
Onderzoek en tips

Mogelijk had de overvaller de indruk dat er geld bij de autohandelaar aanwezig zou zijn. We houden rekening met meerdere scenario’s. We sluiten echter niet uit dat hij zich heeft vergist. Heeft u meer informatie over de verdachte, de overval, herkent u de man aan zijn signalement of heeft u hem misschien ergens gezien? Deze informatie zou ons kunnen helpen bij ons onderzoek, laat het ons weten en neem contact met ons op via de Opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Uitzending
Opsporing verzocht is te zien op dinsdag 11 februari om 20.30 uur op NPO1. Op woensdag 12 februari is de herhaling omstreeks 11.40 uur op NPO2.

]]>
53.1642879 6.723587899999984
Noord-Nederland - Onderzoek leidt naar vangst duizenden kilo’s illegaal vuurwerk https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/19/onderzoek-leidt-naar-vangst-duizenden-kilo%E2%80%99s-illegaal-vuurwerk.html De politie Noord-Nederland heeft de afgelopen periode onderzoek gedaan naar diverse aanbieders van professioneel vuurwerk op het internet. De politie kreeg zicht op meerdere verdachten en grote hoeveelheden illegaal vuurwerk. De verdachten verkochten het vuurwerk en zij hadden het ook bij hen thuis opgeslagen. Thu, 19 Dec 2019 07:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/19/onderzoek-leidt-naar-vangst-duizenden-kilo%E2%80%99s-illegaal-vuurwerk.html 2019-12-19T07:34:00Z Op 26 november werden twee mannen van 20 en 37 jaar, beiden uit Slochteren, aangehouden. In hun woningen werd ongeveer 300 kilo professioneel vuurwerk, vuurwapens, munitie, knalpatronen en pepperspray aangetroffen. Dit alles werd in beslag genomen, samen met digitale gegevensdragers zoals telefoons en computers. Naar aanleiding van verkregen informatie over de leverancier werd een 29-jarige man in zijn woonplaats in Enschede aangehouden door de politie Oost-Nederland. Deze leverancier had in totaal 2.000 kilo professioneel vuurwerk in zijn bezit. Een vierde verdachte, een 25-jarige man uit Terschelling, werd een dag later aangehouden. Hij had nog vijf kilo illegaal vuurwerk in zijn bezit.

]]>
Bezoeken bij kopers

Verder onderzoek op de in beslag genomen digitale gegevensdragers leidde er toe dat nog elf adressen zijn bezocht als mogelijke afnemers van illegaal vuurwerk. Bij zoekingen in woningen vonden agenten in Hoogezand-Sappemeer, Haren, Kolham, Schildwolde en Leeuwarden nog eens in totaal 90 kilo professioneel vuurwerk. Bovendien werden ook een luchtbuks en een enkel- en een dubbelloops geweer aangetroffen. De vier verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De politie maakt tegen hen proces-verbaal op.

]]>
Terugdringen

De politie wil de online handel in illegaal vuurwerk terugdringen. Zodra de politie online op de handel van verboden vuurwerk stuit, worden kopers en verkopers achterhaald en gaat de site op zwart. Een andere maatregel is het online frustreren van de handel in illegaal vuurwerk.

]]>
Gevaar

De opslag van illegaal vuurwerk vindt vaak plaats in woningen of schuren in woonwijken. Dat zorgt voor onaanvaardbare risico’s voor de (nabije) omgeving. Illegaal vuurwerk kent meerdere gevaren. Allereerst kan de zeer harde knal leiden tot blijvende gehoorbeschadiging. Daarnaast kan de kracht van de explosie zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden of zelfs doden. Illegaal vuurwerk levert zodoende een groot gevaar op voor mensen. Daarom vragen we van mensen, die weten of vermoeden dat iemand ergens illegaal vuurwerk heeft opgeslagen of verhandelt, dit altijd te melden bij de politie. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Voor meer informatie kijk dan op de themapagina vuurwerk op politie.nl.

]]>
53.1637895 6.75588700000003
Groningen - Drie aanhoudingen voor faciliteren hennepteelt https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/12/01-drie-aanhoudingen-voor-faciliteren-hennepteelt.html De politie heeft maandag 11 november drie verdachten aangehouden voor het faciliteren van hennepteelt. Dit in verband met een onderzoek wat is gestart naar aanleiding van een anonieme melding. Tue, 12 Nov 2019 15:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/12/01-drie-aanhoudingen-voor-faciliteren-hennepteelt.html 2019-11-12T15:41:00Z In twee loodsen in Groningen en in twee woningen, in Hoogezand en Harkstede, zijn doorzoekingen geweest, die verband houden met dit onderzoek.  De verdachten zijn een 35-jarige man uit Hoogezand, een 29-jarige vrouw uit Harkstede en een 29 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Vanuit een van de loodsen runnen zij een growshop, die bedrijfsmatige hennepteelt faciliteert. De politie, de Belastingdienst en gemeente Groningen werken samen in deze zaak. 

Bij doorzoekingen vonden politieagenten bijna 500 hennepstekken, ruim 5 kilogram gedroogde hennep, 2 kilogram hash en een grote hoeveelheid goederen, welke facilitair zijn voor het inrichten van hennepkwekerijen. Naast deze goederen werd ook de administratie voor nader financieel onderzoek in beslag genomen. 

Growshops
Eind september werd onder regie van de gemeente ook al een integrale bestuursrechtelijke controle gedaan bij een aantal growshops. Burgemeester Schuiling: ‘Op basis van alle beschikbare informatie hebben we voldoende reden om aan te nemen dat er verwevenheid is tussen deze branche en de georganiseerde criminaliteit. Vanwege een lopend strafrechtelijk onderzoek is in september deze growshop niet gecontroleerd. Nu dat onderzoek ver genoeg gevorderd was, is het goed dat de politie ook hier een inval heeft gedaan. Dat past helemaal in onze gezamenlijke aanpak van ondermijning.’

]]>
53.2193835 6.566501700000003
Assen Grootegast Hoogezand Foxhol gemeente Het Hogeland - Zes aanhoudingen in onderzoek hennep https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/16/01-zes-aanhoudingen-in-onderzoek-hennep.html Dinsdag zijn er zes personen aangehouden in een onderzoek naar georganiseerde hennepteelt. Er zijn drie zoekingen in Assen (2 woningen en een growshop ) geweest. Er werden onder meer een hennepkwekerij en hennepdrogerij aangetroffen. Er zijn diverse goederen in beslag genomen. Tue, 16 Jul 2019 14:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/16/01-zes-aanhoudingen-in-onderzoek-hennep.html 2019-07-16T14:18:00Z Grootegast aanleiding onderzoek

Op 15 januari j.l. werd er een hennepkwekerij met een grote hoeveelheid gedroogde hennep aangetroffen in een boerderij aan de Tenten in Grootegast. Er zijn toen twee verdachten aangehouden. In het onderzoek dat daarna volgde kwamen deze zes aangehouden verdachten in beeld.

]]>
Aanhoudingen

Vandaag, dinsdag 16 juli, zijn de verdachten aangehouden; een 72-jarige man, een 59-jarige man en een 55-jarige vrouw uit Assen, een 29-jarige vrouw en een 33-jarige man uit de gemeente Het Hogeland en een 53-jarige vrouw uit Hoogezand. Uit onderzoek moet blijken wat ieders rol is in dit onderzoek.

]]>
Hennepkwekerijen

Er werd een hennepkwekerij, een hennepdrogerij en hennepstekken aangetroffen. Aan de Kerspellaan in Assen troffen agenten een kleine kwekerij aan met ongeveer 100 planten. Er was sprake van diefstal van  stroom.  Daarnaast is er ook een zoeking gedaan in een bedrijfspand aan de Amerikaweg. Daar werd een grote hoeveelheid goederen aangetroffen, die gebruikt kunnen worden voor de aanleg van hennepkwekerijen c.q. hennepteelt.  De kwekerij en drogerij worden geruimd.

]]>
In beslag genomen spullen

Tijdens de doorzoekingen zijn onder andere een vuurwapen met munitie, een hoeveelheid gedroogde hennep, gouden sieraden, contant geld en de gehele inhoud van de growshop (faciliteren hennepteelt)  in beslag genomen. Tevens werd er beslag gelegd op een tweetal woningen in Assen en Foxhol.

]]>
Waarom strijd tegen hennep

Het is van belang om hennepkwekerijen te ontruimen. Het is illegaal, gevaarlijk voor de omgeving en het brengt vaak veel schade toe. Daarnaast brengen we zo de criminelen een slag toe door de hennep en alle apparatuur in beslag te nemen. En om geld en goederen die met deze criminele activiteiten verkregen zijn af te pakken. En dan pak je criminelen daar waar ze het meest gevoelig voor zijn. Misdaad mag niet lonen!

]]>
Georganiseerde hennepteelt

De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. De oorzaak van geweldszaken, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties ligt vaak in de hennepwereld. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennephandel gebruiken onderling veel geweld en er gaat veel geld om in de wereld van drugs. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.

]]>
Tips

Hennepkwekerijen leveren gevaar op voor de omgeving. Als illegaal stroom wordt afgetapt, is de kans op brand aanzienlijk. Ook water-, geluids- en stankoverlast zijn vormen van overlast die omwonenden van een hennepkwekerij kunnen ondervinden. Tips over een mogelijke hennepkwekerij kunnen altijd bij de politie gemeld worden via 0900-8844. Tips kunnen ook anoniem doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

]]>
52.992753 6.564228400000047