Alle berichten | Oldambt | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/groningen/oldambt.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Oldambt nl Sat, 02 Dec 2023 08:31:18 GMT 2023-12-02T08:31:18Z nl Winschoten - Aanhoudingen voor veroorzaken explosie in Langestraat in Winschoten https://www.politie.nl/nieuws/2023/oktober/10/01-twee-mannen-aangehouden-voor-veroorzaken-explosie-in-langestraat-in-winschoten.html De politie heeft in totaal vijf verdachten aangehouden in het onderzoek naar een explosie op 16 september in de Langestraat in Winschoten. Tue, 10 Oct 2023 06:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/oktober/10/01-twee-mannen-aangehouden-voor-veroorzaken-explosie-in-langestraat-in-winschoten.html 2023-10-10T06:42:00Z Update 23 oktober 2023

Opnieuw aanhouding in onderzoek naar explosie Langestraat
De politie heeft op zondag 22 oktober opnieuw een aanhouding verricht in het onderzoek naar de explosie die op 16 september plaatsvond in de Langestraat in Winschoten. Het gaat ditmaal om een 17-jarige man uit Tilburg, die in zijn woonplaats is aangehouden. De verdachte zit in volledige beperkingen. Dat betekent dat de verdachte alleen maar contact mag hebben met een advocaat en dat we als politie inhoudelijk verder ook niet op zijn zaak in kunnen gaan. Het onderzoek naar de explosie in de Langestraat gaat verder.

Eerdere aanhoudingen
We hebben eerder al vier andere verdachten aangehouden. Drie van hen zitten nog vast. Ook zij zitten nog steeds in beperkingen. De 19-jarige vrouw uit Tilburg is zondag heengezonden op last van de officier van justitie. Zij blijft nog wel verdachte in het onderzoek.

]]>
Update 16 oktober 2023

Twee nieuwe aanhoudingen voor explosie Langestraat
De politie heeft twee nieuwe aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de explosie die op 16 september plaatsvond in de Langestraat in Winschoten. Het gaat om een 20-jarige man en een 19-jarige vrouw uit Tilburg. Beide verdachten zitten in volledige beperkingen. Dat betekent dat ze alleen maar contact mogen hebben met hun advocaat en dat we als politie inhoudelijk verder ook niet op hun zaak in kunnen gaan. Het onderzoek naar de explosie in de Langestraat gaat verder. We sluiten niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.

Het Openbaar Ministerie heeft op vrijdag 13 oktober besloten dat de twee eerder aangehouden verdachten veertien dagen langer worden vastgehouden. Ze zitten nog steeds in volledige beperkingen.  

]]>
Oorspronkelijk bericht 10 oktober 2023

De politie heeft op dinsdag 10 oktober twee mannen van 19 jaar uit Tilburg aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een explosie in Winschoten. De twee mannen worden verdacht van het veroorzaken van een explosie op 16 september bij een bedrijfspand in de Langestraat in Winschoten. Van die explosie deelde de politie eerder al beelden. Daarop was een tas te zien, die even daarvoor door een verdachte was neergezet. Bij de explosie raakte het pand zwaar beschadigd. Niemand raakte gewond.

Zoekingen
Na de aanhouding van de twee 19-jarige mannen uit Tilburg zijn op verschillende locaties in hun woonplaats zoekingen geweest. Het onderzoek naar de explosie op 16 september in de Langestraat gaat verder. We sluiten niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.

Andere geweldsincidenten
De twee aangehouden mannen uit Tilburg zitten in volledige beperkingen. Dat betekent dat ze alleen maar contact mogen hebben met hun advocaat en dat we als politie inhoudelijk verder ook niet op de zaak in kunnen gaan.

Team Grootschalige Opsporing
Vanaf juli hebben er een aantal geweldsincidenten plaatsgevonden in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Een zogeheten Team Grootschalige Opsporing onderzoekt of er een verband is tussen de verschillende geweldsincidenten. In het onderzoek houden we rekening met meerdere mogelijke scenario’s. Eén van die scenario’s is dat de verschillende incidenten onderdeel zijn van één of meer onderlinge conflicten in het criminele circuit. Het is de prioriteit van de politie om de daders op te sporen en het geweld te stoppen. Bekijk het dossier met informatie over alle incidenten via deze link. 

Eerdere aanhoudingen
Eerder al hield de politie twee mannen van 58 en 21 jaar uit Winschoten aan op verdenking van betrokkenheid bij een steekincident aan de Venne en een schietincident aan de Transportbaan en Papierbaan. Voor dat schietincident werd ook een 31-jarige man uit Hoogezand aangehouden.

Tips en informatie
Heb je tips over de geweldsincidenten? Of heb je andere informatie of camerabeelden die ons kunnen helpen in ons onderzoek? Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of deel je informatie via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Je kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Dat team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 - 6617734.

]]>
53.14478877 7.03606455
Winschoten - Twee aanhoudingen na aantreffen van wapens in woning in Winschoten https://www.politie.nl/nieuws/2023/oktober/2/01-twee-aanhoudingen-na-aantreffen-van-wapens-in-woning-in-winschoten.html De politie heeft dit weekend twee aanhoudingen verricht na het aantreffen van verboden wapens in een woning aan de Hermelijnlaan in Winschoten. Het gaat om 35-jarige man uit Winschoten en een 24-jarige man uit Oude Pekela. Mon, 02 Oct 2023 14:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/oktober/2/01-twee-aanhoudingen-na-aantreffen-van-wapens-in-woning-in-winschoten.html 2023-10-02T14:32:00Z Meerdere instappen
Een arrestatieteam van de politie heeft op zowel donderdag 28 september als op vrijdag 29 september instappen gedaan in twee woningen aan de Hermelijnlaan. Bij de zoekingen werden in één van de woningen meerdere vuurwapens en munitie aangetroffen. De 35-jarige man uit Winschoten is op vrijdag aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit.

Een dag later werd in hetzelfde onderzoek ook nog een 24-jarige man uit Oude Pekela aangehouden. Na de aanhouding is een doorzoeking geweest van een woning aan de Vijverlaan in Meeden. Hier werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. De 24-jarige man heeft afstand gedaan van dit voorwerp.

De 35-jarige man uit Winschoten is maandag voorgeleid en hij blijft veertien dagen langer vastzitten. De 24-jarige man uit Oude Pekela wordt dinsdag voorgeleid. We sluiten niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.

Nader onderzoek naar mogelijk verband
Het verboden wapenbezit wordt nader onderzocht. Zo worden de twee verdachten verhoord. Ook wordt er sporenonderzoek verricht naar de aangetroffen wapens om te kijken of ze in verband kunnen worden gebracht met andere strafbare feiten en/of incidenten.

Wapens worden vernietigd
Zodra de wapens zijn onderzocht, zullen ze worden vernietigd. Daardoor kunnen de wapens niet meer worden gebruikt voor ondermijnende criminaliteit of andere geweldsincidenten.

]]>
53.15776042 7.03062516
Winschoten - Gezocht - Explosie - Wezellaan - Winschoten https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-explosie---wezellaan---winschoten.html Aan de Wezellaan in Winschoten heeft op woensdagochtend 20 september een explosie plaatsgevonden. Heb je tips of beelden? Neem contact met ons op. verdachte Wed, 20 Sep 2023 12:02:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-explosie---wezellaan---winschoten.html 2023-09-20T12:02:00Z Bij de politie kwam woensdagochtend rond 02:35 uur een melding binnen van een explosie bij een woning aan de Wezellaan in Winschoten. Hierbij raakte niemand gewond. Wel heeft het pand schade opgelopen. Er is nog geen aanhouding verricht.

Onderzoek
De politie is meteen begonnen met een onderzoek naar de toedracht van de explosie. Er wordt buurtonderzoek verricht en de politie probeert zoveel mogelijk camerabeelden veilig te stellen. We hebben al gesproken met getuigen en we zullen ook in gesprek gaan met betrokkenen.

Tips en camerabeelden
We zijn in dit onderzoek nadrukkelijk op zoek naar zoveel mogelijk tips, informatie en camerabeelden. Woon of werk je in de omgeving van de Wezellaan? En heb je iets gehoord of gezien rondom de explosie? Of heb je beelden van een cameradeurbel, dashcam of een mobiele telefoon? We vragen je dan om zoveel mogelijk beelden bij ons aan te leveren. Wij kijken dan of er bijvoorbeeld verdachte personen en/of voertuigen te zien zijn. Op die manier willen we duidelijk krijgen hoe mogelijke verdachten in de Wezellaan terecht zijn gekomen, hoe het explosief bij de woning is terechtgekomen en hoe de mogelijke verdachten zijn weggegaan. Daarbij ligt onze focus vooral op beelden van tussen middernacht en 03:00 uur. Maar het kan ook zijn dat op beelden van eerder in de avond al iets te zien is van bijvoorbeeld een voorverkenning.

Verband met andere incidenten
We onderzoeken ook of er een verband is met andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Enkele uren voor de explosie in de Wezellaan vond er ook een explosie plaats in Oude Pekela. Daarnaast vonden er de afgelopen dagen explosies plaats in de Langestraat in Winschoten. We houden er rekening mee dat de verschillende incidenten onderdeel zijn van één of meerdere onderlinge conflicten in het criminele circuit.

Onderzoeksteam
De politie is een zogeheten Team Grootschalige Opsporing gestart om onderzoek te doen naar de geweldsincidenten. Doel is om de verdachten van de incidenten op te sporen en het geweld te stoppen. We zien dat er heftige geweldsincidenten plaatsvinden op plekken waarbij omstanders of omwonenden gevaar lopen. We vinden dat onacceptabel en daarom heeft opsporing van verdachten onze prioriteit.

Deel informatie met ons
In ons onderzoek zijn tips, camerabeelden en andere informatie erg belangrijk. We roepen dan ook met klem op om die informatie met ons te delen. Weet je meer over deze incidenten? Kun je ons verder helpen in het onderzoek? Laat het ons weten via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Criminele inlichtingen
Je kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Dat team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. Je kunt je informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via het nummer van Team Nationale Inlichtingen: 088 - 6617734.

]]>
]]>
53.15935159 7.03144991
Winschoten - Gezocht - Explosie - Langestraat - Winschoten https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-explosie---langestraat---winschoten.html In de Langestraat in Winschoten hebben op 16 en 19 september explosies plaatsgevonden bij bedrijfspanden. Weet jij meer? Heb je tips of beelden? Laat het ons weten! verdachte Tue, 19 Sep 2023 11:30:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-explosie---langestraat---winschoten.html 2023-09-19T11:30:00Z Even na 02:00 uur vannacht (19 september) is er weer een explosie geweest in de Langestraat. Daarbij is opnieuw een bedrijfspand zwaar beschadigd geraakt. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen. De afgelopen tijd zijn er meerdere (gewelds)incidenten geweest in de provincie Groningen. Dit geweld moet stoppen. Heb je beelden of tips? Bel ons dan! In Opsporing Verzocht besteden we vanavond aandacht aan de twee explosies op de Langestraat, die plaatsvonden op 16 en 19 september. We laten daarbij beelden zien van de explosie. In hetzelfde item besteden we ook aandacht aan de explosie op de Herestraat in Groningen van 12 september.


Update 19 september 2023

We zijn na de explosie van vannacht meteen een uitgebreid sporenonderzoek gestart. Vandaag wordt een buurtonderzoek gedaan en we gaan natuurlijk in gesprek met betrokkenen en mogelijke getuigen. We hopen dat iemand één of meer verdachten of verdachte voertuigen heeft gezien en we ontvangen daarover graag meer informatie. Ook na deze explosie zijn we nadrukkelijk op zoek naar tips, informatie en camerabeelden. Met die informatie proberen we meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht van de explosie en hoe mogelijke verdachte(n) in de Langestraat zijn terechtgekomen en hoe ze daar weer vandaan zijn gegaan. 

Het onderzoeksteam stelt zoveel mogelijk camerabeelden veilig, maar we willen iedereen in de omgeving vragen om tips en beelden met ons te delen. En dan gaat het vooral om beelden van tussen 00:00 en 03:00 uur. We ontvangen graag alle beelden, omdat de kleinste details ons al verder kunnen helpen.

We zien dat er heftige geweldsincidenten plaatsvinden op plekken waarbij omstanders of omwonenden gevaar lopen. We vinden dat onacceptabel. Daarom zetten we een speciaal onderzoeksteam in met gespecialiseerde rechercheurs. In ons onderzoek zijn tips, camerabeelden en andere informatie erg belangrijk. We roepen dan ook met klem op om die informatie met ons te delen. Weet je meer over deze incidenten? Kun je ons verder helpen in het onderzoek? Laat het ons weten via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem. Je kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Dat team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. Je kunt je informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 - 6617734.

Bericht 16 september 2023

Bij een bedrijfspand aan de Langestraat in Winschoten was op zaterdag 16 september rond 07:20 uur een explosie. Gelukkig raakte er niemand bij de explosie gewond. De politie gaat uit van opzet en is een onderzoek gestart. Na de explosie is sporenonderzoek verricht en zijn we in de omgeving van het bedrijfspand gestart met een uitvoerig buurtonderzoek. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk camerabeelden veilig te stellen. Het onderzoek is nog volop gaande. Camerabeelden kunnen ons iets vertellen over hoe mogelijke verdachten in de Langestraat zijn gekomen en hoe ze weg zijn gegaan.

Camerabeelden
Woont of werkt u in de buurt van de Langestraat en heeft u mogelijk camerabeelden (dashcam, deurbelcamera, mobiele telefoon) van rondom het incident? We zijn heel specifiek op zoek naar beelden die tussen 06:00 en 08:00 uur zijn gemaakt. Ook ontvangen we graag beelden van eerder in de nacht. Heeft u beelden, dan willen we u vragen om die sowieso met ons te delen. Ook hierin kunnen de kleinste details voor ons belangrijk zijn.

Neem contact met ons op
Heeft u tips of informatie in dit onderzoek? Heeft u iemand horen praten over de explosie? Gedraagt iemand zich verdacht? Laat het ons dan weten. Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of deel je informatie via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Heb je camerabeelden dan kun je ook met die nummers bellen. Daarnaast kun je beelden ook uploaden via onderstaand tipformulier of op politie.nl. U kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Dat team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 - 6617734.

Team Grootschalige Opsporing
Een zogeheten Team Grootschalige Opsporing onderzoekt samen met de recherche of er een verband is tussen de explosie in de Langestraat in Winschoten en andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Dit onderzoeksteam met gespecialiseerde rechercheurs doet bijvoorbeeld ook onderzoek naar de explosie bij een bedrijfspand aan de Herestraat in Groningen op 12 september.

]]>
]]>
53.14478877 7.03606455
Winschoten - Onderzoek naar explosie bedrijfspand Langestraat Winschoten https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/16/01-onderzoek-naar-explosie-bedrijfspand-langestraat-winschoten-groningen.html Bij een bedrijfspand aan de Langestraat in Winschoten vond op zaterdag 16 september rond 07:20 uur een explosie plaats. Gelukkig raakte niemand hierbij gewond. We gaan uit van opzet en we zijn een onderzoek gestart. Na de explosie is sporenonderzoek verricht. We zijn in de omgeving van het bedrijfspand bezig met een uitvoerig buurtonderzoek. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk camerabeelden veilig te stellen. Sat, 16 Sep 2023 11:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/16/01-onderzoek-naar-explosie-bedrijfspand-langestraat-winschoten-groningen.html 2023-09-16T11:13:00Z Het onderzoek is nog volop gaande. Camerabeelden kunnen ons iets vertellen over hoe mogelijke verdachten in de Langestraat zijn gekomen en hoe ze weg zijn gegaan. Woont of werkt u in de buurt van de Langestraat en heeft u mogelijk camerabeelden (dashcam, deurbelcamera, mobiele telefoon) van rondom het incident? Dan willen we u vragen om die beelden met ons te delen. Hierin kunnen de kleinste details voor ons belangrijk zijn.

Team Grootschalige Opsporing
Een zogeheten Team Grootschalige Opsporing onderzoekt samen met de recherche of er een verband is tussen de explosie in de Langestraat in Winschoten en andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Dit onderzoeksteam met gespecialiseerde rechercheurs doet bijvoorbeeld ook onderzoek naar de explosie bij een bedrijfspand aan de Herestraat in Groningen op 12 september.

Heeft u iets gezien of gehoord?
Heeft u nog niet met de politie gesproken, maar heeft u rondom het tijdstip van de explosie in de Langestraat iets opvallends gezien of gehoord? Heeft u iemand horen praten over de explosie?  Of heeft u andere tips die belangrijk kunnen zijn voor dit onderzoek of het onderzoek naar de andere incidenten? Dan komen we graag met u in contact.

Camerabeelden
Woon of werk je in de omgeving en is er mogelijk iets vastgelegd op een deurbel- of beveiligingscamera? Ziet u verdachte voertuigen of verdachte personen? Dat kan ook zijn in de uren voor het incident en vlak daarna. We ontvangen graag de beelden die u heeft.  

Neem contact met ons op
Heeft u tips of andere informatie? Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of deel je informatie via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Heb je camerabeelden dan kun je ook met die nummers bellen. Daarnaast kun je beelden ook uploaden via onderstaand tipformulier of op Politie.nl. U kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Het team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 – 6617734.

]]>
53.14478877 7.03606455
Beerta - Twee verdachten aangehouden na schietincident in Beerta [update] https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/15/politie-onderzoekt-schietincident-in-beerta.html Op dinsdagochtend 15 augustus vond er rond 10.45 uur een schietincident plaats aan de Hoofdstraat in Beerta. Er zijn twee verdachten aangehouden. De politie doet onderzoek naar het incident. Tue, 15 Aug 2023 09:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/15/politie-onderzoekt-schietincident-in-beerta.html 2023-08-15T09:56:00Z De politie krijgt dinsdagochtend 15 augustus een melding dat er geschoten is aan de Hoofdstraat in Beerta. Meerdere eenheden en hulpdiensten komen ter plaatse.

Eén persoon gewond
Eén persoon is bij het schietincident gewond geraakt. Het gaat om een 53-jarige vrouw uit Beerta. Zij is naar het ziekenhuis vervoerd. Er werd meteen een onderzoek opgestart. Er is buurtonderzoek gedaan en er is sporenonderzoek verricht op de plaats delict.

Aanhoudingen
Later op de middag zijn twee verdachten aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het schietincident. Het gaat om een 33-jarige vrouw en een 39-jarige man, beide uit Beerta. Het tweetal meldde zich op een politiebureau in Groningen.  De recherche onderzoekt wat er precies is gebeurd en wat de aanleiding is geweest. Het lijkt op dit moment te gaan om een incident in relationele sfeer. De verdachten zullen worden verhoord over hun betrokkenheid bij het incident. 

Informatie
Heeft u mogelijk waardevolle informatie voor ons onderzoek? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Update: twee (mogelijke) belangrijke getuigen gezocht

Het onderzoek naar het schietincident in Beerta, wat op dinsdag 15 augustus plaatsvond, loopt nog volop. Er zijn twee verdachten aangehouden en de recherche heeft met diverse mensen gesproken na het incident. Daaruit blijkt dat er twee personen zijn die zeer vermoedelijk getuige zijn geweest van het incident. Zij hebben mogelijk gezien dat er is geschoten en beschikken daarmee wellicht over waardevolle informatie. Het gaat om een man die rond 10.40 uur bij de bushalte, het overdekte bushokje/abri, zou hebben gestaan in de Hoofdstraat in Beerta. Het gaat zeer waarschijnlijk om een man van tussen de 40 en 50 jaar oud met een witte huidskleur. Helaas hebben we op dit moment geen uitgebreidere omschrijving van de man, maar mogelijk herkent iemand zichzelf in de omschrijving. Zoals het nu lijkt stond de man daar ten tijde van het incident alleen.

Daarnaast komen we graag in contact met de bestuurder van een rode auto, een cabriomodel met een zwart dak, vermoedelijk van het merk Mazda. Deze auto moet voorbij hebben gereden op het moment dat er werd geschoten en de bestuurder heeft daarom misschien belangrijke informatie voor ons onderzoek. Herkent u zich in de omschrijving? Of weet u over wie dit zou kunnen gaan? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Bent u zelf getuigen geweest van het incident, en dan meer specifiek: heeft u gezien dat er geschoten werd? En heeft u nog niet gesproken met de politie? Ook dan komen we uiteraard graag met u in contact.

]]>
53.16580048 7.10974508
Winschoten - Politie houdt man aan voor betrokkenheid bij steek- en schietincident Winschoten (update) https://www.politie.nl/nieuws/2023/juli/19/01-politie-houdt-man-aan-voor-betrokkenheid-bij-steek--en-schietincident-winschoten.html De Duitse politie heeft woensdagmiddag 19 juli een verdachte aangehouden vanwege betrokkenheid bij twee incidenten in Winschoten op donderdag 6 juli. De aanhouding van de 58-jarige man uit Winschoten vond plaats op het vliegveld Düsseldorf. Duitse collega’s hebben de verdachte aangehouden en hij zal overgeleverd worden aan Nederland. Dit kan enige tijd in beslag nemen. Wed, 19 Jul 2023 13:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/juli/19/01-politie-houdt-man-aan-voor-betrokkenheid-bij-steek--en-schietincident-winschoten.html 2023-07-19T13:59:00Z De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de incidenten op 6 juli. De recherche startte daarop een onderzoek, waaruit aanwijzingen naar voren kwamen die hebben geleid tot de aanhouding van deze 58-jarige verdachte.

Het onderzoek is nog niet afgerond. We bekijken of deze incidenten mogelijk verband houden met andere incidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

UPDATE 4 AUGUSTUS 2023

Er is een tweede aanhouding geweest in verband met de incidenten in Winschoten van begin juli. Het gaat om een 21-jarige man uit Winschoten en hij zit in volledige beperkingen. Dat houdt in dat de verdachte alleen contact mag hebben met zijn advocaat. 

UPDATE 21 SEPTEMBER 2023

De politie heeft in dit onderzoek op maandag 11 september een 31-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een geweldsincident op 6 juli op de Transportbaan en de Papierbaan in Winschoten. De man is verhoord en vervolgens is hij op 14 september heengezonden. Hij blijft wel verdachte in het onderzoek.

e Duitse politie heeft woensdagmiddag 19 juli een verdachte aangehouden vanwege betrokkenheid bij twee incidenten in Winschoten op donderdag 6 juli. De aanhouding van de 58-jarige man uit Winschoten vond plaats op het vliegveld Düsseldorf. Duitse collega’s hebben de verdachte aangehouden en hij zal overgeleverd worden aan Nederland. Dit kan enige tijd in beslag nemen.

Update 22-11: aanhouding verdachte

Op zondag 19 november is op Schiphol een 19-jarige man uit Winschoten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekincident aan De Venne in Winschoten op 6 juli 2023. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij zit dus niet meer vast, maar is nog wel verdachte in dit onderzoek. In het onderzoek naar een steekincident aan de Venne en een schietincident aan de Transportbaan en de Papierbaan op 6 juli in Winschoten zijn inmiddels meerdere aanhoudingen verricht. Dit is een onderzoek van de districtsrecherche Groningen.  

]]>
53.14063767 7.03498984
Winschoten - Gezocht - Vuurwapengebruik - Marktplein - Winschoten https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juli/01-vuurwapengebruik---marktplein---winschoten.html Met een vuurwapen proberen twee jonge verdachten op donderdag 13 juli rond 06:10 uur een pand aan het Marktplein in Winschoten te beschieten. Het lukt ze niet om het wapen af te vuren en het tweetal loopt weg met het vuurwapen richting het kermisterrein. Ben jij dit? Meld je dan bij de politie. Of weet jij wie dit zijn? Ook dan komen we graag met je in contact. verdachte Thu, 13 Jul 2023 17:20:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juli/01-vuurwapengebruik---marktplein---winschoten.html 2023-07-13T17:20:00Z Er zijn duidelijke beelden van de twee verdachten, die gefilmd worden terwijl ze het vuurwapen op een pand aan het Marktplein richten. We delen daarbij het volgende signalement van de twee verdachten:

Verdachte 1:

  • Jonge jongen
  • Zwarte trainingsbroek en zwarte jas 
  • Lichte muts met daarover de capuchon van zijn jas
  • Opvallend grote schoenmaat

Verdachte 2:

  • Jonge jongen
  • Grijze spijkerbroek
  • Zwarte jas
  • Zwarte schoenen
  • Zwarte pet en zwarte bivakmuts of doek voor het hoofd

Dit incident maakt mogelijk deel uit van een reeks geweldsincidenten die sinds begin juli plaats hebben gevonden in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. 

Meld je bij de politie of deel informatie

We zijn op zoek naar deze twee verdachten en vragen iedereen die informatie heeft om contact met ons op te nemen via 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. 

Team Criminele inlichtingen

Om anoniem informatie te delen met de politie kunt u voor deze zaak ook contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen van de poiltie. Als een van de weinige afdelingen binnen de politie, mag het TCI de identiteit van haar bronnen afschermen. Voor uw veiligheid, zijn uw personalia enkel bekend binnen het TCI. Uw personalia worden niet gedeeld met anderen binnen en buiten de politie. Bel met Team Criminele Inlichtingen via  088 - 661 77 34

]]>
UPDATE 26 september
De politie heeft op 26 september extra beelden gedeeld van het incident aan het Marktplein. Eerder al deelden we beelden, waarop te zien was dat de verdachten probeerden om op een horecagelegenheid te schieten, maar dat lijkt te mislukken. Er zijn nu nieuwe beelden waarop je ziet dat beide verdachten op weg zijn naar het Marktplein.

Lichtblauwe Fiat Punto
Daarnaast hebben we beelden van een lichtblauwe Fiat Punto, die mogelijk betrokken is geweest bij het incident. Op 10 juli werd precies zo’n Punto ook gezien bij schietincidenten in Oude Pekela. Weet je meer over dit voertuig? Of herken je het wapen dat de verdachten hebben gebruikt? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0800-6070.

Speciaal rechercheteam
Een zogeheten Team Grootschalige Opsporing onderzoekt of er een verband is tussen dit incident in Winschoten en andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. 

 

 

]]>
]]>
53.14246796 7.03961778
Winschoten - Steekincident en schietincident in Winschoten https://www.politie.nl/nieuws/2023/juli/7/01-steekincident-en-schietincident-in-winschoten.html Op donderdag 6 juli hebben er meerdere incidenten plaatsgevonden in Winschoten. In de middag vond er aan de Venne een steekincident plaats. ‘s Avonds vond er een schietincident plaats aan de Transportbaan. De politie doet onderzoek naar deze incidenten en kijkt daarbij of er sprake is van een verband tussen deze incidenten. We zijn op zoek naar getuigen en camerabeelden. Fri, 07 Jul 2023 07:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/juli/7/01-steekincident-en-schietincident-in-winschoten.html 2023-07-07T07:02:00Z Donderdagmiddag rond 14:00 uur kwam bij de meldkamer de melding binnen van een vechtpartij op een terras aan de Venne. Getuigen hebben gezien dat er meerdere mannen uit twee auto’s stappen en in conflict raakten met mensen op het terras. Bij deze vechtpartij werd het slachtoffer, een 29-jarige man uit Winschoten, gestoken. Hierna renden de mannen terug naar hun auto’s en reden weg in de richting van de Liefkensstraat. Het slachtoffer meldde zich even later gewond in het ziekenhuis. De politie heeft sporenonderzoek gedaan op de locatie van het incident. De recherche doet onderzoek naar dit steekincident. Er is nog niemand aangehouden.

Schietincident

Later op de dag, rond 21:00 uur, ontvingen we een melding van een schietincident aan de Transportbaan. Direct gingen meerdere agenten met zware vesten naar de locatie van de melding. Hier troffen zij het slachtoffer voor een pand aan. De 28-jarige man uit Groningen raakte zwaar-, maar niet levensbedreigend gewond. Ambulances en het Mobiel Medisch Team (MMT) kwamen ter plaatse voor de medische hulpverlening. Ook de politiehelikopter en de Dienst Speciale Interventies (DSI) werden opgeroepen, om te zoeken naar de verdachte.

Rond 21:15 uur troffen we op de Papierbaan een tweede slachtoffer aan. Wat er aan de papierbaan is gebeurd onderzoeken we. Ook dit slachtoffer, een 33-jarige man uit Winschoten, raakte niet levensbedreigend gewond. Beide slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft sporenonderzoek gedaan op beide locaties. Ook bij deze incidenten is niemand aangehouden.

Getuigen gezocht

De recherche is op dit moment druk bezig met het onderzoek naar wat er gisteren in Winschoten is gebeurd en of er een verband is tussen de incidenten. Hierover is op dit moment nog geen duidelijkheid. We spreken met de slachtoffers, met getuigen en doen onderzoek naar beschikbare camerabeelden. Ook roepen we getuigen of mensen met andere informatie op om zich bij ons te melden. Bent u gistermiddag getuige geweest van het steekincident aan de Venne of heeft u gezien wat er aan de Transportbaan of de Papierbaan is gebeurd? Of heeft u camerabeelden waar één van deze incidenten op is te zien? Heeft u beelden gemaakt met uw smartphone, dashcam of deurbelcamera, neem dan direct contact met ons op. Dat kan door te bellen met 0900-8844. Anoniem uw informatie delen kan via 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onderaan deze pagina gebruiken.

Update 22-11: aanhouding verdachte

Op zondag 19 november is op Schiphol een 19-jarige man uit Winschoten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekincident aan De Venne in Winschoten op 6 juli 2023. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij zit dus niet meer vast, maar is nog wel verdachte in dit onderzoek. In het onderzoek naar een steekincident aan de Venne en een schietincident aan de Transportbaan en de Papierbaan op 6 juli in Winschoten zijn inmiddels meerdere aanhoudingen verricht. Dit is een onderzoek van de districtsrecherche Groningen.  

]]>
53.14063767 7.03498984
Winschoten - Nog eens twee aanhoudingen brandstichting leegstaand pand Winschoten https://www.politie.nl/nieuws/2023/juni/21/01-getuigen-brand-winschoten.html De politie heeft dinsdag 20 juni nog eens twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting van een leegstaand pand in Winschoten. Dit pand aan de Meester D.U. Stikkerlaan brandde een dag eerder volledig uit. Eerder werd al een minderjarige jongen uit Winschoten aangehouden. Het onderzoek is in volle gang. We zijn op zoek naar getuigen. Wed, 21 Jun 2023 06:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/juni/21/01-getuigen-brand-winschoten.html 2023-06-21T06:10:00Z Drie minderjarige verdachten
Tijdens de bluswerkzaamheden ontstaan al snel vermoedens dat de brand is aangestoken, ook omdat het leegstaande gebouw al enige tijd afgesloten is van gas en elektra. De politie start dan ook direct een onderzoek. Al snel is een minderjarige jongen uit Winschoten aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het ontstaan van de brand. Dinsdagochtend 20 juni zijn ook een minderjarige jongen uit de gemeente Oldambt en een minderjarige jongen uit de gemeente Westerwolde aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid.

Mogelijk meer betrokkenen: wie weet meer?
Mogelijk zijn er meer personen betrokken en daarom zijn we op zoek naar getuigen en beelden van het incident. Was u maandagmiddag rond 13:00 uur in de omgeving van het pand de Stikkerlaan in Winschoten en heeft u iets verdachts gezien? Heeft u mogelijk filmpjes of foto’s gemaakt vlak voor en direct na het ontstaan van de brand rond 13:15 uur? Of heeft u andere informatie die ons kan helpen in het onderzoek? Laat het ons weten. Bel dan met 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

U kunt uw beelden via onderstaand formulier aan ons sturen.

]]>
53.14698906 7.03945583