Alle berichten | Pekela | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/groningen/pekela.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Pekela nl Fri, 01 Dec 2023 23:35:06 GMT 2023-12-01T23:35:06Z nl Oude Pekela - Gezocht - Schietincident – Veerstraat - Oude Pekela https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-schietincident---veerstraat---oude-pekela.html In Oude Pekela is op 10 juli rond 06:20 uur een woning aan de Veerstraat beschoten. Weet jij wie deze verdachte kan zijn? En weet jij meer over een lichtblauwe Fiat Punto? Neem contact op. verdachte Tue, 26 Sep 2023 18:47:57 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-schietincident---veerstraat---oude-pekela.html 2023-09-26T18:47:57Z De politie doet onderzoek naar het schietincident bij de woning aan de Veerstraat. Daarbij wordt gekeken of er een verband is met andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. 

Op camerabeelden is te zien dat op 10 juli een lichtblauwe Fiat Punto vanuit de Wedderweg naar de Veerstraat rijdt. Een verdachte stapt uit hij en hij loopt verder de Veerstraat in. De verdachte schiet vervolgens op een woning. De verdachte rent weer terug naar de blauwe Punto, die wegrijdt in de richting van de Wedderweg. We gaan er vanuit dat er nog minstens één andere betrokkene was, namelijk de bestuurder van het voertuig. 

Schietincident Feiko Clockstraat 
Bij het schietincident is niemand gewond geraakt. De politie is een onderzoek gestart. Daarbij wordt gekeken naar een verband met een schietincident dat dezelfde ochtend plaatsvond, even verderop in de Feiko Clockstraat. Mogelijk dat dezelfde verdachte daarbij weer betrokken was. Ook dan zien we op camerabeelden weer een kleine lichtblauwe auto en dat zou heel goed dezelfde Fiat Punto kunnen zijn. Over dat voertuig weten we dat het kenteken mogelijk begint met de cijfers 34, maar dat kunnen ook een 8 en een 6 zijn. 

Heeft u tips? 
Weet u wie deze verdachte is? Herkent u iemand, bijvoorbeeld in combinatie met de lichtblauwe Punto? Of heeft u andere informatie? Heeft u bijvoorbeeld iemand horen praten over een incident in Oude Pekela? Of miste u iemand in de nacht van 9 op 10 juli? Laat het ons dan weten. Het zou overigens kunnen zijn dat niet alle verdachten uit het Noorden komen. 

Neem contact met ons op!
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of deel je informatie via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Heb je camerabeelden dan kun je ook met die nummers bellen. Daarnaast kun je beelden ook uploaden via onderstaand tipformulier of op politie.nl. U kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Dat team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 - 6617734.

Team Grootschalige Opsporing
Een zogeheten Team Grootschalige Opsporing onderzoekt of er een verband is tussen dit incident in Oude Pekela en andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Bekijk het dossier met informatie over alle incidenten via deze link. 
 

]]>
]]>
53.09862135 7.01200017
Oude Pekela - Gezocht - Schietincident – Feiko Clockstraat – Oude Pekela https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-schietincident---feiko-clockstraat---oude-pekela.html In Oude Pekela is op 10 juli rond 06:25 uur een bedrijfspand aan de Feiko Clockstraat beschoten. Weet jij wie deze verdachte kan zijn? En weet jij meer over een lichtblauwe Fiat Punto? Neem contact op. verdachte Tue, 26 Sep 2023 18:47:02 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-schietincident---feiko-clockstraat---oude-pekela.html 2023-09-26T18:47:02Z De politie is gestart met een onderzoek en daarbij zijn camerabeelden veiliggesteld. Daarop zien we een man richting het bedrijfspand lopen. Hij heeft een telefoon en een wapen in z’n handen. We horen een schot en vervolgens rent de verdachte weer snel naar een auto die nog klaarstaat.

Eerder schietincident
Dat voertuig, een lichtblauwe kleine auto, is daarvoor vanuit de Vijverlaan naar de Feiko Clockstraat gereden. We houden er rekening mee dat dit voertuig en een mogelijke verdachte ook betrokken zijn geweest bij een schietincident bij een woning aan de Veerstraat in Oude Pekela. Daar werd enkele minuten eerder een woning beschoten.

Belangrijke getuigen
In beeld zijn twee fietsers te zien die allebei toevallig felgroene bovenkleding droegen. Deze fietsers hebben de verdachte mogelijk gezien. We komen graag nog met hen in contact. Fietste u in de straat, op het moment dat het pand werd beschoten? Neem dan contact met ons op.

Lichtblauwe Fiat Punto
We vermoeden dat er een lichtblauwe Fiat Punto betrokken is geweest bij het incident. Over dat voertuig weten we dat het kenteken mogelijk begint met de cijfers 34, maar dat kunnen ook de cijfers 8 en 6 zijn geweest.

Heeft u tips?
Weet u wie deze verdachte is? Herkent u iemand, bijvoorbeeld in combinatie met de lichtblauwe Punto? Of heeft u andere informatie? Heeft u bijvoorbeeld iemand horen praten over een incident in Oude Pekela? Of miste u iemand in de nacht van 9 op 10 juli? Laat het ons dan weten. Het zou overigens kunnen zijn dat niet alle verdachten uit het Noorden komen.

Neem contact met ons op!
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of deel je informatie via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Heb je camerabeelden dan kun je ook met die nummers bellen. Daarnaast kun je beelden ook uploaden via onderstaand tipformulier of op politie.nl. U kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Dat team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 - 6617734.

Team Grootschalige Opsporing
Een zogeheten Team Grootschalige Opsporing onderzoekt of er een verband is tussen dit incident in Oude Pekela en andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Bekijk het dossier met informatie over alle incidenten via deze link. 

]]>
]]>
53.10411153 7.01278508
Oude Pekela - Gezocht - Explosie - Feiko Clockstraat - Oude Pekela https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-explosie---feiko-clockstraat---oude-pekela.html Aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela heeft op dinsdagavond 19 september een explosie plaatsgevonden. Heb je tips of beelden? Neem contact met ons op. verdachte Wed, 20 Sep 2023 12:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/01-explosie---feiko-clockstraat---oude-pekela.html 2023-09-20T12:00:00Z Bij de politie kwam dinsdagavond rond 23:35 uur een melding binnen van een explosie bij een bedrijfspand aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela. Hierbij raakte niemand gewond. Wel heeft het pand schade opgelopen. Er is nog geen aanhouding verricht.

]]>
Onderzoek
De politie is meteen begonnen met een onderzoek naar de toedracht van de explosie. Er wordt buurtonderzoek verricht en de politie probeert zoveel mogelijk camerabeelden veilig te stellen. We hebben al gesproken met getuigen en we zullen ook in gesprek gaan met betrokkenen.

Tips en camerabeelden
We zijn in dit onderzoek nadrukkelijk op zoek naar zoveel mogelijk tips, informatie en camerabeelden. Woon of werk je in de omgeving van de Feiko Clockstraat? En heb je iets gehoord of gezien rondom de explosie? Of heb je beelden van een cameradeurbel, dashcam of een mobiele telefoon? We vragen je dan om zoveel mogelijk beelden bij ons aan te leveren. Wij kijken dan of er bijvoorbeeld verdachte personen en/of voertuigen te zien zijn. Op die manier willen we duidelijk krijgen hoe mogelijke verdachten in de Feiko Clockstraat terecht zijn gekomen, hoe het explosief bij het pand is terechtgekomen en hoe de mogelijke verdachten zijn weggegaan. Daarbij ligt onze focus vooral op beelden van tussen 22:00 uur en middernacht. Maar het kan ook zijn dat op beelden van eerder in de avond al iets te zien is van bijvoorbeeld een voorverkenning. Gebruik het tipformulier, bel de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of deel je info anoniem of via TNI (zie hieronder).


Verband met andere incidenten
Enkele uren na de explosie in de Feiko Clockstraat vond er ook een explosie plaats in Winschoten. Woont u op de route tussen Oude Pekela en Winschoten, dan ontvangen we ook graag tips en beelden van de periode tussen beide incidenten. Daarnaast werd op 10 juli ook al een pand beschoten in de Feiko Clockstraat. We onderzoeken ook of er een verband is met andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. We houden er rekening mee dat de verschillende incidenten onderdeel zijn van één of meerdere onderlinge conflicten in het criminele circuit.

Onderzoeksteam

De politie is een zogeheten Team Grootschalige Opsporing gestart om onderzoek te doen naar de geweldsincidenten. Doel is om de verdachten van de incidenten op te sporen en het geweld te stoppen. We zien dat er heftige geweldsincidenten plaatsvinden op plekken waarbij omstanders of omwonenden gevaar lopen. We vinden dat onacceptabel.

Deel informatie met ons
In ons onderzoek zijn tips, camerabeelden en andere informatie erg belangrijk. We roepen dan ook met klem op om die informatie met ons te delen. Weet je meer over deze incidenten? Kun je ons verder helpen in het onderzoek? Laat het ons weten via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Criminele inlichtingen
Je kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Dat team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. Je kunt je informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via het telefoonnumer van Team Nationale Inlichtingen: 088 - 6617734.

]]>
De politie is een onderzoek gestart. We zijn in dit onderzoek nadrukkelijk op zoek naar zoveel mogelijk tips, informatie en camerabeelden. Woon of werk je in de omgeving van de Feiko Clockstraat? En heb je iets gehoord of gezien rondom de explosie? Of heb je beelden van een cameradeurbel, dashcam of een mobiele telefoon? We vragen je dan om zoveel mogelijk beelden bij ons aan te leveren.

]]>
]]>
53.10411153 7.01278508
Oude Pekela - Onderzoek naar mogelijke schietincidenten in Oude Pekela https://www.politie.nl/nieuws/2023/juli/10/01-onderzoek-naar-mogelijke-schietincidenten-in-oude-pekela.html In de Veerstraat in Oude Pekela heeft op maandagmorgen 10 juli rond 06:25 uur een schietincident plaatsgevonden. Er raakte niemand gewond. We hebben op deze locatie sporenonderzoek gedaan en gesproken met omwonenden. Mon, 10 Jul 2023 11:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/juli/10/01-onderzoek-naar-mogelijke-schietincidenten-in-oude-pekela.html 2023-07-10T11:59:00Z Tweede beschieting
Rond 08:30 uur kregen de collega’s ter plaatse een melding dat er aan de Feiko Clockstraat mogelijk ook een pand beschoten zou zijn. Ook daar is sporenonderzoek gedaan en zijn de collega’s in gesprek gegaan met omwonenden en getuigen.

Onderzoek
U kunt ons helpen in het onderzoek. Heeft u meer informatie over wat er precies is gebeurd? Of heeft u beelden van bijvoorbeeld een deurbelcamera? Neem contact met ons op via 0900-8844. Dat kan ook anoniem via 0800-7000. Via onderstaand formulier kunt u beelden en tips met ons delen.

]]>
53.09864958 7.01193122
Oude Pekela - Twee woningen beschoten in Oude Pekela https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/4/01-woningen-beschoten-oude-pekela.html Bewoners van een woning in de Scheepvaartstraat in Oude Pekela schrikken woensdagavond 3 mei rond middernacht wakker van twee knallen. Ze denken in eerste instantie aan vuurwerk en gaan weer slapen. Wanneer ze ’s ochtends wakker worden, zien ze een kogelgat in het raam. De politie wordt gealarmeerd en onderzoek is opgestart. Thu, 04 May 2023 09:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/4/01-woningen-beschoten-oude-pekela.html 2023-05-04T09:37:00Z In de gevel van een aangrenzende woning treft de politie ook een kogelgat aan. Er is vastgesteld dat er is geschoten met een vuurwapen. Onder meer de recherche en specialisten van Forensisch Opsporing zijn donderdagochtend in en rondom de woningen aanwezig voor onderzoek. Er wordt ook buurtonderzoek verricht. Getuigen spreken van een donkerkleurige auto die rond middernacht op hoge snelheid door de straat reed.

Getuige of in bezit van camerabeelden? Meld het!

De politie komt graag in contact met mensen die deze auto ook hebben gezien en er mogelijk beelden (bijvoorbeeld van een deurbel- of beveiligingscamera) van hebben. Als u andere informatie heeft die waardevol kan zijn in dit onderzoek, vragen we u contact te zoeken met ons door te bellen naar 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. U kunt ook het onderstaande tipformulier invullen, aan dit tipformulier kunt u ook beeldmateriaal toevoegen.

]]>
53.10315551 7.00420835
Oude Pekela - Twee mannen aangehouden voor betrokkenheid schietincident Oude Pekela https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/2/01-twee-mannen-aangehouden-voor-betrokkenheid-schietincident-oude-pekela.html Op nieuwjaarsnacht 1 januari rond 05.30 uur kreeg de politie een melding van een schietincident aan de Johan van Oldenbarneveldtstraat in Oude Pekela. Kort voor de melding was een conflict ontstaan tussen meerdere personen. Het conflict escaleerde en er werd met een gasdrukwapen op een auto geschoten. Niemand raakte hierbij gewond. Mon, 02 Jan 2023 08:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/2/01-twee-mannen-aangehouden-voor-betrokkenheid-schietincident-oude-pekela.html 2023-01-02T08:11:00Z Politieagenten hebben in de omgeving kort op het incident twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 38-jarige man uit Veendam en een 54-jarige man uit Oude Pekela. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij dit schietincident.

]]>
53.09661648 7.00117821
Oude Pekela - Brand legt mogelijk drugslab Oude Pekela bloot, getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/30/brand-mogelijk-druglab-oude-pekela.html Oude Pekela – In de vroege ochtend van donderdag 30 juni kregen de hulpdiensten een melding van een brand in een pand aan de Hanekampswijk in Oude Pekela. Nadat de brandweer de brand geblust had, trof de politie een vermoedelijk drugslab aan. De politie doet onderzoek. Thu, 30 Jun 2022 14:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/30/brand-mogelijk-druglab-oude-pekela.html 2022-06-30T14:01:00Z Rond 06.15 uur kregen wij een melding van een brand in een woning en schuur aan de Hanekampswijk. De brandweer en politie kwamen met spoed ter plaatse. Gezien de locatie van het pand ten opzichte van het dorp en de gevaarzetting is opgeschaald naar GRIP 1. De directe omgeving werd ontruimd en afgezet. Tijdens het blussen van de brand waren meerdere explosies hoorbaar. Na het blussen van de brand werd duidelijk dat er in het pand vermoedelijk een drugslab zat.

]]>
Onderzoek

Na het aantreffen van het vermoedelijke drugslab is de Landelijke Faciliteit Ontmantelen opgeroepen. Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang en nog niet afgerond. We proberen te achterhalen wat er in het pand precies is gebeurd en hoe de brand is ontstaan.

]]>
Chemicaliën en giftige stoffen

Een drugslab brengt zeer grote gevaren met zich mee. Zo kunnen chemicaliën bijvoorbeeld ontbranden of ontploffen en kunnen giftige stoffen ontsnappen. De gevolgen van een dergelijke ontploffing of brand zijn vaak niet te overzien. Niet enkel de productie van (synthetische) drugs, maar ook de opslag van de benodigde chemicaliën is levensgevaarlijk. Daarnaast worden de afvalstoffen meestal gedumpt in de natuur. Dat is gevaarlijk voor mens, dier en milieu. De gedumpte stoffen zijn vaak zeer brandbaar, bijtend of giftig. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen, wat leidt tot waterverontreiniging.

]]>
Melden is van groot belang

Heb je het vermoeden van een drugslab in je omgeving? Bel dan de politie via 112. Anoniem melden kan bij M. via 0800-7000. Meld Misdaad Anoniem staat los van de politie en meldingen zijn voor agenten nooit terug te herleiden naar een melder. Melden mag altijd en kan laagdrempelig. Agenten kunnen uitzoeken of je vermoedens kloppen. Denk bijvoorbeeld aan een sterk chemische geur of verdachte activiteiten op vreemde plekken en tijdstippen. Alles over de signalen en gevaren van een drugslab in je omgeving, vind je op deze speciale themapagina van de politie.

]]>
Update 1 juli 2022

De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) heeft vrijdag onderzoek verricht in het pand. Dit onderzoek bevestigt de aanwezigheid van een drugslab op deze locatie. Het onderzoek ter plaatse is door de politie afgerond. De politie zet het onderzoek naar het lab voort.

]]>
53.09661648 7.00117821
Nieuwe Pekela - Aanhoudingen in onderzoek oplichting en smishing https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/11/01-aanhoudingen-in-onderzoek-oplichting-en-smishing.html Woensdag 10 februari heeft de politie twee verdachten aangehouden in een onderzoek naar smishing. Het gaat om een 55-jarige man en een 51-jarige vrouw uit Nieuwe Pekela. In hun woning zijn telefoons, simkaarten en duizenden euro’s aan contant geld in beslag genomen. De verdachten zijn opgespoord in nauwe samenwerking met een van de telecomproviders. Thu, 11 Feb 2021 13:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/11/01-aanhoudingen-in-onderzoek-oplichting-en-smishing.html 2021-02-11T13:07:00Z Op het spoor
De politie Noord Nederland werkt samen met telecomproviders om smishing aan te pakken. Eind januari deed een provider aangifte van oplichting nadat gesignaleerd werd dat er telefoons en grote hoeveelheden SIM-kaarten werden besteld, die onder andere op het adres in Nieuwe Pekela werden afgeleverd. Een aantal SIM-kaarten werd vervolgens gebruikt bij grootschalige smishing. Het gaat om zeker 100.000 berichten die werden verstuurd.

Smishing
Smishing is phishing via SMS. Verzonden berichtjes zijn bedoeld om de ontvangers te bewegen geld of gegevens over te maken naar de zogenaamde afzender. In deze Goningse zaak was Digid de zogenaamde afzender. Smishingberichten worden vaak namens een bank, de Belastingdienst of Post.NL verzonden. Door te betalen voorkom je zogenaamd bijvoorbeeld inbeslagname of wordt er een pakket alsnog bezorgd. In werkelijkheid wordt de kas van criminelen achter de SMS-bom gespekt. In andere gevallen wordt de informatie die je prijsgeeft via een link in de SMS gebruikt om geld van de bank te halen.

Voorkom ellende
De website Veiliginternetten.nl geeft praktische tips om jezelf te wapenen tegen deze vorm van oplichting. Wat kan je doen om jezelf (en anderen) te beveiligen tegen smishing:

Klik nooit op een link of telefoonnummer als je twijfelt aan de echtheid van een bericht; Eerst checken, dan klikken.

Reageer niet op het bericht. Ze zijn vaak zodanig geschreven dat je verleid wordt omdat er geld wordt beloofd. Of je voelt je onder druk gezet om een geldbedrag over te maken omdat er gedreigd wordt met oplopende incassokosten of met deurwaarders.

Meld de smishing bij de organisatie onder wiens naam het valse sms bericht verstuurd werd. Alleen dan kunnen banken en organisaties iets doen aan de valse berichten die uit naam verstuurd worden.
Meld de smishing bij de Fraudehelpdesk en de politie.

Kijk voor meer informatie op onze themapagina 

]]>
53.0646944 6.9462204
Oude Pekela - Woningoverval Oude Pekela in Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/24/woningoverval-oude-pekela-in-opsporing-verzocht.html Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de woningoverval aan het Flessingsterrein in Oude Pekela van 21 augustus 2019. Op die woensdagavond worden een dan 72-jarig echtpaar en hun 15-jarige kleindochter in hun woning door twee indringers beroofd. Mon, 24 Aug 2020 11:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/24/woningoverval-oude-pekela-in-opsporing-verzocht.html 2020-08-24T11:20:00Z Om half 12 ’s avonds zit alleen de vrouw nog in de woonkamer als er ineens een glazen schuifpui wordt ingeslagen door een twee mannen met een bivakmuts. Door haar gillen worden haar man en kleindochter gealarmeerd. Terwijl de kleindochter de 112 belt, raakt de man des huizes in gevecht met de overvallers. De daders maken alleen 40 euro en een paar bingokaarten buit, maar de impact voor de familie is een jaar later nog steeds voelbaar. Meer informatie over de overval is te lezen op deze gezochtpagina

De politie heeft nog geen verdachten aangehouden, maar iemand moet meer weten over deze overval. In deze uitzending van Opsporing Verzocht doen de slachtoffers hun verhaal, in de hoop dat een getuige of informatie naar voren komt. In de uitzending worden ook meer details over de zaak naar voren gebracht en worden bewakingsbeelden getoond. Het programma is te zien op dinsdagavond 25 augustus op NPO1 om 20:35. De herhaling is woensdag op NPO2 om 14:15. 

Heeft u informatie over deze woningoverval? Neem dan contact met ons op via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem kan ook via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).  Uw tips en informatie zijn zeer welkom.

]]>
53.11421499999999 7.025484