Alle berichten | Heerlen | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/limburg/heerlen.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Heerlen nl Sat, 28 May 2022 14:20:47 GMT 2022-05-28T14:20:47Z nl Heerlen - Netwerk in illegale internationale handel anabole steroïden platgelegd https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/17/10-netwerk-in-illegale-internationale-handel-anabole-steroiden-platgelegd.html Na maanden van onderzoek heeft de politie dinsdagochtend een belangrijk netwerk in de illegale internationale handel in anabole steroïden platgelegd. Naar schatting zou dit netwerk verantwoordelijk zijn voor een aanzienlijk deel van de anabole steroïden-handel in Nederland. Zes personen zijn aangehouden. Tue, 17 May 2022 11:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/17/10-netwerk-in-illegale-internationale-handel-anabole-steroiden-platgelegd.html 2022-05-17T11:59:00Z De anabole steroïden en aanverwante producten werden aangeboden via een webshop. Per dag werd een grote hoeveelheid bestellingen verstuurd naar adressen door heel Europa. Het zwaartepunt lag daarbij in Nederland. Het onderzoek wordt voortgezet, mede op basis van de dinsdag behaalde resultaten. Wat op dit moment gesteld kan worden is dat over een periode van vier jaar ruim 60.000 bestellingen gedaan werden door ruim 11.000 klanten. In die vier jaar werd er een omzet gegenereerd van ruim 6 miljoen euro.

Anabole steroïden

Op de actiedag van afgelopen dinsdag is de webshop offline gehaald. Bezoekers van de website krijgen een pagina te zien waarin ze meegedeeld wordt dat de politie de website offline gehaald heeft. Ze kunnen doorklikken naar een pagina met voorlichting over het gebruik van anabole steroïden. Ook is de lijst met klanten veilig gesteld. Hoewel gebruik van de genoemde middelen niet strafbaar is, wordt wel vanuit integrale samenwerking met andere partners gekeken hoe er preventief ingezet kan worden op deze groep gebruikers. De verkoop én het gebruik van de middelen vormt een bedreiging voor de volksgezondheid. Anabole steroïden worden, ook door recreatieve sporters, veelal gebruikt om spiermassa of sportieve prestaties te vergroten. Het gebruik van de middelen is in Nederland niet strafbaar (met uitzondering van de topsport). De handel in anabole steroïden is daarentegen wel strafbaar.

Zes aanhoudingen

Dinsdag zijn er zes personen aangehouden. Zij worden o.a. verdacht van deelname aan het proces van de handel van anabole steroïden. De aangehouden verdachten zitten allemaal in beperking. Er wordt niet meer informatie vrijgegeven over hun leeftijden en woonplaatsen. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Er zijn dinsdag zoekingen gedaan in 8 woningen en 5 bedrijfspanden in Heerlen, Landgraaf, Geleen, Maastricht, Voerendaal, Kerkrade en Eygelshoven. Er is beslag gelegd in de vorm van grote sommen contant geld, bankrekeningen in binnen- en buitenland, onroerend goed, grote hoeveelheden anabole steroïden, maar ook zes luxevoertuigen en luxe voorwerpen, sieraden en modeartikelen van luxe merken. Daarnaast zijn er gegevensdragers in beslag genomen, die weer interessant kunnen zijn in het verdere onderzoek. In dit onderzoek is er door politie en het Openbaar Ministerie samengewerkt met de Dopingautoriteit en het Ministerie van Volksgezondheid.

]]>
50.88800888 5.97859521
Heerlen - Politie stelt onderzoek in naar brandstichting https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/24/10-politie-stelt-onderzoek-in-naar-brandstichting.html De politie onderzoekt een brandstichting die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond bij een woning aan de Jan Maenenstraat. Sun, 24 Apr 2022 06:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/24/10-politie-stelt-onderzoek-in-naar-brandstichting.html 2022-04-24T06:47:00Z Rond 5 uur kwam er een melding van een brand bij de voordeur van de woning. Het bleek dat er brandend voorwerp tegen de woning was aangegooid waarbij ramen, voordeur en rolluiken zwaar beschadigd raakten. Ook een ruit bij de buren sneuvelde. Er raakte niemand gewond. De politie doet onderzoek. Heb jij meer informatie ? Bel dan met de politie op 0900-8844. Anoniem melden kan uiteraard ook via 0800-7000.

]]>
50.89727688 5.95878301
Heerlen/Hoensbroek - Nachtelijke achtervolging eindigt in Hoensbroek https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/21/10-nachtelijke-achtervolging-eindigt-in-hoensbroek.html Net na middernacht startte in Heerlen een achtervolging nadat een auto, die door de KMAR gecontroleerd zou worden, er met hoge snelheid tussenuit reed. In Hoensbroek raakte het voertuig een boom, kantelde en eindigde in een taluud. Beide inzittenden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Wed, 20 Apr 2022 23:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/21/10-nachtelijke-achtervolging-eindigt-in-hoensbroek.html 2022-04-20T23:40:00Z In de buurt van de Akerstraat wilde een patrouille van de KMAR de betreffende auto controleren. Nadat deze hard wegreed om aan de controle te voorkomen, werd assistentie van de politie gevraagd. Een achtervolging door het centrum van Heerlen eindigde op het Fossielenerf in Hoensbroek. Daar doofde de bestuurder van de vluchtende auto de lichten, vermoedelijk om in het donker te ontkomen. Hij raakte vervolgens een boom en kantelde meerdere keren ondersteboven. Beide inzittenden raakten daarbij gewond. Ze zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

In het kader van de objectiviteit verrichten politiemensen van de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) uit Brabantse het onderzoek op de plek waar de achtervolging eindigde.

]]>
50.88800888 5.97859521
Heerlen - Man overleden na ongeval carnavalszondag https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/29/10-man-overleden-na-ongeval-carnavalszondag.html Op zondag 27 februari vond er op de Mijnspoorweg in Heerlen een aanrijding plaats tussen een personenauto en een voetganger. De voetganger, een 31-jarige man uit Maastricht, is afgelopen donderdag overleden aan de gevolgen van dit noodlottige ongeval. Tue, 29 Mar 2022 14:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/29/10-man-overleden-na-ongeval-carnavalszondag.html 2022-03-29T14:37:00Z Het ongeval vond omstreeks 03.00 uur ’s nachts plaats op de Mijnspoorweg. De voetganger begaf zich vanaf het daar geleden talud richting de rijbaan. Hierop volgde de aanrijding met de personenauto. Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Hier overleed hij donderdag aan zijn verwondingen.

]]>
50.88999505 5.99426984
Limburg - Fraudenetwerk blootgelegd https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/28/10-fraudenetwerk-blootgelegd.html Op maandag 28 maart was er een actiedag door Politie Limburg, FIOD, de Nederlandse Arbeidsinspectie (tot voor kort bekend als Inspectie SZW) en het Openbaar Ministerie vanwege grootschalige internationale fraude. In het kader van de diverse onderzoeken zijn vijf personen aangehouden op verdenking van o.a. hypotheekfraude, valsheid in geschrifte, witwassen, het structureel niet betalen van grote sommen loonbelasting en het vermoedelijk onterecht ontvangen van coronasteun. Daarnaast werden er 22 panden doorzocht en diverse goederen in beslag genomen. Mon, 28 Mar 2022 10:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/28/10-fraudenetwerk-blootgelegd.html 2022-03-28T10:51:00Z November 2021 startte de Politie Limburg een onderzoek naar hypotheekfraude. Tegelijkertijd was de FIOD met een onderzoek gestart naar Belastingfraude en witwassen. De Nederlandse Arbeidsinspectie verrichte een onderzoek naar de onterecht verkregen Coronasteun. Al snel bleek in de onderzoeken een aantal dezelfde verdachten naar voren te komen. Er werd onder leiding van het OM Limburg en het Functioneel Parket integraal samengewerkt door Politie Limburg, FIOD en de Nederlandse Arbeidsinspectie. De onderzoeken legden een netwerk bloot dat provincie- en landsgrenzen overschrijdt. Daarbij beperkten de onderzoeken zich niet alleen tot de verdachten en de feiten waarvan zij verdacht werden, ook het fenomeen werd in samenwerking met het Regionale Informatie- en Expertise Centrum Limburg (RIEC) nader onderzocht.

Grootschalige hypotheekfraude en valsheid in geschrifte

Gaande het politieonderzoek werd duidelijk dat er sprake was van grootschalige hypotheekfraude en valsheid in geschrifte. Een aantal verdachten bleek werkzaam te zijn bij een landelijk hypotheekbemiddelaarskantoor. In het netwerk dat werd blootgelegd, bleek tevens valsheid in geschrifte gepleegd te zijn. Valse loonstroken en werkgeversverklaringen werden verkocht waarmee fictieve dienstverbanden werden gecreëerd. Met deze fictieve dienstverbanden en het fictieve loon dat op die wijze werd gecreëerd, werden onder andere hypotheken en huurcontracten geregeld. De bedrijfsstructuren, die hiervoor opgezet werden, stonden vaak op naam van katvangers.

Aanhoudingen politie

Op basis van de bevindingen in het onderzoek is er maandag een actiedag gehouden. Er werden door de politie elf panden doorzocht in Luxemburg (2), Brunssum, Heerlen, Tilburg, Maastricht (2), Hoevelaken, Eindhoven, Houten en Weert. De politie heeft zes panden in beslag genomen omdat hier sprake was van hypotheekfraude en/of witwassen. Verder nam de politie o.a. twee voertuigen, grote sommen contant geld, administratie en digitale gegevensdragers in beslag. Die laatsten worden nader onderzocht. Er zijn door de politie vier aanhoudingen verricht: een 34-jarige vrouw uit Brunssum, 44-jarige vrouw uit Tilburg, 41-jarige man uit Hoevelaken en een 48–jarige man uit Maastricht. Daarvan is één persoon de bestuurder van het hypotheekbemiddelingskantoor. Meerdere personen zijn daarnaast als verdachten aangemerkt. Deze worden na aanvullend onderzoek mogelijk op een later moment aangehouden, dan wel gehoord. Ook in Luxemburg werd door de politie aldaar één verdachte gehoord.

Bestuurlijke controle

Een pand in Lelystad dat toebehoort aan een van de aangehouden verdachte is verder nog aan een bestuurlijke controle onderworpen. Daar bleken diverse arbeidsimmigranten illegaal te verblijven. Hierop zullen bestuurlijke maatregelen getroffen worden. Gedurende het onderzoek stuitte de politie op diverse signalen van uitkeringsfraude. Dit wordt gedeeld met de betreffende instanties.

Belastingfraude en witwassen

Door de FIOD werden vijf panden doorzocht en werd een 41-jarige man aangehouden. Deze verdachte was aandeelhouder en bestuurder van meerdere bedrijven. Tevens werd er contant geld en een voertuig in beslag genomen. Het onderzoek bij de FIOD richt zich op het vermoedelijk opzettelijk niet betalen van de verschuldigde loonheffingen door een of meer van deze bedrijven. De belastingschuld van de verdachten loopt daarmee in de miljoenen. Daarnaast wordt vermoed dat deze 41-jarige verdachte samen met een 46-jarige vrouwelijke verdachte, zich schuldig hebben gemaakt aan witwassen waarbij gebruik werd gemaakt van de bankrekeningen van verschillende bedrijven. Zo werden op deze rekeningen gelden ontvangen, welke vermoedelijk grotendeels uit strafbare feiten afkomstig waren. Ook werden loonbetalingen verricht, waarbij mogelijk deels sprake was van gefingeerd loon.

Nederlandse Arbeidsinspectie

Door de Nederlandse Arbeidsinspectie werden zes panden doorzocht. Er is beslag gelegd op 1 pand en meerdere bankrekeningen in binnen- en buitenland. Volgens de Nederlandse Arbeidsinspectie hebben drie bedrijven meerdere keren aanspraak gemaakt op de NOW-regeling en een aantal maal is door het UWV een voorschot in de tegemoetkoming van de loonkosten uitbetaald aan deze bedrijven. Het gaat hier om circa 500.000 euro. Het vermoeden is dat de uitbetaalde gelden niet zijn aangewend voor het betalen van salarissen. De arbeidsinspectie heeft bij de doorzoeking onder meer beslag gelegd op fysieke en digitale administratie.

Ondermijning handel- en betalingsverkeer

De voornoemde feiten (waaronder hypotheekfraude, creëren fictieve dienstverbanden, witwassen, het structureel niet betalen van grote sommen loonbelasting en het onterecht verkrijgen van grote sommen coronasteun), tasten de integriteit van het financieel en economisch verkeer aan. Het reguliere handels- en betalingsverkeer wordt door dergelijke feiten ondermijnd en de maatschappij wordt daardoor schade toegebracht. In het economische verkeer spelen hypothecaire geldleningen een belangrijke rol. Voor de beoordeling van de kredietwaardigheid van de aanvragen is een geldverstrekker afhankelijk van de juistheid van de overgelegde stukken. Door het plegen van valsheid in geschrift zijn banken onterecht bewogen tot het verstrekken van hypothecaire geldleningen.

RIEC

De aanpak van ondermijning vergt een lange adem en integrale aanpak. Tijdens het onderzoek werden knelpunten bij organisaties/sectoren en hiaten in wet- en regelgeving ontdekt, die onbedoeld ruimte geven voor dergelijke constructies en criminele activiteiten. Het RIEC Limburg inventariseert deze knelpunten momenteel samen met de politie. Het RIEC zal vervolgens in samenwerking met publieke en private partners barrières opwerpen om dergelijke constructies in de toekomst te voorkomen en het criminelen op die manier lastiger te maken om strafbare feiten te plegen.

]]>
50.88800888 5.97859521
Heerlen - Gezocht - Verdachten woningoverval gezocht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/maart/10-verdachten-woningoverval-gezocht.html Zondagnacht 21 juli 2019 wordt een woning aan de Agaatstraat in Heerlen om 2 uur overvallen. Een man en vrouw liggen nietsvermoedend te slapen wanneer ze wakker schrikken als ineens drie gemaskerde mannen aan het bed staan. Beide slachtoffers worden mishandeld en gekneveld. verdachte Tue, 15 Mar 2022 11:35:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/maart/10-verdachten-woningoverval-gezocht.html 2022-03-15T11:35:00Z De politie neemt de zaak meteen in onderzoek en doet ook een oproep voor getuigen. Alle mogelijke onderzoekssporen worden uitgelopen, maar uiteindelijk leidt dit niet tot een doorbraak in het onderzoek. Ruim 2,5 jaar later is er nieuwe informatie beschikbaar en is besloten dit onderzoek nieuw leven in te blazen. In het kader van dit onderzoek worden nu beelden vrijgegeven van drie personen die we ervan verdenken met de overval te maken te hebben. (Her)kent u deze personen? Of heeft u meer informatie die u destijds nog niet met de politie gedeeld heeft? Neem contact op via 0900-8844, onderstaand tipformulier of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

]]>
]]>
50.89971475 5.96967232
Heerlen - Gezocht - Verdachte bankhelpdeskfraude gezocht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/maart/10-verdachte-bankhelpdeskfraude-gezocht.html Op zondag 19 januari wordt een 71-jarige man uit Heerlen gebeld door iemand die zich voordoet als medewerker van de fraude helpdesk van de bank. Deze geeft aan dat er een groot geldbedrag is overgemaakt van de rekening van de man naar een andere rekening. De zogenaamde bankmedewerker geeft aan dat hij door digitaal mee te kijken op de rekening van de man het bedrag veilig kan stellen. De man geeft daar toestemming voor en er worden door de zogenaamde medewerker een aantal handelingen verricht. verdachte Wed, 09 Mar 2022 09:39:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/maart/10-verdachte-bankhelpdeskfraude-gezocht.html 2022-03-09T09:39:00Z Terwijl dat gebeurt, staat er iemand aan de voordeur van de 71-jarige man om zijn pinpassen op te halen. Te goeder trouw, overhandigt hij zijn pinpassen. Wanneer hij argwaan krijgt, is het al te laat. Even later blijkt dat binnen enkele minuten tijd 5 keer gepind is en daarmee voor duizenden euro’s is buitgemaakt. De verdachte die het geld heeft gepind, is vastgelegd op camerabeelden. Ondanks dat hij een mondkapje droeg, zou hij nog goed te herkennen moeten zijn. 

Nader onderzoek lijkt uit te wijzen dat de verdachte in twee dagen tijd nog 3 slachtoffers in Heerlen op dergelijke wijze heeft opgelicht. Zo wist hij in totaal ruim 27.000 euro buit te maken. Herkent u de verdachte? Neem dan contact met ons op. Dat kan via 0800-6070, onderstaand tipformulier of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

 

 

]]>
]]>
50.88800888 5.97859521
Heerlen - Vrouw overleden na verkeersongeval https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/1/vrouw-overleden-na-verkeersongeval.html Een vrouw is overleden na een verkeersongeval dat vanochtend plaatsvond op de Schelsberg. Tue, 01 Mar 2022 14:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/1/vrouw-overleden-na-verkeersongeval.html 2022-03-01T14:01:00Z Rond 11.30 uur kwam er een melding binnen van een verkeersongeval tussen 2 personenauto’s. De vrouw zat bekneld in de auto en werd er met spoed uitgehaald toen haar toestand verslechterde. Zij werd meegenomen door een ambulance naar het ziekenhuis waar ze is overleden.
De andere bestuurder is eveneens naar het ziekenhuis gebracht met onbekende verwondingen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

]]>
50.90670444 5.96621146
Heerlen - Voetgangster overleden aan verwondingen na aanrijding https://www.politie.nl/nieuws/2022/februari/6/10-voetgangster-overleden-aan-verwondingen-na-aanrijding.html De 83-jarige vrouw die zaterdag is overleden aan haar verwondingen na een aanrijding was geen fietsster maar een voetgangster. Abusievelijk is dit verkeerd in het eerdere bericht komen staan. Sun, 06 Feb 2022 08:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/februari/6/10-voetgangster-overleden-aan-verwondingen-na-aanrijding.html 2022-02-06T08:03:00Z Het verkeersongeval vond plaats op de Palemigerboord tussen een auto en het genoemde slachtoffer. De vrouw raakte bij het ongeval ernstig gewond en overleed zaterdagmiddag in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren wordt nog onderzocht.

]]>
50.90007527 5.97410737
Heerlen - Fietsster na aanrijding aan verwondingen overleden https://www.politie.nl/nieuws/2022/februari/5/10-fietsster-overleden-aan-verwondingen-na-aanrijding.html In Heerlen vond zaterdagochtend een verkeersongeval plaats waarbij een fietsster en een auto betrokken waren. De fietsster raakte hierbij ernstig gewond en is in de loop van de middag in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Sat, 05 Feb 2022 17:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/februari/5/10-fietsster-overleden-aan-verwondingen-na-aanrijding.html 2022-02-05T17:57:00Z Het ongeval gebeurde rond 10.00 uur op de Palemigerboord. Het 83-jarige slachtoffer uit Heerlen werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht.

]]>
50.90007527 5.97410737
Heerlen - Politie, gemeente en scholen slaan handen ineen en halen de mobiele escaperoombus naar Heerlen https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/26/politie-gemeente-en-scholen-slaan-handen-ineen-en-halen-de-mobiele-escaperoombus-naar-heerlen.html Van 24 tot en met 28 januari wordt de mobiele escaperoom bus bij zes middelbare scholen in Heerlen ingezet. Met de escaperoom dagen wij jongeren in kleine groepjes uit na te denken rondom het thema sextortion, oftewel afpersing of chantage met seksueel getinte beelden. Het doel? Jongeren bewust te maken van de risico’s die zij online lopen, zodat zij weten wat je kunt doen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt. Verder willen wij ook het belang van aangifte doen bij sextortion onder de aandacht brengen en hoe je bewijsmateriaal kunt verzamelen. Wed, 26 Jan 2022 15:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/26/politie-gemeente-en-scholen-slaan-handen-ineen-en-halen-de-mobiele-escaperoombus-naar-heerlen.html 2022-01-26T15:30:00Z Vanmiddag (woensdag 26 januari) stond de mobiele escaperoom bij het Emmacollege in Heerlen. Ali Sabri (teamchef Politie Heerlen) en Roel Wever (burgemeester Heerlen en cyberburgemeester Limburg) kwamen ook een kijkje nemen én speelden zelf de escaperoomgame. ‘Onze samenleving speelt zich steeds meer af in de digitale wereld. Dit gaat gepaard met een toename van cybercriminaliteit, een veelkoppig monster dat slecht zichtbaar is en vaak ongrijpbaar. Cybercrime kan iedereen treffen, van jong tot oud, van bewoners tot bedrijven en overheid. Criminelen vinden ook steeds nieuwe manieren om slachtoffers te maken. Het is daarom van het grootste belang om samen in te zetten op preventie en bewustwording over dit thema. We moeten weerbaar zijn, worden én blijven tegen cybercrime!’

Ali Sabri sluit zich hierbij aan. ‘Het is belangrijk dat we de gevaren van cyber onder de aandacht brengen bij (voornamelijk) de jongeren. Ik ben dan ook blij dat deze bus nu in Heerlen staat en dat we op deze manier, samen met de scholen en gemeente Heerlen, kunnen bijdragen aan de preventie.’

Sextortion
Sextortion is afpersing met het openbaar maken van een seksueel getinte foto of video van het slachtoffer. Dit kan een naaktfoto of video van het slachtoffer zijn. Maar het kan ook om bewerkte webcambeelden gaan, zodat het lijkt alsof iemand seks heeft met een minderjarige, waarmee die persoon vervolgens gechanteerd wordt.

Sylvia Laurensse, cyberspecialist bij Politie Limburg, vertelt: ‘In Limburg zien we over het jaar 2021 een toename van registraties van sextortion in politiesystemen. Het gaat om een toename van 60 procent ten opzichte van het jaar 2020. Jongeren zijn oververtegenwoordigd in deze cijfers’. In 2020 waren er landelijk ruim 400 registraties van sextortion in politiesystemen, in 2021 waren er landelijk ruim 870 registraties. Maar vermoedelijk is dat een topje van de ijsberg. Het komt veel vaker voor dan er gemeld wordt. De stap om aangifte te doen is groot, vooral door het gevoel van schaamte.’

Wat kun je doen tegen sextortion?
De afperser wil meestal geld of juist meer pikante foto's of video's van het slachtoffer. Vaak zijn de foto's en video's gestolen via social media, e-mails, door het overnemen van webcams of door het stelen van apparatuur. ‘Ga niet in op de bedreigingen,’ vertelt Sylvia. ‘Wanneer je ingaat op wat van jou wordt gevraagd, kan diegene jou verder chanteren. Het is geen enkele garantie dat de chantage stopt als je doet wat er gevraagd wordt’. Wanneer je slachtoffer wordt van sextortion is het belangrijk om aangifte te doen vertelt Sylvia. ‘Afpersing is een misdrijf en dus strafbaar. Zorg in overleg met de politie voor zoveel mogelijk bewijsmateriaal en bewaar berichten. Denk aan schermafbeeldingen, de dreigementen die zijn geuit, de gebruikte naam door de afperser en het e-mailadres. En staat er iets vervelends van jou online? Maak daar dan schermafbeeldingen van waarop het website-adres (URL) te zien is. Dit kan helpen wanneer je nu of later naar de politie gaat, want van sextortion kun je aangifte doen bij de politie’.

Eerder was de escaperoombus al in Venray. De komende periode doet de mobiele escaperoom onder andere ook Venlo, Roermond en Weert aan.

]]>
50.88800888 5.97859521
Heerlen - verdachte situatie waarschuwingsschot gelost https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/24/verdachte-situatie-waarschuwingsschot-gelost.html Op vrijdag 24 december omstreeks 18:25 uur krijgt de politie een melding van een verdachte situatie op de Marshallsingel in Heerlen. Fri, 24 Dec 2021 20:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/24/verdachte-situatie-waarschuwingsschot-gelost.html 2021-12-24T20:00:00Z Op de Marshallsingel zouden zich twee personen op straat bevinden die zich verdacht gedragen. Een van deze personen zou een vuurwapen bij zich hebben.  Beide personen zouden een woning  zijn binnen gegaan. De politie besluit een onderzoek in te stellen in de woning. In de woning treft de politie twee verdachten aan. Een van de verdachten probeert de woning aan de achterzijde te verlaten. Deze verdachte werkt niet mee aan zijn aanhouding waardoor de politie genoodzaakt is een waarschuwingsschot te lossen. Daarna kan ook de deze verdachte worden aangehouden. Bij een onderzoek in de woning zijn twee hennepplantages aangetroffen. De hennepplantages worden ontmanteld. Er is niemand gewond geraakt. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in.

]]>
50.92107001 5.96200556
Heerlen - Verdachte dodelijk schietincident Heerlen aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/20/10-verdachte-dodelijk-schietincident-heerlen-aangehouden.html De verdachte van een dodelijk schietincident in een woning aan de Elandstraat in Heerlen op zaterdag 13 november is maandagochtend aangehouden. Mon, 20 Dec 2021 17:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/20/10-verdachte-dodelijk-schietincident-heerlen-aangehouden.html 2021-12-20T17:48:00Z De aanhouding gebeurde door de Duitse politie op verzoek van de Nederlandse autoriteiten in een woning in Wassenberg (D). In de loop van de dag zijn er ook nog in Heerlen twee mannen van 24 jaar uit Sittard en Heerlen aangehouden. Zij worden ervan verdacht de verdachte geholpen te hebben uit de handen van de politie te blijven.

Beloning
Op 26 november jl. loofde de Hoofdofficier van Justitie van het Openbaar Ministerie in Limburg nog een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die zou leiden naar de hoofdverdachte. Deze beloning leverde wel enkele tips op maar de ‘gouden tip’  zat er niet bij.  Rechercheonderzoek leidde de politie uiteindelijk naar een woning in Wassenberg (D).

Duitsland
De verdachte zit momenteel vast in Duitsland en wordt op een later moment overgedragen aan de Nederlandse politie voor verder onderzoek.

 

 

]]>
50.91615514 5.97257043
Heerlen - Aanhouding bij woningoverval https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/17/10-aanhouding-bij-woningoverval.html Bij een confrontatie tussen overvallers en bewoner raakte, in de nacht van donderdag op vrijdag, een overvaller gewond. Deze verdachte is aangehouden. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd, in en rondom de woning aan de Hitjesweg in Heerlen, na de melding van een woningoverval rond 3.00 uur in de nacht. Fri, 17 Dec 2021 03:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/17/10-aanhouding-bij-woningoverval.html 2021-12-17T03:44:00Z Op dit moment is nog onduidelijk wat zich precies in de woning heeft afgespeeld. Er is een confrontatie geweest tussen de bewoner en de overvallers en daarbij raakte een van de overvallers gewond. Deze man is aangehouden en voor medische hulp overgebracht naar het ziekenhuis. Naar een tweede verdachte wordt gezocht.

]]>
50.92236054 5.95651306
Heerlen/Venlo - Drie aanhoudingen na woningbrand https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/1/drie-aanhoudingen-na-woningbrand.html Na diverse meldingen van een woningbrand die gepaard ging met harde knallen is de politie gestart met een onderzoek. Daaruit bleek dat er vermoedelijk sprake was van brandstichting. Later in de nacht zijn drie verdachten aangehouden. Wed, 01 Dec 2021 09:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/1/drie-aanhoudingen-na-woningbrand.html 2021-12-01T09:51:00Z Rond middernacht ontstond de brand in de Van Rappardstraat in Heerlen. Het direct opgestarte onderzoek heeft ertoe geleid dat rond 1.30 uur op de A73 ter hoogte van Venlo een auto werd getraceerd met daarin drie verdachten. Ze zijn alle drie aangehouden op verdenking van brandstichting. De drie verdachten zijn een 34-jarige man uit Venlo, een 43-jarige vrouw uit Heerlen en een 16-jarige jongen uit Venlo. Het onderzoek naar de brandstichting wordt voortgezet.

 

  

]]>
50.88800888 5.97859521