Alle berichten | Kerkrade | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/limburg/kerkrade.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Kerkrade nl Tue, 06 Jun 2023 01:56:08 GMT 2023-06-06T01:56:08Z nl Kerkrade - Politie, brandweer of ambulancehulpverlener voor één dag https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/17/politie-brandweer-of-ambulancehulpverlener-voor-een-dag.html Dag in dag uit. Nacht in nacht uit. Paraat staan voor hetgeen dat kan gebeuren. En direct te hulp schieten als het mis dreigt te gaan. Is een baan bij de politie, brandweer of ambulance vandaag de dag nog steeds een droombaan onder de jeugd? De aanwezig jeugd kon daar afgelopen dinsdag in ieder geval volmondig ‘ja’ op zeggen. Zo ook Yara (groep 8): “Ik wil graag bij de politie werken om mensen te helpen, het lijkt mij mooi om dan de blije gezichten te zien.” Wed, 17 May 2023 07:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/17/politie-brandweer-of-ambulancehulpverlener-voor-een-dag.html 2023-05-17T07:47:00Z Op maandag 3 april en dinsdag 16 mei ervaarden 85 scholieren uit Kerkrade hoe het is om bij de politie brandweer of ambulancezorg te werken. Op een van deze twee dagen aanschouwden de groepen 8 van basisschool de Veldhof en basisschool de Blokkenberg verschillende voertuigen van de politie op het terrein van hun trainingscentrum in Kerkrade. Van fiets tot ME-bus. En een heel team met politiehonden werd speciaal opgetrommeld.

Brandweer en ambulance

De brandweer reed een tankautospuit blusvoertuig het terrein op. En de scholieren oefenden om zelf een kleine brand te blussen. Wie wilde, werd in de bak van een redvoertuig zo’n dertig meter naar boven gehesen. En bij de collega’s van de ambulance mochten de kinderen een kijkje in een ambulance nemen en een brancard, draagstoel of vacuümmatras uittesten.

Hulpverleners werken hand-in-hand

‘Politie voor een dag’ is een initiatief van de wijkagenten Patrick Verbruggen en Ton Meijs van Kerkrade-Noord. Zij willen met deze twee dagen – samen met netwerkpartners – de jeugd van basisscholen in Kerkrade-Noord een inkijk geven in het werk van de politie, ambulance en brandweer. En een gezonde lunch werd aangeboden door een lokale ondernemer.

Ook voor Demy en Liv, beide uit groep 8, gaf deze dag een mooi inkijkje in het beroep als hulpverlener: “ik wil graag bij de ambulance mensen helpen” en “bij de brandweer lijkt het mij leuk om mensen te redden met de hoogwerker.”

Of je nu van de politie, brandweer of ambulancezorg bent. Hulpverleners werken hand-in-hand. We vinden het dan ook belangrijk dat we tijdens zo’n dag als vandaag samen optrekken. We willen de jeugd laten zien wat we doen om de regio zo veilig mogelijk te maken en te houden. En als er uiteindelijk enthousiastelingen zijn die later in onze voetsporen willen treden, is dat natuurlijk alleen maar meegenomen!

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
50.86778847 6.04890327
Parkstad - Negen aanhoudingen bij actiedag rondom voertuigcriminaliteit https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/17/negen-aanhoudingen-bij-actiedag-rondom-voertuigcriminaliteit.html De politie heeft dinsdagochtend 16 mei negen verdachte aangehouden bij een grote politieactie. Daarnaast zijn 11 locaties doorzocht. Wed, 17 May 2023 07:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/17/negen-aanhoudingen-bij-actiedag-rondom-voertuigcriminaliteit.html 2023-05-17T07:19:00Z De actie was gericht op voertuig- en jeugdcriminaliteit. De negen verdachten zijn tussen de 17 en 49 jaar oud. Er werden geld, voertuigen, gestolen goederen, vuurwapens, pepperspray, stroomstootwapens, katapult, messen, een wapenstok en boksbeugels in beslag genomen.

Politie en justitie zien dat het stelen van voertuigen steeds vaker een manier is voor jeugdigen een opstap te maken richting andere vormen van criminaliteit. Dat is mede de reden dat deze actie door de recherche van Parkstad gehouden werd. Alle verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

 

]]>
50.86778847 6.04890327
Kerkrade - Aanhoudingen in onderzoek naar gestolen auto's van pizza-koeriers https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/4/nep-pizzabezorgers-aangehouden.html Op zaterdag 1 april zijn twee verdachten aangehouden die enkele dagen van te voren op verschillende locaties de bestelauto's van pizza-koeriers wisten te stelen. De afgelopen dagen zijn er in Zuid-Limburg meerdere auto's van bezorgers gestolen. Laat in de avond wordt een bestelling geplaatst waarbij de besteller niet zijn eigen adres opgeeft. Als de bezorger bij dit adres aankomt en het eten naar de deur brengt, wordt de auto gestolen. Tue, 04 Apr 2023 07:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/4/nep-pizzabezorgers-aangehouden.html 2023-04-04T07:20:00Z Op 29 en 30 maart zijn pizzabezorgers onderweg naar twee adressen in Kerkrade om daar de bestelde pizza's af te leveren. De bestellingen zijn via de telefoon binnengekomen en hierbij is achteraf gezien een fictief adres opgegeven. Op het moment dat de bezorgers naar de woning lopen om de bestelling af te leveren, worden de auto's waarvan de sleutel nog in het contact steekt, weggenomen. Beide auto's zijn later in de week weer teruggevonden in Heerlen en Kerkrade. Uit de auto's bleken diverse spullen weggenomen te zijn. Uit onderzoek komt de politie al snel twee verdachten op het spoor. De verdachten, een 35-jarige man en een 27-jarige vrouw uit Kerkrade  zijn aangehouden en worden vandaag voorgeleid bij de Rechter-Commissaris.

]]>
50.86778847 6.04890327
Parkstad - Aanhoudingen in onderzoeken naar beroving https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/10/10-aanhoudingen-in-onderzoeken-naar-beroving.html Eerder dit jaar werd bekend gemaakt dat er een onderzoek liep naar diverse gewelddadige berovingen in de regio Parkstad. Tevens werd er beeldmateriaal vrijgegeven. Inmiddels zijn er afgelopen week twee verdachten aangehouden in dit onderzoek. Fri, 10 Mar 2023 10:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/10/10-aanhoudingen-in-onderzoeken-naar-beroving.html 2023-03-10T10:47:00Z Eerder dit jaar was er via een SpeurMee-video op de online-kanalen van Politie Limburg en via Opsporing Verzocht aandacht voor de genoemde onderzoeken. Daarin werden specifiek een beroving op de Ailbertuslaan in Kerkrade van 5 januari genoemd en een beroving van een voertuig op de Deken Deutzlaan in Kerkrade van 15 januari. Verder betrokken in dit onderzoek werd ook een beroving op de Hoofdstraat in Heerlen op 7 januari.

In de onderzoeken naar deze drie feiten werden afgelopen week twee personen aangehouden: een 23-jarige uit Heerlen en een 27-jarige man uit Kerkrade. Verdere informatie wordt niet vrijgegeven aangezien beide personen in beperking zitten. Het onderzoek gaat door,  meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

]]>
50.86778847 6.04890327
Kerkrade - Twee personen aangehouden in onderzoek bankhelpdeskfraude https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/14/twee-personen-aangehouden-in-onderzoek-bankhelpdeskfraude.html Dinsdagochtend zijn in Kerkrade twee verdachten aangehouden in meerdere onderzoeken naar bankhelpdeskfraude. In totaal is er in deze zaken bijna 70.000 euro ontvreemd van veelal oudere slachtoffers. Tue, 14 Feb 2023 15:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/14/twee-personen-aangehouden-in-onderzoek-bankhelpdeskfraude.html 2023-02-14T15:02:00Z In de periode van eind oktober vorig jaar tot en met medio januari van dit jaar waren er meerdere aan elkaar gerelateerde gevallen bankhelpdeskfraude. Telkens waren oudere personen het slachtoffer. Ze werden gebeld door personen die zich voordeden als bankmedewerker. Deze zogenaamde bankmedewerkers wisten de slachtoffers ervan te overtuigen hun bankpas plus pincode aan zogenaamde koeriers mee te geven. Daarbij soms ook contant geld en sieraden. Met deze werkwijze wisten de verdachten in 8 zaken bijna 70.000 euro buit te maken. De slachtoffers waren afkomstig uit Kerkrade, Eygelshoven, Maastricht, Vaals en Vijlen.

Aanhoudingen en doorzoekingen
In het onderzoek naar deze fraudezaken kwamen al snel twee verdachten naar voren: Een 20-jarige en een 18-jarige man, beiden afkomstig uit Kerkrade. Een van de verdachten wordt verdacht van betrokkenheid bij alle acht zaken. De ander is verdachte in vier van de acht zaken. De woningen van beide verdachten zijn doorzocht, waarbij diverse goederen in beslag zijn genomen.

 Voorkom dat u slachtoffer wordt
Een erkende instantie zoals uw bank zal u nooit vragen om persoonlijke gegeven zoals pincode, betaalgegevens of BSN-nummer. Geef ook nooit uw pinpas mee, ook niet doorgeknipt. Installeer geen software om op afstand mee te kijken of te helpen. Houd persoonlijke informatie altijd voor uzelf. Uw bank neemt zelf de nodige maatregelen als fraude wordt geconstateerd. Wat kunt u doen? Hang direct op. Ook bij twijfel. Bel de instantie terug via een nummer dat u zelf heeft opgezocht. Soms geven oplichters een telefoonnummer om terug te bellen, zodat u kunt controleren. Ook dit is vals. Zoek altijd zelf het juiste nummer op en wacht tot u iemand aan de lijn krijgt bij wie u kunt controleren of de gegeven informatie wel klopt. Meer weten over hoe deze vorm van fraude en voorkomen dat u slachtoffer wordt? Lees dan hier verder.


Doe altijd aangifte
Bent u toch slachtoffer geworden? Bel direct uw bank. Doe ook altijd aangifte bij de politie. Bel 0900-8844 voor een afspraak of kijk op politie.nl voor meer informatie.

 

]]>
50.86778847 6.04890327
Kerkrade - Twee gewelddadige berovingen in aanstaande uitzending Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/3/10-twee-gewelddadige-berovingen-in-aanstaande-uitzending-opsporing-verzocht.html In de Opsporing Verzocht-uitzending van aanstaande dinsdag worden twee onderzoeken in de regio Parkstad nader toegelicht. Er is onderzoek gedaan naar diverse gewelddadige berovingen die in de maand januari plaatsvonden. Voor twee van deze berovingen die in Kerkrade plaatsvonden, is aandacht in de uitzending. Fri, 03 Feb 2023 08:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/3/10-twee-gewelddadige-berovingen-in-aanstaande-uitzending-opsporing-verzocht.html 2023-02-03T08:03:00Z In de regio Parkstad hebben er in de maand januari meerdere gewelddadige diefstallen plaatsgevonden. Bij deze incidenten werden slachtoffers onder dreiging van een wapen beroofd. Daarbij werd ook fysiek geweld niet geschuwd. Er wordt nog onderzocht of en hoe deze zaken mogelijk verband met elkaar hebben. Twee incidenten worden nader besproken in de uitzending. Op 15 januari werd op de Deken Deutzlaan in Kerkrade twee personen onder dreiging van een vuurwapen van een voertuig beroofd. Op donderdagavond 5 januari werd een man door drie personen op de Ailbertuslaan (eveneens in Kerkrade) van diverse spullen beroofd onder dreiging van een vuurwapen. In beide zaken is er beeldmateriaal beschikbaar dat eind januari al gedeeld werd via een SpeurMee-video en nu ook in de aanstaande uitzending van Opsporing Verzocht.

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht is dinsdag 7 februari om 20:30 uur te zien op NPO2.

 

]]>
50.86778847 6.04890327
Kerkrade - Twee aanhoudingen in drugszaak https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/11/twee-aanhoudingen-in-drugszaak.html Gisteravond zijn door de politie twee mannen aangehouden in een lopend onderzoek naar verdovende middelen. Wed, 11 Jan 2023 11:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/11/twee-aanhoudingen-in-drugszaak.html 2023-01-11T11:53:00Z Bij een autobedrijf gelegen aan de Locht  zijn een 21-jarige man uit Kerkrade en een 38-jarige man uit Heerlen aangehouden op verdenking van betrokkenheid in deze zaak. In het pand is een grote hoeveelheid softdrugs gevonden en een groot  bedrag aan contant geld.  De politie doet onderzoek.

Meld Misdaad Anoniem

U kunt bij M. terecht met informatie over ernstige criminaliteit. Dat kunnen heel veel soorten strafbare feiten zijn geweld op straat, moord en doodslag, brandstichting of drugshandel. Melden kan 24 uur per dag via telefoonnummer 0800-7000

 

]]>
50.85417893 6.01244833
Kerkrade - Handelaar en koper visco-lont aangepakt https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/30/10-handelaar-en-koper-visco-lont-aangepakt.html De politie heeft naar aanleiding van een vuurwerkgerelateerd onderzoek een handelaar en een koper tot verantwoording geroepen. Agenten van het basisteam Kerkrade draaiden samen het onderzoek met het team Milieu. Fri, 30 Dec 2022 14:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/30/10-handelaar-en-koper-visco-lont-aangepakt.html 2022-12-30T14:02:00Z Voor de 24-jarige handelaar uit Kerkrade was het niet de eerste keer dat de politie op dit adres naar binnen is gegaan. Wederom verkocht de bewoner online visco-lont. Er werd begin december 16 kilo aan lont in beslag genomen. Deze verdachte mag zich later verantwoorden bij de rechter.

Zelfgemaakte explosieven
Uit vervolgonderzoek bleek dat er meerdere adressen in het land bekend zijn van personen die dit lont hebben gekocht. Bij een aantal adressen is de politie reeds geweest. Op een van die adressen in de wijk Spekholzerheide is de politie donderdagmiddag naar binnen gegaan.
Op dit adres troffen ze meerdere zelfgemaakte explosieven aan.  Een explosievenverkenner van het basisteam schakelde vervolgens de explosieven opruimingsdienst (EOD)  in. Deze kwam ter plaatse en zorgde ervoor dat de explosieven veilig verpakt werden, waarna ze vervolgens door hen zijn overgebracht naar een locatie en tot ontploffing gebracht. De 38-jarige verdachte was zich van geen kwaad bewust en knutselde met zijn puberzoon aan vuurwerk.
Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens zal er door de politie een bestuursrechtelijke rapportage worden opgemaakt dat naar de gemeente wordt verstuurd.

Knutsel niet aan vuurwerk
Het lont lijkt onschuldig. Echter, het lont wordt gebruikt voor het verlengen en aanpassen van vuurwerk. Het per post versturen of ontvangen is streng verboden. Doordat dit artikel als verboden artikel gezien wordt (voor particulieren) is het in bezit hebben van visco lont uiteraard ook verboden. Heb je dit lont gekocht en wist je niet dat het strafbaar was kom het dan inleveren en voorkom verdere problemen. Knutsel niet aan vuurwerk! Bestel geen visco-lont want dit is levensgevaarlijk voor jezelf en voor je omgeving.

De politie is dagelijks bezig met het monitoren van situaties en doet haar uiterste best om signalen over ongeregeldheden of illegaal vuurwerk in de kiem te smoren. De politie doet dit samen met de inwoners van Limburg en we roepen dan ook op om informatie over zwaar vuurwerk of verdachte situaties met ons te delen.

]]>
50.86778847 6.04890327
Kerkrade - Aanhouding na steekincident https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/27/10-aanhouding-na-steekincident.html Zaterdag- op zondagnacht even na 3 uur werd er melding gedaan van een steekincident op de Franciscanerstraat. Daarbij raakte één persoon lichtgewond en kon meteen een verdachte worden aangehouden. Sun, 27 Nov 2022 02:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/27/10-aanhouding-na-steekincident.html 2022-11-27T02:34:00Z Het steekincident vond plaats op de Franciscanerstraat toen een ruzie tussen een groep personen escaleerde. Het slachtoffer raakte lichtgewond en wordt op dit moment ter plaatse van de benodigde medische zorg voorzien. Er is een verdachte aangehouden.

 

]]>
50.85286169 6.06906974
Kerkrade - Vrouw door misdrijf om het leven gekomen https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/8/vrouw-door-misdrijf-om-het-leven-gekomen.html Onderzoek naar de overleden vrouw in een woning op de Pieter de Hooghstraat in Kerkrade heeft uitgewezen dat zij om het leven is gebracht. De politie is nog bezig om de rol van de verdachte hierin te onderzoeken. Tue, 08 Nov 2022 15:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/8/vrouw-door-misdrijf-om-het-leven-gekomen.html 2022-11-08T15:58:00Z Maandagmiddag rond 17.00 uur trof de politie in een woning in Kerkrade de overleden vrouw aan. Niet veel later kon een 41-jarige man uit Kerkrade worden aangehouden. Het slachtoffer is een 34-jarige vrouw uit die plaats.

De politie heeft dinsdag de verdachte gehoord. Verder is er buurtonderzoek gedaan en zijn forensisch rechercheurs nog bezig met sporenonderzoek in de woning. Mensen die maandag iets hebben gezien of gehoord, worden opgeroepen zich bij de politie te melden via bijgaand tipformulier.

]]>
50.87935096 6.0730625
Kerkrade - Auto rijdt door muur en belandt op de kop https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/4/10-auto-rijdt-door-muur-en-belandt-op-de-kop.html Een automobilist is vrijdag rond 11.40 uur door de muur van een parkeergarage aan de Zonstraat gereden. De auto met bestuurder (identiteitsgegevens kunnen nog niet bekend worden gemaakt) viel van de eerste verdieping en is drie meter lager op zijn kop terecht gekomen. De bestuurder raakte hierbij gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Fri, 04 Nov 2022 12:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/4/10-auto-rijdt-door-muur-en-belandt-op-de-kop.html 2022-11-04T12:01:00Z De auto belandde door de val op een speelplaats van een basisschool. Alle leerlingen waren op dat moment binnen in de school. Meerdere leerlingen hebben het ongeval zien gebeuren. De school heeft voor hen slachtofferzorg geregeld. Door de schade aan de muur raakte het pand gedeeltelijk instabiel. Vier appartementen zijn als gevolg hiervan ontruimd. De betroffen bewoners worden elders opgevangen. De politie stelt een onderzoek in hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

 

]]>
50.87119867 6.06820994
Kerkrade - Twee aanhoudingen na mishandeling en vrijheidsberoving https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/30/10-twee-aanhoudingen-na-mishandeling-en-vrijheidsberoving.html Vrijdagmiddag werd op de Groot-Nullandstraat een minderjarige jongen aangetroffen die door meerdere personen mishandeld was. Hij was eerder die ochtend door de verdachten uit zijn woning in Heerlen meegenomen na een conflict. Na de mishandeling is de jongen achtergelaten in Kerkrade. In het daarop opgestarte onderzoek zijn inmiddels twee aanhoudingen verricht. De politie sluit niet uit dat er de komende tijd nog meer personen worden aangehouden. Sun, 30 Oct 2022 15:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/30/10-twee-aanhoudingen-na-mishandeling-en-vrijheidsberoving.html 2022-10-30T15:59:00Z De verdachten hebben de minderjarige jongen vrijdagochtend rond 11.30 uur in zijn huis in de Haarlemstraat in Heerlen opgezocht vanwege een conflict. Vervolgens hebben ze hem in een Volkswagen Touran meegenomen. De jongen werd enige tijd later, rond 12:30 uur, gewond teruggevonden op de Groot-Nullandstraat in Kerkrade. Het slachtoffer werd met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Twee aanhoudingen
In het onderzoek dat vervolgens werd opgestart, zijn al meerderen getuigen gehoord. Daarnaast zijn er camerabeelden veiliggesteld. Vrijdagmiddag werd de eerste verdachte aangehouden: een 25-jarige inwoner van Kerkrade. In de nacht van zaterdag op zondag werd een 29-jarige man uit Heerlen aangehouden. In het onderzoek worden getuigen gehoord. De politie verwacht de komende dagen mogelijk nog meer aanhoudingen te verrichten.

Oproep camerabeelden
Personen die meer informatie over de zaak hebben, worden verzocht dit te delen via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Daarnaast worden mensen met gevelcamera’s of dashcams verzocht mogelijk relevante beelden met de politie te delen ten behoeve van het onderzoek. De Volkswagen Touran was vrijdagochtend rond 11.30 uur bij de woning van het slachtoffer op de Haarlemstraat in Heerlen en is vandaaruit uiteindelijk naar de Groot-Nullandstraat in Kerkrade gegaan. Daar werd het slachtoffer rond 12.30 uur aangetroffen. Heeft u beelden waarop de auto tijdens die route is vastgelegd? Of hoe de auto wellicht ervoor of erna rondom de woning van het slachtoffer was, danwel bij de plek was waar het slachtoffer werd aangetroffen? Upload deze beelden van via politie.nl/upload.

]]>
50.85544703 6.0607246
Kerkrade - Getuigenoproep schietincident Kerkrade https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/10/getuigenoproep-schietincident-kerkrade.html Vannacht op 10 augustus 2022 omstreeks 00:15 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden in een woning aan de Feldbiss in Kerkrade Hierbij is een man gewond geraakt. De politie hield vandaag een buurtonderzoek waar uit bleek dat er nog een ander incident heeft plaatsgevonden aan de Feldbiss. Hiervan zoekt de politie getuigen. Wed, 10 Aug 2022 14:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/10/getuigenoproep-schietincident-kerkrade.html 2022-08-10T14:39:00Z Gisteren op 9 augustus rond het 10.00 uur heeft er aan de Feldbiss een incident plaatsgevonden dat mogelijk verband houdt met deze schietpartij. De politie is op zoek naar beelden uit de omgeving van een blanke man die rond het middaguur het appartementencomplex aan de Feldbiss heeft verlaten. Kort daarvoor is de man naar beneden gesprongen vanaf het balkon waar vannacht geschoten is. Hebt u gezien dat er een man vanaf een balkon naar beneden is gesprongen of heeft u camerabeelden van deze man waarop te zien is dat hij de Feldbiss verlaat neem dan contact met ons op. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

 

]]>
50.85831179 6.07273386
Kerkrade - Schietincident Feldbiss Kerkrade, één persoon gewond https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/10/schietincident-feldbiss-kerkrade-een-persoon-gewond.html Woensdagnacht rond de klok van 00:15 ontving de politie een melding van een schietincident aan de Feldbiss in Kerkrade. Bij het betreden van de woning troffen de collega’s daar een gewonde man aan. Deze man is naar het ziekenhuis overgebracht. Vooralsnog lijkt deze persoon buiten levensgevaar te verkeren. Tue, 09 Aug 2022 23:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/10/schietincident-feldbiss-kerkrade-een-persoon-gewond.html 2022-08-09T23:01:00Z Collega’s van de forensische opsporing en recherche doen nu onderzoek in en rond de woning. Ook doen we een buurtonderzoek. Er is geen verdachte aangehouden. 

Beelden en informatie 

Heeft u iets gezien of gehoord deze nacht in de omgeving van Felbiss in Kerkrade? Of heeft u camerabeelden? Neem dan contact met ons op. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Camerabeelden kunnen met ons gedeeld worden via politie.nl/upload
 

]]>
50.85831179 6.07273386
Kerkrade - Vijf minderjarigen aangehouden voor reeks overvallen op snackbars https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/5/10-vijf-minderjarigen-aangehouden-voor-reeks-overvallen-op-snackbars.html In juni en juli vond een drietal overvallen plaats op snackbars in Kerkrade. Bij deze overvallen werd gedreigd met steek- en vuurwapens en in een enkel geval ook geld buit gemaakt. Vijf minderjarige verdachten zijn de afgelopen tijd aangehouden vanwege hun betrokkenheid bij deze zaken. Vanwege de minderjarigheid geven wij verder geen informatie over de verdachten. Er wordt nog onderzocht of er verband bestaat tussen de verschillende onderzoeken. Fri, 05 Aug 2022 10:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/5/10-vijf-minderjarigen-aangehouden-voor-reeks-overvallen-op-snackbars.html 2022-08-05T10:18:00Z Meerdere overvallen

Op woensdag 15 juni 2022 werd de eigenaar van de frituur aan de Ursulastraat overvallen onder dwang van een vuurwapen. Twee verdachten zijn gevlucht op een scooter. In dit onderzoek is een verdachte aangehouden. Hij zit nog vast.

Drie weken later, op maandag 4 juli, werd de frituur aan de Lindenlaan in Kerkrade overvallen. Twee verdachten overvielen de frituur met messen en vroegen naar geld. De verdachten namen het geld mee en vluchtten vervolgens te voet. Hier heeft de politie twee verdachten aangehouden. Zij worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De laatste overval in deze reeks vond plaats op zondag 17 juli. Hier werd in de middag melding gemaakt van een overval op de frituur aan de Pastoor van der Heijdenlaan in Kerkrade. Twee omstanders renden nog achter de daders aan, maar konden deze niet meer tegenhouden. Ook in dit onderzoek zijn twee verdachten aangehouden. Een verdachte is geschorst, de ander zit nog vast.

 

 

]]>
50.86778847 6.04890327