Alle berichten | Maastricht | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/limburg/maastricht.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Maastricht nl Sat, 26 May 2018 01:58:06 GMT 2018-05-26T01:58:06Z nl Maastricht - Vermist meisje verblijft in Litouwen https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/18/10-vermist-meisje-verblijft-in-litouwen.html Het vijfjarige meisje Deimante Zasytyte dat zondagmiddag door haar biologische moeder is meegenomen in Maastricht wordt niet langer vermist. De politie heeft informatie dat ze samen met haar moeder op dit moment verblijft bij familie in Litouwen. nieuwsbericht Fri, 18 May 2018 10:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/18/10-vermist-meisje-verblijft-in-litouwen.html 2018-05-18T10:22:00Z Er is op dit moment geen enkele aanwijzing dat het meisje in gevaar verkeert. In samenwerking met partnerorganisaties zoals het Openbaar Ministerie en Bureau Jeugdzorg is de politie bezig om via de lokale autoriteiten met de familie in contact te komen. Het OM Limburg richt zich op het strafrechtelijke deel, het onttrekken aan het wettig en bevoegd gezag. Bureau Jeugdzorg richt zich op de zorg voor het meisje.

De politie wil via deze weg iedereen bedanken voor de hulp en het delen van de oproep van het Vermist Kind Alert (@Kind_Vermist).

]]>
Politielogo op zijkant politieauto 50.8513682 5.6909725000000435
Vermist - Deimante Zasytyte https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-kinderen/2018/mei/deimante-zasytyte.html Deimante is bij haar pleegmoeder weggehaald door haar Litouwse biologische moeder. Ze zijn met een verder onbekende zilverkleurig auto vertrokken. vermistkind Mon, 14 May 2018 13:43:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-kinderen/2018/mei/deimante-zasytyte.html 2018-05-14T13:43:00Z Deimante heeft een licht gebruinde huid.

]]>
Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070.

]]>
geslachtvrouwhaarkleurzwartlengte120 cmnaamDeimante Zasytyteoogkleurbruin]]>
50.8513682 5.6909725000000435
Maastricht - Vermiste Deimante: veel gestelde vragen en antwoorden https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/14/10-vermiste-deimante-veel-gestelde-vragen-en-antwoorden.html De politie is bezig met een onderzoek naar de vermissing van Deimante Zasytyte afgelopen zondag in Maastricht. Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen over deze zaak. nieuwsbericht Mon, 14 May 2018 13:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/14/10-vermiste-deimante-veel-gestelde-vragen-en-antwoorden.html 2018-05-14T13:37:00Z
 • Sinds wanneer is het meisje verdwenen?
  Het meisje is zondag 13 mei rond 18.30 uur bij volkstuintjes aan de Cijnsruwe in Maastricht, door haar biologische Litouwse moeder meegenomen en weggehaald bij pleegmoeder. Kijk voor meer informatie bij vermiste kinderen
   
 • Heeft de politie enig vermoeden waar het kind is?
  Op dit moment niet, we houden rekening met meerdere scenario’s waarbij alle beschikbare middelen worden ingezet. Er zijn op dit moment geen concrete zoeklocaties geweest, los van de plek waar het kind werd weggenomen in Maastricht.
   
 • Wat doet de politie aan onderzoek?
  Getuigen worden gehoord, tips en informatie die binnenkomt wordt nagezocht, technische opsporingsmiddelen worden ingezet om de verblijfplaats te achterhalen.
   
 • Worden er ook zichtbare zoekacties verricht?
  Nee, daar is op dit moment geen sprake van.
   
 • Heeft de politie het vermoeden dat moeder het kind mee heeft naar Litouwen?
  De politie houdt met dit scenario rekening en heeft daarom zowel moeder als kind internationaal laten signaleren. Dit wil zeggen dat niet alleen in de Nederland de politie weet van de vermissing maar ook de buitenlandse opsporingsdiensten in kennis zijn gesteld.
  • Wat kan ik doen als burger om te helpen?
   Burgers die meer informatie kunnen geven over deze zaak of nog liever de verblijfplaats van het meisje of de man en vrouw, worden dringend verzocht om contact op te nemen met de politie via 0800-6070. Daarnaast wordt het zeer gewaardeerd dat de oproep via sociale media (zie hiervoor op twitter @Kind_Vermist) door burgers worden gedeeld.
  • Is er sprake van een ontvoering?
   Nee, het kind is onttrokken aan het wettig en bevoegd gezag.
  • Wat is de reden dat het kind bij pleegouders is ondergebracht?
   Meisje is 'Onder Toezicht Stelling' en met een rechterlijke machtiging in een pleeggezin geplaatst.
  • Is het kind in gevaar?
   Voor zover bekend is er op dit moment geen sprake van direct levensgevaar voor het vermiste meisje. Echter is het kind niet zonder reden in een pleeggezin geplaatst.
  ]]>
  50.8513682 5.6909725000000435
  Maastricht - Onderzoek naar vermiste Deimante in volle gang https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/14/10-onderzoek-naar-vermiste-deimante-in-volle-gang.html Het onderzoek naar de vermissing van Deimante Zasytyte uit Maastricht is in volle gang. Het meisje werd zondagmiddag door haar biologische moeder weggenomen en ze zijn in een zilverkleurige auto in onbekende richting vertrokken. nieuwsbericht Mon, 14 May 2018 13:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/14/10-onderzoek-naar-vermiste-deimante-in-volle-gang.html 2018-05-14T13:34:00Z De politie heeft sindsdien de zaak in onderzoek en probeert via tactische en technische mogelijkheden de verblijfplaats van het kind te achterhalen. Daarnaast worden getuigen die zich melden gehoord over de vermissing van Deimante. Ook is er via sociale media en Burgernet een oproep gedaan aan burgers om mee uit te kijken naar het meisje.

  ]]>
  Zondagmiddag rond 18.30 uur kreeg de politie melding dat een 5-jarig meisje vanaf de Cijnsruwe in Maastricht was meegenomen door haar biologische moeder. Ter hoogte van de daar gelegen volkstuintjes werd het meisje weggehaald. Ze zijn in zilverkleurige auto gestapt, waarvan het merk of type helaas niet bekend is, waarna ze zijn vertrokken. Hierbij was ook een nog onbekende man betrokken blijkt uit onderzoek.

  ]]>
  Kort na de melding heeft de politie via Burgernet de hulp van het publiek ingeroepen om mee uit te kijken naar het meisje en de zilverkleurige auto. Daarnaast is er ook een Vermist Kind Alert uitgegaan. De recherche heeft zowel het 5-jarige meisje als haar 33-jarige biologische moeder uit Litouwen internationaal laten signaleren, zodat ook opsporingsdiensten in het buitenland weten van de vermissing.

  Via sociale media is een oproep gedaan aan getuigen om zich te melden. Dit leverde diverse reacties op. Deze worden nu meegenomen in het lopende onderzoek van de recherche. De oproep om mee uit te kijken naar het meisje via de Twitteraccount @Kind_vermist is bijna 500x gedeeld.

  Van media en publiek krijgt de politie veel vragen over de vermissing van Deimante, daarom is er een overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden op een aparte pagina aangemaakt.

  ]]>
  De vijfjarige Deimante is ongeveer 1.20 groot en heeft zwarte haren. Tijdens haar verdwijning zondag had lage regenlaarsjes aan. Ze was gekleed in een blauwe legging met bloemenmotief, daarop droeg een bruin shirt met een konijn als opdruk en een roze vest. Het meisje heeft een licht gebruinde huid.

  Haar biologische moeder heeft een fors postuur, is brildragend en heeft lang blond haar dat ze vermoedelijk in een staart droeg. Uit onderzoek blijkt dat de vrouw zondag een wit vest droeg. De moeder van het kind was in gezelschap van een man in zwarte kleding.

  ]]>
  Burgers die meer informatie kunnen geven over deze zaak of nog liever de verblijfplaats van het meisje of de man en vrouw, worden dringend verzocht om contact op te nemen met de politie via 0800-6070. Als er meer informatie is over de verdwijning van Deimante wordt deze via www.politie.nl en sociale mediakanalen van de politie eenheid Limburg gedeeld.

  Graag wil de politie ook een oproep doen aan de moeder van Deimante om zichzelf te melden bij de politie Limburg. Dat kan door een politiebureau binnen te lopen of contact met ons op te nemen via 0900-8844.

  ]]>
  50.8513682 5.6909725000000435
  Maastricht - Verward persoon steekt woning in brand https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/9/10-verward-persoon-steekt-woning-in-brand.html Een verwarde man heeft in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 mei rond 00.40 uur zijn woning in een appartementencomplex aan de Dagobertstraat in Maastricht in brand gestoken. nieuwsbericht Wed, 09 May 2018 09:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/9/10-verward-persoon-steekt-woning-in-brand.html 2018-05-09T09:19:00Z De 40-jarige bewoner hinderde de ter plaatse gespoede brandweer bij de bluswerkzaamheden door het gooien van allerlei voorwerpen en vloeistoffen. De brandweer zag zich vervolgens genoodzaakt terug te trekken, maar het lukte toch nog om het brandje in de woning te blussen.

  Hulp door buurtbewoners
  Omliggende woningen werden ontruimd en de bewoners konden elders onderdak vinden. Buurtbewoners boden hulp zowel aan de hulpdiensten als aan de mensen die hun woningen hadden moeten verlaten.

  Agressief
  De man was zeer agressief naar alle gearriveerde hulpdiensten en hij dreigde zichzelf iets aan te doen. Hij had zijn appartement flink gebarricadeerd. Het was voor de politie niet mogelijk de woning te betreden en de man eruit te halen. Daarop werd een politie onderhandelaar ingeschakeld, die uiteindelijk wel contact kreeg met de man maar het niet lukte hem rustig te krijgen.

  Tweede brandstichting
  De man stichtte vervolgens opnieuw brand in zijn appartement en er ontstonden verschillende brandhaarden. Uiteindelijk kwam de man vast te zitten op het balkon van de woning en kon de woning niet meer in. Op het balkon kon het Arrestatieteam hem overmeesteren. De brandweer had de brand daarna snel onder controle.

  De verwarde persoon is met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Enkele leden van het Arrestatieteam, die rook binnen gekregen hadden, werden ter plaatse behandeld.

  Terugkeer woningen
  Een aantal omwonenden kon, nadat de woning geventileerd waren, terug naar hun woningen. Voor de mensen die niet terug konden, werd opvang geregeld.

  Meer incidenten
  Vooraf aan de eerste brandstichting hadden zich al eerdere incidenten voorgedaan op de Frankenstraat in Maastricht waarbij de verwarde man betrokken was. Het ging hierbij om kleinere brandstichtingen en vernielingen. Een voorbijganger die hierover een opmerking maakte, viel hij aan. Deze voorbijganger raakte hierbij gewond en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.
  De 40-jarige man verschanste zich vervolgens in zijn woning in het appartementencomplex.

  Motief niet bekend
  De man is een bekende van de politie en andere hulpdiensten. Hij had al eerder verward gedrag vertoond. Wat het motief voor de gebeurtenissen is geweest, is nog niet bekend.  De man is nog in het ziekenhuis en zal zo snel mogelijk gehoord worden.

   

   

  ]]>
  50.8504178 5.715273700000012
  Zuid-Limburg - Campagne Ik Fiets Vriendelijk - on Tour gaat euregionaal https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/3/campagne-ik-fiets-vriendelijk---on-tour-gaat-euregionaal.html Na 3 eerdere succesvolle edities van de campagne Ik Fiets Vriendelijk - On Tour, gaan ook dit jaar politiemotards samen met twee motorverenigingen in het Heuvelland fietsers controleren op hun gedrag. Nieuw is de samenwerking met de politie in de Belgische gemeente Voeren, waar ook gecontroleerd zal worden. Dit zal gebeuren op zondag 13 mei en zondag 1 juli. Fietsers die hinder of ander negatief gedrag veroorzaken worden door de politie aangesproken en krijgen een waarschuwing. Wielrenners die zich goed gedragen ontvangen twee groene ventieldopjes, het symbool van de vriendelijke fietser. Hiermee wil de campagne de nadruk leggen op de invloed van zowel gewenst áls ongewenst gedrag van fietsers op hun medeweggebruikers. nieuwsbericht Thu, 03 May 2018 12:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/3/campagne-ik-fiets-vriendelijk---on-tour-gaat-euregionaal.html 2018-05-03T12:06:00Z 14 motoren rijden gedurende twee zondagen door het Heuvelland in het kader van de campagne Ik Fiets Vriendelijk - on Tour. Dit zijn vijf motoragenten van de politie Limburg, 2 motoragenten van de Politie Voeren en zeven verkeersregelaars. De campagne komt voort uit het beleid voor wielertoertochten in Zuid-Limburg-Euregio waar inmiddels 12 Zuid-Limburgse gemeenten én de Belgische gemeente Voeren bij zijn aangesloten.

  Via dit beleid, de oprichting van Velo-t én de centrale coördinatie is de spreiding van routes, kwaliteit van de tochten en communicatie met organisatoren en gemeenten flink verbeterd. Maar deze verbeterslag is slechts één onderdeel van de hele aanpak. Want er zijn ook nog veel individuele fietsers en trimclubjes die in het weekend de weg op gaan en naast de toertochten bepalend zijn voor het volledige beeld dat men van fietsers heeft. Daarom wordt via deze campagne ook deze groep in het Heuvelland gewezen op gewenst én ongewenst gedrag en de gevolgen hiervan voor alle overige fietsers. Op beide zondagen zullen motards in koppels door het Heuvelland controleren op locaties waar zich ook vaak verkeersonveilige situaties voordoen. Hiermee wordt ook geluisterd naar signalen uit het Heuvelland van bewoners die aangeven regelmatig hinder te ondervinden van fietsers op bijvoorbeeld zonnige dagen.

  Samenwerkingspartners
  De campagne is een samenwerking tussen de politie in Limburg, Limburg Cycling, Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL), Stichting Motard Stein, Stichting Euro Motard Service én de Stichting Ik Fiets Vriendelijk. Deze stichting zet zich al enkele jaren in om het goede gedrag van wielrenners te promoten. Wielrenners die respect hebben voor de verkeersregels, voor het milieu en andere weggebruikers mogen fietsen met groene ventieldopjes, het symbool van Ik Fiets Vriendelijk. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg, Velo-t en de Limburgse Wielergemeenten. 

  NOOT VOOR DE REDACTIE
  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michiel Maes, woordvoerder Politie Limburg via 088-1685305, Milan van Wersch, Limburg Cycling via 046 4770590 of Astrid Hahnraths, ROVL, 06 52555099. Heeft u als pers interesse in het maken van opnamen of foto's, neem dan vooraf ook contact op met Michiel Maes zodat we dit op zondag 13 mei kunnen organiseren.

  ]]>
  52.1793927 4.432792800000016
  Maastricht - Verwarde man in woning aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/24/10-verwarde-man-in-woning-aangehouden.html De politie heeft dinsdagavond een man in zijn woning aan de Grimbeerstraat aangehouden, nadat hij eerder had aangegeven de woning te willen opblazen. nieuwsbericht Tue, 24 Apr 2018 17:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/24/10-verwarde-man-in-woning-aangehouden.html 2018-04-24T17:25:00Z De man had dit tegen een getuige gezegd en was daarna naar binnen gegaan in zijn woning. Omdat de man al eerder in beeld is geweest  bij de politie, werd het dreigement serieus opgepakt. Enkele leden van een arrestatie-eenheid wisten de man in zijn woning aan te houden. Vanwege de mogelijke dreiging werd kortstondig opgeschaald, maar al snel bleek dat er weer kon worden afgeschaald.

  De man is meegenomen naar het politiebureau en zal aan het zorgkader worden overgedragen. Vanwege privacy-redenen wordt verder geen informatie over de man verstrekt. 

  ]]>
  50.8592959 5.661543800000004
  Maastricht - Aanrander aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/17/10-aanrander-aangehouden.html De politie heeft dinsdag een 23-jarige man uit Maastricht aangehouden op verdenking van aanranding van diverse vrouwen. nieuwsbericht Tue, 17 Apr 2018 14:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/17/10-aanrander-aangehouden.html 2018-04-17T14:12:00Z In de maanden juni tot en met oktober 2017 kreeg de politie meerdere meldingen en aangiften binnen van vrouwen die lastig gevallen waren door een man.

  De meeste meldingen kwamen van vrouwen die met de fiets vanuit het centrum van Maastricht via de Duitse Poort of fietstunnel op weg waren naar Maastricht-Oost. Op het moment dat ze van hun fiets stapten, sloeg de man toe.

  Najaar 2017 startte de politie een onderzoek op naar deze aanrandingen. Dit leidde dinsdag tot de aanhouding van de man.

  ]]>
  50.8513682 5.6909725000000435
  Limburg - Video voor een veilige wielerkoers https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/11/10-video-voor-een-veilige-wielerkoers.html Wat moet je doen als je als weggebruiker te maken krijgt met een voorbijrazende wielerwedstrijd? Die vraag stond centraal toen vorig jaar het idee ontstond om een video te maken om spelregels met betrekking tot een wielerkoers bij het publiek bekend te maken. Politie Limburg heeft samen met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROVL) en Limburg Cycling de koppen bij elkaar gestoken en woensdag 11 april is de preventievideo ‘Een Veilige Koers’ gelanceerd. Belangrijkste boodschap in de video: ‘Wacht bij een wielerwedstrijd tot de bezemwagen en sluitrijder zijn gepasseerd, en steek dan pas over!’. nieuwsbericht Wed, 11 Apr 2018 07:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/11/10-video-voor-een-veilige-wielerkoers.html 2018-04-11T07:02:00Z In het verleden zijn er regelmatig aanrijdingen of ‘bijna-aanrijdingen’ ontstaan tijdens een wielerwedstrijd, doordat bijvoorbeeld een automobilist of andere weggebruikers een weg willen oprijden waar op dat moment een wielerwedstrijd bezig is. Er zijn enkele belangrijke kenmerken waarop weggebruiker kunnen letten, alleen zijn deze niet altijd bij het publiek bekend. Iedere wielerwedstrijd wordt bijvoorbeeld afgesloten door een bezemwagen met daarbij een motorrijder van de politie, de zogenaamde ‘sluitrijder’. Nadat deze sluitrijder is gepasseerd mag verkeer en publiek pas weer verder rijden, fietsen of lopen. In de video die nu door de verschillende partijen is gemaakt willen we aandacht schenken aan deze, vaak onbekende, regels.

  Verspreiding via media, social media en Burgernet
  Het is de bedoeling dat de video onder andere via diverse media en social media wordt gedeeld, maar bijvoorbeeld ook vooraf aan wielerevenementen wordt getoond aan het publiek. Dit doen we onder andere door middel van Burgernet. Via de Burgernetapp krijgen mensen die in het gebied zijn tijdens een wielerevenement een pushbericht en het filmpje op hun telefoon. Tijdens de Amstel Gold Race op zondag 15 april wordt Burgernet hiervoor de eerste keer ingezet.

  De video is in maart opgenomen op de Camerig in Vijlen, een belangrijke wielerlocatie. Verschillende figuranten maar ook oud-wielrenner Gert Jakobs en profrenner Roy Curvers van Team Sunweb hebben hun steentje bijgedragen aan het filmpje. In een minuut wordt uitgelegd hoe een koers is opgebouwd, en wat de belangrijkste aandachtspunten zijn. “Het is goed dat je mensen kunt laten zien wat er tijdens een koers gebeurt. In een Amstel Gold Race kan het best zijn dat een kopgroep 10 minuten voorop ligt. Als mensen zich daarvan bewust zijn, gaan ze ook minder snel het parcours op en krijg je een veiligere situatie”, aldus Gert Jakobs.

  Deel de video!
  De video is vanaf vandaag te zien via bijgevoegde link: https://www.youtube.com/watch?v=r8cyn1j8two&feature=youtu.be

  Iedereen is vrij om de video te delen of te gebruiken, zolang er niet in geknipt wordt en de bron wordt vermeld (Politie Limburg). Hoe groter het bereik, hoe meer mensen kennis kunnen maken met de spelregels van een wielerwedstrijd. Aanstaande zondag wordt de Amstel Gold Race in het Limburgse land gereden. Hopelijk zien veel mensen onze video en kunnen we genieten van een mooie maar vooral ook veilige koers!

  Sluitrijder wielerkoers

  ]]>
  50.8513682 5.6909725000000435
  Maastricht - Doorzoeking van kraakpand door mobiele eenheid https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/10/10-doorzoeking-van-kraakpand-door-mobiele-eenheid.html De Mobiele Eenheid heeft dinsdagmiddag een pand aan de Olympiaweg ontruimd. Dit naar aanleiding van informatie dat er opnieuw mogelijk krakers aanwezig zouden zijn in het pand. nieuwsbericht Tue, 10 Apr 2018 11:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/10/10-doorzoeking-van-kraakpand-door-mobiele-eenheid.html 2018-04-10T11:46:00Z Het pand is door de Mobiele Eenheid helemaal doorzocht en er werd niemand in het pand aangetroffen. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Het pand is door de politie overgedragen aan beveiliging, die samen met een gespecialiseerd bedrijf zal zorgen dat het pand wordt afgesloten zodat het niet opnieuw kan worden gekraakt.

  In de betreffende sporthal werd afgelopen weekend ook door de politie een ontruiming gehouden na meldingen van overlast. Bij die actie zondag werden acht personen aangehouden.

  ]]>
  In de nacht van zaterdag op zondag kwamen diverse klachten van geluidsoverlast uit het betreffende pand - een sporthal - bij de politie binnen. In het kraakpand werd een feest gehouden. De aanwezigen, rond de 60 a 70 personen, weigerden gehoor te geven aan de vordering van de politie het feest te staken en te vertrekken.

  Een persoon werd aangehouden. Politiemensen werden vervolgens belaagd en met allerlei voorwerpen bekogeld. Enkelen raakten hierbij licht gewond en de politie zag zich genoodzaakt zich terug te trekken.

  ]]>
  Op grond van de openbare orde (Gemeentewet) keerde de politie in de loop van zondagochtend terug om het pand te ontruimen. Hierbij werd de hulp van de Mobiele Eenheid (ME) ingeroepen in verband met de gevaarzetting eerder die nacht.

  Enkele personen waren nog in de sporthal aanwezig en zij weigerden gehoor te geven aan het bevel van de politie de sporthal te verlaten of hun ID te tonen. Buiten de sporthal zijn nog eens twee personen aangehouden. Zij wilden in een busje op weg gaan met de geluidsapparatuur die bij het feest gebruikt was. Bij de aanhoudingen door de ME is geen geweld gebruikt. De aanwezige geluidsapparatuur en het voertuig zijn in beslag genomen. De aangehouden verdachten, 2 vrouwen en 7 mannen tussen de 20 en 40 jaar oud, zijn meegenomen naar het politiebureau.

  ]]>
  De sporthal is eigendom van de gemeente Maastricht en zou gesloopt worden. Het pand werd sinds begin maart van dit jaar gekraakt. De gemeente was een procedure gestart om de krakers uit de gekraakte sporthal te krijgen.

  ]]>
  50.8571225 5.720695100000057
  Vermist - Rosemarie Herpers https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-volwassenen/2018/april/rosemarie-herpers.html Rosemarie is vanaf huis weggegaan op een felle groene sportieve damesfiets met opvallend dikke/brede banden. Sindsdien ontbreekt elk spoor. vermistvolwassene Sun, 08 Apr 2018 16:02:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-volwassenen/2018/april/rosemarie-herpers.html 2018-04-08T16:02:00Z Zij is brildragend en droeg een halflange groene jas, blauwe spijkerbroek en zwarte, halfhoge schoenen. Er zijn zorgen over haar welzijn.

  ]]>
  Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070.

  ]]>
  geslachtVrouwhaarkleurRood (geverfd, kort haar)lengte176cmoogkleurGrijs/blauw]]>
  50.8505631 5.6860068999999385
  Maastricht - Mobiele Eenheid ontruimt kraakpand https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/8/10-mobiele-eenheid-ontruimt-kraakpand.html De Mobiele Eenheid (ME) heeft zondagochtend een gekraakt pand aan de Olympiaweg in Maastricht ontruimd op grond van de openbare orde. Hierbij zijn 8 personen aangehouden. nieuwsbericht Sun, 08 Apr 2018 09:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/8/10-mobiele-eenheid-ontruimt-kraakpand.html 2018-04-08T09:43:00Z In de nacht van zaterdag op zondag kwamen diverse klachten van geluidsoverlast uit het betreffende pand - een sporthal -  bij de politie binnen. In het kraakpand werd een feest gehouden.
  De aanwezigen, zo’n 60 a 70 personen, weigerden gehoor te geven aan de vordering van de politie het feest te staken en te vertrekken. Een persoon werd aangehouden.

  Politie belaagd
  Politiemensen werden vervolgens belaagd en met allerlei voorwerpen bekogeld. Enkelen raakten hierbij licht gewond en de politie zag zich genoodzaakt zich terug te trekken.

  Inzet ME
  Op grond van de openbare orde (Gemeentewet) keerde de politie in de loop van zondagochtend terug om het pand te ontruimen. Hierbij werd de hulp van de Mobiele Eenheid ingeroepen in verband met de gevaarzetting eerder die nacht.
  Enkele personen waren nog in de sporthal aanwezig en zij weigerden gehoor te geven aan het bevel van de politie de sporthal te verlaten of hun ID te tonen.
  Buiten de sporthal zijn nog eens twee personen aangehouden.  Zij wilden in een busje op weg gaan met de geluidsapparatuur die bij het feest gebruikt was.  
  Bij de aanhoudingen door de ME is geen geweld gebruikt.
  De aanwezige geluidsapparatuur en het voertuig zijn in beslag genomen.

  De aangehouden verdachten, 2 vrouwen en 7 mannen tussen de 20 en 40 jaar oud, zijn meegenomen naar het politiebureau. 

  Gemeente Maastricht
  De sporthal is eigendom van de gemeente Maastricht en zou gesloopt worden. Het pand werd sinds begin maart van dit jaar gekraakt. De gemeente was een procedure gestart om de krakers uit de gekraakte sporthal te krijgen.

   

  ]]>
  50.8571225 5.720695100000057
  Maastricht - Gezocht - Poging overval apotheek https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/maart/10-overval-apotheek.html Op maandag 19 maart 2018 vond een poging overval op een apotheek aan de Potteriestraat in Maastricht plaats. verdachte Wed, 04 Apr 2018 06:02:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/maart/10-overval-apotheek.html 2018-04-04T06:02:00Z Twee gewapende mannen zijn rond 17.50 uur de apotheek binnengekomen en hebben het aanwezige personeel bedreigd.

  Zonder buit is het tweetal er vervolgens vandoor gegaan.

  Wie kent deze personen of heeft andere informatie over deze poging overval? Bel dan met 0800-6070 of vul het digitale tipformulier in. 

  ]]>
  ]]>
  50.85184899999999 5.657960000000003
  Maastricht - Politie grijpt in bij grote vechtpartij https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/24/10-politie-grijpt-in-bij-grote-vechtpartij.html De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag ingegrepen bij een grote vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Boschstraat in Maastricht. Daarbij keerde de menigte zich op straat tegen de politie. Een verdachte werd aangehouden. Na een half uur keerde de rust terug en was de openbare orde weer hersteld. nieuwsbericht Sat, 24 Mar 2018 08:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/24/10-politie-grijpt-in-bij-grote-vechtpartij.html 2018-03-24T08:22:00Z Even voor half vijf kreeg de politie een melding van de beveiliging dat er binnen een vechtpartij gaande was. Het is onduidelijk hoeveel personen daar precies bij betrokken waren. Meerdere politiepatrouilles gingen er direct op af. Toen zij arriveerden was het in de uitgaansgelegenheid onder controle, maar buiten bleef de sfeer grimmig en keerde de menigte zich tegen de politie waarbij met glas en stenen werd gegooid. Het ging om enkele tientallen personen die op linie door de politie met politiehonden uit elkaar werden gedreven om de openbare orde te herstellen. Daarbij zijn enkele personen gebeten en is een aanhouding verricht.

  ]]>
  Arrestant wordt naar politiebus gebracht 50.8551197 5.690027699999973
  Limburg - 23 verdachten opgespoord voor oplichting https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/27/10-23-verdachten-opgespoord-voor-oplichting.html Door de districtsrecherche Noord- en Midden-Limburg van de Politie Limburg is een onderzoek verricht naar oplichtingspraktijken, gepleegd via de website Marktplaats. In 2016 en 2017 werden goederen te koop aangeboden, die na (gedeeltelijke) betaling vervolgens niet werden geleverd. In het onderzoek zijn in samenwerking met Marktplaats ruim 210 aangiften onderzocht, en uiteindelijk 23 verdachten verhoord en/of aangehouden. nieuwsbericht Tue, 27 Feb 2018 13:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/27/10-23-verdachten-opgespoord-voor-oplichting.html 2018-02-27T13:41:00Z In de advertenties op Marktplaats werd gebruik gemaakt van valse identiteiten. De personen achter die identiteiten waren zelf vaak ook slachtoffer geweest. Desgevraagd werd door hen een kopie van een ID-kaart via de app naar de verkoper gestuurd, waarna hij deze gegevens in een volgende advertentie gebruikte. In totaal zijn 191 aangiften van oplichting en 20 aangiften van identiteitsfraude onderzocht door de Limburgse politie in de periode van april 2016 tot en met september 2017. De aangiften waren afkomstig uit het hele land. De betalingen werden gedaan op bankrekeningen van 22 zogenaamde katvangers, die hun rekening daarvoor ter beschikking stelden.

  Hoofdverdachte
  De hoofdverdachte in de zaak is een 25-jarige man uit Venlo. Hij is aangehouden en heeft ook vastgezeten, maar mag zijn proces nu in vrijheid afwachten. Hij wordt verdacht van oplichting, ID-fraude en witwassen. De overige verdachten, de katvangers, zijn ook in vrijheid. Een dossier voor deze oplichtingszaak is door de politie opgemaakt en het Openbaar Ministerie gaat de uiteindelijke straffen bepalen.

  Groot onderzoek
  De onderzoeksperiode waarin gekeken is naar strafbare feiten op Marktplaats liep van 1 april 2016 tot en met 1 september 2017. Daarna is door de politie het onderzoek voortgezet en het dossier gevormd, zijn verdachten gehoord, en is de hoofdverdachte aangehouden. Inmiddels is het gehele dossier naar het Openbaar Ministerie verzonden. De totale opbrengst van deze oplichtingspraktijken bedraagt ruim 100.000 euro. De goederen die verkocht werden waren met name telefoons, laptops en gameconsoles.

  ]]>
  51.4427238 6.060872600000039