Alle berichten | Maastricht | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/limburg/maastricht.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Maastricht nl Sun, 03 Jul 2022 23:55:08 GMT 2022-07-03T23:55:08Z nl Maastricht - Gezocht - Gewapende overval kunstbeurs TEFAF https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juli/gewapende-overval-kunstbeurs-tefaf.html Het onderzoek naar de gewapende overval op de TEFAF in Maastricht is nog in volle gang. Bij de overval dinsdagochtend 29 juni raakte niemand gewond, wel werden er sieraden buitgemaakt. In de zoektocht naar (minimaal) vier voortvluchtige verdachten wordt nauw samengewerkt met de Belgische en Duitse politie. verdachte Sun, 03 Jul 2022 18:51:13 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juli/gewapende-overval-kunstbeurs-tefaf.html 2022-07-03T18:51:13Z Kort na de overval kon de politie twee personen aanhouden: een 22-jarige en een 26-jarige man, beiden afkomstig uit België. Deze twee personen reden in een grijs voertuig met een Belgisch kenteken. Deze auto werd aan de kant gezet op de A2 voor de Willem Alexandertunnel in zuidelijke richting. Zij vertoonden dusdanig verdacht gedrag dat er op dat moment voldoende aanleiding was om ze aan te houden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de overval. Woensdagavond 30 juni werden zij weer in vrijheid gesteld. In het onderzoek naar de overval rust geen verdenking meer op dit tweetal.

De politie is dus op zoek naar de vier verdachten die de overval pleegden bij de TEFAF, en onderzoekt of er hierbij mogelijk nog meer verdachten betrokken zijn geweest.

Maandagavond 4 juli wordt er in het opsporingsprogramma OpsporingNL (RTL5, 20.30 uur) landelijk aandacht besteed aan deze zaak. In de uitzending zijn nieuwe en betere beelden te zien van de verdachten en mogelijke vluchtroute. We roepen daarbij de hulp van burgers in om de zaak op te lossen.

]]>
]]>
50.83865339 5.7126059
Maastricht - Succes in onderzoek cyberaanval Universiteit Maastricht https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/2/succes-in-onderzoek-cyberaanval-universiteit-maastricht.html Eind december 2019 was de cyberaanval op de Universiteit Maastricht groot nieuws. In de maanden na de ‘hack’ is er door de Universiteit hard gewerkt aan het herstel van het netwerk. Daarnaast hebben het cybercrimeteam van de politie Limburg en het Openbaar Ministerie stevig geïnvesteerd in het opsporingsonderzoek. Dat heeft onder meer geleid tot het volgende succes, namelijk de in beslagname van cryptovaluta ter waarde van plus minus 500.000 euro. Sat, 02 Jul 2022 08:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/2/succes-in-onderzoek-cyberaanval-universiteit-maastricht.html 2022-07-02T08:01:00Z Op maandag 23 december 2019 werd de Universiteit Maastricht slachtoffer van een grote ransomware-aanval. De Windowssystemen werden hiermee platgelegd. Zowel studenten als medewerkers werden daardoor getroffen. Dat was voor de onderwijsinstelling, de politie en het OM in Limburg de start van een intensieve samenwerking. Waar laatstgenoemde partijen aan de slag gingen met een opsporingsonderzoek, nam de Universiteit een cybersecuritybedrijf in de hand om het netwerk en de systemen samen met de eigen medewerkers weer operationeel te krijgen.

Sporenonderzoek
De start van het onderzoek begon met de aangetroffen sporen. Metten Bergmeijer, teamleider van het cybercrimeteam van politie Limburg: “Iedere vorm van criminaliteit laat sporen achter, ook criminaliteit in de digitale wereld. Dankzij een goede samenwerking met de Universiteit en het door hen ingehuurde cybersecuritybedrijf hebben we gebruik kunnen maken van de door hen veilig gestelde sporen. Een dergelijke samenwerking is essentieel om een goed opsporingsonderzoek te kunnen doen”, legt Metten Bergmeijer uit. “Je kunt het vergelijken met een woninginbraak. Wij repareren als politie niet de deur die de inbrekers vernield hebben, maar zijn in ons onderzoek wel geïnteresseerd in de vingerafdrukken of andere sporen die op die deur zijn achtergelaten.” Op enig moment zag de Universiteit zich genoodzaakt 197.000 euro losgeld aan de hackers te betalen. Metten Bergmeijer: “We hebben altijd het standpunt gehad dat er niet betaald moest worden. Maar we respecteren en begrijpen in het licht van alle dilemma’s deze keuze.” Lees daarover hier meer.

Internationale samenwerking
Het onderzoek van het OM en de politie baseerde zich op digitale, financiële en tactische invalshoeken. Criminaliteit stopt niet bij de grens van een eenheid of land en zeker cybercriminaliteit niet. Dat bleek in deze zaak niet anders. Die sporen brachten het onderzoeksteam al snel over de grens. Daardoor ontstond een nauwe internationale samenwerking met diverse landen. Bij een groot aantal partijen in het buitenland werden gegevens gevorderd. Ook de betaling die de universiteit deed, liet sporen na die het onderzoeksteam weer een stap verder bracht. Via een (digitale) zoektocht die vele landen doorkruiste, is er een persoon in Oekraïne bij het onderzoeksteam in beeld gekomen. Het onderzoeksteam is in 2021 afgereisd naar Oekraïne waar de Oekraïense autoriteiten op verzoek van het onderzoeksteam een doorzoeking in een woning hebben gedaan en met betrokkenen gesproken hebben. Het onderzoek daar heeft de weg vrij gemaakt om uiteindelijk de cryptovaluta in beslag te kunnen nemen.

Wallet bevroren
In februari 2020 werd er door het onderzoeksteam een wallet bevroren waar een deel van het betaalde losgeld naartoe is gegaan. Op dat moment was de waarde van de cryptovaluta die daarin stonden ongeveer 40.000 euro. Het bevriezen van de wallet garandeert dat er met het geld niets meer kan gebeuren omdat de eigenaar van de wallet er geen toegang meer toe heeft. Om vervolgens daadwerkelijk beschikking over de wallet te krijgen, moet een juridische traject tot formele inbeslagname leiden. Daartoe moesten onder meer vorderingen en rechtshulpverzoeken bij internationale partners gedaan worden. Een weg van de lange adem, die er uiteindelijk toe geleid heeft dat in april 2022 de cryptovaluta formeel door het OM in beslag werd genomen. Door de koerswijzigingen van de cryptovaluta is de waarde gestegen tot ongeveer 500.000 euro. Méér dan de Universiteit destijds betaalde.

Schadeloos stellen UM
Georges van den Eshof (officier van justitie cybercrime): “Er moeten nog juridische stappen gezet worden, maar het OM gaat er alles aan doen om dit gehele bedrag bij de Universiteit te krijgen. Zij hebben destijds ongeveer 200.000 euro aan losgeld betaald, maar de door hen geleden schade was natuurlijk veel groter. Denk aan de aanschaf van nieuwe systemen en de werkzaamheden om het netwerk weer operationeel te krijgen. De hoofddoelstelling van de inbeslagname is de Universiteit zoveel mogelijk schadeloos te stellen. Dat was ook een van de doelen in het ons opsporingsonderzoek.” Naast dit mooie resultaat, leerden de politie en het OM ook lessen van dit onderzoek. Metten Bergmeijer: “Dit is destijds door het cybercrimeteam Limburg opgepakt. De afgelopen jaren hebben we van dit en andere onderzoeken geleerd dat incident gedreven werken minder effectief is dan werken vanuit het grotere geheel. Dat is de reden voor de oprichting van de Ransomware Taskforce.” Lees daarover hier meer.

Aangifte doen loont
Metten Bergmeijer: “In het domein van cybercrime, en zeker waar het gaat om ransomware, is gebleken dat het aanhouden van verdachten weinig kansrijk is. Die bevinden zich immers vaak in landen waar Nederland geen internationale samenwerking mee heeft. We moeten dus uit een ander vaatje tappen. Aangiftes geven ons een cruciaal deel van de informatie die we daarvoor nodig hebben. Het helpt ons de criminaliteit beter te begrijpen en zo de plaatsen te vinden waar we criminelen het hardst kunnen raken. Criminelen moeten bijvoorbeeld met elkaar communiceren, hun geld witwassen of toegang krijgen tot systemen. We moeten onze pijlen richten op het verstoren, frustreren en voorkomen van het criminaliteitsproces. Deze aanpak passen we op dit moment toe in de Ransomware Taskforce waarin specialisten van de regionale cybercrimeteams en het Team High Tech Crime van de Landelijke Eenheid samenwerken aan de verstoring, opsporing en preventie van ransomware volgens dit principe. We onderzoeken als politie of deze methodiek ook toepasbaar is voor de aanpak van andere vormen van cybercriminaliteit. Dit doen we als politie niet alleen. We sluiten hiervoor slimme allianties met onder andere bedrijven en onderwijsinstellingen in binnen en buitenland.”

 

]]>
50.84709789 5.68663436
Maastricht - Update onderzoek overval TEFAF https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/28/10-update-onderzoek-overval-tefaf.html Het onderzoek naar de overval op de TEFAF is in volle gang. Omdat er veel vragen leven, wordt er middels dit persbericht een update over het onderzoek gegeven. Tue, 28 Jun 2022 13:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/28/10-update-onderzoek-overval-tefaf.html 2022-06-28T13:19:00Z Kort na de overval kon de politie twee personen aanhouden: een 22-jarige en een 26-jarige man, beide afkomstig uit België. Deze twee personen reden in een grijs voertuig met een Belgisch kenteken. Deze auto werd aan de kant gezet op de A2 voor de Willem Alexandertunnel in zuidelijke richting. Hun mogelijke betrokkenheid is nog onderwerp van onderzoek. Naar andere verdachten wordt nog uitgekeken. De overval vond plaats op een stand van een juwelier. Daarbij zijn sieraden buitgemaakt. Aanvullende details over de buit worden op dit moment niet verstrekt.

Kort na de overval werden ook de politiehelikopter en speurhonden van de Landelijke Eenheid ingezet. De politie hoort getuigen en heeft camerabeelden veilig gesteld. Op de locatie van de TEFAF (MECC) wordt tevens forensisch onderzoek verricht. Direct na de overval werden de A2 en de Koning Willem Alexandertunnel afgesloten. Deze werden later in de middag weer opengesteld.

Beschikt u over relevante camerabeelden die u nog niet beschikbaar heeft gesteld aan de politie? Doe dit dan alsnog via het formulier onderaan dit bericht. Was u getuige of heeft u meer informatie? Neem dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

De overval zorgt voor veel (internationale) media-aandacht. In het onderzoeks- en opsporingsbelang kan er op dit moment niet meer informatie worden vrijgegeven. Zodra dit wel het geval is, wordt dit via de sociale media-kanalen van Politie Limburg en via www.politie.nl alsnog gepubliceerd.

]]>
50.85296714 5.69953038
Maastricht - Twee aanhoudingen na overval op TEFAF in Maastricht https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/28/10-twee-aanhoudingen-na-overval-op-tefaf-in-maastricht.html Dinsdagmorgen rond 11.30 uur kwam bij de politie de melding binnen van een gewapende overval op de TEFAF in Maastricht door vier personen. Daarbij raakte niemand gewond en is door de overvallers buit gemaakt. Het politieonderzoek dat meteen is opgestart heeft kort na de overval geleid tot twee aanhoudingen. Tue, 28 Jun 2022 11:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/28/10-twee-aanhoudingen-na-overval-op-tefaf-in-maastricht.html 2022-06-28T11:41:00Z De Koning Willem Alexandertunnel en enkele wegen in en rond Maastricht zijn afgezet voor het politieonderzoek.  De TEFAF was na de melding tijdelijk ontruimd. Op dit moment is de beurs weer toegankelijk voor bezoekers.

Opsoring verdachten
Het politie onderzoek gaat in volle gang door. De focus ligt op de opsporing van de verdachten. Op dit moment is geen verdere informatie beschikbaar.   

]]>
50.85296714 5.69953038
Maastricht - Gewelddadige beroving Maastricht in Opsporing NL https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/27/gewelddadige-beroving-maastricht-in-opsporing-nl.html Medio april werd een man op de kruising Aert van Trichtweg met de Proosdijweg meermaals gestoken en met geweld naar de grond geduwd. Beelden van de verdachten worden maandagavond gedeeld in het televisieprogramma Opsporing NL. Mon, 27 Jun 2022 08:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/27/gewelddadige-beroving-maastricht-in-opsporing-nl.html 2022-06-27T08:21:00Z Het slachtoffer liep als gevolg van het incident meerdere botbreuken en verwondingen op. In een eerder stadium werden al beelden van de verdachten vrijgegeven. Deze beelden waren echter op het verzoek van het Openbaar Ministerie geblurd. Inmiddels mogen de beelden ongeblurd vrijgegeven worden. Dat gebeurt maandagavond in Opsporing NL. Op die manier werkt de politie naar de identiteit van de verdachten toe. 

Opsporing NL is maandagavond om 20.30 uur te zien op RTL5.

]]>
50.84599276 5.67630505
Maastricht - Aanhoudingen in onderzoek naar schietincident https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/17/10-aanhoudingen-in-onderzoek-naar-schietincident.html Dinsdagavond raakte een 54-jarige man gewond bij een schietincident op de Kasteel Walburglaan. In het daarop opgestarte onderzoek zijn de afgelopen dagen drie verdachten aangehouden. Fri, 17 Jun 2022 09:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/17/10-aanhoudingen-in-onderzoek-naar-schietincident.html 2022-06-17T09:47:00Z Even na 23.00 uur ontving de politie dinsdagavond melding van een schietincident op de Kasteel Walburglaan. Het slachtoffer werd voor de benodigde medische zorg afgevoerd naar het ziekenhuis. Ter plaatse werd meteen onderzoek opgestart. Omwonenden en mogelijke getuigen werden gehoord, camerabeelden opgevraagd en veiliggesteld en Forensische Opsporing deed ter plaatse onderzoek.

In het onderzoek kwam er al snel zicht op drie verdachten. Daarop werden afgelopen woensdag twee personen aangehouden: een 47-jarige man en een 38-jarige man, beide afkomstig uit Maastricht. Donderdagavond werd ook een derde verdachte aangehouden: een 46-jarige man, eveneens uit Maastricht. In de huiszoekingen die op de aanhoudingen volgden, werden diverse spullen in beslag genomen. Deze worden onderzocht ten behoeve van het onderzoek.

]]>
50.85296714 5.69953038
Maastricht - Gewonde man aangetroffen na melding schietincident https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/15/10-gewonde-man-aangetroffen-na-melding-schietincident.html Politieagenten hebben dinsdagavond een gewonde man aangetroffen bij een woning in de Kasteel Walburglaan, nadat de politie een melding had gekregen dat er geschoten zou zijn. Tue, 14 Jun 2022 22:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/15/10-gewonde-man-aangetroffen-na-melding-schietincident.html 2022-06-14T22:22:00Z De man is voor behandeling van zijn letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt hoe de man gewond precies gewond is geraakt. Nadere informatie over de identiteit van de man of over de toedracht van het incident is momenteel niet bekend.

]]>
50.85296714 5.69953038
Limburg - Week van zorg en veiligheid op sociale media bij politie https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/2/10-week-van-zorg-en-veiligheid-op-sociale-media-bij-politie.html De week van zorg en veiligheid op de social mediakanalen van politie Limburg die op maandag 6 juni zou starten wordt uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum. Vanaf 6 juni zou er op de sociale mediakanalen van de politie in Limburg een week lang aandacht zijn voor zorg en veiligheid. Elke dag wordt er iets op instagram of facebook gepost over een bepaald item uit de portefeuille zorg en veiligheid, zoals cyberpesten, stalking, kinderporno, loverboys, personen met verward gedrag, valse meldingen en sexting/sextortion. Thu, 02 Jun 2022 13:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/2/10-week-van-zorg-en-veiligheid-op-sociale-media-bij-politie.html 2022-06-02T13:31:00Z In onze samenleving gaat het met veel mensen goed. Wanneer het even tegen zit, is een actieve handeling vanuit de overheid of zorg vaak voldoende om mensen weer op eigen benen te laten staan of op het rechte pad te brengen. Er is echter ook een groep mensen die op meerdere aspecten in het leven in de knel komen. Deze veelal kwetsbare mensen met multiproblematiek komen veel met de politie in aanraking, zowel als slachtoffer als verdachte.

Danny Frijters, sectorhoofd Dienst Regionale Recherche Limburg, geeft aan: ‘Als politie willen we samen met partners herhaald slachtoffer- en daderschap en acute meldingen zoveel mogelijk voorkomen. Wanneer er wel contact met de politie is, is het zaak dat wordt ingezet op een professionele reactie, ingegeven door onze kernwaarden beschermen, begrenzen en bekrachtigen. De rol van de politie is dan vooral het herstellen van de(fysieke) veiligheid en het onderzoeken van (vermoedens van) strafbare feiten.’

Anita Eberson, portefeuillehouder zorg en veiligheid politie Limburg, voegt daar aan toe: ‘Zorg en veiligheid is een issue dat we zeer serieus oppakken binnen onze organisatie. Elk basisteam heeft aanspreekpunten op dit item, collega’s die helemaal thuis zijn in de genoemde materies. Met de uitingen op sociale media een week lang willen we de mensen laten zien wat wij als politie kunnen doen in de vaak complexe vraagstukken. Informatie die zowel voor slachtoffers als familie en vrienden van slachtoffers belangrijk is om te weten.’
 

Meer weten over de issues in zorg en veiligheid bij de politie? Kijk op www.politie.nl of www.vraaghetdepolitie.nl

Volg politie Limburg via Facebook, www.facebook.com/politieeenheidlimburg
Volg politie Limburg via Instagram, www.instagram.com/politie_eenheid_limburg
Volg politie Limburg via Twitter, www.twitter.com/pol_limburg

 

]]>
50.85296714 5.69953038
Maastricht - Gezocht - Verdachten beroving gezocht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juni/10-verdachten-beroving-gezocht.html Vrijdagavond 29 april loopt een man in Maastricht in het gezelschap van een aantal andere jongeren. Wanneer ze op de kruising Aert van Trichtweg met de Proosdijweg lopen, vragen de jongens hem om geld. Hij geeft hun een geldbedrag, maar de jongeren willen meer. In het conflict dat daarop ontstaat, wordt het slachtoffer meermaals gestoken en op de grond geduwd. Daarbij loopt hij diverse botbreuken en verwondingen op. verdachte Thu, 02 Jun 2022 07:42:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juni/10-verdachten-beroving-gezocht.html 2022-06-02T07:42:00Z We zijn op zoek naar de jongemannen die hiervoor verantwoordelijk zijn. Ze zijn diverse malen vastgelegd op de camerabeelden in de binnenstad. Om tot herkenning van de verdachten te komen, worden beelden hierbij vrijgegeven. In overleg met het Openbaar Ministerie worden de beelden eerst geblurd vrijgegeven. Wanneer hun identiteit niet binnen twee weken bekend is, worden de beelden van de verdachten ongeblurd vrijgegeven. 

Kent of herkent u een of meerdere verdachten? Of heeft u meer informatie? Neem dan contact op via 0900-8844, onderstaand tipformulier of deel informatie anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). 
 

]]>
]]>
50.84705255 5.67532152
Limburg - Verdachten bankhelpdeskfraude opnieuw aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/31/10-verdachten-bankhelpdeskfraude-opnieuw-aangehouden.html In een onderzoek naar bankhelpdeskfraude zijn maandag opnieuw twee verdachten aangehouden die in een eerder stadium van het onderzoek in vrijheid waren gesteld, nadat ze in maart waren gearresteerd. Een derde verdachte zit sindsdien nog steeds in gevangenhouding. Tue, 31 May 2022 12:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/31/10-verdachten-bankhelpdeskfraude-opnieuw-aangehouden.html 2022-05-31T12:37:00Z Het onderzoek dat wordt uitgevoerd door de recherche en het Cybercrime Team in Limburg, is in januari van dit jaar opgestart. Begin maart leidde dit tot de aanhouding van drie verdachten in de leeftijd van 19, 21 en 22 jaar. Deze aanhoudingen vonden plaats in Groningen. Tijdens het onderzoek werd ook een zoeking in een woning uitgevoerd waarbij mobiele telefoons en laptops werden aangetroffen. Daarnaast nam de politie ook een vuurwapen in beslag.

]]>
De twee mannen die destijds in vrijheid waren gesteld, zijn maandag opnieuw aangehouden. Bij de aanhouding werden mobiele telefoons en een geldbedrag van 2.500 euro inbeslaggenomen. Beide verdachten worden donderdag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. De aanhoudingen werden verricht door politiemensen uit het onderzoeksteam in samenwerking met de politie in Noord-Nederland.
----

]]>
Alert zijn, Bescherm jezelf en Check altijd
Cybercriminelen gaan professioneel te werk. Ze gebruiken bijvoorbeeld technieken die callcenters ook gebruiken. Verder zijn ze bedreven in babbeltrucs en hebben ze soms veel gegevens over slachtoffers. Zo kan de cybercrimineel zich voordoen als de bank, een andere instantie, uw dochter of zoon of andere zogenaamde vertrouwde bekende. Het zijn vaak onverwachte, ongebruikelijke verzoeken en bijna altijd voorzien van enige spoed of urgentie. Uw bank zal u nooit onder druk zetten zo snel mogelijk te handelen. Een bank heeft namelijk zelf de mogelijkheid om een rekening te blokkeren als dat nodig is. Komt een leidinggevende aan de lijn? Let op, dat is ook een oplichter die in het complot zit. Ga hier niet in mee en verbreek meteen de verbinding, dat is helemaal niet onfatsoenlijk!

Om de kans te verkleinen dat u slachtoffer wordt van digitale criminaliteit, is belangrijk om wanneer u digitaal gaat, de standaard regels van de ABC in acht neemt: De ABC methode staat voor:

A = alert blijven
Te mooi om waar te zijn, is niet oké
Blijf op de hoogte
Klik nooit zomaar op een link

B = bescherm jezelf
Blijf up-to-date met updates
Gebruik sterke wachtwoorden
Gebruik actuele anti-virus programma’s
Maak offline back-up’s

C = check altijd
Vertrouw je het niet, verbreek het contact
Check de contactgegevens van de afzender

]]>
50.85296714 5.69953038
Maastricht - Dodelijk ongeval Maastricht https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/22/dodelijk-ongeval-maastricht.html Vanmiddag vond er een aanrijding plaats tussen een fietser en personenauto op de Bergerstraat. Hierbij is een 76-jarige man uit Maastricht om het leven gekomen. Fri, 22 Apr 2022 14:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/22/dodelijk-ongeval-maastricht.html 2022-04-22T14:22:00Z Rond 14:00 uur vond de aanrijding plaats. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De omgeving van het ongeval is momenteel nog afgesloten wegens onderzoek. Team Tactische Ondersteuning Verkeersongevallen (TTOV) en Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie onderzoeken het ongeval.

 

]]>
50.85264006 5.73630239
Maastricht - Man licht gewond bij steekincident https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/19/10-man-licht-gewond-bij-steekincident.html Een man is maandagavond gewond geraakt bij wat aanvankelijk werd gemeld als een steekincident in de Kleine Gracht. Hoewel er sprake is van licht letsel, is de man meegenomen naar het ziekenhuis voor medische behandeling. Mon, 18 Apr 2022 23:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/19/10-man-licht-gewond-bij-steekincident.html 2022-04-18T23:42:00Z Nog niet vast staat waardoor het letsel precies is ontstaan dat de man had opgelopen. De politie houdt er rekening mee dat de man betrokken was geraakt bij een ruzie. Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Anoniem kan ook door te bellen met het telefoonnummer 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). 

]]>
50.85250719 5.69214689
Maastricht - Vier aanhoudingen in onderzoek naar mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/12/10-vier-aanhoudingen-in-onderzoek-naar-mishandeling.html Eind maart werd er door de politie een oproep gedaan in het onderzoek naar een zware mishandeling die medio januari plaatsvond op de Schwartzenbergstraat. Maandag- en dinsdagochtend zijn vier personen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij deze mishandeling. Tue, 12 Apr 2022 08:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/12/10-vier-aanhoudingen-in-onderzoek-naar-mishandeling.html 2022-04-12T08:08:00Z Twee weken geleden werd er een oproep voor getuigen gedaan in het onderzoek naar een zware mishandeling die medio januari plaatsvond in Maastricht. Vier personen liepen daarbij zwaar letsel op. Een van de slachtoffers raakte zelfs zo ernstig gewond dat hij wekenlang in het ziekenhuis moest verblijven. Lees hier meer over de mishandeling en de aanvullende berichtgeving daarover.

]]>
Maandagochtend zijn twee personen aangehouden: een 20-jarige man en een 28-jarige man uit Maastricht. Dinsdagochtend zijn nog twee personen aangehouden: een 20-jarige man en een 24-jarige man eveneens uit Maastricht. Zij worden verdacht van zware mishandeling en openlijke mishandeling.

]]>
50.85296714 5.69953038
Maastricht - Aanknopingspunten in onderzoek naar mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/31/10-aanknopingspunten-in-onderzoek-naar-mishandeling.html Eerder deze week werd door de politie een oproep gedaan in het onderzoek naar een zware mishandeling die medio januari plaatsvond op de Schwartzenbergstraat. Uit het onderzoek ontstaat een steeds beter beeld van wat zich die avond heeft afgespeeld. Thu, 31 Mar 2022 07:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/31/10-aanknopingspunten-in-onderzoek-naar-mishandeling.html 2022-03-31T07:20:00Z Het eerdere bericht over de mishandeling lees je hier. Mede dankzij de oproep eerder deze week zijn er weer nieuwe stappen gezet in het onderzoek. In het onderzoek is er onderandere beeldmateriaal veilig gesteld. Op dat beeldmateriaal zijn diverse betrokken personen zichtbaar. Tezamen met de verhalen van getuigen en andere onderzoekssporen wordt het beeld van wat er zich die zaterdagavond 15 januari heeft afgespeeld steeds completer. Inmiddels is er een duidelijker beeld van vier verdachten die bij de mishandeling betrokken zouden zijn. Het onderzoek richt zich met name op één van deze mannen, hij wordt voor nu als hoofdverdachte gezien. Deze man heeft een lang en smal postuur, lijkt tussen de 18 en 25 jaar oud en heeft een lichtgetinte huidskleur.

Een mogelijke volgende stap in het onderzoek zou kunnen zijn dat de beelden worden vrijgegeven middels een SpeurMee-video of andere televisie- of online kanalen.

]]>
50.85250904 5.71658893
Maastricht - Stoffelijk overschot in water aangetroffen https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/27/10-stoffelijk-overschot-in-water-aangetroffen.html In de Maas in Maastricht is zondagmiddag nabij de Kennedybrug een stoffelijk overschot aangetroffen. Sun, 27 Mar 2022 17:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/27/10-stoffelijk-overschot-in-water-aangetroffen.html 2022-03-27T17:28:00Z Rond 15.00 uur kwam een melding bij de hulpdiensten binnen dat er zich mogelijk een lichaam in het water bevond. Brandweer en politie gingen poolshoogte nemen en troffen inderdaad in het water een lichaam aan.

Onderzoek
De politie heeft een onderzoek opgestart om de identiteit van de persoon te kunnen achterhalen. Ook wordt onderzocht wat de mogelijke doodsoorzaak is.

Mensen die in hun omgeving iemand missen of andere informatie hebben die met deze zaak verband kan houden, worden gevraagd zich te melden. Dat kan via 0900-8844.

]]>
50.83409938 5.69420811