Alle berichten | Sittard-Geleen | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/limburg/sittard-geleen.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Sittard-Geleen nl Tue, 26 Mar 2019 07:59:54 GMT 2019-03-26T07:59:54Z nl Sittard - Politie neemt YouTubekanaal illegaal vuurwerk over https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/14/10-politie-neemt-youtubekanaal-illegaal-vuurwerk-over.html Het Team Milieu van de politie eenheid Limburg doet op dit moment onder leiding van het Functioneel Parket onderzoek naar illegaal vuurwerk. In het kader van dit onderzoek is door de politie en het Functioneel Parket vandaag een zoeking gedaan in een woning in Sittard. Resultaat: een aanhouding, een partij illegaal vuurwerk en een YouTubekanaal dat overgenomen is door de politie. nieuwsbericht Thu, 14 Mar 2019 13:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/14/10-politie-neemt-youtubekanaal-illegaal-vuurwerk-over.html 2019-03-14T13:13:00Z Tijdens de zoeking vond de politie in een schuurtje achter het  woonhuis een partij illegaal vuurwerk.  De bewoner is hierbij aangehouden vanwege het in bezit hebben ervan . Het onderzoek richt zich nu verder op het aanzetten van anderen tot het kopen en afsteken van illegaal vuurwerk en medeplichtigheid aan de verkoop en invoer van illegaal vuurwerk. Dit vuurwerk werd, niet herkenbaar als zijnde vuurwerk, als pakketpost in Nederland bezorgd.
De verdachte plaatste onder andere honderden filmpjes op YouTube waarin hij het kopen en afsteken van illegaal vuurwerk promootte. Deze filmpjes zijn meer dan 16 miljoen keer bekeken. Het betreffende YouTube kanaal is door de politie overgenomen. Daarop is nu te zien dat het promoten van kopen en gebruiken van illegaal vuurwerk strafbaar is. Politie en justitie bekijken de mogelijkheden om de inkomsten die met deze filmpjes zijn verdiend, af te pakken.

]]>
Illegaal vuurwerk kan, in handen van particulieren, levensgevaarlijk zijn en heeft vaker geleid tot ernstige brandschade en vele ongelukken met slachtoffers die ledematen zijn verloren en oog- of gehoorschade hebben opgelopen, waaronder jonge kinderen. Het vervoer van het vuurwerk over de weg en de opslag ervan in woningen creëert bovendien grote veiligheidsrisico's voor anderen.

Illegaal vuurwerk is nog steeds een groot veiligheidsprobleem. De inspanningen van de politie, de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en het Openbaar Ministerie om de handel in illegaal vuurwerk te bestrijden worden daarom onverminderd voortgezet.

Niet alleen het verkopen van illegaal vuurwerk is strafbaar, ook particulieren die (online) illegaal vuurwerk kopen zijn strafbaar. Op de handel maar ook op het bezit ervan staat een maximale gevangenisstraf van 6 jaar.

]]>
Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld?

Meld dit bij de politie 0900-8844

Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000

Meer weten over illegaal vuurwerk. Klik hier

]]>
vuurwerk Sittard 51.0006238 5.8864787999999635
Sittard - Productielocatie verdovende middelen in woning https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/14/10-productielocatie-verdovende-middelen-in-woning-aangetroffen.html In een woning aan de Jan Steenstraat in Sittard is donderdagmiddag een productielocatie van vermoedelijk verdovende middelen aangetroffen. nieuwsbericht Thu, 14 Feb 2019 15:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/14/10-productielocatie-verdovende-middelen-in-woning-aangetroffen.html 2019-02-14T15:21:00Z Rond 13.30 uur kwam een melding bij de hulpdiensten binnen van mogelijk een productielocatie in de woning.
De Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de Brandweer heeft metingen verricht en het pand betreden. Daarbij bleek dat er inderdaad sprake is van een productielocatie. Daarop werd de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO)  in kennis gesteld en die zijn op dit moment onderweg naar Sittard.

Omvang
Hoe groot de productielocatie is, wat er geproduceerd wordt en om welke hoeveelheden het gaat, is op dit moment nog niet bekend.
Dat zal duidelijk worden wanneer LFO het pand onderzocht heeft. Voor zover bekend is de productielocatie niet in werking.

Omwonenden
De bewoners van één van de naastgelegen woningen zijn door de hulpdiensten uit de woning gehaald. De andere naastgelegen woning is niet bewoond. De overige bewoners in de omgeving zijn in kennis gesteld.

Afzetting
De omgeving van de woning is afgezet. Hoe lang deze afzetting nog gaat duren, is niet bekend.

Meer informatie aantreffen of vermoeden productielocaties
https://www.politie.nl/themas/aantreffen---vermoeden-drugslab.html

 

]]>
51.0063091 5.889652299999966
Limburg - Media krijgen voortaan automatisch persalarm https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/13/media-krijgen-voortaan-automatisch-persalarm.html Vanaf woensdag 13 februari krijgen media in Limburg automatisch persalarm bij verschillende incidenten. Dit persalarm werd altijd handmatig door centralisten van het Operationeel Centrum (OC) verzonden, maar dat is vanaf medio februari verleden tijd. nieuwsbericht Wed, 13 Feb 2019 14:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/13/media-krijgen-voortaan-automatisch-persalarm.html 2019-02-13T14:26:00Z De nieuwe update van het GMS-systeem bij het OC is een feit, en daarmee kunnen veel incidenten in onze eenheid voortaan automatisch gepagerd worden richting pers. Dat houdt in dat de centralist bij de uitgifte van een incident ook direct een persalarm geeft. Voorheen gebeurde dat handmatig en zo’n extra handeling in een vaak hectisch moment werkte niet lekker. Enkele eenheden in Nederland zijn al gestart met automatisch alarmeren. Uiteindelijk wordt dit een landelijke standaard waarmee elke eenheid werkt. Limburg gaat op 13 februari over naar het automatische systeem.

Lange discussie over automatisch pageren
Over automatisch pageren hebben de politie en de media een tijd lang stevig gediscussieerd. De media willen dat de politie lopende incidenten automatisch en direct via P2000 meldt. Dat proces liep echter niet vlekkeloos. Ondanks tal van initiatieven bleef het aantal gegeven pagermeldingen achter bij het aantal daadwerkelijke incidenten. De Nederlandse Vereniging voor Journalisten (NVJ) trok al meerdere malen aan de bel en deponeerde klachten bij de directie communicatie in Den Haag, de Nationale Ombudsman én de vaste Kamercommissie van politie en justitie.

Fotografen en journalisten krijgen door het automatisch pageren vrijwel direct na opmaak van het incident in GMS een P2000-melding. Daarmee kunnen zij sneller dan nu op de plaats van een incident zijn om (beeld)verslag te doen. Voor alle duidelijkheid: media met een politieperskaart hebben toegang tot de pd, andere belangstellenden niet. De nieuwe werkwijze zal in het voorjaar van 2019 met de werkgroep Landelijke Politie Perskaart (LPP) worden geëvalueerd.

We hanteren in onze eenheid deze lijst bij automatisch alarmeren, conform afspraak met de NVJ. Diverse andere type (zware) incidenten gaan niet automatisch naar de media, daarvoor belt de centralist eerst met de afdeling communicatie voor overleg. Het is dan aan de woordvoerder - die uiteraard eerst overlegt met agenten ter plekke- of er een handmatig persalarm uitgaat.

Vragen of opmerkingen
Heb je als journalist vragen of opmerkingen over automatisch alarmeren, neem dan contact op met Michiel Maes, senior communicatieadviseur en woordvoerder Politie Limburg. Hij is bereikbaar via 088-1685305 of per mail via michiel.maes@politie.nl.
 

]]>
51.5256257 5.9736992000000555
Sittard - Politie lost waarschuwingsschot bij massale vechtpartij https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/9/10-politie-lost-waarschuwingsschot-bij-massale-vechtpartij.html De politie heeft vrijdagavond een waarschuwingsschot moeten lossen toen een auto wilde inrijden op een agent. Aanleiding was een massale vechtpartij tussen tientallen mensen. Vijf personen zijn hierbij aangehouden. nieuwsbericht Sat, 09 Feb 2019 07:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/9/10-politie-lost-waarschuwingsschot-bij-massale-vechtpartij.html 2019-02-09T07:47:00Z Rond 22.20 kwam er een melding binnen dat er een grote vechtpartij plaatsvond in een cafe. Terwijl agenten onderweg waren, verplaatste de vechtpartij zich naar buiten, naar de Limbrichterweg. Tientallen mensen, vermoedelijk leden van diverse voetbalsupportersgroepen, gingen met elkaar op de vuist. Toen politie in grote getale arriveerde, vluchtten een aantal mensen in auto’s en wilden wegrijden. Agenten gingen er achter aan waarop een auto stopte. Terwijl een agent de inzittenden wilde controleren, gaf de bestuurder gas en wilde inrijden op de agent. Deze zag zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. De bestuurder en inzittenden werden daarop aangehouden. Tijdens de vechtpartij werden diverse auto’s en straatmeubilair vernield. In totaal werden er vijf personen aangehouden, mannen in de leeftijd van 17 tot 29 jaar uit Belgie en Eindhoven.

]]>
agent drukt verdachte tegen muur om boeien om te doen 51.0060171 5.851300100000003
Holtum en Echt - Explosieven veiliggesteld, situatie onder controle https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/22/10-explosieven-veiliggesteld-situatie-onder-controle.html De twee handgranaten die dinsdagochtend werden gevonden in Holtum en Echt zijn veiliggesteld. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft beide projectielen meegenomen voor onderzoek. De politie gaat in beide gevallen uit van echte handgranaten. nieuwsbericht Tue, 22 Jan 2019 13:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/22/10-explosieven-veiliggesteld-situatie-onder-controle.html 2019-01-22T13:56:00Z Holtum

Rond 9.00 uur vanochtend ontving de politie melding van een handgranaat in de voortuin van een woning aan Velgraafweg. Daarop gingen agenten ter plaatse en werd de straat afgezet. Na onderzoek van Team Explosieven Verkenning (TEV) is de EOD even na 11:30 uur ter plaatse gekomen. Rond 12.45 uur was de situatie daar onder controle.  Uit onderzoek is gebleken dat het explosief in de tuin lag van iemand die te relateren is aan een Outlaw Motorcycle Gang (OMG).

Echt

Rond 9.30 uur volgde eveneens een melding van een handgranaat bij een woning aan de Cypresstraat in Echt. Ook voor dit incident is door leden van TEV onderzoek ingesteld en kwam de EOD rond 13.50 uur ter plaatse. Niet lang daarna is ook het explosief daar veiliggesteld. De eigenaar van de voortuin waar de handgranaat is aangetroffen is niet OMG-gerelateerd. Wel is er een OMG-lid woonachtig in de Cypresstraat. Het is nog onduidelijk of een en ander hiermee verband houdt.
 

Onderzoek

De politie heeft buurtonderzoek gedaan en naar sporen gezocht op beide locaties. Over de aanleiding van het achterlaten van de handgranaat is nog geen duidelijkheid. Dit onderzoekt de politie, evenals of er een relatie is met het aantreffen van de handgranaat op de Cypresstraat later deze ochtend in Echt.

Maatregelen

De gemeenten Echt-Susteren en Sittard-Geleen beraden zich over maatregelen naar aanleiding van de incidenten. In beide plaatsen is de noodverordening afgekondigd.

]]>
51.0488908 5.820947799999999
Holtum - Situatie met granaat in Holtum onder controle https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/22/10-situatie-met-granaat-in-holtum-onder-controle.html De situatie aan de Veldgraafweg met het gevonden explosief is onder controle. Er is geen gevaar meer voor de omgeving. Dat blijkt uit onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). nieuwsbericht Tue, 22 Jan 2019 11:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/22/10-situatie-met-granaat-in-holtum-onder-controle.html 2019-01-22T11:46:00Z Rond 9.00 uur vanochtend ontving de politie melding van een handgranaat in de voortuin van een woning aan Veldgraafweg. Daarop gingen de collega’s ter plaatse en werd de straat afgezet. Na onderzoek van Team Explosieven Verkenning is de EOD even na 11:30 uur ter plaatse gekomen. Het explosief is bekeken en de situatie is onder controle. Ontruimen van gebouwen in de nabijheid is dus niet nodig. GRIP 1 is afgeschaald.  

Buurtonderzoek en sporenonderzoek zijn opgestart. Over de aanleiding van het achterlaten van de handgranaat is nog geen duidelijkheid. Dit onderzoek de politie, evenals of er een relatie is met het aantreffen van de handgranaat op de Cypresstraat later deze ochtend in Echt. De EOD is nu onderweg naar dat incident.

]]>
51.0488908 5.820947799999999
Limburg - Zeven Limburgse zaken op coldcasekalender 2019 https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/16/10-7-limburgse-zaken-op-coldcasekalender.html Voor het derde jaar op rij brengt de politie een coldcasekalender uit. Voor Limburg staan er in 2019 zeven zaken op de kalender. Op deze manier probeert de politie langlopende zaken opnieuw onder de aandacht te brengen, hopend op een doorbraak. nieuwsbericht Wed, 16 Jan 2019 15:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/16/10-7-limburgse-zaken-op-coldcasekalender.html 2019-01-16T15:20:00Z De Limburgse zaken richten zich op vijf prostitutiemoorden, een vermissingszaak en een moord.

Prostitutiemoorden
Van juli 1989 tot en met mei 2005 werden in Limburg vijf jonge en kwetsbare vrouwen om het leven gebracht en aangetroffen. Het gaat om de volgende vrouwen:

  • Marina Denzler, een Duitse van 32 jaar, is voor het laatst gezien op 12 juli 1989 en op 13 juli 1992 gevonden op de Schaapskooiweg in Heerlen.
  • Simone Riedel, een Duitse van 20 jaar, werd op 5 oktober 1997 voor het laatst gezien en is op 6 oktober 1997 gevonden in natuurgebied Prickenis Terworm in Heerlen.
  • Nadia Mehallaoui, 21 jaar uit omgeving Heerlen, werd sinds 18 juni 2000 vermist en op 5 juli 2000 in een bosgebied bij het Midden-Limburgse Maria-Hoop aangetroffen.
  • Ilona Quaedflieg, 34 jaar, was door haar ouders als vermist opgegeven op 25 juli 2001 en werd op 5 oktober 2001 gevonden in een bos op de Brunssummerheide in Zuid-Limburg.
  • Samira van der Wal, 20 jaar uit Brunssum, verdween op 11 juli 2003 en is, een kleine twee jaar later, op 6 mei 2005 terug gevonden in natuurgebied Prickenis Terworm in Heerlen.

De vijf jonge vrouwen waren allen verslaafd aan drugs, verbleven in (de drugsscene van) Heerlen en omgeving en verdienden hun geld als prostituee.

Schrijnende zaken
Net zoals alle andere zaken op de kalender zijn ook dit stuk voor stuk zeer schrijnende zaken. Vijf jonge vrouwen die soms op gruwelijke wijze zijn omgebracht. Een kwetsbare groep die ook de aandacht verdient. Ook hun nabestaanden willen graag weten wat er met hun dierbaren is gebeurd”, aldus teamleider coldcase Limburg Bob Willemsen. “Of er een verband bestaat tussen deze zaken is tijdens de onderzoeken destijds maar ook in de jaren daarna nooit duidelijk geworden. Maar we sluiten uiteraard niets uit en we houden overal rekening mee. Dus als er mensen zijn die informatie hebben, dan willen we daar heel graag mee in contact komen”.

Vermissing en moord
Naast de vijf prostitutiemoorden staan nog een vermissingszaak uit juli 1996 van de 15- jarige Rosa van der Palen uit Sittard en de moord op de 25-jarige Yvonne Plasmans uit Heerlen van juni 1989 op de kalender.

Tips en informatie
Informatie en tips kunnen digitaal doorgegeven via coldcase.limburg@politie.nl, telefonisch via 0800 - 60 70 of M 0800-7000 of in een vertrouwelijk gesprek via het Team Criminele Inlichtingen 0800-7060.

Coldcase zaken Limburg 2019

]]>
51.4427238 6.060872600000039
Geleen - Getuigen gezocht van gewapende overval supermarkt Geleen https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/2/10-getuigen-gezocht-van-gewapende-overval-supermarkt-geleen.html De politie roept getuigen van een gewapende overval op een supermarkt aan de Jos Klijnenlaan op om zich te melden. nieuwsbericht Wed, 02 Jan 2019 13:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/2/10-getuigen-gezocht-van-gewapende-overval-supermarkt-geleen.html 2019-01-02T13:29:00Z Op vrijdag 28 december werd de supermarkt aan de Jos Klijnenlaan rond 19.15 uur overvallen door een verdachte. Hij bedreigde met een vuurwapen aanwezig personeel en deed een greep in de kassa. Bij de overval raakte niemand gewond.

]]>
De overvaller is een blanke man, met een geschatte lengte van 170 cm groot. Hij heeft een normaal postuur. Tijdens de overval van de supermarkt droeg hij een grijze muts, zwarte jas en zwarte broek.

Getuigenoproep

]]>
De politie komt graag in contact met getuigen die meer informatie hebben over deze gewapende overval. Heeft u iets gezien? Of tips over de gezochte verdachte? Deel dit dan via 0900 – 88 44 of indien gewenst geheel anoniem via 0800-7000. Daarnaast kunt u ook digitaal uw tips delen via het onderstaande tipformulier.

]]>
50.9576952 5.823827100000017
Geleen - Overvaller supermarkt Bloemenmarkt door recherche aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/2/10-overvaller-supermarkt-bloemenmarkt-door-recherche-aangehouden.html Een 52-jarige man uit Geleen is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een supermarkt aan de Bloemenmarkt. De verdachte zal vandaag aan de rechter-commissaris worden voorgeleid. nieuwsbericht Wed, 02 Jan 2019 12:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/2/10-overvaller-supermarkt-bloemenmarkt-door-recherche-aangehouden.html 2019-01-02T12:23:00Z Op zondag 23 december werd een supermarkt aan de Bloemenmarkt rond 17.45 uur door een gemaskerde man overvallen. De politie heeft direct via Burgernet een oproep gedaan voor getuigen. Bij de overval raakte niemand gewond. Door recherche werd een (buurt)onderzoek ingesteld en dit leidde op 28 december tot de aanhouding van de verdachte.

2018195486

]]>
50.9848402 5.814986999999974
Limburg - Woninginbreker opgepakt https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/11/10-woninginbreker-opgepakt.html De politie heeft een man opgepakt die verdacht wordt meerdere woninginbraken gepleegd te hebben in heel Limburg. nieuwsbericht Tue, 11 Dec 2018 14:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/11/10-woninginbreker-opgepakt.html 2018-12-11T14:46:00Z De verdachte van 38 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is op 29 november jl. aangehouden. Hij is afgelopen donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij wordt verdacht van acht woninginbraken in onder andere Stein, Geleen, Swalmen en Echt-Susteren.

De politie onderzoekt nog of de verdachte nog aan andere woninginbraken gelinkt kan worden.

 

]]>
51.4427238 6.060872600000039
Geleen - Onderzoek naar ongeval met gestolen vrachtwagen nog in volle gang https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/22/10-onderzoek-naar-ongeval-met-gestolen-vrachtwagen-nog-in-volle-gang.html De politie is nog volop bezig met het onderzoek naar de toedracht van het ongeval dat woensdag op de A76 bij Geleen plaatsvond. Hierbij waren meerdere personenauto’s en een gestolen vrachtwagen betrokken. nieuwsbericht Thu, 22 Nov 2018 13:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/22/10-onderzoek-naar-ongeval-met-gestolen-vrachtwagen-nog-in-volle-gang.html 2018-11-22T13:25:00Z Bij het ongeval zijn zes personen gewond  geraakt. Twee personen, waaronder de bestuurder van de vrachtauto, verblijven nog in het ziekenhuis.
De bestuurder van de vrachtauto is aangehouden op verdenking van diefstal van de vrachtwagen, alsmede het veroorzaken van een verkeersongeval.

]]>
50.9575271 5.808465399999932
Geleen/Neerbeek - Meerdere gewonden bij verkeersongeval afrit A76 https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/21/10-meerdere-gewonden-bij-verkeersongeval-afrit-a76.html Zes personen zijn gewond geraakt bij een aanrijding tussen een vrachtauto met meerdere personenauto’s. In verband met het onderzoek naar de toedracht op de kruising van de afrit A76 met de Rijksweg Zuid worden er verkeersregelaars ingezet de komende tijd. nieuwsbericht Wed, 21 Nov 2018 12:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/21/10-meerdere-gewonden-bij-verkeersongeval-afrit-a76.html 2018-11-21T12:51:00Z Rond 11.30 uur reed de vrachtauto vanuit de richting België vanaf de A76 de afrit 2 bij Geleen op. Bovenaan de kruising met de Prins Mauritslaan met de Rijksweg kwam de vrachtauto door nog onbekende oorzaak in aanrijding met zeven personenauto’s.

]]>
De hulp van een traumahelikopter is ingeroepen. Een persoon raakte zwaargewond en is met een andere gewonde overgebracht naar het ziekenhuis. Twee andere lichtgewonden zijn naar de huisarts gegaan voor medische behandeling. Uit voorlopig onderzoek blijkt dat de vrachtwagen is gestolen in België. De bestuurder is aangehouden en zal door de politie worden gehoord, ook hij is overgebracht naar het ziekenhuis voor medische behandeling.

]]>
De verwachting is dat de komende uren er nog verkeershinder bij de kruising is als gevolg van het technisch onderzoek door het team VerkeersOngevallen Analyse (VOA) naar de toedracht van het verkeersongeval. Er worden door de hulpdiensten samen met de gemeente gezorgd voor passende maatregelen om het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen op de kruising. Hiervoor worden er ook verkeersregelaars ingezet. Automobilisten worden opgeroepen om rekening te houden hiermee en indien mogelijk een alternatieve afrit te kiezen als ze in Geleen of Neerbeek moeten zijn.

]]>
50.9672139 5.827724699999976
Westelijke Mijnstreek - Tussentijdse resultaten integrale actiedag ondermijning https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/20/10-tussentijdse-resultaten-integrale-actiedag-ondermijning.html Bij de integrale actiedag zijn vandaag 14 personen aangehouden en werden op 29 locaties doorzoekingen gehouden. Bij de integrale actiedag zijn bijna tweehonderd medewerkers van het Openbaar Ministerie Limburg, agenten van de politie Limburg, de belastingdienst, het Ministerie van Defensie en het Team Ondermijning Limburg ingezet. nieuwsbericht Tue, 20 Nov 2018 13:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/20/10-tussentijdse-resultaten-integrale-actiedag-ondermijning.html 2018-11-20T13:45:00Z Er zijn op dit moment 1600 hennepplanten, 1900 hennepstekken en rond de € 25.000 euro aan contant geld aangetroffen. Daarnaast werden er 14 auto’s en motoren met een waarde van € 165.000 meegenomen door de gezamenlijke diensten. Ook zijn de nodige goederen met materialen die gebruikt worden voor de inrichting en opbouw van de hennepteelt aangetroffen en in beslag genomen.

De gezamenlijke actiedag is op dit moment nog gaande. Er is in de afgelopen maanden achter de schermen onderzoek verricht en voorbereidingen getroffen voor deze actie.

]]>
Het onderzoek richt zich op de grootschalige handel in benodigdheden voor de hennepteelt waaronder hennepstekken. Het zwaartepunt van de actie richtte zich op de Westelijke Mijnstreek, daarnaast zijn er op andere plaatsen in Limburg. In het Brabantse Kerkdriel werd bij een doorzoeking de bewoner aangehouden net als in Velddriel in Gelderland. Ook over de grens in België is een doorzoeking geweest.

]]>
Het Team Ondermijning Limburg is onderdeel van een gezamenlijke geïntensiveerde aanpak om als overheid de ondermijnende en georganiseerde criminaliteit in Zuid-Nederland een halt toe te roepen. Zij doen dat door integrale samenwerking met gemeenten, provincies, RIEC Limburg, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers.

Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Elke interventie is bedoeld om te raken en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

]]>
Vrachtauto wordt gecontroleerd 51.0006238 5.8864787999999635
Sittard - Dubbele lijkvinding; oorzaak relationele sfeer https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/13/10-dubbele-lijkvinding-oorzaak-relationele-sfeer.html Uit onderzoek is komen vast te staan dat de oorzaak van het aantreffen van de twee overleden personen in een appartement in Sittard gezocht moet worden in de relationele sfeer. nieuwsbericht Tue, 13 Nov 2018 15:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/13/10-dubbele-lijkvinding-oorzaak-relationele-sfeer.html 2018-11-13T15:52:00Z Uit de schouw is gebleken dat beide slachtoffers, een man en een vrouw, door messteken om het leven zijn gekomen.
De politie gaat ervan uit dat de man eerst de vrouw om het leven heeft gebracht en vervolgens zichzelf van het leven heeft beroofd.

De politie heeft de identiteit van de man inmiddels vastgesteld. Omdat zijn familie nog niet in kennis is gesteld, wordt hierover verder geen informatie verstrekt.

 

]]>
50.9978757 5.882574100000056
Sittard - Politie onderzoekt dubbele lijkvinding in appartementencomplex https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/13/10-politie-onderzoekt-dubbele-lijkvinding-in-appartementencomplex.html De politie is maandagavond een onderzoek gestart nadat in een appartement aan de Beethovenstraat in Sittard twee overleden personen werden aangetroffen. nieuwsbericht Tue, 13 Nov 2018 08:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/13/10-politie-onderzoekt-dubbele-lijkvinding-in-appartementencomplex.html 2018-11-13T08:33:00Z Agenten namen rond 19.00 uur een kijkje in de woning en vonden de twee levenloze lichamen. Het is nog onduidelijk wat er zich in de woning heeft afgespeeld. Met alle scenario’s wordt rekening gehouden.

Slachtoffers
De identiteit van één van de slachtoffer is bekend. Het gaat om een bewoonster van één van de andere woningen in het appartementencomplex. De identiteit van het tweede slachtoffer is nog niet vastgesteld.

Onderzoek
Door medewerkers van Forensische Opsporing is er maandagavond in en rondom de woning technisch onderzoek verricht. Dit onderzoek zal in de loop van dinsdag afgerond worden.
Ook heeft inmiddels buurtonderzoek plaatsgevonden.  Afgelopen nacht is de woning bewaakt door de politie.

Schouw
Dinsdagmiddag zal schouw op beide stoffelijke overschotten plaatsvinden.
De verwachting is dat er dan ook meer duidelijkheid is over de doodsoorzaak.

Getuigenoproep
Getuigen die informatie hebben die een bijdrage kan leveren aan het onderzoek worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900 – 88 44.

]]>
50.9978757 5.882574100000056