Alle berichten | Alphen-Chaam | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/alphen-chaam.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Alphen-Chaam nl Thu, 23 Jan 2020 07:53:19 GMT 2020-01-23T07:53:19Z nl Driebergen, Alphen - Aanhouding na onderschepping van meer dan 2000 kilo cocaïne https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/9/11-aanhouding-na-onderschepping-van-meer-dan-2000-kilo-cocaine.html Na de onderschepping van 2019 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen heeft de Nederlandse politie op woensdag 27 november een 25-jarige Rotterdammer aangehouden en een loods in Alphen doorzocht. nieuwsbericht Mon, 09 Dec 2019 10:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/9/11-aanhouding-na-onderschepping-van-meer-dan-2000-kilo-cocaine.html 2019-12-09T10:06:00Z De container, afkomstig uit Colombia, werd door de Belgische douane gecontroleerd. Hierbij troffen zij de blokken cocaine aan tussen een deklading van zakken met meststof. Omdat de container bestemd was voor een bedrijf in Nederland heeft de Federale politie contact gezocht met de Nederlandse collega’s.

]]>
Rechercheurs van de Dienst Landelijke Recherche hebben vervolgens de zaak overgenomen. Nadat de container afgeleverd werd bij een bedrijf in Alphen is een arrestatieteam de loods binnengegaan en is er een verdachte aangehouden. De man zit in voorlopige hechtenis. 

Het onderzoek gaat verder. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

]]>
Politielogo op motorkap politieauto 51.4823836 4.953306500000053
Chaam/Breda - Geweld tegen politie https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/7/08-geweld-tegen-politie.html In de nacht van vrijdag 6 december op zaterdag 7 december is tegen meerdere agenten verbaal en fysiek geweld gebruikt. In Chaam werd onder andere met ziektes gescholden en in het arrestantencomplex van Breda is een agent geslagen. De agenten doen aangifte. nieuwsbericht Sat, 07 Dec 2019 13:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/7/08-geweld-tegen-politie.html 2019-12-07T13:30:00Z Chaam
Vannacht kwam er rond 02:00 uur een melding binnen van een mogelijke onwel wording aan de Dorpsstraat in Chaam. Omstanders hadden de hulpdiensten gealarmeerd omdat ze zich zorgen maakten om een vrouw die op grond lag. Ter plaatse zat de vrouw inmiddels op een stoel maar bleek een man, die in het gezelschap was van de vrouw, zich nogal recalcitrant te gedragen. Omstanders probeerden hem in bedwang te houden, hij werd echter pas rustig nadat agenten hem hadden geboeid.

Nadat de vrouw door het ambulancepersoneel was gecontroleerd werden de handboeien bij de man verwijderd en werd hij opnieuw agressief. Hij uitte bedreigingen en schold met verschillende ziektes. Hierop is de 50-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De vrouw, die eerder op de avond nog op de grond lag, probeerde de aanhouding te belemmeren. Ondanks dat agenten de vrouw verzochten naar huis te gaan bleef ze schelden en is ook zij, een 41-jarige Rotterdamse, aangehouden.

]]>
Breda
Eerder op de avond was het ook al raak in het arrestantencomplex aan de Mijkenbroek in Breda. Een 43-jarige verdachte uit Raamsdonk weigerde zijn cel in te gaan. Hij verzette zich hevig en sloeg een agent.

]]>
GTPA
Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Collega’s die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen we naar voren en gaan we de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

]]>
bewaker in cellenblok 51.5050198 4.862058199999979
Strijbeek - Politieonderzoek naar fatale woningbrand afgerond https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/16/08-politieonderzoek-naar-fatale-woningbrand-afgerond.html Het onderzoek naar de woningbrand aan de Daesdonckseweg van afgelopen zaterdagnacht is afgerond. De conclusie is dat we uitsluiten dat het hier om een misdrijf gaat of dat er sprake is van nalatigheid. nieuwsbericht Mon, 16 Sep 2019 09:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/16/08-politieonderzoek-naar-fatale-woningbrand-afgerond.html 2019-09-16T09:19:00Z Bij die brand zijn zaterdag twee jongens omgekomen. Net voor middernacht kwam de melding binnen dat een houten chalet in een bosperceel in brand stond. Er zouden nog twee kinderen i het pand zitten. Politie en brandweer konden niets meer betekenen voor de jongens omdat het hele pand al in brand stond. Ook de vader van één van de jongens had nog geprobeerd naar binnen te gaan. Hij was daar bij gewond geraakt. Ook de bewoonster van het huis is gewond geraakt toen ze het huis uit vluchtte voor de brand. Later werden de twee stoffelijke overschotten gevonden in de bijna afgebrande woning.

]]>
Er is een uitgebreid forensisch- en tactisch onderzoek gestart. De plaats van het incident is nauwkeurig onderzocht. De beide lichamen zijn geschouwd en betrokkenen zijn gehoord. Uit dat onderzoek is gebleken dat de oorzaak van de brand niet meer te achterhalen is. Wel is gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf af van enige nalatigheid. Het politieonderzoek is hiermee afgerond.

]]>
Het drama heeft een uiteraard een diepe impact op de twee families van de slachtoffertjes. Maar ook de kleine gemeenschap van Strijbeek is geschokt. De hulpverleners die zaterdag ter plaatse waren zijn ook aangeslagen. Slachtofferzorg (www.slachtofferhulp.nl) is voor een ieder bereikbaar om zorg te verlenen. De hulpverleners hebben via hun organisatie hulp aangeboden gekregen.

]]>
51.5305694 4.781871700000011
Strijbeek - Twee jongens omgekomen bij woningbrand https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/15/08-twee-jongens-omgekomen-bij-woningbrand.html Twee jongen, 6 en 9 jaar, zijn zaterdagavond omgekomen bij een uitslaande brand in een woning. Twee anderen mensen raakten gewond. nieuwsbericht Sun, 15 Sep 2019 07:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/15/08-twee-jongens-omgekomen-bij-woningbrand.html 2019-09-15T07:02:00Z Op zaterdag 13 september 2019 om 23.45 uur kwam de melding binnen bij het Operationeel Centrum van een brand. Aan de Daesdonckseweg zou een woning in brand staan. De hulpdiensten spoedden zich massaal naar die locatie. Het ging om een houten chalet in een bosperceel die alleen te bereiken was via een onverharde weg. Toen de politie als eerste ter plaatse kwam werd al snel duidelijk dat er twee kinderen op de eerste verdieping van de woning sliepen en mogelijk niet naar buiten waren gekomen. De bewoonster van de woning had samen met een andere kind wel naar buiten kunnen vluchten.

]]>
De chalet stond zodanig in brand dat de agenten niet meer naar binnen konden. Ook de brandweer, die een minuut later arriveerde konden de woning niet meer betreden. Ze begonnen meteen te blussen. Er was nog even de hoop dat de kinderen uit de woning gevlucht waren en de omgeving werd afgezocht met politiehonden. Maar die hoop was van korte duur want korte tijd later werd de gruwelijke waarheid duidelijk toen brandweermannen twee stoffelijke overschotten troffen op de eerste verdieping. De jongens hadden de brand niet overleefd.

]]>
Er waren verschillende brandweerwagen en ambulances ter plaatste. De omgeving afgezet door meerdere politie-eenheden en op een nabij gelegen grasveld was een trauma helikopter geland om bijstand te verlenen. De bewoonster van het pand, de oma van één van de slachtoffers, was gewond geraakt. De vader van dat kind, die in een andere chalet sliep, had nog geprobeerd naar binnen te gaan. Dat was niet meer mogelijk, hij had daarbij brandwonden opgelopen. Ook de moeder sliep in dat chalet. Deze familie komt uit Rotterdam. De ouders van het andere kind, die in de omgeving wonen, waren ook ter plaatste. Medewerkers van de ambulancedienst en toegesnelde familieleden ontfermden zich over de twee gewonden en de andere familieleden. Iedereen werd of naar een ziekenhuis gebracht of heeft op een andere wijze lichamelijk of psychische zorg aangeboden gekregen.

]]>
Hoewel er geen aanwijzingen zijn van een strafbaar feit of verwijtbaar gedrag heeft de politie toch een onderzoek ingesteld. Dat wordt altijd gedaan als er sprake is van een niet natuurlijke dood, in dit geval als iemand overlijdt aan een ongeval. Dat onderzoek bestaat onder andere uit een forensisch onderzoek op de plaats van het incident als dat mogelijk is, een schouw van de twee lichamen en een tactisch onderzoek door de recherche. Hierbij worden de direct betrokkenen gehoord en eventueel getuigen. Om begrijpelijke redenen is het de komende tijd niet mogelijk om de direct betrokkenen te horen. Het onderzoek zal dan ook minimaal enkele weken in beslag gaan nemen. De burgemeester is op de hoogte gebracht en er zal ook contact gezocht worden met de scholen waar de twee jongens op zitten. Uit privacyoverwegingen zal vooralsnog niet meer informatie gedeeld worden.

]]>
51.5305694 4.781871700000011
Alphen - Twee arrestaties voor vernieling https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/17/08-twee-arrestaties-voor-vernieling.html Vannacht zijn omstreeks 04.25 uur op de Baronielaan twee mannen uit Kaatsheuvel (30 en 52 jaar) aangehouden ter zake vernieling van een ruit van een woning. In hun auto werd een fles aangetroffen met een halve liter vloeistof, vermoedelijk gaat het om GHB. nieuwsbericht Wed, 17 Jul 2019 08:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/17/08-twee-arrestaties-voor-vernieling.html 2019-07-17T08:02:00Z Een 33-jarige Alphenaar deed aangifte. Hij vertelde dat hij vannacht wakker gemaakt werd door zijn vriendin. Zij hoorde dat iemand enkele keren hard op het raam aan de voorzijde klopte. Hij keek naar buiten en zag een persoon met een roze pruik op in zijn voortuin staan. Hij belde daarop de politie. Vervolgens hoorde hij dat er hard op de achterdeur werd gebonkt en dat kort daarna een ruit kapot ging. Daarbij werd hard geroepen dat de bewoner naar buiten moest komen. Agenten hebben vervolgens twee mannen uit Kaatsheuvel in de omgeving van de woning als verdachten aangehouden, een van hen had een roze pruik bij zich. Het gaat vermoedelijk om een ruzie in de relationele sfeer.

 

]]>
51.4817358 4.958657499999958
Galder - Gestolen busje vol met drugsafval https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/7/08-gestolen-busje-vol-met-drugsafval.html De politie wil graag weten wie de afgelopen avond een gestolen bestelbus bij de Galderse Meren heeft achter gelaten. De recherche is een onderzoek gestart maar het zou helpen als we meer informatie van getuigen krijgen. nieuwsbericht Fri, 07 Jun 2019 08:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/7/08-gestolen-busje-vol-met-drugsafval.html 2019-06-07T08:41:00Z Op donderdag 6 juni 2019 om 22.15 uur troffen agenten een bestelbus aan op de Moerstraat. In die bestelbus, een donkerkleurige Mercedes Sprinter, lagen jerrycans en andere voorwerpen die gebruikt worden bij drugslaboratoriums. Er was een melding binnen gekomen dat die bus daar stond. Vermoedelijk was er geen afval gelekt. De hele bus met inhoud is in beslag genomen en zal onderzocht worden. Maar het is goed mogelijk dat iemand die bus en eventueel een andere voertuig erbij, heeft zien rijden voordat hij daar gedumpt werd. Of misschien zijn er mensen die ons anoniem willen tippen over het drugslab en de dumping.

]]>
- via de banner onder dit bericht
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M
- anoniem via 0900-8844, niet uw naam zeggen en vragen naar TCI (Team Criminele Inlichtingen)

]]>
51.5203543 4.761296399999992
Alphen - Brandende auto met drugsafval https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/9/08-brandende-auto-met-drugsafval.html Wie helpt ons de daders te vinden van het dumpen en aansteken van drugsafval in een busje. nieuwsbericht Thu, 09 May 2019 09:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/9/08-brandende-auto-met-drugsafval.html 2019-05-09T09:47:00Z 51.49656220000001 4.9276477999999315 Chaam - Verduisterde auto aan de kant gezet dankzij ANPR apparatuur https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/11/08-verduisterde-auto-aan-de-kant-gezet-dankzij-anpr-apparatuur.html Vanmorgen is op de Bredaseweg dankzij ANPR (Automatic Nummerplate Registration) een verduisterde bestelauto met Nederlands kenteken aangetroffen. De bestuurder een 37-jarige man uit Turnhout is aangehouden. nieuwsbericht Mon, 11 Mar 2019 14:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/11/08-verduisterde-auto-aan-de-kant-gezet-dankzij-anpr-apparatuur.html 2019-03-11T14:19:00Z De politie kreeg omstreeks 08.30 uur een melding dat een  Mercedes Nederland was  binnenkomen en voorbij een  ANPR paal was gereden. Het systeem gaf een ‘hit ‘ omdat een leasebedrijf op 6 maart 2019 aangifte had gedaan van verduistering. Het voertuig was  op 1 oktober 2018 geleased maar er was daarna  geen enkele maandelijkse termijn is betaald.

]]>
51.5159293 4.842253199999959
Chaam, Breda - Bredanaar aangehouden voor bedreiging https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/24/08-bredanaar-aangehouden-voor-bedreiging.html De politie heeft zondag 24 februari 2019 omstreeks 14.10 uur op de Zuilenstraat een 44-jarige Bredanaar aangehouden ter zake bedreiging. Hij zou eerder vandaag op een camping in Chaam gedreigd hebben met een vuurwapen. In zijn auto werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. Het gaat vermoedelijk om een langer lopend conflict in de relationele sfeer. De recherche stelt een nader onderzoek in naar dit incident. nieuwsbericht Sun, 24 Feb 2019 14:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/24/08-bredanaar-aangehouden-voor-bedreiging.html 2019-02-24T14:29:00Z De politie kreeg om 11.40 uur een melding dat bij de ingang van een camping in Chaam gedreigd was met een vuurwapen. De bedreiging was gericht tegen een 39-jarige man. Uit de politiesystemen bleek dat dreiger en slachtoffer recent al eerder een ernstig conflict met elkaar heeft gehad. 

]]>
De dader was inmiddels weggereden. De politie heeft vervolgens op meerdere adressen in Breda naar hem gezocht. Uiteindelijk kregen agenten de auto waarin de verdachte reed in beeld. De auto is op de Zuilenstraat aan de kant gezet waarna de 44-jarige man als verdachte van bedreiging is aangehouden.

 

]]>
51.5046124 4.863333499999953
Chaam - Doet u mee met het spel Boef in de Wijk? https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/6/08-doet-u-mee-met-het-spel-boef-in-de-wijk.html Wijkagent Peter Hendrikx wil woensdagavond 19 december 2018 tussen 19.30 en 22.00 uur met inwoners van Chaam het spel 'Boef in de wijk' spelen. nieuwsbericht Thu, 06 Dec 2018 21:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/6/08-doet-u-mee-met-het-spel-boef-in-de-wijk.html 2018-12-06T21:40:00Z 'Boef in de wijk' is een interactief spel, waarbij we met elkaar met andere ogen naar onze eigen woon- en werkomgeving kijken en informatie delen over verdachte situaties, voertuigen of mensen.Tijdens de spelavond is er een 'boef' actief aanwezig in de wijk. Deelnemers worden daar via social media over geïnformeerd en krijgt aanwijzingen over zijn of haar verblijfplaats. Aan de hand van deze aanwijzingen kunnen zij actief op zoek naar de boef. Winnaar is degene die de boef heeft gevonden én de beste informatie aan de politie doorgeeft over verdachte situaties en/of voertuigen en/of mensen.

]]>
We hebben gemerkt dat mensen het lastig vinden om een verdachte situatie te melden. Ook horen we terug dat mensen niet precies weten wat nou een verdachte situatie is, dus wanneer ze de politie wel en niet kunnen bellen en op welk telefoonnummer. Het spel 'Boef in de wijk' laat mensen op een leuke manier 'kennis maken' met verdachte situaties. En maakt duidelijk hoe belangrijk het is om goed te kijken en te luisteren. Bent u woensdag 19 december niet in de gelegenheid om mee te spelen, maar wilt u (op een ander moment) wel een verdachte situatie melden die nog gaande is, bel dan altijd 112.

]]>
Wilt u meedoen? We verzamelen woensdagavond 19 december rond 19.15 uur in de gemeentewerf, Florijnstraat 9 in Chaam (gevestigd in hetzelfde pand als de brandweerkazerne0. Spelronde 1 start om 19.30 uur, we hopen meerdere spelrondes te kunne spelen. Rond 22.00 uur sluiten we de avond in de gemeentewerf weer af en is de prijsuitreiking. U kunt zich opgeven door te mailen naar veiligheid@abg.nl, o.v.v Boef in de wijk Chaam.

]]>
Neem contact op met wijkagent Peter Hendrikx, via:

* 0900-8844 (dit nummer is 24 uur per dag / 7 dagen per week bereikbaar)

* www.politie.nl/mijn-buurt (als u uw postcode intoetst, vindt u uw wijkagent en kunt u een contactformulier invullen)

* Facebook: www.facebook.com/politiemarkdal

]]>
51.5046124 4.863333499999953