Alle berichten | Baarle-Nassau | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/baarle-nassau.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Baarle-Nassau nl Sun, 17 Oct 2021 23:10:41 GMT 2021-10-17T23:10:41Z nl Baarle-Nassau - Vuurwapen gevonden na aanrijding https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/2/08-vuurwapen-gevonden-na-aanrijding.html Op aangeven van Belgische collega’s hebben we maandagochtend een Belg aangehouden die een aanrijding had met een lantarenpaal. In zijn auto vonden we enkele wapens en drugs. Hij wordt ook nog gezocht in België. Mon, 02 Aug 2021 08:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/2/08-vuurwapen-gevonden-na-aanrijding.html 2021-08-02T08:26:00Z Op maandag 2 augustus 2021 om 3.00 uur vroegen Belgische collega’s hulp in Baarle-Nassau. Toen ze wegreden bij een melding aan de Belgische kant zagen dat er een eenzijdige aanrijding had plaatsgevonden aan de Nederlandse kant van de Alphenseweg. Ze zagen dat de bestuurder weg wilde lopen en ze hielden hem staande. Ze vroegen hem naar zijn identiteit maar kregen al snel door dat hij een valse naam op gaf.

Aanhouding

Ze vroegen hulp van de Nederlandse Politie en een surveillance-eenheid van Team verkeer werd die kant op gestuurd. De zaak werd overgedragen aan de Nederlandse Politie. In de auto van de 48-jarige Belg troffen de agenten een vuurwapen, een ploertendoder en drugs in een verborgen ruimte. De verdachte werd aangehouden en de auto in beslag genomen. Uit een voorlopige speekseltest bleek dat de man drugs had gebruikt. Aan het bureau werd door een arts bloed afgenomen om dit verder te bewijzen. De man bleek in België niet terug gekeerd te zijn van proefverlof dus als de zaak bij ons afgehandeld is kan hij terug naar België om daar de rest van zijn straf uit te zitten.

]]>
51.45039666 4.93942785
Gezocht - Diefstal uit hotel in Baarle-Nassau https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/08-diefstal-uit-hotel-in-baarle-nassau.html De identiteit van de verdachten is bekend geworden! Mon, 22 Feb 2021 19:42:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/08-diefstal-uit-hotel-in-baarle-nassau.html 2021-02-22T19:42:00Z De identiteit van de verdachten is bekend geworden!

]]>
51.4451366 4.9295231
Baarle-Nassau, Tilburg, Vlijmen, Veldhoven, Waalre - Foto’s verdachten avondklokrellen Tilburg getoond in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/17/08-fotos-verdachten-avondklokrellen-tilburg-getoond-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 22 februari uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven. We vragen uw aandacht voor diefstallen in Waalre, Veldhoven en Baarle-Nassau, een inbraak bij een supermarkt in Vlijmen én we tonen beelden van meerdere verdachten van de avondklokrellen in Tilburg. Wed, 17 Feb 2021 13:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/17/08-fotos-verdachten-avondklokrellen-tilburg-getoond-in-bureau-brabant.html 2021-02-17T13:53:00Z Inbraak bij supermarkt in Vlijmen

Bij supermarkt COOP aan het Burgemeester van Houtplein werd dinsdag 19 januari 2021 ingebroken. En de inbrekers gingen niet bepaald rustig te werk, dus menig buurtbewoner werd wakker. Met geweld rammen ze zo hard tegen de toegangsdeur dat het glas aan diggelen gaat. Eenmaal binnen lopen ze meteen door naar de servicebalie en gaan en met buit vandoor. Met een grote ravage achterlatend. Dankzij goede camerabeelden staan de daders goed op beeld.

]]>
Winkeldiefstal bij Kruidvat Veldhoven en Waalre

In deze zaak zoeken we inmiddels toch wel notoire winkeldief. Meerdere keren heeft hij toegeslagen in verschillende filialen van Kruidvat in Veldhoven en Waalre. De filiaalmanager betrapte hem eerder op diefstal en stuurde hem de winkel uit. Wat ze dan nog niet weet, is dat hij al de nodige spullen in zijn zakken had verstopt. En het houdt niet op. Meerdere keren krijgt hij het voor elkaar om kostbare merken deodorant uit de schappen te stelen en zonder te betalen de winkel uit te gaan.

]]>
Diefstal uit hotel in Baarle-Nassau

In deze zaak zoeken we twee mannen die een diefstal plegen bij een hotel in Baarle-Nassau. Ze hebben twee kamers in het hotel geboekt. Maar niet gewoon om een nachtje te slapen, want de volgende ochtend waren ze niet alleen verdwenen, ook was alles, maar dan werkelijk alles uit de hotelkamers gestolen. Televisies, koelkasten, beddengoed, lampen en zelf de bijbels waren weg.

]]>
Verdachten avondklokrellen in Tilburg op beeld

Ook in Tilburg waren er op zondag 24 januari ernstige rellen tijdens de avondklok. Met name in Tilburg West werd er door een grote groep gereld en werd er van alles vernield. Winkels, panden en verkeersborden en er gingen auto’s in brand. Er werden molotovcocktails gegooid, in een winkel en tegen de politie. Journalisten werden belaagd, zo erg dat ze dachten dat ze gelyncht zouden worden. Bij een huis werd een explosief door het raam gegooid. De bewoonster raakte zwaargewond aan haar gezicht. Meerdere verdachten staan op beeld en wij zoeken ze!

Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.

]]>
51.560596 5.0919143
Baarle/Nassau - Gezocht - Molotovcocktails tegen woning gegooid https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/januari/08-molotovcocktails-tegen-woning-gegooid.html Op zondag 27 december worden er twee molotovcocktails tegen een huis aan de Nassaulaan in Baarle-Nassau gegooid. Op bewakingsbeelden zijn drie daders te zien die voor het huis langs lopen/rennen. Eerst wordt er een fles tegen het huis gegooid, die vat geen vlam. De tweede fles wordt even later gegooid. Die tweede vat wel vlam, een flink deel van de voorgevel staat even in de vlammen. verdachte Mon, 25 Jan 2021 10:22:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/januari/08-molotovcocktails-tegen-woning-gegooid.html 2021-01-25T10:22:00Z Het zijn twee bierflesjes, waarvan er dus een kapot ging en de andere heel bleef. Door de doek aan te steken ontstaat er een soort brandbom. Het is echt een wonder dat het niet anders is afgelopen, want als de vlammen het hout in huis hadden bereikt, dan waren de gevolgen niet te overzien geweest. Nadat de daders de tweede molotovcocktail tegen het huis gooiden, renden ze alle drie weg richting de Generaal Maczeklaan. Misschien zijn ze daar al eerder die avond gezien, of daar ergens in de buurt. Misschien wel bij het tankstation aan de Alphensweg, hemelsbreed nog geen honderd meter van het huis. Opvallend is namelijk dat er die avond bij dat tankstation een hele kleine hoeveelheid is getankt.

]]>
Was dit nou volkomen misplaatste baldadigheid? Of was dit een gerichte actie? Heeft iemand die avond, zondag 27 december, drie mannen bij dat tankstation bezig gezien? Als er mensen zijn die ons daar meer over kunnen vertellen, laat van u horen dus!

]]>
]]>
51.4451366 4.9295231
Baarle-Nassau, Waalwijk, Bladel, Sprang-Capelle - Beschoten woningen, molotovcocktails, diefstal en cybercrime in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/19/08-beschoten-woningen-molotovcocktails-diefstal-en-cybercrime-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 25 januari uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven. We vragen aandacht voor twee beschietingen in Sprang-Capelle, een diefstal in Bladel, cybercrime en brandstichting met molotovcocktails in Baarle-Nassau. Tue, 19 Jan 2021 08:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/19/08-beschoten-woningen-molotovcocktails-diefstal-en-cybercrime-in-bureau-brabant.html 2021-01-19T08:57:00Z Molotovcocktails tegen woning gegooid

Op zondag 27 december worden er twee molotovcocktails tegen een huis aan de Nassaulaan in Baarle-Nassau gegooid. Op bewakingsbeelden zijn drie daders te zien die voor het huis langs lopen/rennen. Eerst wordt er een fles tegen het huis gegooid, die vat geen vlam. De tweede fles wordt even later gegooid. Die tweede vat wel vlam, een flink deel van de voorgevel staat even in de vlammen. Wij zoeken de daders!

]]>
Diefstal van elektrische fiets

Op vrijdag 27 november 2020 zette een vrouw haar elektrische fiets neer bij een supermarkt aan de Sniederslaan in Bladel. De fiets werd op slot gezet. Toen ze ongeveer 20 minuten later terug kwam, zag ze dat haar fiets weg was. Op de camerabeelden van de supermarkt is de diefstal vastgelegd.

Een man loopt naar de elektrische fiets die in de stalling staat, weet ‘m binnen no-time van het slot te krijgen, stapt er op en fietst er mee weg. Wie is deze man?

]]>
Duizenden euro’s buitgemaakt door phishing

In april 2020 ontving een vrouw uit Waalwijk een sms waarin stond dat haar bankpas bijna verviel. Ze klikte op de bijgevoegde link, maar had niet door dat het een valstrik was. Haar gegevens kwamen dus niet bij de bank terecht, maar bij criminelen. En die gingen daarmee aan de haal. Voor duizenden euro’s besteedden ze bij verschillende winkels. Een man die dus met het geld van een ander in een computerwinkel afrekende staat op beeld. Wij zoeken hem!

]]>
Woningen beschoten in Sprang-Capelle

Vorig jaar, in 2020, waren er in Sprang Capelle twee schietincidenten. Op donderdag 13 februari werd een huis aan de Nieuwevaart beschoten. Op 5 december werd in diezelfde straat een andere woning beschoten. We brengen de beschietingen als los van elkaar staande incidenten. Wel hoort de politie graag van getuigen of er mogelijk toch verbanden zijn.

De eerste beschieting gebeurde op donderdag 13 februari om 02.15 uur. De schutter en het schieten zelf hebben we helaas niet op beeld. Maar wel zeer waarschijnlijk zijn auto. Het is waarschijnlijk een soort bestelauto, eentje met een donkere strip aan de zijkant. Dan de tweede beschieting. Het is net zaterdag 5 december geworden, de dag van Sinterklaas. Het is iets over half twee ‘s nachts.  Op camerabeelden zien we een man op een fiets langzaam over een graspad fietsen, tegenover het huis van de beschieting. We zien de man uit het graspad komen en de weg opdraaien. Voor het huis haalt hij een pistool uit z’n jaszak en schiet vijf keer op het huis. En dan is het weer voorbij. De man fietst weg, in de richting van de Heistraat. Wie kan ons meer vertellen?

Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.

]]>
51.362963 5.2136395
Baarle-Nassau - Getuigenoproep brandstichting https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/28/getuigenoproep-brandstichting.html Zondagavond zijn er molotovcocktails tegen een woning gegooid aan de Nassaulaan. De politie onderzoekt dit maar vraagt ook de hulp in van bewoners. Mon, 28 Dec 2020 09:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/28/getuigenoproep-brandstichting.html 2020-12-28T09:30:00Z Op zondag 27 december 2020 om 21.50 uur kwam de melding binnen bij het operationeel centrum. Iemand had enkele flessen met een brandbaar goedje tegen de ramen van een woning gegooid. De vlammen hadden het pand zwartgeblakerd maar gelukkig was het daarbij gebleven. Een surveillance-eenheid werd ter plaatse gestuurd en startte een onderzoek. De bewoners waren erg geschrokken en deden aangifte. Camerabeelden worden bekeken.  Maar de politie vraagt de omgeving om hulp. Wie heeft zondagavond van dit incident iets gemerkt en kan ons helpen dit op te lossen. Graag uw informatie of eventuele camerabeelden via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen, via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006), of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M aan ons doorgeven.

]]>
51.4501519 4.9320101
Baarle-Nassau - Automobilist bij eenzijdig ongeval uit voertuig geslingerd https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/5/08-automobilist-bij-eenzijdig-ongeval-uit-voertuig-geslingerd.html Een 39-jarige man uit Baarle-Nassau is zondag 4 oktober 2020 omstreeks 20.00 uur op de Bredaseweg de macht over het stuur verloren en met zijn auto in een sloot beland. De bestuurder werd buiten het voertuig aangetroffen. Hij werd met verwondingen naar een ziekenhuis in Tilburg vervoerd. Daar is door een arts bloed afgenomen om vast te stellen of de bestuurder onder invloed van alcohol of andere stoffen verkeerde. Mon, 05 Oct 2020 10:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/5/08-automobilist-bij-eenzijdig-ongeval-uit-voertuig-geslingerd.html 2020-10-05T10:10:00Z De politie kreeg omstreeks 20.00 uur een melding dat op de Bredaseweg in Baarle-Nassau een auto in de sloot zou liggen. De melder was bang dat het voertuig in brand zou vliegen. De hulpdiensten zijn daarop met spoed ter plaatse gegaan. Ter plaatse bleek dat de bestuurder uit de auto was geslingerd. Hij werd naar het St. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg gebracht.

]]>
Onderzoek

Vermoedelijk is de bestuurder de macht over het stuur verloren nadat de auto eerst in de rechter- en daarna de linkerberm terecht kwam. Hierbij werd een deel van een vangrail en een verkeersbord eruit gereden. Uiteindelijk kwam de auto in een sloot terecht. Bij de aanrijding werden ook de erfafscheiding en poort van een huis beschadigd. Van een ander pand was de brievenbus beschadigd. Een verkeersongevallenanalist heeft ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld.

 

 

]]>
51.4451366 4.9295231
Castelre - Hennepkwekerij ontdekt na anonieme tip https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/8/08-hennepkwekerij-ontdekt-na-anonieme-tip.html Nadat de politie een anonieme tip ontving, trof zij zaterdagavond 6 juni een hennepkwekerij en een hennepstekkerij aan in een schuur aan de Schootsenhoek. Een dag later werd een 25-jarige man uit Tilburg aangehouden als verdachte. Hij zit vast voor onderzoek. Mon, 08 Jun 2020 11:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/8/08-hennepkwekerij-ontdekt-na-anonieme-tip.html 2020-06-08T11:13:00Z De politie trof zaterdagavond in een schuur bij de woning meerdere ruimtes aan, waarbij een sterke geur werd waargenomen. Hier werd de stekkerij en kwekerij aangetroffen met in totaal 384 planten, 21 moederplanten en 624 stekken. Op dat moment was er niemand aanwezig en werden er geen aanhoudingen verricht. Een dag later kreeg de politie een melding dat er nu een persoon op het terrein liep. Hij werd bij onze aankomst aangehouden en zit vast voor verder onderzoek. De drugs zijn in beslag genomen en vernietigd.

]]>
Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

  • Aanwezigheid van hennepgeur.
  • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.
  • Constant zoemend of ronkend geluid.
  • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.
]]>
51.4254365 4.781107999999999
Baarle-Nassau - Drugs, twee vuurwapens en zeven arrestaties bij invallen https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/11/08-drugs-twee-vuurwapens-en-zeven-arrestaties-bij-invallen-in-baarle-nassau.html Invallen van de politie in een loods aan de Chaamseweg en een chalet op een bungalowpark hebben dinsdagmiddag onder meer enkele tientallen kilo’s aan henneptoppen, twee vuurwapens en tienduizenden euro’s aan contant geld opgeleverd. Ook zijn acht auto’s in beslag genomen. Er werden zeven verdachten aangehouden. Wed, 11 Mar 2020 11:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/11/08-drugs-twee-vuurwapens-en-zeven-arrestaties-bij-invallen-in-baarle-nassau.html 2020-03-11T11:32:00Z Informatie en tips van burgers vormden enkele maanden geleden het startpunt voor een uitgebreid politieonderzoek naar een loods aan de Chaamseweg. Hierbij ontstond het vermoeden dat vanuit die loods drugs verkocht werden en dat mogelijk een chalet op een bungalowpark als bewaarplaats diende. De aanwijzingen hiertoe werden zo concreet dat in overleg met de officier van justitie werd besloten om dinsdagmiddag 10 maart 2020 een inval te doen in de loods en het chalet.

 

]]>
Hierbij werd het navolgende aangetroffen

-Twee vuurwapens met munitie;
-Tientallen kilo’s aan henneptoppen;
-Tienduizenden euro’s aan contant geld en waardevolle sieraden;
-Grote hoeveelheden  shag, ketamine en champagne.
- Een kogelwerend vest.  

]]>
Zeven arrestaties

Er zijn zeven verdachten aangehouden. Het gaat om een 28-jarige man uit Brussel, een 38-jarige Waalwijker, een 59-jarige man uit Mol, een 34-jarige man uit Ulicoten, een 32-jarige man uit Waspik, een 33-jarige man uit Zandhoven en een 31-jarige vrouw uit Tiel. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld. De recherche stelt een nader onderzoek in naar ieders aandeel. Bij de actie zijn acht auto’s in beslag genomen.

]]>
51.4451366 4.9295231
Ulicoten - Camping gedeeltelijk ontruimd na aantreffen busje met drugsafval, getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2019/augustus/25/08-camping-gedeeltelijk-ontruimd-na-aantreffen-busje-met-drugsafval.html Zaterdagavond werd een deel van een camping in Ulicoten ontruimd, nadat aan de rand van deze camping een busje met drugsafval was gedumpt. De brandweer kon een explosie van het aanwezige chemische afval niet uitsluiten. De politie is op zoek naar getuigen van de dumping. Sun, 25 Aug 2019 08:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/augustus/25/08-camping-gedeeltelijk-ontruimd-na-aantreffen-busje-met-drugsafval.html 2019-08-25T08:56:00Z Rond de klok van 22.30 uur kreeg de politie een melding dat er achter camping Ponserosa aan de Maaijkant in Ulicoten een bus in de berm stond. Kennelijk was gepoogd het busje in brand te steken en mogelijk stonden er vaten drugsafval in de laadruimte. Eenmaal ter plaatse zagen agenten inderdaad een grote hoeveelheid jerrycans in het busje staan. Daarom werd de brandweer, met een specialist chemische stoffen, ter plaatse geroepen. Die stelde een dusdanig explosief mengel vast dat uit voorzorg een veilige ring van minstens 25 meter rond het busje moest worden aangenomen. Dat betekende dat ook enkele campinggasten tijdelijk een ander onderkomen moesten zoeken.

Om het busje met gevaarlijke stoffen veilig te ontmantelen werken specialisten van de Brandweer, het milieuteam van de politie en een gespecialiseerd bergingsbedrijf samen. Uiteindelijk werden zo onder meer 18 vaten van 25 kg, 5 vaten van 200 liter en enkele vaten van meer dan 100 liter chemisch afval geborgen. De hulpdiensten zijn tot in de vroege ochtend bezig geweest met deze ontmanteling. De gevolgen die het gehad zou hebben als het busje daadwerkelijk in brand was gegaan zijn nauwelijks te overzien.

Veel gebruikers van synthetische drugs beseffen niet dat zij indirect bijdragen aan het gevaarlijke en ondermijnende karakter van drugshandel. Naast de gevaarzetting moet de eigenaar van de grond waarop het afval is gedumpt de schoonmaakkosten namelijk zelf betalen. Wanneer het de grond van de overheid betreft betaalt de overheid de kosten, met belastinggeld dat beter aan andere zaken besteed kan worden. Het is bizar dat inwoners op deze manier ongewild mee betalen aan de respectloze handel en wandel van criminelen en dat criminelen op deze manier burgers betrekken bij de criminele handel en het gevaar waar ze mensen aan blootstellen.

]]>
Getuigen gezocht

Was u getuige van de dumping? Of heeft u kort voor of na het incident iets verdachts gezien in de buurt van de camping? Meld dit dan bij de politie:

- via de banner onder dit bericht
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M
- anoniem via 0900-8844, niet uw naam zeggen en vragen naar TCI (Team Criminele Inlichtingen)

Heeft u camerabeelden van de openbare weg in de omgeving meld dit dan:
- via de banner onder dit bericht
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)

]]>
51.4638163 4.869340299999976