Alle berichten | Bergen op Zoom | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/bergen-op-zoom.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Bergen op Zoom nl Tue, 19 Feb 2019 10:54:42 GMT 2019-02-19T10:54:42Z nl Bergen op Zoom - Flinke vondst verdovende middelen in loods https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/17/08-flinke-vondst-verdovende-middelen-in-loods.html Tijdens een controle op donderdag 14 februari jl. in een loods aan de Kruisakkers is een flinke hoeveelheid verdovende middelen gevonden. Vier aanwezige personen zijn als verdachte aangehouden. nieuwsbericht Sun, 17 Feb 2019 11:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/17/08-flinke-vondst-verdovende-middelen-in-loods.html 2019-02-17T11:51:00Z Na een grondige doorzoeking van de loods zijn op verschillende plekken ruim 27 kilo hennep, 315 gram hasj en een ponypack cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. Ook zijn een C2000 signaalverstoorder (jammer), een sealapparaat, diverse bankpassen, enkele telefoons en kweekmateriaal verbeurd verklaard.

]]>
In het kader van het afpakken van crimineel geld zijn donderdag ook een bestelbus, een motor en een flinke hoeveelheid geld in beslag genomen. Het afpakken van crimineel geld is een belangrijk onderdeel van de strijd tegen de georganiseerde misdaad en de kleinere, veelvoorkomende criminaliteit. Veel delicten zijn gericht op geldelijk gewin. Geld is de drijfveer en de opbrengst van nagenoeg alle criminaliteit. Met het afpakken van crimineel verkregen vermogen raken OM, politie en ketenpartners criminelen op een plek die hen pijn doet, namelijk in de portemonnee. Het OM kan via strafzaken winsten afpakken, maar ook gebruik maken van een (hogere) geldboete, verbeurdverklaring of een schadevergoedingsmaatregel. Soms is het effectiever criminele winsten via andere wegen dan het strafrecht af te nemen, bijvoorbeeld via de Belastingdienst.

]]>
De verdachten, drie mannen van 37 - , 34 -, en 22 jaar uit Bulgarije en een 32-jarige man uit Den Haag zijn voor verhoor meegenomen naar een politiecellencomplex. Allen zitten voor nader onderzoek nog vast in zogenaamde ‘beperkingen’ . Wanneer een verdachte in beperkingen zit, betekent dit dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. Alleen contact met de advocaat is toegestaan, maar ook de advocaat is gebonden aan de beperkingen. De advocaat mag dan namelijk inhoudelijk niet over de zaak praten met de buitenwereld, dus ook niet met de familie van de verdachte. Meer aanhoudingen binnen dit onderzoek worden niet uitgesloten.

]]>
Zondagochtend 17 februari is een vijfde verdachte aangehouden in deze zaak. Het gaat om een 34-jarige man uit Bergen op Zoom.

]]>
Agent heeft hennepplant in handen 51.50473119999999 4.2779381000000285
Krabbendijke/Bergen op Zoom - Zwalkende bestuurder op A58 aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/16/08-zwalkende-bestuurder-op-a58-aangehouden.html Afgelopen nacht is een 35-jarige man uit Hove (B) aangehouden op het Boerhaaveplein langs de A58 nadat hij betrapt is op het rijden onder invloed van drugs. nieuwsbericht Sat, 16 Feb 2019 13:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/16/08-zwalkende-bestuurder-op-a58-aangehouden.html 2019-02-16T13:44:00Z Na een melding over vreemd rijgedrag op de A58 nabij Krabbendijke wordt een eenheid er op uitgestuurd. Agenten zien als snel een voertuig rijden die met wisselende snelheid (tussen de 40 en 110 km/u) twee rijbanen nodig heeft om vooruit te komen. Voor de veiligheid gaat de politieauto achter de verdachte rijden. Optische- en geluidssignalen en een stopteken worden aangezet om de aandacht van de bestuurder te trekken. Deze is kennelijk zo in zichzelf gekeerd dat alle aandachtrekkerij aan hem voorbij gaat.

]]>
Voor de veiligheid gaat de politieauto midden op de rijbaan rijden zodat achteropkomend verkeer niet kan passeren. Voor knooppunt De Markiezaten rijdt de verdachte zijn auto tot in de assen vast in de berm. Daar wordt de man uit zijn voertuig geholpen. Deze is drijfnat van het zweet en zichtbaar in de war. Er komt geen zinnig woord uit. Een speekseltest slaat positief aan op cocaïne en THC. Gezien zijn toestand wordt een ambulance opgeroepen die de man voor onderzoek naar het ziekenhuis brengt.

]]>
In het ziekenhuis rollen twee zakken met gedroogde hennep en twee kleine gripzakjes met cocaïne uit zijn jaszak. De drugs is in beslag genomen. Na bloedafname voor een nauwkeurige alcohol- en drugstest is de man aangehouden en voor verhoor overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zit hij nog vast.

]]>
51.4214668 4.099847299999965
Bergen op Zoom - Oplettende burger attendeert politie op woninginbrekers https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/16/08-oplettende-burger-attendeert-politie-op-woninginbrekers.html Vrijdagavond zijn twee mannen in de Grétrystraat aangehouden als verdachten van een woninginbraak in de Sibeliusstraat. nieuwsbericht Sat, 16 Feb 2019 12:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/16/08-oplettende-burger-attendeert-politie-op-woninginbrekers.html 2019-02-16T12:50:00Z Een oplettende omwonende waarschuwt rond 20.00 uur de politie als deze twee personen over een schutting aan de achterzijde van de Sibeliusstraat ziet klimmen en een derde persoon op de uitkijk lijkt te staan. Opgeroepen agenten treffen in de Grétrystraat een 27-jarige man uit Nieuwegein en een 26-jarige man uit Oosterhout aan. Beide mannen zijn aangehouden op verdenking van voorbereidingshandelingen tot een inbraak. Een auto van één van hen is in beslag genomen.

]]>
Kort na de aanhoudingen komt er een vrouw naar de agenten toe lopen. Zij vertelt dat inbrekers bij haar in de woning aan de Sibeliusstraat zijn geweest. Beide mannen zijn voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar een politiecellencomplex. Zij worden gezien als verdachten van de woninginbraak. Naar de derde verdachte wordt nog gezocht. Deze is volgens een getuige vermoedelijk richting de Ravelstraat weggelopen.

]]>
51.5046493 4.296168500000022
Bergen op Zoom - Verschillende (pogingen) straatroven in Bergen op Zoom https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/10/08-verschillende-pogingen-straatroven-in-bergen-op-zoom.html In de afgelopen dagen zijn verschillende mensen het slachtoffer geworden van straatroven in Bergen op Zoom. Vrijdag aan het eind van de middag werd een vrouw van haar tas beroofd op de Van Konijnenburgweg, zaterdagmiddag en –avond volgden nog meer straatroven of pogingen daartoe. nieuwsbericht Sun, 10 Feb 2019 13:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/10/08-verschillende-pogingen-straatroven-in-bergen-op-zoom.html 2019-02-10T13:47:00Z De politie is nog op zoek naar getuigen die ons mogelijk kunnen helpen bij het onderzoek. Mocht u iets weten dat verband kan houden met deze straatroven, of hebt u zelfs iets gezien van de beschreven berovingen, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het algemene nummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Als u liever niet met de politie praat, maar u vindt het wel belangrijk om uw informatie te delen, dan kan dat ook (gegarandeerd anoniem) via Meld Misdaad Anoniem. Bezoek hun website (www.meldmisdaadanoniem.nl) of bel op 0800-7000. Vermeld bij uw contact graag zaaknummer 2019-031301.

Zaterdagmiddag rond 13.15 uur liep een 53-jarige vrouw bij winkelcomplex De Zeeland over de Escarp in Bergen op Zoom. Op een gegeven moment voelde zij dat haar tas van haar schouder gerukt werd. De vrouw kwam hierdoor ten val en liep hierbij letsel op. De beroving werd gepleegd door een man op een scooter. Nadat hij de tas gegrepen had ging de man er vandoor. De vrouw heeft een signalement doorgegeven aan de politie. In de tas zat o.a. een portemonnee met bankpassen. Enige tijd later zijn met de bankpassen goederen afgerekend in verschillende winkels in de buurt.

]]>
Zaterdag aan het begin van de avond, rond 18.15 uur, was het weer raak. Een 61-jarige vrouw liep door de Kloosterstraat toen er een scootertje langs haar reed en haar tas van haar schouder probeerde te rukken. Omdat het hengsel brak kreeg de dief de tas niet te pakken, maar de vrouw kwam wel ten val. Zij raakte licht gewond. Door de schrik kon de vrouw niet meer reproduceren hoe de berover eruit zag, maar een vriendin van haar, die naast haar liep op het moment van de diefstal, kon dat wel. Zij gaf het signalement door in een getuigenverklaring.

Later op de avond, zo omstreeks 21.55 uur, liep een 49-jarige man met zijn dochter van 15 over de Korenmarkt nadat hij zijn auto geparkeerd had. Ineens kwam er vanuit het niets een man tussen de auto’s vandaan die hem bedreigde met een mes. Hij wilde geld. Het slachtoffer raakte in een worsteling met zijn belager en beide mannen vielen op de grond. De dochter probeerde de dief nog weg te trekken, maar zij werd door hem op de grond gegooid en kwam ten val. Toen zowel het slachtoffer als zijn dochter om hulp begonnen te roepen bedacht de berover zich en ging hij er vandoor. Zonder buit. Maar wel met achterlating van twee geschrokken mensen.

]]>
Omdat de slachtoffers van straatroven vaak erg onder de indruk zijn van dergelijke gebeurtenissen, hebben dit soort zaken een hoge prioriteit bij de politie. Daarom doen we er alles aan om de dader(s) van straatroven te pakken. Ook nu, naar aanleiding van deze vier voornoemde gebeurtenissen, zijn politiemensen hard op zoek gegaan naar mensen die als verdachte kunnen worden aangemerkt. Omdat er bij verschillende winkels met gestolen pinpassen was betaald zijn camerabeelden uit de winkels opgevraagd. Ook zijn verklaringen van winkelpersoneel opgenomen en zijn signalementen van de mogelijke dader(s) verspreid onder de dienstdoende politiemensen.

]]>
Dat laatste resulteerde zaterdagavond rond 21.55 uur in de aanhouding van een 33-jarige man uit Halsteren. Hij reed op zijn scooter over de Gertrudisboulevard toen agenten hem passeerden en zagen dat hij aan het signalement voldeed van de beroving die vrijdagmiddag gepleegd was op de Van Konijnenburgweg. Na een korte achtervolging te voet konden agenten de man staande houden. Hij bleek in het bezit te zijn van twee messen. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij zal worden gehoord. De scooter waar de man op reed en de kleding die hij droeg ten tijde van de aanhouding zijn door de politie in beslag genomen ten behoeve van het verdere onderzoek. In dit onderzoek wordt ook bekeken of deze man verantwoordelijk kan zijn voor de andere straatroven die zijn gepleegd. De aangehouden verdachte is zondagmiddag in verzekering gesteld op last van de (hulp)officier van justitie.

]]>
Omdat straatroven zo vaak voorkomen en omdat de psychische, lichamelijke en materiele schade groot is heeft de politie op haar website een speciale themapagina met betrekking tot dit onderwerp gemaakt. Dit is de pagina https://www.politie.nl/themas/straatroof.html Op die themapagina vindt u informatie over wat de politie precies doet tegen straatroven, wat u moet doen als bijvoorbeeld uw telefoon wordt gestolen, welke zaken u bij een aangifte moet doorgeven, maar ook staan er tips op om een straatroof te voorkomen.

]]>
51.50084279999999 4.266343300000017
Bergen op Zoom - Jongen vernielt politieauto https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/10/08-jongen-vernielt-politieauto.html In de nacht van zaterdag op zondag, rond 01.40 uur, is een 19-jarige jongen uit Steenbergen aangehouden door de politie wegens vernieling van een politieauto. nieuwsbericht Sun, 10 Feb 2019 12:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/10/08-jongen-vernielt-politieauto.html 2019-02-10T12:41:00Z Agenten zagen een groepje jongeren aan komen lopen in een zijstraat van de Grote Markt. Het groepje liep langs hun dienstvoertuig. Althans, de meeste leden van het groepje liepen er netjes langs. Een jongeman vond het nodig om op de motorkap van de politieauto te springen. Hierdoor ontstond schade aan de auto.

De agenten die op het incident stonden te kijken gaven hun collega’s op de fiets door wat er gebeurd was. Zij besloten de jongeman aan te spreken op zijn gedrag en fietsten naar hem toe. De jongeman ging er echter vandoor. In de Fortuinstraat kon hij worden aangehouden.

De jongeman is overgebracht naar een politiecellencomplex. Hij zal vandaag worden gehoord over de vernieling waar hij verantwoordelijk voor is.

]]>
51.4947902 4.285874000000035
Bergen op Zoom - Tas gestolen bij straatroof Bergen op Zoom https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/9/08-tas-gestolen-bij-straatroof-bergen-op-zoom.html Vrijdagmiddag rond 17.00 uur loopt een 60-jarige vrouw uit Sliedrecht van haar werk naar haar auto. Ze draagt haar schoudertas over haar schouder. Op de Van Konijnenburgweg voelt ze dat haar tas van haar schouder gerukt wordt. Ze struikelt, maar valt niet. Ze ziet nog net een jongen op een scootertje er met haar tas vandoor gaan in de richting van De Zeeland, het winkelcomplex aan de Markiezaatsweg in Bergen op Zoom. nieuwsbericht Sat, 09 Feb 2019 09:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/9/08-tas-gestolen-bij-straatroof-bergen-op-zoom.html 2019-02-09T09:21:00Z De jongen die er vandoor gaat met haar tas betreft een getinte jongen van ongeveer 17 jaar oud. Hij draagt een blauw jack met een capuchon. Aan de capuchon zit een bontkraag. Hij draagt de capuchon op zijn hoofd op het moment dat hij de tas rooft. De vrouw wordt opgevangen door een winkelier uit de buurt. Ze belt de politie en doet aangifte van de diefstal van haar tas.

Even later ziet ze de jongen weer rijden op zijn lichtgrijze scooter. Nu heeft hij zijn capuchon niet op, maar een soort mutsje.

Wanneer de vrouw haar bankpas blokkeert hoort ze dat er zojuist is gepind met haar pas. Dit is vermoedelijk gedaan bij een supermarkt aan de Vogelaar. Het is niet bekend hoe groot het bedrag is dat is gepind met haar bankpas.

]]>
De politie stelt een onderzoek in. Hierbij worden uiteraard ook de camerabeelden gebruikt die gemaakt werden tijdens de geldopname. Bent u getuige geweest van deze straatroof, of hebt u meer informatie over de dader? Dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het algemene nummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Wanneer u uw informatie liever (gegarandeerd) anoniem deelt dan kan dat via de website van Meld Misdaad Anoniem (www.meldmisdaadanoniem.nl) of telefonisch (0800-7000). Vermeld bij contact graag zaaknummer 2019-031301.

Politie Zeeland-West-Brabant stelt hoge prioriteit aan het oplossen van straatroven. De politie probeert er zoveel mogelijk te voorkomen én op te lossen. De impact van een straatroof op slachtoffers is immers groot. Daarnaast doet de politie ook een nadrukkelijk beroep op de alertheid van burgers door verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.

]]>
51.50084279999999 4.266343300000017
Bergen op Zoom - Handelshoeveelheid hennep bij man in beslag genomen https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/5/08-handelshoeveelheid-hennep-bij-man-in-beslag-genomen.html Op de Florastraat is maandagmiddag 4 februari een 19-jarige Bergenaar opgepakt. Hij had zo’n twintig zakjes met hennep op zak. nieuwsbericht Tue, 05 Feb 2019 12:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/5/08-handelshoeveelheid-hennep-bij-man-in-beslag-genomen.html 2019-02-05T12:47:00Z Agenten kregen rond 14.00 uur de melding dat er in de straat drugs gedeald zou worden vanuit een auto. De 19-jarige bestuurder werd aan de kant gezet en de dienders zagen in het bijrijdersportier direct een zakje hennep liggen. Ze vroegen vervolgens aan de verdachte of hij nog meer op zak had. De man haalde uit de armleuning nog een zakje met hennep tevoorschijn. Daarop besloten de agenten hem te fouilleren, op zoek naar meer drugs. De verdachte bleek enkele honderden euro’s op zak te hebben. De auto werd verder doorzocht. In het middenconsole bleek een grote zak te liggen met daarin een twintigtal kleine zakjes met hennep. De man is vervolgens aangehouden op verdenking van drugsbezit. Hij is ingesloten voor verder onderzoek en vandaag in vrijheid gesteld.

]]>
51.50342750000001 4.282919900000024
Bergen op Zoom - Gezocht - Diefstal bankpas en frauduleus pinnen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/januari/08-diefstal-bankpas-en-frauduleus-pinnen.html De bankpas van deze oudere vrouw werd gestolen waarna er spullen mee werden gekocht. verdachte Mon, 04 Feb 2019 16:08:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/januari/08-diefstal-bankpas-en-frauduleus-pinnen.html 2019-02-04T16:08:00Z Op 7 augustus 2018 om 14.10 uur was een 71 jarige vrouw aan het winkelen bij winkelcentrum De Zeeland aan de Markiezaatsweg in Bergen op Zoom. Ze had daar eerst gepind bij een geldautomaat bij de AH. Vervolgens had ze boodschappen gedaan bij diezelfde winkel. Rond 14.50 uur kwam ze bij de kassa en zag dat haar tas open stond. Haar portemonnee was gestolen. Toen het slachtoffer de bank belde bleek er al met haar pas gepind te zijn. Dit gebeurde op 7 augustus 2018 om 14.40 uur bij een automaat aan de Sint Josephstraat in Bergen op Zoom. Op de beelden is een vrouw met een zonnebril te zien.

]]>
Wie herkt de vrouw op de beelden of heeft andere informatie over deze zaak?

]]>
]]>
51.4808915 4.2841081999999915
Bergen op Zoom - Man aangehouden op verdenking van woning- en auto-inbraak https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/2/08-man-aangehouden-op-verdenking-van-woning--en-auto-inbraak.html Politiemensen hebben in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 februari 2019 rond 03.00 uur op de kruising van de Waalstraat en de Merwedelaan een 43-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van woninginbraak en auto-inbraak. nieuwsbericht Sat, 02 Feb 2019 08:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/2/08-man-aangehouden-op-verdenking-van-woning--en-auto-inbraak.html 2019-02-02T08:44:00Z De agenten reageerden op een melding dat er was ingebroken in een woning in de Waalstraat. Een oplettende getuige had verdachte geluiden gehoord en kort daarna een verdacht persoon zien weglopen en waarschuwde de politie. Toen de agenten die op de melding reageerden bijna in de Waalstraat waren, zagen ze een man staan die voldeed aan het opgegeven signalement en spraken hem aan.

]]>
Andere politiemensen constateerden ondertussen dat iemand geprobeerd had in te breken in een woning in de Waalstraat, waarna de verdachte werd aangehouden. Hij bleek inbrekerswerktuig op zak te hebben. Hij moest mee naar het bureau voor nader onderzoek en verhoor. 
Toen de agenten verder gingen met hun onderzoek, troffen ze in de Amstelstraat een auto aan waarin was ingebroken. Ze nemen deze auto-inbraak in het onderzoek mee, net als een in de nacht van 31 januari op 1 februari gepleegde auto-inbraak op de Noordsingel, waarbij een man is gezien die eveneens aan het signalement van de nu aangehouden verdachte voldoet. 
De politie zet het onderzoek vandaag voort en verricht onder andere sporenonderzoek. De verdachte zit nog vast.

]]>
51.4867481 4.285107899999957
Eindhoven, Geldrop, Cuijk, Bergen op Zoom - Uitzending Bureau Brabant maandag 4 februari 2019 https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/30/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-4-februari-2019.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 4 februari weer uw hulp bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals een overval in Eindhoven, een inbraak in Geldrop en diefstallen in Cuijk en Bergen op Zoom. nieuwsbericht Thu, 31 Jan 2019 10:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/30/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-4-februari-2019.html 2019-01-31T10:47:00Z Inbraak in een vrijstaande woning
Geldrop - Op 17 september 2018 tussen 19.35 uur en 19.45 uur werd er ingebroken in een vrijstaande woning aan de Haagdoorn in Geldrop. De bewoners waren op vakantie. ‘s-Avonds ging het alarm af en de uitwonende zoon des huizes zag dat er was ingebroken. Een van de slaapkamerramen was er in zijn geheel uitgehaald en lag in de tuin. De woning was deels doorzocht. Er werd contant geld en horloges gestolen. Na de inbraak renden ze via de achterzijde weg. Om in de tuin te komen moet je over een hek klimmen.

De daders staan op beeld en wij tonen u deze beelden. Maar we geven ook tips over hoe je het risico op een inbraak kunt verkleinen.

Diefstal van een handtas uit de personeelsgarderobe
Cuijk - Op zondag 5 augustus 2018 tussen 15 en 17 uur werd er een handtas met inhoud gestolen vanuit de personeelsgarderobe van supermarkt Jan Linders aan de Grotestraat in Cuijk. De personeelsgarderobe is vanuit de winkel te bereiken via een toegangsdeur met code. Van buiten is deze te bereiken via een personeelsingang. Toen een medewerkster die dag om 17 uur aan haar pauze begon, wilde ze haar handtas pakken die in de personeelsgarderobe stond. Ze ontdekte toen dat haar handtas was gestolen. Ze heeft haar pas meteen laten blokkeren, maar er was toen al mee gepind bij een andere supermarkt in Cuijk. Er waren sigaretten mee betaald

Op camerabeelden zien we de vermoedelijke dader, die er na enkele pogingen in slaagt via de personeelsingang binnen te komen. We zien hem er vandoor gaan met de tas van de medewerkster. Wie herkent deze dief?

Diefstal van een bankpas en frauduleus pinnen
Bergen op Zoom - Op 7 augustus 2018 rond 14.10 uur was een 71-jarige vrouw aan het winkelen bij winkelcentrum De Zeeland aan de Markiezaatsweg in Bergen op Zoom. Ze had daar eerst gepind bij een geldautomaat. Vervolgens heeft ze boodschappen gedaan bij een supermarkt Rond 14.50 uur kwam ze bij de kassa en zag dat haar tas open stond. Haar portemonnee was gestolen. Toen het slachtoffer de bank belde bleek er al met haar pas gepind te zijn. Dit gebeurde diezelfde dag om 14.40 uur bij een automaat aan de Sint Josephstraat. Op de beelden is een vrouw met een zonnebril te zien.

Wie herkent deze vrouw op de beelden?

Overval op een supermarkt
Eindhoven - Op vrijdag 16 november vorig jaar werd een PLUS filiaal aan de Woenselsestraat in Eindhoven overvallen door een vermomde man met een vuistvuurwapen. Omstreeks 19.40 uur kwam de overvaller binnen en liep naar de servicebalie. Onder bedreiging met een vuurwapen werd een medewerkster gedwongen om het geld uit de kassa in een tasje te doen. De dader had de tas bij zich. Hierna liep hij naar een kassa en dwong de kassière om ook geld in het tasje te doen. Hierna rende hij naar de uitgang. Hij liep daarbij nog tegen de elektronische deuren op. Hierna rende de dader weg en verdween uit het zicht.

De overval is vastgelegd op beveiligingsbeelden en wij willen natuurlijk weten wie de overvaller herkent.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.4625157 5.472612600000048
Bergen op Zoom - Man bij pinautomaat bestolen https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/21/08-man-bij-pinautomaat-bestolen.html Een 32-jarige man is gistermiddag, zondag 20 januari, snel aangehouden nadat hij geld had gestolen van iemand die net gepind had. nieuwsbericht Mon, 21 Jan 2019 07:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/21/08-man-bij-pinautomaat-bestolen.html 2019-01-21T07:05:00Z Een man pinde geld rond 15.00 uur bij een bankautomaat aan het Peter Vineloolaan.  Er kwam een man achter hem staan die hem om geld vroeg. Toen het geld uit de automaat kwam, pakte de dief het snel en rende weg. De benadeelde is er achter aan gerend. Agenten zagen vanuit het politiebureau aan de overkant de mannen rennen en vertrouwden het niet. Ze zijn direct naar buiten gegaan en hebben de gelddief in de kraag gevat. De verdachte is aangehouden en verhoord. De benadeelde deed aangifte en kreeg het geld terug. 

]]>
In de boeien, aangehouden 51.4905078 4.292521500000021
Bergen op Zoom - Maaltijdbezorger van portemonnee beroofd https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/20/08-maaltijdbezorger-van-portemonnee-beroofd.html Zaterdagavond is een maaltijdbezorger (22) van zijn portemonnee beroofd in een tunneltje aan het Tunnelpad. Hij is daarbij licht gewond geraakt. nieuwsbericht Sun, 20 Jan 2019 11:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/20/08-maaltijdbezorger-van-portemonnee-beroofd.html 2019-01-20T11:34:00Z Het slachtoffer is omstreeks 18.15 uur met een bedrijfsscooter op pad. Achterop zit een warmhoudbak voor maaltijden. Op het moment dat hij door het fietstunneltje rijdt, springt er ineens een man vanuit de bosjes voor zijn scooter. Als het slachtoffer stopt, wordt hij gedwongen om zijn portemonnee af te geven. Om zijn woorden kracht bij te zetten slaat de belager een paar maal op de helm en de kaak van de maaltijdbezorger. Zodra hij de buit binnen heeft, rent de man weg richting de Zwitserlandstraat.

]]>
Het slachtoffer omschrijft de dader als volgt: ongeveer 30 jaar oud met een normaal postuur en een geschatte lengte van 1.75 m. Op het moment van de overval draagt deze een zwartkleurige gewatteerde jas met een capuchon over zijn hoofd. Verder is bekend dat hij een zware stem en een Hollands accent heeft.

]]>
Wij zijn op zoek naar mensen die omstreeks 18.15 uur iets verdachts hebben gezien in of in de directe omgeving van het fietstunneltje aan het Tunnelpad in Bergen op Zoom. Hebt u informatie? Deel deze dan via 0900 8844 of via het Politie WhatsApp nummer 06 12007006. Belt u liever anoniem? Bel dan 0800 7000. Vermeld bij uw reactie zaaknummer 2019015560.

]]>
51.5061771 4.285700899999938
Bergen op Zoom en Roosendaal - Politie arresteert twee bestuurders met drugs https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/13/08-drugs-bergen-op-zoom-en-roosendaal.html Zaterdagavond werden aan de Van Beethovenlaan in Roosendaal en de Parallelweg in Bergen op Zoom twee automobilisten aangehouden omdat ze drugs bij zich hadden. nieuwsbericht Sun, 13 Jan 2019 09:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/13/08-drugs-bergen-op-zoom-en-roosendaal.html 2019-01-13T09:35:00Z Rond 20.45 uur zagen agenten bij de Takspui dat een automobilist vermoedelijk drugs dealde. Bij controle in de auto op de Van Beethovenlaan werd bijna 50 gram soft- en harddrugs gevonden. Ook trof de politie bijna 800 euro aan. De drugs en het geld werden in beslag genomen. De man (21) uit Tholen werd aangehouden en voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. De zaak wordt verder onderzocht.

]]>
Rond 22.10 uur zagen andere agenten op de Mozartlaan een auto rijden, welke bij de politie bekend is met verdovende middelen zaken. De auto en de twee inzittenden werden op de Parallelweg gecontroleerd. Uit de auto kwam gelijk een henneplucht. De bestuurder had 25 gram hasj bij zich. Ook troffen de agenten ruim 500 euro aan. De softdrugs en het geld werden in beslag genomen. De man (19) uit Bergen op Zoom werd aangehouden en voor verder onderzoek en verhoor ook naar een politiecellencomplex gebracht.

]]>
51.49457580000001 4.287162200000012
Roosendaal - Drietal aangehouden na mishandeling buschauffeur https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/9/08-aanhoudingen-roosendaal.html Dinsdagmiddag werden op het Stationsplein twee vrouwen en een man aangehouden, nadat ze een buschauffeur hadden geschopt en geslagen. nieuwsbericht Wed, 09 Jan 2019 10:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/9/08-aanhoudingen-roosendaal.html 2019-01-09T10:46:00Z Het incident gebeurde rond 17.30 uur. In de buurt van het station ontstond een ruzie tussen enkele mensen en een buschauffeur. De man werd door diverse mensen belaagd. Hierbij werd hij geschopt en geslagen. Met behulp van voorbijgangers werd het conflict beëindigd.

]]>
Twee vrouwen en een man werden door de politie aangehouden. Het gaat om een vrouw (21) uit Bergen op Zoom, een vrouw (24) uit Dinteloord en een man (29) uit Roosendaal. Het drietal is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Zij zitten nog vast.

]]>
De buschauffeur deed aangifte van openlijke geweldpleging. De zaak wordt door de politie onderzocht.

]]>
51.53584900000001 4.465321300000028
Bergen op Zoom - Onderzoek gestart na plofkraak geldautomaat https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/7/08-onderzoek-gestart-na-plofkraak-geldautomaat.html De politie is een onderzoek gestart nadat vermoedelijk twee mannen een plofkraak hebben gepleegd op een geldautomaat aan de Zandstraat. Flinke schade aan het gebouw en in de omgeving. nieuwsbericht Mon, 07 Jan 2019 09:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/7/08-onderzoek-gestart-na-plofkraak-geldautomaat.html 2019-01-07T09:10:00Z Op maandag 7 januari 2019 03.50 uur kwamen er verschillende meldingen binnen dat er een ontploffing had plaatsgevonden in de Zandstraat. Het was al snel duidelijk dat het om een plofkraak ging bij een pinautomaat. Verschillende politie-eenheden en eenheden van de Koninklijke Marechaussee werden naar het incident gestuurd. Getuigen meldden dat er een brommer of iets dergelijks was weggereden met twee mannen erop. Er werd direct een zoekactie gestart. Helaas werd er verder niemand gevonden.

]]>
De omgeving van de pinautomaat werd ruim afgezet ivm de gevaarszetting. Explosievenexperts en Forensische rechercheurs werden opgeroepen om de plaats delict te onderzoeken. De schade aan het pand waar de automaat in zat is aanzienlijk. In de omgeving was een ruit van een woning gesneuveld door de klap en enkele geparkeerde auto’s waren beschadigd. Het is nog onbekend of er iets buit is gemaakt.

]]>
Enkele getuigen meldden zich direct bij de politie. Maar het team wat deze zaak onderzoekt wil graag in contact komen met mensen die de afgelopen tijd iets vreemds of verdachts hebben gezien bij de pinautomaat. Ook wil het team weten of er mensen zijn in de omgeving van de automaat die de verdachten hebben zien vluchten en daar misschien ook camerabeelden van hebben. Iedere tip is welkom al dan niet anoniem.

Heeft u tips of informatie, meld dit dan:
- via de banner onder dit bericht
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M
- anoniem via 0900-8844, niet uw naam zeggen en vragen naar TCI (Team Criminele Inlichtingen)

Heeft u camerabeelden van de openbare weg in de omgeving meld dit dan:
- via de banner onder dit bericht
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)

]]>
51.5052055 4.294834199999968