Alle berichten | Bergen op Zoom | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/bergen-op-zoom.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Bergen op Zoom nl Mon, 28 Sep 2020 03:18:45 GMT 2020-09-28T03:18:45Z nl Zeeland, De Markiezaten - 'Tuinsetdieven' actief, meld verdachte situaties https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/24/08-tuinsetdieven-actief-meld-verdachte-situaties.html In de laatste paar weken zijn veel tuinsets weggenomen uit tuinen van mensen in de provincie Zeeland en Roosendaal. De politie waarschuwt om uw eigendommen goed op te bergen en verdachte situaties te melden. nieuwsbericht Thu, 24 Sep 2020 14:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/24/08-tuinsetdieven-actief-meld-verdachte-situaties.html 2020-09-24T14:00:00Z In totaal werd al elf keer aangifte gedaan in de maand september. In ’s-Gravenpolder, Wilhelminadorp, Roosendaal, Grijpskerke en Goes werden tuinsets in het duurdere segment meegenomen door (tot nu toe) onbekende daders.

]]>
In de maand april van dit jaar sloegen ‘tuinsetdieven’ ook verschillende malen toe, toen met name in Vlissingen, Hansweert, Tholen, Lepelstraat en Roosendaal.

In Lepelstraat ging in april van dit jaar een benadeelde een kijkje nemen bij een verdachte auto, omdat hij zojuist het slachtoffer was geworden van de diefstal van zijn tuinmeubilair. De man had beet. In de verdachte auto zag hij zijn tuinset liggen. Hij belde meteen de politie en er konden drie verdachten worden aangehouden. Dit betroffen twee mannen uit Vlissingen en een man uit Tholen.

]]>
Zorg ervoor dat uw tuinmeubilair in een afgesloten tuin staat, of opgeborgen wordt in een berging of schuur die ook af te sluiten is. Wanneer dat mogelijk is, kunt u uw tuinmeubilair ook aan elkaar vastmaken door er een staalkabel doorheen te trekken en die met een goed slot af te sluiten. Op die manier maakt u het dieven zo moeilijk mogelijk. En dát is de bedoeling. Eén stoel is immers makkelijker mee te nemen dan bijvoorbeeld vier stoelen en een tafel die aan elkaar verbonden zijn.

]]>
De politie vraagt u om verdachte situaties te melden bij ons. U bent er zelf het best van op de hoogte wie er wél en vooral níet thuishoort in uw buurt. Ziet u verdachte personen of voertuigen in u buurt, laat het ons dan ook weten. Denk niet: “Het zal wel niks zijn”, of: “De buurman/-vrouw belt wel”. Wij hebben liever dat we voor niets komen dan dat er weer een boef zijn slag kan slaan. Als we allemaal een beetje opletten dan wordt de pakkans groter en zorgen we er met z’n allen voor dat onze spullen ook in ons eigen bezit blijven. Noteer dus opvallende kenmerken van personen en/of voertuigen en geef die door aan ons.

]]>
Vaak schatten dieven eerst hun kansen in. Ze kijken bij woningen of tuinen naar binnen en oriënteren zich op de spullen die makkelijk mee te nemen zijn. Ze bekijken de buurt, zien of buurtbewoners goed op hun omgeving letten, kijken hoe snel ze weg kunnen komen, kortom; ze bereiden zich goed voor. Dit gedrag zou moeten opvallen als u uw buurt goed kent. Dit gedrag is typisch ‘verdacht gedrag’. Of, er staat al even een busje in uw straat. U ziet niemand bij het busje, maar u weet ook (omdat u uw eigen straat goed kent) dat dat busje er niet thuishoort. Ook dat is een ‘verdachte’ situatie. Dit soort zaken meld u het liefst zo snel mogelijk, bij de politie. Dat kan via 0900-8844

Bij situaties die spoedeisend zijn, als u bijvoorbeeld daadwerkelijk ziet dat er op enig moment een tuinset wordt weggenomen of in een auto wordt geladen, dan belt u 112. Neem goed kenmerken van de dader (lengte, postuur, kleding, bril, opvallende tatoeages, haardracht, geschatte leeftijd) in u op, noteer deze en geef ze door aan de politieman of –vrouw die u aan de telefoon krijgt. Dat geldt hetzelfde voor de voertuigen; noteer merk, kleur, eventueel opschrift en het kenteken en geef dit door als u de politie belt. Dankzij uw tips kunnen hopelijk veel van dit soort diefstallen worden voorkomen.

]]>
51.4536672 3.5709125
Heijningen, Bergen op Zoom, Tilburg, Roosendaal - Drugsdumpingen, een diefstal en een gewapende overval op Bakker Bart in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/23/08-drugsdumpingen-een-diefstal-en-een-gewapende-overval-op-bakker-bart-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 28 september uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven. Wie zitten er bijvoorbeeld achter de drugsdumpingen in en rondom Heijningen? Ook zoeken wij andere daders, waaronder de overvaller op de Bakker Bart in Roosendaal. nieuwsbericht Wed, 23 Sep 2020 17:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/23/08-drugsdumpingen-een-diefstal-en-een-gewapende-overval-op-bakker-bart-in-bureau-brabant.html 2020-09-23T17:50:00Z In Heijningen werd op maandag 17 augustus een aanhangwagen vol met vaten achtergelaten op de Sabinaweg. Er bleek ruim 2500 liter drugsafval in te zitten. De aanhangwagen was zo zwaar beladen dat die waarschijnlijk niet ver gereden heeft. Mogelijk is er dus een drugslab locatie in de buurt.

Ook in Willemstad werd eerder dit jaar op het Sluispad Noord een gestolen paardentrailer achtergelaten. Er zaten vaten drugsafval in. In Dinteloord werd in maart van dit jaar op de carpoolplaats aan de Noordlangeweg een busje gevonden. Ook hier zat het busje vol met vele vaten giftig drugsafval in te zitten. Wij zoeken getuigen die meer informatie hebben over deze zaken.

]]>
Op zaterdag 21 maart van dit jaar zien we in Bergen op Zoom in de Arnoldus Asselbergstraat een volhardende inbreker aan het werk. Hij is van plan binnen te komen in een appartementencomplex. En dat gaat hem lukken. Via zogenoemd ‘flipperen’ weet hij dan binnen te komen. Zo’n twintig minuten later komt hij met zijn buit weer naar buiten. Hij staat op beeld en wij zoeken hem!

]]>
Soms kan de politie in een onderzoek in een beginstadium nog niet al te veel zeggen over het hoe en waarom. Maar is het wel van belang dat iemand wordt gevonden. Dat geldt in dit geval voor een man die op beeld staat. De politie zoekt hem vanwege een strafbaar feit in zwembad Stappegoor in Tilburg.

]]>
Op vrijdagochtend 28 augustus om 06.30 uur, wordt een vestiging Bakker Bart in Roosendaal overvallen. Die ochtend was een vrouwelijk personeelslid als eerste in de zaak. Vanaf ongeveer 06.00 uur was ze bezig met de voorbereidingen van de dag. Een half uur later stormt de overvaller binnen en houdt haar onder schot met een pistool. Ze moet mee naar kantoor en daar geld afgeven. De overvaller stopt dat in een tas, die hij weer in een tas van Bakker Bart stopt. De overvaller zegt dat de vrouw in het kantoor moet wachten. Terwijl ze dat doet gaat hij er van door. De overvaller staat op beeld!

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.65586529999999 4.4125141
Bergen op Zoom - Online opening politiebureau en meldkamer in Bergen op Zoom https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/18/08-online-opening-politiebureau-en-meldkamer-in-bergen-op-zoom.html Op donderdag 24 september vindt de officiële opening plaats van het politiebureau en de meldkamer Zeeland-West-Brabant aan het Emplacement. Een mooie mijlpaal en een moment dat we samen met iedereen willen delen. nieuwsbericht Fri, 18 Sep 2020 06:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/18/08-online-opening-politiebureau-en-meldkamer-in-bergen-op-zoom.html 2020-09-18T06:43:00Z Vanwege de coronamaatregelen ontvangen we slechts een beperkt aantal mensen op locatie voor een officieel gedeelte. Via een live stream is het programma en de openingshandeling live te volgen. Iedereen is dus van harte uitgenodigd om online aanwezig te zijn. Kijk via de Live Stream mee op je telefoon, laptop of andere device en je zit in feite op de eerste rij!

 

]]>
16.15 uur     Start officiële programma en welkomstwoord door sectorhoofd politiedistrict De Markiezaten Annet de Jonge en hoofd meldkamer Marten Siderius


16.20 uur     Kijkje achter de schermen
 

16.30 uur     In gesprek met burgemeesters Lonink (Terneuzen), Weterings (Tilburg) en Petter (Bergen op Zoom)


16.45 uur     Openingshandeling door collega's
 

17.00 uur     Einde Live Stream

]]>
Klik donderdagmiddag 24 september op deze link https://openingmkboz.politiecongressen.nl/

 

of scan deze QR code: 

 

Vooraf aanmelden is niet nodig. 

]]>
51.4914993 4.2951347
Zevenbergschenhoek - Vier mannen gearresteerd voor ontvoering https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/16/08-aanhoudingen-zevenbergen.html De politie was dinsdagmiddag op de A16 plotseling getuigen van een ontvoering. Het gewonde slachtoffer werd bevrijd en de vier ontvoerders werden gearresteerd. nieuwsbericht Wed, 16 Sep 2020 14:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/16/08-aanhoudingen-zevenbergen.html 2020-09-16T14:09:00Z Agenten zagen rond 16.30 uur een auto met een Spaans kenteken rijden, welke zij wilden controleren. De auto werd bij een tankstation tot stilstand gebracht. In de auto zaten vijf mannen. Een van hen sprak volgens zijn zeggen Nederlands. Hem werd gevraagd even uit de auto te komen. Hij bleek gewond en vertelde dat hij door de andere inzittenden was mishandeld. De agenten vermoedden dat hij door het viertal was ontvoerd. De vier mannen werden aangehouden en door andere agenten naar een politiecellencomplex gebracht. De mannen zijn in de leeftijd van 24 tot en met 51 jaar en zonder vaste woon- of verblijfplaats.

]]>
Het slachtoffer, een 60-jarige man uit Bergen op Zoom bleek mishandeld te zijn. Hij was geslagen en diverse keren gestoken. De man werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij verliet na behandeling het ziekenhuis. De politie vermoedt dat hij door het viertal is ontvoerd en stelt een onderzoek in naar wat er is gebeurd. De ontvoerders kregen woensdagmiddag te horen dat ze voorlopig vast blijven zitten.

]]>
51.6731202 4.678272499999999
Bergen op Zoom - Woninginbreker op heterdaad gearresteerd https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/16/08-aanhouding-bergen-op-zoom.html Een bewoonster aan de Noordsingel zag een inbreker met de buit ervan doorgaan. Een gealarmeerde politie-eenheid wist hem snel te arresteren. De man had de buit nog bij zich. nieuwsbericht Wed, 16 Sep 2020 09:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/16/08-aanhouding-bergen-op-zoom.html 2020-09-16T09:34:00Z Rond 4.00 uur hoorde een vrouw vanuit de slaapkamer gerommel. Ze zag dat een man de weg overstak en iets in zijn handen had. Toen ze poolshoogte nam, ontdekte ze dat zojuist was ingebroken. De buit bestond onder andere uit computerapparatuur en telefoons. De bewoonster bedacht zich geen moment en alarmeerde onmiddellijk de politie. Ze vertelde dat de man richting de Zuidzijde Zoom was gelopen. De politie verspreidde een bericht naar diverse eenheden.

]]>
Twee agenten zagen in de Rijkebuurtstraat een bekende dief lopen. Hij had enkele tassen bij zich. Toen bleek dat deze spullen overeenkwamen met de zojuist gestolen spullen, werd de 44-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Hij bekende al snel dat de spullen waren gestolen. De politie kon de benadeelde vrouw dus weer snel blij maken met haar spullen. De man is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Hij zit nog vast en wordt woensdag verhoord.

]]>
51.49457580000001 4.2871622
Bergen op Zoom - Man spuugt portier in gezicht https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/13/08-man-spuugt-portier-in-gezicht.html Agenten hebben op de Penstraat een 25-jarige Bergenaar aangehouden. Hij weigerde zich te legitimeren en had kort voor zijn staande houding een portier in het gezicht gespuugd. nieuwsbericht Sun, 13 Sep 2020 08:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/13/08-man-spuugt-portier-in-gezicht.html 2020-09-13T08:28:00Z De politie werd op zondag 13 september kort na 2.00 uur gealarmeerd dat er een opstootje op de Grote Markt gaande zou zijn. Op aanwijzen van een getuige werd een van de betrokkenen aan de Penstraat staande gehouden. Hij weigerde zich te legitimeren. Daarop is hij aangehouden. Omdat hij niet meewerkte aan zijn aanhouding werd de man geboeid. De agenten kregen ook nog te horen dat de verdachte bij het opstootje een portier in het gezicht had gespuugd. De portier heeft aangifte gedaan. De Bergenaar is ingesloten voor verder onderzoek.

]]>
51.493815 4.2870383
Bergen op Zoom - Vrouw door het lint bij ziekenhuis https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/4/08-vrouw-door-het-lint-bij-ziekenhuis.html Agenten hebben aan het Boerhaaveplein een 21-jarige Bergse aangehouden. Terwijl ze behandeld werd in het ziekenhuis ging de vrouw door het lint. Ze heeft daarbij onder andere een beveiligster mishandeld. nieuwsbericht Fri, 04 Sep 2020 08:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/4/08-vrouw-door-het-lint-bij-ziekenhuis.html 2020-09-04T08:10:00Z De politie ging op vrijdag 4 september rond 0.15 uur met spoed richting het ziekenhuis toen ze de melding kregen van een vrouw die beveiligingspersoneel zou aanvallen. Ze werd door de beveiliging in bedwang gehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte zou mogelijk onder invloed van drank of drugs zijn en was slecht aanspreekbaar. Ze is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten in een cel. De beveiligster heeft aangifte gedaan van mishandeling.

]]>
51.49457580000001 4.2871622
Bergen op Zoom - Verdachte aangehouden voor inbraak https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/3/08-verdachte-aangehouden-voor-inbraak.html In de nacht van woensdag op donderdag is een 30-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden door de politie. Hij wordt ervan verdacht een inbraak te hebben gepleegd in een cafetaria aan de Kastanjelaan in Bergen op Zoom. nieuwsbericht Thu, 03 Sep 2020 07:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/3/08-verdachte-aangehouden-voor-inbraak.html 2020-09-03T07:23:00Z Omstreeks 03.00 uur ging het alarm af in het cafetaria. Zowel de eigenaar als de politie werden in kennis gesteld en beide gingen ter plaatse. De eigenaar had camerabeelden van de inbraak, die zijn door de agenten bekeken. Ze herkenden de inbreker.

Even later werd de verdachte aangetroffen in de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zit hij nu nog vast. De man zal donderdag gehoord worden.

De politieagenten stelden de beelden van de inbraak veilig en namen een aangifte op van de eigenaar van het cafetaria. Op het eerste gezicht is er niets weg uit het pand. Er is wel schade gemaakt tijdens de inbraak.

]]>
51.49392640000001 4.2992032
Halsteren - Bellende fietser blijkt drugs op zak te hebben https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/1/08-bellende-fietser-blijkt-drugs-op-zak-te-hebben.html Een motoragent heeft aan de Noorder Kreekweg een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man was aan het bellen op de fiets en bleek drugs op zak te hebben. nieuwsbericht Tue, 01 Sep 2020 07:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/1/08-bellende-fietser-blijkt-drugs-op-zak-te-hebben.html 2020-09-01T07:57:00Z De verdachte werd op maandag 31 augustus rond 16.55 uur staande gehouden omdat hij op de fiets aan telefoneren was. De agent vroeg om zijn legitimatie en toen de man zijn tasje open maakte rook de diender een henneplucht. Hierop besloot hij de man verder te controleren. De verdachte bleek hennep en amfetamine op zak te hebben. Hij is aangehouden.

]]>
51.528771 4.269264400000001
Bergen op Zoom - Vernieler aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/26/08-vernieler-aangehouden.html In de Jan Dercksstraat is dinsdagavond een 24-jarige man aangehouden wegens vernieling van een ruit en een deur. De aanleiding hiervoor wordt onderzocht door de politie. nieuwsbericht Wed, 26 Aug 2020 11:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/26/08-vernieler-aangehouden.html 2020-08-26T11:45:00Z De man is overgebracht naar een politiecellencomplex waar van hem een verklaring zal worden opgenomen. De man zit nog vast.

]]>
51.4881073 4.301878100000001
Bergen op Zoom - Aangehouden na mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/21/08-aangehouden-na-mishandeling.html In de Ganzerikstraat in Bergen op Zoom is donderdagavond een inwoner van die straat aangehouden door de politie. De man wordt verdacht van de mishandeling van een 70-jarige vrouw uit de buurt. nieuwsbericht Fri, 21 Aug 2020 09:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/21/08-aangehouden-na-mishandeling.html 2020-08-21T09:06:00Z Vermoedelijk spelen er al langer conflicten tussen de twee betrokkenen, dit wordt door de politie onderzocht. Donderdagavond liep een conflict kennelijk zo uit de hand dat de mannelijke inwoner van de Ganzerikstraat dit als reden zag om de vrouw te mishandelen. Zij liep licht letsel op als gevolg van een duw en een kopstoot die de verdachte haar gegeven zou hebben. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar wordt hij later vandaag gehoord.

]]>
51.4906903 4.299186
Bergen op Zoom - Duo aangehouden bij inbraak https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/17/08-duo-aangehouden-bij-inbraak.html De politie heeft in een horecagelegenheid aan de Borgvlietsedreef een man en een vrouw aangehouden. Ze hadden daar ingebroken. nieuwsbericht Mon, 17 Aug 2020 07:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/17/08-duo-aangehouden-bij-inbraak.html 2020-08-17T07:11:00Z Agenten gingen op zondag 16 augustus rond 18.15 uur richting het pand, waar volgens de melding op dat moment een inbraak gaande was. Bij het pand aangekomen zagen ze binnen een man en een vrouw. Deze zijn aangehouden op verdenking van het plegen van de inbraak. Het gaat om een 26-jarige vrouw uit Halsteren en een 26-jarige man uit Bergen op Zoom. Het duo is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek.

]]>
51.48571210000001 4.285831100000001
Bergen op Zoom - Arrestatie bedrijfsinbraak https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/16/08-arrestatie-bedrijfsinbraak.html De politie arresteerde zondag 16 augustus 2020 rond 00u30 een verdachte (45) op verdenking van een bedrijfsinbraak van zondag 5 juli op maandag 6 juli 2020. nieuwsbericht Sun, 16 Aug 2020 09:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/16/08-arrestatie-bedrijfsinbraak.html 2020-08-16T09:17:00Z Tussen zondagavond 5 juli en maandagochtend 6 juli 2020 gooide iemand een stoeptegel door een raam van een bedrijf aan de Louis Porquinlaan en men stal een laptop en een telefoon. De politie onderzocht de locatie op sporen en een DNA spoor leidde naar de verdachte. De 45-jarige man werd zondagochtend 16 augustus 2020 op verdenking van inbraak in zijn woning aangehouden. Hij zit vast voor nader onderzoek. 

]]>
51.4896276 4.2917962
Bergen op Zoom - Arrestatie woninginbraak https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/15/08-arrestatie-woninginbraak.html De politie arresteerde zaterdag 15 augustus 2020 rond 09u30 op de Zandstraat een 30-jarige verdachte uit Bergen op Zoom op verdenking van een woninginbraak. nieuwsbericht Sat, 15 Aug 2020 11:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/15/08-arrestatie-woninginbraak.html 2020-08-15T11:47:00Z Een omstander informeerde de politie omdat er in een woning aan de Zandstraat werd ingebroken. Een man klom namelijk over de schutting en brak vermoedelijk een deur open. Niet veel later vluchtte de man een doodlopend pad in. De inmiddels gearriveerde politie kon hem aanhouden. Vermoedelijk is de buit in de woning achtergebleven. Er stond een televisie in de hal. 

]]>
51.5052055 4.294834199999999
Bergen op Zoom - Ongeval met ernstig letsel https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/14/08-ongeval-met-ernstig-letsel.html Een 32-jarige bestuurster uit Bergen op Zoom raakte 13 augustus rond 12u15 op de Markiezaatsweg ernstig gewond na een aanrijding met een vrachtwagen. nieuwsbericht Fri, 14 Aug 2020 06:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/14/08-ongeval-met-ernstig-letsel.html 2020-08-14T06:53:00Z De bestuurster wilde vermoedelijk vanaf de Boulevard-Noord de Markiezaatsweg opgaan en mogelijk zag zij de vrachtwagen over het hoofd waarna de vrachtwagen het portier raakte. De personenauto kwam aan de overkant van de weg in de sloot terecht. De bestuurster is zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht. Twee kinderen in een kinderzitje op de achterbank bleven ongedeerd. De politie is bezig met een (technisch) onderzoek.

Slachtofferzorg
De direct betrokkenen krijgen slachtofferzorg. Omstanders die het ongeval gezien hebben en daar last van hebben kunnen ook contact opnemen met Slachtofferhulp Nederland.

]]>
51.4814304 4.283502499999999