Alle berichten | Bernheze | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/bernheze.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Bernheze nl Wed, 08 Apr 2020 08:52:12 GMT 2020-04-08T08:52:12Z nl Nistelrode - Gezocht - Inbrekers overlopen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/februari/09-inbrekers-overlopen.html In een woning in Nistelrode aan de Hoogstraat werden op woensdag 13 november van het afgelopen jaar twee inbrekers overlopen door de bewoonster. verdachte Mon, 17 Feb 2020 17:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/februari/09-inbrekers-overlopen.html 2020-02-17T17:00:00Z De inbrekers gingen door het hek het terrein op, openden een raam en gingen naar binnen. Waar ze niet op rekenden is de bewoonster die op dat moment thuis kwam. Toen ze dat doorkregen sloegen ze op de vlucht.

]]>
Herkent u de inbrekers op de beelden? 

]]>
]]>
51.7033296 5.567698500000006
Den Dungen, Bergen op Zoom, Nistelrode en Tilburg - Woninginbraken, oplichting en phishing in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/12/09-woninginbraken-oplichting-en-phishing-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 17 februari weer de hulp van de burgers bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals een dubbele woninginbraak in Den Dungen, een oplichting in Bergen op Zoom, een inbraak in Nistelrode en internetfraude via phishing in Tilburg. nieuwsbericht Wed, 12 Feb 2020 19:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/12/09-woninginbraken-oplichting-en-phishing-in-bureau-brabant.html 2020-02-12T19:32:00Z In een woning aan de Sint Jacobusstraat in Den Dungen werd in januari van dit jaar twee keer in één week ingebroken. De eerste inbraak gebeurde op 17 januari. Toen bestond de buit uit een groot geldbedrag en gouden sieraden. De tweede keer, op 24 januari, gingen de inbrekers er weer met veel geld en sieraden vandoor. We hebben bewakingsbeelden waar we de inbrekers niet alleen zien maar ook horen. Kijk en luister met ons mee. Weet u wie dit zijn?

]]>
Een brutale vorm van telefonische oplichting waarvan een echtpaar in Bergen op Zoom het slachtoffer is geworden. Zij meenden geld over te maken naar de Belasting. In werkelijkheid was dat de bankrekening van een geraffineerde oplichter. Een 65-jarige man uit Bergen op Zoom werd op donderdag 3 oktober 2019 gebeld door een man die zich uitgaf als medewerker van de Belastingtelefoon. Hij vertelde de aangever dat er per direct een nog openstaande vordering van inkomstenbelasting betaald moest worden, inclusief een boete. Daarbij werd gedreigd met een deurwaarder. Het slachtoffer en zijn vrouw hebben enkele duizenden euro’s naar de oplichter overgemaakt. We hebben beelden van een man die een groot bedrag van die rekening pint. Wie herkent de persoon die geld opneemt?

]]>
In een woning in Nistelrode aan de Hoogstraat werden op woensdag 13 november van het afgelopen jaar twee inbrekers overlopen door de bewoonster. De inbrekers gingen door het hek het terrein op, openden een raam en gingen naar binnen. Waar ze niet op rekenden is de bewoonster die op dat moment thuis kwam. Toen ze dat doorkregen sloegen ze op de vlucht. In de uitzending beelden hiervan.

]]>
Een vrouw uit Tilburg dacht een mail van de ING te ontvangen, maar het bleek een nep-mail te zijn. Ze volgde de link in de mail en gaf op een fakewebsite haar bankgegevens door. Zo werd ze het slachtoffer van phishing, een vorm van internetcriminaliteit oftewel cybercrime. Later bleek dat een andere vrouw met haar bankgegevens in een winkel in Tilburg een laptop van bijna 2400 euro afrekende. Dat gebeurde het afgelopen jaar op 1 oktober en van dat moment hebben we bewakingsbeelden. Wie herkent deze vrouw?

]]>
Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.6653323 5.371723900000006
Oost-Brabant - Smerig water uit jouw kraan, door die kwekerij bij de buren! https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/7/09-smerig-water-uit-jouw-kraan-door-die-kwekerij-bij-de-buren.html Dat wil je toch niet? Dat jij vervuild water aan het drinken bent omdat jouw buren een hennepkwekerij hebben. nieuwsbericht Fri, 07 Feb 2020 13:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/7/09-smerig-water-uit-jouw-kraan-door-die-kwekerij-bij-de-buren.html 2020-02-07T13:57:00Z Maar het gebeurt wel en daarom is het zo belangrijk dat u het meldt als u een vermoeden heeft van een hennepkwekerij bij u in de omgeving. 

]]>
Afgelopen week ontstond brand in een hennepkwekerij in een schuur aan de Donzel in Nistelrode. Ruim 650 hennepplanten vonden we, deels verbrand. De stroom bleek illegaal afgetapt. De bewoner is aangehouden.

Het risico op brand is een zeer duidelijk en bekend gevaar van een hennepkwekerij. Maar er zijn meer risico’s!

]]>
Zoals het drinken van vervuild water dus. In de kwekerij in Nistelrode vonden we ook twee klimaatkasten. Zonder dat we daarvan exacte cijfers hebben, durven we wel te zeggen dat dat steeds vaker gebeurt. Zo’n klimaatkast is watergekoeld en zorgt voor klimaatbeheersing. Heel prettig voor de kweker want die heeft de omstandigheden in zijn kweekruimte onder controle.

Esther Janssen, eenheidscoördinator hennep in Oost-Brabant: ‘Zo’n kast kan 9 liter water per minuut verbruiken en is dus vaak aangesloten op de waterleiding. En we weten allemaal: de gemiddelde hennepkweker fraudeert. Ook met de watermeter. Als dat gebeurt, kan het zo zijn dat het vervuilde water uit de hennepkwekerij rechtstreeks terug loopt in het waterleidingnet. Hierdoor krijgen de buren vervuild water uit de kraan, wat dus gevaar voor de volksgezondheid oplevert!’

]]>
Vanwege dit risico neemt de politie bij een hennepkwekerij altijd contact op met Brabant Water. Als er fraude wordt geconstateerd, dan zullen zij ook altijd aangifte doen van fraude of diefstal water en de gevaarlijke situatie direct herstellen.

]]>
Heb je het vermoeden van een hennepkwekerij? Meld het dan!
Dat kan online via politie.nl of bel ons via 0900-8844. Anoniem melden kan uiteraard ook: Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Meer informatie over het herkennen van een hennepkwekerij of drugslab vind je in deze folder

]]>
51.44164199999999 5.469722499999989
Heeswijk-Dinther - Aanhouding na steekincident en poging brandstichting https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/4/09-aanhouding-na-steekincident-en-poging-brandstichting.html In het onderzoek naar het steekincident en de poging brandstichting in Heeswijk-Dinther van afgelopen weekend is maandagochtend 4 november een verdachte Ossenaar aangehouden. nieuwsbericht Mon, 04 Nov 2019 16:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/4/09-aanhouding-na-steekincident-en-poging-brandstichting.html 2019-11-04T16:01:00Z In de nacht van vrijdag op zaterdag, tegen half twee, werd op De Morgenstond een 43-jarige man uit Schijndel in zijn hals gestoken. Waar we eerder dachten dat dit met een verkeersruzie te maken had, lijkt het erop dat het slachtoffer een verdachte van brandstichting heeft overlopen. Het slachtoffer zag op bewakingsbeelden kennelijk dat iemand rond het bedrijfspand van zijn vader aan De Morgenstond scharrelde. Hij is daar vervolgens meteen naartoe gereden en werd met de verdachte persoon geconfronteerd, die hij vermoedelijk klem reed. Er ontstond een handgemeen, waarbij het slachtoffer werd gestoken. Daarna ging de verdachte er vandoor. Ondanks zijn verwondingen kon het slachtoffer zelf de hulpdiensten alarmeren, die zo snel mogelijk ter plaatse gingen. De man werd met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd en behandeld. Hij kon het ziekenhuis later weer verlaten.

Het onderzoek van de recherche leidde naar een 21-jarige man uit Oss. De verdachte werd maandag in de vroege ochtend rond half twee in een woning in zijn woonplaats aangehouden. Hij zit vast voor verder onderzoek. 

]]>
In de boeien, aangehouden 51.7611801 5.514048199999934
Heeswijk-Dinther - Man vermoedelijk gestoken door verdachte poging brandstichting https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/2/09-man-vermoedelijk-gestoken-door-verdachte-poging-brandstichting.html In de nacht van vrijdag op zaterdag, tegen half twee, werd op De Morgenstond een 21-jarige man uit Schijndel in zijn hals gestoken. Waar we eerder dachten dat dit met een verkeersruzie te maken had, lijkt het er nu op dat het slachtoffer een verdachte van brandstichting heeft overlopen. nieuwsbericht Sat, 02 Nov 2019 09:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/2/09-man-vermoedelijk-gestoken-door-verdachte-poging-brandstichting.html 2019-11-02T09:03:00Z Het slachtoffer zag op bewakingsbeelden kennelijk dat iemand rond het bedrijfspand van zijn vader aan De Morgenstond scharrelde. Hij is daar vervolgens meteen naartoe gereden en werd met de verdachte persoon geconfronteerd, die hij vermoedelijk klem reed. Er ontstond een handgemeen, waarbij het slachtoffer werd gestoken. Daarna ging de verdachte er vandoor. Ondanks zijn verwondingen kon het slachtoffer zelf de hulpdiensten alarmeren, die zo snel mogelijk ter plaatse gingen. De man werd met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd en behandeld. Hij kon het ziekenhuis later weer verlaten.

]]>
Wij startten direct een (sporen-)onderzoek naar wat er was gebeurd. De verdachte werd niet meer aangetroffen. Uit het eerste onderzoek leek dat het slachtoffer betrokken was bij een verkeersruzie, maar gaande het onderzoek bleek dat niet aan de orde te zijn. Er werden sporen gevonden die er op duidden dat er geprobeerd is brand te stichten nabij het bedrijfspand. Wij zijn op zoek naar de dader en doen onderzoek naar de achtergrond van deze zaak. We doen buurtonderzoek en bekijken beschikbare bewakingsbeelden.

]]>
We roepen getuigen en mensen met informatie die ons kan helpen de dader te vinden op om ons te bellen. Bel dan de districtsrecherche in Den Bosch via het landelijk politienummer 0900-8844. Anoniem tips delen kan via de M-lijn, 0800-7000.

]]>
Agent met portofoon en andere communicatiemiddelen 51.6462751 5.491412500000024
Heeswijk-Dinther - Cocaïnewasserij aangetroffen in loods https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/17/09-cocainewasserij-aangetroffen-in-loods.html Dinsdagmiddag troffen wij in een loods op een voormalig agrarisch terrein aan de Vullingsweg een zogenaamde cocaïne terugwinfabriek aan, ook wel cocaïnewasserij genoemd. Alle aangetroffen verdovende middelen werden afgevoerd ter vernietiging en de wasserij werd verder ontmanteld. Er werd vooralsnog niemand aangehouden. nieuwsbericht Thu, 17 Oct 2019 14:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/17/09-cocainewasserij-aangetroffen-in-loods.html 2019-10-17T14:36:00Z Nadat een vermoeden was gerezen dat op het betreffende terrein mogelijk drugs gerelateerde activiteiten plaatsvonden, namen we er dinsdag een kijkje. De bevindingen van dat moment waren voldoende aanleiding om verder te gaan kijken. Toen we eenmaal binnen waren, zagen we dat het naar alle waarschijnlijkheid een locatie betrof waar cocaïne uit andere materialen onttrokken werden, waar ze ten behoeve van de smokkel in verwerkt waren. De daarvoor benodigde apparatuur en chemicaliën stonden klaar in de loods. Cocaïne wordt namelijk meestal in gangbare stoffen of materialen verwerkt, zodat ze bij transporten over de grens moeilijk traceerbaar zijn. Denk daarbij aan bijvoorbeeld shampoo of kleding/textiel.

Ontmanteling
Omdat dit proces van onttrekken gebeurt met chemicaliën en daardoor behoorlijk gevaarlijk kan zijn, werd de zaak overgedragen aan de Landelijk Faciliteit Ontmantelen (LFO), de specialisten bij de politie op dat gebied. Die is ook direct begonnen met het onderzoek en het ontmantelen van de wasserij. Door het invallen van de duisternis werd het pand afgesloten en gedurende de nacht bewaakt. Donderdagochtend is de ontmanteling hervat en in de loop van de dag werden alle spullen afgevoerd.

Onverwerkte cocaïne
Er werd onder andere enkele tientallen kilo’s onverwerkte cocaïne aangetroffen, met een straatwaarde van naar schatting tenminste een miljoen euro. Deze drugs heeft inmiddels zijn weg naar de verbrandingsoven gevonden en is vernietigd. Verder vonden we zo’n 5000 liter/kilo aan proces bestemde chemicaliën, die zeer brandgevaarlijk en bijtend zijn. Maar ook een groot aantal grote vaten en een zogenaamde blokkenpers.

]]>
51.6623214 5.522197399999982
Heeswijk-Dinther - Autogarage vol met drugs, vijf arrestaties https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/25/09-autogarage-vol-met-drugs-vijf-arrestaties.html In een onderzoek naar drugshandel hield de politie dinsdag in een garagebedrijf Heeswijk-Dinther vijf mannen aan in de leeftijd van 19 tot 51 jaar uit Oosterhout en Schijndel. In het bedrijf werd een flinke hoeveelheid drugs gevonden. nieuwsbericht Thu, 25 Apr 2019 12:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/25/09-autogarage-vol-met-drugs-vijf-arrestaties.html 2019-04-25T12:17:00Z Het ondermijningsteam van de politie Oost-Brabant kreeg eerder dit jaar informatie binnen over een vader en zoon uit Schijndel. De twee zouden zich bezighouden met de handel in cocaïne. Voor de recherche reden om een uitgebreid onderzoek te beginnen naar de handel en wandel van vader en zoon.

]]>
Het onderzoek leidde dinsdag tot een inval bij het garagebedrijf van de zoon in Heeswijk-Dinther. Al gauw bleek dat ze daar met hele andere zaken bezig waren dan met het repareren en verkopen van auto’s: “Wij denken de loods van het bedrijf werd gebruikt voor het uitvoeren van allerlei criminele activiteiten”, zo vertelt de leider van het onderzoek. Het vermoeden van de recherche werd gevoed door een flinke drugsvondst. Tijdens de doorzoeking werd zo’n zeven kilo cocaïne, zes kilo hennep, drie geperste blokken hennep en driehonderd kilo versnijdingsmiddelen.

]]>
In de garage waren op het moment van de inval vijf mannen aanwezig, waaronder de vader en zoon uit Schijndel. Ze werden net als drie andere mannen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de zaak.

]]>
Woensdag werden ook een woning en een garagebox in Schijndel doorzocht. In de box werden naast vijfhonderd gram hasj ook spullen gevonden om een hennepkwekerij op te bouwen. In totaal werd voor ongeveer drieduizend euro aan contant geld gevonden.

Het onderzoek gaat volop verder. Vader en zoon zitten nog vast, net als een 45-jarige man zonder vast woonadres.

]]>
51.61966249999999 5.433497399999965
Heesch - Arrestaties na ramkraak https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/1/09-arrestaties-na-ramkraak.html In Heesch vond maandagochtend 1 april een ramkraak plaats bij een winkel. Alerte agenten konden kort daarna drie verdachten aanhouden. nieuwsbericht Mon, 01 Apr 2019 10:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/1/09-arrestaties-na-ramkraak.html 2019-04-01T10:25:00Z De ramkraak vond plaats op een winkel aan de Schoonstraat in Heesch. Dit gebeurde maandagochtend vroeg, kort na 3.00 uur. Met een auto werd de voorgevel van de winkel geramd en er ontstond een grote ravage. Of er spullen zijn weggenomen en zo ja wat is op dit moment nog niet duidelijk. De politie hield kort na de ramkraak in Heesch drie verdachte mannen aan. We onderzoeken de ramkraak en delen daarom op dit moment niet meer informatie.

Getuigen
Heb je iets gezien of gehoord dat met deze ramkraak te maken heeft? Bel dan 0900-8844 of deel informatie via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Online tippen en beelden delen kan ook via onderstaand tipformulier.

]]>
Bord met politielogo 51.7286562 5.52986199999998
Wouwse Plantage - Motorrijder in zorgwekkende toestand naar ziekenhuis https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/25/08-ongeval-wouwse-plantage.html Zondagavond ontstond op de Plantagebaan een ongeval tussen een auto en een motor. nieuwsbericht Mon, 25 Mar 2019 09:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/25/08-ongeval-wouwse-plantage.html 2019-03-25T09:57:00Z Het ongeval gebeurde rond 19.15 uur. Een 43-jarige automobilist uit Heesch reed richting Wouwse Plantage. Vanuit tegenovergestelde richting reed een 54-jarige motorrijder uit Rilland. Beide voertuigen botsten tegen elkaar. De motorrijder werd in zorgwekkende toestand naar een Belgisch ziekenhuis gebracht.

]]>
De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Zo zijn diverse mensen verhoord en hebben verkeersanalisten een technisch onderzoek ingesteld. De officier van justitie heeft overleg gehad met de Procureur des Konings voor een afname van bloed om onderzoek te doen naar mogelijk alcoholgebruik van de motorrijder.

]]>
51.4842696 4.388807100000008
Kirchberg in Tirol - Recherche zoekt wintersporters in onderzoek naar mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/8/09-recherche-zoekt-wintersporters-in-onderzoek-naar-mishandeling.html Bijna een jaar geleden werd in het Oostenrijkse Kirchberg in Tirol de nu 21-jarige Job het slachtoffer van een mishandeling. Kort daarna werd de skileraar uit Oldenzaal zwaargewond gevonden in het centrum van de populaire wintersportplaats. De politie is nog bezig met het onderzoek en de recherche heeft een nieuwe oproep, speciaal voor enkele Nederlandse wintersporters die begin februari 2018 op vakantie waren in Kirchberg in Tirol. nieuwsbericht Tue, 08 Jan 2019 09:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/8/09-recherche-zoekt-wintersporters-in-onderzoek-naar-mishandeling.html 2019-01-08T09:39:00Z Job is op vrijdag 2 februari aan het werk en gaat die avond rond 23.00 uur met vrienden uit in een bar in het centrum van Kirchberg in Tirol. Daar krijgen ze ruzie met een enkele Nederlandse toeristen, die de kroeg worden uitgezet. Later komt het buiten opnieuw tot een confrontatie. Op de promenade langs het water raakt ook een derde groep Nederlanders betrokken. Jongens uit deze groep nemen het op voor Job en zijn vrienden en over en weer vallen klappen. Job weet in het tumult te ontkomen en na enige tijd lijkt de ruzie gesust. Tegen 1.00 uur die nacht wordt Job echter zeer zwaargewond aangetroffen op de Kitzbüheler-Straße. Hij wordt onder meer met breuken in zijn bovenbeen en zware verwondingen aan en in zijn hoofd opgenomen in het ziekenhuis.

Plek

]]>
Sinds de bewuste avond hebben de Oostenrijkse en Nederlandse politie onderzoek verricht. In Oostenrijk werd een groep van vier verdachten uit Noord-Brabant opgepakt. De mannen (21 tot 25 jaar) uit Vinkel, Oss en Loosbroek werden kort daarna weer vrijgelaten en het onderzoek werd in de loop van 2018 overgedragen aan de recherche in ’s-Hertogenbosch, die de zaak nog altijd in onderzoek heeft. Nadat onlangs nog aanvullende informatie uit Oostenrijk is gekomen, worden deze weken meerdere personen gehoord. De recherche is bezig het onderzoek compleet te krijgen.

]]>
Hiervoor komt de recherche ook graag in contact met een tot nu toe onbekend gebleven andere groep: “Deze groep zou Job en zijn vrienden hebben geholpen toen het op de Promenade uit de hand liep. Job kon onder meer dankzij de hulp van deze groep wegkomen, maar wij hebben nooit achterhaald wie tot deze groep behoorden. We zouden ze heel graag spreken omdat ze voor ons belangrijke getuigen kunnen zijn en doen daarom een beroep op wintersporters die op 3 februari 2018 op vakantie waren in Kirchberg in Tirol. Ze hebben mogelijk belangrijke informatie over wat er die avond gebeurd is. Wij willen benadrukken dat ze door ons als getuigen worden gezien en niet als verdachten.”

]]>
Bijna een jaar na de gebeurtenissen in Kirchberg in Tirol gaat het nog altijd niet goed met Job. Het had niet veel gescheeld of Job was er niet meer geweest. Nog altijd ondervindt hij veel last, zo legt zijn vader John uit: “Job gaat elke week nog 2 keer naar de fysiotherapeut, en mag zoals het er nu voorstaat nooit meer zijn geliefde voetbalsport uitoefenen. Daarnaast heeft hij psychisch last van het voorval, en de gevolgen welke het voor hem heeft maar ook zeker wat er had kunnen gebeuren. Hiervoor heeft hij momenteel ook therapie. Hij realiseert zich steeds vaker dat het maar een haar heeft gescheeld of hij zou er nu niet meer zijn geweest! Hij zal er overheen moeten komen en voor zich zelf de hele situatie een plekje moeten geven, hoe moeilijk dat ook zou zijn. Zoals Job zelf zegt zou een verklaring, excuus en gerechtigheid daaraan heel positief bijdragen.”

]]>
Ben of ken je iemand die op 3 februari 2018 op winterport was in Kirchberg in Tirol en weet je meer over wat er met Job gebeurd kan zijn? Heb je iets gezien? Heb je iets gehoord? Ken je mensen uit de onbekende groep of hoor je zelf tot deze groep? Neem contact op met de recherche in ’s-Hertogenbosch en blijf niet met deze informatie rondlopen. Bel met 0900-8844 of maak gebruik van onderstaand tipformulier. Blijf je liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

]]>
Kirchberg in Tirol 52.3116551 6.926828300000011