Alle berichten | Best | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/best.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Best nl Fri, 20 Jul 2018 06:25:05 GMT 2018-07-20T06:25:05Z nl Best - Dode en meerdere gewonden bij ongeval A50 https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/20/dode-en-meerdere-gewonden-bij-ongeval-a50.html Bij een ernstig verkeersongeval op de rijksweg A50, dinsdagmiddag rond 17.30 uur, kwam een 42-jarige man uit Bulgarije om het leven. Hij zat als passagier in een auto waar een bestelbus achterop was gereden. Voor het onderzoek door onze verkeersspecialisten was de weg urenlang afgesloten. nieuwsbericht Wed, 20 Jun 2018 09:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/20/dode-en-meerdere-gewonden-bij-ongeval-a50.html 2018-06-20T09:06:00Z De bestelbus, bestuurd door een 19-jarige man uit Nuenen, reed achterop een stilstaande file in de richting van Eindhoven. In de auto waar hij achterop reed zaten vier mensen, onder wie het dodelijke slachtoffer. Ook de andere drie inzittenden raakten gewond. Twee mannen die achterin zaten, een 53-jarige Pool en een 44-jarige Bulgaar, werden in zeer zorgwekkende toestand met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. De bestuurder, een 34-jarige inwoner van Eindhoven,  raakte lichtgewond. Ook de bestuurder van de bestelbus raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. Hij werd aangehouden omdat hij er van wordt verdacht het ongeluk te hebben veroorzaakt. Omdat hij ter observatie in het ziekenhuis moest blijven werd hij echter in vrijheid gesteld, maar hij blijft wel verdachte. Uit onderzoek is gebleken dat de man niet onder invloed van alcohol was.

]]>
Verkeerspecialisten deden urenlang onderzoek op de plaats van het ongeval, waar totaal vijf voertuigen bij betrokken waren. Behalve de bestelbus en de auto van de slachtoffers raakten nog drie andere auto’s beschadigd. De resultaten van het technisch onderzoek ter plaatse, verklaringen van betrokkenen en getuigen en de bevindingen van onze collega’s vormen later de basis voor het proces-verbaal voor het Openbaar Ministerie. Het onderzoek naar de uiteindelijke oorzaak van het ongeval is nog gaande. 

]]>
Detailfoto van een zwaailicht 51.4893806 5.428819599999997
Best - Zwaargewonde bij conflict met vuurwapens https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/5/09-zwaargewonde-bij-conflict-met-vuurwapens.html Maandagavond raakte tenminste twee mannen gewond bij een ruzie in en bij een woning aan de Melde, waarbij vuurwapens zijn gebruikt. Een derde betrokkene is nog voortvluchtig, naar hem is de politie op zoek. nieuwsbericht Tue, 05 Jun 2018 10:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/5/09-zwaargewonde-bij-conflict-met-vuurwapens.html 2018-06-05T10:22:00Z Rond kwart over zeven troffen agenten de 36-jarige bewoner van een woning aan de Melde licht gewond aan in de tuin van zijn huis. Bijna gelijktijdig vonden andere collega’s een zwaar gewonde man, een 30-jarige inwoner van Best, aan op straat in de Prof. Titus Brandsmastraat. Beide mannen werden met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling van hun verwondingen. Wij startten een onderzoek, waaruit al snel bleek dat het om twee gewonden van één incident ging.

]]>
Zover nu uit het onderzoek duidelijk is geworden is er in de woning aan de Melde een ruzie geweest, waarbij schoten zijn gelost en beide mannen gewond zijn geraakt. We weten ook dat er een derde persoon bij geweest is, naar wie we op zoek zijn. We hebben een vermoeden wie deze man kan zijn geweest, maar hebben daarover nog geen zekerheid. Ook weten we niet of hij ook gewond geraakt is. De nog voortvluchtige man is na het schietincident samen met de 30-jarige man gevlucht in een auto, die later onbeheerd in de Prof. Titus Brandsmastraat werd terug gevonden. Deze auto werd in beslag genomen voor nader sporenonderzoek. We deden op verschillende locaties onderzoek en troffen tijdens deze onderzoeken meerdere vuurwapens aan. Uiteraard namen we die in beslag en forensisch onderzoek zal moeten uitwijzen of deze wapens bij het schietincident gebruikt zijn. We zijn nog geruime tijd actief op zoek geweest naar de derde man, maar hij is tot op heden niet gevonden. Ook een uitgebreid buurtonderzoek maakt deel uit van het onderzoek.

]]>
De bewoner van het huis aan de Melde kon na behandeling het ziekenhuis verlaten. Hij werd aangehouden en zit vast. Ook de zwaar gewonde man is officieel aangehouden, maar hij ligt nog wel in het ziekenhuis. Hij is niet in levensgevaar, maar liep een zeer ernstige verwonding aan zijn arm op.

]]>
Het onderzoek richt zich nu op de achtergrond van het conflict en de relatie tussen betrokkenen. Iedereen die daar meer over kan vertellen roepen we op deze informatie met ons te delen. Maar we zoeken ook getuigen die misschien iets gezien of gehoord hebben en dat nog niet met ons hebben gedeeld. Misschien heeft u de gewonde man in de vluchtauto zien stappen? Of later uit zien stappen? Kun u beschrijven wie er bij hem was of kent u een van hen? Bel ons dan meteen! U kunt informatie kwijt bij de districtsrecherche in Eindhoven via 0900-8844 of eventueel anoniem op 0800-7000, Meld Misdaad Anoniem. Ook kunt u het tipformulier invullen.

]]>
Busje forensische opsporing 51.4950469 5.3905262000000675
Best - Gezocht - Diefstal parfum Best https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/juni/09.-diefstal-kruidvat-best.html Op donderdag 8 februari 2018, rond 16.15 uur, werd er voor bijna 200 euro aan parfum gestolen bij het Hair & Beauty point aan de Hoofdstraat in Best. verdachte Sun, 03 Jun 2018 11:26:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/juni/09.-diefstal-kruidvat-best.html 2018-06-03T11:26:00Z Op de beelden is te zien hoe twee vrouwen duidelijk samenwerken om diverse flesjes parfum weg te steken, er wordt duidelijk samen gewerkt. De  De politie vraagt uw hulp bij het identificeren van deze vrouwen. Herkent u een van van deze dames? Dan kunt u het onderstaande formulier invullen en met ons in contact komen. 

]]>
Wie heeft er meer informatie over de identiteit van deze verdachten?

]]>
titelTwee ligt getinte vrouwenGeslachtvrouwHuidskleurLicht getintHaarkleurDonker]]> ]]>
Verdachten komen winkel binnen. 51.511925 5.3908179999999675
Best - Daders mogelijk op driewielige motor bij schietincident Best https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/8/09-daders-mogelijk-op-driewielige-motor-bij-schietincident-best.html Het rechercheteam dat het schietincident op maandag 7 mei in de Mr. C. Goselingstraat onderzoekt, heeft aanwijzingen dat de schutter en zijn handlanger zich mogelijk op een opvallende, driewielige motor verplaatsten. Wie heeft hen gezien of kent iemand met zo’n voertuig? nieuwsbericht Tue, 08 May 2018 12:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/8/09-daders-mogelijk-op-driewielige-motor-bij-schietincident-best.html 2018-05-08T12:54:00Z Er zijn verklaringen die zeggen dat de verdachten op een motor reden, die was voorzien van een dubbel voorwiel. Een opvallend en interessant detail omdat er maar relatief weinig van dit soort motoren rondrijden. Wij zijn natuurlijk nog steeds op zoek naar getuigen en misschien dat u op deze nieuwe informatie aanslaat. Dus zag u die maandag rond acht uur ’s-morgens een dergelijke motor met een of twee personen rondrijden in de omgeving van de Mr. C. Goselingstraat, dan komen we graag met u in contact. Maar ook als u die ochtend op een andere plaats in Best of omgeving zo’n motor zag rijden horen wij het graag. Kent u iemand met zo’n motor of weet u er een te staan? Geef het aan ons door. 

Maar ook als u in de omgeving van de plaats van het incident een ander verdacht voertuig of personen heeft gezien die uw aandacht trokken, vragen we u om ons te bellen. We sluiten op dit moment nog niets uit.

]]>
Het slachtoffer zette die ochtend de afvalcontainer op de Gebroeders de Koninglaan aan de weg. Toen ze via een binnenplaats achter haar woning terug liep, zag ze uit de brandgang tussen dat binnenterrein en de Iman van den Boschstraat de schutter naderen. Direct daarna werd ze beschoten en ging de dader er via dezelfde brandgang weer vandoor. Hij is daarna op de gereedstaande motor gestapt, die werd bestuurd door een tweede verdachte. Die stond waarschijnlijk  te wachten aan de overzijde van de Iman van den Boschstraat.  Ze zijn daarna gevlucht in de richting van het Grasklokje. Waar ze daarna zijn gebleven is vooralsnog onduidelijk.

]]>
De schutter was gekleed in een donkere jas en een spijkerbroek en hij had een zwarte helm op zijn hoofd. Opvallend was dat hij een plat model, zwarte schoudertas droeg. Van de bestuurder van de motor is helaas  nog geen duidelijk signalement. De motor was donker van kleur, mogelijk zwart.

]]>
Het onderzoek naar het schietincident is in volle gang. We willen natuurlijk heel graag weten waarom nou juist deze vrouw het slachtoffer werd van deze, naar het lijkt, bewuste actie. We spreken dan ook graag met iedereen die mogelijk informatie heeft die ons op het goede spoor kan zetten. Neem meteen contact met ons op als u iets weet of iets heeft gezien. Bel de recherche in Eindhoven via 0900-8844 of vul het tipformulier in. Deel uw info eventueel gegarandeerd anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

]]>
Agent met portofoon en andere communicatiemiddelen 51.4985051 5.3932687000000215
Best - Vrouw gewond bij schietincident https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/7/09-vrouw-gewond-bij-schietincident.html Een 39-jarige bewoonster van een huis aan de Mr. C. Goselingstraat werd maandagochtend aan de achterzijde van haar woning door een nog onbekende schutter beschoten. Zij raakte daarbij licht gewond aan haar arm. Wij zijn een onderzoek gestart naar de toedracht. nieuwsbericht Mon, 07 May 2018 12:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/7/09-vrouw-gewond-bij-schietincident.html 2018-05-07T12:24:00Z De vrouw liep aan de achterzijde van haar huis de straat op om de afvalcontainer buiten te zetten. Toen ze terug liep verscheen een donker geklede man die ook een helm droeg en door wie ze werd beschoten. Deze schutter liep daarna weg en stapte op een gereedstaande scooter of motor, bestuurd door een tweede persoon. Ook deze bestuurder was donker gekleed en droeg een helm. De verdachten gingen er daarna met hoge snelheid vandoor en van hen ontbreekt vooralsnog elk spoor.

]]>
De vrouw raakte licht gewond en werd  thuis door ambulancemedewerkers behandeld. Een rechercheteam doet onderzoek naar de exacte toedracht en de mogelijke achtergrond van het incident. Inmiddels werd de vrouw nader gehoord en deed ze aangifte, spraken we met getuigen  en deden we een uitgebreid buurtonderzoek. Uiteraard maakt ook een forensisch onderzoek deel uit van de speurtocht naar de schutter en zijn handlanger.

]]>
We komen graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben, of die meer denken te weten over de mogelijke achtergrond van dit misdrijf. Alle informatie is welkom. Woont u in die omgeving of heeft u daar een bedrijf voorzien van bewakingscamera’s? Meld het ons; misschien staan er wel bruikbare beelden voor ons op. U kunt via het landelijk politienummer 0900-8844 contact opnemen met de recherche in Eindhoven. Gegarandeerd anoniem uw informatie delen kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

]]>
Afzetlint 51.50776370000001 5.3978481999999985
Best - Onderzoek naar schietincident in woning Best https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/24/09-onderzoek-naar-schietincident-in-woning-best.html Afgelopen nacht vond een schietincident plaats in een woning aan de Amsterdamsestraat in Best. Na een ruzie in de relationele sfeer werd een schot gelost in de woning. Er raakte niemand gewond. De dader vluchtte de woning uit. nieuwsbericht Tue, 24 Apr 2018 13:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/24/09-onderzoek-naar-schietincident-in-woning-best.html 2018-04-24T13:35:00Z Rond 00.55 uur kreeg de politie de melding van een schietincident binnen. Met meerdere eenheden reageerde de politie. Agenten troffen alleen de bewoners nog aan in de woning. In de directe omgeving werd er met meerdere mensen gesproken. Al snel kreeg de recherche in beeld wie de dader betrof. Het onderzoek leidde naar de aanhouding van een verdachte in Rotterdam. Een 20-jarige man uit Eindhoven werd op de Maashaven aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging en vuurwapenbezit.

De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

]]>
Politiepolo hangen op een rij 51.4923203 5.396508400000016
Nuenen en Best - Verdachte overval op telefoonwinkels aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/22/09-verdachte-overval-op-telefoonwinkels-aangehouden.html De politie hield zaterdagavond 21 april 2018 in Roermond een man aan op verdenking van het plegen van een overal op een telefoonwinkel in Nuenen eerder die dag. Uit onderzoek komt naar voren dat hij ook als verdachte van een overval op een telefoonwinkel in Best aangemerkt kan worden. nieuwsbericht Sun, 22 Apr 2018 10:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/22/09-verdachte-overval-op-telefoonwinkels-aangehouden.html 2018-04-22T10:42:00Z De overval in Nuenen vond zaterdagochtend rond 9.40 uur plaats op een telefoonwinkel aan de Parkstraat. Medewerkers werden met een mes bedreigd. De overvaller nam diverse mobiele telefoons weg en rende de winkel uit. Eerder deze maand, op 10 april, werd een telefoonwinkel in Best overvallen. Daar werd eveneens een medewerker bedreigd, griste de dader een aantal mobiele telefoons weg en vluchtte het pand uit.

]]>
Op de locaties waar de overvallen plaatsvonden is uitvoerig onderzoek gedaan. Gekeken werd of er mogelijk sporen waren achtergelaten door de overvaller, die vervolgens veilig gesteld kunnen worden door onze specialisten van de forensische recherche. Uiteraard spraken we uitgebreid met de gedupeerden en werden aangiften opgenomen. Daarnaast zijn wij met mensen in de buurt gaan praten om te kijken of hen bijzonderheden zijn opgevallen en of er beeldmateriaal was dat ons kon helpen. 

]]>
Uiteindelijk bracht het onderzoek ons zaterdagavond op het spoor van de 35-jarige verdachte (woonplaats onbekend) die in Roermond rond 18.40 uur werd opgepakt. Bij een doorzoeking van een woning in Eindhoven, waar de verdachte met regelmaat verblijft, troffen wij zaterdag een deel van de gestolen mobiele telefoons uit Nuenen aan. De verdachte zit vast voor verder onderzoek en daaruit is inmiddels duidelijk geworden dat hij ook als verdachte naar voren komt voor de overval in Best. We onderzoeken nog of hij bij meerdere vergelijkbare overvallen in Brabant betrokken was. 

]]>
man wordt geboeid afgevoerd 51.1913202 5.987771500000008
Best - Huurder pand opgepakt na aantreffen ondergrondse kwekerij https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/22/09-huurder-pand-opgepakt-na-aantreffen-ondergrondse-kwekerij.html Donderdagochtend ontmantelden we een professionele hennepkwekerij die was opgebouwd in de kelder van een bedrijfspand aan de Oirschotseweg. De huurder van het pand, een 37-jarige man uit Best, werd aangehouden. nieuwsbericht Thu, 22 Feb 2018 13:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/22/09-huurder-pand-opgepakt-na-aantreffen-ondergrondse-kwekerij.html 2018-02-22T13:23:00Z We startten een onderzoek nadat we informatie hadden gekregen dat er mogelijk hennep werd gekweekt in de kelder van het bedrijfspand. Ook het stroomverbruik riep de nodige vraagtekens op, waarna we vandaag een kijkje gingen nemen. In de kelder van een bedrijf dat in het pand gevestigd is, stuitten we op vier professioneel ingerichte kweekruimtes. In totaal stonden er ongeveer 500 planten, die worden vernietigd. Verder namen we meer dan honderd kweeklampen en 45 ventilatoren in beslag. Waarschijnlijk werd ook water illegaal afgetapt. Hier doet Brabant Water verder onderzoek naar.

]]>
51.50726699999999 5.368290999999999
Best - Mannen opgepakt voor zware mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/11/09-mannen-opgepakt-voor-zware-mishandeling.html Twee 22-jarige mannen uit Best werden woensdagochtend aangehouden voor hun betrokkenheid bij een zware mishandeling bij het station in hun woonplaats. Daarbij liep een 30-jarige plaatsgenoot een hersenschudding en een hoofdwond op. nieuwsbericht Thu, 11 Jan 2018 12:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/11/09-mannen-opgepakt-voor-zware-mishandeling.html 2018-01-11T12:52:00Z Het slachtoffer liep in de nacht van 25 op 26 augustus tegen drie uur met een vriend en een vriendin bij het station, toen hij ogenschijnlijk uit het niets door drie mannen werd belaagd. Hij kreeg klappen te verduren en toen hij op de grond lag werd hij tegen zijn hoofd geschopt. Zijn vriend dook vervolgens over hem heen om hem te beschermen, wat ook hem de nodige klappen opleverde. Uiteindelijk gingen de drie mannen er vandoor. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar hij ter observatie werd opgenomen. Hij mocht echter later die dag weer naar huis.

]]>
Uit het politieonderzoek bleek dat het tweetal uit Best samen met een derde, nog onbekende verdachte, waarschijnlijk bij deze openlijke geweldpleging betrokken zijn geweest. Naar identiteit van die derde verdachte doen we nog onderzoek. Mogelijk dat het verhoor van beide aangehouden mannen daarover meer duidelijkheid gaat geven, maar informatie van andere mensen die denken meer te weten is welkom. Natuurlijk roepen we deze derde dader op zich zelf te komen melden.

]]>
Mensen die iets hebben gezien op gehoord in die bewuste nacht in de Stationsstraat en die dat nog niet met ons hebben gedeeld, worden verzocht dat alsnog te doen. Bel de politie in best via het landelijk politienummer 0900-8844 of deel je info anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

]]>
In de boeien, aangehouden 51.5069278 5.392139899999961
Best - Verdachten overval cafetaria gearresteerd https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/28/09-verdachten-overval-cafetaria-gearresteerd.html De recherche heeft dinsdagochtend 28 november twee jongens aangehouden als verdachte van een gewapende overval op 10 februari 2017 op een cafetaria aan de Rendierhei in Best. nieuwsbericht Tue, 28 Nov 2017 13:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/28/09-verdachten-overval-cafetaria-gearresteerd.html 2017-11-28T13:57:00Z Rond 21.30 uur die vrijdagavond stapten twee personen de zaak binnen, waar op dat moment de eigenaar en twee medewerkers aan het werk waren. Ze werden bedreigd, waarbij onder meer een vuurwapen werd gebruikt.

De twee jongens, een van 15 jaar uit Helmond en een van 16 jaar uit Best, zijn in verzekering gesteld en worden momenteel verhoord.

]]>
In de boeien, aangehouden 51.500733 5.372254999999996
Best - Gezocht - Dodelijk schietincident https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/november/09-dodelijk-schietincident.html Bij een schietincident op de parkeerplaats bij beachclub Sunrise aan de Ekkersweijer op zondagavond 5 november werd een man doodgeschoten. Enkele dagen later hield de recherche een verdachte aan. In deze uitzending van Bureau Brabant aandacht voor deze zaak. verdachte Mon, 20 Nov 2017 16:49:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/november/09-dodelijk-schietincident.html 2017-11-20T16:49:00Z Wij zijn vooral op zoek naar getuigen die ons meer kunnen vertellen over wat er voor het schietincident op het feest gebeurde. Wat is er gebeurd waardoor het zo uit de hand kon lopen? Er moeten mensen zijn die ons daar meer over kunnen vertellen.

]]>
]]>
51.50776370000001 5.3978481999999985
Boxmeer, Best, Tilburg, Dongen - Uitzending Bureau Brabant maandag 20 november https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/16/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-20-november.html Het opsporingsprogramma Bureau Brabant vraagt maandag 20 november 2017 weer uw aandacht voor enkele ernstige misdrijven zoals een dodelijk schietincident in Best, een zware mishandeling in Tilburg en een woningoverval in Boxmeer. nieuwsbericht Thu, 16 Nov 2017 08:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/16/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-20-november.html 2017-11-16T08:19:00Z Tilburg – Zware mishandeling
Twee mannen fietsen in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 juli vanuit het centrum in Tilburg naar huis. Op de Besterdring halen ze een groepje van drie mannen in. Kennelijk raken ze een van hun fietsen want ze worden boos. Ze fietsen achter hen aan, kennelijk om verhaal te halen, maar de slachtoffers willen door fietsen. Maar dan wordt één van hen ingehaald. Hij wordt van zijn fiets getrapt, komt op de grond terecht en wordt daar geschopt en geslagen. Zijn vriend komt er later achter wat er is gebeurd en brengt hem naar het ziekenhuis. Daar blijkt wat zijn verwondingen zijn: een gebroken kaak, een gebroken kaakgewricht, vier tanden uit zijn mond en minstens zes tanden en kiezen gebroken.Wij tonen de daders op bewakingsbeelden en hopen dat iemand ze herkent.

Best – Dodelijk schietincident
Bij een schietincident op de parkeerplaats bij beachclub Sunrise aan de Ekkersweijer op zondagavond 5 november werd een man doodgeschoten. Enkele dagen later hield de recherche een verdachte aan. In deze uitzending van Bureau Brabant aandacht voor deze zaak.

Tilburg - pinfraude
We hebben deze uitzending weer enkele pinfraudeurs op beeld. Met z’n drieën staan ze hier bij een bank in Tilburg te pinnen met een gestolen pas, die op 7 juni op het Kreverplein werd gejat. En alsof het nog niet genoeg is, werd er ook nog een bezoekje aan het casino in Berkel-Enschot afgelegd. Ook daar gaan ze met een pas aan de haal. Het zorgt er wel voor dat ze goed in beeld staan.

Dongen - diefstal laptop  
Op 03 augustus steelt een man bij een winkel aan het Looiersplein een laptop En hij was voorbereid, want hij had alvast een lege tas meegenomen waar hij de laptop in laat glijden. En dan doen alsof er niks aan de hand is. Wat hij waarschijnlijk niet verwacht, is dat hij vandaag in heel Brabant op TV is. De vraag aan u is helder: wie is dit?

Boxmeer - Woningoverval
Een vrouw van 73 jaar oud wordt in haar huis aan de Adriaen Brouwerstraat in Boxmeer overvallen door twee mannen. Het gebeurt op woensdagochtend 1 november rond drie uur ’s-nachts. Opvallend genoeg was de woning bijna helemaal leeg, omdat de vrouw op het punt stond te emigreren. Mogelijk liep één van de daders tijdens een worsteling met de bewoonster een verwonding op aan zijn mond. Wij zoeken getuigen van de overval, de vlucht van de daders en mensen die aanslaan op de verwondingen van de daders. Op basis van de verklaring van het slachtoffer reconstrueerden we dit heftige incident.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.560596 5.091914299999985
Best - Drugskoper en drugsdealer aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/12/09-drugskoper-en-drugsdealer-aangehouden.html Een onopvallende politieactie heeft dinsdag geleid tot de aanhouding van een koper van drugs op dinsdag maar ook tot de aanhouding van de dealer op woensdag. nieuwsbericht Thu, 12 Oct 2017 12:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/12/09-drugskoper-en-drugsdealer-aangehouden.html 2017-10-12T12:44:00Z Op dinsdag 10 oktober 2017 om 19.00 uur zagen agenten, die onopvallend surveilleerden, dat een tas met inhoud door de bestuurder van een driewielige motorfiets overgedragen werd aan de inzittende van een bestelbus. Dat gebeurde op een parkeerplaats bij een restaurant aan de Eindhovenseweg Zuid. De motorrijder verdween daarna weer zonder tas. Om de eventuele drugs niet kwijt te raken werd besloten de bus te controleren. Daar bleek een 32-jarige man uit Eindhoven in te zitten. In de auto werd de tas gevonden met hennep erin. Maar verder lagen er ook enkele plakken hasj in. De verdachte is aangehouden. 

]]>
Er is direct een onderzoek gestart naar de identiteit van de motorrijder. Dat bleek een inwoner van Best te zijn Op woensdag 11 oktober 2017 werd zijn woning aan de Speelheideweg binnen gevallen. De woning werd doorzocht. Op verschillende plekken, van de kelder tot de zolder werden harddrugs en attributen aangetroffen om drugs te verhandelen. In totaal werden 860 XTC pillen, 1 kilo amfetamine, 1,2 kilo MDMA en 25 gram ketamine gevonden. Verder nog weegschalen, wapens (ploertrendoder en boksbeugel) en een geldtelmachine. De bewoner is aangehouden. De vriendin van de verdachte die aan kwam lopen tijdens de zoeking, is wel verdachte in deze zaak maar niet aangehouden. De motor waarop de verdachte die dag ervoor reed is in beslag genomen. De recherche gaat onverminderd verder met het onderzoek.

]]>
51.5089485 5.40452920000007
Best - Gezocht - Dennis Struijk in auto doodgeschoten https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2017/09-best-dennis-struijk-in-auto-doodgeschoten/de-zaak.html [UPDATE: Dennis Struijk in auto doodgeschoten in Best] Donderdagavond kort voor half elf werd de 35-jarige Dennis Struijk uit Eindhoven in de Johannes Klingenstraat in Best doodgeschoten. Hij zat op dat moment in zijn geparkeerde auto. Van de dader of daders ontbreekt vooralsnog elk spoor. dossier Wed, 04 Oct 2017 12:39:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2017/09-best-dennis-struijk-in-auto-doodgeschoten/de-zaak.html 2017-10-04T12:39:00Z 51.50776370000001 5.3978481999999985 Best - Politie zoekt getuigen woningoverval https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/4/09-politie-zoekt-getuigen-woningoverval.html In de nacht van dinsdag op woensdag is een 91-jarige vrouw in Best overvallen in haar woning aan de Molenkampseweg. Rond 6 uur kwam bij de politie een melding hierover binnen. Hoe laat de overval precies is gepleegd is nog niet duidelijk. Een onbekende man drong de woning binnen en verraste de vrouw in haar slaap. De man was ongeveer 1,60 m lang, had halflang zwart haar en droeg donkere kleding. nieuwsbericht Wed, 04 Oct 2017 09:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/4/09-politie-zoekt-getuigen-woningoverval.html 2017-10-04T09:16:00Z Het is op dit moment nog niet bekend of er iets is buitgemaakt. De vrouw is ter controle nagekeken door ambulancemedewerkers maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de overval en is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de overval. Zij kunnen contact opnemen met de recherche op 0900-8844. Dat kan ook anoniem op 0800-7000. 

]]>
51.5301509 5.400293799999986