Alle berichten | Best | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/best.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Best nl Fri, 27 Jan 2023 10:15:55 GMT 2023-01-27T10:15:55Z nl Best - Aanslag woning agent had mogelijk met zijn werk te maken https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/14/09-aanslag-woning-agent-had-mogelijk-met-zijn-werk-te-maken.html De rechter-commissaris besloot vrijdagmiddag 13 januari dat de hoofdverdachte in het onderzoek naar de aanslag op de woning van een politieagent in Best langer blijft vastzitten. Afgelopen woensdag hield de politie de vermoedelijke opdrachtgever (42) en de vermoedelijke uitvoerder (24) aan als verdachten van de explosie op zondag 13 december 2020. Sat, 14 Jan 2023 06:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/14/09-aanslag-woning-agent-had-mogelijk-met-zijn-werk-te-maken.html 2023-01-14T06:54:00Z Inbewaringstelling

De 42-jarige hoofdverdachte werd op woensdag 11 januari aangehouden. Lees ons eerdere bericht hier. Het onderzoeksteam beschouwt de hoofdverdachte als degene die de opdracht gaf tot de gerichte aanslag op de woning van de politieagent in Best.  Hij werd gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris in ’s-Hertogenbosch. Deze besloot het voorarrest van de hoofdverdachte met veertien dagen te verlengen.

Groot onderzoek
De politie startte in december 2020 meteen een groot opsporingsonderzoek vanwege de ernst van het feit. Het opzettelijk veroorzaken van een explosie bij een woning waarbij iemand (zwaar) lichamelijk letsel kan oplopen is een zeer ernstig misdrijf. Rechercheurs deden uitgebreid tactisch en technisch onderzoek op de locatie naar aanwijzingen en/of sporen die meer info konden opleveren over de toedracht van de explosie. Bij een dergelijk uitgebreid onderzoek wordt ook forensisch onderzoek gepleegd, om bijvoorbeeld dadergerelateerde sporen en sporendragers te bemonsteren op identificerend materiaal zoals DNA. Daarnaast kreeg de recherche in het onderzoek de beschikking over ontsleutelde cryptocommunicatie tussen meerdere personen. Ook deze informatie wordt nauw betrokken bij het onderzoek naar de aanslag.

DNA-sporen aangetroffen
Bij de aanslag op de woning werd gebruik gemaakt van een zwaar explosief. Op het explosief werd DNA aangetroffen waarbij de politie het vermoeden heeft dat het van de op woensdag aangehouden uitvoerder is. Naast het DNA van de vermoedelijke uitvoerder werd ook een tot op heden onbekend vrouwelijk DNA-spoor aangetroffen op het explosief. Daar wordt nog verder onderzoek naar gedaan.

Motief

Het onderzoeksteam denkt dat het motief van de aanslag ligt in het uitschrijven van bekeuringen door de getroffen politieagent aan de zoon van de vermoedelijke opdrachtgever. Het lijkt dat de vader van de jongen hierover zo boos was, dat hij de opdracht heeft gegeven om een gerichte aanslag op de woning van de politieagent uit te voeren.

Onacceptabel

De politie accepteert geen geweld tegen haar werknemers en andere personen met een publieke taak en treedt hard op als het gaat om geweld tegen personen met een publieke taak.  Lees hier meer over geweld tegen personen met een publieke taak.

]]>
51.51411489 5.3965275
Best - Verdachten opgepakt in onderzoek naar explosie bij woning politieagent https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/11/09-verdachten-opgepakt-in-onderzoek-naar-explosie-bij-woning-politieagent.html De politie hield woensdag de vermoedelijke opdrachtgever (42) en de vermoedelijke uitvoerder (24) aan van de explosie die op zondag 13 december 2020 werd veroorzaakt bij de woning van een politieagent in Best. De ontploffing en brand leverden veel schade op. Gelukkig vielen er geen gewonden, ondanks de grote kracht van de explosie. De recherche onderzocht de zaak uitvoerig en dat leidde vandaag tot de aanhouding van de verdachten. Wed, 11 Jan 2023 06:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/11/09-verdachten-opgepakt-in-onderzoek-naar-explosie-bij-woning-politieagent.html 2023-01-11T06:12:00Z Tijdens het onderzoek kwam de 42-jarige man uit Waalre in beeld als hoofdverdachte. Hij werd vandaag in zijn woning aangehouden. Het onderzoeksteam vermoedt dat hij de opdracht gaf tot deze gerichte aanslag. Ook de vermoedelijke uitvoerder, een 24-jarige man uit Best, werd woensdag aangehouden in zijn woning.

Terugblik
De bewoners en omwonenden van een woning aan de Boksprong schrokken rond 01.45 uur op de bewuste nacht wakker van een luide knal en glasgerinkel. Er bleken explosieven tot ontploffing te zijn gebracht bij de woning. Die explosie bracht een knal teweeg en veel schade aan de carport (en ook aan de woning). Ook ontstond er brand. De bewoners bleven ongedeerd, maar dit had veel ernstiger kunnen aflopen.

Groot onderzoek
De politie startte meteen een groot opsporingsonderzoek. Het opzettelijk veroorzaken van een explosie bij een woning waarbij iemand zwaar lichamelijk letsel kan oplopen is een zeer ernstig misdrijf. Rechercheurs deden uitgebreid tactisch en technisch onderzoek. Onze recherche hield in het onderzoek rekening met meerdere scenario’s, waaronder dat van een gerichte, opzettelijke actie tegen een van de bewoners, een politieagent in de eenheid Oost-Brabant. Op het moment van de explosie was de politieman aan het werk, maar zijn echtgenote met twee jonge kinderen waren wel thuis.

Onacceptabel
Politie en justitie accepteren geen agressie en geweld tegen hun medewerkers en andere personen met een publieke taak. Politie en het Openbaar Ministerie geven hoge prioriteit aan de aanpak van geweld tegen personen met een publieke taak. Politieagenten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten ongestoord hun werk kunnen doen. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt.

Lees hier meer over geweld tegen werknemers met een publieke taak.

Hulp publiek
Tijdens het onderzoek schakelden we de hulp van het publiek in door onder andere in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan dit incident te besteden. Lees hier ons eerdere bericht over deze zaak. Ook nu de mogelijke opdrachtgever en mogelijke uitvoerder zijn aangehouden, blijft alle informatie welkom. Laat het ons weten en deel je info en/of camerabeelden met onze recherche via een van de onderstaande actieknoppen. 

]]>
51.51411489 5.3965275
Best - Gezocht - Diefstal elektrische fiets - Hoofdstraat - Best https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/09-diefstal-elektrische-fiets---hoofdstraat---best.html Op 1 september 2022 rond 14.45 uur wordt in Best een elektrische fiets gestolen. We zoeken deze fietsendief. verdachte Tue, 29 Nov 2022 12:49:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/09-diefstal-elektrische-fiets---hoofdstraat---best.html 2022-11-29T12:49:00Z Op beelden zien we het gebeuren. De verdachte komt aan op een witte fiets, zet ‘m weg en loopt door naar een kostbare donkere elektrische fiets. Hij rommelt wat aan het slot en binnen een paar seconden heeft hij het slot open. Zo snel kan het gaan. Hij fietst weg via de Hoofdstraat in Best. Gewilde fietsen zijn het, deze elektrische varianten. Vaak meer dan duizend euro waard. Dit was een grijze Granville Trafic, met twee fietstassen.  De vraag is natuurlijk: wie is deze fietsendief in het blauwe shirt? Weet u waar de politie hem kan vinden? Geef het door!

]]>
]]>
51.51411489 5.3965275
Oss, Nistelrode, Best, Schijndel - Op zoek naar gewetenloze daders spoofing in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/18/09-op-zoek-naar-gewetenloze-daders-spoofing-in-bureau-brabant.html Hoeveel moreel besef heb je nog als crimineel om behalve bankgegevens zélfs de halve eeuw oude trouwring van een oudere dame af te troggelen door haar vertrouwen te winnen als zogenaamde bankmedewerker? Helaas zijn oudere mensen een gewilde doelgroep van spoofing criminelen. In Bureau Brabant van maandag 21 november opnieuw veel aandacht voor het fenomeen met beelden van verdachten. Ook delen we beelden van verdachten van een zware mishandeling in Schijndel en de dief van een dure elektrische fiets in Best. Fri, 18 Nov 2022 08:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/18/09-op-zoek-naar-gewetenloze-daders-spoofing-in-bureau-brabant.html 2022-11-18T08:14:00Z Spoofing Oss en Nistelrode
We besteden vanuit de eenheid Oost-Brabant aandacht aan twee gevallen van spoofing. Eentje in Oss op 29 augustus en een in Nistelrode op 24 juni. In beide gevallen zijn de slachtoffers mensen op leeftijd en worden ze door handige praatjes van zogenaamde bankmedewerkers overgehaald om hun bank gegevens en pinpassen af te geven aan een koerier, die natuurlijk een crimineel blijkt te zijn. Maar in deze gevallen zijn de daders zo overtuigend dat ze het ook voor elkaar krijgen dat de slachtoffers voor tienduizenden euro’s aan sieraden meegeven. Eén van de slachtoffers geeft zelfs haar trouwring mee. Die zouden dan veilig bij de bank worden bewaard, maar uiteraard komen ze daar nooit terecht. Gelukkig hebben we beelden van verdachten die bij een pinautomaat proberen geld op te nemen van de bankrekeningen van de slachtoffers. We moeten deze gewetenloze criminelen vinden. Help mee!

Zware mishandeling Schijndel
We verdenken vijf mannen van een zware mishandeling in de Hoofstraat in Schijndel op 21 augustus. De officier van justitie geeft hen een week de tijd om zich te melden en daarom laten we ze maandag nog onherkenbaar zien. Als ze zichzelf niet melden, worden ze een week later herkenbaar in beeld gebracht. Maar natuurlijk kunt u ons tippen als u weet wie deze mannen zijn.

Diefstal elektrische fiets Best
We zoeken ook nog naar een man die een dure elektrische fiets stal in de Hoofdstraat in Best op 1 september. Hij liet een oude fiets achter. De verdachte staat goed op beeld, dus iemand moet hem wel herkennen.

]]>
51.51411489 5.3965275
Best - Man aangehouden voor steekincident in Best https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/28/09-man-aangehouden-voor-steekincident-in-best.html Donderdagavond 27 oktober is er rond 23.40 uur een melding bij de meldkamer binnengekomen van een steekincident op de Koningin Julianaweg-Zuid in Best. Agenten hebben daar een 63-jarige man uit Eindhoven zwaargewond aangetroffen. Reanimatie en hulpverlening heeft helaas niet mogen baten. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Fri, 28 Oct 2022 12:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/28/09-man-aangehouden-voor-steekincident-in-best.html 2022-10-28T12:26:00Z Steekincident
Voorafgaand aan het steekincident vond er een conflict plaatst. Wat precies de toedracht is wordt nog onderzocht. Bij het steekincident is ook een andere man gewond geraakt. Het gaat om de 39-jarige stiefzoon van het overleden slachtoffer. De recherche is druk bezig met het onderzoek en heeft één verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij het steekincident. Het gaat om een 55-jarige man uit Best. Meerdere aanhoudingen sluiten wij niet uit. 

Getuigen
Om meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht vragen wij onder andere beschikbare camerabeelden op en lezen die uit. We zijn ook op zoek naar getuigen die ons meer informatie kunnen geven over het steekincident en de mogelijke verdachte(n). Heb je iets gezien of weet je meer? Neem dan contact op via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.  

]]>
51.49521239 5.39619085
Best - Tientallen ‘supporters’ aangehouden die wilden vechten https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/16/tientallen-supporters-aangehouden-die-wilden-vechten.html Op een parkeerplaats langs de snelweg A2 bij Best zijn zaterdagavond rond 22.00 uur tientallen voetbalsupporters aangehouden. Het betreft supporters van de harde kern van FC Utrecht die onderweg waren naar Eindhoven om de confrontatie aan te gaan met de harde kern van PSV. Tijdens de actie op de parkeerplaats reed één auto in op een politieagent. Zij raakte niet gewond. De bestuurder wist vooralsnog te ontkomen. Sun, 16 Oct 2022 09:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/16/tientallen-supporters-aangehouden-die-wilden-vechten.html 2022-10-16T09:38:00Z Zaterdagmiddag kwam bij de politie informatie binnen dat supporters van de harde kernen van FC Utrecht en PSV afspraken maakten om later op de avond de confrontatie met elkaar aan te gaan. Daarop werd direct opgeschaald door de politie. Zowel in Utrecht als in Eindhoven werden de beide harde kernen nauwlettend in de gaten gehouden en er werd uit voorzorg Mobiele Eenheid in paraatheid gebracht.

Parkeerplaats Best

Toen duidelijk werd dat de supporters uit de omgeving van Utrecht zich verzamelden op een parkeerplaats langs de A2 bij Best werden de eenheden daarheen gestuurd. Er bleken zo’n vijftien auto’s met vermoedelijk supporters te staan. De toegangswegen van de parkeerplaats werden door de politie geblokkeerd om zo de auto’s en personen te kunnen controleren.

Inrijden op agent

Eén bestuurder wenste niet mee te werken aan de controle, negeerde het stopteken van een agent en reed daarbij op haar in. Zij wist de auto te ontwijken en raakte niet gewond. De bestuurder wist zo wel te ontkomen. Uiteraard nemen wij dit zeer hoog op en doen dan ook uitgebreid onderzoek. De bestuurder wordt waarschijnlijk op een later tijdstip aangehouden.

Aanhoudingen

Alle andere voertuigen en aanwezige personen werden wel gecontroleerd. Daarbij werden onder meer slagwapens, ploertendoders, bivakmutsen en vuurwerk aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Uiteindelijk werd besloten om alle aanwezigen aan te houden. In totaal ging dat om 47 verdachten. Zij zijn daarop met een stadsbus naar het politiebureau vervoerd. In de loop van de nacht werden alle personen weer heengezonden. Zij kregen processen verbaal voor zaken als samenscholing en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

]]>
51.51494228 5.40237069
Best - Mannen opgepakt met grondstoffen synthetische drugs https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/5/09-mannen-opgepakt-met-grondstoffen-synthetische-drugs.html In de nacht van maandag op dinsdag hielden we de bestuurder van een bestelbus aan, waarin vermoedelijke grondstoffen voor de productie van synthetische drugs werden gevonden. Twee mannen in een auto die erachter reed werden ook opgepakt. Het drietal zit vast. Tue, 05 Jul 2022 13:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/5/09-mannen-opgepakt-met-grondstoffen-synthetische-drugs.html 2022-07-05T13:39:00Z Het busje werd kort na half drie staande gehouden op de Eindhovenseweg-Zuid. Tegelijkertijd werd een auto die erachter reed ook stilgezet, omdat uit waarnemingen van politiemensen was gebleken dat de twee voertuigen bij elkaar hoorden. De inzittenden van de beide wagens waren eerder die nacht namelijk in elkaars bijzijn gezien. In de bestelbus troffen we vervolgens enkele tientallen liters grondstoffen aan, die waarschijnlijk gebruikt worden voor de productie van synthetische drugs. De typische lucht van deze stoffen hing in de bestelbus. Hierop werden de drie mannen aangehouden. Het gaat drie jongemannen uit Eindhoven van 18, 19 en 19 jaar oud. De voertuigen en de grondstoffen werden in beslag genomen voor nader onderzoek.

]]>
51.51411489 5.3965275
Best - Vrouw zwaargewond na steekincident Best https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/5/09-vrouw-zwaar-gewond-na-steekincident-best.html Een 54-jarige vrouw is zaterdag zwaargewond geraakt bij een steekincident in een woning in Best. Een 51-jarige man, een medebewoner van de woning is aangehouden. De vrouw is in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Mogelijk dat een conflict in de relationele sfeer aanleiding is geweest voor het steekincident. Sat, 05 Mar 2022 09:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/5/09-vrouw-zwaar-gewond-na-steekincident-best.html 2022-03-05T09:31:00Z Om 03.40 uur in de vroege zaterdagochtend kreeg de meldkamer een melding binnen dat er een steekincident had plaatsgevonden in een woning aan het Willeminaplein in Best.

Daar aangekomen troffen agenten een zwaargewonde vrouw aan. Buiten de woning is een man aangehouden die wij verdenken dat hij het slachtoffer heeft verwond.

De politie is bezig met een buurtonderzoek, het afnemen van verklaringen van getuigen/betrokkenen en met sporenonderzoek. Deze onderzoeken moeten ons meer duidelijkheid  geven over de feiten en omstandigheden.

Vandaag zal er in en nabij de woning door medewerkers van FO (forensische opsporing) onderzoek worden gedaan.

]]>
51.49672506 5.39509941
Best - Twee gewonden bij steekincident in woning https://www.politie.nl/nieuws/2022/februari/1/09-twee-gewonden-bij-steekincident-in-woning.html Maandagavond raakten twee personen gewond bij een geweldsincident in een woning aan de Prof. R. Regoutstraat. Een man en een vrouw werden met steekwonden overgebracht naar een ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar wat er precies in de woning is gebeurd. Tue, 01 Feb 2022 10:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/februari/1/09-twee-gewonden-bij-steekincident-in-woning.html 2022-02-01T10:51:00Z Agenten kregen tegen elf uur maandagavond een melding van een incident in de betreffende woning. Zij troffen een gewonde vrouw aan, die kennelijk gestoken was. Op grond van wat zij vertelde, gingen politiemensen op zoek naar de vermoedelijke dader. Hij zou waarschijnlijk nog op een andere plek in het huis zijn. De man werd kort daarna zwaar gewond aangetroffen; ook hij had steekwonden. De man was er ernstig aan toe en werd met spoed naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen werd behandeld. Hij is nog niet aanspreekbaar. Ook de vrouw werd naar een ziekenhuis gebracht, waar ze werd opgenomen. Zij werd behandeld aan meerdere steekwonden.

Relationele sfeer
De recherche is een onderzoek gestart naar de omstandigheden waaronder de man en de vrouw gewond zijn geraakt. Beiden wonen op het betreffend adres. Er is vooralsnog geen aanleiding te veronderstellen dat anderen dan de man en de vrouw bij het incident betrokkenen zijn geweest. Er lijkt sprake van een uit de hand gelopen conflict in de relationele sfeer.

]]>
51.51411489 5.3965275
Best - Elfde verdachte aangehouden in groot drugsonderzoek https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/12/09-elfde-verdachte-aangehouden-in-groot-drugsonderzoek.html Vandaag heeft de politie in Best de elfde verdachte aangehouden in een groot onderzoek naar de productie van drugs. Al eerder werden tien andere verdachten aangehouden tijdens een grote politieactie op dinsdag 9 november. Fri, 12 Nov 2021 14:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/12/09-elfde-verdachte-aangehouden-in-groot-drugsonderzoek.html 2021-11-12T14:15:00Z De nu aangehouden verdachte betreft een 28-jarige man uit Best. Hoewel hij zich verstopt had voor de politie, zette zijn nog warme bed agenten op het spoor van de man en konden zij hem in de woning aanhouden. In de woning werden bovendien een jammer (stoorzender) en XTC-pillen aangetroffen, Deze zijn in beslag genomen. De man wordt a.s. maandag voorgeleid.

]]>
51.51365335 5.39646732
Best - Onderzoek naar brand in woning https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/16/09-onderzoek-naar-brand-in-woning.html Vanochtend rond 5 uur brak brand uit bij een woning aan de Mgr. A.F. Diepenstraat in Best. De woning en twee aangrenzende huizen raakten daardoor zwaar beschadigd. In de woning waar de brand is ontstaan was niemand aanwezig. De bewoonster van het ene aangrenzende huis kon tijdig worden gewaarschuwd. Het andere huis stond leeg. De brand werd door de brandweer geblust en is onder controle. Wat de brand heeft veroorzaakt wordt onderzocht. Wij houden daarbij rekening met brandstichting. Sat, 16 Oct 2021 09:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/16/09-onderzoek-naar-brand-in-woning.html 2021-10-16T09:02:00Z De woning aan de Mgr. A.F. Diepenstraat zou binnenkort worden ontruimd, na een daartoe gevoerde procedure door de woningbouwvereniging. Deze woning is ook al eerder, van 18 november 2020 tot en met 18 mei van dit jaar, door de burgemeester in het kader van de wet Damocles voor enkele maanden gesloten geweest. De man heeft in die procedure maar ook in een later stadium uitspraken gedaan dat hij zijn woning niet zonder slag of stoot zou verlaten. Politie en gemeente houden daarom rekening met de mogelijkheid dat hij betrokkenheid heeft gehad bij de brand en daarom is de politie naar hem op zoek. Of hij er nu nog verbleef is niet bekend.

Extra toezicht
Door de uitspraken van de bewoner in de loop van het uitzettingsproces hebben diverse betrokken partijen binnen de beschikbare mogelijkheden maatregelen genomen in de buurt van de woning. Zo was er onder andere sprake van extra toezicht, werd er meer gesurveilleerd en stond de wijkagent  in nauw contact met de buurtbewoners. Er zijn gesprekken gevoerd met naaste bewoners over de aanstaande ontruiming. Met de bewoner van het pand is meermalen getracht contact te leggen, dat is niet gelukt.

Sporenonderzoek
Zodra de veiligheid in en rondom het huis het toelaat wordt er gestart met sporenonderzoek. Daaruit zal moeten blijken of er inderdaad sprake is van brandstichting en zo ja, of er bruikbare sporen zijn die naar de brandstichter wijzen. De omgeving is afgezet en wordt tot die tijd bewaakt. De getroffen buurvrouw is opgevangen en voor haar is alternatieve woonruimte geregeld.

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
51.51365335 5.39646732
Boxtel, Best - Maandag beelden van insluipers in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/16/09-maandag-beelden-van-insluipers-bij-bureau-brabant.html Maandag vragen we in Bureau Brabant vanuit Oost-Brabant aandacht voor twee insluipingen. De daders staan op beeld en wij willen heel graag weten wie deze mannen zijn Thu, 16 Sep 2021 08:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/16/09-maandag-beelden-van-insluipers-bij-bureau-brabant.html 2021-09-16T08:06:00Z Boxtel: Diefstal uit seniorenwoning  
Inmiddels al 146.000 keer gezien zijn op Facebook, maandag ook in Bureau Brabant. Beelden van een man die een seniorenwoning binnenloopt. Hij doet zich voor als controleur, maar hij heeft hele andere plannen. Hij heeft het gemunt op geld en identiteitsbewijzen van de bewoners. Ondanks zijn mondkapje zou hij toch herkend moeten worden. Wie weet wie deze dief is?

Best: insluiping woning 
We tonen beelden van een deurbelcamera van een huis aan de JH de Rooystraat in Best. We zien een man naar binnen en even later weer naar buiten komen met een gevuld kussensloop in zijn handen. Gevuld met allerlei gestolen, waardevolle spullen uit het huis. Hij komt zelfs voor een tweede keer terug. De vraag is natuurlijk helder: wie is dit? Heeft u een vermoeden?

]]>
51.51365335 5.39646732
Best - Verdachte aangehouden voor steekincident https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/11/09-verdachte-aangehouden-voor-steekincident.html We hielden zaterdagavond een 25-jarige man aan als verdachte van een steekincident. Het incident vond plaats op zaterdagavond rond 19.00 uur in een locatie voor tijdelijke huisvesting aan de IBCweg in Best. Sun, 11 Jul 2021 08:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/11/09-verdachte-aangehouden-voor-steekincident.html 2021-07-11T08:16:00Z Twee bewoners kregen het daar rond dat tijdstip met elkaar aan de stok. De exacte aanleiding voor de ruzie is niet bekend. De onenigheid escaleerde op een zeker moment en daarbij werd een 29-jarige bewoner gestoken in zijn arm. De man is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling aan zijn verwondingen.

Toen op de locatie kwamen was de verdachte niet meer aanwezig. Er is door ons onderzoek verricht en enkele bewijzen werden veilig gesteld voor verder onderzoek. Uiteindelijk kon de verdachte enkele uren later worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

]]>
51.51365335 5.39646732
Nederland - Opsporing Verzocht: explosie bij huis agent https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/13/opsporing-verzocht-13-april-2021.html Opsporing verzocht besteedt op dinsdag 13 april onder meer aandacht aan de brandstichting en explosie bij de woning van een agent in het Brabantse Best. Tue, 13 Apr 2021 14:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/13/opsporing-verzocht-13-april-2021.html 2021-04-13T14:00:00Z Zondag 13 december 2020 wordt rond 01.45 uur brand gesticht bij een huis aan de Boksprong. Op dat moment zijn een moeder en twee jonge kinderen in de woning aanwezig. De agent zelf is op dat moment aan het werk. Na de brandstichting klinkt een luide explosie. Onderzoek wijst uit dat die is veroorzaakt door zwaar illegaal vuurwerk in combinatie met een brandbare stof. Gelukkig is niemand gewond geraakt door het vuur of de explosie, wel is er sprake van grote schade. Omdat het om de woning van een agent gaat, denkt de politie dat het een gerichte actie tegen de politieman was. In de uitzending worden onder meer beelden van de vermoedelijke dader getoond.

]]>
Zaken in het programma

De volgende zaken komen in de uitzending van vanavond aan bod:
Emmen: bedrijfsinbraak
Kampen: beroving van Pokémonkaarten
Utrecht: wie herkent relschopper Kanaleneiland?
Heerenveen: bankpasfraude na zakkenrollen
Best: explosie bij woning
- Bellingwolde: overval op een tankstation
Amsterdam: overval op een Primera-filiaal
Apeldoorn: vermissing Ercan Ozturk
Daarnaast wordt een terugkoppeling gegeven van de resultaten uit de vorige uitzending.

]]>
Uitzending

Opsporing Verzocht is dinsdag 13 april vanaf 21.20 uur te zien op NPO1. De volgende dag om 13.25 uur wordt de uitzending herhaald op NPO1.

]]>
51.5077637 5.3978482
Best, Schijndel, Boxmeer, Breda - Vuurwerkexplosies bij Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/7/09-vuurwerkexplosies-bij-bureau-brabant.html Een explosieve uitzending van Bureau Brabant op maandag 12 april. We besteden namelijk aandacht aan zwaar vuurwerk dat ontplofte bij de woning van een politieman in Best en aan een vuurwerkbom die in Schijndel naar een woning werd gegooid. Verder de mishandeling van en politieagent in Boxmeer en weer een gevalletje diefstal pinpas en pinfraude in Breda. Wed, 07 Apr 2021 14:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/7/09-vuurwerkexplosies-bij-bureau-brabant.html 2021-04-07T14:22:00Z Vuurwerkexplosie bij woning politieman
Best - In de nacht van 12 op 13 december 2020 krijgen een wijkagent en zijn collega rond kwart voor twee ’s nachts een melding binnen. Er is een zware explosie geweest bij een woonhuis in Best. Het blijkt te gaan om het huis van de wijkagent, waar op dat moment zijn vrouw en kinderen lagen te slapen. Er is zeer zwaar illegaal vuurwerk afgestookt. Gelukkig raakte niemand gewond, maar de schade is fors. Er ontstond brand, ruiten sprongen en de garagedeur raakte ontzet. Een combinatie van zeer zwaar, illegaal vuurwerk en een brandbare vloeistof veroorzaakten de explosie. De dader reed waarschijnlijk op een scooter en we zijn naar hem op zoek. Kijk naar de beelden en ga eens terug in uw herinnering. Neem contact op als u iets weet over de dader of misschien wel over wat de aanleiding hiervan zou kunnen zijn.

Vuurwerkbom naar woning gegooid
Schijndel - Op 17 november van het vorig jaar, werd aan het begin van de avond een zware vuurwerkbom vanuit een rijdende auto op de oprit van een huis in Schijndel gegooid. Naast dat auto’s en de woning werden beschadigd, was er door de heftige explosie en rondvliegende stukken ernstig gevaar voor de omgeving. Er komt namelijk net een voorbijganger met een kinderwagen aangelopen. Uit beelden blijkt duidelijk dat het hier om een gerichte actie gaat. We zijn op zoek naar de dader, die reed in een grijze BMW 1 serie uit het bouwjaar 2005 en er vandoor ging via de Boogschutter en de Steenbok. Wie weet meer over de dader, de auto of misschien wel het motief?

Mishandeling politieagent
Boxmeer - Toen politiemensen op 14 november 2020 een aantal personen wilden aanspreken op coronamaatregelen, ging het groepje er vandoor. Een man schopte toen één van de politieagenten onderuit. De man droeg een grijze joggingbroek, een gewatteerd jack, met vest en capuchon, een mutsje en een mondkapje. De man staat goed op de beelden, hij zou dus te herkennen moeten zijn. Hij wordt gezocht vanwege mishandeling van een politieagent. Neem contact op als u weet wie hij is.

Pinpasfraude na diefstal tas uit auto
Breda – Toen iemand de deur van zijn auto even liet open staan, was het genoeg tijd voor iemand om er vliegensvlug een tas met pinpas uit te stelen. Niet lang daarna gaat een man in een supermarkt shoppen met de gestolen pinpas, maar dankzij de goede bewakingscamera’s staat hij goed op beeld. Wie is deze man?

Geef tips door via de Opsporingstiplijn 0800 6070 of eventueel zonder uw naam te zeggen via Meld Misdaad Anoniem 0900-8844.

Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.5077637 5.3978482