Alle berichten | Best | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/best.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Best nl Mon, 28 Sep 2020 01:32:47 GMT 2020-09-28T01:32:47Z nl Son en Breugel - Identiteit gezocht van mogelijk vermiste man in water Ekkersweijer https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/10/09-identiteit-gezocht-van-mogelijk-vermiste-man-die-water-in-sprong.html Een nog onbekende man van circa 60 jaar oud ging afgelopen donderdag het water in van de visvijver aan de Ekkersweijer in Son en Breugel. De man is nog niet gevonden. Ook zijn wij er nog niet achter of er iemand vermist wordt die voldoet aan zijn signalement. Wij hopen dat het tonen van foto’s van kleding in combinatie met het signalement van de man tot zijn identiteit leidt. nieuwsbericht Mon, 10 Aug 2020 10:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/10/09-identiteit-gezocht-van-mogelijk-vermiste-man-die-water-in-sprong.html 2020-08-10T10:36:00Z Een getuige verklaarde dat een man van vermoedelijk Poolse origine op donderdag 6 augustus rond 15.45 uur  het water van de visvijver aan de Ekkersweijer in ging . De man had kort daarvoor zijn t-shirt en schoenen neergelegd op de kant.

Omdat de man niet meer is gezien nadat hij het water in is gelopen startte  de politie samen met hulpdiensten een zoektocht op. Tijdens de zoektocht is gebruik gemaakt van een duikteam en specialisten van het Landelijk Team Onderwater Zoekingen (LTOZ) die sonarapparatuur in hebben ingezet om de vijver af te zoeken. Klik hier om meer inzicht te krijgen in het werk van het LTOZ.

Maar tot op heden is het ons nog niet gelukt de man te vinden of zijn identiteit achterhalen. Ook weten we nog niet zeker of er überhaupt iemand vermist is. Wij zijn daarom naarstig op zoek naar mensen die iemand missen in hun omgeving en/of die ons meer kunnen vertellen over (de identiteit van) deze (mogelijk) vermiste man.

Signalement man
Het gaat om een man met het volgende signalement:

  • Circa 60 jaar oud
  • Donkere haren
  • 180 centimeter lang
  • Blauwe korte broek

Kleding achtergebleven op de kant:

  • Oranje t-shirt, zie afbeelding
  • Witte Kappa-schoenen, maat 42, zie afbeelding
     

Wie helpt?
Wij zijn dringend op zoek naar de identiteit van deze (mogelijk vermiste) man. Mocht u in uw omgeving iemand missen of weten wie deze man is belt u dan met 0900-8844. Of gebruik onderstaand tipformulier. Liever anoniem? Dat kan ook via 0800-7000. 

]]>
51.495297728944664 5.441224528074646
Best - Vijf verdachten aangehouden voor drugs en wapenbezit https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/10/vijf-verdachten-aangehouden-voor-drugs-en-wapenbezit.html De politie heeft op maandag 8 juni een actie gedaan naar aanleiding van een langer lopend onderzoek. In totaal zijn er bij de actie vijf verdachten aangehouden. Drie mannen uit Best (55, 33 en 32 jaar) en twee vrouwen, uit Eindhoven (44 jaar) en Vught (36 jaar), voor drugs en wapenbezit. nieuwsbericht Wed, 10 Jun 2020 12:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/10/vijf-verdachten-aangehouden-voor-drugs-en-wapenbezit.html 2020-06-10T12:26:00Z De vijf verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.
 

]]>
Bij de politieactie werden in een bedrijfspand in Sint Oedenrode en in een woning in Eindhoven hennepkwekerijen aangetroffen. In Sint Oedenrode werden er in totaal 422 planten gevonden en in Eindhoven 77 planten. De planten zijn in beslag genomen en zijn vernietigd.

]]>
Tijdens het onderzoek zijn ook wapens en harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. Daarnaast zijn er nog twee auto’s in beslag genomen. Het onderzoek is momenteel nog in volle gang.

]]>
51.50776370000001 5.397848199999999
Aalst - Acht mannen opgepakt na bedreiging op camping https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/1/02-aalst-acht-mannen-opgepakt-na-bedreiging-op-camping.html Na een melding van een bedreiging op een camping in het Gelderse Aalst is de politie zondagmiddag in actie gekomen. Er werden acht mannen aangehouden. Het onderzoek begon met de melding dat er op de camping iemand met een wapen bedreigd zou zijn door een groep mannen. De mannen waren alweer vertrokken toen de politie gebeld werd, bij hun vertrek hadden ze de slagbomen van de camping geramd. nieuwsbericht Mon, 01 Jun 2020 08:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/1/02-aalst-acht-mannen-opgepakt-na-bedreiging-op-camping.html 2020-06-01T08:43:00Z Agenten hebben eerst op de camping onderzoek gedaan. Dankzij goede verklaringen van getuigen, kon achterhaald worden met welke auto’s de mannen vertrokken waren. Op drie plaatsen in Nederland konden daarom verdachten aangehouden worden.

In Best werden drie mannen in een auto aangehouden, agenten trokken hun vuurwapens bij de aanhouding. Bij de aanhouding is ook een waarschuwingsschot gelost. In de auto werd een vuurwapen gevonden. Op de A2 bij Vught werden ook drie mannen in een auto aangehouden. Twee andere mannen werden in een auto op de A16 bij Rotterdam aangehouden.

Een van de verdachten komt uit Barneveld, de anderen komen uit Brabant. De mannen zijn tussen de 18 en 40 jaar oud. De politie doet nu verder onderzoek naar de bedreiging en de achtergrond hiervan, de verdachten zitten nog vast.

 

(2020246951 ^SK)

]]>
Aanhouding bij een auto. 51.653306 5.294346600000001
Eindhoven e.o. - Recherche ziet verband in zeker tien zware geweldsmisdrijven: speciale website geopend https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/8/09-recherche-ziet-verband-in-zeker-tien-zware-geweldsmisdrijven---speciale-website-geopend.html Criminele conflicten, soortgelijke signalementen en voertuigen, haperende wapens en vooral heel veel kogels. De politie en het Openbaar Ministerie zien meerdere verbanden tussen zware geweldsincidenten in de regio Eindhoven: “Netwerken in het drugsmilieu vechten conflicten uit met extreem veel geweld en dat moet stoppen.” Met een speciale website vraagt de recherche het publiek nu mee te denken in zeker tien onderzoeken: “Het kan niet anders dan dat er mensen zijn die meer weten, maar die bijvoorbeeld uit angst voor criminelen tot nu toe hebben gezwegen.” nieuwsbericht Fri, 08 May 2020 06:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/8/09-recherche-ziet-verband-in-zeker-tien-zware-geweldsmisdrijven---speciale-website-geopend.html 2020-05-08T06:22:00Z Sinds maart 2018 heeft de regio Eindhoven met enige regelmaat te maken met zware geweldsincidenten op de openbare weg. De afgelopen jaren werd volop onderzoek gedaan, veelal achter de schermen. Ron van Brussel geeft leiding aan de recherche in Oost-Brabant. Naast veel informatie hebben de onderzoeken volgens hem ook belangrijke inzichten opgeleverd: “In zeker tien zaken zien wij paralellen en in meerdere onderzoeken kwam er informatie binnen bij de recherche die voeding gaf aan het scenario dat leden uit meerdere criminele netwerken elkaar naar het leven staan.”

]]>
Bij ieder incident deed de recherche uitgebreid onderzoek op de gebruikelijk wijze. Van het analyseren van camerabeelden en het uitvoeren van sporenonderzoek tot het horen van getuigen. Uiteraard werden alle zaken afzonderlijk onderzocht, maar er werd ook gekeken naar overeenkomsten tussen de verschillende zaken: “Het is van het grootste belang om eerst relevante informatie te verzamelen en pas daarna conclusies te trekken om tunnelvisie te voorkomen”, zegt Van Brussel daarover. Het is niet eenvoudig om helderheid te krijgen over de achtergronden van de incidenten: “Deels heeft dat te maken met het feit dat niet iedereen staat te springen om met ons te praten. Dat zien wij vaker terug in onderzoeken naar zware criminaliteit.”

]]>
In de loop van de onderzoeken werden de nodige overeenkomsten tussen verschillende zaken ontdekt. Op basis van getuigenverklaringen en camerabeelden komt bijvoorbeeld het postuur van de schutter in enkele zaken overeen. Ook valt op dat in meerdere zaken een scooter betrokken is en dat twee keer een Renault Clio opduikt. Verder is opvallend dat bij enkele liquidatiepogingen het vuurwapen dienst weigerde. Maar er zijn meer zaken die overeenkomen: “In een flink deel van de onderzoeken spelen criminele contacten direct of indirect een rol. Wij vermoeden dat er sprake is van conflicten tussen meerdere criminele netwerken uit de omgeving van Eindhoven en dat er extreem geweld wordt gebruikt om die ruzies te beslechten. Daarmee willen wij overigens niet zeggen dat de slachtoffers in deze zaken allemaal crimineel waren of dergelijke contacten hadden.”

]]>
De recherche wordt gesterkt in de gedachte dat een groot deel van de zaken verband houdt met criminele conflicten: “Zoals gezegd hebben wij in meerdere onderzoeken informatie uit het criminele milieu binnengekregen die hierop duidt.  Mede om die reden gaan wij nu naar buiten met deze informatie. We verwachten dat er mensen zijn die meer weten maar die daarover nog niet met de politie hebben gesproken, bijvoorbeeld uit angst. Daarom vinden wij het belang om te benadrukken dat er óók mogelijkheden zijn om volledig anoniem je verhaal te doen en dat dan alle informatie vertrouwelijk wordt behandeld. Het is voor ons van het grootste belang om die informatie te krijgen. Het kunnen belangrijke en in sommige zaken ook laatste puzzelstukjes zijn waaraan zij ons kunnen helpen.”

]]>
Een aantal onderzoeken ligt stil omdat nagenoeg alles onderzocht is. Ondanks dat blijven wij informatie analyseren om de netwerken en onderliggende relaties in kaart te brengen. Van daaruit worden de verbanden gelegd en zien wij zeer regelmatig dezelfde personen terugkomen. Het lijkt nu even rustig in het criminele milieu, maar volgens Van Brussel is dat allerminst het geval: “De afgelopen maanden zijn er bij ons meerdere zeer serieuze tips binnengekomen over op handen zijnde afrekeningen in het criminele milieu in de regio. Daarbij worden soms heel concreet namen genoemd. Zowel potentiële daders als slachtoffers worden door ons aangesproken en gewaarschuwd en er wordt een opsporingsonderzoek opgestart.”

]]>
Het Openbaar Ministerie is er veel aan gelegen om helderheid te krijgen in de onderzoeken: “Het is volstrekt onacceptabel wanneer criminele conflicten tot dit soort ernstige feiten leiden. Schietpartijen zijn op zichzelf al ernstige incidenten, maar als ze plaatsvinden op de openbare weg zijn de risico’s voor omstanders enorm en dat tolereren wij niet”, zo vertelt hoofdofficier van justitie Heleen Rutgers. In de zaken die de politie en het OM beschouwen als liquidaties en pogingen daartoe heeft de hoofdofficier een beloning uitgeloofd voor de persoon die zich meldt met de tip die leidt tot een oplossing. De bedragen zijn vindbaar op de website.

]]>
In meerdere onderzoeken hebben wij het publiek al gevraagd om mee te denken, bijvoorbeeld in opsporingsprogramma’s of op social media. Dat leverde soms interessante informatie op. Voor veel mensen zal het nieuw zijn dat een groot aantal incidenten in onze ogen verband met elkaar houden en dat kan voor mensen reden zijn om nu wel met de politie te praten. Op de speciale onderzoekspagina worden zaken stuk voor stuk kort beschreven, zijn unieke foto’s getoond van de plaatsen delict en in meerdere zaken staan concrete onderzoeksvragen voor het publiek: “Laten wij hopen dat er veel nieuwe tips binnenkomen want dit moet echt stoppen.”

]]>
website 51.3472813 5.431684300000001
Eindhoven e.o. - Gezocht - Recherche ziet verband in zeker tien zware geweldsmisdrijven: denk mee https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2020/09-geweld-eindhoven/geweld-eindhoven.html [UPDATE: Geweld Eindhoven] Criminele conflicten, soortgelijke signalementen en voertuigen, haperende wapens en vooral heel veel kogels. De politie en het Openbaar Ministerie zien meerdere verbanden tussen zware geweldsincidenten in de regio Eindhoven: “Netwerken in het drugsmilieu vechten conflicten uit met extreem veel geweld en dat moet stoppen.” Met deze speciale website vraagt de recherche het publiek nu mee te denken in zeker tien onderzoeken. dossier Thu, 07 May 2020 14:29:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2020/09-geweld-eindhoven/geweld-eindhoven.html 2020-05-07T14:29:00Z 51.3472813 5.431684300000001 Best - Gezocht - Poging doodslag met gestolen vrachtwagen op politieman https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/april/09-poging-doodslag-met-gestolen-vrachtwagen-op-politieman.html Vrachtwagendieven reden op de A2 bij Best met opzet vol gas achteruit tegen een politieauto, waar niet alleen een politieman, maar ook zijn diensthond in zat. verdachte Mon, 04 May 2020 21:01:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/april/09-poging-doodslag-met-gestolen-vrachtwagen-op-politieman.html 2020-05-04T21:01:00Z Op dinsdag 24 december wordt ’s nachts tegen tweeën vanaf een industrieterrein in Best een vrachtwagen gestolen. De vrachtwagen rijdt naar de A2 richting Eindhoven, maar wordt al snel opgemerkt door een surveillerende politieauto: 
De vrachtwagen voert geen verlichting, slingert en staat soms stil... Midden op de snelweg. De politieagent geeft het stopsignaal, seint met zijn verlichting, voert blauwe zwaailichten, maar de bestuurder van de vrachtwagen reageert niet.

Dan, als de vrachtwagen midden op de A2 stilstaat, rijdt deze ineens achteruit en ramt de politieauto aan de bestuurderszijde. Als hij weer weg rijdt, sleept hij de politieauto een eindje mee. De politieman komt met de schrik vrij, maar heeft wel doodsangsten uitgestaan. Ook de diensthond mankeerde gelukkig niks... Maar dit had heel anders af kunnen lopen.

Bekijk de bewakingsbeelden waarop de daders te zien zijn. Ook laten we een animatie zien van de rijroute van de vrachtwagen. Help ons bij het vinden van deze daders!

]]>
Heeft u een vermoeden wie deze daders zijn? Of heeft u informatie over deze diefstal met poging doodslag, maar die nog niet met ons gedeeld, neem alsjeblieft contact op via 0800-6070 of bel anoniem naar 0800-7000.

]]>
]]>
51.50776370000001 5.397848199999999
Best, Tilburg, Eindhoven, Kruisland - Zaken in Bureau Brabant op maandag 4 mei https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/29/09-zaken-in-bureau-brabant-op-maandag-4-mei.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 4 mei weer de hulp van de burgers bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals een poging doodslag met en gestolen vrachtwagen in Best, een woningoverval in Eindhoven en het bekladden van een flat met hakenkruizen in Tilburg. nieuwsbericht Wed, 29 Apr 2020 13:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/29/09-zaken-in-bureau-brabant-op-maandag-4-mei.html 2020-04-29T13:25:00Z Poging doodslag met een gestolen vrachtwagen
Best - Op dinsdag 24 december wordt ’s nachts tegen tweeën vanaf een industrieterrein in Best een vrachtwagen gestolen. De vrachtwagen rijdt een stukje over de A2, maar, wordt al snel opgemerkt door een politieauto. De vrachtwagen voert geen verlichting, slingert en staat soms stil. Midden op de snelweg zelfs. De politieauto probeert de vrachtwagen te laten stoppen, seint met zijn verlichting, blauwe zwaailichten, maar de bestuurder reageert niet. Als de vrachtwagen midden op de A2 stilstaat, rijdt hij ineens achteruit en ramt de politieauto aan de bestuurderszijde. Als hij weer door rijdt sleept hij de politieauto een eindje mee. De politieman komt met de schrik vrij, stond wel doodsangsten uit.
Wij tonen bewakingsbeelden en een animatie van de rijroute van de vrachtwagen. Kunt u ons helpen de daders te vinden?

Bedreiging met een vuurwapen
Eindhoven – We tonen beelden van een man die in de nacht van 10 op 11 februari op het Stratumseind een voorbijganger met een pistool bedreigde. De man is donker, draagt een lichtkleurig trainingspak, donkere jas en witte sneakers. Wie herkent hem?

Pinfraude
Kruisland – We zoeken de identiteit van een man die via SMS phishing aan de gegevens van een gestolen pinpas is gekomen en daarmee staat te pinnen. Wie is het? Heeft u een vermoeden? Vertel het ons!

Graffiti nazitekens
Tilburg – Aandacht voor het bekladden van de Oosterpoortflat met hakenkruizen door een man in de nieuwjaarsnacht. Getuigen proberen de man tegen te houden als hij betrapt wordt. De politie werd ook gewaarschuwd. Toch weet de man op zijn fiets weg te komen. Heeft iemand een idee wie dit kan zijn?

Woningoverval
Op vrijdagavond 1 november wordt een bewoner van een huis aan de Orchideeënstraat in Eindhoven overvallen. Iemand belt aan en zodra de bewoner open doet stormt een gewapende overvaller naar binnen. Onder bedreiging van het pistool moet slachtoffer mee door het huis en kostbare spullen afgeven. Zo maakt de dader een laptop buit en daarnaast de nodige sieraden. Dan vertrekt hij weer.
We hebben bewakingsbeelden die we u kunnen laten zien en een signalement van de dader. Het is een man van ongeveer 1.70 meter lengte, zwarte kleding met zwarte schoenen, een wit masker en een rugzak. Hij sprak met een Turks of Marokkaans accent. Wie is hij?

Uitzending
Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.44164199999999 5.4697225
Best - Getuigen van beschieten woning gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/13/09-getuigen-van-beschieten-woning-gezocht.html De politie onderzoekt het beschieten van een woning aan de Spechtlaan in Best in de nacht van 12 op 13 april. Ben jij getuige geweest of heb je camerabeelden? Meld je dan. nieuwsbericht Mon, 13 Apr 2020 13:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/13/09-getuigen-van-beschieten-woning-gezocht.html 2020-04-13T13:18:00Z Het schietincident vond maandag in de vroege ochtend, rond 2.30 uur, plaats. Er werd meerdere keren op de achterzijde van de woning aan de Spechtlaan geschoten. De tuin van de woning grenst aan het terrein van een golfbaan. De bewoners waren thuis. Niemand raakte gewond.

]]>
De recherche startte een onderzoek. Op de locatie werd door forensisch rechercheurs naar sporen gezocht en agenten deden onderzoek in de buurt. Dit laatste in de hoop dat mensen in de directe omgeving iets gezien of gehoord hebben en/of bewakingscamera’s hebben waarvan de beelden bruikbaar zijn voor ons onderzoek. De rechercheurs houden rekening met diverse scenario’s, waaronder ook dat mogelijk op de verkeerde woning is geschoten.

]]>
Heb jij informatie die met de beschieting van deze woning te maken kan hebben? Heb je in de nacht van 12 op 13 april iets verdachts gehoord of gezien of misschien wel in de dagen of weken ervoor? Woon je in de directe omgeving van de woning die beschoten is, en heb je bewakingscamera’s waarvan je de beelden nog niet met ons hebt gedeeld? Doe dat dan alsnog. Tips en beelden kunnen online via onderstaand tipformulier rechtstreeks met ons gedeeld worden. Bel je liever? Neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem melden kan ook. Bel dan 0800-7000.

]]>
Politielogo op gevel 51.49516320000001 5.417125100000001
Best - Gezocht - Vrouw overlijdt na steen door voorruit https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/januari/09-ob/coldcase-2020/09-vrouw-overlijdt-na-steen-door-voorruit.html Op zondag 29 april 2007 wordt PSV landskampioen, het is feest in Brabant. Meneer en mevrouw Van Erp rijden die avond vanuit Best naar Son. verdachte Thu, 16 Jan 2020 15:22:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/januari/09-ob/coldcase-2020/09-vrouw-overlijdt-na-steen-door-voorruit.html 2020-01-16T15:22:00Z Heeft u meer informatie over de dader(s)? Laat het alstublieft weten.

]]>
Ze zijn naar het communiciefeest van hun kleinkind geweest. Rond 23.50 uur op de Sonseweg gooit iemand vanuit een tegemoetkomende auto een straatklinker. De klinker gaat door de voorruit van de auto van het echtpaar en raakt de bestuurder. De man verliest de macht over het stuur. De auto botst tegen een boom aan de linkerkant van de weg. Zijn 72-jarige vrouw die naast hem zit, Gerrie van Erp-van Kuringen, is op slag dood. De bestuurder is zwaargewond en lig een aantal dagen in coma. Als hij uit zijn coma ontwaakt, hoort hij dat zijn verouw overleden en al begraven is.

Diezelfde avond op 29 april 2007 zijn er in de directe omgeving twee vergelijkbare incidenten geweest, waarbij een klinker vanuit een tegemoetkomende auto is gegooid.

 

]]>
]]>
51.50776370000001 5.3978481999999985
Best - Man zwaargewond bij schietincident; verdachte opgepakt https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/14/09-man-zwaargewond-bij-schietincident.html Bij een schietincident, woensdagavond in een woning aan de Willem de Zwijgerweg, raakte een 53-jarige man uit Best zwaar gewond. Hij werd afgevoerd naar een ziekenhuis en is inmiddels buiten levensgevaar. De bewoner van de woning is aangehouden en zit vast. nieuwsbericht Thu, 14 Nov 2019 10:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/14/09-man-zwaargewond-bij-schietincident.html 2019-11-14T10:03:00Z Politie en ambulance werden rond kwart over elf gealarmeerd over het schietincident en spoedden zich naar het betreffende appartementencomplex. Ze troffen het slachtoffer zwaar gewond aan en hij werd met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. De aangetroffen situatie en de omstandigheden in de woning waren voldoende aanleiding om de bewoner aan te houden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. We namen een vuurwapen in beslag waarvan we onderzoeken of dit bij het incident gebruikt is. De aangehouden bewoner wordt uitgebreid gehoord en we doen verder onderzoek naar de achtergrond. Daarvoor gaan we in elk geval de betreffende woning doorzoeken en houden we een buurtonderzoek.

]]>
In de boeien, aangehouden 51.5038498 5.395491099999958
Best - Man zwaar mishandeld, verdachte aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/7/09-man-zwaar-mishandeld-verdachte-aangehouden.html Een inwoner van Best is woensdagavond aangehouden omdat hij er van verdacht wordt dat hij een huisgenoot zwaar zou hebben mishandeld. Het slachtoffer is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. nieuwsbericht Thu, 07 Nov 2019 08:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/7/09-man-zwaar-mishandeld-verdachte-aangehouden.html 2019-11-07T08:25:00Z Op woensdag 6 november 2019 om 21.05 uur kwam de melding binnen bij het Operationeel Centrum dat een man mishandeld zou zijn in een woning aan de Bosseweg. Hulpdiensten spoedden zich naar de woning en agenten troffen in de tuin een zwaargewonde man aan. De man had hoofdletsel. Voordat hij naar een ziekenhuis werd gebracht kon hij nog aangeven dat de verdachte in de woning zou zitten. In de woning troffen de agenten verschillende getuigen die niets van het voorval gemerkt zouden hebben. Maar één man had verschillende bloedspatten op zijn kleding. Hij is daarom aangehouden als verdachte. Deze 43-jarige man is naar het bureau gebracht. Het is nog niet duidelijk of hij daar woont. De recherche gaat de zaak onderzoeken.

]]>
51.51865759999999 5.397489700000051
Best, Zaandam - Mannen opgepakt voor liquidatie Dennis Struijk https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/7/09-mannen-opgepakt-voor-liquidatie-dennis-struijk.html Het onderzoeksteam dat de afgelopen twee jaar de moord op de destijds 35-jarige Dennis Struijk uit Eindhoven onderzoekt, hield maandagochtend een 28-jarige en een 31-jarige man Zaandammer in de regio Zaandam aan. Zij worden er van verdacht direct bij de liquidatie betrokken te zijn geweest. nieuwsbericht Mon, 07 Oct 2019 12:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/7/09-mannen-opgepakt-voor-liquidatie-dennis-struijk.html 2019-10-07T12:38:00Z Dennis Struijk werd op donderdag 31 augustus 2017 kort voor half elf ’s-avonds in zijn auto doodgeschoten in de Johannes Klingenstraat in Best, nadat hij bij een kennis op bezoek was geweest. Uit bewakingsbeelden in de omgeving bleek dat er minimaal drie personen betrokken moeten zijn geweest bij de liquidatie. De aangehouden mannen verdenken we er van dat zij direct betrokken zijn geweest bij de dood van Struijk. Naar een derde verdachte zijn we nog op zoek. Kort na de moord werd een paar kilometer verderop in Son een brandende auto aangetroffen, waarvan al snel bleek dat dit de vluchtauto van de daders was geweest. Een tweede vluchtauto werd later in Weert terug gevonden.

]]>
De moord op Dennis Struijk kreeg veel media-aandacht. Hij was een bekende uit het criminele circuit en het was niet de eerste keer dat iemand het op zijn leven had gemunt. Er werd in de jaren daarvoor al drie keer eerder geprobeerd hem te vermoorden. We besteedden kort na de moord in 2017 al aandacht aan de zaak in de opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. Maar ook een jaar later deden we in diezelfde programma’s opnieuw een beroep op de hulp van de burgers. Zo toonden we onder andere bewakingsbeelden waarop de daders te zien waren.

]]>
Het onderzoek naar de moord op Dennis Struijk is er een van de lange adem. Ruim twee jaar heeft het geduurd om tot dit voorlopige resultaat te komen. Maar het onderzoek gaat ook nu onverminderd voort. We zijn in elk geval nog op zoek naar een derde verdachte, maar we sluiten ook zeker niet uit dat er in de loop van de tijd meer mensen worden aangehouden die meer weten van deze zaak.

]]>
Dennis Struijk 51.50776370000001 5.3978481999999985
Best, Liempde, Son en Breugel - Vier verdachten van witwassen aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/23/vier-verdachten-van-witwassen-aangehouden.html Maandagochtend 23 september zijn 3 mannen van 24, 36 , 67 en 1 vrouw van 25 jaar aangehouden voor witwassen. Het onderzoek is gestart op basis van binnengekomen informatie. In Best, Liempde en Son en Breugel werden de woningen van de verdachten doorzocht. Op de woning en een manege in Son en Breugel is beslag gelegd. nieuwsbericht Mon, 23 Sep 2019 14:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/23/vier-verdachten-van-witwassen-aangehouden.html 2019-09-23T14:48:00Z Bij de doorzoekingen in de drie woningen is verder administratie, een groot geld bedrag, een vuurwapen en munitie in beslag genomen. De politie nam ook mobiele telefoons, voertuigen en kledingstukken in beslag.

Het onderzoek is nog in volle gang. Op korte termijn zullen verschillende getuigen gehoord worden.

Witwassen

Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat om geld afkomstig van criminele activiteiten zoals drugshandel, mensenhandel, diefstal, sociale en fiscale fraude.

In alle onderzoeken die de politie doet, wordt gekeken of er sprake is van witwassen. Naast het veroordelen van de dader wordt ook gekeken of de dader zijn crimineel verkregen geld heeft witgewassen (dure goederen voor heeft gekocht). Als dat zo is volgt er een ontnemingsonderzoek dat er uiteindelijk toe moet leiden dat de dader dat geld of die dure auto kwijt raakt.

Wat doet de politie ter bestrijding van witwassen?

]]>
3 woningen doorzocht ivm witwassen 23 september 51.569362 5.372318800000016
Eindhoven/Best - Pool met steekwonden in ziekenhuis. Wie weet wat er gebeurde? https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/17/09-pool-met-steekwonden-in-ziekenhuis.-wie-weet-wat-er-gebeurde.html In de nacht van donderdag op vrijdag rond half vier, troffen agenten op de Matterhorn in Eindhoven een man aan die een warrig verhaal had en zich niet kon legitimeren. Pas op het politiebureau bleek hij meerdere steekwonden te hebben en werd hij naar een ziekenhuis vervoerd. Daar wordt hij aan zijn verwondingen behandeld, reden waarom wij hem nog niet hebben kunnen horen. Omdat totaal niet duidelijk is wat er is gebeurd, zoeken wij getuigen. nieuwsbericht Fri, 17 May 2019 13:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/17/09-pool-met-steekwonden-in-ziekenhuis.-wie-weet-wat-er-gebeurde.html 2019-05-17T13:12:00Z Het bleek te gaan om de 31-jarige Poolse Pawel, van wie we inmiddels hebben vastgesteld dat hij in een woonvoorziening voor arbeidsmigranten in Best verblijft. De man is donderdagavond 16 mei aan het begin van de avond nog door onze collega’s gecontroleerd nabij het NH Hotel aan De Maas in Best, na een melding van overlast. Waar hij daarvoor of daarna tot het moment van aantreffen op de Matterhorn is geweest is niet duidelijk. Ondanks dat niet valt uit te sluiten dat de verwondingen bij Pawel al enkele dagen oud zijn, heeft hij hierover bij de controle op donderdagavond zelf niet gesproken. De betreffende politiemensen is het ook niet opgevallen. Waar en hoe hij gewond is geraakt en wie daar mogelijk voor verantwoordelijk is wordt door ons onderzocht. De man is weliswaar ernstig, maar niet levensbedreigend gewond.

]]>
Pawel is een blanke man met rossig haar en een baard. Hij droeg de afgelopen nacht een zwart vest van Tabasco, met daaronder een grijze trui en een blauw Superman shirt. Hij droeg witte sportschoenen van Reebok. Wie heeft hem gezien!? We komen graag in contact met mensen die ons meer kunnen vertellen over zijn gangen van de afgelopen dagen, meer in het bijzonder die meer kunnen vertellen over hoe en waar hij gewond raakte. Bel met de districtsrecherche in Eindhoven via 0900-8844 met uw informatie of bel de M-lijn 0800-7000 als u gegarandeerd anoniem wilt blijven.

]]>
51.4687424 5.449675599999978
Eindhoven, Dongen, Maren-Kessel, Best - Brandstichting, diefstallen en foto getuige zware mishandeling in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/28/09-brandstichting-diefstallen-en-foto-getuige-zware-mishandeling-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 1 april weer uw hulp bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals diefstallen uit seniorenappartementen in Dongen, brandstichtingen in Eindhoven en een overval in Maren-Kessel. Maar we zoeken ook een belangrijke getuige in een onderzoek naar een zware mishandeling in Best. nieuwsbericht Thu, 28 Mar 2019 08:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/28/09-brandstichting-diefstallen-en-foto-getuige-zware-mishandeling-in-bureau-brabant.html 2019-03-28T08:17:00Z Diefstal van sieraden uit seniorenappartementen
Dongen – We zijn op zoek naar de daders van twee inbraken in hetzelfde seniorencomplex aan de Dr. Willem Dreeslaan. Op de avond van 2e Kerstdag,  woensdag 26 december vorig jaar en vrijdagavond 11 januari jl. wisten meerdere daders binnen te komen bij twee appartementen in dat complex. Het gaat om jonge mannen en vrouwen die waarschijnlijk door het zogenaamde ‘flipperen’ toegang kregen. Uit de appartementen werd bij elkaar een flinke hoeveelheid sieraden gestolen. Bij de diefstal in januari was het bejaarde echtpaar zelfs gewoon thuis toen de daders hun slag sloegen. Terwijl ze in de woonkamer zaten te eten werd de slaapkamer doorzocht en de sieraden gestolen.

We hebben beelden uit het complex waar de daders op te zien zijn. Wie (her)kent ze of heeft andere informatie die naar de daders leidt? Wie weet iets over de sieraden die zijn weggenomen? Help mee deze diefstallen op te lossen

Bejaarde man overvallen in zijn woning
Maren-Kessel - Op zaterdag 29 december vorig jaar, tussen 15:00 en 17:00 uur liep een 79-jarige man door zijn woning aan de Oude Pastoriestraat in Maren-Kessel. In de keuken kwam hij een onbekende man tegen. Deze indringer had een mes en dreigde ermee, hij wilde geld. Het slachtoffer gaf zijn portemonnee, maar kreeg toch een duw van de dader en viel achterover. Hij stootte daarbij zijn hoofd en liep een flinke hoofdwond op. De indringer ging er met het geld uit de portemonnee vandoor. Het slachtoffer liep er nog achteraan en er ontstond een worsteling, waarbij het slachtoffer ook nog verwondingen opliep aan zijn been.

Enkele getuigen was opgevallen dat er tussen 16:15 en 16:40 uur een witte personenauto door het dorp scheurde, onder andere op de Oude Kerkstraat. Het bleek een witte VW Polo en we vermoeden dat de inzittende(n) iets met de overval te maken hebben. Deze auto hebben wij op beeld en we hebben een signalement van de overvaller. Het betreft een blanke man van ongeveer 25 jaar oud met een normaal postuur, gekleed in een donkerkleurig vest of trui en blauwe spijkerbroek. Zijn gezicht had hij bedekt met doek of iets dat erop lijkt en hij droeg een zonnebril.

Heeft u informatie over deze overval, neem dan alsjeblieft contact met ons op. Het slachtoffer is nog steeds niet volledig hersteld. De dader moet gepakt worden! Ook horen we graag of iemand de witte Polo op de beelden (her)kent en/of er meer over kan vertellen.

Getuige zware mishandeling op festivalterrein gezocht
Best - Op 24 november 2018 was een 24-jarige man op het Winterparkfestival bij Aqua Best. Hij was daar met een groep vrienden geweest. Het was tussen 23.00 en 23.30 uur toen hij naar de uitgang liep en hij werd daar waarschijnlijk geslagen en geschopt. Wat er exact gebeurde weet hij niet meer te vertellen en is nog steeds niet duidelijk. Hij kon zich herinneren dat hij op de grond lag tegen een vrouw die hem hulp verleende. Thuis bleek dat hij diverse verwondingen aan zijn gezicht had, diverse zwellingen en later bleek ook dat hij meerdere botbreuken in zijn gezicht had. We hebben een foto van de man die ondersteund wordt door die onbekende vrouw. Gezien de ernst van dit incident hebben we in dit uitzonderlijke geval toestemming gekregen haar foto te laten zien omdat de vrouw mogelijk een zeer belangrijke getuige kan zijn.

Wie is de getuige of kent haar. De politie wil haar erg graag spreken. Kan iemand iets meer vertellen over dit geweldsincident?

Twee brandstichtingen bij hetzelfde bedrijf
Op 3 januari 2019, tegen twee uur ‘s-nachts, ging het alarm af van een garagebedrijf dat was gevestigd aan de Steenoven 12 in Eindhoven. De eigenaar ging ter plaatse en zag dat een auto, die tegen de roldeur van zijn bedrijf stond, was uitgebrand. De brandweer had het vuur inmiddels geblust. Op 9 januari 2019, kort na acht uur ‘s-avonds, ontstond er weer een brand op dat adres. Toen de eigenaar ging kijken zag hij dat de hele loods in brand stond. Wij tonen u bewakingsbeelden waarop twee mannen te zien zijn die vermoedelijk betrokken zijn bij de eerste brandstichting.

Het gaat om een man met een normaal postuur met een lichtblauwe spijkerbroek en een zwarte jas/trui en een tweede man met eveneens een normaal postuur die een donkere broek en een iets lichtere jas of trui droeg. Wie kent of herkent de personen op de beelden, bijvoorbeeld aan hun kleding, houding of manier van lopen? Wie heeft andere informatie over deze brandstichtingen?

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.62870969999999 4.938238500000011