Alle berichten | Bladel | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/bladel.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Bladel nl Thu, 01 Dec 2022 03:16:38 GMT 2022-12-01T03:16:38Z nl Hoogeloon - Vessem - Veldhoven - Tragische ontknoping zoektocht: lichaam vermiste Silvana gevonden https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/23/tragische-ontknoping-zoektocht-lichaam-vermiste-silvana-gevonden.html Het grootschalige onderzoek naar de vermissing van Silvana Heber kent een tragische ontknoping: haar lichaam werd gevonden in een bosgebied tussen Vessem en Veldhoven. Haar 41-jarige ex-partner werd zaterdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij haar verdwijning. De rechter-commissaris bepaalde gisteren dat hij nog langer vast blijft zitten. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van Silvana en wij wensen hen veel sterkte met hun verlies. Wed, 23 Nov 2022 14:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/23/tragische-ontknoping-zoektocht-lichaam-vermiste-silvana-gevonden.html 2022-11-23T14:07:00Z Onderzoek vermissing Silvana Heber
Afgelopen zaterdag startte onze recherche een grootschalig onderzoek naar de vermissing van de 36-jarige Silvana Heber  uit Hoogeloon. Haar familieleden sloegen alarm toen zij zaterdag niet kwam opdagen bij een afspraak. Het onderzoeksteam hield er sterk rekening mee dat zij het slachtoffer was geworden van een misdrijf en er werd voor haar welzijn en leven gevreesd. Halverwege de zaterdagmiddag werd een Burgernetmelding verspreid, waarin aandacht werd gevraagd voor de vermissing van de vrouw. Het onderzoek leidde er toe dat de 41-jarige ex-partner van Silvana in de loop  van die middag werd aangehouden.

Zie ook ons eerdere bericht over de vermissing van Silvana

Uitgebreide zoekacties
Op meerdere plekken in de directe omgeving van Hoogeloon is vanaf zaterdag uitgebreid gezocht. Daarbij lag de nadruk op bos- en buitengebieden. Het Veteranen Search Team en het landelijk team bijzondere zoekingen van de Landelijke eenheid van de politie ondersteunden bij de zoektocht.

Daarnaast vond onderzoek plaats in de nieuwe woning van Silvana en in de woning van de verdachte, waar de vrouw met haar dochters woonde. Ook werd gesproken met mogelijke getuigen en familieleden van de twee en werd de verdachte verhoord. 

Verdachte langer vast
Gisterenmiddag is de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat hij nog zeker twee weken langer vast blijft zitten in voorlopige hechtenis op verdenking van de moord op Silvana.  Lees daar meer over in dit bericht. 

Gerichte zoektocht
Op basis van een aanwijzing die zeer serieus werd genomen, richtte de politie zich vanaf dinsdagmiddag op een specifiek bosgebied tussen Vessem en Veldhoven. Daarbij zochten onder meer specialisten van de Forensische Opsporing actief mee. Er werd een groot zoekgebied afgezet om eventuele sporen intact te houden.

Aantreffen lichaam vermiste Silvana
Rond 23.00 uur werd een lichaam gevonden op de zoeklocatie.  Het onderzoek van de Forensische Opsporing wees in de loop van de nacht uit dat het gaat om de vermiste Silvana Hebers. Haar nabestaanden zijn vervolgens in kennis gesteld.

Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van Silvana. Wij leven mee met de families mee én wensen hen heel veel sterkte toe in deze verdrietige tijden.  Verder bedanken wij iedereen die heeft geholpen bij de zoektocht naar Silvana.

Vervolgonderzoek
Onder leiding van het Openbaar Ministerie van het parket Oost-Brabant gaat het onderzoek door naar de exacte toedracht en omstandigheden rond het overlijden van Silvana. Daarbij staat de vraag: “Wat is er gebeurd?” centraal. 

Ook nu Silvana is gevonden, blijft alle informatie welkom. Heb je vrijdagavond of zaterdagochtend opvallende zaken gezien rond de woning aan de Dyckmeesterstraat of de Hoofdstraat in Hoogeloon? Of wellicht heb je iets gezien in de (nabije) omgeving  van het bosgebied Half Mijl tussen Vessem en Veldhoven?  Mogelijk heb je de vermiste Silvana gezien? Misschien heb je de verdachte rond die tijd zien rijden in zijn auto, een zwarte Mercedes-Benz. Laat het ons weten en deel je info en/of camerabeelden met onze recherche via een van onderstaaande actieknoppen. 

]]>
51.39955464 5.27196199
Hoogeloon - Partner vermiste Silvana uit Hoogeloon langer vast https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/22/09-partner-vermiste-silvana-uit-hoogeloon-langer-vast.html Sinds zaterdag 19 november is de 36-jarige Silvana Heber uit Hoogeloon vermist. Haar 41-jarige ex-partner werd die dag aangehouden. De man is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat hij nog zeker twee weken langer vast blijft zitten. Het politie onderzoek is in volle gang, het vinden van Silvana heeft de allerhoogste prioriteit. Heeft u camerabeelden? Deel ze met ons! Tue, 22 Nov 2022 15:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/22/09-partner-vermiste-silvana-uit-hoogeloon-langer-vast.html 2022-11-22T15:28:00Z Het Openbaar Ministerie zette een aantal vragen en antwoorden over de vermissing van Silvana op een rij:

Met welke scenario wordt rekening gehouden?
Wij vrezen voor het leven van Silvana. Van de vrouw is sinds haar verdwijning niets meer vernomen en dat baart ons zorgen. Wij houden er sterk rekening mee dat Silvana het slachtoffer is geworden van een misdrijf.

Waarvan wordt de aangehouden man verdacht?
De man zit nu in voorlopige hechtenis op verdenking van moord op Silvana. Meerdere factoren maken dat wij vermoeden dat de verdachte meer weet over het lot van Silvana. Om het onderzoek niet te frustreren en omdat hij nu in beperkingen zit, kunnen wij hier op dit moment geen details over kwijt.

Wordt er nog verder gezocht naar de vrouw?
Op meerdere plekken in de directe omgeving van Hoogeloon wordt gezocht. Het gaat onder meer om bos- en buitengebieden. Bij die zoektocht krijgt de politie ondersteuning van het Veteranen Search Team en het landelijk team bijzondere zoekingen van de Landelijke eenheid van de politie.

Wat gebeurt er nog meer?
Verder vond er onderzoek plaats in de nieuwe woning van de vrouw en in de woning van de verdachte waar Silvana met haar dochters woonde. Er werd gezocht naar allerlei sporen en aanwijzingen. Daarnaast wordt de verdachte verhoord en wordt gesproken met mogelijke getuigen en familieleden van de twee.

Wat kunnen mensen doen om te helpen?
Het vinden van Silvana heeft de allerhoogste prioriteit voor de politie. We zijn op zoek naar mensen die weten waar Silvana is. Alle informatie is daarbij welkom. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die vrijdagavond of zaterdagochtend opvallende zaken hebben gezien rond de woning aan de Dyckmeesterstraat of de Hoofdstraat in Hoogeloon. Mogelijk hebben ze de verdachte rond die tijd zien rijden in zijn auto, een zwarte Mercedes-Benz. Tips zijn welkom bij de recherche. En ook camerabeelden kunnen ons helpen Silvana terug te vinden. Heeft u die? Laat het ons weten!

Zie ook ons eerdere bericht over de vermissing van Silvana

]]>
51.39955464 5.27196199
Hoogeloon - Onderzoek naar vermiste Silvana Heber uit Hoogeloon https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/20/09-onderzoek-naar-vermiste-silvana-heber-uit-hoogeloon.html In de loop van zaterdag 19 november is een team van de recherche gestart met een onderzoek naar de vermissing van de 36-jarige Silvana Heber uit Hoogeloon. Van haar ontbreekt sinds de vroege zaterdagochtend elk spoor en voor haar welzijn wordt gevreesd. In de loop van de zaterdag werd een 41-jarige man uit Hoogeloon aangehouden die vastzit voor nader onderzoek en verhoor. Sun, 20 Nov 2022 14:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/20/09-onderzoek-naar-vermiste-silvana-heber-uit-hoogeloon.html 2022-11-20T14:04:00Z Nadat de vrouw zaterdagochtend niet kwam opdagen bij een afspraak met familieleden, sloegen zij alarm. Op basis van hun verklaringen startten we een onderzoek naar de verblijfplaats van de vrouw. We deden onder andere onderzoek in haar woning aan de Dyckmeesterstraat en zochten in de omgeving. Daarbij werden onder andere speurhonden en een helikopter ingezet. De auto van de vrouw namen we ten behoeve van verder onderzoek in beslag. Ook werd halverwege de zaterdagmiddag een Burgernetmelding verspreid, waarin de aandacht voor de vermissing van de vrouw werd gevraagd. We sluiten niet uit dat zij het slachtoffer is geworden van een misdrijf.

Man aangehouden
In de loop van het onderzoek werd zaterdag een man aangehouden die we ervan verdenken mogelijk meer te weten over de vermissing van de vrouw. Hij zit vast en is inmiddels uitgebreid gehoord. Vooralsnog heeft dit niet geleid tot bekend worden van de verblijfplaats van de vrouw. In opdracht van de officier van justitie blijft de man voorlopig vastzitten. Hem zijn alle beperkingen opgelegd, wat betekent dat hij alleen maar met zijn advocaat contact mag hebben.

Zoektocht door Mobiele Eenheid en Veteran Search Team
Het onderzoek naar de vermissing van de vrouw gaat zondag in volle omvang door. In het kader daarvan worden door de Mobiele Eenheid enkele bospercelen in het buitengebied van Hoogeloon doorzocht . Zij worden daarbij ondersteund door speurhondengeleiders van de Landelijk Eenheid en vrijwilligers van het Veteranen Search Team. Daarnaast doen we uitgebreid buurtonderzoek en zijn we op zoek naar camerabeelden uit de omgeving waarop mogelijk iets te zien is. We komen graag in contact met iedereen die iets meer kan vertellen over de verblijfplaats van de vrouw of wat er met haar kan zijn gebeurd. Silvana is een vrouw van 36 jaar oud van ongeveer 1.60 meter lengte. Ze heeft een normaal postuur en rossig, halflang haar dat ze normaliter in een staart draagt. De vrouw droeg waarschijnlijk een zwarte, halflange jas en heeft mogelijk een bruine handtas bij zich. Zover bekend is zij niet in het bezit van een vervoermiddel.

Deel uw informatie of beelden
Heeft u deze Silvana mogelijk ergens gezien of informatie over haar verblijfplaats? Hebt u misschien camerabeelden die ons mogelijk kunnen helpen haar te traceren? Heeft u andere informatie die voor het onderzoeksteam van belang kan zijn? Neem dat meteen contact op met de politie via de Opsporingstiplijn, 0800-6070 of deel uw informatie eventueel anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

]]>
51.39955464 5.27196199
Bladel - Verdachte opgepakt voor zedenmisdrijf in Bladel https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/18/09-verdachte-opgepakt-voor-zedenmisdrijf-in-bladel.html Goed nieuws in het onderzoek naar een zedenmisdrijf in Bladel op zondag 1 mei. Tijdens het onderzoek kwam een 38-jarige man uit Bladel in beeld als verdachte. Hij is op maandag 16 mei aangehouden. We verdenken de man ook van de belaging van een destijds 15-jarig meisje in Reusel. Wed, 18 May 2022 12:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/18/09-verdachte-opgepakt-voor-zedenmisdrijf-in-bladel.html 2022-05-18T12:08:00Z Twee incidenten

Op de Rondweg van Bladel naar Reusel werd op zondag 1 mei rond 3.30 uur een 55-jarige vrouw van haar fiets getrokken door een man, die haar vervolgens seksueel misbruikte. Toen er een fietser langskwam schoot deze het slachtoffer te hulp en is de dader te voet gevlucht in de richting van Bladel. Op datzelfde traject werd ruim een week eerder in tegenovergestelde richting een meisje van destijds 15 jaar bijna van haar fiets getrokken door een onbekende man. Dit gebeurde op donderdag 21 april rond 22.30 uur. Door hard door te fietsen, wist het meisje aan de man te ontkomen. Onderzoek moet nog uitwijzen of het hier om dezelfde verdachte gaat.  

Rechercheonderzoek

De zedenrechercheurs onderzochten beide zaken zeer uitvoerig en spraken onder meer met de slachtoffers en mogelijke getuigen. De forensische opsporing heeft ook onderzoek gedaan en sporen veilig kunnen stellen. Daarnaast deden we op maandag 2 mei een getuigenoproep. Dat leverde diverse tips en informatie op.  

Doorbraak in het onderzoek

Onder meer dankzij getuigenverklaringen, slachtofferverklaringen, sporenonderzoek en klassiek recherchewerk kwam de verdachte in beeld. 

Aanhouding verdachte

De 38-jarige verdachte is op maandag 16 mei aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij beide incidenten. Hij is ingesloten op het politiebureau en is de afgelopen dagen verhoord. Op vrijdag zal hij worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.  

Dankzij tips

Onze eerdere getuigenoproep leverde meerdere tips op. Wij willen jullie, het publiek, dus van harte bedanken voor het meedenken.

]]>
51.35603143 5.21882375
Bladel - Reusel - Man belaagt fietssters in Bladel en Reusel: politie doet oproep https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/2/09-man-belaagt-fietssters-in-bladel-en-reusel-politie-doet-oproep.html De politie doet onderzoek naar twee incidenten waarbij een meisje en een vrouw op een fiets door een onbekende man werden belaagd. Of de zaken met elkaar in verband staan, en of het om dezelfde persoon gaat, moet blijken uit verder onderzoek. Mon, 02 May 2022 17:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/2/09-man-belaagt-fietssters-in-bladel-en-reusel-politie-doet-oproep.html 2022-05-02T17:14:00Z Op de Rondweg van Bladel naar Reusel werd op zondag 1 mei rond 3.30 uur een 55-jarige vrouw van haar fiets getrokken door een man, die haar vervolgens in de bosjes seksueel misbruikte. Toen er een fietser langskwam schoot deze het slachtoffer te hulp en is de dader te voet gevlucht in de richting van Bladel. Op datzelfde traject werd ruim een week eerder in tegenovergestelde richting een meisje van 15 jaar bijna van haar fiets getrokken door een onbekende man. Dit gebeurde op donderdag 21 april rond 22.30 uur. Door hard door te fietsen, wist het meisje aan de man te ontkomen. Wat zijn bedoeling was is niet duidelijk. Ook deze man was te voet.

Onderzoek
Het is op dit moment nog onduidelijk of deze zaken met elkaar te maken hebben en of het hierbij om dezelfde dader gaat. Het zou in beide gevallen gaan om een opvallend kleine man en ook de plek van de incidenten komt nagenoeg overeen. De politie doet onderzoek en heeft gesproken met de slachtoffers en mogelijke getuigen.

Oproep
Hebt u in deze buurt iets vergelijkbaars meegemaakt? Dan vragen wij u om zich bij de politie Oost-Brabant te melden. Wees als altijd alert en mocht u over meer informatie beschikken, dan horen we dat graag via 0900-8844. Vanzelfsprekend kan dat ook anoniem via 0800-7000.

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
51.35603143 5.21882375
Bladel - 2 verdachten aangehouden voor woningoverval Bladel https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/16/09-2-verdachten-aangehouden-voor-woningoverval-bladel.html Dinsdagochtend hielden we twee jongens van 17 en 18 jaar aan voor een woningoverval aan de Horizon afgelopen januari. Beide jongens komen uit Bladel en zitten nog vast voor verder onderzoek. Wed, 16 Mar 2022 10:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/16/09-2-verdachten-aangehouden-voor-woningoverval-bladel.html 2022-03-16T10:49:00Z Op vrijdag 28 januari zat de 51-jarige bewoner nietsvermoedend thuis nog wat te werken toen er plotseling twee mannen in zijn woning stonden. De man werd bedreigd en er werden spullen geëist. Na verzet van de bewoner kozen de verdachten het hazenpad.

Eerder hadden we al aandacht voor de overval en brachten we het signalement van de jongens naar buiten. Ook de recherche startte direct een onderzoek wat uiteindelijk resulteerde in de twee aanhoudingen van gisterenochtend.

]]>
51.37915919 5.2221081
Bladel - Woningoverval Bladel getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/29/09-woningoverval-bladel-getuigen-gezocht.html Vrijdagavond 28 januari zit de bewoner van een woning aan de Horizon in Bladel nog wat te werken als hij om 21.45 uur ziet dat de achterdeur opengaat. Sat, 29 Jan 2022 15:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/29/09-woningoverval-bladel-getuigen-gezocht.html 2022-01-29T15:02:00Z Dan staan er plotseling twee mannen binnen die de bewoner bedreigen met een voorwerp en goederen eisen. De bewoner verzet zich hiertegen waarna de twee mannen het hazenpad kiezen.

De politie is op zoek naar getuigen. Er is een summier signalement van de mannen: Ze hadden beide een grote sjaal om hun gezicht. De een was donker gekleed, en de ander had een camelkleurige jas met capuchon aan. Het slachtoffer had de indruk dat de daders tamelijk jong waren, ca 16-18 jaar en hun lengte werd geschat rond de 1.75 meter.

Heeft u iets gezien in de omgeving van de Horizon in Bladel rond het tijdstip van de overval? Of is u iets anders opgevallen in de nabijheid van de woning van het slachtoffer? Dan wil de politie graag met u spreken! Als u camerabeelden hebt komt de politie eveneens graag met u in contact.

]]>
51.35603143 5.21882375
Bladel, Oss - Een lenige inbreker en een brandstofdief in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/6/09-een-lenige-inbreker-en-een-brandstofdief-in-bureau-brabant.html Een inbreker die beelden van zichzelf staat te bekijken tijdens een inbraak in Oss en een benzinedief die op meerdere momenten voor honderden euro’s tankt zonder te betalen. Bureau Brabant vraagt op maandag 11 oktober aandacht voor deze twee zaken uit Oost-Brabant. Wed, 06 Oct 2021 09:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/6/09-een-lenige-inbreker-en-een-brandstofdief-in-bureau-brabant.html 2021-10-06T09:44:00Z Inbraak dierenkliniek
Oss – In de uitzending beelden van een inbraak bij een Dierenkliniek in Oss op 4 april. De inbreker weet via een bovenlichtje binnen te komen, doorzoekt verschillende ruimtes en haalt een kassalade leeg. Hij wordt zelfs nog geconfronteerd met de beeldschermen waarop de bewakingsbeelden te zien zijn, maar dat interesseert hem kennelijk niets. Met zijn buit op zak klimt hij via het zelfde bovenlicht weer naar buiten en gaat er vandoor. Wie herkent deze vrij lenige inbreker die door een bovenlicht past van de beelden? Hebt u een vermoeden, laat het dan meteen weten.

Tanken zonder te betalen
Bladel – Een man tankt zonder daarvoor te betalen. En dat mag niet, maar deze meneer maakt het wel heel bont. Op meerdere dagen, tussen 1 en 5 april,  staat hij in totaal zes keer te tanken met een gestolen tankpas. Voor honderden euro’s  aan brandstof gaat er in de auto en ook in jerrycans. Het kenteken van zijn auto is afgeplakt, maar de man staat op beeld. Weet u wie deze man is en welk kenteken er bij deze auto hoort.

]]>
51.35603143 5.21882375
Hapert - Vier aanhoudingen steekincident Hapert https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/17/09-vier-aanhoudingen-steekincident-hapert.html Een stevige vechtpartij met 4 lichtgewond dat was vannacht het resultaat van een poging om een eerder ontstaan conflict uit te praten. Tijdens de vechtpartij in Hapert in de woonwijk Saturnus bleek er ook een steekwapen gebruikt te zijn. Fri, 17 Sep 2021 11:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/17/09-vier-aanhoudingen-steekincident-hapert.html 2021-09-17T11:47:00Z Een persoon heeft na het incident hulp gezocht bij een buurtbewoner die de politie inschakelde.  Bij een zoektocht zijn er  3 personen aangehouden die wij verdenken van betrokkenheid bij het incident.

Alle vier de betrokken personen van de vechtpartij zijn aangehouden. Het hier om een 25-jarige vrouw uit Oirschot , 2 mannen uit Eersel van 39 en 40 en een 37-jarige man van 37 uit Hapert.

Wij doen nog verder onderzoek naar ieders rol in de vechtpartij.

]]>
51.36849765 5.26039203
België / Bladel - Politie houdt man uit België aan voor woningoverval in Bladel https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/13/09-politie-houdt-man-uit-belgie-aan-voor-woningoverval-in-bladel.html Halverwege de nacht van zondag op maandag 12 juli dit jaar kreeg de politie een melding dat de bewoner van een huis aan het Albrecht Rodenbachplein thuis was beroofd. De twee daders gingen er gelijk vandoor. Vandaag is een 30-jarige man uit België overgeleverd. Fri, 13 Aug 2021 13:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/13/09-politie-houdt-man-uit-belgie-aan-voor-woningoverval-in-bladel.html 2021-08-13T13:25:00Z Woningoverval
De daders wisten aan het begin van de nacht de woning binnen te komen. Ze overmeesterden de bewoner en mishandelden hem. De mannen doorzochten de hele woning en daaruit namen ze onder andere geld, enkele sloffen sigaretten en een horloge mee. Ze gingen er vervolgens vandoor en lieten de bewoner achter. Het slachtoffer wist alarm te slaan en de gealarmeerde politie startte direct een onderzoek naar de daders.

Auto
De auto van het slachtoffer werd ook buit gemaakt. De recherche heeft toen het kenteken in het ANPR-systeem gezet. Automatische kentekenplaatherkenning is een techniek die gebruik maakt van optische herkenning om kentekenplaten te kunnen lezen op voertuigen. Dan gaat er bij de politie een melding af als het voertuig langs een ANPR-camera rijdt en dan kunnen agenten actie ondernemen. Dat gebeurde ook in deze zaak.

Het voertuig van het slachtoffer werd gespot in België en de verdachte zat op dat moment in de auto. Hij werd aangehouden en vandaag wordt hij bij de grens overgeleverd aan de recherche in Eindhoven. Het onderzoek naar de tweede verdachte loopt nog.

]]>
51.35603143 5.21882375