Alle berichten | Bladel | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/bladel.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Bladel nl Sat, 17 Nov 2018 16:59:17 GMT 2018-11-17T16:59:17Z nl Bladel - Hoe gaat de politie om met illegale vreemdelingen? https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/3/hoe-gaat-de-politie-om-met-illegale-vreemdelingen.html De ontdekking van 38 illegale vreemdelingen in een bos bij Bladel heeft veel vragen opgeroepen over de wijze waarop de politie hiermee omgaat en welke procedures hierbij gelden. De politie begrijpt dat de onbekendheid met de regels en procedures rondom vreemdelingen misverstanden kan veroorzaken. Daarom een toelichting op de casus in Bladel en een algemene uitleg van procedures rond illegale vreemdelingen.   nieuwsbericht Sat, 03 Nov 2018 10:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/3/hoe-gaat-de-politie-om-met-illegale-vreemdelingen.html 2018-11-03T10:00:00Z Vrijdag 26 oktober heeft de politie, na een melding van een burger, een groep van 38 illegale vreemdelingen waaronder 11 minderjarigen (onder wie een gehandicapt kind) in het bos bij Bladel aangetroffen. Het ernstig vervuilde tentenkamp is op verzoek van de burgemeester van Bladel ontruimd. 

Staande gehouden
Al vrij snel bleek dat de groep geen asiel wilde aanvragen in Nederland en niet beschikte over geldige documenten. Juridisch betekent dit dat de vreemdelingen illegaal in Nederland verbleven. De groep is daarom staande gehouden op basis van de Vreemdelingenwet.

Om onderzoek te kunnen doen naar de identiteit van de vreemdelingen is de groep vervoerd naar het aanmeldcentrum in Budel. Daar gaven de vreemdelingen nogmaals aan geen asiel te willen aanvragen in Nederland. Hun reisdoel zou volgens eigen zeggen het Verenigd Koningkrijk zijn. Nederland kan een asielprocedure niet afdwingen. Daarom is er geen asielprocedure opgestart.

Aanzegging Nederland te verlaten
Uit het onderzoek naar de identiteit van de Irakeese vreemdelingen kwamen geen aanwijzingen dat zij een gevaar zouden kunnen vormen voor de openbare orde of de nationale veiligheid. Na de registratie in Budel heeft de politie, in overleg met de IND, besloten de groep mensen aan te zeggen om Nederland te verlaten en niet in bewaring te stellen. Alle mensen van de groep hebben deze mededeling persoonlijk van de politie via een tolk ontvangen. 

Het aanzeggen om Nederland te verlaten is volgens de Vreemdelingenwet de lichtst mogelijke maatregel. Hiervoor is gekozen vanwege de kwetsbare samenstelling van de groep, die uit volwassenen en  meerdere kinderen bestond. Insluiting van de volwassenen had als consequentie gehad dat de gezinnen gescheiden zouden worden. 

Burgemeester van Cranendonck heeft uit humanitair oogpunt de migranten een nacht onderdak aangeboden in het asielzoekerscentrum. Het AZC in Budel is op hetzelfde terrein gevestigd. De volgende ochtend zijn de migranten vrijwillig vertrokken en vanaf dat moment was er geen juridische grond om verder toezicht te houden op deze groep. 

Aanspraak op opvang
Als vreemdelingen in Nederland asiel aanvragen, dan hebben zij om die reden, gedurende ten minste de eerste procedure, aanspraak op opvang. Voor minderjarige kinderen (en hun meerderjarige ouders) geldt dat zij tot zij meerderjarig zijn aanspraak kunnen maken op onderdak in een van de gezinslocaties in Nederland.

Evaluatie
Het aantreffen van een dergelijke grote groep illegale migranten komt zelden voor in Nederland. Daarom hebben alle betrokken organisaties afgesproken om deze casus gezamenlijk te evalueren. Eventuele verbeterpunten hieruit zullen worden gebruikt voor de toepassing van regelgeving rond vreemdelingentoezicht en de bestrijding van illegale migratie. 

Ter aanvulling is er een lijst van vragen en antwoorden (Q&A’s) op deze specifieke casus en algemene vragen over omgang met illegale vreemdelingen.

]]>
51.362963 5.213639499999999
Bladel - Illegaal tentenkamp in bossen ontruimd https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/26/09-illegaal-tentenkamp-in-bossen-ontruimd.html In een bosgebied langs de snelweg A67 trof de politie vrijdagochtend 26 oktober een illegaal tentenkamp aan. In het tentenkamp verbleven op dat moment 38 personen, waaronder 8 kinderen. Het gaat vermoedelijk om illegale vreemdelingen die de grens zijn overgestoken. nieuwsbericht Fri, 26 Oct 2018 18:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/26/09-illegaal-tentenkamp-in-bossen-ontruimd.html 2018-10-26T18:17:00Z Bij de gemeente Bladel kwam deze week informatie binnen dat in het bos langs de A67, in buurt van de Belgische grens, mogelijk mensen verbleven in tenten. Aanleiding om vrijdag in het bosgebied te gaan kijken. Rond het middaguur troffen we inderdaad een zestal tenten aan waarin 27 volwassenen met 11 kinderen verbleven. Ze maakten een gezonde indruk. Waarnemend burgemeester Peter Maas was aanwezig toen het tentenkamp ontruimd werd: “Nadat het signaal bij ons binnenkwam hebben we direct geschakeld met de politie. Zij zijn gaan kijken en hebben inderdaad deze groep mensen aangetroffen in een geïmproviseerd tentenkampje. Vanuit menselijk oogpunt is het heel triest dat mensen in zulke mensonterende omstandigheden moeten verblijven.”

Vaststellen identiteit
De groep mensen is vervolgens met een touringcar naar het aanmeldcentrum in Budel gebracht voor het identificatie- en registratieproces. Vanavond gaat de vreemdelingenpolitie daar aan de slag met het vaststellen van de identiteit van de 38 personen. Waar de mensen vandaan komen, hoe ze hier terecht zijn gekomen, hoe lang ze verbleven in het tentenkamp en wat hun doel was onderzoeken we. Op dit moment hebben we daar nog geen concreet beeld bij.

Tentenkamp opgeruimd
De gemeente is direct aan de slag gegaan met het afbreken van de tenten en het opruimen van de spullen die in het bosgebied werden aangetroffen. 

]]>
51.3272004 5.232324400000039
Eindhoven - Belgische bende binnen 60 minuten in Nederland opgepakt https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/9/09-belgische-bende-binnen-60-minuten-in-nederland-opgepakt.html Op maandagochtend 8 oktober zijn in Eindhoven vier personen aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. Uit dit verhaal blijkt een mooi voorbeeld van internationale samenwerking. nieuwsbericht Tue, 09 Oct 2018 14:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/9/09-belgische-bende-binnen-60-minuten-in-nederland-opgepakt.html 2018-10-09T14:54:00Z Een man van 22 jaar is maandagochtend in de val gelopen van een dievenbende. De man had een afspraak gemaakt via een datingsite met een jonge vrouw. Die laatste stelde hem nog een tweede meisje voor. In de kamer waar de afspraak plaatvond, werden verschillende drankjes genuttigd.

Weg met een smoes
Tijdens het bezoek kreeg de man onder meer frisdrank aangeboden. Het viel de man op dat de dames er op stonden dat hij het drankje leeg dronk. Een van de dames vertrok, de andere vrouw bleef nog even bij het latere slachtoffer tot ook zij met een smoes vertrok maar beloofde om snel terug te keren.

Versuffend drankje
Ook het tweede meisje kwam niet meer terug naar de kamer. Na een tijdje wachten, besloot de man om te gaan kijken wat er gaande was. Bij het opstaan draaide de man en hij voelde zich versuft. Hij ging aan het raam staan en stelde vast dat zijn gele wagen was verdwenen. Niet alleen zijn auto was weg, ook zijn smartphone en zijn portefeuille met een grote som geld waren gestolen. 

Bende aan het werk
Tijdens het onderzoek in België werd duidelijk dat de twee dames niet alleen gekomen waren, maar al op 29 september in het gezelschap van twee mannen ingecheckt hadden in het hotel. Op maandagochtend checkten ze uit.

Binnen het uur gearresteerd
Het gestolen voertuig werd in ANPR (Automatische kentekenplaat herkenning)   Om 8.35 uur werd de gestolen Mini Cooper in het Bladel gesignaleerd via de speciale ANPR-camera's.  Amper twee minuten later zag een agent de gele wagen in Eersel  in de file staan. Om 8.46 uur werd de auto daar gestopt en konden de vier inzittenden ingerekend worden.

Onderzoeksrechter
De verdachten zijn nog niet verhoord in België. Het gaat om twee mannen van 18 en 25 jaar, een vrouw van 23 jaar en een minderjarig meisje. Er is een onderzoeksrechter gevorderd die het verdere onderzoek zal voeren.

]]>
51.2194475 4.40246430000002
Tilburg - Drie aanhoudingen na schieten met alarmpistool https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/9/08-drie-aanhoudingen-na-schieten-met-alarmpistool.html De politie kreeg zaterdagochtend 9 juni verschillende meldingen van een mogelijk schietincident op de Spoorlaan. Hier bleek tijdens een conflict te zijn geschoten met een alarmpistool. De politie hield kort hierna een 16-jarige jongen uit Breda, een 18-jarige man uit Berkel-Enschot en een 26-jarige man uit Bladel aan. nieuwsbericht Sat, 09 Jun 2018 08:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/9/08-drie-aanhoudingen-na-schieten-met-alarmpistool.html 2018-06-09T08:01:00Z Verschillende getuigen belden die ochtend rond 04.15 uur naar de meldkamer vanwege het horen van schoten. Hier zou mogelijk een ruzie tussen meerdere personen aan vooraf zijn gegaan, waarbij een van hen een wapen pakte en schoot. Direct werd er met meerdere agenten in de omgeving gezocht naar de mogelijke schutter.

]]>
De politie trof niet veel later op de Kempenbaan drie mannen aan die mogelijk betrokken waren bij het incident en aan het doorgegeven signalement voldeden. Hierop zijn zij aangehouden.

]]>
Na onderzoek trof de politie in de omgeving van de Spoorlaan een alarmpistool aan. Een alarmpistool lijkt op een echt vuurwapen, maar geeft een luide knal in plaats van dat het projectielen afvuurt. Het wapen is in beslag genomen.

]]>
51.5596192 5.090110299999992
Hapert - Gezocht - Overval op eigenaars garagebedrijf https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/april/09-overval-op-eigenaars-garagebedrijf.html Heel graag willen we de daders van deze brute overval op de eigenaren van een garagebedrijf in Hapert achter de dikke deur zetten. Denk eens goed na of u misschien info heeft die daar aan kan bijdragen. verdachte Mon, 23 Apr 2018 11:09:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/april/09-overval-op-eigenaars-garagebedrijf.html 2018-04-23T11:09:00Z Op 21 november 2017 werd een echtpaar met een garagebedrijf aan huis door vier mannen overvallen. Dit was aan de Leemel in Hapert. Het stel werd herhaaldelijk mishandeld en onder bedreiging van een vuurwapen werd ’de kluis’ en ‘het geld’ geëist. Uiteindelijk werd een kleine kluis gevonden die ook meegenomen. De man en vrouw werden gekneveld en geboeid en gewond achtergelaten. De daders vertrokken in een auto met zware motor. Een week later werd een uitgebrande auto aangetroffen in een bosperceel. Een dag daarna werd in die nabijheid een geopende kluis aangetroffen.

U ziet bij ons een reconstructie van deze ernstige zaak en het onderzoeksteam wil graag antwoord op een aantal vragen.

Wie is bijvoorbeeld de persoon die op dinsdag 21 november 2017 om 10 uur bij de garage Mercedes-Only is geweest en in een witte Volkswagen Caddy reed? En heeft er iemand in de dagen voor de overval bijzonderheden rondom Mercedes-Only waargenomen? Wie heeft er bijzonderheden gezien in de ochtend van dinsdag 21 november 2017 in het bos Turnhoutsche Heide, omgeving Lottersestraat/Buitendijk? Het voertuig is in dat bos uitgebrand aangetroffen en zeer waarschijnlijk heeft daar een tweede voertuig gestaan. Wie heeft hier informatie over?
De kluis is in datzelfde bos, zo’n 600 meter bij de auto vandaan, in een sloot gegooid. Wie heeft hier iets van gezien? Heeft iemand de donkerblauwe Audi, vermoedelijk type A6 Avant, bouwjaar vanaf 2012, zien rijden? Het kenteken betreft JR-215-K. Het gaat om valse kentekenplaten, de originele platen behoren toe aan een Audi in de omgeving Amersfoort die niets te maken heeft met de overval.

]]>
]]>
Hapert 10 51.3685373 5.255894399999988
Hapert, Budel, Aarle-Rixtel, Etten-Leur - Uitzending Bureau Brabant maandag 23 april https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/19/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-23-april.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 23 april weer uw hulp bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals een overval op Kruidvat in Aarle-Rixtel, een grove overval op de eigenaren van een garagebedrijf in Hapert en diefstallen in Budel en Etten-Leur. nieuwsbericht Thu, 19 Apr 2018 08:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/19/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-23-april.html 2018-04-19T08:48:00Z Aarle-Rixtel - Overval op het Kruidvat
Op 31 januari 2018 rond 18.00 uur wordt het Kruidvat aan de Dorpsstraat in Aarle-Rixtel overvallen, door een in het zwart geklede persoon met een pistool in zijn hand.
De overvaller had een capuchon op en droeg een sjaal voor zijn gezicht. Onder bedreiging met een vuurwapen werden de aanwezige personeelsleden gedwongen de kluis open maken. Omdat op de kluis een vertraging zat ging deze niet open. De dader ging er uiteindelijk met een geringe buit, in een rode plastic Kruidvat tas uit de winkel, weer vandoor. Enkele klanten die af wilden rekenen zagen wat er gebeurde en zijn gevlucht. De dader vertrok toen ook. Hij vluchtte vanuit de winkel linksaf de Dorpsstraat in en sloeg verderop linksaf. Daarna verdween hij uit het zicht.. De personeelsleden waren hevig geschrokken en hebben de deur op slot gedaan tot de politie kwam.

De overvaller is vermoedelijk een jonge man met een normaal postuur. Hij was geheel in het zwart gekleed en droeg een zwarte sjaal voor zijn gezicht. In de winkel was de sjaal nog deels omlaag gevallen en toen zag een van de medewerksters een dun snorretje. Wie herkent de gewapende overvaller of kan iemand iets zeggen over zijn identiteit?


Budel - Diefstal sieraden door babbeltruc

Op 5 februari jl. kwamen twee vrouwen binnen bij een juwelier aan de Nieuwstraat. De vrouwen waren vermoedelijk van Oosteuropese afkomst. Zij vertelden dat ze uit Italië kwamen. De dames bekeken een aantal sieraden en zochten er een aantal uit. Bij de balie werden de sieraden ingepakt en de vrouwen bemoeiden zich daarmee. Op een of andere manier kregen ze het voor elkaar om onopvallend pakjes met sieraden stelen. Zij vertelden vervolgens te weinig geld bij zich te hebben en verlieten de winkel om dit te gaan halen. Ze kwamen niet terug en later bleken de gouden sieraden te zijn weggenomen. De wijze waarop de beide vrouwen zich gedroegen werd als zeer intimiderend ervaren.

Opvallend was dat een van de vrouwen een verminkt oor had. Beide vrouwen waren 20 a 25 jaar oud en hadden een blanke huidskleur. Haar zwarte haar droeg ze in een staart. Ze droeg een blauwe jas met bontkraag en een lichtkleurige spijkerbroek met verfspetters. Ook droeg ze een sjaal en had een Burberry tas bij zich. Ze droeg donkerblauwe sneakers. De tweede vrouw had lang zwart haar met rode uitgroei. Ze droeg een groene jas met rode bontkraag en een lichte spijkerbroek. Ze had donkere sneaker aan en een Burberry sjaal die zij over haar zwarte handtas droeg.

Wie kent of herkent de beide vrouwen en kan iets zeggen over hun identiteit?

Etten-Leur - Diefstal bankpas en het frauduleus pinnen
Op 6 december 2017 omstreeks ging een 80 jarige vrouw pinnen bij de ABN-AMRO aan de Markthof.. Dit is te zien op de beveiligingsbeelden van de bank. Even later kwamen twee dames binnen, die veel aandacht hadden voor het latere slachtoffer. Een van hen keek vermoedelijk de pincode af terwijl de andere de omgeving in de gaten hield. Het latere slachtoffer ging hierna naar een bakker aan het Hof van den Houte en rekende daar contant af. Hier werd haar bankpas ontvreemd door een vrouw die naast haar stond. Ook daar zijn beelden van. Kort hierna werd een flink geldbedrag gepind bij de geldautomaat in de Albert Heijn aan het Burchtplein.

Wij zijn natuurlijk op zoek naar de identiteit van deze vrouwen. Wie kent of herkent ze?

Hapert - Overval op echtpaar
Op 21 november 2017 werd een echtpaar met een garagebedrijf aan huis door vier mannen overvallen. Dit was aan de Leemel in Hapert. Het stel werd herhaaldelijk mishandeld en onder bedreiging van een vuurwapen werd ’de kluis’ en ‘het geld’ geëist. Uiteindelijk werd een kleine kluis gevonden die ook meegenomen. De man en vrouw werden gekneveld en geboeid en gewond achtergelaten. De daders vertrokken in een auto met zware motor. Een week later werd een uitgebrande auto aangetroffen in een bosperceel. Een dag daarna werd in die nabijheid een geopende kluis aangetroffen.

U ziet bij ons een reconstructie van deze ernstige zaak en het onderzoeksteam wil graag antwoord op een aantal vragen.

Wie is bijvoorbeeld de persoon die op dinsdag 21 november 2017 om 10 uur bij de garage Mercedes-Only is geweest en in een witte Volkswagen Caddy reed? En heeft er iemand in de dagen voor de overval bijzonderheden rondom Mercedes-Only waargenomen? Wie heeft er bijzonderheden gezien in de ochtend van dinsdag 21 november 2017 in het bos Turnhoutsche Heide, omgeving Lottersestraat/Buitendijk? Het voertuig is in dat bos uitgebrand aangetroffen en zeer waarschijnlijk heeft daar een tweede voertuig gestaan. Wie heeft hier informatie over? De kluis is in datzelfde bos, zo’n 600 meter bij de auto vandaan, in een sloot gegooid. Wie heeft hier iets van gezien? Heeft iemand de donkerblauwe Audi, vermoedelijk type A6 Avant, bouwjaar vanaf 2012, zien rijden? Het kenteken betreft JR-215-K. Het gaat om valse kentekenplaten, de originele platen behoren toe aan een Audi in de omgeving Amersfoort die niets te maken heeft met de overval.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.5751559 4.636643499999991
Bladel, Eindhoven - Derde arrestatie in onderzoek naar gewelddadige woningoverval https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/9/09-derde-arrestatie-in-onderzoek-naar-gewelddadige-woningoverval.html In het onderzoek naar de gewelddadige overval op een bejaarde vrouw uit Bladel hield de recherche maandagochtend een 22-jarige man uit Eindhoven aan. Het is de derde arrestatie in het onderzoek naar de overval, waarbij op 7 september 2017 een 78-jarige vrouw zwaar werd toegetakeld in haar woning. nieuwsbericht Mon, 09 Apr 2018 10:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/9/09-derde-arrestatie-in-onderzoek-naar-gewelddadige-woningoverval.html 2018-04-09T10:09:00Z De man kwam in de loop van het onderzoek als verdachte naar voren. Uit onderzoek bleek dat het slachtoffer enkele maanden eerder een groot geldbedrag bij de bank had opgenomen. De verdachte zou als medewerker van de Rabobank interne systemen hebben geraadpleegd en informatie over de geldopname hebben doorgespeeld aan de latere overvallers.

]]>
In het onderzoek hield de politie eerder al twee mannen (24 en 32 jaar) uit Breda aan. Het gaat om één van de vermoedelijke overvallers en een man die in de voorbereiding van de overval een rol zou hebben gespeeld. Beiden zitten nog altijd vast. Ook een 25-jarige man zou met de zaak te maken hebben gehad. Ook hij was vermoedelijk één van de overvallers. Hij werd in januari 2018 echter dood aangetroffen in een flat in Breda.

]]>
In het onderzoek werkte de politie nauw samen met de Rabobank. In januari kwam de recherche onder meer via Opsporing Verzocht en Bureau Brabant met nieuwe informatie over de gewelddadige overval naar buiten. Zo werd duidelijk gemaakt dat de overvallers van de oudere vrouw vermoedelijk deel uitmaakten van een dadergroep die gelinkt wordt aan overvallen in Roosendaal, Venlo en Zundert. Daarbij zouden twee medewerkers van de bank informatie over geldopnames hebben doorgespeeld aan de overvallers.

]]>
De nu aangehouden man werd maandag rond 7.00 uur opgepakt in zijn woning in Eindhoven. Hij zit vast en wordt verhoord. Het slachtoffer is woensdagochtend door familierechercheurs bijgepraat over de nieuwe arrestatie. Nieuwe arrestaties worden niet uitgesloten.

]]>
51.362963 5.213639499999999
Bladel, Breda - Opnieuw arrestatie in onderzoek gewelddadige woningoverval https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/4/09-opnieuw-arrestatie-in-onderzoek-gewelddadige-woningoverval.html In het onderzoek naar de gewelddadige overval op een bejaarde vrouw uit Bladel hield de politie woensdagochtend 4 april 2018 een 32-jarige man uit Breda aan. Eind maart werd in de zaak al een 24-jarige man uit die plaats aangehouden. nieuwsbericht Wed, 04 Apr 2018 09:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/4/09-opnieuw-arrestatie-in-onderzoek-gewelddadige-woningoverval.html 2018-04-04T09:11:00Z Op donderdag 7 september 2017 raakte de 78-jarige vrouw ernstig gewond in haar woning aan de Rondweg in Bladel. Ze werd tijdens de overval zwaar toegetakeld door zeker twee mannen. De man die vorige week werd opgepakt zou de overval samen met een 25-jarige man zonder vast woonadres hebben gepleegd. Hij werd op dinsdag 9 januari 2018 dood gevonden in een woning aan de Roeselarestraat in Breda.

]]>
De nu aangehouden verdachte kwam in de loop van het onderzoek als verdachte naar voren. Wat zijn rol precies is geweest moet uit verder onderzoek blijken. Hij werd vanmorgen rond 7.30 uur aangehouden in de Penitentiaire Inrichting in Vught. Hij daar enige tijd vast in verband met een verkeersmisdrijf. Bij zijn vrijlating werd hij direct weer aangehouden voor zijn mogelijke betrokkenheid bij de overval.

De man zit vast en wordt verhoord. Nieuwe arrestaties worden niet uitgesloten.

]]>
51.362963 5.213639499999999
Bladel/Breda - Arrestatie in onderzoek naar gewelddadige overval Bladel https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/28/09-arrestatie-in-onderzoek-naar-gewelddadige-overval-bladel.html In het onderzoek naar de gewelddadige overval op een bejaarde vrouw uit Bladel hield de politie woensdagochtend 28 maart 2018 rond 5.00 uur een 24-jarige man uit Breda aan. Hij wordt verdacht van het plegen van de overval. nieuwsbericht Wed, 28 Mar 2018 07:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/28/09-arrestatie-in-onderzoek-naar-gewelddadige-overval-bladel.html 2018-03-28T07:02:00Z De verdachte zou de overval samen met een 25-jarige man zonder vast woonadres hebben gepleegd op donderdag 7 september 2017. Hij werd op dinsdag 9 januari 2018 dood gevonden in een woning aan de Roeselarestraat in Breda. De nu aangehouden Bredanaar kwam in de loop van het onderzoek naar voren als verdachte. Hij werd vanmorgen door een arrestatieteam opgepakt in zijn woning in Breda.

]]>
Eerder maakte het rechercheteam bekend dat er sterke aanwijzingen zijn dat de zaak in verband staat met een reeks van overvallen die in 2017 werd gepleegd in Roosendaal, Venlo en Zundert. De politie gaat ervan uit dat de man die vanmorgen in Breda werd aangehouden van deze overvallen heeft geweten. De verdachten die vorig jaar voor deze overvallen werden aangehouden zijn bekenden van hem.

]]>
Het 78-jarige slachtoffer raakte bij de overval ernstig gewond in haar woning aan de Rondweg in Bladel. Ze werd zwaar toegetakeld door zeker twee mannen. Direct werd een groot politieonderzoek opgestart. Voor het team was het aan het begin van het onderzoek volstrekt onduidelijk wat de daders van plan waren. Er werden verschillende scenario’s uitgelopen: “Uit ons onderzoek bleek dat het slachtoffer enkele maanden eerder een groot geldbedrag bij de bank had opgenomen”, zo liet het team eerder weten. Onder meer in Opsporing Verzocht werd in januari uitgebreid stilgestaan bij de zaak en werden er veel details bekend gemaakt.

]]>
Het slachtoffer is woensdagochtend door familierechercheurs bijgepraat over de arrestatie. Ze maakt het naar omstandigheden redelijk. De verdachte zit vast en wordt verhoord. De recherche sluit nieuwe aanhoudingen niet uit.

]]>
51.5719149 4.768323000000009
Nederland - Opsporing Verzocht: dubbele liquidatie https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/13/opsporing-verzocht-13-februari-2018.html Twee twintigers kwamen om het leven toen zij op 20 december 2017 onder vuur werden genomen in Beverwaard. Via Opsporing Verzocht roept de politie de hulp van het publiek in bij het oplossen van deze dubbele liquidatie. nieuwsbericht Tue, 13 Feb 2018 19:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/13/opsporing-verzocht-13-februari-2018.html 2018-02-13T19:30:00Z Toen de 25-jarige Lindomar Elizabeth en de 26-jarige Gilbert Henrietta uit Rotterdam die woensdagavond op de Rhijnauwensingel in hun auto zaten, passeerde een zwarte Audi station hen. Vanuit deze wagen werd op de auto van de Rotterdammers geschoten. De twee overleden ter plekke aan hun verwondingen.
De Audi van de daders bleek gestolen te zijn in Rotterdam-Ommoord. Deze vluchtauto werd na de liquidaties in brand gestoken op de Kruisweg in Ridderkerk.
De politie heeft meerdere onderzoeksvragen en stelt die onder meer in de uitzending van het televisieprogramma.

Verder in de uitzending
Deze liquidaties vormen niet het enige onderwerp in Opsporing Verzocht. Een overzicht van alle zaken in de uitzending:
Amsterdam: de dood van Ali Kaynak
- Amsterdam: de dood van Hakan Aradas
- Hapert: overval
- Houten: pinnen met gestolen bankpas na babbeltruc
- Kampen: inbrekers met gestolen sieraden aangehouden
- Rotterdam/Beverwaard: dubbele liquidatie
- Rotterdam: gewapende overval op een kapper
- Vianen: woninginbraak en pinnen met gestolen pas
Uiteraard wordt er een terugkoppeling gegeven van de zaken uit de vorige uitzending.

Uitzending
Opsporing Verzocht is elke dinsdag van 21.20 uur tot 22.05 uur te zien op NPO 1. Woensdag 14 februari rond 12.00 uur is de herhaling op NPO 2.

Online tippen
Online tippen kan via politie.nl/opsporingverzocht. Als u op een zaak klikt, komt u uit bij het online tipformulier van de politie. Uw tip wordt direct naar de mailbox van het onderzoeksteam verstuurd. 

]]>
Belpanel Opsporing Verzocht 51.9244201 4.4777325999999675