Alle berichten | Breda | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/breda.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Breda nl Sat, 28 May 2022 14:11:52 GMT 2022-05-28T14:11:52Z nl Breda - Aanhoudingen na diefstal door ‘knuffeldieven’ https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/25/08-aanhoudingen-na-diefstal-door-knuffeldieven.html Een 22-jarige man werd dinsdag 24 mei in het park Valkenberg het slachtoffer van zogenaamde ‘knuffeldieven’. Twee onbekenden spraken hem in het park aan en omhelsden hem. Ondertussen werd hij beroofd van zijn telefoon. De politie hield niet veel later een 27-jarige man uit Breda en een 23-jarige man uit Ter Apel aan. Wed, 25 May 2022 07:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/25/08-aanhoudingen-na-diefstal-door-knuffeldieven.html 2022-05-25T07:13:00Z De man liep rond 23.00 uur en rondje door het park. Terwijl hij daar liep, zag hij even verderop twee mannen op een bankje zitten. Tijdens het passeren van die mannen stond het tweetal op. Het duo sprak de man in de Engelse taal aan en deed alsof hij een vriend van hen was. Hierbij werd er zelfs omhelsd en geknuffeld. Na een aantal seconden lieten ze de man los. Terwijl het tweetal wegliep, merkte de wandelaar dat in die paar seconden zijn telefoon uit zijn zak was gehaald. Hij schakelde direct, met een telefoon van een omstander, de politie in.

Aanhoudingen
De politie kon met behulp van de volg-app zien waar de telefoon was. De agenten kwamen uit bij een groepje mannen die in de Willemstraat stonden. Om duidelijkheid te krijgen wie de telefoon bij zich droeg werd er een geluidsignaal geactiveerd. Hierop werd duidelijk dat een van de mannen de telefoon in zijn zak had verstopt. De telefoon werd in beslag genomen en de man werd aangehouden. Een tweede verdachte, die aangaf bij de zojuist aangehouden man te horen en ook aan het signalement voldeed, werd eveneens aangehouden. Beiden zitten vast.

]]>
51.59127923 4.78126275
Breda , Veghel, Oostburg, Bergen op Zoom - Gezocht - Snelkraken BCC - Breda - Veghel - Oostburg - Bergen op Zoom https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/08-snelkraken-bcc---beda---veghel---oostburg---bergen-op-zoom.html De politie vermoedt dat één dadergroep, mogelijk in wisselende samenstellingen, achter vier snelkraken op BCC-filialen zit. Sinds september 2021 waren zulke elektronicazaken het doelwit in Breda, Veghel, Oostburg en in maart dit jaar Bergen op Zoom. Bij alle vier de inbraken was sprake van dezelfde werkwijze: de daders drongen met veel kabaal de winkel binnen en gristen binnen een paar minuten zo veel mee als ze konden dragen. Dat ging met name om relatief dure artikelen als smartphones, tablets en laptops. verdachte Mon, 23 May 2022 11:53:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/08-snelkraken-bcc---beda---veghel---oostburg---bergen-op-zoom.html 2022-05-23T11:53:00Z Veel camerabeelden
Van de vier incidenten zijn camerabeelden veiliggesteld. De politie hoopt dat u wilt meedenken en het meldt als u één of meer personen herkent. Het gaat om drie snelkraken in de provincie Noord-Brabant en één in Oostburg, in de Zeeuwse gemeente Sluis. Laatstgenoemde inbraak was in de nacht van 18 op 19 februari 2022. Andere vonden plaats in de nacht van 13 op 14 september 2021 in Breda en in de nacht van 17 op 18 februari dit jaar in Veghel. De meest recente snelkraak was die in Bergen op Zoom in de vroege ochtend van 18 maart.

Belangrijke details
Rond de tijd van de inbraak in Breda verscheen een kleine auto op beeld die mogelijk met de daders te maken heeft. Dat zou om een Toyota Aygo kunnen gaan of een model dat daarop lijkt. Het zijn dit soort details die hopelijk tot een doorbraak kunnen leiden in het onderzoek. Zo draagt een van de daders in Bergen op Zoom hoge, rood-bruine schoenen met een dikke, witte zool. Ook lijkt bij dit incident één van de daders zich te hebben bezeerd. Op een opname die een getuige wist te maken, lijkt hij na de inbraak mank te lopen.


Eén man zonder gezichtsbedekking
Het lijkt tamelijk zeker dat één bepaalde verdachte bij drie van de snelkraken door camera’s is vastgelegd. Hij is in Veghel, Breda en Oostburg vermoedelijk de enige dader die zijn gezicht niet had bedekt. Deze man wordt tussen 25 en 30 jaar oud geschat en tussen 1.80 en 1.90 meter lang. Hij heeft een slank postuur, een licht getinte huidskleur en donker haar. Weet of vermoedt u iets over hem, laat het weten. De politie vermoedt dat één dadergroep, mogelijk in wisselende samenstellingen, achter vier snelkraken op BCC-filialen zit. Sinds september 2021 waren zulke elektronicazaken het doelwit in Breda, Veghel, Oostburg en in maart dit jaar Bergen op Zoom. Bij alle vier de inbraken was sprake van dezelfde werkwijze: de daders drongen met veel kabaal de winkel binnen en gristen binnen een paar minuten zo veel mee als ze konden dragen. Dat ging met name om relatief dure artikelen als smartphones, tablets en laptops.

]]>
Het is niet waarschijnlijk dat de daders alle buitgemaakte spullen zelf hebben gehouden. Neem alstublieft contact op als u weet waar hun buit mogelijk te koop aangeboden wordt of is geweest. Denkt u iemand te herkennen op de bewakingsbeelden, dan komt de politie heel graag met u in contact. Ook als u iets vermoedt over de Toyota Aygo die in Breda werd gefilmd en/of over een mogelijke blessure die een verdachte in Bergen op Zoom opliep, hoort de politie graag van u.

]]>
]]>
51.58143243 4.73173268
Breda - Vier inbraken in elektronicazaken mogelijk gepleegd door dezelfde dadergroep https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/23/08-vier-inbraken-in-elektronicazaken-mogelijk-gepleegd-door-dezelfde-dadergroep.html Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 24 mei 2022 uitgebreid aandacht aan een serie van vier snelkraken bij elektronicazaak BCC in Noord-Brabant(3) en Zeeland(1). De recherche vermoedt dat er één dadergroep voor de inbraken verantwoordelijk is. Zo is de werkwijze vrijwel steeds hetzelfde en staat één van de daders vermoedelijk bij meerdere inbraken op beeld. De daders maakten onder meer mobiele telefoons, laptops en tablets buit. Mon, 23 May 2022 10:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/23/08-vier-inbraken-in-elektronicazaken-mogelijk-gepleegd-door-dezelfde-dadergroep.html 2022-05-23T10:19:00Z De eerste inbraak vond plaats op 14 september 2021 in Breda. Daarna sloegen de daders op 18 februari jl. toe in Veghel en op 19 februari jl. in het Zeeuws Vlaamse Oostburg. De laatste inbraak was op 18 maart jl. in Bergen op Zoom. Hier heeft een alerte getuige de daders gefilmd terwijl ze op straat staan en daarna vluchten. 

Bij de inbraken forceren drie of vier daders eerst de voordeur en daarna het rolluik daar achter. Hierna gaan ze de winkel in en vernielen vitrines. Ze graaien in een kort tijdsbestek zoveel mogelijk spullen bij elkaar, stoppen die in tassen waarna ze er weer vandoor gaan. Daarbij richten ze behoorlijke schade aan. Bij de laatste inbraak in Bergen op Zoom zien we op bewakingscamera’s vier daders naar binnen gaan en één man op de uitkijk die opvallend mank loopt.  Bij de eerste inbraak in Breda zien we eerst twee daders in beeld verschijnen die de boel verkennen. Even later komen ze terug, dan is er ook een derde man bij. Ook hun auto staat op beeld.

 

]]>
Uitzendingen
Opsporing Verzocht wordt dinsdag 24 mei 2022 uitgezonden om 20.25 uur op NPO 1 en de volgende dag herhaald op NPO 1 om 13.35 uur. Om de inwoners van Breda en omgeving op de uitzending te attenderen wordt op de Meubelboulevard een tekstkar geplaatst.

 

]]>
51.58143243 4.73173268
Breda - Verdachte bankpasfraude dankzij alerte bewoner aangehouden in Breda https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/18/08-verdachte-bankpasfraude-dankzij-alerte-bewoner-aangehouden-in-breda.html Dankzij een alerte bewoner in de wijk Tuinzigt heeft de politie dinsdagmiddag een verdachte aangehouden ter zake bankpasfraude. Het gaat om een 21-jarige Rotterdammer die zich uitgaf als medewerker van de RABO bank. Hij kwam de bankpas van de bewoners ophalen omdat daar zogenaamd mee gefraudeerd zou zijn. De politie waarschuwt voor deze vorm van oplichting waarvan vooral ouderen slachtoffer worden. Wed, 18 May 2022 08:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/18/08-verdachte-bankpasfraude-dankzij-alerte-bewoner-aangehouden-in-breda.html 2022-05-18T08:54:00Z De 66-jarige Bredanaar heeft aangifte van poging tot oplichting gedaan. Hij vertelde dat hij dinsdag 17 mei 2022 rond 16.00 uur op zijn mobiele telefoon gebeld werd door een man die aangaf van de RABO bank te zijn. Volgens deze beller was er net in Eindhoven 600 euro van de rekening van de aangever afgeschreven vanwege de aankoop van een mobiele telefoon.  De zogenaamde helpdeskmedewerker noemde daarbij ook het juiste rekeningnummer.

Envelop
Vanwege deze fraude moest ‘het slachtoffer’ zijn bankpas in een envelop doen die direct door een bankmedewerker zou worden opgehaald. De aangever zag op zijn app dat er helemaal geen geld in Eindhoven opgenomen was. Hij hield de ‘oplichter’ aan de lijn en waarschuwde via een andere telefoon de politie. Omstreeks 16.15 uur werd er aangebeld. Voor de deur stond een man die vertelde van de RABO bank te zijn. Hij vroeg de bewoner om zijn telefoon en bankapp te openen. Inmiddels had de zoon des huizes de politie gebeld waarna de verdachte werd aangehouden.
 

]]>
Alert zijn, Bescherm jezelf en Check altijd
Cybercriminelen gaan professioneel te werk. Ze gebruiken bijvoorbeeld technieken die callcenters ook gebruiken. Verder zijn ze handig in babbeltrucs en hebben ze soms veel gegevens over hun slachtoffers. Zo kan de cybercrimineel zich voordoen als de bank, een instantie, uw dochter of zoon of een andere zogenaamde bekende die u vertrouwt. Het zijn vaak onverwachte, ongebruikelijke verzoeken en bijna altijd voorzien van spoed. Uw bank zal u nooit onder druk zetten zo snel mogelijk te handelen. Een bank heeft namelijk zelf de mogelijkheid om een rekening te blokkeren als dat nodig is. Komt een leidinggevende aan de lijn? Let op, dat is ook een oplichter die in het complot zit. Ga hier niet in mee en verbreek meteen de verbinding, dat is helemaal niet onfatsoenlijk!

U kunt de kans verkleinen dat u slachtoffer wordt. Hanteer dan de ABC-regels.

= alert blijven

  • Te mooi om waar te zijn, is niet oké
  • Blijf op de hoogte
  • Klik nooit zomaar op een link

B = beveilig jezelf

  • Blijf up-to-date met updates op uw apparaat
  • Gebruik sterke wachtwoorden
  • Gebruik actuele anti-virus programma’s
  • Maak offline back-up’s

C = check altijd

  • Vertrouw je het niet, verbreek direct het contact
  • Controleer de contactgegevens van de afzender op een vertrouwde website van bijvoorbeeld uw bank.

 

 

 

]]>
51.58123156 4.75297226
Breda - Belg wordt onder bedreiging van vuurwapen van zijn horloge beroofd https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/15/08-belg-wordt-onder-bedreiging-van-vuurwapen-van-zijn-horloge-beroofd.html Een 24-jarige inwoner van het Belgische Kapelle-Op-Den-Bos is zaterdagavond onder bedreiging van een vuurwapen met geweld van zijn horloge beroofd. De politie is op zoek naar getuigen of relevante beelden van beveiligingscamera’s. Sun, 15 May 2022 06:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/15/08-belg-wordt-onder-bedreiging-van-vuurwapen-van-zijn-horloge-beroofd.html 2022-05-15T06:41:00Z Zaterdagavond om 22.20 uur liep het slachtoffer samen met zijn vriendin over de Roerstraat in Breda, toen hij plots van achteren om zijn nek gegrepen werd. Iemand trok hem naar de grond en eiste vervolgens zijn horloge op. Toen het slachtoffer dit horloge kennelijk niet snel genoeg van af deed kreeg hij een klap met een vuurwapen. Een dader hield het slachtoffer vervolgens onder bedwang, terwijl een tweede dader zijn horloge af deed. De vriendin van het slachtoffer rende ondertussen naar hun auto in een poging de politie te bellen, maar ook zij werd vastgepakt en bedreigd. Meteen daarna renden beiden verdachten in de richting van de Oranjeboomstraat weg.

De politie is op zoek naar personen die iets gezien zouden kunnen hebben van deze straatroof. Ook wordt aan mensen in deze buurt die in het bezit zijn van een (deurbel-) beveiligingscamera gevraagd om eventuele relevante beelden ter beschikking te stellen aan de politie. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 onder vermelding van het proces-verbaal nummer 2022123366.

]]>
51.58163265 4.76010917
Breda - Tilburger dreigt met mes en wordt aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/14/08-tilburger-dreigt-met-mes-en-wordt-aangehouden.html Een 45 jarige Tilburger is afgelopen nacht in Breda aangehouden omdat hij kort daarvoor een man had bedreigd met een mes. Sat, 14 May 2022 06:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/14/08-tilburger-dreigt-met-mes-en-wordt-aangehouden.html 2022-05-14T06:34:00Z Zaterdag 14 mei, even na 03.30 uur liep een 24 jarige inwoner van Etten-Leur over de Vismarktstraat in Breda. Daar stootte hij in het voorbijgaan per ongeluk de verdachte aan. Die reageerde daar direct agressief op, waarna er een korte woordenwisseling ontstond. Hierop pakte de Tilburger plots een mes tevoorschijn en dreigde daarmee. Het geschrokken slachtoffer liep weg en vond hulp bij twee gemeentelijk toezichthouders die toevallig in de buurt waren. Getuigen zagen ondertussen dat de verdachte zijn mes in een prullenbak gooide. De gewaarschuwde politie hield hem aan voor deze bedreiging en nam het mes in beslag.

]]>
51.5895186 4.77398188
Breda - Straatwaarde inbeslaggenomen drugs blijkt ruim twaalf miljoen euro https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/13/08-straatwaarde-inbeslaggenomen-drugs-blijkt-ruim-twaalf-miljoen-euro.html Na onderzoek door specialisten van de politie blijkt dat een partij drugs die gisterenmiddag in Breda in beslag werd genomen een straatwaarde heeft van € 12.500.000,- Fri, 13 May 2022 13:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/13/08-straatwaarde-inbeslaggenomen-drugs-blijkt-ruim-twaalf-miljoen-euro.html 2022-05-13T13:54:00Z De politie kwam de drugs op het spoor na een melding van een getuige. Deze persoon zag dat er vanuit een vrachtwagen goederen werden overgezet in een bestelbus. De politie trof in de laadruimte van de vrachtwagen tussen de 15 en 20 tassen aan die gevuld bleken te zijn met harddrugs. Uit onderzoek is gebleken dat het hier in totaal om circa 500 kilogram Ketamine ging met een straatwaarde van € 25,- euro per gram Daarmee komt de straatwaarde van de in beslaggenomen partij op ongeveer € 12.500.000,- .

]]>
51.56960254 4.72889192
Breda - Tientallen kilo’s harddrug aangetroffen na melding van alerte getuige https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/13/08-tientallen-kilos-harddrug-aangetroffen-na-melding-van-alerte-getuige.html Bij de controle van een vrachtwagen heeft de politie donderdagmiddag een aantal tassen aangetroffen waarin een grote hoeveelheid harddrugs zat verstopt. De drugs is in beslag genomen en de vrachtwagenchauffeur aangehouden. Fri, 13 May 2022 07:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/13/08-tientallen-kilos-harddrug-aangetroffen-na-melding-van-alerte-getuige.html 2022-05-13T07:42:00Z Donderdagmiddag tegen 17.30 uur meldde een getuige dat hij zag dat er aan het Bijloopwegje in Breda een vrachtwagen stond. Omdat er goederen vanuit deze vrachtwagen in een busje werden overgeladen vond de getuige dit verdacht en belde hij de politie. Toen die ter plaatse kwam was het busje al weg, maar de vrachtwagen kon wel worden gecontroleerd. Daarbij vonden agenten in de laadruimte tussen de normale lading zo’n 15 a 20 tassen met daarin zakken die elk gevuld waren met wit poeder. Vermoedelijk gaat het hier tezamen om tientallen kilo’s harddrugs. Daarom werd de chauffeur, een 45 jarige man uit het Verenigd Koninkrijk, aangehouden. De politie doet nog nader onderzoek naar de drugs en herkomst daarvan.

]]>
51.56960254 4.72889192
Breda - Aanrijding met politievoertuig na voetbalwedstrijd https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/11/08-aanrijding-met-politievoertuig-na-voetbalwedstrijd.html Op dinsdagavond 10 mei 2022 heeft een aanrijding tussen een politievoertuig en een persoon plaatsgevonden bij het Rat Verlegh Stadion. De persoon is gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Wed, 11 May 2022 07:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/11/08-aanrijding-met-politievoertuig-na-voetbalwedstrijd.html 2022-05-11T07:57:00Z Het politievoertuig werd bestuurd door iemand van de Mobiele Eenheid, die opgeroepen werd vanwege mogelijke ongeregeldheden na afloop van de wedstrijd NAC-ADO. Na de wedstrijd probeerde de twee supportersgroepen elkaar op te zoeken. In de bus sluis met ADO-supporters werden er diverse goederen gegooid richting de NAC-supporters. Uiteindelijk werden er over en weer goederen gegooid. De ME wilde deze onveilige situatie stoppen en is in actie gekomen om zonder geweld afstand te creëren tussen beide groepen. De rust is hiermee wedergekeerd, de ADO supporters zijn in de bussen weer vertrokken naar Den Haag.

Na deze actie is het voertuig van de ME rond 21.15 uur in aanrijding gekomen met een persoon. Hier wordt uiteraard onderzoek naar gedaan, Team Verkeer doet onderzoek naar deze aanrijding met letsel. De 19-jarige man uit Breda is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.

]]>
51.59382064 4.74631645
Breda - Vier arrestaties tijdens horecatoezicht in Breda https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/8/08-vier-arrestaties-tijdens-horecatoezicht-in-breda.html Agenten belast met het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Breda hebben afgelopen nacht vier arrestaties verricht. Een 30-jarige Oosterhouter werd omstreeks 04.25 uur op de Vismarktstraat aangehouden ter zake mishandeling. Hij zou een andere stapper en een 40-jarige sfeerbeheerder van het SOS team geslagen hebben. Een 33-jarige Bredanaar zou een portier hebben mishandeld. Sun, 08 May 2022 08:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/8/08-vier-arrestaties-tijdens-horecatoezicht-in-breda.html 2022-05-08T08:23:00Z De medewerker van het SOS team (Sterk op Straat) heeft aangifte gedaan. Hij verklaarde dat hij via de portofoon hoorde dat hij een man moest tegenhouden die zojuist een andere stapper op straat had geslagen. Hij zag dat de bedoelde man zijn kant op rende. Hij strekte zijn armen en zette een stap opzij om voor die man te komen. Hij zag en voelde dat die man met gebalde vuist een slaande beweging maakt en hem daarbij op het linker gedeelte van zijn kaak raakte. Hierna kwamen al snel politiebikers ter plaatse die de verdachte overnamen.


Nog drie aanhoudingen
Verder zijn vannacht in het uitgaanscentrum nog drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Rijswijk (NB) ter zake belediging. Een 18-jarige man eveneens uit Rijswijk ter zake het verstoren van de openbare orde. Een 33-jarige Bredanaar werd omstreeks 03.35 uur op de Potkanstraat aangehouden. Hij zou een portier van een café een klap hebben gegeven bij het betreden van de zaak.

]]>
51.58921875 4.77392585
West-Brabant - Meer dan honderd boetes na inzet touringcar https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/5/08-meer-dan-honderd-boetes-na-inzet-touringcar.html De politie bekeurde woensdag 4 mei meer dan honderd automobilisten tijdens een controle vanuit een touringcar op de A16 en A59. Ook is de MONOcam ingezet tijdens de controle. De meeste bestuurders zijn bekeurd omdat zij een telefoon vasthielden tijdens het autorijden. Het smartphonegebruik achter het stuur lijkt er bij sommige weggebruikers ingeslopen en dat moet veranderen. Thu, 05 May 2022 09:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/5/08-meer-dan-honderd-boetes-na-inzet-touringcar.html 2022-05-05T09:25:00Z Afleiding is een van de grootste oorzaken waardoor ongevallen in het verkeer ontstaan. In de meeste gevallen is een bestuurder afgeleid door het gebruik van de mobiele telefoon. Het is gevaarlijk voor jezelf en je mede-weggebruikers om tijdens het rijden je smartphone te bedienen. Politiemensen hielden daarom, ondanks de huidige cao-acties, een controle vanuit een touringcar en gingen in gesprek met bestuurders over de gevaren van afleiding in het verkeer. Ook zijn bestuurders, die een telefoon vast hielden, gefotografeerd door de MONOcam. In totaal kregen 143 mensen een bekeuring. De meeste bekeuringen werden geschreven voor smartphone gebruik achter het stuur. Dertien bestuurders zijn bekeurd voor onder andere rechts inhalen, bumperkleven en rijden over een verdrijvingsvlak.

Ogen op de weg en rij MONO

Een touringcar met agenten rijdt in 2022 door Brabant en Zeeland om weggebruikers te overtuigen hun smartphone met rust te laten in het verkeer. Zoals het hoort. Als agenten vanuit de bus een overtreding zien, neemt een ander politie team in een kleinere auto het over en houden zij de overtreder aan. Het doel is om het aantal ongevallen door afleiding in het verkeer te verminderen en onze wegen veiliger te maken. Dus de volgende keer dat je in de auto stapt, neem dan afstand van je telefoon en zorg ervoor dat niets je afleidt van je doel. Zo kan iedereen veilig van punt A naar punt B.

]]>
51.55745365 4.73639308
Breda - Gezocht - Auto-inbraak - Heksenwaag - Breda https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/08-auto-inbraak---heksenwaag---breda.html Een auto-inbreker in Breda sloeg op donderdagavond 17 februari jl. toe in Breda. Dat gebeurde op de Heksenwaag in de wijk Haagse Beemden. Hij staat op beeld. verdachte Tue, 03 May 2022 08:20:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/08-auto-inbraak---heksenwaag---breda.html 2022-05-03T08:20:00Z Een hele slimme diefstal, want zeer waarschijnlijk maakt de dief hier gebruik van een gekopieerde sleutel. Het zorgt ervoor dat hij gewoon de auto in kan en eens goed kan kijken wat er allemaal te halen valt. In elk geval een playstation vindt hij op de achterbank. En die gaat dus mee. Ondertussen staat de man best goed op de beelden. Dat is mooi, want misschien zijn er dus ook wel mensen die hem herkennen of weten waar de politie hem kan vinden. Alle informatie over deze man is welkom. Tippen kan via 0800-6070 of Meld Misdaads Ano niem 0800-7000. 

]]>
]]>
auto inbreker in Breda 51.62287021 4.74432536
Breda - Twee verdachten in verzet tijdens aanhouding https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/28/08-twee-verdachten-in-verzet-tijdens-aanhouding.html De politie hield woensdag 27 april twee mannen aan nadat zij voor overlast zorgden in het centrum van Breda. Beide mannen gingen tijdens hun aanhouding in verzet. Een politieagent is bij de keel gegrepen en een andere agent kreeg een kopstoot. Beide verdachten zitten vast. De politiemensen hebben aangifte gedaan. Thu, 28 Apr 2022 10:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/28/08-twee-verdachten-in-verzet-tijdens-aanhouding.html 2022-04-28T10:16:00Z De politie ontving gisteren rond 19:00 uur een melding dat er een opstootje had plaatsgevonden aan de Haven in Breda. Naar aanleiding van het opstootje spraken politiemensen in de Adriaan van Bergenstraat een van de betrokken personen aan. De man, een 52-jarige Bredanaar, beledigde vervolgens meerdere keren een politieagent. Ondanks meerdere waarschuwing bleef de Bredanaar beledigingen uiten en werd daarop aangehouden voor belediging. Tijdens de aanhouding ging de man in verzet. Hij probeerde een agent in het gezicht te slaan en greep een politieagent bij de keel. Meerdere agenten brachten de verdachte onder controle waarna hij naar het cellencomplex kon worden gebracht.

Later op de avond was het opnieuw raak. Opnieuw ging een man in verzet tijdens zijn aanhouding. De politie ontving rond 20:30 uur een melding dat een Buitengewoon Opsporingsambtenaar van de gemeente Breda een kopstoot had gekregen. De verdachte, een 21-jarige man uit Bavel werd aangehouden en weigerde het politievoertuig in te stappen. Hij ging in verzet en gaf een politieagent een kopstoot. Uiteindelijk staakte de verdachte zijn verzet en kon hij naar het cellencomplex worden gebracht.

Geweld tegen politieambtenaren (GTPA)
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers of andere hulpverleners onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.

]]>
51.5803579 4.75557269
Breda - Getuigen gezocht van schietincident https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/27/08-getuigen-gezocht-van-schietincident.html Woensdagnacht 27 april 2022 is er een schietincident geweest aan de Boschstraat. Er is meerdere keren geschoten op een pand in die straat. We zijn op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben. Wed, 27 Apr 2022 09:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/27/08-getuigen-gezocht-van-schietincident.html 2022-04-27T09:13:00Z Rond 03.30 uur ontving de meldkamer een melding dat er mogelijk geschoten zou zijn. Een voertuig stopte, een persoon stapte uit, schiet enkele keren en stapt het voertuig weer in.

Agenten zijn snel aanwezig maar treffen niemand meer aan. Wel concluderen zij dat er werkelijk geschoten is. Er zijn hierbij geen gewonden gevallen. Onderzoek ter plaatse is volop bezig en we zoeken nog getuigen die mogelijk iets gezien hebben.

Getuigenoproep
Heeft u ten tijde van het incident iemand gezien of heeft u meer gezien over een voertuig dat is weggereden? Neem dan contact met ons op, alle details kunnen helpen. U kunt hiervoor bellen naar 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

]]>
51.59058916 4.78277469
Breda - Politie onderzoekt autobrand https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/25/08-politie-onderzoekt-autobrand.html In de nacht van zondag 24 op maandag 25 april 2022 bleek rond 04.30 uur in de Daniel Marotstraat een auto in brand te staan. Politie en brandweer sluiten niet uit dat er sprake is van brandstichting. Mon, 25 Apr 2022 07:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/25/08-politie-onderzoekt-autobrand.html 2022-04-25T07:44:00Z Ook drie auto’s die naast de brandende auto stonden raakten beschadigd. De politie heeft aangifte van brandstichting opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

 

]]>
51.60594772 4.79982062