Alle berichten | Cranendonck | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/cranendonck.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Cranendonck nl Sun, 09 May 2021 08:03:19 GMT 2021-05-09T08:03:19Z nl Budel-Schoot - Geld buitgemaakt bij overval op supermarkt [VIDEO] https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/2/09-geld-buitgemaakt-bij-overval-op-supermarkt.html Vermoedelijk vier gemaskerde daders overvielen donderdagavond kort na acht uur een supermarkt aan de Parallelweg. Personeel werd onder bedreiging van vuurwapens gedwongen tot afgifte van geld uit de kassa. De vermoedelijke jeugdige overvallers gingen er te voet vandoor richting het Belgische Hamont en van hen ontbreekt voorlopig elk spoor. We zijn daarom op zoek naar getuigen en informatie. nieuwsbericht Fri, 02 Apr 2021 08:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/2/09-geld-buitgemaakt-bij-overval-op-supermarkt.html 2021-04-02T08:53:00Z Ondanks dat er meerdere personeelsleden en nog enkele klanten in de winkel aanwezig waren, sloegen de daders hun slag. De vermoedelijk jonge mannen droegen waarschijnlijk bivakmutsen en waren donker gekleed. Een getuige zagen het groepje verdacht rondhangen bij de supermarkt en meldde dat bij de politie. Nagenoeg op hetzelfde moment overvielen zij de winkel. Ze bedreigden het personeel met vermoedelijke vuurwapens en eisten geld uit de kassa. Daarmee maakten ze zich uit de voeten en in hun vlucht verloren zij in de winkel één van de wapens. Getuigen zagen de daders in de richting van de grens met het Belgische Hamont rennen. Omstanders hebben nog geprobeerd hen tegen te houden, maar dat is helaas niet gelukt. Waar de overvallers uiteindelijk zijn gebleven is onbekend, maar de kans lijkt groot dat zij ook daadwerkelijk de grens zijn over gegaan.

Uitgebreide zoektocht
Forensisch rechercheurs deden sporenonderzoek in de winkel en we startten direct een grote zoekactie. Daarbij werd vanaf het begin goed samengewerkt met de collega’s van de Belgische politie. Bij deze zoektocht werd onder andere onze politiehelikopter ingezet, die door afspraken met de autoriteiten ook boven Belgisch grondgebied z’n werk kon doen. Op basis van dezelfde afspraken konden onze blauwe collega’s ook in België verder op zoek naar de daders. Daarbij kregen zij assistentie van een speurhondengeleider van de Belgische politie. Helaas heeft de uitgebreide zoektocht van enkele uren naar het viertal niet geleid tot aanhoudingen.

Specifieke getuigen
We hebben al meerdere getuigen gehoord en met andere spreken we later nog uitgebreid. Maar we zijn ook nog op zoek naar de identiteit van enkele specifieke getuigen. Sommige mensen hebben ter plaatse kort met collega’s gesproken, maar van hen hebben wij geen persoonsgegevens. Deze mensen willen we vragen zich opnieuw bij ons te melden. Dat geldt in het bijzonder voor een automobilist die nog achter de daders is aangereden en daarna met een agent heeft gesproken. Wij komen graag nogmaals met u in contact en verzoeken u om ons te bellen.

Bewakingsbeelden
We hebben inmiddels de beschikking over diverse bewakingsbeelden en zelfs opnames die door een getuige zijn gemaakt. Maar misschien hebt u wel beelden van een bewakingscamera waarop de daders te zien zijn en heeft u die nog niet met ons heeft gedeeld. Als dat zo is doen we een dringend beroep op u om die beelden alsnog ter beschikking te stellen.

Contact
Voor contact met de recherche in Helmond kunt u bellen met het landelijk politienummer 0900-8844 of het tipformulier invullen. Hebt u informatie over de daders, maar wilt u liever uw naam niet zeggen? Tip ons dan via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

]]>
51.250289 5.5666271
Valkenswaard, Tilburg, Soerendonk - Nieuwe uitzendseizoen Bureau Brabant van start https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/26/nieuwe-uitzendseizoen-bureau-brabant-begint.html Bureau Brabant vraagt in de eerste uitzending van het nieuwe seizoen op maandag 31 augustus weer uw hulp bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals meerdere brandstichtingen in Valkenswaard en Soerendonk en een zaak waarbij een man voor de ogen van zijn zoontje wordt neergeschoten in Tilburg. nieuwsbericht Wed, 26 Aug 2020 14:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/26/nieuwe-uitzendseizoen-bureau-brabant-begint.html 2020-08-26T14:52:00Z Brandstichtingen bij woningen
Valkenswaard – We zijn op zoek naar de dader van mogelijk twee brandstichtingen. De eerste was op 7 januari 2020 in de Hazestraat en de tweede op 17 april 2020 in de Oranje Nassaustraat. We vermoeden dat de branden met elkaar te maken hebben; er zijn overeenkomsten. Gelukkig raakte niemand gewond, maar bij beide branden kropen de bewoners door het oog van de naald en had het veel slechter af kunnen lopen.  We hebben onder andere bewakingsbeelden waarop een auto én een verdachte te zien is. Wie heeft informatie waarmee we de dader kunnen pakken?

Brandstichting op vakantiepark
Soerendonk - In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 juni wordt brand gesticht op een camping in het Noord-Brabantse Soerendonk. Op bewakingsbeelden is te zien hoe twee mannen rond 02.30 ’s nachts een jerrycan met brandbare vloeistof richting een geparkeerde auto sjouwen en deze in de brand steken. De brand slaat van de auto over naar de naastgelegen woning, waar op dat moment mensen liggen te slapen. Ze worden door een harde knal en rookontwikkeling wakker en weten net op tijd te ontkomen, maar hun drie poezen overleven de brand niet en de woning heeft grote schade. Ondanks eerdere aandacht in opsporingsprogramma’s voor deze zaak, zijn de daders nog niet gepakt. Daarom nog een keer deze oproep: deel informatie als u meer weet!

Man voor de ogen van zoontje neergeschoten
Tilburg - Op vrijdag 5 juni wordt een man in de Dolomietenweide in Tilburg neergeschoten, voor de ogen van zijn 10-jarige zoontje. De man werd meerdere keren geraakt, maar gelukkig niet levensgevaarlijk. Er is tijdens de vakantiemaanden al eerder aandacht voor in de media geweest, maar helaas zonder resultaat. Daarom doen we in deze uitzending een nieuwe poging de dader met uw hulp alsnog te vinden.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.560596 5.0919143
Soerendonk - Gezocht - Brandstichting auto bij woning beheerder camping https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/juli/09-brandstichting-op-camping.html Een autobrand op een camping slaat over naar een woning. De brand blijkt te zijn aangestoken. verdachte Mon, 13 Jul 2020 08:56:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/juli/09-brandstichting-op-camping.html 2020-07-13T08:56:00Z Op het moment van de brand liggen de bewoners, de beheerders van de camping, boven te slapen. Gelukkig worden ze op tijd wakker en weten ze nog net op tijd weg te komen. Een van de bewoners heeft nog geprobeerd om de brand te blussen, maar dat lukte niet meer. Op bewakingsbeelden is te zien dat de brand door twee verdachten is gesticht. De vraag is nu natuurlijk wie dat zijn en waarom deze auto de brand in moest?  

]]>
]]>
51.3018545 5.5741425
Maarheeze - Zes aanhoudingen en drie vuurwapens gevonden op woonwagenkamp https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/29/09-onderzoek-naar-wapens-op-woonwagenkamp.html Sinds vanmorgen 7.00 uur zijn we bezig met een actie op het woonwagenkamp aan de Vinnen in Maarheeze. Er zijn zes aanhoudingen verricht en drie vuurwapens gevonden. nieuwsbericht Fri, 29 May 2020 06:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/29/09-onderzoek-naar-wapens-op-woonwagenkamp.html 2020-05-29T06:24:00Z Bij de politie kwam onlangs informatie binnen dat verschillende bewoners in het bezit zouden zijn van (vuur)wapens. Op basis van die informatie is besloten om vandaag een inval te doen.

]]>
Vrijdagmorgen om 7.00 uur werd het woonwagenkamp afgesloten met de inzet van een peloton van de Mobiele Eenheid. Daarop werden alle bewoners geïnformeerd over de doel van onze komst. In totaal worden tijdens de actie zo’n 100 medewerkers van politie en Openbaar Ministerie ingezet. Alle woonwagens op het kamp worden doorzocht en ook het terrein rondom de wagens en het kamp wordt uitgespit. We worden daarbij ondersteund door de Koninklijke Landmacht. Uiteraard worden ook speurhonden ingezet.

]]>
De omvang van deze zoekactie verklaart voor een deel waarom de politie zo massaal aanwezig is op het kamp. Vele handen maken licht werk. Voor een ander deel valt het ook te verklaren op basis van de tijd waarin we leven. Door de geldende maatregelen worden ook wij gedwongen om bijvoorbeeld met meer voertuigen te rijden dan normaal. Alleen op die manier kunnen we ons houden aan de geldende regels voor bijvoorbeeld het houden van afstand.

]]>
Tijdens de doorzoekingen zijn op verschillende plekken in totaal drie vuurwapens en enkele dozen met bijbehorende munitie gevonden. Op twee andere plekken zijn kleine hoeveelheden hard- en softdrugs aangetroffen. De vuurwapens, munitie en de drugs zijn in beslag genomen en worden na onderzoek vernietigd. Er werden ook nog een geldbedrag van enkele duizenden euro’s en enkele luxe sieraden in beslag genomen.

In totaal werden zes bewoners aangehouden. Het gaat om twee vrouwen en vier mannen. Rond 14.00 uur was de politie klaar met zoeken en werd het kamp weer vrij gegeven.

]]>
51.3048382 5.606907799999999
Soerendonk - Rijzadels gestolen bij gewapende overval https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/25/09-rijzadels-gestolen-bij-gewapende-overval.html Op een woonhuis met paardenstallen in Soerendonk vond maandagavond 24 februari een gewapende overval plaats. Hierbij werden paardrijzadels buitgemaakt. Wie kan meer vertellen over de daders en het voertuig waarin zij zich verplaatsten? nieuwsbericht Tue, 25 Feb 2020 14:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/25/09-rijzadels-gestolen-bij-gewapende-overval.html 2020-02-25T14:58:00Z De bewoonster van een pand aan de Bult werd maandagavond tussen 20.15 en 20.45 uur bedreigd met een vuurwapen door een onbekende man die de plaats op kwam lopen. Het slachtoffer lag tijdens de bedreiging op de grond en een aantal personen liepen vervolgens het terrein op. Ze namen uit een pand op het erf meerdere rijzadels weg. Ze zijn waarschijnlijk gevlucht in een vooralsnog onbekend gebleven voertuig.

]]>
De man die de vrouw met het vuurwapen zou hebben bedreigd toen hij het terrein op kwam, wordt ongeveer 1,85 meter geschat en heeft een stevig postuur. Hij had een sjaal voor zijn gezicht, een zonnebril op en droeg een donkerkleurige jas. Het slachtoffer denkt nog twee mannen te hebben gezien. Die waren kleiner dan de eerste man en ook donker gekleed.

]]>
Na de overval startte de recherche direct met een onderzoek. We proberen zoveel mogelijk mensen in de buurt te spreken om te achterhalen of zij iets gezien of gehoord hebben en om te kijken of zij bewakingscamera’s hebben met beelden die ons kunnen helpen.

]]>
Heb jij iets gezien of gehoord dat met deze overval te maken kan hebben, laat het ons weten. We willen graag meer weten over het eventuele voertuig waarmee de daders zich verplaatsten? Heb je in de omgeving van de Bult of de Kerkstraat in Soerendonk een verdachte auto of bestelbus gezien maandagavond of misschien eerder? Kun je iets vertellen over de kleur, het kenteken of heb je andere informatie over het voertuig, we horen het graag. Ook beelden van bewakingscamera’s in de omgeving van de Bult en de Kerkstraat, die nog niet met ons gedeeld zijn, ontvangen wij graag.

]]>
Melden kan door 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem te bellen op 0800-7000. Online tippen en delen van beelden kan ook via onderstaand tipformulier.

]]>
Politieauto met zwaailicht 51.30858629999999 5.5984389
Tilburg, Uden, Budel, Hilversum, Eindhoven - Aandacht voor overvallers, straatrovers, fraudeurs en geweldplegers in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/13/aandacht-voor-overvallers-straatrovers-fraudeurs-en-geweldplegers-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 20 januari uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven, zoals bij een overval op een tankstation in Tilburg, een openlijke geweldpleging in Uden, Whatsapp-fraude in Budel en Hilversum en drie berovingen in Eindhoven. nieuwsbericht Mon, 13 Jan 2020 13:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/13/aandacht-voor-overvallers-straatrovers-fraudeurs-en-geweldplegers-in-bureau-brabant.html 2020-01-13T13:19:00Z Op zondagavond 24 november 2019 wordt het Tamoil tankstation aan de Ringbaan Noord in Tilburg door drie mannen overvallen. Twee daarvan hebben een pistool bij zich. Een van hen zet het pistool tegen de slaap van de medewerkster en eist geld. Onder bedreiging van het pistool moet de medewerkster geld afgeven. Ze hebben haast, want ze nemen met weinig genoegen en gaan er weer vandoor. Ze rennen weg in de richting van de Waalstraat. Daar verdwijnen ze uit beeld. Wij tonen de beelden.

]]>
Toen drie jongens op 27 september 2019 rond middernacht met de auto de McDrive aan de Voskestraat inreden, zagen ze wat mannen wildplassen. Op dat moment waren ze met elkaar aan het lachen en maakten een filmpje van zichzelf. Hierop kwamen de wildplassers op de auto af en vroegen waarom ze hen aan het filmen waren. Toen ze zeiden dat ze hen niet hadden gefilmd, sloeg de sfeer om. De twee mannen sloegen meerdere malen in op de bijrijder. Ook vernielden zij het portier van de auto. Toen de jongens wegreden, werden zij aan het einde van de McDrive ook nog eens opgewacht door een groep van 10 a 15 personen. Zij trapten vervolgens tegen de auto toen zij langsreden. Wij zoeken de daders.

]]>
In deze zaak zoeken we iemand die gezocht wordt vanwege zogenoemde Whatsapp-fraude. Een man dacht een appje van zijn dochter te krijgen met de vraag geld over te boeken. Dat deed hij, alleen het geld kwam op de rekening van deze man terecht. Een typisch staaltje phishing.

]]>
Drie berovingen binnen een uur. Ze vonden plaats op zondag 28 juli, rond 23.30 uur bij de Karpendonkse Plas en om 23.45 uur in de Hofstraat. Bij de Karpendonkse plas werd een pizzabezorger door vier jongens van zijn fiets getrapt. Die gingen er vervolgens met zijn telefoon vandoor. Ook in de Hofstraat wordt weer een jongen van zijn fiets getrapt, en weer door vier jongens op een fiets. Op maandag 29 juli v ond er rond 00.30 uur een beroving plaats bij de Geldropseweg. Hier maken ze een derde slachtoffer. Ook hij wordt van zijn fiets afgetrapt. De jongen weet weg te rennen en 112 te bellen. De daders waren steeds op de fiets, waarvan enkele opvielen. Wij laten de beelden zien.


Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.560596 5.091914299999985
Weert - Gezocht - Anouschka dood in water gevonden https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/januari/09-ob/coldcase-2020/09-anouschka-dood-in-water-gevonden.html Anouschka Weezenbeek uit Budel-Dorpsplein is sinds maandag 22 januari 1990 vermist. verdachte Mon, 06 Jan 2020 07:49:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/januari/09-ob/coldcase-2020/09-anouschka-dood-in-water-gevonden.html 2020-01-06T07:49:00Z De 15-jarige Anouschka ging die dag rond 18.45 uur een brief posten. Daarna na zou ze naar een vriendin gaan, maar kwam daar nooit aan. Later die avond rond 21.45 uur wordt haar fiets gevonden. De fiets lag deels in de berm en deels op de rijbaan van de Sint Barbaraweg in Budel-Dorplein. Op donderdag 25 januari 1990 vindt de politie in Weert, in de directe omgeving van de Zuid-Willemvaart, ook de jas en capuchon van Anoeschka. Op maandag 12 februari 1990 rond 12.00 uur wordt het dode lichaam van Anoeschka gevonden in de Zuid-Willemsvaart in Weert. Het lichaam ligt ter hoogte van Sluis 16 in de industriehaven bij de toenmalige Philipsfabriek.

De nabestaanden van Anoeschka leven al jaren in onzekerheid en willen graag weten wat er met haar gebeurd is. Kunt u hen helpen? Heeft u meer informatie? Laat het alstublieft weten.

]]>
]]>
51.2741027 5.576350600000069
Den Bosch, Fijnaart, Oss - Aandacht voor illegale prostitutie, maar ook brandstichters en inbrekers op beeld in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/10/aandacht-voor-illegale-prostitutie-en-inbrekers-op-beeld-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 16 december uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven, zoals meerdere woninginbraken en een insluiping in Fijnaart. We hebben de vermoedelijke brandstichters op beeld van een autobrand in Oss, waarbij de vlammen oversloegen naar de woning. Tevens aandacht voor een schrijnend probleem in Brabant: illegale prostitutie en seksuele uitbuiting. nieuwsbericht Mon, 16 Dec 2019 14:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/10/aandacht-voor-illegale-prostitutie-en-inbrekers-op-beeld-in-bureau-brabant.html 2019-12-16T14:36:00Z Een bijzonder item, over een schrijnend probleem, vandaag in Bureau Brabant. Over illegale prostitutie en seksuele uitbuiting. Een probleem dat dichterbij is dan je denkt. Het gebeurt o.a. in woonhuizen, hotels en op parkeerplaatsen. Vaak werken de prostituees onder slechte omstandigheden, onhygiënisch en niet zelden onder dwang. Jaarlijks komen er in Brabant zo’n 300 signalen bij de politie binnen. Veel vrouwen durven uiteindelijk geen aangifte te doen. Dat zegt iets over de angst die de vrouwen hebben.

]]>
In de nacht van 1 op 2 december werd er op de Staringstraat in Oss een auto in brand gestoken. Al snel slaan de vlammen over naar de woning. Boven liggen vader, moeder, een kindje van twee en een pasgeboren baby te slapen. Ze kunnen maar net op tijd ontsnappen. Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren. Een pasgeboren baby notabene! We tonen beelden van de vermoedelijke daders. Herkent u ze?

Er móeten mensen zijn die meer weten. Blijf niet met die informatie zitten, maar meld het. Desnoods anoniem. Vier mensenlevens stonden hier op het spel. 

]]>
Op de Jan Punthof in Fijnaart werd in augustus van dit jaar op één dag bij vier appartementen van een seniorencomplex ingebroken. Allemaal appartementen waar hoogbejaarde mensen wonen, die op dat moment niet thuis waren. Het was niet één inbreker, maar het gaat om een groepje mensen dat uit in elk geval drie vrouwen bestaat. De politie sluit niet uit dat zij op meerdere plekken actief zijn. Ze namen van alles mee uit de appartementen. Van sieraden, tot geld en pinpassen. Met die passen is later bij een supermarkt in Etten-Leur gepind. Op 13 september was het raak in de Patrijsstraat in Fijnaart. Geen groepje inbrekers, maar één persoon. Juridisch gezien gaat het hier om een zogenoemde insluiping, omdat de dader door een open deur naar binnen komt. De man in kwestie is op z’n minst opmerkelijk te noemen. Op de beelden zien we een man die op het punt staat het huis binnen te lopen. De bewoners zijn net even weg. En dit is opmerkelijk: het is duidelijk een wat oudere man, je zou hem zo boven de 60 jaar inschatten. Niet meteen iemand waarbij je een inbraak verwacht.

]]>
In deze zaak zoeken we iemand die gezocht wordt vanwege zogenoemde Whatsapp-fraude. Een man dacht een appje van zijn dochter te krijgen met de vraag geld over te boeken. Dat deed hij, alleen het geld kwam op de rekening van deze man terecht. Een typisch staaltje phishing.

]]>
Op 3 november van dit jaar werden in Rijen een aantal inbrekers gefilmd. En de beelden hebben ook nog eens geluid. Het duurt niet lang voordat ze de camera in de gaten krijgen. Veel hebben ze er niet mee op, getuige de middelvinger die deze inbreker tot twee keer toe opsteekt. En dan draait iemand de camera weg. Maar wel te laat. Ze staan er allemaal op.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.2741027 5.576350600000069
Budel - Man zwaargewond bij vechtpartij op AZC https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/18/09-man-zwaargewond-bij-vechtpartij-op-azc.html Bij een incident op het AZC in Budel is donderdagavond een 24-jarige man uit Libië aangehouden. Hij zou een landgenoot diverse malen tegen het hoofd hebben geschopt. nieuwsbericht Fri, 18 Oct 2019 10:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/oktober/18/09-man-zwaargewond-bij-vechtpartij-op-azc.html 2019-10-18T10:19:00Z Door nog onduidelijke redenen brak er ruzie uit tussen de mannen op het AZC. Daarbij werden over en weer wat klappen en trappen uitgedeeld. Uiteindelijk belandde een man uit Libië (leeftijd onbekend) op de grond en raakte bewusteloos. De 24-jarige man zou daarna nog diverse malen op zijn hoofd hebben getrapt.

De gealarmeerde politie kon de verdachte aanhouden. Hij is eerst naar het ziekenhuis gebracht voor verwondingen aan zijn arm. Daarna werd hij in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Het slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

]]>
Aanhouding verdachte handboeien daglicht close 51.2833728 5.611386000000039
Maarheeze - Vier arrestaties na aantreffen drugslab https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/28/09-vier-arrestaties-na-aantreffen-drugslab.html In een loods bij een woning in Maarheeze is zondagochtend 28 juli een drugslab aangetroffen. De politie hield vier mannen aan. nieuwsbericht Sun, 28 Jul 2019 11:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/28/09-vier-arrestaties-na-aantreffen-drugslab.html 2019-07-28T11:45:00Z Na binnengekomen informatie die wees in de richting van een drugslab, stelde de politie zondagochtend een onderzoek in bij een loods op een terrein van een woning aan het Laar in Maarheeze. In de loods bleek een werkend drugslab voor de productie van amfetamine te zitten. Op het moment van de inval waren drie mannen daar aanwezig. Het gaat om een 53-jarige verdachte met een nog onbekende woonplaats, een 57-jarige Venlonaar en een 41-jarige inwoner van Roermond. Het drietal is, samen met de bewoner van het perceel waar de loods op staat, aangehouden. Zij zitten alle vier vast voor verder onderzoek.

Experts van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) hebben een eerste onderzoek gedaan in het lab. Maandag gaan we verder met het onderzoek en de ontruiming. Het drugslab wordt tot die tijd door de politie bewaakt.

Vermoeden drugslab?
Het is belangrijk om te weten wat je moet doen als je het vermoeden hebt dat er ergens in je omgeving een drugslab aanwezig is. Vind je een mogelijke productieplaats, ga dan niet zelf aan de slag en vernietig geen sporen voor de politie. Breng jezelf in veiligheid. Er is altijd gevaar voor giftige stoffen, gassen, brand en/of ontploffing. Alarmeer de politie via 112 op enige afstand van het lab in verband met brand- en explosiegevaar en geef je exacte locatie door en of er eventueel sprake is van brand of zichtbare rook. De politie zal, zo nodig, de brandweer en/of de LFO inschakelen. Wil je liever anoniem melding maken? Bel dan met “Meld Misdaad Anoniem” via 0800-7000.

]]>
Stockfoto 51.30137209999999 5.610875599999986