Alle berichten | Cranendonck | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/cranendonck.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Cranendonck nl Fri, 01 Dec 2023 23:19:10 GMT 2023-12-01T23:19:10Z nl Maarheeze / Best /Uden / Horst /Gemert /Beek en Donk - Politie pakt drie verdachten op voor berovingen bij verkoopafspraken https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/9/09-politie-pakt-drie-verdachten-op-voor-berovingen-bij-verkoopafspraken.html Intensief onderzoek van de recherche leidde tot een doorbraak in het onderzoek naar een reeks van gewapende berovingen bij een verkoopafspraak. Het onderzoeksteam hield de afgelopen maand drie verdachten (16, 24 en 26 jaar) aan op verdenking van betrokkenheid bij deze zaken. Twee verdachten zitten nog vast voor verder onderzoek. Thu, 09 Nov 2023 11:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/9/09-politie-pakt-drie-verdachten-op-voor-berovingen-bij-verkoopafspraken.html 2023-11-09T11:45:00Z Vijf berovingen tijdens verkoopafspraak
Opvallend aan deze zaken was dat het ging om berovingen bij een verkoopafspraak. Slachtoffers werden na het maken van een verkoopafspraak via een verkoopsite beroofd. Onder bedreiging van een vuurwapen werden ze gedwongen om hun smartphone af te geven. Het gaat om berovingen die het afgelopen jaar plaatsvonden in Maarheeze, Best, Uden en het Limburgse Horst.  In drie van de gevallen was sprake van een man en vrouw die samen -  als stel in de rol van geïnteresseerde kopers - aan de deur verschenen. De andere twee keren betrof het een man alleen. Eerder vroegen wij via politie.nl aandacht voor de zaken uit Maarheeze en Best. Wij danken iedereen voor het meedenken.

Maarheeze
Zo werden de bewoners van een huis aan de Evenestraat in Maarheeze op maandagavond 11 september 2023 thuis beroofd tijdens een verkoopafspraak, nadat ze een smartphone via een verkoopsite te koop hadden aangeboden. Een man en een vrouw verschenen de maandagavond in kwestie rond 19.00 uur aan de deur. Eenmaal binnen, kregen de bewoners geen geld, maar wel een vuurwapen op zich gericht. Onder bedreiging van dat wapen werden zij gedwongen de smartphone aan de daders te geven. Daarna maakten de daders zich uit de voeten. De slachtoffers bleven gelukkig ongedeerd.

Best
Twee maanden daarvoor maakten de bewoners van een woning aan de Wever in Best op woensdag 26 juli een soortgelijke impactvolle ervaring mee. Ook bij hen verschenen een man en vrouw volgens verkoopafspraak aan de deur. Zij werden door de bewoners binnen gelaten. Eenmaal binnen trok de man een vuurwapen en bedreigde de bewoners, waarna het stel er met de buit vandoor ging. Er raakte niemand gewond.

Uden en Horst
Ook in Uden en het Limburgse Horst vonden in juli dit jaar vergelijkbare berovingen plaats. Op respectievelijk dinsdag 18 juli en  woensdag 19 juli werden bewoners van een woning aan de Kornetstraat en Efferen in Uden beroofd onder bedreiging van een vuurwapen nadat zij online een verkoopafspraak online hadden gemaakt. Een week later werden ook de bewoners van een woning aan de Vermeerstraat in Horst slachtoffer van een gewapende beroving na het maken van een verkoopafspraak. Bij alle drie de gevallen raakte niemand gewond.

Aanhouding verdachten
Dankzij uitvoerig onderzoek van de recherche kwamen een man en vrouw (26 en 24 jaar) uit Gemert en een 16-jarige vrouw uit Beek en Donk in beeld als verdachten. Zij zijn de afgelopen maand in hun woonplaatsen opgepakt in verband met de reeks aan berovingen. De slachtoffers zijn op de hoogte gebracht van de aanhoudingen.

Vervolgonderzoek
De twee meerderjarige verdachten uit Gemert zitten nog steeds vast en worden uitgebreid verhoord over de vijf zaken. De minderjarige verdachte is in vrijheid gesteld, maar blijft verdachte in het onderzoek.

Informatie?
Heb je info over (een van deze) zaken? En heb je die nog niet met ons gedeeld? Of  ben je slachtoffer geworden van een soortgelijke woningoverval, maar heb je nog geen aangifte gedaan? Dan komen wij graag met je in contact via een van onderstaande informatieknoppen.

]]>
51.31158364 5.61947912
Budel - Twee aanhoudingen na steekincident AZC Budel https://www.politie.nl/nieuws/2023/oktober/18/09-twee-aanhoudingen-na-steekincident-azc-budel.html Bij een steekincident op het asielzoekerscentrum (AZC) in Budel raakten vanmiddag twee mannen (28 jaar, 34 jaar) gewond. Eén van hen (28) liep snijwonden op. Agenten hielden beide mannen aan op verdenking van betrokkenheid bij het incident. De verdachten wonen op het AZC. Wed, 18 Oct 2023 13:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/oktober/18/09-twee-aanhoudingen-na-steekincident-azc-budel.html 2023-10-18T13:56:00Z Ruzie tussen bewoners
Rond 14.15 uur ontvingen wij een melding van het steekincident. De aanleiding zou een ruzie tussen twee bewoners zijn. Beide mannen (28 jaar, 34 jaar) vertoonden verwondingen. De 28-jarige man had zichtbare snijverwondingen aan het bovenlichaam. Hij is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht en behandeld.

Onderzoek
De exacte toedracht van de ruzie en het steekincident is nog niet duidelijk. Beide mannen zijn dan ook aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

]]>
51.28439903 5.6147883
Budel - Aanhouding na steekincident AZC Budel https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/16/09-aanhouding-na-steekincident-azc-budel.html In de nacht van vrijdag op zaterdag vond rond middernacht een steekincident plaats op het Asielzoekerscentrum (AZC) in Budel. Eén van de twee betrokken mannen raakte hierbij gewond en de ander, een 26-jarige man, werd hierna aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het steekincident. Zowel het slachtoffer als de verdachte wonen op het AZC in Budel. Sat, 16 Sep 2023 08:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/16/09-aanhouding-na-steekincident-azc-budel.html 2023-09-16T08:58:00Z Er is nog veel onduidelijk over de toedracht van het incident. Mogelijk is onenigheid ontstaan nadat een mobiele telefoon verdwenen bleek. We hopen dat aanvullend onderzoek hier meer duidelijkheid over kan geven. 
De verwondingen van het slachtoffer waren oppervlakkig. De man is dan ook zelfstandig naar het ziekenhuis gegaan om zich te laten behandelen aan deze verwondingen. 

]]>
51.28439903 5.6147883
Maarheeze - Stel in woning beroofd van smartphone bij verkoopafspraak https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/12/09-stel-in-woning-beroofd-van-smartphone-bij-verkoopafspraak.html De bewoners van een huis aan de Evenestraat in Maarheeze werden maandagavond thuis beroofd tijdens een verkoopafspraak, nadat ze een smartphone via een verkoopsite te koop hadden aangeboden. De daders, een man en een vrouw, gingen er vandoor en van hen ontbreekt elk spoor. Wij zijn een onderzoek gestart naar hun identiteit. Tue, 12 Sep 2023 08:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/12/09-stel-in-woning-beroofd-van-smartphone-bij-verkoopafspraak.html 2023-09-12T08:36:00Z Het stel had de smartphone op een verkoopsite te koop aangeboden, waarna een afspraak volgde met een potentiële koper. Een man en een vrouw verschenen maandagavond rond 19.00 uur aan de deur. Eenmaal binnen, kregen de bewoners geen geld, maar wel een vuurwapen op zich gericht. Onder bedreiging van dat wapen werden zij gedwongen de smartphone aan de daders te geven. Daarna maakten de daders zich uit de voeten. De slachtoffers bleven ongedeerd.

Onderzoek
De slachtoffers gingen na de overval eerst naar familie om hun verhaal te doen, waardoor de politie pas later werd geïnformeerd. Een zoektocht naar de daders in de omgeving had daarmee nog weinig meerwaarde. Wel deden we buurtonderzoek, in de hoop dat mensen iets hadden gezien of dat er mogelijk bewakingsbeelden beschikbaar waren. De daders betreffen een blanke man en een vrouw van rond de 27 jaar. De man was ongeveer 1.80 m. lang en had donkerblond, kort haar en een klein baardje. Hij had een breed postuur en droeg een wit T-shirt met zwarte opdruk. De vrouw had donker, lang haar wat ze los droeg. De vrouw had een donker T-shirt aan.

Getuigen
Zeggen deze signalementen u iets? De combinatie van de man en de vrouw? Heeft u hen mogelijk maandagavond in de Evenestraat of omgeving gezien? Weet u misschien of ze gebruik maakten van een vervoermiddel? Of heeft u andere informatie of misschien bwakingsbeelden die ons kunnen helpen om de daders te vinden? Neem dan contact op met de recherche van het district Helmond via 0900-8844 of tip via de Opsporingstiplijn, 0800-6070. Anoniem informatie delen kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

]]>
51.31142753 5.61939207
Maarheeze - Gezocht - Beroving bij verkoopafspraak - Evenestraat - Maarheeze https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/09-beroving-bij-verkoopafspraak---evenestraat---maarheeze.html Wij zijn op zoek naar een man en een vrouw, die maandagavond 11 september de bewoners van een huis aan de Evenestraat in Maarheeze van een smartphone beroofden tijdens een verkoopafspraak. Alle informatie die ons op het juiste spoor kan zetten is welkom. Wie slaat aan op de signalementen? verdachte Mon, 11 Sep 2023 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/09-beroving-bij-verkoopafspraak---evenestraat---maarheeze.html 2023-09-11T22:00:00Z De bewoners van een huis aan de Evenestraat in Maarheeze werden maandagavond thuis beroofd tijdens een verkoopafspraak, nadat ze een smartphone via een verkoopsite te koop hadden aangeboden. De daders, een man en een vrouw, gingen er vandoor en van hen ontbreekt elk spoor. Wij zijn een onderzoek gestart naar hun identiteit. Het stel had de smartphone op een verkoopsite te koop aangeboden, waarna een afspraak volgde met een potentiële koper. Een man en een vrouw verschenen maandagavond rond 19.00 uur aan de deur. Eenmaal binnen, kregen de bewoners geen geld, maar wel een vuurwapen op zich gericht. Onder bedreiging van dat wapen werden zij gedwongen de smartphone aan de daders te geven. Daarna maakten de daders zich uit de voeten. De slachtoffers bleven ongedeerd.

Onderzoek
De slachtoffers gingen na de overval eerst naar familie om hun verhaal te doen, waardoor de politie pas later werd geïnformeerd. Een zoektocht naar de daders in de omgeving had daarmee nog weinig meerwaarde. Wel deden we buurtonderzoek, in de hoop dat mensen iets hadden gezien of dat er mogelijk bewakingsbeelden beschikbaar waren.

Signalement
De daders betreffen een blanke man en een vrouw van rond de 27 jaar. De man was ongeveer 1.80 m. lang en had donkerblond, kort haar en een klein baardje. Hij had een breed postuur en droeg een wit T-shirt met zwarte opdruk. De vrouw had donker, lang haar wat ze los droeg. De vrouw had een donker T-shirt aan.

Getuigen gezocht
Zeggen deze signalementen u iets? De combinatie van de man en de vrouw? Heeft u hen mogelijk maandagavond in de Evenestraat of omgeving gezien? Weet u misschien of ze gebruik maakten van een vervoermiddel? Of heeft u andere informatie die ons kan helpen om de daders te vinden? Neem dan contact op met de recherche van het district Helmond via 0900-8844 of tip via de Opsporingstiplijn, 0800-6070. Anoniem informatie delen kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

]]>
titel]]> ]]>
51.31158364 5.61947912
Maarheeze - Man (34) overleden na schietincident Maarheeze https://www.politie.nl/nieuws/2023/juni/26/09-man-34-overleden-na-schietincident-maarheeze.html Aan De Vinnen werd zondagmiddag rond 16.00 uur een 34-jarige man neergeschoten. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Een 30-jarige verdachte uit Maarheeze werd aangehouden. Daarnaast werd een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Mon, 26 Jun 2023 13:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/juni/26/09-man-34-overleden-na-schietincident-maarheeze.html 2023-06-26T13:01:00Z Zondagmiddag rond 16.00 uur ontvingen we meerdere meldingen dat er op het woonwagenkamp aan de Vinnen geschoten werd. Ondanks de inzet van meerdere hulpdiensten die binnen enkele minuten al ter plaatse waren, kon het 34-jarige slachtoffer op het kamp niet meer gered worden. Collega’s troffen een tweede gewonde man (38) aan het einde van de straat aan. Hij raakte gewond aan zijn bovenbeen. De man uit Waalre werd naar het ziekenhuis overgebracht.

De verdachte werd door politieagenten op het woonwagenkamp aangehouden. Hij zit vast voor verder onderzoek en zal later worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Een conflict tussen de mannen zou vermoedelijk de aanleiding van de schietpartij zijn.

Onderzoek

De politie startte direct een onderzoek naar de achtergronden en de toedracht van de schietpartij. Een plaats delict werd gemaakt en rechercheurs en forensische opsporing hebben tot zondagavond laat onderzoek gedaan.

Het onderzoek gaat uiteraard komende tijd verder. Naast de uitvoerige gesprekken die gevoerd worden met de verdachte, het slachtoffer en andere betrokkenen worden er op allerlei andere manieren informatie verzameld en geanalyseerd. Het onderzoeksteam krijgt zo een compleet beeld van wat er zich precies allemaal heeft afgespeeld. Het slachtoffer in het ziekenhuis mag vandaag naar huis. De recherche zal later vandaag uitgebreid in gesprek met hem gaan.

Weet u meer?

Heeft u zondagmiddag rond 16.00 uur iets gezien of gehoord en hebben we nog niet met u gesproken? Laat het ons dan weten via 0900-8844. Of heeft u andere belangrijke informatie voor de recherche? We horen het graag! Alle informatie is welkom.

]]>
51.30526874 5.60726145
Budel - Aanhouding na steekincident AZC Budel https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/21/09-aanhouding-na-steekincident-azc-budel.html Bij een steekincident op het asielzoekerscentrum (AZC) in Budel is in de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 december een 32-jarige man gewond geraakt. Een 48-jarige verdachte is direct hierna aangehouden. Beiden mannen wonen op het AZC. Wed, 21 Dec 2022 13:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/21/09-aanhouding-na-steekincident-azc-budel.html 2022-12-21T13:14:00Z Ruzie tussen bewoners
Rond 01.00 uur ontvingen wij een melding dat het slachtoffer gestoken zou zijn door de verdachte. De aanleiding hiervoor zou een ruzie tussen bewoners zijn, die uiteindelijk resulteerde in dit steekincident. Het slachtoffer werd in zijn schouder gestoken en ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Hij is naderhand in het ziekenhuis behandeld voor een oppervlakkige steekwond.  

Onderzoek
De beveiliging van het AZC wist de verdachte direct na het incident vast te houden en droeg de man aan ons over. De man is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek waarin wij onder andere meer te weten willen komen over de exacte toedracht van dit incident.

]]>
51.27575078 5.59515081
Maarheeze - Verdachte aangehouden na meerdere aanrandingen in Maarheeze https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/6/09-verdachte-aangehouden-na-meerdere-aanrandingen-in-maarheeze.html In Maarheeze werden op vrijdag 6 mei meerdere vrouwen aangerand. Dit gebeurde in en rondom een supermarkt aan de Smits van Oyenlaan. Een 27-jarige inwoner van Budel werd hierop direct aangehouden. Fri, 06 May 2022 18:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/6/09-verdachte-aangehouden-na-meerdere-aanrandingen-in-maarheeze.html 2022-05-06T18:40:00Z Aanhouding
Op vrijdagmiddag 6 mei ontvingen wij een eerste aangifte van een aanranding in het centrum van Maarheeze. De aangeefster kon hierbij een duidelijk signalement van de verdachte geven. Op basis van meldingen die volgden kon bepaald worden waar de verdachte zich bevond. Agenten ter plaatse wisten de man met het gegeven signalement direct aan te houden.

Onderzoek
Op basis van de meldingen doet de politie verder onderzoek en spreken wij met slachtoffers en getuigen. Hebt u vandaag in deze buurt iets vergelijkbaars meegemaakt? Dan vragen wij u om zich bij de politie Oost-Brabant te melden. Mocht u over meer informatie beschikken, dan horen we dat graag via 0900-8844. Vanzelfsprekend kan dat ook anoniem via 0800-7000.

]]>
51.31979295 5.63316269
Budel - Verdachte aangehouden voor steekincident op AZC https://www.politie.nl/nieuws/2022/februari/14/09-verdachte-aangehouden-voor-steekincident-op-azc.html Bij een steekincident op het AZC in Budel is zondagavond rond 20.30 uur een 24-jarige man gewond geraakt. Een 19-jarige verdachte is aangehouden. Beiden zijn bewoners van het AZC. Mon, 14 Feb 2022 11:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/februari/14/09-verdachte-aangehouden-voor-steekincident-op-azc.html 2022-02-14T11:42:00Z Rond 20.30 uur zou het 24-jarige slachtoffer zijn aangevallen door een groepje mannen. De aanleiding daarvoor is nog onbekend. Het slachtoffer zou klappen hebben gekregen en zijn keel werd dicht geknepen. Nadat de jongen was ontzet door beveiligingsmedewerkers van het AZC bleek hij ook een oppervlakkige steekwond in zijn been te hebben.

Onderzoek

Nadat de politie gealarmeerd was zijn wij direct een onderzoek gestart. Er werden sporen veilig gesteld en getuigen zijn gehoord. Al snel kon de 19-jarige verdachte worden aangehouden. Hij wordt in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Het slachtoffer is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld. Wij doen nog verder onderzoek naar het incident.

]]>
51.27575078 5.59515081
Budel - Eerste controles Budel goed verlopen https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/30/09-eerste-controles-budel-goed-verlopen.html Op zaterdag 29 januari heeft de politie controles uitgevoerd in het gebied rond het AZC in Budel (gemeente Cranendonck). Hier is sinds 25 januari 2022 een noodverordening van kracht. Tevens is het gebied rond het AZC aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Sun, 30 Jan 2022 12:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/30/09-eerste-controles-budel-goed-verlopen.html 2022-01-30T12:17:00Z De controles vonden plaats tussen 14.00 en 16.00 uur en in de vroege avonduren, zowel in de omgeving van de toegangspoort als elders in het aangemerkte veiligheidsrisico gebied. In totaal zijn alle circa 80 voorbijgangers gecontroleerd.

Bij de controle is een geprepareerde tas met gelabelde kleding en enkele goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig waren. Eén persoon had een zakmes bij zich dat niet is toegestaan volgens de noodverordening. In totaal 3 personen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Over het algemeen genomen werd positief gereageerd op de controle en gaf men aan zich hierdoor veiliger te voelen. Naast bewoners van het AZC werden ook passanten gecontroleerd. De komende periode zullen meer controles volgen.

]]>
51.27575078 5.59515081