Alle berichten | Cranendonck | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/cranendonck.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Cranendonck nl Wed, 20 Oct 2021 01:01:48 GMT 2021-10-20T01:01:48Z nl Budel/Dommelen - Kleine honderd tips in cold case Wies Hensen https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/1/09-kleine-honderd-tips-in-coldcase-wies-hensen.html Een kleine honderd tips leverde de eerste periode van de campagne rond de coldcase Wies Hensen op. De komende tijd gaan we druk aan de slag met het onderzoeken van deze tips en de waarde daarvan. Wed, 01 Sep 2021 11:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/1/09-kleine-honderd-tips-in-coldcase-wies-hensen.html 2021-09-01T11:29:00Z Op dinsdagavond 29 augustus 1989 verdween Wies Hensen uit Budel van de kermis in haar woonplaats. Zij werd de volgende dag dood gevonden in een sloot in Dommelen. Ondanks alle inspanningen van de politie is de dader of zijn de daders nooit gevonden. Reden genoeg voor een grote publiciteitscampagne waarin we een uniek middel voor het eerst hebben ingezet en nieuwe informatie te delen.

De campagne werd vorige week afgetrapt met een uitzending van Opsporing Verzocht en de lancering van het eerste deel van een 4-delige podcast over de zaak. De afgelopen vier dagen stonden we met het Mobiel Media Lab bij de kermis in Budel waar Wies 32 jaar geleden verdween. Bezoekers konden hier de plaats delict, de plek waar Wies Hensen gevonden is, door een VR-bril bekijken.

Eerste resultaat op heropening cold case

Honderden mensen bezochten het Mobiel Media Lab en namen een kijkje op de PD. We werden aangenaam verrast door de grote betrokkenheid die er na al die jaren nog blijkt te zijn bij de inwoners van Cranendonck. Ook zijn we blij met de grote bereidheid die er bleek te zijn om informatie met ons te delen.

In totaal kregen we in deze eerste periode van de campagne een kleine honderd tips binnen. Deze worden de komende tijd door het coldcaseteam onderzocht en op waarde geschat. Het is nog te vroeg om hier definitieve conclusies aan te verbinden, maar we kunnen wel aangeven dat er enkele tips bij zitten die we als ‘zeer interessant’ kwalificeren.

Tips blijven welkom

Het onderzoek naar de dood van Wies Hensen loopt dus nog volop door en ook de campagne duurt nog even voort. Zo verschijnen de komende weken nog twee afleveringen van de podcast. Tips blijven dan ook welkom. Alle informatie over de coldcase vindt u hier: politie.nl/wieshensen

]]>
51.27575078 5.59515081
Budel/Dommelen - Politie lanceert interactieve video in cold case Wies Hensen https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/26/09-politie-lanceert-interactieve-video-in-coldcase-wies-hensen.html In de publiekscampagne rondom de coldcase van de in 1989 om het leven gebracht Wies Hensen uit Budel, lanceert de politie vandaag een interactieve, online video. In deze video kan de kijker zelf via keuzemenu’s schakelen tussen buttons waaronder informatie te vinden is over alle facetten van het onderzoek. Laat je meenemen in deze coldcase die ons nooit heeft losgelaten. Thu, 26 Aug 2021 10:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/26/09-politie-lanceert-interactieve-video-in-coldcase-wies-hensen.html 2021-08-26T10:54:00Z In deze interactieve video krijg je stap voor stap inzage in en informatie over het langlopende coldcase onderzoek naar de dood van Wies. Je vindt hem op onze speciale website www.politie.nl/wieshensen. Je ziet in totaal 18 video’s meer over Wies, de plaats delict, de sporen en over de mogelijke daders. Aan het woord komen de coördinator van het coldcaseteam en de forensisch coördinator van het onderzoek. We stellen onderzoeksvragen in de hoop dat er mensen zijn die ons daarmee kunnen en willen helpen. Help mee om deze zaak na al die jaren op te lossen zodat we de nabestaanden antwoorden op hun vragen kunnen geven.

VR-beleving bij het Mobiel Media Lab

Maar we vragen je op meer manieren mee te denken. Zo nemen we je tijdens de kermisdagen in Budel via een VR-bril in ons Mobiel Media Lab mee naar de plek waar Wies dood is gevonden. Een indrukwekkende beleving waarvan we hopen dat hij mensen aan het denken zet over de zaak. De truck van de politie staat daar van zaterdag 28 tot en met dinsdag 31 augustus. Op die dagen stellen we bezoekers tussen 15.00 en 20.00 uur in de gelegenheid om de beelden via de VR-bril te bekijken.

Het is nooit te laat om te praten

Weet jij meer? Het is nooit te laat om te praten. Bel 0800-6070, mail naar coldcase@politie.nl  of deel informatie vertrouwelijk via het Team Criminele Inlichtingen op het speciale nummer voor deze cold case: +31 40 20 56 466. De gouden tip levert een beloning van 30.000 euro op.

]]>
51.27575078 5.59515081
Budel/Dommelen - Grote publiciteitscampagne coldcase Wies Hensen uit Budel https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/20/09-grote-publiciteitscampagne-rondom-coldcase-wies-hensen-uit-budel.html In de ochtend van woensdag 30 augustus 1989 vinden voorbijgangers in een droge sloot aan de Loonderweg in Dommelen het lichaam van een dode vrouw. Het gaat om de 32-jarige Wies Hensen uit Budel, die de avond daarvoor op de kermis in haar woonplaats Budel voor het laatst is gezien. Zij is het slachtoffer van een misdrijf. Ondanks alle inspanningen van de politie is de dader of zijn de daders nooit gevonden. Reden genoeg voor een grote publiciteitscampagne waarin we een uniek middel voor het eerst gaan inzetten en nieuwe informatie delen. Tue, 20 Jul 2021 08:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/20/09-grote-publiciteitscampagne-rondom-coldcase-wies-hensen-uit-budel.html 2021-07-20T08:00:00Z De publiciteitscampagne spitst zich toe op de periode rondom de dag en de plaats waar Wies in 1989 is verdwenen, de week van de kermis in Budel in het laatste weekend van augustus. Het coldcaseteam van de politie Oost-Brabant en het Openbaar Ministerie vragen in die week op diverse manieren landelijk en regionaal aandacht voor de zaak. De campagne richt zich op iedereen die informatie heeft of denkt te hebben over de omstandigheden rond het overlijden van Wies Hensen. Want er moeten mensen zijn die meer weten over haar dood. Al vanaf het moment dat het lichaam van Wies werd gevonden, is er erg veel onderzoek gedaan. Er is in het verleden een aantal mannen opgepakt dat verdacht werd van betrokkenheid bij haar dood. Deze mannen zijn echter geen verdachten meer in deze zaak. Dat betekent dat de degenen die verantwoordelijk zijn voor haar dood nog vrij rondlopen. Alleen al voor haar nabestaanden en vrienden uit die tijd moet er duidelijkheid komen in deze zaak.

VR-weergave van plaats delict

In de zoektocht naar de dader of daders heeft de politie met toestemming van het Openbaar Ministerie besloten een uniek middel in te zetten dat in Nederland nog niet eerder is toegepast om burgers te betrekken bij een opsporingsonderzoek. De plaats delict, de plek waar Wies Hensen gevonden is, wordt zorgvuldig nagebootst en met 360’ fotoapparatuur gereconstrueerd. Aan de hand van een forensisch rechercheur kun je door een VR-bril deze plek zien en kijken welke belangrijke sporen er zijn in het onderzoek. Deze VR-weergave kunnen mensen bekijken bij het Mobiel Media Lab van de politie, die daar tijdens de kermisdagen in Budel te vinden is. Er worden dan ook onderzoeksvragen gesteld aan het publiek. Oók als de kermis onverhoopt wordt afgelast reist het Mobiel Media Lab af naar Budel. Doel van deze VR-weergave is dat mensen aan de hand van hun ervaring met aanwijzingen en tips komen die helpen om het misdrijf op te lossen.

Gesprek van de dag

De campagne wordt de komende tijd voorbereid en we komen daar in de genoemde periode, tussen ongeveer 23 augustus en 1 september, mee naar buiten. We zullen dan ook nieuwe informatie over de zaak delen. De dood van Wies Hensen heeft de politie nooit losgelaten en door dit offensief hopen we dat het in Budel en omgeving, ruim dertig jaar na dato, opnieuw het gesprek van de dag zal worden waardoor tips en aanwijzingen naar boven zullen komen.

Meer informatie of tippen

Het kan zijn dat er mensen zijn die nu al informatie met ons willen delen. Dat kan natuurlijk altijd en schroom ook niet om dat te doen. Neem dan contact op met de collega’s van het coldcaseteam van Oost-Brabant via de Opsporingstiplijn, 0800-6070 en eventueel anoniem kunt u tippen via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. Op de webpagina www.politie.nl/wieshensen vind u meer informatie over deze coldcase, waar ook de mogelijkheid is om een tipformulier in te vullen. Deze pagina zullen we in de loop van de campagne steeds vullen met aanvullende informatie.

]]>
51.27575078 5.59515081
Budel-Schoot - Geld buitgemaakt bij overval op supermarkt [VIDEO] https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/2/09-geld-buitgemaakt-bij-overval-op-supermarkt.html Vermoedelijk vier gemaskerde daders overvielen donderdagavond kort na acht uur een supermarkt aan de Parallelweg. Personeel werd onder bedreiging van vuurwapens gedwongen tot afgifte van geld uit de kassa. De vermoedelijke jeugdige overvallers gingen er te voet vandoor richting het Belgische Hamont en van hen ontbreekt voorlopig elk spoor. We zijn daarom op zoek naar getuigen en informatie. Fri, 02 Apr 2021 08:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/2/09-geld-buitgemaakt-bij-overval-op-supermarkt.html 2021-04-02T08:53:00Z Ondanks dat er meerdere personeelsleden en nog enkele klanten in de winkel aanwezig waren, sloegen de daders hun slag. De vermoedelijk jonge mannen droegen waarschijnlijk bivakmutsen en waren donker gekleed. Een getuige zagen het groepje verdacht rondhangen bij de supermarkt en meldde dat bij de politie. Nagenoeg op hetzelfde moment overvielen zij de winkel. Ze bedreigden het personeel met vermoedelijke vuurwapens en eisten geld uit de kassa. Daarmee maakten ze zich uit de voeten en in hun vlucht verloren zij in de winkel één van de wapens. Getuigen zagen de daders in de richting van de grens met het Belgische Hamont rennen. Omstanders hebben nog geprobeerd hen tegen te houden, maar dat is helaas niet gelukt. Waar de overvallers uiteindelijk zijn gebleven is onbekend, maar de kans lijkt groot dat zij ook daadwerkelijk de grens zijn over gegaan.

Uitgebreide zoektocht
Forensisch rechercheurs deden sporenonderzoek in de winkel en we startten direct een grote zoekactie. Daarbij werd vanaf het begin goed samengewerkt met de collega’s van de Belgische politie. Bij deze zoektocht werd onder andere onze politiehelikopter ingezet, die door afspraken met de autoriteiten ook boven Belgisch grondgebied z’n werk kon doen. Op basis van dezelfde afspraken konden onze blauwe collega’s ook in België verder op zoek naar de daders. Daarbij kregen zij assistentie van een speurhondengeleider van de Belgische politie. Helaas heeft de uitgebreide zoektocht van enkele uren naar het viertal niet geleid tot aanhoudingen.

Specifieke getuigen
We hebben al meerdere getuigen gehoord en met andere spreken we later nog uitgebreid. Maar we zijn ook nog op zoek naar de identiteit van enkele specifieke getuigen. Sommige mensen hebben ter plaatse kort met collega’s gesproken, maar van hen hebben wij geen persoonsgegevens. Deze mensen willen we vragen zich opnieuw bij ons te melden. Dat geldt in het bijzonder voor een automobilist die nog achter de daders is aangereden en daarna met een agent heeft gesproken. Wij komen graag nogmaals met u in contact en verzoeken u om ons te bellen.

Bewakingsbeelden
We hebben inmiddels de beschikking over diverse bewakingsbeelden en zelfs opnames die door een getuige zijn gemaakt. Maar misschien hebt u wel beelden van een bewakingscamera waarop de daders te zien zijn en heeft u die nog niet met ons heeft gedeeld. Als dat zo is doen we een dringend beroep op u om die beelden alsnog ter beschikking te stellen.

Contact
Voor contact met de recherche in Helmond kunt u bellen met het landelijk politienummer 0900-8844 of het tipformulier invullen. Hebt u informatie over de daders, maar wilt u liever uw naam niet zeggen? Tip ons dan via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

]]>
51.250289 5.5666271
Valkenswaard, Tilburg, Soerendonk - Nieuwe uitzendseizoen Bureau Brabant van start https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/26/nieuwe-uitzendseizoen-bureau-brabant-begint.html Bureau Brabant vraagt in de eerste uitzending van het nieuwe seizoen op maandag 31 augustus weer uw hulp bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals meerdere brandstichtingen in Valkenswaard en Soerendonk en een zaak waarbij een man voor de ogen van zijn zoontje wordt neergeschoten in Tilburg. Wed, 26 Aug 2020 14:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/26/nieuwe-uitzendseizoen-bureau-brabant-begint.html 2020-08-26T14:52:00Z Brandstichtingen bij woningen
Valkenswaard – We zijn op zoek naar de dader van mogelijk twee brandstichtingen. De eerste was op 7 januari 2020 in de Hazestraat en de tweede op 17 april 2020 in de Oranje Nassaustraat. We vermoeden dat de branden met elkaar te maken hebben; er zijn overeenkomsten. Gelukkig raakte niemand gewond, maar bij beide branden kropen de bewoners door het oog van de naald en had het veel slechter af kunnen lopen.  We hebben onder andere bewakingsbeelden waarop een auto én een verdachte te zien is. Wie heeft informatie waarmee we de dader kunnen pakken?

Brandstichting op vakantiepark
Soerendonk - In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 juni wordt brand gesticht op een camping in het Noord-Brabantse Soerendonk. Op bewakingsbeelden is te zien hoe twee mannen rond 02.30 ’s nachts een jerrycan met brandbare vloeistof richting een geparkeerde auto sjouwen en deze in de brand steken. De brand slaat van de auto over naar de naastgelegen woning, waar op dat moment mensen liggen te slapen. Ze worden door een harde knal en rookontwikkeling wakker en weten net op tijd te ontkomen, maar hun drie poezen overleven de brand niet en de woning heeft grote schade. Ondanks eerdere aandacht in opsporingsprogramma’s voor deze zaak, zijn de daders nog niet gepakt. Daarom nog een keer deze oproep: deel informatie als u meer weet!

Man voor de ogen van zoontje neergeschoten
Tilburg - Op vrijdag 5 juni wordt een man in de Dolomietenweide in Tilburg neergeschoten, voor de ogen van zijn 10-jarige zoontje. De man werd meerdere keren geraakt, maar gelukkig niet levensgevaarlijk. Er is tijdens de vakantiemaanden al eerder aandacht voor in de media geweest, maar helaas zonder resultaat. Daarom doen we in deze uitzending een nieuwe poging de dader met uw hulp alsnog te vinden.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.560596 5.0919143
Maarheeze - Zes aanhoudingen en drie vuurwapens gevonden op woonwagenkamp https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/29/09-onderzoek-naar-wapens-op-woonwagenkamp.html Sinds vanmorgen 7.00 uur zijn we bezig met een actie op het woonwagenkamp aan de Vinnen in Maarheeze. Er zijn zes aanhoudingen verricht en drie vuurwapens gevonden. Fri, 29 May 2020 06:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/29/09-onderzoek-naar-wapens-op-woonwagenkamp.html 2020-05-29T06:24:00Z Bij de politie kwam onlangs informatie binnen dat verschillende bewoners in het bezit zouden zijn van (vuur)wapens. Op basis van die informatie is besloten om vandaag een inval te doen.

]]>
Doorzoekingen

Vrijdagmorgen om 7.00 uur werd het woonwagenkamp afgesloten met de inzet van een peloton van de Mobiele Eenheid. Daarop werden alle bewoners geïnformeerd over de doel van onze komst. In totaal worden tijdens de actie zo’n 100 medewerkers van politie en Openbaar Ministerie ingezet. Alle woonwagens op het kamp worden doorzocht en ook het terrein rondom de wagens en het kamp wordt uitgespit. We worden daarbij ondersteund door de Koninklijke Landmacht. Uiteraard worden ook speurhonden ingezet.

]]>
Massaal

De omvang van deze zoekactie verklaart voor een deel waarom de politie zo massaal aanwezig is op het kamp. Vele handen maken licht werk. Voor een ander deel valt het ook te verklaren op basis van de tijd waarin we leven. Door de geldende maatregelen worden ook wij gedwongen om bijvoorbeeld met meer voertuigen te rijden dan normaal. Alleen op die manier kunnen we ons houden aan de geldende regels voor bijvoorbeeld het houden van afstand.

]]>
Resultaten

Tijdens de doorzoekingen zijn op verschillende plekken in totaal drie vuurwapens en enkele dozen met bijbehorende munitie gevonden. Op twee andere plekken zijn kleine hoeveelheden hard- en softdrugs aangetroffen. De vuurwapens, munitie en de drugs zijn in beslag genomen en worden na onderzoek vernietigd. Er werden ook nog een geldbedrag van enkele duizenden euro’s en enkele luxe sieraden in beslag genomen.

In totaal werden zes bewoners aangehouden. Het gaat om twee vrouwen en vier mannen. Rond 14.00 uur was de politie klaar met zoeken en werd het kamp weer vrij gegeven.

]]>
51.3048382 5.606907799999999
Soerendonk - Rijzadels gestolen bij gewapende overval https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/25/09-rijzadels-gestolen-bij-gewapende-overval.html Op een woonhuis met paardenstallen in Soerendonk vond maandagavond 24 februari een gewapende overval plaats. Hierbij werden paardrijzadels buitgemaakt. Wie kan meer vertellen over de daders en het voertuig waarin zij zich verplaatsten? Tue, 25 Feb 2020 14:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/25/09-rijzadels-gestolen-bij-gewapende-overval.html 2020-02-25T14:58:00Z De bewoonster van een pand aan de Bult werd maandagavond tussen 20.15 en 20.45 uur bedreigd met een vuurwapen door een onbekende man die de plaats op kwam lopen. Het slachtoffer lag tijdens de bedreiging op de grond en een aantal personen liepen vervolgens het terrein op. Ze namen uit een pand op het erf meerdere rijzadels weg. Ze zijn waarschijnlijk gevlucht in een vooralsnog onbekend gebleven voertuig.

]]>
Signalement

De man die de vrouw met het vuurwapen zou hebben bedreigd toen hij het terrein op kwam, wordt ongeveer 1,85 meter geschat en heeft een stevig postuur. Hij had een sjaal voor zijn gezicht, een zonnebril op en droeg een donkerkleurige jas. Het slachtoffer denkt nog twee mannen te hebben gezien. Die waren kleiner dan de eerste man en ook donker gekleed.

]]>
Buurtonderzoek

Na de overval startte de recherche direct met een onderzoek. We proberen zoveel mogelijk mensen in de buurt te spreken om te achterhalen of zij iets gezien of gehoord hebben en om te kijken of zij bewakingscamera’s hebben met beelden die ons kunnen helpen.

]]>
Iets gezien of gehoord?

Heb jij iets gezien of gehoord dat met deze overval te maken kan hebben, laat het ons weten. We willen graag meer weten over het eventuele voertuig waarmee de daders zich verplaatsten? Heb je in de omgeving van de Bult of de Kerkstraat in Soerendonk een verdachte auto of bestelbus gezien maandagavond of misschien eerder? Kun je iets vertellen over de kleur, het kenteken of heb je andere informatie over het voertuig, we horen het graag. Ook beelden van bewakingscamera’s in de omgeving van de Bult en de Kerkstraat, die nog niet met ons gedeeld zijn, ontvangen wij graag.

]]>
Melden

Melden kan door 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem te bellen op 0800-7000. Online tippen en delen van beelden kan ook via onderstaand tipformulier.

]]>
51.30858629999999 5.5984389
Tilburg, Uden, Budel, Hilversum, Eindhoven - Aandacht voor overvallers, straatrovers, fraudeurs en geweldplegers in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/13/aandacht-voor-overvallers-straatrovers-fraudeurs-en-geweldplegers-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 20 januari uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven, zoals bij een overval op een tankstation in Tilburg, een openlijke geweldpleging in Uden, Whatsapp-fraude in Budel en Hilversum en drie berovingen in Eindhoven. Mon, 13 Jan 2020 13:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/13/aandacht-voor-overvallers-straatrovers-fraudeurs-en-geweldplegers-in-bureau-brabant.html 2020-01-13T13:19:00Z Overval op tankstation Tamoil in Tilburg

Op zondagavond 24 november 2019 wordt het Tamoil tankstation aan de Ringbaan Noord in Tilburg door drie mannen overvallen. Twee daarvan hebben een pistool bij zich. Een van hen zet het pistool tegen de slaap van de medewerkster en eist geld. Onder bedreiging van het pistool moet de medewerkster geld afgeven. Ze hebben haast, want ze nemen met weinig genoegen en gaan er weer vandoor. Ze rennen weg in de richting van de Waalstraat. Daar verdwijnen ze uit beeld. Wij tonen de beelden.

]]>
Openlijke geweldpleging bij McDrive in Uden

Toen drie jongens op 27 september 2019 rond middernacht met de auto de McDrive aan de Voskestraat inreden, zagen ze wat mannen wildplassen. Op dat moment waren ze met elkaar aan het lachen en maakten een filmpje van zichzelf. Hierop kwamen de wildplassers op de auto af en vroegen waarom ze hen aan het filmen waren. Toen ze zeiden dat ze hen niet hadden gefilmd, sloeg de sfeer om. De twee mannen sloegen meerdere malen in op de bijrijder. Ook vernielden zij het portier van de auto. Toen de jongens wegreden, werden zij aan het einde van de McDrive ook nog eens opgewacht door een groep van 10 a 15 personen. Zij trapten vervolgens tegen de auto toen zij langsreden. Wij zoeken de daders.

]]>
Fraude via WhatsApp in Budel

In deze zaak zoeken we iemand die gezocht wordt vanwege zogenoemde Whatsapp-fraude. Een man dacht een appje van zijn dochter te krijgen met de vraag geld over te boeken. Dat deed hij, alleen het geld kwam op de rekening van deze man terecht. Een typisch staaltje phishing.

]]>
Drie berovingen binnen een uur in Eindhoven

Drie berovingen binnen een uur. Ze vonden plaats op zondag 28 juli, rond 23.30 uur bij de Karpendonkse Plas en om 23.45 uur in de Hofstraat. Bij de Karpendonkse plas werd een pizzabezorger door vier jongens van zijn fiets getrapt. Die gingen er vervolgens met zijn telefoon vandoor. Ook in de Hofstraat wordt weer een jongen van zijn fiets getrapt, en weer door vier jongens op een fiets. Op maandag 29 juli v ond er rond 00.30 uur een beroving plaats bij de Geldropseweg. Hier maken ze een derde slachtoffer. Ook hij wordt van zijn fiets afgetrapt. De jongen weet weg te rennen en 112 te bellen. De daders waren steeds op de fiets, waarvan enkele opvielen. Wij laten de beelden zien.


Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.560596 5.091914299999985
Weert - Gezocht - Anouschka dood in water gevonden https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/januari/09-ob/coldcase-2020/09-anouschka-dood-in-water-gevonden.html Anouschka Weezenbeek uit Budel-Dorpsplein is sinds maandag 22 januari 1990 vermist. verdachte Mon, 06 Jan 2020 07:49:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/januari/09-ob/coldcase-2020/09-anouschka-dood-in-water-gevonden.html 2020-01-06T07:49:00Z De 15-jarige Anouschka ging die dag rond 18.45 uur een brief posten. Daarna na zou ze naar een vriendin gaan, maar kwam daar nooit aan. Later die avond rond 21.45 uur wordt haar fiets gevonden. De fiets lag deels in de berm en deels op de rijbaan van de Sint Barbaraweg in Budel-Dorplein. Op donderdag 25 januari 1990 vindt de politie in Weert, in de directe omgeving van de Zuid-Willemvaart, ook de jas en capuchon van Anoeschka. Op maandag 12 februari 1990 rond 12.00 uur wordt het dode lichaam van Anoeschka gevonden in de Zuid-Willemsvaart in Weert. Het lichaam ligt ter hoogte van Sluis 16 in de industriehaven bij de toenmalige Philipsfabriek.

De nabestaanden van Anoeschka leven al jaren in onzekerheid en willen graag weten wat er met haar gebeurd is. Kunt u hen helpen? Heeft u meer informatie? Laat het alstublieft weten.

]]>
]]>
51.2741027 5.576350600000069
Den Bosch, Fijnaart, Oss - Aandacht voor illegale prostitutie, maar ook brandstichters en inbrekers op beeld in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/10/aandacht-voor-illegale-prostitutie-en-inbrekers-op-beeld-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 16 december uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven, zoals meerdere woninginbraken en een insluiping in Fijnaart. We hebben de vermoedelijke brandstichters op beeld van een autobrand in Oss, waarbij de vlammen oversloegen naar de woning. Tevens aandacht voor een schrijnend probleem in Brabant: illegale prostitutie en seksuele uitbuiting. Mon, 16 Dec 2019 14:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/10/aandacht-voor-illegale-prostitutie-en-inbrekers-op-beeld-in-bureau-brabant.html 2019-12-16T14:36:00Z Aandacht voor illegale prostitutie en mensenhandel

Een bijzonder item, over een schrijnend probleem, vandaag in Bureau Brabant. Over illegale prostitutie en seksuele uitbuiting. Een probleem dat dichterbij is dan je denkt. Het gebeurt o.a. in woonhuizen, hotels en op parkeerplaatsen. Vaak werken de prostituees onder slechte omstandigheden, onhygiënisch en niet zelden onder dwang. Jaarlijks komen er in Brabant zo’n 300 signalen bij de politie binnen. Veel vrouwen durven uiteindelijk geen aangifte te doen. Dat zegt iets over de angst die de vrouwen hebben.

]]>
Brandstichting in Oss waarbij jong gezin ternauwernood kan ontsnappen aan vlammenzee

In de nacht van 1 op 2 december werd er op de Staringstraat in Oss een auto in brand gestoken. Al snel slaan de vlammen over naar de woning. Boven liggen vader, moeder, een kindje van twee en een pasgeboren baby te slapen. Ze kunnen maar net op tijd ontsnappen. Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren. Een pasgeboren baby notabene! We tonen beelden van de vermoedelijke daders. Herkent u ze?

Er móeten mensen zijn die meer weten. Blijf niet met die informatie zitten, maar meld het. Desnoods anoniem. Vier mensenlevens stonden hier op het spel. 

]]>
Vier woninginbraken en één insluiping woning in Fijnaart

Op de Jan Punthof in Fijnaart werd in augustus van dit jaar op één dag bij vier appartementen van een seniorencomplex ingebroken. Allemaal appartementen waar hoogbejaarde mensen wonen, die op dat moment niet thuis waren. Het was niet één inbreker, maar het gaat om een groepje mensen dat uit in elk geval drie vrouwen bestaat. De politie sluit niet uit dat zij op meerdere plekken actief zijn. Ze namen van alles mee uit de appartementen. Van sieraden, tot geld en pinpassen. Met die passen is later bij een supermarkt in Etten-Leur gepind. Op 13 september was het raak in de Patrijsstraat in Fijnaart. Geen groepje inbrekers, maar één persoon. Juridisch gezien gaat het hier om een zogenoemde insluiping, omdat de dader door een open deur naar binnen komt. De man in kwestie is op z’n minst opmerkelijk te noemen. Op de beelden zien we een man die op het punt staat het huis binnen te lopen. De bewoners zijn net even weg. En dit is opmerkelijk: het is duidelijk een wat oudere man, je zou hem zo boven de 60 jaar inschatten. Niet meteen iemand waarbij je een inbraak verwacht.

]]>
Fraude via WhatsApp in Budel (vervallen i.v.m. spoedzaak brandstichting Oss)

In deze zaak zoeken we iemand die gezocht wordt vanwege zogenoemde Whatsapp-fraude. Een man dacht een appje van zijn dochter te krijgen met de vraag geld over te boeken. Dat deed hij, alleen het geld kwam op de rekening van deze man terecht. Een typisch staaltje phishing.

]]>
Woninginbraak in Rijen (vervallen i.v.m. spoedzaak brandstichting Oss)

Op 3 november van dit jaar werden in Rijen een aantal inbrekers gefilmd. En de beelden hebben ook nog eens geluid. Het duurt niet lang voordat ze de camera in de gaten krijgen. Veel hebben ze er niet mee op, getuige de middelvinger die deze inbreker tot twee keer toe opsteekt. En dan draait iemand de camera weg. Maar wel te laat. Ze staan er allemaal op.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.2741027 5.576350600000069