Alle berichten | Cuijk | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/cuijk.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Cuijk nl Tue, 22 Sep 2020 21:32:37 GMT 2020-09-22T21:32:37Z nl Haps - Gezocht - Tanken zonder te betalen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/september/09-tanken-zonder-te-betalen.html Wij zoeken een benzinedief. Tanken zonder te betalen dus, gepleegd in de nacht van zondag 14 juni bij een tankstation langs de A73. We tonen bewakingsbeelden van een auto, waarvan we inmiddels weten dat er gestolen kentekenplaten op zaten. Maar ook de bestuurder staat goed op beeld. Wie (her)kent hem? verdachte Mon, 14 Sep 2020 09:28:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/september/09-tanken-zonder-te-betalen.html 2020-09-14T09:28:00Z ]]> 51.6896523 5.8625696 Cuijk - Politie rolt hennepkwekerij op en ontdekt wapens en geld https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/5/09-politie-ontdekt-wapens-en-geld-tijdens-oprollen-hennepkwekerij.html De politie rolde gisterenmiddag een hennepkwekerij op in een woning aan de Zadelmakersdreef in Cuijk. Daarnaast stuitten zij op een grote hoeveelheid geld, een vuurwapen met bijbehorende munitie, een taser en pepperspray. nieuwsbericht Wed, 05 Aug 2020 11:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/5/09-politie-ontdekt-wapens-en-geld-tijdens-oprollen-hennepkwekerij.html 2020-08-05T11:57:00Z De politie vermoedde dat in de woning een hennepkwekerij zou zitten. Dat vermoeden was gebaseerd op verdachte omstandigheden die agenten eerder bij de woning vaststelden zoals een uit de woning afkomstige hennepgeur. 

Hennepkwekerij
De politie deed dinsdagmiddag 4 augustus rond 14.15 uur een inval in de woning. Op de bovenetage van de woning vonden de agenten een hennepkwekerij met 555 hennepplanten. De planten zijn geruimd en de bijbehorende apparatuur zoals lampen werden in beslag genomen. Ook de stroom, die illegaal werd afgetapt, is afgesloten en de energieleverancier doet aangifte van de diefstal van stroom.

Geld, wapens en dure spullen
In de woonkamer van de woning zag de politie een grote hoeveelheid contant geld liggen en een busje pepperspray. De agenten zochten vervolgens gericht naar andere wapens en vonden een goed verstopt vuurwapen , bijbehorende munitie en een stroomstootwapen in een verpakking . De wapens zijn in beslag genomen en zullen na onderzoek worden vernietigd. 

Verder is op diverse plekken in de woning geld en dure, waardevolle goederen zoals parfum, schoenen en armbanden aangetroffen. Deze goederen zijn vermoedelijk bekostigd met illegale activiteiten en daarom in beslag genomen. De politie onderzoekt de mogelijkheid om deze goederen als crimineel vermogen aan te merken en af te pakken. 

Het afpakken van crimineel geld is namelijk een belangrijk onderdeel van de strijd tegen zowel de georganiseerde misdaad en de kleinere, veelvoorkomende criminaliteit. Veel delicten zijn gericht op geldelijk gewin. Geld is de drijfveer, het motief en de opbrengst van nagenoeg alle criminaliteit. Met het afpakken van crimineel verkregen vermogen raken OM, politie en ketenpartners criminelen op een plek die hen pijn doet, namelijk in de portemonnee. Lees hier meer over afpakken.

Vervolgonderzoek
De bewoner van de woning was afwezig en zal later als verdachte worden gehoord.

Wapens
Lees meer op onze themapagina over welke wapens verboden zijn en waarom.

Gevaren drugspand omgeving
Een hennepkwekerij kan op veel plekken voorkomen. Denk aan huurhuizen en koopwoningen of in openbare gebouwen en loodsen. Het kan ook gewoon in het open veld of onder de grond. Ondanks dat mensen in er in het dagelijks leven niet direct last van hebben, brengen dit soort panden wel gevaren met zich mee. Denk aan brandgevaar en giftige stoffen. Dan hebben we het nog niet over het publiek dat zo’n pand aantrekt. Achter dit soort drugspanden zit een wereld van criminaliteit.

Meld Misdaad Anoniem
Heeft u het vermoeden dat er in uw wijk iets niet klopt, maar durft u dat niet meteen zelf bij ons te melden?  Ga dan niet zelf op pad, maar meldt dit via Meld Misdaad Anoniem. Hier kunt u veilig en volledig anoniem melding maken. De politie, maar ook gemeenten en andere overheden gaan met de meldingen aan de slag. Ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl voor meer informatie.

]]>
51.7422853 5.8666867
Cuijk - Getuigen gezocht van gewapende overval https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/15/09-getuigen-gezocht-van-gewapende-overval.html Er zijn nog de nodige vragen rond een gewapende overval in Cuijk in de nacht van zaterdag op zondag 13 op 14 juni. We zoeken dan ook nog steeds getuigen van dit incident. nieuwsbericht Mon, 15 Jun 2020 12:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/15/09-getuigen-gezocht-van-gewapende-overval.html 2020-06-15T12:34:00Z Na het opnemen van de aangiftes is er een breder beeld ontstaan van wat er die nacht gebeurd zou zijn.

]]>
De bewoner zou rond middernacht buiten hebben staan roken toen er een auto bij hem stopte. Daarin zaten vier mannen. De bewoner kreeg een klap en werd de auto in gesleurd. Daar zou hij zijn bedreigd met een vuurwapen. Na enige tijd rond te hebben gereden, keerde men terug bij de woning. Daarop stapten twee van de daders uit en drongen de woning binnen nadat open was gedaan door de broer van het eerste slachtoffer en een 26-jarige vriend uit Nijmegen.

In de woning werd de broer geslagen en vluchtte de vriend het huis uit nadat ook hier gedreigd was met een vuurwapen. De daders vluchtten uiteindelijk met een geldbedrag het huis uit. Vermoedelijk stapten ze weer in de nog gereedstaande auto met daarin nog de twee andere daders. Het eerste slachtoffer heeft men toen laten gaan. Hij en zijn broer raakten beiden gewond en zijn behandeld in het ziekenhuis.

]]>
Er zijn nog altijd veel vragen in dit onderzoek. Ook een duidelijk signalement van de daders en hun voertuig ontbreekt. In en rond de woning is zondag wel uitgebreid (technisch) onderzoek gedaan. Daarbij is ook bij bewoners van de Irenestraat een formulier in de bus gedaan met daarin een getuigenoproep. Omdat inmiddels duidelijk is geworden dat er ook een tijdje rond gereden is in de buurt met één van de slachtoffers willen we de vraag ook breder stellen: heeft iemand wellicht het voertuig in de omgeving van de Irenestraat gezien of zijn er in de wijk andere zaken geweest die opvielen?

Ook ander tips blijven welkom. Melden kan via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.

]]>
Detailopname surveillancewagen 51.7308376 5.872247399999999
Cuijk - Veel vragen rond gewapende overval https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/14/veel-vragen-rond-gewapende-overval.html De politie zoekt getuigen van een gewapende overval op een woning aan de Irenestraat in Cuijk in de nacht van zaterdag op zondag 13 op 14 juni. Hierbij raakten twee mannen gewond. nieuwsbericht Sun, 14 Jun 2020 11:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/14/veel-vragen-rond-gewapende-overval.html 2020-06-14T11:32:00Z Bij de meldkamer kwam zondag rond 00.40 uur een melding van een overval op een woning binnen. Agenten gingen direct naar de Irenestraat in Cuijk en troffen daar twee gewonde mannen aan, de bewoner van het pand en zijn broer. Beiden hadden verwondingen aan onder meer hun hoofd. Ze zijn naar het ziekenhuis gegaan voor behandeling hieraan en konden daarna naar huis. Een derde vriend, een 26-jarige man uit Nijmegen, zou uit de woning gevlucht zijn nadat hij met een vuurwapen was bedreigd.

]]>
Er zouden die nacht twee mannen bij de woning zijn geweest die bij het openen van de deur binnen drongen, met een vuurwapen dreigden en met een boksbeugel sloegen. De daders zouden uit de woning een geldbedrag hebben weggenomen en in een auto zijn gevlucht.

]]>
De recherche heeft nog veel vragen over hetgeen gebeurd is. Van de slachtoffers moeten nog aangiftes opgenomen worden. We doen buurtonderzoek en we kijken of er bewakingscamera’s in de buurt hangen waarvan de beelden ons mogelijk kunnen helpen om het plaatje compleet te krijgen. Heb jij iets gezien of gehoord of woon je in de buurt en heb je beelden van bewakingscamera’s die nog niet met ons gedeeld zijn? Neem dan contact met ons op. Bel 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Online tippen en afbeeldingen insture, kan ook via onderstaand tipformulier.

]]>
Voertuig met zwaailicht langs de weg 51.7308376 5.872247399999999
Boxmeer - Arrestatie na steekincident https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/14/arrestatie-na-steekincident.html In een woning in Boxmeer trof de politie zaterdag 13 juni een man aan die gewond raakte bij een steekincident. De recherche onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen. nieuwsbericht Sun, 14 Jun 2020 08:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/14/arrestatie-na-steekincident.html 2020-06-14T08:52:00Z Via de 112-centrale kwam zaterdagmiddag rond 17.30 uur een melding binnen van een steekincident in een woning aan de Steenstraat in Boxmeer. Agenten vonden in de woning een ernstig gewonde bewoner. Een traumahelikopter kwam naar de locatie toe om medische assistentie te verlenen. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

]]>
De recherche ging direct aan de slag met het speurwerk. Er werd buurtonderzoek gedaan, gekeken of mensen in de buurt beveiligingscamera’s hebben met mogelijk interessant beeldmateriaal en forensisch specialisten kamden de plaats van het incident uit op zoek naar sporen. Later op de avond werd in Cuijk een andere bewoner van het pand aan de Steenstraat in Boxmeer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het steekincident.

]]>
Het onderzoek is nog in volle gang. Mocht jij iets gezien of gehoord hebben of in de buurt wonen en bewakingsbeelden hebben die nog niet met ons zijn gedeeld? Neem contact met op ons op via 0900 8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000. Tips online delen kan uiteraard ook. Vul dan onderstaand tipformulier in. Elk stukje informatie kan de recherche helpen om het beeld compleet te krijgen.  

]]>
Forensisch onderzoek in woning 51.72892660000001 5.879209
Cuijk - 2 jongens hebben nepvuurwapen bij zich https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/6/2-jongens-hebben-nepvuurwapen-bij-zich.html Twee jongens (13 en 18 jaar ) uit Cuijk zijn vrijdagavond aangehouden omdat zij mogelijk een vuurwapen bij zich hadden. Later bleek dat het ging om een nepvuurwapen. nieuwsbericht Sat, 06 Jun 2020 09:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/6/2-jongens-hebben-nepvuurwapen-bij-zich.html 2020-06-06T09:52:00Z Een voorbijganger zag de twee jongens met een vuurwapen over straat lopen en belde meteen de politie. Agenten die ter plaatse kwamen benaderden de twee jongens vanuit de gedachte dat het mogelijk om een echt vuurwapen kon gaan, tegen beide jongens werd geroepen dat ze op de grond moesten gaan liggen. Bij de 18-jarige jongen werd een vuurwapen en een mes aangetroffen. Het bleek uiteindelijk om een balletjespistool te gaan en was nauwelijks van echt te onderscheiden.

]]>
Een voorbijganger zag de twee jongens met een vuurwapen over straat lopen en belde meteen de politie. Agenten die ter plaatse kwamen benaderden de twee jongens vanuit de gedachte dat het mogelijk om een echt vuurwapen kon gaan, tegen beide jongens werd geroepen dat ze op de grond moesten gaan liggen. Bij de 18-jarige jongen werd een vuurwapen en een mes aangetroffen. Het bleek uiteindelijk om een balletjespistool te gaan en was nauwelijks van echt te onderscheiden.

]]>
Zoals vastgesteld in de Europese speelgoedrichtlijn die van kracht is in Nederland, is verkoop en bezit van speelgoedwapens die voorzien zijn van een CE-markering (op de verpakking en op het item zelf) toegestaan. Het is echter verboden deze wapens bij u te hebben in publieke ruimtes, zoals op straat, in winkelcentra, openbare gebouwen en scholen. Omdat ze dreigend overkomen en aangezien kunnen worden voor echte wapens, met alle gevolgen van dien. Houd ook bij gebruik binnenshuis rekening met toeschouwers van buiten die u kunnen zien en een verkeerde indruk kunnen krijgen.  

]]>
Kijk dan op onze themapagina: https://www.politie.nl/themas/nepvuurwapens.html

]]>
51.72892660000001 5.879209
Cuijk - Actie tegen georganiseerde criminaliteit in Cuijk https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/20/actie-tegen-georganiseerde-criminaliteit-in-cuijk.html Achter de schermen wordt, door verschillende overheidsinstanties, hard gewerkt aan het tegengaan van ondermijnde criminaliteit. Zo kwam de politie vorige week zichtbaar in actie in Cuijk. Er bestond al een tijdje het vermoeden van de handel in drugs vanuit een woning in Cuijk. Naar aanleiding hiervan heeft de politie doorzoekingen gedaan en zijn 6 verdachten aangehouden. nieuwsbericht Fri, 21 Feb 2020 07:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/20/actie-tegen-georganiseerde-criminaliteit-in-cuijk.html 2020-02-21T07:19:00Z Bij de doorzoekingen werd in de woning ook aangetroffen:

  • 4 zakjes wiet
  • 3 zakjes vermoedelijk cocaïne
  • 350 gram hennep
  • 141 XTC pillen
  • 6 kamagra pillen (erectiepillen)
  • Vuurwapen en een imitatie vuurwapen
  • Ongeveer 30.000 euro aan contant geld

Vervolg

De verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld, van alle 6 wordt dossier opgemaakt en het OM neemt later een vervolgbeslissing. Verder zijn de aangetroffen spullen in beslag genomen voor verder onderzoek. In het kader van de integrale aanpak tegen georganiseerde criminaliteit werken naast de politie ook andere overheden mee aan deze zaak, zoals de gemeente, de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie.

Ondermijning

Het is een taak van de overheid, om een erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd. Wanneer vermoedens bestaan van bijvoorbeeld de handel in drugs is het aan de samenwerkende overheid om dit te controleren en bij misstanden hier iets aan te doen. Achter de schermen wordt hier dan ook hard aan gewerkt, door alle overheidspartners samen. Meestal is dat vrij onzichtbaar, behalve op dagen als deze, als er een zichtbare actie is.

Wat kan je zelf doen?

De vermenging van de bovenwereld en de onderwereld is een maatschappelijk probleem. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal. Bewoners en ondernemers kunnen helpen door signalen door te geven aan politie of gemeente. Zo kunnen wij samen een vuist maken om ondermijning krachtig te bestrijden.
Heb je het gevoel dat er iets niet pluis is? Zie, hoor of ruik je onraad? Meld het! Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Naast de politie kun je ook(anoniem) melden bij de gemeente via https://www.cuijk.nl/meldcriminaliteit . Of je melding doen via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

 

]]>
Detailopname van uniformen motoragenten 51.72892660000001 5.879209
Katwijk - Getuigen gezocht van overval op woning https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/7/06-getuigen-gezocht-van-overval-op-woning.html Bij een overval op een woning aan de Vinkenweg bedreigden twee mannen donderdagavond 6 februari rond 22.00 uur de 78-jarige bewoner. De politie is op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Fri, 07 Feb 2020 13:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/7/06-getuigen-gezocht-van-overval-op-woning.html 2020-02-07T13:49:00Z De 78-jarige man zat in zijn woning aan de Vinkenweg televisie te kijken toen rond 22.00 uur bij hem werd aangebeld. Op het moment dat de bewoner de deur opende, werd hij direct bedreigd door twee mannen.

]]>
Gewaarschuwde agenten gingen in de omgeving direct op zoek naar de twee mannen, maar troffen hen niet meer aan. Het onderzoek naar deze overval is nog in volle gang. Van de twee verdachten is een identiek signalement beschikbaar. Beide mannen zijn ongeveer 1.70 meter lang, ongeveer 20 jaar oud, hebben een normaal postuur en een donkere huidskleur. Verder spraken beide mannen vloeiend Nederlands.

]]>
Heeft u donderdagavond 6 februari iets opvallends gezien op de Vinkenweg of in de omgeving dat mogelijk verband kan houden met deze woningoverval? Of beschikt u over camerabeelden waarop de verdachten mogelijk zijn te zien? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

]]>
51.7500836 5.871069300000045
Leiden e.o. - Opsporing Illegaal vuurwerk gemeenten Leiden en Bollenstreek https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/24/06-bollenstreek-opsporing-illegaal-vuurwerk-leiden-en-bollenstreek.html De afgelopen weken is het #vuurwerkteam Leiden-Bollenstreek actief geweest in het district. Het team richtte zich voornamelijk op het opsporen van handelaren in illegaal vuurwerk, maar ook bezit van illegaal vuurwerk werd opgespoord. In het district werden totaal 10 verdachte handelaren opgespoord. nieuwsbericht Tue, 24 Dec 2019 14:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/24/06-bollenstreek-opsporing-illegaal-vuurwerk-leiden-en-bollenstreek.html 2019-12-24T14:37:00Z Bij alle verdachten werd zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. De verdachten zijn woonachtig in: Noordwijk, Katwijk, Leiderdorp, Leiden, NieuwVennep en Zoetermeer.

Ook bij klanten van deze handelaren is door ons vuurwerkteam een bezoek gebracht. Op meer dan 150 adressen in de streek werd een bezoek gebracht en op veel van deze adressen werd illegaal vuurwerk in beslag genomen. Denk hierbij aan cobra’s, mortierbommen, lawinepijlen, nitraten, illegale cakes enz.  Tot en met de jaarwisseling zal het vuurwerkteam nog actief blijven en sluit het team niet uit dat er nog meer in beslagnames zullen volgen.

De politie geeft het advies om uw vuurwerk bij een Nederlands verkooppunt te kopen. Dan weet u zeker dat u in ieder geval vuurwerk in huis heeft wat bij wet is toegestaan. Bezit van illegaal vuurwerk is een misdrijf en kan u, of uw gezin in een vervelende situatie brengen.

Heeft u nog informatie over opslag/bezit van illegaal vuurwerk? Bel 0900-8844 of als u liever anoniem wilt blijven 0800-7000.

]]>
Politieagent met portofoon 52.1601144 4.497009700000035
Haps - Gezocht - Brandstof diefstal Haps. https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/november/ob-tanken-zonder-te-betalen.html Wij zijn opzoek naar de identiteit van deze man. De man heeft in mei 2019 twee keer brandstof gestolen vanaf een tankstation aan de A73 ter hoogte van Haps. verdachte Wed, 27 Nov 2019 14:56:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/november/ob-tanken-zonder-te-betalen.html 2019-11-27T14:56:00Z Op 17 mei 2019 omstreeks 10.25 uur tankte de man brandstof bij het tankstation. De man stapte na het tanken, zonder te betalen,  in zijn auto en reed weg. 

Op 31 mei 2019 omstreeks 20.55 uur deed hij dit weer. 

De man  reed twee keer in dezelfde personenauto,  op deze auto zaten beide keren gestolen kentekenplaten. De man heeft tijdens de twee diefstallen voor ruim 170 euro aan brandstof gestolen. 

]]>
Wij zijn opzoek naar de identiteit van deze man. 

]]>
]]>
51.68460368894412 5.891564310015838