Alle berichten | Cuijk | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/cuijk.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Cuijk nl Mon, 15 Jul 2019 22:12:46 GMT 2019-07-15T22:12:46Z nl Driebergen, Cuijk - Ladingdieven op heterdaad betrapt https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/2/11-ladingdieven-op-heterdaad-betrapt.html De politie heeft in de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 juli op de A73 bij Horst na een korte achtervolging twee mannen aangehouden die verdacht worden van ladingdiefstal. De verdachten, twee Roemenen van 23 en 34 jaar oud, hadden de lading uit een vrachtwagen gestolen die op parkeerplaats Hondsiep bij Cuijk geparkeerd stond. nieuwsbericht Tue, 02 Jul 2019 15:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/2/11-ladingdieven-op-heterdaad-betrapt.html 2019-07-02T15:10:00Z Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen net voor 03.00 uur op de parkeerplaats hoe een aantal mannen vanaf een vrachtwagen met dozen naar twee witte bestelbussen liepen. Plotseling reed de betreffende vrachtwagen al toeterend weg. De chauffeur had de diefstal kennelijk gemerkt en ging er vandoor. De mannen stapten vervolgens in de witte busjes en reden met gedoofde verlichting ook naar de snelweg. De agenten gingen direct in de achtervolging en vroegen ondersteuning van andere politiecollega’s.

]]>
De achterste bestelbus met een Frans kenteken, werd even later aan de kant gezet en de twee inzittenden werden aangehouden. De bus was leeg. De andere bus, met een Bulgaars kenteken, staakte zelf de vlucht en stopte op de vluchtstrook. De twee inzittenden verdwenen in de bosjes. In de bus werd de vermoedelijke buit van de diefstal aangetroffen: 84 paar sportschoenen van een bekend merk. Beide bussen en de buit zijn in beslag genomen.

]]>
Naar de twee inzittenden is gezocht met onder andere de ondersteuning van de politiehelikopter en een speurhond. De mannen zijn echter niet meer aangetroffen. Achteraf bleek dat in de zeilen van acht vrachtwagens op die parkeerplaats openingen van 15 tot 20 cm waren gesneden om te kijken welke lading de vrachtwagens vervoerden.

De Landelijke Eenheid stelt een nader onderzoek in naar de diefstal. De politie controleert met het oog op criminele activiteiten als ladingdiefstal, ook ’s nachts regelmatig de parkeerplaatsen langs de snelwegen.

]]>
De aanpak van Transportcriminaliteit is een veiligheidsthema van de Landelijke Eenheid. Ladingdiefstal is naast de illegale afvalstromen, het vervoer van illegale goederen en malafide bedrijfsvoering in de transportbranche een vorm van Transportcriminaliteit en heeft daardoor de hoogste prioriteit.

]]>
In de boeien aangehouden 51.6839504 5.892861499999981
Katwijk - Shitzooi Katwijk wint Hein Roethofprijs https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/28/06-shitzooi-katwijk-wint-hein-roethofprijs.html Het project ‘Shitzooi’ van Team Katwijk heeft donderdag 27 juni de Hein Roethofprijs 2019 gewonnen. Het project is er op gericht de kans op slachtofferschap van sexting te verkleinen. nieuwsbericht Fri, 28 Jun 2019 10:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/28/06-shitzooi-katwijk-wint-hein-roethofprijs.html 2019-06-28T10:05:00Z De Hein Roethofprijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan een organisatie of samenwerkingsverband dat zich op een verfrissende en doeltreffende manier richt op een probleem dat de sociale veiligheid bedreigt. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) organiseert de prijs. Meer over de prijsuitreiking staat op de site van het CCV.

]]>
Het doel van het project Shitzooi is om de kans op slachtofferschap van sexting te verkleinen. Dat gebeurt door een combinatie van voorlichting op scholen en een interactieve game. Het project Shitzooi doet de politie samen met welzijnsorganisatie Welzijnskwartier, Bureau Halt, Sociaal-TV en het Andreas Collega Katwijk.

Meer weten over het project? Lees dan een eerder artikel op politie.nl.

]]>
51.7500836 5.871069300000045
Oost-Brabant - Opnieuw honderden smartphonegebruikers gepakt bij touringcarcontroles https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/17/09-opnieuw-honderden-smartphonegebruikers-gepakt-bij-touringcarcontroles.html In het verlengde van onze controleweek begin april, controleerden wij afgelopen dagen opnieuw op de Oost-Brabantse wegen vanuit een touringcar intensief op smartphonegebruik door weggebruikers. De noodzaak van continuering van dergelijke controles heeft zich ook nu weer bewezen. In vijf dagen tijd bekeurden we deze week zelfs bijna zeshonderd bestuurders. nieuwsbericht Fri, 17 May 2019 14:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/17/09-opnieuw-honderden-smartphonegebruikers-gepakt-bij-touringcarcontroles.html 2019-05-17T14:29:00Z Het is ook niet alleen een van de grootste ergernissen in het verkeer, maar het is ook nog gewoon heel gevaarlijk. Daarom controleerden we ook afgelopen week extra op afleiding tijdens het rijden. En dat deden we opnieuw op een effectief gebleken manier; vanuit een touringcar. In een touringcar zit je hoog en daardoor kunnen we in auto’s kijken en bovendien ook vrachtwagenchauffeurs controleren. De bus werd gevolgd door collega’s in onopvallende auto’s. Als we een (vrachtwagen)chauffeur met zijn smartphone achter het stuur zagen, gaven we dit door en die persoon werd dan door de collega’s staande gehouden en bekeurd; in vijf dagen bijna zeshonderd keer.

Bijvangst
Tijdens de controledagen richtten we ons in het bijzonder op het gebruik van de smartphone, maar ook andere ergerlijke verkeersovertredingen werden bekeurd. We traden op tegen bumperklevers, snelheidsovertreders en bestuurders die een inhaalverbod of een doorgetrokken streep negeerden. Maar ook bekeurden we rechts inhalen, onnodig links rijden en het oneigenlijk gebruik van de vluchtstrook. Verder kregen bestuurders boetes voor overtredingen met hun lading, een onverzekerde auto of een vervallen APK.

Verspreid
De touringcar rijdt verspreid over de controleweken door heel Brabant en Zeeland, waarbij de controles de afgelopen week vooral in het oosten van de provincie plaatsvonden. De komende week ligt de focus meer op West-Brabant en Zeeland. De controles herhalen we meerdere keren tot het einde van het jaar.

Bewustwording
Naast een bekeuring kregen overtreders ook uitleg over het gevaar dat het gebruik van de smartphone achter het stuur met zich meebrengt. We willen bewustwording van het gevaar voor jezelf en de medeweggebruikers creëren. Het gebruik van een mobiele telefoon heeft een negatieve invloed op het rijgedrag en ook zeker op de reactiesnelheid.

Rij MONO
We doen dit om de verkeersveiligheid te vergroten met als doel het aantal slachtoffers in het verkeer te verminderen. Het project sluit aan bij de landelijk verkeerscampagne tegen afleiding in het verkeer ‘Rij Mono’. Het doel van de MONO-campagne is om fietsers en automobilisten tijdens het rijden geen sociale media te laten gebruiken. Dit kan onder andere door een speciale app die voorkomt dat berichten binnenkomen tijdens het sturen. De campagne richt zich ook op hun sociale omgeving – de mensen die deze bestuurders een bericht sturen. Dit vanuit de gedachte: als je weet dat iemand onderweg is, stuur dan geen berichten.

De boodschap van de campagne is: ‘rij zonder afleiding. Rij MONO, ga ongestoord onderweg’

]]>
51.69781620000001 5.303674799999953
Cuijk - Inval in woning in drugsonderzoek https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/12/09-inval-in-woning-in-drugsonderzoek.html In alle vroegte deden wij dinsdagochtend rond 06.00 uur een inval in een woning aan de Patrijzenveld in Cuijk. Een 37-jarige man en een 23-jarige vrouw zijn aangehouden. Ook namen we een grote hoeveelheid drugs in beslag. nieuwsbericht Tue, 12 Mar 2019 09:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/12/09-inval-in-woning-in-drugsonderzoek.html 2019-03-12T09:54:00Z Uit onderzoek en op basis van bij ons binnen gekomen informatie hadden we aanwijzingen dat er op dit adres mogelijk verdovende middelen te vinden zouden zijn. Het vermoeden was dat vanuit deze woning drugs werd verhandeld. In de woning troffen we twee verdachten aan, die zijn aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de handel in drugs. Ze zitten vast voor verder onderzoek. Bij de doorzoeking werd ook een drugshond ingezet. Alle spullen werden in beslag genomen.

]]>
51.7173056 5.884408399999984
Cuijk - Twee woningen in Cuijk doorzocht op verdenking witwassen https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/26/09-twee-woningen-in-cuijk-doorzocht-op-verdenking-witwassen.html Vandaag doorzochten medewerkers van de politie, bijgestaan door collega’s van de Belastingdienst twee woonhuizen in de gemeente Cuijk. Er is onder meer gekeken of er onverklaarbaar vermogen in de woningen aanwezig was, wat kan wijzen op witwassen. De gemeente heeft aansluitend een controle uitgevoerd in beide woningen. nieuwsbericht Tue, 26 Feb 2019 14:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/26/09-twee-woningen-in-cuijk-doorzocht-op-verdenking-witwassen.html 2019-02-26T14:33:00Z Op de doorzochte woningen is beslag gelegd door het OM, omdat de woningen onderdeel zijn van een witwasonderzoek. Dat onderzoek werd enige tijd geleden gestart nadat er informatie binnenkwam dat er zaken niet in de haak zouden zijn. Zo werd er kennelijk voor vele tienduizenden euro’s verbouwd en stonden er dure auto’s voor de deur. En dit allemaal terwijl de eigenaar geen legale inkomsten had die dat konden verklaren. Kortom: er ging veel meer geld uit dan dat er legaal binnenkwam. De politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en de gemeente Cuijk sloegen daarop de handen ineen en dat leidde tot de actiedag van vandaag. Er werd onder meer administratie in beslag genomen voor verder onderzoek. Er is niemand aangehouden. Eerst vindt verder onderzoek plaats.

]]>
Het is een taak van de overheid, om een erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt. Wanneer vermoedens bestaan van bijvoorbeeld onverklaarbaar vermogen of witwassen, is het aan de samenwerkende overheid om dit te controleren en bij misstanden hier iets aan te doen. Achter de schermen wordt hier dan ook hard aan gewerkt, door alle overheidspartners samen. Meestal is dat vrij onzichtbaar, behalve op dagen dat er integrale acties worden uitgevoerd, zoals vandaag.

]]>
Naast onze rol hierin, is ook uw rol, de rol van de inwoner, ontzettend belangrijk! U bent de ogen en oren van de wijk, en met uw oplettende blik kunnen we de georganiseerde misdaad nóg beter aanpakken. Heeft u vermoedens van ondermijning of criminaliteit? Meld dit dan! Dit kan bijvoorbeeld bij uw wijkagent maar ook via Meld Misdaad Anoniem.

]]>
Gewitwast geld 51.72892660000001 5.879208999999946
's-Hertogenbosch, Eindhoven - Inbrekersduo opgepakt in onderzoek naar woninginbraken https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/20/09-inbrekersduo-opgepakt-in-onderzoek-naar-woninginbraken.html In een onderzoek naar een reeks inbraken in Oost-Brabant en Oost-Nederland pakte de recherche vanmorgen in alle vroegte twee broers (61 en 54 jaar oud) uit ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven op. Slachtoffers van de twee werden kort daarna op de hoogte gebracht van het goede nieuws en reageerden verheugd. nieuwsbericht Wed, 20 Feb 2019 10:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/20/09-inbrekersduo-opgepakt-in-onderzoek-naar-woninginbraken.html 2019-02-20T10:24:00Z De politie denkt dat ze in ieder geval verantwoordelijk zijn voor zes woninginbraken in Schijndel, Den Bosch, Budel, Cuijk, Sleeuwijk en Nijkerk. De afgelopen maanden waren er in de regio Oost-Brabant ook op andere plekken tientallen woninginbraken. De betrokkenheid van het opgepakte tweetal bij die inbraken wordt onderzocht. De inbraken vonden vaak overdag plaats en in meerdere gevallen waren geld en sieraden de buit.

]]>
In de loop van het onderzoek kwamen de broers in het vizier van de politie. Beiden zijn bekenden van de politie, onder meer op het gebied van woninginbraken. Ze werden vanmorgen rond 6.00 uur in hun woningen in ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven van hun bed gelicht.

]]>
Na de arrestaties werden de huizen uitgebreid doorzocht. Er werden onder meer spullen gevonden die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Daar wordt verder onderzoek naar gedaan. De broers zitten in de cel en worden verhoord.

]]>
Vanmorgen zijn meerdere slachtoffers geïnformeerd over de arrestaties: “Onze auto werd bij een inbraak weggehaald. Gelukkig is dat allemaal via de verzekering opgelost, maar de gedachte dat er mensen in je woning zijn geweest is iets dat behoorlijk indruk maakt. Het is voor ons heel goed nieuws om te horen dat de daders waarschijnlijk gepakt zijn”, zo vertelde een gedupeerde.

]]>
51.69781620000001 5.303674799999953
Cuijk - Gezocht - Diefstal handtas uit personeelsgarderobe https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/januari/09-diefstal-handtas-uit-personeelsgarderobe.html Op zondag 5 augustus 2018 tussen 15 en 17 uur werd er een handtas met inhoud gestolen vanuit de personeelsgarderobe van supermarkt Jan Linders, Grotestraat in Cuijk. verdachte Mon, 04 Feb 2019 16:04:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/januari/09-diefstal-handtas-uit-personeelsgarderobe.html 2019-02-04T16:04:00Z De personeelsgarderobe is via de winkel te bereiken via een toegangsdeur met code. Van buiten is deze te bereiken via een personeelsingang. Deze deur zit op slot en het pand is van deze zijde dus niet toegankelijk voor iedereen. Toen een medewerkster die dag om 17 uur aan haar pauze begon, wilde ze haar handtas pakken die in de personeelsgarderobe stond. Ze ontdekte toen dat haar handtas was gestolen. Ze heeft haar pas laten blokkeren, maar er was toen al contactloos mee gepind bij de AH in Cuijk. Er waren sigaretten mee afgerekend.
Op de camerabeelden is te zien dat een man op een fiets voorbij komt en bij de ingang naar binnen kijkt. Direct hierna komt hij terug en voelt aan de klink. De deur zat op slot, waarna hij vertrekt. Kort hierna kwam hij weer terug en kijkt door een raam naar binnen. Hij vertrekt weer en kijkt nog even snel in een tas die achterop een geparkeerde scooter zat. Hij nam niets weg gaat weg. Ongeveer 5 minuten later komt hij weer in beeld en fietst naar de personeelsingang en weet binnen te komen. Ongeveer 10 seconden later komt hij met een zwarte, althans donkerkleurige, handtas naar buiten en vertrekt. 

Signalement
Een man met een normaal postuur, licht getinte huidskleur, lengte ongeveer 1.70 meter, leeftijd tussen de 20 en de 30 jaar. Hij droeg een donkerblauwe Adidas trainingsbroek met 3 verticale rode strepen. Op de broek zat een embleem van AJAX. Ook droeg hij een blauw T-shirt met korte blauw/groene mouwen, merk Adidas. Op zijn hoofd had hij een donkerblauwe baseball cap met een Adidas logo op de voorkant. Hij had een zwarte schoudertas om. Hij reed op een herenfiets met versnellingen en handremmen. Hij had fietstassen achterop. 
 

]]>
Wie herkent de man op de beelden?

]]>
]]>
51.7263452 5.88331990000006
Eindhoven, Geldrop, Cuijk, Bergen op Zoom - Uitzending Bureau Brabant maandag 4 februari 2019 https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/30/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-4-februari-2019.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 4 februari weer uw hulp bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals een overval in Eindhoven, een inbraak in Geldrop en diefstallen in Cuijk en Bergen op Zoom. nieuwsbericht Thu, 31 Jan 2019 10:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/30/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-4-februari-2019.html 2019-01-31T10:47:00Z Inbraak in een vrijstaande woning
Geldrop - Op 17 september 2018 tussen 19.35 uur en 19.45 uur werd er ingebroken in een vrijstaande woning aan de Haagdoorn in Geldrop. De bewoners waren op vakantie. ‘s-Avonds ging het alarm af en de uitwonende zoon des huizes zag dat er was ingebroken. Een van de slaapkamerramen was er in zijn geheel uitgehaald en lag in de tuin. De woning was deels doorzocht. Er werd contant geld en horloges gestolen. Na de inbraak renden ze via de achterzijde weg. Om in de tuin te komen moet je over een hek klimmen.

De daders staan op beeld en wij tonen u deze beelden. Maar we geven ook tips over hoe je het risico op een inbraak kunt verkleinen.

Diefstal van een handtas uit de personeelsgarderobe
Cuijk - Op zondag 5 augustus 2018 tussen 15 en 17 uur werd er een handtas met inhoud gestolen vanuit de personeelsgarderobe van supermarkt Jan Linders aan de Grotestraat in Cuijk. De personeelsgarderobe is vanuit de winkel te bereiken via een toegangsdeur met code. Van buiten is deze te bereiken via een personeelsingang. Toen een medewerkster die dag om 17 uur aan haar pauze begon, wilde ze haar handtas pakken die in de personeelsgarderobe stond. Ze ontdekte toen dat haar handtas was gestolen. Ze heeft haar pas meteen laten blokkeren, maar er was toen al mee gepind bij een andere supermarkt in Cuijk. Er waren sigaretten mee betaald

Op camerabeelden zien we de vermoedelijke dader, die er na enkele pogingen in slaagt via de personeelsingang binnen te komen. We zien hem er vandoor gaan met de tas van de medewerkster. Wie herkent deze dief?

Diefstal van een bankpas en frauduleus pinnen
Bergen op Zoom - Op 7 augustus 2018 rond 14.10 uur was een 71-jarige vrouw aan het winkelen bij winkelcentrum De Zeeland aan de Markiezaatsweg in Bergen op Zoom. Ze had daar eerst gepind bij een geldautomaat. Vervolgens heeft ze boodschappen gedaan bij een supermarkt Rond 14.50 uur kwam ze bij de kassa en zag dat haar tas open stond. Haar portemonnee was gestolen. Toen het slachtoffer de bank belde bleek er al met haar pas gepind te zijn. Dit gebeurde diezelfde dag om 14.40 uur bij een automaat aan de Sint Josephstraat. Op de beelden is een vrouw met een zonnebril te zien.

Wie herkent deze vrouw op de beelden?

Overval op een supermarkt
Eindhoven - Op vrijdag 16 november vorig jaar werd een PLUS filiaal aan de Woenselsestraat in Eindhoven overvallen door een vermomde man met een vuistvuurwapen. Omstreeks 19.40 uur kwam de overvaller binnen en liep naar de servicebalie. Onder bedreiging met een vuurwapen werd een medewerkster gedwongen om het geld uit de kassa in een tasje te doen. De dader had de tas bij zich. Hierna liep hij naar een kassa en dwong de kassière om ook geld in het tasje te doen. Hierna rende hij naar de uitgang. Hij liep daarbij nog tegen de elektronische deuren op. Hierna rende de dader weg en verdween uit het zicht.

De overval is vastgelegd op beveiligingsbeelden en wij willen natuurlijk weten wie de overvaller herkent.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.4625157 5.472612600000048
Cuijk - Gezocht - Winkeldiefstal Cuijk https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/januari/09-winkeldiefstal-cuijk.html Deze vrouw pleegt op maandag 24 december rond 15.15 uur een winkeldiefstal aan de Korte Molenstraat in Cuijk en nam daar voor een groot bedrag aan cosmetica weg. verdachte Wed, 30 Jan 2019 12:29:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/januari/09-winkeldiefstal-cuijk.html 2019-01-30T12:29:00Z Op beelden is te zien dat zij cosmetica vanuit het winkelmandje in haar tas stopt en de winkel verlaat zonder te betalen. Zij draagt een spijkerbroek met daarop een donkerkleurige jas met capuchon. Verder heeft zij zwarte, platte enkellaarsjes. Zij heeft een blauw met beige rugzak en donkerkleurige schoudertas met een tijger- of leeuwenkop op de voorzijde om.

]]>
Kent of herkent u deze vrouw op beeld? Neem dan contact op met de politie via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onderaan dit bericht invullen, zodat de politie contact met u op kan nemen. Anoniem invullen is ook mogelijk.

]]>
titelGeslachtVrouwHuidskleurBlankLeeftijdTussen de 20 en 30 jaar oudHaarkleurDonkerblond tot op haar schouders]]> ]]>
51.7288703 5.881014800000003
Cuijk - Gezocht - Twee gewiekste zakkenrollsters gezocht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/december/09-twee-gewiekste-zakkenrollsters-gezocht.html Ondanks de slechte kwaliteit van de beelden willen we deze brutale zakkenrolsters toch opsporen. verdachte Mon, 07 Jan 2019 11:56:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/december/09-twee-gewiekste-zakkenrollsters-gezocht.html 2019-01-07T11:56:00Z Ze slaan toe bij de Xenos. Het is echt bizar om te zien hoe lang ze haar hand in de tas van het slachtoffer houdt en hoe dichtbij ze staat.  De tweede verdachte staat overduidelijk op de uitkijk.

 

 

]]>
Weet je wie dit zijn? 

]]>
]]>
51.72892660000001 5.879208999999946