Alle berichten | Den Bosch | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/den-bosch.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Den Bosch nl Thu, 19 Apr 2018 20:43:34 GMT 2018-04-19T20:43:34Z nl Driebergen - Zeven aanhoudingen en meer dan 30 ton chemicaliën aangetroffen https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/16/zeven-aanhoudingen-en-meer-dan-30-ton-chemicalien-aangetroffen.html Een grote drugsactie in het zuiden van het land heeft zeven aanhoudingen opgeleverd en de ontmanteling van meerdere drugslabs en opslagplaatsen van chemicaliën. Daarnaast zijn er diverse vuurwapens aangetroffen waaronder een riotgun. nieuwsbericht Mon, 16 Apr 2018 13:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/16/zeven-aanhoudingen-en-meer-dan-30-ton-chemicalien-aangetroffen.html 2018-04-16T13:45:00Z De politie is onder leiding van het Landelijk Parket sinds zes uur vanochtend op tientallen locaties in Zuid-Nederland bezig geweest met het doorzoeken van woningen en bedrijfspanden vanwege een onderzoek naar synthetische drugs. 
In Eindhoven,  Venlo, Zaltbommel en Weert zijn in totaal zeven verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel. In de woningen van de verdachten werd beslag gelegd op onder andere vuurwapens en telefoons.
Daarnaast viel de politie binnen bij panden in Uden, Odiliapeel, ’s-Hertogenbosch, Son, Best, Oss en Schijndel. In Echt is een ‘groothandel’ voor grondstoffen aangetroffen waar meer dan 30 ton aan chemicaliën lag opgeslagen. In Venlo, Zaltbommel en Weert trof de politie drugslabs aan. In Waalre zijn diverse aanhangwagens met daarin materiaal om drugslabs op te bouwen aangetroffen.

]]>
Precursoren, de zogeheten grondstoffen voor de productie van synthetische drugs zijn een onmisbare schakel in het productieproces. Door gezamenlijke acties te houden zoals vandaag is gedaan, wordt in de drugsproductie ingegrepen. Het oprollen van labs en vernietigen van de daarbij behorende benodigdheden zoals ketels en vaten verstoord en ontregeld deze criminele industrie.

]]>
De productie van synthetische drugs brengt veel gevaren met zich mee. Drugslabs bevinden zich lang niet altijd op afgelegen bedrijfsterreinen, criminelen deinzen er niet voor terug om een drugslab op te zetten midden in een woonwijk.
Het afval dat vrijkomt bij de productie van drugs wordt gedumpt in de natuur, wat niet alleen grote kosten met zich meebrengt als het afval moet worden opgeruimd, het is ook zeer schadelijk voor mensen en dieren wanneer zij in aanraking komen met dit chemisch afval. Chemisch drugsafval vormt een bedreiging voor onze natuur en ons drinkwater. De bron van drinkwater in Nederland is grotendeels grondwater. Dat grondwater is kwetsbaar en moet worden beschermd tegen verontreinigingen.

]]>
De gevolgen van de synthetische drugs productie zijn zeer ontwrichtend voor de samenleving. Deze vorm van ondermijnende criminaliteit wordt daarom gezamenlijk aangepakt. Het onderzoek valt binnen de geïntensiveerde aanpak van ondermijnende drugscriminaliteit in de drie zuidelijke provincies: Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. Deze aanpak heeft als doel om als één overheid criminele netwerken te verstoren en de productie en handel in en van synthetische drugs terug te dringen.
Binnen de aanpak wordt nauw samengewerkt tussen OM, politie, openbaar bestuur, Belastingdienst, FIOD, LFO, NFI, Douane, Koninklijke Marechaussee, de Regionale Informatie en Expertisecentra en de Taskforce Brabant-Zeeland.

]]>
Medewerker LFO bij gevonden drugsvaten 51.3703748 6.172403099999997
Eindhoven, Roosendaal, Waalwijk, Den Bosch - Uitzending Bureau Brabant maandag 16 april https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/11/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-16-april.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 16 april weer uw hulp bij het oplossen van enkele ernstige zaken, zoals een brandstichting bij een basisschool in Eindhoven en een overval op Domino’s Pizza in Roosendaal. nieuwsbericht Wed, 11 Apr 2018 11:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/11/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-16-april.html 2018-04-11T11:14:00Z Eindhoven - Brand school “Onder de Wieken” in Eindhoven
Op 10 juni om ongeveer 10.30 uur meldden buurtbewoners een vermoedelijke brand bij de school “Onder de Wieken” aan de Mainelaan. Toen de hulpdiensten korte tijd later arriveerden brandde een deel van het gebouw. Het vuur breidde zich snel uit tot een uitslaande brand en de school brandde volledig af. Uit forensisch onderzoek is gebleken dat de brand door een warmtebron aan de buitenzijde van het pand is ontstaan. Bij het onderzoek werd een klein model barbecue aangetroffen. Het politieonderzoek heeft toen niet tot een oplossing van deze brandstichting geleid. Op basis van nieuwe informatie is het onderzoek heropend en de politie is op zoek naar nieuwe getuigen. Wie heeft die dag of de dag ervoor mensen bij de school gezien?

Den Bosch - Diefstal van een iPhone
Op 22 november 2017, rond 14.30 uur, liepen twee mannen de Mac Store aan de Hinthamerstraat binnen. Ze liepen naar een demo tafel waar onder andere een iPhone op lag. De telefoon was vast gemaakt aan een kabeltje. Een van de mannen maakte het kabeltje los en de dure telefoon werd gestolen. Hierna vertrokken beide mannen weer. De diefstal werd vastgelegd door bewakingscamera’s en die beelden laten we zien. Wie herkent de verdachten die in beeld zijn? De politie wil graag weten wie dit zijn.

Waalwijk - Mishandeling in bus
Op woensdag 3 januari stapte een jongeman ’s-avonds op het NS station in Tilburg in de bus, die via Waalwijk naar ’s-Hertogenbosch rijdt. Het was rond tien uur en er zaten niet veel mensen in de bus. Na enkele haltes te hebben afgelegd stapte een nogal luidruchtig stelletje in. Het latere slachtoffer maakte hier een opmerking over. Vervolgens werd hij door de mannelijke helft van het stel uitgescholden en bespuugd. Aangekomen op het vredesplein in Waalwijk werd er geduwd en getrokken en het slachtoffer kreeg enkele vuistslagen in het gezicht. Het koppeltje stapte daar uit. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen. Van het incident in de bus hebben we camerabeelden en we willen natuurlijk weten wie de jongen is die de klappen uitdeelde.

Roosendaal - Overval op Domino’s Pizza
Op donderdag 18 januari tegen half negen werd een vestiging van de Domino’s Pizza aan de Boulevard overvallen. Het was de derde overval op dit filiaal in korte tijd. Er kwam een man binnen die in het zwart was gekleed. Hij had zijn gezicht gedeeltelijk bedekt en had mogelijk een zonnebril op. Opvallend waren zijn gele handschoenen. Ook had hij een zwart met witte schoudertas bij zich. De man bedreigde de medewerker met een vuurwapen en zei dat hij in de kluis moest zijn. De kluis kon echter niet worden geopend. De overvaller vertrok uiteindelijk met wat briefgeld uit de kassa. Er zijn beelden van de overval en vanuit de omgeving. Wie herkent de overvaller of kan meer over deze overval vertellen

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.44164199999999 5.469722499999989
's-Hertogenbosch, Oudebildtzijl, Nieuw-Amsterdam - Drugslabs opgerold en aanhoudingen in drugsonderzoek https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/4/09-drugslabs-opgerold-en-aanhoudingen-in-drugsonderzoek.html Totaal zes aanhoudingen en twee ontmantelde drugslabs zijn de resultaten van een onderzoek naar de productie van synthetische drugs door het basisteam van de politie in Den Bosch. Het onderzoek leidde de Bossche politie vanuit Brabant naar Friesland en Drenthe. nieuwsbericht Wed, 04 Apr 2018 15:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/4/09-drugslabs-opgerold-en-aanhoudingen-in-drugsonderzoek.html 2018-04-04T15:04:00Z Begin 2018 startten we een onderzoek naar een aantal verdachten in de gemeente Den Bosch omdat we vrij concrete informatie hadden gekregen dat zij zich in groepsverband bezig hielden met de productie van en mogelijk handel in synthetische drugs. Het onderzoek naar deze mannen zette ons op het spoor van een vermoedelijk drugslab in een schuur in de Friese plaats Oudebildtzijl, waar we vanochtend een inval deden. We troffen daar een zeer groot drugslab in aanbouw aan. Op dit perceel werden de bewoner en een vrouw die daar verbleef aangehouden. Maar ook in de Drentse plaats Nieuw-Amsterdam was het raak. In het kader van hetzelfde onderzoek vielen we daar een loods binnen. Ook in deze loods stuitten we op een groot drugslab dat echter niet in productie was. Vermoedelijk was het dat al eerder wel geweest. 

]]>
Medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), dè drugslab specialisten van de politie, spreken van twee zeer grote locaties voor de productie van synthetische drugs. Zo vonden ze op de locatie in Oudebildtzijl onder andere een drukvat met een ongewoon grote inhoud, wat iets zegt over de productiecapaciteit. Hoe groot deze capaciteit exact zou zijn geweest en wat er mogelijk geproduceerd zou gaan worden maakt deel uit van het verdere onderzoek. In elk geval stonden er al op beide locaties naar schatting enkele duizenden liters aan chemicaliën klaar.

]]>
Verder doorzochten we vandaag een loods aan de Gemaalweg en een garagebox aan de Vierde Hambaken in Den Bosch en een loods Oirschot. Ook deden we onderzoek in woningen aan de Orpheusstraat in Rosmalen en de Vierde Hambaken en de Parcivalring in Den Bosch. Bij de doorzoekingen vonden we op alle locaties  goederen die direct een relatie hebben met de productie van synthetische drugs. Denk daarbij aan spullen om een lab te bouwen, chemicaliën en grondstoffen. Ook na deze actiedag gaat het onderzoek naar de activiteiten van deze groepering onverminderd voort. We sluiten dan ook niet uit dat er nog meerdere aanhoudingen volgen.

]]>
De verdachten werden op verschillende locaties aangehouden, zowel in Friesland als in Brabant. Het zijn vijf mannen en een vrouw tussen de 28 en 57 jaar oud en komen uit Den Bosch, Eindhoven, Oost- West- en Middelbeers, Oudebildtzijl (Fr) en Leeuwarden (Fr). In Nieuw-Amsterdam werden geen arrestaties verricht. De verdachten zitten ze allemaal in zogenaamde ‘beperkingen’. Dat betekent dat hen beperkende maatregelen worden opgelegd in het belang van het onderzoek. Wanneer een verdachte in beperkingen zit, betekent dit dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. Alleen contact met de advocaat is toegestaan, maar ook de advocaat is gebonden aan de beperkingen. De advocaat mag dan namelijk inhoudelijk niet over de zaak praten met de buitenwereld, dus ook niet met de familie van de verdachte.

]]>
Bij de actie van vandaag werden alles bij elkaar zo’n vijftig politiemensen ingezet. De actie werd gecoördineerd vanuit het basisteam van de politie Den Bosch, maar een groot aantal collega’s uit Noord-Nederland assisteerden ons vandaag . Dianne van Gammeren is sectorhoofd van het politiedistrict Den Bosch en zij is trots op ‘haar’ blauwe mensen van het Bossche basisteam, die dit onderzoek draaien: “Een aantal collega’s van het basisteam Den Bosch heeft zich vastgebeten in de zaak, toen informatie over de vermoedelijke productie van synthetische drugs binnen kwam.” Ze vervolgd: “Ondanks dat ze hier niet permanent voor waren vrij gemaakt, lag binnen een paar weken het onderzoek klaar voor actie. En vandaag met een geweldig resultaat.”

]]>
Drugscriminaliteit ondermijnt de hele samenleving. Iedereen - burgers, ondernemers en overheid - kan ermee te maken krijgen. Het zorgt voor overlast en vormt een gevaar voor veiligheid op allerlei terreinen. Daarnaast maken criminelen voor hun zaken vaak misbruik van legale voorzieningen. Dat tolereren we niet. Iedere burger en onderneming moet aan wetten, regels en verplichtingen voldoen.

Ondermijning is een complex probleem dat deels zichtbaar en (groten)deels onzichtbaar is. De gevolgen van ‘de versmelting van boven- en onderwereld’ voor de samenleving zijn echter groot: het is daarom één van de prioriteiten van de politie Oost-Brabant.

Wilt u meer weten over Ondermijning en de aanpak van ondermijnende criminaliteit, kijk dan op de website van de politie: https://www.politie.nl/themas/ondermijning.html en  www.impactzuid.nl

]]>
Een drugslab is een groot veiligheidsrisico voor de omgeving waarin het te vinden is. Op een speciale themapagina op de website van de politie, kunt u lezen waarom dat zo is en wat u moet doen als u vermoedt dat er ergens een drugslab zit. Meld het in elk geval direct via 0900-8844 of eventueel anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.
https://www.politie.nl/themas/aantreffen---vermoeden-drugslab.html

]]>
51.69781620000001 5.303674799999953
Den Bosch, Oude Bildtzijl. Nieuw Amsterdam - Drugsonderzoek Bossche politie leidt naar labs in Noord-Nederland https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/4/09-drugsonderzoek-bossche-politie-leidt-naar-labs-in-noord-nederland.html Totaal zo’n vijftig politiemensen zijn woensdagochtend in de Brabant, Friesland en Drenthe bezig met een actie tegen drugscriminaliteit. Onderzoek van het basisteam van de politie in Den Bosch leidde deze ochtend tot de ontmanteling van twee drugslabs. nieuwsbericht Wed, 04 Apr 2018 07:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/4/09-drugsonderzoek-bossche-politie-leidt-naar-labs-in-noord-nederland.html 2018-04-04T07:11:00Z In loodsen  in het Friese Oude Bildtzijl en Nieuw Amsterdam in Drenthe troffen we grote drugslabs aan. Eentje in aanbouw en eentje volledig operationeel, maar op dit moment niet actief. Ze worden op dit moment ontmanteld. We hielden tot nu toe vijf  verdachten aan. Zij zitten voorlopig vast. Ook woningen en loodsen in Den Bosch en Oirschot maken deel uit van het onderzoek. We vonden inmiddels meerdere spullen die een directe relatie hebben met de productie van synthetische drugs.

Het onderzoek is in volle gang en gaat nog een groot deel van de dag in beslag nemen. Later vandaag volgt nadere berichtgeving met meer informatie. 

]]>
51.69781620000001 5.303674799999953
's-Hertogenbosch - Identiteit dode man Ertveldplas bekend; politie zoekt informatie / Tożsamość nie żyjącego mężczyzny w Ertveldplas jest już znana; https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/29/09-identiteit-dode-man-ertveldplas-bekend-politie-zoekt-informatie.html De politie gaat er op basis van de onderzoeksresultaten van uit dat de maandagavond in de Ertveldplas aangetroffen dode man de 32-jarige Marcin Naus is. Het betreft een Poolse man die al langere tijd in Nederland was en een zwervend bestaan leidde. Zijn dood wordt door een Team Grootschalige Opsporing uitgebreid onderzocht en wij zoeken informatie. nieuwsbericht Thu, 29 Mar 2018 10:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/29/09-identiteit-dode-man-ertveldplas-bekend-politie-zoekt-informatie.html 2018-03-29T10:07:00Z na podstawie wyników śledztwa Policja wychodzi z założenia, że  znaleziony w Ertveldplas mężczyzna, to 32-letni Marcin Naus. Marcin Naus to Polak, który od dłuższego czasu przebywał w Holandii, prowadząc włóczęgowski styl życia. Jego śmierć jest wnikliwie badana przez Zespół Śledczy Policji i w związku z tym poszukujemy informacji.

Woensdag werd sectie op het lichaam verricht. Op basis daarvan gaan we er van uit dat de man door geweld om het leven is gekomen en het slachtoffer is van een misdrijf. Zijn familie werd hierover inmiddels geïnformeerd. Toen de man werd aangetroffen was al snel duidelijk dat hij al langere tijd in het water had gelegen. De toestand van het lichaam maakte identificatie daardoor moeilijk. Er waren echter al wel wat indicaties wie het waarschijnlijk was.

W środę została przeprowadzona sekcja zwłok. Wyniki sekcji rodzą przypuszczenie, że zmarły stracił życie w wyniku przestępstwa. Rodzina Marcina została już o tym poinformowana. Ciało mężczyzny w chwili znalezienia znajdowało się od dłuższegoczasu w wodzie. Z tego powodu identyfikacja zwłok była utrudniona. Istnieją jednak wskazania, czyniące identyfikację prawdopodobną.

]]>
Wij doen onderzoek naar de dood van Marcin, waarin we er alles aan doen om duidelijk te krijgen wat er met hem is gebeurd. We gaan er dus van uit dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen. We hielden onder andere een uitgebreid buurtonderzoek rond de Ertveldplas en we spraken ook al met mensen uit zijn directe omgeving. Uit het eerste onderzoek blijkt dat hij waarschijnlijk voor het laatst op 30 januari jl. in Den Bosch is gezien.

Prowadzimy śledztwo dotyczące okoliczności śmierci Marcina. Zakładamy, że Marcin stracił życie w wyniku przestępstwa. Przeprowadziliśmy m.in. obszerny wywiad środowiskowy w okolicach Ertveldplas i rozmawialiśmy z osobamiz jego bezpośredniego otoczenia. Z pierwszych ustaleń wynika, że Marcin po raz ostatnibył widziany 30 stycznia br. w Den Bosch.

]]>
Wij komen graag in contact met mensen die Marcin na die 30e januari nog hebben gezien. Maar ook mensen die hem voor die datum al zagen en mogelijk informatie hebben die het onderzoeksteam kan helpen, roepen we met klem op om te bellen. Ook ogenschijnlijk minder belangrijke info kan heel interessant voor ons zijn. Kent of herkent u hem, laat het ons weten! Hij was vaak in de Bossche binnenstad te vinden.. Geef uw informatie door aan de recherche in Den Bosch via het landelijk politienummer 0900-8844 of vul het tipformulier in. Als u liever anoniem blijft kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Chcielibyśmy nawiązać kontakt z ludźmi, którzy widzieli Marcina po 30 stycznia. Ale również osoby, które widziały go przed tą datą i posiadają informacje, mogące ułatwić prowadzone śledztwo, proszone są o nawiązanie kontaktu z Policją.Także informacje wydające się niezbyt istotne, mogą okazać się dla nas bardzo ważne. Daj znać, jeżeli znałeś zmarłego lub go rozpoznajesz! Marcin często był widziany w centrum miasta Den Bosch. Przekaż informacje Policji, działowi śledczemu, za pośrednictwem krajowego numeru
Policji 0900-8844 lub wypełnij formularz informacyjny. Jeżeli chcesz przekazać informacje anonimowo, wówczas możesz zadzwonić pod numer 0800-7000 działu Zgłoś Przestępstwo Anonimowo.

]]>
51.7055567 5.292267600000059
Rosmalen - Man aangehouden na beroving https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/28/09-man-aangehouden-na-beroving.html Een 83-jarige man was gisteren het slachtoffer van een beroving. Op De Driesprong werd hij aangesproken door een onbekende man of hij 2 euro kon wisselen. De behulpzaamheid van de oudere man werd direct bestraft. nieuwsbericht Wed, 28 Mar 2018 12:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/28/09-man-aangehouden-na-beroving.html 2018-03-28T12:24:00Z Er werd een greep uit zijn portemonnee gedaan en de verdachte ging er met 200 euro vandoor. De man probeerde nog achter de verdachte aan te gaan en riep om hulp. Twee oplettende getuigen hoorden de man roepen en grepen direct in. Ze gingen achter de verdachte aan en konden hem vastpakken. De 21-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats werd door de politie aangehouden voor de diefstal.

]]>
Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor. De politie is alert op deze vorm van diefstal. Babbeltrucs en berovingen vinden niet alleen ‘s avonds plaats. Blijf ook overdag alert op mensen met verkeerde bedoelingen. Lees meer op onze themapagina senioren en veiligheid op politie.nl en voorkom dat u slachtoffer wordt. 

 

]]>
51.7174475 5.36325910000005
Rosmalen - Onderzoek naar woningoverval https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/28/09-onderzoek-naar-woningoverval.html De recherche is een onderzoek begonnen naar een woningoverval die dinsdagavond werd gepleegd op een vrijstaande woning aan de Graafsebaan in Rosmalen. nieuwsbericht Wed, 28 Mar 2018 10:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/28/09-onderzoek-naar-woningoverval.html 2018-03-28T10:32:00Z Tegen 23.00 uur kreeg de politie een melding van de overval. Rond 21.00 uur drongen zeker drie gemaskerde mannen de woning binnen. Ze bedreigden de twee aanwezige bewoners met een vuurwapen en bonden het echtpaar vast. Met twee dochters die kort daarna binnen kwamen gebeurde hetzelfde. Het huis werd langere tijd doorzocht en uiteindelijk gingen de daders ervandoor met onder meer geld en sieraden. Geen van de vier slachtoffers raakte gewond, maar iedereen is erg geschrokken van wat hun is overkomen.

]]>
Specialisten van de politie doen uitgebreid sporenonderzoek in de woning. Daarnaast wordt met mensen uit de buurt gesproken. Camerabeelden uit de omgeving worden opgevraagd en geanalyseerd. Mogelijk is er iets op te zien dat het team verder kan helpen. De daders zijn er vermoedelijk vandoor gegaan in een auto, maar het niet duidelijk in welke richting ze zijn gevlucht. De recherche houdt er rekening mee dat er meer dan drie daders waren en is dringend op zoek naar mensen die meer weten.

]]>
De politie komt graag in contact met mensen die iets van de overval hebben meegekregen. Heb je de daders kort voor of na overval gezien? Weet je of ze inderdaad met de auto waren? Heb je misschien gezien waar de auto geparkeerd stond? Heb je een idee wie de daders zijn? Alle informatie is welkom bij het rechercheteam, dat bereikbaar is op 0900-8844. Tips en informatie kan ook worden doorgegeven via onderstaand tipformulier. Heb je informatie, maar blijf je liever anoniem? Meld het via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

]]>
Forensisch onderzoek in woning 51.7171488 5.360809900000049
's-Hertogenbosch - Onderzoek naar dode man in Ertveldplas https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/27/09-onderzoek-naar-dode-man-in-ertveldplas.html Maandagavond werd aan de Ertveldweg het stoffelijk overschot van een nog onbekende man in het water aangetroffen. Wij zijn een onderzoek gestart naar zijn identiteit en de doodsoorzaak. nieuwsbericht Tue, 27 Mar 2018 15:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/27/09-onderzoek-naar-dode-man-in-ertveldplas.html 2018-03-27T15:09:00Z Rond acht uur meldden vissers dat ze in de Ertveldplas een lichaam zagen drijven. Met de hulp van de brandweer werd het lichaam aan wal gebracht. Al snel was duidelijk dat de man al langere tijd in het water had gelegen. Hij werd overgebracht naar het mortuarium, waar een eerste schouw plaatsvond. De concrete doodsoorzaak of de identiteit van de man kon echter nog niet worden vastgesteld. Op woensdag 28 maart vindt bij het N.F.I. in Den Haag sectie op het lichaam plaats.

]]>
Tot op dit moment is dus nog niet duidelijk wie de man is of wat er met hem is gebeurd. Een team van rechercheurs is er sinds maandagavond mee bezig om hier duidelijkheid over te krijgen. Er zijn enkele indicaties wie hij mogelijk zou kunnen zijn, maar mede door de staat van het gevonden lichaam is snelle identificatie niet mogelijk.

]]>
We willen graag weten  wanneer, waar en onder welke omstandigheden de man in het water terecht is gekomen. Zijn er mogelijk spullen van hem op de kant achter gebleven? Misschien zijn er mensen die iets hebben gezien of in de afgelopen tijd ergens langs de Ertveldplas goederen hebben gevonden die ons kunnen helpen in het onderzoek. Meld het dan bij de recherche in Den Bosch via het landelijk politienummer 0900-8844.

]]>
51.7057696 5.297832900000003
's-Hertogenbosch - Gezocht - Twee straatroven op nagenoeg dezelfde locatie https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/maart/twee-straatroven-op-nagenoeg-dezelfde-lokatie.html Op twee opeenvolgende dagen worden op nagenoeg dezelfde locatie in Den Bosch straatroven gepleegd. Help mee de daders te vinden. verdachte Mon, 26 Mar 2018 08:41:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/maart/twee-straatroven-op-nagenoeg-dezelfde-lokatie.html 2018-03-26T08:41:00Z Op zaterdag 20 januari rond 20.50 uur fietste een 21 jarige man over de Meerheuvelweg in de richting van Den Bosch. In het verlengde van die weg, nabij de brug over de A-59 zag hij twee mannen met bedekte gezichten die hem de weg blokkeerden. De mannen waren verschillend qua lengte. Het slachtoffer werd omver geduwd en kreeg een klap. Ook zette een van de daders een pistool tegen het hoofd van het slachtoffer en dreigde hem neer te schieten.  Het slachtoffer gaf zijn portemonnee en pinpas af en werd gedwongen zijn pincode te vertellen. Zijn portemonnee kreeg hij terug zonder geld en zonder pinpas. Het slachtoffer is na de overval voor behandeling in het ziekenhuis geweest. Hij had zijn pas direct geblokkeerd en daardoor konden de daders geen geld pinnen. Maar ze staan wel op bewakingsbeelden.

Een dag later rond 18.55 uur wordt een echtpaar op de fiets op nagenoeg dezelfde locatie overvallen. Dit keer is er sprake van drie daders die iets over hun hoofd droegen. Deze drie mannen waren verschillend van lengte; één was klein, de tweede wat groter en de derde nog langer. Qua lengte dus duidelijk verschillend. Twee van deze personen hadden een vuurwapen en ze eisten geld. Herhaaldelijk dreigden de daders de beide slachtoffers dood te schieten. De daders spraken waarschijnlijk met een Arabisch accent.

]]>
Het onderzoeksteam heeft de volgende vragen voor u: Wie herkent de personen op de pinbeelden en heeft iemand informatie over de beide overvallen of over de daders?

]]>
]]>
51.69781620000001 5.303674799999953
Den Bosch - Drie nieuwe aanhoudingen vanwege vechtpartij in rechtbank https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/22/09-drie-nieuwe-aanhoudingen-vanwege-vechtpartij-in-rechtbank.html De politie hield de afgelopen dagen drie mannen aan die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de massale vechtpartij in de rechtbank van Den Bosch op woensdag 21 februari. nieuwsbericht Thu, 22 Mar 2018 14:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/22/09-drie-nieuwe-aanhoudingen-vanwege-vechtpartij-in-rechtbank.html 2018-03-22T14:24:00Z Op donderdag 15 maart werd een 31-jarige man uit ‘-Hertogenbosch aangehouden op Schiphol. Hij keerde net terug van een reis naar het buitenland. Op dinsdag 20 en woensdag 21 maart werden nog een 24-jarige man uit ’s-Hertogenbosch en een 21-jarige man uit Rosmalen aangehouden. Beiden meldden zich zelf op het politiebureau.

De 21-jarige verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De beide anderen zijn na verhoor weer heengezonden, maar blijven wel verdachte in dit onderzoek. Eerder werden al vijf verdachten aangehouden in verband met de vechtpartij. 

]]>
De vechtpartij leidde op 21 februari tot veel consternatie in het Paleis van Justitie in ’s-Hertogenbosch. Tijdens een pro-formazitting in het onderzoek naar een dodelijke schietpartij in Best ontstond er een massale vechtpartij. Kort na 11.30 uur sloeg de vlam in de pan. De verdachte van de schietpartij werd aangevallen door een grote groep aanwezigen. Politiemedewerkers kwamen direct in actie en wisten de vechtpartij uiteindelijk te beëindigen. De zitting werd tijdelijk geschorst en kort daarna hervat zonder bezoekers. 

]]>
Het incident had veel impact op alle aanwezigen, waaronder bezoekers, journalisten, medewerkers van het Openbaar Ministerie, de Rechtbank en de politie. De zaak wordt door politie en justitie hoog opgenomen en er is een groot onderzoek gestart. 

Dat leidde uiteindelijk tot nu toe dus tot de aanhouding van acht verdachten. Meerdere aanhoudingen in de toekomst worden niet uitgesloten.

]]>
In de boeien, aangehouden 51.69781620000001 5.303674799999953
Oss, Tilburg, Rijen, 's-Hertogenbosch - Uitzending Bureau Brabant maandag 26 maart 2018 https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/22/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-26-maart-2018.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 26 maart weer uw hulp bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals een overval in Oss en twee straatroven in Den Bosch. Ook hebben we weer een paar pinpasdieven op beeld. nieuwsbericht Thu, 22 Mar 2018 09:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/22/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-26-maart-2018.html 2018-03-22T09:49:00Z Oss - Overval op zonnestudio 
Op vrijdagavond 8 december 2017, even voor acht uur, werd de zonnestudio op de hoek van de Kazernestraat en de Klaphekkestraat in Oss overvallen. Het sneeuwde die avond. De overvaller liep de zonnestudio binnen en ging direct naar de balie/receptie, waar de medewerkster stond. In zijn rechterhand had hij een voorwerp, vermoedelijk het mes. De kassa moest worden geopend en geld vanuit de kassa moest de medewerkster in een meegebrachte plastic tas worden gedaan. Hierna vertrok de overvaller weer door dezelfde deur als waar hij door naar binnen kwam. Hij sloot de deur achter zich en liep weg in de richting van de Goudmijnstraat. De overvaller staat op beeld en wie herkent hem? Wie slaat aan op het signalement? Tilburg - Diefstal pinpas bij een 85-jarige vrouw en frauduleus pinnen
Op 2 december 2017 omstreeks 13.45 uur gaat een 85 jarige vrouw boodschappen doen bij een supermarkt aan de Umberstraat  in Tilburg. Ze pinde geld bij de geldzuil. Een jongen en een meisje lopen rond die tijd naar haar toe en kijken daar mogelijk de pincode af. Later wordt de pinpas van de vrouw gerold. Er wordt vervolgens twee keer geld gepind met de pas van de vrouw. De tweede keer op de Westermarkt te Tilburg op diezelfde dag. We hebben de verdachten op beeld.
Wie herkent deze personen?

Rijen - Diefstal portemonnee en frauduleus pinnen
Op maandag 27 november 2017, tussen 16.15 u en 16.30 u, had een 73-jarige vrouw boodschappen gedaan bij een supermarkt in winkelcentrum De Laverije aan het Wilhelminaplein in Rijen. Ze betaalde hier met haar pinpas. Een dag later merkte ze dat haar portemonnee weg was. De bank vertelde haar dat er op 27 november 2017 meerdere keren geld was opgenomen. De man die met de gestolen pas heeft gepind, staat op beeld en wij willen weten wie hij is. Wie herkent hem?

Den Bosch  - Twee straatroven in hetzelfde weekend op (nagenoeg) dezelfde locatie
Op zaterdag 20 januari rond 20.50 uur fietste een 21 jarige man over de Meerheuvelweg in de richting van Den Bosch. In het verlengde van die weg, nabij de brug over de A-59, zag hij twee mannen met bedekte gezichten die hem de weg blokkeerden. De mannen waren verschillend qua lengte. Het slachtoffer werd omver geduwd en kreeg een klap. Ook zette een van de daders een pistool tegen het hoofd van het slachtoffer en dreigden ze hem neer te schieten.  Het slachtoffer gaf zijn portemonnee en pinpas af en werd gedwongen zijn pincode te vertellen. Zijn portemonnee kreeg hij terug zonder geld en zonder pinpas. Het slachtoffer is na de overval voor behandeling in het ziekenhuis geweest. Hij had zijn pas direct geblokkeerd en daardoor konden de daders geen geld pinnen. Maar ze staan wel op bewakingsbeelden.

Een dag later rond 18.55 uur wordt een echtpaar op de fiets op nagenoeg dezelfde locatie overvallen. Dit keer is sprake van drie daders die iets over hun hoofd droegen. Deze drie mannen waren verschillend van lengte; een was klein, de tweede wat groter en de derde nog langer. Qua lengte dus duidelijk verschillend. Twee van deze personen hadden een vuurwapen en ze eisten geld. Herhaaldelijk dreigden de daders de beide slachtoffers dood te schieten. De daders spraken waarschijnlijk met een Arabisch of Marokkaans accent. Het onderzoeksteam heeft de volgende vragen voor u: Wie herkent de personen op de pinbeelden en heeft iemand informatie over de beide overvallen of over de daders?

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.7611801 5.514048199999934
Den Bosch - Twee Bosschenaren aangehouden voor mishandeling - Getuigenoproep https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/18/09-twee-bosschenaren-aangehouden-voor-mishandeling---getuigenoproep.html Zaterdag rond 17:30 uur heeft er een mishandeling plaatsgevonden op de Boschmeersingel waarbij een 17-jarige Bosschenaar door twee plaatsgenoten (16 en 17 jaar) in elkaar is geslagen. Het slachtoffer raakte gewond in het gezicht. nieuwsbericht Sun, 18 Mar 2018 21:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/18/09-twee-bosschenaren-aangehouden-voor-mishandeling---getuigenoproep.html 2018-03-18T21:43:00Z We hebben de daders vlak na de mishandeling aangehouden op de Kooikersweg, maar zijn nog op zoek naar mensen die de mishandeling hebben gezien.

]]>
Er zijn twee specifieke getuigen waar we graag mee in contact zouden komen. Zo is er een automobilist uitgestapt die riep: ‘Ophouden anders komt de politie,’ of woorden van gelijke strekking. Dat was voor de daders reden om weg te vluchten richting de Kooikersweg, waar ze even later door ons zijn aangehouden op een Johan Cruyff Court. En er was een bestuurder die zijn busje keerde op de Boschmeersingel en met zijn neus in de richting van de mishandeling heeft gestaan. Ook deze bestuurder moet iets gezien hebben.

We komen graag met deze twee mannen en eventuele andere getuigen in contact. 

]]>
Het slachtoffer raakte gewond aan zijn neus en zijn wenkbrauw scheurde. Hij is hiervoor behandeld bij de eerste hulp en maakt het nu naar omstandigheden redelijk. Wij doen verder onderzoek naar de mishandeling. De verdachten zijn gehoord en zitten nog vast. 

Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 o.v.v. zaaknummer 2018051535. Anoniem tippen kan ook via 0800-7000.

]]>
In de boeien, aangehouden 51.6920644 5.271997899999974
's-Hertogenbosch - Verdachte aangehouden voor mishandeling en witwassen https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/16/09-verdachten-aangehouden-voor-mishandeling-en-witwassen.html In een onderzoek naar witwassen, afpersen en zware mishandeling is vrijdagmorgen een 50-jarige man uit ‘s-Hertogenbosch aangehouden. Tijdens de doorzoeking van een woning werd door de politie een vuurwapen aangetroffen. nieuwsbericht Fri, 16 Mar 2018 13:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/16/09-verdachten-aangehouden-voor-mishandeling-en-witwassen.html 2018-03-16T13:47:00Z De man wordt verdacht van witwassen. Dat zouden zij doen door mogelijk crimineel verkregen bedragen contant geld uit te geven aan zaken als vakanties en de huur voor panden, zonder dat daar relevante inkomsten tegenover staan. Een 39-jarige man uit ‘s-Hertogenbosch, die eveneens wordt verdacht van witwassen, kon door de politie vrijdagmorgen niet worden aangehouden. Naar hem wordt nog gezocht. 

]]>
De 50-jarige man wordt daarnaast verdacht van het medeplegen van zware mishandeling en afpersing. Hij is lid van een Outlaw Motorcycle Gang (OMG) en bekleedt een vooraanstaande functie binnen het chapter Den Bosch van motorbende Satudarah. In die hoedanigheid zou hij betrokken zijn geweest bij een zware mishandeling en afpersing in het Limburgse Geleen. Begin december deed de politie daar een grote inval in een clubhuis van OMG Satudarah. De aanhouding van de 50-jarige Bosschenaar vloeit voort uit informatie die uit dat onderzoek naar voren kwam. 

]]>
De aanpak van Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeenten en Openbaar Ministerie. Leden zijn vaak op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie. Hierbij wordt door de betrokken partners gekeken naar de meest effectieve werkwijze; dit kan zowel bestuurlijk, strafrechtelijk of anderszins zijn.

]]>
Tijdens de actie van vrijdagochtend werden door de politie twee woningen, een garagebox en twee bedrijfspanden in ’s-Hertogenbosch doorzocht. Tijdens de doorzoeking van de woning van de 39-jarige verdachte werd een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Verder werden met name gegevensdragers in beslag genomen. Beiden verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Bij de actie van politie en Openbaar Ministerie waren vrijdagochtend ook de gemeente en de Belastingdienst aangesloten. 

]]>
OMG 51.69781620000001 5.303674799999953
's-Hertogenbosch - Twee nieuwe aanhoudingen vanwege vechtpartij in Rechtbank https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/15/09-twee-nieuwe-aanhoudingen-vanwege-vechtpartij-in-rechtbank.html De politie hield woensdag twee mannen aan die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de massale vechtpartij in de rechtbank van Den Bosch op woensdag 21 februari. nieuwsbericht Thu, 15 Mar 2018 14:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/15/09-twee-nieuwe-aanhoudingen-vanwege-vechtpartij-in-rechtbank.html 2018-03-15T14:42:00Z Het tweetal (29 en 57 jaar oud uit 's-Hertogenbosch) meldde zich los van elkaar in de loop van de dag op het politiebureau aan de Vogelstraat. De 57-jarige man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De 27-jarige werd na verhoor weer heengezonden, maar blijft wel verdachte. Eerder werden al drie verdachten aangehouden in verband met de vechtpartij. 

]]>
De vechtpartij leidde op 21 februari tot veel consternatie in het Paleis van Justitie in 's-Hertogenbosch. Tijdens een pro-formazitting in het onderzoek naar een dodelijke schietpartij in Best ontstond er een massale vechtpartij. Kort na 11.30 uur sloeg de vlam in de pan. De verdachte van de schietpartij werd aangevallen door een grote groep aanwezigen. Politiemedewerkers kwamen direct in actie en wisten de vechtpartij uiteindelijk te beëindigen. De zitting werd tijdelijk geschorst en kort daarna hervat zonder bezoekers. 

]]>
Het incident had veel impact op alle aanwezigen, onder wie bezoekers, journalisten, medewerkers van het Openbaar Ministerie, de Rechtbank en de politie. Zij werden allen met veel en grof geweld geconfronteerd. De zaak wordt door politie en justitie hoog opgenomen en er is een groot onderzoek gestart.

Dat leidde uiteindelijk tot nu toe dus tot de aanhouding van vijf verdachten. Meerdere aanhoudingen in de toekomst worden niet uitgesloten.

]]>
In de boeien, aangehouden 51.6909796 5.290722599999981
Den Bosch - Pizzabezorger overvallen in Den Bosch https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/15/09-pizzabezorger-overvallen-in-den-bosch.html Gisteravond rond 21:55 uur is op de Buys Ballotweg een pizza-koerier overvallen. Hij werd bedreigd met iets wat op een vuurwapen leek. De twee daders gingen er met de bestelling en wat wisselgeld vandoor. nieuwsbericht Thu, 15 Mar 2018 09:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/15/09-pizzabezorger-overvallen-in-den-bosch.html 2018-03-15T09:41:00Z De collega’s die de melding kregen, hebben direct een onderzoek ingesteld en met bewoners gesproken die mogelijk iets gezien of gehoord hadden. De tas, waar de bestelling in had gezeten, is leeg teruggevonden in een brandgang nabij de Amperestraat.

]]>
Dader 1:

  • Man;
  • 1.85 lang;
  • Bivakmuts met camouflagevlekken;
  • Donker gekleed;
  • Deed het woord en sprak goed Nederlands met mogelijk een buitenlands accent.

Dader 2:

  • Man;
  • 1.75/1.80 lang;
  • Zwarte bivak muts;
  • Donker gekleed;
  • Sprak niet.
]]>
We komen graag in contact met getuigen. Mocht u informatie hebben wat mogelijk verband houdt met deze overval, bel dan met 0900-8844 of geef uw informatie anoniem door via 0800-7000. 

]]>
Politieagent met portofoon 51.69781620000001 5.303674799999953