Alle berichten | Den Bosch | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/den-bosch.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Den Bosch nl Sat, 31 Oct 2020 22:17:30 GMT 2020-10-31T22:17:30Z nl Den Bosch - Explosieve stof aangetroffen in garagebox https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/26/09-explosieve-stof-aangetroffen-in-garagebox.html Zondagavond werd in een garagebox aan de Schutskampstraat een hoeveelheid explosieve stof aangetroffen. De EOD deed onderzoek en zorgde voor een veilige afvoer en vernietiging van het materiaal. Er zijn in deze zaak nog geen arrestaties verricht. nieuwsbericht Mon, 26 Oct 2020 08:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/26/09-explosieve-stof-aangetroffen-in-garagebox.html 2020-10-26T08:28:00Z Zondag kreeg de politie informatie dat er mogelijk explosieve stof zou liggen op een locatie in een wooncomplex in Den Bosch. Nadat ter plaatse door een specialist van de politie en een geleider met een explosievenhond onderzoek was gedaan, werd vast gesteld dat er inderdaad sprake zou kunnen zijn van explosief materiaal. Hierna werd de EOD gealarmeerd, die met spoed ter plaatse kwam. Ondertussen werd de ruime omgeving van de garagebox afgezet en werden totaal 27 woningen in de omgeving ontruimd. De bewoners werden opgevangen in een cultureel centrum in de buurt. Zij konden aan net einde van de avond weer terug naar huis. Brandweer en ambulancedienst waren uit voorzorg aanwezig. Voor een gecoördineerde inzet van de hulpdiensten werd ter plaatse GRIP 1 afgekondigd.

Inzet specialisten EOD
Bij het onderzoek door de EOD, dat uren in beslag nam en waarbij onder andere een robot werd gebruikt, werd een hoeveelheid van een explosieve stof gevonden. Het aangetroffen materiaal werd later op de avond afgevoerd en op direct een veilige plek vernietigd. De stand van het onderzoek laat het niet toe te melden om wat voor materiaal het gaat en hoeveel het was. Ook de woning die bij de garagebox hoort, waar op dat moment niemand aanwezig was, werd onderzocht en al snel veilig verklaard. Zowel de garagebox als de woning werden afgesloten en gedurende de nacht bewaakt. Maandag gaat het onderzoek op de beide locaties verder.

]]>
EOD politie 51.6951328 5.2696501
's-Hertogenbosch - Politie Oost-Brabant en OM zoeken samenwerking met burgercollectief https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/26/politie-oost-brabant-en-om-zoeken-samenwerking-met-burgercollectief.html Politie Oost-Brabant en het Openbaar Ministerie willen nauwer gaan samenwerken met burgers op het gebied van opsporing. Dat betekent concreet dat politie en OM bepaalde informatie over een cold case uit 2013 delen met een onderzoekscollectief van burgers. Een van de initiatiefnemers hiervan is Peter de Kock, Professor of Practice aan de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in ’s-Hertogenbosch. nieuwsbericht Mon, 26 Oct 2020 07:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/26/politie-oost-brabant-en-om-zoeken-samenwerking-met-burgercollectief.html 2020-10-26T07:21:00Z Het betrekken van burgers bij opsporing is geen nieuw geluid, een concrete samenwerking van politie en OM in Oost-Brabant met een onderzoeksgroep wél. Dat doen we omdat we geloven dat burgeropsporing toegevoegde waarde heeft en bijdraagt aan vernieuwing en verbetering van het opsporingsproces. Zeker omdat burgers met hun kijk op een (doodlopende) zaak juist een ander licht kunnen werpen en daarmee tot mogelijk verrassende inzichten kunnen komen. Daarom zijn dit voorjaar verkennende gesprekken gevoerd met professor De Kock.

De cold case die nu centraal staat, is de dood van de 48-jarige Marja Nijholt. De Enschedese vrouw werd op 1 januari 2013 levenloos aangetroffen bij een woning in Oss. Zij is met messteken om het leven gekomen, de toedracht is volstrekt onduidelijk. Medio 2014 hebben we de zaak gesloten, begin 2019 is via de landelijke cold case kalender nog eens aandacht gevraagd voor de zaak, helaas zonder resultaat.

Open bronnen

Het collectief genaamd Bureau Dupin (www.bureaudupin.org) heeft zich intussen via open bronnen ingelezen in de cold case en via politie en justitie met nabestaanden van Marja Nijholt gesproken. Op dit moment kijken we samen welke informatie politie en OM verder nog kunnen delen. Dat wordt getoetst via de landelijke aanwijzing opsporingscommunicatie en wet- en regelgeving. Dit valt onder verantwoordelijkheid van de officier van justitie. Daarbij is privacy uiteraard een belangrijk element.

“Wij investeren graag in vernieuwing in onze opsporing en zien daarbij zeker potentie in de wijze waarop burgers naar een bepaalde zaak kunnen kijken”, zegt Stan Duijf, hoofd regionale informatieorganisatie van de politie Oost-Brabant. “En juist die kracht van een collectief als Bureau Dupin willen we inzetten. Soms moet je paden durven te bewandelen waarvan je tevoren niet weet hoe die exact gaan lopen. Dat maakt onze samenwerking zo waardevol, met respect voor ieders belangen vol inzetten op de kwaliteit van opsporing.”

Peter de Kock voegt daaraan toe: ”Voor élke organisatie geldt dat de meeste expertise zich buiten de organisatie bevindt. Met dit experiment willen we onderzoeken in hoeverre we de expertise van de maatschappij kunnen gebruiken bij een cold case onderzoek. Dat reikt verder dan mensen vragen naar tips over deze zaak, het gaat ook over het betrekken van burgers met een expertise die voor het onderzoek relevant is.”

 

 

 

 

]]>
Politielint in bosgebied waar een fiets ligt 51.6982511 5.301165699999999
Oost-Brabant - Toename WhatsApp fraude https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/14/09-toename-whatsapp-fraude.html De politie Oost-Brabant ziet een flinke toename van het aantal aangiftes van WhatsApp fraude. De slachtoffers zijn veelal tussen de 60 en 70 jaar. De cybercriminelen doen zich voor als het kind van het beoogde slachtoffer en proberen zo veel geld af handig te maken. nieuwsbericht Wed, 14 Oct 2020 07:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/14/09-toename-whatsapp-fraude.html 2020-10-14T07:30:00Z Op een maandagmiddag krijgt een vader een berichtje van zijn zoon. “He pa, hoe is het? Ik heb een nieuwe nummer. Het oude kan je weggooien”. Vader en zoon appen een tijdje heen en weer. Er was eigenlijk niets geks aan de hand. Ook niet toen hij om hulp vroeg. Wat vader nog niet weet is dat er achter al die appjes een crimineel zit. Cybercriminelen doen hun best om over te komen als de zoon, dochter of kennis die om geld vraagt. Vaak halen ze informatie van sociale media. Er worden soms complete Whatsapp accounts gekopieerd.

]]>
Gedurende 2019 was al een toename te zien van het aantal aangiftes met betrekking tot WhatsApp fraude. Deze stijgende lijn zet in 2020 door. Tot nu toe zijn er dit jaar 737 aangiftes binnen gekomen tegenover 107 over heel 2019. Vooral mei en juni springen er uit. Waren het er in mei nog 150 tegenover 14 in dezelfde maand in 2019, registreerden we in juni 159 aangiftes. 156 meer dan in dezelfde maand vorig jaar. In juli, augustus en september stegen de aantallen minder hard maar bleven hoog, met respectievelijk 123, 112 en 94 aangiftes tegenover 6, 11 en 14 vorig jaar. Het is aannemelijk dat er een verband is met de coronamaatregelen. In deze maanden gingen mensen minder bij elkaar op bezoek en een appje van die kennis, zoon of dochter was minder gek. Mensen waren hierdoor kwetsbaarder en trapten mogelijk sneller in de oplichtingspraktijken van internetcriminelen. Een andere logische verklaring is dat er sinds eind april ook online aangifte gedaan kan worden van WhatsApp fraude. We denken dat hiermee de aangiftebereidheid is toegenomen.

De meeste slachtoffers zijn tussen de 60 en 70 jaar. De groep tussen de 40 en 55 jaar volgt op de tweede plaats. De geldbedragen die ze kwijt zijn variëren van enkele honderden euro´s tot een paar duizend euro. WhatsApp fraude is een geraffineerde vorm van criminaliteit, het is vaak lastig om daders te pakken. Stan Duijf, hoofd Dienst Regionale Intelligenceorganisatie: "Daarom richten wij ons niet alleen op het aanhouden van daders, maar zijn wij o.a. ook in gesprek met banken over hoe we deze vorm van criminaliteit kunnen aanpakken. Des te belangrijker is het dat mensen aangifte doen als ze slachtoffer zijn geworden. Een goede informatiepositie is noodzakelijk voor het tegengaan van cybercriminaliteit. Zonder data zijn we nergens”.

]]>
Als een bekende u om geld vraagt via WhatsApp, check dan altijd of u echt met deze persoon te maken heeft. Bel de persoon op. Wordt er een nieuw telefoonnummer gebruikt? Bel dan óók het oude nummer. Maak geen geld over voordat u echt met de bekende heeft gesproken en zeker weet dat het een echt verzoek is. Klik ook niet op betaallinkjes. En deel nooit uw persoonlijke gegevens, pincode of WhatsApp code.

]]>
Bent u slachtoffer van WhatsApp fraude of vriend-in-nood-fraude geworden? Doe dan altijd aangifte! Dit kan sinds kort ook online via www.politie.nl. Internetcriminelen gaan door tot ze worden gestopt. De informatie uit uw aangifte is mogelijk ons laatste puzzelstukje om bij een verdachte te komen.

Bekijk de video hieronder of lees meer over WhatsAppfraude of vriend-in-nood-fraude.

]]>
Siem bekijkt het WhatsAppgesprek met de verdachte van oplichting 51.44164199999999 5.4697225
Zuid-Nederland - Aanhoudingen bij actie verdovende middelen https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/12/11-aanhoudingen-bij-actie-verdovende-middelen.html Bij een politieactie van de Landelijke Eenheid en de Eenheid Oost-Brabant zijn op diverse plekken in het land zeven verdachten aangehouden en zeventien zoekingen gedaan. Er zijn grondstoffen aangetroffen voor synthetische drugs en een groot geldbedrag. nieuwsbericht Mon, 12 Oct 2020 14:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/12/11-aanhoudingen-bij-actie-verdovende-middelen.html 2020-10-12T14:42:00Z Na al langer lopende onderzoeken van de recherche Oost Brabant en de Landelijke recherche en onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost Brabant en het Landelijk Parket, werden vanochtend tegelijkertijd de aanhoudingen en de zoekingen gedaan, allen in het kader van voorbereidingshandelingen vervaardigen synthetische drugs. De invallen waren onder andere in Den Bosch, Terneuzen, Uden, Veghel, Tilburg en Boxtel, Oedenrode, Den Dungen, Weert en Schijndel. Hier zijn zes verdachten aangehouden, vier mannen en twee vrouwen. De zevende verdachte werd gisteravond op de luchthaven Eindhoven al aangehouden.

]]>
In onder andere Den Bosch kwam de Dienst Speciale Interventies (DSI) in actie om op een snelle en veilige manier een woning in te komen. Hierbij is gebruik gemaakt van een gepantserde auto die de ruit van een goed beveiligde woning kapot reed. In deze woning werd overigens ook geconstateerd dat er fraude was gepleegd met stroom en gas en de gemeente contstateerde dat er verbouwen waren geweest die niet passen binnen de daarvoor geldende wet- en regelgeving. De gemeente Den Bosch onderzoekt dit.

]]>
In Terneuzen werd een container aangetroffen met een compleet lab (niet werkend) en 320 liter MDMA olie, een hoeveelheid MDMA kristallen en een aantal vaten vol met chemisch stoffen. In Tilburg lag in een pand 300 liter methanol en in Veghel werd een lab in aanbouw aangetroffen met een enorme hoeveelheid chemische grondstoffen.

]]>
Bij deze huiszoekingen werden verschillende geldbedragen aangetroffen en zijn telefoons en andere gegevensdragers inbeslaggenomen. Tevens zijn er twee auto’s in beslag genomen, waaronder een dure Mercedes. De verdachten zijn aangehouden, zitten in beperkingen en zijn ingesloten voor verhoor. De verdachten zullen aanstaande woensdag en donderdag worden voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Den Bosch.

]]>
De politie kwam deze groep op het spoor door informatie uit de afgeluisterde berichten van Encrochat, maar ook dankzij eigen onderzoek. In juli van dit jaar maakten politie en justitie bekend dat ze maandenlang beveiligde telefoons heeft gekraakt en 20 miljoen chatberichten tussen criminelen heeft kunnen lezen. Door deze manier van opsporen hebben politie en justitie op effectieve wijze al heel veel verdachten kunnen aanhouden en zijn onder andere drugslabs, geld en wapens aangetroffen.

Meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten.

]]>
Drugsproductie- en handel gaat vaak samen met zware en georganiseerde criminaliteit zoals liquidaties, geweld, witwassen en de vermenging van de onderwereld met de bovenwereld. Daarom is het van groot belang dat we deze criminele netwerken, die zich bezig houden met de invoer, productie, handel in drugs en het drugsbezit hard aanpakken.

]]>
Aanhoudingen bij actie verdovende middelen 51.69781620000001 5.3036748
Rosmalen - Rosmalen: Getuigen gezocht van brandstichting en vernieling https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/11/09-rosmalen-getuigen-gezocht-van-brandstichting-en-vernieling.html Wij zijn op zoek naar getuigen die ons meer kunnen vertellen over een brandstichting en vernieling in Rosmalen. In het bijzonder willen wij twee jongemannen spreken die mogelijk iets hebben gezien. nieuwsbericht Sun, 11 Oct 2020 12:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/11/09-rosmalen-getuigen-gezocht-van-brandstichting-en-vernieling.html 2020-10-11T12:34:00Z Vannacht rond 00.30 uur werden de bewoners van een woning aan de Gerard van Spaendonckstraat in Rosmalen opgeschrikt door een enorme knal bij hun voordeur. Hevig geschrokken zagen zij een behoorlijke ravage die door een stuk zwaar vuurwerk was veroorzaakt. Uit veiligheidsoverwegingen hebben een aantal bewoners hun woning kort moeten verlaten.

Uit buurtonderzoek is tot nu toe gebleken dat vlak na de knal 2 voertuigen, waarvan een donkere, met hoge snelheid de Gerard van Spaendonckstraat hebben verlaten. Wij hopen dat getuigen ons meer kunnen vertellen over dit incident en de betrokken voertuigen. Wij vragen dan ook aan iedereen die iets heeft gezien ons te tippen.

Specifieke getuigen

In het bijzonder zijn wij op zoek naar twee jongemannen die stonden op de parkeerplaats bij de grote flat aan de Jan Heijmanslaan. Deze personen hebben de knal gehoord en zagen daarna een donkere personenauto met hoge snelheid voorbij rijden. Alert dat ze waren hebben ze even kort achter dit voertuig aangereden. Ze kwamen dit vertellen aan de bewoners van de Gerard van Spaendonckstraat die geschrokken op straat stonden. Wij komen graag in contact met deze 2 jongemannen.

Tip ons!!

Heb jij iets gezien? Ben jij een van de twee jongemannen of ken jij ze? Dan komen we graag met je in contact. Je kunt ons tippen via onderstaand tipformulier.

Bel je liever? Dan kan op 0900-8844. Anoniem melden? Dat kan ook op Meld Misdaad Anoniem (.M)  0800-7000.

 

]]>
logo vest 51.69842369999999 5.347362800000001
Oost-Brabant - Oost-Brabantse recherche ontmantelt drugslocaties https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/9/09-oost-brabantse-recherche-ontmanteld-drugslocaties.html In een onderzoek naar de handel in en productie van synthetische drugs heeft de recherche van de politie eenheid Oost-Brabant de afgelopen dagen in meerdere bedrijfspanden in het land invallen gedaan. Daarbij werden vele duizenden kilo’s en liters aan chemicaliën, veel goederen en een flinke hoeveelheid aan eindproducten aangetroffen. Vooralsnog is er niemand aangehouden, maar dat wordt voor de komende tijd niet uitgesloten. nieuwsbericht Fri, 09 Oct 2020 14:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/9/09-oost-brabantse-recherche-ontmanteld-drugslocaties.html 2020-10-09T14:00:00Z Rechercheurs van de regionale opsporingseenheid van de politie Oost-Brabant kregen tijdens een lopend onderzoek een voertuig in beeld, waarvan het vermoeden rees dat daarmee mogelijk drugs, dan wel drugs gerelateerde spullen, werden vervoerd. Dit voertuig bracht de rechercheurs op het spoor van een bedrijfspand aan de Veersteeg in Kerkdriel. Het bleek dat er waarschijnlijk vanuit een bedrijfspand in Almere chemicaliën werden vervoerd met als bestemming het pand in Kerkdriel. Bij een inval in het bedrijfspand in Kerkdriel op dinsdagavond werd dat vermoeden ruimschoots bevestigd. Rechercheurs vonden chemicaliën voor de productie van synthetische drugs alsmede een grote hoeveelheid methamfetamine met een straatwaarde van enkele miljoenen euro’s. Dit werd inmiddels onder strenge politiebewaking naar een verbrandingsoven in Amsterdam vervoerd en vernietigd.

Limburgs drugslab
Het onderzoek in het bedrijfspand in Kerkdriel bracht de politie vervolgens ook bij een loods in het Limburgse Holtum, waar diezelfde dinsdagavond nog door een drugsteam van de eenheid Limburg een inval werd gedaan. In deze loods vond de politie een compleet ingericht drugslab, dat echter niet in bedrijf was. Er waren geen personen aanwezig. Wel stond ook hier een grote hoeveelheid aan chemicaliën en ook op deze locatie werd eindproduct aangetroffen.

Kookketel
Vervolgens werden bij een garagebox in het Utrechtse Groenekan grote jerrycans met, naar het zich liet aanzien, chemicaliën gelost. Ook deze waren vermoedelijk afkomstig van het bedrijfspand in Almere. Genoeg reden om ook op die locatie poolshoogte te nemen. In deze garagebox bleken niet alleen duizenden liters chemicaliën, maar ook een hoeveelheid apaan en diverse drugs gerelateerde artikelen te staan. Ook stond er een grote kookketel die gebruikt wordt bij de productie van drugs. Vervolgens werd in de late uren van donderdag binnen gevallen in het bedrijfspand aan de Dukdalfweg in Almere.

Duizenden kilo’s
Ook bij de inval in het pand in Almere, een samenwerking tussen rechercheurs van de eenheid Midden-Nederland en Oost-Brabant, de douane en de brandweer, werden geen verdachten opgepakt. Wel bleek het een grote opslaglocatie te zijn voor chemicaliën. Rechercheurs vonden er zo’n 12.000 liter aan chemicaliën, ongeveer 6000 kilo caustic soda en rond de 1000 kilo azijnzuur; waarschijnlijk allemaal bestemd voor het productieproces van drugs. Ten slotte werd ook hier ruim 8 liter aan eindproduct in de vorm van methamfetamine olie en een grote kookketel aangetroffen.

Pand gesloten
Alle spullen en producten die werden gevonden zijn in beslag genomen voor nader onderzoek of worden vernietigd. Het onderzoek is in volle gang en richt zich nu op het identificeren van diegene die verantwoordelijk zijn voor deze opslaglocaties en het productielab in Holtum. De burgemeester van de gemeente Almere heeft inmiddels besloten het pand aan de Dukdalfweg vanwege de overtredingen van de Opiumwet voor de duur van zes maanden te sluiten. Mogelijk dat andere burgemeesters dit ook zullen overwegen.


]]>
51.69781620000001 5.3036748
's-Hertogenbosch - Getuigen gezocht van poging beroving met een vuurwapen https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/4/09-getuigen-gezocht-van-poging-beroving-met-een-vuurwapen.html We zijn op zoek naar getuigen van een mislukte poging tot beroving aan de Dertien Loten in ’s-Hertogenbosch. Het slachtoffer wist daar zaterdagavond de dader te overmeesteren en het vuurwapen af te pakken. nieuwsbericht Sun, 04 Oct 2020 08:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/4/09-getuigen-gezocht-van-poging-beroving-met-een-vuurwapen.html 2020-10-04T08:30:00Z Rond 21.45 uur stond het slachtoffer voor het portiek van een flat aan de Dertien Loten. Plots kwam er een man op hem afgelopen die hem bedreigde met een vuurwapen en geld eiste. Het slachtoffer voldeed niet aan de eis, maar wist de dader te overmeesteren. Na een korte worsteling, waarbij beide mannen op de grond vielen, ging de dader er vandoor. Zijn vuurwapen moest hij achter laten.

]]>
Nadat de het hevig geschrokken slachtoffer de politie had gealarmeerd hebben wij ter plaatse uitgebreid onderzoek gedaan. Ook is met meerdere eenheden in de omgeving gezocht naar de verdachte. Hij is echter niet meer aangetroffen. Het vuurwapen is in beslag genomen voor verder onderzoek. Het slachtoffer hield aan de confrontatie lichte verwondingen over.

]]>
We zijn voor ons onderzoek nog op zoek naar mogelijke getuigen. Het kan uiteraard zijn dat mensen voorafgaand aan de beroving iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Dertien Loten. Of mogelijk heeft iemand de verdachte zien vluchten na afloop? We sluiten niet uit dat hij op dat moment gewond was aan zijn hoofd. Een algemeen signalement van de verdachte:

- 20-25 jaar, getinte huidskleur, 1.80 – 1.85 meter lang, normaal postuur. Hij droeg een groene jas met capuchon en een petje.

Als u iets gezien heeft of mogelijk iets anders weet dat met dit incident te maken heeft, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000. U kunt ook melden via het bijgevoegde tipformulier.

]]>
Detail afzetlint 51.6894899 5.2827665
Den Bosch - 2 verdachten in onderzoek beschoten auto aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/29/09-2-verdachten-in-onderzoek-beschoten-auto-aangehouden.html Vanochtend hielden we twee mannen uit Den Bosch aan voor hun betrokkenheid bij de geloste schoten vorige week donderdag in de Pastoor Mutsaersstraat. Beide mannen, 18 en 39 jaar, meldden zich vanochtend op het politiebureau en zitten vast voor verder onderzoek. nieuwsbericht Tue, 29 Sep 2020 11:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/29/09-2-verdachten-in-onderzoek-beschoten-auto-aangehouden.html 2020-09-29T11:45:00Z Vorige week donderdag rond 00.30 uur werden er meerdere schoten gelost in de Pastoor Mutsaersstraat waarbij een geparkeerde auto het moest ontgelden. Verschillende kogelinslagen bleven zichtbaar achter in de auto.

]]>
51.6942081 5.3267039
's-Hertogenbosch - Drie minderjarige jongens aangehouden voor poging beroving https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/28/09-drie-minderjarige-jongens-aangehouden-voor-poging-beroving.html We hielden zaterdagavond rond 19.30 uur drie minderjarige jongens uit ‘s-Hertogenbosch aan in het Zuiderpark. Zij probeerden kort daarvoor twee jongens te beroven. nieuwsbericht Mon, 28 Sep 2020 13:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/28/09-drie-minderjarige-jongens-aangehouden-voor-poging-beroving.html 2020-09-28T13:05:00Z Rond 19.00 uur fietsten twee 13-jarige jongens uit ‘s-Hertogenbosch door het Zuiderpark. Plots ging een groepje jongens voor hun fietsen staan, waardoor ze moesten stoppen. De slachtoffers werd gevraagd om hun telefoon en fietsen af te geven. Om hun woorden kracht bij te zetten werd er door enkele jongens een klap aan de slachtoffers gegeven. Ook werd tegen een fiets getrapt.

]]>
Doordat enkele zeer alerte passanten zich met het incident bemoeiden, gingen de verdachten er echter onverrichter zaken vandoor. Een pizzakoerier wist drie van hen tegen te houden en de inmiddels gealarmeerde politie kon hen even later aanhouden. Het gaat om drie verdachten van 14 (2x) en 15 uit ’s-Hertogenbosch. Zij zijn in verzekering gesteld. De politie zoekt nog naar twee andere jongens die mogelijk bij de beroving betrokken waren.

]]>
man wordt geboeid afgevoerd 51.6823929 5.3193024
Den Bosch - Schoten gelost in de Graafsewijk: politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/24/schoten-gelost-in-de-graafsewijk-politie-zoekt-getuigen.html Donderdagochtend rond 0:30 uur kregen wij de melding dat er schoten zouden zijn gelost in de Pastoor Mutsaersstraat in Den Bosch. In een auto die in deze straat stond geparkeerd waren meerdere kogelinslagen te zien. Er is niemand gewond geraakt. nieuwsbericht Thu, 24 Sep 2020 10:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/24/schoten-gelost-in-de-graafsewijk-politie-zoekt-getuigen.html 2020-09-24T10:26:00Z We zijn direct na het incident met een onderzoek in de omgeving begonnen. Naast sporenonderzoek hebben we ook met buurtbewoners gesproken. We hebben al enkele getuigen gehoord, maar we willen graag in contact komen met meer mensen die ons kunnen helpen deze zaak op te lossen. 
Weet je iets meer?  Neem dan contact op met de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 of vul onderstaand tipformulier in.  
 

]]>
51.69781620000001 5.3036748
's-Hertogenbosch - Getuigen gezocht schietincident ’s-Hertogenbosch https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/22/getuigen-gezocht-schietincident-s-hertogenbosch.html Wij zoeken getuigen die ons meer kunnen vertellen over een schietincident op maandagavond 21 september in 's-Hertogenbosch waarbij een 16-jarige jongen gewond is geraakt. nieuwsbericht Tue, 22 Sep 2020 14:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/22/getuigen-gezocht-schietincident-s-hertogenbosch.html 2020-09-22T14:16:00Z In een eerste melding die wij rond 20.40 uur binnenkregen zou er sprake zijn van een ruzie op de Pizarrostraat te ‘s-Hertogenbosch. Hier zouden ongeveer 10 personen met elkaar in gevecht zijn. Snel na deze melding kwam daar een melding overheen dat er op de Bartholomeus Diazstraat een slachtoffer op de grond lag met een schotwond. Mogelijk hebben beide incidenten met elkaar te maken.

Het onderzoek heeft ons tot nu toe nog geen volledig beeld gegeven van de feiten en omstandigheden van het schietincident en de ruzie hier aan voorafgaand.

Getuigen gezocht

Wij zijn op zoek naar getuigen van de vechtpartij en het schietincident daaropvolgend. Weet je meer? Heb je camerabeelden die nog niet in ons bezit zijn? Dan horen wij dat graag.
Tips kun je doorgeven via onderstaand tipformulier. Ook kun je via dit tipformulier camerabeelden uploaden. Telefonisch melden kan ook via 0900-8844. Meld je liever anoniem? Dat kan dat via 0800-7000 (.M)

Het slachtoffer is naar een ziekenhuis vervoerd waar hij is behandeld aan zijn verwonding. Hij maakt het naar omstandigheden goed.

Meld misdaad anoniem

Meld Misdaad Anoniem (M.) is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Jouw anonimiteit staat hierbij altijd centraal. Je meldt bij M. over bijvoorbeeld moord, mishandeling, overvallen, drugs, brandstichting, wapen- of mensenhandel. Zo lever je een bijdrage aan de veiligheid in jouw eigen omgeving.

]]>
51.690822 5.270684499999999
's-Hertogenbosch - Man opgepakt na steekincident in Bossche binnenstad https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/20/09-man-opgepakt-na-steekincident-in-bossche-binnenstad.html Agenten troffen rond 01.00 uur een gewonde man aan in de Hinthamerstraat, van wie bleek dat hij was neergestoken. In de loop van de nacht werd een 33-jarige man uit Rosmalen aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij het steekincident. nieuwsbericht Sun, 20 Sep 2020 05:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/20/09-man-opgepakt-na-steekincident-in-bossche-binnenstad.html 2020-09-20T05:43:00Z Surveillerende collega’s werden door een omstander geattendeerd op de gewonde man, naar later bleek een 48-jarige man, eveneens uit Rosmalen. Hij was gewond aan het bovenlichaam en al snel bleek dat hij waarschijnlijk bij een ruzie was gestoken met een mes. Dat zou in de Torenstraat zijn gebeurd en de verdachte was er vandoor gegaan. De man werd voor verdere medische behandeling met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Op basis van getuigenverklaringen en de melding van een alerte passant die een bebloede man had zien lopen, konden collega’s enige tijd later op het Klokkendiep een man aanhouden. Hij voldeed aan het signalement van de mogelijke verdachte. De man werd overgebracht naar het politiebureau en zit vast. Omdat het gebruikte mes mogelijk in een straatput van de Torenstraat was gegooid, werd die grondig bekeken. Daar vonden we inderdaad een mes, dat is veiliggesteld voor nader sporenonderzoek. Wat de aanleiding van de ruzie en het steekincident was is vooralsnog onbekend en wordt onderzocht.  

]]>
In de boeien, aangehouden 51.6883436 5.307565500000001
Den Bosch - Appartement meerdere keren beschoten https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/13/09-appartement-meerdere-keren-beschoten.html Zaterdagavond werd rond 22.45 uur een appartement aan de Hadewychstraat in Den Bosch beschoten. Een 31-jarige man is aangehouden. nieuwsbericht Sun, 13 Sep 2020 09:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/13/09-appartement-meerdere-keren-beschoten.html 2020-09-13T09:33:00Z Het appartement op drie hoog werd meerdere keren beschoten. In het raam aan de voorzijde zijn de inslagen zichtbaar. De bewoner en twee kinderen waren op dat moment thuis. Er raakte gelukkig niemand gewond. Een langlopend conflict in de relationele sfeer zou mogelijk de aanleiding zijn geweest van de beschieting. Een 31-jarige verdachte kon vanochtend door het AT in Den Haag worden aangehouden. De man uit Ammerzoden zit vast voor verder onderzoek. Vannacht heeft forensische opsporing het sporenonderzoek in en rondom het appartement afgerond. De recherche doet verder onderzoek naar de achtergronden van de beschieting op de woning

]]>
Met verschillende getuigen hebben we gisterenavond al gesproken, maar we hebben nog niet iedereen kunnen spreken. We komen graag met u in contact! Ook komen we graag in het bezit van bewakingsbeelden uit de omgeving waarop mogelijk iets te zien is. Heeft u misschien beelden en heeft u die nog niet met de politie gedeeld? Neem dan contact met ons op. Ook mensen die informatie hebben over de mogelijke achtergrond van deze beschieting roepen we op om informatie te delen. Neem contact met ons op via 0900-8844. Anoniem kan natuurlijk ook via 0800-7000 of vul onderstaand tipformulier in. Alle informatie is welkom!

]]>
xx 51.6864304 5.321136900000001
's-Hertogenbosch - Fraudeurs opgepakt, auto afgepakt https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/27/fraudeurs-opgepakt-auto-afgepakt.html Deze week hebben we twee personen opgepakt die wij verdenken van jarenlange fraude met verzekeringsclaims. Zij veroorzaakten met opzet aanrijdingen en claimden daarna de schade bij de verzekering. Uit verder onderzoek moet blijken hoe en in welke mate het echtpaar zich verrijkt heeft met onterecht ingediende schadeclaims. Waar mogelijk zal het ‘verdiende’ vermogen worden afgepakt. nieuwsbericht Thu, 27 Aug 2020 11:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/27/fraudeurs-opgepakt-auto-afgepakt.html 2020-08-27T11:19:00Z In 2018 maakte een verzekeringmaatschappij voor het eerst melding van een aantal dubieuze schadeclaims die het echtpaar had ingediend. Verder onderzoek bracht aan het licht dat het echtpaar vanaf 2014 bij bijna 80 aanrijdingen betrokken was, telkens als benadeelde partij.

Werkwijze

De man en vrouw sloegen vooral toe bij parkeerplaatsen bij winkelcentra of meubelboulevards. Vaak wachtten zij hun kans af om een auto die achteruit een parkeerplek verliet aan te rijden. Tijdens het invullen van het schadeformulier verzonnen zij allerlei redenen om dit zo snel mogelijk af te raffelen. Waardoor het formulier slecht werd ingevuld. Deze werkwijze paste zij niet alleen toe in Nederland maar ook in België.

Het viel de verzekeringsmaatschappij op dat zij erg veel schadeclaims van het echtpaar ontvingen. Om de vermoedens van fraude te toetsen berekende het bedrijf hoe groot de kans was dat een persoon zoveel pech kon hebben om zo vaak betrokken te zijn bij een botsing. De kans hierop was nagenoeg 0.

Afpakken

De ‘opbrengsten’ zijn fors te noemen. In de loop van jaren heeft het paar bijna €180.000  ‘verdiend’. Waar mogelijk zal het onterecht verkregen vermogen worden afgepakt want frauduleuze zaken mogen niet lonen.
Het echtpaar, woonachtig in ‘s-Hertogenbosch, is aangehouden. Beiden moeten zich binnenkort verantwoorden voor hun hun dubieuze verdienmodel. Hun auto is inmiddels afgepakt.

Meer weten over fraude en oplichting?

Fraude en oplichting zijn vormen van bedrog, waarbij zaken anders worden voorgesteld dan ze zijn. Zoekt u hier meer informatie over? Of bent u - als burger of bedrijf - slachtoffer geworden van fraude of oplichting?
In de meeste gevallen kunt u bellen met de politie op 0900-8844 of naar het politiebureau gaan. In sommige gevallen zult u zich elders moeten melden. Lees hier meer over fraude en oplichting

 

]]>
Fraudeurs opgepakt 51.69781620000001 5.3036748
Den Dungen/'s-Hertogenbosch - Verdachten aangehouden voor vernieling en bedreiging https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/14/09-verdachten-aangehouden-voor-vernieling-en-bedreiging.html De politie hield donderdagmiddag een vrouw uit Tilburg en man uit ’s-Hertogenbosch aan. Zij zouden eerder op de dag betrokken zijn geweest bij een bedreiging en vernieling in Den Dungen. In de loop van vrijdag werd ook een man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. nieuwsbericht Fri, 14 Aug 2020 14:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/14/09-verdachten-aangehouden-voor-vernieling-en-bedreiging.html 2020-08-14T14:35:00Z Donderdagmiddag rond 14.00 uur arriveerden twee mannen en een vrouw bij een woning in Den Dungen. Eén van de mannen begon daar een auto te vernielen. Met een honkbalknuppel sloeg hij de ruiten en spiegels stuk. De auto behoorde aan een man zonder vaste woon- of verblijfplaats die bij een vriend op bezoek was. Toen de bewoner beneden poolshoogte ging nemen, werd hij door de andere man bedreigd met een vuurwapen. Het drietal ging er daarna met hun eigen auto vandoor.

]]>
Deze auto werd een uur later door collega’s aangetroffen aan het Zuidoosterfront in ’s-Hertogenbosch. Omdat in de melding sprake was van een vuurwapen werd door collega’s een deel van de wijk afgezet en kogelvrije vesten aangetrokken. Vervolgens ging men op zoek naar de woning van de verdachte. Uiteindelijk hoefde er geen instap gedaan te worden in de woning van de 25-jarige verdachte. Na telefonisch contact meldde hij zichzelf op het politiebureau in zijn woonplaats. Daar is hij aangehouden. Enige tijd later werd in de omgeving van de woning de 19-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden.

]]>
De woning en de auto zijn doorzocht. Er is wel een honkbalknuppel gevonden, maar een vuurwapen is vooralsnog niet aangetroffen. Beide verdachten zitten nog vast. Verder onderzoek van de politie leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de derde verdachte op vrijdagmiddag. Dit betreft een man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De aanleiding voor het conflict in Den Dungen zit vermoedelijk in de relationele sfeer. Wij doen verder onderzoek.

]]>
Politielogo op zijkant politieauto 51.69781620000001 5.3036748