Alle berichten | Den Bosch | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/den-bosch.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Den Bosch nl Tue, 16 Oct 2018 23:00:03 GMT 2018-10-16T23:00:03Z nl Rosmalen - Gezocht - Overval op cafetaria De Hoeve https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/oktober/09-overval-op-cafetaria-de-hoeve.html Een overval op een cafetaria waarbij de eigenaar een mes tegen zijn nek geduwd krijgt. verdachte Mon, 15 Oct 2018 12:38:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/oktober/09-overval-op-cafetaria-de-hoeve.html 2018-10-15T12:38:00Z Op 19 juni rond 22.25 uur werd cafetaria De Hoeve aan de Burgemeester Molenaarhoeven in Rosmalen overvallen. De twee eigenaars waren daar aan het werk. De man stond in de keuken en zijn vrouw was aan het werk in de cafetaria. De man hoorde zijn vrouw roepen dat hij snel moest komen. Hij liep de cafetaria in en zag dat er twee jonge mannen in de cafetaria waren. De voorste jongen had een mes in een van zijn handen en die zette dat mes in de nek van de man waarna ze naar de kassa gingen. De man voelde het puntje van het mes in zijn nek. Hij opende de kassa, waarna de overvallers hier geld uit haalden. Hierna liepen de overvallers naar de uitgang en liepen rechtsom het gebouw weg in de richting van het bos en de voormalige busbaan.

]]>
Wie herkent één of beide mannen of kan iets zeggen over hun identiteit of de pet en de kleding?

]]>
]]>
51.7171488 5.360809900000049
Rosmalen - Man stevig mishandeld in woning https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/12/09-man-stevig-mishandeld-in-woning.html Rosmalen – Een 40-jarige bewoner van een appartement aan de Groote Wielenlaan werd donderdagavond zwaar mishandeld in zijn woning. Wij tasten in het duister naar het motief en vragen getuigen of mensen met informatie met klem om zich te melden. nieuwsbericht Fri, 12 Oct 2018 11:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/12/09-man-stevig-mishandeld-in-woning.html 2018-10-12T11:44:00Z Rond acht uur die avond werd bij de woning van de man aangebeld. Toen hij de deur open deed, werd hij meteen terug naar binnen geduwd en kreeg hij flink klappen met een nog onbekend slagvoorwerp. De dader ging er daarna weer vandoor. Uit ons onderzoek is gebleken dat hij via een brandtrap van het appartementencomplex is weggevlucht. Het lijkt er daarom op dat de dader zich goed op de locatie had voorbereid of dat hij daar al bekend was. De verdachte rende weg in de richting van het Deltapark.

]]>
Het slachtoffer wist zelf de politie nog te alarmeren die hem gewond aantrof. Hij werd met letsel aan zijn hoofd en bovenlichaam naar een Tilburgs ziekenhuis gebracht. Gezien de verklaring van het slachtoffer gaan we vooralsnog niet uit van een overval of een poging daartoe. Wat de aanleiding van deze aanval dan wel is geweest is voor het slachtoffer geheel onduidelijk. Daarom komen we heel graag in contact met mensen die daar misschien meer over weten.

]]>
De verdachte wordt omschreven als een man met een normaal postuur van ongeveer 1.80 meter lengte. Zijn leeftijd wordt geschat tussen de 30 en 40 jaar. Hij droeg een grijs vest met capuchon en een lichte trainingsbroek.Heeft u iets gezien dat ons kan helpen? Misschien zag u de verdachte wel rond acht uur lopen of heeft u hem weg zien vluchten? Neem dan contact met ons op. Ook spreken we graag met mensen uit de buurt die bewakingscamera’s hebben en waarop de dader mogelijk te zien is. Laat het ons weten!

]]>
Bel met uw tips naar de districtsrecherche in Den Bosch via 0900-8844 of geef ze door via het tipformulier. Als u liever anoniem wilt blijven kunt tippen via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 of het formulier op de website https://www.meldmisdaadanoniem.nl/ .

]]>
Agent draagt op de heup een portofoon, handboeien, pepperspray en handschoenen 51.73299160000001 5.359240099999965
Rosmalen, Bergen op Zoom, Waalwijk, Etten-Leur - Uitzending Bureau Brabant maandag 15 oktober https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/10/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-15-oktober.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 8 oktober weer uw hulp bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven. We tonen u beelden van winkeldieven en fraudeurs. Verder reconstrueren we een overval. Help mee om de daders te pakken! nieuwsbericht Wed, 10 Oct 2018 06:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/10/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-15-oktober.html 2018-10-10T06:50:00Z Meerdere winkeldiefstallen bij het Kruidvat
Waalwijk  - Op donderdag 12 juli vonden er tussen 15.00 uur en sluitingstijd meerdere winkeldiefstallen plaats door dezelfde dader in dezelfde winkel. De dader had bij zijn bezoekjes dure crèmes weggenomen, onder andere van het merk Biodermal. De waarde bedroeg ruim meer dan 800 euro.  De man kwam de winkel binnen en liep rechtdoor de gang binnen. Hij bezocht daar meerdere schappen, maar haalde voornamelijk zaken uit één schap weg. Op camerabeelden die we u tonen is te zien dat de man drie keer in de winkel komt en spullen steelt. Twee keer uit hetzelfde schap en een keer op een andere plek. De diefstallen  en de man zelf zijn op de beelden goed te zien.

Het gaat om een man met blond haar. Hij droeg een rood T-shirt met een tekst in witte letters aan de voorzijde, een blauwe spijkerbroek en donkere schoenen met een lichte zool. Ook droeg hij een zwart Adidas trainingsjack met rood Adidas embleem en rode Adidas strepen op de mouw. Wie herkent de man op de beelden of kan iets zeggen over zijn identiteit?

Diefstal van parfumerieartikelen bij Douglas
Bergen op Zoom - Op 3 juli om ongeveer 13.50 uur kwam er een man binnen bij Parfumerie Douglas aan de Lombardstraat 12 in Bergen op Zoom. Een medewerkster vroeg aan de man of zij hem kon helpen, maar dat hoefde niet. De man was een minuut of 10 binnen. Toen hij vertrok ging het alarm af. De man werd echter niet meer gezien. Uit onderzoek kwam naar voren dat de man totaal vijf artikelen heeft gepakt en en in een AH tas deed. De waarde was ruim € 500,-. Het ging om huidverzorgingsproducten en geurtjes. Op camerabeelden is zichtbaar dat de man goederen weg nam en de winkel verliet. De man komt herkenbaar in beeld.

De winkeldief is een man met een normaal postuur, donker haar, donkere baard, donkere ogen. Hij droeg een donkerkleurig T-shirt, een donkerblauwe spijkerbroek en sneakers met witte zolen. Wie kent of herkent de man op de beelden of kan iets zeggen over zijn identiteit?

Diefstal van een grote som geld door het vervalsen van een factuur
Etten-Leur - Een jong stel ontving eind april een rekening voor de aankoop van een bouwtitel. De rekening bedroeg bijna € 141.000,- Het stel gaf opdracht aan de bank om het bedrag over te maken aan een bedrijf dat de aankoop regelde. Kort hierna bleek dat het geld niet op de rekening van dat bedrijf stond. Uit onderzoek werd toen duidelijk dat de echte factuur mogelijk was onderschept en er vervolgens een vervalste factuur naar het stel was verzonden met een vals rekeningnummer. Dit rekeningnummer bleek op naam te staan van een zogenaamde katvanger. Uit transacties van het rekeningnummer op naam van die katvanger werd duidelijk dat er een aantal pintransacties waren gedaan, o.a. bij winkels in Rotterdam en bij een ING-bank in Zoetermeer.

Op begin mei werd voor bijna € 21.000,- aan spullen gekocht in een winkel in Rotterdam. Een licht getinte vrouw met een zwarte bril rekende een groot aantal i-Phones af. Een paar dagen later  werd er voor een groot geldbedrag gepind bij een andere zaak in Rotterdam Dit maal door een kalende man met een lange grijze sik. Deze man droeg witte schoenen, een blauwe spijkerbroek en een grijs T-shirt. Wie herkent een of meerdere verdachten op de beelden?

Overval op een cafetaria
Rosmalen - Op 19 juni rond 22.25 uur werd cafetaria De Hoeve aan de Burgemeester Molenaarhoeve in Rosmalen overvallen. De eigenaren waren daar beiden aan het werk. De man stond in de keuken en zijn vrouw was aan het werk in de cafetaria. De man hoorde zijn vrouw roepen dat hij snel moest komen. Hij liep de cafetaria in en zag dat er twee mannen in de cafetaria waren. De voorste jongen had een mes in een van zijn handen en die zette dat mes in de nek van de man waarna ze naar de kassa gingen. De man voelde het puntje van het mes in zijn nek. Hij opende de kassa, waarna de overvallers hier geld uit haalden. Hierna liepen de overvallers naar de uitgang en liepen rechtsom het gebouw weg in de richting van het bos en de oude busbaan.

Wie herkent een of beide mannen of kan iets zeggen over hun identiteit of de pet en de kleding.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.49457580000001 4.287162200000012
Rosmalen - Gezocht - Bejaarde dame slachtoffer van brutale zakkenrollers in Rosmalen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/juli/09-bejaarde-dame-slachtoffer-van-zakkenrollers-in-rosmalen.html Dit trio wordt gezocht voor diefstal in vereniging. Ze hebben gezamenlijk een 81-jarige dame tijdens het winkelen ingesloten. De man op de foto heeft vervolgens de portemonnee van het slachtoffer gestolen. Wie herkent deze brutale dieven? verdachte Mon, 08 Oct 2018 14:08:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/juli/09-bejaarde-dame-slachtoffer-van-zakkenrollers-in-rosmalen.html 2018-10-08T14:08:00Z Het gebeurde op woensdagochtend 6 juni tussen 09:00 en 09:30 uur in de Jumbo aan de Pastoor van Thiellaan in Rosmalen. De 81-jarige vrouw heeft niets in de gaten als haar portemonnee door de man op de beelden wordt gestolen. Bij de kassa komt ze er pas achter. Ze is behoorlijk geschrokken en heeft er ook nu nog last van dat ze slachtoffer is geworden van deze brutale zakkenrollers. Ze heeft slachtofferhulp gekregen.

De daders moeten gepakt worden. Als u ze (her)kent, laat het ons weten.

]]>
Wie herkent de personen op de beelden? Misschien zijn deze zakkenrollers ook op andere plaatsen actief. Als u een vermoeden heeft, laat het ons weten.

Tippen kan via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

]]>
]]>
51.6994108 5.340924200000018
Den Bosch - Woning beschoten; wie weet meer? https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/5/woning-beschoten-wie-weet-meer.html Donderdagavond 4 oktober werd rond 18.30 uur een woning aan de Muntelwal in Den Bosch beschoten. De politie is op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Fri, 05 Oct 2018 11:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/5/woning-beschoten-wie-weet-meer.html 2018-10-05T11:04:00Z De woning werd die betreffende avond een aantal keer beschoten, waarbij o.a. de voordeur geraakt werd. Er waren op dat moment meerdere personen aanwezig in de woning. Er raakte niemand gewond. De dader of daders zijn waarschijnlijk gevlucht met een voertuig, maar nog onbekend wat voor voertuig dat was. Ook is onbekend wat de vluchtrichting was. Wie kan ons daar meer over vertellen?

]]>
We zijn op zoek naar getuigen, maar ook komen we graag in het bezit van bewakingsbeelden uit de omgeving waarop mogelijk iets te zien is. Hebt u misschien beelden en heeft u die nog niet met de politie gedeeld? Neem dan contact met ons op. Ook mensen die informatie hebben over de mogelijke achtergrond van deze beschieting roepen we op om informatie te delen.

]]>
Bel met uw informatie via 0900-8844 met de districtsrecherche in Den Bosch. Geef tips anoniem door via Meld Misdaad Anoniem; 0800-7000 of op de website www.meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
51.69125829999999 5.314259499999935
Breda, Rosmalen, Oosterhout, Eindhoven - Aankondiging Bureau Brabant 8 oktober 2018 https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/3/aankondiging-bureau-brabant-08-10-2018.html Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt maandag 8 oktober 2018 onder meer aandacht aan een ernstige mishandeling in Breda, zakkenrollerij in Rosmalen, een diefstal in Oosterhout en een beroving in Eindhoven. nieuwsbericht Wed, 03 Oct 2018 13:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/3/aankondiging-bureau-brabant-08-10-2018.html 2018-10-03T13:49:00Z Ernstige mishandeling tijdens stapavond in Breda
Een 27-jarige man was op 10 mei 2018 aan het stappen met vrienden en vriendinnen in Breda. Rond half twee ’s nachts liep hij op de Vismarktstraat. Hij sprak een meisje/jonge vrouw aan en kreeg ineens vanachter, totaal onverwacht, een enorme vuistslag tegen zijn hoofd. Hij viel hierop voorover op de grond en raakte zo’n vier minuten buiten bewustzijn.

Bejaarde dame slachtoffer van brutale zakkenrollers in Rosmalen
Een 81-jarige vrouw werd op woensdagochtend 6 juni tussen 09:00 en 09:30 uur in de Jumbo aan de Pastoor van Thiellaan in Rosmalen het slachtoffer van drie zakkenrollers. De vrouw heeft niets in de gaten als haar portemonnee wordt gestolen. Bij de kassa komt ze er pas achter. Ze is behoorlijk geschrokken en heeft er ook nu nog last van dat ze slachtoffer is geworden van deze brutale zakkenrollers.

Diefstal van zonnebrillen in Oosterhout
Bij een brillenwinkel op de Arendstraat werden dinsdag 14 augustus een aantal dure zonnebrillen gestolen. Een man en vrouw kwamen die dag de winkel binnen. Zij wisten het personeel af te leiden en namen, zonder te betalen, dure brillen mee de winkel uit. 

Beroving postbezorger
Een postbezorger werd donderdagochtend 15 maart het slachtoffer van een beroving op de Van Ennettenstraat. De dader dreigde met een mes en sloeg de bezorger op zijn hoofd. De dader vertrok met het postpakket onder zijn arm richting het Sint Amanduspad, dat uitkomt op de Sint Otgeruslaan. Een tweede beroving vond plaats op 22 augustus in de Jagerslaan, in dezelfde wijk. Dit keer lukte het de dader niet om het pakket mee te nemen en bleef het bij een poging.


Uitzending:
Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.44164199999999 5.469722499999989
Weert/Eindhoven - Drie verdachten aangehouden in drugslab Weert https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/3/09-drie-verdachten-aangehouden-bij-drugslab.html Het ondermijningsteam van de eenheid Oost-Brabant heeft woensdagmorgen drie verdachten aangehouden in een drugslab in Weert. Ze worden verdacht van het produceren van synthetische drugs. nieuwsbericht Wed, 03 Oct 2018 10:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/3/09-drie-verdachten-aangehouden-bij-drugslab.html 2018-10-03T10:54:00Z Het team stelde een onderzoek in op basis van informatie die recent was binnengekomen. Daarin leidde het spoor naar een 26-jarige Bosschenaar. Een arrestatieteam viel rond 02.30 uur een woning en een schuur aan de Breijbaan in het buitengebied van Weert binnen.  Daarbij hield het team behalve de Bosschenaar ook een 30-jarige man uit Valkenswaard en een 26-jarige Eindhovenaar aan.

In het pand bleek een lab aanwezig waarin synthetische drugs werden geproduceerd. Specialisten van LFO zijn vanochtend druk bezig geweest het lab op een veilige manier te ontmantelen.

]]>
De LFO is een ondersteunende forensische afdeling binnen de politie die getraind en uitgerust is om op het allerhoogste veiligheidsniveau te kunnen acteren bij zogenaamde CBRN incidenten: chemische, biologische, radiologische of nucleaire incidenten. Daarnaast geeft de LFO veiligheidsadviezen bij risicovolle opsporingsonderzoeken waarbij gevaarlijke stoffen betrokken zijn of doet daar zelf het opsporingsonderzoek indien dit alleen met speciale bescherming bijvoorbeeld kan. Binnen de LFO zijn ook een aantal adviseurs gevaarlijke stoffen van de brandweer werkzaam. De LFO verricht haar werkzaamheden vooral gericht op veiligheid én opsporing. 

]]>
51.2384894 5.75294550000001
Tilburg, Rosmalen Eindhoven, Waalwijk,Best - Dodelijk steekincident, liquidatie, inbreker en zakkenrollers in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/26/08-dodelijk-steekincident-liquidatie-inbreker-en-zakkenrollers-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant besteedt maandag 1 oktober 2018 onder meer aandacht aan een steekincident op dinsdag 18 september jl. in Eindhoven. Het slachtoffer, de 38-jarige Peter Verhoeven, bezweek in de loop van de avond aan zijn verwondingen. Hij overleed in het ziekenhuis. Verder komt het opsporingsprogramma terug op de liquidatie van Dennis Struijk in Best.Twee weken geleden werden daarvan beelden van de daders getoond. In de uitzending komen ook een woninginbraak in het buitengebied van Tilburg en zakkenrollers in Rosmalen en Waalwijk aan bod. nieuwsbericht Wed, 26 Sep 2018 12:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/26/08-dodelijk-steekincident-liquidatie-inbreker-en-zakkenrollers-in-bureau-brabant.html 2018-09-26T12:33:00Z Op dinsdag 18 september jl werd Peter Verhoeven in de vroege avond doodgestoken in Eindhoven. Uit onderzoek is duidelijk geworden dat het slachtoffer rond 18.30 uur in zijn woning aan de Okeghemstraat is neergestoken. Vervolgens is hij op zijn laatste krachten naar de van Beethovenlaan gelopen waar familie woont.  Daar werd hij in een tuin zwaar gewond aangetroffen. In het ziekenhuis bezweek hij aan zijn verwondingen.  Aan de hand van een plattegrond laat het onderzoeksteam een aantal locaties zien waar Peter Verhoeven kort voor zijn dood is geweest. Hierbij hebben de rechercheurs een aantal vragen. Het gaat om een algemene getuigenoproep waarin benadrukt wordt dat informatie ook anoniem ma worden gegeven.

]]>
Op 31 augustus 2017 wordt de dan 35-jarige Dennis Struijk, terwijl hij in zijn geparkeerde auto zit, op de Johannes Klingenstraat in Best doodgeschoten. Er zijn bewakingsbeelden van twee mannen en een donkere stationwagon die Dennis Struijk hebben opgewacht die avond.  Kort erna werd op de Vlinderlaan in Son een uitgebrande BMW gevonden. Dit is één van de mogelijke vluchtauto's, maanden eerder gestolen in Cuijk. Twee weken geleden werden in Bureau Brabant beelden getoond van de auto waarmee de inzittenden van de BMW, nadat ze deze in brand staken, zijn gevlucht. Dit was een zwarte Renault Megane RS, zo bleek uit onderzoek. Er kwamen diverse bruikbare tips binnen. In deze uitzending een follow-up en nieuwe vragen van het rechercheteam.

]]>
Op maandag 21 mei jl, dit was 2de Pinksterdag, werd er ingebroken in een woning aan de Vijfhuizen in Tilburg. De bewoners ontdekten de inbraak bij thuiskomst. Op camerabeelden is rond 13.00 uur de vermoedelijke inbreker zichtbaar.  Er werden onder meer  een laptoptas en twee  iPads buit gemaakt. Omstreeks 13.35 uur werd de man, die aan het signalement van de man op de op beelden voldeed, door een getuige gezien in de buurt van de Noorderplas in Tilburg. Een klein uur later werd de  laptoptas in het water van deze plas terug gevonden. De goederen ontbraken. Het zou gaan om een blanke man van circa 20 a 25 jaar oud. Hij heeft een sportief en gespierd postuur en tatoeages op de bovenarmen

]]>
Op 6 juni jl was een 71 jarige vrouw boodschappen aan het doen in de JUMBO aan de Pastoor van Thiellaan in Rosmalen. Zij had een boodschappentrolley bij zich. In een afgesloten vak zat haar portemonnee.  Bij de kassa merkte ze dat haar portemonnee was gestolen. De vermoedelijke dieven, twee vrouwen en een man staan op beeld.

]]>
Op 19 mei rond 11 uur was een 77 jarige vrouw boodschappen aan het doen bij de EMTE supermarkt, Grotestraat in Waalwijk. Ze had haar winkeltrolley bij zich met daarin haar portemonnee. Bij de kassa aangekomen wilde ze betalen. Haar portemonnee bleek daar niet meer in haar tas te zitten. Deze was gestolen. Op bewakingsbeelden is zichtbaar dat een vrouw de portemonnee uit de trolley pakte.

]]>
Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

 

]]>
51.7171488 5.360809900000049
Eindhoven, Den Bosch - Inbreker (19) op heterdaad gepakt dankzij buurtpreventieteam https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/18/09-inbreker-19-op-heterdaad-gepakt-dankzij-buurtpreventieteam.html Agenten hebben afgelopen nacht een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden op verdenking van het inbreken in een schuur aan de Apollovlinderlaan. nieuwsbericht Tue, 18 Sep 2018 14:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/18/09-inbreker-19-op-heterdaad-gepakt-dankzij-buurtpreventieteam.html 2018-09-18T14:41:00Z Oplettende leden van het buurpreventieteam Vlindertown liepen ’s nachts hun ronde toen ze opeens een raar geluid hoorden. Ze gingen de hoek om en zagen drie personen er als een haas vandoor gaan. In de brandgang stond een aantal koffers op de grond met divers elektrisch gereedschap. De aangehouden verdachte is inmiddels door de recherche verhoord.

Ronald van den Heuvel, wijkagent 't Hofke, vertelt: “Het buurtpreventieteam Vlindertown is sinds november 2017 actief en bestaat uit ongeveer 36 enthousiaste leden. Zij lopen iedere dag drie rondes door de wijk.  Het team heeft mij al vaak nuttinge informatie gegeven.  Zo hebben ze ijvoorbeeld bijgedragen aan het opsporen van een verdachte van diverse diefstallen. Afgelopen zomer toen het zo warm was hebben zij een aantal kleinere brandjes geblust. Bij een grotere brand in de Apollovlinderlaan hebben zij snel de hulpdiensten gealarmeerd waardoor er geen slachtoffers zijn gevallen. Onze samenwerking loopt perfect. We houden elkaar goed op de hoogte en proberen zo de leefbaarheid en veiligheid in de wijk te verbeteren. Zij passen hun looproutes aan op de signalen die we binnenkrijgen.”

Ralph Claessens, coördinator buurtpreventieteam, was degene die samen met zijn maatje de nachtelijke ronde liep. “Terwijl ik de meldkamer aan de lijn had ben ik achter de drie vluchtende verdachten aangegaan. Al snel kwamen er meerdere eenheden van de politie bij die het van mij hebben overgenomen.  Mijn maatje en ik  hebben de nachtelijke ronde daarna gewoon afgemaakt.” Ralph gaat vandaag gewoon weer verder met surveilleren. Hij hoopt wel op een rustigere ronde deze nacht. 

Ook in ’s-Hertogenbosch op de Kruiskamp werd vannacht een 14-jarige inbreker op heterdaad aangehouden. Een alerte buurvrouw alarmeerde de politie toen zij geluiden hoorde bij het huis van haar buren die op vakantie waren. Hieruit blijkt maar weer dat we de hulp van de oplettende buurtbewoners nodig hebben om verdachten direct in de kraag te kunnen grijpen. Hoort u of ziet u iets verdachts? Bel dan direct 112.

]]>
51.44164199999999 5.469722499999989
's-Hertogenbosch - Jongen gepakt met wapen https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/17/09-jongen-gepakt-met-wapen.html Agenten hebben maandag kort na het middaguur een 16-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch opgepakt voor het bezit van een mogelijk vuurwapen. nieuwsbericht Mon, 17 Sep 2018 16:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/17/09-jongen-gepakt-met-wapen.html 2018-09-17T16:00:00Z Kort daarvoor kreeg hij op school ruzie met een andere leerling. In de buurt van Station 's-Hertogenbosch Oost leidde dat conflict tot een vechtpartij, waarbij de andere leerling gewond raakte aan zijn arm. Even later werd door de school in de buddyseat van zijn scooter het wapen gevonden en werd de politie gewaarschuwd. Het was niet geladen en ook de patroonhouder was leeg. Het wapen lijkt sterk op een echt vuurwapen, maar onderzoek moet uitwijzen of dit ook echt zo is.

]]>
De leerling werd op school aangehouden door gewaarschuwde agenten. De medeleerling doet later aangifte. De verdachte zit vast en wordt verhoord.

]]>
Agent met portofoon en andere communicatiemiddelen 51.69781620000001 5.303674799999953
's-Hertogenbosch - Gezocht - Eigenaar muntenverzameling en sieraden gezocht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/september/eigenaar-muntenverzameling-en-sieraden-gezocht.html Op 17 april jl. werd er een vuurwerkbom tot ontploffing gebracht bij een woning in Den Bosch. Tijdens die doorzoeking in de woning van de verdachte in Den Bosch, werden een muntenverzameling en twee ringen aangetroffen. verdachte Mon, 10 Sep 2018 12:41:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/september/eigenaar-muntenverzameling-en-sieraden-gezocht.html 2018-09-10T12:41:00Z De collega’s zijn op zoek naar de eigenaar of eigenaren daarvan. De twee mappen met daarin een muntenverzameling en twee ringen werden in beslag genomen.
We tonen u foto’s van de munten en de sieraden. Herkent u de muntenverzameling en/of de twee ringen, bent u de eigenaar of ken je de eigenaar, neem dan contact op met de politie.

]]>
]]>
51.69781620000001 5.303674799999953
Breda, Zeeland, Eindhoven, Kaatsheuvel. 's-Hertogenbosch - Uitzending Bureau Brabant maandag 10 september https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/5/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-10-september.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 10 september weer de hulp van de burgers bij het oplossen van enkele ernstig zaken, zoals inbraken en pinfraude. Maar ook zoeken we deze keer de eigenaar van een muntenverzameling en sieraden. Verder aandacht voor een aanslag met een handgranaat in Eindhoven. nieuwsbericht Wed, 05 Sep 2018 13:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/5/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-10-september.html 2018-09-05T13:54:00Z Breda - Kluis weggenomen na inbraak in een restaurant
In de vroege ochtend van donderdag 26 april 2018, werd ingebroken in een restaurant aan de Wilhelminastraat. Rond negen uur kwam de bedrijfsleidster binnen zag ze dat er was ingebroken in het kantoor. Bij de inbraak was een kluis met inhoud weggenomen. Het kantoor is aan de achterzijde van het pand. Dit was toen nog bereikbaar vanaf de Wilhelminasingel. Een deel van een schutting werd plat gelegd, waarna ze bij het raam van het kantoor kwamen. Het raam werd vernield, waarna men toegang had tot het kantoor. Een kluis werd weggenomen. In de kluis lagen onder andere een tablet en wat contant geld.

Wij tonen u camerabeelden van de inbraak en willen natuurlijk heel graag weten wie de daders herkent. Ook vragen we aandacht voor hun kleding en met name voor een jas met een opvallend kenmerk.

’s-Hertogenbosch - Eigenaar gezocht van een muntenverzameling en sieraden
Op 17 april jl. werd er een vuurwerkbom tot ontploffing gebracht bij een woning in Den Bosch. Tijdens die doorzoeking in de woning van de verdachte in Den Bosch, werden een muntenverzameling en twee ringen aangetroffen. De collega’s zijn op zoek naar de eigenaar of eigenaren daarvan. De twee mappen met daarin een muntenverzameling en twee ringen werden in beslag genomen.

We tonen u foto’s van de munten en de sieraden.
Herken je de muntenverzameling en/of de twee ringen, ben jij de eigenaar of ken je de eigenaar, neem dan contact op met de politie.

Kaatsheuvel - Diefstal van een portemonnee en frauduleus pinnen
Op dinsdag 27 maart jl. stond rond half drie een 79-jarige vrouw bij de ingang van Winkelcentrum Hoofdpoort in Kaatsheuvel. Twee vrouwen die naast haar stonden vroegen of ze geld kon wisselen. Ze pakte haar portemonnee en de vrouw deed deze even later weer terug in haar schoudertas. Enkele minuten later ontdekte ze dat de rits van haar tas open stond en dat haar portemonnee was gestolen. In de portemonnee zat o.a. de bankpas. Beide vrouwen waren toen al weg. Korte tijd later, werd er met deze bankpas gepind bij een bank in Waalwijk. De vrouw die pinde staat op beeld. Later werd ook nog een keer in Tilburg gepind. De totale buit bedroeg € 1.350,-.

Van de geldopnamen bij de banken in Waalwijk en Tilburg zijn beelden en wij horen graag wie de pinnende vrouw is.

Zeeland – Inbraak met geweldpleging in Zeeland
Op 22 maart 2018 rond 20.40 uur kwam een man thuis. Hij liep via zijn garage zijn tuin in. De tuin is helemaal afgesloten door een schutting. In de tuin was een deel van de tuinverlichting uitgeschakeld. De man zag toen dat er twee jongemannen in zijn tuin stonden. Hij werd direct door de beide mannen geslagen. Het slachtoffer sloeg nog terug maar werd flink mishandeld. Toen het slaan stopte zag hij dat beide belagers over de schutting klommen en verdwenen. Het slachtoffer had meerdere verwondingen en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Hij mocht later die avond weer naar huis.

Achter de woning bleek een slaapkamer raam op de eerste verdieping te zijn open gebroken. In de slaapkamer stonden twee laden open. Er werd niets vermist.

We kunnen u beelden uit de omgeving laten zien waar de vermoedelijke daders op staan. Wie herkent ze of heeft informatie over deze zaak? Is iemand in de omgeving misschien iets opgevallen?

Eindhoven – Handgranaat ontploft bij Sisha lounge
In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 augustus legt een man rond 3.00 uur een handgranaat neer bij de ingang van een sisha lounge aan de Leenderweg in Eindhoven. Er raakte gelukkig niemand gewond, maar het had heel anders kunnen aflopen.

We zoeken getuigen, maar we geven ook bewakingsbeelden vrij waarop de verdachte te zien is. Wie helpt ons in de zoektocht naar zijn identiteit?

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.5719149 4.768323000000009
Brabant - Oplospercentage Bureau Brabant zaken gestegen naar 39 procent https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/30/09-oplospercentage-bureau-brabant-zaken-gestegen-naar-39-procent.html Vandaag zijn we weer gestart met een nieuw seizoen van Bureau Brabant, hét regionale opsporingsprogramma. We blikten in de eerste aflevering terug op een paar memorabele politieonderzoeken die we succesvol hebben afgerond. Mede dankzij jullie tips hebben we het vorige seizoen in 39 procent van deze vaak moeilijke en complexe zaken verdachten aangehouden. Dat is een stijging van 5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. nieuwsbericht Mon, 03 Sep 2018 16:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/30/09-oplospercentage-bureau-brabant-zaken-gestegen-naar-39-procent.html 2018-09-03T16:00:00Z Iedere week keken er gemiddeld 200.000 mensen naar Bureau Brabant. Het vorige seizoen legden we jullie 152 zaken voor. In 59 zaken konden we één of meer aanhoudingen verrichten. Straatrovers, overvallers, geweldplegers, inbrekers, dieven, brandstichters… In totaal hebben we maar liefst 91 verdachten aangehouden. Dit aantal kan nog oplopen omdat sommige zaken nog volop in onderzoek zijn.

Natuurlijk vragen we ook dit seizoen weer jullie hulp bij het oplossen van nieuwe misdrijven. Deze zaken zijn terug te vinden op onze website: www.politie.nl/gezocht-en-vermist/bureau-brabant. Daar kunnen jullie tevens de videofragmenten bekijken en als je belangrijke informatie hebt: het tipformulier invullen. Bellen kan ook via de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Voor alle opgeloste zaken geldt: bedankt voor het meedenken! Blijf dat vooral in het komende seizoen ook doen.

]]>
51.69781620000001 5.303674799999953
Oss/'s-Hertogenbosch - Gestolen auto blijft achter na achtervolging https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/24/09-gestolen-auto-blijft-achter-na-achtervolging.html Twee verdachten hebben de gestolen auto waarin zij reden achter moeten laten na een achtervolging met de politie. Het tweetal is te voet gevlucht. Bij de achtervolging raakte een politiewagen beschadigd. nieuwsbericht Fri, 24 Aug 2018 09:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/24/09-gestolen-auto-blijft-achter-na-achtervolging.html 2018-08-24T09:52:00Z Collega’s zagen in Oss op de Graafsebaan een auto rijden en wilden deze controleren. Toen de bestuurder van de wagen de politie echter zag, ging deze er echter direct met hoge snelheid vandoor. Daarop werd door de collega’s de achtervolging ingezet. De verdachten reden de snelweg op richting ’s-Hertogenbosch en daarbij werden snelheden behaald tot ver boven de 200 kilometer per uur. De collega’s besloten daarop vanwege de veiligheid de achtervolging te staken.

]]>
Op aanwijzingen van medewerkers van de meldkamer kon een andere politiewagen de achtervolging weer hervatten op de snelweg A59 ter hoogte van ’s-Hertogenbosch. Hier namen de verdachten de afslag richting de Maaspoort. Kort daarna haakte nog een politiewagen aan. Ook de politiehelikopter, die in de omgeving was, werd ingezet. Tijdens achtervolging raakte één politiewagen beschadigd nadat hij in een bocht tegen een  stootband aan kwam. Uiteindelijk stopten de verdachten op de Tweede Haren en gingen er te voet vandoor. De collega’s hebben hen niet meer kunnen achterhalen.

]]>
De auto waar het tweetal in reed, bleek gestolen te zijn. Er is door de collega’s nog onderzoek gedaan in de omgeving waar de daders zijn gevlucht. De auto is in beslag genomen en er wordt nog verder onderzoek verricht.

]]>
Wegrijdende politieauto met zwaailicht in nacht 51.7465993 5.56261470000004
Eindhoven - Reactie politie Oost-Brabant op cao-acties in Eindhoven https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/22/09-reactie-politie-oost-brabant-op-acties-in-eindhoven-van-bonden-die-strijden-voor-een-betere-cao-politie.html Politie Oost-Brabant garandeert dat de wedstrijd PSV- BATE Borisov volgende week woensdag gewoon doorgaat. We zijn vanzelfsprekend in de binnenstad van Eindhoven aanwezig en houden toezicht op openbare orde en veiligheid. nieuwsbericht Wed, 22 Aug 2018 16:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/22/09-reactie-politie-oost-brabant-op-acties-in-eindhoven-van-bonden-die-strijden-voor-een-betere-cao-politie.html 2018-08-22T16:09:00Z Wel kan er door cao-acties op enkele plekken verkeershinder ontstaan en daarom adviseren wij mensen met klem op tijd richting het stadion te gaan.

]]>
Detailopname surveillancewagen 51.44164199999999 5.469722499999989