Alle berichten | Den Bosch | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/den-bosch.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Den Bosch nl Sun, 05 Jul 2020 11:30:34 GMT 2020-07-05T11:30:34Z nl 's-Hertogenbosch - Integrale actie in ’s-Hertogenbosch West tegen ondermijning https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/3/09-integrale-actie-in-s-hertogenbosch-west-tegen-ondermijning.html Samen met onze partners gemeente ’s-Hertogenbosch en de Douane maken wij ons sterk tegen ondermijning. 2 juli hielden wij daarom een grote handhavingsactie. Dat deden wij deze keer in de Bossche wijk West. De gemeente controleerde (op bestuurlijke basis) diverse bedrijven, woningen en horecagelegenheden en wij hielpen hen daarbij. Ook voerden wij samen met de Douane verkeerscontroles uit op verschillende locaties. nieuwsbericht Fri, 03 Jul 2020 09:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/3/09-integrale-actie-in-s-hertogenbosch-west-tegen-ondermijning.html 2020-07-03T09:35:00Z Resultaten actie
Er zijn 9 horecazaken en 6 bedrijven gecontroleerd. Bij 1 zaak is een aantal kilo tabak aangetroffen zonder dat daar de accijns over is betaald. Bij de bedrijven is onder andere geconstateerd dat er op 2 plekken illegaal gewoond werd door in totaal 9 personen. Een bedrijf is een last onder dwangsom opgelegd. Het andere pand is direct gesloten vanwege brandgevaar. In 2 woningen is een hennepkwekerij aangetroffen. In beide gevallen werd illegaal stroom gebruikt. Enexis gaat met deze fraude aan de slag.  

Ook zijn er personen gecontroleerd waarvan bleek dat zij onterecht een bijstandsuitkering ontvingen. Beide kwesties onderzoekt de Weener XL.
De politie heeft 5 aanhoudingen verricht. 3 voor drugsbezit, 1 voor het rijden onder invloed en 1 voor bedreiging van een agent. In totaal zijn er 35 proces-verbalen uitgeschreven, waarvoor 4 voor het rijden zonder rijbewijs.

Burgemeester Jack Mikkers: “’s-Hertogenbosch staat voor gastvrijheid. Daar hoort ook bij dat inwoners hier prettig en veilig moeten kunnen wonen. Met elkaar hebben we daarvoor in Nederland spelregels (wet- en regelgeving). Iedereen weet wat mag, en niet. Deze regels helpen ons te zorgen voor een veilige samenleving. Waarin ruimte is en gelijke kansen voor iedereen. Gelukkig delen bijna alle inwoners die spelregels. Degene die ze moedwillig overtreden pakken we samen met politie, Openbaar Ministerie en andere veiligheidspartners, hard aan. Ik tolereer geen gedrag dat zorgt voor ontwrichting, angst en onrust voor andere inwoners.”

Samen sterk tegen ondermijning
In Oost Brabant werken gemeenten, politie, belastingdienst en Openbaar Ministerie samen om de veiligheid en leefbaarheid te bewaken. We willen dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt. Eventuele ondermijnende activiteiten pakken we als één overheid aan. Zo kunnen we vanuit diverse bevoegdheden ondermijnende criminaliteit aan pakken. Denk aan strafrechtelijke, bestuursrechtelijke en fiscale maatregelen.

Soms krijgen wij concrete signalen en vermoedens van het structureel overtreden van wet- en regelgeving, zoals bijvoorbeeld illegale bewoning of (het faciliteren van) handel in verdovende middelen zoals hennepteelt. Dan is het aan de samenwerkende overheid om dit te controleren en bij constatering van misstanden op te treden.

Achter de schermen werken alle overheidspartners daar hard aan. Meestal is dat voor het publiek vrij onzichtbaar. Behalve op een actiedag zoals deze.

]]>
51.69781620000001 5.3036748
Sneek - Verdachten aangehouden voor sloepdiefstallen https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/18/01-verdachten-aangehouden-voor-sloepdiefstallen.html De politie in Sneek heeft woensdag 17 juni drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van meerdere vaartuigen. Agenten verrichten op meerdere plaatsen in Nederland doorzoekingen en namen daarbij een sloep en twee personenauto’s in beslag. nieuwsbericht Thu, 18 Jun 2020 13:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/18/01-verdachten-aangehouden-voor-sloepdiefstallen.html 2020-06-18T13:11:00Z Het onderzoek richt zich op de diefstal van negen sloepen met een totale waarde van ongeveer driehonderd duizend euro. Daarvan zijn er nu twee opgespoord, naar de overige zes zijn we nog op zoek. De sloepen werden de afgelopen maanden gestolen in Friesland, Zuid- en Noord-Holland, Utrecht en Overijssel.

]]>
Eén van de zaken werd op dinsdag 2 juni behandeld in Opsporing Verzocht. Het betrof een zaak uit Kampen die diverse tips, maar ook meerdere aangiften opleverde. Hiermee kon het onderzoeksteam verder rechercheren. Door de combinatie van de tips naar aanleiding van de uitzending, informatie uit een eerder onderzoek en het feit dat de inbeslaggenomen sloep zeer recent in Jutrijp was gestolen, kwam de politie de verdachten op het spoor. Hierdoor zijn 17 juni een man van 60 uit Oss, en een 53-jarige man en een 16-jarige jongen uit Den Bosch in Den Bosch aangehouden. Zij zitten nog vast en worden verhoord. De recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

]]>
Er zijn nu dus inmiddels twee sloepen opgespoord en in beslag genomen. Deze sloepen waren omgekat, wat inhoudt dat ze werden voorzien van een ander identificatieplaatje en -nummer. In de zaken die het team nu in behandeling heeft zijn nog zes sloepen spoorloos. In het onderzoek is samengewerkt met andere eenheden en met de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid.

]]>
Naar de gestolen sloepen wordt gezocht. Dat gebeurt zowel online als op de vaarwegen en in havens. We werken hierbij samen met diverse instanties, maar vragen ook aan booteigenaren om alert te zijn. Ziet u iets verdachts online of op het water? Geef deze informatie dan aan ons door, via 0900 8844 of anoniem op 0800 7000.

]]>
Verdachten aangehouden voor sloepdiefstallen 53.03374759999999 5.6556473
Den Bosch - Gezocht - Zware mishandeling tijdens carnaval https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/juni/09-zware-mishandeling-tijdens-carnaval.html Wie herkent de jongens op de beelden die een zware mishandeling op hun geweten hebben? verdachte Thu, 18 Jun 2020 12:50:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/juni/09-zware-mishandeling-tijdens-carnaval.html 2020-06-18T12:50:00Z Tijdens carnaval, in de nacht van vrijdag op zaterdag 22 februari, wordt een jongen in een café aan de Korte Putstraat mishandeld. Er ontstaat een ruzie tussen meerdere jongeren. We zoeken twee jongens die tijdens de ruzie een kopstoot en flinke klappen uitdelen. Het slachtoffer, een 18-jarige jongen, zakt in elkaar en raakt enkele keren buiten bewustzijn. Hij loopt een hersenschudding op en een gebroken neus, het gaat inmiddels beter met hem. Help ons de daders van dit zinloze geweld te vinden!

]]>
]]>
51.687605 5.305933700000001
Den Bosch, Tilburg, Boxtel, Roosendaal - QR-code fraude en mishandelingen in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/18/09-qr-code-fraude-en-mishandelingen-in-bureau-brabant.html In de uitzending van Bureau Brabant van maandag 22 juni vragen we de aandacht voor QR-code fraude. Maar ook zoeken we de daders van twee mishandelingen en een agressieve winkeldief. nieuwsbericht Thu, 18 Jun 2020 09:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/18/09-qr-code-fraude-en-mishandelingen-in-bureau-brabant.html 2020-06-18T09:56:00Z Zware mishandeling tijdens carnaval
Den Bosch - Tijdens carnaval, in de nacht van vrijdag op zaterdag 22 februari, wordt een jongen in een café aan de Korte Putstraat mishandeld. Er ontstaat een ruzie tussen meerdere jongeren. We zoeken twee jongens die tijdens de ruzie een kopstoot en flinke klappen uitdelen. Het slachtoffer, een 18-jarige jongen, zakt in elkaar en raakt enkele keren buiten bewustzijn. Met het slachtoffer gaat het inmiddels weer goed, maar de daders zijn nog niet gepakt. Help mee ze te vinden!

Twee winkeldiefstallen, waarvan 1 met geweld
Boxtel – Dezelfde dader pleegt twee keer op één dag, op maandag 27 april, een winkeldiefstal bij een supermarkt. Hij laadt zijn rugzak vol, behalve één artikel. De tweede keer krijgt een medewerkster argwaan en spreek hem aan. Dan trekt hij een mes, bedreigd twee medewerkers en gaat er vandoor. Wie (her)kent hem van de bewakingsbeelden?  

Mishandeling in een discotheek
Roosendaal – We tonen beelden uit een discotheek in Roosendaal. Tijdens een opstootje gooit een man een glas tegen de rug van een andere bezoeker. Een tweede man gooit ook een glas. Tegen het achterhoofd van het slachtoffer. Die twee getinte mannen van zo’n 20, 25 jaar zoeken we. Ze staan op beeld en die laten we aan u zien.

QR-code fraude
Tilburg - We zoeken de daders van vier QR-code fraudes in Tilburg. We tonen beelden van mannen die iemands telefoon wisten te hacken en zo geld van een rekening te stelen. En ook mannen bij het station in Tilburg hebben op die manier iemand opgelicht. Ook tonen we beelden van mannen die ervan verdacht worden een taxichauffeur in Tilburg te hebben opgelicht. Tenslotte nog opnames bij het station in Tilburg. Het slachtoffer dacht iemand te helpen, maar werd door drie man opgelicht. Totale schade in alle zaken: duizenden euro’s! Kijk of u misschien een of meerdere daders herkent!

Werkwijze bij QR-code fraude
Meestal werden de slachtoffers om hulp gevraagd. Om een klein bedrag voor te schieten voor het afrekenen van een parkeerkaartje, het opladen van een OV-chipkaart, het betalen van een treinkaartje of het afrekenen van een taxirit. Als slachtoffer zijn/haar betaal app opent, neemt dader telefoon over en doet alsof hij zijn bankrekening intoets. In werkelijkheid opent hij QR-code in de app, die hij met zijn eigen telefoon scant. Meestal heeft dader toegangscode al afgekeken of het slachtoffer let in de verwarring niet op. Gevolg: oplichter krijgt toegang tot de betaalapp van slachtoffer met alle gevolgen van dien.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.69781620000001 5.3036748
Den Bosch - Gezocht - Wie herkent deze insluiper? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/juni/wie-herkent-deze-insluiper.html Deze man heeft bij diverse horecazaken in Den Bosch en bij een in Maastricht geld uit de kluis gestolen. verdachte Thu, 18 Jun 2020 08:05:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/juni/wie-herkent-deze-insluiper.html 2020-06-18T08:05:00Z Vorig jaar sloop hij bij twee café's naar binnen en haalde geld uit de kluizen. Later bleek hij hetzelfde te hebben gedaan bij een café in Maatricht. We sluiten dan ook niet dat deze man nog steeds (landelijk) actief is. Hij staat duidelijk op de beelden. 

]]>
Wie herkent hem? 

]]>
]]>
51.69781620000001 5.3036748
's-Hertogenbosch - Vijf aanhoudingen na gewelddadig burenconflict https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/14/09-vijf-aanhoudingen-na-gewelddadig-burenconflict.html De politie startte zaterdagavond 13 juni een onderzoek na een uit de hand gelopen burenconflict aan de Orthen in ’s-Hertogenbosch. Tijdens het conflict werd een voordeur vernield en raakte iemand gewond. nieuwsbericht Sun, 14 Jun 2020 14:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/14/09-vijf-aanhoudingen-na-gewelddadig-burenconflict.html 2020-06-14T14:58:00Z Via 112 kwam zaterdagavond rond 20.00 uur een melding binnen dat er werd gevochten op de Orthen in Den Bosch. Kort daarna kwam er een melding overheen van een schietincident. Agenten gingen poolshoogte nemen en vonden geen aanwijzingen dat er geschoten was.

]]>
In een langlopend burenconflict zou de vlam in de pan zijn geslagen. Buurtbewoners zouden zijn belaagd door een aantal personen die met onder meer ijzeren staven en een riek naar de woning kwamen en de voordeur hadden vernield. Ook raakte de partner van de belaagde buurtbewoonster gewond, nadat hij met een riek werd geraakt. De man werd in het ziekenhuis behandeld hieraan en mocht daarna weer naar huis.

]]>
De politie hield zaterdagavond op de Orthen direct een 26-jarige Bosschenaar en een 48-jarige vrouw uit Den Bosch aan. Zondag meldden zich nog drie mannen, waaronder een bewoner van de Orthen en twee Bosschenaren van 21 en 52 jaar. In totaal zitten nu vijf verdachten vast. We onderzoeken wat hun aandeel is geweest bij de ongeregeldheden.

]]>
bewaker in cellenblok 51.69781620000001 5.3036748
Rosmalen - Gezocht - Brandstichting in Rosmalen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/juni/09-brandstichting-in-rosmalen.html Op donderdag 16 april, tussen 18.30 uur en 23.15 uur, wordt er een geparkeerde auto in de Herman Moerkerklaan in brand gestoken. Op de beelden is te zien dat er een witte Skoda naast gaat staan. De bijrijder legt vervolgens iets brandends op de geparkeerde auto. verdachte Mon, 08 Jun 2020 10:20:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/juni/09-brandstichting-in-rosmalen.html 2020-06-08T10:20:00Z Een paar minuten later vat de auto vlam. Hij brandt volledig uit.

]]>
Wie hangt er uit het raam van de witte Skoda? Waar is die auto nu? Weet u wie er achter deze brandstichting zit? Of misschien heeft u iets gezien en kunt u meer zeggen over de witte Skoda? Iets doorgeven kan via de website en de tiplijn en natuurlijk ook anoniem via 0800 7000!

 

]]>
]]>
51.6945534 5.3452825
Oudheusden, Breda, Rosmalen, Mariahout, Terheijden - Brandstichtingen, diefstallen en een overval op een juwelier in de aankomende uitzending van Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/3/brandstichtingen-diefstallen-en-een-overval-op-een-juwelier-in-de-aankomende-uitzending-van-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 8 juni uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven, zoals bij meerdere brandstichtingen in Oudheusden, Rosmalen en Mariahout. Ook sloegen dieven hun slag in Breda en tonen wij beelden van een heftige overval bij een juwelier in Terheijden. nieuwsbericht Wed, 03 Jun 2020 11:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/3/brandstichtingen-diefstallen-en-een-overval-op-een-juwelier-in-de-aankomende-uitzending-van-bureau-brabant.html 2020-06-03T11:39:00Z Op vrijdag 10 april worden de bewoners van een woning aan de Everardus van Gochstraat rond half drie ’s nachts ineens wakker van gebonk op de deur. Wat blijkt, het is de politie vanwege een autobrand. Ook de brandweer is er inmiddels bij. De auto brandt helemaal uit en er blijft maar weinig van over. De brandweer had de slangen nog niet opgeruimd of er bleek een tweede brand. Achter het huis van de bewoner, in de schuur. Met name die tweede brand was levensgevaarlijk. Het scheelde weinig of de brand was overgeslagen op het huis. Beide branden zijn aangestoken. Zeer waarschijnlijk door een en dezelfde dader. En die dader hebben we op beeld.

]]>
Op donderdag 16 april, tussen 18.30 uur en 23.15 uur, wordt er een geparkeerde auto in de Herman Moerkerklaan in brand gestoken. Op de beelden is te zien dat er een witte Skoda naast gaat staan. De bijrijder legt vervolgens iets brandends op de geparkeerde auto. Een paar minuten later vat de auto vlam. Hij brandt volledig uit.

]]>
Tijdens de uitzending tonen wij een, nu nog onherkenbare, foto van een verdachte van een diefstal. Als hij zich niet binnen een week bij de politie meldt, dan zal hij in de volgende uitzending herkenbaar in beeld worden gebracht.

]]>
In de nacht van zaterdag 5 oktober op zondag 6 oktober liep het tijdens een stapavond in Breda goed uit de hand. Bij een horecagelegenheid aan de Visserstraat kreeg een 21-jarige man uit het niets een bierglas in zijn gezicht. Hij moest voor verdere behandeling naar het ziekenhuis. Ook deze man staat duidelijk op beeld. Wij laten hem nu nog onherkenbaar zien, maar als hij zich niet binnen een week meldt staat ook hij volgende week herkenbaar op beeld.

]]>
Op vrijdagavond 22 mei 2020 woedde er een woningbrand aan de Meerven. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, zagen zij dat de vlammen al boven het dak van de woning uitkwamen. De bewoners van de brand lagen ten tijde van de brand te slapen en zijn gelukkig op tijd wakker gemaakt door oplettende getuigen die bij toeval langs kwamen. Er blijkt sprake van een brandstichting. De verdachte staat op beeld!

]]>
Vrijdagmiddag 28 februari, rond 16.00 uur, wordt juwelier Boeren aan de Raadshuisstraat in Terheijden overvallen. Twee overvallers, waarvan eentje met pistool, komen de zaak binnen. Een van de overvallers slaat de vitrines aan diggelen, de tweede loopt door naar kantoor achterin in de zaak. Daar worden drie medewerkers bedreigd en vastgehouden. We tonen tijdens de uitzending een reconstructie van dit heftige incident.

 

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.6443817 4.751238600000001
Rosmalen/'s-Hertogenbosch - Twee verdachten schietincident aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/1/09-twee-verdachten-schietincident-aangehouden.html De politie hield maandag rond 01.50 uur twee verdachten aan in ’s-Hertogenbosch. De mannen worden er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietincident eerder die nacht aan de Lucas Gasselstraat in Rosmalen. De twee Bosschenaren, 24 en 39 jaar oud, zijn de cel ingegaan voor verder onderzoek. nieuwsbericht Mon, 01 Jun 2020 08:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/1/09-twee-verdachten-schietincident-aangehouden.html 2020-06-01T08:04:00Z Maandag rond 01.00 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er was geschoten bij een woning in Rosmalen. Niemand raakte gewond bij het incident. Vermoedelijk heeft het schietincident te maken met een langer lopend conflict tussen twee families. De politie doet onderzoek naar wat er is gebeurd. Heeft u informatie die kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

]]>
Politieagent met portofoon 51.6981189 5.3496413
's-Hertogenbosch - Aanhouding drugdealer 's-Hertogenbosch https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/28/aanhouding-drugdealer-s-s-hertogenbosch.html Een succesvolle actie heeft gisterenavond geresulteerd in de aanhouding van een 25-jarige man uit ’s-Hertogenbosch die wij verdenken van bezit en handel in harddrugs. nieuwsbericht Thu, 28 May 2020 18:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/28/aanhouding-drugdealer-s-s-hertogenbosch.html 2020-05-28T18:02:00Z Al enige tijd bestonden er vermoedens dat deze persoon zich bezighield met het dealen in verdovende middelen. Deze vermoedens werden deels ingegeven door een Meld Misdaad Anoniem (M.)- melding.

Gisterenavond is onze verdachte op heterdaad betrapt bij het dealen van verdovende middelen.

Na zijn aanhouding is zijn handelsvoorraad, de auto waarvan hij gebruik maakte en diverse goederen die bestemd waren voor het plegen van het feit, in beslag genomen. Ook is er (dure) kleding aangetroffen en “afgepakt” zodat misdaad niet loont. En de verdachte? Die is ingesloten en zal worden verhoord.

Meld Misdaad Anoniem (M.) is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Jouw anonimiteit staat hierbij altijd centraal. Je meldt bij M. over bijvoorbeeld moord, mishandeling, overvallen, drugs, brandstichting, wapen- of mensenhandel. Zo lever je een bijdrage aan de veiligheid in jouw eigen omgeving.

Ook anoniem melden? M. 0800-7000

 

 

]]>
51.69781620000001 5.3036748
Den Bosch - Gezocht - Slinks duo steelt van winkelende dame https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/mei/09-slinks-duo-steelt-van-winkelende-dame.html Deze man en vrouw worden ervan verdacht een 64-jarige vrouw te hebben bestolen van haar pinpas. verdachte Fri, 15 May 2020 11:56:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/mei/09-slinks-duo-steelt-van-winkelende-dame.html 2020-05-15T11:56:00Z Het slachtoffer deed haar boodschappen in winkelcentrum De Helftheuvelpassage. Vermoedelijk is bij het afrekenen haar pincode afgekeken. Daarna is ze gevolgd door het duo en aangesproken door de vrouwelijke verdachte. Daarna treft het slinkse duo elkaar weer en wordt er direct een paar honderd euro van de vrouw haar rekening gepind. 

Hoewel het even geleden is dat deze diefstal plaatsvond, vragen we toch jullie hulp. We sluiten namelijk niet uit dat deze verdachten nog steeds actief zijn!

]]>
Wie herkent dit duo? 

]]>
]]>
51.69781620000001 5.3036748
Maasdriel - Invallen na onderzoek en tips over hennepteelt en -handel https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/13/02-invallen-na-onderzoek-en-tips-over-hennepteelt-en--handel.html Rond de honderd agenten waren dinsdag op de been om op negen plekken te zoeken naar bewijsmateriaal in een onderzoek naar hennepteelt en handel. Al geruime tijd loopt er al een onderzoek naar deze vorm van ondermijnende criminaliteit. Het onderzoek werd mede mogelijk door anonieme meldingen die bij de politie binnenkwamen. In totaal zijn vijf loodsen en drie woningen in de gemeente Maasdriel doorzocht en een woning in Den Bosch. nieuwsbericht Wed, 13 May 2020 11:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/13/02-invallen-na-onderzoek-en-tips-over-hennepteelt-en--handel.html 2020-05-13T11:23:00Z Bij de zoekingen zijn voertuigen met daarin verborgen ruimtes en gegevensdragers in beslaggenomen. Ook zijn in de panden verborgen ruimtes ontdekt en technische middelen om anderen, criminelen of politie/justitie, in de gaten te houden. Ook zijn meerdere kluizen ontdekt waarvan de inhoud nog onbekend is. Verder zijn veel gegevensdragers in beslaggenomen en opvallend veel autosleutels en afstandsbedieningen. Mogelijk dat op een later moment aanhoudingen volgen.

]]>
Tijdens de doorzoekingen van dinsdag is bewijs verzameld voor het verdere onderzoek. Met deze actie hopen politie en justitie de criminele de hennephandel in de Bommelerwaard te verstoren.

]]>
Burgemeester Van Kooten van Maasdriel: ‘Ik ben blij om te horen dat er inwoners van onze gemeente zijn die anoniem tips over criminelen doorgeven. Want het is niet normaal dat er hennep geteeld en verhandeld wordt. Onze maatschappij wordt hierdoor verziekt. Criminelen verdienen niet alleen op een oneerlijke manier hun geld, ze gebruiken vaak ook veel geweld en zetten mensen onder druk. Ik roep iedereen daarom op om dit soort zaken te blijven melden. Zoals je ziet treden politie en justitie hard op als er voldoende signalen binnenkomen. Samen kunnen we deze vorm van ondermijning aanpakken.’

]]>
De productie en handel in hennep is een zwaar ondermijnende activiteit. Criminelen die zich hiermee bezig houden gebruiken vaak geweld en zetten mensen onder druk. Illegale winsten worden witgewassen, daarmee wordt de legale economie ondermijnd. Politie en justitie treden daarom hard op tegen deze vormen van criminaliteit.

]]>
Invallen na onderzoek en tips over hennepteelt 51.7689071 5.3233045
's-Hertogenbosch - Man opnieuw aangehouden voor crossmotor ongeval Churchilllaan https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/12/09-man-opnieuw-aangehouden-voor-crossmotor-ongeval-churchilllaan.html Donderdagavond 7 mei werd een 20-jarige inwoner van Den Bosch voor de tweede keer aangehouden voor dezelfde zaak. Het gaat om zijn vermoedelijke betrokkenheid bij het ongeval op de Churchilllaan op 10 juni 2019, waarbij een vrouw zwaar gewond raakte. De man is maandag aan de rechter commissaris voorgeleid en blijft voorlopig vast zitten. nieuwsbericht Tue, 12 May 2020 08:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/12/09-man-opnieuw-aangehouden-voor-crossmotor-ongeval-churchilllaan.html 2020-05-12T08:18:00Z Deze verdachte werd op woensdag 26 februari al een keer aangehouden voor dit feit, maar enkele dagen weer vrijgelaten omdat er op dat moment onvoldoende gronden waren om hem nog langer vast te houden. Hij bleef wel steeds verdachte. Onder andere een aangetroffen petje was naar het NFI gestuurd voor onderzoek. Recent bleek dat daarin het DNA van de Bosschenaar zat. Ook werd zijn DNA op de achtergelaten motor gevonden, wat voldoende reden was om hem opnieuw aan te houden. De man wordt er van verdacht de, eerder gestolen, crossmotor te hebben bestuurd. Al eerder werd een verdachte opgepakt voor de heling van deze motor.

Zwaar gewond
Een 40-jarige vrouw raakte op 10 juni 2019 ernstig gewond nadat zij werd aangereden door een crossmotor op de Churchilllaan in ‘s-Hertogenbosch. De vrouw liep destijds meerdere botbreuken op en lag enige tijd in het ziekenhuis. De crossmotor bleef achter en de bestuurder is weggevlucht zonder zich om de vrouw te bekommeren. Het slachtoffer is inmiddels door de recherche geïnformeerd over de aanhouding van de Bosschenaar.

]]>
Transportboeien op politieauto 51.69681480000001 5.2596927
's-Hertogenbosch - Man spuugt agente in het gezicht en verzet zich tegen aanhouding https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/28/man-spuugt-agente-in-het-gezicht-en-verzet-zich-tegen-aanhouding.html Maandagmiddag is een 21-jarige man zonder vaste woon – of verblijfplaats aangehouden. De man had wapens bij en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Ook spuugde hij een agente tegen het gezicht. Bij de man is een coronatest afgenomen op basis van de nieuwe Tijdelijke Wet COVID-19. nieuwsbericht Tue, 28 Apr 2020 19:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/28/man-spuugt-agente-in-het-gezicht-en-verzet-zich-tegen-aanhouding.html 2020-04-28T19:13:00Z Melding 
Rond 19.00 uur op maandag 27 april werden agenten naar een supermarkt op de Rompertpassage in Den Bosch gestuurd. Er was een man in de winkel die eerder die week een andere klant met een ploertendoder bedreigde. Het personeel van de supermarkt was nu van plan om voor die bedreiging een winkelverbod aan de man uit te reiken. Uit angst voor de agressieve man schakelden zij de politie in. De politiemensen gingen buiten de winkel in gesprek met de man met de bedoeling om zijn identiteit vast te stellen. De man kon zelfs nadat de politie hem vorderde dat te doen geen geldig ID-bewijs laten zien. De agenten besloten de man aan te houden omdat hij zich niet kon identificeren.

Achtervolging 
De 21-jarige man duwde op dat moment een winkelwagentje met kracht naar de politie en rende vervolgens hard weg richting het Rompertpark. Met hulp van een beveiliger van het winkelcentrum en een andere politieman werd de 21-jarige verdachte op de Hambakendreef aangehouden.

Wapenbezit en verzet
De agenten sommeerden hem om eventuele wapens uit te leveren. Omdat de man vluchtte en eerder iemand bedreigde met een wapen. De verdachte overhandigde vervolgens een ploertendoder en een busje pepperspray aan de politiemensen.

Toen de politie hem in de boeien wilde plaatsen verzette de man zich daar fel tegen. Hij probeerde zich onder andere met zijn voeten af te zetten tegen een politieauto. Er was een vriendin bij van de verdachte die hem probeerde te kalmeren. Toen zij een op een joint lijkende sigaret tussen de lippen van de man stak werd zij door een agente bij de politieauto weggehaald.

Spugen richting gezicht agente
De man spuugde de joint vervolgens met kracht richting het gezicht van de vrouwelijke agent. Hij stond op dat moment ongeveer 60 centimeter van de politieagente vandaan. De joint raakte het gelaat van de agente gelukkig niet. De man bleef zich tot in het politiecellencomplex verzetten. Hij probeerde zich voortdurend met kracht los te rukken en nam in het cellencomplex zelfs een gevechtshouding aan.

Vervolgonderzoek
Tegen de man wordt dossier opgemaakt voor het spugen, het verzetten tegen zijn aanhouding en het wapenbezit. Na zijn verhoor is de man in vrijheid gesteld maar meteen ook weer aangehouden. Hij stond namelijk gesignaleerd voor diverse openstaande gevangenisstraffen.

Aangifte
De politieagente doet aangifte van (poging tot) zware mishandeling. Het kan niet worden uitgesloten dat het speeksel van de man door het spugen in contact is gekomen met het slijmvlies van de ogen en neus van de vrouwelijke agent. Ze stonden immers ook op zeer korte afstand tot elkaar, ruim binnen de veilige afstand van anderhalve meter. Door de spugende overdracht van het speeksel van de man  is de kans op besmetting met het coronavirus aanwezig.

Nieuwe wet voor afnemen coronatest
De Tijdelijke Wet COVID-19 is afgelopen vrijdag 24 april ingegaan. Daardoor is corona toegevoegd aan de lijst van ernstig besmettelijke ziekten. In het geval van een misdrijf waarbij blijkt dat besmetting kan hebben plaats gevonden, zoals in deze zaak, kan de verdachte worden bevolen om celmateriaal af te staan voor een coronatest. Dit maakt het mogelijk om een verdachte verplicht wangslijm/celmateriaal af te laten staan om vast te stellen of hij drager is van het coronavirus.  De test is bij deze verdachte afgenomen. Of de verdachte daadwerkelijk besmet is met het coronavirus wordt nu verder onderzocht.
 

]]>
51.7122852 5.313169299999999
's-Hertogenbosch - Onderzoek geweldsincident Oude Vlijmenseweg https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/23/09-onderzoek-geweldsincident-oude-vlijmenseweg.html Na het voorlopige onderzoek naar het geweldsincident op de Oude Vlijmenseweg van afgelopen woensdagochtend zijn de drie verdachten, een vader en twee zonen, vanmiddag in vrijheid gesteld. Er waren geen gronden meer om hen langer vast te houden. Ze worden verdacht van mishandeling en bedreiging en worden hiervoor door het Openbaar Ministerie vervolgd. nieuwsbericht Thu, 23 Apr 2020 14:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/23/09-onderzoek-geweldsincident-oude-vlijmenseweg.html 2020-04-23T14:59:00Z Woensdag gingen enkele politiemensen samen met medewerkers van de gemeente en Enexis aan de deur bij de betreffende familie aan de Oude Vlijmenseweg. Onder andere een zogeheten netwerkmeting deed vermoeden dat in het pand een hennepkwekerij aanwezig zou kunnen zijn. De controle liep ter plaatse uit de hand en ontaardde in een stevig geweldsincident tussen de bewoners en politiemensen. Van dit incident was op internet een filmpje te zien, wat een deel van de gebeurtenissen toonde. “Wij hebben de beelden natuurlijk ook gezien en realiseren ons dat die heftig kunnen overkomen”, zegt Rob van Mourik, lid van de teamleiding van het basisteam Den Bosch. “Maar we willen graag benadrukken dat op de beelden niet alles is te zien wat er is gebeurd. We zien dat collega’s geweld gebruiken, maar wat we niet zien is dat daaraan voorafgaand ook geweld is gebruikt tegen deze politiemensen. Twee van onze collega’s werden zowel in als buiten de woning geslagen en bedreigd.”

]]>
Toen de opsporingsambtenaren aan de deur stonden werd er, ondanks kloppen en bellen, niet open gedaan. Omdat duidelijk was dat er wel mensen binnen waren en de politie een machtiging had om naar binnen te gaan, werd de voordeur op een professionele manier geopend. Meteen stond één van de zonen bij de collega’s voor hun neus en hem werd het doel van de komst verteld. Een politieman en een medewerker van de gemeente kregen vrije doorgang om het geplande onderzoek in de woning uit te voeren. Zij gingen daartoe naar de bovenverdieping van het huis.

]]>
Kort daarna arriveerde de ouders bij de woning, waarvan vader meteen mondeling weerstand bood tegen de aanwezigheid van de agenten. Ook de zonen en moeder bemoeiden zich met de situatie en uiteindelijk sloeg de vlam in de pan. Over en weer vielen klappen, zowel binnen als buiten de woning. Nadat de situatie onder controle was, liep een van de verdachten weg. Hij kon snel worden achterhaald en aangehouden. De vader van het gezin werd aangehouden nadat hij een agent met de dood bedreigde.

]]>
“Het onderzoek naar dit voor alle partijen heftige incident is voor nu afgerond en de officier van justitie ziet voldoende gronden om de drie mannen te vervolgen. Onze collega’s hebben onder lastige omstandigheden hun werk moeten doen, maar zijn uiteindelijk tot de aanhouding van de verdachten kunnen komen, “ zegt het lid van de Bossche teamleiding. “Geweld tegen politiemensen wordt nooit getolereerd en daartegen treden wij op. Wij betreuren het dat we daarbij zelf geweld hebben moeten gebruiken, maar wij evalueren steeds onze inzetten en het gebruik van geweld. Dat is deze keer niet anders.”

]]>
man wordt geboeid afgevoerd 51.69194950000001 5.2797029