Alle berichten | Deurne | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/deurne.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Deurne nl Tue, 19 Oct 2021 12:38:18 GMT 2021-10-19T12:38:18Z nl Deurne - Gezamenlijke controle ondermijning buitengebied Deurne https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/17/09-gezamenlijke-controle-ondermijning-buitengebied-deurne.html De politie en de gemeente Deurne hebben woensdag in gezamenlijkheid bezoeken gebracht aan bewoners in het buitengebied om in gesprek te gaan over ondermijnende criminaliteit. De weerbaarheid die er is, willen we daarmee versterken. Dat doen we preventief en repressief. We gingen in gesprek met bewoners en ondernemers. Thu, 17 Jun 2021 11:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/17/09-gezamenlijke-controle-ondermijning-buitengebied-deurne.html 2021-06-17T11:15:00Z Op woensdag 16 juni 2021 is een team van de politie samen op pad gegaan met medewerkers van de gemeente Deurne. Tientallen adressen in het buitengebied werden bezocht. Daarbij zijn geen grote misstanden aan het licht gebracht.

Bewoners of gebruikers van de panden reageerden positief. Het gesprek met bewoners en gebruikers van diverse panden is aangegaan om te waarschuwen voor ondermijnende criminaliteit in het buitengebied. Ook zijn ze geattendeerd  op contactmogelijkheden om criminaliteit te melden al dan niet anoniem. De signalen van ondermijning zijn er, maar weerbaar is men ook.

Haitske de Veen, Teamchef Basisteam Peelland: ‘Het is nodig onze ogen en oren open te hebben voor signalen voor deze vorm van criminaliteit. Weet dat criminelen actief zijn in het buitengebied en misbruik willen maken van jouw pand. Ga er niet op in. Herken ondermijning en maak melding.’

Greet Buter, Burgemeester Deurne: ‘In de gemeente Deurne moet iedereen veilig kunnen wonen en ondernemen. Samen kunnen we een vuist maken tegen criminele invloeden in het buitengebied. Een actiedag als deze maakt ons buitengebied weerbaarder en alerter.’

Ondermijnende criminaliteit, wat is dat eigenlijk?

De exacte definitie is moeilijk in één zin samen te vatten, maar grofweg betekent het de vermenging van onderwereld en bovenwereld. Praktijkvoorbeelden zijn er genoeg: De buurman die wiet verbouwt op zijn zolder. De landbouwer die een schuur verhuurt waarin een drugslab wordt ingericht. Vaten giftig afval die in de natuur worden gedumpt. Mensenhandelaren die hun slachtoffers dwingen tot prostitutie. Maar ook overlast gevende hangjongeren op een pleintje die ervoor zorgen dat omwonenden geen aangifte durven te doen

Je kunt maar één keer nee zeggen!

De afgelegen ligging van het buitengebied is aantrekkelijk voor criminelen en bieden bijvoorbeeld veel geld om een loods of schuur te huren. Het snelle, contante geld kan misschien aantrekkelijk zijn, maar je loopt grote risico’s als er illegale activiteiten in jouw pand plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan flinke schade aan je pand, zoals doorgebroken muren, gaten in het dak en water- en brandschade. Maar ook draai jij vaak op voor de kosten van illegaal afgetapte elektriciteit of het opruimen van de aangetroffen kwekerij of het drugslaboratorium. Met een beetje pech sluit de burgemeester ook nog jouw pand. Bedenk altijd: je kunt maar één keer nee zeggen!

Komen er mensen ongevraagd op je erf?

  • Noteer kentekens, maak foto’s en onthoud hoe de mensen eruitzien.
  • Vraag rond in de omgeving: wie kent ze? Zijn ze ook al bij de buren geweest?
  • Overleg met de wijkagent.
  • Waarschuw de WhatsApp-groep van de buurt.

Wil je je woning, bedrijfspand, schuur, stal of loods verhuren?

  • Accepteer nooit contante betalingen, laat huur betalen via de bank.
  • Vraag om het originele identiteitsbewijs en maak een foto/kopie.
  • Is de huurder een bedrijf? Vraag bij de KVK gegevens op of kijk of het bedrijf een website heeft.
  • Is de huurder geen bedrijf maar ergens in dienst? Dan kun je vragen om een werkgeversverklaring en bel je de werkgever ter controle.
  • Maak goede afspraken met de huurder en leg deze vast

En als je het niet vertrouwt?

Zie je verdachte situaties in jouw omgeving of ben je benaderd door criminelen? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan bij Meld Misdaad Anoniem  via 0800-7000 of op www.meldmisdaadanoniem.nl. Ga er in geen geval zelf op af!

 

 

]]>
51.46641784 5.80915181
Deurne - Twee aanhoudingen steekincident Deurne https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/12/09-twee-aanhoudingen-steekincident-deurne.html Bij een steekincident in Deurne heeft de politie twee personen aangehouden. Een persoon raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.. Fri, 12 Feb 2021 14:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/12/09-twee-aanhoudingen-steekincident-deurne.html 2021-02-12T14:35:00Z Vrijdagochtend 12 februari kwam er rond 10.00 uur een melding binnen van een steekincident op de Meester de Jonghlaan in Deurne. Hierbij is een persoon gewond geraak en voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Mogelijk heeft een onderliggend conflict geleid tot het steekincident. 

Snel na het incident hebben we een persoon aangehouden. Het betreft hier een 17-jarige jongen uit Deurne. Na het bekijken van camerabeelden kwam er een tweede verdachte in beeld, een 15-jarige jongen uit Deurne. Deze jongen hebben we ook aangehouden. Beide jongens zijn ingesloten voor verhoor.

]]>
51.4347355 5.800386899999999
Deurne - Verdachte aangehouden na vechtpartij voetbalwedstrijd https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/12/09.-verdachte-aangehouden-na-vechtpartij-voetbalwedstrijd.html Op zondag 6 september werd de voetbalwedstrijd tussen ZSV 4 - SV De Braak 4, op sportpark De Kranenmortel in Deurne, gestaakt vanwege een vechtpartij. Spelers van beide teams gingen met elkaar op de vuist. Na maanden van onderzoek is vandaag een 29- jarige man uit Helmond als verdachte aangehouden. De man wordt verdacht van openlijke geweldpleging en zal worden voorgeleid. Het onderzoek is hiermee afgerond. Thu, 12 Nov 2020 13:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/12/09.-verdachte-aangehouden-na-vechtpartij-voetbalwedstrijd.html 2020-11-12T13:47:00Z Ook de KNVB stelde een onderzoek in en heeft op basis van de uitkomsten van dat onderzoek het team van SV de Braak eerder al voor het hele seizoen geschorst.

Geweld

Geweld of dreigen met geweld kent vele vormen: slaan, schoppen, bewust iets kostbaars van iemand vernielen, vernederen of iemand dwingen tot seks. Geweld kunt u altijd melden. Ook als bekenden geweld gebruiken, kunt u bij de politie terecht. Bij spoed bel 112, geen spoed wel hulp nodig 0900-8844.

 

]]>
51.4642201 5.795067899999999
Liessel/Asten - Auto van sinds 1974 vermiste Astense vrienden niet aangetroffen https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/17/auto-van-sinds-1974-vermiste-astense-vrienden-niet-aangetroffen.html De zoektocht naar de twee sinds 1974 vermiste vrienden uit Asten heeft geen resultaat opgeleverd. Thu, 17 Sep 2020 17:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/17/auto-van-sinds-1974-vermiste-astense-vrienden-niet-aangetroffen.html 2020-09-17T17:48:00Z Vorige week dinsdag werd begonnen met de zoektocht naar het tweetal op het water van de Brink in Liessel. Dat zou in principe duren tot vrijdag 11 september. Omdat de werkzaamheden op met name de tweede locatie nogal tegen vielen liepen deze uit tot donderdagmiddag 17 september.

]]>
Zoekactie afgerond

Toen werd duidelijk dat op beide onderzochte locaties in het water niet de auto van het vermiste tweetal lag. Op de eerste onderzochte locatie troffen we een grote opgerolde staalkabel aan. Op locatie twee een grote metalen balk. Eén en ander betekent uiteraard ook dat we geen stoffelijke resten meer hebben aangetroffen.

Wat de politie betreft is het onderzoek op de Brink nu definitief afgerond. Er zijn geen aanknopingspunten meer voor een verdere zoektocht.

]]>
Familie

De zoektocht op de Brink van de afgelopen twee weken had één doel: antwoorden geven op de vragen van de familie. Helaas moeten we constateren dat dat ondanks alle inspanningen niet gelukt is. Samen met hen vinden we dat een pijnlijke conclusie. Wij wensen hen dan ook veel sterkte.

]]>
51.4141759 5.821055
Helmond - Politie Peelland daagt jonge gamers uit https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/16/09-politie-peelland-daagt-jonge-gamers-uit.html Deze week is de politie van het basisteam Peelland begonnen met het project ‘Gamen met de politie’. Agenten verruilen een paar uurtjes per week het stuur van de dienstauto voor de controller van een gaming console, om ook in de digitale wereld contact met de jeugd te maken. Peelland is één van de zes basisteams in het land die aan deze pilot meedoen. Wed, 16 Sep 2020 13:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/16/09-politie-peelland-daagt-jonge-gamers-uit.html 2020-09-16T13:42:00Z Om als politie de politietaken uit te voeren is het belangrijk om in verbinding te zijn met de burgers. In de tijd waarin we leven is dit niet meer alleen het fysieke contact in de wijk maar speelt een groot gedeelte zich ook in de digitale wereld af. Belangrijk hierin is het contact met de jeugd. Een aantal collega’s in de Randstad is tijdens de coronaperiode gestart met gamen, om de jeugd binnen te houden en toch als politie met hen in verbinding te zijn. Uit de positieve ervaringen die hier tijdens de coronaperiode zijn opgedaan is besloten een landelijke pilot te starten.

Politie community
Collega Martijn is één van de vier aangewezen politiemensen van het team Peelland die gaat gamen. Hij vertelt dat ze voorlopig in de drie meest populaire spellen actief zullen zijn. “Dat zijn FIFA20, Call of Duty en Fortnite, maar wie weet is dat over een paar maanden wel heel anders.” Hij gaat verder: “Wij hebben een eigen PlayStation community aangemaakt onder de accountnaam Politie_Peelland en we dagen jeugdigen uit om het tegen ons op te nemen. We nodigen ze uit via onze bestaande social media accounts. Het is herkenbaar dat deze community van de politie is. Voordat je mee mag doen moet je instemmen met de gedrags- en spelregels die zijn opgesteld. Dus geen verrassingen of addertjes onder het gras voor de gamers die het tegen onze collega’s gaan opnemen. Ze weten met wie ze te maken hebben.”

Doel
Het doel van de pilot is om op een toegankelijke manier in contact te komen met jeugdigen die we tijdens de diensten in de wijk misschien niet tegen komen. Het is bekend dat er onder deze groep van alles speelt op het gebied van o.a. pesten, sexting, eenzaamheid, vragen over de politie enz. . Maar vaak zit hier ook veel (getuige)informatie over incidenten waar wij tijdens onze reguliere werkzaamheden mee te maken krijgen. “Ook hiervan zijn al voorbeelden bekend, “ zegt Martijn. “Collega’s die tijdens het gamen informatie kregen waarmee later incidenten voorkomen zijn. “

Digitaal buurtpleintje
De vier gamers van de politie Peelland gaan voorlopig per koppeltje twee uur in de week gamen. “Als we gamen, zitten we niet in de noodhulp maar worden we extra gepland. Zie het gamen als het digitale buurtpleintje waar we in verbinding proberen te zijn met de jeugd uit de wijk. Maar we houden tijdens het spelen zeker in de gaten wat er buiten aan de hand. Uiteraard springen we bij dringende noodzaak meteen in de auto en gaan we er op af.”  Martijn vertelt ook dat het niet zo is dat ze te pas en te onpas maar kunnen gaan zitten gamen tijdens hun dienst. “Daarover zijn heldere afspraken gemaakt. Alleen de vier aangewezen politiemensen spelen op afgesproken tijden.” Een vast moment in de week waarop de agenten actief zijn is er echter nog niet. Dat wordt elke week opnieuw bekeken. “Houd daarvoor vooral ons Instagram account - politie_helmond -  in de gaten, “besluit Martijn.

Positieve reacties van ouders
Afgelopen maandag werd het project afgetrapt en daar hielden de collega’s een heel goed gevoel aan over. “We hebben een hele hoop toffe reacties gekregen, niet in de laatste plaats van ouders die onze inzet enorm steunen. Het was natuurlijk nog allemaal wat zoeken, maar we hebben echt leuke chats met jeugdigen gehad, “ zegt Martijn enthousiast. “Over de reden van het project, over regels rondom vuurwerk rondom oud-op-nieuw en over hoe je bij de politie kunt komen, heel gevarieerd.”

]]>
51.4792547 5.657009599999999
Liessel/Asten - Zoektocht naar vermiste vrienden gaat volgende week verder https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/11/09-zoektocht-naar-vermiste-vrienden-gaat-volgende-week-verder.html De zoektocht naar de twee sinds 1974 vermiste vrienden uit Asten gaat volgende week verder. Fri, 11 Sep 2020 11:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/11/09-zoektocht-naar-vermiste-vrienden-gaat-volgende-week-verder.html 2020-09-11T11:44:00Z Afgelopen dinsdag werd begonnen met de zoektocht (link naar eerste bericht) naar het tweetal op het water van de Brink in Liessel. De werkzaamheden zouden in principe duren tot vrijdag 11 september. Dan zou duidelijk moeten zijn of op één van de twee onderzochte locaties ook daadwerkelijk de wagen van het vermiste tweetal en eventuele stoffelijke resten lagen.

]]>
Staalkabel

Afgelopen woensdag werd al duidelijk dat er op de eerste locatie niets lag. Daar werd wel een grote, opgerolde staalkabel aangetroffen onder het zand. Deze had echter niets te maken met de vermissing van het Astense tweetal.

]]>
Uitstel

Donderdag en vrijdag werd gezocht op de tweede locatie. Het weghalen van het zand onder water ging hier echter lastiger. In de loop van vrijdag werd duidelijk dat de gestelde eindtijd niet op een veilige manier gehaald kon worden. Daarop is besloten om volgende week dinsdag 15 september verder te gaan met zoeken. De verwachting is dat die dag wel duidelijk wordt wat er onder het zand ligt op deze locatie.  

]]>
51.4141759 5.821055
Asten/Liessel - Ultieme poging in zoektocht naar sinds 1974 vermiste vrienden https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/1/ultieme-poging-in-zoektocht-naar-sinds-1974-vermiste-vrienden.html De politie doet een ultieme poging om de sinds 1974 vermiste Piet Hölskens en Hans Martens uit Asten te vinden. Op dinsdag 8 september gaan we nog éénmaal het water van de Brink in Liessel op om daar twee locaties grondig te onderzoeken. Tue, 01 Sep 2020 13:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/1/ultieme-poging-in-zoektocht-naar-sinds-1974-vermiste-vrienden.html 2020-09-01T13:07:00Z Sinds 2018 is er diverse keren naar de vrienden gezocht door specialisten van de politie. Zo werd op het water van de afgraving gezocht met sonarapparatuur en een zogenoemde magnetometer. Bij dat laatste onderzoek kwamen uiteindelijk twee locaties naar boven. Vast staat dat op deze plekken een metalen voorwerp in het water ligt. Of dat ook de wagen betreft waar de vrienden in reden toen ze verdwenen moet nu duidelijk worden.

]]>
Zoektocht

Gecoördineerd door specialisten van de Landelijke Eenheid gaat een extern bedrijf, gespecialiseerd in werkzaamheden onder water, op beide plekken zoeken. Dat is uiteraard zeer specialistisch werk. In het kort komt het erop neer dat de situatie onder water eerst stabiel moet worden gemaakt, waarna de bovenlaag zand wordt weg gegraven totdat de bovenzijde van het object vrij komt te liggen. Dan kan door duikers en met camera’s beoordeeld worden of dit de auto van de vrienden betreft. De totale zoektocht zal maximaal vier dagen duren.

]]>
Familie

De nieuwe zoektocht stond eigenlijk gepland voor het voor voorjaar van 2020. De wereldwijde Covid-19 pandemie en de bijbehorende maatregelen gooiden echter ook hier roet in het eten. We zijn blij dat we nu alsnog op zoek kunnen naar antwoorden op vragen van de familie. Hun vasthoudendheid zorgde er immers voor dat we in Liessel gingen zoeken. ‘Wij kregen in 2017 informatie dat Piet en Hans mogelijk met hun auto te water zijn geraakt in de Brink. Die informatie hebben we gedeeld met de politie. Wij vinden het heel fijn dat er verder wordt gezocht en blijven hoop houden dat zelfs na ruim 45 jaar een einde komt aan alle onzekerheid.’, liet de familie eerder al weten.

]]>
Ultieme Poging

Of aan die onzekerheid ook echt een einde gaat komen is de vraag. De nieuwe zoektocht betreft een ultieme poging om de vrienden te vinden. Er bestaat een gerede kans dat de metalen voorwerpen op beide aangewezen locaties niet de auto van de twee vrienden blijkt te zijn. Ook dan is het onderzoek op de Brink definitief afgerond en heeft de politie geen aanknopingspunten meer voor een verder onderzoek. We zouden dan weer echt afhankelijk zijn van eventuele nieuwe informatie.

]]>
Verjaring

Als de vrienden worden gevonden, dan is de volgende vraag of na zoveel jaar nog vast te stellen is hoe ze aan hun einde zijn gekomen. Voor het politieonderzoek is die vraag ook feitelijk niet meer relevant: mocht er sprake zijn van een misdrijf dan is de zaak immers verjaard: “Dat betekent dat onze zoektocht alleen gericht is op het vinden van Piet en Hans en niet op het vinden van een eventuele dader. Een vermissing kan niet verjaren en net als de familie van Piet en Hans willen wij niets liever dan duidelijkheid krijgen over het lot van de twee”, zo liet de politie enkele jaren geleden al weten.

]]>
Resultaten

In de loop van de week moet duidelijk worden of er inderdaad iets in De Brink wordt gevonden. De zoektocht duurt waarschijnlijk tot vrijdag. Via @politieob op twitter en politie.nl volgen in de loop van de week updates.

]]>
51.4141759 5.821055
Deurne - Jongen van 15 opgepakt voor steekincident Deurne https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/18/09-jongen-van-15-opgepakt-voor-steekincident-deurne.html De politie pakte vanochtend een 15-jarige jongen uit Horst op voor een steekincident afgelopen zaterdag in Deurne. Daarbij werd een man meerdere malen gestoken. Wij vermoeden dat deze verdachte daarvoor verantwoordelijk is. Tue, 18 Aug 2020 13:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/18/09-jongen-van-15-opgepakt-voor-steekincident-deurne.html 2020-08-18T13:21:00Z Het 18-jarige slachtoffer fietste zaterdag 15 augustus rond 01.25 uur door het Haageind in Deurne waar een groep jongeren buiten stond. Tijdens het passeren van de groep ontstond een woordenwisseling tussen het slachtoffer en de jongeren, waarbij een persoon uit die groep het slachtoffer uit het niets meerdere malen stak. Het lukte het slachtoffer om weg te fietsen, waarna hij met de hulp van derden de hulpdiensten alarmeerde. Hij is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Onze recherche onderzoekt het incident grondig. Ook schakelden wij zaterdag het publiek in door een getuigenoproep te doen. Tijdens het onderzoek kwam de 15-jarige verdachte in beeld. Dat leidde vandaag tot zijn aanhouding in zijn woonplaats Horst.

De verdachte zal uitgebreid worden gehoord.

Lees hier het eerdere bericht.

]]>
51.468889 5.801944
Deurne - Politie zoekt getuigen steekincident Deurne https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/15/09-politie-zoekgetuigen-steekincident-deurne.html Een avondje stappen eindigt voor een man in een opname in het ziekenhuis met een aantal steekwonden. De politie zoekt getuigen en vraagt daarbij uw hulp! Sat, 15 Aug 2020 10:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/15/09-politie-zoekgetuigen-steekincident-deurne.html 2020-08-15T10:38:00Z Het slachtoffer, een 18-jarige man uit Helmond, verliet in de nacht van vrijdag op zaterdag 15 augustus 2020 rond 01.25 uur een horecagelegenheid aan de Helmondseweg in Deurne. Hij fietste vervolgens door het Haageind in Deurne waar een groep jongeren buiten stond. Tijdens het passeren van de groep ontstond er een woordenwisseling tussen de groep jongeren en het slachtoffer. Uit het niets kwam er een persoon uit de groep naar voren en stak het slachtoffer meerdere malen.

Het slachtoffer wist te ontkomen en fietste met de opgelopen verwondingen snel weg. Op de Milhezerweg in Deurne rond 01.35 uur wist het slachtoffer de hulp van anderen in te roepen die de hulpdiensten meteen hebben gealarmeerd. Het letsel valt naar het nu laat aanzien gelukkig mee. Dit had zomaar ook heel anders kunnen aflopen vandaar wij u hulp willen vragen om dit steekincident op te lossen.

Helpt u ons mee?

Wij zoeken getuigen die ons meer kunnen vertellen over de feiten en omstandigheden van dit steekincident. De vrijdagavond is een stapavond en in combinatie met de warme zomerweer moeten mensen iets hebben gezien. Weet u meer? Hebt u wellicht camerabeelden? Dan horen wij graag van u via onderstaand tipformulier.

Bellen dan ook op 0900-8844. Meldt u liever anoniem dan kunt u Meld Misdaad Anoniem bellen op 0800-7000 (M.)

]]>
51.46860410000001 5.801666199999999
Deurne - Man aangehouden voor overval Jumbo Deurne https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/26/man-aangehouden-voor-overval-jumbo-deurne.html Goed nieuws. In Tegelen is dinsdag 26 november een man aangehouden die verdacht wordt van een overval op de Jumbo in Deurne. Begin dit jaar, op dinsdagavond 26 februari, probeerde hij onder bedreiging van een mes de caissière te beroven van de inhoud van de kassalade. Tue, 26 Nov 2019 15:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/26/man-aangehouden-voor-overval-jumbo-deurne.html 2019-11-26T15:41:00Z Eerder werden bij Opsporing Verzocht en Bureau Brabant bewegende beelden van de overval getoond. Hierop was te zien hoe de man rond 21.15 uur de winkel binnen liep en de caissière bij haar arm pakte en een mes op haar richtte. De medewerkster gaf zich niet zomaar gewonnen en duwde de overvaller weg. Het leek erop dat de dader hiervan schrok en hij rende de winkel uit. Naar aanleiding van de uitzendingen zijn veel tips binnengekomen.

De recherche deed uitgebreid onderzoek en dit leidde uiteindelijk naar een 29-jarige man uit Tegelen. De verdachte werd vanmorgen rond kwart voor elf in de woning in zijn woonplaats aangehouden. Hij zit vast voor verder onderzoek.

 

]]>
51.46422010000001 5.795067900000049
Deurne/Milheeze - Drie mannen aangehouden voor beroving https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/8/09-drie-mannen-aangehouden-voor-beroving.html In Deurne (Zeilberg) en Milheeze zijn maandagochtend een oudere man en een oudere vrouw beroofd bij het pinnen. De politie wist na een achtervolging drie verdachten aan te houden in een maisveld in Deurne. Mon, 08 Jul 2019 13:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/8/09-drie-mannen-aangehouden-voor-beroving.html 2019-07-08T13:42:00Z In beide gevallen gingen de daders op dezelfde wijze te werk. De slachtoffers waren bezig bij de pinautomaat en tegen de tijd dat ze bijna klaar waren kwamen de mannen bij hen staan. Daarbij intimideerden ze hen en wisten met een handigheidje het gepinde geld uit de automaat te pakken. In beide gevallen wisten ze zo honderden euro’s buit te maken.

]]>
Aanhoudingen

De beroving van de man in Milheeze vond rond 10.45 uur plaats en drie kwartier later sloegen de daders in Zeilberg toe. Door zeer alert reageren van omstanders was de politie echter snel gealarmeerd en zij zagen de drie mannen korte tijd later in Deurne. Daarbij ontstond een achtervolging te voet. Door aanwijzingen van een getuige konden de collega’s uiteindelijk één van de verdachten aanhouden in het maisveld waar hij in gevlucht was. Daarbij werd ook een politiehond ingezet. Enkele uren later werden nog twee verdachten aangehouden. Zij hadden zich verstopt in een achtertuin. Alle drie de verdachten komen uit Roemenië.

]]>
51.46422010000001 5.795067900000049
Liessel - Getuigenoproep woningoverval Liessel https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/20/getuigenoproep-liessel.html In de nacht van donderdag 6 juni 219 op vrijdag 7 juni 2019 vond er in een woning aan de Loon in Liessel een overval plaats. Was u in die nacht tussen 23.00 uur en 04.00 uur in Liessel in de buurt van de Loon en is u iets opgevallen? Neem dan direct contact met ons op. U tip kan van grote waarde voor ons zijn. Bel de politie via 0900-8844 of vul het tipformulier in. Anoniem kan ook via 0800-7000 Onderzoek OB3R019032 Letcher / BVH 2019116387 Thu, 20 Jun 2019 19:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/20/getuigenoproep-liessel.html 2019-06-20T19:11:00Z 51.42533169999999 5.814732700000036 Liessel - Bewoners in eigen huis overvallen https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/7/09-bewoners-in-eigen-huis-overvallen.html In de nacht van donderdag op vrijdag, rond kwart over drie, werden de bewoners van een huis aan Loon door meerdere daders overvallen. De overvallers haalden het hele huis overhoop en mishandelden de bewoners. Fri, 07 Jun 2019 08:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/7/09-bewoners-in-eigen-huis-overvallen.html 2019-06-07T08:37:00Z Nadat de daders de man en de vrouw hadden overmeesterd doorzochten ze de woning, kennelijk op zoek naar buit. Om hun daad kracht bij te zetten kregen de slachtoffers flinke klappen te verduren. Uiteindelijk gingen ze er weer vandoor, een grote puinhoop achter latend. Waar zij naartoe zijn gevlucht is vooralsnog niet duidelijk. Vermoedelijk zijn ze met een auto gevlucht. De recherche is meteen een onderzoek gestart, waaruit nog moet blijken of er iets is buitgemaakt en wat de mogelijke achtergrond van deze overval is. Rechercheurs gaan in de loop van het onderzoek uitgebreid in gesprek met de slachtoffers om helder in beeld te krijgen wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld. De zorg om hun welzijn had de afgelopen nacht de eerste prioriteit. In de uren na de overval deden forensisch rechercheurs onderzoek in en om de woning.

]]>
Gewond

Beide bewoners raakten bij de overval gewond. De mannelijke bewoner werd voor controle van zijn verwondingen naar een ziekenhuis vervoerd. Hij raakte onder andere gewond aan zijn hand en been. Na behandeling kon hij echter weer naar huis. De vrouw werd door ambulancepersoneel nagekeken.

]]>
Deel informatie

Wij zijn op zoek naar getuigen of mensen die ons meer kunnen vertellen over de daders. Over hen is nog niet veel meer te zeggen dan dat ze donker gekleed waren en hun gezichten hadden bedekt. Ze zijn waarschijnlijk in een auto weggereden, maar in wat voor auto of waarheen is onbekend. Wie daarvan iets heeft gezien vragen we met klem om te bellen. Vooral mensen met bewakingscamera’s in de omgeving van Loon roepen we op te bekijken of zij mogelijk bruikbare beelden voor ons hebben. Deel al uw informatie met ons via het landelijk politienummer 0900-8844 of eventueel gegarandeerd anoniem via de M-lijn, 0800-7000. U kunt ook het tipformulier invullen.

]]>
51.4141759 5.821055000000001
Rosmalen, Deurne, Rijsbergen, Veldhoven, Waalwijk - Uitzending Bureau Brabant maandag 15 april https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/11/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-15-april.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 15 april weer uw hulp bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals overvallen, een stevige mishandeling en diefstallen. Thu, 11 Apr 2019 11:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/11/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-15-april.html 2019-04-11T11:56:00Z Diefstal brom- en snorfietsen uit parkeergarage
Rosmalen - Op 6 december 2018, rond 23.30 uur, werd er ingebroken in de parkeergarage aan de Vlietdijk. De toegangsdeur werd toen onklaar gemaakt door vier verdachten. Op 10 december zijn vermoedelijk dezelfde verdachten terug gekomen. Via de onklaar gemaakte toegangsdeur zijn ze de garage binnen gegaan en hebben twee bromfietsen, een snorfiets, een fiets, een motorframe en vier autobanden gestolen. Het duurt in totaal zo’n twee uur!  Wij willen graag weten wie deze inbrekers zijn. Wie herkent ze?

Overval op supermarkt
Deurne – Op dinsdagavond 26 februari wordt de vestiging van Jumbo in Deurne overvallen. Een man met een mes komt de winkel in en bedreigt een caissière met een mes. De caissière reageert instinctief en jaagt de overvaller weer de winkel uit. Zonder buit dus. Wij hebben bewakingsbeelden die we laten zien en willen natuurlijk graag weten wie deze overvaller is.

Man met bierfles geslagen voor café Jolly Jester
Rijsbergen - Op zondag 3 juni om ongeveer 01.45 uur liep een man café Jolly Jester aan de Sint Bavostraat in Rijsbergen uit. Hij trof daar nog enkele bekende en sprak daarmee. Onverwacht kreeg hij daar van een onbekende een klap met een bierfles. Hierdoor ging het slachtoffer knock out. Hij kwam weer bij in de ambulance. De man bleek door één van de inzittenden van een paars/blauwe auto te zijn geslagen. De verdachten stapten daarna weer in en reden weg. Wij tonen beelden en zijn op zoek naar deze mannen. Getuigen spreken van mogelijk Oost-Europese afkomst.  Wie kent of herkent de verdachten en de auto, of kan iets zeggen over de com

Inbraak in café-restaurant Saint Tropez
Veldhoven - In de nacht van 4 op 5 oktober werd er ingebroken in café-restaurant Saint Tropez in de Dorpstraat in Veldhoven. Even na half vier kreeg de eigenaar een bericht dat de achterdeur open was. Deze bleek te zijn open gebroken. Binnen bleek er schade te zijn aan de kassa en was er een geldbedrag gestolen. Ook was er nog schade aan andere inboedel. Op camerabeelden is te zien dat er op vrijdag 5 oktober 2018, kort vóór half vier, een man op het terras van het restaurant stond en naar binnen tuurde. Er was toen ook een tweede persoon te zien. Een van deze mannen forceerde de achterdeur. Enkele minuten later was hij binnen zichtbaar op de beelden. De tweede man verscheen hier ook in beeld. Wie weet wie de mannen op de beelden zouden kunnen zijn?

Overvallen Boerenbond en Welkoop
Waalwijk/Didam - Op zaterdag 18 augustus 2018 overviel een man het filiaal van Welkoop aan de Parallelweg in Didam. Er zijn veel overeenkomsten met een overval, acht dagen eerder, op tuincentrum Boerenbond in Waalwijk.  Bij beide overvallen dreigde de dader met een breekijzer. Bovendien is bij beide overvallen het signalement van de dader nagenoeg identiek. Het zou gaan om een vrij lange, blanke man die geheel in donkere kleuren gekleed ging. Zowel in Waalwijk als in Didam droeg de overvaller een muts over het hele hoofd die zichtbaar zelf tot bivakmuts was geknipt of gescheurd. Zijn broek was beide keren een jogging- of trainingsbroek.  Nóg een overeenkomst is dat bij beide overvallen een zelfde auto betrokken was, een zwarte BMW Touring, bestuurd door een tweede persoon. Deze bestuurder had lang, blond haar. Het is mogelijk dat dit een vrouw betreft, maar het kan ook een man met lang haar zijn of met een pruik op. Wie herkent de overvaller op de bewakingsbeelden en/of weet wie hij is?

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.46422010000001 5.795067900000049
Deurne - Poging overval Jumbo https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/27/09-poging-overval-jumbo.html Dinsdagavond werden de medewerkers van de supermarkt aan de Stationsstraat in Deurne opgeschrikt door een overvaller met een mes. De man heeft niets buit gemaakt. De recherche is een onderzoek begonnen en zoekt getuigen. Wed, 27 Feb 2019 10:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/27/09-poging-overval-jumbo.html 2019-02-27T10:49:00Z Rond 21.15 uur liep een man de winkel binnen. Hij liep direct naar een caissière en pakte haar bij haar arm vast en richtte een mes op haar. De medewerkster gaf zich niet zomaar gewonnen en duwde de overvaller weg. Het leek erop dat de dader hiervan schrok en rende hierop de winkel uit. Hij vluchtte weg in de richting van de Expert. Mogelijk heeft iemand hem in deze omgeving zien lopen. Of heeft iemand de man voorafgaand aan de poging overval gezien. Laat het ons weten!

]]>
Signalement

Het gaat om een blanke man, tussen de 25 en 30 jaar met een stoppelbaardje. Hij heeft een mager tot normaal postuur en is rond de 1.60/1.70m lang. Hij droeg een zwarte trui met capuchon met daarover een groene, dunne zomerjas.

]]>
Wie weet meer?

In de omgeving is uitvoering uitgekeken naar de dader, maar van hem ontbreekt ieder spoor. Camera’s in de winkel hebben de overvaller goed op beeld gezet. Deze zullen zo snel mogelijk worden gedeeld voor een herkenning. Wie weet meer? Wie heeft de dader gezien? Wie weet wie de man is? Alle informatie is welkom op 0900-8844. Blijf je liever anoniem? Bel dan met 0800-7000. Je kunt uiteraard ook gebruikmaken van onderstaand tipformulier. 

]]>
51.4605346 5.789203100000009