Alle berichten | Eersel | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/eersel.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Eersel nl Wed, 20 Oct 2021 00:53:59 GMT 2021-10-20T00:53:59Z nl Duizel - Zesde aanhouding voor woningoverval in Duizel https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/30/09-zesde-aanhouding-voor-woningoverval-in-duizel.html Het is dinsdagnacht 22 september 2020 als een vrouw in haar woning aan de Dukersvoort wordt overvallen door in het zwart geklede mannen. Vrijdag 23 juli 2021 heeft de Belgische politie hiervoor een nieuwe verdachte aangehouden, een man van 24 jaar zonder vast woon of verblijfadres. Vandaag wordt de man overgedragen aan de Nederlandse politie. Fri, 30 Jul 2021 11:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/30/09-zesde-aanhouding-voor-woningoverval-in-duizel.html 2021-07-30T11:01:00Z De overval
De verdachten bedreigen midden in de nacht de vrouw en doorzoeken geruime tijd haar woning op zoek naar waardevolle spullen. Met een klein geldbedrag en waardevolle spullen verlaten zij het huis, waarna het slachtoffer de overval meldt.

]]>
Zes aanhoudingen
Na een korte achtervolging door de politie worden kort na de overval twee 21-jarige verdachten aangehouden. De verdachten zijn woonachtig in Valkenswaard en Delft.

Begin dit jaar worden opnieuw twee verdachten aangehouden voor deze overval. Een 21-jarige man uit Poeldijk en 20-jarige man uit Monster.  

Op 23 februari dit jaar wordt nog een vijfde verdachte van 25 jaar uit Valkenswaard aangehouden. Vandaag komt daar nog een zesde 24-jarige verdachte bij.

]]>
51.37344568 5.29373969
Eersel - Reusel - Heeft u de drugsbus in Eersel en Reusel opgemerkt? https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/30/heeft-u-de-drugsbus-in-eersel-en-reusel-opgemerkt.html De politie heeft in de gemeenten Eersel en Reusel gedurende de hele maand juli op verschillende plekken een zogenaamde ‘lokbus’ geparkeerd. Met deze bus hoopte de politie mensen alert te maken op drugsafval en de risico’s die het achterlaten van dit gevaarlijke afval met zich meebrengt. Helaas ontvingen we vrijwel geen meldingen. Fri, 30 Jul 2021 06:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/30/heeft-u-de-drugsbus-in-eersel-en-reusel-opgemerkt.html 2021-07-30T06:27:00Z De lokbus is een oude, vieze witte bestelbus waarvan de laadruimte vol staat met blauwe vaten. Soortgelijke vaten die de politie regelmatig ergens aantreft, bomvol afval van drugslabs, waar synthetische drugs worden geproduceerd. In dit geval zijn de vaten uiteraard leeg en vormen geen gevaar. Rondom de bus hangt een weeïge, anijsachtige lucht: de geur die bij het maken van synthetische drugs vrijkomt. Kortom een bus die je, als het om echt drugsafval gaat, niet in je woonwijk wilt.

Niemand opgevallen

De afgelopen maand heeft vrijwel niemand melding gedaan van deze verdachte bus. En dat terwijl deze bus juist opvalt door een paar opvallende zaken die de politie vaak bij afvaldumpingen aantreft: blauwe vaten, jerrycans, een gasslang en plastic handschoentjes. Daarnaast moet toch ook de typische anijsgeur rondom de bus, afkomstig van een geurdispenser, mensen zijn opgevallen en anders doen vermoeden.
 

In de gemeente Eersel heeft de bus in Wintelre (den Dries), Duizel (Wolverstraat) en Eersel (Postelseweg, Hoolstraat en Markt) gestaan. Er werd alleen een melding gemaakt door een wandelaar op de Postelseweg, waar de bus op de parkeerplaats aan de Cartierheide stond. In de gemeente Reusel heeft de bus in Hulsel (Willibrordlaan), Lage Mierde (Dorpsplein) Reusel (Hamelendijk), Hooge Mierde (Myrthaplein) en Reusel (Kerkstraat) gestaan. Hier kregen we zelfs geen enkele melding over de bus binnen.

]]>
Gevaar 

Drugsafval is bijna altijd chemisch afval. Dit afval, afkomstig van illegale drugslabs, kan zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig zijn. Als er meerdere stoffen gedumpt zijn, geeft de reactie van dit afval nogal eens rook en damp. Dit kan leiden tot brand, met alle gevolgen van dien voor de directe omgeving. Ook kost het opruimen van drugsafval enorm veel belastinggeld.

Melden helpt!

Ziet u een busje afgezonderd, raar of al een langere tijd op een plek geparkeerd staat en vindt u dit verdacht? Meld het ons dan? Wij kunnen onderzoeken wat er aan de hand is. Vindt u drugsafval? Raak het dan niet aan, schop of duw er niet tegenaan en steek in de buurt geen sigaret op. Houd altijd afstand en bel direct 112! Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Uw melding is ook echt anoniem!

]]>
51.34837344 5.31323517
Eersel - Gezocht - Wie vernielde deze auto in Eersel? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/09-wie-vernielde-deze-auto-in-eersel.html Op zaterdag 9 januari vernielt iemand in de Schadewijkstraat in Eersel een auto. verdachte Mon, 19 Apr 2021 09:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/09-wie-vernielde-deze-auto-in-eersel.html 2021-04-19T09:00:00Z Het lijkt alsof hij gewoon langsloopt. Maar even later is hij er weer en dan wordt zijn echte bedoeling duidelijk. Hij heeft zich voorbereid, want hij zet twee houten blokjes met spijkers achter de banden van de auto. Maar dat is nog niet genoeg, want hij krast met iets op de auto. Dan rent hij weg. Maar hij staat wel op beeld. 

]]>
Wie is dit? Laat deze man niet met deze zinloze vernielingen weg komen.

]]>
]]>
dader auto dader kraaienpoot auto kras op auto 51.3581747 5.3296705
Den Haag - 2 verdachten opgepakt voor woningoverval Duizel https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/27/2-verdachten-opgepakt-voor-woningoverval-duizel.html De politie in Den Haag hield vandaag in alle vroegte twee mannen uit Poeldijk en Monster aan voor betrokkenheid bij een woningoverval in Duizel. Op dinsdag 22 september 2020 werd daar een vrouw in haar woning overvallen door meerdere mannen. Twee andere verdachten zijn al eerder aangehouden kort na de overval. Wed, 27 Jan 2021 15:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/27/2-verdachten-opgepakt-voor-woningoverval-duizel.html 2021-01-27T15:25:00Z Overval
De verdachten bedreigen destijds de vrouw en doorzochten geruime tijd haar woning op zoek naar waardevolle spullen. Met de buit op zak verlieten zij het huis, waarna het slachtoffer de overval bij de politie meldde.

Eerdere aanhoudingen
Na een korte achtervolging pakte de politie kort na de overval al  twee 21-jarige verdachten uit resp. Valkenswaard en Delft

Impact
Hoewel de overvallers niet veel geweld hebben gebruikt en het slachtoffer niet hebben verwond, was de impact van deze woningoverval op het slachtoffer enorm. 

Eerder bericht
Ook riepen wij destijds al de hulp van het publiek in voor info of tips over deze zaak. Zie hier ons eerdere bericht over deze zaak https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/25/09-vrouw-overvallen-in-woning.html

Aanhoudingen
Onze recherche onderzocht deze zaak uitgebreid en dat leidde vandaag met de bijstand  van de Haagse politie tot de aanhoudingen van een 20-jarige man uit Monster en een 21-jarige man uit Poeldijk.
Beide verdachten worden vandaag gehoord over hun precieze rol en aandeel in deze zaak.

]]>
52.0704978 4.3006999
Oost-Brabant - Meld vuurwerkopslag anoniem via Meld Misdaad Anoniem https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/23/09-meld-vuurwerkopslag-anoniem-via-meld-misdaad-anoniem.html Stel: je zit rustig in de bank televisie te kijken, hoor je ineens een keiharde klap! Je schrikt je rot en als je van de schrik bent bekomen, ga je op zoek naar de oorsprong van die knal. Al snel zie je dat er bij het huis van je buren meerdere politieauto’s staan. De klap die je hoorde blijkt te zijn veroorzaakt doordat agenten de deur van de woning hebben ingeramd, omdat ze een tip hadden gekregen dat er illegaal vuurwerk zou zijn opgeslagen. Wed, 23 Dec 2020 10:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/23/09-meld-vuurwerkopslag-anoniem-via-meld-misdaad-anoniem.html 2020-12-23T10:56:00Z Die tip bleek te kloppen en achteraf hoor je dat er op de zolder van de buurman enkele honderden kilo’s aan zwaar illegaal vuurwerk stond opgeslagen. “Ëen beetje voor mijn eigen plezier en de rest om te verkopen, “ zegt de buurman broodnuchter als hij een tijdje later weer door de politie is vrijgelaten, “levert lekker op!” Maar wat als…? Wat als niet de deurram van de politie die harde knal had veroorzaakt, maar het vuurwerk bij de buurman was ontploft? Hoe had je huis en de huizen in de directe omgeving er dan bij gestaan? En hoe was het dan afgelopen met de buurman en zijn kinderen, die rustig in hun bedje lagen te slapen? Het laat je niet los en je stelt jezelf de vraag waarom je niets hebt gemerkt? Alhoewel…een tijdje terug werden er wel een stel grote dozen met Chinese teksten naar binnen gesjouwd en er kwam een hoop vreemd volk over de vloer. Je hebt nog getwijfeld of je er melding van zou maken. Maar ja, je vond het niet jouw zaak en wilde niet als verklikker te boek komen te staan. Maar het had ook heel anders af kunnen lopen.

Angst voor represailles
De situatie die we hierboven beschrijven zien we vaker. Mensen die vermoedens hebben dat er ergens illegaal vuurwerk wordt opgeslagen, maar dat niet durven of willen melden. Ze zijn mogelijk bang voor represailles of om met de nek aangekeken te worden. Maar tegelijk zijn mensen wel terecht erg bezorgd over de veiligheid van henzelf en hun omgeving. Daarom roepen we mensen dringend op om tóch te melden. Dat kan ook anoniem!

Gegarandeerd anoniem melden
Meld Misdaad Anoniem (MMA)  is een gegarandeerd anoniem meldpunt, dat autonoom is en niet verbonden is aan de politie. Alle informatie die u via MMA deelt, wordt zodanig verwerkt dat het niet naar iemand te traceren is. Dus ook als u zich in een telefoongesprek met een medewerker per ongeluk verspreekt, wordt dit niet doorgespeeld naar de politie. De informatie die wij krijgen is zakelijk qua inhoud en helemaal geanonimiseerd.

Om in contact te komen met Meld Misdaad Anoniem bezoekt u de website, waar u (uiteraard anoniem) een tipformulier kunt invullen. De andere mogelijkheid is een telefoontje naar 0800-7000.

https://www.meldmisdaadanoniem.nl/

Meld illegale vuurwerkopslag voor de veiligheid van uzelf en uw omgeving.

]]>
51.6631071 5.6239228
Duizel - Verdachte aangehouden voor dodelijk steekincident https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/1/09-verdachte-aangehouden-voor-dodelijk-steekincident.html Bij een steekincident in een woning aan de Hoek in Duizel is maandagavond rond 20.00 uur een man overleden. We hebben een 50-jarige man als verdachte aangehouden. Tue, 01 Dec 2020 10:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/1/09-verdachte-aangehouden-voor-dodelijk-steekincident.html 2020-12-01T10:21:00Z In de woning aan de Hoek woont een bejaarde man met zijn twee zoons. Om nog onbekende reden ontstond gisteren een ruzie tussen deze laatste twee. Daarbij zou uiteindelijk de 50-jarige zoon zijn 55-jarige broer hebben neergestoken. Door de gealarmeerde hulpdiensten is nog getracht het slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De vader van het tweetal was tijdens het incident in de woning aanwezig. Hij bleef ongedeerd.

]]>
Onderzoek

We zijn een uitgebreid onderzoek gestart om een beeld te krijgen van wat er zich in de woning precies heeft afgespeeld. Daarvoor is technisch onderzoek verricht en uiteraard horen we getuigen. De 50-jarige man is aangehouden en in verzekering gesteld.

]]>
51.3750863 5.2976185
Eersel - Drugslab Eersel opgerold https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/22/09-drugslab-eersel-opgerold.html De politie viel gisteren, woensdag 21 oktober, een loods binnen aan Stokkelen in Eersel. Daar ontdekten zij een chrystal meth-lab. Het lab was in bedrijf en het betreft een professionele en omvangrijke productielocatie. Vier mannen en één vrouw zijn opgepakt op verdenking van de productie van vermoedelijk synthetische drugs. Specialisten van het LFO (de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen) zijn nog steeds bezig met de ontmanteling. Thu, 22 Oct 2020 17:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/22/09-drugslab-eersel-opgerold.html 2020-10-22T17:59:00Z Doorzoeking Eersel
De productielocatie in Eersel bevond zich in een loods op het terrein aan Stokkelen. De politie kwam het lab op het spoor op basis van informatie uit een lopend onderzoek. Door die informatie kwamen zij uit bij een loods in het buitengebied. In de loods ontdekten zij vervolgens een chrystal meth-laboratorium dat in bedrijf was. Naast ruim 1500 kilogram methamfetaminepasta stuitten de rechercheurs ook op  een kleine hoeveelheid methamfetamine-olie en diverse grondstoffen voor de productie van drugs en drugsafval. 

Trailer met drugsafval
Op het terrein stond een 14 meter lange vrachtwagentrailer en daarin werd een grote hoeveelheid drugsafval aangetroffen. De trailer zat volgens het onderzoeksteam nagenoeg helemaal vol. De trailer is compleet afgevoerd.

Aanhoudingen Eersel
Op het moment dat de politie arriveerde liepen er drie mannen uit de loods . Zij zijn aangehouden in verband met het drugslab. De drie aangehouden verdachten (44, 37 en 28 jaar) hebben geen vaste woon- en of verblijfplaats in Nederland. Twee van hen wonen in België. Ook de hoofdbewoners van de woning op het terrein waartoe de loods behoort  zijn aangehouden op verdenking van de productie van vermoedelijk synthetische drugs. Het gaat om een 64-jarige man en een 65-jarige vrouw.

Vervolgonderzoek
Alle spullen en producten die zijn ontdekt worden in beslag genomen voor vervolgonderzoek of vernietigd. De verdachten worden uitgebreid worden verhoord om hun precieze rol in de zaak duidelijk te krijgen.

Persmoment
Diverse media kregen tijdens een persmoment de gelegenheid tot een inkijkje in het lab in Eersel. 

Ontmanteling
Na de inval in het lab moest de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) het chemische proces uiterst voorzichtig stoppen en het materiaal afvoeren.
Met deze ontmanteling zijn zij nog steeds druk bezig,

Gevaarlijke situatie
Methamfetamine, ook wel chrystal meth genoemd, is een zeer destructieve en verslavende drug. Bovendien is de productie zeer gevaarlijk en risicovol voor de omgeving. In de trailer in Eersel werd bijvoorbeeld kwikhoudend afval aangetroffen. Ook in het lab zelf werden veel kwikhoudende materialen gevonden. Het RIVM heeft metingen verricht en de concentraties kwik waren zodanig hoog dat het om een gevaarlijke situatie ging.

Melden helpt!
Vaak scheppen drugslabs een onveilige sfeer voor omwonenden. Wij hebben uw hulp nodig om drugslabs op te sporen en overlast tegen te gaan. Hoort of ziet u verdachte zaken?Zoals busjes zonder logo´s die af en aan rijden of gesleep met zakken op vreemde tijdstippen. Meld dat dan. Via 0900-8844 of via uw plaatselijke wijkagent. Liever anoniem? Bel 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl)

Lees hier  meer over wat u kunt doen als u vermoedt dat er een drugslab bij u in de buurt zit

]]>
51.34927940000001 5.327920900000001
Diessen / Haghorst - Twee aanhoudingen na diefstallen uit eiermachines https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/14/08-twee-aanhoudingen-na-diefstallen-uit-eiermachines.html De politie heeft dinsdag 13 oktober jl. een 36-jarige man uit Eersel en zijn 28-jarige vriendin uit Tilburg aangehouden. Het stel wordt verdacht van een gewelddadige poging tot diefstal van geld uit een eiermachine in Haghorst en een gelukte soortgelijke diefstal in Baarschot. Wed, 14 Oct 2020 11:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/14/08-twee-aanhoudingen-na-diefstallen-uit-eiermachines.html 2020-10-14T11:32:00Z Ook zou het stel twee fietsen hebben gestolen in respectievelijk Bladel en Lage Mierde. De politie kwam het stelende koppel op het spoor door het kenteken van hun auto en een alerte getuige. Zij zijn in verzekering gesteld.

 

]]>
Baarschot

Een bewoner uit Baarschot (Diessen) deed zondagavond 4 oktober jl. aangifte van diefstal. De aangever heeft een melkveebedrijf. Hij verkoopt door middel van apparaten vanuit een houten hokje dat voor zijn woning staat flessen melk en eieren. Op die toestellen is een bedieningssysteem bevestigd waar door de koper munt- of briefgeld ingeworpen moet worden. Hij zag rond 22.00 uur dat de deur van het hokje open stond en dat het bedieningspaneel van het eierenapparaat opengebroken was. Het wisselgeld was gestolen. Bovendien was het toestel, dat enkele duizenden euro’s kost, vernield en niet meer te gebruiken.

 

]]>
Haghorst

Een bewoner uit Haghorst deed eveneens zondag 4 oktober jl aangifte. Hij vertelde dat hij die avond een man betrapte die in het tuinhuisje bezig was om geld te stelen uit de eiermachine. De aangever werd daarna bedreigd door de dader met een schroevendraaier.  De aangever zag dat de dader vervolgens naar een nabij geparkeerde auto vluchtte en daar als bijrijder in stapte.

]]>
Bladel en Lage Mierde

De politie heeft bij het stel ook twee fietsen aangetroffen die zij gezamenlijk recent hadden gestolen in respectievelijk Lage Mierde en Bladel. Van de diefstal in Lage Mierde is aangifte gedaan, dat is echter niet het geval van de diefstal in Bladel. Het gaat daarbij om een Gazelle herenfiets welke werd gestolen in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 oktober jl vanaf het busstation aan de Rondweg in Bladel. De rechtmatige eigenaar wordt opgeroepen om alsnog aangifte te doen.

]]>
51.49592209999999 5.206955199999999
Duizel - Vrouw overvallen in woning https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/25/09-vrouw-overvallen-in-woning.html Dinsdagnacht, 22 september rond 04.00 uur, werd een vrouw in haar woning aan de Dukersvoort overvallen door een viertal in het zwart geklede mannen. Fri, 25 Sep 2020 07:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/25/09-vrouw-overvallen-in-woning.html 2020-09-25T07:10:00Z De verdachten bedreigen de vrouw en doorzoeken geruime tijd haar woning op zoek naar waardevolle spullen. Met de buit op zak verlaten zij het huis, waarna het slachtoffer de overval meldt.

Na een korte achtervolging door de politie worden twee 21- jarige verdachten aangehouden. De verdachten zijn woonachtig in Valkenswaard en Delft. De politie zoekt nog naar twee andere verdachten.

Hoewel de overvallers niet veel geweld hebben gebruikt en het slachtoffer niet hebben verwond, is de impact van deze woningoverval op het slachtoffer enorm.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben wat met deze overval te maken kan hebben. Getuigen kunnen de politie bellen op 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-7000.

]]>
51.3689175 5.296633300000001
Geldrop - Arnhem - Aanhoudingen in Geldrop en Arnhem na ladingdiefstallen https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/12/11-aanhoudingen-geldrop-en-arnhem-na-ladingdiefstallen.html De politie heeft op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni in totaal drie mannen aangehouden die worden verdacht van ladingdiefstallen. Een 30-jarige Roemeen zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden in Geldrop, nadat hij uit een rijdende bestelbus sprong. Hij is vermoedelijk betrokken bij een ladingdiefstal eerder die nacht in Knegsel. Een andere man kon ontkomen. Drie mannen zijn op heterdaad betrapt bij het leeghalen van een oplegger van een vrachtwagen op de verzorgingsplaats de Slenk langs de A50 bij Arnhem. Een 26-jarige man uit Eindhoven en een 36-jarige Colombiaan zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden. De derde man wist te ontkomen. Fri, 12 Jun 2020 13:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/12/11-aanhoudingen-geldrop-en-arnhem-na-ladingdiefstallen.html 2020-06-12T13:16:00Z Agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kregen donderdagochtend een melding dat op verzorgingsplaats Oeienbosch langs de A67 in Knegsel ongeveer twintig zeilen van opleggers van vrachtwagens waren opgesneden. Uit een Poolse oplegger was van een grote partij dure metalen weggenomen. Getuigen hadden op de parkeerplaats rond drie uur ’s nachts een bestelbus met Duitse kentekenplaten gezien, die mogelijk met de ladingdiefstal had te maken. Deze getuigen hebben foto’s van de bestelbus gemaakt en het kenteken aan de politie doorgegeven.

]]>
Springen uit rijdende bus

Donderdagochtend rond 10.00 uur zagen surveillerende collega’s de bestelbus rijden op de A67 ter hoogte verzorgingsplaats de Meelakker bij Geldrop en gaven de bus een stopteken. Op dat moment rijdt de bestelbus de berm in en springen twee mannen uit de nog rijdende bus en zetten het op een rennen. De bestelbus komt tot stilstand in een greppel. De 30-jarige Roemeen zonder vaste woon- of verblijfplaats komt niet ver en wordt aangehouden, omdat hij zijn enkel heeft verstuikt . Naar de tweede verdachte is nog gezocht met de inzet van een speurhond, maar helaas niet aangetroffen. De bestelbus is in beslag genomen en wordt met de aangetroffen goederen verder onderzocht. De 30-jarige man is in verzekering gesteld en wordt vandaag getoetst door de rechter-commissaris. 

]]>
Elektronica

Afgelopen nacht zagen politiemedewerkers rond 2.40 uur tijdens een surveillance op de verzorgingsplaats De Slenk bij Arnhem een verdachte situatie. Ze zagen drie mannen met dozen met elektronica van een vrachtwagen met oplegger weglopen en deze dozen in hun voertuig leggen. Toen de agenten de mannen aanspraken, renden twee mannen weg en staken de snelweg A50 over. De man die bij de vrachtwagen stond, is meteen aangehouden. Eén van de twee vluchtende mannen is niet veel later aangehouden en overgebracht naar het bureau. De twee verdachten. de man uit Eindhoven en de Colombiaan zijn ingesloten voor verhoor op verdenking van ladingdiefstal. De 36-jarige Colombiaan stond gesignaleerd voor verplichte DNA-afname in verband met een eerder misdrijf.

]]>
Gestolen kentekenplaten

Naast de oplegger waarvan het zeil was opengesneden, stond een grote hoeveelheid dozen op de grond. In het voertuig van de verdachten zijn rond de dertig dozen met elektronica aangetroffen. Deze zijn vermoedelijk uit de oplegger van de vrachtwagen afkomstig. Het voertuig van de verdachten was voorzien van vermoedelijk gestolen kentekenplaten van een voertuig dat bij een garage in Heteren stond. De kentekenplaten waren over de originele waren geplaatst. Het voertuig, de kentekenplaten en de dozen met elektronica zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

]]>
Samenwerking

Transportcriminaliteit is een belangrijk onderwerp voor de politie. Samen met het Openbaar Ministerie en andere publieke- en private partijen (Verbond van Verzekeraars, evofenedex, TAPA, Transport en Logistiek Nederland en het Ministerie van Veiligheid & Justitie) spant zij zich in om alle vormen van transportcriminaliteit aan te pakken om te zorgen voor een integere transportsector.

]]>
52.02708819999999 5.8681465