Alle berichten | Eindhoven | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/eindhoven.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Eindhoven nl Sun, 12 Jul 2020 10:09:05 GMT 2020-07-12T10:09:05Z nl Eindhoven/ Vleuten - Drugslab gevonden, zes verdachten aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/10/09-drugslab-gevonden-zes-verdachten-aangehouden.html De politie heeft vannacht in Vleuten een drugslab aangetroffen. Daarbij zijn zes mensen aangehouden. nieuwsbericht Fri, 10 Jul 2020 12:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/10/09-drugslab-gevonden-zes-verdachten-aangehouden.html 2020-07-10T12:57:00Z Bij de recherche in Oost-Brabant liep al langere tijd een onderzoek naar een 39-jarige man uit Eindhoven. Hij wordt ervan verdacht dat hij een zogenoemde laborant is: iemand die in drugslabs voor synthetische drugs het chemische proces begeleidt.

]]>
Afgelopen nacht werd duidelijk dat de verdachte vermoedelijk in een lab aan de slag zou gaan. Daarop is hij door de collega’s gevolgd en dat leidde uiteindelijk naar een woning aan de Ter Weydeweg in Vleuten. Nadat de verdachte hier naar binnen was gegaan, werd door de politie besloten om een inval te doen.

In de kelder van de woning werd inderdaad een drugslab aangetroffen. Op het moment van de inval werd hier ook geproduceerd. Het gaat om een lab waar vermoedelijk amfetamine werd geproduceerd. Er werd bij de doorzoeking ook een hoeveelheid amfetamine aangetroffen. Die is in beslag genomen.

]]>
Tijdens de inval werden zes personen aangehouden in het huis. Daaronder de 39-jarige verdachte uit Eindhoven en een andere man van 41 uit die stad. Dit zijn de beide hoofdverdachten in het onderzoek. Daarnaast werden ook twee mannen en twee vrouwen uit Vleuten aangehouden. Dat betreffen de bewoners van het huis. Alle zes de verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

]]>
De specialisten van LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen) zijn vermoedelijk nog de hele vrijdag bezig met het technisch onderzoek in het laboratorium en de ontmanteling daarvan. Er wordt ook een inventarisatie gemaakt van de hoeveelheid chemicaliën en grondstoffen die werden gevonden.

]]>
In het kader van dit onderzoek worden ook in Eindhoven een drietal locaties doorzocht. Het gaat daarbij onder andere om de woningen van beide hoofdverdachten. Daarbij is in de woning van één van de verdachten een vuurwapen gevonden en in beslag genomen.

]]>
Verschillende overheden werken samen aan een veilige woonomgeving. Daarom treden we hard op tegen hennepkwekerijen, drugslabs en andere productielocaties. Meldingen van inwoners, hoe klein ook, kunnen voor ons van groot belang zijn. Vermoedt u dat er bij u in de buurt drugs wordt geproduceerd? Bel dan direct de politie 0900-8844 of bel met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Meer weten: https://www.politie.nl/binaries/content/assets/politie/algemeen/onderwerpteksten/drugs/folder-hennepkwekerijen-en-drugslabs.pdf

]]>
52.1092881 5.0241355
Oost-Brabant - Politie gaat handhaven bij boerenprotesten op snelweg https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/7/09-politie-gaat-handhaven-bij-boerenprotesten-op-snelweg.html De politie Oost-Brabant gaat de komende tijd handhavend optreden tegen landbouwvoertuigen die zich op de snelweg begeven. nieuwsbericht Tue, 07 Jul 2020 15:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/7/09-politie-gaat-handhaven-bij-boerenprotesten-op-snelweg.html 2020-07-07T15:37:00Z De afgelopen dagen werden wij in onze eenheid geconfronteerd met kleine en grotere groepen demonstrerende boeren. Daarbij was veelal sprake van kortdurende demonstraties bij bedrijven en instellingen.

In een paar gevallen zorgden de demonstrerende boeren met hun landbouwvoertuigen voor grote overlast en een enkele keer zelfs voor een ronduit gevaarlijke situatie op onze snelwegen. Hoewel we als politie het recht om te demonstreren een groot goed vinden, kunnen we deze laatste gevallen niet tolereren.

]]>
Wij zullen bij eventuele toekomstige demonstraties dan ook handhavend optreden op het moment dat de boeren besluiten met hun landbouwvoertuigen de snelweg op te gaan. Dat betekent dat, op het moment dat wij de overtreding constateren, er direct een proces-verbaal zal worden uitgeschreven. Op aanwijzing van onze collega’s dienen de landbouwvoertuigen ook onmiddellijk de snelweg te verlaten.

]]>
Vooropgesteld hopen wij dat het zover niet zal komen en dat er geen landbouwvoertuigen onze snelwegen op gaan. We gaan er van uit dat iedereen zijn of haar gezond verstand gebruikt en we samen ernstige overlast en gevaarlijke situaties kunnen voorkomen. Daarover zijn we, voor zover mogelijk, ook met betrokken partijen in gesprek.

De politie grijpt echter in waar nodig om de openbare orde en veiligheid te handhaven. De demonstraties mogen niet ten koste gaan van de veiligheid van anderen en van de actievoerders zelf. We bereiden ons voor op verschillende scenario’s en we schalen op, op basis van wat nodig is per situatie. 

]]>
Detailopname surveillancewagen 51.44164199999999 5.4697225
Eindhoven - Man met gestolen auto en drugs aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/30/09-man-met-gestolen-auto-en-drugs-aangehouden.html Maandag 29 juni 2020 hebben agenten een man aangehouden die met een gestolen auto en kentekenplaten door de stad reed. Hij bleek ook nog een tas met drugs bij zich te hebben. nieuwsbericht Tue, 30 Jun 2020 11:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/30/09-man-met-gestolen-auto-en-drugs-aangehouden.html 2020-06-30T11:14:00Z Rond 20.45 uur krijgt een agent een melding van de meldkamer dat er vermoedelijk een gestolen auto in de wijk Tongelre zou rijden. Op de Hugo van der Goeslaan ziet de agent het voertuig rijden en stoppen voor een rood stoplicht. De agent blokkeert de auto met zijn motor. Op dat moment besluit de 21-jarige bestuurder de auto te verlaten en weg te rennen. Direct komen er meer collega’s ter plaatse en weten ze de man te omsingelen en aan te houden op verdenking van heling.

Uit controle van het voertuig bleek dat zowel de auto als de kentekenplaten waren gestolen. Daarnaast trof de agent een tas met drugs aan. De auto en de drugs zijn in beslaggenomen voor verder onderzoek.

 

]]>
51.4333049 5.5034065
Eindhoven - Gezocht - Drie berovingen in Eindhoven https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/januari/09-drie-berovingen-in-eindhoven.html In de avond en nacht van zondag 28 juli op maandag 29 juli worden er in één uur tijd drie berovingen gepleegd. Waarschijnlijk zijn de daders jong, hun leeftijd wordt tussen de 15 en 18 jaar geschat. verdachte Mon, 29 Jun 2020 10:45:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/januari/09-drie-berovingen-in-eindhoven.html 2020-06-29T10:45:00Z Drie berovingen in Eindhoven en dat binnen een uur.

De eerste was op zondag 28 juli rond 23.30 uur bij de Karpendonkse Plas. Daar wordt een pizzabezorger door vier jongens van zijn fiets getrapt en beroofd van zijn telefoon. Dan iets voor middernacht is de tweede beroving, nu op de Hofstraat. En een halfuur later op 29 juli rond 00:30 uur wordt er een derde slachtoffer gemaakt op de Geldropseweg.

Bij alle straatroven gaat het om vier daders op de fiets. Jonge jongens nog, tussen de 15 en 18 jaar oud. Alle slachtoffers worden van de fiets getrapt en daarna zetten ze de fiets van elk slachtoffer op slot. Wij hebben dan ook sterke vermoedens dat het steeds dezelfde daders zijn. En dat zien we ook op de bewakingsbeelden.

En ook de fietsen vallen op als we de bewakingsbeelden bekijken. Zo reed een dader op een BMX (mountainbike), één had een opvallend frame, de ander had iets dat leek op een fietstas achterop. Zegt u dit iets?

 

]]>
Weet u wie deze jongens zijn? Laat het weten!

]]>
]]>
51.44164199999999 5.469722499999989
Tilburg, Boxtel, Eindhoven - Vier straatroven, brandstichting en diefstallen met pinfraude - Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/24/berovingen-een-brandstichting-en-fraude-in-de-aankomende-uitzending-van-bureau-brabant.html We vragen jullie hulp bij het oplossen van o.a. vier straatroven, waarvan drie binnen het uur in Eindhoven en een beroving met vuurwapen in Tilburg, maar ook de brandstichting bij De La Salle in Boxtel en een diefstal na insluiping komen maandag 29 juni aan bod in de laatste Bureau Brabant uitzending van dit seizoen. nieuwsbericht Thu, 25 Jun 2020 06:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/24/berovingen-een-brandstichting-en-fraude-in-de-aankomende-uitzending-van-bureau-brabant.html 2020-06-25T06:35:00Z Je wilt even wat boodschappengeld pinnen, maar dan kijk je ineens recht in de loop van een vuurwapen. Dat overkwam een 43-jarige vrouw op zondagavond 19 april op de Westermarkt. Net als ze haar dertig euro uit de pinautomaat wil pakken, staat er ineens een man met een pistool achter haar. Ze is verstijfd van schrik. De overvaller grist haar geld uit de sleuf en gaat er vandoor. De impact op de vrouw was enorm en ze had wekenlang last van nachtmerries.

]]>
Een jongeman shopt er lustig op los. Op zich niet verkeerd,  ware het niet dat hij betaalt met een gestolen bankpas. Hij geeft er in korte tijd flink wat geld mee uit bij meerdere winkels in de stad. En meerdere camera’s hebben dit vastgelegd wat hem hopelijk gaat opbreken zodra iemand hem herkent.

]]>
Bij jeugdzorginstelling De La Salle aan de Schijndelseweg brak in de avond van vrijdag 3 april brand uit. Er bleek sprake van brandstichting. De vlammen sloegen metershoog uit het dak. Met de nodige mankracht wist de brandweer het vuur uiteindelijk onder controle te krijgen. Er zijn sporen gevonden. Sporen die in de richting van een mogelijke dader wijzen. En we hebben hem op beeld! Help mee hem te vinden.

]]>
Een 83-jarige vrouw werd op 16 januari 2020 op de Westermarkt gerold van haar portemonnee. Vlak erna wordt er door een onbekende man veel geld van haar bankrekening gepind. Deze man blijkt samen te werken met twee vrouwen, die eerder de pincode bij de bejaarde vrouw hebben afgekeken. Gelukkig hebben we ze alledrie op bewakingsbeelden kunnen vangen, nu nog in levende lijve.

]]>
Van zondag 28 juli op maandag 29 juli worden er binnen het uur drie berovingen gepleegd. De daders, vier jongens op de fiets, zijn jong. Hun leeftijd wordt tussen de 15 en 18 jaar geschat.

De eerste straatroof was rond 23.30 uur bij de Karpendonkse Plas. Daar wordt een maaltijdbezorger door deze jongens van zijn fiets getrapt en beroofd van zijn telefoon. Dan iets voor middernacht de tweede, nu op de Hofstraat. En een halfuur later op 29 juli rond 00:30 uur wordt er een derde slachtoffer gemaakt op de Geldropseweg.

Bij alle straatroven gaat het om vier daders op opvallende fietsen. Jonge jongens nog, tussen de 15 en 18 jaar oud. Eerder kwam deze zaak ook al in Bureau Brabant. In deze aflevering zijn er nieuwe ontwikkelingen te melden! Zo is er een redelijk vermoeden in welk stadsdeel deze jongens wonen.

Maandagavond vanaf 18.00 uur zijn alle daders te zien op Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.

]]>
51.560596 5.0919143
Eindhoven - Verdachten aangehouden voor steekincident https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/21/09-verdachten-aangehouden-voor-steekincident.html De politie hield zondagochtend twee verdachten (40 en 20 jaar) aan in een woning in Eindhoven. De twee worden er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een steekincident in de omgeving van de Schubertlaan in Eindhoven afgelopen nacht. De twee zijn meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek. nieuwsbericht Sun, 21 Jun 2020 11:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/21/09-verdachten-aangehouden-voor-steekincident.html 2020-06-21T11:26:00Z Een slachtoffer (34 jaar, uit Eindhoven) van een steekincident ging naar het ziekenhuis voor behandeling van zijn verwondingen. Na behandeling mocht hij het ziekenhuis weer verlaten. De politie werd gealarmeerd en een onderzoek werd opgestart. Was u vannacht getuige van dit steekincident of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Bel dan 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

]]>
man wordt geboeid afgevoerd 51.424447 5.4524481
Eindhoven - Man in been geschoten https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/19/09-man-in-been-geschoten.html Een 42-jarige man uit Eindhoven zwaaide gisterenavond met een mes in de binnenstad van Eindhoven wat uiteindelijk leidde tot een schot van de politie. De man raakte gewond aan zijn onderbeen. nieuwsbericht Fri, 19 Jun 2020 09:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/19/09-man-in-been-geschoten.html 2020-06-19T09:55:00Z Agenten reageerden op een melding dat een man met een mes stond te zwaaien op het Lichtplein. Kort daarvoor had de man tegen voorbijgangers bedreigingen geuit. Ondanks herhaaldelijk aanroepen dat de man het mes moest laten vallen en het lossen van waarschuwingsschoten gaf de man geen gehoor. Een collega schoot hierop de man in het onderbeen. De agenten verleende direct eerste hulp en legden een tourniquet aan. De man werd door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij ligt momenteel nog in het ziekenhuis en is aangehouden voor verder onderzoek. De Rijksrecherche doet onderzoek naar het optreden van de politie.

]]>
De man liep al eerder in de binnenstad van Eindhoven rond. Mogelijk is hij voorafgaand aan het incident al opgevallen of heeft iemand hem eerder op de avond nog gezien of gesproken. We komen graag in contact met deze mensen. Beschik je over camerabeelden? Deel deze beelden met ons! Neem contact met ons op via 0900-8844 of meld het hieronder in het tipformulier. Anoniem melden kan uiteraard ook via 0800-7000. Alle informatie is welkom.  

]]>
Dienstwapen in holster 51.4397455 5.4743394
Veldhoven - Illegale growshop opgerold in Veldhoven https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/17/illegale-growshop-opgerold-in-veldhoven.html Bij een gezamenlijke actie in Eindhoven en Veldhoven is deze week een illegale growshop aangetroffen en opgedoekt. Bij een doorzoeking in een woning in Eindhoven en in een bedrijfspand in Veldhoven werd de volledige inventaris van de growshop in beslag genomen. Daarnaast zijn contant geld en waardevolle goederen meegenomen. nieuwsbericht Wed, 17 Jun 2020 14:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/17/illegale-growshop-opgerold-in-veldhoven.html 2020-06-17T14:02:00Z Op de woning van een verdachte en diens bankrekeningen is beslag gelegd. Ook wil de gemeente Veldhoven het bedrijfspand bestuurlijk sluiten indien het onderzoek hier aanleiding toe geeft.

]]>
Na intensief onderzoek en analyse kwamen de samenwerkende overheden (politie, OM, Belastingdienst, gemeenten, RIEC-Taskforce) de malafide growshop op het spoor. Hieruit bleek dat voor een langere periode bij het bedrijfspand in Veldhoven voor vele honderdduizenden euro’s zaden en kweekbenodigdheden voor grootschalige hennepteelt zijn geleverd. Hiermee kan op bedrijfsmatige schaal illegale hennep geproduceerd worden.

]]>
Bij de zoekingen in de woning in Eindhoven en het bedrijfspand in Veldhoven was de opbrengst aanzienlijk: naast de inventaris en administratie van de growshop, 6.300 euro contant geld, 2 Rolexen, een bestelbus en motor werd ook beslag gelegd op de woning van de verdachte en diens bankrekeningen.

De gemeente Veldhoven voert een strikt beleid tegen ondermijnende criminaliteit en zal nog gaan beoordelen of het bedrijfspand bestuurlijk gesloten moet worden. Daarnaast gaat de Belastingdienst onderzoeken of fiscale verplichtingen juist zijn nagekomen. De informatie die is aangetroffen bij de zoekingen wordt uiteraard verder onderzocht om illegale afnemers en leveranciers te achterhalen.

]]>
Sinds 2015 zijn growshops die grootschalige hennepteelt mogelijk maken verboden. Hiervoor is destijds de Opiumwet aangepast. De georganiseerde hennepteelt gaat vaak gepaard met witwassen en intimidatie. Hiermee raken onderwereld en bovenwereld met elkaar verweven. Dit is een aanzienlijk maatschappelijk probleem in met name Zuid-Nederland. Bovendien leidt dit vaak tot overlast in de directe omgeving en oneerlijke concurrentie.

]]>
51.4176337 5.4060209
Venlo / Eindhoven - Twee verdachten woningoverval in vrijheid https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/16/10-twee-verdachten-woningoverval-in-vrijheid.html De twee mannen die maandagavond in Eindhoven zijn aangehouden voor een gewapende overval op een woning zijn in vrijheid gesteld. nieuwsbericht Tue, 16 Jun 2020 14:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/16/10-twee-verdachten-woningoverval-in-vrijheid.html 2020-06-16T14:23:00Z Na onderzoek blijkt dat het tweetal geen link heeft met de overval. De politie is nog bezig met de zaak en vraagt mensen die informatie hebben, dit te delen met de politie. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Beide mannen werden verdacht van een gewapende woningoverval die maandagavond iets voor 22.00 uur plaatsvond op de Straelseweg. Drie onbekenden vluchtten na de overval met een auto. Er raakte niemand gewond. 

]]>
51.38078679999999 6.184753299999999
Eindhoven - Overvaller door politie van zijn bed gelicht https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/16/overvaller-door-politie-van-zijn-bed-gelicht.html Op dinsdagochtend hebben we om 6.00 uur een 19-jarige man uit Eindhoven aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht twee gewapende overvallen te hebben gepleegd eind vorig jaar. nieuwsbericht Tue, 16 Jun 2020 13:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/16/overvaller-door-politie-van-zijn-bed-gelicht.html 2020-06-16T13:15:00Z Domino’s pizza
Op 3 oktober 2019 viel de overvaller rond 21.00 de pizzeria aan het Dirigentplein binnen met een groot keukenmes. Twee jonge medewerkers kregen de schrik van hun leven. Een van hen vertelde zijn verhaal in een uitzending van Bureau Brabant. In dezelfde uitzending lieten we ook bewakingsbeelden zien van de overval.

Aldi
Op 25 november 2019 sloeg dezelfde overvaller in de ochtend toe bij een supermarkt aan de Tongelresestraat. Dit keer had hij weer een groot mes bij zich waarmee hij de caissière bedreigde.

Onderzoek
De recherche onderzocht de zaken en ging er snel vanuit dat er sprake van dezelfde verdachte. Dankzij aandacht in de opsporingsprogramma’s en het uitgebreide sporenonderzoek kregen de rechercheurs deze verdachte in het vizier. Hij zit vast voor verhoor.

]]>
51.44164199999999 5.4697225
Venlo / Eindhoven - Politie houdt twee verdachten aan voor gewapende woningoverval https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/15/10-politie-houdt-twee-verdachten-aan-voor-gewapende-woningoverval.html De politie heeft in Eindhoven iets voor half 11 twee verdachten aangehouden in verband met een gewapende woningoverval eerder die avond in Venlo. nieuwsbericht Mon, 15 Jun 2020 20:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/15/10-politie-houdt-twee-verdachten-aan-voor-gewapende-woningoverval.html 2020-06-15T20:51:00Z Iets voor 22.00 uur kwam er een melding binnen van een gewapende woningoverval op de Straelseweg in Venlo. Daarbij raakte niemand gewond. Drie verdachten vluchtten met een auto. De politie keek uit naar de vluchtauto en informeerde ook de collega’s in Brabant over het incident. Rond 22.30 uur hielden agenten twee verdachten aan op de snelweg in Eindhoven. De politie is nog op zoek naar de derde verdachte. Heeft u informatie, bel dan met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

]]>
51.38078679999999 6.184753299999999
Eindhoven - Gezocht - Beschietingen Shisha lounges Eindhoven https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/juni/09-beschietingen-shisha-lounges-eindhoven.html Op maandag 2 december 2019 werd een shishalounge aan de Stratumsedijk beschoten. Een maand later werd opnieuw geschoten op een shisalounge in Eindhoven. Deze keer op de Bleekweg, hemelsbreed een paar honderd meter verderop. Er zijn beelden van beide incidenten. verdachte Mon, 15 Jun 2020 12:07:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/juni/09-beschietingen-shisha-lounges-eindhoven.html 2020-06-15T12:07:00Z Op maandag 2 december 2019 werd omstreeks 04.15 uur geschoten op een shishalounge op de Stratumsedijk. Op beelden is te zien dat één dader op een scooter schiet met een automatisch vuurwapen. Hij kwam vanaf de Jan Smitzlaan en reed na de schoten weg, links af het Bomanshof in. 

De tweede beschieting, op dinsdag 2 januari 2020 was eveneens in de vroege ochtend. Rond 04.30 uur werd een lounge aan de Bleekweg beschoten. Deze keer gaat het om twee daders op een scooter.  Ze komen vanaf de Vestdijk. De schoten op de horecazaak  worden door de bijrijder gelost, ook hier met een automatisch vuurwapen. 

De recherche houdt er rekening mee dat de incidenten met elkaar samenhangen en dat er sprake is van één dadergroep

]]>
1 Wie herkent één of meer daders?

2 Wie heeft een idee over het motief, waarom zijn deze zaken beschoten?

]]>
Dankzij aandacht voor deze zaak in Opsporing Verzocht zijn er sinds gisteren 23 juni zo'n 17 tipformulieren binnen gekomen. Meer tips blijven uiteraard welkom.

Bericht Opsporing Verzocht

Video Opsporing Verzocht

]]>
]]>
51.4316127 5.4851576
Eindhoven - Gezocht - Inbraak in appartement https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/juni/09-inbraak-in-woning-eindhoven.html Op donderdag 26 december 2019 werd omstreeks 04.00 uur ontdekt dat er was ingebroken in een appartement aan de Smalle Haven in Eindhoven. De daders forceerden de voordeur en doorzochten de woning. Ze maakten kostbare kleding buit van merken als Gucci, Louis Vuitton en Louboutin en namen enkele kettingen met diamanten hangers mee. De daders staan op camera. verdachte Mon, 15 Jun 2020 12:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/juni/09-inbraak-in-woning-eindhoven.html 2020-06-15T12:00:00Z Op de beelden zien we de daders eerst rondlopen bij de parkeergarage van de Vestedatoren en later ook bij de appartementen.  Ze doen hun best om onherkenbaar te blijven, maar toch zijn er momenten dat ze prima te zien zijn. Herkent u iemand? Laat het weten!

 

]]>
1) Wie herkent één of meerdere daders?

2) Wie heeft informatie over de gestolen kleding en/of sieraden? Wellicht zijn deze ergens te koop aangeboden. 

]]>
]]>
51.4371904 5.481244300000001
Weert - Drie mannen aangehouden na buurtconflict https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/14/10-drie-mannen-aangehouden-naar-buurtconflict.html De politie heeft rond middernacht twee mannen uit Weert van 33 en 46 jaar en een 30-jarige man uit Eindhoven aangehouden voor mishandeling en vernieling van een woning op de Hendrik IV Straat. nieuwsbericht Sun, 14 Jun 2020 08:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/14/10-drie-mannen-aangehouden-naar-buurtconflict.html 2020-06-14T08:52:00Z Een van de verdachten had ruzie met een buurtbewoner. Op het moment dat die ruzie escaleerde, bemoeide twee vrienden zich met de ruzie. Zij pleegden vernielingen waarbij ruiten van een woning en een auto het moesten ontgelden. Een 50-jarige buurtbewoner die te hulp schoot, werd door hen neergeslagen. Hij moest met een hoofdwond naar het ziekenhuis maar kon na behandeling weer naar huis. De 46-jarige verdachte is ook voor behandeling naar het ziekenhuis geweest voor hij samen met de andere twee verdachten werd ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van het incident.

]]>
51.2571237 5.7209005
Breda, Eindhoven, Oosterhout - Beschietingen op shisha lounges en een forse mishandeling in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/10/08-schieten-op-shishalounges-en-forse-mishandeling-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant besteedt maandag 15 juni 2020 aandacht aan de beschietingen op twee shisha lounges in Eindhoven en de (zware) mishandeling van een stapper in Breda. Ook komen een forse inbraak in een appartement in Eindhoven en een insluiping in Oosterhout aan bod. nieuwsbericht Thu, 11 Jun 2020 07:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/10/08-schieten-op-shishalounges-en-forse-mishandeling-in-bureau-brabant.html 2020-06-11T07:29:00Z Een 23-jarige Roosendaalse man werd in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 december omstreeks 04.15 uur voor een eetgelegenheid op de Haven in Breda fors mishandeld. De dader staat op beeld. Het slachtoffer herinnert zich nog dat enkele meiden ruzie hadden. Hij liep daar naar toe maar kreeg vervolgens van een nog onbekende jongeman die daarbij stond, drie enorme klappen tegen het hoofd. Hij viel met zijn achterhoofd hard op de grond en raakte even buiten bewustzijn.  Hij liep een forse hoofdwond en een zwaar gekneusde kaak op en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.  De politie is op zoek naar de dader, hij droeg die nacht een beige jas. 

]]>
Op donderdag 26 december 2019 werd omstreeks 04.00 uur ontdekt dat er was ingebroken in een appartement aan de Smalle Haven in Eindhoven. De daders forceerden de voordeur en doorzochten de woning. Ze maakten kostbare kleding buit van merken als Gucci, Louis Vuitton en Louboutin en namen enkele kettingen met diamanten hangers mee. De inbrekers staan op camera.

]]>
Een nog onbekende man werd woensdag 12 februari 2020 omstreeks 16.40 uur door de 80-jarige bewoonster betrapt in haar appartement in verzorgingshuis De Doelen van de Volckaert in Oosterhout. De insluiper maakte zich daarna snel zonder buit uit de voeten. Hij staat op beeld Wie herkent deze man?

]]>
Op maandag 2 december 2019 werd een shishalounge aan de Stratumsedijk beschoten. Een maand later werd opnieuw geschoten op een shisalounge in Eindhoven. Deze keer op de Bleekweg, hemelsbreed een paar honderd meter verderop. Er zijn beelden van beide incidenten.

Stratumsedijk
Op maandag 2 december 2019 werd omstreeks 04.15 uur geschoten een shishalounge op de Stratumsedijk. Op beelden is te zien dat één dader op een scooter schiet met een automatisch vuurwapen. Hij kwam vanaf de Jan Smitzlaan en reed na de schoten weg, links af het Bomanshof in. 

Bleekweg
De tweede beschieting, op dinsdag 2 januari 2020 was eveneens in de vroege ochtend. Rond 04.30 uur werd een lounge aan de Bleekweg beschoten. Deze keer gaat het om twee daders op een scooter.  Ze komen vanaf de Vestdijk. De schoten op de horecazaak worden door de bijrijder gelost, ook hier met een automatisch vuurwapen.  De recherche houdt er rekening mee dat de incidenten met elkaar samenhangen en dat er sprake is van één dadergroep.

]]>
Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.5889004 4.7722632
Best - Vijf verdachten aangehouden voor drugs en wapenbezit https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/10/vijf-verdachten-aangehouden-voor-drugs-en-wapenbezit.html De politie heeft op maandag 8 juni een actie gedaan naar aanleiding van een langer lopend onderzoek. In totaal zijn er bij de actie vijf verdachten aangehouden. Drie mannen uit Best (55, 33 en 32 jaar) en twee vrouwen, uit Eindhoven (44 jaar) en Vught (36 jaar), voor drugs en wapenbezit. nieuwsbericht Wed, 10 Jun 2020 12:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/10/vijf-verdachten-aangehouden-voor-drugs-en-wapenbezit.html 2020-06-10T12:26:00Z De vijf verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.
 

]]>
Bij de politieactie werden in een bedrijfspand in Sint Oedenrode en in een woning in Eindhoven hennepkwekerijen aangetroffen. In Sint Oedenrode werden er in totaal 422 planten gevonden en in Eindhoven 77 planten. De planten zijn in beslag genomen en zijn vernietigd.

]]>
Tijdens het onderzoek zijn ook wapens en harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. Daarnaast zijn er nog twee auto’s in beslag genomen. Het onderzoek is momenteel nog in volle gang.

]]>
51.50776370000001 5.397848199999999
Eindhoven - Politieagent gewond na aanhouding https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/9/09-politieagent-gewond-na-aanhouding.html Gisterenavond rond 19.00 uur hielden we een 18-jarige man uit Eindhoven aan voor bedreiging van zijn ex-partner. Bij deze aanhouding raakte een politieagent gewond. nieuwsbericht Tue, 09 Jun 2020 15:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/9/09-politieagent-gewond-na-aanhouding.html 2020-06-09T15:39:00Z De verdachte had eerder op de avond zijn ex-partner belaagd en bedreigd. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich. Een 20- jarige man probeerde de aanhouding te voorkomen en sloeg de agent meerdere keren in het gezicht. Hij werd vanmiddag aangehouden. Beide zitten vast voor verder onderzoek. De collega is behandeld in het ziekenhuis en hield er verwondingen over aan zijn gezicht.

]]>
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Ook als er aanwijzingen zijn dat het geweld is gepleegd onder invloed van alcohol of drugs, kunnen verdachten zwaardere straffen krijgen.

]]>
In de boeien, aangehouden 51.44164199999999 5.4697225
Eindhoven - Aanhouding bezit vuurwapen en munitie Eindhoven https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/3/aanhouding-bezit-vuurwapen-en-munitie-eindhoven.html Vannacht hebben we in een woning aan het Orgelplein in Eindhoven een persoon aangehouden die wij verdenken van overtreding van de wet wapens en munitie. nieuwsbericht Wed, 03 Jun 2020 14:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/3/aanhouding-bezit-vuurwapen-en-munitie-eindhoven.html 2020-06-03T14:54:00Z Op basis van concrete informatie die gisteravond is ontvangen was er een vermoeden dat er in een woning in Eindhoven aan het Orgelplein een vuurwapen aanwezig was. Dit vermoeden is ook bevestigd toen we dezelfde avond de woning zijn binnengetreden en we een doorgeladen vuurwapen met bijbehorende munitie hebben aangetroffen.

Ook zijn we tijdens de doorzoeking van de woning gestuit op een aanzienlijk contant geldbedrag en diverse mobiele telefoons. Zowel de mobiele telefoons als het geldbedrag zijn in beslag genomen.

De verdachte is ingesloten en zal worden verhoord.

]]>
51.4328014 5.5324299
Eindhoven - Eindhovense broers met handlanger opgepakt voor drugshandel https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/30/09-eindhovense-broers-met-handlanger-opgepakt-voor-drugshandel.html Na een onderzoek van enkele maanden hield de recherche in Eindhoven donderdag drie mannen aan die verdacht worden van drugshandel. Daarvoor werden arrestatie eenheden ingezet. Aan de aanhoudingen ging een actie vooraf. We namen onder andere diverse drugs, auto’s en een groot geldbedrag in beslag. nieuwsbericht Sat, 30 May 2020 09:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/30/09-eindhovense-broers-met-handlanger-opgepakt-voor-drugshandel.html 2020-05-30T09:16:00Z Het onderzoek richtte zich op twee broers van 27 jaar uit Eindhoven, waarvan we het vermoeden hadden dat ze zich bezig hielden met de handel in verdovende middelen. In de loop van de tijd kwam ook de derde verdachte, een 20-jarige Eindhovenaar, in beeld. Tijdens de actie afgelopen donderdagavond werd deze man in de gaten gehouden en zagen rechercheurs meerdere keren dat hij aan het handelen was. Enkele klanten zijn later ondervraagd.

]]>
De jeugdige Eindhovenaar werd vervolgens tot aan zijn woning gevolgd en daar aangehouden. Op het moment van aanhouding was hij net bezig met het tellen van geld, naar later bleek een groot geldbedrag van enkele tienduizenden euro’s. Dit geld is in beslag genomen. Gelijktijdig werden de twee broers in hun bedrijf aan de Leenderweg in de boeien geslagen. De auto waarin zij zich op dat moment vervoerden namen we mee. In deze auto vonden we in enkele verborgen ruimtes een grote hoeveelheid onversneden cocaïne en een hoeveelheid hasj. Behalve deze auto namen we nog enkele auto’s in beslag, die gebruikt werden tijdens het dealen. Maar ook namen we een kostbare SUV en een hoeveelheid gouden sieraden in beslag, omdat we denken dat die met crimineel geld zijn betaald.

]]>
Totaal doorzochten we tijdens de actie vier locaties; het bedrijf van de broers en de woningen van de drie verdachten. Ook deden we onderzoek op twee andere plekken omdat we erachter kwamen dat de verdachten daar over kluizen beschikten. Daarin troffen we ook nog eens vele tienduizenden euro’s contant geld aan. Wij denken dat al het aangetroffen contante geld verdiend is met criminele activiteiten. Tenslotte vonden we tijdens de doorzoekingen ook nog munitie bestemd voor automatische vuurwapens.

De drie mannen zitten voorlopig vast en het onderzoek naar hun activiteiten gaat onverminderd voort.

]]>
51.44164199999999 5.4697225
Eindhoven - Man opgenomen in ziekenhuis na mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/26/09-man-opgenomen-in-ziekenhuis-na-mishandeling.html Op maandagmiddag 25 mei omstreeks 17.00 uur is een man door een aantal jongeren mishandeld op de Demer. De man is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij nu nog steeds verblijft voor onderzoek. nieuwsbericht Tue, 26 May 2020 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/26/09-man-opgenomen-in-ziekenhuis-na-mishandeling.html 2020-05-26T11:00:00Z Het slachtoffer kreeg onenigheid in het winkelgebied met een van de verdachten waarna er rake klappen werden uitgedeeld. Het geweld stopte toen een omstander te hulp schoot.

De recherche is momenteel bezig om camerabeelden te verzamelen van de winkels waarbij de mishandeling plaatsvond. Mogelijk heb jij iets gehoord of gezien? Meld het dan via de Opsporingstiplijn: 0800-6070 of geef je informatie anoniem door via: 0800-7000.

]]>
51.44164199999999 5.4697225