Alle berichten | Eindhoven | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/eindhoven.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Eindhoven nl Thu, 25 Feb 2021 22:41:53 GMT 2021-02-25T22:41:53Z nl Eindhoven - Gezocht - Laatste meldkans minderjarige verdachten Eindhovense rellen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/09-laatste-meldkans-minderjarige-verdachten-eindhovense-rellen.html Bij de rellen in Eindhoven zijn een aantal minderjarig(e) (ogende) jongemannen betrokken geweest. Wij verdenken hen ervan dat zij actief deelnamen aan de rellen. Wij geven deze minderjarige jongens de kans om zich uit eigen beweging bij ons te melden. Tot maandag 1 maart 12.00 uur kunnen zij dat doen. Doen zij dat niet, dan tonen wij de beelden én hun gezichten herkenbaar bij Bureau Brabant. verdachte Thu, 25 Feb 2021 17:19:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/09-laatste-meldkans-minderjarige-verdachten-eindhovense-rellen.html 2021-02-25T17:19:00Z

Extra uitzending Bureau Brabant
Bureau Brabant schenkt op woensdag 3 maart extra aandacht aan de rellen die eind januari plaatsvonden in Brabantse steden zoals Eindhoven. In een speciale thema-uitzending worden vooralsnog onbekende verdachten herkenbaar in beeld gebracht.

Laatste meldkans
Wij riepen betrokkenen bij de rellen al eerder op om zichzelf te melden. Diverse verdachten meldden zich, maar lang niet iedereen gaf gehoor aan onze oproepen. Zoals een aantal minderjarig(e) ogende jongens die bij de rellen in Eindhoven betrokken zijn geweest. Wij geven hen een laatste meldkans. Zij kunnen zich tot maandag 1 maart 12.00 uur melden. Als zij dat niet doen tonen wij hun gezichten herkenbaar tijdens de uitzending van Bureau Brabant op woensdag 3 maart.

Foto's minderjarigen
Hieronder zie je de 7 personen in kwestie. Zij zijn voor nu onherkenbaar in beeld gebracht. 

Meld jezelf voor het te laat is
Voorkom dat je met je gezicht herkenbaar bij Bureau Brabant op televisie komt en meld jezelf zo snel mogelijk. Bel 0900-8844. 
Dat nummer kun je ook bellen als je de jongens kent/herkent. Refereer dan aan hen met de bijbehorende OOB-EIND-NN-nummers. Dat kan ook anoniem via 0800-7000.
 

]]>
]]>
51.44164199999999 5.4697225
's-Hertogenbosch / Eindhoven - Nieuwe aanhoudingen voor rellen in Eindhoven & Den Bosch https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/17/09-nieuwe-aanhoudingen-voor-rellen-in-eindhoven--den-bosch.html De afgelopen dagen hield de politie 3 mannen (17, 17, 20) aan op verdenking van betrokkenheid bij de Eindhovense rellen. Ook voor de Bossche rellen is een nieuwe verdachte (19) opgepakt. nieuwsbericht Wed, 17 Feb 2021 12:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/17/09-nieuwe-aanhoudingen-voor-rellen-in-eindhoven--den-bosch.html 2021-02-17T12:52:00Z Drie aanhoudingen rellen in Eindhoven
Een 20-jarige man (20) uit Luijksgestel is afgelopen maandag aangehouden. Daarnaast zijn gisteren twee jongemannen van 17 jaar uit respectievelijk Deurne en Eindhoven opgepakt.
Alle drie de verdachten worden in verband gebracht met deelname aan de rellen in Eindhoven op zondag 24 januari 2021.

Aanhouding rellen in ’s-Hertogenbosch
Ook in het onderzoek naar de rellen in ’s-Hertogenbosch hield de recherche een verdachte aan. Het gaat om een 19-jarige Bosschenaar. Wij verdenken hem van openlijke geweldpleging tijdens de Bossche rellen.

Meld jezelf!
Het onderzoek naar de rellen in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven is nog steeds in volle gang. De politie beschikt daarbij over zeer veel beelden. Een groot deel daarvan is door burgers zelf bij ons aangeleverd en daar zijn we heel blij mee. De komende tijd blijven we de hulp inroepen van het publiek om relschoppers te identificeren. Was je bij de rellen betrokken? En wil je voorkomen dat je in beeld komt? Meld jezelf dan bij de politie

Blijf delen
Hoewel er dus al heel veel materiaal beschikbaar is, vragen we burgers nog steeds om hun eigen beelden met ons te delen. Heeft u videobeelden of foto’s gemaakt van deze ongeregeldheden? Via deze link kunt u de beelden uploaden. Uiteraard is het ook van belang dat u, indien mogelijk, bij de beelden ook informatie geeft over wat en wie we er op kunnen zien.

]]>
51.44164199999999 5.4697225
Eindhoven - Verdachte steekincident aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/9/09-verdachte-steekincident-aangehouden.html De politie arresteerde maandagmiddag kort na een mogelijk steekincident aan de Eindhovenseweg een verdachte. Het slachtoffer was op dat moment al behandeld door ambulancepersoneel. nieuwsbericht Tue, 09 Feb 2021 15:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/9/09-verdachte-steekincident-aangehouden.html 2021-02-09T15:02:00Z Rond 15.50 uur kwam bij de politie een melding binnen van een steekincident aan de Eindhovenseweg. Bij een ruzie zou daar een man met een scherp voorwerp zijn gestoken.

]]>
Enkele minuten later waren de collega’s ter plaatse en op de parkeerplaats van een daar gevestigd bedrijf troffen ze een gewonde man aan. Hij had diverse wonden aan zijn hoofd. Daarop kwam een ambulance ter plaatse. Zij hebben het 25-jarige slachtoffer uit Eindhoven behandeld. Hoewel hij diverse wonden aan zijn hoofd had, hoefde deze niet naar het ziekenhuis.

]]>
Door de politie was inmiddels een onderzoek opgestart. Daaruit bleek al snel dat het slachtoffer ruzie had gehad met een bekende van hem op de parkeerplaats. Deze ruzie was uit de hand gelopen waarbij het slachtoffer zou zijn gestoken met een scherp voorwerp. De verdachte was daarna gewoon aan het werk gegaan. Door goede samenwerking tussen politie en de werkgever van de verdachte kon deze direct worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Het gaat om een man (leeftijd onbekend) uit Eindhoven.

De politie doet nog uitgebreid onderzoek om te achterhalen wat er precies op de parkeerplaats is voorgevallen.

]]>
Als ergens een strafbaar feit is gepleegd, zoals een inbraak, zoekt de politie naar sporen, bekijkt camerabeelden, hoort getuigen en slachtoffers en houdt verdachten aan.  Alles wat in een politieonderzoek gebeurt, wordt vastgelegd in een proces-verbaal. Afhankelijk van de zwaarte van het misdrijf wordt een onderzoek opgepakt door een politieteam of de recherche. Meer informatie leest u hier.

]]>
51.44164199999999 5.4697225
Eindhoven - Filmende relschopper opgepakt https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/9/09-filmende-relschopper-opgepakt.html We hebben dinsdagmorgen rond 7.00 uur een 25-jarige man uit Eindhoven aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging en diefstal tijdens de rellen in Eindhoven op 24 januari van dit jaar. nieuwsbericht Tue, 09 Feb 2021 13:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/9/09-filmende-relschopper-opgepakt.html 2021-02-09T13:41:00Z De man kwam prominent bij de politie in beeld omdat hij tijdens en na afloop van de rellen in Eindhoven veel beelden deelde op social media. Ook deed hij begin februari uitgebreid zijn verhaal in de media.

]]>
Aan de hand van de vele beelden deed de politie onderzoek. Daaruit bleek dat de man tijdens de rellen niet alleen filmend aanwezig was. Hij heeft zich vermoedelijk ook schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging en diefstal. Zo zou hij stenen naar de collega’s hebben gegooid en ook gestolen hebben uit de Jumbo aan het Stationsplein.

]]>
Daarop is besloten om de man dinsdagmorgen aan te gaan houden. Daarbij deed hij een vluchtpoging. Toen hij echter bij het zien van de collega’s via de achterdeur probeerde te vluchten werd hij daar door ons opgewacht. De man sloot vervolgens snel de deur en verschanste zich in het huis. Uiteindelijk hebben collega’s de deur geforceerd en in het huis vonden ze de verdachte die zich verstopt had achter een bank op de tweede verdieping. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Ook een 18-jarige huisgenoot van de verdachte is uiteindelijk aangehouden. Hij beledigde de collega’s tijdens de actie.

]]>
Het onderzoek naar de avondklokrellen in Eindhoven en ’s-Hertogenbosch is in volle gang. De politie beschikt daarbij over zeer veel beelden. Een groot deel daarvan is door burgers zelf bij ons aangeleverd en daar zijn we heel blij mee. De komende tijd zullen we ook vaker de hulp van het publiek inroepen om relschoppers te identificeren. Was je bij de rellen betrokken? En wil je voorkomen dat je in beeld komt? Meld jezelf dan bij de politie.

]]>
Hoewel er dus al heel veel materiaal beschikbaar is, vragen we burgers nog steeds om hun eigen beelden met ons te delen. Heeft u videobeelden of foto’s gemaakt van deze ongeregeldheden? Via deze link kunt u de beelden uploaden. Uiteraard is het ook van belang dat u, indien mogelijk, bij de beelden ook informatie geeft over wat en wie we er op kunnen zien.

]]>
51.44164199999999 5.4697225
Eindhoven - Verdachte van avondklokrellen Eindhoven aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/8/09-verdachte-van-avondklokrellen-eindhoven-aangehouden.html Maandagmorgen om 6.00 uur is een 35-jarige man uit Weert aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij tijdens de avondklokrellen in Eindhoven een prominente rol heeft gespeeld. nieuwsbericht Mon, 08 Feb 2021 12:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/8/09-verdachte-van-avondklokrellen-eindhoven-aangehouden.html 2021-02-08T12:41:00Z De verdachte werd aangehouden in de woning van zijn vriendin aan de Echternachlaan in Eindhoven.

]]>
De verdachte kwam tijdens het onderzoek naar de avondklokrellen in Eindhoven op zondag 24 januari diverse keren prominent in beeld. Zo zou hij op het 18-Septemberplein diverse malen de Mobiele Eenheid hebben uitgedaagd. In woord en gebaar beledigde hij collega’s en zocht hij de confrontatie. Ook zou hij diverse stenen in de richting van aanwezige politiemensen hebben gegooid. Tot slot kwam de man ook in beeld als de vermoedelijke dief van een kassalade van de Jumbo Supermarkt op het Stationsplein.

]]>
We beschikken over zeer veel beeldmateriaal van de avondklokrellen in Eindhoven. Een groot rechercheteam is op dit moment druk bezig met het onderzoek en het opsporen van de verantwoordelijken. De afbeelding van de 35-jarige man is intern binnen de politie gedeeld. Daarop herkenden diverse collega’s hem en kon hij worden aangehouden. Bij zijn aanhouding werd ook waardebeslag gelegd op zijn personenauto en telefoon. Het geld  daarvan kan later gebruikt worden om gedupeerden te compenseren.

]]>
Het onderzoek naar de avondklokrellen in Eindhoven en ’s-Hertogenbosch is in volle gang. De politie beschikt daarbij over zeer veel beelden. Een groot deel daarvan is door burgers zelf bij ons aangeleverd en daar zijn we heel blij mee. De komende tijd zullen we ook vaker de hulp van het publiek inroepen om relschoppers te identificeren. Was je bij de rellen betrokken? En wil je voorkomen dat je in beeld komt? Meld jezelf dan bij de politie.

]]>
Hoewel er dus al heel veel materiaal beschikbaar is, vragen we burgers nog steeds om hun eigen beelden met ons te delen. Heeft u videobeelden of foto’s gemaakt van deze ongeregeldheden? Via deze link kunt u de beelden uploaden. Uiteraard is het ook van belang dat u, indien mogelijk, bij de beelden ook informatie geeft over wat en wie we er op kunnen zien.

]]>
Stockfoto 51.44164199999999 5.4697225
Eindhoven - Verdachte avondklokrellen Eindhoven aangehouden na herkenning in opsporingsprogramma’s https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/5/09-verdachte-avondklokrellen-eindhoven-aangehouden-na-herkenning-in-opsporingsprogrammas.html Donderdagnacht rond 00.00 uur is een 22-jarige man uit Zaandam aangehouden voor betrokkenheid bij de avondklokrellen in Eindhoven. De man werd herkend nadat deze week beelden van hem getoond werden in diverse opsporingsprogramma’s. Hij meldde zichzelf uiteindelijk zelf op het politiebureau. nieuwsbericht Fri, 05 Feb 2021 09:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/5/09-verdachte-avondklokrellen-eindhoven-aangehouden-na-herkenning-in-opsporingsprogrammas.html 2021-02-05T09:06:00Z De verdachte kwam op diverse beelden naar voren als betrokkene bij de avondklokrellen. Hij wordt ervan verdacht dat hij stenen gooide en daarmee ruiten vernielde van het Coffeelab op het Centraal Station in Eindhoven. Ook was hij vermoedelijk betrokken bij het in brand steken van een auto van Prorail voor datzelfde station.

]]>
Nadat we aan de hand van de beschikbare beelden zorgvuldig onderzoek hadden gedaan naar de exacte rol van de verdachte, zijn de beelden eerst intern gedeeld binnen de politie. Toen dat geen herkenning opleverde werd besloten om de beelden te delen in de diverse opsporingsprogramma’s en op social media. Dat leverde zeer concrete tips op over zijn identiteit. Met de aanhouding van de verdachte zijn deze beelden inmiddels weer verwijderd. We gaan nu verder onderzoek doen naar zijn exacte rol bij de ongeregeldheden

]]>
Het onderzoek naar de avondklokrellen in Eindhoven en ’s-Hertogenbosch is in volle gang. De politie beschikt daarbij over zeer veel beelden. Een groot deel daarvan is door burgers zelf bij ons aangeleverd en daar zijn we heel blij mee. De komende tijd zullen we ook vaker de hulp van het publiek inroepen om relschoppers te identificeren. Was je bij de rellen betrokken? En wil je voorkomen dat je in beeld komt? Meld jezelf dan bij de politie.

]]>
Hoewel er dus al heel veel materiaal beschikbaar is, vragen we burgers nog steeds om hun eigen beelden met ons te delen. Heeft u videobeelden of foto’s gemaakt van deze ongeregeldheden? Via deze link kunt u de beelden uploaden. Uiteraard is het ook van belang dat u, indien mogelijk, bij de beelden ook informatie geeft over wat en wie we er op kunnen zien.

]]>
51.44164199999999 5.4697225
Eindhoven - Weer twee verdachten aangehouden voor rellen in Eindhoven https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/3/weer-twee-verdachten-aangehouden-voor-rellen-in-eindhoven.html Gisteren hielden we opnieuw twee mannen aan voor hun rol bij de rellen in Eindhoven van vorige week. Het gaat om een 34-jarige man uit Mierlo en 19-jarige man uit Best. Wij verdenken hen van openlijk geweldpleging. Een van hen verdenken we ook van betrokkenheid bij het omduwen van een auto. nieuwsbericht Wed, 03 Feb 2021 07:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/3/weer-twee-verdachten-aangehouden-voor-rellen-in-eindhoven.html 2021-02-03T07:05:00Z Herkenning

Beide mannen hebben zich herkend op filmpjes die via sociale media zijn verspreid. Beiden mannen hebben zichzelf gemeld op het politiebureau en zijn aangehouden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De verdachten worden later deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Onderzoek gaat door!

Het onderzoek naar de ongeregeldheden gaat onverminderd voort. Wij doen er alles aan om de relschoppers op te pakken. Hoewel er dus al heel veel materiaal beschikbaar is, vragen we burgers nog steeds om hun eigen beelden met ons te delen. Heeft u videobeelden of foto’s gemaakt van deze ongeregeldheden? Via deze link kunt u uw beelden met ons delen. Uiteraard is het ook van belang dat u, indien mogelijk, bij de beelden ook informatie geeft over wat en wie we er op kunnen zien.

]]>
Uniform arm 51.44164199999999 5.4697225
Gezocht - Verdachte in beeld rellen Eindhoven https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/09-verdachte-in-beeld-rellen-eindhoven.html Goed nieuws, de identiteit van deze verdachte is bekend geworden, mede dankzij jullie tips. Iedereen bedankt voor het meedenken. Mon, 01 Feb 2021 14:16:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/09-verdachte-in-beeld-rellen-eindhoven.html 2021-02-01T14:16:00Z Goed nieuws, de identiteit van deze verdachte is bekend geworden, mede dankzij jullie tips. Iedereen bedankt voor het meedenken.

]]>
51.44164199999999 5.4697225
Tilburg, Valkenswaard, Eindhoven, Den Bosch - Bureau Brabant toont eerste verdachten rellen Eindhoven en Den Bosch https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/27/08-zinloos-geweld-en-een-poging-brandstichting-in-bureau-brabant.html AANGEPASTE UITZENDING: we tonen op 1 februari de eerste verdachten van de rellen in Eindhoven en Den Bosch. Tevens vragen we aandacht voor een (mislukte) aanslag met brandbom op het gemeentehuis in Valkenswaard en we hebben daders op beeld die een zware mishandeling plegen in Tilburg. nieuwsbericht Mon, 01 Feb 2021 09:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/27/08-zinloos-geweld-en-een-poging-brandstichting-in-bureau-brabant.html 2021-02-01T09:06:00Z In de nacht van Oud op Nieuw, op 1 januari 2021, gooien twee daders  een zelfgemaakte brandbom,  een molotovcocktail dus,  tegen de gevel van het gemeentehuis in Valkenswaard. De brandstichters fietsen vanaf de Markt de Hofnar in, waaraan het gemeentehuis ligt. Camerabeelden leggen vast dat ze hun fietsen bij de pilaren wegzetten. Ze rommelen wat met een fles. Even later loopt een van hen daarmee naar het gemeentehuis en gooit het brandende goedje tegen de gevel. Het blijft bij een poging tot brandstichting omdat kennelijk de doek die een van de daders aanstak uit de fles valt. De daders gaan er daarna op hun fietsen vandoor in dezelfde richting als zij gekomen zijn.

]]>
Uit een studentenwoning aan de Professor Verbernelaan in Tilburg wordt op 21 november 2020 bij een inbraak naast een laptop ook een pinpas gestolen. Twee daders rekenen met die gestolen pinpas vervolgens af in een Tilburgse supermarkt. Ze houden vanwege de camera beiden hun capuchon strak over het hoofd, maar toch zijn hun gezichten goed te zien.

]]>
Een nog onbekende man gekleed in een rood jack, steelt op maandag 21 september 2020  in een tijdsbestek van nog geen uur, maar liefst drie elektrische fietsen uit een stalling van een bedrijf aan de Letostraat in Tilburg . De dief probeert zo min mogelijk op te vallen maar staat wel op beeld.

]]>
Een 34-jarige Tilburger fietst zaterdagavond 7 november 2020 door de Dillenburglaan. Hij heeft het gevoel dat hij gevolgd wordt. Op de Hasseltstraat zet hij zijn fiets weg. Zijn voorgevoel blijkt te kloppen. Twee man slaan hem tegen de grond, waarna ze hem enkele keren trappen, ook tegen zijn hoofd . Een oplettende getuige filmt deze ernstige mishandeling.

Dader 1: Een blanke kleine man, circa 1.65 meter lang, circa 20 jaar, hij draagt een blauw trainingsjack met rode strepen.

Dader 2: Een getinte jongeman, heeft kort zwart haar. Hij heeft op zijn jas een wit logo.

]]>
Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.3554957 5.4533268
Nunspeet / Apeldoorn/ Eindhoven - Drie nieuwe aanhoudingen voor rellen in Eindhoven https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/28/09-wederom-relschopper-aangehouden-na-rellen-in-eindhoven.html Vandaag hield de politie drie mannen aan op verdenking van betrokkenheid bij de Eindhovense rellen. nieuwsbericht Thu, 28 Jan 2021 20:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/28/09-wederom-relschopper-aangehouden-na-rellen-in-eindhoven.html 2021-01-28T20:25:00Z Verdenkingen
De mannen (19, 31 en 47) worden respectievelijk concreet in verband gebracht met de plundering, deelname aan de rellen en de vernieling van de waterwerper van de politie. Uit onderzoek blijkt ook dat één van de eerder aangehouden verdachten vermoedelijk direct betrokken is bij de vernieling van de auto van Prorail.

Aanhouding  plunderaar
In het Centraal Station werd een winkel met geweld geplunderd. Deze beelden wekten landelijke ontsteltenis én collectieve verontwaardiging op. Vandaag arresteerde de politie een 19-jarige Eindhovenaar. Wij hebben dankzij ons onderzoek én ontvangen beeldmateriaal het sterke vermoeden dat deze man als een van de eersten de winkel binnendrong.

Aanhouding vernieling waterwerper/waterkanon
Een 47-jarige man uit Nunspeet is aangehouden nadat hij zich vanavond meldde op het bureau in Apeldoorn. Het betreft de man die een fiets onder de waterwerper gooide. De waterwerper van de politie raakte daardoor beschadigd. De Nunspeetse verdachte werd aan de hand van beelden herkend.

Aanhouding mogelijke relschopper
Ook hielden we een 31-jarige man uit Eindhoven als verdachte aan omdat hij in verband wordt gebracht met openlijke geweldpleging tijdens de rellen.

Vernieling auto Prorail
Gedurende de rellen werd een auto van Prorail voor het Eindhovense Centraal Station vernield door relschoppers. Uit onder andere nauwgezette bestudering van beeldmateriaal blijkt dat één van de eerder aangehouden verdachten vermoedelijk direct betrokken is bij het vernielen van de auto.

72 aanhoudingen
In totaal pakten we inmiddels 72 verdachten op in verband met de rellen. En er zullen op korte termijn nog meer aanhoudingen gaan volgen.

Grote dank voor info maar blijf delen!
Het onderzoek naar de ongeregeldheden gaat onverminderd voort. Wij doen er alles aan om de relschoppers op te pakken. Gisteren ontvingen we al van ruim 1100 mensen tips en/of beelden. De collectieve steun vanuit het publiek om de  politie te helpen bij dit onderzoek is ontzettend groot en wij waarderen dat enorm. Hoewel er dus al heel veel materiaal beschikbaar is, vragen we burgers nog steeds om hun eigen beelden met ons te delen. Heeft u videobeelden of foto’s gemaakt van deze ongeregeldheden? Via deze link kunt u uw beelden met ons delen. Uiteraard is het ook van belang dat u, indien mogelijk, bij de beelden ook informatie geeft over wat en wie we er op kunnen zien.

Openbaar Ministerie
Persofficier Janine Kramer legt in dit bericht uit hoe de onderzoeken naar de rellen in o.a. Eindhoven verlopen.Ook gaat ze daar in op vragen als: komt iedereen voor de rechter en hoe zit het met het vergoeden van de schade?

]]>
politie 52.37477190000001 5.769895
Eindhoven - Twee relschoppers in Eindhoven aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/27/09-twee-relschoppers-in-eindhoven-aangehouden.html Dinsdagavond zijn twee mannen aangehouden voor hun rol bij de rellen in Eindhoven van afgelopen zondag. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging. nieuwsbericht Wed, 27 Jan 2021 12:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/27/09-twee-relschoppers-in-eindhoven-aangehouden.html 2021-01-27T12:53:00Z Het gaat om een 18-jarige en een 30-jarige man uit Eindhoven.

]]>
Beide mannen waren afgelopen zondag aanwezig bij de rellen in de Eindhovense binnenstad. De 30-jarige verdachte zou een steen naar een passerende motoragent hebben gegooid en de motor ook hebben geraakt. Gelukkig bleef de collega ongedeerd. De 18-jarige verdachte zou stenen hebben gegooid richting de aanwezige Mobiele Eenheid. Eén van de verdachten kon worden aangehouden na een tip van een burger. De andere na een interne herkenning bij de politie aan de hand van de beelden. Beide verdachten zitten in verzekering voor verder onderzoek.

]]>
Het onderzoek naar de ongeregeldheden is in volle gang. Wij doen er alles aan om de relschoppers aan te houden. Inmiddels hebben we al van ruim 1100 mensen tips en/of beelden binnen gekregen. De wens om de politie te helpen bij dit onderzoek is kennelijk erg groot. Als politie zijn wij gewend om iedere tipgever afzonderlijk te bedanken, maar dat is in dit geval ondoenlijk. Daarom willen we langs deze weg laten weten dat we bereidheid tot het delen van informatie enorm waarderen.

]]>
Hoewel er dus al heel veel materiaal beschikbaar is, vragen we burgers nog steeds om hun eigen beelden met ons te delen. Heeft u videobeelden of foto’s gemaakt van deze ongeregeldheden? Via deze link kunt u de beelden uploaden. Uiteraard is het ook van belang dat u, indien mogelijk, bij de beelden ook informatie geeft over wat en wie we er op kunnen zien.

]]>
aanhouding 51.44164199999999 5.4697225
Eindhoven - 18-jarige verdachte van rellen aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/26/09-18-jarige-verdachte-van-rellen-aangehouden.html We hebben een 18-jarige verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de rellen in Eindhoven op zondagmiddag. Hij wordt verdacht van openbare geweldpleging. Verder werden twee verdachten aangehouden voor opruiing. nieuwsbericht Tue, 26 Jan 2021 13:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/26/09-18-jarige-verdachte-van-rellen-aangehouden.html 2021-01-26T13:14:00Z De 18-jarige verdachte werd maandagavond rond 22.00 uur aangehouden in een woning in Eindhoven. Hij wordt ervan verdacht dat hij zondagmiddag met stenen heeft gegooid naar de politie tijdens de rellen in Eindhoven.

]]>
Naar aanleiding van de ongeregeldheden zijn wij een groot onderzoek opgestart om de verantwoordelijken op te sporen. Daarbij maken we gebruik van beelden die die ruimschoots voorhanden zijn. Ook de aangehouden verdachte was op deze beelden terug te zien. Na een interne herkenning bij de politie kon de jongen dus maandagavond al worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

]]>
In hetzelfde onderzoek hebben we ook twee mannen aangehouden voor opruiing. Het gaat om een 26-jarige man uit Heerlen en een 44-jarige man uit Schinveld. Dit tweetal wordt ervan verdacht dat ze voorafgaand aan de rellen via social media hebben opgeroepen om wapens mee te nemen naar Eindhoven en geweld tegen de politie te gebruiken. Zij zitten vast voor verder onderzoek.

]]>
Het onderzoek naar de ongeregeldheden is in volle gang. Wij doen er alles aan om de relschoppers aan te houden. Hoewel er al heel veel materiaal beschikbaar is, vragen we burgers nog steeds om hun eigen beelden met ons te delen. Heeft u videobeelden of foto’s gemaakt van deze ongeregeldheden? Via deze link kunt u de beelden uploaden. Uiteraard is het ook van belang dat u, indien mogelijk, bij de beelden ook informatie geeft over wat en wie we er op kunnen zien.

]]>
50.9674943 5.980957399999999
Eindhoven - Deel beelden van relschoppers met ons! https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/25/09-deel-beelden-van-relschoppers-met-ons.html Heb jij videobeelden of foto’s van de relschoppers? Deel deze beelden dan met ons!! nieuwsbericht Mon, 25 Jan 2021 16:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/25/09-deel-beelden-van-relschoppers-met-ons.html 2021-01-25T16:34:00Z We zijn een grootschalig onderzoek gestart naar de rellen en goede videobeelden gaan daarbij helpen. We willen de relschoppers zo snel opsporen en voor de rechter brengen!

Deel je beelden hier. 

]]>
Ben jij een van die relschoppers of sta jij op een van de beelden van de rellen in Eindhoven? Meld je dan bij ons en voorkom daarmee dat we je thuis op komen halen.

]]>
51.44164199999999 5.4697225
Eindhoven - Helft relschoppers Eindhoven zit nog vast https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/25/helft-relschoppers-eindhoven-zit-nog-vast.html De politie is een onderzoek gestart naar de grootschalige rellen gistermiddag in Eindhoven. Op die manier willen we zo snel mogelijk alle relschoppers opsporen, zodat ze zich bij de rechter voor hun daden mogen verantwoorden. Zoals we gisteren al aangaven: het geweld dat door de stad trok was ongekend. nieuwsbericht Mon, 25 Jan 2021 11:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/25/helft-relschoppers-eindhoven-zit-nog-vast.html 2021-01-25T11:32:00Z De politie pakte tot nu toe 62 mensen op. De meeste voor openlijke geweldpleging en niet voldoen aan bevel of vordering. Ongeveer de helft van hen zit op dit moment nog vast. De jongste aangehouden verdachte is 14 jaar, de oudste 56 jaar. Het gros van de relschoppers zijn tieners en twintigers. Een deel van hen komt uit Eindhoven en omliggende dorpen. Maar we zien ook veel verdachten uit overige delen van Brabant en zelfs daarbuiten komen.

]]>
We hebben de overtuiging dat er snel meer aanhoudingen volgen. Er is inmiddels een groot onderzoek gestart en we zetten maximaal in op de opsporing van deze relschoppers. We hebben veel beeldmateriaal beschikbaar. Al deze beelden worden door het onderzoeksteam bekeken om relschoppers te identificeren en op te sporen. Het is goed om te zien dat de politie massaal beelden krijgt toegestuurd. Beschikt u over beelden? Deel deze dan vooral met de politie. We komen later deze middag met een speciale link waar de beelden gedeeld kunnen worden zodat ze rechtstreeks bij het onderzoeksteam terecht komen.

]]>
ME'er omgeven door rook 51.44164199999999 5.4697225
Eindhoven - Getuigen gezocht van schietincident https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/23/getuigen-gezocht-van-schietincident.html Vrijdagmiddag vond er in een woning aan de Cahorslaan in Eindhoven een schietincident plaats. Een persoon raakte hierbij gewond. We zijn op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Sat, 23 Jan 2021 13:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/23/getuigen-gezocht-van-schietincident.html 2021-01-23T13:16:00Z Rond de klok van 13.30 uur kregen wij de melding van het schietincident. In de woning was een man in zijn bovenbeen getroffen nadat een man de woning was binnengedrongen met een vuurwapen. De schutter was in het gezelschap van nog een andere man. Na het incident vluchtten beide in een witkleurige bestelauto en een witkleurige personenauto.

]]>
Vrijwel onmiddellijk is de opsporing in gang gezet. Beide verdachten waar we naar op zoek zijn, zijn rond de 35 jaar oud en licht getint. Een van hen droeg een pet. Met o.a. een politiehelikopter is naar de verdachten gezocht. Vooralsnog heeft dit nog niet geleid tot de aanhoudingen van de schutter en zijn metgezel. Het slachtoffer kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. De recherche houdt er rekening mee dat er minimaal twee of mogelijk meerdere personen bij het incident betrokken zijn.

]]>
Het onderzoek gaat ook vandaag verder. We hebben al met diverse getuigen gesproken, maar we komen graag in contact met mensen die ons meer kunnen vertellen over dit incident. Mogelijk zijn beide auto’s voorafgaan of na het schietincident u opgevallen? Ook als u camerabeelden heeft dan horen we dat graag. Tips en beelden kunnen via bovenstaande tipformulier met ons worden gedeeld. Of neem contact met ons op via 0900-8844. Liever anoniem? Laat het dan weten via Meld Misdaad anoniem op 0800-7000.

]]>
51.4810649 5.4400632
Eindhoven - Vrouw op straat gestoken; politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/21/09-vrouw-op-straat-gestoken-politie-zoekt-getuigen.html Woensdagavond rond negen uur kregen wij een melding van een incident op de Strijpsestraat waarbij een vrouw zou zijn geslagen door een man. Bij nader onderzoek door ambulancemedewerkers bleek de vrouw ook een steekwond te hebben. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar de dader en roept getuigen op zich te melden. nieuwsbericht Thu, 21 Jan 2021 12:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/21/09-vrouw-op-straat-gestoken-politie-zoekt-getuigen.html 2021-01-21T12:37:00Z De 51-jarige vrouw wandelde over het voetpad langs de genoemde straat en voelde plots een harde klap tegen haar rug. Ze zag dat een man wegliep in de richting van het Trudoplein. Volgens het slachtoffer had hij een licht getinte huidskleur, droeg hij donkere kleding, mogelijk een gewatteerd jack en een opvallend groot mondmasker, Waarom de vrouw door deze man werd aangevallen is vooralsnog niet duidelijk en die vraag maak natuurlijk onderdeel uit van ons onderzoek. Nadat de hulpdiensten waren gealarmeerd bleek dat de vrouw met de klap ook gestoken was. De vrouw werd voor verdere behandeling aan haar verwonding door een ambulance vervoerd naar een ziekenhuis en daar ter observatie opgenomen. Zij zal vandaag uitgebreid worden gehoord over wat haar is overkomen.

Oproep aan getuigen
Agenten deden ter plaatse onderzoek en hebben nog gezocht naar een verdachte. Daarbij werd onder andere een hond ingezet, maar er werd niemand meer aangetroffen. We komen graag in contact met mensen die mogelijk iets hebben gezien of gehoord dat ons kan helpen hem te vinden. Hebt u woensdagavond op of in de omgeving van de Strijpsestraat iets verdachts of opvallends gezien wat te maken kan hebben met dit incident? Of woont u in de buurt en heeft u camerabeelden waarop misschien iets te zien is? Neem dan contact op met de districtsrecherche in Eindhoven via het landelijk politienummer 0900-8844 of tip ons eventueel anoniem via de M-lijn, 0800-7000.

]]>
51.4401557 5.4579501
Eindhoven - Politie in Eindhoven schiet na dreigende situatie https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/20/09-politie-in-eindhoven-schiet-na-dreigende-situatie.html Op de Bisschopsmolen vond vandaag rond 10.00 uur een schietincident plaats. Om een einde te maken aan een dreigende situatie heeft de politie daar geschoten op een man zonder vaste woon of verblijfplaats. nieuwsbericht Wed, 20 Jan 2021 15:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/20/09-politie-in-eindhoven-schiet-na-dreigende-situatie.html 2021-01-20T15:51:00Z De 26-jarige man raakte hierbij niet levensbedreigend gewond aan zijn been. De politieagenten hebben meteen hulpverlenende handelingen verricht bij hem. De man is naar een ziekenhuis vervoerd met een ambulance.

Onderzoek
De Rijksrecherche onderzoekt deze zaak. Dit is gebruikelijk bij schietincidenten of geweldsinzetten door de politie waarbij mensen gewond raken. Wat betekent zo'n onderzoek van de Rijksrecherche precies? Lees er meer over op onze themapagina.

]]>
Dienstwapen in holster 51.4477266 5.4789315
Eindhoven - Aanhoudingen na verzet bij controle mondkapjesplicht https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/9/09-aanhoudingen-na-verzet-bij-controle-mondkapjesplicht.html Bij de assistentie van BOA’s van de gemeente Eindhoven bij een controle op de naleving van de mondkapjesplicht bij een winkel aan de Kleine Berg, werden aan het einde van de vrijdagmiddag twee mannen en een vrouw aangehouden. Twee politiemensen raakten daarbij gewond. nieuwsbericht Sat, 09 Jan 2021 10:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/9/09-aanhoudingen-na-verzet-bij-controle-mondkapjesplicht.html 2021-01-09T10:19:00Z Medewerkers van de gemeente voerden een controle uit bij de betreffende winkel ter controle van de mondkapjesplicht door het winkelpersoneel. De aanwezige medewerkers bleken geen van allen een mondkapje te dragen en werkten niet mee aan de controle. Vervolgens schakelden de handhavers de hulp van de politie in, die de eigenaar vorderde om mee te werken. Toen de eigenaar dat bleef weigeren, hielden agenten de man aan. Daar verzette hij zich hevig tegen en hij moest met geweld onder controle worden gebracht. Een 59-jarige medewerker probeerde de aanhouding te voorkomen en hij nam een van de politiemensen in een stevige wurggreep. De politieman liep daardoor stevige spierkneuzingen in zijn nek op. Dezelfde verdachte schopte een andere politiemedewerker met kracht tegen haar been. Ook een derde, 47-jarige, medewerkster van de winkel verleende geen medewerking aan de controle van haar identiteit. Uiteindelijk wisten de agenten en de handhavers samen de mannen en de vrouw onder controle te krijgen en aan te houden. Een vierde winkelmedewerker wordt alleen bekeurd voor het niet naleven van de mondkapjesplicht. Hij hield zich tijdens het incident afzijdig.

Poging doodslag
De aangehouden verdachten werden overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. De medewerkster en de eigenaar van de winkel werden later op de avond na verhoor weer vrijgelaten. Twee politiemensen deden aangifte van poging doodslag en mishandeling tegen de 59-jarige medewerker. Hij zit nog vast.

Reactie Burgemeester
Burgemeester Jorritsma is zeer verontwaardigd over de toedracht van dit incident en het handelen van de winkeleigenaar en zijn personeel “Dit is te gek voor woorden, een grens is overschreden.”

]]>
In de boeien, aangehouden 51.4366545 5.474943100000001
Eindhoven - Politie zoekt getuigen van gewelddadige straatroof Eindhoven https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/8/0909-politie-zoekt-getuigen-van-gewelddadige-straatroof-eindhoven.html Een vrouw is gisteravond het slachtoffer geworden van een gewelddadige straatroof in Eindhoven. Wij zoeken de persoon die hier voor verantwoordelijk is. Misschien hebt u iets gezien of gehoord? Dan horen wij graag van u zodat wij de dader van deze straatroof kunnen oppakken. nieuwsbericht Fri, 08 Jan 2021 15:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/8/0909-politie-zoekt-getuigen-van-gewelddadige-straatroof-eindhoven.html 2021-01-08T15:07:00Z Een 47 jarige-vrouw liep gisteravond 7 januari rond 19.50 uur op de Karel Doormanstraat in Eindhoven in de richting van de Hemelrijken toen er vanuit de Kindsbergenstraat een fietser kwam aangereden. De fietser stopte bij de vrouw en vroeg haar de weg naar Geldrop. Hulpvaardig als de vrouw is wilde zij de man de weg wijzen maar werd direct geslagen op haar hoofd met een voorwerp. De vrouw is hierop hard gaan gillen en de man gaf haar daarna nog een klap op haar hoofd.

De man had het voorzien op de rugzak die de vrouw bij zich droeg. De vrouw verdedigde zich kranig en gaf de rugzak niet af. Door het gillen van de vrouw en door de komst van een omstander vluchtte de belager op de fiets in de richting van de Kindsbergenstraat.

Het slachtoffer is enorm geschrokken en aangedaan door wat haar is overkomen. Na onderzoek is gebleken dat het slachtoffer met een steekwapen is aangevallen. Doordat het slachtoffer een bril droeg is mogelijk ernstig trauma aan haar oog gelukkig voorkomen. De vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd en is daar behandeld aan haar verwondingen.

Helaas is er geen uitgebreid signalement bekend van de dader. We willen u vragen of u wellicht iets heeft gezien van deze brute straatroof. Misschien woont u vlakbij de plek van de straatroof en heeft u iets gehoord of gezien? Misschien hebt u wel camerabeelden? We komen dan graag met u in contact. U kunt uw tips doorgeven via bovenstaand tipformulier ook kunt u via die formulier camerabeelden uploaden. Bellen kan natuurlijk ook op 0900-8844. Liever anoniem melden? Dat kan op 0800-7000 (.M)

 

]]>
51.4509343 5.467697299999999
Tilburg, 's-Hertogenbosch, Waalwijk, Eindhoven - Bureau Brabant lost bijna 40 % van de zaken op https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/4/08-bureau-brabant-lost-bijna-40--van-de-zaken-op.html In het opsporingsprogramma Bureau Brabant werden in het seizoen 2019-2020 maar liefst 145 zaken behandeld. Daarvan werden met hulp van de kijkers 56 zaken opgehelderd, een oplossingspercentage van 38,6%. Er werden 65 verdachten aangehouden. De resultaten worden vanavond, maandag 4 januari 2021, in het programma toegelicht. Verder kijken we daarin terug op twee nog niet opgeloste overvallen en behandelen we een autodiefstal waarbij de dief inrijdt op de eigenaar. nieuwsbericht Mon, 04 Jan 2021 11:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/4/08-bureau-brabant-lost-bijna-40--van-de-zaken-op.html 2021-01-04T11:20:00Z Op zaterdag 2 november 2019 wordt iets na tien uur ’s avonds een juweliersechtpaar in Waalwijk thuis overvallen. Het echtpaar woont al jarenlang boven hun zaak. De daders bedreigen en mishandelen de slachtoffers en maken een aantal unieke, handgemaakte sieraden buit. Er zijn bewakingsbeelden van de overval.

]]>
Een woningoveral op klaarlichte dag. Het overkwam een Eindhovense vrouw in de vroege ochtend van 15 oktober 2019. Twee of mogelijk drie overvallers stormden haar huis aan de Edelweisstraat in. Ze wilden geld en waren op zoek naar een kluis die er niet was. Uiteindelijk namen ze genoegen met wat boodschappengeld en sieraden die ze op hun zoektocht in het huis vonden,

 

]]>
Een man parkeert zijn auto, een donkerblauwe Seat Leon, maandag 3 augustus 2020 omstreeks 18.30 uur op de Langestraat in Tilburg om snel even iets bij een kantoor op te halen. Hij laat de sleutels in het contactslot zitten. Hij is binnen 30 seconden weer terug en ziet dan dat een vreemde man in zijn voertuig zit. Het slachtoffer rent naar zijn auto en probeert tevergeefs die man tegen te houden. Hij wordt echter door de dief aangereden en komt ten val.  De dief crasht kort daarna op de Korte Tuinstraat met de auto tegen een boom en vlucht dan te voet verder. Hij staat op beeld.

]]>
Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.6878954 5.0574822