Alle berichten | Eindhoven | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/eindhoven.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Eindhoven nl Wed, 22 May 2019 05:00:35 GMT 2019-05-22T05:00:35Z nl Eindhoven - Verdachte aangehouden voor twee overvallen https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/21/09-verdachte-aangehouden-voor-twee-overvallen.html De politie hield dinsdagmorgen 21 mei rond 7.00 uur een 18-jarige man uit Eindhoven aan in zijn woning. De man wordt verdacht van twee overvallen. nieuwsbericht Tue, 21 May 2019 12:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/21/09-verdachte-aangehouden-voor-twee-overvallen.html 2019-05-21T12:37:00Z Op 1 februari van dit jaar probeerden twee mannen even na 22.00 uur de Plus-supermarkt aan de Woenselsestraat te overvallen. Ze beuken tevergeefs in op de reeds gesloten voordeur van de winkel. Als ze merken dat ze niet binnen komen, gaat het tweetal er snel weer vandoor. Het nog aanwezige personeel van de supermarkt blijft hevig geschrokken achter.

]]>
Naar aanleiding van deze poging overval is de politie een groot onderzoek opgestart. Daarbij kwam uiteindelijk de 18-jarige man uit Eindhoven als verdachte naar voren. Tijdens het onderzoek bleek dat hij mogelijk ook betrokken is bij een overval die in 2017 werd gepleegd. Aan deze gewapende overval op de Mac Donalds in Eindhoven werd in april nog aandacht besteed in een uitzending van Bureau Brabant.

De man is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie sluit niet uit dat er nog meerdere aanhoudingen worden gedaan.

]]>
In de boeien, aangehouden 51.4625157 5.472612600000048
Eindhoven - Getuigen gezocht na zware mishandeling jonge vrouw https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/20/getuigen-gezocht-na-zware-mishandeling-jonge-vrouw.html Een 19-jarige vrouw uit Eindhoven is op zondagmiddag 19 mei, omstreeks 16.30 uur, zwaar mishandeld door twee mannen. Dit gebeurde in een drukke winkelstraat in het centrum van Eindhoven, op de Demer. Twee verdachten zijn direct aangehouden, maar de politie is nog op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Mon, 20 May 2019 13:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/20/getuigen-gezocht-na-zware-mishandeling-jonge-vrouw.html 2019-05-20T13:47:00Z Het slachtoffer was, met haar vriendinnen en zus, aan het winkelen in het centrum van Eindhoven toen twee mannen op haar afkwamen en haar dwongen met hen mee te lopen. De vrouw voelde zich bedreigd en werd bang. Kort daarna heeft één van hen haar geslagen, ook is ze vastgehouden door de andere verdachte en werd ze vervolgens nog een aantal keer geslagen. Ze liep hierbij verwondingen op in haar gezicht, waaraan ze door een arts behandeld wordt. Later heeft het slachtoffer aangifte gedaan bij de politie. Het slachtoffer en de daders leken elkaar te kennen. Tijdens het onderzoek kwam de politie twee verdachte Eindhovenaren van 20 en 22 jaar op het spoor. Zij werden dezelfde avond in hun woning in het Eindhovense stadsdeel Woensel aangehouden. Ze zitten vast voor verder onderzoek. 

Getuigen
Het onderzoek is in volle gang. De politie kijkt of er bruikbare camerabeelden zijn en zoekt nog steeds getuigen. Heb je iets gezien van de mishandeling op zondag 19 mei op de Demer of heb je iets gehoord dat hiermee te maken kan hebben? Bel dan nu naar de politie via 0900-8844. Heb je meer informatie voor de politie maar wil je dit anoniem vertellen? Bel dan: Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Je kan ook digitaal tippen of beeldmateriaal delen via onderstaand tipformulier.

]]>
Agent met portofoon en andere communicatiemiddelen 51.4396549 5.477293299999928
Eindhoven - Gezocht - Overvaller Trekpleister in Eindhoven gezocht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/maart/09-overvaller-trekpleister-in-eindhoven-gezocht.html Op woensdagmiddag 13 maart 2019 overvalt een man, gewapend met een mes, de Trekpleister aan de Sint Petrus Canisiuslaan in Eindhoven. Hij gaat er uiteindelijk zonder buit vandoor, de medewerkers van de drogisterij blijven hevig geschrokken achter. verdachte Mon, 20 May 2019 11:36:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/maart/09-overvaller-trekpleister-in-eindhoven-gezocht.html 2019-05-20T11:36:00Z Overval
De man komt rond 16.00 uur de winkel binnen lopen. Er zijn dan enkele medewerkers aanwezig Na binnenkomst, richt de man zich direct tot één van de medewerksters. Hij heeft dan een mes in zijn hand en zegt haar de kassa te openen. Eén van de collega’s van de bedreigde medewerkster weet echter de overvalknop in te drukken en zodra de dader dat in de gaten heeft gaat hij er vandoor. Zonder buit.

Signalement
Er is een goed signalement van de dader, ook vanwege duidelijke camerabeelden die de politie voor het onderzoek veilig heeft kunnen stellen. Zie uiteraard ook de foto bij de bericht. De man had wel het grootste deel van zijn gezicht bedekt.

Signalement: Man, blank en blauwe ogen. Hij praatte opvallend zacht Nederlands. Hij droeg een opvallende regenjas (blauw met opvallende groene, roze en paarse strepen – zie foto). Verder had hij een blauwe (wijd model) regenbroek aan, witte schoenen en een zwarte muts en col op het hoofd.

]]>
De politie is op zoek naar getuigen van de overval of mensen die mogelijk iets weten dat er mee te maken heeft.
Een aantal specifieke vragen:
- Wellicht zijn er mensen die de man voor of na de overval in de omgeving van de Petrus Canisiuslaan in Eindhoven hebben zien lopen. Hij droeg natuurlijk een zeer opvallende regenjas.
- Wellicht zijn er mensen die de man herkennen aan de hand van zijn foto en kleding.
- Mogelijk hebben mensen andere opvallende en/of verdachte zaken gezien in de omgeving ten tijde van de overval.
Deze mensen wordt dringend verzocht om contact op te nemen met de politie. Dat kan via het bijgevoegde tipformulier.

]]>
]]>
51.4270107 5.508653800000047
Oost-Brabant - Opnieuw honderden smartphonegebruikers gepakt bij touringcarcontroles https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/17/09-opnieuw-honderden-smartphonegebruikers-gepakt-bij-touringcarcontroles.html In het verlengde van onze controleweek begin april, controleerden wij afgelopen dagen opnieuw op de Oost-Brabantse wegen vanuit een touringcar intensief op smartphonegebruik door weggebruikers. De noodzaak van continuering van dergelijke controles heeft zich ook nu weer bewezen. In vijf dagen tijd bekeurden we deze week zelfs bijna zeshonderd bestuurders. nieuwsbericht Fri, 17 May 2019 14:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/17/09-opnieuw-honderden-smartphonegebruikers-gepakt-bij-touringcarcontroles.html 2019-05-17T14:29:00Z Het is ook niet alleen een van de grootste ergernissen in het verkeer, maar het is ook nog gewoon heel gevaarlijk. Daarom controleerden we ook afgelopen week extra op afleiding tijdens het rijden. En dat deden we opnieuw op een effectief gebleken manier; vanuit een touringcar. In een touringcar zit je hoog en daardoor kunnen we in auto’s kijken en bovendien ook vrachtwagenchauffeurs controleren. De bus werd gevolgd door collega’s in onopvallende auto’s. Als we een (vrachtwagen)chauffeur met zijn smartphone achter het stuur zagen, gaven we dit door en die persoon werd dan door de collega’s staande gehouden en bekeurd; in vijf dagen bijna zeshonderd keer.

Bijvangst
Tijdens de controledagen richtten we ons in het bijzonder op het gebruik van de smartphone, maar ook andere ergerlijke verkeersovertredingen werden bekeurd. We traden op tegen bumperklevers, snelheidsovertreders en bestuurders die een inhaalverbod of een doorgetrokken streep negeerden. Maar ook bekeurden we rechts inhalen, onnodig links rijden en het oneigenlijk gebruik van de vluchtstrook. Verder kregen bestuurders boetes voor overtredingen met hun lading, een onverzekerde auto of een vervallen APK.

Verspreid
De touringcar rijdt verspreid over de controleweken door heel Brabant en Zeeland, waarbij de controles de afgelopen week vooral in het oosten van de provincie plaatsvonden. De komende week ligt de focus meer op West-Brabant en Zeeland. De controles herhalen we meerdere keren tot het einde van het jaar.

Bewustwording
Naast een bekeuring kregen overtreders ook uitleg over het gevaar dat het gebruik van de smartphone achter het stuur met zich meebrengt. We willen bewustwording van het gevaar voor jezelf en de medeweggebruikers creëren. Het gebruik van een mobiele telefoon heeft een negatieve invloed op het rijgedrag en ook zeker op de reactiesnelheid.

Rij MONO
We doen dit om de verkeersveiligheid te vergroten met als doel het aantal slachtoffers in het verkeer te verminderen. Het project sluit aan bij de landelijk verkeerscampagne tegen afleiding in het verkeer ‘Rij Mono’. Het doel van de MONO-campagne is om fietsers en automobilisten tijdens het rijden geen sociale media te laten gebruiken. Dit kan onder andere door een speciale app die voorkomt dat berichten binnenkomen tijdens het sturen. De campagne richt zich ook op hun sociale omgeving – de mensen die deze bestuurders een bericht sturen. Dit vanuit de gedachte: als je weet dat iemand onderweg is, stuur dan geen berichten.

De boodschap van de campagne is: ‘rij zonder afleiding. Rij MONO, ga ongestoord onderweg’

]]>
51.69781620000001 5.303674799999953
Eindhoven/Best - Pool met steekwonden in ziekenhuis. Wie weet wat er gebeurde? https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/17/09-pool-met-steekwonden-in-ziekenhuis.-wie-weet-wat-er-gebeurde.html In de nacht van donderdag op vrijdag rond half vier, troffen agenten op de Matterhorn in Eindhoven een man aan die een warrig verhaal had en zich niet kon legitimeren. Pas op het politiebureau bleek hij meerdere steekwonden te hebben en werd hij naar een ziekenhuis vervoerd. Daar wordt hij aan zijn verwondingen behandeld, reden waarom wij hem nog niet hebben kunnen horen. Omdat totaal niet duidelijk is wat er is gebeurd, zoeken wij getuigen. nieuwsbericht Fri, 17 May 2019 13:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/17/09-pool-met-steekwonden-in-ziekenhuis.-wie-weet-wat-er-gebeurde.html 2019-05-17T13:12:00Z Het bleek te gaan om de 31-jarige Poolse Pawel, van wie we inmiddels hebben vastgesteld dat hij in een woonvoorziening voor arbeidsmigranten in Best verblijft. De man is donderdagavond 16 mei aan het begin van de avond nog door onze collega’s gecontroleerd nabij het NH Hotel aan De Maas in Best, na een melding van overlast. Waar hij daarvoor of daarna tot het moment van aantreffen op de Matterhorn is geweest is niet duidelijk. Ondanks dat niet valt uit te sluiten dat de verwondingen bij Pawel al enkele dagen oud zijn, heeft hij hierover bij de controle op donderdagavond zelf niet gesproken. De betreffende politiemensen is het ook niet opgevallen. Waar en hoe hij gewond is geraakt en wie daar mogelijk voor verantwoordelijk is wordt door ons onderzocht. De man is weliswaar ernstig, maar niet levensbedreigend gewond.

]]>
Pawel is een blanke man met rossig haar en een baard. Hij droeg de afgelopen nacht een zwart vest van Tabasco, met daaronder een grijze trui en een blauw Superman shirt. Hij droeg witte sportschoenen van Reebok. Wie heeft hem gezien!? We komen graag in contact met mensen die ons meer kunnen vertellen over zijn gangen van de afgelopen dagen, meer in het bijzonder die meer kunnen vertellen over hoe en waar hij gewond raakte. Bel met de districtsrecherche in Eindhoven via 0900-8844 met uw informatie of bel de M-lijn 0800-7000 als u gegarandeerd anoniem wilt blijven.

]]>
51.4687424 5.449675599999978
Tilburg, Eindhoven, Boxtel - Overval, diefstal, woninginbraak en drugsafvaldumping in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/15/08-overval-diefstal-woninginbraak-en-drugsafvaldumping-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant besteedt op maandag 20 mei 2019 onder meer aandacht aan een gewapende overval in Eindhoven en een woninginbraak gevolgd door frauduleus pinnen in Boxtel. Ook twee Tilburgse zaken komen aan bod; een diefstal van twee mobiele telefoons en een drugsafvaldumping in een bosgebied. nieuwsbericht Wed, 15 May 2019 12:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/15/08-overval-diefstal-woninginbraak-en-drugsafvaldumping-in-bureau-brabant.html 2019-05-15T12:26:00Z Op 13 maart jl. rond 16.00 uur vond er een overval plaats op een filiaal van de Trekpleister aan de Sint Petrus Canisiuslaan in Eindhoven. De overvaller bedreigde een medewerkster met een mes, zij moest van hem de kassa open maken. Nog voordat zij dit kon doen kwamen meerdere collega’s van haar aangelopen waarna de overvaller snel zonder buit de winkel uitrende. Hij droeg een opvallend regenpak met capuchon, de broek was blauw, de jas was donker en had diagonale groene, roze en paarse strepen.

]]>
Op vrijdag 18 januari 2019, kort voor 16.30 uur, kwam een man een uitzendbureau binnen aan de Spoorlaan. Die man ging bij een van de medewerksters over het bureau hangen. Hij sprak geen Nederlands maar probeerde duidelijk te maken dat hij een vliegticket wilde kopen. De medewerkster zei dat hij daarvoor bij het reisbureau moest zijn en riep dat hij moest vertrekken. Dat deed hij, maar korte tijd later bleek dat hij twee mobiele telefoons van medewerkers had gestolen. Er is een foto waarop de man te zien is. Deze wordt getoond.

]]>
Op 25 december 2018, tussen 01.00 uur en 09.00 uur, werd er ingebroken in een woning aan de Jan van Brabantstraat in Boxtel. Dit gebeurde terwijl de bejaarde bewoonster lag te slapen. Er werden sieraden en een pinpas weggenomen In dezelfde nacht, om 04.07 uur, werd er met de gestolen pas enkele honderden euro’s gepind.  Er zijn beelden van een pinautomaat van de Rabobank in Boxtel. Er zijn drie jongemannen zichtbaar die hun best doen om onherkenbaar te blijven.

]]>
Langs de Pompstationweg, in een bosgebied gelegen tussen de Gilzerbaan en de Bredaseweg in Tilburg is donderdag 4 april 2019 tussen 11.00 en 16.00 uur drugsafval gedumpt. Agenten troffen na een melding van een wandelaar in het natuurgebied een tiental vuilniszakken en jerrycans aan. Ook lagen er productiematerialen van een drugslab. Het bleek te gaan om synthetisch drugsafval. Bij het afval lagen ook attributen die te maken hadden met de productie van de drugs, zoals destilleerkolommen. De dumplocatie lag in het waterwingebied bij het waterleidingbedrijf. We zoeken getuigen van deze dumping en mensen die niet in de buurt waren maar toch over informatie beschikken. In het item komt ook boswachter Erik de Jonge aan het woord. Hij vertelt over de schade voor mens en natuur en de financiële gevolgen. Officier van Justitie Marita van Thiel legt uit waarom de aanpak van dit probleem door politie en Openbaar Ministerie zo hoog op de prioriteitenlijst staat.

]]>
Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.55783460000001 5.014408799999956
Eindhoven - Gezocht - Diefstal tas van hoogbejaarde dame https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/mei/diefstal-tas-van-hoogbejaarde-dame.html Een dief maakt misbruik van de onoplettendheid van een hoogbejaarde mevrouw, die kleding aan het passen is. verdachte Mon, 13 May 2019 13:41:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/mei/diefstal-tas-van-hoogbejaarde-dame.html 2019-05-13T13:41:00Z Op 29 maart, tegen 15 uur, was een 90 jarige dame kleding aan het passen in een damesmodezaak in de Vrijstraat in Eindhoven. Haar tas had ze op een stoel gelegd en was vervolgens kleding gaan passen. De tas werd gestolen toen deze “onbeheerd” op de stoel lag. In de tas zat een paar tientjes contant geld, een bankpas, een OV kaart en sleutels. Op beelden van de winkel  zien we dat een jonge vrouw in beeld komt en richting de tas loopt met een roodkleurig kledingstuk in haar handen. Op een onbewaakt moment pakt zij de tas uit de stoel en het rode kledingstuk dat ze in haar handen haeeft gebruikt ze dan als een soort afscherming. Ze loopt vervolgens weg met de gestolen tas.

]]>
Wie is de vrouw die de tas stal?

]]>
]]>
51.44164199999999 5.469722499999989
Helmond - Overvaller na bijna vijf jaar: "Ik heb spijt" https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/9/overvaller-na-bijna-vijf-jaar-ik-heb-spijt.html De recherche hield dinsdagmiddag een 21-jarige Eindhovenaar aan in verband met een gewapende overval op een cafetaria in Helmond in 2014. De man kwam het bureau binnengelopen en verklaarde betrokken te zijn bij de overval. nieuwsbericht Thu, 09 May 2019 06:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/9/overvaller-na-bijna-vijf-jaar-ik-heb-spijt.html 2019-05-09T06:29:00Z Op 13 november 2014 stapten rond 20.30 uur twee mannen met bivakmutsen de cafetaria een de Cederhoutstraat binnen. Ze bedreigden de drie personeelsleden met een mes en gingen er met geld uit de zaak vandoor. De recherche deed langere tijd onderzoek naar de overval, maar dat leidde niet tot aanhoudingen.

]]>
Dinsdag kwam de 21-jarige Eindhovenaar het politiebureau binnengelopen. Hij vertelde betrokken te zijn bij de overval, maar na vijf jaar spijt te hebben van zijn daad. Hij zit vast en wordt verhoord. De recherche doet nog onderzoek naar de tweede verdachte.

]]>
Bord met politielogo 51.4792547 5.657009600000038
Oss, Eindhoven, Roosendaal - Uitzending Bureau Brabant maandag 13 mei https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/8/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-13-mei-2019.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 13 mei uw hulp bij het oplossen van vier overvallen in Oss, waaronder drie op koeriers in een paar uur tijd. Maar ook beelden van een pinpasfraudeur in Roosendaal en een tassendievegge in Eindhoven. nieuwsbericht Wed, 08 May 2019 12:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/8/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-13-mei-2019.html 2019-05-08T12:10:00Z Overval op zonnestudio Suncare
Oss - Op 15 maart hebben twee personen zonnestudio Suncare aan de Euterpelaan overvallen. Kort na 21.00 uur was de medewerkster bij de balie aan net werk toen ze een jongen, voorover gebogen, in de richting van de voordeur zag lopen. De medewerkster kon zijn gezicht niet zien omdat, zoals later bleek, hij een bivakmuts op had. De jongen gooide de deur open. In zijn linkerhand had hij een grote vleesvork vast. Hierna kwam er nog een jongen met een bivakmuts de zaak binnen. Deze had een groot vleesmes vast. Deze jongen bedreigde een klant. Een van de daders schreeuwde dat hij geld wilde. De medewerkster gaf geld af. De beide verdachten zijn na de overval de zaak uitgerend, de Euterpelaan overgestoken en links af gegaan. De overval is vastgelegd op beveiligingsbeelden van de zonnestudio.

Wie kent of herkent de verdachten of de combinatie van de twee overvallers? Wie kan iets zeggen over de kleding? Of wie kent mensen die misschien ineens veel geld uitgegeven? Heeft iemand de gestolen kassalade gevonden? Wie heeft informatie over de verdere vluchtweg?

Diefstal bankpas bij bezoek aan supermarkt en frauduleus pinnen
Roosendaal - Een 66 jarige vrouw had op 22 augustus 2018 boodschappen gedaan bij de PLUS aan het Dijkcentrum. Ze betaalde die met haar pinpas. Bij thuiskomst bleek dat de bank al met haar echtgenoot had gebeld, omdat er kort na elkaar twee ongebruikelijke pintransacties met haar pas waren gedaan. Deze pintransacties waren gedaan bij de ING bank en de Rabobank, beiden aan de Laan van Limburg. Op bewakingsbeelden zien we de vrouw die afrekent met haar pinpas. Naast en achter haar staan een man en een vrouw. De vrouw stelt een vraag aan de kassière, mogelijk om haar af te leiden. Ondertussen lijkt de man de pincode af te kijken en deze later in zijn telefoon te zetten. Op beelden van de frauduleuze pintransactie bij de Rabobank zien we dezelfde man als die bij de PLUS de pincode af leek te kijken.

Wie herkent de man en de vrouw op de beelden?

Diefstal tas van een bejaarde dame
Eindhoven – Op vrijdagmiddag 29 maart, tegen drie uur, was een hoogbejaarde dame kleding aan het passen in een damesmodezaak in de Vrijstraat in Eindhoven. Haar tas had ze op een stoel gelegd en was vervolgens kleding gaan passen. De tas werd gestolen toen deze “onbeheerd” op de stoel lag. In de tas zat zo’n € 55,- contant geld, een bankpas, een OV kaart en sleutels. Op beelden van de winkel is te zien dat een jonge vrouw richting de tas loopt met een roodkleurig kledingstuk in haar handen. Op een onbewaakt moment pakte zij de tas uit de stoel en het rode kledingstuk dat ze in haar handen had gebruikte ze als een soort afscherming. Ze liep vervolgens weg met de gestolen tas.

Wie is de vrouw die de tas heeft gestolen?

Drie overvallen dezelfde avond op pizza- en sushikoeriers
Oss - Op vrijdag 4 januari worden er binnen drie uur, drie overvallen gepleegd. De eerste rond 18.30 uur op de Oude Vest, waar een pizzakoerier door iemand met een mes werd overvallen. Tien minuten later vond er weer een overval plaats. Dit keer op de Begijnenstraat. Daar werd weer een pizzakoerier overvallen. Ook hier had de dader een mes. Tenslotte rond 20.55 uur weer een overval, nu op de Hofvijver in Oss. Dit keer is het een sushikoerier die door vier jongens wordt overvallen en geslagen. Wij reconstrueren in de uitzending alle drie de overvallen en  praten met één van de slachtoffers.

Bij de overvallen op de Oude Vest en de Begijnenstraat was sprake van een blanke jongeman van ongeveer 20 jaar en rond de 1.85 meter lang. Bij de eerste overval droeg de dader donkere kleding en sowieso een trainingsbroek. Bij de tweede overval had de overvaller en pet onder zijn capuchon en een zwarte jas met blauwe vlekken, misschien wel verfvlekken.

Het slachtoffer zag bij de overval aan de Hofvijver  vier  jongens, die allemaal een capuchon op hadden. Ze waren blank, misschien licht getint. Een van hen droeg zwarte Nike Air Max schoenen. En het slachtoffer  had het gevoel dat ze jong waren, net als zij, een jaar of 16.

Wie heeft informatie over één of meerdere overvallen? Heeft u op de genoemde data en tijdstippen iets verdachts gezien op één van de locaties?

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.7611801 5.514048199999934
Eindhoven - Getuigen gezocht van aanrijding met vrachtwagen op A2 https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/6/09-getuigen-gezocht-van-aanrijding-met-vrachtwagen-op-a2.html We zoeken getuigen van een aanrijding tussen twee vrachtwagens op de snelweg A2 ter hoogte van knooppunt Batadorp. Eén chauffeur raakte zwaar gewond. nieuwsbericht Mon, 06 May 2019 10:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/6/09-getuigen-gezocht-van-aanrijding-met-vrachtwagen-op-a2.html 2019-05-06T10:51:00Z Rond 9.20 uur op maandag 6 mei 2019 stond één van de betrokken vrachtwagens met pech stil op de vluchtstrook bij het knooppunt. Een tweede vrachtwagen reed vervolgens in op de achterzijde van de stilstaande vrachtwagen. De chauffeur van het stilstaande voertuig raakte zwaar gewond. Vermoedelijk stond hij ten tijde van de aanrijding naast zijn vrachtwagen. Er is een traumahelikopter ter plaatse geweest en de man uit België is naar het ziekenhuis gebracht. Ook de chauffeur van de andere vrachtwagen, een 30-jarige man uit Nederland, is voor een controle naar het ziekenhuis gebracht. Hij wordt later meegenomen naar het bureau voor een verhoor.

]]>
Door de collega’s van het team Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse uitgebreid onderzoek gedaan. Daarbij wordt uiteraard gekeken naar technische sporen en eventueel beschikbare camerabeelden van de aanrijding. Om een goed beeld te krijgen zijn de collega’s ook nog op zoek naar getuigen. Gelet op het tijdstip en de drukte op de snelweg, moeten er mensen zijn die de aanrijding hebben zien gebeuren. Mogelijk zijn er ook mensen die de vrachtwagens hebben gezien kort voor de aanrijding en is hen iets opgevallen. Zij kunnen contact met ons opnemen via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.

]]>
Getuigenoproep Aanrijding A2 51.4467778 5.427755499999989
Eindhoven - Politie houdt verdachte aan in zaak doodgestoken Eindhovenaar https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/6/politie-houdt-verdachte-aan-in-zaak-doodgestoken-eindhovenaar.html De politie heeft maandagmorgen een 21-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Peter Verhoeven in september vorig jaar. De verdachte woont in de omgeving van het slachtoffer. De Eindhovenaar is ingesloten op het bureau. nieuwsbericht Mon, 06 May 2019 09:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/6/politie-houdt-verdachte-aan-in-zaak-doodgestoken-eindhovenaar.html 2019-05-06T09:06:00Z De 38-jarige Peter Verhoeven werd dinsdagavond 18 september 2018 rond 18.30 uur neergestoken in zijn woning aan de Ockeghemstraat. Op zijn laatste krachten liep hij naar de nabijgelegen Van Beethovenlaan waar zijn familie woont. In een voortuin zakte hij in elkaar en overleed later op de avond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) dat direct na het fatale steekincident is samengesteld, heeft de afgelopen maanden getuigen gehoord en sporen onderzocht. Mensen die nog niet in contact staan met het onderzoeksteam en menen waardevolle informatie te hebben, worden gevraagd zich te melden via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

]]>
In de boeien, aangehouden 51.41902650000001 5.463651499999969
Eindhoven - Verdachte overval aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/30/09-verdachte-overval-aangehouden.html Dinsdagochtend vroeg hielden wij een 54-jarige man uit Eindhoven aan in zijn woning. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een overval op een drogisterij en een poging overval op een tankstation in februari 2018. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek. nieuwsbericht Tue, 30 Apr 2019 10:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/30/09-verdachte-overval-aangehouden.html 2019-04-30T10:12:00Z Overval en poging overval

Een man met een bivakmuts op kwam 19 februari even voor 19.00 uur de winkel op de Strijpsestraat binnen. Hij bedreigde een medewerker met iets wat op een vuurwapen leek en eiste geld. Nadat hij de kassalade had meegenomen vertrok hij. Eenmaal buiten sprong hij bij iemand achterop een brommer en het tweetal vertrok in de richting van Eindhoven centrum. Enkele minuten voor de overval op de Strijpsestraat probeerde een man een tankstation aan de Oude Bossche Baan te overvallen. Er werd niets buitgemaakt. Na uitgebreid onderzoek kon de politie de 54-jarige verdachte aanhouden voor mogelijke betrokkenheid bij deze twee zaken. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

]]>
Detail afzetlint 51.4401557 5.457950100000062
Eindhoven - Gezocht - Diefstal van een portemonnee en frauduleus pinnen in Eindhoven https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/april/09-diefstal-van-een-portemonnee-en-frauduleus-pinnen-in-eindhoven.html Een man stond op 29 oktober 2018 rond 07.00 uur op het station in Eindhoven. Hij kocht daar een ticket die hij met zijn creditcard betaalde. Toen hij de trein instapte merkte hij dat zijn portemonnee weg was. Hij nam direct contact op met VISA service en de creditcard werd geblokkeerd. Toen bleek dat er kort ervoor toch geld opgenomen was. Ook nog met zijn bankpas. En deze pinner staat op beeld. verdachte Mon, 29 Apr 2019 13:34:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/april/09-diefstal-van-een-portemonnee-en-frauduleus-pinnen-in-eindhoven.html 2019-04-29T13:34:00Z Wie is deze man?

]]>
]]>
51.44164199999999 5.469722499999989
Eindhoven - Gezocht - Mishandeling Neckerspoel https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/april/09-mishandeling-neckerspoel.html Mishandeling op het station in Eindhoven, getuige(n) gezocht verdachte Thu, 25 Apr 2019 09:03:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/april/09-mishandeling-neckerspoel.html 2019-04-25T09:03:00Z Van zaterdag op zondagnacht 7 april omstreeks 02.00 uur, heeft er op de Neckerspoel een mishandeling plaatsgevonden. Deze locatie ligt aan het station in het centrum van Eindhoven, dit is de standplaats voor bussen en taxi's. Op de foto is de locatie zichtbaar waar het strafbare feit heeft plaatsgevonden.

Specifiek zijn we op zoek naar 2 taxi's waaronder een grijze en een zwarte Mercedes. Maar ook andere getuige zijn zeker belangrijk in dit onderzoek. Ben jij, of ken je iemand die getuige geweest is van deze mishandeling dan komen wij graag met je in contact. Je kunt bellen naar 0900-8844 onder vermelding van zaaknummer 2019069573, of vul het tipformulier op deze pagina in. 

]]>
]]>
51.44164199999999 5.469722499999989
Eersel - Politie stopt healingsceremonie met verboden stof na dood Hongaar https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/25/09-politie-stopt-healingsceremonie-met-verboden-stof-na-dood-hongaar.html De politie greep woensdagavond 24 april met een team van bijna veertig mensen in tijdens een omstreden healingsessie in een woning aan de Eerselse Nieuwstraat. Bij deze bijeenkomsten werd de verboden stof ayahuasca gebruikt. Tijdens de actie werden vier verdachten, organisatoren en betrokkenen bij de organisatie, aangehouden. De twaalf aanwezige deelnemers aan de healingsessie werden opgevangen en voor een deel door de gemeente ergens anders ondergebracht. nieuwsbericht Thu, 25 Apr 2019 07:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/25/09-politie-stopt-healingsceremonie-met-verboden-stof-na-dood-hongaar.html 2019-04-25T07:03:00Z De recherche in Eindhoven startte een onderzoek nadat enkele weken geleden een 31-jarige Hongaarse man dood in Eindhoven werd aangetroffen. De rechercheurs ontdekten dat de man voor zijn dood had deelgenomen aan een healingsessie in de betreffende woning in Eersel. Het vermoeden is dat de man daar ayahuasca heeft gebruikt. Op basis van de voorlopige stand van het onderzoek vermoeden wij een mogelijk verband tussen de dood van deze man en de healingsessie in Eersel. Ayahuasca bevat dimethyltryptamine (DMT) en DMT staat op lijst 1 van de Opiumwet en wordt gezien als een harddrug.

Onderzoek
Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat de organisatoren adverteerden voor deze bijeenkomsten via het internet. Een concrete locatie wordt de deelnemers pas op het laatste moment gegeven. Het onderzoeksteam kwam erachter dat op deze woensdagavond weer een dergelijke sessie zou gaan plaatsvinden, waarna een actiedag werd gepland. Op het moment dat werd vastgesteld dat de bijeenkomst inderdaad gaande was, werd ingegrepen. De inval vond kort voor het gebruik van de ayahuasca plaats. Tijdens een doorzoeking van de woning, waar in totaal zestien mensen aanwezig waren, vonden we een hoeveelheid van de verboden stof ayahuasca, grondstoffen voor de productie hiervan en ampullen met een nog onbekende vloeistof. Behalve dat namen we administratie en geld.in beslag voor verder onderzoek.

Vervolg
In de woning aan de Nieuwstraat werden twee organisatoren, een 38-jarige Italiaanse vrouw en een 33-jarige Spaanse man, aangehouden. Naast de organisatoren hielden we nog een 47-jarige Spanjaard en een 25-jarige Italiaanse man aan. Zij waren in het pand aan de Nieuwstraat aanwezig en leken een rol te hebben bij de uitvoering van de healingsessie. De verdachten zitten allemaal vast voor verder onderzoek. Ze worden in de komende dagen uitgebreid verhoord. Het onderzoek is in volle gang. Ook getuigen worden gehoord en de aangetroffen spullen worden onderzocht. We sluiten meer aanhoudingen niet uit.

Informatie over ayahuasca
Lees meer over de herkomst, werking en gevaren van ayahuasca op de website van de Jellinekkliniek

]]>
Forensisch onderzoek in woning 51.3624146 5.3157714999999826
Den Bosch, Tilburg, Eindhoven - Uitzending Bureau Brabant maandag 29 april https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/24/uitzending-bureau-brabant-maandag-29-april.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 29 april hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven, waaronder een inbraak in een café in Den Bosch. Hiernaast werden zowel in Tilburg als in Eindhoven een portemonnee gestolen, waarna er gepind is. Ook tonen wij een reconstructie van een gewapende overval op de New York Pizza in Tilburg. En de daders? Die staan op beeld! nieuwsbericht Wed, 24 Apr 2019 12:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/24/uitzending-bureau-brabant-maandag-29-april.html 2019-04-24T12:05:00Z Op 21 december 2018, tussen 00.30 uur en 08.15 uur werd er ingebroken in café Koudijs aan de Tramkade 26 in Breda. Een deur werd open gebroken, waarna er toegang was tot het bedrijf. Vanuit het bedrijf werden onder andere bonen machines (om koffiebonen te malen), geld en andere goederen gestolen. De volgende ochtend stond de friteuse aan en was er een fles sterke drank van achter de bar gepakt en geopend. Dus het kan zijn dat de dader heeft gegeten en gedronken.

We tonen in de uitzending de bewakingsbeelden waar deze dader op te zien is.

]]>
Op 29 oktober, rond de middag, ging een 68-jarige vrouw boodschappen doen bij Albert Heijn aan de Korvelweg in Tilburg. Haar portemonnee zat in een groene trolley die zij op het krattenrek van haar winkelwagentje zette. In de trolley zat haar portemonnee. Toen ze bij de kassa aan kwam ontdekte ze dat de rits van de trolley open stond en de portemonnee was gestolen. Toen ze de Rabobank belde, werd haar verteld dat er met haar pas was geprobeerd geld op te nemen. Dit is niet gelukt. Deze pinner staat duidelijk op beeld.

]]>
Een man stond op 29 oktober 2018 rond 07.00 uur op het station in Eindhoven. Hij kocht daar een ticket die hij met zijn creditcard betaalde. Toen hij de trein instapte merkte hij dat zijn portemonnee weg was. Hij nam direct contact op met VISA service en de creditcard werd geblokkeerd. Toen bleek dat er kort ervoor toch geld opgenomen was. Ook nog met zijn bankpas. En deze pinner staat op beeld.  

]]>
Op zaterdag 8 september 2018, om ongeveer 21.40 uur, werd een filiaal van New York Pizza aan de Korvelseweg in Tilburg overvallen. Vanuit de richting van het Korvelplein kwam een man aangelopen. Hij stak de Korvelseweg over en ging het pand van de New York Pizza binnen. In zijn rechterhand had die man een vuurwapen vast, die hij richtte op de medewerkster achter de balie. De overvaller gooide ook een donkerblauwe zak op de balie en zei op dwingende toon: “maak die kassa open en doe het geld er in”. Hij rende vervolgens met zijn buit de winkel uit en stak de Korvelseweg over, de Korveldwarsstraat in. Camera’s in de zaak hebben de overval geregistreerd. Wij tonen in de uitzending een reconstructie van deze zaak en de beelden waar de dader op te zien is.

 

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.44164199999999 5.469722499999989
Eindhoven - Verdachten overval supermarkt aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/23/09-verdachten-overval-supermarkt-aangehouden.html Vanochtend vroeg hielden wij twee verdachten aan (een 17-jarige en een 18-jarige jongen) in hun woningen in Eindhoven. De twee worden er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een overval op een supermarkt aan het Franz Leharplein in december 2018. De twee zijn ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek. nieuwsbericht Tue, 23 Apr 2019 12:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/23/09-verdachten-overval-supermarkt-aangehouden.html 2019-04-23T12:42:00Z Op maandag 3 december 2018 werd de supermarkt rond 22.15 uur overvallen. De dader bedreigde een medewerker met een mes en ging er daarna met een onbekend geldbedrag vandoor. Na uitgebreid onderzoek konden vanochtend de twee verdachten worden aangehouden.

]]>
51.44164199999999 5.469722499999989
Eindhoven - Zoon opgepakt in onderzoek naar dode vrouw https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/22/09-zoon-opgepakt-in-onderzoek-naar-dode-vrouw.html De politie heeft zondagmiddag een 40-jarige man uit Eindhoven aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van zijn moeder. De 71-jarige vrouw uit Maarheeze werd even daarvoor dood aangetroffen in de woning van haar zoon aan het Methusalemplein in Eindhoven. Ze bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. nieuwsbericht Mon, 22 Apr 2019 10:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/22/09-zoon-opgepakt-in-onderzoek-naar-dode-vrouw.html 2019-04-22T10:54:00Z De man meldde zich kort na het middaguur op het politiebureau in Eindhoven. Wat zich precies heeft afgespeeld in de woning wordt verder onderzocht. De technische recherche heeft een groot deel van zondag sporenonderzoek gedaan in de woning. Ook de auto van de vrouw is meegenomen voor onderzoek.

De man zit vast en wordt verhoord.

]]>
Mensen staan voor afzetlint 51.43472550000001 5.487174299999992
Eindhoven - Politie zoekt getuigen van brandstichting https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/13/09-politie-zoekt-getuigen-van-brandstichting.html We zoeken getuigen van een brandstichting in de berging van een appartementencomplex aan de Geldropseweg in Eindhoven. Het vuur werd gelukkig op tijd geblust, maar de situatie was levensgevaarlijk. nieuwsbericht Sat, 13 Apr 2019 10:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/13/09-politie-zoekt-getuigen-van-brandstichting.html 2019-04-13T10:20:00Z Op zaterdagmorgen 13 april, rond 6.15 uur, zagen getuigen rook achter het appartementencomplex aan de kruising van de Jan van Eyckgracht met de rondweg (Piuslaan) vandaan komen. Er bleek brand te zijn in de bij het complex behorende berging. De getuigen waarschuwden direct de hulpdiensten en gingen het complex in om de bewoners te waarschuwen.

]]>
Als de hulpdiensten ter plaatse zijn begint de brandweer met blussen. Collega’s van de politie gaan het complex in om de bewoners die boven de berging wonen uit hun woning te halen. Het vuur is al snel geblust en los van rookoverlast loopt het appartementencomplex geen schade op. Bij de garageboxen is uiteraard wel de nodige brandschade ontstaan. Dankzij het alerte optreden van de getuigen waren de hulpdiensten op tijd ter plaatse, maar de gevolgen hadden natuurlijk veel groter kunnen zijn.

De politie is direct een onderzoek gestart. Uit de eerste resultaten is gebleken dat de brand vermoedelijk is aangestoken. Er is uitgebreid sporenonderzoek verricht in de berging. Ook is er een buurtonderzoek gehouden en er wordt onder andere gekeken of er bruikbare camerabeelden zijn. Daarnaast willen we graag spreken met mogelijke getuigen.

]]>
We zijn op zoek naar mensen die iets verdachts gezien hebben op of rond het tijdstip van de brandstichting. Mogelijk zijn er ook mensen die op een andere manier iets weten dat met het incident te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen via het algemene nummer: 0900-8844. Het kan natuurlijk ook zijn dat u iets weet, maar bang bent om dat rechtstreeks met ons te delen. Dan kunt u ook volledig anoniem melden via 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl).

]]>
51.4311447 5.503971500000034
Eindhoven - Coppie Koffie? https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/9/coppie-koffie.html Koffie verbindt! Eerdere initiatieven wijzen uit dat een kopje koffie de tongen losmaakt en zorgt voor goede gesprekken. Samenwerking is in Eindhoven de laatste jaren dé manier om vanuit #DOEN! tot mooie effecten te komen in de wijken van de stad. nieuwsbericht Wed, 10 Apr 2019 07:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/9/coppie-koffie.html 2019-04-10T07:28:00Z Het credo Eindhovenvoorelkaar! helpt ons daarin om vanuit een zelfde drive samen met collega’s, ondernemers, wijkbewoners en bijvoorbeeld gemeente voor dezelfde gebiedsgerichte aanpak te komen. Gideon Goudriaan, Operationeel Expert Wijkzorg: “Als Basisteam Eindhoven Noord waren wij vanuit teamontwikkeling op zoek naar een middel dat ons dichter bij de inwoner van Eindhoven brengt. We hadden de wens om de wijk in te gaan, het gesprek op te zoeken, daar te zijn waar we nodig zijn. Inzetbaar bij evenementen, buurtfeesten, op hotspots, na incidenten, als werkplek in de wijk, enkele voorbeelden waarbij wij de verbinding met de inwoners willen zoeken. Om dit te realiseren moesten we op zoek naar een dynamische oplossing. Een mobiele oplossing lag voor de hand.”

]]>
10 april 2019 wordt het koffiekarretje tijdens het Feest van Verbinding gepresenteerd. Het koffiekarretje is flexibel inzetbaar, kan op alle plekken in Eindhoven komen en is uitgevoerd met een werkblad waar twee werkplekken mee gecreëerd wordt. Het karretje is een aanvulling op de steunpunten die de wijkagenten in hun wijken hebben gecreëerd. De huidige steunpunten hebben echter de beperking dat deze op een vaste locatie zijn gevestigd en vaak alleen de direct aanwonenden bereikt. Met het koffiekarretje bereiken we iedereen! We hopen veel positieve ervaringen op te gaan doen tijdens de pilot. Nieuwsgierig? Kom gerust een keer op de koffie!

]]>
51.44164199999999 5.469722499999989