Alle berichten | Eindhoven | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/eindhoven.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Eindhoven nl Mon, 17 Jan 2022 01:10:36 GMT 2022-01-17T01:10:36Z nl Eindhoven/'s-Hertogenbosch - Mannen aangehouden voor handel in drugs https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/14/mannen-aangehouden-voor-handel-in-drugs.html We hielden donderdag 13 januari twee mannen aan voor de handel in en productie van drugs. Fri, 14 Jan 2022 14:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/14/mannen-aangehouden-voor-handel-in-drugs.html 2022-01-14T14:48:00Z De politie in Eindhoven draaide al wat langere tijd een onderzoek naar een 31-jarige man uit Polen die in de stad verbleef. Toen deze man donderdag zijn auto pakte en vertrok werd hij dan ook gevolgd door collega’s. Deze zagen hem uiteindelijk met enkele tassen een huis in ’s-Hertogenbosch binnen gaan en later met een andere tas weer naar buiten komen.

De man kreeg even later op de snelweg A2 een stopteken en bij een doorzoeking van zijn wagen werd de tas aangetroffen. Daarin bleken enkele kilo’s amfetamine te zitten. De man is daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De drugs zijn in beslag genomen.

Hennep

Daarop werd besloten om ook enkele doorzoekingen te doen. Onder andere in de woning in Eindhoven waar de verdachte tijdelijk verbleef en het huis in ‘s-Hertogenbosch waar hij eerder naar binnen was gegaan. In Eindhoven werd niets aangetroffen. In de woning in ’s-Hertogenbosch vonden de collega’s in een afgesloten kamer een kleine hennepkwekerij met ongeveer 20 planten. Ook werden enkele liters vloeistof aangetroffen. Dit betreft mogelijk amfetamineolie en wordt verder onderzocht. In het huis werd een 37-jarige man aangehouden.

Beide mannen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

]]>
51.45016172 5.45853552
Oost-Brabant - Politiechef Paulissen blikt terug op opnieuw een bewogen jaar https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/6/politiechef-paulissen-blikt-terug-op-opnieuw-een-bewogen-jaar.html Het was in alle opzichten opnieuw een bijzonder jaar dat ook het nodige van politiemensen heeft gevraagd. Als het gaat om de cijfers, kijkt politiechef Wilbert Paulissen van de eenheid Oost-Brabant met tevredenheid terug op 2021. “Natuurlijk heeft COVID-19 weer een grote rol gespeeld in ons werk. Geen grote evenementen en minder criminaliteit, maar dat trok snel weer bij. We hebben ondanks het coronavirus een jaar met mooie resultaten gedraaid”, aldus Paulissen. De cijfers werden donderdag toegelicht in een bijeenkomst van de regionale driehoek (regioburgemeester, hoofdofficier van justitie en politiechef) met de pers. Thu, 06 Jan 2022 16:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/6/politiechef-paulissen-blikt-terug-op-opnieuw-een-bewogen-jaar.html 2022-01-06T16:04:00Z Het aantal criminele samenwerkingsverbanden (CSV’s) waar onderzoek naar gedaan is, steeg licht (van 142 in 2020 naar 156 in 2021). Daarentegen werd er wel minder crimineel verworven vermogen afgepakt. Zo werd in 2020 nog beslag gelegd op 16,9 miljoen euro, een jaar later was dat 11,2 miljoen euro. “Met  het kraken van  berichtendiensten als Encrochat, Sky-ECC en Anom kregen we als politie de beschikking over een schat aan informatie. Daarvan maken we ook in Oost-Brabant dankbaar gebruik. Zo hebben we enkele grote criminele netwerken die zich bezig hielden met de internationale handel in en productie van synthetische drugs weten te ontmantelen. En er ligt nog voldoende om hier het komende jaar mee door te gaan. Het is een enorme bron van informatie die ons veel inzichten geeft in de werkwijzen van criminele organisaties. Er komt een moment dat de politie op je schouder tikt”, stelt Paulissen.

Impactvolle misdrijven

Het aantal High Impact Crimes (impactvolle misdrijven) liep vorig jaar verder terug, dat past bij de landelijke trend. Het aantal woninginbraken daalde vorig jaar naar 2072 (2020: 2528). Daarvan werd 6,9 procent opgelost. Ook waren er minder straatroven in Oost-Brabant in 2021: 83. Een jaar eerder waren dat er nog 116. In 2021 werd 27,7 procent van alle straatroven opgelost. Tot slot ook mooie resultaten bij het aantal overvallen. Dat daalde met meer dan de helft: van 64 in 2020 naar 30 vorig jaar. Van alle overvallen werd vorig jaar 43,3 procent opgelost.

Zedenzaken

De achterstand in zedenzaken was bij de eenheid Oost-Brabant begin 2021 zorgelijk. Een landelijk beeld. Daarom werd bijstandsteam opgericht en in nog geen vier maanden tijd werd de helft van ruim 300 zaken afgerond. Daarmee is de achterstand weggewerkt en de zaken die er nu nog liggen hebben een doorlooptijd van minder dan een half jaar. “Dat is echt een huzarenstukje geweest”, zegt Paulissen. “We zien ook dat andere eenheden deze werkwijze als voorbeeld hebben genomen. Ik constateer echter ook dat er opnieuw druk ontstaat, vanwege het hoge aanbod van zedenzaken. Samen met onze zedenrecherche zullen we er het komende jaar aan blijven werken om dit soort zaken snel en doeltreffend af te handelen. Het kan niet zo zijn dat veel zaken van slachtoffers van een zedenmisdrijf op een stapel belanden!”

Cybercrime

Het afgelopen werden 26 grote onderzoeken op het gebied van cybercrime afgerond. Volgens politiechef Paulissen ligt daar één van de grote uitdagingen van de politie de komende jaren. “Deze vorm van criminaliteit neemt alleen maar toe. Of het nu gaat om grote ransomware-aanvallen op bedrijven, of de kleinere vormen van digitale fraude zoals de ‘vriend in nood what’s app’. Natuurlijk zullen we als politie er alles aan doen om daders op te sporen, maar we moeten hier een breed maatschappelijk front tegen vormen. In de bestrijding van cybercrime is het essentieel te werken aan een brede bestrijding: voorkomen, verstoren én opsporen. Dat doen we publiek-privaat en in internationaal verband. Dat vraagt ook om een heel andere aanpak van de politie. Een voorbeeld daarvan is de Taskforce Ransomware die in onze eenheid is opgezet samen met het Team High Tech Crime. “

Bewogen jaar

2021 was op alle manieren opnieuw een bewogen jaar. Ook door de toegenomen maatschappelijke spanningen. We hebben daar als eenheid Oost-Brabant ook onze portie van gehad, met als absoluut dieptepunt de avondklokrellen in Eindhoven en Den Bosch begin dit jaar. “Demonstreren is natuurlijk een grondrecht en daar staan we als politie ook pal voor”, benadrukt Paulissen. “Het stelt ons echter wel voor een aantal dilemma’s. Door de forse inzet die we plegen om de openbare orde te handhaven, blijven andere taken soms liggen. Bovendien gaat de toegenomen agressie mijn collega’s ook niet in de koude kleren zitten.”
Paulissen benadrukt dat we niet moeten vergeten dat er veel positieve krachten in de samenleving zijn. “Mensen die echt wel het beste met de samenleving voor hebben en die zich samen met ons ook in willen spannen. Als voorbeeld noem ik het project Bondgenoten.  Daarin proberen wij voortdurend in verbinding te staan met de samenleving. Dat doen we door netwerken te vormen met sleutelfiguren die in het middenveld actief zijn en zich positief inzetten voor hun gemeenschap.”

]]>
51.4500222 5.45887081
Eindhoven - Politie onderzoekt kogelgaten en explosief bij café in Eindhoven https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/27/09-20211227-politie-onderzoekt-kogelgaten-en-explosief-bij-cafe-in-eindhoven.html De politie heeft vandaag onderzoek gedaan naar het aantreffen van kogelgaten en een explosief aan de Tongelresestraat in Eindhoven. Rond 10 uur troffen agenten in de ruit van een café aan die straat diverse kogelgaten aan. Daarnaast lag er ook een explosief bij het pand. De EOD heeft dit explosief ontmanteld. De recherche doet verder onderzoek naar de exacte toedracht en de aanleiding van het incident. Mon, 27 Dec 2021 15:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/27/09-20211227-politie-onderzoekt-kogelgaten-en-explosief-bij-cafe-in-eindhoven.html 2021-12-27T15:39:00Z Vanochtend kregen we een melding van mogelijke kogelgaten in een café aan de Tongelresestraat in Eindhoven. Eenmaal daar bleek er naast de kogelgaten ook een verdacht pakketje bij het pand te liggen. Agenten vertrouwden dit niet en schakelde een explosieven-expert van de politie in. Na dat onderzoek werd de hulp van de Explosieve Opruimingsdienst ingeroepen. Uit voorzorg werden tientallen woningen en andere gebouwen in de omgeving van het café ontruimd. Veel bewoners konden terecht bij vrienden en familie. Een handjevol mensen werd in de buurt opgevangen

Onderzoek
De EOD heeft met een explosievenrobot het pakketje verwijderd en deze op een veilige locatie tot ontploffing gebracht. De recherche onderzoekt de exacte toedracht en de aanleiding van het incident.

 

 

]]>
51.44186581 5.5031194
Eindhoven - Gezocht - Gewapende straatroof - Dommelstraat - Eindhoven https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/december/09-gewapende-straatroof-dommelstraat-eindhoven.html In de Dommelstraat (vlakbij De Effenaar) wordt in de nacht van zaterdag op zondag 10 oktober tussen 02:55 en 03.00 uur een straatroof gepleegd. Wij zijn op zoek naar de dader. Bekijk hier de reconstructie en bewakingsbeelden. Wie (her)kent hem? verdachte Mon, 27 Dec 2021 09:24:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/december/09-gewapende-straatroof-dommelstraat-eindhoven.html 2021-12-27T09:24:00Z Een opmerkelijke straatroof in Eindhoven. De dader parkeert eerst zijn auto op het Stationsplein, blijft er even bij hangen en loopt dan uiteindelijk de Dommelstraat in. Om op een afstandje iemand te achtervolgen. Zijn latere slachtoffer, zo blijkt. Met een pistool bedreigt hij de man en wil het geld uit zijn portemonnee. Met een paar tientjes loopt hij dan weer terug naar zijn auto, rookt eerst nog een sigaret en gaat dan weer weg.

]]>
Wie is deze man met de blauwe Ford Fiesta? Geef uw informatie door via de opsporingstiplijn op 0800 6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800 7000.

]]>
]]>
51.44131052 5.48199381
Eindhoven - Gezocht - Poging doodslag - Catharinaplein - Eindhoven https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/november/09-poging-doodslag-eindhoven.html In de nacht van zaterdag 13 november, tegen half drie, wordt een man door zes andere mannen volledig in elkaar getrapt en geslagen. Van de zes daders worden er nog vier gezocht. verdachte Mon, 27 Dec 2021 08:49:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/november/09-poging-doodslag-eindhoven.html 2021-12-27T08:49:00Z Het slachtoffer zag dat mensen tussen de Vapiano (Heuvelgalerie / Jan van Lieshoutstraat) en de Happy Italy (Catharinaplein) ruzie hadden. Hij wilde helpen maar kreeg toen zelf klappen en trappen. Door de mishandeling is hij bijna 3 minuten bewusteloos geweest. De mishandeling was zo ernstig, dat de daders poging doodslag ten laste wordt gelegd.

]]>
Wie herkent deze personen die wij verdenken betrokken te zijn geweest bij deze zware mishandeling?

Tiplijn: 0800 6070 / M-lijn 0800 7000. Of tip hier online.

]]>
]]>
51.43832629 5.47954348
Eindhoven - Vuurwerkbom veroorzaakt explosie bij woning in Eindhoven https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/17/09-vuurwerkbom-veroorzaakt-explosie-bij-woning-in-eindhoven.html In de nacht van vrijdag 17 december werden de bewoners aan de Vaartbroek in Eindhoven rond 1.00 uur opgeschrikt door een harde knal bij hun woning. De voorzijde van de woning is hierdoor beschadigd geraakt. De bewoners zijn ongedeerd gebleven. Fri, 17 Dec 2021 10:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/17/09-vuurwerkbom-veroorzaakt-explosie-bij-woning-in-eindhoven.html 2021-12-17T10:10:00Z Explosie
De recherche onderzoekt het incident. Er zijn resten gevonden van een brand-/vuurwerkbom en we gaan ervan uit dat de bom opzettelijk tot ontploffing is gebracht bij de woning. We gaan uit van meerdere verdachten en zijn nog op zoek naar meer informatie over wat daar precies gebeurd is.

Weet jij meer (eventueel anoniem)?
Het onderzoek naar de explosie is in volle gang. Zo worden onder andere camerabeelden opgevraagd en bekeken. Ook worden de gevonden sporen onderzocht.

Weet jij meer over dit incident, heb je iets gezien of gehoord of heb je camerabeelden? Dan komen wij graag met je in contact. Je kunt bellen naar 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

]]>
51.4500222 5.45887081
Eindhoven - Laat ze niet wegkomen met dit buitensporige geweld! https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/15/09-laat-ze-niet-wegkomen-met-dit-buitensporige-geweld.html Aanstaande maandag in Bureau Brabant aandacht voor twee zaken in Eindhoven. Waar een stapavond uitloopt op een poging tot doodslag en een opmerkelijke straatroof. Helpt u weer mee zaken op te lossen? Wed, 15 Dec 2021 13:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/15/09-laat-ze-niet-wegkomen-met-dit-buitensporige-geweld.html 2021-12-15T13:15:00Z Poging doodslag

Het gebeurde in de nacht van 13 november, om ongeveer half drie. Een man die over het Catherinaplein naar de Jan van Lieshoutstraat loopt ziet dat iemand ruzie heeft en wil gaan helpen. Dat loopt niet goed af. Het slachtoffer wordt al meteen belaagd door zes mannen. Hij krijgt een regen van klappen over zich heen en wordt tegen de grond gewerkt. Hij wordt volledig in elkaar getrapt en geslagen. En ze blijven maar doorgaan, ze weten van geen ophouden. Het slachtoffer kan geen kant uit. Alleen maar incasseren…

Het is een mishandeling die gelijkenissen vertoond met de toenmalige ‘kopschoppers’ zaak. Het geweld is uiteindelijk zo heftig dat we niet alle beelden in de uitzending laten zien. Maar we tonen duidelijke beelden van de vier mannen waar we nog naar op zoek zijn. Twee andere zijn al aangehouden.

Het spreekt voor zich dat wij de daders willen vinden. Ze hebben de kans gehad zich te melden en hebben dat niet gedaan. Daarom vragen we uw hulp. (Her)kent u één of meerdere daders? Neem dan contact met ons op. Laat ze niet met dit buitensporige geweld wegkomen.

Gewapende straatroof

Een opmerkelijke straatroof in Eindhoven. De dader parkeert eerst zijn auto op het Stationsplein, blijft er even bij hangen en loopt dan uiteindelijk de Dommelstraat in. Niks aan de hand zou je zeggen. Op een afstandje blijft hij iemand volgen, het latere slachtoffer. Hij loopt duidelijk achter hem aan. En dan gaat het mis. Met een pistool bedreigt hij de man en wil het geld uit zijn portemonnee. Het slachtoffer weet niet wat hem overkomt. Als hij het pistool ziet bedenkt hij zich geen moment en doet wat hem gezegd wordt. Met een paar tientjes gaat de dader er weer vandoor. Hij loopt op zijn gemak terug naar zijn auto, rookt daar eerst nog een sigaret, stapt in zijn auto en rijdt dan weg. Wie is deze man? Geef het aan ons door. U kunt helpen deze straatroof op te lossen.

Bureau Brabant wordt elke maandag om 18.15 uur uitgezonden bij Omroep Brabant en wordt daarna elk uur herhaald tot en met dinsdagmiddag.

]]>
51.43734284 5.48006308
Eindhoven - Hoofdverdachte aangehouden van schietincident Eindhoven https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/12/hoofdverdachte-aangehouden-in-schietincident-eindhoven.html In de nacht van donderdag op vrijdag vond een schietpartij plaats op de Locomotiefstraat in Eindhoven. De politie is direct groot onderzoek gestart. Dit heeft geleid tot de aanhouding van de 23 jarige hoofdverdachte uit Eindhoven. Deze man is zaterdagavond door het AT aangehouden in een woning in Enschede. Sun, 12 Dec 2021 11:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/12/hoofdverdachte-aangehouden-in-schietincident-eindhoven.html 2021-12-12T11:17:00Z Vrijgelaten
De politie hield direct na het incident zes verdachten aan in het onderzoek. Zij werden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. Zij zijn na verhoor inmiddels in vrijheid gesteld. Verder onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd.

Opnieuw aangehouden
Bij het schietincident raakten 2 mannen gewond, een 17 jarige jongen uit Eindhoven en een 18 jarige jongen eveneens uit Eindhoven. Zij zijn beiden buiten levensgevaar. Bij het 18 jarige slachtoffer zijn in de woning vuurwapens aangetroffen. Hiervoor is hij opnieuw aangehouden. De politie vervolgt nu het onderzoek verder naar wat precies is gebeurd.

Getuigen gezocht
Op dit moment is de toedracht van het schietincident nog onderwerp van onderzoek. Mensen die getuige zijn geweest, een voertuig rond het tijdstip van het incident hebben gezien (middernacht), camerabeelden beschikbaar hebben of over andere informatie beschikken die ons kan helpen in het onderzoek roepen we op dit met ons te delen. Dat kan via de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. 

]]>
51.4500222 5.45887081
Eindhoven - Gewonden en zes aanhoudingen na schietincident https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/10/09-gewonden-en-zes-aanhoudingen-na-schietincident.html Afgelopen nacht rond middernacht vond een schietpartij plaats op de Locomotiefstraat in Eindhoven. Kort daarna trof de politie een 17-jarige jongen uit Eindhoven zwaar gewond aan in de Condensatorstraat. Hij bleek te zijn neergeschoten bij het incident aan de Locomotiefstraat. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis gebracht en is buiten levensgevaar. Fri, 10 Dec 2021 08:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/10/09-gewonden-en-zes-aanhoudingen-na-schietincident.html 2021-12-10T08:37:00Z De politie startte direct onderzoek .Twee andere mannen meldden zich daarna ook in het ziekenhuis. Eén van hen was ook gewond. Hij en de man die bij hem was werden aangehouden voor vermoedelijke betrokkenheid bij het incident. Drie mannen werden later in de nacht door een arrestatieteam in een woning aan de Locomotiefstraat aangehouden. In totaal hielden we zes verdachten aan, waaronder het 17-jarige slachtoffer. 

Getuigen
Op dit moment is nog veel onduidelijk over de achtergrond en toedracht van dit schietincident. Wij doen daar onderzoek naar en kunnen niet vooruit lopen op de conclusies. Mensen die getuige zijn geweest, camerabeelden beschikbaar hebben of over andere informatie beschikken die ons kan helpen in het onderzoek roepen we op dit met ons te delen. Dat kan via de opsporingstiplijn 0800-6070 of eventueel anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. 

]]>
51.44484052 5.51534599
Eindhoven - Aanhouding na schietincident Sonseweg Eindhoven https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/9/09-20211209-aanhouding-schietincident-sonseweg-eindhoven.html De politie heeft op 8 december een 51 jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident aan de Sonseweg in Eindhoven op 7 december. Hierbij raakte een 30 jarige man gewond. Thu, 09 Dec 2021 13:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/9/09-20211209-aanhouding-schietincident-sonseweg-eindhoven.html 2021-12-09T13:00:00Z Schietincident
Op dinsdagavond 7 december om 22.30 uur kreeg de politie een melding binnen van een schietincident aan de Sonseweg in Eindhoven. Daarop zijn agenten naar de locatie gegaan en troffen zij daar een gewonde man aan. Het gaat om een 30-jarige man uit Panningen. Hij is door de hulpdiensten naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanhouding
Al vrij snel na het schietincident kwam er een verdachte in beeld. Collega’s zijn vervolgens actief opzoek gegaan naar deze persoon. Zij zagen hem op 8 december rijden en hierop werd de verdachte aangehouden.

De politie is nog bezig met het onderzoek naar de toedracht van het incident.

]]>
51.47982247 5.4952751
Eindhoven - Getuigen gezocht schietincident Sonseweg https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/8/09-211208-schietincident-eindhoven.html Op dinsdagavond 7 december om 22.30 uur kregen we een melding binnen van een schietincident aan de Sonseweg in Eindhoven. Daarop zijn agenten naar de locatie gegaan en troffen zij daar een gewonde man aan. Het gaat om een 30-jarige man uit Panningen. Hij is door de hulpdiensten naar het ziekenhuis overgebracht. Wed, 08 Dec 2021 12:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/8/09-211208-schietincident-eindhoven.html 2021-12-08T12:30:00Z Onderzoek
De recherche is druk bezig met onder andere sporenonderzoek en het spreken van mogelijke getuigen. We gaan na of er camera’s in de omgeving hangen en kijken of daar bruikbaar beeldmateriaal op staat. Die nemen we dan mee in het onderzoek. Er is nog een hoop onduidelijk en daarom zoeken we ook getuigen en meer informatie.

 

Getuigen

Heb je iets gezien of weet je meer over dit incident? Of heb je camerabeelden? Dan komen we graag met je in contact. We zijn bereikbaar via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via 0800-7000

]]>
51.47982247 5.4952751
Eindhoven - Brandstichter aangehouden op heterdaad in Eindhoven https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/5/09-brandstichter-aangehouden-op-heterdaad-in-eindhoven.html In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 december heeft de recherche in Eindhoven een 42-jarige man op heterdaad aangehouden. Hij stond op het punt om een kleine vrachtwagen in brand te steken. Sun, 05 Dec 2021 09:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/5/09-brandstichter-aangehouden-op-heterdaad-in-eindhoven.html 2021-12-05T09:05:00Z Meerdere branden
De recherche kwam de verdachte op het spoor toen er eind september/begin oktober meerdere branden in Eindhoven-Noord werden gesticht. Gelukkig vielen er geen gewonden bij de brandstichtingen, maar was er enkel sprake van beperkte materiële schade. De recherche heeft op meerdere camerabeelden de verdachte gezien en na verder onderzoek zijn ze de man in de gaten gaan houden.

Na een korte nachtelijke observatie werd de 42-jarige man uit Eindhoven op heterdaad betrapt toen hij een kleine vrachtwagen in brand wilde steken. Het observatieteam van de recherche heeft verdere schade aan de vrachtwagen weten te voorkomen door de man direct aan te houden.

De verdachte zit vast en zal verder worden verhoord.

]]>
51.4500222 5.45887081
Eindhoven, Valkenswaard, Waalre, Heeze, Eersel, Venlo, Eindhoven, Weert, Bladel en internationaal Spanje en België - Verdachten van drugshandel aangehouden in Zuid-Nederland en buitenland https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/30/11-verdachten-van-handel-in-verdovende-middelen-aangehouden-in-zuid-nederland-en-buitenland.html De politie heeft vanochtend acht verdachten aangehouden in binnen- en buitenland in een onderzoek naar handel in verdovende middelen. Tue, 30 Nov 2021 13:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/30/11-verdachten-van-handel-in-verdovende-middelen-aangehouden-in-zuid-nederland-en-buitenland.html 2021-11-30T13:09:00Z In Nederland is in 14 woningen en bedrijfspanden op locaties in de provincies in Noord-Brabant en Limburg gezocht naar verder bewijs.

Encrochat

In Juli 2020 maakten politie en justitie bekend dat zij berichten van beveiligde telefoons van Encrochat konden inzien en hierdoor 20 miljoen chatberichten van criminelen hebben onderschept. Destijds zijn er meer dan honderd verdachten opgepakt. Verschillende liquidaties en ontvoeringen zijn hierdoor voorkomen. De politie is verder gegaan met het ontsleutelen van deze berichten en kwam hierdoor bij een crimineel netwerk terecht dat vandaag is aangepakt.

Onderzoek

Eind 2020 heeft de Landelijke Eenheid onder gezag van het Landelijk Parket het onderzoek opgestart. Hierin kwam naar voren dat een criminele groepering zich bezig hield met grootschalige invoer van chemicaliën voor synthetische drugs, het opzetten van drugslabs, het vervaardigen van synthetische drugs en met in- en uitvoer van cocaïne. Uit onderschepte berichten is gebleken dat er voor minimaal 4.8 miljoen euro is witgewassen.

Binnen- en buitenland

Vandaag zijn er door Landelijke Recherche, justitie en FIOD invallen gedaan in Nederland, België en Spanje. De hoofdverdachte, een 59-jarige man uit Eindhoven, is aangehouden in het huis van bewaring. Hij zou morgen vrij komen. De andere verdachten zijn mannen in de leeftijd van 29 tot 54 jaar.

Zoekingen

De zoekingen in de verschillende woningen en bedrijfspanden vonden plaats in Eindhoven, Valkenswaard, Waalre, Heeze, Eersel, Venlo, Eindhoven, Weert en Bladel. Er werd onder andere gezocht naar gegevensdragers. De politie trof bij de zoekingen een kilo vermoedelijk crystal meth aan, een grote hoeveelheid chemicaliën, enkele ketels om synthetische drugs mee te maken en een vuurwapen.

Verhoor en voorgeleiding

De verdachten zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. Ze worden vrijdag voorgeleid. De politie sluit het aanhouden van meer verdachten niet uit en gaat verder met het onderzoek.

]]>
Woordvoering: Landelijke Eenheid

]]>
51.4500222 5.45887081
Eindhoven - Man zwaargewond afgezet bij Catharina Ziekenhuis Eindhoven https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/26/09-man-zwaargewond-afgezet-bij-catharina-ziekenhuis-eindhoven.html In de vroege ochtend van vrijdag 26 november is een jongeman zwaar gewond afgezet bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. De auto waarin het slachtoffer zat is meteen vertrokken zonder gegevens achter te laten. Dat gebeurde rond 5.40 uur bij de hoofdingang van het ziekenhuis. Fri, 26 Nov 2021 10:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/26/09-man-zwaargewond-afgezet-bij-catharina-ziekenhuis-eindhoven.html 2021-11-26T10:47:00Z De artsen van de spoedeisende hulp hebben zich ontfermd over de jongen. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De recherche is een onderzoek gestart om de toedracht van zijn verwondingen te achterhalen.

Duits misdrijf
Op dit moment is het vermoeden dat de gewonde man mogelijk betrokken is bij een misdrijf in Duitsland. De recherche in Eindhoven heeft nauw contact met de Duitse collega’s en zij onderzoeken de zaak verder. Uit informatie bleek dat het voertuig zeer waarschijnlijk richting Amsterdam is gereden. Daar is door de collega’s, samen met een politiehelikopter, gezocht. Het voertuig is niet aangetroffen.

]]>
51.4500222 5.45887081
Eindhoven - Drie verdachten opgepakt op verdenking van bankpasfraude https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/23/09-drie-verdachten-opgepakt-op-verdenking-van-bankpasfraude.html Er is momenteel veel sprake van oplichtingsvormen zoals spoofing (bankpasfraude). Veel oudere en/of kwetsbare personen raken hierdoor gedupeerd. Maar in de strijd tegen dit soort brutale vormen van oplichting hebben we ook goed nieuws te melden. Vorige week deelden we al een bericht over de aanhouding van een verdachte voor een spoofingzaak in Valkenswaard. En ook nu hebben we positief nieuws: vorige week woensdag leidde de controle van een auto in Eindhoven namelijk tot de aanhouding van drie verdachten voor bankpasfraude. Wed, 24 Nov 2021 13:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/23/09-drie-verdachten-opgepakt-op-verdenking-van-bankpasfraude.html 2021-11-24T13:55:00Z Controle

Politieagenten controleerden woensdagavond 17 november een auto op de Tarwelaan in Eindhoven. Eén van de agenten herkende de bestuurder van het voertuig voor een zogeheten ‘spoofing’-zaak in Den Bosch. Ook werden goederen in het voertuig gevonden die vermoedelijk afkomstig zijn van een andere bankpasfraudezaak. Beide inzittenden zijn vervolgens aangehouden op verdenking van bankpasfraude. Het gaat om twee mannen uit Eindhoven van respectievelijk 22 en 17 jaar oud.

Gestolen goederen

Tijdens de doorzoeking van de woning van de bestuurder aan de Woldberglaan in Eindhoven stuitten de agenten op diverse goederen die vermoedelijk te herleiden zijn naar andere (bankpas-)fraudezaken. Ook de 29-jarige medebewoonster (de zus van de man van 22) is aangehouden op verdenking van bankpasfraude. In haar auto zijn goederen (zoals een bankpas) gevonden die terug te voeren zijn naar een spoofingzaak. 

Grote geldbedragen

Verder zijn op verschillende plekken in de woning onder andere grote geldbedragen  gevonden. Het vermoeden bestaat dat dit geld afkomstig is van illegale activiteiten en daarom in beslag genomen. De politie onderzoekt de mogelijkheid om deze goederen als crimineel vermogen aan te merken en af te pakken. 

Het afpakken van crimineel geld is namelijk een belangrijk onderdeel van de strijd tegen zowel de georganiseerde misdaad en de kleinere, veelvoorkomende criminaliteit. Veel delicten zijn gericht op geldelijk gewin. Geld is de drijfveer, het motief en de opbrengst van nagenoeg alle criminaliteit. Met het afpakken van crimineel verkregen vermogen raken OM, politie en ketenpartners criminelen op een plek die hen pijn doet, namelijk in de portemonnee. Lees hier meer over afpakken.

Vervolgonderzoek

De vrouw en de jongste verdachte zijn na verhoor in vrijheid gesteld en blijven verdachte in de zaak. De 22-jarige verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft twee weken langer vast zitten.

Spoofing

In dit soort spoofingzaken doen criminelen zich telefonisch voor als medewerker van een bank. Ze vertellen aan slachtoffers dat er vreemde activiteiten plaatsvonden op hun bankrekening. Ook geven ze aan dat ze dit kunnen oplossen door hun pincode door te geven aan de ‘bankmedewerker’. De bankpassen worden vervolgens opgehaald en de bankrekening van slachtoffers wordt vervolgens leeggehaald. In werkelijkheid gaven ze hun pincode en pinpas dus niet aan een bank, maar aan de oplichters. Dit soort oplichtingsvormen zien we helaas steeds vaker.
Vorige week hielden we voor een andere spoofingzaak een 22-jarige man uit Vlissingen aan. Lees er hier meer over.

Voorkom dat u slachtoffer wordt

Uw bank zal nooit telefonisch naar uw bankgegevens zoals een pincode vragen! Ook zal uw bank u nooit onder druk zetten zo snel mogelijk te handelen. Een bank heeft namelijk zelf de mogelijkheid om een rekening te blokkeren als dat nodig is. Vertrouwt u een telefoontje van de bank niet? Hang direct op, bel zelf uw bank via een algemeen bekend nummer en wacht tot u iemand aan de lijn krijgt. Dan kunt u zelf controleren of datgene wat u is verteld wel klopt. Bent u toch slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude? Doe dan altijd aangifte bij de politie via politie.nl of 0900 - 8844.

Meer info over wat je tegen dit soort oplichtingsvormen kunt doen? Lees het hier of bekijk dit filmpje.

]]>
51.4500222 5.45887081
Eindhoven - Gezocht - Diefstal tas in vereniging uit pashokje https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/november/09-diefstal-tas-in-vereniging-uit-pashokje.html Twee vrouwen werken samen als ze de tas van een klant in een kledingzaak aan de Rechtestraat in Eindhoven weten te stelen, terwijl die klant kleding aan het passen is. Wie herkent deze dames? verdachte Sun, 14 Nov 2021 23:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/november/09-diefstal-tas-in-vereniging-uit-pashokje.html 2021-11-14T23:00:00Z Het slachtoffer staat voor passpiegel kleding te passen. Voor de pashokjes staan twee vrouwen te wachten. De voorste in de rij heeft een kledingstuk in haar handen. Als haar mededader met de gestolen tas uit het pashokje komt, loopt ze meteen mee en schermt ze met haar kledingstuk de andere vrouw af zodat het slachtoffer niet ziet dat er iemand met haar tas uit het pashokje komt. Een duidelijk vooraf opgezet plan. 

]]>
]]>
51.43830552 5.47842094
Eindhoven - Verdachten gewapende overval snel aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/6/verdachten-gewapende-overval-snel-aangehouden.html Drie jonge verdachten van een gewapende overval zijn vannacht op de Blaarthemseweg in Eindhoven aangehouden. Zij zouden kort daarvoor een woning aan de Peter van Anrooylaan hebben overvallen. Sat, 06 Nov 2021 10:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/6/verdachten-gewapende-overval-snel-aangehouden.html 2021-11-06T10:13:00Z Kort voor middernacht werd bij de woning aan de Peter van Anrooylaan in Eindhoven aangebeld. De bewoner en zijn vriendin waren op dat moment thuis. Toen de man de deur open deed, stonden er drie jongens voor zijn deur die hem de woning in duwden. Daar bedreigden ze de man en zijn vriendin met steekwapens en eisten geld. Nadat ze een geldbedrag en enkele juwelen buit hadden gemaakt, vluchtten de daders het huis weer uit.

Zoektocht

De door de bewoner gealarmeerde politie startte direct een zoektocht in de omgeving van het huis. Op de Blaarthemseweg zagen de collega’s drie jonge mannen die aan het signalement voldeden. Zij wilden net een taxi instappen. Het drietal werd aangehouden en bij hun fouillering kwam ook een deel van de buit tevoorschijn. De drie verdachten (14, 15 en 17 jaar oud) zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek. Tijdens de overval raakte niemand gewond.

Getuigen

Wij doen uiteraard verder onderzoek naar deze overval. Daarbij zijn we ook nog op zoek naar getuigen. Heeft u in de omgeving voorafgaand, tijdens of na de overval iets bijzonders gezien? Laat het ons weten. Dat kan via  onderstaande mogelijkheden. 

]]>
51.42046881 5.45479736
Eindhoven - Gezocht - Poging woningoverval Eindhoven https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/oktober/09-poging-woning-overval-eindhoven.html Een gewone avond eindigt voor een echtpaar in een drama als overvallers hun woning aan het Charlotte van Bourbonhof in Eindhoven proberen binnen te komen. Doordat ze zo ontzettend dapper reageren, komen de daders niet binnen en blijft het bij een poging overval. Maar dat maakt het niet minder ernstig. Het heeft grote impact op de man en de vrouw. Help mee de daders te vinden! verdachte Mon, 01 Nov 2021 16:42:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/oktober/09-poging-woning-overval-eindhoven.html 2021-11-01T16:42:00Z Op maandagavond 27 september proberen twee mannen een huis in de Charlotte van Bourbonhof in Eindhoven te overvallen. De bewoner is die avond thuis met zijn vrouw. De overvallers bellen aan en zeggen een pakketje te hebben. De man besluit daarom gewoon de deur open te doen waarop de overvallers proberen binnen te komen. De bewoner probeert de deur dicht te duwen. Zijn vrouw komt op het lawaai in de gang af en ziet wat er aan de hand is. Ze helpt haar man de deur dicht te duwen. Het lukt de overvallers niet om binnen te komen. Ze geven het op, draaien zich om en rennen er weer vandoor. Het pakketje blijft op de grond bij de voordeur achter. Wie zijn de deze mannen?

Het gaat om twee daders:

Dader 1:

- licht getinte man (Aziatisch)

- 20 – 30 jaar

- 1.65m – 1.70m

- grijzig haar

- blauw/grijs jack

Dader 2

- blanke man

- 20-30 jaar

- 1.75m – 1.80m

- goat snor

]]>
Update 17-11-2021
Gisteren vroegen we nog eens aandacht voor deze zaak in Opsporing Verzocht: Daders op beeld van mislukte woningoverval

Wie weet iets over (een van) de mannen op de camerabeelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

 

]]>
]]>
51.43681591 5.47042273
Eindhoven - Jongen (16) aangehouden voor gewelddadige straatroof in Eindhoven https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/27/09-jongen-16-aangehouden-voor-gewelddadige-straatroof-in-eindhoven.html Zaterdag 9 oktober werd rond 20.30 uur een 14-jarige jongen mishandeld en beroofd in het Philips van Lenneppark in Eindhoven. Hij liep daarbij een ernstige wond aan zijn arm op en moest met spoed naar het ziekenhuis. De recherche heeft hiervoor gisteren een 16-jarige jongen uit Veldhoven aangehouden. Wed, 27 Oct 2021 09:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/27/09-jongen-16-aangehouden-voor-gewelddadige-straatroof-in-eindhoven.html 2021-10-27T09:12:00Z Straatroof
Het slachtoffer had online met een paar jongens in het park afgesproken om te chillen. Op enig moment dwingen zij hem zijn jas en muts af te staan. Daarna stak een van jongens hem met een mes. De 14-jarige jongen zag kans te vluchten en rende weg.

Onderzoek en aanhouding
De recherche heeft direct een onderzoek opgestart om de daders op te sporen. Op 26 oktober hebben wij hierop een 16-jarige jongen uit Veldhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij deze straatroof. We sluiten niet uit dat er nog meerdere aanhoudingen volgen.

Getuigen
We vragen mensen die informatie in deze zaak hebben, contact te zoeken met de politie. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

]]>
51.4500222 5.45887081
Eindhoven, Oirschot, Riethoven - Een mislukte overval met veel impact https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/27/09-een-mislukte-overval-met-veel-impact.html Een gewone avond eindigt voor een echtpaar in een drama als overvallers hun woning proberen binnen te komen. Doordat ze zo ontzettend dapper reageren, komen de daders niet binnen en blijft het bij een poging overval. Maar dat maakt het niet minder ernstig. Het heeft grote impact op de man en de vrouw. Wij zijn op zoek naar de daders en reconstrueren in Bureau Brabant wat er is gebeurd. Verder in de uitzending aandacht voor een inbraak in een wok restaurant in Oirschot en een diefstal uit een kerk in Riethoven. Wed, 27 Oct 2021 08:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/27/09-een-mislukte-overval-met-veel-impact.html 2021-10-27T08:03:00Z Eindhoven – poging woningoverval

Op maandagavond 27 september proberen twee mannen een huis in de Charlotte van Bourbonhof in Eindhoven te overvallen. De bewoner is die avond thuis met zijn vrouw. De overvallers bellen aan en de man opent de voordeur waarop de overvallers proberen binnen te komen. De bewoner probeert de deur dicht te krijgen. Zijn vrouw komt op het lawaai in de gang af en ziet wat er aan de hand is. Ze helpt haar man de deur dicht te duwen. De overvallers geven het op en gaan er vandoor. We hebben beelden van de daders, maar ook een geluidsfragment waarop de stem van een van de daders hoorbaar is. Herkent u ze? Geef het door!

Oirschot – Inbraak restaurant

Help ons mee de daders te vinden. Op dinsdagavond 20 juli wordt er rond half tien door twee mannen ingebroken in een wok restaurant. De inbrekers nemen gereedschap mee en vernielen het camerasysteem. Gelukkig zijn er toch beelden bewaard gebleven. De camera heeft voor de vernieling nog een kort fragment van de daders op kunnen nemen. En ze staan er goed op. Heeft u een vermoeden wie het kunnen zijn? Laat het weten!

Riethoven – Diefstal uit kerk

Twee mannen deinzen niet terug om ook uit een kerk spullen weg te halen. Achter in de kerk nemen ze twee kostbare zilveren ampullen mee. We laten beelden van de twee mannen zie. Weet u wie ze zijn. We horen het graag!

Bureau Brabant wordt elke maandag om 18.15 uur uitgezonden bij Omroep Brabant en wordt daarna elk uur herhaald tot en met dinsdagmiddag.

]]>
51.43681591 5.47042273