Alle berichten | Eindhoven | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/eindhoven.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Eindhoven nl Sun, 20 Jan 2019 02:47:07 GMT 2019-01-20T02:47:07Z nl Eindhoven - Arrestaties bij urenlange drugsactie https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/17/09-dealers-gepakt-bij-urenlange-drugsactie.html Bij een drugsactie in de Eindhovense wijk Limbeek hebben agenten woensdagmiddag en -avond meerdere arrestaties verricht. De actie was een gevolg van meldingen van drugsoverlast die de afgelopen maanden uit wijk kwamen. nieuwsbericht Thu, 17 Jan 2019 14:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/17/09-dealers-gepakt-bij-urenlange-drugsactie.html 2019-01-17T14:27:00Z Uit de meldingen bleek dat wijk geregeld bezoek had van drugsdealers die in en rond woningen drugs als heroïne en cocaïne verkochten. Voor de politie reden om actie te ondernemen. Op verschillende plekken hielden bijna twintig agenten de wijk woensdag vanaf 13.00 uur nauw in de gaten. De actie duurde tot laat in de avond.

]]>
Om 14.00 uur was het meteen raak. Op de Roosje Vosstraat zagen agenten iemand de auto van een mogelijke dealer instappen. Een stukje verderop werd de auto tot stilstand gedwongen, onder meer door een agent in burger, die haar scooter voor de auto parkeerde. Toen de chauffeur leek door te rijden trok een andere agent zijn pistool, waarop de chauffeur zich overgaf en werd aangehouden. Het gaat om een 31-jarige man uit Geldrop. In zijn auto lagen bijna zestig bolletjes cocaïne en voor zo’n 2.500 euro aan briefgeld. Ook vonden agenten drie mobiele telefoons. Ook de bijrijder, een 58-jarige klant van de dealer, werd opgepakt.

]]>
Ook na de eerste twee arrestaties bleef er werk genoeg voor de agenten. Zo werden meerdere personen gecontroleerd die zich in de wijk begaven. In een aantal gevallen ging het om bekenden van de politie. Rond 20.30 uur viel op dat twee mannen op de Beukenlaan langdurig contact met elkaar hadden. Toen één van de twee het plotseling op een lopen zette, gingen agenten met succes in de achtervolging. De rennende jongen bleek een 17-jarige Helmonder die nog een gevangenisstraf van een week had openstaan. Ook moest hij nog gehoord worden in een aantal lopende zaken. De jongen zit vast.

]]>
Kort daarna kwamen agenten in actie op de Johannes van der Waalsweg. Daar was namelijk een huurauto gezien met daarin drie verdachte personen. De huurder van de auto was nergens te bekennen en de chauffeur bleek niet in het bezit van en rijbewijs. Ook kon hij zich niet legitimeren. Hij werd daarop aangehouden. Het bleek te gaan om een 24-jarige man uit Velp. De 22-jarige bijrijder werd ook meegenomen naar het bureau. Hij moest nog stukken tekenen in verband een gerechtelijke uitspraak. Ook de 25-jarige man op de achterbank werd aangehouden omdat hij nog een gevangenisstraf van 9 dagen had openstaan. De drie inzittenden zijn stuk voor stuk bekenden van de politie op het gebied van woninginbraken. Door deze actie heeft het team mogelijk een inbraak voorkomen in de wijk.

]]>
De coördinator van de actie kijkt terug op een succesvolle actie: “Wij willen er zijn op de plekken waar het ertoe doet. Op meldingen van verdachte situaties reageren wij altijd en het is goed om die signalen uit een buurt als Limbeek te krijgen. Op deze manier pakken we samen overlast aan het zoals je ziet leidt het tot mooie resultaten”, zo laat hij weten.

]]>
51.44455319999999 5.468609199999946
Eindhoven, Zevenbergen, Geldrop,Zundert - Uitzending Bureau Brabant maandag 21 december 2019 https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/16/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-21-december-2019.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 21 januari 2019 weer uw hulp bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals overvallen in Zevenbergen en Geldrop en drugsdumpingen in een woonwijk in Eindhoven. nieuwsbericht Wed, 16 Jan 2019 08:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/16/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-21-december-2019.html 2019-01-16T08:14:00Z Overval op juwelier
Zevenbergen - Op donderdag 22 november om ongeveer 12.20 uur werd de juwelier aan de Nieuwe Kerkstraat  in Zevenbergen overvallen. Er kwamen twee mannen met bivakmutsen binnen, die de eigenaar en een medewerkster bedreigden met een vuurwapen. Een van de daders richtte het vuurwapen op de juwelier en zei dat hij geld en sieraden wilde. De tweede dader liep vervolgens naar de ruimte achter in de winkel, waar de medewerkster zich bevond en bedreigde haar met een vuurwapen. De eerste dader liep intussen naar de vitrines en sloeg met de kolf van zijn vuurwapen de vitrines stuk en haalde er spullen uit. Deze stopte hij in een tas. Intussen kwam een getuige binnen en kennelijk schrokken de overvallers hiervan en ze vertrokken. Ze renden weg in de richting van de Brugstraat. De juwelier achtervolgde hen te voet en zag dat de daders de Langenoordstraat en later de Kerkhofweg in renden. Op de Kerkhofweg verloor hij de daders uit het oog.

Wij tonen camerabeelden van de overval en willen natuurlijk weten wie deze mannen zijn. Verder willen we iedereen spreken die informatie heeft over deze overval of misschien nog iets heeft gezien op de mogelijk vluchtroute.

Poging overval op cafetaria
Geldrop - Op 4 december 2018 rond 22.15 uur kwam er een man rennend binnen bij een cafetaria aan de Hulst in Geldrop. De man droeg donkere kleding en een masker. De overvaller richtte een vuurwapen op het slachtoffer. Het slachtoffer schreeuwde naar de overvaller, waarop de overvaller zonder buit vertrok. In de omgeving van de cafetaria trof de politie in het struikgewas een masker en een (alarm) pistool aan. Volgens een getuige reed er een Opel Corsa hard weg, komende vanuit de richting van de cafetaria en gaande in de richting van de Eindhovenseweg. De inzittende(n) is/zijn mogelijk getuige geweest.

De dader is een man van ongeveer 20 jaar, 1.87-1.90 meter lang met een slank postuur. Hij droeg een  masker; zwart met een wit gebit erop. Hij was helemaal zwart gekleed en had een capuchon op zijn hoofd. Hij droeg ook zwarte handschoenen en donkere sportschoenen.

Er zijn helaas geen camerabeelden, maar er zijn wel foto’s van het masker en het wapen en deze tonen we in de uitzending.
Help ons mee de overvaller te vinden. Wie herkent de man van het opgegeven signalement, mogelijk in combinatie met het masker? Of wie herkent het getoonde wapen? En wie was er ten tijde van de overval in die omgeving van het cafetaria en heeft iets gezien? Wie heeft de Opel Corsa gezien en als je zelf de bestuurder was meld je dan!

Diefstal portemonnee
Zundert - Op 28 mei om ongeveer 11.30 uur deed een 76-jarige vrouw boodschappen bij AH aan de Molenstraat in Zundert. Ze had haar portemonnee in haar boodschappentas gedaan die in het winkelwagentje stond. Toen ze af wilde rekenen merkte ze dat haar portemonnee was gestolen. Ze had hier niets van gemerkt. Op de camerabeelden is te zien dat er twee mannen bij de vrouw stonden. Een van hen pakte de portemonnee uit de tas.

Wie herkent de mannen op de getoonde beelden?

Dumpen afval synthetische drugs
Eindhoven - Op zaterdagavond 6 oktober en zondagochtend 7 oktober werden op de Offenbachlaan in Eindhoven twee Mercedes Sprinter bestelwagens aangetroffen die waren gebruikt bij het dumpen van synthetisch drugsafval. Vanuit de ene lekte drugsafval en de andere brandde uit. De politie onderzoekt de incidenten. Uit onderzoek bleek dat de beide Sprinters tussen 2 en 5 oktober in Urk zijn geweest. Op camerabeelden die zijn opgenomen in Urk zijn meerdere personen bij de Sprinters te zien. Een van de mannen droeg een opvallend rood/roze jas.

Wie herkent een of meerdere personen/gebruikers/inzittenden van de Mercedes bestelwagens? Wie kan meer vertellen over de incidenten met grote gevaarzetting op de Offenbachlaan in Eindhoven? Wie herkent het merk of type van de rood/roze jas of weet wie een soortgelijk jas gebruikt?

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.44164199999999 5.469722499999989
Eindhoven - Gezocht - Vrachtauto vol chemicaliën in brand gezet https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/januari/09-uitgebrande-vrachtauto-met-chemicalien.html De politie zoekt naar getuigen die meer weten over een uitgebrande vrachtwagen vol chemicaliën op de Offenbachlaan in Eindhoven. verdachte Tue, 15 Jan 2019 09:58:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/januari/09-uitgebrande-vrachtauto-met-chemicalien.html 2019-01-15T09:58:00Z Op zaterdagavond 6 oktober 2018 werd op die straat al een vrachtwagen aangetroffen waaruit chemicaliën lekten. De dag erna, op zondagochtend 7 oktober ging een paar honderd meter verderop een vrachtwagen vol met chemicaliën in vlammen op en moesten zelfs bewoners uit hun woning worden geëvacueerd. Wij zijn naar aanleiding van deze incidenten een onderzoek gestart waaruit al snel bleek dat het onder andere om drugsafval ging. Wij zijn ons bewust van de enorme impact van deze incidenten in uw wijk.

Wij komen graag met iedereen in contact die meer weet van de dumpingen en de brand. Het gaat om een zeer ernstige zaak die grote gevolgen had kunnen hebben.

Als u een tip heeft, geef die dan telefonisch door via de opsporingstiplijn op nummer 0800-6070 (gratis). U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (gratis). Wilt u in een vertrouwelijk gesprek informatie delen over ernstige misdrijven, bel dan met het Team Nationale Inlichtingen 079-3458999 (tijdens kantooruren, van 08:00-17:00 uur en op dinsdagen van 20:00-23:00 uur). Of geef uw tips door via het digitale tipformulier dat u kunt vinden op www.politie.nl.

Het komt wel eens voor dat mensen geen melding doen omdat ze denken dat “het toch niet belangrijk is”. Een klein detail kan voor het onderzoek toch enorm van belang zijn.

]]>
]]>
51.4234777 5.454002500000001
Eindhoven - Overvallers gepakt na melding verdachte situatie https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/14/09-overvallers-gepakt-na-melding-verdachte-situatie.html De politie hield zondagavond 13 januari in Eindhoven direct na een overval twee mannen aan. Agenten waren reeds in de wijk na een melding van twee verdachte personen die waren gezien. Hierdoor konden ze meteen de twee verdachten in de kraag grijpen. nieuwsbericht Mon, 14 Jan 2019 13:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/14/09-overvallers-gepakt-na-melding-verdachte-situatie.html 2019-01-14T13:58:00Z Bij de meldkamer kwam zondagavond informatie binnen dat in de directe omgeving van het Eindhovense Pastoor van Arsplein twee verdachte personen waren gezien. Direct ging een aantal agenten die kant op om te kijken wat aan de hand was. Niet lang daarna kwam een melding van een overval op een cafetaria aan het Pastoor van Arsplein binnen. Twee gemaskerde mannen hadden daar rond 20.25 uur een medewerkster bedreigd met een mes omdat ze geld wilden hebben. Toen ze om hulp schreeuwde en een andere medewerker aan kwam rennen hebben de daders het op een lopen gezet. Op de Jacob Frankaertweg werd om 20.30 uur de eerste verdachte, een 17-jarige Eindhovenaar, aangehouden. De tweede verdachte zette het op een lopen en werd na een korte achtervolging op de Pieter Huyssensweg opgepakt.

Speurhond vindt masker
Na de aanhoudingen heeft een speurhond op de vluchtroute nog een masker ontdekt. We sluiten niet uit dat tijdens de vlucht ook nog twee messen zijn achtergelaten. Mocht iemand in de omgeving van het Pastoor Arsplein, de Jacob Frankaertweg en de Pieter Huyssensweg een mes vinden of meer informatie daarover hebben? Bel 0900-8844.

De melding van het zien van deze verdachte personen heeft de politie echt geholpen om de verdachten van de overval snel in te kunnen rekenen. Zie je iets verdachts, aarzel niet en bel 112. Het tweetal zit vast voor verder onderzoek.

]]>
Aanhouding op straat 51.45840140000001 5.459935299999984
Eindhoven - Gezocht - Overval cafetaria in Eindhoven https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/januari/08-overval-cafetaria-in-eindhoven.html Op zondag 5 augustus 2018 werd omstreeks 22.20 uur cafetaria 't Belske aan de Heezerweg in Eindhoven overvallen. De vermomde dader rende met een mes de zaak binnen. Hij valt de eigenaars aan en doet een greep in de kassa. verdachte Mon, 14 Jan 2019 12:04:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/januari/08-overval-cafetaria-in-eindhoven.html 2019-01-14T12:04:00Z Op het moment dat de overvaller de snackbar binnenkwam, stond de eigenaar achter de balie en zijn vrouw in de keuken. De overvaller had het mes in zijn rechterhand vast. Hij eiste geld en liep vervolgens door tot achter de balie. De eigenaren probeerden hem weg te jagen door spullen naar hem te gooien. De overvaller werd echter steeds bozer en viel hen enkele keren aan. Uiteindelijk deed hij een greep in de kassa, pakte geld en rende de zaak uit. Er zijn beelden van de overval vanuit verschillende cameraposities.


Signalement
De overvaller  was ongeveer 1.70 m lang, hij had een capuchon op en iets voor zijn gezicht, mogelijk een sjaal. Ook had hij iets voor zijn ogen of daar iets mee gedaan, ze waren donker. 

 

 

 

 

]]>
 • Wie heeft informatie over deze overval?
 • Wie herkent de overvaller?
 • Of heeft iemand informatie over de schoenen die hij draagt?
 • Wie weet wie de jongen/man is,  die (alleen) zat te eten. Het gaat om een getinte jongeman met zwart haar, gekleed in een shirt met lange mouwen, een spijkerbroek en sportschoenen. Vlaak voor de dader rent hij de zaak uit. Dit is een belangrijke getuige!
 • ]]>
  titel]]> ]]>
  51.42142550000001 5.502340900000036
  Eindhoven / St. Oedenrode - Jongemannen aangehouden na schieten met paintballwapen https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/10/09-jongemannen-aangehouden-na-schieten-met-paintballwapen.html Woensdagavond rond 21.00 uur hielden we vier jongemannen (18, 18, 18 en 20 jaar) uit Eindhoven aan op de rijksweg A50 omdat ze in Eindhoven een auto hadden beschoten. In hun auto, een zwarte Mercedes A-klasse, vonden we een paintballwapen. nieuwsbericht Thu, 10 Jan 2019 13:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/10/09-jongemannen-aangehouden-na-schieten-met-paintballwapen.html 2019-01-10T13:26:00Z Inmiddels is duidelijk geworden dat diezelfde avond er waarschijnlijk tenminste nog één andere man door mogelijk dezelfde personen werd beschoten. Dat gebeurde nabij de Karpendonkse plassen. Het slachtoffer liep daar kennelijk blauwe plekken en een besmeurde jas bij op en deed aangifte. In diezelfde buurt werd ook de auto beschoten. De bestuurder belde de politie en reed nog een stuk achter de Mercedes aan. Hij zette ons op het goede spoor, waarna de auto werd staande gehouden onder Sint Oedenrode. De inzittenden werden aangehouden. Ze zitten nog vast. De zwarte Mercedes werd in beslag genomen.

  ]]>
  Uit ons onderzoek blijkt dat inzittenden van de betreffende zwarte Mercedes A-klasse de afgelopen weken mogelijk in Eindhoven vaker betrokken zijn geweest bij soortgelijke incidenten. Wij hebben aanwijzingen dat er vaker vanuit deze auto mensen zijn beschoten of dat er vanuit deze auto vuurwerk naar mensen is gegooid. We komen daarom graag in contact met getuigen of mensen die iets dergelijks is overkomen en daarbij een zwarte Mercedes hebben gezien. Bel met de recherche in Eindhoven-Noord via 0900-8844  als u zich nog niet eerder heeft gemeld!

  ]]>
  Een paintballwapen is op zich geen verboden wapen, zolang je deze alleen op privéterrein of op een terrein met een speciale vergunning gebruikt. Je moet wel minimaal 18 jaar oud zijn. Het is echter wel verboden om het wapen op de openbare weg bij je te hebben en te gebruiken. Nepwapens die veel lijken op echte vuurwapen en daardoor geschikt zijn om iemand mee te bedreigen, zijn sowieso wel verboden.

  ]]>
  51.44164199999999 5.469722499999989
  Eindhoven,, Den Bosch, Oisterwijk, Hilvarenbeek - Overvallen, woninginbraak en diefstal handtas in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/9/08-overvallen-woninginbraak-en-diefstal-handtas-in-bureau-brabant.html Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt maandag 14 januari 2019 onder meer aandacht aan een overval op een cafetaria in Eindhoven en een woningoverval in Hilvarenbeek. Ook komen een woninginbraak in Oisterwijk en de diefstal van een handtas in Den Bosch aan bod. nieuwsbericht Wed, 09 Jan 2019 13:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/9/08-overvallen-woninginbraak-en-diefstal-handtas-in-bureau-brabant.html 2019-01-09T13:02:00Z Op zondag 5 augustus 1018 werd omstreeks 22.20 uur cafetaria ’t Belske aan de Heezerweg in Eindhoven overvallen. Een vermomde man rende met een mes de zaak binnen. Hij eiste geld. De eigenaren probeerden hem weg te jagen door spullen naar hem te gooien. Hierdoor werd hij steeds bozer, hij viel hen enkele keren aan. Uiteindelijk deed hij een greep in de kassa, pakte geld en rende daarna de zaak uit. Er zijn beelden van de overval vanuit verschillende cameraposities.

  ]]>
  Op 24 juli 2018 deed een vrouw boodschappen bij de Jumbo aan de Helftheuvelpassage in Den Bosch. De handtas had ze aan haar winkelwagen gehangen. Even later was haar tas weg. Op de beelden is te zien dat er kort achter de aangeefster twee vrouwen liepen. Ze liepen even uit beeld maar later kwamen ze terug. Een van hen had op dat moment de handtas van de aangeefster toen bij zicht,. Beide vrouwen liepen vervolgens de winkel uit.

  ]]>
  Op maandag 29 oktober 2018 omstreeks 12.20 uur werd er ingebroken in een vrijstaande woning aan de Hondsbergselaan in Oisterwijk. De bewoners waren niet thuis. Er werden sieraden weggenomen. Op beelden van de beveiligingscamera is zichtbaar dat er drie verdachten naar het hek liepen. Later renden zij terug naar het hek, met een zak/tas met mogelijk de buit. Er reden tijdens de inbraak verschillende auto’s langs. Mogelijk zijn er automobilisten die de daders gezien hebben.

  ]]>
  Op donderdag 15 november 2018 werd omstreeks 11.15 uur de bewoonster van een woning aan de Ds. van Heusdenstraat in Hilvarenbeek overvallen. Twee overvallers met bivakmutsen op,  belden aan en drongen nadat de bewoonster de voordeur opende het huis binnen. Een van hen had een vuurwapen in zijn handen. De vrouw kwam ten val en werd geslagen en aan haar haar getrokken. Een van de daders ging naar boven en haalde daar de boel overhoop. De overvallers gingen vermoedelijk zonder buit op de vlucht en reden weg in een grijze Ford Galaxy die op 5 juli 2018 in het Belgische Genk was gestolen. Het voertuig werd in Goirle terug gevonden op een parkeerplaats langs de Parallelweg.  Het zou gaan om twee blanke mannen met een normaal postuur. Ze droegen donkere kleding. 

   

  BB1401

  ]]>
  Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

  ]]>
  51.69781620000001 5.303674799999953
  Eindhoven, Helmond - Opnieuw aanhoudingen voor ongeregeldheden intocht Sinterklaas https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/8/09-opnieuw-aanhoudingen-voor-ongeregeldheden-intocht-sinterklaas.html De recherche heeft dinsdagochtend drie personen gearresteerd voor betrokkenheid bij wanordelijkheden tijdens een demonstratie rond de intocht van Sinterklaas op zaterdag 17 november in Eindhoven. Het gaat om twee mannen van 32 en 25 jaar uit Eindhoven en een 27-jarige Helmonder. Eerder werden al 13 personen opgepakt. nieuwsbericht Tue, 08 Jan 2019 09:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/8/09-opnieuw-aanhoudingen-voor-ongeregeldheden-intocht-sinterklaas.html 2019-01-08T09:08:00Z Tijdens die demonstratie op het Catharinaplein zocht een flinke groep tegendemonstranten de confrontatie met actievoerders van protestgroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP). Al in een vroeg stadium van de demonstratie trad de politie op. De groepen werden uit elkaar gehouden om verdere problemen te voorkomen. Die dag werden al zes personen aangehouden voor onder meer openlijke geweldpleging. Zo gooiden mensen met blikjes bier en eieren. Ook werd een agent geschopt. Protestgroep KOZP hield zich aan de vooraf gemaakte afspraken en leden werden voor hun eigen veiligheid tijdelijk ondergebracht bij het politiebureau. Op 11 december werden nog eens zes personen opgepakt en een dag later meldde zich op verzoek van de recherche nog een 23-jarige man uit Eindhoven op het bureau. Ook hij werd aangehouden.

  ]]>
  Het onderzoek richt zich op het opsporen van mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten tijdens en rond de demonstratie. De recherche betrok onder meer camerabeelden bij het onderzoek en heeft mede op basis daarvan de aanhoudingen verricht. Ook de drie nieuwe arrestanten worden verdacht van openlijke geweldpleging. Ze zitten voorlopig vast voor verhoor en nader onderzoek. Alle andere verdachten zijn weer vrij. Tegen deze groep wordt een dossier opgemaakt, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

  Nieuwe arrestaties worden niet uitgesloten.

  ]]>
  51.44164199999999 5.469722499999989
  Eindhoven - Laffe straatroof opnieuw in Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/8/09-laffe-straatroof-opnieuw-in-opsporing-verzocht.html Bijna zeven weken na de gewelddadige straatroof op het Cassandraplein in Eindhoven, is het onderzoek nog altijd in volle gang. In Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond opnieuw aandacht besteed aan de heftige zaak. nieuwsbericht Tue, 08 Jan 2019 07:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/8/09-laffe-straatroof-opnieuw-in-opsporing-verzocht.html 2019-01-08T07:05:00Z Een 85-jarige vrouw uit Eindhoven kwam op zaterdag 17 november tegen 19.00 uur te voet terug van haar kaartclub, toen ze op het Cassandraplein plotseling en met veel geweld werd overmeesterd door een onbekende man. De vrouw was kansloos en raakte flink gewond aan haar hoofd omdat de dader daar meerdere keren tegenaan schopte. In een eerdere uitzending van Opsporing Verzocht werd onder meer een foto van het gewonde slachtoffer getoond. De oproep maakte weliswaar veel reacties los, maar leidde niet tot veel tips.

  ]]>
  In de uitzending van dinsdag doet het slachtoffer voor het eerst haar verhaal. Het onderzoeksteam doet in de uitzending een nieuwe oproep en komt met nieuwe informatie: "Wij zijn ervan overtuigd dat er mensen zijn die meer weten over de dader. Mogelijk heeft hij iets losgelaten in zijn omgeving over de beroving. Misschien zijn er opmerkingen gemaakt waar hij apart op reageerde. Al dat soort informatie kan ons helpen om dichterbij de dader te komen", vertelt de recherche.

  ]]>
  Op social media werd en wordt vol ongeloof gereageerd op wat het slachtoffer is overkomen. Vele honderden steunbetuigingen kwamen bij de politie binnen in de vorm van berichtjes via social media en kaartjes voor de vrouw, onder meer als gevolg van een actie van Omroep Brabant: "Alle lieve kaartjes, berichtjes en bloemen die ik heb ontvangen doen mij erg goed. Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor het medeleven want dit echt bij aan mijn herstel. Laten we hopen dat de dader snel kan worden opgepakt", zo liet de vrouw eerder weten.

  Opsporing Verzocht is dinsdag vanaf 20.30 uur te zien op NPO1. Direct na de uitzending is het item ook terug te zien op onze website.

  ]]>
  51.4601645 5.489653999999973
  Eindhoven - 1 verdachte aangehouden voor steekpartij Tongelresestraat https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/4/09-1-verdachte-aangehouden-voor-steekpartij-tongelresestraat.html Bij een steekpartij op de Tongelresestraat is donderdagavond 3 januari rond 23.30 uur een 30-jarige Eindhovenaar gewond geraakt. Hij werd in de deuropening van zijn woning neergestoken. Een 31-jarige man uit Geldrop werd enkele uren later door de politie aangehouden. nieuwsbericht Fri, 04 Jan 2019 10:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/4/09-1-verdachte-aangehouden-voor-steekpartij-tongelresestraat.html 2019-01-04T10:49:00Z Het slachtoffer werd met verwondingen aan zijn arm en buik naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. De verdachte, tevens een bekende van het slachtoffer, was met een auto gevlucht. Door diverse eenheden werd naar de auto met de verdachte gezocht. Enkele uren later zagen collega’s de auto over de St. Jozeflaan rijden. De auto werd aan de kant gezet en de verdachte werd aangehouden. De man zat alleen in de auto. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

  ]]>
  Het onderzoek is in volle gang. Er wordt grondig onderzoek verricht naar de toedracht van het incident. De recherche deed afgelopen nacht uitvoerig onderzoek in en rondom de woning aan de Tongelresestraat. Ook wordt er vandaag nog een aanvullend buurtonderzoek gedaan om te kijken of er mensen zijn die iets gezien of gehoord hebben of dat er mensen die zijn camerabeelden hebben waar mogelijk iets interessants op staat. Het slachtoffer is buitenlevensgevaar en de recherche gaat vandaag op bezoek in het ziekenhuis voor het opnemen van een uitgebreide verklaring.

  ]]>
  Woon je in deze straat en heb je bewakingscamera’s? Laat het ons weten en deel de beelden met ons. Je kan mogelijk belangrijke informatie hebben die van belang kan zijn in deze zaak. Je kan informatie met ons delen door te bellen met 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan natuurlijk ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Je kan je informatie ook delen via onderstaand tipformulier. Het uploaden van beelden kan ook via dit formulier.

  ]]>
  51.441937 5.502686700000027
  Eindhoven - Agenten ontdekken 'vuurwerkplaats' in schuur https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/3/09-agenten-ontdekken-vuurwerkplaats-in-schuur.html In de schuur bij een woning aan de Otterstok in Eindhoven deden agenten donderdagochtend een opmerkelijke vondst. De schuur in de wijk Tongelre diende vermoedelijk als werkplaats waarbij met vuurwerk werd geknoeid. Wat er precies werd geproduceerd is nog onduidelijk, maar zeker is dat er sprake was van een gevaarlijke situatie midden in een woonwijk. nieuwsbericht Thu, 03 Jan 2019 15:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/3/09-agenten-ontdekken-vuurwerkplaats-in-schuur.html 2019-01-03T15:36:00Z Agenten namen een kijkje op het adres nadat informatie was binnengekomen dat daar mogelijk een gestolen fiets stond. In de woning werd de fiets inderdaad gevonden, net als Cobra’s waarbij het kruit verwijderd was en die handeling is niet zonder gevaar: “Het is absoluut gevaarlijk om met vuurwerk te rommelen, vooral van dit kaliber. In Cobra’s zit bijvoorbeeld flitspoeder en dat is vele malen krachtiger dan zwart buskruit. Het kan enorme explosies veroorzaken” zo legt een explosievenspecialist uit.

  ]]>
  Toen agenten in de schuur een kijkje namen werd de werkplaats ontdekt. De explosievenspecialist schakelde direct de Explosieven Opruimingsdienst Defensie in, die nu verder onderzoek gaat doen in de schuur. De bewoner en zijn zoon zijn aangehouden. Ze zitten vast voor verder onderzoek. Onder meer het verhoor van de twee moet duidelijk maken wat hun rol precies is geweest.

  ]]>
  Zwaar vuurwerk 51.4436861 5.527506099999982
  Eindhoven - Politie zoekt getuigen van brandstichting bij garagebedrijf https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/3/09-politie-zoekt-getuigen-van-brandstichting-bij-garagebedrijf.html Bij een garagebedrijf aan de Steenoven werd donderdagmorgen 3 januari rond 2.00 uur brand gesticht. Wij zoeken getuigen. nieuwsbericht Thu, 03 Jan 2019 10:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/3/09-politie-zoekt-getuigen-van-brandstichting-bij-garagebedrijf.html 2019-01-03T10:11:00Z Rond 2.00 uur kwam bij de hulpdiensten een melding binnen van een brand bij het garagebedrijf aan de Steenoven. De brandweer had het vuur snel onder controle. Een auto die voor het bedrijf stond brandde volledig uit en ook binnen in het pand ontstond enige schade. Al snel bleek dat het hier vermoedelijk om brandstichting gaat.

  De politie is daarom een uitgebreid onderzoek gestart. Daarbij wordt een buurtonderzoek gedaan, wordt gekeken of er bruikbare camerabeelden zijn en de technische recherche doet donderdagochtend een sporenonderzoek in en rond het pand. We zijn ook nog op zoek naar getuigen.

  ]]>
  Als iemand in de loop van de avond iets verdachts heeft gezien in de omgeving, mogelijk iets van het incident zelf heeft gezien of op een andere manier iets weet dat met de brandstichting te maken heeft: neem dan contact op met de politie. Dat kan via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000. Of vul onderstaand tipformulier in.

  ]]>
  51.48404009999999 5.425489500000026
  Eindhoven - Plofkraak Biarritzplein https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/1/09-plofkraak-biarritzplein.html Een enorme knal vanochtend op de 1e dag van 2019 op het Biarritzplein. Rond 7.15 uur heeft daar een plofkraak plaatsgevonden op een pinautomaat bij het Kruidvatfiliaal. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken contact op te nemen. nieuwsbericht Tue, 01 Jan 2019 11:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/1/09-plofkraak-biarritzplein.html 2019-01-01T11:59:00Z De explosie veroorzaakte een enorme ravage. De gevel van het pand raakte zwaar beschadigd en in de omgeving sneuvelde enkele ramen. Er raakte niemand gewond. De politie heeft de omgeving afgezet en is een onderzoek gestart. Specialisten van forensische opsporing verrichten sporenonderzoek. Dit kan nog enige tijd gaan duren. Agenten zijn de wijk in gegaan voor het doen van een buurtonderzoek en hebben met diverse mensen gesproken.

  ]]>
  Iets gezien of gehoord? Of heeft u camerabeelden die ons mogelijk verder kunnen helpen in het onderzoek? Laat het ons weten. Neem contact met ons op via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

  ]]>
  51.4832308 5.449207200000046
  Eindhoven - 3 mannen aangehouden voor steekpartij Ten Hagestraat https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/1/09-3-mannen-aangehouden-voor-steekpartij-ten-hagestraat.html Bij een steekpartij in de parkeergarage aan de Ten Hagestraat is dinsdagmorgen 1 januari rond 04.45 uur een 38-jarige man uit Helmond gewond geraakt. Drie verdachten werden door de politie aangehouden. De politie is op zoek naar getuigen van het incident. nieuwsbericht Tue, 01 Jan 2019 11:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/1/09-3-mannen-aangehouden-voor-steekpartij-ten-hagestraat.html 2019-01-01T11:44:00Z Het slachtoffer is met verwondingen aan zijn hoofd en gezicht naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. De drie verdachten, twee mannen van 24 en 26 jaar uit België en een 27-jarige man uit Turkije, zitten vast voor verder onderzoek.

  Door de politie wordt grondig onderzoek verricht naar de exacte toedracht van het incident. Of er een mogelijke ruzie aan vooraf is gegaan wordt hierbij meegenomen. Er is technisch onderzoek verricht en er werden al diverse getuigen gehoord. Ook wordt gekeken of er camerabeelden zijn die gebruikt kunnen worden in het onderzoek.

  ]]>
  Rond 04.45 uur was het in de omgeving van de Ten Hagestraat nog behoorlijk druk. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat er mensen zijn die mogelijk meer weten of belangrijke informatie over het incident hebben maar nog niet met de politie gesproken hebben. Deze mensen verzoeken wij om contact op te nemen via 0900-8844 of het tipformulier hieronder in te vullen. Anoniem melden kan natuurlijk ook: 0800-7000.

  ]]>
  Arrestant wordt afgevoerd in politiebus 51.4380311 5.481373299999973
  Eindhoven - Man beschoten, getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/31/09-man-beschoten-getuigen-gezocht.html De recherche in Eindhoven is een onderzoek begonnen naar een schietincident waarbij een 29-jarige man zonder vast woonadres gewond raakte. Hij meldde zich rond 2.00 uur in het ziekenhuis in Tilburg met onder meer een schotwond aan zijn been. nieuwsbericht Mon, 31 Dec 2018 10:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/31/09-man-beschoten-getuigen-gezocht.html 2018-12-31T10:58:00Z De man zegt dat hij vannacht in de omgeving van de Grote Berg in Eindhoven is beschoten. Mogelijk ging daar een ruzie aan vooraf. Maandagochtend is op en rond de Grote Berg verder onderzoek gedaan, maar er zijn geen sporen gevonden die wijzen op een schietincident. In de directe omgeving van de Grote Berg worden ook nog camerabeelden bekeken. Mogelijk dat daar iets op te zien is. Het slachtoffer had nog meer verwondingen die wijzen op een mogelijke mishandeling, maar ook daarover is nog geen duidelijkheid. In het ziekenhuis wordt nog uitgebreid gesproken met de gewonde man, een bekende van de politie. Een vriendin van de man zou heb hebben afgezet bij het ziekenhuis. Ook met haar wordt nog uitgebreid gesproken.

  ]]>
  Omdat er nog veel onduidelijkheid is over wat er precies is gebeurd, komt de recherche graag met iedereen in contact die meer weet. Heb je iets gezien of gehoord of ken je de dader of daders? Bel met 0900-8844 of deel je informatie anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Je kunt ook gebruikmaken van onderstaand tipformulier.

  ]]>
  Busje forensische opsporing 51.4357264 5.475555600000007
  Eindhoven - Politie zoekt getuigen van gewapende overval op supermarkt https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/28/09-politie-zoekt-getuigen-van-gewapende-overval-op-supermarkt.html De politie zoekt getuigen van een gewapende overval op de Aldi aan de Tongelresestraat op donderdagavond 27 december rond 19.45 uur. nieuwsbericht Fri, 28 Dec 2018 11:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/28/09-politie-zoekt-getuigen-van-gewapende-overval-op-supermarkt.html 2018-12-28T11:15:00Z Rond dat tijdstip kwamen twee mannen met gezichtsbedekking de winkel binnen. Zij bedreigden de twee aanwezige medewerkers met een (voorwerp gelijkend op een) vuurwapen. Deze werden gedwongen om naar het kantoor te gaan en daar geld en goederen in een tas te doen. Daarop gingen de daders er vandoor. Zij waren slechts zeer korte tijd in de supermarkt en niemand raakte gewond.

  De gealarmeerde politie startte direct een onderzoek bij de supermarkt en in de omgeving. Daarbij werd technisch onderzoek verricht en keken we naar de beschikbaarheid van bruikbare camerabeelden. Ook zijn getuigen verhoord en werd de vluchtroute van de daders nagelopen voor zover deze bekend was. Deze leidde in ieder geval via de Karnemelkweg. Daar werd een deel van de buit teruggevonden. Ook hier heeft de politie technisch onderzoek verricht.

  ]]>
  De politie is nog op zoek naar mogelijke getuigen. Iedereen die iets gezien heeft of mogelijk iets weet dat met de overval te maken heeft, kan contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

  ]]>
  Politielogo op zijkant politieauto 51.441937 5.502686700000027
  Eindhoven - Man (19) verdacht van drie overvallen op dezelfde avond https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/25/man-verdacht-van-drie-overvallen.html Rechercheurs hebben in Rotterdam een 19-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij drie gewapende overvallen eind november in Eindhoven en Veldhoven op één avond. De man is verhoord en zit in bewaring. nieuwsbericht Tue, 25 Dec 2018 09:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/25/man-verdacht-van-drie-overvallen.html 2018-12-25T09:06:00Z De man zonder vaste woon of verblijfplaats wordt gezien als mededader. Eerder hield de politie al een 19-jarige Eindhovenaar aan. Beide mannen worden verdacht van drie overvallen op woensdagavond 28 november. Doelwit waren een tankstation en een supermarkt in Eindhoven en een filiaal van New York Pizza in Veldhoven. In alle gevallen bedreigde een man het aanwezige personeel met een mes en ging er met een geldbedrag vandoor.

  Diezelfde avond vond nog een vierde overval plaats, op een supermarkt in Best. Daar zijn beide aangehouden verdachten niet bij betrokken. De zoektocht naar die overvaller is nog in volle gang.


   

  ]]>
  In de boeien, aangehouden 51.44164199999999 5.469722499999989
  Eindhoven - Politie onderzoekt schietincident https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/23/09-politie-onderzoekt-schietincident.html In de omgeving van Stadionbar De Aftrap, in het centrum van Eindhoven, vond zaterdagavond 22 december een schietincident plaats. Eén man liep hierbij een schietwond op. Een tweede man werd tijdens het conflict mishandeld en raakte gewond. Het onderzoek naar wat er s gebeurd is in volle gang. nieuwsbericht Sun, 23 Dec 2018 15:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/23/09-politie-onderzoekt-schietincident.html 2018-12-23T15:25:00Z Bij de meldkamer kwam zaterdagavond rond 20.00 uur informatie binnen dat in de omgeving van de Stadionbar De Aftrap geschoten zou zijn. Voor de horecagelegenheid aan de Vonderweg lag een man met verwondingen aan zijn hoofd op de grond. Hij zou tijdens het gebeurde mishandeld zijn. Het 46-jarige slachtoffer uit Eindhoven werd verpleegd aan zijn verwondingen en mocht daarna naar huis. Aan de overkant van de weg, op de Gagelstraat, lag een tweede gewonde man. Het 22-jarige slachtoffer, ook uit Eindhoven, had een schotwond in zijn been.

  Eerste hulp
  Eén van onze agenten, die met zijn surveillancehond daar was, verleende samen met een andere agent en een burger eerste hulp aan de 22-jarige man. De agenten konden een knelverband aanleggen om het bloed te stelpen. De hondengeleiders hebben een speciale training gevolgd waardoor zij bij ernstige verwondingen hulp kunnen bieden. Ze hebben ook een tas bij zich met daarin speciale hulpmiddelen zoals een knelverband, gazen, verbanden etc. Het slachtoffer is vervolgens door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

  Onderzoek
  Alle bezoekers moesten Stadionbar De Aftrap na het incident verlaten. Hun gegevens zijn genoteerd zodat de politie contact met hen kan leggen. Wellicht dat er mensen zijn die iets meer gezien of gehoord hebben. De horecagelegenheid bleef de rest van de avond gesloten en de omgeving werd afgezet zodat de forensisch specialisten uitgebreid op zoek konden naar achtergebleven sporen. Halverwege de nacht werd dit onderzoek afgerond. Uiteraard bekijken we ook of er bewakingsbeelden zijn die ons kunnen helpen en of er mensen zijn die misschien beelden hebben van het incident. Op dit moment kunnen we nog niet meer duidelijkheid geven over wat er precies gebeurd is. De recherche is volop bezig met het horen van getuigen en het vastleggen van alle informatie. Vooralsnog is niemand aangehouden in het onderzoek.

  ]]>
  Stockfoto 51.439089 5.464678999999933
  Eindhoven - Gezocht - Overval op AH filiaal in Eindhoven https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/december/09-overval-op-ah-filiaal-in-eindhoven.html Op 3 december omstreeks 22:15 uur werd een gewapende overval gepleegd op de AH, Franz Leharplein in Eindhoven. verdachte Mon, 17 Dec 2018 14:43:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/december/09-overval-op-ah-filiaal-in-eindhoven.html 2018-12-17T14:43:00Z Het was na sluitingstijd en medewerkers waren aan het werk. Twee van hen gingen naar buiten. Buiten stond een overvaller die bij een van de medewerkers een mes op de keel duwde. Onder bedreiging moesten de medewerkers mee naar binnen. Ze liepen naar de ruimte waar de kluis stond. De medewerkers die daar binnen waren moesten de deur openen. De overvaller nam o.a. een geldbedrag uit de kluis weg. Hierna vertrok de overvaller, hierbij schopte hij nog een medewerker die op de grond lag. Hij reed weg op een scooter die bij de achteruitgang stond geparkeerd. Hij reed over de Tartinistraat richting Bayeuxstraat.

  De dader was een man, lengte ongeveer 1.80 m, leeftijd 18 a 19 jaar. Hij droeg een zwarte jas met witte pet en had een donkeren sporttas bij zich. Hij reed weg op een oud model scooter met gele kentekenplaat. De scooter werd gestart met een kickstarter.

  ]]>
  Wie herkent de overvaller? Heeft iemand informatie over de overvaller i.c.m. de scooter?

  ]]>
  ]]>
  51.42336599999999 5.461896900000056
  Eindhoven - Jeugdige Eindhovenaar verdacht van meerdere overvallen https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/17/09-jeugdige-eindhovenaar-verdacht-van-meerdere-overvallen.html In een onderzoek van onze districtsrecherche naar overvallen in Eindhoven, hielden we maandagochtend een 17-jarige inwoner van deze stad aan. Het onderzoek loopt door en we sluiten nieuwe aanhoudingen niet uit. nieuwsbericht Mon, 17 Dec 2018 13:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/17/09-jeugdige-eindhovenaar-verdacht-van-meerdere-overvallen.html 2018-12-17T13:05:00Z Gedurende het onderzoek kwam de nu aangehouden verdachte in beeld. Hij wordt onder andere verdacht van betrokkenheid bij een overval op een supermarkt  op het Nederlandplein op 14 oktober, waarvoor we diezelfde dag al een 14-jarige jongen oppakten. De 17-jarige Eindhovenaar verdenken we verder van betrokkenheid bij overvallen op een drankenhandel in de Tongelresestraat op 17 oktober, op een andere supermarkt op het Nederlandplein op 27 oktober en een discountwinkel in Winkelcentrum Woensel op 26 oktober.

  De aangehouden jongeman zit vast en zal uitgebreid worden gehoord. Ook de 14-jarige verdachte zit nog steeds in bewaring. Uiteraard onderzoeken we of hij mogelijk ook nog voor andere zaken in aanmerking komt.

  ]]>
  In de boeien, aangehouden 51.44164199999999 5.469722499999989