Alle berichten | Etten-Leur | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/etten-leur.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Etten-Leur nl Wed, 22 May 2019 04:26:53 GMT 2019-05-22T04:26:53Z nl Etten-Leur - Vrouw (43) overleden bij verkeersongeval in Etten-Leur https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/15/08-vrouw-43-overleden-bij-verkeersongeval-in-etten-leur.html Bij een verkeersongeval op de kruising van de Florijnstraat met de Penningweg, kwam dinsdag 14 mei aan het einde van de middag een 43-jarige vrouw uit Sprundel om het leven. Het slachtoffer reed op haar fiets toen zij met een auto in aanraking kwam. nieuwsbericht Wed, 15 May 2019 06:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/15/08-vrouw-43-overleden-bij-verkeersongeval-in-etten-leur.html 2019-05-15T06:31:00Z De vrouw fietste rond 17.45 uur over de Florijnstraat. Toen zij over de kruising fietste werd zij door een auto geschept en kwam vervolgens hard ten val. Het slachtoffer kreeg direct medische hulp van een omstander. Niet veel later waren de hulpdiensten op de locatie. Helaas mocht hulp niet meer baten en overleed het slachtoffer aan haar verwondingen. De 18-jarige automobilist uit Etten-Leur raakte bij de aanrijding gewond en werd voor zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

]]>
De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Hierbij zijn zowel de fiets als de personenauto in beslag genomen.

]]>
51.5648305 4.621467299999949
Etten-Leur - Geweld tegen politieagenten #GTPA https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/9/08-geweld-tegen-politieagenten-gtpa.html Bij de aanhouding van een insluiper is een agent woensdagavond lichtgewond geraakt. Ook zijn portofoon is vernield. nieuwsbericht Thu, 09 May 2019 13:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/9/08-geweld-tegen-politieagenten-gtpa.html 2019-05-09T13:21:00Z Woensdag 8 mei 2019 om 21.20 uur werd een surveillance-eenheid door het Operationeel Centrum naar een woning aan de Europalaan gestuurd. In die woning waren twee mannen aan het werk. In een van de kamers van die woning bleek nog een man te vertoeven die daar niet thuis hoorde. De agenten herkenden de man omdat  ze al eerder die dag met hem te maken hadden gehad toen hij de openbare orde verstoorde. Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De man werd dringend verzocht om de woning te verlaten. Toen de agenten wilden vertrekken vroeg de man of hij met ze mee mocht om zich bij een opvang in Breda te melden. Toen hij in de gaten kregen dat de agenten dat niet van plan waren ging hij door het lint. Hij pakte de portofoon van één van de agent en trok daar zo hard aan dat de spreeksleutel af brak. De agenten moesten geweld gebruiken om de man onder controle te krijgen. Hij werd natuurlijk aangehouden. Bij die aanhouding raakte een van de agenten lichtgewond, hij liep enkele schaafwonden op.

]]>
Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Collega’s die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen we naar voren en gaan we de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers.
Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

]]>
51.5700189 4.642662800000039
Middelburg, Breda - Politie ruimt negen hennepkwekerijen in Zeeland en West Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/8/08-politie-ruimt-negen-hennepkwekerijen-in-zeeland-en-west-brabant.html Tijdens een actie in Zeeland en West-Brabant zijn dinsdag 7 mei jl. negen hennepkwekerijen geruimd. Er werden in totaal 1414 planten in beslag genomen. Er werden zeven verdachten gearresteerd. De grootste plantage bevond zich in Clinge. Daar stonden 568 planten. nieuwsbericht Wed, 08 May 2019 14:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/8/08-politie-ruimt-negen-hennepkwekerijen-in-zeeland-en-west-brabant.html 2019-05-08T14:46:00Z In Middelburg werd op de Verwerijstraat een hennepkwekerij met 98 planten aangetroffen. Ook was er sprake van stroomdiefstal. Volgens de agenten ging het om een onveilige situatie, de meter werd in beslag genomen. In een pand aan de Prinsenkade in Sas van Gent werd een plantage met 60 geknipte planten en 114 lege potten aangetroffen.In Clinge aan de Grensstraat werd de grootste hennepkwekerij met 568 planten ontdekt. Ook hier was sprake van stroomdiefstal en een eerdere oogst. Op alle drie de adressen werd een verdachte aangehouden.

 

]]>
In een loods aan de Hofstraat in Wouw stonden 134 planten. Ook is 1200 gram aan gedroogde hennepplanten in beslag genomen. Er werd stroom voor de meter om afgenomen. In Steenbergen in een pand aan de Oudelandsestraat stonden 24 planten in een kweektent, er was al eerder geoogst.  In Roosendaal op een adres aan de Antoniusstede zijn 97 planten in beslaggenomen. Er was sprake van stroomdiefstal. Er is één verdachte aangehouden.

]]>
In Etten-Leur aan de Fazant werd een hennepkwekerij ontdekt waar net geoogst was, er hadden 112 planten gestaan. Er werd 626 gram hennep in beslag genomen. Er was sprake van stroomdiefstal.  Er werd één verdachte aangehouden. Ook op de Ginnekenweg in Breda  werd een plantage ontdekt. Er stonden 146 hennepplanten. Ook hier werd stroomdiefstal en een eerdere oogst geconstateerd.  Er was sprake van stroomdiefstal. Er werd één verdachte aangehouden.In een pand aan de Diderica Mijnsenstraat in Breda was het ook prijs Er stonden 287 hennepplanten. Er was sprake van stroomdiefstal en een eerdere oogst. Er werden twee verdachten aangehouden. Ook werd een personenauto in beslag genomen.

]]>
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

 

 

]]>
51.50296299999999 3.619785699999966
Etten-Leur / Dinteloord - Man bedreigt vrouw met wapen en valt haar langdurig lastig https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/8/08-man-bedreigt-vrouw-met-wapen-en-valt-haar-langdurig-lastig.html De politie hield dinsdagavond 7 mei een 32-jarige man uit Oudenbosch aan. Hij wordt ervan verdacht diezelfde avond een bewoonster in Etten-Leur te hebben bedreigd met een vuurwapen. Ook zou hij de vrouw langdurig hebben lastiggevallen. nieuwsbericht Wed, 08 May 2019 09:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/8/08-man-bedreigt-vrouw-met-wapen-en-valt-haar-langdurig-lastig.html 2019-05-08T09:26:00Z Aan het begin van de avond ontving de politie een melding van een bewoonster uit Etten-Leur. Een man, tevens bekende van haar, zou haar zojuist bij haar woning hebben bedreigd met een vuurwapen. Direct werden er meerdere politieagenten ingezet om de verdachte te vinden. Later op de avond werd de auto van de verdachte aangetroffen bij een woning in Dinteloord. De politie trof in de woning zowel de verdachte, als een luchtdrukwapen en een ploertendoder aan. De wapens zijn in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Hij zit vast voor verder onderzoek.

]]>
Uit de verklaring van de vrouw blijkt dat de man haar een geruime tijd zou hebben lastiggevallen. Twee dagen voor de bedreiging deed het slachtoffer een melding bij de politie over zijn hinderlijke gedrag. Zij besloot geen aangifte te doen, maar de informatie werd wel in de politiesystemen opgeslagen. In het onderzoek zal dan ook zowel de bedreiging als het stalken onderzocht worden.

]]>
• Als u de politie meldt dat u regelmatig wordt lastiggevallen door een stalker, dan wordt uw informatie in de computer vastgelegd. U informeert dus de politie, maar verwacht geen verdere actie. De politie beoordeelt de inhoud van de melding. Vervolgens kan de politie een afspraak met u maken om de problemen te inventariseren en om samen met u een plan te maken om de stalker te laten stoppen.

• Hoewel een melding van een strafbaar feit vaak voldoende kan zijn om verder onderzoek in te stellen, is dat voor stalking niet het geval. Om stalking te kunnen vervolgen en onderzoek te doen, is altijd een aangifte nodig. De aangifte is een proces-verbaal waarin de politie beschrijft wat u over de situatie vertelt. Ook verzoekt u daarin de politie om verder onderzoek te doen. Het proces-verbaal is een officieel, door u ondertekend document. Omdat het voor stalking over een specifieke situatie gaat, doet de politie alleen verder onderzoek als u bij de aangifte daar nadrukkelijk om vraagt en u ook na een aantal dagen nog achter uw verzoek om vervolging staat. Dit wordt ook wel ‘klacht’ genoemd (stalking is n.l. een klachtdelict).

• In noodsituaties waarbij de stalker u direct bedreigt, uw spullen vernielt of bijvoorbeeld uw woning probeert binnen te komen, belt u direct 112. De politie zal zo snel mogelijk bij u komen om de acute dreiging te stoppen. Als de stalker iets strafbaars doet, neemt de politie hem mee naar het bureau. Dan wordt de pleger dus “op heterdaad” aangehouden.

• Omdat er niet altijd voldoende bewijs aanwezig is heeft de politie soms (nog) geen mogelijkheden om de stalker aan te houden en strafrechtelijk in te grijpen. U kunt dan met het gevoel achterblijven dat de politie u niet direct helpt en de stalker alleen maar wegstuurt. Toch is het belangrijk dat u de politie blijft bellen. De politie kan dan alle waarnemingen vastleggen in een politieregister. De politie verzamelt informatie om daarmee uiteindelijk (met ‘gestapelde’ feiten) wel degelijk strafrechtelijk op te kunnen treden en de stalker te vervolgen.

• De politie kan, als de stalking nog niet lang aan de gang is en nog niet is geëscaleerd, een stopgesprek voeren met de stalker. De ervaring leert dat veel stalkers stoppen na een dergelijk gesprek. Deze mogelijkheid kunt u met de politie bespreken. Meestal is het de wijkagent die een dergelijk gesprek voert met de stalker.

Lees hier meer over het onderwerp stalking.

]]>
51.5868855 4.667138399999999
Etten-Leur / St. Willebrord - Automobilist negeert stopteken, na achtervolging aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/5/08-automobilist-negeert-stopteken-na-achtervolging-aangehouden.html Een 21-jarige man uit Etten-Leur is zaterdag 4 mei 2019 omstreeks 22.10 uur na een achtervolging door de politie op het Toernooiveld in Etten-Leur aangehouden voor het negeren van een stopteken, rijden zonder rijbewijs en een hele serie andere (verkeers)overtredingen. nieuwsbericht Sun, 05 May 2019 08:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/5/08-automobilist-negeert-stopteken-na-achtervolging-aangehouden.html 2019-05-05T08:53:00Z Een agent in burger reed zaterdag 4 mei 2019 omstreeks 22.00 uur in een onopvallende politieauto over de Dorpsstraat in St Willeberord. Hij zag daar een Audi rijden die zijn aandacht trok omdat het rechterachterlicht defect was. Hij besloot een controle in te stellen. Het kenteken van de auto stond op naam van een 21-jarige man uit Etten-Leur die de politieman ambtshalve kent en waarvan hij weet dat die geen rijbewijs heeft. Verder bleek de APK keuring van de auto vervallen te zijn. De diender gaf vervolgens met zijn transparant een stopteken. Hieraan werd echter niet voldoen. Er ontstond een achtervolging.

]]>
De bestuurder negeerde een rood verkeerslicht en gooide terwijl hij met een snelheid van circa 100 km uur over de Vosdonk reed kort na elkaar twee glazen flessen uit zijn auto, waarvan er één kort voor de dienstauto uit elkaar spatte. Tijdens de achtervolging reed de bestuurder met zijn auto met hoge snelheid door de bebouwde kom van Etten-Leur waarbij hij ook nog inhaalde waardoor tegenliggers sterk moesten afremmen om een aanrijding te voorkomen. Ook reed hij over de Guido Gazellestraat over een fietspad. Uiteindelijk reed hij bij het Toernooiveld een doodlopend hofje in waarna hij werd klemgereden. Hij reed vervolgens nog achteruit tegen de auto van de politieman aan. Hierna kon hij worden aangehouden. In zijn auto werd nog een flesje met daarin GHB aangetroffen. De verdachte is een gebruiker daarvan. Zijn auto is in beslag genomen. Bij verhoor verklaarde hij dat hij ruzie heeft met enkele mensen en dacht dat hij door hen werd achtervolgd. Hij had de flessen uit zijn auto gegooid om hen af te schrikken. Pas bij zijn aanhouding kreeg hij door dat het om politie ging.

 

]]>
* Negeren van een stopteken

* Artikel 5 Wegenverkeerswet Gevaar of hinder veroorzaken

* Rijden zonder rijbewijs

* Afval uit het raam gooien, danwel poging tot zware mishandeling

* overschrijden van de max snelheid

* defecte verlichting

* rijden terwijl de APK verlopen is

* geen richting aangeven

* Rijden door rood

* Rijden over een fietspad

* Veroorzaken van een aanrijding.
 

]]>
51.5517396 4.591914699999961
Etten-Leur - Twee gewonden bij ongeval op snelweg A58 https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/4/08-twee-gewonden-bij-ongeval-op-snelweg-a58.html In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 mei 2019 vond omstreeks 02.35 uur een verkeersongeval plaats op de A58 richting Breda. Een auto bestuurd door een 24-jarige Roosendaalse botste tegen een voor haar rijdende auto bestuurd door een 53-jarige Bredanaar. De automobilist uit Breda raakte daarbij bekneld. Beide bestuurders raakten gewond. nieuwsbericht Sat, 04 May 2019 07:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/4/08-twee-gewonden-bij-ongeval-op-snelweg-a58.html 2019-05-04T07:12:00Z Door de aanrijding begon het voorste voertuig te tollen en kwam midden op de rijbaan tot stilstand. De bestuurder zat bekneld en werd door brandweerlieden uit zijn benarde positie bevrijd. Hij werd met nog onbekend letsel in een ambulance naar het ziekenhuis in Breda vervoerd. De achterste auto kwam tegen de vangrail tot stilstand. De bestuurster stond naast haar auto toen de agenten ter plaatse kwamen. Ze had een bloeding aan haar pols en werd voor controle eveneens naar het ziekenhuis vervoerd. Een verkeersongevallenanalist heeft ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld. Een GGD arts heeft in het ziekenhuis bloed van de Bredanaar afgenomen om te onderzoeken of er sprake was van rijden onder invloed.

]]>
51.5868855 4.667138399999999
Etten-Leur - Beveiliger aangevallen door man met verward gedrag https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/1/08-beveiliger-aangevallen-door-man-met-verward-gedrag.html Een beveiliger is dinsdagmiddag rond 17.45 uur op de Ridderstraat aangevallen door een 38-jarige man uit Brasschaat (België). De beveiliger raakte daarbij gewond. Agenten hadden grote moeite de verdachte onder controle te krijgen. nieuwsbericht Wed, 01 May 2019 08:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/1/08-beveiliger-aangevallen-door-man-met-verward-gedrag.html 2019-05-01T08:12:00Z Volgens de beveiliger werd hij vanuit het niets, op straat, door de Belg aangevallen en onder andere tegen zijn been geslagen met een glazen fles. Ze raakten met elkaar in gevecht waarbij het slachtoffer mishandeld werd. Meerdere agenten kwamen ter plaatse en probeerden de verdachte onder controle te krijgen. De man schold de dienders uit en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Ook probeerde hij de agenten te bespugen. Daarom kreeg de man een mondkap op. De Belg bleef echter slaande en schoppende bewegingen maken naar de dienders. Ook toen hij in de politiebus was gezet bleef hij gewelddadig.

]]>
De man is in een politiecel gezet. Dat kostte ook de nodig moeite, op het politiebureau probeerde hij een agent te slaan. De man is ingesloten en de politie heeft een verzoek gedaan aan de crisisdienst om hem te laten beoordelen op zijn geestelijke gesteldheid. De beveiliger heeft aangifte gedaan van mishandeling

]]>
51.5691286 4.6389449000000695
Etten-Leur/ Sprundel/ Roosendaal - Negen aanhoudingen in rechercheonderzoek naar drugshandel https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/19/08-negen-aanhoudingen-in-rechercheonderzoek-naar-drugshandel.html De recherche heeft maandag 15 april negen mannen aangehouden. Ze worden verdacht van drugshandel. Het gaat om een criminele groepering uit Roosendaal die in het verleden al bij verschillende drugsonderzoeken bij de politie in beeld was. nieuwsbericht Fri, 19 Apr 2019 15:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/19/08-negen-aanhoudingen-in-rechercheonderzoek-naar-drugshandel.html 2019-04-19T15:45:00Z De politie keek heimelijk mee met de activiteiten in een loods aan de Penningweg in Etten-Leur, die als distributiecentrum voor drugshandel leek te fungeren, en werkte in stilte toe naar deze aanhoudingen. Voorafgaand aan de actie werd in maart en april al ongeveer 200 kilogram drugs, waaronder hennep, hasj, amfetamine en cocaïne, onderschept.

]]>
Op maandag viel de politie de loods binnen en hield meerdere mannen op heterdaad aan. In de loods werden meerdere zakken met hennep gevonden. Ook werden er verschillende woningen in Sprundel en Roosendaal doorzocht. Daarbij zijn enkele auto´s in beslag genomen. In Sprundel werd een miningfarm voor digitale valuta ontdekt. In totaal zijn negen mannen opgepakt waarvan er nu nog zeven vast zitten. Ze zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Het gaat om zes Roosendalers (19, 33, 37, 38, 39 en 53 jaar oud) en een man van 31 uit Sprundel Omdat deze verdachten eerder in alle beperkingen zaten brengt de recherche het nieuws nu pas naar buiten. De zaak is verder in onderzoek.

]]>
51.5639137 4.621676600000001
Etten-Leur - Verkeerscontrole in Etten-Leur met speciale aandacht voor ‘patsers’ https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/18/08-verkeerscontrole-in-etten-leur-met-speciale-aandacht-voor-%E2%80%98patsers%E2%80%99.html De politie heeft woensdagavond 17 april 2019 samen met de Belastingdienst een verkeerscontrole gehouden aan het Brabantpark in Etten-Leur. Er was daarbij speciale aandacht voor zogenaamde ‘patsers’. Een 20-jarige man uit Prinsenbeek werd aangehouden omdat hij een imitatievuurwapen in zijn auto had liggen. Er werden vier openstaande boetes geïnd voor een bedrag van bij elkaar 1681 euro. Er werden 28 bekeuringen uitgedeeld. De Belastingdienst legde beslag op 36 auto’s en incasseerde bijna 38.000 euro aan openstaande vorderingen. nieuwsbericht Thu, 18 Apr 2019 09:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/18/08-verkeerscontrole-in-etten-leur-met-speciale-aandacht-voor-%E2%80%98patsers%E2%80%99.html 2019-04-18T09:10:00Z Bij deze actie werd gebruik gemaakt van ANPR apparatuur (Automatic Nummerplate Registration). Bij de ANPR op de Bredaseweg zijn 8926 voertuigen gepasseerd, waarvan 102 hits. Bij de ANPR op de Parklaan zijn 6750 voertuigen gepasseerd, waarvan 45 hits.
 

]]>
Boetes

Er werden vier openstaande boetes geïncasseerd. Het gaat om bedragen van 81 euro, 163 euro, 228 euro en 1209 euro.  Ook werd nog een vonnis betekend.


Bekeuringen:
-------------
1x kentekenplaat motor niet in orde
1x rijden door een geslotenverklaring
1x kinderen achterin geen autogordel
3x gladde banden
2x verlichting
1x geen juiste kentekenplaat
2x getinte ramen
1x ontbreken kentekenplaat aanhanger
4x rijden zonder rijbewijs
3x snelheid
1x rijden over de vluchtstrook
1x onnodig links rijden
1x niet tonen rijbewijs
3x geen gordel
1x verlopen kenteken
1x telefoon in de hand tijdens het rijden
1x niet aanwezig hebben van spiegels

Overige bijzonderheden:
1x voertuig met twee verschillende kentekenplaten op het voertuig
2x WOK melding bromfiets
2x gebruikershoeveelheid hennep inbeslaggenomen
1x inbeslagname voertuig vanwege ongeldig kenteken
 

]]>
De Belastingdienst legde beslag op 36 auto’s, daarvan mochten 19 belastingschuldigen nog doorrijden en krijgen nog de gelegenheid om hun zaakjes in orde te maken,17 auto’s werden daadwerkelijk afgevoerd. Er werd 37,766 euro geïnd., de grootste contante betaling was 4661 euro.  

Twaalf bestuurders van een auto met buitenlands kenteken hebben een naheffing van 1500 euro gekregen voor in totaal dus 18.000 euro.

Belastingsamenwerking West-Brabant:
Ambtenaren hebben één keer een beslag van 4200 euro gelegd en vier keer 2500 euro geïnd.

 

]]>
Iedereen heeft wel een beeld bij een patser. Het zijn meestal jongemannen met grote auto’s, dure kleding en een opzichtige levensstijl. Onduidelijk is waar ze hun vermogen vandaan hebben. Mogelijk is het afkomstig van criminele activiteiten. En dan is iemand al gauw verdachte van witwassen. Daarom controleert de politie regelmatig op dit ‘onverklaarbare bezit’. Wanneer agenten een jongeman staande houden, met bijvoorbeeld een luxeauto, bekijken zij direct waar dat bezit vandaan komt. Hiervoor werkt de politie tijdens deze controles samen met de Belastingdienst en de sociale dienst. Het afpakken van met strafbare feiten verkregen vermogen, behoort tot de prioriteiten van politie en Openbaar Ministerie.

]]>
51.56883389999999 4.64819250000005
Roosendaal, Etten-leur - Professionele kledingdieven tijdens politieactie aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/10/08-professionele-kledingdieven-tijdens-politieactie-aangehouden.html Tijdens een actie van het Flexteam van het district de Markiezaten zijn op dinsdag 9 april 2019 omstreeks 13.00 uur op een parkeerplaats langs de A-58 bij Etten-Leur een 45-jarige man uit Amersfoort en een 38-jarige Algerijn aangehouden ter zake heling. In de auto van het duo werd gestolen kleding met een verkoopwaarde van 1700 euro aangetroffen uit winkels in Roosendaal (2) en Goes. De bestuurder had ook nog enkele tientallen pakketjes met cocaïne en vermoedelijk andere drugs bij zich. De mannen zijn in verzekering gesteld. nieuwsbericht Wed, 10 Apr 2019 11:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/10/08-professionele-kledingdieven-tijdens-politieactie-aangehouden.html 2019-04-10T11:37:00Z Twee agenten van het Flexteam surveilleerden dinsdagmiddag onopvallend over de Dominestraat in Roosendaal. Hen viel een geparkeerde auto op met een man achter het stuur.  Het kenteken van de auto bleek op naam te staan van een vrouw uit Amersfoort. Ze zagen dat de bestuurder uitstapte en bij de auto een sigaretje rookte. Even later kwam een andere man hard aangerend. Hij stapte direct als bijrijder in die auto. Hierna liep de bestuurder ook met versnelde pas terug naar het voertuig waarna ze wegreden in de richting van de Brugstraat. De agenten in burger namen contact op met geüniformeerde collega’s met het verzoek een controle in te stellen. Dit gebeurde op de parkeerplaats bij het tankstation de Schouwenaar ter hoogte van Etten-Leur.

]]>
De bestuurder, een 45-jarige man uit Amersfoort, toonde zijn rijbewijs. De 38-jarige bijrijder had geen legitimatiebewijs bij zich. Hierop besloten de dienders hem te onderwerpen aan een identiteitsfouillering. Voordat ze daar aan toe kwamen, zagen ze dat hij een bobbel op zijn rug had net boven zijn broeksband. Dat bleken twee gloednieuwe voetbalshirts van Real Madrid en Paris St Germain te zijn,  Hierna werden in de kofferbak nog drie dure spijkerbroeken en drie andere kledingstukken aangetroffen die gestolen waren uit winkels in Roosendaal (Dokter Brabersstraat (2) en Nieuwe Markt ).  Bij onderzoek aan de kleding van de chauffeur werden 32 pony packs met cocaïne en 43 andere pakketjes met een korrelige witte stof aangetroffen, vermoedelijk bevatten die ook drugs

]]>
De bedrijfsleiders van de kledingwinkels hebben aangifte gedaan. In alle drie de winkels was de werkwijze van de dief hetzelfde. Hij ging met zo veel mogelijk kleding de paskamer in, om daarna de gepaste kleding weer terug te geven met het verzoek om één of twee stukken apart te leggen. Daarvoor zou hij dan later terug komen. Kennelijk verstopte hij dan kledingstukken onder zijn shirt en om daarmee dan zonder af te rekenen de zaak te verlaten.

]]>
Logo op uniformjassen 51.5320086 4.453787799999986