Alle berichten | Etten-Leur | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/etten-leur.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Etten-Leur nl Sun, 22 Sep 2019 15:57:26 GMT 2019-09-22T15:57:26Z nl Etten-Leur - Opening Criminele Kaart op Team Weerijs https://www.politie.nl/nieuws/2019/augustus/28/08-opening-criminele-kaart-op-team-weerijs.html Woensdagmiddag 28 augustus heeft politieteam Weerijs als eerste basisteam in de eenheid Zeeland West-Brabant een ‘interactieve criminele kaart’ in gebruik genomen. Hiermee worden politiedata en data uit open sources (internet) als een gecombineerde laag op een plattegrond geprojecteerd, waardoor criminele hotshots en hotspots direct zichtbaar worden en een realtime crimineel beeld ontstaat. Een paar extra ogen en oren in de wijk voor de agent op straat. nieuwsbericht Wed, 28 Aug 2019 14:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/augustus/28/08-opening-criminele-kaart-op-team-weerijs.html 2019-08-28T14:56:00Z De criminele kaart werd tijdens een feestelijke opening op het politiebureau in Etten-Leur officieel geopend door burgemeester Miranda de Vries. Zij kon meteen aan de slag met dit grote interactieve scherm waarop een plattegrond van de eenheid Zeeland West-Brabant staat. Politiebestanden, maar ook data van verschillende bronnen, waaronder de Kamer van Koophandel worden via een beveiligde omgeving binnengehaald en vertaald naar de dynamische criminele kaart. Hierdoor worden in een oogopslag criminele activiteiten en bewegingen zichtbaar. Overlap in hennep, synthetische drugs, cocaïnehandel of vuurwapens worden visueel zichtbaar. Maar ook witwaspraktijken zoals grote concentraties van dezelfde type bedrijven of bedrijven in een onlogische omgeving komen scherper in beeld. Wanneer hij rondrijdt ziet een agent natuurlijk niet wat er achter deuren afspeelt, deze kaart biedt hem de mogelijkheid om eigen kennis, ervaring en inzicht te koppelen aan andere gegevens. Dit geeft nog meer inzicht om de criminaliteit in de wijk aan te pakken.

]]>
Operationeel Expert Bas v/d Moezel van Team Weerijs: ‘Er zijn al diverse acties uitgerold met behulp van de tafel en ik weet dat het verschil maakt voor onze collega’s op straat. Er staat zoveel informatie op die beter zicht en inzicht in je wijk geeft. Dat verandert veel hoe je hier naar kijkt en welke keuzes je maakt. Toen gesproken werd om een digitale beeldtafel als pilot in de praktijk te brengen, stond ik als eerste vooraan’.

]]>
De criminele kaart is nog volop in ontwikkeling. De inzet van de criminele kaartbeeldtafel bij Team Weerijs is een uitbreiding van de proeftuinde eerste uitrol naar de organisatie, waarin anders kijken naar criminaliteit binnen een basisteam naar een hoger digitaal niveau wordt getild. Programmamanager Innovatiecel Rene Nuijten: 'We zijn trots dat we nu zo ver zijn om de digitale beeldtafel als pilot in de praktijk verder de organisatie in te brengen. De kracht zit in een meer effectievere politie. Ze weten meer en kunnen aan de hand daarvan beter optreden. Ze kunnen veel meer op straatniveau duiden. Het is een belangrijke stap voorwaarts Het is belangrijk datom onze mensen goed zicht hebben te bieden op wat er speelt in hun wijk en de beeldtafel is hiervoor een uitstekend middel. Het vergt een andere manier van denken en werken. Door de tafel aan hen beschikbaar te stellen, trainingen te verzorgen en vinger aan de pols te houden, helpen we ze het beste uit deze criminele kaart, zichzelf en het team te halen'. 

]]>
Miranda de Vries, burgemeester van Etten-Leur verzorgde met een druk op een rode knop de officiële opening van de criminele kaart. ‘Ik ben ongelooflijk trots dat we de kaart hier in Etten-Leur als eerste hebben. We staan hier aan de wieg van iets heel moois. Door middel van de criminele kaart kunnen we ondermijning en innovatie aan elkaar koppelen. En dat is volgens mij de enige manier om de criminelen een stapje voor te zijn en blijven. Zowel politie als gemeente trekken samen op in de strijd tegen misdaad en ondermijning. Dankzij deze datagedreven manier van werken kunnen we meer boeven vangen en dat is een mooie ontwikkeling!’

]]>
51.5748232 4.6371090000000095
Etten-Leur - Verdachte steekpartij aangehouden met behulp van Burgernet-getuige https://www.politie.nl/nieuws/2019/augustus/26/08-verdachte-steekpartij-aangehouden-met-behulp-van-burgernet-getuige.html Nadat een 25-jarige inwoner van Etten-Leur zondagmiddag in zijn woning aan de Klaroenring was neergestoken, ging de politie op zoek naar de dader. Met behulp van een burgernetoproep werd die persoon kort daarna door een oplettende getuige gesignaleerd en kon de politie de man aanhouden. nieuwsbericht Mon, 26 Aug 2019 06:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/augustus/26/08-verdachte-steekpartij-aangehouden-met-behulp-van-burgernet-getuige.html 2019-08-26T06:27:00Z De politie kreeg zondagmiddag kort na 15.30 uur een melding van een steekpartij in een woning aan de Klaroenring in Etten-Leur. In die woning waren verschillende mensen aanwezig. De bewoner, een 25-jarige man, had onenigheid met een van hen gekregen en had daarbij een steekwond opgelopen. Nadat de politie het signalement van de verdachte had gekregen, werd een burgernetmelding uitgedaan. Een oplettende getuige zag de mogelijke verdachte vervolgens op het Loofhout in Etten-Leur lopen en belde de politie. Die spoedde zich ter plaatse. Toen bleek dat het inderdaad om de verdachte van de steekpartij ging werd de man, een 27-jarige inwoner van Etten-Leur, aangehouden.

De politie doet nog nader onderzoek naar het geweldsincident.

]]>
51.557892 4.6345693000000665
Etten-Leur - Hennepkwekerij aangetroffen https://www.politie.nl/nieuws/2019/augustus/17/08-hennepkwekerij-aangetroffen.html De politie vond vrijdagavond 16 augustus 2019 rond 21u30 in een woning aan de Praam een hennepkwekerij met 166 planten. Er is niemand aangehouden. nieuwsbericht Sat, 17 Aug 2019 08:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/augustus/17/08-hennepkwekerij-aangetroffen.html 2019-08-17T08:50:00Z De politie ontving via MeldMisdaadAnoniem een anonieme melding dat er mogelijk een hennepkwekerij in een woning aan de Praam aanwezig zou zijn. De politie stelde vrijdagavond een onderzoek in. De typische geur van hennep was buiten te ruiken en na binnentreding vonden agenten in een ruimte inderdaad een hennepkwekerij met 166 hennepplanten. De kwekerij is ontmanteld. Ook vond de politie een ploertendoder. Agenten namen ook dit wapen in beslag. De politiehondengeleider ondersteunde de politieactie.

Help ook mee hennepkwekerijen te bestrijden
Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties via 0900-8844, een tipformulier of anoniem via MeldMisdaadAnoniem 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.   Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

-              Aanwezigheid van hennepgeur;
-              Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
-              Constant zoemend of ronkend geluid;
-              Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

]]>
51.5864959 4.651223399999935
Etten-Leur - Twee arrestaties na melding verdachte situatie https://www.politie.nl/nieuws/2019/augustus/7/08-twee-arrestaties-na-melding-verdachte-situatie.html Een alerte inwoner van Etten-Leur belde afgelopen nacht de politie toen hij twee personen met een zaklamp in een achtertuin aan de Lange Brugstraat zag lopen. Niet veel later hield de politie het duo, een 33-jarige man uit Halsteren en een 25-jarige vrouw uit Etten-Leur, aan. nieuwsbericht Wed, 07 Aug 2019 07:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/augustus/7/08-twee-arrestaties-na-melding-verdachte-situatie.html 2019-08-07T07:10:00Z De melder belde direct rond 01.15 uur de politie toen hij de situatie niet vertrouwde. Met meerdere eenheden ging de politie naar de locatie. Op dat moment reed er in de Brouwerstraat een auto die geen verlichting voerde. Toen deze bestuurder merkte dat de politie hem zag, reed hij hard weg in de richting van het Van Bergenplein. Op de Kapelstraat reed hij zich klem doordat ook daar politie stond. De bestuurder en zijn vrouwelijke bijrijder gingen nog in verzet tijden hun aanhouding, maar werden uiteindelijk in de handboeien overgebracht naar het politiebureau.

]]>
De politie zocht onder andere met een hond in de omgeving naar mogelijke sporen. Bij een woning aan de Lange Brugstraat zagen zij een schutting waar planken van afgeschroefd waren. Deze bewoner deed direct aangifte. Ook troffen de agenten in de auto van de verdachten een autosleutel aan. Deze sleutel bleek op een auto te passen die in de buurt stond geparkeerd. Dit voertuig bleek kort ervoor vanaf het Westpolderpad in Etten-Leur te zijn gestolen. De eigenaar van de gestolen auto werd door de politie verrast en deed dan ook direct aangifte. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

]]>
U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig, neem geen risico's! Meld uw naam, uw woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is.

]]>
51.528771 4.269264399999997
Etten-Leur - Dodelijk verkeersongeval in Etten-Leur https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/29/08-dodelijk-verkeersongeval-in-etten-leur.html Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Strijpenseweg in Etten-Leur is maandagnacht 28 juli een dodelijk slachtoffer gevallen. nieuwsbericht Mon, 29 Jul 2019 07:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/29/08-dodelijk-verkeersongeval-in-etten-leur.html 2019-07-29T07:28:00Z Rond 1.28 uur kregen de hulpdiensten de melding dat er een ongeluk had plaatsgevonden. Vermoedelijk is het voertuig uit de bocht gevlogen en op zijn kop in de berm terecht gekomen. Twee inzittenden konden zelf uit de auto komen. De derde inzittende, een 17-jarige jongen uit Zevenbergen, is overleden aan zijn verwondingen.  

]]>
De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. De bestuurder van het voertuig is aangehouden voor verhoor en verder onderzoek.

]]>
51.60954220000001 4.671413600000051
Gezocht - Verduistering Mountainbike in Etten-Leur https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/juli/08-verduistering-mountainbike-in-etten-leur.html Goed nieuws. De identiteit van de man die er tijdens een proefrit op een nieuwe mountainbike vandoor ging in Etten Leur is bekend. Iedereen bedankt voor het meedenken. Mon, 22 Jul 2019 11:46:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/juli/08-verduistering-mountainbike-in-etten-leur.html 2019-07-22T11:46:00Z Goed nieuws. De identiteit van de man die er tijdens een proefrit op een nieuwe mountainbike vandoor ging in Etten Leur is bekend. Iedereen bedankt voor het meedenken.

]]>
51.5687686 4.639434299999948
Etten-Leur - Verward persoon bezorgt agenten veel werk https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/6/08-verward-persoon-bezorgt-agenten-veel-werk.html Vrijdagavond 5 juli rond 21.30 uur hebben agenten in de wijk Grauwe Polder veel werk gehad aan een verwarde man die zichzelf en de al aanwezige hulpverleners iets dreigde aan te doen. Een van de politiemensen raakte daarbij licht gewond. nieuwsbericht Sat, 06 Jul 2019 08:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/6/08-verward-persoon-bezorgt-agenten-veel-werk.html 2019-07-06T08:32:00Z Toen de agenten aankwamen bij de woning waar de 47-jarige man zich bevond, constateerden zij dat hij vermoedelijk onder invloed van drugs was. De man had een grote hoofdwond. Hij had kennelijk meerdere ruiten in de woning vernield. Agenten probeerden hem onder controle te krijgen. Hij bleef zich echter hevig verzetten. Eén van de dienders liep hierdoor een pijnlijke knie op. Ambulancemedewerkers hebben hem met assistentie van de politie overgebracht naar het ziekenhuis waar hij verder hulp kreeg.

]]>
51.5580423 4.629721199999949
Etten-Leur - Politie treft woning vol hennepplanten https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/4/08-politie-treft-woning-vol-hennepplanten.html De politie heeft vannacht in een woning, die was ingericht als hennepkwekerij, meer dan 330 hennepplanten aangetroffen. nieuwsbericht Thu, 04 Jul 2019 10:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/4/08-politie-treft-woning-vol-hennepplanten.html 2019-07-04T10:44:00Z Op donderdag 4 juli 2019 ontving het operationeel centrum van de politie rond 00:30 uur een melding dat er in een woning aan de Binnenhof in Etten-Leur personen waren gezien die mogelijk in het bezit waren van een vuurwapen.Hierop zijn diverse politie-eenheden naar de desbetreffende woning gegaan en hebben de directe omgeving afgezet. Rondom en in de woning werd er geen beweging waargenomen, de agenten stapte de woning binnen en troffen daar in plaats van personen een grote hoeveelheid hennepplanten aan.

]]>
Een groot gedeelte van het woonhuis was ingericht als hennepkwekerij. Naar schatting waren verschillende kamers op verschillende verdiepingen gevuld met wel meer dan 330 planten van meer dan één meter hoogte. Naast de vele hennepplanten werden er ook diverse goederen als potgrond en apparatuur in overige kamers aangetroffen. De woning is door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld. Tijdens het ontmantelen is een brandgevaarlijke situatie in de meterkast geconstateerd, dit doordat er was geknoeid met de kabels. Er was niemand in het pand en daarom is er tot nu toe niemand aangehouden.

]]>
Heeft u tips of informatie, meld dit dan:
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M
- anoniem via 0900-8844, niet uw naam zeggen en vragen naar TCI (Team Criminele Inlichtingen)

]]>
51.5803117 4.638196999999991
Etten-Leur - Automobilist naar ziekenhuis na ongeval https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/28/08-automobilist-gewond-na-ongeval.html Een 40-jarige man uit Breda is vrijdagochtend 28 juni naar een ziekenhuis overgebracht nadat hij een eenzijdig verkeersongeval had gehad. nieuwsbericht Fri, 28 Jun 2019 12:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/28/08-automobilist-gewond-na-ongeval.html 2019-06-28T12:54:00Z Rond 07.25 uur kregen agenten dat op de Nijverheidsweg een auto op een fietspad tegen een vluchtheuvel stond en dat de bestuurder nog in de auto zat. Agenten zijn direct ter plaatse gegaan. Een ambulance heeft de man naar een ziekenhuis overgebracht. In de auto zagen de agenten een leeg flesje waar vermoedelijk GHB in heeft gezeten. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen om te kunnen vaststellen of de automobilist onder invloed van alcohol en/of drugs heeft gereden. Ook blijkt de man niet te beschikken over een geldig rijbewijs.  

 

]]>
51.5640302 4.609561900000017
Etten-Leur - Gezocht - Dashboard BMW gestript bij auto-inbraak in Etten-Leur https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/juni/08-dashboard-bmw-gestript-bij-auto-inbraak-in-etten-leur.html Deze auto-inbreker heeft het complete dashboard van een BMW 530 gestript. Wie (her)kent hem? verdachte Thu, 27 Jun 2019 08:34:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/juni/08-dashboard-bmw-gestript-bij-auto-inbraak-in-etten-leur.html 2019-06-27T08:34:00Z In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 februari 2019, rond 03:00 uur wordt er door de man op de foto's ingebroken in een BMW 530, die bij de eigenaar op de oprit staat. Deze oprit ligt aan de Achtersteven in Etten-Leur en wordt gefilmd door een camera. Op de beelden zien we de auto-inbreker plaatsnemen in de BMW. Even later zien we hem met gevulde (vuilnis)zakken uitstappen. Wat blijkt: Het complete dashoboard is gestript. Stuur, navigatie, airbags, etc. zijn foetsie. Wij zoeken uiteraard deze auto-inbreker. Aan u de vraag: Wie is dit?

]]>
Wie (her)kent de man op de beelden of weet waar we hem kunnen vinden? 0800-6070 / M.0800-7000.

]]>
]]>
51.5876361 4.64957430000004