Alle berichten | Geertruidenberg | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/geertruidenberg.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Geertruidenberg nl Fri, 27 Jan 2023 10:14:37 GMT 2023-01-27T10:14:37Z nl Raamsdonk / Raamsdonksveer - Politie houdt twee verdachten bankhelpdeskfraude op heterdaad aan https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/1/08-politie-houdt-twee-verdachten-bankhelpdeskfraude-op-heterdaad-aan.html Politiemensen hielden woensdagavond 30 november twee verdachten aan. Het tweetal wordt verdacht van bankhelpdeskfraude / oplichting. Ze probeerden de bankpas plus pincode van een 71-jarige man te stelen. Het vermeende slachtoffer kende de truc van de oplichters echter al en waarschuwde de politie. Mede dankzij zijn handelen kon de politie de verdachten aanhouden. Thu, 01 Dec 2022 11:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/1/08-politie-houdt-twee-verdachten-bankhelpdeskfraude-op-heterdaad-aan.html 2022-12-01T11:52:00Z Een 71-jarige man uit Raamsdonk waarschuwde woensdagavond 30 november de politie. Hij had op dat moment een onbekende aan de lijn die zich uitgaf voor bankhelpdeskmedewerker. Omdat de man al eens eerder gebeld was door een zogenaamde behulpzame bankmedewerker, wist ie dat het foute boel was en waarschuwde hij meteen de politie. Agenten gingen direct naar de woning van de man toe. De bankhelpmedewerker gaf ondertussen aan dat hij uit veiligheidsoverwegingen een koerier langs zou sturen om de pinpas op te halen. Toen die zogenaamde koerier arriveerde, trof hij niet het slachtoffer, maar een politieagent, aan. De verdachte, een 19-jarige man uit Capelle aan den IJssel, probeerde nog weg te rennen, maar kon even later in de Molenstraat worden aangehouden. De politie kreeg daarbij hulp van een passerende automobilist, die de achtervolgende agent een korte lift gaf.

Gedoofde lichten

Politieagenten die in de tussentijd de directe omgeving in de gaten hielden, zagen rond datzelfde tijdstip plotseling een auto met gedoofde lichten wegrijden. Ze konden deze auto op de Beethovenlaan in Raamsdonksveer aan de kant van de weg zetten. De bestuurder van de auto, een 20-jarige man uit Sliedrecht, is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de fraude/oplichting. In de auto van deze verdachte troffen agenten onder andere geld en een gestolen bankpas aan. Het onderzoek naar de herkomst van die pas loopt. 
De twee verdachten zijn in de cel gezet. Het onderzoek naar dit tweetal wordt vandaag voortgezet.

Word weerbaar!

Gelukkig was de man uit Raamsdonk erg alert. Hij kon voorkomen dat hij slachtoffer van bankhelpdeskfraude werd. Helaas zijn er nog altijd mensen die in de smoesjes van dergelijke oplichters trappen. De politie blijft daarom aandacht vragen voor dit fenomeen. Hebt u oudere ouders of opa’s en oma’s, praat dan met ze over deze en andere vormen van fraude. Op onze website www.politie.nl staat allerlei informatie over verschillende vormen van fraude/oplichting, waaronder telefonische oplichting.

Op ons YouTube kanaal plaatsten we bovendien deze week een handige uitlegvideo over digitale criminaliteit. Je vindt deze video hier.

]]>
51.68981657 4.90984953
Raamsdonksveer - Twee arrestaties in België na achtervolging vanaf Raamsdonksveer https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/20/08-twee-arrestaties-in-belgie-na-achtervolging-vanaf-raamsdonksveer.html Tijdens een gezamenlijke actie van de Nederlandse en Belgische politie zijn zaterdagavond na een achtervolging en een zoekactie in de omgeving van het Belgische Meer twee mannen aangehouden. Zij worden verdacht van een inbraakpoging bij een bedrijf in Raamsdonksveer. Ze reden in een auto met valse kentekenplaten. De bestuurder daarvan reed tijdens de achtervolging in op een politieauto. Bij de actie werd een politie heli ingezet. Sun, 20 Nov 2022 10:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/20/08-twee-arrestaties-in-belgie-na-achtervolging-vanaf-raamsdonksveer.html 2022-11-20T10:15:00Z Achtervolging
Die bestuurder passeerde de politie en reed daarbij hard tegen het portier van de bijrijder. In de vluchtauto, waarop valse kentekenplaten waren aangebracht,  zaten drie of vier personen. Via de A27 en A58 ging de achtervolging met hoge snelheid via de afrit Ulvenhout door Strijbeek richting België. De chauffeur maakte daarbij diverse verkeersovertredingen, reed over de vluchtstrook en bracht daarbij andere automobilisten in gevaar.  Ook sneed hij meerdere keren een politie auto af. Inmiddels werd vanuit de lucht de achtervolging waargenomen door de bemanning van de politieheli. Via de Meldkamer werden de Belgische politiediensten gewaarschuwd. Uiteindelijk reed de vluchtauto in Meer over een door een Belgische agent geplaatste stop-stick waarna de inzittenden crashten en te voet verder vluchtten. 


Zoekactie
Tijdens de daarop volgende zoekactie gecoördineerd door de Belgische politie en met inzet van een hondengeleider uit Nederland zijn uiteindelijk twee verdachten waaronder de bestuurder aangehouden.  Hun identiteit is nog niet bekend. Een of twee vluchters wisten te ontkomen.

 

]]>
51.69928151 4.87842369
Geertruidenberg / Hilvarenbeek - Automobilist (47) probeert aan politie te ontkomen, maar crasht https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/8/08-automobilist-47-probeert-aan-politie-te-ontkomen-maar-crasht.html Een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats probeerde in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 november aan de politie te ontkomen. De man reed in zijn auto over de A27 en negeerde hier het ‘volg-teken’ van de politie. Uiteindelijk verloor de man op de A58, ter hoogte van de afslag Hilvarenbeek, de macht over het stuur. Na een korte achtervolging te voet werd hij aangehouden. Tue, 08 Nov 2022 09:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/8/08-automobilist-47-probeert-aan-politie-te-ontkomen-maar-crasht.html 2022-11-08T09:53:00Z De politie zette rond 04.00 uur op de A27 ter hoogte van Geertruidenberg het volg-teken aan om de desbetreffende auto te controleren. Het leek er even op dat de automobilist netjes volgde, maar dit veranderde plots. Met een hoge snelheid reed hij al slingerend over alle rijstroken verder. Meerdere agenten zetten uiteindelijk de achtervolging in. Op de A58 bij de afrit Hilvarenbeek raakte de auto in een slip en kwam tegen twee lantaarnpalen tot stilstand. De bestuurder probeerde nog weg te rennen, maar hij werd door de politie ingerekend. Hij is overgebracht naar het politiebureau. De man bleek onder invloed te zijn van verdovende middelen. In het voertuig zelf werd niets strafbaars aangetroffen.

]]>
51.69611916 4.88650033
Raamsdonksveer - Amokmaker verzet zich bij aanhouding https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/2/08-amokmaker-verzet-zich-bij-aanhouding.html Een agressieve man heeft vrijdagavond de Oranjestraat op stelten gezet door zijn agressief gedrag. De agenten moesten geweld gebruiken en dreigen met een taser om hem onder controle te krijgen. Sat, 02 Jul 2022 09:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/2/08-amokmaker-verzet-zich-bij-aanhouding.html 2022-07-02T09:29:00Z Op vrijdag 1 juli 2022 om 20.30 uur kwam er een melding binnen bij het Operationeel Centrum van een vechtpartij in de Oranjestraat. Meerdere politie-eenheden werden naar de straat gestuurd. Onderweg kregen ze het signalement van de verdachte te horen via hun mobilofoon. Toen ze de buurt inreden stonden er meerdere bewoners buiten die allemaal naar een man wezen die aan het signalement voldeed. Ze spraken de man aan maar die bleek onder invloed te zijn. Van omstanders begrepen de agenten dat hij betrokken was bij een vechtpartij en mogelijke vernielingen. Ze besloten de verdachte in de Emmastraat aan te houden. De 32-jarige inwoner van Hank, reageerde niet op aanroepen. Toen ze hem vastpakten verzette de man zich hevig en rukte zich los. Een agent trok zijn taser en dreigde die te gaan gebruiken als hij niet meewerkte. De verdachte rende daarop weg. Na een korte achtervolging en het gebruik van fysiek geweld kon de verdachte in de boeien geslagen worden.

Amokmaker

De verdachte bleek tegen meerdere deuren in de Oranjestraat geschopt te hebben. Daarbij had hij bedreigingen geuit. Ook had hij tegen lantarenpalen geschopt in zijn agressie. Een bewoner had de man nog vast gepakt maar hij had zich losgerukt. Er is in ieder geval aangifte gedaan van bedreiging. De verdachte is ingesloten aan het bureau.

]]>
51.69520591 4.87596084
Raamsdonksveer, Tilburg, Waspik - Wie reed er door na ernstig ongeval in Raamsdonksveer ? https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/10/08-wie-reed-er-door-na-ernstig-ongeval-in-raamsdonksveer.html Wie is de bromfietser die dinsdag 19 oktober jl. doorreed na een ernstig ongeval op de Maasdijk in Raamsdonksveer? Tijdens een inhaalmanoeuvre kwam hij in aanrijding met een fietsster die ten val kwam en zwaar gewond raakte. In de uitzending van Bureau Brabant van maandag 15 november aanstaande roepen we de veroorzaker van de aanrijding op om zich te melden. Ook gaan we op zoek naar fietsendieven, auto-inbrekers en bankpasfraudeurs. Wed, 10 Nov 2021 13:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/november/10/08-wie-reed-er-door-na-ernstig-ongeval-in-raamsdonksveer.html 2021-11-10T13:26:00Z Doorrijder in Raamsdonksveer
Een 55-jarige vrouw uit Hank werd dinsdagochtend 19 oktober jl. op de Maasdijk in Raamsdonksveer op haar fiets aangereden door een bromfietser die daarna doorreed. We zijn op zoek naar getuigen van het ongeval en roepen de veroorzaker op zich te melden. Het ongeval vond plaats op het fietspad. De bromfietser was kennelijk bezig met het inhalen van een brommer. Het slachtoffer kwam vermoedelijk ook naar links om een fiets in te halen. Hierbij is ze aangetikt door de bromfiets en ten val gekomen. Ze liep hoofdletsel op en werd met de ambulance naar een ziekenhuis in Tilburg vervoerd. Ze is inmiddels weer thuis maar het herstel gaat nog lang duren.


 

]]>
Inbraak in bestelbus in Tilburg
Drie mannen breken op dinsdag 7 september jl. een zwarte bestelbus open die geparkeerd staat aan het Abdij van Rijnsburgplein in Tilburg. De daders staan op beeld. Ze hebben het voorzien op de gereedschappen die in de bus liggen. Alles gaat mee. Onder meer een cirkelzaag, een schuurmachine en een boormachine. Ook al is het nacht, toch staan de mannen op sommige momenten vrij goed in beeld


Bankpasfraudeurs lichten stel uit Waspik op
Een ouder stel uit Waspik is donderdag 8 juli 2021 het slachtoffer geworden van geraffineerde criminelen die zich uitgaven als medewerkers van de Rabobank. Rond 14.00 uur werd gebeld op de vaste telefoon. De vrouw nam op en kreeg een vrouw aan de lijn die vertelde dat ze van de Rabobank was en dat de bankpassen gehackt waren. In goed vertrouwen gaf het slachtoffer haar pincode. De zogenaamde bankmedewerkster vertelde ook nog dat de passen verouderd waren en daarom opgehaald zouden worden. Om 14.45 uur stond inderdaad bij hen een man voor de deur die vertelde dat hij van de bank was. Hij nam niet alleen de bankpassen maar ook de iPad te om te controleren op virussen. Deze man heeft een getint uiterlijk. Hij droeg een zwarte broek aan met een witte blazer. Enkele uren later werd ontdekt dat de criminelen enkele duizenden euro’s hadden overgeboekt van de spaarrekening naar de lopende rekening. Vervolgens hadden zij dat geld bij pinautomaten in Waspik en Waalwijk opgenomen.

Diefstal elektrische fietsen in Veldhoven, Kaatsheuvel,Moergestel en Tilburg 
Er worden steeds meer elektrische fietsen gestolen. In de uitzending hebben we beelden van vijf van dergelijke diefstallen. Het gaat om fietsdiefstallen in Veldhoven (2), Kaatsheuvel, Moergestel en Tilburg.

 

]]>
Uitzendingen
Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.

]]>
51.70953857 4.88073515
Raamsdonksveer - Politie op zoek naar doorrijder ernstig ongeval in Raamsdonksveer https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/21/08-politie-op-zoek-naar-doorrijder-ernstig-ongeval-in-raamsdonksveer.html De politie van het team Dongemond is op zoek naar getuigen van een ernstig verkeersongeval dat dinsdag 19 oktober jl. omstreeks 08.15 uur plaats vond op de Maasdijk. Een 55-jarige vrouw uit Hank werd op haar fiets aangereden door een bromfietser, die daarna doorreed. Thu, 21 Oct 2021 18:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/21/08-politie-op-zoek-naar-doorrijder-ernstig-ongeval-in-raamsdonksveer.html 2021-10-21T18:11:00Z Het ongeval vond plaats op het fietspad. De bromfietser was kennelijk bezig met het inhalen van een brommer. Het slachtoffer kwam vermoedelijk ook naar links om een fiets in te halen. Hierbij is ze aangetikt door de bromfiets en ten val gekomen. Ze liep hoofdletsel op en is met de ambulance naar een ziekenhuis in Tilburg vervoerd. Haar toestand is zorgelijk. De politie is direct met uitgebreid onderzoek gestart. Zo zijn al twee getuigen gehoord. Dit heeft echter nog niet geleid tot het bekend worden van de identiteit van de doorrijder.

]]>
Oproep
De politie roept de bromfietser op om zich te melden. Getuigen die informatie hebben over de toedracht van het ongeval of over de veroorzaker worden opgeroepen om zich te melden bij de politie van het team Dongemond via 0900-8844 onder vermelding van zaaksnummer 2021280437

 

]]>
51.69928151 4.87842369
Raamsdonksveer - Getuigen gezocht van beroving in Raamsdonksveer https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/21/08-getuigen-gezocht-van-beroving-in-raamsdonksveer.html De politie is op zoek naar getuigen van een beroving die maandag 20 september rond 22:30 uur plaatsvond in het Koningspark in Raamsdonksveer. Heeft u iets gezien of gehoord? Bel dan met de politie via 0900 8844. Woont u in de omgeving en beschikt u mogelijk over camerabeelden, ook dan komt de politie graag met u in contact. Tue, 21 Sep 2021 14:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/21/08-getuigen-gezocht-van-beroving-in-raamsdonksveer.html 2021-09-21T14:46:00Z De politie ontving maandag 20 september rond 22:40 uur een melding dat er zojuist een beroving had plaatsgevonden in het Koningspark in Raamsdonksveer. Het slachtoffer gaf aan dat hij zojuist was beroofd door een persoon die in het bezit zou zijn geweest van een steekvoorwerp. De dader eiste persoonlijke eigendommen en is vervolgens gevlucht in nog onbekende richting. Het kan zijn dat hij is gevlucht via de hoofdingang van het park die uitkomt op de Parklaan, maar het zou ook kunnen dat de dader is gevlucht via de parkeerplaats bij de voetbalvelden.
 

Getuigen gezocht

Was u vannacht in de omgeving van het Koningspark en heeft u iets gezien of gehoord van de beroving die rond 22:30 uur plaatsvond in het Koningpark? Dan komt de politie graag met u in contact. Woont u in de omgeving van het Koningspark en beschikt u mogelijk over camerabeelden? Ook dan komt de politie graag met u in contact. U kunt contact opnemen via 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.

]]>
51.69046998 4.87163492
Raamsdonksveer - Kraak snel opgelost https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/12/08-kraak-snel-opgelost.html Een kraak bij een boekhandel waar ook sigaretten verkocht worden is snel opgelost. Na de kraak zagen de agenten twee bekende rijden. In de auto lagen de gestolen sigaretten. Sun, 12 Sep 2021 11:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/12/08-kraak-snel-opgelost.html 2021-09-12T11:18:00Z Op zondag 12 september 2021 om 6.15 uur kwam de melding binnen dat er bij een winkel aan de Hoofdstraat een inbraak gepleegd was. Twee verdachten waren daar weggelopen. Meerdere politie-eenheden werden die kant op gestuurd. Eén van de agenten herinnerde zich dat hij eerder die ochtend de auto van een bekende inbreker had zien rijden en gaf dat door aan via de mobilofoon. En op dat moment reed diezelfde auto op de Ottegeerde in Raamsdonksveer met daarachter een politieauto. De bestuurder kreeg een stopteken. In de auto zaten een man en een vrouw en de kofferbak lag vol met sigaretten. De inzittenden van de auto, een 44-jarige man en een 40-jarige vrouw uit Dongen, zijn aangehouden.

]]>
51.6957038 4.87386686
Raamsdonksveer - Bredanaar verdacht van stalking https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/3/08-bredanaar-verdacht-van-stalking.html Een 31-jarige Bredanaar is maandag 2 augustus 2021 omstreeks 10.55 uur op de Wilhelminalaan aangehouden op de verdenking van het stalken van zijn ex-vriendin. Ook zou hij onder invloed van drugs zijn auto bestuurd hebben. Een arts heeft daarom bloed afgenomen dat onderzocht wordt Tue, 03 Aug 2021 07:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/3/08-bredanaar-verdacht-van-stalking.html 2021-08-03T07:42:00Z  

De politie kreeg maandagmorgen een melding dat in Raamsdonksveer een automobiliste al geruime tijd door haar ex-vriend achterna gereden werd en dat hij geprobeerd had haar klem te rijden. Ook haalde hij haar in en remde dan voor haar weer abrupt af. Ze hield tijdens de rit telefonisch contact met de politie waarna de verdachte op de Wilhelminalaan werd getraceerd en aangehouden. Ze heeft aangifte gedaan. Haar ex vriend zou haar eerder ook al via de telefoon en sociale media talloze dreigende berichten hebben gestuurd. Ook verdenkt ze hem van een vernieling aan haar auto. De verdachte gaf toe dat hij zijn ex-vriendin achterna reed. Van gevaarlijke manoeuvres was volgens hem echter geen sprake. Hij wilde zijn kind zien. Hij gaf ook toe dat hij in de voorafgaande nacht cocaïne had gebruikt en had geblowd. De politie maakt proces-verbaal op.

 

]]>
51.69116409 4.87584587
Geertruidenberg - Twee arrestaties na verkeersconflict, Dongenaar met mes gestoken https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/19/08-twee-arrestaties-na-verkeersconflict-dongenaar-met-mes-gestoken.html Een verkeersconflict is zondagavond 18 juli 2021 op de Havendijkstraat uitgelopen op een steekincident. De politie arresteerde een 32-jarige vrouw die een 58-jarige man uit Dongen met een mes in een arm gestoken zou hebben. Haar 31-jarige broer werd ook opgepakt. Hij zou tijdens het tumult bedreigingen hebben geuit. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht. Mon, 19 Jul 2021 08:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/19/08-twee-arrestaties-na-verkeersconflict-dongenaar-met-mes-gestoken.html 2021-07-19T08:22:00Z Vermoedelijk stond de 31-jarige verdachte met zijn motor midden op de weg en versperde hij daarmee de doorgang voor de auto. Er volgde een woordenwisseling met de automobilist waarbij de verdachte dreigementen zou hebben geuit. De vrouwelijke verdachte zou zich daar mee bemoeid hebben en vervolgens  met een mes het slachtoffer in een arm hebben gestoken. De politie doet echter nog onderzoek naar het incident.  

 

]]>
51.70069989 4.86351912