Alle berichten | Geldrop-Mierlo | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/geldrop-mierlo.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Geldrop-Mierlo nl Tue, 06 Jun 2023 02:55:27 GMT 2023-06-06T02:55:27Z nl Mierlo - Man opgepakt in auto met gestolen kentekenplaten https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/9/09-man-opgepakt-in-auto-met-gestolen-kentekenplaten.html Maandagmiddag hielden we een man aan die in een auto reed die voorzien was van gestolen kentekenplaten. Het gaat om een 34-jarige inwoner van Eindhoven. Aan de aanhouding ging een achtervolging vooraf en loste de politie waarschuwingsschoten. Tue, 09 May 2023 09:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/9/09-man-opgepakt-in-auto-met-gestolen-kentekenplaten.html 2023-05-09T09:36:00Z De betreffende kentekenplaten stonden sinds eind april als gestolen geregistreerd. Toen agenten de auto zagen en wilden controleren ging die er vandoor. Wat volgde was een achtervolging door Geldrop en Heeze, die uiteindelijk eindigde op de Torenweg in Mierlo. Onderweg veroorzaakte de bestuurder op enkele plaatsen schade met de auto en gooide de hij diverse voorwerpen naar de politieauto. De verdachte reed zich vast en kon uiteindelijk door de inzet van een taser worden aangehouden. Daaraan voorafgaand losten collega’s enkele waarschuwingsschoten, omdat zij er rekening mee hielden dat de man mogelijk in het bezit van een vuurwapen was. Door de inzet van de taser werd zijn verzet gebroken en werkte hij vervolgens rustig mee. We troffen geen vuurwapen aan.

Schorsingsvoorwaarden overtreden
De Eindhovenaar bleek na controle van zijn identiteit ook gezocht te worden omdat hij schorsingsvoorwaarden had overtreden. De auto waarop de gestolen platen waren bevestigd namen we in beslag voor aanvullend onderzoek. De aangehouden man verdenken we van heling van de gestolen kentekenplaten en gevaarlijk rijgedrag. Ook wordt hij beboet voor het rijden zonder rijbewijs en het verlaten van de plaats van een ongeval. Hij reed in zijn vlucht namelijk tegen een geparkeerde auto aan.

]]>
51.43923071 5.61066423
Geldrop - 142 kilo verboden vuurwerkexplosieven aangetroffen in Geldrop https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/30/09-142-kilo-verboden-vuurwerkexplosieven-aangetroffen-in-geldrop.html Op donderdag 29 december heeft de politie 142 kilo voor consumenten verboden vuurwerk in beslag genomen in een woning aan de Wingerd in Geldrop. De bewoner is als verdachte aangehouden en het vuurwerk is in beslag genomen. Fri, 30 Dec 2022 09:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/30/09-142-kilo-verboden-vuurwerkexplosieven-aangetroffen-in-geldrop.html 2022-12-30T09:19:00Z Melding
Naar aanleiding van een andere melding zijn agenten naar een woning in Geldrop gegaan. Daar troffen zij een 37-jarige verdachte aan. Hij is aangehouden en zal worden verhoord. Bij doorzoeking van de woning stuitten agenten op 4 hennepplanten en verboden vuurwerk. Onder andere cobra’s, nitraten en 1000 klappers werden aangetroffen.

Risico’s
Het opslaan en bewaren van vuurwerk is aan verschillende veiligheidsregels gebonden. Want te veel vuurwerk in bijv. een huis of garage, is gevaarlijk. En kan ernstige gevolgen hebben voor de veiligheid van bewoners en omgeving. Zeker als het gaat om deze voor consumenten verboden vuurwerkexplosieven.

Vuurwerk mag alleen maar verkocht worden op 29, 30 en 31 december. Bovendien mag het alleen maar afgestoken worden van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

Meld opslag vuurwerk
Heeft u het idee dat er bij u in de omgeving vuurwerk ligt opgeslagen, op een niet toegestane manier wordt verhandeld of vervoerd gaat worden? Bel dan de politie op telefoonnummer 0900-8844. Of bel met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

]]>
51.43200421 5.56060383
Geldrop - Jongen verhoord voor brandstichting in natuurgebieden De Groote Heide https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/5/jongen-verhoord-voor-brandstichting-in-natuurgebieden-de-groote-heide.html Wij hebben een 17- jarige inwoner van Geldrop verhoord voor zijn betrokkenheid bij een aantal brandstichtingen in natuurgebieden in de omgeving van Heeze, Geldrop en Son. Dit was afgelopen zomer toen het zo enorm droog was in onze provincie. Gelukkig waren de hulpdiensten er destijds snel bij zodat een grotere brand met grote gevolgen voor mens en natuur kon worden voorkomen. Mon, 05 Dec 2022 12:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/5/jongen-verhoord-voor-brandstichting-in-natuurgebieden-de-groote-heide.html 2022-12-05T12:33:00Z Het natuurgebied De Groote Heide bevindt zich tussen de plaatsen Geldrop, Aalst/Waalre en Heeze-Leende. Vanaf 5 juli tot 15 juli afgelopen zomer zijn daar diverse natuurbranden uitgebroken. Opvallend was dat er op 15 juli op vijf verschillende locaties brand was uitgebroken. Deze vijf branden lagen op 70 meter afstand van elkaar langs een zandpad.

Het viel toen de hulpdiensten op dat vrij snel na het ontstaan van de brand eenzelfde persoon al snel aanwezig was om beelden te maken van de brand. Dit bleek ook uit de beelden die wij op zijn mobiele telefoon konden inzien. Ook had de jongeman een aansteker in zijn bezit en voldeed hij aan een eerdere opgegeven signalement. Tegen de jongen wordt een dossier opgemaakt waarna de officier van justitie zich over de zaak gaat buigen.

]]>
51.4205277 5.55638561
Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son en Breugel - Aangifte op afspraak in gemeentehuizen tijdens verbouwing bureau Geldrop https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/11/09-aangifte-op-afspraak-in-gemeentehuizen-tijdens-verbouwing-bureau-geldrop.html De binnenkant van het bureau van het politieteam Dommelstroom aan de Laan der Vier Heemskinderen in Geldrop krijgt binnenkort een ingrijpende make-over. De werkzaamheden gaan medio november van start. Tijdens de verbouwing wordt een deel van de agenten ondergebracht in een aantal portocabins op het terrein, maar daar is geen publieksopenstelling. Voor aangiftes op afspraak wordt vanaf maandag 21 november uitgeweken naar de gemeentehuizen van Geldrop-Mierlo, Nuenen en Son en Breugel. Fri, 11 Nov 2022 07:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/11/09-aangifte-op-afspraak-in-gemeentehuizen-tijdens-verbouwing-bureau-geldrop.html 2022-11-11T07:49:00Z Omdat niet elk politiepand meer voldoet aan de eisen van de huidige tijd en we leven in een wereld waarin we veel meer thuiswerken, wordt er hier en daar bij de politie flink geschut aan de huisvestingsboom. Dat is niet in de laatste plaats in Geldrop het geval. Eigenlijk blijven alleen de buitenmuren overeind. “Het gebouw is ruim twintig jaar oud, dus dat is nog relatief jong,“ vertelt Miranda de Leeuw, één van de teamchefs van het basisteam. “Die constructie is nog prima, maar aan de binnenkant is het pand toe aan een flinke modernisering.  Het interieur en de indeling van de ruimtes voldoen niet meer aan de eisen voor een goede werkplek in deze tijd.” Ze gaat verder: “Maar onze collega’s zijn al lang niet meer afhankelijk van een bureaulocatie om te kunnen werken, door het veelvuldige gebruik van mobiele apparatuur zoals laptops en de smartphone. Collega’s kunnen hun werk indien nodig daarom veelal op een willekeurige locatie in de wijk doen. Ook dat is meegenomen in de ontwerpen.” Het ontwerp van de verbouwing van het bureau kwam mede tot stand door de inbreng van de politiemensen van het basisteam. Er werd een gebruikersgroep in het leven geroepen en binnen het bureau kwamen ontwerpen te hangen waarop iedereen mocht schieten…figuurlijk dan. Uiteindelijk heeft dat geleid tot breed gedragen, aansprekende ontwerpen.

Aangifte in gemeentehuizen
Tijdens de verbouwing krijgt een groot deel van de medewerkers van het basisteam tijdelijk zijn werkplek in het bureau in Cranendonck. Voor een kleiner aantal mensen worden werkplekken gecreëerd in portocabins die op het terrein worden geplaatst. “We hebben dan alleen geen fatsoenlijke ruimtes om publiek te ontvangen, dus moesten we op zoek naar een oplossing,” zegt Miranda de Leeuw. “Die hebben we gevonden bij drie gemeenten binnen ons werkgebied. In alle drie die gemeentehuizen is per maandag 21 november tijd en ruimte beschikbaar gesteld, om ervoor te zorgen dat inwoners in elk geval elke dag ergens terecht kunnen. Voor het doen van aangifte moeten mensen wel vooraf een afspraak maken via het landelijk politienummer 0900-8844. Als er geen afspraken zijn, is er ook niemand aanwezig,” verduidelijkt De Leeuw. Ze vervolgt haar verhaal: “Maar voor veel zaken kunnen mensen online aangifte doen. En natuurlijk zijn we 24 uur per dag online bereikbaar. We gaan zoveel mogelijk naar de mensen toe als dat nodig is. En in geval van nood bel je uiteraard met 112.” Voor het toezicht in de wijken en de noodhulp heeft de tijdelijke bureausluiting geen consequenties. “Die blijft volledig gehandhaafd,” besluit de teamchef.

Openingstijden politieposten gemeentehuizen per 21 november
Tijdens de verbouwing is dus van maandag tot en met vrijdag elk dagdeel, behalve vrijdagmiddag, in één van de gemeentehuizen in het noordelijk deel van het politieteam Dommelstroom politie op afspraak beschikbaar om aangiftes op te nemen. In die gemeentehuizen zijn we in de ochtend beschikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur en in de middag van 13.30 tot 17.00 uur, als volgt verdeeld over de locaties:
 

  • Son en Breugel :  donderdagochtend en -middag, dinsdagmiddag
  • Geldrop-Mierlo : dinsdag- en vrijdagochtend, woensdagmiddag
  • Nuenen              : maandagochtend en -middag, woensdagochtend

Naar verwachting is de verbouwing van het politiebureau in Geldrop tegen de zomer van 2023 klaar.

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
51.4205277 5.55638561
Geldrop - Getuigen gezocht voor ontploffing op de Fleskensstraaat in Geldrop https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/14/09-getuigen-gezocht-voor-ontploffing-op-de-fleskensstraaat-in-geldrop.html Vanmorgen rond 04:30 uur zijn de bewoners van de Fleskensstraat wakkergeschud door een harde knal. De voordeur stond in brand en de rolluiken waren ontzet. Op het moment van de ontploffing lagen de bewoners in bed. Zij zijn door de klap niet gewond geraakt, maar flink geschrokken. In de buurt van de woning is ontvlambaar materiaal gevonden. De recherche gaat uit van het bewust veroorzaken van een explosie en zoekt getuigen. Fri, 14 Oct 2022 12:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/14/09-getuigen-gezocht-voor-ontploffing-op-de-fleskensstraaat-in-geldrop.html 2022-10-14T12:41:00Z Oproep naar getuigen

De politie is op zoek naar eventuele getuigen van deze ontploffing en naar mogelijke camerabeelden uit de omgeving. Getuigen en iedereen met mogelijk andere informatie of camerabeelden roepen we op om zich te melden bij de districtsrecherche in Helmond via 0900-8844. U kunt uw informatie ook anoniem delen via Meld Misdaad Anoniem. 0800-7000.

]]>
51.4205277 5.55638561
Geldrop - Gezocht - Diefstal scooter - Bogardeind - Geldrop https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/09-diefstal-scooter---bogardeind---geldrop.html We zijn op zoek naar de daders van de diefstal van een scooter vanaf het terrein van het ziekenhuis in Geldrop. Een diefstal in twee fases, want een eerste verdachte lijkt de diefstal voor de uiteindelijke dief voor te bereiden. Alhoewel we niet kunnen uitsluiten dat we twee keer met dezelfde man te maken hebben. verdachte Mon, 12 Sep 2022 07:27:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/09-diefstal-scooter---bogardeind---geldrop.html 2022-09-12T07:27:00Z We zien hoe een scooterdiefstal in z’n werk gaat. Inclusief voorbereiding. Want dat is wat er hier gebeurd. Eerst rijden een man en een vrouw op en scooter voorbij een fietsenstalling. Kennelijk om de boel alvast even te verkennen. De vrouw zien we voorlopig als getuige, en niet als verdachte. Dan stoppen ze en sleutelt de man even aan de geparkeerde scooter, een Piaggo C25. Vervolgens vertrekken ze weer. Een paar uur later verschijnt er weer iemand in beeld. Of dit de man de voorverkenning is weten we niet. Maar hij gaat in elk geval ook aan de slag met de scooter waar eerder al aan gesleuteld was. Binnen 2 minuten heeft hij hem aan de praat. En weg is ie. 
Wie zijn dit? 

]]>
]]>
diefstal-scooter---bogardeind---geldrop 51.411185 5.55867779
Geldrop - Getuigenoproep voor dodelijk ongeval tijdens Highland Games https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/12/09-getuigenoproep-voor-dodelijk-ongeval-tijdens-highland-games.html Voor ons onderzoek zijn wij op zoek naar getuigen en/of beelden van het dodelijke incident tijdens de Highland Games afgelopen zondag in Geldrop. Hierbij is een 65-jarige man uit Geldrop fataal geraakt door een hammer throw. Fri, 12 Aug 2022 13:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/12/09-getuigenoproep-voor-dodelijk-ongeval-tijdens-highland-games.html 2022-08-12T13:15:00Z De man was als bezoeker aanwezig op het landgoed. Hij werd geraakt door een metalen bal, voorzien van een handvat, die tijdens de Highland Games competitie door één van de deelnemers was weggeworpen. Het slachtoffer was op het moment van het fatale ongeluk niet direct toeschouwer van het betreffende competitieonderdeel. Hij liep achter een metershoge heg op een pad, dat geen onderdeel uitmaakte van het evenementsterrein.

Melden
Het is voor ons van groot belang te spreken met getuigen en/of in contact te komen met mensen die beschikken over beelden van het incident.

Impact
Er waren veel bezoekers op het evenement, daardoor hebben veel mensen het incident meegekregen. Het slachtoffer liep in de naastgelegen bloementuin van het kasteel toen hij werd geraakt door het zware projectiel. Mocht je aanwezig zijn geweest bij het event, het incident gezien hebben of mocht je behoefte hebben aan slachtofferhulp? Neem dan contact op met je huisarts.

 

]]>
51.4205277 5.55638561
Geldrop - Man overlijdt door metalen kogel bij Highland Games https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/7/09-man-overlijdt-door-metalen-kogel-bij-highland-games.html Een 65-jarige man uit Geldrop overleed zondag aan het begin van de middag toen hij op het terrein van Landgoed Kasteel Geldrop werd geraakt door een metalen bal die werd gebruikt tijdens Highland Games. Toegesnelde hulpverleners en gealarmeerde hulpdiensten konden niets meer voor hem betekenen. De politie onderzoekt wat er precies gebeurde. Sun, 07 Aug 2022 15:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/7/09-man-overlijdt-door-metalen-kogel-bij-highland-games.html 2022-08-07T15:39:00Z De man was als bezoeker aanwezig op het landgoed. Hij werd geraakt door een metalen bal, voorzien van een handvat, die tijdens de Highland Games competitie door één van de deelnemers was weggeslingerd. Het slachtoffer was op het moment van het fatale ongeluk geen toeschouwer van het betreffende competitieonderdeel. Hij liep achter een metershoge heg op een pad, dat geen onderdeel uitmaakte van het evenementsterrein.

Het evenement werd na het incident direct gestopt. Voor getuigen die daar behoefte aan hebben is Slachtofferhulp beschikbaar. De politie onderzoekt hoe dit ongeluk kon gebeuren. We deden onderzoek naar de veiligheidsmaatregelen op het terrein en horen betrokkenen en getuigen.

]]>
51.42582516 5.55712704
Geldrop - Woningoverval Geldrop getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/23/09-woningoverval-geldrop-getuigen-gezocht.html In de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 juni schrikken de bewoners van een woning aan de Nuenenseweg in Geldrop rond 3.00 uur plotseling wakker. Tot hun schrik blijken er meerdere overvallers in hun huis te zijn. De man en de vrouw worden mishandeld en vastgebonden en de overvallers eisen geld. Thu, 23 Jun 2022 12:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/23/09-woningoverval-geldrop-getuigen-gezocht.html 2022-06-23T12:28:00Z Pas na enige tijd – volgens de slachtoffers minstens een half uur, gaan de overvallers er weer van door. In het belang van het onderzoek geven we niet prijs of er iets is buitgemaakt.

Meerdere daders

Er zijn minstens drie personen in de woning van de slachtoffers geweest. Deze woning ligt aan de provinciale weg die loopt tussen Nuenen en Geldrop. De weg kruist het Eindhovens kanaal.

Reed u daar vannacht en heeft u iets opvallends gezien? Of weet u meer over deze gebeurtenis? Laat het ons dan weten. Dat kan via onderstaand tipformulier of telefonisch via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan ook via 0800-7000.

]]>
51.43524026 5.56496992
Geldrop - UPDATE: Geen sprake van aanrijding met voetganger op A67 https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/13/09-geen-sprake-van-aanrijding-met-voetganger-op-a67.html Update - Uit nader onderzoek is vast komen te staan dat er geen sprake is geweest van een aanrijding tussen een vrachtwagen en een voetganger op de A67 maandagmorgen. Mon, 13 Jun 2022 03:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/13/09-geen-sprake-van-aanrijding-met-voetganger-op-a67.html 2022-06-13T03:46:00Z Maandagmorgen rond 1.45 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een gewonde man langs de snelweg lag. Volgens een getuige was de man aangereden door een vrachtwagen die vervolgens niet stopte. Deze getuige verleende overigens direct eerste hulp aan het slachtoffer.

Hulpdiensten troffen ter plaatse inderdaad de gewonde man. Deze is direct naar het ziekenhuis gebracht en was ter plaatse in verband met de hulpverlening niet aanspreekbaar voor de collega’s. Aan de hand van de bevindingen ter plaatse en de getuigenverklaring ging de politie daarom ook uit van een aanrijding en deed een getuigenoproep via deze website.

Onwel

Later deze maandagochtend bleken de verwondingen van het slachtoffer mee te vallen en hebben we hem in het ziekenhuis gesproken. Daaruit bleek dat de man niet was aangereden. Hij was met zijn auto gestrand langs de snelweg en vervolgens over de vluchtstrook gelopen om hulp te zoeken omdat hij geen telefoon bij had. Daarbij werd hij onwel en is gevallen waarbij hij diverse verwondingen aan zijn gezicht en handen opliep.

Omdat op het moment van zijn val een vrachtwagen passeerde interpreteerde de getuige de situatie niet helemaal correct. De door de politie aangetroffen situatie gaf vannacht dus nog geen aanleiding om aan deze lezing te twijfelen.

Gelet op de nieuwe informatie doet de politie geen verder onderzoek meer.

]]>
51.41201897 5.57778505
Geldrop - Man overleden na caféruzie in Geldrop: getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/8/09-man-overleden-na-caferuzie-in-geldrop-getuigen-gezocht.html In de nacht van zaterdag op zondag 5 juni ontstond op een terras bij Kaffee Katoen in Geldrop een ruzie tussen een aantal personen. Een 52-jarige man uit Geldrop raakte gewond en is gisteravond overleden. De politie is op zoek naar getuigen of camerabeelden om meer duidelijkheid te krijgen over wat er precies is gebeurd. Wed, 08 Jun 2022 13:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/8/09-man-overleden-na-caferuzie-in-geldrop-getuigen-gezocht.html 2022-06-08T13:36:00Z Getuigen gezocht
Of het incident direct de oorzaak is van zijn overlijden, moet aanvullend onderzoek uitwijzen. Kort na het incident is een verdachte aangehouden die inmiddels ook weer is vrijgelaten. Deze 55-jarige man uit Geldrop blijft wel verdachte in het onderzoek. Om meer duidelijkheid te krijgen over wat er deze avond en nacht precies gebeurde, is de politie op zoek naar getuigen.

Neem contact met ons op
Heeft u deze nacht iets meegekregen van deze ruzie of mogelijk camerabeelden van het incident? Wij ontvangen deze informatie graag. Neem contact op met de politie via 0900 – 8844 of meld anoniem uw informatie via 0800-7000.

]]>
51.4205277 5.55638561
Geldrop - Gezocht - Bankpasfraude - Heggestraat - Geldrop https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/februari/09-bankpasfraude-heggestraat-geldrop.html Wie herkent de pinner op de beelden? Hij neemt geld op met een bankpas die niet van hem is. verdachte Mon, 21 Feb 2022 08:19:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/februari/09-bankpasfraude-heggestraat-geldrop.html 2022-02-21T08:19:00Z De bankpas werd dezelfde dag nog weggenomen van het slachtoffer, een 33-jarige man uit Geldrop. 

We weten niet of de man op de beelden ook de bankpas heeft gestolen, wel staat hij hier met die bankpas geld op te nemen en pleegt zodoende bankpasfraude. We zijn naar hem op zoek en jullie kunnen daarbij helpen.

Wie (her)kent hem of weet waar we hem kunnen vinden? Als je informatie hebt, deel die dan met ons. Dat kan hier online door het tipformulier in te vullen of bel de tiplijn 0800-6070. Liever anoniem je informatie delen, dat kan via 0800-7000.

]]>
]]>
Bankpasfraude Heggestraat Geldrop 2022012132 Bankpasfraude Heggestraat Geldrop 2022012132 51.41966643 5.55581335
Geldrop - Getuigen gezocht explosie Geldrop https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/24/09-getuigen-gezocht-explosie-geldrop.html Een behoorlijke ravage en 2 geschrokken bewoners, dat was het resultaat van een explosie in een woning aan de Sluisstraat in Geldrop. Gelukkig was de schade alleen materieel maar dit had heel anders kunnen aflopen. De politie zoekt getuigen van deze explosie. Fri, 24 Dec 2021 11:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/december/24/09-getuigen-gezocht-explosie-geldrop.html 2021-12-24T11:08:00Z Omstreeks 22.38 uur worden de bewoners van de woning in Geldrop ruw gewekt door een explosie. Beneden aangekomen zien zij tot hun schrik dat hun voordeur door de kracht van explosie letterlijk is weggeblazen. De schade is behoorlijk. Onderzoek heeft uitgewezen dat er door de brievenbus van de voordeur een explosief naar binnen is gegooid. Gelukkig had de woning geen schade aan de constructie zodat de bewoners in hun woning konden blijven. De bewoners raken niet gewond maar dit had heel anders kunnen aflopen als zij op de benedenverdieping waren geweest. Wij nemen dit incident dan ook hoog op en zijn op zoek naar personen die ons meer kunnen vertellen.

Getuigen gezocht

Ons buurtonderzoek heeft bruikbare camerabeelden opgeleverd waarop we personen zien die wij verdenken dat zij betrokken zijn bij de explosie. Wij roepen iedereen op die meer weten over dit incident zich te melden. Hebt u wellicht camerabeelden die wij nog niet ons ons bezit hebben dan horen wij graag van u. Als u liever anoniem wilt melden dan kan dat op 0800-7000 (meld misdaad anoniem) Ook kunt u uw tips doorgeven via onderstaand tipformulier. Daar kunt u ook camerabeelden uploaden.

]]>
51.42344536 5.57623513
Geldrop, Oss - Hengelen zonder visvergunning https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/10/09-hengelen-zonder-visvergunning.html Een oude, maar nog steeds veel toegepaste manier van inbreken is het zgn. ‘hengelen’. In Bureau Brabant deze week aandacht voor een zaak in Geldrop en het fenomeen in zijn algemeenheid. Maar ook voor de simpele manier om het te voorkomen. Ook zoeken we de degene(n) die in Oss een vuurwerkbom tegen een woning gooide(n). Een gigantische explosie zorgde voor veel schade, maar wonder boven wonder niet voor slachtoffers. Thu, 10 Jun 2021 14:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/10/09-hengelen-zonder-visvergunning.html 2021-06-10T14:42:00Z Geldrop: Woninginbraak door hengelen
Op maandagmiddag 26 april wordt er in een woning aan de Elzenhof in Geldrop ingebroken. De twee vrouwelijke inbrekers weten door het zogenoemde ‘hengelen’ binnen te komen. We tonen duidelijke bewakingsbeelden waarop de daders in actie te zien zijn. Ook het weggaan van de twee vrouwen met de buit staat er op. Ze stappen in een groene Opel Vectra en weg zijn ze…. Wie herkent dit hengelende duo zonder visvergunning? We geven ook tips hoe u de kans op een inbraak zoveel mogelijk kunt verkleinen.

Oss: Poging doodslag door vuurwerkbom
Op maandagavond 7 september 2020 wordt in Oss een vuurwerkbom naar de voordeur van een huis in de Verlengde Tuinstraat gegooid. De explosie was enorm. De voordeur lag er half uit, overval glas, de schade is behoorlijk. Scherven en inslagen waren van voor tot achter door het hele huis te vinden. Er raakte niemand gewond, maar als er iemand bij een explosie van deze kracht in de buurt was geweest, was het waarschijnlijk een stuk slechter afgelopen.
De vraag is wat het motief voor deze vuurwerkbom was? Waarom moest er juist tegen dit huis een vuurwerkbom gegooid worden? Als u daar iets over kunt vertellen of u heeft vermoeden, neem dan contact met ons op. We hebben verschillende bewakingsbeelden, waarop we vlak voor het moment van de explosief voorbijgangers zien. Dit zijn voor ons belangrijke getuigen zien waarmee wij heel graag in contact komen.

Oss: woninginbraak     
We hebben beelden van een man die op woensdag 21 april waarschijnlijk heeft ingebroken in een huis in de Duiker. Hij stal een fiets en een tas. De vraag is simpel: herkent u hem? Weet u waar hij is of waar de politie hem kan vinden? Laat het dan weten!

Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.4205277 5.55638561
Breda, Mierlo, Valkenswaard, Helmond - Zware mishandeling en supermarktoverval in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/24/08-zware-mishandeling-en-supermarktoverval-in-bureau-brabant.html Het opsporingsprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant vraagt maandag 1 maart aanstaande weer hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven. We vragen onder meer aandacht voor de zware mishandeling van een bezoeker van een shisha lounge in Breda en een supermarktoverval in Helmond. Sat, 27 Feb 2021 09:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/24/08-zware-mishandeling-en-supermarktoverval-in-bureau-brabant.html 2021-02-27T09:46:00Z Zware mishandeling in Breda

Een 19-jarige Oosterhouter wordt op woensdag 15 juli 2020  omstreeks 17.15 uur  in een shisha lounge aan de Industriekade in Breda mishandeld. Na een woordenwisseling slaat een nog onbekende dader hem met een glas tegen het hoofd. Het slachtoffer loopt een flinke hoofdwond op en moet voor behandeling naar het  ziekenhuis. Daar blijkt dat het glas  zijn oog op een haar na heeft gemist. De dader staat op beeld. Het is een getinte jonge man van rond de 20 jaar. Hij is ongeveer 1.85 meter lang, ietwat fors. Hij droeg die dag een paars T-shirt en witte sportschoenen. 

]]>
Auto-inbraak gevolgd door pinpasfraude in Mierlo

Op maandagmiddag 11 januari 2021 vindt een auto-inbraak plaats op een parkeerterrein aan de Boslaan in Mierlo. Daarbij wordt  een handtas  met  een gepersonaliseerde bankpas gestolen.  Dezelfde middag pint een nog onbekende man met die gestolen pas contactloos bij een supermarkt in Mierlo. De pinner staat op bewakingsbeelden.

]]>
Inbraak drogisterij in Valkenswaard

Twee mannen breken op woensdag 25 maart  2020 midden in de nacht met grof geweld in bij een drogisterij in Valkenswaard. De deur wordt haast aan diggelen getrapt. De daders  zijn gefilmd door een camera in de winkel. Een van de inbrekers is inmiddels al door de politie aangehouden. De ander zoeken we nog. Het gaat om een man die een zwart jack met capuchon droeg. Verder had hij ook nog een pet op en sjaal voor zijn gezicht.

]]>
Overval supermarkt in Helmond

Een nog onbekende overvaller slaat op maandag 11 januari 2021 toe in een supermarkt aan de Geysendorfferstraat in Helmond. Hij loopt rond 19.50 uur met een karretje de winkel in en lijkt een fles drank te gaan kopen. Er zijn dan nog de nodige klanten in de winkel. Hij staat gewoon in de rij voor de kassa maar als  hij aan de beurt is, trekt hij een pistool, bedreigt de medewerkster en eist geld. De caissière slaagt erin te vluchten waardoor de overvaller bij een dichte kassa staat. Hij probeert die nog open te krijgen maar dat lukt niet. Met alleen een fles drank als buit gaat hij er dan vandoor. Hij rent de winkel uit het park in en gaat dan rechtsaf de Hortensiastraat  in. Hij vlucht een brandgang in waarna hij op de Broekwal moet zijn uitgekomen.  De politie is benieuwd of er mensen zijn die hem daarna nog hebben gezien. Het gaat om een licht getinte man, circa 30 a 35 jaar oud en 1.70m-1.80 m lang. Hij droeg een zwarte heupjas. Hij had een muts op met daaroverheen een capuchon. Ook droeg hij een zwart mondkapje. 


 

]]>
Uitzendingen

Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.

 

]]>
51.5988689 4.768975699999999
Den Bosch, Geldrop, Oisterwijk - Twee overvallen en een woninginbraak bij Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/15/09-twee-overvallen-en-een-woninginbraak-bij-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 18 januari weer uw hulp bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals de overval op een veilinghuis in Den Bosch en de overval op een oudere man in Geldrop. Maar ook bewakingsbeelden van een woninginbraak in Oisterwijk. Fri, 15 Jan 2021 12:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/15/09-twee-overvallen-en-een-woninginbraak-bij-bureau-brabant.html 2021-01-15T12:11:00Z Overval op veilinghuis
Den Bosch - Op zondag 15 november 2020, rond 14.35 uur, wordt een veilinghuis aan de Hekellaan in Den Bosch overvallen, door twee mannen in donkere kleding en mondkapjes. Ze bedreigen de medewerkers met een pistool, slaan de vitrines kapot en graaien er kostbare sieraden uit. Buiten stappen de overvallers op een scooter en ze gaan er vandoor richting de Oostwal. Op de Oostwal komen ze door een aanrijding met een auto zelfs ten val. Maar daarna rijden ze toch weer verder, in de richting van de Graafseweg. We tonen beelden van de overvallers, gemaakt door een oplettende getuige op het moment dat ze naar buiten komen. Wie weet wie dit zijn of heeft een vermoeden? Neem dan contact met ons op!

Woninginbraak
Oisterwijk – We tonen beelden van een woninginbraak op 26 november bij een huis aan de Bosweg in Oisterwijk. Op deze beelden zijn drie mannen te zien. Na een eerste, mislukte poging, komen ze later terug om alsnog de toegang tot het huis te forceren. Ze staan er alle drie goed op, samen met hun buit. Als u een idee heeft wie deze inbrekers zijn horen we dat graag van u.

Overval op woning van een oudere man
Geldrop - In de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 februari wordt een man van 74 jaar uit Geldrop door drie gemaskerde daders overvallen in zijn huis aan het Emopad. Hij wordt vastgebonden, mishandeld en de overvallers bedreigen hem een uur lang. De oude man heeft geen schijn van kans tegen zijn belagers. Het hele huis wordt doorzocht en uiteindelijk gaan ze er vandoor met slechts een paar honderd euro. Het slachtoffer overleed enkele maanden na deze ingrijpende gebeurtenis, maar we moeten deze daders zien te vinden. Zij mogen hier niet mee weg komen! Gelukkig hebben we het drietal op beeld en dankzij een oplettende getuige weten we in wat voor een auto ze zijn vertrokken; een zilvergrijze Peugeot 307. Help mee om deze overvallers te vinden en geef uw tips door als u een vermoeden heeft wie ze zijn.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.4228919 5.5571356
Geldrop - Woningoverval in Geldrop https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/28/09-woningoverval-in-geldrop.html Maandagavond rond 21:30 uur werd de bewoner van een huis aan de Pieter Nuytsstraat het slachtoffer van een overval. Onbekenden drongen het huis binnen en sloegen na enige tijd op de vlucht. Het is niet bekend of er iets is buitgemaakt. Mon, 28 Dec 2020 22:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/28/09-woningoverval-in-geldrop.html 2020-12-28T22:11:00Z Een bekende  van het slachtoffer trof de man aan. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer vervolgens medisch onderzocht. De man was niet gewond, maar is wel heel erg geschrokken.  
Op dit moment zijn we bezig met onderzoek op de locatie van de overval. Het is belangrijk dat we een goed beeld krijgen van wat er is gebeurd. Elk detail kan hierbij van belang zijn. We spreken met getuigen in de buurt en kijken of er bruikbare camerabeelden zijn.

Getuigen
Kunt u ons helpen? De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord dat met de overval te maken kan hebben? Bel 0900-8844 of meld anoniem via 0800-7000.

]]>
51.42016590000001 5.5815063
Oost-Brabant - Facilitators aangehouden voor witwassen miljoenen aan drugsgeld https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/6/09-facilitators-aangehouden-voor-witwassen-miljoenen-aan-drugsgeld.html De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) en politie hebben dinsdagochtend vijf mannen en een vrouw aangehouden in een internationaal onderzoek naar het witwassen van tientallen miljoenen aan drugsgelden. Er is beslag gelegd op onroerend goed en bankrekeningen in binnen- en buitenland. Sinds 6.00 uur wordt met hulp van buitenlandse autoriteiten, Belastingdienst, Defensie en Douane gezocht op negentien locaties in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Er zijn in totaal meer dan 330 medewerkers op de been. Tue, 06 Oct 2020 14:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/6/09-facilitators-aangehouden-voor-witwassen-miljoenen-aan-drugsgeld.html 2020-10-06T14:47:00Z De zes aangehouden personen worden verdacht van het in georganiseerd verband faciliteren van criminaliteit door contant crimineel geld wit te wassen via verhullende internationale constructies. Het zou gaan om geld dat verdiend is met hennep- en cocaïnehandel. De organisatie zou het geld vervolgens met een ‘legaal tintje’ in het financiële systeem brengen, zodat drugsverdachten het daarna konden besteden in de bovenwereld. Hoeveel geld er is wit gewassen is onderwerp van onderzoek, maar het gaat vermoedelijk om vele tientallen miljoenen euro’s.

]]>
Werkwijze

De organisatie maakte bij het witwassen vermoedelijk gebruik van meerdere bedrijven in binnen- en buitenland om gelden te storten en giraal te maken, te verhullen, te investeren en te verplaatsen. In het begin van het onderzoek werd duidelijk dat verdachten veelal gebruik maakten van de meer traditionele contacten en geldstromen via landen als Zwitserland en Liechtenstein. Later zouden de contacten en geldstromen zijn verplaatst via de Verenigde Arabische Emiraten. Met name via Dubai en Afrikaanse landen zoals de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR). De verdachten hebben in Brussel een zogeheten Mission Économique opgericht. Hierdoor konden zij investeren in projecten in de CAR, maar ook in zeer omvangrijke transacties in goud en diamanten. De verdachten konden tevens beschikken over diplomatieke paspoorten van de CAR. Hierdoor konden zij hun handel en ook gelden vermoedelijk verplaatsen via diplomatieke postkanalen.

]]>
Aanleiding onderzoek

De actiedag is het resultaat van een jarenlang onderzoek door een combi-team van de FIOD en de politie Oost-Brabant, dat startte in 2017. In een groot aantal strafrechtelijke onderzoeken doken meer dan eens de namen van twee mannen (39 en 42 jaar) uit Geldrop en Veldhoven op. Ze zouden zich bezighouden met het witwassen van crimineel geld, dat verdiend zou zijn met de handel in drugs. Reden voor het Openbaar Ministerie (OM) om verder onderzoek te doen naar de handel en wandel van het tweetal. In de loop van onderzoek Vladimir kwamen onder meer  twee andere mannen (40 en 30 jaar) uit Nuenen en Geldrop en een vrouw (60 jaar) uit de gemeente Echt-Susteren als verdachte naar voren. Later in de ochtend werd ook een man (39 jaar) uit Eindhoven aangehouden bij een doorzoeking. Hij kwam al naar voren in het onderzoek, maar zou vandaag niet worden aangehouden. Dat gebeurde toch nadat een vuurwapen, hennep, geldtelmachines en contact geld werden gevonden.

]]>
'Professioneel te werk'

Leden van de vermoedelijke criminele organisatie gingen volgens het OM zeer professioneel en gedisciplineerd te werk. Dat het onderzoek langere tijd heeft geduurd, had ook daarmee te maken. Zo waren ze bijvoorbeeld in hun communicatie zeer terughoudend. Toch slaagden specialisten van de FIOD en de politie erin om meer te weten te komen over de vermoedelijke werkwijze. Om te beginnen is dat het resultaat van uitgebreid onderzoek, onder meer door financieel experts uit het onderzoeksteam. Ook dankzij resultaten uit onderzoek 26Lemont, waarbij de politie zicht kreeg op versleuteld berichtenverkeer tussen criminelen via Encrochat, werd extra bewijs gegenereerd. Ook de verdachten uit dit onderzoek maakten gebruik van deze dienst.

]]>
Gezamenlijke aanpak

De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit en ondermijning. Het versluieren van de criminele herkomst van opbrengsten van misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten. Dat is ongewenst. Het OM en alle andere betrokken diensten hebben sinds vorige jaar een nieuwe koers ingezet om het verstoren en afpakken van criminele geldstromen te verbreden. De gezamenlijke aanpak heeft echt resultaat gehad in dit onderzoek. Het verstoren van het bedrijfsproces van criminelen vraagt om financiële opsporingsinspanningen, om de criminele geldstromen in kaart te brengen en ook om strategisch te kunnen bepalen waar afgepakt dient te worden. De bedoeling van de aanpak is dat crimineel geld niet meer kan worden geherinvesteerd in criminaliteit en dat criminelen daar niet meer ongestoord van kunnen genieten.

]]>
Beperkingen

De verdachten zitten in beperkingen. Het onderzoek loopt nog en richt zich ook op andere verdachten. Nieuwe arrestaties zijn niet uitgesloten.

]]>
51.4228919 5.5571356
Geldrop - Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/27/09-waarschuwingsschot-gelost-bij-aanhouding.html Bij de aanhouding van een 57-jarige man uit Geldrop heeft de politie zondagmiddag rond 18.00 uur een waarschuwingsschot gelost. Mon, 27 Jul 2020 10:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/27/09-waarschuwingsschot-gelost-bij-aanhouding.html 2020-07-27T10:57:00Z De man was vermoedelijk onder invloed van alcohol en had zich eerder al agressief gedragen bij zijn woning. Zo zou hij spullen over de schutting hebben gegooid en bedreiging richting de buren hebben geuit. Daarop werd de politie gealarmeerd. De collega’s troffen de man aan voor de woning met twee messen in zijn handen.

]]>
Waarschuwingsschot

Op aanroepen van de collega’s weigerde hij de messen te laten vallen. Zijn agressie keerde zich vervolgens tegen hen. Daarop loste één collega een waarschuwingsschot in de lucht. Daarop liet de verdachte uiteindelijk zijn messen vallen en kon hij worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Niemand raakte gewond tijdens het incident.  

]]>
51.4228919 5.5571356
Geldrop - Verdachte aangehouden na achtervolging van gestolen auto https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/12/09-verdachte-aangehouden-na-achtervolging-van-gestolen-auto.html De politie hield zaterdagavond rond 20.15 uur een 27-jarige man uit Geldrop aan op de Wingerd. De man reed rond in een gestolen wagen. Sun, 12 Jul 2020 09:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/12/09-verdachte-aangehouden-na-achtervolging-van-gestolen-auto.html 2020-07-12T09:59:00Z Rond 20.00 uur kregen surveillerende agenten een melding dat in Geldrop een auto reed die als gestolen gesignaleerd stond. Toen de bestuurder van de gestolen auto de collega’s zag, ging hij er direct vandoor. Daarop ontstond een korte achtervolging door Geldrop, waarbij uiteindelijk drie politiewagens betrokken waren.

]]>
Achtervolging

De achtervolging leidde onder andere via de Dolik en de Munt en eindigde uiteindelijk op de Wingerd. Tijdens de achtervolging reed de verdachte onder andere met hoge snelheid over de stoep en een fietspad. Ook reed hij tot tweemaal toe in op een politiewagen. De eerste keer wisten de collega’s een aanrijding te voorkomen door de stoep op te sturen, maar op de Wingerd werd een dienstvoertuig geraakt. Door de aanrijding botste de politiewagen ook tegen twee geparkeerde wagens die ook beschadigd raakten.

]]>
Aanhouding

Direct na deze aanrijding stopte de verdachte de gestolen en inmiddels ook beschadigde auto en ging er te voet vandoor. Collega’s wisten hem echter te overmeesteren voordat hij een schutting over kon klimmen in een brandgang aan de Wingerd. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Tijdens de achtervolging raakte niemand gewond.

]]>
51.43218599999999 5.5603411