Alle berichten | Geldrop-Mierlo | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/geldrop-mierlo.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Geldrop-Mierlo nl Mon, 28 Sep 2020 03:20:43 GMT 2020-09-28T03:20:43Z nl Geldrop - Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/27/09-waarschuwingsschot-gelost-bij-aanhouding.html Bij de aanhouding van een 57-jarige man uit Geldrop heeft de politie zondagmiddag rond 18.00 uur een waarschuwingsschot gelost. nieuwsbericht Mon, 27 Jul 2020 10:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/27/09-waarschuwingsschot-gelost-bij-aanhouding.html 2020-07-27T10:57:00Z De man was vermoedelijk onder invloed van alcohol en had zich eerder al agressief gedragen bij zijn woning. Zo zou hij spullen over de schutting hebben gegooid en bedreiging richting de buren hebben geuit. Daarop werd de politie gealarmeerd. De collega’s troffen de man aan voor de woning met twee messen in zijn handen.

]]>
Op aanroepen van de collega’s weigerde hij de messen te laten vallen. Zijn agressie keerde zich vervolgens tegen hen. Daarop loste één collega een waarschuwingsschot in de lucht. Daarop liet de verdachte uiteindelijk zijn messen vallen en kon hij worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Niemand raakte gewond tijdens het incident.  

]]>
Politielogo op zijkant politieauto 51.4228919 5.5571356
Geldrop - Verdachte aangehouden na achtervolging van gestolen auto https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/12/09-verdachte-aangehouden-na-achtervolging-van-gestolen-auto.html De politie hield zaterdagavond rond 20.15 uur een 27-jarige man uit Geldrop aan op de Wingerd. De man reed rond in een gestolen wagen. nieuwsbericht Sun, 12 Jul 2020 09:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/12/09-verdachte-aangehouden-na-achtervolging-van-gestolen-auto.html 2020-07-12T09:59:00Z Rond 20.00 uur kregen surveillerende agenten een melding dat in Geldrop een auto reed die als gestolen gesignaleerd stond. Toen de bestuurder van de gestolen auto de collega’s zag, ging hij er direct vandoor. Daarop ontstond een korte achtervolging door Geldrop, waarbij uiteindelijk drie politiewagens betrokken waren.

]]>
De achtervolging leidde onder andere via de Dolik en de Munt en eindigde uiteindelijk op de Wingerd. Tijdens de achtervolging reed de verdachte onder andere met hoge snelheid over de stoep en een fietspad. Ook reed hij tot tweemaal toe in op een politiewagen. De eerste keer wisten de collega’s een aanrijding te voorkomen door de stoep op te sturen, maar op de Wingerd werd een dienstvoertuig geraakt. Door de aanrijding botste de politiewagen ook tegen twee geparkeerde wagens die ook beschadigd raakten.

]]>
Direct na deze aanrijding stopte de verdachte de gestolen en inmiddels ook beschadigde auto en ging er te voet vandoor. Collega’s wisten hem echter te overmeesteren voordat hij een schutting over kon klimmen in een brandgang aan de Wingerd. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Tijdens de achtervolging raakte niemand gewond.

]]>
Politielogo op zijkant politieauto 51.43218599999999 5.5603411
Geldrop - Arnhem - Aanhoudingen in Geldrop en Arnhem na ladingdiefstallen https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/12/11-aanhoudingen-geldrop-en-arnhem-na-ladingdiefstallen.html De politie heeft op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni in totaal drie mannen aangehouden die worden verdacht van ladingdiefstallen. Een 30-jarige Roemeen zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden in Geldrop, nadat hij uit een rijdende bestelbus sprong. Hij is vermoedelijk betrokken bij een ladingdiefstal eerder die nacht in Knegsel. Een andere man kon ontkomen. Drie mannen zijn op heterdaad betrapt bij het leeghalen van een oplegger van een vrachtwagen op de verzorgingsplaats de Slenk langs de A50 bij Arnhem. Een 26-jarige man uit Eindhoven en een 36-jarige Colombiaan zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden. De derde man wist te ontkomen. nieuwsbericht Fri, 12 Jun 2020 13:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/12/11-aanhoudingen-geldrop-en-arnhem-na-ladingdiefstallen.html 2020-06-12T13:16:00Z Agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kregen donderdagochtend een melding dat op verzorgingsplaats Oeienbosch langs de A67 in Knegsel ongeveer twintig zeilen van opleggers van vrachtwagens waren opgesneden. Uit een Poolse oplegger was van een grote partij dure metalen weggenomen. Getuigen hadden op de parkeerplaats rond drie uur ’s nachts een bestelbus met Duitse kentekenplaten gezien, die mogelijk met de ladingdiefstal had te maken. Deze getuigen hebben foto’s van de bestelbus gemaakt en het kenteken aan de politie doorgegeven.

]]>
Donderdagochtend rond 10.00 uur zagen surveillerende collega’s de bestelbus rijden op de A67 ter hoogte verzorgingsplaats de Meelakker bij Geldrop en gaven de bus een stopteken. Op dat moment rijdt de bestelbus de berm in en springen twee mannen uit de nog rijdende bus en zetten het op een rennen. De bestelbus komt tot stilstand in een greppel. De 30-jarige Roemeen zonder vaste woon- of verblijfplaats komt niet ver en wordt aangehouden, omdat hij zijn enkel heeft verstuikt . Naar de tweede verdachte is nog gezocht met de inzet van een speurhond, maar helaas niet aangetroffen. De bestelbus is in beslag genomen en wordt met de aangetroffen goederen verder onderzocht. De 30-jarige man is in verzekering gesteld en wordt vandaag getoetst door de rechter-commissaris. 

]]>
Afgelopen nacht zagen politiemedewerkers rond 2.40 uur tijdens een surveillance op de verzorgingsplaats De Slenk bij Arnhem een verdachte situatie. Ze zagen drie mannen met dozen met elektronica van een vrachtwagen met oplegger weglopen en deze dozen in hun voertuig leggen. Toen de agenten de mannen aanspraken, renden twee mannen weg en staken de snelweg A50 over. De man die bij de vrachtwagen stond, is meteen aangehouden. Eén van de twee vluchtende mannen is niet veel later aangehouden en overgebracht naar het bureau. De twee verdachten. de man uit Eindhoven en de Colombiaan zijn ingesloten voor verhoor op verdenking van ladingdiefstal. De 36-jarige Colombiaan stond gesignaleerd voor verplichte DNA-afname in verband met een eerder misdrijf.

]]>
Naast de oplegger waarvan het zeil was opengesneden, stond een grote hoeveelheid dozen op de grond. In het voertuig van de verdachten zijn rond de dertig dozen met elektronica aangetroffen. Deze zijn vermoedelijk uit de oplegger van de vrachtwagen afkomstig. Het voertuig van de verdachten was voorzien van vermoedelijk gestolen kentekenplaten van een voertuig dat bij een garage in Heteren stond. De kentekenplaten waren over de originele waren geplaatst. Het voertuig, de kentekenplaten en de dozen met elektronica zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

]]>
Transportcriminaliteit is een belangrijk onderwerp voor de politie. Samen met het Openbaar Ministerie en andere publieke- en private partijen (Verbond van Verzekeraars, evofenedex, TAPA, Transport en Logistiek Nederland en het Ministerie van Veiligheid & Justitie) spant zij zich in om alle vormen van transportcriminaliteit aan te pakken om te zorgen voor een integere transportsector.

]]>
man wordt geboeid afgevoerd 52.02708819999999 5.8681465
Mierlo - Gezocht - Dode vrouw chalet vakantiepark Mierlo https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2020/09-dode-vrouw-chalet-vakantiepark-mierlo/de-zaak.html [UPDATE: In een recreatiewoning op een vakantiepark in Mierlo werd op vrijdag 14 februari een 48-jarige vrouw uit Eindhoven dood gevonden. Gelet op de omstandigheden waaronder het slachtoffer werd aangetroffen, wordt op dit moment uitgegaan van een misdrijf. Wat is hier gebeurd?] In een recreatiewoning op een vakantiepark in Mierlo werd op vrijdag 14 februari een dode vrouw gevonden. De recherche startte een onderzoek naar de oorzaak van haar dood. Gelet op de omstandigheden waaronder het slachtoffer werd aangetroffen, wordt op dit moment uitgegaan van een misdrijf. dossier Wed, 26 Feb 2020 20:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2020/09-dode-vrouw-chalet-vakantiepark-mierlo/de-zaak.html 2020-02-26T20:00:00Z 51.4379992 5.592283 Mierlo - Onderzoek dode vrouw in recreatiewoning in volle gang https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/20/09-onderzoek-dode-vrouw-in-recreatiewoning-in-volle-gang.html In een recreatiewoning op een vakantiepark in Mierlo werd vrijdag 14 februari een dode vrouw gevonden. De recherche startte een onderzoek naar de oorzaak van haar dood. Een misdrijf kan op dit moment niet worden uitgesloten. nieuwsbericht Thu, 20 Feb 2020 09:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/20/09-onderzoek-dode-vrouw-in-recreatiewoning-in-volle-gang.html 2020-02-20T09:00:00Z Bij de politie kwam afgelopen vrijdagochtend de melding binnen dat een vrouw levenloos in een recreatiewoning aan de Patrijslaan was gevonden. Het 48-jarige slachtoffer uit Eindhoven verbleef daar als gast.

]]>
De forensische recherche zocht het afgelopen weekend uitvoerig naar sporen in en om de recreatiewoning. Ook werd op het park een buurtonderzoek verricht. We spraken met diverse mensen en bekeken of er bewakingscamera’s waren met beeldmateriaal dat het verdere onderzoek kan helpen. Op het lichaam van de vrouw is dinsdag 18 februari sectie gedaan. Dit alles leidt vooralsnog niet tot een antwoord op de vraag of er sprake is van een misdrijf, maar met dat scenario wordt wel rekening gehouden. 

]]>
In de loop van het onderzoek kreeg de recherche zicht op twee verdachten die in het bezit waren van spullen van het slachtoffer. Zij werden afgelopen weekend aangehouden en zitten nog vast. Op dit moment wordt hun rol verder onderzocht.

]]>
Heb jij iets gezien of gehoord dat ons kan helpen om het verhaal rondom de dood van deze vrouw helder te krijgen? Laat het ons weten. Bel 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Online tippen kan ook. Vul dan onderstaand tipformulier in.

]]>
Stockfoto politie 51.4379992 5.592282999999952
Geldrop - Beelden en getuigen gewapende overval gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/11/09-beelden-en-getuigen-gewapende-overval-gezocht.html Een bewoner van het Emopad in Geldrop werd afgelopen nacht het slachtoffer van een gewapende overval. Beeldmateriaal en tips die ons kunnen helpen om deze brute overval op te lossen, zijn welkom. Denk met ons mee! nieuwsbericht Tue, 11 Feb 2020 15:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/11/09-beelden-en-getuigen-gewapende-overval-gezocht.html 2020-02-11T15:37:00Z Drie gemaskerde mannen verrasten de bewoner van het Emopad dinsdag 11 februari rond 3.00 uur in zijn slaap. Het slachtoffer werd in zijn gezicht geslagen en onder bedreiging van een mes en een vuurwapen zouden de daders geld hebben geëist. De daders vluchtten met een geringe geldbuit en lieten het slachtoffer vastgebonden achter. De man raakte lichtgewond.

]]>
De drie daders hadden donkere ogen, waren in het zwart gekleed en droegen een bivakmuts. Heb jij iets gezien in de directe omgeving van het Emopad of ergens anders, dat met deze overval te maken kan hebben? Laat het ons weten. Woon je in de buurt en heb je bewakingsbeelden die nog niet met ons gedeeld zijn? Doe dat dan alsnog. Tippen kan via 0900-8844 of online via onderstaand tipformulier. Blijf je liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

 

]]>
51.4136608 5.553004099999953
Geldrop - Politie zoekt getuigen brand https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/9/politie-zoekt-getuigen-brand.html Donderdag 9 januari werd rond 2.00 uur een brand gemeld bij een tankstation aan de Eindhovenseweg. De politie vermoed dat er sprake is van brandstichting en is op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Thu, 09 Jan 2020 11:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/9/politie-zoekt-getuigen-brand.html 2020-01-09T11:26:00Z De brand is ontstaan bij een bestelauto die geparkeerd stond bij het tankstation. Op camerabeelden is te zien dat een man zich verdacht ophoudt bij de bestelauto en er daarna vandoor gaat. Even later brand de bestelauto. Bij de brand is niemand gewond geraakt, maar het had heel anders af kunnen lopen aangezien er boven het tankstation ook mensen wonen.

De politie doet buurtonderzoek, spreekt met getuigen en bekijkt camerabeelden. Heeft u iets verdachts gezien donderdag? Of heeft u informatie voor de politie die kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

]]>
51.42593730000001 5.537804100000017
Oost-Brabant - Veilig verloop van acties kris kras door heel Oost-Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/18/veilig-verloop-van-acties-kris-kras-door-heel-oost-brabant.html Voor de politie staat de veiligheid vandaag voorop bij de boerenprotesten. De actievoerders laten vandaag op verschillende plekken in onze eenheid hun stem horen. Wij staan met hen in contact en treden op als dat nodig is. nieuwsbericht Wed, 18 Dec 2019 18:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/18/veilig-verloop-van-acties-kris-kras-door-heel-oost-brabant.html 2019-12-18T18:23:00Z De acties van vandaag zijn niet aangekondigd en er is dan ook geen vergunning voor gegeven. Daarmee zijn ze een stuk minder voorspelbaar dan eerdere acties. Om die reden handhaven we nu actief en geven een boete als dat nodig is. In totaal 23 actievoerders kregen vandaag een bon omdat ze met hun tractor op de snelweg reden en een gevaarlijke situatie creëerden. Dat was op de A2 ter hoogte van Vught en de Hightechcampus in Eindhoven en op de A59 bij Rosmalen. Daarnaast werden nog twee bekeuringen uitgedeeld: één voor het blokkeren een kruising in Eindhoven en één voor het ongeoorloofd voeren van een blauw zwaailicht bij een wegrestaurant in Geldrop.

]]>
In andere gevallen probeerden we in overleg met de actievoerders de overlast zoveel mogelijk te beperken. Daarbij gaven wij duidelijk aan waar de grens lag. Dat lukte vandaag bijna altijd: zo werden actievoerders die het centrum van ’s-Hertogenbosch in wilden met hun tractoren tegen gehouden. Dat zou tot teveel overlast en gevaarlijke situaties leidden. De actievoerders namen hun eigen verantwoordelijkheid en werden uiteindelijk naar het voorplein van het Provinciehuis gestuurd.

Ook actievoerders die vanmiddag naar industrieterrein Ekkersrijt in Eindhoven wilden, konden met een goed gesprek op andere gedachten worden gebracht. Niet overal werden de actievoerders tegen gehouden: bij Bavaria in Lieshout en Jumbo in Veghel zorgden de acties nauwelijks voor overlast.

Eerder op de dag werd in Nuland een rotonde vrij gemaakt en ook op de Meubelboulevard in ’s-Hertogenbosch en het Stadhuisplein in Eindhoven waren we in gesprek met actievoerders.

In totaal deden we ruim 20 interventies kris kras door onze hele eenheid.

]]>
51.44164199999999 5.469722499999989
Geldrop - 47 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/18/47-kilo-illegaal-vuurwerk-in-beslag-genomen.html Dankzij een meld misdaad anoniem melding werd gisterenmiddag 47 kilo illegaal vuurwerk in een woning in beslag genomen. nieuwsbericht Wed, 18 Dec 2019 09:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/18/47-kilo-illegaal-vuurwerk-in-beslag-genomen.html 2019-12-18T09:05:00Z In de woning aan de Kruisboog troffen collega’s op zolder diverse dozen met o.a. cobra’s aan. De politie stelde een onderzoek in na het binnen krijgen van een anonieme tip. Na verhoor zal er een dossier tegen de bewoner worden opgemaakt en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Al het vuurwerk werd in beslag genomen en zal worden vernietigd.

]]>
Illegaal vuurwerk wordt niet gekeurd en getest. Er wordt dus niet gezocht naar ‘weigeraars’ en ‘blindgangers’. Dat is vuurwerk dat niet wil afgaan of dat niet goed of volgens de aanwijzingen afgaat. De lont brandt bijvoorbeeld te snel, zodat u niet op tijd kunt wegkomen. Vaak ook is illegaal vuurwerk te zwaar, bevat het te veel kruit. De zeer harde knal kan leiden tot blijvende gehoorbeschadiging en daarnaast kan de kracht van de explosie zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden of zelfs doden.

Zelfgemaakte vuurwerkbommen en illegaal vuurwerk zorgen voor 26% van al het ernstige vuurwerkletsel. En dat is het topje van de ijsberg, omdat vaak gegevens ontbreken van het soort vuurwerk dat het letsel heeft veroorzaakt.

Meer informatie over vuurwerk vind je terug op onze site: https://www.politie.nl/themas/vuurwerk.html

]]>
51.4219607 5.5441092999999455
Mierlo - Man aangehouden voor bekladden oorlogsgraven https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/14/09-man-aangehouden-voor-bekladden-oorlogsgraven.html De politie heeft zaterdagochtend 14 september rond 6.45 uur een 36-jarige man uit Mierlo aangehouden. De man wordt er van verdacht onder andere de graven en monumenten op het ‘Mierlo War Cemetery te hebben beklad. nieuwsbericht Sat, 14 Sep 2019 07:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/14/09-man-aangehouden-voor-bekladden-oorlogsgraven.html 2019-09-14T07:12:00Z Vrijdag 13 september werd er een onderzoek gestart nadat ontdekt werd dat er met verf graven en monumenten waren besmeurd. Uiteindelijk leidde dat onderzoek naar de verdachte. Hij is in zijn woning aangehouden. De man wordt vandaag gehoord en er wordt verder onderzoek gedaan.

]]>
Aanhouding verdachte handboeien daglicht close 51.43896629999999 5.620009600000003
Mierlo - Jeugdige overvaller meldt zich na publicatie beelden https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/22/09-jeugdige-overvaller-meldt-zich-na-publicatie-beelden.html Een nog maar net 15-jarige jongen uit Helmond gaf zichzelf donderdagavond bij de politie aan. Hij pleegde op woensdag 13 maart een overval, maar nadat we beelden van de overval online hadden gezet werd het hem kennelijk te heet onder de voeten. nieuwsbericht Fri, 22 Mar 2019 09:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/22/09-jeugdige-overvaller-meldt-zich-na-publicatie-beelden.html 2019-03-22T09:02:00Z Die woensdag overviel een jongeman met een mes een tankstation in Mierlo. Hij bedreigde een medewerker en ging er met de inhoud van de kassa vandoor. Wij publiceerden maandag 18 maart bewakingsbeelden van deze overval op onze website en verspreidden deze via diverse sociale mediakanalen. De beelden werden massaal bekeken en leidden in de afgelopen dagen tot veel reacties. Daarin werd vaak de naam van de verdachte genoemd. Zijn aanhouding stond al op stapel, maar voor het zover kwam koos de jongen eieren voor zijn geld en gaf hij zichzelf aan. Hij werd donderdagavond thuis in het bijzijn van zijn ouders opgepakt.

De jongen zit vast en wordt in de loop van vrijdag uitgebreid gehoord. Een speciale officier van justitie voor jeugdzaken beslist daarna wat er verder hem gaat gebeuren.

]]>
51.43896629999999 5.620009600000003
Mierlo - Getuigen gezocht van overval op tankstation https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/14/09-getuigen-gezocht-van-overval-op-tankstation.html De politie zoekt getuigen van een gewapende overval op een tankstation aan de Geldropseweg in Mierlo. nieuwsbericht Thu, 14 Mar 2019 14:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/14/09-getuigen-gezocht-van-overval-op-tankstation.html 2019-03-14T14:35:00Z Rond 22.25 uur kwam een man de benzinepomp binnen gelopen. Op dat moment was alleen een medewerker in de winkel aanwezig. De man bedreigde de medewerker bij binnenkomst direct met een mes en eiste dat deze de kassa zou openen. Nadat de medewerker dat gedaan had, deed de overvaller een greep in de kassa en ging er vervolgens weer vandoor. Er raakte niemand gewond.
De gealarmeerde politie is direct een onderzoek gestart in en rond het tankstation. In de omgeving werd uitgekeken naar de dader en ook wordt bekeken of er mogelijk bruikbare camerabeelden zijn. Ook is de politie nog op zoek naar bruikbare tips.

]]>
Man, blanke huidskleur, tussen de 1.85 en 1.90 meter lang. Hij droeg een zwarte muts en zwarte jas. Hij had een donkerkleurige sjaal voor het gezicht. Verder had hij nog een trainingsbroek en opvallende sneakers met een lichte zool aan. De man sprak Nederlands met een Brabants accent.

]]>
Weet u iets van deze overval of heeft u informatie die de politie mogelijk kan helpen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.

]]>
Politielogo op zijkant politieauto 51.44261379999999 5.608506900000066
Eindhoven, Geldrop - Snel succes met aanhoudingen na overvallen regio Eindhoven https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/22/09-snel-succes-met-aanhoudingen-na-overvallen-regio-eindhoven.html In een paar uur tijd werden donderdagavond drie winkels in Eindhoven en Geldrop overvallen door verschillende daders. Doortastend recherchewerk, snel handelen van agenten op straat en de hulp van alerte burgers leidden tot de aanhoudingen van drie verdachten. nieuwsbericht Fri, 22 Feb 2019 12:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/22/09-snel-succes-met-aanhoudingen-na-overvallen-regio-eindhoven.html 2019-02-22T12:18:00Z Wat opnieuw opvalt is de jeugdige leeftijd van de aangehouden verdachten. Het gaat om jongens van 13, 15 en 18 jaar oud, die in de regio woonachtig zijn. Maar ook het gemak waarmee onschuldige en vaak jonge medewerkers van winkels met wapens worden bedreigd, baart zorgen. “Helaas gebeuren er de laatste maanden veel overvallen in Eindhoven, waarbij standaard met wapens wordt gezwaaid”, zegt de chef van de recherche Danny Frijters. In veel gevallen zijn de daders nog maar tieners en dat is een zeer zorgelijke ontwikkeling.“ Hij vervolgd: “Zij lijken zich vaak niet te realiseren hoe enorm de impact op slachtoffers is. Maar we zitten er met ons overvallenteam bovenop en gelukkig kunnen we regelmatig, net als vandaag, successen melden.”

]]>
Een 18-jarige jongen uit Eindhoven werd aan het begin van de nacht door een arrestatieteam in zijn ouderlijke woning aangehouden. Hij wordt samen met een 15-jarige jongen uit Geldrop verantwoordelijk gehouden voor een overval op een filiaal van Aldi aan het Sint Jozefplein in Geldrop. Ook de jongste verdachte werd rond die tijd thuis opgepakt. Bij de overval, die donderdagavond rond acht uur gebeurde, bedreigden de daders het personeel met een mes en een vermoedelijk vuurwapen. Zij dwongen de medewerkers tot afgifte van geld, waarna ze er vandoor gingen. Wij begonnen meteen met een onderzoek, waarin onder andere getuigen werden gehoord en bewakingsbeelden werden bekeken. Dit onderzoek leidde snel naar een vermoeden van de identiteit van de overvallers. Na de aanhouding werden de woningen van de verdachten door ons doorzocht. Alles bij elkaar werden donderdagavond zo’n dertig politiemensen ingezet in het onderzoek, waarvan een deel speciaal in dienst geroepen werd. En met resultaat; de verdachten zitten vast en het overvallenteam van de recherche onderzoekt of zij mogelijk ook nog voor andere overvallen in aanmerking komen.

]]>
Donderdag aan het einde van de middag werd een kantoorboekhandel in Winkelcentrum Woensel overvallen. Een zeer jeugdige verdachte maakte de winkel geld afhandig nadat hij een medewerkster met een mes bedreigde. Kort na de overval werd in het Henri Dunantpark een 13-jarige jongen uit Eindhoven door een agent in burger opgepakt. Op basis van de goede bewakingsbeelden werd via Burgernet een signalement verspreid. Ook de politieheli vloog direct ter assistentie vanuit de lucht uit. Een getuige reageerde na de Burgernetmelding dat hij de vermoedelijke verdachte richting dat park had zien rennen. De politieman zag de jongen uit de bosjes komen en hield hem aan. De jongen werd op het bureau verhoord. Hij bekende de overval te hebben gepleegd. Gezien zijn leeftijd en omdat er verder geen gronden meer waren om hem langer vast te houden, besloot de officier van justitie om hem in afwachting van vervolging vrij te laten en over te dragen aan zijn ouders.

]]>
De dader van een tweede overval in Winkelcentrum Woensel, op een bloemenboetiek, is helaas nog wel voortvluchtig. Rond half negen bedreigde een vermoedelijk negroïde man een medewerkster met een vuurwapen en dwong haar geld af te geven. Hij ging er waarschijnlijk op een blauwe scooter vandoor. De man was donker gekleed en droeg een bivakmuts. Van hem ontbreekt nog elk spoor. Ook deze overval wordt door het Eindhovense overvallenteam onderzocht. We bekijken beschikbare bewakingsbeelden en hoorden betrokkenen en getuigen. Maar alle informatie die ons kan helpen deze zaak op te lossen is uiteraard welkom. Deel uw informatie via 0900-8844 of geef tips eventueel anoniem door via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

]]>
Stockfoto 51.46949919999999 5.475452700000005
Eindhoven, Geldrop, Cuijk, Bergen op Zoom - Uitzending Bureau Brabant maandag 4 februari 2019 https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/30/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-4-februari-2019.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 4 februari weer uw hulp bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals een overval in Eindhoven, een inbraak in Geldrop en diefstallen in Cuijk en Bergen op Zoom. nieuwsbericht Thu, 31 Jan 2019 10:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/30/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-4-februari-2019.html 2019-01-31T10:47:00Z Inbraak in een vrijstaande woning
Geldrop - Op 17 september 2018 tussen 19.35 uur en 19.45 uur werd er ingebroken in een vrijstaande woning aan de Haagdoorn in Geldrop. De bewoners waren op vakantie. ‘s-Avonds ging het alarm af en de uitwonende zoon des huizes zag dat er was ingebroken. Een van de slaapkamerramen was er in zijn geheel uitgehaald en lag in de tuin. De woning was deels doorzocht. Er werd contant geld en horloges gestolen. Na de inbraak renden ze via de achterzijde weg. Om in de tuin te komen moet je over een hek klimmen.

De daders staan op beeld en wij tonen u deze beelden. Maar we geven ook tips over hoe je het risico op een inbraak kunt verkleinen.

Diefstal van een handtas uit de personeelsgarderobe
Cuijk - Op zondag 5 augustus 2018 tussen 15 en 17 uur werd er een handtas met inhoud gestolen vanuit de personeelsgarderobe van supermarkt Jan Linders aan de Grotestraat in Cuijk. De personeelsgarderobe is vanuit de winkel te bereiken via een toegangsdeur met code. Van buiten is deze te bereiken via een personeelsingang. Toen een medewerkster die dag om 17 uur aan haar pauze begon, wilde ze haar handtas pakken die in de personeelsgarderobe stond. Ze ontdekte toen dat haar handtas was gestolen. Ze heeft haar pas meteen laten blokkeren, maar er was toen al mee gepind bij een andere supermarkt in Cuijk. Er waren sigaretten mee betaald

Op camerabeelden zien we de vermoedelijke dader, die er na enkele pogingen in slaagt via de personeelsingang binnen te komen. We zien hem er vandoor gaan met de tas van de medewerkster. Wie herkent deze dief?

Diefstal van een bankpas en frauduleus pinnen
Bergen op Zoom - Op 7 augustus 2018 rond 14.10 uur was een 71-jarige vrouw aan het winkelen bij winkelcentrum De Zeeland aan de Markiezaatsweg in Bergen op Zoom. Ze had daar eerst gepind bij een geldautomaat. Vervolgens heeft ze boodschappen gedaan bij een supermarkt Rond 14.50 uur kwam ze bij de kassa en zag dat haar tas open stond. Haar portemonnee was gestolen. Toen het slachtoffer de bank belde bleek er al met haar pas gepind te zijn. Dit gebeurde diezelfde dag om 14.40 uur bij een automaat aan de Sint Josephstraat. Op de beelden is een vrouw met een zonnebril te zien.

Wie herkent deze vrouw op de beelden?

Overval op een supermarkt
Eindhoven - Op vrijdag 16 november vorig jaar werd een PLUS filiaal aan de Woenselsestraat in Eindhoven overvallen door een vermomde man met een vuistvuurwapen. Omstreeks 19.40 uur kwam de overvaller binnen en liep naar de servicebalie. Onder bedreiging met een vuurwapen werd een medewerkster gedwongen om het geld uit de kassa in een tasje te doen. De dader had de tas bij zich. Hierna liep hij naar een kassa en dwong de kassière om ook geld in het tasje te doen. Hierna rende hij naar de uitgang. Hij liep daarbij nog tegen de elektronische deuren op. Hierna rende de dader weg en verdween uit het zicht.

De overval is vastgelegd op beveiligingsbeelden en wij willen natuurlijk weten wie de overvaller herkent.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.4625157 5.472612600000048
Eindhoven, Zevenbergen, Geldrop,Zundert - Uitzending Bureau Brabant maandag 21 januari 2019 https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/16/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-21-december-2019.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 21 januari 2019 weer uw hulp bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals overvallen in Zevenbergen en Geldrop en drugsdumpingen in een woonwijk in Eindhoven. nieuwsbericht Mon, 21 Jan 2019 16:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/16/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-21-december-2019.html 2019-01-21T16:43:00Z Overval op juwelier
Zevenbergen - Op donderdag 22 november om ongeveer 12.20 uur werd de juwelier aan de Nieuwe Kerkstraat  in Zevenbergen overvallen. Er kwamen twee mannen met bivakmutsen binnen, die de eigenaar en een medewerkster bedreigden met een vuurwapen. Een van de daders richtte het vuurwapen op de juwelier en zei dat hij geld en sieraden wilde. De tweede dader liep vervolgens naar de ruimte achter in de winkel, waar de medewerkster zich bevond en bedreigde haar met een vuurwapen. De eerste dader liep intussen naar de vitrines en sloeg met de kolf van zijn vuurwapen de vitrines stuk en haalde er spullen uit. Deze stopte hij in een tas. Intussen kwam een getuige binnen en kennelijk schrokken de overvallers hiervan en ze vertrokken. Ze renden weg in de richting van de Brugstraat. De juwelier achtervolgde hen te voet en zag dat de daders de Langenoordstraat en later de Kerkhofweg in renden. Op de Kerkhofweg verloor hij de daders uit het oog.

Wij tonen camerabeelden van de overval en willen natuurlijk weten wie deze mannen zijn. Verder willen we iedereen spreken die informatie heeft over deze overval of misschien nog iets heeft gezien op de mogelijk vluchtroute.

Poging overval op cafetaria
Geldrop - Op 4 december 2018 rond 22.15 uur kwam er een man rennend binnen bij een cafetaria aan de Hulst in Geldrop. De man droeg donkere kleding en een masker. De overvaller richtte een vuurwapen op het slachtoffer. Het slachtoffer schreeuwde naar de overvaller, waarop de overvaller zonder buit vertrok. In de omgeving van de cafetaria trof de politie in het struikgewas een masker en een (alarm) pistool aan. Volgens een getuige reed er een Opel Corsa hard weg, komende vanuit de richting van de cafetaria en gaande in de richting van de Eindhovenseweg. De inzittende(n) is/zijn mogelijk getuige geweest.

De dader is een man van ongeveer 20 jaar, 1.87-1.90 meter lang met een slank postuur. Hij droeg een  masker; zwart met een wit gebit erop. Hij was helemaal zwart gekleed en had een capuchon op zijn hoofd. Hij droeg ook zwarte handschoenen en donkere sportschoenen.

Er zijn helaas geen camerabeelden, maar er zijn wel foto’s van het masker en het wapen en deze tonen we in de uitzending.
Help ons mee de overvaller te vinden. Wie herkent de man van het opgegeven signalement, mogelijk in combinatie met het masker? Of wie herkent het getoonde wapen? En wie was er ten tijde van de overval in die omgeving van het cafetaria en heeft iets gezien? Wie heeft de Opel Corsa gezien en als je zelf de bestuurder was meld je dan!

Diefstal portemonnee
Zundert - Op 28 mei om ongeveer 11.30 uur deed een 76-jarige vrouw boodschappen bij AH aan de Molenstraat in Zundert. Ze had haar portemonnee in haar boodschappentas gedaan die in het winkelwagentje stond. Toen ze af wilde rekenen merkte ze dat haar portemonnee was gestolen. Ze had hier niets van gemerkt. Op de camerabeelden is te zien dat er twee mannen bij de vrouw stonden. Een van hen pakte de portemonnee uit de tas.

Wie herkent de mannen op de getoonde beelden?

Dumpen afval synthetische drugs
Eindhoven - Op zaterdagavond 6 oktober en zondagochtend 7 oktober werden op de Offenbachlaan in Eindhoven twee Mercedes Sprinter bestelwagens aangetroffen die waren gebruikt bij het dumpen van synthetisch drugsafval. Vanuit de ene lekte drugsafval en de andere brandde uit. De politie onderzoekt de incidenten. Uit onderzoek bleek dat de beide Sprinters tussen 2 en 5 oktober in Urk zijn geweest. Op camerabeelden die zijn opgenomen in Urk zijn meerdere personen bij de Sprinters te zien. Een van de mannen droeg een opvallend rood/roze jas.

Wie herkent een of meerdere personen/gebruikers/inzittenden van de Mercedes bestelwagens? Wie kan meer vertellen over de incidenten met grote gevaarzetting op de Offenbachlaan in Eindhoven? Wie herkent het merk of type van de rood/roze jas of weet wie een soortgelijk jas gebruikt?

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.44164199999999 5.469722499999989
Geldrop-Venlo - Grondstoffen voor productie synthetische drugs in beslag genomen https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/18/11-grondstoffen-voor-productie-synthetische-drugs-in-beslag-genomen.html De politie ontdekte donderdag 17 januari bij een vrachtvervoercontrole op de A67 bij Geldrop een bestelbus met achttien vaten met precursoren; een grondstof die wordt gebruikt voor de productie van synthetische drugs. De 35-jarige bestuurder uit Erp is aangehouden. nieuwsbericht Fri, 18 Jan 2019 09:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/18/11-grondstoffen-voor-productie-synthetische-drugs-in-beslag-genomen.html 2019-01-18T09:58:00Z Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid en het landelijk team Transport en Milieucontrole (TMC) controleerden de lading van een bestelbus. De lading betrof een pallet met blauwe 25-liter vaten. Het bleek te gaan om achttien vaten met precursoren. De vaten zijn in beslag genomen. Na verklaring van verdachte zijn in een pand in Venlo ook nog 54 vaten met precursoren aangetroffen en in beslag genomen.

 

In samenwerking met de eenheid Limburg is een onderzoek naar de herkomst en bestemming van de precursoren gestart.

]]>
precusoren in bestelbus 51.4073924 5.564084999999977
Geldrop - Overvaller AH filiaal opgepakt na herkenning bewakinsgbeelden https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/15/09-overvaller-ah-filiaal-opgepakt-na-herkenning-bewakinsgbeelden.html Op 10 december overviel een gewapende man een filiaal van Albert Heijn in Geldrop. Snel daarna verspreidden wij bewakingsbeelden waarop hij duidelijk te zien was. De man werd herkend en vandaag hielden we hem aan. nieuwsbericht Sat, 15 Dec 2018 12:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/15/09-overvaller-ah-filiaal-opgepakt-na-herkenning-bewakinsgbeelden.html 2018-12-15T12:08:00Z De verdachte is een 36-jarige man uit Eindhoven. Hij werd vanmorgen door de recherche opgepakt nadat hij door getuigen op de verspreide bewakinsgbeelden werd herkend. 

De overvaller kwam op 10 december 2018 rond 17:00 uur voor de eerste keer de AH binnen en koopt iets kleins wat hij cash afrekent bij de kassière. Even later rond 19:50 uur komt dezelfde man weer binnen en bij dezelfde kassière eist hij nu geld. Ze schrikt enorm en drukt per ongeluk op de verkeerde knop zodat de kassa niet open gaat. De man wordt kwaad en roept: "Ik wil nu geld, anders blaas ik je kop eraf." Het lukt de kassière niet en ze is helemaal in paniek. Ze roept of iemand haar wil helpen, maar daar wil de man niets van weten. Dan loopt hij naar de servicebalie en daar krijgt hij van de medewerkster wel geld uit de kassalade. Maar het is niet genoeg, hij wil meer. Hij zegt dat hij een pistool heeft, maar laat dit niet zien. Als blijkt dat er echt niet meer geld in de kassa zit, vertrekt hij uit de winkel. De medewerkers blijven allen geschrokken achter. 

Zo'n overval heeft natuurlijk een enorme impact op medewerkers van een winkel. Ze hebben daar soms nog vele jaren last van. Een mooi resultaat dat we dankzij onze tipgevers zo snel succes hebben in dit onderzoek. De man zit voorlopig vast en de recherche gaat met hem in verhoor. 

]]>
In de boeien, aangehouden 51.4228919 5.557135600000038
Geldrop - Man opgepakt na gewapende overvalpoging https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/5/09-man-opgepakt-na-gewapende-overvalpoging.html De politie hield dinsdagavond 4 december in Geldrop een Eindhovenaar aan na een overvalpoging op een cafetaria daar. nieuwsbericht Wed, 05 Dec 2018 13:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/5/09-man-opgepakt-na-gewapende-overvalpoging.html 2018-12-05T13:34:00Z Rond 22.15 uur zou een gemaskerde man de horecagelegenheid aan de Geldropse Hulst binnen zijn gerend. Het personeel werd bedreigd met een vuurwapen of iets dat daarop leek. De dader kreeg meteen weerwoord van het personeel, waarop hij zonder buit weer de zaak uitrende. De politie werd gewaarschuwd en aan de hand van het signalement van de dader gingen agenten op zoek naar hem. In de omgeving van het cafetaria werd dinsdagavond rond 23.20 uur verdachte aangehouden. Het gaat om een 25-jarige Eindhovenaar. Hij zit vast voor verder onderzoek. 

]]>
Arrestantenverzorger kijkt in cel 51.4279332 5.545239000000038
Geldrop - Getuigen gewapende overval gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/27/09-getuigen-gewapende-overval-gezocht.html De politie onderzoekt een overval op een speelhal aan de Achter de Kerk in Geldrop en is op zoek naar getuigen en camerabeelden. nieuwsbericht Tue, 27 Nov 2018 14:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/27/09-getuigen-gewapende-overval-gezocht.html 2018-11-27T14:53:00Z De overval vond maandagavond 26 november rond 21.40 uur plaats. Een onbekende man kwam de speelhal binnen en eiste geld. Hij dreigde met een vuurwapen of iets dat daarop leek. Niemand raakte gewond. Er waren op dat moment meerdere klanten aanwezig waarmee we in gesprek zijn. Vervolgens vluchtte hij met een geldbuit in de richting van de Heuvel, daarna vermoedelijk linksaf richting Jan van Geldropstraat en dan naar de Hofstraat. Op de kruising van de Hofstraat en de Jan van Geldropstraat is een deel van de geldbuit teruggevonden in de buurt van een stapel oud papier. Het lijkt erop dat de dader voor de overval dezelfde route heeft gelopen en op de eerdergenoemde kruising van de stapel oud papier een doos mee heeft genomen.

Signalement
De dader droeg een donkergrijze jas en had een capuchon op. Hij had een lichtgrijze werkbroek aan en donkerkleurige sneakers.

Vragen
Heeft iemand iets opvallends gezien bij de stapel oud papier op maandagavond 26 november kort voor of na de overval? Herkent iemand de dader aan de hand van het signalement? Woon je op de omschreven vluchtroute en heb je camerabeelden die ons kunnen helpen of anderszins beeldmateriaal dat nuttig kan zijn? Neem contact met de politie op. Bel 0900-8844 of vul onderstaand tipformulier in.

]]>
Afzetlint gebruikt bij een afzetting van een PD 51.4229812 5.558072300000049
Mierlo - Tientallen kilo's mortierbommen gevonden https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/10/09-tientallen-kilos-mortierbommen-gevonden.html Na een tip vonden onze collega’s vrijdagmiddag in een woning in Mierlo enkele dozen met totaal een kleine 55 kilo aan zeer zwaar illegaal vuurwerk. Levensgevaarlijk! nieuwsbericht Sat, 10 Nov 2018 10:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/10/09-tientallen-kilos-mortierbommen-gevonden.html 2018-11-10T10:53:00Z Op de slaapkamer van de 23-jarige,  inwonende zoon des huizes troffen we drie dozen aan, die gevuld waren met zogenaamde mortierbommen. Illegaal en levensgevaarlijk vuurwerk van de zwaarste soort, dat heel veel ellende teweeg kan brengen. Het werd door een speciaal transportbedrijf afgevoerd ten behoeve van nader onderzoek. De vader van de verdachte gaf te kennen dat hij niet wist dat zijn zoon z’n slaapkamer als vuurwerkopslag gebruikte. De zoon was niet aanwezig en hij wordt op een later moment op het politiebureau verhoord.

]]>
Een situatie als deze is natuurlijk heel erg gevaarlijk voor de omgeving. Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als het spul tot ontploffing komt. Meld het daarom voor uw eigen veiligheid als u een vermoeden heeft dat er in uw omgeving illegaal vuurwerk wordt opgeslagen of verhandeld. Tippen kan natuurlijk via het bekende nummer van de politie 0900-8844, maar als u liever uw naam niet zegt belt u met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. 

Heel veel informatie over de regels met betrekking tot vuurwerk vind je op de speciale themapagina op onze website.

]]>
51.43896629999999 5.620009600000003