Alle berichten | Geldrop-Mierlo | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/geldrop-mierlo.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Geldrop-Mierlo nl Sun, 25 Feb 2018 23:48:01 GMT 2018-02-25T23:48:01Z nl Geldrop, Helmond, Deurne, Liessel - Groepering hennepcriminelen aangepakt https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/19/09-groepering-hennepcriminelen-aangepakt.html Maandagochtend hield de politie, tijdens een gezamenlijke actie met de Belastingdienst, in verschillende gemeenten in de regio Geldrop zes mannen, in de leeftijd van 26 tot 51 jaar oud, in hun woningen aan. Ze worden verdacht van hennepteelt- en handel, witwassen en het lidmaatschap van een criminele organisatie. nieuwsbericht Mon, 19 Feb 2018 15:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/19/09-groepering-hennepcriminelen-aangepakt.html 2018-02-19T15:05:00Z Al geruime tijd hadden de gezamenlijke overheidspartners de mannen op het oog wegens een vermoeden van hennepteelt- en handel en crimineel verkregen vermogen. In een eerder stadium van het onderzoek werden al hennepkwekerijen geruimd waar leden van deze groepering waarschijnlijk bij betrokken waren.

]]>
Politie en Belastingdienst deden vandaag onderzoek in de woningen van de verdachten in Geldrop, Helmond, Deurne en Liessel. Daarnaast werd onderzoek gedaan in een woning in Venlo waarvan de bewoner mogelijk gelieerd is aan deze groepering. We namen een grote hoeveelheid administratie en gegevensdragers in beslag wat nader door de financiële recherche en de Belastingdienst bestudeerd moet worden. Bij twee woningen was sprake van diefstal van stroom. Een medewerker van Enexis demonteerde de stroommeters en nam ze mee.

Verder werden er door de politie acht loodsen en opslagplaatsen, alsmede een sportschool doorzocht verspreid over Geldrop, Helmond, Eindhoven, Asten, Deurne, Aarle-Rixtel, Aalst in Gelderland en Venlo in Limburg. Ook de Belastingdienst deed op deze locaties onderzoek. We vonden een grote hoeveelheid materialen die gebruikt worden bij de teelt van hennep, zoals plantenbakken, lampen, voedingsstoffen, schakelborden en ventilatoren.

]]>
Het vermoeden bestaat dat de leden van deze groepering waarschijnlijk heel veel geld, waarschijnlijk meer dan een miljoen euro, hebben verdiend met de kweek van en handel in hennep. Daarom namen we onder andere een groot aantal voertuigen in beslag omdat deze mogelijk met crimineel verkregen vermogen zijn gefinancierd. Het gaat om vrachtwagens, een paardenwagen, meerdere personenauto’s, busjes, aanhangwagens, een jetski en motoren. In totaal 30 voertuigen.

]]>
Een van de verdachten, een 48-jarige inwoner van Geldrop, heeft diverse bedrijven en onroerende goederen op naam. Op totaal tien panden werd beslag gelegd. Onderzoek zal moeten uitwijzen of er mogelijk verwevenheid is van crimineel vermogen in deze bedrijven.

]]>
De zes aangehouden mannen zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze voor nader onderzoek worden vastgehouden. De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. Het onderzoek gaat onverminderd door en richt zich nu verder onder andere op de wijze waarop de mannen hun inkomsten hebben verworven.

]]>
De teelt van en handel in drugs en het witwassen van geld scharen we onder ondermijnende criminaliteit. Politie, OM, Belastingdienst en gemeenten pakken in Brabant en Zeeland samen deze vorm van criminaliteit aan. Een van de grote gevaren voor de samenleving is de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit noemen we ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet uit te voeren zijn zonder gebruik te maken van legale diensten vanuit de bovenwereld zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting.

Doordat de samenwerkende overheidsdiensten informatie samenbrengen kunnen deze adequaat worden aangepakt, zowel via de strafrechtelijke, fiscale en bestuurlijk weg. Illegaal of crimineel verkregen vermogen wordt door criminelen vaak geïnvesteerd in luxe goederen en legale branches. De overheid treedt hier tegen op en staat voor een veilige en eerlijke leefomgeving voor iedereen.

]]>
51.4228919 5.557135600000038
Geldrop, Helmond, Deurne, Liessel - Politieactie tegen hennepcriminelen gestart https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/19/09-politieactie-tegen-hennepcriminelen-gestart.html Politie, Openbaar Ministerie en Belastingdienst zijn sinds de vroege ochtend in de regio Geldrop en Helmond bezig met een actie tegen een groepering hennepcriminelen. Inmiddels zijn zes verdachten in de leeftijd van 26 tot 51 jaar oud aangehouden die worden verdacht van hennepteelt en –handel en witwassen. nieuwsbericht Mon, 19 Feb 2018 05:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/19/09-politieactie-tegen-hennepcriminelen-gestart.html 2018-02-19T05:30:00Z De zes verdachten werden direct aan het begin van de actie rond 05.00 uur opgepakt. We doen onderzoek in een groot aantal panden, waaronder de woningen van verdachten. Deze onderzoeken gaan waarschijnlijk een groot deel van de dag in beslag nemen. Houd Twitter (@politieob) en Facebook van de politie Oost-Brabant in de gaten voor meer info.
 

]]>
Agent heeft hennepplant in handen 51.4228919 5.557135600000038
Geldrop - Automobilist met bijna 7 kilo henneptoppen opgepakt https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/11/09-automobilist-met-bijna-7-kilo-henneptoppen-opgepakt.html Een Duitse automobilist liep zaterdagmiddag 10 februari in Geldrop tegen de lamp toen hij betrapt werd met henneptoppen in zijn auto. De man zit vast voor verder onderzoek. nieuwsbericht Sun, 11 Feb 2018 08:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/11/09-automobilist-met-bijna-7-kilo-henneptoppen-opgepakt.html 2018-02-11T08:00:00Z We controleerden de 49-jarige automobilist uit Berlijn op de Barrier in Geldrop zaterdagmiddag rond 13.45 uur. Bij het openen van de kofferbak zagen we een grote big shopper staan en een koffer. Toen we deze openden bleken hier henneptoppen in te zitten. Het gaat in totaal om bijna 7 kilo. De hennep is in beslag genomen en de verdachte zit vast voor verder onderzoek. 

]]>
Agent heeft hennepplant in handen 51.40749229999999 5.5592894000000115
Geldrop - Flinke vangst tijdens grote drugsactie https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/31/09-flinke-vangst-tijdens-grote-drugsactie.html In de vroege ochtend van woensdag 31 januari hielden we vier mannen uit Geldrop en een inwoner van Venlo aan. Het vijftal wordt verdacht van de handel in chemicaliën en verdovende middelen. Tijdens de doorzoekingen op uiteindelijk vijftien locaties troffen we ruim tienduizend liter chemicaliën aan en diverse grote geldbedragen met een totaalwaarde van bijna 90.000 euro. nieuwsbericht Wed, 31 Jan 2018 18:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/31/09-flinke-vangst-tijdens-grote-drugsactie.html 2018-01-31T18:24:00Z We vielen woensdagochtend om 6.00 uur gelijktijdig op dertien locaties binnen. Deze locaties varieerden van woningen en winkels tot loodsen. Naast de negen locaties in het Brabantse Geldrop, Someren en Helmond werden ook invallen gedaan in andere delen van het land, waaronder Venlo, Venray, Nieuw-Bergen en Velddriel. Later op de dag kwam daar nog een inval in een loods in Nieuwegein bij en een doorzoeking van een loods in Someren. Daarmee kwam het aantal locaties op vijftien. De Geldropse verdachten van 57, 52, 41 en 28 jaar werden aangehouden in de Fleskensstraat en de Ter Borghstraat. De vijfde verdachte, een 27-jarige Venlonaar werd eveneens in zijn woonplaats opgepakt. Het vijftal zit vast en zit op volledige beperkingen.

]]>
Sinds vorig jaar loopt een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie naar de 52-jarige hoofdverdachte. Dit in verband met het vermoeden dat hij zich samen met de andere verdachten bezig houdt met de handel in chemicaliën voor de productie van verdovende middelen en de handel in drugs. De 52-jarige man wordt ook verdacht van witwassen van crimineel verkregen vermogen.

]]>
Alle vijftien invallocaties zijn uitgebreid doorzocht. In een loods aan de Flammert in Nieuw Bergen vonden we 360 vaten met chemicaliën waaronder zout- en mierenzuur. Ook in Velddriel op de Tweede Geerden stuitten we in een loods op een partij chemicaliën. Hier ging het om ruim 70 vaten met eveneens zout- en mierenzuur. In dit pand troffen we ook de restanten van een hennepkwekerij aan en twintig pallets met attributen voor de productie van hennep. Dan nog een opvallende vondst in een loods in Nieuwegein waar drie geldmachines en vier vacuümmachines in beslag zijn genomen. Verder werd in een woning aan de Fleskensstraat in Geldrop nog een vuurwapen gevonden. In de Venlose woning waren een paar honderd gram hasj en een kleine hoeveelheid cocaïne aanwezig en in de woning in Venray werden resten van amfetamine en een vat methanol gevonden.

]]>
We verdenken de verdachten ervan dat zij de chemicaliën verhandelden voor de productie van synthetische drugs. Denk hierbij aan onder meer XTC, speed en amfetamine. Ruim de helft van de inbeslaggenomen chemicaliën bestaat uit mierenzuur. We hebben berekend dat hiermee ruim 21.000 kilo amfetamine geproduceerd kan worden met een gemiddelde waarde van 500 euro per kilo. In dit geval dus ruim tien miljoen euro.

]]>
In verband met het mogelijk verkregen crimineel geld uit de handel in chemicaliën en verdovende middelen en het witwassen van crimineel geld, zijn in Geldrop zes voertuigen afgepakt. Tijdens de doorzoekingen van de woningen in Geldrop en Venlo troffen we grote geldbedragen aan. In totaal namen we bijna 90.000 euro aan contanten in beslag.

]]>
De handel in chemicaliën en verdovende middelen en het witwassen van crimineel geld zijn typerende voorbeelden van ondermijnende criminaliteit die wij een halt toe willen roepen. Eén van de grote gevaren is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om Illegale activiteiten die niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale voorzieningen uit de bovenwereld zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en bijvoorbeeld huisvesting. Dat tolereren we niet. Iedere burger en onderneming moet zich aan wetten, regels en verplichtingen houden. “De omvang van de georganiseerde ondermijnende criminaliteit in onze regio geeft reden tot grote zorgen. Aan de buitenkant lijken veel criminaliteitscijfers te dalen, maar tegelijkertijd maken we ons ernstige zorgen over de parallelle samenleving die is ontstaan. Zogenaamd onaantastbare personen of criminele families denken hier de dienst uit te maken. Ondermijnende criminaliteit vraagt om een intensieve aanpak”, liet politiechef Frans Heeres vorig jaar reeds weten. Meer informatie over ondermijning vind je op www.politie.nl

]]>
Resultaten drugsactie 51.4228919 5.557135600000038
Oost-Brabant - Diverse invallen in drugsonderzoek https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/31/09-oost-brabant-diverse-invallen-in-drugsonderzoek.html In verband met een onderzoek naar de handel in chemicaliën en verdovende middelen vielen wij woensdagochtend 31 januari op een tiental locaties in Oost-Brabant, Limburg en Gelderland binnen. Wij hielden vijf verdachten aan. nieuwsbericht Wed, 31 Jan 2018 05:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/31/09-oost-brabant-diverse-invallen-in-drugsonderzoek.html 2018-01-31T05:00:00Z De invallen vonden rond 6.00 uur plaats in onder meer woningen en loodsen in Geldrop, Helmond, Someren, Venlo, Venray, Nieuw Bergen en Velddriel. De vijf verdachten werden meteen bij de start van de actie aangehouden. Het gaat om vier mannen uit Geldrop van 57, 52, 41, en 28 jaar en een 27-jarige man uit Venlo. De aanhoudingen van de 52-jarige hoofdverdachte en de aanhouding van de 27-jarige verdachte in Venlo werden door een arrestatieteam gedaan. Het AT werd ingezet vanwege informatie dat de verdachten mogelijk vuurwapengevaarlijk zouden zijn. Het vijftal zit vast voor verder onderzoek en zit op volledige beperkingen.

]]>
Na de aanhoudingen zijn we gestart met de doorzoekingen. Naar verwachting gaan deze een groot deel van de dag in beslag nemen.

]]>
Volg de liveblog op onze facebookpagina Politie Oost-Brabant (@politieob) voor meer informatie over onze actiedag.

]]>
Twee leden van arrestatieteam 51.4228919 5.557135600000038
Geldrop - Aandacht voor dood Geldropse in Moord of Zelfmoord https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/11/09-aandacht-voor-dood-geldropse-in-moord-of-zelfmoord.html Donderdagavond werd in het tv-programma Moord of Zelfmoord van SBS6 aandacht besteed aan de dood van de 25-jarige Jessica van Room. In 2005 kwam zij om het leven na een val vanaf het balkon van haar flatwoning in Geldrop. nieuwsbericht Thu, 11 Jan 2018 20:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/11/09-aandacht-voor-dood-geldropse-in-moord-of-zelfmoord.html 2018-01-11T20:38:00Z De trieste dood van Jessica van Room is door de politie uitgebreid onderzocht. Op geen enkele wijze is gebleken dat er sprake is geweest van de betrokkenheid van anderen bij haar dood. Het cold case-team van de politie Oost-Brabant heeft de zaak vorig jaar opnieuw tegen het licht gehouden: “Ook wij hebben de zaak uitgebreid bekeken en hebben geen enkele aanwijzing gevonden voor een misdrijf. Een zelfdoding is niet uitgesloten, maar ook daar zijn in het onderzoek geen concrete aanwijzingen voor gevonden. Het is dus heel goed mogelijk dat de dood van Jessica een ongeluk is geweest”, zo laat het cold case-team weten.

]]>
Het tv-programma van Kees van der Spek deed ook onderzoek naar de achtergronden van haar dood en kwam met enkele conclusies. In juli 2017 zijn wij door Moord of Zelfmoord benaderd met de vraag of wij op deze conclusies wilden reageren. Onze reactie is niet volledig meegenomen in de uitzending en daarom zetten wij de belangrijkste delen van onze reactie hieronder op een rijtje:

  1. Op de foto’s is inderdaad te zien dat het kleed waar Jessica op lag strak getrokken was. Daar is een duidelijke verklaring voor. Toen de eerste hulpverleners ter plaatse kwamen bleek dat vanaf de flat door meerdere mensen belangstelling werd getoond. Uit piëteit is besloten het kleed waar Jessica deels op lag gedeeltelijk over haar gezicht te leggen. Het kleed is kort daarna weer teruggelegd en pas daarna heeft er een fotografische vastlegging van de situatie plaatsgevonden door specialisten van de technische recherche. Het is dus niet mogelijk om op basis van de gemaakte foto’s goede conclusies te trekken.
  2. Uit zowel het voorlopige als het definitieve sectierapport blijkt dat niet uit te sluiten is dat Jessica, bewust of onbewust, na haar val nog bewogen heeft. Het is daarnaast aannemelijk dat als gevolg van de enorme klap die gemaakt is nog verplaatsing heeft plaatsgevonden nadat Jessica de grond raakte. Dit heeft onder meer te maken met de hoogte van de val.
  3. Op geen enkele manier hebben wij in het onderzoek de aanwezigheid van anderen in de woning van Jessica kunnen vaststellen. Uit het buurtonderzoek is hier niets van gebleken en ook zijn er in de woning geen sporen van anderen aangetroffen.
  4. Bij het lichaam van Jessica werd een glas aangetroffen, net als in haar woning. Er is op die glazen sporenonderzoek verricht. Uit dat onderzoek is alleen het DNA van Jessica naar voren gekomen en geen sporen van andere personen.
  5. In onze ogen is het zeker niet onmogelijk dat Jessica op de railing is geklommen en bijvoorbeeld haar evenwicht verloren is. In het lichaam van Jessica werd een aanzienlijke hoeveelheid alcohol aangetroffen en daarnaast was de railing, ook voor iemand met de lengte van Jessica, zonder veel moeite te beklimmen.
  6. In het onderzoek wordt gesproken over contacten en mogelijke problemen van Jessica. Daar zijn wij in het onderzoek ook op gestuit. Wij hebben daar uitvoerig naar gekeken, maar op geen enkele manier kunnen wij deze contacten of problemen in verband brengen met de dood van Jessica.
  7. Er wordt gesproken over ouder letsel aan de hals van Jessica. Het is niet vastgesteld dat dit letsel op welke manier dan ook in verband staat met haar haar dood.
]]>
Onze conclusies hebben wij gedeeld met de nabestaanden van Jessica: “Wij begrijpen heel goed dat zij niets liever willen dan zekerheid over wat er precies is gebeurd. Wij hebben geen enkele aanwijzing gevonden voor een misdrijf. Een zelfdoding is niet uitgesloten, maar ook daar zijn in het onderzoek geen concrete aanwijzingen voor gevonden. Het is dus heel goed mogelijk dat de dood van Jessica een ongeluk is geweest”, zo laat het onderzoeksteam weten.

]]>
Detailopname surveillancewagen 51.4228919 5.557135600000038
Geldrop - Flinke vuurwerkvangst na anonieme tip https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/20/09-flinke-vuurwerkvangst-na-anonieme-tip.html Met dank aan een tip via Meld Misdaad Anoniem (M.) hebben wij vanmorgen in Geldrop een flinke vuurwerkvangst gedaan. In een schuur achter een woning in de Braakhuizen-Zuid werd voor ruim 170 kilo aan zeer zwaar vuurwerk gevonden: “Een levensgevaarlijke situatie”, zeggen experts van de politie. nieuwsbericht Wed, 20 Dec 2017 12:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/20/09-flinke-vuurwerkvangst-na-anonieme-tip.html 2017-12-20T12:28:00Z Eind vorige week werd bij Meld Misdaad Anoniem een tip doorgegeven dat er vanuit de woning in zwaar illegaal vuurwerk gehandeld zou worden. Die tip werd nader onderzocht en dat leidde woensdag tot een bezoek aan de woning. In de schuur achter het huis werden enorme hoeveelheden vuurwerk gevonden. Het gaat onder meer om zo’n 300 Cobra’s, die een vernietigende explosiekracht hebben. Daarnaast werden nog zo’n 12 Chinese rollen aangetroffen.

]]>
Ad Nieuwdorp is binnen de politie vuurwerkexpert en benadrukt de levensgevaarlijke situatie van zo’n hoeveelheid zwaar, illegaal vuurwerk: “Het gaat hier om extreme hoeveelheden. Wanneer er brand zou ontstaan in zo’n schuur midden in een woonwijk dan zijn de gevolgen niet te overzien. Sterker nog: je krijgt dan een massa-explosie en dat levert enorme schade op in de directe omgeving. Gelukkig is dat niet gebeurd”, zo stelt Nieuwdorp.

]]>
M. krijgt jaarlijks honderden meldingen over de opslag en handel van illegaal vuurwerk. Dankzij deze tips worden duizenden kilo’s illegaal vuurwerk opgespoord. In veel gevallen ligt zwaar vuurwerk gewoon opgeslagen bij mensen thuis. Dat zorgt voor levensgevaarlijke situaties voor de omgeving, zoals vandaag weer bleek in Geldrop. In 2016 kwamen bij de politie Oost-Brabant zo’n twintig tips over illegaal vuurwerk binnen via Meld Misdaad Anoniem. Bij M. meld je over opslag, handel en transport van illegaal vuurwerk, vernielingen en vuurwerkbommenmakers. Dat kan online of telefonisch via 0800-7000.

]]>
Voor de handel in illegaal vuurwerk worden door het Openbaar Ministerie zware straffen geëist. Afhankelijk van de zwaarte van de overtreding variërend van een fikse boete tot een gevangenisstraf. Wij zijn een onderzoek begonnen naar de bewoners van het huis en bekijken wie er precies verantwoordelijk is voor de gevaarlijke opslag. Een beveiligingsbedrijf wordt ingeschakeld in afwachting van de transporteur, dat het vuurwerk naar een speciale opslagplaats brengt. De kosten hiervan proberen we later te verhalen op de verdachte(n). Er is nog niemand aangehouden.

]]>
51.4228919 5.557135600000038
Geldrop - Gezocht - Overval op een cafetaria https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/09-overval-op-een-cafetaria.html Op woensdagavond 8 november wordt een snackbar aan de Beneden Beekloop in Geldrop overvallen. verdachte Mon, 04 Dec 2017 20:25:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/09-overval-op-een-cafetaria.html 2017-12-04T20:25:00Z Twee jongens komen de snackbar binnen, zwaaien met grote vleesmessen en bedreigen de eigenaresse en haar zoon. De eigenaresse en haar zoon geven echter niet toe, waarop de daders weer vertrekken. De zoon volgt ze nog naar buiten, maar kan ze niet bijhouden. Een getuige die langs fietst zet ook nog de achtervolging in, maar raakt ze verderop in het dorp kwijt.  Er zijn bewakingsbeelden waarop de daders te zien zijn en we maakten een reconstructie.

]]>
]]>
51.4228919 5.557135600000038
Geldrop - Aanhouding na huiselijk geweld en aantreffen vuurwapens https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/3/09-aanhouding-na-huiselijk-geweld-en-aantreffen-vuurwapens.html We hielden zondagochtend 3 december een man aan in zijn woning in Geldrop op verdenking van huiselijk geweld en het in bezit hebben van vuurwapens. nieuwsbericht Sun, 03 Dec 2017 12:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/3/09-aanhouding-na-huiselijk-geweld-en-aantreffen-vuurwapens.html 2017-12-03T12:30:00Z Bij de meldkamer kwam zaterdagavond rond 23.00 uur een melding binnen van huiselijk geweld op de Sternstraat in Geldrop. De vriendin van de bewoner van het pand bleek mishandeld te zijn. Zij zou zijn geslagen. We zijn naar de woning gegaan van de verdachte, hielden hem aan en doorzochten vervolgens de woning. Tijdens de doorzoeking zijn twee vuurwapens aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De man zit vast op het politiebureau voor verder onderzoek

]]>
Ingesloten in cel op politiebureau 51.4228919 5.557135600000038
Someren, Geldrop, Tilburg, Hilvarenbeek - Uitzending Bureau Brabant maandag 4 december https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/30/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-4-december.html Maandag 4 december weer reden genoeg om te kijken naar Bureau Brabant. Wij vragen onder andere uw hulp bij het oplossen van een overval en een inbraak. nieuwsbericht Thu, 30 Nov 2017 13:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/30/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-4-december.html 2017-11-30T13:33:00Z Someren: Inbraak en achtervolging
Op donderdagavond  21 september 2017 werd er ingebroken in een woning aan de Ter Hofstadlaan in Someren. De inbrekers worden overlopen door de bewoners. Ze gaan er vervolgens vandoor in een snelle Audi waarna een achtervolging door de politie volgt. In deze uitzending komt een agent aan het woord die de achtervolging op de inbrekers inzette. Wij tonen ook foto’s van de Audi, die voorzien was Duitse export kentekenplaten.

Tilburg: Zware mishandeling
De politie zoekt een man in verband met een zware mishandeling op de Heuvelring. De mishandeling gebeurde voor de deur van het City Hotel. Een medewerker van het hotel werd het slachtoffer van het geweld. We tonen beelden van de verdachte.

Hilvarenbeek: Pinpasfraude
Twee vrouwen lopen een supermarkt in Hilvarenbeek binnen. Niet om boodschappen te doen, maar op zoek naar een slachtoffer. En die vinden ze even later bij de kassa. Terwijl een vrouw haar boodschappen afrekent, staat een van de vrouwen de pincode af te kijken. Haar pinpas wordt gerold. En met die pas wordt binnen tien minuten bij een bank in de buurt gepind. Wij zoeken de vrouwen en tonen ze op beeld.

Geldrop: Overval op een cafetaria
Op woensdagavond 8 november wordt een snackbar aan de Beneden Beekloop in Geldrop overvallen. Twee jongens komen de snackbar binnen, zwaaien met grote vleesmessen en bedreigen de eigenaresse en haar zoon. De eigenaresse en haar zoon geven echter niet toe, waarop de daders weer vertrekken. De zoon volgt ze nog naar buiten, maar kan ze niet bijhouden. Een getuige die langs fietst zet ook nog de achtervolging in, maar raakt ze verderop in het dorp kwijt.  Er zijn bewakingsbeelden waarop de daders te zien zijn en we maakten een reconstructie.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.4228919 5.557135600000038
Geldrop - Inbreker op heterdaad aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/19/09-inbreker-op-heterdaad-aangehouden.html Na een melding van een verdachte situatie aan de Linnenstraat hield de politie zaterdagavond op heterdaad een inbreker aan. nieuwsbericht Sun, 19 Nov 2017 10:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/19/09-inbreker-op-heterdaad-aangehouden.html 2017-11-19T10:55:00Z Rond 18.50 uur kwam uit de buurt de melding dat een viertal mannen zich zeer verdacht ophield aan de achterzijde van woningen aan de Linnenstraat. Agenten gingen uiteraard direct een kijkje nemen en terwijl zij in de woning van de melder waren, verscheen het viertal opnieuw. Op het moment dat de collega’s hen aan wilden spreken, gingen zij er als een haas vandoor. Na een korte achtervolging werd één van hen aangehouden op de Katoenstraat. Deze 37-jarige man uit Maarssen had verschillende soorten inbrekerswerktuig bij zich. Even later bleek dat in een woning aan de Linnenstraat inderdaad was ingebroken. Er zijn diverse goederen weggehaald. De politie doet nog verder onderzoek. 

]]>
51.4315843 5.570080800000028
Geldrop - Twee jonge overvallers overvallen cafetaria in Geldrop https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/9/twee-jonge-overvallers-overvallen-cafetaria-in-geldrop.html Woensdagavond 8 november rond 19.30 uur probeerden twee jonge verdachten een cafetaria aan de Beneden Beekloop te overvallen. Er raakte niemand gewond. De twee jongens vluchtten zonder buit per fiets. De politie onderzoekt de zaak. nieuwsbericht Thu, 09 Nov 2017 09:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/9/twee-jonge-overvallers-overvallen-cafetaria-in-geldrop.html 2017-11-09T09:44:00Z De twee jonge overvallers kwamen de zaak binnen en bedreigden de eigenaren met een mes. Er waren geen klanten in de zaak aanwezig op het moment van de overval. Een van de overvallers vernielde de ruit van de vitrine en het tweetal verliet daarna,  zonder buit, het cafetaria. Ze vluchtten met de fiets in de richting van sporthal de Kievit. Beide jongens waren licht getint, en ze droegen een pet en een jas met een grote capuchon. De politie heeft een burgernetbericht verstuurd en is gestart met een onderzoek.

Heeft u tips of informatie die  kan bijdragen aan het oplossen van deze zaak? Bel met 0900 – 8844 of anoniem via 0800 – 7000.

 

BVH 2017230950

]]>
51.42714819999999 5.550599700000021
Geldrop - Gezocht - Diefstal en pinfraude https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/november/09-diefstal-en-pinfraude.html 93 jaar en dan slachtoffer worden van diefstal en pinfraude. Klein leed, dat groter is dan je denkt. verdachte Mon, 06 Nov 2017 17:13:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/november/09-diefstal-en-pinfraude.html 2017-11-06T17:13:00Z Twee mannen staan te pinnen met een gestolen pas. De pas is dus eind mei gestolen van een 93-jarige vrouw uit Geldrop, slechthorend en slechtziend. Duizenden euro’s zijn er van haar rekening gehaald. De politie zoekt de mannen op de beelden die we u tonen. Hopelijk is er iemand die deze, of een van de twee mannen herkent. Help mee ze te stoppen, voordat ze nog meer weerloze slachtoffers maken. 0800 6070 (Opsporingstiplijn).

]]>
]]>
51.4228919 5.557135600000038
Geldrop - Amokmaker aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/2/09-amokmaker-aangehouden.html Donderdagochtend iets na 8 uur heeft de politie een 37-jarige man aangehouden nadat hij eerder vanochtend in de woning van zijn moeder aan de Roerdomphof amok had gemaakt. Hierbij had hij ook geschoten met een vuurwapen. De moeder was de woning al ontvlucht. nieuwsbericht Thu, 02 Nov 2017 14:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/2/09-amokmaker-aangehouden.html 2017-11-02T14:18:00Z De gealarmeerde politie kwam snel ter plaatse en vond een patroonhuls in de woonkamer. Ook waren er vernielingen aangericht. De man was met zijn scooter inmiddels weggereden. Getuigen meldden vervolgens even later dat er een man met een vuurwapen naast  zijn scooter aan de Magdalenahof stond te zwaaien. Toen de politie arriveerde, had de man het vuurwapen niet meer vast. Hij werd direct aangehouden. In nabijgelegen bosjes trof de politie even later het vuurwapen aan. Dit is in beslag genomen.
De man vertoonde duidelijk verward gedrag, vermoedelijk doordat hij onder invloed verkeerde van verdovende middelen. Hij is meegenomen naar het politiebureau en daar ingesloten om zijn roes kwijt te raken. Verdert onderzoek door professionals zal moeten gaan uitwijzen of er buiten een strafrechtelijk onderzoek om, ook hulpverlening moet  worden ingeschakeld voor de man.

]]>
51.42853090000001 5.560514900000044
Vlijmen, Tilburg, Bergen op Zoom, Geldrop - Uitzending Bureau Brabant maandag 6 november https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/2/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-6-november.html Het opsporingsprogramma Bureau Brabant vraagt maandag 06 november 2017 weer uw aandacht voor enkele ernstige misdrijven zoals de poging doodslag op een vrachtwagenchauffeur en een gewapende straatroof . nieuwsbericht Thu, 02 Nov 2017 07:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/2/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-6-november.html 2017-11-02T07:58:00Z Poging doodslag op vrachtwagenchauffeur
Op donderdagavond 29 augustus, rond 18.30 uur, wordt een vrachtwagenchauffeur bij een tankstation op industrieterrein De Katsbogten in Tilburg aangereden door een boze automobilist. Hij wordt geschept, komt via de motorkap van de auto, hard op de grond terecht. Kort daarvoor liep de chauffeur over het terrein en gebaarde naar een voorbij racende automobilist dat die wat rustiger aan mocht rijden. Hierop liep het uit de hand, zodanig dat de boze automobilist de man schepte. In de auto zaten naast de bestuurder ook een vrouw en een peuter. De politie is natuurlijk op zoek naar de dader, maar we roepen ook specifieke getuigen op zich te melden. We hebben bewakingsbeelden van het voorval die we u laten zien.

Diefstal en pinfraude
93 jaar en dan slachtoffer worden van diefstal en pinfraude. Klein leed, dat groter is dan je denkt. Twee mannen staan te pinnen met een gestolen pas. De pas is dus eind mei gestolen van een 93-jarige vrouw uit Geldrop, slechthorend en slechtziend. Duizenden euro’s zijn er van haar rekening gehaald. De politie zoekt de mannen op de beelden die we u tonen. Hopelijk is er iemand die deze, of een van de twee mannen herkent. Help mee ze te stoppen, voordat ze nog meer weerloze slachtoffers maken. 0800 6070.

Oplichting Marktplaats
Er wordt van alles verkocht en te koop aangeboden via Marktplaats. Ook auto’s verwisselen nog al eens van eigenaar. Vaak gaat het goed, soms gaat het fout. Wij zijn op zoek naar een man die gezocht wordt in verband met oplichting via Marktplaats. Hij zou op 12 juli jl. in Bergen op Zoom een auto verkopen aan een nieuw eigenaar, alleen helaas: de auto bleek gestolen. En dat terwijl er al duizenden euro’s contant voor de auto waren neergeteld. Oplichting dus. Wie is deze man die we op de beelden zien?  Wie herkent hem en weet waar de politie hem van vinden?

Beroving met vuurwapen
Donderdagnacht 13 juli was een 17-jarige jongen op de fiets onderweg van Den Bosch naar Vlijmen, ‘s-nachts tegen half drie. Hij fietst binnendoor via de Moerputtenweg en de Heidijk. Vlak voordat hij de Heidijk op kan fietsen krijgt hij een trap tegen zijn fiets en staan er ineens drie donkere jongens bij hem. Een van de jongens heeft een pistool. Hij moet zijn portemonnee afgeven, waarna de daders via de Heidijk over de A59 wegrennen richting Vlijmen.  Wie kan ons helpen dit drietal op te sporen voordat ze misschien nog een keer toeslaan en een nieuw slachtoffer maken!?

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.560596 5.091914299999985
Eindhoven, Geldrop - Getuigen gezocht in onderzoek naar mogelijke ontvoering https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/27/09-getuigen-gezocht-in-onderzoek-naar-mogelijke-ontvoering.html De politie is een onderzoek begonnen naar een mogelijke ontvoering. Een 52-jarige man uit Geldrop werd daarvan het slachtoffer. Hij werd vrijdagochtend zwaargewond aangetroffen in Eindhoven. nieuwsbericht Fri, 27 Oct 2017 15:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/27/09-getuigen-gezocht-in-onderzoek-naar-mogelijke-ontvoering.html 2017-10-27T15:14:00Z Rond 3.30 uur kreeg de politie een melding van iemand die de man vond in een auto aan de Jan van Eyckgracht in Eindhoven. Dit gebeurde nadat het slachtoffer om hulp had geroepen. Hij werd met zware verwondingen aan onder meer zijn hoofd naar het ziekenhuis gebracht nadat hij had verklaard ontvoerd te zijn geweest. Daarop is direct een onderzoek gestart. De technische recherche onderzocht de plaats delict. De auto is voor sporenonderzoek in beslag genomen en er is een buurtonderzoek opgestart. Er wordt onder meer gekeken of er in de directe omgeving van de Jan van Eyckgracht camera’s hangen die mogelijk relevante zaken in beeld hebben gebracht.

]]>
Uit eerste onderzoek is gebleken dat de man vrijdag kort na middernacht vanaf zijn woning in Geldrop door een onbekend aantal mannen werd meegenomen. Op een nog onbekende plek in Eindhoven zou de man vervolgens zijn mishandeld, waarna hij zwaargewond werd achtergelaten op de gracht.

]]>
De politie bekijkt wat er precies is gebeurd in de tijd dat hij thuis werd meegenomen en het moment dat hij werd gevonden op de Jan van Eyckgracht. De recherche onderzoekt de achtergronden van de zaak. De man wordt in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen.

]]>
Getuigen worden opgeroepen om zich te melden bij de recherche. Het team is op dit moment in het bijzonder op zoek naar mensen die op de Jan van Eyckgracht in Eindhoven iets hebben gezien dat verband houdt met deze zaak. Mogelijk hebben mensen de daders zien vluchten en is bekend of daar een auto of ander vervoermiddel bij is gebruikt. Tips zijn welkom via onderstaand tipformulier. Informatie kan ook worden doorgegeven op 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

]]>
51.4228919 5.557135600000038
Geldrop - Verdachte brandstichting aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/23/09-verdachte-brandstichting-aangehouden.html Wij hielden zondag 22 oktober rond 17.45 uur een 47-jarige man uit Geldrop aan in de gemeente Heerenveen. De man wordt er van verdacht afgelopen weekend brand gesticht te hebben in zijn gehuurde woning aan de Abel Tasmanstraat in Geldrop. nieuwsbericht Mon, 23 Oct 2017 14:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/23/09-verdachte-brandstichting-aangehouden.html 2017-10-23T14:52:00Z De man is meegenomen en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. 

]]>
51.4194146 5.577392599999939
Geldrop - Plofkraak op bankfiliaal https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/28/09-plofkraak-op-bankfiliaal.html Donderdagochtend vroeg is er een plofkraak geweest bij een bankfiliaal aan de Heuvel. De schade is groot, de buit is nog onbekend. De politie zoekt minimaal twee verdachten die daar vannacht op een scooter bij het pand zijn gezien. nieuwsbericht Thu, 28 Sep 2017 09:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/28/09-plofkraak-op-bankfiliaal.html 2017-09-28T09:41:00Z Omstreeks 4.30 uur kwam de melding bij de politie binnen. Buurtbewoners hoorden harde knallen op straat. Getuigen zagen twee personen bij het filiaal, die meteen daarna op een scooter snel wegreden richting de Brigidakerk en het station. Het gaat om twee donkergeklede personen met vermoedelijk bivakmutsen op. Politie-eenheden zochten direct de omgeving af, ook was er direct een politiehelikopter boven Geldrop om de verdachten te traceren. Heeft u iets gezien? Bel 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000 of vul onderstaand tipformulier in.

]]>
51.4226198 5.559254600000031
Geldrop - Achtervolging eindigt in plantsoen https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/4/09-achtervolging-eindigt-in-plantsoen.html Afgelopen nacht heeft de politie twee mannen gearresteerd die zich wilden onttrekken aan een politiecontrole. Na een achtervolging crashte de auto tegen een geparkeerde auto, de mannen gingen er vandoor maar konden snel worden aangehouden. nieuwsbericht Mon, 04 Sep 2017 11:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/4/09-achtervolging-eindigt-in-plantsoen.html 2017-09-04T11:51:00Z Omstreeks 2 uur vannacht zag een surveillanceauto een witte SUV rijden over het Bogardeind. Om de inzittenden te controleren keerde de politieauto en reed achter de BMW aan. Die reed echter snel weg, met snelheden tot 100 km/u werd er van de politie weggereden, ook door de bebouwde kom. Op de Jan Cornelis de Rijpstraat vloog de BMW uit de bocht en crashte in een plantsoen en beschadigde daarbij twee geparkeerde auto’s. De twee inzittenden namen de benen maar konden vrij snel daarna worden gearresteerd op de Willem Barentzstraat. De zwaar beschadigde BMW is in beslag genomen, de twee verdachten zijn ingesloten. Het gaat om twee 21-jarige mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats.

]]>
Aanhouding 51.4195694 5.573781999999937
Geldrop - Man betrapt in XTC-schuur https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/19/09-man-betrapt-in-xtc-schuur.html In een drugsonderzoek is de politie woensdagochtend in Geldrop gestuit op een flinke hoeveelheid XTC-pillen. Een man werd in de schuur van een woning betrapt terwijl hij bezig was met het drukken van pillen. nieuwsbericht Wed, 19 Jul 2017 13:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/19/09-man-betrapt-in-xtc-schuur.html 2017-07-19T13:14:00Z Het bezoek aan het adres maakte onderdeel van een al langer lopend onderzoek: “In juli kwam bij ons informatie binnen dat in de woning aan de Wijnsel mogelijk drugs aanwezig zouden zijn. Wij begonnen daarop een onderzoek en dat leidde woensdagochtend tot actie”, zo vertelt een specialist van het Ondermijningsteam Oost-Brabant.

In de schuur achter het huis werd de hoofdbewoner op heterdaad betrapt terwijl hij bezig was met het drukken van XTC-pillen. Hij gebruikte daarvoor een professionele tabletteermachine. In de schuur werden liefst 18.000 XTC-pillen aangetroffen, net als ongeveer twintig kilo MDMA. Dit is een grondstof voor XTC. De hoofdbewoner, zijn vrouw en zijn zoon werden daarop aangehouden.

XTC XTC

]]>
Omdat het gezin ook de beschikking had over een garagebox aan de Pessershof in Geldrop werd ook daar naar binnen gegaan. In de box werd voor zo’n tien kilo aan XTC-pillen gevonden, net als een flinke hoeveelheid grondstoffen voor de productie van synthetische drugs.

]]>
Ook deze zaak laat opnieuw zien dat dit soort criminaliteit ook plaatsvindt midden in woonwijken, met alle gevolgen van dien. Criminele organisaties maken enorme winsten met de productie van XTC. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Dergelijke criminele organisaties schuwen geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. Kijk op onze speciale themapagina voor meer informatie.

]]>
51.4228919 5.557135600000038