Alle berichten | Geldrop-Mierlo | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/geldrop-mierlo.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Geldrop-Mierlo nl Tue, 19 Feb 2019 10:55:27 GMT 2019-02-19T10:55:27Z nl Geldrop - Gezocht - Inbraak vrijstaande woning https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/januari/09-inbraak-vrijstaande-woning.html Door vier man sterk werd in september 2018 ingebroken in een vrijstaande woning in Geldrop. Bekijk de beelden help ons de daders te vinden. verdachte Mon, 04 Feb 2019 15:35:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/januari/09-inbraak-vrijstaande-woning.html 2019-02-04T15:35:00Z Op 17 september 2018 tussen 19.35 uur en 19.45 uur werd er ingebroken in een vrijstaande woning aan de Haagdoorn in Geldrop. De bewoners waren op vakantie. ‘s-Avonds ging het alarm af en toen ging de zoon des huizes ter plaatse poolshoogte nemen. Hij zag dat er was ingebroken. Een van de slaapkamerramen was er in zijn geheel uitgehaald en lag in de tuin. Hierdoor hadden de daders toegang tot de woning. De woning was deels doorzocht. Er werd contant geld en horloges  gestolen. Na de inbraak renden de daders via de achterzijde weg. Om de tuin te betreden moet men over een hek klimmen. De daders staan op beeld. 

Signalementen

Man 1: licht getinte man, leeftijd tussen 20 en 30 jaar oud, normaal postuur. Kort, zwart krullend haar. Hij droeg een grijze trui waaronder een lichtkleurig hemd, een grijze broek, bruine schoenen met een witte zool en zwarte handschoenen. In zijn rechterhand had de man een schroevendraaier.

Man 2: blanke man, leeftijd onbekend, gezet postuur. Kort, stijl haar, kleur zwart. Geheel in het zwart gekleed, zwarte of donkerblauwe schoenen met een witte hak en witte veters.

Man 3: man, licht getinte huidskleur, kort zwart, stijl haar met een baardje en een tenger postuur, leeftijd tussen 20 en 30 jaar. Blauwe bloes met daarop een print met doodshoofden in grijs, blauwe spijkerbroek, zwarte schoenen met witte zool, blauwe handschoenen met witte strepen. Kleine schoudertas, diagonaal over de schouder gedragen (Crossbody).

Man 4: blanke man met een buikje, leeftijd tussen 20 en 30 jaar. Groen T-shirt met op de voor- en achterkant een witte print. Zwarte skinny jeans met donkere schoenen. Zwarte baseball cap met "New York" op de voorkant. Deze man droeg een zwarte sjaal voor zijn gezicht en droeg zwarte handschoenen.

]]>
Wie herkent de mannen op de beelden?Of wie heeft andere informatie over deze inbraak?

]]>
]]>
51.4289691 5.5784508000000415
Eindhoven, Geldrop, Cuijk, Bergen op Zoom - Uitzending Bureau Brabant maandag 4 februari 2019 https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/30/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-4-februari-2019.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 4 februari weer uw hulp bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals een overval in Eindhoven, een inbraak in Geldrop en diefstallen in Cuijk en Bergen op Zoom. nieuwsbericht Thu, 31 Jan 2019 10:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/30/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-4-februari-2019.html 2019-01-31T10:47:00Z Inbraak in een vrijstaande woning
Geldrop - Op 17 september 2018 tussen 19.35 uur en 19.45 uur werd er ingebroken in een vrijstaande woning aan de Haagdoorn in Geldrop. De bewoners waren op vakantie. ‘s-Avonds ging het alarm af en de uitwonende zoon des huizes zag dat er was ingebroken. Een van de slaapkamerramen was er in zijn geheel uitgehaald en lag in de tuin. De woning was deels doorzocht. Er werd contant geld en horloges gestolen. Na de inbraak renden ze via de achterzijde weg. Om in de tuin te komen moet je over een hek klimmen.

De daders staan op beeld en wij tonen u deze beelden. Maar we geven ook tips over hoe je het risico op een inbraak kunt verkleinen.

Diefstal van een handtas uit de personeelsgarderobe
Cuijk - Op zondag 5 augustus 2018 tussen 15 en 17 uur werd er een handtas met inhoud gestolen vanuit de personeelsgarderobe van supermarkt Jan Linders aan de Grotestraat in Cuijk. De personeelsgarderobe is vanuit de winkel te bereiken via een toegangsdeur met code. Van buiten is deze te bereiken via een personeelsingang. Toen een medewerkster die dag om 17 uur aan haar pauze begon, wilde ze haar handtas pakken die in de personeelsgarderobe stond. Ze ontdekte toen dat haar handtas was gestolen. Ze heeft haar pas meteen laten blokkeren, maar er was toen al mee gepind bij een andere supermarkt in Cuijk. Er waren sigaretten mee betaald

Op camerabeelden zien we de vermoedelijke dader, die er na enkele pogingen in slaagt via de personeelsingang binnen te komen. We zien hem er vandoor gaan met de tas van de medewerkster. Wie herkent deze dief?

Diefstal van een bankpas en frauduleus pinnen
Bergen op Zoom - Op 7 augustus 2018 rond 14.10 uur was een 71-jarige vrouw aan het winkelen bij winkelcentrum De Zeeland aan de Markiezaatsweg in Bergen op Zoom. Ze had daar eerst gepind bij een geldautomaat. Vervolgens heeft ze boodschappen gedaan bij een supermarkt Rond 14.50 uur kwam ze bij de kassa en zag dat haar tas open stond. Haar portemonnee was gestolen. Toen het slachtoffer de bank belde bleek er al met haar pas gepind te zijn. Dit gebeurde diezelfde dag om 14.40 uur bij een automaat aan de Sint Josephstraat. Op de beelden is een vrouw met een zonnebril te zien.

Wie herkent deze vrouw op de beelden?

Overval op een supermarkt
Eindhoven - Op vrijdag 16 november vorig jaar werd een PLUS filiaal aan de Woenselsestraat in Eindhoven overvallen door een vermomde man met een vuistvuurwapen. Omstreeks 19.40 uur kwam de overvaller binnen en liep naar de servicebalie. Onder bedreiging met een vuurwapen werd een medewerkster gedwongen om het geld uit de kassa in een tasje te doen. De dader had de tas bij zich. Hierna liep hij naar een kassa en dwong de kassière om ook geld in het tasje te doen. Hierna rende hij naar de uitgang. Hij liep daarbij nog tegen de elektronische deuren op. Hierna rende de dader weg en verdween uit het zicht.

De overval is vastgelegd op beveiligingsbeelden en wij willen natuurlijk weten wie de overvaller herkent.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.4625157 5.472612600000048
Eindhoven, Zevenbergen, Geldrop,Zundert - Uitzending Bureau Brabant maandag 21 januari 2019 https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/16/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-21-december-2019.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 21 januari 2019 weer uw hulp bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals overvallen in Zevenbergen en Geldrop en drugsdumpingen in een woonwijk in Eindhoven. nieuwsbericht Mon, 21 Jan 2019 16:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/16/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-21-december-2019.html 2019-01-21T16:43:00Z Overval op juwelier
Zevenbergen - Op donderdag 22 november om ongeveer 12.20 uur werd de juwelier aan de Nieuwe Kerkstraat  in Zevenbergen overvallen. Er kwamen twee mannen met bivakmutsen binnen, die de eigenaar en een medewerkster bedreigden met een vuurwapen. Een van de daders richtte het vuurwapen op de juwelier en zei dat hij geld en sieraden wilde. De tweede dader liep vervolgens naar de ruimte achter in de winkel, waar de medewerkster zich bevond en bedreigde haar met een vuurwapen. De eerste dader liep intussen naar de vitrines en sloeg met de kolf van zijn vuurwapen de vitrines stuk en haalde er spullen uit. Deze stopte hij in een tas. Intussen kwam een getuige binnen en kennelijk schrokken de overvallers hiervan en ze vertrokken. Ze renden weg in de richting van de Brugstraat. De juwelier achtervolgde hen te voet en zag dat de daders de Langenoordstraat en later de Kerkhofweg in renden. Op de Kerkhofweg verloor hij de daders uit het oog.

Wij tonen camerabeelden van de overval en willen natuurlijk weten wie deze mannen zijn. Verder willen we iedereen spreken die informatie heeft over deze overval of misschien nog iets heeft gezien op de mogelijk vluchtroute.

Poging overval op cafetaria
Geldrop - Op 4 december 2018 rond 22.15 uur kwam er een man rennend binnen bij een cafetaria aan de Hulst in Geldrop. De man droeg donkere kleding en een masker. De overvaller richtte een vuurwapen op het slachtoffer. Het slachtoffer schreeuwde naar de overvaller, waarop de overvaller zonder buit vertrok. In de omgeving van de cafetaria trof de politie in het struikgewas een masker en een (alarm) pistool aan. Volgens een getuige reed er een Opel Corsa hard weg, komende vanuit de richting van de cafetaria en gaande in de richting van de Eindhovenseweg. De inzittende(n) is/zijn mogelijk getuige geweest.

De dader is een man van ongeveer 20 jaar, 1.87-1.90 meter lang met een slank postuur. Hij droeg een  masker; zwart met een wit gebit erop. Hij was helemaal zwart gekleed en had een capuchon op zijn hoofd. Hij droeg ook zwarte handschoenen en donkere sportschoenen.

Er zijn helaas geen camerabeelden, maar er zijn wel foto’s van het masker en het wapen en deze tonen we in de uitzending.
Help ons mee de overvaller te vinden. Wie herkent de man van het opgegeven signalement, mogelijk in combinatie met het masker? Of wie herkent het getoonde wapen? En wie was er ten tijde van de overval in die omgeving van het cafetaria en heeft iets gezien? Wie heeft de Opel Corsa gezien en als je zelf de bestuurder was meld je dan!

Diefstal portemonnee
Zundert - Op 28 mei om ongeveer 11.30 uur deed een 76-jarige vrouw boodschappen bij AH aan de Molenstraat in Zundert. Ze had haar portemonnee in haar boodschappentas gedaan die in het winkelwagentje stond. Toen ze af wilde rekenen merkte ze dat haar portemonnee was gestolen. Ze had hier niets van gemerkt. Op de camerabeelden is te zien dat er twee mannen bij de vrouw stonden. Een van hen pakte de portemonnee uit de tas.

Wie herkent de mannen op de getoonde beelden?

Dumpen afval synthetische drugs
Eindhoven - Op zaterdagavond 6 oktober en zondagochtend 7 oktober werden op de Offenbachlaan in Eindhoven twee Mercedes Sprinter bestelwagens aangetroffen die waren gebruikt bij het dumpen van synthetisch drugsafval. Vanuit de ene lekte drugsafval en de andere brandde uit. De politie onderzoekt de incidenten. Uit onderzoek bleek dat de beide Sprinters tussen 2 en 5 oktober in Urk zijn geweest. Op camerabeelden die zijn opgenomen in Urk zijn meerdere personen bij de Sprinters te zien. Een van de mannen droeg een opvallend rood/roze jas.

Wie herkent een of meerdere personen/gebruikers/inzittenden van de Mercedes bestelwagens? Wie kan meer vertellen over de incidenten met grote gevaarzetting op de Offenbachlaan in Eindhoven? Wie herkent het merk of type van de rood/roze jas of weet wie een soortgelijk jas gebruikt?

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.44164199999999 5.469722499999989
Geldrop - Gezocht - Poging overval op cafetaria https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/januari/09-poging-overval-op-cafetaria.html Op 4 december 2018 rond 22.15 uur kwam er een man rennend binnen bij een cafetaria aan de Hulst in Geldrop. verdachte Mon, 21 Jan 2019 16:13:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/januari/09-poging-overval-op-cafetaria.html 2019-01-21T16:13:00Z De man droeg donkere kleding en een masker. De overvaller richtte een vuurwapen op het slachtoffer. Het slachtoffer schreeuwde naar de overvaller, waarop de overvaller zonder buit vertrok. In de omgeving van de cafetaria trof de politie in het struikgewas een masker en een (alarm) pistool aan. Volgens een getuige reed er een Opel Corsa hard weg, komende vanuit de richting van de cafetaria en gaande in de richting van de Eindhovenseweg. De inzittende(n) is/zijn mogelijk getuige geweest.

De dader is een man van ongeveer 20 jaar, 1.87-1.90 meter lang met een slank postuur. Hij droeg een  masker; zwart met een wit gebit erop. Hij was helemaal zwart gekleed en had een capuchon op zijn hoofd. Hij droeg ook zwarte handschoenen en donkere sportschoenen.

Er zijn helaas geen camerabeelden, maar er zijn wel foto’s van het masker en het wapen, deze tonen we in de uitzending.

]]>
Help ons mee de overvaller te vinden. Wie herkent de man van het opgegeven signalement, mogelijk in combinatie met het masker? Of wie herkent het getoonde wapen? En wie was er ten tijde van de overval in die omgeving van het cafetaria en heeft iets gezien? Wie heeft de Opel Corsa gezien en als je zelf de bestuurder was meld je dan! 

]]>
]]>
51.4228919 5.557135600000038
Geldrop-Venlo - Grondstoffen voor productie synthetische drugs in beslag genomen https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/18/11-grondstoffen-voor-productie-synthetische-drugs-in-beslag-genomen.html De politie ontdekte donderdag 17 januari bij een vrachtvervoercontrole op de A67 bij Geldrop een bestelbus met achttien vaten met precursoren; een grondstof die wordt gebruikt voor de productie van synthetische drugs. De 35-jarige bestuurder uit Erp is aangehouden. nieuwsbericht Fri, 18 Jan 2019 09:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/18/11-grondstoffen-voor-productie-synthetische-drugs-in-beslag-genomen.html 2019-01-18T09:58:00Z Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid en het landelijk team Transport en Milieucontrole (TMC) controleerden de lading van een bestelbus. De lading betrof een pallet met blauwe 25-liter vaten. Het bleek te gaan om achttien vaten met precursoren. De vaten zijn in beslag genomen. Na verklaring van verdachte zijn in een pand in Venlo ook nog 54 vaten met precursoren aangetroffen en in beslag genomen.

 

In samenwerking met de eenheid Limburg is een onderzoek naar de herkomst en bestemming van de precursoren gestart.

]]>
precusoren in bestelbus 51.4073924 5.564084999999977
Geldrop - Overvaller AH filiaal opgepakt na herkenning bewakinsgbeelden https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/15/09-overvaller-ah-filiaal-opgepakt-na-herkenning-bewakinsgbeelden.html Op 10 december overviel een gewapende man een filiaal van Albert Heijn in Geldrop. Snel daarna verspreidden wij bewakingsbeelden waarop hij duidelijk te zien was. De man werd herkend en vandaag hielden we hem aan. nieuwsbericht Sat, 15 Dec 2018 12:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/15/09-overvaller-ah-filiaal-opgepakt-na-herkenning-bewakinsgbeelden.html 2018-12-15T12:08:00Z De verdachte is een 36-jarige man uit Eindhoven. Hij werd vanmorgen door de recherche opgepakt nadat hij door getuigen op de verspreide bewakinsgbeelden werd herkend. 

De overvaller kwam op 10 december 2018 rond 17:00 uur voor de eerste keer de AH binnen en koopt iets kleins wat hij cash afrekent bij de kassière. Even later rond 19:50 uur komt dezelfde man weer binnen en bij dezelfde kassière eist hij nu geld. Ze schrikt enorm en drukt per ongeluk op de verkeerde knop zodat de kassa niet open gaat. De man wordt kwaad en roept: "Ik wil nu geld, anders blaas ik je kop eraf." Het lukt de kassière niet en ze is helemaal in paniek. Ze roept of iemand haar wil helpen, maar daar wil de man niets van weten. Dan loopt hij naar de servicebalie en daar krijgt hij van de medewerkster wel geld uit de kassalade. Maar het is niet genoeg, hij wil meer. Hij zegt dat hij een pistool heeft, maar laat dit niet zien. Als blijkt dat er echt niet meer geld in de kassa zit, vertrekt hij uit de winkel. De medewerkers blijven allen geschrokken achter. 

Zo'n overval heeft natuurlijk een enorme impact op medewerkers van een winkel. Ze hebben daar soms nog vele jaren last van. Een mooi resultaat dat we dankzij onze tipgevers zo snel succes hebben in dit onderzoek. De man zit voorlopig vast en de recherche gaat met hem in verhoor. 

]]>
In de boeien, aangehouden 51.4228919 5.557135600000038
Gezocht - Overval AH Geldrop Eindhovenseweg https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/december/09-overval-ah-geldrop-eindhovenseweg.html Goed nieuws! De waarschijnlijke overvaller van een AH filiaal in Geldrop, die we toonden op de bewakinsgfoto, is door getuigen herkend. De recherche heeft hem zaterdagochtend aangehouden en hij zit vast voor verder onderzoek. Het gaat om een 36-jarige inwoner van Eindhoven. Omdat de man nu bij ons bekend is hebben we zijn foto uiteraard verwijderd.  Fri, 14 Dec 2018 13:22:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/december/09-overval-ah-geldrop-eindhovenseweg.html 2018-12-14T13:22:00Z Goed nieuws! De waarschijnlijke overvaller van een AH filiaal in Geldrop, die we toonden op de bewakinsgfoto, is door getuigen herkend. De recherche heeft hem zaterdagochtend aangehouden en hij zit vast voor verder onderzoek. Het gaat om een 36-jarige inwoner van Eindhoven. Omdat de man nu bij ons bekend is hebben we zijn foto uiteraard verwijderd. 

]]>
51.42593730000001 5.537804100000017
Geldrop - Man opgepakt na gewapende overvalpoging https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/5/09-man-opgepakt-na-gewapende-overvalpoging.html De politie hield dinsdagavond 4 december in Geldrop een Eindhovenaar aan na een overvalpoging op een cafetaria daar. nieuwsbericht Wed, 05 Dec 2018 13:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/5/09-man-opgepakt-na-gewapende-overvalpoging.html 2018-12-05T13:34:00Z Rond 22.15 uur zou een gemaskerde man de horecagelegenheid aan de Geldropse Hulst binnen zijn gerend. Het personeel werd bedreigd met een vuurwapen of iets dat daarop leek. De dader kreeg meteen weerwoord van het personeel, waarop hij zonder buit weer de zaak uitrende. De politie werd gewaarschuwd en aan de hand van het signalement van de dader gingen agenten op zoek naar hem. In de omgeving van het cafetaria werd dinsdagavond rond 23.20 uur verdachte aangehouden. Het gaat om een 25-jarige Eindhovenaar. Hij zit vast voor verder onderzoek. 

]]>
Arrestantenverzorger kijkt in cel 51.4279332 5.545239000000038
Geldrop - Getuigen gewapende overval gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/27/09-getuigen-gewapende-overval-gezocht.html De politie onderzoekt een overval op een speelhal aan de Achter de Kerk in Geldrop en is op zoek naar getuigen en camerabeelden. nieuwsbericht Tue, 27 Nov 2018 14:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/27/09-getuigen-gewapende-overval-gezocht.html 2018-11-27T14:53:00Z De overval vond maandagavond 26 november rond 21.40 uur plaats. Een onbekende man kwam de speelhal binnen en eiste geld. Hij dreigde met een vuurwapen of iets dat daarop leek. Niemand raakte gewond. Er waren op dat moment meerdere klanten aanwezig waarmee we in gesprek zijn. Vervolgens vluchtte hij met een geldbuit in de richting van de Heuvel, daarna vermoedelijk linksaf richting Jan van Geldropstraat en dan naar de Hofstraat. Op de kruising van de Hofstraat en de Jan van Geldropstraat is een deel van de geldbuit teruggevonden in de buurt van een stapel oud papier. Het lijkt erop dat de dader voor de overval dezelfde route heeft gelopen en op de eerdergenoemde kruising van de stapel oud papier een doos mee heeft genomen.

Signalement
De dader droeg een donkergrijze jas en had een capuchon op. Hij had een lichtgrijze werkbroek aan en donkerkleurige sneakers.

Vragen
Heeft iemand iets opvallends gezien bij de stapel oud papier op maandagavond 26 november kort voor of na de overval? Herkent iemand de dader aan de hand van het signalement? Woon je op de omschreven vluchtroute en heb je camerabeelden die ons kunnen helpen of anderszins beeldmateriaal dat nuttig kan zijn? Neem contact met de politie op. Bel 0900-8844 of vul onderstaand tipformulier in.

]]>
Afzetlint gebruikt bij een afzetting van een PD 51.4229812 5.558072300000049
Mierlo - Tientallen kilo's mortierbommen gevonden https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/10/09-tientallen-kilos-mortierbommen-gevonden.html Na een tip vonden onze collega’s vrijdagmiddag in een woning in Mierlo enkele dozen met totaal een kleine 55 kilo aan zeer zwaar illegaal vuurwerk. Levensgevaarlijk! nieuwsbericht Sat, 10 Nov 2018 10:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/10/09-tientallen-kilos-mortierbommen-gevonden.html 2018-11-10T10:53:00Z Op de slaapkamer van de 23-jarige,  inwonende zoon des huizes troffen we drie dozen aan, die gevuld waren met zogenaamde mortierbommen. Illegaal en levensgevaarlijk vuurwerk van de zwaarste soort, dat heel veel ellende teweeg kan brengen. Het werd door een speciaal transportbedrijf afgevoerd ten behoeve van nader onderzoek. De vader van de verdachte gaf te kennen dat hij niet wist dat zijn zoon z’n slaapkamer als vuurwerkopslag gebruikte. De zoon was niet aanwezig en hij wordt op een later moment op het politiebureau verhoord.

]]>
Een situatie als deze is natuurlijk heel erg gevaarlijk voor de omgeving. Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als het spul tot ontploffing komt. Meld het daarom voor uw eigen veiligheid als u een vermoeden heeft dat er in uw omgeving illegaal vuurwerk wordt opgeslagen of verhandeld. Tippen kan natuurlijk via het bekende nummer van de politie 0900-8844, maar als u liever uw naam niet zegt belt u met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. 

Heel veel informatie over de regels met betrekking tot vuurwerk vind je op de speciale themapagina op onze website.

]]>
51.43896629999999 5.620009600000003
Eindhoven/Geldrop - Verdachte van witwassen aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/26/09-verdachte-van-witwassen-aangehouden.html Maandagavond rond 22.25 uur hielden wij op het politiebureau in Eindhoven een 31-jarige man aan. De man bezocht het politiebureau om een verdachte situatie te melden, bij controle bleek hij nog een gevangenisstraf open te hebben staan. nieuwsbericht Fri, 26 Oct 2018 10:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/26/09-verdachte-van-witwassen-aangehouden.html 2018-10-26T10:55:00Z Daarnaast liep er al een integraal onderzoek in het kader van witwassen naar de man. Hij werd aangehouden en is ingesloten. Toen de verdachte werd gefouilleerd vonden wij een groot geldbedrag bij de man.. Er loopt een  witwasonderzoek naar de herkomst van het geld. Dinsdag is er in verband met het onderzoek een woning in Geldrop doorzocht. Een Mercedes en een scooter zijn in beslag  genomen, omdat deze worden vermoed te zijn aangekocht met geld dat afkomstig is van/uit een misdrijf.

]]>
51.44164199999999 5.469722499999989
Budel, Geldrop, Nuenen - Vijf arrestaties in onderzoek naar wiethandel en witwassen https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/26/09-vijf-arrestaties-in-onderzoek-naar-wiethandel-en-witwassen.html In een al langer lopend drugsonderzoek hield de politie woensdagochtend tijdens een actie vier mannen en een vrouw aan op verschillende plekken in Budel, Geldrop en Nuenen. nieuwsbericht Wed, 26 Sep 2018 15:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/26/09-vijf-arrestaties-in-onderzoek-naar-wiethandel-en-witwassen.html 2018-09-26T15:12:00Z Eerder dit jaar kwam bij de politie informatie binnen over twee mannen uit Nuenen, die op grote schaal betrokken zouden zijn bij de handel in wiet. Daarop werd door de politie een onderzoek gestart. Om tot een effectieve aanpak te komen werd al gauw de samenwerking gezocht met de gemeente Nuenen, de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie.

]]>
Uit het onderzoek kwam een aantal panden in Budel, Geldrop en Nuenen naar voren waar zich mogelijk een hennepstekkerij of hennepkwekerij zou bevinden. Verder bleek dat de twee verdachten er een luxe levensstijl op na hielden, terwijl dit moeilijk te rijmen was met hun vrij beperkte, legale inkomen.

]]>
De twee hoofdverdachten (58 en 56 jaar) werden vanmorgen in alle vroegte aangehouden in hun woningen, die kort daarna uitgebreid werden doorzocht. Bij de doorzoeking waren onder meer financieel specialisten van de politie en de Belastingdienst aanwezig. Ook werden geld- en drugshonden ingezet. In één van de woningen werd een hennepdrogerij gevonden en in het ander een lege hennepstekkerij. In totaal werd voor enkele tonnen aan cash geld gevonden. Al het geld is in beslag genomen, net als vier auto’s.

Auto

]]>
Op twee locaties in Budel en Geldrop werden twee hennepplantages ontdekt met in totaal zo’n bijna 400 planten. Bij de kwekerij in Budel was sprake van een gevaarlijke situatie omdat er met de stroom geknoeid bleek te zijn. Specialisten van de gemeente en een energiemaatschappij hebben die situatie verholpen. Bij de kwekerijen waren meerdere personen aanwezig. In Budel ging het om een man en een vrouw van 69 en 66 jaar uit Budel en in Geldrop om een man van 55 uit die plaats. Ze werden allemaal aangehouden.

Hennep

 

]]>
Het onderzoek en de actie van woensdag passen in de bredere aanpak om als georganiseerde overheid de georganiseerde misdaad te bestrijden. Alle aangehouden mannen en vrouw  zitten vast en worden verhoord.

]]>
iwtwasgeld 51.2741027 5.576350600000069
Limburg, Noord-Brabant - Estafettecontrole: 156 bestuurders lopen tegen de lamp https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/20/10-estafettecontrole-156-bestuurders-lopen-tegen-de-lamp.html De politie-eenheden Oost-Brabant en Limburg hebben gisteren tijdens de estafettecontrole op de A67 in totaal 156 bekeuringen uitgedeeld. Het grote merendeel van de bekeurde personen kreeg een bon voor het vasthouden van de telefoon, met name om te appen of bellen. nieuwsbericht Thu, 20 Sep 2018 13:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/20/10-estafettecontrole-156-bestuurders-lopen-tegen-de-lamp.html 2018-09-20T13:54:00Z Agenten controleerden bestuurders op vier verschillende locaties in Limburg en Brabant langs de A67. Hier werden naast de boetes voor het vasthouden van de telefoon ook een klein aantal prenten uitgedeeld voor onder meer snelheidsovertredingen, het niet dragen van de gordel en te zware ladingen. Onder de bekeurden bevonden zich bestuurders van personenauto’s, vrachtwagens en motors.

Edward

De actie vond plaats op EDWARD-day: European Day Without A Road Death. Limburgse en Brabantse politiemensen werkten samen met partners als provincies en Rijkswaterstaat om de verkeersveiligheid te vergroten. De aandacht ging uit naar afleiding, zoals bellen en appen achter het stuur. Dit is onderdeel van de nieuwe landelijke campagne www.mono.nl over afleiding in het verkeer.

Er volgen nog zeker twee soortgelijke controles op de A67.

]]>
51.3641927 5.304285599999957
Zuid-Oost Brabant, Noord-Limburg - Grootschalige estafettecontrole op de A67 https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/18/edward-gaat-mono.html Er staat op 19 september een grote estafettecontrole gepland op verschillende plekken langs de A67. De datum is bewust gekozen: dan is het EDWARD dag. EDWARD staat voor European Day Without A Road Death. nieuwsbericht Tue, 18 Sep 2018 07:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/18/edward-gaat-mono.html 2018-09-18T07:47:00Z Met deze actie vraagt de politie aandacht voor verkeersveiligheid. Ze doet dat in samenwerking met Rijkswaterstaat en de provincies Noord-Brabant en Limburg.

Afleiding
Afgelopen jaar zijn er meer dan 1000 bestuurders bekeurd op. Ongeveer 800 daarvan zijn terug te brengen op telefoongebruik. De politie controleert daarom ook tijdens de controle op 19 september vooral op afleiding, zoals appen en niet handsfree bellen.

Landelijke campagne
Op 13 september 2018 heeft de Minister I&W de nieuwe landelijke campagne www.mono.nl over afleiding in het verkeer gelanceerd. De uitingen die daarbij horen zijn op 19 september zichtbaar langs de A67 en sluiten aan bij  de actie van de politie.  Na de actie op 19 september volgen zeker nog 2 controles op de A67, beide wederom gericht op afleiding.

 

]]>
51.48265370000001 5.232168699999988
Mierlo - Man aangehouden voor brandstichting chalet https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/10/09-man-aangehouden-voor-brandstichting-chalet.html Vrijdag aan het einde van de avond ontstond brand in een chalet op een recreatiepark aan de Patrijslaan. Kort daarna werd een 47-jarige man uit Aarle-Rixtel aangehouden die we verdenken van brandstichting nieuwsbericht Mon, 10 Sep 2018 11:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/10/09-man-aangehouden-voor-brandstichting-chalet.html 2018-09-10T11:39:00Z De brand werd rond 23.30 uur ontdekt en de hulpdiensten werden gealarmeerd. De brandweer kon helaas niet meer voorkomen dat het chalet volledig verwoest werd. Al snel kwam tijdens het politieonderzoek de naam van de later aangehouden man bovendrijven. Omdat er voldoende grond was om hem als verdachte aan te merken, werd hij ongeveer een uur later opgepakt. We verdenken de man ervan dat hij de brand stichtte naar aanleiding van een conflict binnen de relationele sfeer. Hij zit vast. Wij namen zijn kleding in beslag ten behoeve van sporenonderzoek. De eigenaar van het chalet deed aangifte.

]]>
Brandweerlieden en agenten staan in het donker bij een brandweerauto 51.4379992 5.592282999999952
Schijndel, Geldrop - Twee aanhoudingen met een bijzonder verhaal https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/9/twee-aanhoudingen-met-een-bijzonder-verhaal.html Twee mannen proberen te vluchten voor de politie. Tevergeefs. nieuwsbericht Thu, 09 Aug 2018 06:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/9/twee-aanhoudingen-met-een-bijzonder-verhaal.html 2018-08-09T06:52:00Z Een landelijk actieve oplichter die geweld niet schroomt wordt gezocht door politie en Justitie. Hij moet nog een gevangenisstraf uitzitten van 730 dagen en heeft zich onlangs schuldig gemaakt aan ernstige bedreigingen aan het adres van zijn ex-partner en stalking.

Het wijkteam Schijndel en het team Coördinatie Executie Taken (CET) gaan samen de uitdaging aan om de 38-jarige voortvluchtige op te sporen. Er worden diverse middelen ingezet, zoals het aftappen van zijn mobiele telefoon, om te achterhalen waar hij verblijft. Al snel wordt duidelijk dat hij op dat moment in het buitenland is. Eind juli laten de gegevens zien dat hij weer in Nederland is. Begin augustus krijgt het team in beeld in wat voor auto hij zich verplaatst en kan een speciale unit een ‘baken’ onder zijn auto plaatsen. Dankzij dit baken kunnen collega’s van de Aanhoudingseenheid hem op 3 augustus 2018 aanhouden in de berging van het appartement van een familielid in Schijndel. Inmiddels zit hij achter slot en grendel in de gevangenis in Grave.

]]>
Een 53-jarige man is op 8 augustus 2018, door agenten van Team Dommelstroom uit de kast in een woonwagen gehaald en aangehouden. De man had zich daar verstopt omdat hij justitie nog een bedrag van bijna 2 miljoen Euro moet betalen. En aangezien hij dit niet kon betalen gaat hij voor 3 jaar de gevangenis in. Hiermee komt de ontnemingsvordering niet te vervallen. Ook hij is overgebracht naar de gevangenis in Grave.

]]>
51.61966249999999 5.433497399999965
Geldrop - Getuigen van lastig vallen meisje gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/29/09-getuigen-van-lastig-vallen-meisje-gezocht.html Een 16-jarig meisje uit Geldrop werd woensdagavond 27 juni op het Queensvenpad in haar woonplaats lastig gevallen en mishandeld door een onbekende scooterrijder. De politie startte een onderzoek en zoekt getuigen die iets hebben gezien of gehoord dat hiermee te maken kan hebben. nieuwsbericht Fri, 29 Jun 2018 15:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/29/09-getuigen-van-lastig-vallen-meisje-gezocht.html 2018-06-29T15:24:00Z Het meisje ging die bewuste avond rond 23.30 uur haar hond uitlaten op het Queensvenpad in Geldrop. Daar werd zij aangesproken door een jongen op een scooter, die handtastelijk werd en haar onverwachts in haar gezicht sloeg. Het slachtoffer viel hierdoor op de grond, maar doordat zij om hulp riep is hij op zijn scooter gestapt en weggereden richting de Akert. Door de klap liep het meisje een bloedneus op en verwondingen aan haar mond.

Signalement
De politie startte direct een onderzoek na het binnenkomen van de informatie en daarbij hebben we ook jou hulp nodig. Herken jij misschien de scooterrijder aan de hand van het signalement? De dader is blank, heeft een fors postuur, is ongeveer 17/18 jaar, naar schatting 1.80 m lang en heeft donkerkleurig haar. Hij droeg al die tijd een helm en had een lichtkleurig T-shirt en een korte broek aan. Hij reed op een sportieve zwarte scooter die aan de voorkant geel en groen was.

Help ons de dader te vinden
Er zouden woensdagavond rond het tijdstip van het incident twee jongens op een bankje hebben gezeten en ook zouden er een oudere man en vrouw met drie hondjes hebben gelopen. We willen heel graag met deze jongens en de man en de vrouw in contact komen. Herken je jezelf in deze omschrijving of weet je wie dit zijn? Neem contact met ons op. Ook zijn wij op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben dat in verband met deze zaak gebracht kan worden. Deel informatie met ons via onderstaand tipformulier of bel 0900-8844. Blijf je liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. 

]]>
Bord met politielogo 51.4162703 5.566802199999984
Geldrop - Dode man aangetroffen bij productielocatie synthetische drugs https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/16/09-dode-man-aangetroffen-bij-productielocatie-synthetische-drugs.html Bij een garagebox aan de Bleekvelden in Geldrop is zaterdagmorgen rond 5.00 uur een dode man op straat gevonden. In de garagebox werden chemicaliën en zuren aangetroffen die gebruikt worden bij het productieproces van synthetische drugs. Het slachtoffer is een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. nieuwsbericht Sat, 16 Jun 2018 10:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/16/09-dode-man-aangetroffen-bij-productielocatie-synthetische-drugs.html 2018-06-16T10:20:00Z De politie kreeg om 4.50 uur een melding van een bezorgde krantenbezorger die de man op straat zag liggen. Toen agenten ter plaatse kwamen, constateerden zij dat de man overleden was. Op enkele meters afstand stond een garagebox van een bedrijfsverzamelgebouw open en toen de collega’s daar een kijkje namen troffen zij zaken aan die ze direct in verband brachten met een mogelijke productielocatie van synthetische drugs.

]]>
Door de politie werd de omgeving van de garagebox afgezet en de recherche startte een onderzoek. Daaruit bleek dat de man zeer waarschijnlijk in de garagebox met de chemicaliën aan het werk is geweest en dat daarbij iets mis is gegaan. De man is onwel geworden, wist nog naar buiten te komen, maar is op straat overleden. Er wordt nog verder onderzoek verricht om de exacte doodsoorzaak vast te stellen. In de garagebox werden sporen aangetroffen, zoals een slaapplek, die erop wijzen dat de man al zeker enkele weken in de garagebox verbleef.

]]>
Na het sporenonderzoek zijn agenten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) aan de slag gegaan. Zij inventariseren de aangetroffen chemicaliën te registreren en zorgen uiteindelijk voor het veilig afvoeren daarvan. Er wordt nog verder onderzoek verricht naar de achtergronden van dit incident.

]]>
Heeft u zelf het vermoeden van een drugslab in uw omgeving? Hier vind u meer info over de risico’s, de signalen waar u op kunt letten en waar u terecht kunt met informatie.

]]>
51.4249438 5.564979799999946
Geldrop - Getuigen gezocht na beroving met geweld https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/16/09-getuigen-gezocht-na-beroving-met-geweld.html Wij zijn op zoek naar getuigen van een gewelddadige beroving op de Beneden Beekloop. Een man werd daar dinsdagavond 15 mei rond half elf beroofd van zijn portemonnee en telefoon en mishandeld. Hij werd met onder andere een gebroken rib en een hoofdwond in een ziekenhuis opgenomen. nieuwsbericht Wed, 16 May 2018 10:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/16/09-getuigen-gezocht-na-beroving-met-geweld.html 2018-05-16T10:33:00Z Het is nog niet mogelijk geweest om het 58-jarige Engelse slachtoffer uitgebreid te horen, maar het lijkt er op dat hij zijn belager kende. Mogelijk had hij een afspraak met deze, voor ons nog onbekende,  persoon. De beroving zou zijn gebeurd in de directe omgeving van het tankstation en een scooterzaak op de hoek van de Eindhovenseweg.

]]>
Een getuige vertelde ons kort voor het incident twee  Engels sprekende mannen te hebben gezien, waarvan er een waarschijnlijk het slachtoffer was. De andere persoon was een man van ongeveer 30 jaar en hij droeg een donkerkleurige, korte jas. Verder droeg hij een spijkerbroek en een donkerkleurige pet. Waarschijnlijk was deze man met een donkerkleurige auto die bij de scooterzaak geparkeerd stond.

]]>
Wie heeft iets van het incident gezien of weet om welke mannen het gaat? Neem contact op als je iets weet; 0900-8844. Geef informatie eventueel anoniem door via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

]]>
Detail afzetlint 51.42714819999999 5.550599700000021
Geldrop - Tiener voor beroving opgepakt na Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/15/tiener-aangehouden-na-opsporing-verzocht.html Aandacht van het landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht is doorslaggevend geweest in de zaak van de laffe beroving van een 86-jarige vrouw op 3 april in Geldrop. Op basis van duidelijke tips en andere informatie is dinsdag een tiener aangehouden en in verzekering gesteld. nieuwsbericht Tue, 15 May 2018 12:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/15/tiener-aangehouden-na-opsporing-verzocht.html 2018-05-15T12:46:00Z Wij kwamen de 13-jarige jongen uit die plaats op het spoor, nadat het tv-programma Opsporing Verzocht op 1 mei aandacht besteedde aan de zaak. Opsporing Verzocht liet een reconstructie zien en toonde originele beelden van bewakingscamera’s op de vluchtweg van de verdachte. Die aandacht leverde enkele tientallen tips op waarin vaak naam en toenaam van de nu aangehouden jongen genoemd werd. Opvallend was de massale verontwaardiging van de tipgevers over wat de hoogbejaarde vrouw was overkomen.

]]>
De vrouw werd op 3 april rond 19.30 uur beroofd op De Bleek in Geldrop. Een jongen pakte haar vast en greep haar handtas. Het slachtoffer viel daardoor op haar hoofd en verloor het bewustzijn. In het ziekenhuis is zij behandeld aan haar verwondingen. Na de beroving rende de dader hard weg. Een voorbijganger ging hem nog achterna maar helaas zonder succes. 

]]>
In de boeien, aangehouden 51.4228919 5.557135600000038