Alle berichten | Goirle | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/goirle.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Goirle nl Wed, 19 Sep 2018 20:20:39 GMT 2018-09-19T20:20:39Z nl Brabant, Oss, Goirle - Uitzending Bureau Brabant maandag 03 september https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/29/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-03-september.html Bureau Brabant vraagt in de eerste uitzending van het nieuwe seizoen op maandag 03 september 2018 weer uw hulp bij het oplossen van enkele misdrijven, zoals een poging moord/doodslag met een explosief in Oss en de diefstal uit een bouwmarkt in Goirle. Verder blikken we terug op de successen van vorig seizoen en vertellen we hoeveel zaken er met jullie hulp zijn opgelost. nieuwsbericht Thu, 30 Aug 2018 09:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/29/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-03-september.html 2018-08-30T09:52:00Z Terugblik uitzendseizoen 2017 -2018
Brabant – We kijken aan de hand van vier memorabele zaken nog even achterom naar het vorig seizoen. Zaken die iedereen nog vers in het geheugen staan, zoals bv. een zeer ernstig ongeval in Eindhoven, waarbij een vrouw haar been verloor. Of de brandstichting bij een busbedrijf in Tilburg en de zaak van een Bredase kapper die bijna werd dood geslagen. Maar ook wisten we met uw hulp overvallers aan te houden, die we verdenken van vier overvallen, waarvan één op een alleenstaande oudere man in Deurne.

Ook presenteren we maandag in de terugblik onze resultaten en cijfers, waar we gepast trots op kunnen zijn. Genoeg redenen om te kijken dus.

Maar we vragen in deze eerste uitzending ook direct uw hulp bij enkele nieuwe zaken.

Poging tot moord/doodslag met explosief
Oss - Op 15 augustus  kort na middernacht, zit een caféhouder na zijn werk nog even met zijn vrouw op de bank van zijn woning. De woning is naast het café aan de Berghemseweg. Hij hoort wat gerommel en kijkt op de monitor van zijn camerasysteem. Dan hoort hij een enorme knal. Hierdoor werd hij voorover geblazen. Later blijken de ruiten aan de voorzijde van de woning te zijn vernield en de rolluiken beschadigd. Op camerabeelden is te zien dat er een persoon met capuchon over zijn hoofd vanaf de rotonde aan de Burgemeester van de Elzenlaan aan komt lopen. Hij loopt langs het café en komt even later terug. Er volgt een explosie waarna de man weg rent.


Wie herkent de persoon op de beelden of wie heeft er iets verdachts gezien voorafgaand aan de explosie of erna?

Diefstal zaagbladen bij bouwmarkt
Goirle - Op maandag 18 juni zonden we de beelden van deze diefstal ook uit in Bureau Brabant. De verdachten waren toen onherkenbaar gemaakt en kregen gelegenheid zich te melden. Dat hebben ze niet gedaan en daarom laten we hen nu herkenbaar in beeld. Op 2 februari 2018 werden er zaagbladen gestolen bij de Karwei aan de Wim Rotherlaan in Goirle. Drie mannen stonden in het gangpad bij de zaagbladen. Een van de mannen ging op de hurken zitten en stal de zaagbladen en de beide anderen leken op de uitkijk te staan. De mannen liepen vervolgens weer met z’n drieën de winkel uit. Na de diefstal reden de mannen weg in een blauwe personenauto.

De diefstal is opgenomen met de beveiligingscamera, waarvan we beelden laten zien. Wij willen natuurlijk weten of u de personen op de beelden herkent, eventueel in combinatie met het voertuig.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.7611801 5.514048199999934
Goirle - Gezocht - Trio steelt zaagbladen bij Karwei in Goirle https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/juni/08-trio-steelt-zaagbladen-bij-karwei-in-goirle.html Dieven in beeld! Dit trio heeft bij de Karwei zaagbladen gestolen. Wie (her)kent ze? verdachte Thu, 30 Aug 2018 08:38:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/juni/08-trio-steelt-zaagbladen-bij-karwei-in-goirle.html 2018-08-30T08:38:00Z We hebben dit trio eerder in de Bureau Brabant uitzending gehad, 18 juni j.l. Toen brachten we de mannen niet herkenbaar in beeld. Ze kregen vervolgens de kans om zich bij ons te melden. Dat is niet gebeurd. Daarom laten we de beelden nogmaals zien, nu zijn de mannen wel herkenbaar in beeld.

Heeft u een vermoeden wie dit zijn? Laat het weten via het gratis nummer van de opsporingstiplijn 0800 6070, of via de M-lijn van Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.

]]>
]]>
51.5236773 5.064194799999996
Tilburg - Politie blijft waarschuwen voor oplichters aan de deur https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/30/08-politie-blijft-waarschuwen-voor-oplichters-aan-de-deur.html Al enige tijd krijgen we opvallend veel meldingen over babbeldieven in Tilburg en omgeving. Uiteraard zet de politie alles in het werk om de daders op te sporen. Maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom willen we opnieuw aandacht vragen voor deze nare diefstalmethode en de preventietips. Deze laffe oplichters slaan bij voorkeur toe bij mensen van zestig jaar en ouder. Ze weten zich vaak op slinkse wijze met een smoesje bij u binnen te praten. Trap er niet in, laat ze niet binnen. nieuwsbericht Thu, 30 Aug 2018 07:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/30/08-politie-blijft-waarschuwen-voor-oplichters-aan-de-deur.html 2018-08-30T07:48:00Z Uit de wijk Westerpark ontving de politie vorige maand een melding van een mevrouw dat twee mannen aanbelden. Er was een lekkage bij de bovenburen en ook bij haar zou waterschade zijn. Mevrouw moest gaan zitten en de mannen zouden het oplossen. De mannen zeiden tegen het slachtoffer dat ze haar gouden sieraden af moest doen vanwege mogelijke kortsluiting. Een van de mannen hielp haar daarbij. Vervolgens gaat de man even weg en zijn ook de sieraden weg.

 

In Waalwijk deed een man zich voor als medewerker van een energieleverancier. Hij stelde allerlei persoonlijke vragen en had opvallende interesse in een gouden ring. De meldster vertrouwde het niet en deed navraag bij de energieleverancier.

 

Een 92-jarige vrouw uit Goirle is recent slachtoffer geworden van een babbeldief. Een vrouw belt aan en zegt dat ze van de Zonnebloem is en vraagt of de dame zorg nodig heeft. Ze loopt direct de woning in en stelt ondertussen allerlei vragen. De vrouw wil dit niet en zet haar het huis uit. Ondertussen heeft de dievegge sieraden en geld meegenomen.

]]>
 • Wees alert als er vreemden aan de deur staan: Laat geen onbekenden binnen, wat voor verhaal ze ook verzinnen. Doe de deur niet open. Hebt u een raampje dat open kan, voer dan het gesprek via dit raampje. Hebt u geen raampje, plaats dan een kierstandhouder op de deur. U kunt nu het verhaal even aanhoren en de persoon vragen zich te legitimeren. Controleer gerust zelf bij het bedrijf of de instantie of het klopt dat zij iemand hebben gestuurd. Geef nooit uw pincode of waardevolle spullen af.
 • Wees altijd alert als u pint: Scherm bij het intoetsen van uw pincode de toetsen altijd goed af. Staat iemand te dicht bij u? Vraag voordat u gaat pinnen of deze persoon een stukje naar achteren gaat. Gebeurt dit in een winkel, vraag dan de kassamedewerker gerust om hulp. Laat u niet afleiden. Ook niet als iemand zegt dat u bijvoorbeeld geld of iets anders laat vallen.
 • Wees alert als u op straat of in bijvoorbeeld een winkel(centrum) wordt aangesproken: Een veelgebruikte smoes is het vragen van de weg. Dit is tegenwoordig nauwelijks nog nodig. Veel mensen bezitten een smartphone met daarop navigatie. Is iemand te goeder trouw en wil hij of zij echt de weg weten, dan kan hij of zij een beroep doen op iemand met een smartphone.
 • Vertrouw op uw gevoel: Voelt het niet goed, dan is het dat vaak ook niet. Staat er onaangekondigd iemand bij u aan de deur? Maak dan een afspraak voor een ander tijdstip en vraag er dan een bekende of familielid bij. Ook kunt u, als u het niet vertrouwt, de politie bellen. U mag hiervoor gebruik maken van 112.
 • Pas uw bankrekening aan: Om te voorkomen dat er grote bedragen van uw bank- of girorekening kunnen worden gehaald, kunt u een aantal maatregelen treffen: boek geld dat u niet direct nodig hebt van uw lopende rekening over naar een spaarrekening. Zorg er verder voor dat u niet ‘rood’ kunt staan op uw lopende rekening. Stel de dagopname limiet zo laag mogelijk in. Uw bank kan u daarbij helpen.
 • ]]>
  Agenten zijn binnenkort aanwezig op de  Seniorenbeurs in Tilburg. U kunt vragen stellen over het voorkomen van oplichting aan uw voordeur en andere veiligheidsthema’s.  De beurs is op zaterdag 8 september van 10.00 uur tot 16.00 uur in Euroscoop aan het Olympiaplein. Kijk voor meer informatie op www.seniorenbeurstilburg.nl.

  ]]>
  Op onze website staat extra informatie over babbeltrucs en het voorkomen ervan. Ook vindt u hier vier korte preventiefilms die wij hebben ontwikkeld om oudere mensen alerter te maken op de risico’s die kunnen leiden tot diefstal via babbeltrucs. Daarnaast bevatten de films tips waarmee ouderen hun eigen veiligheid kunnen vergroten. Bent u toch slachtoffer geworden? Blokkeer dan direct uw pinpas en doe aangifte bij de politie. Bel met de algemene meldlijn 0900-8844 als de dader verdwenen is en bel met 112 als de dader nog in de buurt is.

  ]]>
  Detailopname surveillancewagen 51.560596 5.091914299999985
  Goirle - Arrestaties voor heling en wapenbezit https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/22/08-arrestaties-voor-heling-en-wapenbezit.html Tijdens een routinecontrole zijn dinsdag 21 augustus 2018 omstreeks 22.30 uur door de politie op de Poppelseweg twee (jonge) mannen aangehouden ter zake de APV, heling en wapenbezit. Ze vervoerden op hun brommer twee gestolen kentekenplaten en inbrekersgereedschap. Bovendien had de oudste een boksbeugel bij zich. nieuwsbericht Wed, 22 Aug 2018 09:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/22/08-arrestaties-voor-heling-en-wapenbezit.html 2018-08-22T09:22:00Z Agenten zagen tijdens hun surveillance op de Poppelseweg een bromfiets rijden met Belgisch kenteken. Ze besloten een controle in te stellen.  De bestuurder was een 18-jarige Tilburger, de bijrijder een 17-jarige jongen uit Weelde. Navraag van het kenteken  leverde op dat de plaat in Belgie gestolen was. Onder de buddyseat werd nog een gestolen Belgische kentekenplaat en inbrekersgereedschap aangetroffen. In de rugzak van de bestuurder zat een boksbeugel.  De brommer zelf bleek niet gestolen te zijn, deze was op 2016 uitgevoerd uit Nederland.

  ]]>
  51.5070236 5.054925000000026
  Goirle - Voetganger zwaar gewond na aanrijding https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/10/08-voetganger-zwaar-gewond-na-aanrijding.html Een 40 jarige Tilburger raakte vrijdagochtend zwaar gewond toe hij op de van Haestrechstraat in Goirle werd aangereden door een automobilist. nieuwsbericht Fri, 10 Aug 2018 11:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/10/08-voetganger-zwaar-gewond-na-aanrijding.html 2018-08-10T11:48:00Z Om 09.30 uur stak de Tilburger te voet de van Haestrechstraat over, vlak bij de kruising met de Tilburgseweg. Daar kwam op dat moment net een auto de hoek om rijden vanuit de richting Tilburg. Die automobilist kon de man niet meer ontwijken en reed hem aan. Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht waar hij in zorgwekkende toestand is opgenomen. De politie doet nog onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeluk.

  ]]>
  51.5239407459843 5.066200478790279
  Goirle - Aangehouden vanwege veroorzaken ernstige geluidsoverlast https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/5/08-aangehouden-vanwege-veroorzaken-ernstige-geluidsoverlast.html Een 53-jarige ‘verwarde’ man uit Goirle is afgelopen nacht omstreeks 01.45 uur in zijn woning na herhaalde waarschuwingen aangehouden ter zake het veroorzaken van enorme geluidsoverlast. nieuwsbericht Sun, 05 Aug 2018 07:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/5/08-aangehouden-vanwege-veroorzaken-ernstige-geluidsoverlast.html 2018-08-05T07:58:00Z De politie kreeg de nacht van zaterdag op zondag diverse meldingen van buurtbewoners dat een man luid schreeuwend over straat liep. Agenten waarschuwden de man om op te houden. Deze waarschuwing hielp echter niet want kort daarna werd gemeld dat de man zich weer op straat bevond en dreigende teksten riep naar buurtbewoners, die begonnen terug te reageren. Hierop hebben de dienders de man aangehouden ter zake het veroorzaken van rumoer en burengerucht. Hij is bekend bij hulpverlening. De politie heeft in de afgelopen weken al vaker interventies gedaan vanwege de overlast die de man veroorzaakt.  

   

   

   

  ]]>
  51.5236773 5.064194799999996
  Goirle - Tilburger aangehouden na poging diefstal snorfiets https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/3/08-tilburger-aangehouden-na-poging-diefstal-snorfiets.html : Een 17-jarige Tilburger is vrijdag 3 augustus 2018 omstreeks 03.30 uur op de Dorpsstraat aangehouden als verdachte van een diefstalpoging van een snorfiets. Dee eigenaresse werd wakker van lawaai en verjaagde twee knapen die bezig waren de brommer te stelen. De recherche is nog op zoek naar de tweede persoon die daarbij betrokken was. nieuwsbericht Fri, 03 Aug 2018 08:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/3/08-tilburger-aangehouden-na-poging-diefstal-snorfiets.html 2018-08-03T08:56:00Z Een bewoonster aan de Pastoor Minorettistraat werd vannacht wakker van gerammel aan de voorzijde. Ze keek door het raam en zag twee jongens die haar snorfiets al uit de voortuin gepakt hadden en nu daarmee ter hoogte van de buren stonden. Ze riep iets naar de dieven waarna zij de snorfiets op de standaard zetten en wegrenden. Ze zag dat ze op een scooter wegreden. Agenten gingen in de omgeving op zoek en zagen op de Tilburgseweg een knul rijden op een scooter die geheel aan het signalement van een van die daders voldeed.  De bromfietser ging er vandoor en negeerde een stopteken. Op de Dorpsstraat ging hij onderuit waarna hij aangehouden werd. Hij rende vervolgens toch weer weg maar werd achterhaald en naar de grond gewerkt. Hij werd ingesloten. De scooter waarop hij reed is in beslag genomen.

  ]]>
  51.5206988 5.054398399999968
  Goirle - Babbeldieven slaan toe in Goirle https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/1/08-babbeldieven-slaan-toe-in-goirle.html Een bejaarde vrouw is maandagavond 30 juli 2018 in haar appartement in het centrum van Goirle bestolen door twee gewiekste babbeldieven. Het duo maakte geld en sieraden buit. De politie waarschuwt inwoners opnieuw om alert te zijn en vreemden niet zomaar binnen te laten. nieuwsbericht Wed, 01 Aug 2018 12:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/1/08-babbeldieven-slaan-toe-in-goirle.html 2018-08-01T12:04:00Z Het slachtoffer verklaarde dat maandagavond rond 1900 uur bij haar werd aangebeld. Ze opende de voordeur en zag een licht getinte man staan. Hij had een gezet postuur en zwart krullend haar. Hij droeg een wit T-shirt met zwarte opdruk aan de voorzijde en een korte zwarte broek. Hij vertelde de bewoonster dat hij vanwege een lekkage even bij haar binnen moest zijn. Hij liep naar de keuken en opende het kastje onder de gootsteen. Hij riep daarna dat hij de lekkage niet kon vinden en dat hij er een maat bij haalde. Deze man, die ook getint maar wat kleiner was, liep naar de badkamer. In de verwarring die er ontstond hebben de mannen kans gezien contant geld en sieraden te stelen. De politie heeft een aangifte opgenomen en een buurtonderzoek ingesteld.

   

  ]]>
  Burgers die tips hebben over deze dieven kunnen dit doorgeven:

  ]]>
  De politie raadt aan zorgvuldig te zijn in het toelaten van vreemden in uw woning. Mocht u de persoon toch binnen willen laten, spreek dan een tijdstip af waarbij een bekende van u aanwezig is en geef dit ook aan de persoon bij deur aan. Laat u in geen geval onder druk zetten om de persoon toch direct binnen te laten. Schaam u niet om legitimatie te vragen, als iemand te goeder trouw is, zal men het geen probleem vinden zich te legitimeren. Heeft u ook maar enige twijfel over de persoon en/of het verhaal, laat iemand dan sowieso niet binnen.

  ]]>
  51.5236773 5.064194799999996
  Vermist - Politie is bezorgd om vermiste tiener https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-kinderen/2018/juli/08-politie-bezorgd-om-vermiste-tiener.html Familie, verzorgers en politie maken zich ernstig zorgen om de veiligheid van een vermist 17-jarige meisje genaamd Evi. vermistkind Fri, 06 Jul 2018 13:19:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-kinderen/2018/juli/08-politie-bezorgd-om-vermiste-tiener.html 2018-07-06T13:19:00Z Evi is donderdagmiddag 5 juli 2018 weggegaan uit een instelling in Goirle. Ze is die avond om ongeveer 22.00 uur nog gezien op een school  in Oisterwijk. Vanaf dat tijdstip ontbreekt ieder spoor. We zijn bang dat ze in handen valt van mensen in een dubieus milieu en dat men misbruik van haar gaat maken. Omdat het hier om een minderjarig meisje gaat en ze door haar voet in het roze gips genoeg op valt tonen we (nog) geen foto van haar gezicht.

  ]]>
  Als u haar ziet kunt u direct 112 bellen en proberen haar in uw gezichtsveld te houden tot de politie gearriveerd is. Krijgt u informatie over haar verblijfplaats meldt dit dan:

  - via de blauwe tipbanner bij dit bericht
  - via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden
  - via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
  - anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M
  - via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek 079-3458999

  ]]>
  geslachtVrouwhaarkleurBlondlengte1.75naamVeekeroepnaamEvivoornaamEvi Maria NeeltjeBijzonderheidLinkervoet in roze gipsBijzonderheidLoopt op krukken]]>
  51.5236773 5.064194799999996
  Goirle - Uitslaande brand https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/1/08-uitslaande-brand.html Zondagochtend 1 juli ontstond rond 03u14 brand in een schuur aan de Nieuwekerksedijk. Niemand raakte gewond. De politie onderzoekt of het om brandstichting gaat. nieuwsbericht Sun, 01 Jul 2018 07:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/1/08-uitslaande-brand.html 2018-07-01T07:13:00Z Het betrof een uitslaande brand van een schuur. De brandweer kon het overslaan van de brand voorkomen. Alleen de gevel van een benzinestation raakte beschadigd door vermoedelijk de hitte. Om 04u22 werd er Brand Meester afgegeven. Het werd niet bekend hoe de brand kon ontstaan. De politie doet nader onderzoek. Er raakte niemand gewond.

  ]]>
  51.5136213 5.0526482000000215