Alle berichten | Goirle | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/goirle.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Goirle nl Fri, 04 Dec 2020 21:05:00 GMT 2020-12-04T21:05:00Z nl Goirle - Crosser moet lopend naar huis https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/9/08-crosser-moet-lopend-naar-huis.html Een crossende quadrijder heeft zondagmiddag en zijn quad en zijn rijbewijs in moeten leveren omdat hij croste door de drukke bossen en een stopteken negeerde. nieuwsbericht Mon, 09 Nov 2020 09:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/9/08-crosser-moet-lopend-naar-huis.html 2020-11-09T09:50:00Z Er zijn de afgelopen en komende tijd meerdere acties gericht tegen het illegaal crossen in de buitengebieden tegen de Belgische grens aan. Er komen regelmatig meldingen binnen van crossende motoren en quads. Politie, Gemeentes en bijzondere Opsporingsdiensten werken samen om dit fenomeen te doen stoppen. De crossers  vernielen de bossen en landerijen van boeren en laten veel afval achter waaronder afgewerkte olie en etensresten. Maar bovenal is het levensgevaarlijk voor de rijders zelf maar zeker ook voor het wandelend publiek dat in de bossen loopt.

]]>
Op zondag 8 november 2020 om 16.00 uur surveilleerde een Buitengewoon Opsporingsambtenaar met enkele collega’s in de bossen tussen Hilvarenbeek en Goirle. Ondanks de coronamaatregelen was het druk in de bossen. De laatste tijd waren er klachten binnengekomen van quads die hier zouden crossen in het weekend. De Boa zag op dat moment twee quads rijden waarvan er een geen kenteken had. Hij besloot die bestuurder te controleren en ging naast hem rijden. Hij gebaarde dat de bestuurder moest stoppen maar die gaf gas bij en reed weg. De Boa besloot de man te achtervolgen. Met snelheden van boven de 80 km/u reed de verdachte over de openbare weg en daarna weer het bosgebied in. Op het Nieuwkerksebaantje scheurde de verdachte tussen het wandelend publiek door wat levensgevaarlijk was. Uiteindelijk stopte de verdachte. De Boa riep de hulp in van de politie. Het rijbewijs van de 19-jarige Belg werd ingevorderd. Zijn quad werd in beslag genomen. De zaak zal door een Officier van Justitie beoordeeld worden.

]]>
Heeft u ook last van crossende motoren meld dat dan bij de Politie, Gemeente of Staatsbosbeheer. Samen proberen we deze overlast in te dammen maar dat kan alleen met uw hulp.
Contactgegevens van de politie zijn:
- via de banner onder dit bericht of
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M

]]>
Politieuniform en tenue BOA 51.5020781 5.0519156
Rijen/Goirle - Gezocht - Pinnen met gestolen pas in Rijen en Goirle https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/november/08-pinnen-met-gestolen-pas-in-rijen-en-goirle.html In de Hoofdstraat staat er op donderdag 30 juli een oudere dame bij de geldautomaat om wat geld op te nemen. Maar ze is niet alleen. verdachte Mon, 09 Nov 2020 07:47:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/november/08-pinnen-met-gestolen-pas-in-rijen-en-goirle.html 2020-11-09T07:47:00Z Twee mannen die opvallend veel op elkaar lijken staan in de buurt. En het slachtoffer ziet ook een oma met een meisje van een jaar of 10 vlakbij staan. Het meisje zegt dat deze automaat ook “papa’s pasje heeft ingeslikt’. Ineens staat ook een van de twee op elkaar lijkende mannen dichtbij. Of de automaat alweer een pasje heeft ingeslikt, vraagt hij. De vrouw is zo van haar à propos dat ze niet ziet wat hij doet. En weg is haar pasje. Eerst denkt de vrouw echt nog dat de automaat haar pasje heeft ingeslikt. Maar al snel realiseert ze zich toch dat ze is bestolen. Ze belt meteen de bank en blokkeert haar pas. Te laat om te voorkomen dat de man pint met haar pas.

Binnen een paar uur was het weer raak. Dezelfde man, op vrijwel dezelfde manier. Maar dan een paar kilometer verderop. In Goirle om precies te zijn. Zo’n twee uur later proberen ze het opnieuw, in de Thomas van Diessenstraat. Nu is het slachtoffer een man van 80.  Druk pratend probeert de eerdere dief ook nu de bejaarde man af te leiden. Die is er helemaal niet van gediend, maar kan weinig inbrengen tegen de man. Die denkt dat zijn pas door de automaat is ingeslikt. Maar niets is minder waar dus.

]]>
Het slachtoffer in Rijen had het over een oma en een meisje van een jaar of tien, en twee mannen die heel erg op elkaar lijken. Op de beelden in Goirle zag u net nog een man. We zien het vaker: meestal opereren deze mensen in groepjes. Help u mee ze te stoppen? 

We zoeken de twee mannen. Ze dragen dezelfde bril, hebben eenzelfde tatoeage op de rechteronderarm. Zelfde postuur. Alleen ze dragen wel verschillende shirts. Dit zijn beelden gemaakt in Rijen en in Goirle. Twee keer werd een pinpas gestolen, elke keer van een kwetsbare oudere. Het gaat waarschijnlijk om een groep mensen die samenwerken en dit vaker doen. Herkent u ze? Heeft u ze misschien ergens gezien? Weet u waar de politie ze kan vinden? Laat het weten! Tippen kan via de opsporingstiplijn 0800 6070. Anoniem blijven kan ook: bel dan met M op 0800 7000.

 

]]>
]]>
51.5236773 5.0641948
Rijen, Goirle, Den Bosch, Tilburg - Overvallers en dieven gezocht in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/4/08-overvallers-en-dieven-gezocht-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 9 november hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven. We zoeken meerdere personen die met gestolen pinpassen pinnen en de daders van twee overvallen op oudere bewoners in Den Bosch. nieuwsbericht Wed, 04 Nov 2020 14:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/4/08-overvallers-en-dieven-gezocht-in-bureau-brabant.html 2020-11-04T14:01:00Z In de Hoofdstraat staat op donderdag 30 juli een oudere dame bij de geldautomaat om wat geld op te nemen. Maar ze is niet alleen. Twee mannen die opvallend veel op elkaar lijken staan in de buurt. Ineens staat een van hen dichtbij. Of de automaat alweer een pasje heeft ingeslikt, vraagt hij. Al snel realiseert ze zich toch dat ze is bestolen. Ze belt meteen de bank en blokkeert haar pas. Te laat om te voorkomen dat de man pint met haar pas. Binnen een paar uur was het weer raak. Dezelfde man, op vrijwel dezelfde manier. Maar dan een paar kilometer verderop. In Goirle om precies te zijn. Wij zoeken deze mannen.

]]>
In juni van dit jaar heeft de politie in Tilburg een flinke hoeveelheid softdrugs in beslag genomen. En dan gaat het om hennep en plakken hasj. Het onderzoek rondom die inbeslagname loopt nog steeds. De politie denkt dat de man op de beelden bij die gevonden drugs betrokken is. Wij tonen hem in de aankomende uitzending.

]]>
In oktober van 2019 is een man aan het shoppen in Tilburg met een gestolen pas. Die pas was eerder gestolen vanuit een bedrijf in Tilburg. Op verschillende momenten is hij te zien in de winkel. Als hij een beetje loopt rond te kijken en als hij staat af te rekenen. Ook nog eens als hij de winkel weer uit loopt. Wij willen hem vinden.

]]>
Twee bewoners van een flat aan de Aartshertogenlaan in Den Bosch werden in oktober overvallen. Wij zoeken de daders. Op donderdag 8 oktober belt een vrouw aan bij iemand en zegt dat ze van een zorginstelling is. Met die smoes weet de vrouw binnen te komen, ze zou tegen corona komen spuiten. Uiteindelijk steelt deze vrouw een bankpas en pint daar later mee. Op donderdagmiddag 15 oktober wordt in dezelfde straat in Den Bosch een 65-jarige man in zijn eigen huis overvallen. De man is hulpbehoevend en loopt met een rollator. Twee vrouwen komen binnen, waarvan de een meteen zijn rollator onderuit schopte. De man viel op de grond. De vrouwen schreeuwen naar hem dat ze zijn portemonnee en geld willen. Een vrouw loopt het huis in, pakt een portemonnee en dan gaan de twee er weer vandoor.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.5910445 4.9180655
Goirle en Rijen - Gezocht - Pinfraudeur in Goirle en Rijen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/oktober/08-pinfraudeur-in-goirle-en-rijen.html Opnieuw een pinpasdief in beeld. verdachte Mon, 26 Oct 2020 10:40:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/oktober/08-pinfraudeur-in-goirle-en-rijen.html 2020-10-26T10:40:00Z Beelden van één en dezelfde man die op 30 juli bij een pinautomaat staat, pincodes afkijkt en dan vliegensvlug de pinpas weet te stelen als het slachtoffer is afgeleid. In Rijen werd hij waarschijnlijk bijgestaan door een vrouw met een kind, die het slachtoffer afleiden, waarop de man de pas pakte. In Goirle ging het precies zo. De vraag aan u is: wie is deze man

]]>
]]>
51.5236773 5.0641948
Goirle - Drie schoolinbrekers in Goirle aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/25/08-drie-schoolinbrekers-in-goirle-aangehouden.html Afgelopen nacht zijn tijdens een langdurige politieactie drie mannen uit Utrecht (22, 24 en 24 jaar) aangehouden die verdacht worden van een inbraak in een school aan de Venneweg. Een vierde inbreker wist aan de politie te ontkomen. De buit bestaande uit laptops werd in de auto van het viertal aangetroffen. nieuwsbericht Sun, 25 Oct 2020 09:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/25/08-drie-schoolinbrekers-in-goirle-aangehouden.html 2020-10-25T09:07:00Z De politie kreeg vannacht omstreeks 01.00 uur een melding dat het inbraakalarm afging bij een school aan de Venneweg. Agenten die als eerste ter plaatse kwamen, zagen de auto met de vermoedelijke daders wegrijden. Die auto kon met het dienstvoertuig klem gereden worden. De 24-jarige bestuurder werd direct aangehouden. De drie andere inzittenden sloegen op de vlucht. In de auto lagen inbrekerswerktuigen en circa 20 laptops die kennelijk uit de school waren gestolen.

 

]]>
Vervolgens werd de omgeving afgezet en met behulp van de politieheli verder gezocht. Hierna werden nog een 22-jarige man en om 03.35 uur een derde verdachte,  een 24-jarige man,aangehouden. De daders bleken een bovenlicht bij de school te hebben opengebroken. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de vierde nog ontbrekende verdachte.

 

 

]]>
51.5290946 5.0590311
Tilburg, Waalwijk. Goirle, Rijen - Overval, schietpartij en pinfraudeurs in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/21/09-overval-en-schietpartij-in-bureau-brabant.html In Bureau Brabant vragen we maandag 26 oktober weer uw hulp bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals een schietpartij in Tilburg en een inbraak in Waalwijk. Maar ook opnieuw aandacht voor pinfraudeurs. nieuwsbericht Wed, 21 Oct 2020 08:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/21/09-overval-en-schietpartij-in-bureau-brabant.html 2020-10-21T08:11:00Z Inbraak casino in Waalwijk
In de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 augustus wordt er ingebroken in een casino aan de Professor Asserweg in Waalwijk. Met de fiets komen twee inbrekers daar aan. Ze weten met een moker binnen te komen, een gelduitgifte automaat open te breken en er met een behoorlijk geldbedrag vandoor te gaan. De mannen lijken precies te weten waar ze moesten zijn en de kans is groot dat ze de situatie hebben voor verkend.
We tonen u bewakingsbeelden, van de sluipende inbrekers bij het gebouw en van binnen waarop goed te zien is dat ze de automaat open breken. Natuurlijk willen wij weten wie deze twee inbrekers zijn. Dus als u een vermoeden heeft, neem dan contact op.

Pinfraudeur in Goirle en Rijen
We tonen beelden van één en dezelfde man die op 30 juli bij een pinautomaat staat, pincodes afkijkt en dan vliegensvlug de pinpas weet te stelen als het slachtoffer is afgeleid. In Rijen werd hij waarschijnlijk bijgestaan door een vrouw met een kind, die het slachtoffer afleiden, waarop de man de pas pakte. In Goirle ging het precies zo. De vraag aan u is: wie is deze man?

Schietpartij Paletplein Tilburg
Op donderdagavond 6 augustus, rond 19.20 uur, komt een melding binnen over een schietincident bij het Paletplein in Tilburg. De schutter is weggerend richting de Lage Witsiebaan. Er zou een groepje mannen bij betrokken zijn. De politie vindt later bloedsporen en komt zo uit bij een verdachte. Die is aangehouden en zit nog vast. De politie weet dat er tussen ongeveer 19.15 uur of 19.30 uur een groepje van vier mannen ruzie hadden, nabij het Paletplein. Ineens klonken er schoten en mensen stuiven alle kanten op. Auto’s scheuren met piepende banden de straat uit. De politie heeft veel getuigen gesproken. Maar méér informatie is nog heel erg nodig. In het groepje was er kennelijk ruzie tussen 3 mannen en een vierde personen. Het groepje van 3 is licht getint, de man alleen is blank en gewapend met een pistool. Wij kunnen bewakingsbeelden laten zien met daarop de betrokkenen. Herkent u een of meerdere mensen van de beelden? Zeggen de auto’s u iets? Heeft u informatie die ons verder kan helpen? Deel dat dan met ons.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.560596 5.0919143
Goirle - Man gooit inboedel van balkon en verzet zich bij aanhouding https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/12/08-man-gooit-inboedel-van-balkon-en-verzet-zich-bij-aanhouding.html Een 23-jarige man uit Tilburg kreeg zondagavond 11 oktober ruzie in een woning aan de Frankische Driehoek. Bij een bekende van hem gooide hij een deel van de inboedel vanaf het balkon naar beneden. Toen hij zich ook nog vervelend gedroeg tegenover de politie, werd hij aangehouden. Maar ook dit verliep met de nodige agressie. nieuwsbericht Mon, 12 Oct 2020 06:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/12/08-man-gooit-inboedel-van-balkon-en-verzet-zich-bij-aanhouding.html 2020-10-12T06:32:00Z De agenten kregen even voor 19.00 uur de melding om naar de woning te komen, aangezien een bekende de hele inboedel aan het vernielen was. Ook zou hij spullen vanaf het balkon naar beneden gooien. Toen de agenten op de locatie waren, zagen zij dat de hele grond bezaaid lag met spullen. Met zowel de man als de bewoonster gingen zij in gesprek. De man werd vervolgens gesommeerd te vertrekken. Maar dit laatste ging niet zonder slag of stoot. Bij het complex bleef de man zich vervelend gedragen en schold hierbij de agenten uit. Ook haalde hij uit met een gebalde vuist die de agenten ternauwernood konden ontwijken. De man werd in de handboeien geplaatst en overgebracht naar het politiebureau. Hij zit nog vast.

]]>
Vuist 51.5267273 5.0511661
Goirle - Inbreker bakkerij op heterdaad gepakt https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/19/08-inbreker-bakkerij-op-heterdaad-gepakt.html Agenten hebben zaterdagochtend 19 september na een melding van een alerte buurtbewoner een inbreker bij een bakkerij aan de Dorpsstraat op heterdaad aangehouden. nieuwsbericht Sat, 19 Sep 2020 10:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/19/08-inbreker-bakkerij-op-heterdaad-gepakt.html 2020-09-19T10:01:00Z De buurtbewoner hoorde rond 05.20 uur dat er bij de bakkerij een ruit werd ingeslagen en heeft direct 112 gebeld. Agenten zagen de kapotte ruit van het pand en zijn naar binnen gegaan. Daar troffen ze de verdachte aan en hebben hem aangehouden. Hij zit vast voor verhoor. Forensische rechercheurs doen sporenonderzoek bij de bakkerij.

]]>
51.5223093 5.0627027
Goirle/ Berkel-Enschot - Drie verdachten aangehouden voor mishandeling Spoordijk https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/26/08-drie-verdachten-aangehouden-voor-mishandeling-spoordijk.html Vanochtend zijn twee 16-jarige jongens uit Goirle van hun bed gelicht en aangehouden voor de zware mishandeling die vrijdag 14 augustus plaats vond aan de Spoordijk in Berkel-Enschot. In de middag is een 15-jarige Tilburger aangehouden. nieuwsbericht Wed, 26 Aug 2020 12:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/26/08-drie-verdachten-aangehouden-voor-mishandeling-spoordijk.html 2020-08-26T12:49:00Z De 16-jarige verdachten werden 's ochtends overgebracht naar het cellencomplex. De politie deed een oproep aan de derde verdachte om zich te melden. Uiteindelijk is de jongen dankzij een tip aangehouden. Ook hij is ingesloten en zal gehoord worden. Omdat alle verdachten nu bij de politie bekend zijn is de foto die eerder door de recherche vrij was gegeven door de politie offline gehaald. We vragen iedereen die de foto gedeeld heeft deze foto ook te verwijderen. Het verdere onderzoek naar de zaak loopt.

]]>
51.5700065 5.141517900000001
Goirle - Getuigen gezocht van beroving Goirle https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/16/08-getuigen-gezocht-van-beroving-goirle.html De politie zoekt getuigen van een beroving die zaterdagmiddag 15 augustus plaatsvond in het bos nabij het Gorps Baantje in Goirle. Het slachtoffer moest van de twee daders zijn sieraden afstaan. Was u getuige of heeft u meer informatie? Belt u dan met 0900 8844. nieuwsbericht Sun, 16 Aug 2020 10:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/16/08-getuigen-gezocht-van-beroving-goirle.html 2020-08-16T10:22:00Z Rond 14:30 uur ontvangt de politie een melding dat er zojuist een 56-jarige man in het bos vlakbij het Gorps Baantje in Goirle is berooft. Hij loopt samen met zijn hond zaterdagmiddag rond de klok van twee uur door het bos. Twee mountainbikers komen hem tegemoet gefietst. Nadat ze het slachtoffer zijn gepasseerd, keren ze om en eisen ze zijn sieraden. Wanneer de man niet snel genoeg meewerkt, krijgt zijn hond van een van de daders een trap en begint hiervan te janken. Met de sieraden van de man vlucht het duo in de richting van de Roovertsche Leij. Het slachtoffer en zijn hond blijven verbouwereerd achter. Niet veel later passeren hem twee mensen die ook door het bos wandelen. Hij spreekt hen aan en zij bellen behulpzaam de politie. Verschillende eenheden zoeken in de omgeving nog naar de mogelijke daders, maar treffen helaas niemand aan die aan hun signalement voldoet.

]]>
Een van de daders was ongeveer 1.95 meter lang, blanke huidskleur en had een normaal tot slank postuur. Hij had kort gemillimeterd haar, droeg een korte spijkerbroek en een wit T-shirt met vlammen erop. De ander was ongeveer 1.70 meter lang, ook een blanke huidskleur en had een mager postuur. Hij had kort haar met daarin veel gel, droeg een wielrenpak van Jumbo Visma en klikschoenen. Opvallend was dat zijn mountainbike grote tube wielen had.

]]>
Was u gisterenmiddag toevallig in het bos gelegen tussen het Gorps Baantje en de Belgische grens? Is u iets opgevallen, was u wellicht getuige of heeft u belangrijke informatie voor het team? Belt u dan met 0900 8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem; 0800 7000

]]>
logo vest 51.48674473602443 5.054802091479491