Alle berichten | Goirle | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/goirle.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Goirle nl Wed, 22 May 2019 04:50:31 GMT 2019-05-22T04:50:31Z nl Goirle - ANPR zet politie op spoor verduisterde auto https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/19/08-anpr-zet-politie-op-spoor-verduisterde-auto.html Op zaterdag 18 mei 2019 is omstreeks 13.15 uur op de Turnhoutsebaan en 26-jarige Tilburger aangehouden ter zake verduistering. Hij reed in een auto die hij geleased had in augustus 2018 terwijl hij daarna nooit aan zijn betalingsverplichtingen heeft voldaan. Hij kon door de leasemaatschappij ook niet meer getraceerd kon worden. Vanwege het niet nakomen van de financiële verplichtingen deed het bedrijf aangifte van verduistering. De politie kwam de auto met daarin de verdachte dankzij ANPR-apparatuur op het spoor. nieuwsbericht Sun, 19 May 2019 09:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/19/08-anpr-zet-politie-op-spoor-verduisterde-auto.html 2019-05-19T09:35:00Z  

Agenten kregen zaterdagmiddag op hun telefoonapp een melding dat door ANPR apparatuur was vastgesteld dat op de Turnhoutsebaan ter hoogte van Goirle een verduisterde auto was voorbij gereden. De bedoelde auto kwam agenten tegemoet, waarna na zij keerden en een stopteken gaven. De bestuurder voldeed hieraan. Hij werd aangehouden. Aan het bureau gaf hij toe dat hij financiële problemen had en daarom bij meerdere bedrijven niet aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen. Hij voelde zich niet schuldig aan verduistering. Hij heeft een dagvaarding gekregen. De auto gaat terug naar de leasemaatschappij.

 

 

 

]]>
51.5020781 5.051915600000029
Goirle - Politiehond ingezet bij aanhouding inbreker https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/26/08-politiehond-ingezet-bij-aanhouding-inbreker.html De politie hield vrijdag 26 april een 29-jarige man uit Tilburg aan op verdenking van inbraak in een pand aan de Fabriekstraat. Omdat de verdachte niet meewerkte, is bij de aanhouding een politiehond ingezet. nieuwsbericht Fri, 26 Apr 2019 06:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/26/08-politiehond-ingezet-bij-aanhouding-inbreker.html 2019-04-26T06:57:00Z Iets voor 05.00 uur kreeg de politie een melding van een mogelijke inbraak in een leegstaand pand aan de Fabriekstraat. Toen de agenten op de locatie waren, zagen zij dat er een ruit was vernield waardoor er toegang tot het pand was ontstaan. Vrijwel direct troffen zij daar een man aan, die onder andere een mes in zijn bezit had. Vervolgens sloot hij zichzelf op in het toilet. Een hondengeleider is vervolgens met zijn hond naar het toilet gelopen, maar de verdachte gaf zich niet gewonnen. De man probeerde zich bij het zien van de politie weer te verschuilen, waarop de hond hem beet. Hierop hield de politie de man aan. Vanwege de bijtwond heeft de Tilburger eerst medische verzorging gekregen, waarna hij is overgebracht naar het politiebureau.

]]>
 • Surveillancehonden worden gebruikt bij de basispolitiezorg en ingezet bij ordeverstoringen en om voorwerpen en/of gevluchte verdachten te vinden.
 • Plaatsdelicthonden volgen de vluchtweg van een verdachte, soms lange tijd na het misdrijf. Ook voor de opsporing van vermiste personen worden deze honden ingezet. Ze kunnen ook de omgeving afspeuren naar door de verdachte weggegooide voorwerpen. Bij vermissingen werkt de politie samen met burgerreddingshondenteams via de Stichting Inzet Reddingshond Nederland. Op de site van de SIN vindt u informatie over aanmelden en voorwaarden.
 • Elke speurhond heeft zijn eigen discipline zoals het speuren naar drugs, explosieven of geld. Speurhondengeleiders hebben altijd twee soorten speurhonden bij zich: een speurhond menselijke geur en een explosievenhond of een verdovende middelenhond, ook wel narcoticahond genoemd. Een narcoticahond kan alle bekende soorten narcotica opsporen, zoals hasj, marihuana, cocaïne, heroïne en XTC. De hond begint te blaffen of geeft een ander signaal zodra drugs zijn gevonden. Een explosievenhond kan springstoffen, handgranaten, afgeschoten vuurwapens en munitie opsporen. Heeft de hond iets gevonden? Dan gaat hij niet blaffen, maar zitten. Zo voorkomt hij dat op geluid reagerende explosieven ontploffen.
 • Passieve speurhonden verdovende middelen zijn opgeleid om te ruiken of personen verdovende middelen bij zich hebben. Deze speurhonden worden veel gebruikt bij toegangscontroles bij evenementen of tijdens gerichte controle acties in het openbaar vervoer.
 • ]]>
  51.5162916 5.0599789999999985
  Goirle - Afvaldumper met veel verzet in natuurgebied aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/11/08-afvaldumper-met-veel-verzet-in-natuurgebied-aangehouden.html Een 52-jarige man uit Poppel is woensdag 10 april 2019 omstreeks 23.00 uur op de Burgemeester van Gorpstraat in het bosgebied van Gorp en Roovert op heterdaad door een boswachter aangehouden ter zake een milieudelict. De Belg, die zich hevig verzette bij zijn arrestatie, werd door de Buitengewoon Opsporingsambtenaar betrapt op het illegaal dumpen van sloophout. nieuwsbericht Thu, 11 Apr 2019 07:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/11/08-afvaldumper-met-veel-verzet-in-natuurgebied-aangehouden.html 2019-04-11T07:18:00Z In en rondom de natuurgebieden in het politiedistrict Hart van Brabant is de afgelopen weken regelmatig bouwafval gedumpt. Boswachter en politieagenten surveilleren daar daarom extra.  Woensdagavond betrapte een boswachter een dumper op heterdaad. De man probeerde er met zijn auto met aanhanger vandoor te gaan, maar dat werd door de boswachter voorkomen. Hierdoor ontstond een lichte aanrijding tussen beide voertuigen.  

  ]]>
  De 52-jarige man, verzette zich hevig bij zijn arrestatie. Hij probeerde daarbij de wapenstok van de boswachter af te pakken.  De ‘BOA’  was genoodzaakt om snel de assistentie van de politie in te roepen en zijn hond in te zetten. De boswachter liep tijdens de schermutseling onder meer een dikke lip en een bloedneus op. De verdachte werd uiteindelijk overmeesterd. Hij is vanwege een hondenbeet eerst  in het ziekenhuis behandeld en daarna  ingesloten in het cellencomplex.  De politie onderzoekt of hij verantwoordelijk is voor eerdere dumpingen in het natuurgebied.

   

  ]]>
  De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

  ]]>
  Gedumpt afval 51.5236773 5.064194799999996
  Oisterwijk / Goirle / Baarle-Nassau - Verkeerscontroles in teken van tegengaan ondermijning en mobiel banditisme https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/27/08-verkeerscontroles-in-teken-van-tegengaan-ondermijning-en-mobiel-banditisme.html Dinsdag 26 maart 2019 is in de middag- en avonduren een grote integrale verkeersactie gehouden. Hieraan werkten naast de politie ook de gemeenten Tilburg en Goirle, de Belastingdienst en Douane mee. Het avondgedeelte stond in het kader van het tegengaan van mobiel banditisme. In Poppel (B) vond gisteravond een groot feest plaats georganiseerd door motorclub No Surrender. Er werd gebruikgemaakt van ANPR (Automatic Nummer Plate Registration) apparatuur. Er werden onder meer twee arrestaties verricht na het aantreffen van een Jammer, een apparaat om mobiel telefoonverkeer onmogelijk te maken. De Belastingdienst nam zeventien auto’s in beslag en inde 81.780 euro aan openstaande belastingschulden. nieuwsbericht Wed, 27 Mar 2019 11:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/27/08-verkeerscontroles-in-teken-van-tegengaan-ondermijning-en-mobiel-banditisme.html 2019-03-27T11:53:00Z In de middaguren werd in beide richtingen een verkeerscontrole gehouden op de N65 bij Oisterwijk. Vanwege een lichte stijging van het aantal woninginbraken in Oisterwijk was er aandacht voor het bij zich hebben inbrekerswerktuigen wat in de APV strafbaar is gesteld. Ook  voertuigen uit MOE-landen die geen tenaamstelling hebben konden rekenen op extra belangstelling. Deze gebruikers betalen geen belasting maar zijn ook niet verzekerd wat tot veel problemen kan leiden bij een verkeersongeval. In de avonduren stonden de opsporingsambtenaren onder meer op de Turnhoutsebaan in Goirle.  Er werden 130 personen gecontroleerd , 41 daarvan zijn  betrokken zijn bij OMG motorclubs.

  ]]>
  Agenten controleerden omstreeks 20.30 uur op het Voske in Baarle Nassau een Dodge Ram waarin twee mannen zaten. De auto werd bestuurd door een 46-jarige man uit Roermond. Hij had een zwart lederen jasje met de opdruk No Surrender aan.  De bijrijder was een 58-jarige man uit Brunssum.  Bij navraag bij de Meldkamer van hun personalia bleek dat beide mannen antecedenten hebben onder meer voor afpersing.  Ze waren onderweg naar het No Surrender clubhuis in Poppel (B).  In de auto werd een ‘Jammer’ aangetroffen. Dit is een apparaat dat wordt gebruikt om te voorkomen dat mobiele telefoons signalen kunnen ontvangen van een GSM-mast.  Het meevoeren van een dergelijk apparaat is strafbaar gesteld in de Telecommunicatiewet. Beide mannen werden daarom aangehouden.

  ]]>
  - 1 x openstaande CJIB boete
  - 1 x rijden zonder rijbewijs op een scooter
  - 1 x ongeldige kentekenplaten
  - 1 x voertuig inbelslag genomen, omdat het een zogenaamd spookvoertuig betrof. Kenteken was verlopen in Polen. 

  ]]>
  Er werden vanwege openstaande belastingvorderingen zeventien auto’s in beslag genomen daarvan hebben dertien eigenaren nog de gelegenheid om binnen vier weken hun zaakjes te regelen met de fiscus. Vier auto’s werden daadwerkelijk afgevoerd. Er werden vier forse belastingschulden geïnd voor bij elkaar 81.780 euro.  Drie automobilisten kregen een boete van elk 800 euro omdat ze geen handelaarskenteken konden tonen. Tien bestuurders werden voor elk 1500 euro aangeslagen omdat ze met een buitenlands kenteken reden waarover geen motorrijtuigenbelasting en BPM werd betaald.  Ook zijn nog twee boetes van elk 1500 euro opgelegd omdat er werd gereden met een auto die buiten gebruik was gesteld.

   

  ]]>
  Surveillancemotor met zwaailicht en stopteken 51.5654243 5.2030282000000625
  Goirle - Overvaller snackbar uitgejaagd https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/6/08-overvaller-snackbar-uitgejaagd.html Een snackbar aan de Emmastraat werd dinsdagavond 5 februari door een jongeman overvallen. De overvaller maakte niets buit en vluchtte de zaak uit toen de medewerker achter hem aan kwam. nieuwsbericht Wed, 06 Feb 2019 07:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/6/08-overvaller-snackbar-uitgejaagd.html 2019-02-06T07:46:00Z Iets na 20.00 uur die avond kwam de dader de zaak binnengelopen. De jongeman, die donkere kleding droeg en zijn gezicht had bedekt met een capuchon en sjaal, bedreigde het personeelslid met een mes en eiste geld. Die pakte hierop een stok een jaagde de overvaller de zaak uit. De dader rende hierop weg en verdween zonder buit.

  ]]>
  51.5225288 5.071677700000009
  Goirle / Tilburg - Dealer aangehouden in Goirle, grote drugsvondst in Tilburg https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/17/08-dealer-aangehouden-in-goirle-grote-drugsvondst-in-tilburg.html In een woning in de wijk Het Zand in Tilburg is woensdagavond tijdens een zoeking onder leiding van de rechter-commissaris een grote partij drugs aangetroffen. Ook werd een vuurwapen en contant geld in beslag genomen. Aanleiding tot de actie was een aanhouding in Goirle van een van de bewoners, een 21-jarige man, op de verdenking van het vanuit een auto dealen van drugs. nieuwsbericht Thu, 17 Jan 2019 09:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/17/08-dealer-aangehouden-in-goirle-grote-drugsvondst-in-tilburg.html 2019-01-17T09:42:00Z Woensdagavond kregen agenten van het team Leijdal tijdens hun surveillance door Goirle zicht op een mogelijke drugsdealer uit Tilburg die in Goirle (een) klant(en) van drugs zou voorzien. Hij werd om 20.20 uur in Goirle aangehouden.  In de auto waarin hij reed, werden in geheime opbergplekken, gripzakjes met drugs aangetroffen. Het voertuig is in beslag genomen. Het woonadres werd na overleg met de officier van justitie onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht Hierbij werden circa 1300 XTC pillen, circa drie kilo aan henneptoppen, een vuurwapen en contant geld in beslag genomen.  Een 52-jarige vrouw die in de woning was, werd ook aangehouden.

  drugs

   

  ]]>
  51.56994090000001 5.054259600000023
  Goirle - Arrestaties, openstaande boetes en illegaal vuurwerk bij internationale controle https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/12/08-arrestaties-openstaande-boetes-en-illegaal-vuurwerk-bij-internationale-controle.html De politie heeft dinsdag 11 december 2018 samen met partners op de Turnhoutsebaan een internationale controle gehouden. De actie richtte zich op de aanpak van ondermijning en illegaal vuurwerk en het bevorderen van de verkeersveiligheid. Aan de controle werkten boswachters, handhavers van de gemeente Goirle en de Belgische politie mee. Er werd onder andere een 17-jarige man uit Kortgene aangehouden die zonder rijbewijs reed in een verduisterde auto. In het voertuig zat ook nog een 15-jarige jongen uit Tilburg die gezocht werd omdat hij weggelopen was uit een instelling. Ook werd een man gearresteerd die nog 40 dagen moet zitten nieuwsbericht Wed, 12 Dec 2018 10:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/12/08-arrestaties-openstaande-boetes-en-illegaal-vuurwerk-bij-internationale-controle.html 2018-12-12T10:12:00Z -1200 voertuigen gescand door ANPR,

  -88,5 kilo illegaal vuurwerk in beslaggenomen,

  -360 euro aan openstaande boetes geïnd,

  -1 auto buiten gebruik gesteld, bestuurder had namelijk nog voor 1100 euro aan boetes staan die hij niet kon betalen

  -1 x rijden zonder rijbevoegheid,

  -1 x aantreffen van hennep,

  -11 bekeuringen voor diverse overtredingen.  

   

  ]]>
  51.5023269 5.051783600000022
  Goirle - BOA en agenten houden mannen met vuurwapen aan https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/23/08-boa-en-agenten-houden-mannen-met-vuurwapen-aan.html In de bossen van het Brabants Landschap bij Goirle hielden een boswachter en politieagent die samen op patrouille waren twee mannen aan. In de auto waar ze in rond reden bleek een vuurwapen te liggen. Ook namen ze een carnavalsmasker in beslag. nieuwsbericht Fri, 23 Nov 2018 09:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/23/08-boa-en-agenten-houden-mannen-met-vuurwapen-aan.html 2018-11-23T09:27:00Z De twee opsporingsambtenaren zagen tijdens hun surveillance op donderdag 22 november een verlaten auto op een bospad staan. Dat vonden ze opvallend. De bestuurder was in geen velden of wegen te bekennen. Ze besloten de auto van een afstandje in de gaten te houden. Rond 20.15 uur kwam de auto, met daarin twee mannen, hen tegemoet rijden. Ze besloten het duo te controleren. In het voertuig bleek een pistool te liggen. Dit is in beslag genomen. En de twee mannen (42 en 48 jaar oud), allebei zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden. De verdachten worden in de loop van vandaag verhoord.

  ]]>
  51.5236773 5.064194799999996
  Tilburg - Politie houdt minderjarige straatrovers aan https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/10/08-politie-houdt-minderjarige-straatrovers-aan.html De politie hield vrijdagavond 9 november een 17-jarige jongen uit Goirle en een 17-jarige jongen uit Tilburg aan op verdenking van het plegen van een straatroof. De twee verdachten zouden kort hiervoor een 15-jarige jongen hebben mishandeld en beroofd van zijn kleding. nieuwsbericht Sat, 10 Nov 2018 07:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/10/08-politie-houdt-minderjarige-straatrovers-aan.html 2018-11-10T07:24:00Z Het slachtoffer stond rond 17.00 uur samen met een vriend op het Olympiaplein. Twee andere jongens kwamen aangefietst en gingen erbij staan. Vervolgens werd de jongen door een van hen geschopt en geslagen. Tegelijkertijd trokken zij een aantal merkkledingstukken uit. Met onder andere zijn jas, schoenen en rugzak gingen ze er vandoor.

  ]]>
  Doordat de daders voor het slachtoffer geen onbekenden waren, kon de politie beide jongens aanhouden. Bij de woning van een van hen werden zij even later ingerekend. Ook hadden zij de buit bij zich. Een van hen beledigde bij zijn aanhouding een van de agenten. Deze belediging zal hem ook ten laste worden gelegd. Beiden zitten vast op het politiebureau.

  ]]>
  Aanhouding op straat 51.5395538 5.0759735999999975
  Goirle - Twee verdachten aangehouden voor mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/19/08-twee-verdachten-aangehouden-voor-mishandeling.html De politie heeft donderdag twee mannen aangehouden die worden verdacht van de mishandeling van een medewerkers van de gemeente Goirle afgelopen woensdag nieuwsbericht Fri, 19 Oct 2018 08:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/19/08-twee-verdachten-aangehouden-voor-mishandeling.html 2018-10-19T08:55:00Z Op woensdag 17 oktober 2018 om 17.30 uur belde de ambtenaar naar het operationele centrum met de mededeling dat hij kort daarvoor was mishandeld. Hij had twee mannen aangesproken die een afzettingsbord, gebruikt bij wegwerkzaamheden aan de Nieuwkerksedijk, omgegooid hadden. Maar in plaats van dat het tweetal het bord terug zette werd hij mishandeld en ontstond een vechtpartij. Het lukte het slachtoffer om foto’s van de mannen te maken. Het slachtoffer was lichtgewond.

  ]]>
  De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

  ]]>
  De wijkagent, het team en de recherche pakten de zaak direct op. Binnen korte tijd was de identiteit van het tweetal bekend. Een man van 18 en een man van 21 beiden uit Goirle. Het tweetal is donderdag aangehouden. Na verhoor zijn ze donderdagavond weer in vrijheid gesteld. Het dossier zal opgestuurd worden naar justitie.

  ]]>
  51.4910665 5.033056299999998