Alle berichten | Grave | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/grave.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Grave nl Thu, 22 Nov 2018 10:23:54 GMT 2018-11-22T10:23:54Z nl Grave - Gezocht - Jackpotting geldautomaat Grave (poging) https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/november/09-jackpotting-geldautomaat-grave.html Wie (her)kent de mannen op de afbeelding? Ze worden verdacht van 'jackpotting' van een geldautomaat in Grave. Het bleef bij een poging, maar er was wel voor 5000 euro schade aan de geldautomaat toegebracht. verdachte Wed, 21 Nov 2018 14:58:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/november/09-jackpotting-geldautomaat-grave.html 2018-11-21T14:58:00Z Op donderdag 16 augustus rond 03:40 uur zien we op bewakingsbeelden twee mannen bij de geldautomaat van de ABN Amro aan het Hofplein in Grave. Eén van de mannen lijkt op de uitkijk te gaan staan terwijl de andere man naar de geldautomaat loopt. Met een stuk gereedschap probeert deze man de geldautomaat te kraken. Dit wordt 'jackpotting' genoemd, waarbij de kraker probeert om bij het binnenwerk van de geldautomaat te komen. Vervolgens wordt de machine zodanig gemanipuleerd dat die begint uit te betalen. Als dat lukt: jackpot.

Deze keer lukte het niet en bleef het bij een poging, maar de geldautomaat raakte wel flink beschadigd: 5000 euro schade was het gevolg. We zijn natuurlijk op zoek naar deze twee mannen. Wie (her)kent ze?

]]>
Wie (her)kent de mannen op de afbeelding?

]]>
]]>
verdachte(n) jackpotting geldautomaat in Grave BVH2018162930 51.7595181 5.740077199999973
Breda, Zeeland, Eindhoven, Kaatsheuvel. 's-Hertogenbosch - Uitzending Bureau Brabant maandag 10 september https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/5/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-10-september.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 10 september weer de hulp van de burgers bij het oplossen van enkele ernstig zaken, zoals inbraken en pinfraude. Maar ook zoeken we deze keer de eigenaar van een muntenverzameling en sieraden. Verder aandacht voor een aanslag met een handgranaat in Eindhoven. nieuwsbericht Wed, 05 Sep 2018 13:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/5/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-10-september.html 2018-09-05T13:54:00Z Breda - Kluis weggenomen na inbraak in een restaurant
In de vroege ochtend van donderdag 26 april 2018, werd ingebroken in een restaurant aan de Wilhelminastraat. Rond negen uur kwam de bedrijfsleidster binnen zag ze dat er was ingebroken in het kantoor. Bij de inbraak was een kluis met inhoud weggenomen. Het kantoor is aan de achterzijde van het pand. Dit was toen nog bereikbaar vanaf de Wilhelminasingel. Een deel van een schutting werd plat gelegd, waarna ze bij het raam van het kantoor kwamen. Het raam werd vernield, waarna men toegang had tot het kantoor. Een kluis werd weggenomen. In de kluis lagen onder andere een tablet en wat contant geld.

Wij tonen u camerabeelden van de inbraak en willen natuurlijk heel graag weten wie de daders herkent. Ook vragen we aandacht voor hun kleding en met name voor een jas met een opvallend kenmerk.

’s-Hertogenbosch - Eigenaar gezocht van een muntenverzameling en sieraden
Op 17 april jl. werd er een vuurwerkbom tot ontploffing gebracht bij een woning in Den Bosch. Tijdens die doorzoeking in de woning van de verdachte in Den Bosch, werden een muntenverzameling en twee ringen aangetroffen. De collega’s zijn op zoek naar de eigenaar of eigenaren daarvan. De twee mappen met daarin een muntenverzameling en twee ringen werden in beslag genomen.

We tonen u foto’s van de munten en de sieraden.
Herken je de muntenverzameling en/of de twee ringen, ben jij de eigenaar of ken je de eigenaar, neem dan contact op met de politie.

Kaatsheuvel - Diefstal van een portemonnee en frauduleus pinnen
Op dinsdag 27 maart jl. stond rond half drie een 79-jarige vrouw bij de ingang van Winkelcentrum Hoofdpoort in Kaatsheuvel. Twee vrouwen die naast haar stonden vroegen of ze geld kon wisselen. Ze pakte haar portemonnee en de vrouw deed deze even later weer terug in haar schoudertas. Enkele minuten later ontdekte ze dat de rits van haar tas open stond en dat haar portemonnee was gestolen. In de portemonnee zat o.a. de bankpas. Beide vrouwen waren toen al weg. Korte tijd later, werd er met deze bankpas gepind bij een bank in Waalwijk. De vrouw die pinde staat op beeld. Later werd ook nog een keer in Tilburg gepind. De totale buit bedroeg € 1.350,-.

Van de geldopnamen bij de banken in Waalwijk en Tilburg zijn beelden en wij horen graag wie de pinnende vrouw is.

Zeeland – Inbraak met geweldpleging in Zeeland
Op 22 maart 2018 rond 20.40 uur kwam een man thuis. Hij liep via zijn garage zijn tuin in. De tuin is helemaal afgesloten door een schutting. In de tuin was een deel van de tuinverlichting uitgeschakeld. De man zag toen dat er twee jongemannen in zijn tuin stonden. Hij werd direct door de beide mannen geslagen. Het slachtoffer sloeg nog terug maar werd flink mishandeld. Toen het slaan stopte zag hij dat beide belagers over de schutting klommen en verdwenen. Het slachtoffer had meerdere verwondingen en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Hij mocht later die avond weer naar huis.

Achter de woning bleek een slaapkamer raam op de eerste verdieping te zijn open gebroken. In de slaapkamer stonden twee laden open. Er werd niets vermist.

We kunnen u beelden uit de omgeving laten zien waar de vermoedelijke daders op staan. Wie herkent ze of heeft informatie over deze zaak? Is iemand in de omgeving misschien iets opgevallen?

Eindhoven – Handgranaat ontploft bij Sisha lounge
In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 augustus legt een man rond 3.00 uur een handgranaat neer bij de ingang van een sisha lounge aan de Leenderweg in Eindhoven. Er raakte gelukkig niemand gewond, maar het had heel anders kunnen aflopen.

We zoeken getuigen, maar we geven ook bewakingsbeelden vrij waarop de verdachte te zien is. Wie helpt ons in de zoektocht naar zijn identiteit?

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.5719149 4.768323000000009
Nijmegen - Man bewusteloos geschopt en geslagen: getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/26/02-nijmegen-man-bewusteloos-geschopt-en-geslagen-getuigen-gezocht.html Een 25-jarige inwoner van Grave raakte in de nacht van vrijdag 20 juli op zaterdag 21 juli, tussen 01.45 en 01.50 uur, ernstig gewond nadat hij in de Spinthuisplaats in Nijmegen tegen zijn hoofd was geschopt en geslagen. De dader maakte deel uit van een groepje jonge mannen. Het slachtoffer ligt in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis. nieuwsbericht Thu, 26 Jul 2018 13:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/26/02-nijmegen-man-bewusteloos-geschopt-en-geslagen-getuigen-gezocht.html 2018-07-26T13:09:00Z De man uit Grave liep met zijn vriendin in de Spinthuisplaats en liepen daar het groepje mannen( 6 á 8 ) tegemoet. Het slachtoffer raakte in gesprek met één van de mannen en even later kwam er een ander uit de groep bijstaan. Deze bleek verbaal nogal agressief. Even later liepen de twee mannen terug naar de groep.

Dan komt de agressieve man teruglopen naar het slachtoffer en geeft hem een aantal vuistslagen op het hoofd waardoor het slachtoffer op de grond valt. Vervolgens wordt het slachtoffer door de vechtersbaas nog enkele malen tegen het hoofd geschopt waardoor hij buiten bewustzijn raakt. Dan loopt hij terug naar de groep waar hij deel van uitmaakte. De groep rent vervolgens hard weg langs het speeltuintje op, in de richting van de Waalkade. Omstanders hebben het slachtoffer in stabiele zijligging gelegd en de hulpdiensten gewaarschuwd.

]]>
 • Licht getint uiterlijk
 • Ongeveer 1.85 lang
 • Normaal postuur
 • Liep ‘breed’
 • Stoppels in het gezicht
 • Zwart opgeschoren haar aan de zijkanten en bovenop krullend haar
 • Donker gekleed
 • Lange broek met T-shirt
 • Droeg donkere sneakers
 • ]]>
 • Wat donkerder tint dan de dader
 • Ongeveer 1.83 lang
 • Mager postuur
 • Kort kroes haar
 • ]]>
  De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van deze ernstige mishandeling. Ook wil de politie graag in contact komen met de mensen die eerste hulp hebben verleend die nacht.. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

  2018326170 (fdv)

  ]]>
  51.8125626 5.837226399999963
  Grave - Gewonde man Grave overleden, onderzoek in volle gang, Zmarł mężczyzna znaleziony w Grave, dochodzenie w toku. https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/25/09-gewonde-man-grave-overleden-onderzoek-in-volle-gang.html De 65-jarige man die op Hemelvaartsdag bewusteloos en zwaargewond werd gevonden in zijn woning in Grave is overleden. Nog altijd is het niet duidelijk wat de man precies is overkomen. Het onderzoeksteam doet daarom een nieuwe getuigenoproep. zmarł 65-letni mężczyzna, którego znaleziono w jego mieszkaniu w Grave w Święto Wniebowstąpienia. Znaleziono go w stanie nieprzytomny, noszącego ciężkie obrażenia ciała. Wciąż niejasne jest, co się temu mężczyźnie przydarzyło. Z uwagi na to ekipa dochodzeniowa ponownie wzywa możliwych świadków do zgłoszenia się. nieuwsbericht Fri, 25 May 2018 09:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/25/09-gewonde-man-grave-overleden-onderzoek-in-volle-gang.html 2018-05-25T09:10:00Z De Poolse Janek Gomułka werd die ochtend gevonden in zijn huis aan de Infirmerie. Hij was niet aanspreekbaar en werd meegenomen naar het ziekenhuis. Gomułka overleed dinsdagavond in het ziekenhuis.

  Janek Gomułka, pochodzenia polskiego, został znaleziony owego dnia w godzinach porannych w swoim domy przy ulicy Infirmerie. Był w stanie nieprzytomności i został natychmiast odwieziony do szpitala.

  Het is nog onduidelijk hoe en wanneer hij gewond is geraakt. Het is goed mogelijk dat hij eerder die week gewond is geraakt en dat hij pas in de ochtend van 10 mei bewusteloos raakte als gevolg daarvan.

  Nie wyjaśniono jeszcze okoliczności w jakich doszło do obrażeń ciała. Nie wyklucza się tego, że nastąpiło to wcześniej tego samego tygodnia i że dopiero owego poranka 10 maja stracił on przytomność na skutek tychże obrażeń.

  ]]>
  Om een antwoord te krijgen op de vraag wat Janek Gomułka is overkomen wil het onderzoeksteam graag weten met wie hij allemaal contact heeft gehad in de periode voordat hij werd gevonden en waar hij allemaal is geweest. Om die reden worden ook zijn naam en foto naar buiten gebracht: “Wij komen heel graag in contact met iedereen die Janek heeft gezien. Misschien herkennen mensen hem aan de hand van de foto en hebben zij essentiële informatie voor ons”, zo vertelt de recherche.

  Aby móc uzyskać odpowiedź na pytanie, co przydarzyło się Jankowi Gomułce, ekipa dochodzeniowa pragnie się dowiedzieć, z kim miał on styczność w okresie poprzedzającym jego znalezienie i w jakich miejscach przebywał. Z tego właśnie powodu jego nazwisko oraz zdjęcie udostępnione zostają publicznie: ”Bardzo pragniemy skontaktować się z każdym, kto Janka widział. Może rozpoznany on zostanie na zdjęciu przez kogokolwiek, kto zdolny będzie udzielić nam ważkiej informacji”, stwierdza ekipa dochodzeniowa.

  ]]>
  Heb je iets gezien of gehoord? Heb je informatie over wat Janek Gomułka is overkomen? Heb je hem gezien in de dagen voordat hij werd gevonden? Neem contact op met de recherche via 0900-8844 of vul onderstaand tipformulier in.

  Czy coś zauważyłeś lub usłyszałeś? Czy posiadasz informację dotyczącą tego, co przydarzyło się Jankowi Gomułce? Czy widziałeś go w dniach poprzedzających jego znalezienie? Skontaktuj się z policją, dzwoniąc pod numer telefonu 0900-8844 albo wypełnij poniższy formularz zgłoszeniowy.

  ]]>
  51.7606522 5.73923590000004
  Grave - Onderzoek naar gewonde man in woning https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/12/09-onderzoek-naar-gewonde-man-in-woning.html De recherche onderzoekt wat een 65-jarige man is overkomen die donderdagochtend bewusteloos en zwaargewond werd gevonden in zijn woning in Grave. Getuigen worden opgeroepen om zich te melden. nieuwsbericht Sat, 12 May 2018 12:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/12/09-onderzoek-naar-gewonde-man-in-woning.html 2018-05-12T12:00:00Z Donderdagochtend kreeg de politie rond 8.45 uur een melding van een vriendin van de bewoner. Zij vond hem met een ernstige verwonding aan zijn hoofd op de grond in zijn huis aan de Infirmerie. De man was niet aanspreekbaar en werd meegenomen naar het ziekenhuis. Hij is nog altijd niet bij kennis en gesprekken met de vriendin en buurtbewoners hebben geen antwoord gegeven op de vraag wat de man is overkomen. Zij hebben niets verdachts gezien of gehoord.

  ]]>
  "Het is niet helemaal duidelijk hoe de verwondingen zijn ontstaan. Ze kunnen het gevolg zijn van een val, maar gezien de verwondingen is ook een misdrijf niet uitgesloten", zo vertelt de recherche. De technische recherche doet zaterdag uitgebreid onderzoek in de woning. Specialisten gaan op zoek naar sporen die meer duidelijkheid moeten geven over wat er precies is gebeurd. De politie gaat ervan uit dat de man in de vroege ochtend gewond is geraakt.

  ]]>
  Heb je iets gezien of gehoord? Heb je informatie over wat de man is overkomen? Neem contact op met de recherche via 0900-8844 of vul onderstaand tipformulier in.

  ]]>
  Busje forensische opsporing 51.7589248 5.738357899999983
  Grave - Gezocht - Diefstal uit kerk https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/april/09-diefstal-uit-kerk.html Tussen maandag 6 november 2017 en maandag 13 november 2017 werden er door twee nog onbekende mannen geld gestolen uit de offerblokken bij de St. Elisabethkerk in Grave. verdachte Mon, 07 May 2018 14:32:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/april/09-diefstal-uit-kerk.html 2018-05-07T14:32:00Z Het is onbekend hoeveel geld er is precies is weggenomen, maar de schatting is rond de 1000 euro. De diefstallen werden gepleegd op 6 november, 10 november en 13 november. Die laatste dag werd een auto gezien met een Pools kenteken DKL9T23. Onderzoek naar dit kenteken leverde echter niets op.

  ]]>
  Wie kent deze mannen? Op beelden is te zien dat twee mannen bij de offerblokken in de kerk handelingen verrichten en in de kerk rondkijken. Vervolgens blijkt er geld verdwenen te zijn uit de offerblokken. Wij willen weten wie deze mannen zijn. Mogelijk kunnen ze in verband worden gebracht met andere diefstallen. Alle informatie is welkom via onderstaand tipformulier of telefonisch op 0900-8844.

  ]]>
  Op 7 mei 2018 besteedt Bureau Brabant aandacht aan deze zaak. We laten de bewakingsbeelden zien waarop de mannen met een 'lijmstok' geld vissen uit de offerblokken. Help mee deze zaak op te lossen. Geef uw tip door via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 of gebruik het tipformulier op deze pagina.

  ]]>
  ]]>
  51.7589248 5.738357899999983
  Breda, Grave, Tilburg - Aankondiging Bureau Brabant 7 mei 2018 https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/1/08-aankondiging-bureau-brabant-7-mei-2018.html Op maandag 7 mei 2018 is er weer een nieuwe aflevering van Bureau Brabant. Daarin besteden we aandacht de volgende diefstallen en overvallen. nieuwsbericht Tue, 01 May 2018 07:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/1/08-aankondiging-bureau-brabant-7-mei-2018.html 2018-05-01T07:25:00Z Overval op de HEMA

  Het is 30 januari 2018 ,16.40 uur, een medewerker van de HEMA aan de Haagsemarkt in de Bredase wijk Princenhage staat achter de kassa.  Hij hoort plots een man met luide stem schreeuwen: “geld, geld, dit is een overval”. De overvaller haalt met zijn rechterhand een klein mes te voorschijn. De dader blijft voor de medewerker staan en wil dat hij de kassa opent. Hij maakt stekende bewegingen met het mes. De overvaller wil ook het grote geld en probeert de kassa los te trekken. Dit lukt hem niet en het slachtoffer opent de kassa waarna de overvaller zelf met beide handen een greep in de kassa doet. Hij pakt al het briefgeld en verlaat de winkel. Hij stapt op een zwarte scooter die bij de ingang van de winkel staat. Hij moet wel 2 of 3 keer starten voordat de scooter start. Daarna vertrekt hij in de richting van de wijk de Heuvel.

  Wie heeft informatie over de overvaller en/of zijn identiteit? Dit eventueel in combinatie met de zwarte scooter.

  Het BVH nummer is: 2018 025 339.

  Tilburg: diefstallen van auto emblemen

  In maart 2018 worden in korte tijd in de wijk Koolhoven (Reeshof) van meerdere auto’s de emblemen gestolen. Zo’n 20 diefstallen zijn gepleegd, waarbij flinke schade is ontstaan. Dit staat vastgelegd op camera. Een van de benadeelden waarschuwt de dader op Facebook dat hij dit beeldmateriaal heeft en verzoekt hem zich te melden. Als dit niet gebeurde zou hij de beelden publiceren. De dader meldt zich niet, maar kort na het Facebook bericht krijgt de benadeelde een tas met een aantal auto emblemen en een excuusbrief. Intussen is een aantal aangiften binnen. Ook de politie nodigde de dader uit zich te melden. Dit deed hij niet en daarom heeft het OM toestemming gegeven om de beelden te tonen in Bureau Brabant.

  Wie herkent de verdachte?

  Het BVH nummer is 2018 051 480.

  Grave: diefstallen van geld uit offerblokken in kerk

  Op 6, 10 en 13 november 2017 plegen 2 onbekende mannen diefstallen in de Sint Elisabethkerk aan de Hoofdwagt. Vermoedelijk stelen zij meerdere keren met een lijmstok geld uit de offerblokken. Op 13 november worden ze gezien als ze in een rode Ford met het Poolse kenteken DKL 9T23 wegrijden. Onderzoek naar deze auto levert niets op. Maar de mannen staan op beeld en die beelden tonen we in Bureau Brabant. Wie herkent de mannen op de beelden of kan iets zeggen over hun identiteit? Wie heeft informatie over de rode Ford Focus?

  Het BVH nummer is: 2017 234 826.

  Breda: Overval op zonnestudio La Costa

  Op donderdag 15 februari 2018 rond 21.30 uur staat de studiomedewerkster achter de balie van zonnestudio La Costa aan de Wilhelminastraat. Ze spreekt met een klant als een zwart geklede man de zonnestudio binnenloopt. Hij loopt direct door naar de balie en zegt “al het geld”. De overvaller richt eerst een (op een pistool gelijkend) wapen op de medewerkster en kort daarna op de klant. Vervolgens duwt hij het vuurwapen in de zij van de klant. De medewerkster roept een collega die elders in de zaak werkt, maar hoort haar niet. De klant heeft haar portemonnee in haar handen en de overvaller trekt hieraan. Op het moment dat de medewerkster dit ziet, pakt ze geld uit de kassa en geeft dit aan de overvaller. Daarna vertrekt de dader, hij loopt de studio uit en gaat links af over het parkeerterrein weg.

  Wie herkent de overvaller of kan iets zeggen over zijn identiteit?

  De BVHnummers zijn: 2018 038 746 en 2018 038 748.

  Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

  ]]>
  Bent u getuige geweest van één van de bovenstaande zaken of heeft u meer informatie over de daders? Bel dan met ons via 0900 8844 of via het politie WhatsApp nummer 06-1220 7006. Anoniem bellen kan ook via 0800 7000.

  ]]>
  Overval zonnestudio Breda 51.57711519999999 4.739207599999986
  Grave - Getuigen gezocht van ernstige mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/14/09-getuigen-gezocht-van-ernstige-mishandeling.html De recherche is een onderzoek begonnen naar een ernstige mishandeling in Grave. Vrijdagochtend werd kort na 3.30 uur in die plaats een zwaargewonde man aangetroffen voor de deur van een woning aan de Gasthuisstraat. nieuwsbericht Fri, 14 Jul 2017 14:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/14/09-getuigen-gezocht-van-ernstige-mishandeling.html 2017-07-14T14:38:00Z De man zat onder het bloed en was niet aanspreekbaar. De 46-jarige man uit het Gelderse Deest werd ter plekke door ambulancepersoneel behandeld en met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is zorgwekkend.

  ]]>
  Specialisten van de technische recherche deden op de plek waar de man werd gevonden uitgebreid sporenonderzoek. Op straat was een bloedspoor te zien dat ophield bij een café aan de Hamstraat. Om die reden vond ook in en om dat pand uitgebreid sporenonderzoek plaats. Daaruit blijkt dat de mishandeling vermoedelijk in het café heeft plaatsgevonden.

  ]]>
  Op dit moment is er nog veel onduidelijk over de achtergronden van de mishandeling. De recherche is dringend op zoek naar getuigen of mensen die meer weten. Ook is het team op zoek naar personen die mogelijk over camerabeelden beschikken waarop iets te zien is. Alle informatie kan worden gedeeld via onderstaand tipformulier of worden doorgegeven op 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan ook: 0800-7000.

  ]]>
  51.7589248 5.738357899999983
  Schijndel, Grave - Arrestaties na woningoverval in Schijndel https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/7/09-arrestaties-na-woningoverval-in-schijndel.html Bij een politieactie in Grave hielden agenten vrijdagochtend vier mannen aan op verdenking van betrokkenheid bij een overval, die even daarvoor werd gepleegd op een woning in Schijndel. nieuwsbericht Fri, 07 Jul 2017 10:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/7/09-arrestaties-na-woningoverval-in-schijndel.html 2017-07-07T10:52:00Z Rond 6.30 uur werd de bewoonster van een huis aan de Dinthersedijk in Schijndel overvallen door drie gemaskerde mannen. Het slachtoffer werd bedreigd met iets dat leek op een vuurwapen. Na de overval gingen haar belagers er met onder meer geld uit de woning vandoor in een goudkleurige of beige auto. De vrouw bleef geschrokken achter, maar raakte niet gewond.

  ]]>
  Agenten keken in de omgeving uit naar dit voertuig en zagen een soortgelijke auto rijden ter hoogte van knooppunt Paalgraven bij Oss. Even later werd deze auto gezien bij een woning aan de Maria Stuartlaan in Grave, waarop de politie met veel agenten de wijk afsloot. Uit de woning kwam intussen een 19-jarige bewoner gelopen. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek naar het bureau gebracht.

  ]]>
  Omdat het vermoeden bestond dat er in het huis nog mensen aanwezig waren werd de omgeving van de woning volledig afgezet. Een arrestatieteam kwam naar de Maria Stuartlaan om het pand binnen te vallen. Terwijl het team bezig was met de voorbereidingen van die actie kwamen twee mannen (24 en 21 jaar) uit Nijmegen een brandgang uitgelopen. Ze werden direct aangehouden.

  ]]>
  Kort na de arrestatie van dit tweetal hield de politie bij een andere woning in de straat nog een vierde man aan. Ook hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de woningoverval in Schijndel. Het gaat om een 21-jarige man uit Nijmegen. De politie heeft twee woningen in de Maria Stuartlaan doorzocht. De auto die mogelijk betrokken was bij de overval is in beslag genomen en wordt onderzocht op sporen.

  De vier mannen zitten vast voor verder onderzoek.

  ]]>
  51.61966249999999 5.433497299999999
  Breda / Etten-Leur / Grave - Nieuwe verdachte (41) aangehouden voor betrokkenheid bij dodelijk schietincident https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/17/08-nieuwe-verdachte-41-aangehouden-voor-betrokkenheid-bij-dodelijk-schietincident.html Vanmorgen, woensdag 17 mei 2017, is in de Penitentiaire Inrichting in Grave een 41-jarige man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij het schietincident op de Lunetstraat in Breda waarbij vrijdagavond 6 januari jl. de 60-jarige Peter van der Linde om het leven kwam. Donderdagmiddag 16 maart 2017 werd in verband hiermee al een 43-jarige man uit Sprundel als verdachte aangehouden. Hij zit nog in voorlopige hechtenis. Het rechercheteam kwam beide mannen door intensief onderzoek op het spoor. nieuwsbericht Wed, 17 May 2017 13:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/17/08-nieuwe-verdachte-41-aangehouden-voor-betrokkenheid-bij-dodelijk-schietincident.html 2017-05-17T13:30:00Z De politie kreeg vrijdag 6 januari 2016 om 23.22 uur een melding van een buurtbewoner die in de omgeving Dijkplein / Lunetstraat schoten had gehoord.  Agenten die als eerste ter plaatse waren, zagen op het fietspad, net voorbij een bushalte, een zwaar gewonde man liggen. De dienders begonnen direct met reanimeren. Dit werd overgenomen door ambulanceverpleegkundigen. Een trauma arts stelde vast dat het slachtoffer was overleden. Er werd daarna een plaats delict ingericht en gestart met een uitgebreid buurt- en sporenonderzoek. Er werd onmiddellijk een Team Grootschalige Opsporing opgeroepen bestaande uit 15 rechercheurs.

  peter

  ]]>
  Op dinsdag 10 januari 2017 werd in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan het dodelijk schietincident. Getuigen en andere mensen met informatie over het slachtoffer en het mogelijke motief van de daders werden opgeroepen te reageren.  De uitzending leverde 15 tips op onder meer over de contacten van het slachtoffer en over de auto’s die de nacht volgend op de schietpartij uitbrandden in Essen en Bavel. 

  ]]>
  Tijdens het rechercheonderzoek kwam de 41-jarige man die in Etten-Leur verbleef als verdachte in beeld. Vanmorgen werd met toestemming van de officier van justitie deze verdachte in de Penitentiaire Inrichting in Grave aangehouden. De man zat daar in voorlopige hechtenis vanwege een ander strafrechtelijk onderzoek. Zijn woning is vandaag onder leiding de rechter-commissaris doorzocht.  

  ]]>
  51.5934304 4.755807499999946