Alle berichten | Halderberge | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/halderberge.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Halderberge nl Fri, 20 Jul 2018 06:38:07 GMT 2018-07-20T06:38:07Z nl Hoeven - Fietsers gewond na verkeersongeval https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/28/08-fietsers-gewond-na-verkeersongeval.html Een 53-jarige man en 50-jarige vrouw uit Hoeven raakten donderdagochtend 28 juni gewond bij een verkeersongeval. Het slachtoffer is met een trauma helikopter naar een ziekenhuis gebracht. nieuwsbericht Thu, 28 Jun 2018 13:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/28/08-fietsers-gewond-na-verkeersongeval.html 2018-06-28T13:38:00Z Een 91-jarige bestuurder uit Hoeven reed rond 10.00 uur rechtdoor de rotonde op de Bovendonksestraat over. Aan de andere kant van de rotonde raakte de auto door nog onbekende oorzaak een fietser. Het slachtoffer is met een trauma helikopter overgebracht naar een ziekenhuis. Ook de vrouw die naast hem fietste raakte gewond en is  met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist raakte niet gewond. Hij heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd. Ook hebben agenten getuigenverklaringen opgenomen. Op de plek van het ongeval hebben verkeersongevallenanalisten onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. De weg was hierdoor enige uren afgesloten. 

]]>
51.57639659999999 4.577522999999928
Oudenbosch - Gezocht - Kluisjesroof in Oudenbosch https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/juni/08-kluisjesroof-in-oudenbosch.html Op maandag 5 maart 2018 werd ontdekt dat een groot aantal kluisjes was leeggehaald in een Rabobank aan de Kade in Oudenbosch verdachte Mon, 11 Jun 2018 13:43:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/juni/08-kluisjesroof-in-oudenbosch.html 2018-06-11T13:43:00Z Vermoedelijk zijn de dieven in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 maart 2018 binnen gedrongen. Zij blijven in totaal 24 uur binnen want zij verlaten dit pas een nacht later weer, met een groot geldbedrag en sieraden. De buit bedraagt vermoedelijk miljoenen euro's. De recherche houdt er rekening mee dat zij hulp hebben gehad van twee beveiligers die inmiddels zijn aangehouden. 

]]>
1) Wie herkent de daders op de bewakingsbeelden, mogelijk aan hun manier van bewegen?

2) Wie heeft iets gezien in dat weekend rond zaterdag 3 en zondag 4 maart 2018 in de buurt van het Rabobankgebouw in Oudenbosch. Het is bijv. goed mogelijk dat gedurende die 24 uur dat ze in het kantoor waren, er bijv. een vluchtauto klaar heeft gestaan op het parkeerterrein. We willen dus graag weten of iemand iets is opgevallen?

3) We komen graag in contact met de inzittende(n) van een grijze Seat Ibiza die we op de bewakingsbeelden zien.  Ook vragen we twee mannen zich te melden die de bewuste nacht van vrijdag 3 april op zaterdag 4 april binnen kijken in het bankgebouw en vervolgens enkele minuten bij de pinautomaat staan.

 

]]>
]]>
51.5832716 4.527594399999998
Halsteren, Roosendaal, Sint Willebrord, Hoeven - Hennepruimdag in district De Markiezaten https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/7/08-hennepruimdag-in-district-de-markiezaten.html Het Districtelijk Hennepteam in politiedistrict De Markiezaten heeft weer verschillende adressen bezocht na aanwijzingen over vermoedelijke hennepkweek, met het volgende resultaat: nieuwsbericht Thu, 07 Jun 2018 06:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/7/08-hennepruimdag-in-district-de-markiezaten.html 2018-06-07T06:08:00Z In een woning aan de Gagelweg in Halsteren werd een onderzoek ingesteld naar aanleiding van het aantreffen van een in werking zijnde hennepkwekerij. In een slaapkamer en op de zolder werden  kweekruimtes aangetroffen met respectievelijk 99 en 146 grote hennepplanten. De bewoners van de woning zijn aangehouden. Tijdens het onderzoek werd een vermoedelijke handelsvoorraad met negentien gripzakjes amfetamine aangetroffen. Het is aannemelijk dat er eerdere oogsten uit deze hennepkwekerij waren behaald. De elektriciteit werd fraudeleus verkregen waardoor besloten werd de woning van het energienetwerk af te sluiten. Door de woningstichting werd direct de huur van de woning op gezegd en de bewoners zullen een nieuwe woonruimte moeten zoeken.

]]>
In een woning aan de Gerard ter Borchstraat in Roosendaal werd door het Hennepteam, in samenwerking met de drugs squad van de gemeente Roosendaal, eveneens een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In het pand werden 180 hennepplanten inbeslaggenomen. Uit onderzoek werd ook hier vastgesteld dat er eerdere oogsten uit deze kwekerij zijn behaald en illegale inkomsten zijn verkregen. Ook bleek dat de elektriciteit illegaal was afgetakt, dus is de woning van het energienet afgesloten. De huur van de woning is direct opgezegd door de woningstichting.

]]>
In een woning aan de Nachtegaalstraat in Sint Willebrord werd in een ruimte een hennepstekkerij aangetroffen met 324 hennepstekken en 18 grote moederplanten.  Bij nader onderzoek bleek ook hier de elektriciteit illegaal te zijn afgetakt. Onopvallend verstopt in een verborgen ruimte werd door het Hennepteam nog een kleine kweekruimte met 30 hennepplanten ontdekt. De hennepkwekerij werd inbeslaggenomen en ontmanteld. Ook hier werd vastgesteld dat de elektriciteit illegaal werd afgetakt, waarop ook deze woning van het energienetwerk werd afgesloten.

]]>
In een woning aan de President van Rijenlaan in Hoeven werd in een kweekruimte een voor kweek gereed gemaakte kweekruimte gevonden. In de ruimte stonden 170 kweekpotten klaar voor de hennepkweek. Uit onderzoek bleek dat de elektriciteit illegaal werd afgetakt. In de woning bleek hennep te zijn gedroogd en werd tevens een grote gripzak met 1 kilo gedroogde henneptoppen inbeslaggenomen. Gezien de sporen was ook deze kweekruimte langer in gebruik. In de woning werd niemand aangetroffen.

]]>
In verband met het verkregen financiële voordeel dat door de aangehouden verdachten behaald is uit de eerdere oogsten van deze hennepkwekerijen, zal in die gevallen een voordeelberekening worden opgemaakt en zal dit illegaal verkregen geld op de verdachten worden verhaald. Na betaling van enkele forse energierekeningen zullen de panden weer aangesloten worden op het energienetwerk.

 

]]>
Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Degenen die niet werden aangetroffen zullen later worden verhoord en zullen zich daarna bij de rechter mogen verantwoorden. Alle inbeslaggenomen goederen met een waarde van enkele tienduizenden euro’s en de hennepplanten met een geschatte straatwaarde van 125.000 euro zijn inmiddels vernietigd.

]]>
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

]]>
Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

  • Aanwezigheid van hennepgeur;
  • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
  • Constant zoemend of ronkend geluid;
  • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.
]]>
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

 

]]>
51.5261629 4.264590799999951
Rijen, Eindhoven, Tilburg, Oudenbosch - Zedenmisdrijven, mishandeling en kluisjesroof in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/6/08-zedenmisdrijven-mishandeling-en-kluisjesroof-in-bureau-brabant.html Het opsporingsprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant besteedt komende week aandacht aan zedenmisdrijven in Eindhoven en Rijen. Op aanwijzing van het slachtoffer in Rijen is een compositietekening gemaakt. Verder komt onder meer de kluisjesroof in Oudenbosch en een mishandeling in een supermarkt in Tilburg aan bod nieuwsbericht Wed, 06 Jun 2018 11:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juni/6/08-zedenmisdrijven-mishandeling-en-kluisjesroof-in-bureau-brabant.html 2018-06-06T11:57:00Z Op woensdagavond 9 mei 2018, de dag voor Hemelvaart, werd tussen 21.30 en 21.45 uur een vrouw in het Wolfsweidepark, in Rijen aangevallen door een man. Er werd een zedendelict gepleegd waarbij het slachtoffer gewond raakte. Er is een compositietekening van de dader gemaakt.

 

]]>
In stadsbus 317 in Eindhoven, op het traject van het Centraal Station naar Dommelen werd op dinsdag 4 april 2017 een vrouw aangerand. De dader is een man met een Aziatisch uiterlijk. Hij is wat gezet, heeft donker haar, droeg een bruine rugzak en een lichtkleurige broek.  Er is een foto van de dader.

]]>
In een supermarkt in Tilburg kreeg op dinsdag 17 april 2018 een klant, een vrouw, een harde duw van een man waardoor ze op de grond viel. Ze raakte daarbij gewond. De dader rende snel de winkel uit. Er zijn beelden van de dader.

]]>
In het eerste weekend van maart 2018 vond in Oudenbosch bij de RABO bank een grote kluisjesroof plaats.  Er zijn daarvoor twee beveiligers aangehouden, zij zitten nog vast en hun precieze rol wordt nog onderzocht. De twee kluisjesrovers die er met het geld en de sieraden vandoor gingen zijn echter nog niet gearresteerd. De recherche is nog op zoek naar enkele specifieke getuigen.

 

 

]]>
Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

 

]]>
51.5832716 4.527594399999998
Bosschenhoofd - Piloot komt om het leven bij crash reclamevliegtuigje https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/31/piloot-komt-om-het-leven-bij-crash-reclamevliegtuigje.html Een 62-jarige piloot uit Goes is donderdagmorgen om het leven gekomen bij een vliegtuigcrash nabij Breda International Airport. Diverse luchtvaartdeskundigen van de landelijke politie en de Onderzoeksraad Voor de Veiligheid (OVV) en forensisch rechercheurs van de eenheid Zeeland-West-Brabant hebben het wrak en de omgeving minutieus onderzocht om zo te proberen de oorzaak van het tragische ongeval te achterhalen. nieuwsbericht Thu, 31 May 2018 14:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/31/piloot-komt-om-het-leven-bij-crash-reclamevliegtuigje.html 2018-05-31T14:25:00Z De piloot steeg kort na 11.00 uur in zijn reclamevliegtuigje op vanaf het vliegveld, maar kwam na enkele honderden meters door onbekende oorzaak in de problemen en stortte neer in een veld dicht langs de rijksweg A58. Daarbij vloog het vliegtuigje in brand. Enkele gealarmeerde medewerkers van het vliegveld en een passant schoten nog te hulp, maar zij konden helaas niets meer voor het slachtoffer betekenen.

]]>
Direct na het incident ontstond een file op de snelweg, mede veroorzaakt door kijkers naar het ongeval en de hulpdiensten die snel ter plaatse waren. Vijf automobilisten gingen op de bon, omdat ze het nodig vonden om over de vluchtstrook te rijden.

]]>
Gele jas motoragent 51.5608187 4.542373699999985
Oudenbosch - Kluisjesroof Oudenbosch in Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/11/08-kluisjesroof-oudenbosch-in-opsporing-verzocht.html Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 15 mei 2018 uitgebreid aandacht aan de kluisjesroof in een bankfiliaal aan de Kade die op maandag 5 maart 2018 door medewerkers werd ontdekt. nieuwsbericht Fri, 11 May 2018 13:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/11/08-kluisjesroof-oudenbosch-in-opsporing-verzocht.html 2018-05-11T13:38:00Z Op 30 april 2018 werden in verband met deze zaak al een 43-jarige man uit Etten-Leur en een 45-jarige Roosendaler aangehouden. Zij zijn werkzaam bij een bedrijf dat voor de bank de beveiliging verzorgde. In de uitzending worden onder meer bewakingsbeelden en een reconstructie getoond. 

]]>
Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond uitgezonden op NPO1 om 20.30 uur en herhaald op woensdag 16 mei 2018 om 12.05 uur op Nederland 2.

]]>
51.59188839999999 4.5247942999999395
Roosendaal/ Etten-Leur/ Oudenbosch - Twee mannen aangehouden in verband met bankroof https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/30/08-twee-mannen-aangehouden-in-verband-met-bankroof.html De politie heeft vanochtend twee mannen aangehouden in verband met het onderzoek naar de bankroof in Oudenbosch. Het gaat om een 43-jarige man uit Etten-Leur en een 45-jarige man uit Roosendaal. Op maandag 5 maart ontdekten medewerkers van het bankfiliaal aan de Kade dat honderden kluisjes in de kluizenkelder waren leeggehaald. nieuwsbericht Mon, 30 Apr 2018 07:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/30/08-twee-mannen-aangehouden-in-verband-met-bankroof.html 2018-04-30T07:19:00Z De politie stelde direct een onderzoek in onder leiding van de officier van justitie. Uitgebreid tactisch en technisch onderzoek leidden naar de twee verdachten. Zij zijn werkzaam bij een bedrijf dat voor de bank de beveiliging verzorgde. Eerder werd al onderzoek bij het bedrijf gedaan waarbij er digitale gegevens door de recherche zijn veilig gesteld. Het bedrijf werkt volledig mee aan het politieonderzoek. Mede dankzij hun hulp zijn de twee verdachten aangehouden. Er wordt in de woningen van allebei de verdachten een zoeking gedaan onder leiding van de rechter-commissaris. 

]]>
Het onderzoek naar de zaak duurt voort. De twee verdachten zijn ingesloten, gaan in volledige beperking en zullen gehoord worden. Zowel de bank als het beveiligingsbedrijf zijn een eigen intern onderzoek gestart na aanleiding van de kluiskraak.

]]>
In de boeien, aangehouden 51.59188839999999 4.5247942999999395
Dinteloord - Doorrijder na aanrijding aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/22/08-doorrijder-na-aanrijding-aangehouden.html Een 24-jarige man uit Hoeven is zondag 22 april aangehouden omdat hij was doorgereden na een aanrijding. Bij dit ongeval raakte een 55-jarige man uit Dinteloord ernstig gewond. nieuwsbericht Sun, 22 Apr 2018 11:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/22/08-doorrijder-na-aanrijding-aangehouden.html 2018-04-22T11:46:00Z Het slachtoffer reed op de Noordzeedijk tussen Stampersgat en Dinteloord op een elektrische driewielfiets toen hij werd aangereden. Omstanders vonden de gewonde man daar vanochtend rond 04.20 uur. Zij alarmeerden direct de hulpdiensten. Het slachtoffer is met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De veroorzaker van de aanrijding was doorgereden na de aanrijding. Agenten vonden op de plaats van het ongeval een linkerbuitenspiegel en een wieldop.
 

]]>
Via een burgernetmelding en tweets is het publiek gevraagd om uit te kijken naar een zilvergrijze Ford Focus met schade. Dankzij een tip kon de politie eind van de ochtend de 24-jarige verdachte arresteren. Bij zijn aanhouding is een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat de man te veel had gedronken. Hij is meegenomen naar een politiebureau en gaat verhoord worden. Verkeersongevallenanalisten hebben op de plaats van het ongeval (sporen)onderzoek. De auto is in beslag genomen voor technisch onderzoek.

]]>
Politielogo op zijkant politieauto 51.61769 4.433069299999943
Oudenbosch - Man valt hond aan in Oudenbosch https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/7/08-man-valt-hond-aan-in-oudenbosch.html Vanuit de Riviérelaan in Oudenbosch kwam vrijdagavond rond 23.15 uur een melding bij de politie binnen dat er een man met een mes zou rondlopen. De man zou behoorlijk onder invloed van drugs zijn en hij schreeuwde volgens de melder de hele buurt bij elkaar. nieuwsbericht Sat, 07 Apr 2018 08:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/7/08-man-valt-hond-aan-in-oudenbosch.html 2018-04-07T08:20:00Z Meerdere politie-eenheden zijn naar het opgegeven adres gereden. Daar aangekomen troffen zij een 28-jarige man uit Oudenbosch die helemaal van de wereld was, vermoedelijk door drugsgebruik. De handen van de man zaten onder het bloed. Hij maakte rare geluiden en was in eerste instantie niet onder controle te brengen. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Toen de agenten hem de handboeien om konden doen is de man naar het ziekenhuis gebracht waar hij aan zijn verwondingen is behandeld en vanwege zijn overmatig drugsgebruik werd opgenomen. 

]]>
Agenten werden in de tussentijd op straat aangesproken door een mevrouw die behoorlijk overstuur was. Zij was even tevoren met haar hond aan het wandelen toen de voor haar onbekende man ineens uit het niets op haar af kwam. De vrouw schrok van de plotselinge aanwezigheid van de man en versnelde haar pas. Dit deed de man ook. Ineens viel de man haar hond aan en probeerde het dier met een mes te steken en te wurgen. Omdat de hond werd aangevallen beet hij de onbekende man. Een buurtbewoner en twee jongens die op de fiets langsreden hebben hem met vereende krachten van de hond afgetrokken. Vrij snel hierna was de politie ter plaatse.

De vrouw heeft aangifte gedaan van het incident. Haar hond is naar de dierenarts gebracht. Door de agenten is het mes dat vermoedelijk door de verdachte was gebruikt in beslag genomen. Ook zijn verschillende getuigenverklaringen opgenomen door de agenten ter plekke. 

]]>
51.58802660000001 4.534430499999985
Oudenbosch - Drie arrestaties na uit de hand gelopen parkeerruzie https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/18/08-drie-arrestaties-na-uit-de-hand-gelopen-parkeerruzie.html Een 29-jarige man en zijn 26-jarige vrouw zijn zaterdagavond mishandeld. Beide slachtoffers liepen een hoofdwond op, ze zijn vermoedelijk met een langwerpig voorwerp geslagen. De politie arresteerde twee Roosendalers, broers van 37 en 39 jaar oud als verdachten. Ook hun 33-jarige zus werd aangehouden omdat zij niet voldeed aan de vordering weg te gaan en de agenten beledigde. Vermoedelijk kwamen de broers verhaal halen bij de slachtoffers vanwege een eerdere ruzie in de straat over het parkeren van de auto van een zus en hun moeder. nieuwsbericht Sun, 18 Mar 2018 12:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/18/08-drie-arrestaties-na-uit-de-hand-gelopen-parkeerruzie.html 2018-03-18T12:39:00Z De politie kreeg omstreeks 23.05 uur een melding dat er een heftige ‘burenruzie’ gaande was in de wijk Spui. Ter plaatse troffen zij op straat een 29-jarige man met een hoofdwond aan. In de woning van de man bevond zich zijn 26-jarige vrouw die eveneens een hoofdwond had. Zij vertelde in het Engels dat er drie mannen aan hun voordeur stonden en dat er een conflict ontstond waarbij zij met een langwerpig voorwerp op hun hoofd geslagen waren. Twee mannen, broers, die op straat stonden, werden op aanwijzing van het 29-jarige slachtoffer als verdachte aangehouden. Een derde betrokkene was niet meer aanwezig. Hun 33-jarige zus werd gearresteerd omdat zij de dienders beledigde. Het incident en de vermoedelijke aanleiding daartoe, het eerdere parkeerconflict, worden nader door de recherche onderzocht. 

]]>
51.5872658 4.522153099999969