Alle berichten | Halderberge | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/halderberge.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Halderberge nl Sat, 25 May 2019 05:01:38 GMT 2019-05-25T05:01:38Z nl Etten-Leur / Dinteloord - Man bedreigt vrouw met wapen en valt haar langdurig lastig https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/8/08-man-bedreigt-vrouw-met-wapen-en-valt-haar-langdurig-lastig.html De politie hield dinsdagavond 7 mei een 32-jarige man uit Oudenbosch aan. Hij wordt ervan verdacht diezelfde avond een bewoonster in Etten-Leur te hebben bedreigd met een vuurwapen. Ook zou hij de vrouw langdurig hebben lastiggevallen. nieuwsbericht Wed, 08 May 2019 09:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/8/08-man-bedreigt-vrouw-met-wapen-en-valt-haar-langdurig-lastig.html 2019-05-08T09:26:00Z Aan het begin van de avond ontving de politie een melding van een bewoonster uit Etten-Leur. Een man, tevens bekende van haar, zou haar zojuist bij haar woning hebben bedreigd met een vuurwapen. Direct werden er meerdere politieagenten ingezet om de verdachte te vinden. Later op de avond werd de auto van de verdachte aangetroffen bij een woning in Dinteloord. De politie trof in de woning zowel de verdachte, als een luchtdrukwapen en een ploertendoder aan. De wapens zijn in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Hij zit vast voor verder onderzoek.

]]>
Uit de verklaring van de vrouw blijkt dat de man haar een geruime tijd zou hebben lastiggevallen. Twee dagen voor de bedreiging deed het slachtoffer een melding bij de politie over zijn hinderlijke gedrag. Zij besloot geen aangifte te doen, maar de informatie werd wel in de politiesystemen opgeslagen. In het onderzoek zal dan ook zowel de bedreiging als het stalken onderzocht worden.

]]>
• Als u de politie meldt dat u regelmatig wordt lastiggevallen door een stalker, dan wordt uw informatie in de computer vastgelegd. U informeert dus de politie, maar verwacht geen verdere actie. De politie beoordeelt de inhoud van de melding. Vervolgens kan de politie een afspraak met u maken om de problemen te inventariseren en om samen met u een plan te maken om de stalker te laten stoppen.

• Hoewel een melding van een strafbaar feit vaak voldoende kan zijn om verder onderzoek in te stellen, is dat voor stalking niet het geval. Om stalking te kunnen vervolgen en onderzoek te doen, is altijd een aangifte nodig. De aangifte is een proces-verbaal waarin de politie beschrijft wat u over de situatie vertelt. Ook verzoekt u daarin de politie om verder onderzoek te doen. Het proces-verbaal is een officieel, door u ondertekend document. Omdat het voor stalking over een specifieke situatie gaat, doet de politie alleen verder onderzoek als u bij de aangifte daar nadrukkelijk om vraagt en u ook na een aantal dagen nog achter uw verzoek om vervolging staat. Dit wordt ook wel ‘klacht’ genoemd (stalking is n.l. een klachtdelict).

• In noodsituaties waarbij de stalker u direct bedreigt, uw spullen vernielt of bijvoorbeeld uw woning probeert binnen te komen, belt u direct 112. De politie zal zo snel mogelijk bij u komen om de acute dreiging te stoppen. Als de stalker iets strafbaars doet, neemt de politie hem mee naar het bureau. Dan wordt de pleger dus “op heterdaad” aangehouden.

• Omdat er niet altijd voldoende bewijs aanwezig is heeft de politie soms (nog) geen mogelijkheden om de stalker aan te houden en strafrechtelijk in te grijpen. U kunt dan met het gevoel achterblijven dat de politie u niet direct helpt en de stalker alleen maar wegstuurt. Toch is het belangrijk dat u de politie blijft bellen. De politie kan dan alle waarnemingen vastleggen in een politieregister. De politie verzamelt informatie om daarmee uiteindelijk (met ‘gestapelde’ feiten) wel degelijk strafrechtelijk op te kunnen treden en de stalker te vervolgen.

• De politie kan, als de stalking nog niet lang aan de gang is en nog niet is geëscaleerd, een stopgesprek voeren met de stalker. De ervaring leert dat veel stalkers stoppen na een dergelijk gesprek. Deze mogelijkheid kunt u met de politie bespreken. Meestal is het de wijkagent die een dergelijk gesprek voert met de stalker.

Lees hier meer over het onderwerp stalking.

]]>
51.5868855 4.667138399999999
Oudenbosch / Loenhout - Verdachte (36) aangehouden voor ernstig geweldsmisdrijf Oudenbosch https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/10/08-verdachte-36-aangehouden-voor-ernstig-geweldsmisdrijf-oudenbosch.html De Belgische politie heeft dinsdag 9 april 2019 in Loenhout op verzoek van de Officier van Justitie in Breda een 36-jarige man aangehouden die verdacht wordt van het ernstige geweldsmisdrijf in Oudenbosch op 21 maart 2019, waarvan een jonge vrouw het slachtoffer werd. De politie kwam de verdachte op het spoor na een tip die binnenkwam bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) na de uitzendingen van Opsporing Verzocht, Hart van Nederland en Bureau Brabant. nieuwsbericht Wed, 10 Apr 2019 08:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/10/08-verdachte-36-aangehouden-voor-ernstig-geweldsmisdrijf-oudenbosch.html 2019-04-10T08:45:00Z Het slachtoffer was op donderdag 21 maart 2019 aan het begin van de middag alleen thuis toen er werd aangebeld door een man. Deze man wist zich met een truc naar binnen te praten. In de woning vond vervolgens het ernstige geweldsmisdrijf plaats. Uiteindelijk vertrok de dader waarna het slachtoffer via een buurtbewoner om 13.08 uur alarm sloeg. De politie startte direct met een uitgebreid onderzoek. Daarbij werden buurtbewoners bevraagd en camerabeelden veilig gesteld.  Uit het buurtonderzoek kwam onder meer naar voren dat de dader mogelijk vetrokken was in een witte Audi A1 met buitenlands kenteken.

]]>
In overleg met de Officier van Justitie werd besloten om in verband met de ernst van dit misdrijf op dinsdag 26 maart jl in Opsporing Verzocht en Hart van Nederland de beelden te tonen van de persoon die mogelijk betrokken is bij het incident. Op dinsdag 2 april 2019 werden dezelfde beelden nog een keer in het Opsporing Verzocht getoond, maar ook werd een compositietekening van de dader vrijgegeven. Ook in de uitzending van Bureau Brabant op 8 april 2019 werd aandacht aan het ernstige geweldsmisdrijf besteed. Daarnaast werden via sociale media van de politie getuigenoproepen gedaan.

]]>
Naar aanleiding van de opsporingsprogramma’s kwamen vijftien tips binnen bij de politie. Daarbij werden ook namen genoemd. Twee tips kwamen via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Een van de anonieme tipgevers sloeg aan op de combinatie van de getoonde beelden, de compositietekening en de auto. Hij wees op een 36-jarige inwoner van het Belgische Loenhout. Het onderzoeksteam heeft hier verder op door gerechercheerd, waarna in overleg met de officier van justitie in Breda, deze man als verdachte werd aangemerkt. Hij is gisteren door de Belgische collega’s aangehouden. Zijn auto, een witte Audi A1, is in beslag genomen. Ook is een zoeking in zijn woning ingesteld. Daarbij zijn diverse relevante goederen in beslag genomen.

]]>
De verdachte wordt vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout. Daar kan de verdachte aangeven of hij via de verkorte of de lange procedure overgeleverd wil worden aan Nederland.

]]>
51.5832716 4.527594399999998
Hoeven - Zenuwachtige scooterbestuurder aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/9/08-zenuwachtige-scooterbestuurder-aangehouden.html Maandagmiddag rond 17.10 uur zagen agenten een scootertje rijden door de Sint Bernardusstraat in Hoeven. Het voertuig werd voor een controle aan de kant gezet. Wat de agenten meteen al opviel was dat de bestuurder zich behoorlijk nerveus gedroeg. Dat was niet voor niets, zo bleek later. nieuwsbericht Tue, 09 Apr 2019 11:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/9/08-zenuwachtige-scooterbestuurder-aangehouden.html 2019-04-09T11:12:00Z De 17-jarige jongen uit Fijnaart legitimeerde zich en maakte, op verzoek van de agenten, zijn zakken leeg. Er kwam meteen al een ploertendoder tevoorschijn. (Een ploertendoder is een soort uitschuifbare wapenstok. Het ding is genoemd in de Wet Wapens en Munitie en het is strafbaar als je er eentje in je bezit hebt.) Ook had hij een gebruikershoeveelheid hennep bij zich en was de scooter voorzien van (mogelijk) een gestolen kentekenplaat. De jongeman was wel in het bezit van een brommerrijbewijs, maar uit onderzoek bleek dat het hier om een motorscooter ging. Voor een dergelijk voertuig had de jongen uiteraard nog geen rijbewijs.

]]>
De jongeman is aangehouden en, samen met de scooter en alle toebehoren, overgebracht naar het politiebureau waar hij is gehoord. Na het afleggen van een verklaring mocht hij weer naar huis. De scooter en de ploertendoder zijn in beslag genomen door de politie en zullen worden onderzocht. De politie maakt proces-verbaal tegen de jongen op voor alle strafbare feiten.

]]>
51.5861058 4.574369299999944
Bosschenhoofd - Gezin overvallen in Bosschenhoofd https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/8/08-gezin-overvallen-in-bosschenhoofd.html [update] Zondagochtend 7 april 2019 heeft rond 05.50 uur een overval plaatsgevonden in een woning aan de Margrietstraat. De overvallers zijn gevlucht. nieuwsbericht Mon, 08 Apr 2019 11:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/8/08-gezin-overvallen-in-bosschenhoofd.html 2019-04-08T11:38:00Z De politie nam twee aangiftes op van bedreiging. De 43-jarige bewoner kreeg op de Bloemenmarkt in Roosendaal een lift aangeboden en de aangever dacht in een taxi te stappen. In de auto werd hij met een mes bedreigd en namen de daders zijn portemonnee en huissleutels af. Er is geld gepind. Daarna zijn ze naar zijn woning gereden. De aangever bleef onder bedreiging van het mes met een dader in de auto achter. De andere dader ging de woning binnen en bedreigde de bewoonster (41) met een schaar. De dader wilde met een tas vluchten, maar hij viel en vluchtte zonder buit weg. De bewoner in de auto werd vrijgelaten en de daders reden weg. De recherche zet het onderzoek voort en zoekt onder andere naar camerabeelden.

]]>
51.5608187 4.542373699999985
Gezocht - Ernstig geweldsmisdrijf in Oudenbosch https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/maart/08-ernstig-geweldsmisdrijf-in-oudenbosch.html Goed nieuws: Mede dankzij uw tips is er een verdachte aangehouden voor het ernstige geweldsmisdrijf in Oudenbosch. Sinds de uitzending waren er diverse tips binnengekomen en veel concrete, nieuwe informatie. Onder andere over de mogelijke auto van de dader. Iedereen bedankt voor het meedenken! Meer info via de link hieronder: Verdachte (36) aangehouden voor ernstig geweldsmisdrijf Oudenbosch Mon, 08 Apr 2019 09:40:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/maart/08-ernstig-geweldsmisdrijf-in-oudenbosch.html 2019-04-08T09:40:00Z Goed nieuws: Mede dankzij uw tips is er een verdachte aangehouden voor het ernstige geweldsmisdrijf in Oudenbosch. Sinds de uitzending waren er diverse tips binnengekomen en veel concrete, nieuwe informatie. Onder andere over de mogelijke auto van de dader. Iedereen bedankt voor het meedenken! Meer info via de link hieronder:

]]>
51.5832716 4.527594399999998
Bosschenhoofd - Gezin overvallen in Bosschenhoofd https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/7/08-gezin-overvallen-in-bosschenhoofd.html Vanmorgen rond 05.50 uur heeft een overval plaatsgevonden in een woning aan de Margrietstraat. De overvaller is gevlucht. nieuwsbericht Sun, 07 Apr 2019 06:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/7/08-gezin-overvallen-in-bosschenhoofd.html 2019-04-07T06:56:00Z Een onbekende man is de woning binnengedrongen en heeft de bewoners bedreigd. Hij eiste geld. Na enkele minuten is de man zonder buit het huis uit gevlucht en richting de Anjerstraat weggerend. De recherche heeft de zaak in onderzoek. De slachtoffers worden op dit moment gehoord en later op de dag zal ook een buurtonderzoek gehouden worden.

]]>
51.5586074 4.5380755999999565
Oud Gastel - Getuigen gezocht van geweldsincident na verkeersruzie https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/28/08-getuigen-gezocht-van-geweldsincident-na-verkeersruzie.html Woensdagavond tussen 18.45 en 19.00 uur ontstond een geweldsincident aan de Doelen in Oud Gastel. Een 29-jarige man uit die plaats is aangehouden als verdachte van poging doodslag en vernieling van een auto. nieuwsbericht Thu, 28 Mar 2019 09:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/28/08-getuigen-gezocht-van-geweldsincident-na-verkeersruzie.html 2019-03-28T09:06:00Z De aanleiding voor het gebeuren was mogelijk een verkeersruzie die even tevoren was begonnen. Dit betrof een woordenwisseling over een te kort genomen bocht waardoor de verdachte de auto van het slachtoffer bijna geraakt zou hebben. De woordenwisseling eindigde ermee dat de verdachte uit zijn auto stapte, een poging deed om de bestuurder van de tweede auto te steken met een mes en tegelijkertijd de auto beschadigde. Het slachtoffer raakte niet gewond, maar had door het steken wel kapotte kleding.

]]>
Het slachtoffer heeft aangifte gedaan, de verdachte is aangehouden door de politie. De man zit nog vast en wordt vandaag verder gehoord. De politie onderzoekt de zaak. Mochten er getuigen zijn van het incident, dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie via het algemene telefoonnummer (0900-8844) of via What’s App (06-1220 7006). Vermeld bij uw contact graag zaaknummer 2019-070952.

]]>
51.58379979999999 4.45915530000002
Oudenbosch - Ernstig geweldsmisdrijf Oudenbosch in Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/26/08-ernstig-geweldsmisdrijf-oudenbosch-in-opsporing-verzocht.html Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 26 maart 2019 aandacht aan een ernstig geweldsmisdrijf dat donderdagmiddag 21 maart 2019 heeft plaats gevonden in een woning in Oudenbosch. nieuwsbericht Tue, 26 Mar 2019 12:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/26/08-ernstig-geweldsmisdrijf-oudenbosch-in-opsporing-verzocht.html 2019-03-26T12:42:00Z Het slachtoffer  betreft een jonge vrouw. Zij was donderdag 21 maart 2019 aan het begin van de middag alleen thuis toen er werd aangebeld door een man. Deze man weet zich met een truc de woning in te praten. In de woning vindt vervolgens het ernstige geweldsmisdrijf plaats. Uiteindelijk is de dader vertrokken waarna het slachtoffer via een buurtbewoner om 13.08 uur alarm sloeg. Het zou gaan om een goed Nederlands sprekende licht getinte man met een wat gezet postuur. De politie is direct met een uitgebreid onderzoek gestart. Daarbij werden buurtbewoners bevraagd en zijn camerabeelden veilig gesteld.  In overleg met de Officier van Justitie is besloten om in verband met de ernst van dit misdrijf dinsdagavond in Opsporing Verzocht de beelden te tonen van de persoon die mogelijk betrokken is bij het incident.

]]>
Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de opsporingstiplijn via 0800-6070 of met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of op deze site een tipformulier in te vullen.

]]>
Het programma Opsporing Verzocht wordt dinsdag 26 maart 2019 uitgezonden om 20.30 uur op NPO 1 en herhaald op woensdag 27 maart 2019 om 12.05 uur op NPO 2.

 

]]>
51.5832716 4.527594399999998
Hoeven - Meisje mishandeld in café https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/6/08-meisje-mishandeld-in-cafe.html Dinsdagavond is een 18–jarige jongen uit Hoeven in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 16-jarig meisje in een café aan de Sint Janstraat eerder die avond. nieuwsbericht Wed, 06 Mar 2019 10:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/6/08-meisje-mishandeld-in-cafe.html 2019-03-06T10:46:00Z De vrouw vertelt aan agenten dat de verdachte haar met zijn vuist op haar oog heeft geslagen. De klap veroorzaakt een bloedende wond. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer eerste hulp gegeven waarna zij voor verdere behandeling is meegenomen naar het ziekenhuis. De aanleiding voor het geweld is dat de verdachte in het café bier over zich heen heeft gekregen. Omdat hij denkt dat het meisje daar iets mee te maken heeft, haalt hij met geweld naar haar uit. Kort daarop melden zich nog twee slachtoffers van 16 en 17 jaar. Ook zij zijn door de verdachte geslagen.

]]>
51.5809294 4.58670589999997
Oudenbosch - Voorbijganger stuit op dumping van vermoedelijk synthetische drugs https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/1/08-drugsdumping-oudenbosch.html Donderdagavond werden aan de Boutweg tientallen jerrycans met vermoedelijk afval van synthetische drugs gevonden. Een bergingsbedrijf heeft de afvaldumping opgeruimd. nieuwsbericht Fri, 01 Mar 2019 08:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/1/08-drugsdumping-oudenbosch.html 2019-03-01T08:39:00Z Een voorbijganger meldde rond 22.30 uur aan de politiemeldkamer een afvaldumping. Op een oprit werden zo'n 50 jerrycans van ongeveer 10 a 15 liter aangetroffen. De omgeving werd door de politie afgezet, waarna even later door de brandweer werd geconstateerd dat sprake was van een veilige situatie.

]]>
De politie stelde een onderzoek in naar de herkomst van de vaten. Ook werden getuigen verhoord. De gemeente Halderberge werd geïnformeerd en door een ruimingsbedrijf werden de jerrycans in de nacht nog opgeruimd.

]]>
Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06-12207006. Belt u liever anoniem: 0800-7000. U kunt ook een tipformulier invullen.

]]>
Drugsdumping Oudenbosch 51.5832716 4.527594399999998