Alle berichten | Heeze-Leende | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/heeze-leende.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Heeze-Leende nl Fri, 01 Dec 2023 22:45:29 GMT 2023-12-01T22:45:29Z nl Gezocht - OPGELOST Drugslabs diverse locaties Brabant https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/09-drugslabs---diverse-locaties---brabant.html 23/05: Ook de tweede verdachte is inmiddels herkend. Iedereen bedankt voor het meedenken. 17/05: Inmiddels heeft een van de verdachten contact opgenomen met de politie. Naar de andere man op de foto zijn we nog op zoek. Wie weet waar hij is? Tue, 23 May 2023 06:08:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/09-drugslabs---diverse-locaties---brabant.html 2023-05-23T06:08:00Z 23/05: Ook de tweede verdachte is inmiddels herkend. Iedereen bedankt voor het meedenken.

17/05: Inmiddels heeft een van de verdachten contact opgenomen met de politie. Naar de andere man op de foto zijn we nog op zoek. Wie weet waar hij is?

]]>
51.33582314 5.5392414
Heeze-Leende - Strabrechtse Heide; zoekactie naar vermiste Tanja Groen afgerond https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/16/10-strabrechtse-heide-zoekactie-naar-vermiste-tanja-groen-afgerond.html De zoekactie naar de vermiste Tanja Groen op de Strabrechtse Heide in Brabant is woensdagmiddag rond 16.30 uur afgerond. Wed, 16 Jun 2021 14:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/16/10-strabrechtse-heide-zoekactie-naar-vermiste-tanja-groen-afgerond.html 2021-06-16T14:58:00Z Er zijn geen sporen die erop duiden dat Tanja in het het specifieke afgebakende gebied, dat uit informatie in het dossier naar voren is gekomen, begraven zou zijn. Forensisch archeologen van het NFI en medewerkers van forensische opsporing hebben zorgvuldig het zoekgebied doorzocht.

De ouders van Tanja Groen, alsmede de vertrouwenspersoon van de familie, Peter R. De Vries, zijn direct na het afronden van de zoekwerkzaamheden door het cold case team in Limburg op de hoogte gesteld van de resultaten van de zoekactie. 

“Ik had gehoopt dat we de ouders een ander bericht hadden kunnen geven” aldus projectleider cold cases Limburg Bob Willemsen. “Met het afronden van deze zoekactie stopt het onderzoek naar de verdwijningszaak Tanja Groen niet. Zoals al eerder aangegeven zijn we sinds 2019 bezig om alle informatie die in het dossier aanwezig opnieuw tegen het licht te houden op zoek naar nieuwe aanknopingspunten. Een aantal scenario’s ligt nog op de plank. Daar gaan we komende maanden verder mee aan de slag. We geven de moed niet op om deze zaak op te lossen.”

Donderdag wordt het materieel dat op de zoekplaats gebruikt is weggebracht. De  verwachting is dat in de loop van donderdagmiddag het nu afgezette gebied weer vrijgegeven wordt voor wandelaars en fietsers. 

]]>
51.38878367 5.57773179
Strabrechtse Heide - Update zoekwerkzaamheden Tanja Groen https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/16/10-update-zoekwerkzaamheden-tanja-groen.html Medewerkers van Forensische Opsporing van de politie en Nederlands Forensisch Instituut hebben woensdagochtend de zoekwerkzaamheden naar de vermiste Tanja Groen op de Strabrechtse Heide nabij Heeze hervat. Wed, 16 Jun 2021 11:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/16/10-update-zoekwerkzaamheden-tanja-groen.html 2021-06-16T11:19:00Z  

Verwachting afronding 
De verwachting is dat de werkzaamheden in de vroege avond van woensdag 16 juni worden afgerond, tenzij er sporen worden aangetroffen die nader onderzoek noodzakelijk maken. Donderdag wordt benut om het natuurgebied waar grond en aarde is weggehaald weer, zoveel mogelijk, terug te brengen in de oorspronkelijke staat. Daarvoor zal de graafmachine ingezet worden.  In de loop van donderdag zal het materieel, werkunits en graafmachine, dat ingezet is bij de zoekactie van de heide weggebracht worden.

Zoekplaats
Dinsdagochtend rond 10.00 uur is gestart met de werkzaamheden en rond 19.00 uur gestopt. Afgelopen nacht heeft een particulier beveiligingsbedrijf de bewaking van de zoekplaats op zich genomen. Een gebied van zo’n 1000 m2 is dinsdag en woensdag onderzocht op mogelijke sporen. Informatie uit het dossier, die zodanig concreet was om de zoekactie te starten, heeft geleid naar de betreffende plaats. Totdat alle materieel weg is, zal het specieke zoekgebied met lint afgezet blijven en dus niet toegankelijk zijn voor bezoekers. Wandelen en fietsen op de overige paden en wegen is uiteraard toegestaan. Net zoals in de nacht van dinsdag op woensdag, zal in de nacht van woensdag op donderdag de zoekplaats bewaakt worden.

Media
Aan journalisten wordt woensdag opnieuw de mogelijkheid geboden om tussen 14.00 en 15.00 uur beelden te maken van de zoekplaats. Daartoe wordt om 13.30 uur de slagboom op de kruising Boschlaan/Somerenseweg in Heeze-Leende open gezet. Deze slagboom wordt om 17.00 uur weer gesloten. 

Informatie
Op het einde van de dag zal er afrondende informatie volgen via de gebruikelijke communicatiekanalen van politie en/of Openbaar Ministerie. 

 

 

]]>
51.38017799 5.59556236
Heeze-Leende - Onderzoek op Strabrechtse Heide in verdwijningszaak Tanja Groen https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/15/10-onderzoek-op-strabrechtse-heide-in-verdwijningszaak-tanja-groen.html De politie in Limburg is dinsdagochtend een zoekactie op de Strabrechtse Heide in de gemeente Heeze-Leende gestart. Deze zoekactie maakt onderdeel uit van het onderzoek naar de verdwijning van Tanja Groen in 1993. Op 4 september van dat jaar gaven de ouders, de destijds 18-jarige studente, als vermist op. Het Openbaar Ministerie beschouwt deze vermissingszaak als een cold case. Tue, 15 Jun 2021 07:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/15/10-onderzoek-op-strabrechtse-heide-in-verdwijningszaak-tanja-groen.html 2021-06-15T07:45:00Z Informatie

Politie en Openbaar Ministerie zijn sinds 2019 bezig geweest alle tips en informatie waarin mogelijk nog aanknopingspunten zitten, te onderzoeken.

Een plek die nog steeds genoemd wordt en waar Tanja mogelijk begraven zou liggen, is de Strabrechtse Heide. Al sinds de jaren 90 is deze informatie in het dossier opgenomen. Ook in (recente) getuigenverklaringen komt de heide steeds terug.  De informatie is zodanig concreet om een zoekactie te starten.


Afgebakend gebied

De zoekactie richt zich op een concreet afgebakend gebied. De Strabrechtse Heide is heel uitgestrekt en het is ondoenlijk om de hele heide te onderzoeken. Gezocht wordt op de plek die uit het onderzoek naar voren is gekomen.

Het te onderzoeken gebied wordt al ruimer genomen dan de informatie aangeeft.

Zoekactie

Het is op dit moment niet bekend hoe lang de zoekactie gaat duren. Mogelijk dat dit enkele dagen in beslag neemt. Dit heeft er ook mee te maken hoe de zoekwerkzaamheden vorderen in het afgebakende gebied. Op het moment dat er menselijke stoffelijke resten worden aangetroffen, is het nog niet duidelijk of het hier dan daadwerkelijk om Tanja Groen gaat. Onderzoek bij NFI zal dit uiteindelijk kunnen uitwijzen. Dit onderzoek zal in ieder geval wel geruimere tijd in beslag nemen.

Heide

De plek waar gezocht gaat worden, bevindt zich midden op de heide en betreft een ecologisch en zeer kwetsbaar gebied. Deze plaats is beperkt en moeilijk toegankelijk. Met de beheerder zijn afspraken gemaakt over de zoekactie. Dit gaat in goed overleg en met de grootste zorgvuldigheid om flora en fauna zo weinig mogelijk aan te tasten en te verstoren.

Media

De zoekwerkzaamheden starten in de loop van de ochtend. Allereerst worden er materieel en apparatuur, zoals een graafmachine en grondradar, naar toe gebracht. Ook dienen eerst een aantal voorbereidende werkzaamheden plaats te vinden.

Kort nadat gestart is met de voorbereidende zoekwerkzaamheden, kunnen journalisten met een politie- en OM woordvoerder een interview opnemen. Dit zal rond 11.00 uur op de openbare parkeerplaats Schaapskooi aan de Rul in Heeze zijn. Deze parkeerplaats ligt ver van de zoekplek vandaan.

In de loop van de middag zal, onder begeleiding, ook op de zoekplaats zelf opnamen gemaakt kunnen worden. Meer informatie over tijdstip en plaats van verzamelen volgt in de loop van de middag.

Handhaving

De Strabrechtse Heide en de plaats waar de zoekactie is, wordt niet met lint afgezet. In dit gebied, waar ook veel gerecreëerd wordt, kunnen bezoekers zich vrij bewegen op paden en wegen. Met uitzondering van de plek waar gezocht wordt uiteraard. Daar waar bezoekers (en journalisten) van paden en wegen afwijken, zullen BOA’s van Staatsbosbeheer optreden.

Drones

De Strabrechtse Heide ligt dicht in het buurt van het vliegveld van Eindhoven. Dat betekent dat het inzetten van drones verboden is. Bij overtreding hiervan, wordt ook hierop handhavend opgetreden.

Verkeersmaatregelen

In verband met de verkeersveiligheid op toegangswegen tot de Strabrechtse Heide worden op verschillende plaatsen maatregelen getroffen. Parkeren is alleen mogelijk op openbare parkeerplaatsen in de buurt (niet in de berm van toegangswegen) of op de daartoe aangewezen plaatsen in de middag t.b.v. aangemelde journalisten.

Verdwijning Tanja Groen

Tanja Groen verdween bijna 28 jaar geleden. De studente woonde op dinsdag 31 augustus 1993 een feestavond bij in de soos van een studentenvereniging in Maastricht. Op deze dag had Tanja om ongeveer 19.30 uur nog contact met haar moeder in Schagen (Noord-Holland). Rond middernacht vertrok ze vanaf het feest en is ze op de fiets naar haar kamer in Gronsveld, ten zuiden van Maastricht, gegaan. Vanaf dat moment ontbreekt ieder spoor van haar. Op zaterdag 4 september 1993 gaven de ouders van Tanja hun dochter als vermist op.

Meer over de vermissing van Tanja Groen en veel gestelde vragen en antwoorden over deze zaak zijn hier te vinden.

Cold case

Het onderzoek naar de verdwijning van Tanja Groen is een cold case. Een cold case is een onopgelost levensdelict (moord of doodslag) of een zeer ernstig delict waarop een minimale gevangenisstraf van 12 jaar staat. Ook al verdween Tanja Groen bijna 28 jaar geleden, deze zaak heeft altijd de aandacht van de politie gehouden. Politie en Openbaar Ministerie hechten grote waarde aan het oplossen van dergelijke cold cases. Iedere (serieuze) tip wordt uitgezocht. Met name om recht te doen aan de gevoelens van onzekerheid en onrechtvaardigheid bij de nabestaanden.

]]>
51.38878367 5.57773179
Heeze - Verdachten van inbraakpoging gepakt https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/14/09-verdachten-van-inbraakpoging-gepakt.html De politie hield vrijdagavond 13 maart op de A2 vier mannen aan. Zij worden verdacht een inbraakpoging in een woning in Heeze eerder die avond. Sat, 14 Mar 2020 12:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/14/09-verdachten-van-inbraakpoging-gepakt.html 2020-03-14T12:34:00Z De bewoners van een pand aan de Ambachten in Heeze kregen vrijdagavond rond 21.30 uur onverwacht bezoek. Ze hoorden plotseling de voordeur opengaan. Toen ze gingen kijken stonden vier onbekende mannen binnen. Deze zetten het op een lopen bij het zien van de bewoners en vluchtten in een auto die in de straat geparkeerd stond.

]]>
Agenten wisten het voertuig niet lang daarna te traceren op de A2 in de buurt van Culemborg. De vier verdachten, een 50-jarige man uit Nieuwegein, twee Utrechtenaren en van 25 en 36 jaar en een 38-jarige man uit Antwerpen, werden in de boeien geslagen. Zij zitten vast voor verder onderzoek.

]]>
51.9561076 5.2400448