Alle berichten | Helmond | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/helmond.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Helmond nl Tue, 22 Sep 2020 21:56:18 GMT 2020-09-22T21:56:18Z nl Helmond - Drugsdealer aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/22/09-drugsdealer-aangehouden.html We hebben maandagmiddag rond 14.00 uur een drugsdealer aangehouden in de binnenstad van Helmond. nieuwsbericht Tue, 22 Sep 2020 11:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/22/09-drugsdealer-aangehouden.html 2020-09-22T11:37:00Z Kort daarvoor viel een surveillerende wijkagent een verdachte situatie op aan de Burgemeester van Houtlaan. Hij zag dat een hem onbekende man iets leek te verkopen aan een hem bekende drugsverslaafde. Onze collega vermoedde dan ook dat er drugs verkocht werd.

]]>
De wijkagent waarschuwde een aantal collega’s en gezamenlijk achtervolgden ze de verdachte die inmiddels in een auto was gestapt. Op de Coendersberglaan konden ze hem controleren, Hij bleek bijna veertig bolletjes harddrugs bij zich te hebben en een geldbedrag van enkele honderden euro’s. De drugs en het geld zijn in beslag genomen. De drugs worden vernietigd.

De verdachte, een 25-jarige Eindhovenaar, zit vast voor verder onderzoek.

]]>
In Helmond wordt er gewerkt aan een veilige binnenstad. Het is een taak van de overheid, om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt. Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt, door de verschillende overheidspartners. We blijven de (drugs)overlast in de Helmondse binnenstad aanpakken. Wanneer vermoedens bestaan dat wet- en regelgeving wordt overtreden, zullen we daar als overheden tegen optreden.

Uw melding helpt ons ook! Ziet u een verdachte situatie of heeft u vermoedens van criminele activiteiten, neem dan contact op met de politie, telefoon 0900 88 44. Wilt u liever anoniem melden dan kan dat via  Meld Misdaad Anoniem telefoon 0800 70 00.

]]>
51.4921313 5.6972251
Helmond - Politie Peelland daagt jonge gamers uit https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/16/09-politie-peelland-daagt-jonge-gamers-uit.html Deze week is de politie van het basisteam Peelland begonnen met het project ‘Gamen met de politie’. Agenten verruilen een paar uurtjes per week het stuur van de dienstauto voor de controller van een gaming console, om ook in de digitale wereld contact met de jeugd te maken. Peelland is één van de zes basisteams in het land die aan deze pilot meedoen. nieuwsbericht Wed, 16 Sep 2020 13:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/16/09-politie-peelland-daagt-jonge-gamers-uit.html 2020-09-16T13:42:00Z Om als politie de politietaken uit te voeren is het belangrijk om in verbinding te zijn met de burgers. In de tijd waarin we leven is dit niet meer alleen het fysieke contact in de wijk maar speelt een groot gedeelte zich ook in de digitale wereld af. Belangrijk hierin is het contact met de jeugd. Een aantal collega’s in de Randstad is tijdens de coronaperiode gestart met gamen, om de jeugd binnen te houden en toch als politie met hen in verbinding te zijn. Uit de positieve ervaringen die hier tijdens de coronaperiode zijn opgedaan is besloten een landelijke pilot te starten.

Politie community
Collega Martijn is één van de vier aangewezen politiemensen van het team Peelland die gaat gamen. Hij vertelt dat ze voorlopig in de drie meest populaire spellen actief zullen zijn. “Dat zijn FIFA20, Call of Duty en Fortnite, maar wie weet is dat over een paar maanden wel heel anders.” Hij gaat verder: “Wij hebben een eigen PlayStation community aangemaakt onder de accountnaam Politie_Peelland en we dagen jeugdigen uit om het tegen ons op te nemen. We nodigen ze uit via onze bestaande social media accounts. Het is herkenbaar dat deze community van de politie is. Voordat je mee mag doen moet je instemmen met de gedrags- en spelregels die zijn opgesteld. Dus geen verrassingen of addertjes onder het gras voor de gamers die het tegen onze collega’s gaan opnemen. Ze weten met wie ze te maken hebben.”

Doel
Het doel van de pilot is om op een toegankelijke manier in contact te komen met jeugdigen die we tijdens de diensten in de wijk misschien niet tegen komen. Het is bekend dat er onder deze groep van alles speelt op het gebied van o.a. pesten, sexting, eenzaamheid, vragen over de politie enz. . Maar vaak zit hier ook veel (getuige)informatie over incidenten waar wij tijdens onze reguliere werkzaamheden mee te maken krijgen. “Ook hiervan zijn al voorbeelden bekend, “ zegt Martijn. “Collega’s die tijdens het gamen informatie kregen waarmee later incidenten voorkomen zijn. “

Digitaal buurtpleintje
De vier gamers van de politie Peelland gaan voorlopig per koppeltje twee uur in de week gamen. “Als we gamen, zitten we niet in de noodhulp maar worden we extra gepland. Zie het gamen als het digitale buurtpleintje waar we in verbinding proberen te zijn met de jeugd uit de wijk. Maar we houden tijdens het spelen zeker in de gaten wat er buiten aan de hand. Uiteraard springen we bij dringende noodzaak meteen in de auto en gaan we er op af.”  Martijn vertelt ook dat het niet zo is dat ze te pas en te onpas maar kunnen gaan zitten gamen tijdens hun dienst. “Daarover zijn heldere afspraken gemaakt. Alleen de vier aangewezen politiemensen spelen op afgesproken tijden.” Een vast moment in de week waarop de agenten actief zijn is er echter nog niet. Dat wordt elke week opnieuw bekeken. “Houd daarvoor vooral ons Instagram account - politie_helmond -  in de gaten, “besluit Martijn.

Positieve reacties van ouders
Afgelopen maandag werd het project afgetrapt en daar hielden de collega’s een heel goed gevoel aan over. “We hebben een hele hoop toffe reacties gekregen, niet in de laatste plaats van ouders die onze inzet enorm steunen. Het was natuurlijk nog allemaal wat zoeken, maar we hebben echt leuke chats met jeugdigen gehad, “ zegt Martijn enthousiast. “Over de reden van het project, over regels rondom vuurwerk rondom oud-op-nieuw en over hoe je bij de politie kunt komen, heel gevarieerd.”

]]>
51.4792547 5.657009599999999
Helmond - Drugsdealer aangehouden in centrum https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/1/drugsdealer-aangehouden-in-centrum.html We hielden vanmiddag een 20-jarige man uit Sint Oedenrode aan in het centrum van Helmond. Hij dealde daar in harddrugs. nieuwsbericht Tue, 01 Sep 2020 15:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/1/drugsdealer-aangehouden-in-centrum.html 2020-09-01T15:26:00Z De aangehouden verdachte is geen onbekende van de politie. Hij werd al twee keer eerder aangehouden voor het dealen van drugs in de binnenstad. In beide gevallen werd hem ook een tijdelijk gebiedsverbod opgelegd.

]]>
De recherche kreeg onlangs opnieuw informatie dat de verdachte zich weer bezig hield met het dealen en startte daarop een onderzoek. Daarbij werd de verdachte vanmiddag geobserveerd in de binnenstad. De collega’s zagen daarbij dat de man opnieuw aan het dealen was. Omdat de verdachte als vuurwapengevaarlijk bekend staat is hij rond 14.00 uur op de Torenstraat door het arrestatieteam aangehouden.

]]>
De verdachte had enkele tientallen bolletjes cocaïne en heroïne op zak. Ook had hij bijna duizend euro aan contanten bij zich. Ook de telefoons en de auto van de verdachte zijn in beslag genomen. De verdachte wordt in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De gemeente gaat de mogelijkheid onderzoeken om de verdachte nu voor langere tijd een gebiedsverbod op te leggen.

]]>
In Helmond wordt er gewerkt aan een veilige binnenstad. Het is een taak van de overheid, om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt. Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt, door de verschillende overheidspartners. We blijven de (drugs)overlast in de Helmondse binnenstad aanpakken. Wanneer vermoedens bestaan dat wet- en regelgeving wordt overtreden, zullen we daar als overheden tegen optreden.

Uw melding helpt ons ook! Ziet u een verdachte situatie of heeft u vermoedens van criminele activiteiten, neem dan contact op met de politie, telefoon 0900 88 44. Wilt u liever anoniem melden dan kan dat via  Meld Misdaad Anoniem telefoon 0800 70 00.

]]>
51.4838655 5.655351
Helmond - Aanhouding voor opruiing via Social Media in Helmond https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/22/09-aanhouding-voor-opruiing-via-social-media-in-helmond.html De politie hield zaterdag een jongen aan voor opruiing. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor oproepen op social media tot rellen in de binnenstad. nieuwsbericht Sat, 22 Aug 2020 12:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/22/09-aanhouding-voor-opruiing-via-social-media-in-helmond.html 2020-08-22T12:09:00Z Een 17-jarige jongen uit Helmond werd zaterdagmorgen rond 6.30 uur aangehouden in zijn woning. Hij wordt ervan verdacht dat hij de oprichter is van een Instagramaccount waarop de laatste dagen weer veelvuldig werd opgeroepen tot ongeregeldheden. De jongen is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. Er zijn meerdere mobiele telefoons in beslag genomen en die worden onderzocht.

]]>
Oproepen onder jongeren op social media leidden in Helmond eerder al tot ongeregeldheden. In juni leidde dat tot confrontaties tussen politie en jongeren waarbij met vuurwerk en stenen naar collega’s werd gegooid. Niemand raakte gewond, wel werden zes jongeren aangehouden.

]]>
Politie en partners houden de situatie in de Helmondse binnenstad nauwlettend in de gaten. Toen de afgelopen dagen duidelijk werd dat er opnieuw opgeroepen werd tot rellen is dan ook direct een onderzoek gestart. Dat leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de 17-jarige jongen. Het onderzoek loopt nog en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

]]>
Het mag duidelijk zijn dat dit soort gedrag in de Helmondse binnenstad niet wordt getolereerd. We doen een oproep aan iedereen om zijn of haar gezond verstand te gebruiken en geen ongeregeldheden te veroorzaken. Samen met onze partners als gemeente en Openbaar Ministerie staan we voor een veilige binnenstad. We zullen optreden als dat nodig is.

]]>
Aanhouding voor opruiing 51.4792547 5.657009599999999
Amersfoort - Nieuwe verdachten aangehouden in groot cyberonderzoek https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/20/03-nieuwe-verdachten-aangehouden-in-groot-cyberonderzoek.html In een groot onderzoek naar cybercrime, waarbij meer dan 200 slachtoffers zijn opgelicht en ruim 4 miljoen euro is buitgemaakt zijn dinsdag 18 augustus 2020 opnieuw verdachten aangehouden. Het gaat om een man van 22 jaar uit Nieuw-Buinen en een man van 33 uit Helmond. Ook zijn de woningen van de verdachten doorzocht. In Nieuw-Buinen zijn onder andere merkkleding, telefoons, computers, grote contante geldbedragen en dure vervoersmiddelen in beslag genomen. nieuwsbericht Thu, 20 Aug 2020 10:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/20/03-nieuwe-verdachten-aangehouden-in-groot-cyberonderzoek.html 2020-08-20T10:21:00Z Gebeld door de bank

De politie kreeg meer dan 200 aangiftes binnen van, vooral oudere slachtoffers die dachten dat zij door medewerkers van de bank waren benaderd. De zogenaamde bankmedewerker adviseerde het slachtoffer om geld over te maken naar een zogenaamde veilige rekening, bijvoorbeeld omdat er een hack zou dreigen. De cybercriminelen keken waar nodig zelfs mee met Teamviewer op de computer van het slachtoffer, om te helpen het geld zo snel mogelijk veilig te stellen op ‘kluisrekeningen’. In werkelijkheid werd het geld door de cybercriminelen weggesluisd naar rekeningen van zogenoemde geldezels of katvangers. De bedragen die werden gestolen varieerden van 10.000 tot zelfs 100.000 euro.

Eerdere aanhoudingen

Al eerder werden er in het onderzoek 5 verdachten aangehouden. Op 18 mei 2020 werd een 21-jarige man uit Amersfoort en een 30-jarige man uit Veendam aangehouden, op 27 mei een 23-jarige man uit Veendam en op 2 juni 2020 een 23-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Hilversum. 
Ook bij hen werden grote geldbedragen, dure merkkleding, telefoons, computers en dure auto’s in beslag genomen. Deze verdachten zitten nog in gevangenhouding, de feiten waarvan zij worden verdacht zijn oplichting, computervredebreuk en witwassen.

Onderzoek gaat door

De politie gaat verder met haar onderzoek, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Wat kunt u doen om phishing van uw gegevens te voorkomen?

 • Reageer nooit op e-mails, appjes en telefoontjes met verzoeken om persoonlijke inlogcodes of pincode. Banken, creditcard maatschappijen en bijvoorbeeld webshops vragen hier nooit om. 
 • Krijgt u betaalverzoeken van onbekenden, klik deze dan niet aan.
 • Stuur uw bankpas niet op. Uw bank zal hier nooit om vragen. Als u een nieuwe pas krijgt, vraagt de bank altijd om uw oude pas door te knippen en weg te gooien.
 • Stuur ook nooit een kopie van uw identiteitsbewijs op. Criminelen kunnen uw BSN-nummer gebruiken om een bankpas aan te vragen.
 • Rijbewijs gehaald? Zet hiervan liever geen foto op social media. De zichtbare persoonsgegevens op de foto van het rijbewijs kunnen worden misbruikt.
 • Geef nooit zomaar persoonlijke gegevens over de telefoon.
 • Wilt u een betaalverzoek doen, log dan in op uw eigen bankapp of de website van uw bank en doe daar de betaling. Geef ook aan bij de koper dat u op deze manier betaalt. Vaak zal de fraudeur dan al afhaken en geen verdere actie ondernemen.
 • Vertrouwt u een link niet helemaal, check hem via de website checkjelinkje.nl.
 • Zorg dat wachtwoorden veilig zijn en verander ze regelmatig. Wees er zeker van de uw computer de laatste software- en beveiligingsupdates heeft gehad.
]]>
Stockfoto 52.95460869999999 6.929361899999999
Helmond - Onderzoeksteam deelt bevindingen coldcase Manon Seijkens https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/29/09-coldcase-team-deelt-bevindingen-onderzoek-manon-seijkens.html Op donderdag 10 augustus 1995, verdwijnt de 8-jarige Manon Seijkens uit Helmond. Wat volgt zijn uitgebreide zoekacties en een groot onderzoek naar haar verdwijning, maar van haar ontbreekt elk spoor. In februari van het opvolgende jaar wordt het lichaam van het meisje dood gevonden in dichte bosschages, niet ver van haar ouderlijk huis. Het onderzoek naar haar vermissing wordt een onderzoek naar haar dood. Manon is door een misdrijf om het leven gebracht en waarschijnlijk seksueel misbruikt, maar een dader werd nooit gevonden. Nu, vijfentwintig jaar na dato, deelt het coldcase team van de politie Oost-Brabant haar bevindingen in de hoop deze zaak alsnog op te kunnen lossen. nieuwsbericht Sat, 01 Aug 2020 09:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/29/09-coldcase-team-deelt-bevindingen-onderzoek-manon-seijkens.html 2020-08-01T09:03:00Z Het oorspronkelijke en latere onderzoek leidden niet tot een oplossing, ondanks de aanhouding van drie verdachten en zelfs een veroordeling in eerste aanleg van één van hen. Deze verdachte werd in hoger beroep vrijgesproken. “Terecht,” zegt teamleider Jeroen Snellen van het coldcase team van de politie Oost-Brabant, waar het onderzoek enkele jaren geleden werd ondergebracht. “Geen van de drie aangehouden mannen heeft het gedaan,” zegt hij stellig. Hij vervolgd: “Het is zo’n zaak die mij en de collega’s van mijn team niet los zal laten totdat de dader achter slot en grendel zit. We hebben de afgelopen jaren alles uit de kast getrokken, alles opnieuw tegen het licht gehouden, om de dader te vinden. Jammer genoeg heeft dat nog niet het gewenste resultaat opgeleverd.” In een ultieme poging om de zaak na al die jaren toch nog op te lossen, deelt het team enkele nieuwe bevindingen in de hoop dat het mogelijke getuigen aan het denken zet en ze met hun informatie naar voren stappen.

Haar van Oost-Aziatische donor
Al eerder was bekend dat er op het stoffelijk overschot van Manon een lange, zwarte haar was aangetroffen. Het gaat daarbij om een haar van 27 centimeter lengte, die door het ontbreken van een haarzakje niet voor standaard afname van DNA geschikt is. Van de haar kon echter met nieuwe technieken wel zogenaamd mytochondriaal DNA worden gehaald. Deze soort DNA zegt iets over de afkomst van de donor en wordt in de moederlijn overgedragen. In dit geval hebben specialisten van het NFI vastgesteld dat de haar kenmerken heeft die het meest frequent voorkomen in oostelijk deel van Azië. De donor komt daar dus vandaan of heeft daar aan moeders kant zijn of haar roots liggen. “De haar zou van de dader kunnen zijn, “ zegt Snellen, “maar kan evengoed afkomstig zijn van iemand dicht bij de dader zoals bijvoorbeeld een partner. Maar de donor kan ook iemand anders zijn waarmee Manon kort voor haar dood nog contact heeft gehad. Het kan dus ook een spoor naar een belangrijke getuige zijn. De haar behoort in elk geval niet toe aan één van de eerder gearresteerde verdachten.”

Gedood op de dag van verdwijnen
Voor de rechercheurs van het coldcase team is het meest voor de hand liggende scenario dat Manon op de dag van haar verdwijning al om het leven moet zijn gebracht, nadat ze waarschijnlijk eerst seksueel is misbruikt. Geluiden dat ze in de dagen daarna nog is gezien zijn zeer onwaarschijnlijk. Het team gaat er van uit dat ze is vermoord op de plek waar ze pas ruim een half jaar later wordt gevonden. Dat was in een dichtbegroeide bosschage nabij het kanaal. Teamleider Jeroen Snellen noemt het een onplezierige plek om te vertoeven, zeker op een warme zomerdag. “Een plek met dichte begroeiing, braamstruiken en op warme dagen veel steekvliegen en muggen. Geen plek om voor je plezier te verblijven.” In de buurt van die locatie zaten regelmatig vissers, maar een onderzoek onder deze doelgroep leverde geen bruikbare informatie op. Snellen vertelt ook dat juist op die bewuste plek destijds door een vervelende samenloop van omstandigheden niet is gezocht. “Omdat een lid van de zoekploeg van de ME zijn been brak is de zoekactie voortijdig gestaakt. De plek is uiteindelijk alleen vanuit een vliegtuigje bekeken.“

Plaatselijk bekende dader
De teamleden zijn er van overtuigd dat de dader de omgeving goed moet hebben gekend. Je moet de plek waar het meisje uiteindelijk werd aangetroffen kennen om er te komen. Zonder door het water te hoeven, is het alleen te bereiken via een soort sluisje; een route die je moet weten. “Wij denken dat de dader in de buurt heeft gewoond, wat overigens niet wil zeggen dat hij daar officieel was ingeschreven. Iemand die niet opviel in het dagelijkse straatbeeld. Maar,” vervolgd Snellen, “van wie het met de kennis van nu misschien wel is opgevallen dat hij na de verdwijning van Manon ook uit de buurt vertrokken is.”

Bontgekleurde damespump
Een ander spoor dat naar een dader of een mogelijk belangrijke getuige zou kunnen leiden, zijn de schoenen die Manon droeg toen ze werd aangetroffen. Het feit dat ze schoenen droeg is sowieso opvallend, omdat ze op blote voeten thuis was weggegaan. Die moet ze die dag van iemand anders hebben gekregen. “Diegene zouden wij natuurlijk heel graag willen spreken, “ zegt de teamleider. Het gaat daarbij om bontgekleurde damespumps, merk Marie-Claire, waarbij extra gaatjes in de riempjes zijn gemaakt om ze voor een kindervoet passend te maken. 

Belletje rinkelen
Het coldcase rechercheteam hoopt dat ze door het delen van deze bevindingen uiteindelijk de dader alsnog gaan vinden. “Misschien doet het gegeven dat de haar van Oost-Aziatische afkomst is wel bij iemand een belletje rinkelen,” zegt teamleider Snellen. “Misschien wel in combinatie met een buurtbewoner uit die tijd. Mogelijk ziet iemand een verband tussen die lange, zwarte haar en de bij Manon aangetroffen opvallende damesschoenen. Of weet iemand zich te herinneren wie in die buurt dergelijke schoenen had.” Hij benadrukt dat mensen zich ook met de kleinste beetjes informatie kunnen wenden tot de rechercheurs van het coldcase team in Eindhoven. “We onderzoeken elke tip.”

Mensen kunnen het coldcase team bereiken via het landelijk politienummer 0900-8844 of via de opsporingstiplijn 0800-6070. Gegarandeerd anoniem informatie delen kan via het nummer van Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. U kunt natuurlijk ook het onderstaande tipformulier invullen. 

]]>
Manon Seijkens 51.4792547 5.657009599999999
Helmond - Gezocht - 8-jarige Manon Seijkens vermoord https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2017/09-helmond-8-jarige-manon-seijkens-vermoord/de-zaak.html [UPDATE: Dossier over moord op 8-jarige Manon Seijkens] Op donderdag 10 augustus 1995 verdween de 8-jarige Manon Seijkens uit Helmond. Zes maanden later, op zaterdag 17 februari 1996, werd haar lichaampje gevonden in de bosjes bij het Helmonds kanaal. dossier Wed, 29 Jul 2020 12:42:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2017/09-helmond-8-jarige-manon-seijkens-vermoord/de-zaak.html 2020-07-29T12:42:00Z Manon Seijkens 51.4792547 5.657009600000038 Helmond - Gezocht - Katalysator diefstal https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/juli/09-katalysator-diefstal.html In de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 februari wordt van een auto aan de Zonmanshoeve in Helmond door twee daders de katalysator gestolen. verdachte Mon, 13 Jul 2020 13:24:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/juli/09-katalysator-diefstal.html 2020-07-13T13:24:00Z In een item in Opsporing Verzocht waarin aandacht is voor diefstal van onderdelen van BMW’s en daarnaast specifiek voor katalysatoren, in Nederland, toonden we deze zaak uit Helmond met beelden waarop te zien is dat twee mannen bezig zijn hiermee bij een auto aan de Zonmanshoeve.  Dus de vraag is helder. Wie kent deze mannen?  Het item laat meteen zien hoe een dergelijke diefstal nu in zijn werk kan gaan.

]]>
]]>
51.4528357 5.6093666
Oost-Brabant - Politie gaat handhaven bij boerenprotesten op snelweg https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/7/09-politie-gaat-handhaven-bij-boerenprotesten-op-snelweg.html De politie Oost-Brabant gaat de komende tijd handhavend optreden tegen landbouwvoertuigen die zich op de snelweg begeven. nieuwsbericht Tue, 07 Jul 2020 15:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/7/09-politie-gaat-handhaven-bij-boerenprotesten-op-snelweg.html 2020-07-07T15:37:00Z De afgelopen dagen werden wij in onze eenheid geconfronteerd met kleine en grotere groepen demonstrerende boeren. Daarbij was veelal sprake van kortdurende demonstraties bij bedrijven en instellingen.

In een paar gevallen zorgden de demonstrerende boeren met hun landbouwvoertuigen voor grote overlast en een enkele keer zelfs voor een ronduit gevaarlijke situatie op onze snelwegen. Hoewel we als politie het recht om te demonstreren een groot goed vinden, kunnen we deze laatste gevallen niet tolereren.

]]>
Wij zullen bij eventuele toekomstige demonstraties dan ook handhavend optreden op het moment dat de boeren besluiten met hun landbouwvoertuigen de snelweg op te gaan. Dat betekent dat, op het moment dat wij de overtreding constateren, er direct een proces-verbaal zal worden uitgeschreven. Op aanwijzing van onze collega’s dienen de landbouwvoertuigen ook onmiddellijk de snelweg te verlaten.

]]>
Vooropgesteld hopen wij dat het zover niet zal komen en dat er geen landbouwvoertuigen onze snelwegen op gaan. We gaan er van uit dat iedereen zijn of haar gezond verstand gebruikt en we samen ernstige overlast en gevaarlijke situaties kunnen voorkomen. Daarover zijn we, voor zover mogelijk, ook met betrokken partijen in gesprek.

De politie grijpt echter in waar nodig om de openbare orde en veiligheid te handhaven. De demonstraties mogen niet ten koste gaan van de veiligheid van anderen en van de actievoerders zelf. We bereiden ons voor op verschillende scenario’s en we schalen op, op basis van wat nodig is per situatie. 

]]>
Detailopname surveillancewagen 51.44164199999999 5.4697225
Helmond - Evaluatie voetbalwedstrijd FC Eindhoven - Helmond Sport afgerond https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/3/09-evaluatie-voetbalwedstrijd-fc-eindhoven---helmond-sport-afgerond.html Op vrijdag 17 januari werd er gevoetbald in Eindhoven. Op het veld speelde FC Eindhoven tegen Helmond Sport. Tijdens de wedstrijd braken ongeregeldheden uit in het stadion en later op de avond kwam het in Helmond tot een treffen tussen supporters en de politie. Voor, tijdens en na het duel was het onrustig in en buiten het stadion. De wedstrijd werd stilgelegd en de Mobiele Eenheid (ME) werd ingezet om supportersgroepen uit elkaar te houden. Een agent raakte gewond nadat hij werd bekogeld met een stoel. Later werd daarvoor een verdachte aangehouden. Hij moet zich binnenkort voor de politierechter verantwoorden. Rond de wedstrijd werden in Eindhoven en Helmond elf verdachten aangehouden voor uiteenlopende feiten. Een deel van deze verdachten heeft zich voor de rechter moeten verantwoorden of heeft een strafbeschikking gekregen. De heftige gebeurtenissen van deze avond zijn geëvalueerd en uit de diverse evaluaties en beoordelingen komt een aantal conclusies en aanbevelingen naar voren. Deze worden omarmd door alle betrokken partijen. Er is in de tussentijd meermaals constructief overleg geweest tussen de gemeente, politie, voetbalorganisaties en supporters om de voorgestelde actiepunten op te pakken. Ook is meermaals gesproken tussen politie en de supportersvereniging van Helmond Sport waarbij over en weer meer begrip is ontstaan. nieuwsbericht Fri, 03 Jul 2020 11:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/3/09-evaluatie-voetbalwedstrijd-fc-eindhoven---helmond-sport-afgerond.html 2020-07-03T11:19:00Z Auditteam Voetbal en Veiligheid

Het Auditteam Voetbal en Veiligheid heeft op eigen initiatief een onderzoek gedaan naar de gebeurtenissen tijdens en na de wedstrijd FC Eindhoven - Helmond Sport. Het eindrapport van het auditteam is beschikbaar bij het Auditteam Voetbal en Veiligheid of op www.rijksoverheid.nl (via de zoekterm Auditteam Voetbal en Veiligheid). Het auditteam doet, na gesprek met alle betrokkenen, vijftien aanbevelingen. De belangrijkste aanbevelingen uit het rapport zijn:

 • De politie krijgt de aanbeveling om de commandostructuur te verbeteren en te zorgen voor een goede regie in alle fasen van een dergelijk incident. Het zou goed zijn om nogmaals de processen en procedures tegen het licht te houden en deze nogmaals te oefenen. Ook met betrokken clubs, bijvoorbeeld als het gaat om de uitstroom en het vertrek van het uitvak. Hierbij is extra aandacht nodig voor de communicatie met bestuur en BVO’s, zodat alle partners tijdig op de hoogte zijn van de actuele stand van zaken.
   
 • Veiligheidsorganisaties: de stewardorganisaties van Helmond Sport en FC Eindhoven kunnen nog verder verbeteren als het gaat om het sneller aanspreken en ingrijpen. Daarnaast krijgt FC Eindhoven de aanbeveling om regelmatig te oefenen in het omgaan met calamiteiten en optimaler gebruik te maken. van de commandopost. Helmond Sport krijgt het advies om bij uitwedstrijden de veiligheidscoördinator mee terug naar Helmond te laten reizen.
   
 • Het stadion van FC Eindhoven en de infrastructuur daaromheen heeft verbeteringen in de inrichting nodig om te kunnen werken ten tijde van incidenten. Daarnaast zal de inzet van stewards tijdens wedstrijden erop gericht moeten zijn om te voorkomen dat supporters over de hekken kunnen klimmen. FC Eindhoven en de gemeente Eindhoven zijn met elkaar in goed overleg om de voorgestelde verbeteringen zo snel mogelijk door te voeren.

Alle partners geven nadrukkelijk aan de aanbevelingen te onderschrijven en stappen te gaan zetten om tot verbetering te komen.

Beoordeling geweld

De politie evalueert haar inzet en optreden doorlopend, de leerpunten worden gebruikt om te komen tot verbeteringen in de eigen processen. Dat is uiteraard ook in deze casus gebeurd. Uit de evaluatie is een aantal aanbevelingen en conclusies gekomen, die in lijn zijn met de aanbevelingen van het auditteam.

Ook wordt het door de politie toegepaste geweld beoordeeld door een commissie. Die beoordeling leidt tot adviezen aan de politiechef en de districtchef. In zijn algemeenheid kan een politie-inzet heftig overkomen op betrokken. De afgelopen periode hebben vertegenwoordigers van de politie meermaals met supporters in hierover gesproken en is begrip ontstaan voor elkaar.

Beoordeling aangiften door OM

Twee supporters van Helmond Sport deden aangifte tegen de politie in verband met geweld dat door agenten was gebruikt. Dit gebeurde nadat bussen met supporters terugkeerden in Helmond. Een man werd gebeten door een politiehond en raakte daardoor gewond. Een andere man werd door een lid van de ME meerdere malen geslagen met een wapenstok. In beide zaken was er in de ogen van het Openbaar Ministerie sprake van een noodzakelijk optreden door de politie in een situatie waarbij agressie vanuit supporters zich richtte op de politie.

Klachtenprocedure

In totaal 6 supporters hebben uiteindelijk een klacht ingediend over het optreden van de politie. Deze klagers hebben uitgebreid gesproken met de politieleiding wat heeft geleid tot begrip over en weer.

]]>
Stockfoto 51.4792547 5.657009599999999
Helmond - Jongeman aangehouden voor betrokkenheid bij ongeregeldheden https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/26/09-jongeman-aangehouden-voor-betrokkenheid-bij-ongeregeldheden.html De politie hield vanmorgen om 8.00 uur een 20-jarige Helmonder aan in zijn woning. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de ongeregeldheden in de Helmondse binnenstad afgelopen dinsdagavond. nieuwsbericht Fri, 26 Jun 2020 10:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/26/09-jongeman-aangehouden-voor-betrokkenheid-bij-ongeregeldheden.html 2020-06-26T10:17:00Z Het onderzoek naar de ongeregeldheden is in volle gang. Daarbij wordt uiteraard ook gebruik gemaakt van de vele beelden die beschikbaar zijn. Op die beelden viel ook een jongeman op die op een opvallende scooter reed. Deze manifesteerde zich nadrukkelijk tussen de relschoppers.

]]>
Na verder onderzoek vond de politie de scooter afgelopen woensdag bij een woning in Helmond. De jongeman die erop reed bleek niet thuis te zijn. De scooter stond als gestolen gesignaleerd en is in beslag genomen. Vanmorgen ging de politie terug naar de woning en kon de verdachte aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau. Er wordt nog verder onderzoek gedaan naar zijn exacte rol bij de ongeregeldheden.

]]>
Zoals gezegd is het onderzoek naar de ongeregeldheden in volle gang. Er is politie en Openbaar Ministerie veel aan gelegen om deze raddraaiers op te pakken. Dit soort gedrag wordt in de Helmondse binnenstad niet getolereerd. De 20-jarige jongeman die vanmorgen werd aangehouden is door de gemeente Helmond direct een gebiedsverbod van een week opgelegd. Ook zes eerder deze week aangehouden verdachten kregen een gebiedsverbod opgelegd van drie maanden.  

]]>
Stockfoto 51.4792547 5.657009599999999
Helmond - Man aangehouden voor overtreden gebiedsverbod https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/15/man-aangehouden-voor-overtreden-gebiedsverbod.html De politie hield zondagmiddag rond 12.30 uur een 25-jarige Helmonder aan op het Doorneind. nieuwsbericht Mon, 15 Jun 2020 14:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/15/man-aangehouden-voor-overtreden-gebiedsverbod.html 2020-06-15T14:10:00Z Door collega’s werd geconstateerd dat hij zich op hield in het centrum van Helmond terwijl hij een gebiedsverbod had.

]]>
De verdachte werd enkele weken geleden aangehouden in het centrum van Helmond. Hij zat toen in de auto en was de chauffeur voor een andere verdachte die drugs dealde. Deze laatste verdachte is aangehouden in een groter onderzoek naar drugshandel in het centrum van Helmond. De aanpak van het dealen van drugs heeft in Helmond al langer een hoge prioriteit voor alle partners.

De nu aangehouden man kwam er destijds vanaf met een boete op basis van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) en een waarschuwing dat bij een volgende overtreding een gebiedsverbod zou volgen.

]]>
Twee weken geleden werd hij echter opnieuw aangehouden in het centrum. De collega’s kwamen af op een melding dat hij iemand bedreigd zou hebben met een scherp voorwerp. Na een korte achtervolging te voet kon hij worden aangehouden, waarbij hij zich met het nodige geweld tegen de collega’s verzette. De man kreeg toen meteen een gebiedsvebod voor het Helmondse centrum opgelegd.

Zondagmiddag zagen de collega’s hem dus echter opnieuw rijden. Daarop is hij aangehouden. De man krijgt hiervoor een boete en het gebiedsverbod wordt door de gemeente met 12 weken verlengd.

]]>
Aanhouding op straat 51.4783881 5.6586037
Helmond - Drugsdealertje aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/12/09-drugsdealertje-aangehouden.html De politie hield donderdagavond 11 juni rond 20.00 uur een 28-jarige man uit Helmond aan op de Wolfstraat. Hij was vermoedelijk drugs aan het dealen. nieuwsbericht Fri, 12 Jun 2020 11:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/12/09-drugsdealertje-aangehouden.html 2020-06-12T11:35:00Z Collega’s die bezig waren met een onopvallende surveillance in het centrum van Helmond zagen de eerder op de avond rijden in een personenauto. Omdat zij de man kenden als een drugsdealer, besloten ze hem te volgen. Daarbij zagen ze hem diverse stops maken waarbij hij vermoedelijk drugs verkocht..

]]>
Op de Wolfstraat kreeg de man uiteindelijk een stopteken. Er werd bij hem een hoeveelheid softdrugs en cocaïne aangetroffen. Ook had hij drie verschillende mobiele telefoons op zak. Deze zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De drugs zal worden vernietigd.

De aanpak van het dealen van drugs heeft in Helmond al langer een hoge prioriteit.

]]>
51.4815634 5.665604099999999
Helmond - Drie verdachten aangehouden in onderzoek naar drugshandel https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/18/09-drie-verdachten-aangehouden-in-onderzoek-naar-drugshandel.html De politie heeft de afgelopen dagen nog drie mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de handel in harddrugs. nieuwsbericht Mon, 18 May 2020 11:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/18/09-drie-verdachten-aangehouden-in-onderzoek-naar-drugshandel.html 2020-05-18T11:25:00Z Vrijdagochtend werden in Helmond al drie mannen aangehouden. We verdenken hen ervan dat zij voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor het dealen in de binnenstad van Helmond en daarbuiten. Ook de nu aangehouden verdachten behoren tot hetzelfde netwerk.

]]>
Vrijdagavond 15 mei werd op het politiebureau in Helmond een 18-jarige man uit de stad aangehouden. Hij meldde zich daar zelf omdat hij wist dat we naar hem op zoek waren.

Maandagmorgen 18 mei hielden we een 28-jarige Helmonder aan in een woning in de stad. Hij was daar vermoedelijk om drugs te verkopen. Bij hem werd een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. Hij was samen met een 25-jarige man uit Helmond. Deze is ook aangehouden.

Alle verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. Politie en Openbaar Ministerie onderzoeken momenteel wat de rol is van de drie verdachten in het Helmondse drugsnetwerk.  

]]>
In Helmond wordt er gewerkt aan een veilige binnenstad. Het is een taak van de overheid, om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt.. Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt, door overheidspartners als Politie, de gemeente Helmond het Openbaar Ministerie en in deze zaak ook de Belastingdienst. Met de aanhouding van deze verdachten komt er geen einde aan het aanpakken van de (drugs)overlast in de Helmondse binnenstad. Wanneer vermoedens bestaan dat wet- en regelgeving wordt overtreden, zullen we daar als overheden tegen optreden.

Uw melding helpt ons ook! Ziet u een verdachte situatie of heeft u vermoedens van criminele activiteiten, neem dan contact op met de politie, telefoon 0900 88 44. Wilt u liever anoniem melden dan kan dat via  Meld Misdaad Anoniem telefoon 0800 70 00.

]]>
51.4792547 5.657009599999999
Helmond - Helmonds drugsnetwerk opgerold https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/15/09-helmonds-drugsnetwerk-opgerold.html Met de aanhouding van drie verdachten heeft de politie vanochtend een netwerk van drugsdealers in het Helmondse Centrum opgerold. nieuwsbericht Fri, 15 May 2020 11:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/15/09-helmonds-drugsnetwerk-opgerold.html 2020-05-15T11:26:00Z Het gaat om drie mannen van 24, 25 en 35 jaar oud uit Helmond. Ze zijn vrijdagmorgen 15 mei in hun eigen woning aangehouden. Zij zitten vast voor verder onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden de komende tijd niet uitgesloten. Begin dit jaar werden al een aantal dealers in de binnenstad van Helmond aangehouden.

]]>
In oktober 2018 werden door de politie zeven arrestaties verricht in een groot onderzoek naar drugshandel. Dat onderzoek werd opgestart naar aanleiding van overlastmeldingen, signalen van wijkagenten en binnengekomen informatie over mogelijke handel in hard- en softdrugs in het centrum van Helmond.

Uiteraard bleef de politie, samen met partners, de situatie in de Helmondse binnenstad nauwlettend volgen. De wijkagenten zijn, vanwege hun oog- en oorfunctie in hun gebied en de kennis die zij hebben van hun wijk, nadrukkelijk betrokken bij dit rechercheonderzoek. Daaruit bleek eind vorig jaar dat het dealen in de Helmondse binnenstad weer zichtbaarder werd en de vandaag aangehouden verdachten kwamen naar voren als nieuwe hoofdrolspelers.

]]>
De politie startte daarom onder leiding van het Openbaar Ministerie begin dit jaar een maandenlang en zeer intensief opsporingsonderzoek. Daaruit bleek dat de drie mannen tegenwoordig voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor het dealen in de binnenstad van Helmond en daarbuiten. Ook leverden zij, vaak vanuit hun woningen, drugs aan andere straatdealers. Eerder dit jaar werden door de politie al een tiental van deze straatdealers aangehouden in verband met dit onderzoek. Zoals op 21 februari op de Heistraat en in april nog op de Van Amstelstraat. Deze aanhoudingen waren de opmaat naar de acties van vandaag.

In de loop van het onderzoek werd door de politie veel bewijsmateriaal verzameld van de criminele activiteiten van de drie mannen. Vandaag werden zij aangehouden en werden twee woningen doorzocht naar ondersteunend bewijs. In de woningen werden diverse gegevensdragers in beslag genomen en een groot contant geldbedrag. Ook is een auto in beslag genomen voor verder onderzoek en in het kader van afpakken van crimineel vermogen.

]]>
Naast het strafrechtelijke onderzoek heeft ook de gemeente controles uitgevoerd. Daarbij zijn meerdere overtredingen geconstateerd, zoals adresfraude, strijdigheid met het bestemmingsplan en sociale verzekeringsfraude. Dit wordt verder onderzocht. Tijdens het  onderzoek kreeg de politie ook meerdere gebruikers in beeld. Een aantal van hen is bezocht door de gemeente voor het aanbieden van een zorgtraject.

]]>
Met de aanhouding van het drietal en de verschillende dealers denkt de politie een drugsnetwerk in Helmond te hebben opgerold, dat mede verantwoordelijk is voor de overlast in de binnenstad. Bij de zichtbare actie van vanmorgen waren ook het Openbaar Ministerie en de Gemeente Helmond betrokken.

In Helmond wordt er gewerkt aan een veilige binnenstad. Het is een taak van de overheid, om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt.. Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt, door overheidspartners als Politie, de gemeente Helmond het Openbaar Ministerie en in deze zaak ook de Belastingdienst. Meestal is dat vrij onzichtbaar, behalve op dagen als deze, als er een zichtbare actie is. Met de aanhouding van deze drie verdachten komt er geen einde aan het aanpakken van de (drugs)overlast in de Helmondse binnenstad. Wanneer vermoedens bestaan dat wet- en regelgeving wordt overtreden, zullen we daar als overheden tegen optreden.

Uw melding helpt ons ook! Ziet u een verdachte situatie of heeft u vermoedens van criminele activiteiten, neem dan contact op met de politie, telefoon 0900 88 44. Wilt u liever anoniem melden dan kan dat via  Meld Misdaad Anoniem telefoon 0800 70 00.

]]>
Helmonds drugsnetwerk opgerold 51.4792547 5.657009599999999