Alle berichten | Helmond | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/helmond.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Helmond nl Sun, 12 Jul 2020 10:37:16 GMT 2020-07-12T10:37:16Z nl Oost-Brabant - Politie gaat handhaven bij boerenprotesten op snelweg https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/7/09-politie-gaat-handhaven-bij-boerenprotesten-op-snelweg.html De politie Oost-Brabant gaat de komende tijd handhavend optreden tegen landbouwvoertuigen die zich op de snelweg begeven. nieuwsbericht Tue, 07 Jul 2020 15:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/7/09-politie-gaat-handhaven-bij-boerenprotesten-op-snelweg.html 2020-07-07T15:37:00Z De afgelopen dagen werden wij in onze eenheid geconfronteerd met kleine en grotere groepen demonstrerende boeren. Daarbij was veelal sprake van kortdurende demonstraties bij bedrijven en instellingen.

In een paar gevallen zorgden de demonstrerende boeren met hun landbouwvoertuigen voor grote overlast en een enkele keer zelfs voor een ronduit gevaarlijke situatie op onze snelwegen. Hoewel we als politie het recht om te demonstreren een groot goed vinden, kunnen we deze laatste gevallen niet tolereren.

]]>
Wij zullen bij eventuele toekomstige demonstraties dan ook handhavend optreden op het moment dat de boeren besluiten met hun landbouwvoertuigen de snelweg op te gaan. Dat betekent dat, op het moment dat wij de overtreding constateren, er direct een proces-verbaal zal worden uitgeschreven. Op aanwijzing van onze collega’s dienen de landbouwvoertuigen ook onmiddellijk de snelweg te verlaten.

]]>
Vooropgesteld hopen wij dat het zover niet zal komen en dat er geen landbouwvoertuigen onze snelwegen op gaan. We gaan er van uit dat iedereen zijn of haar gezond verstand gebruikt en we samen ernstige overlast en gevaarlijke situaties kunnen voorkomen. Daarover zijn we, voor zover mogelijk, ook met betrokken partijen in gesprek.

De politie grijpt echter in waar nodig om de openbare orde en veiligheid te handhaven. De demonstraties mogen niet ten koste gaan van de veiligheid van anderen en van de actievoerders zelf. We bereiden ons voor op verschillende scenario’s en we schalen op, op basis van wat nodig is per situatie. 

]]>
Detailopname surveillancewagen 51.44164199999999 5.4697225
Helmond - Evaluatie voetbalwedstrijd FC Eindhoven - Helmond Sport afgerond https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/3/09-evaluatie-voetbalwedstrijd-fc-eindhoven---helmond-sport-afgerond.html Op vrijdag 17 januari werd er gevoetbald in Eindhoven. Op het veld speelde FC Eindhoven tegen Helmond Sport. Tijdens de wedstrijd braken ongeregeldheden uit in het stadion en later op de avond kwam het in Helmond tot een treffen tussen supporters en de politie. Voor, tijdens en na het duel was het onrustig in en buiten het stadion. De wedstrijd werd stilgelegd en de Mobiele Eenheid (ME) werd ingezet om supportersgroepen uit elkaar te houden. Een agent raakte gewond nadat hij werd bekogeld met een stoel. Later werd daarvoor een verdachte aangehouden. Hij moet zich binnenkort voor de politierechter verantwoorden. Rond de wedstrijd werden in Eindhoven en Helmond elf verdachten aangehouden voor uiteenlopende feiten. Een deel van deze verdachten heeft zich voor de rechter moeten verantwoorden of heeft een strafbeschikking gekregen. De heftige gebeurtenissen van deze avond zijn geëvalueerd en uit de diverse evaluaties en beoordelingen komt een aantal conclusies en aanbevelingen naar voren. Deze worden omarmd door alle betrokken partijen. Er is in de tussentijd meermaals constructief overleg geweest tussen de gemeente, politie, voetbalorganisaties en supporters om de voorgestelde actiepunten op te pakken. Ook is meermaals gesproken tussen politie en de supportersvereniging van Helmond Sport waarbij over en weer meer begrip is ontstaan. nieuwsbericht Fri, 03 Jul 2020 11:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/3/09-evaluatie-voetbalwedstrijd-fc-eindhoven---helmond-sport-afgerond.html 2020-07-03T11:19:00Z Auditteam Voetbal en Veiligheid

Het Auditteam Voetbal en Veiligheid heeft op eigen initiatief een onderzoek gedaan naar de gebeurtenissen tijdens en na de wedstrijd FC Eindhoven - Helmond Sport. Het eindrapport van het auditteam is beschikbaar bij het Auditteam Voetbal en Veiligheid of op www.rijksoverheid.nl (via de zoekterm Auditteam Voetbal en Veiligheid). Het auditteam doet, na gesprek met alle betrokkenen, vijftien aanbevelingen. De belangrijkste aanbevelingen uit het rapport zijn:

  • De politie krijgt de aanbeveling om de commandostructuur te verbeteren en te zorgen voor een goede regie in alle fasen van een dergelijk incident. Het zou goed zijn om nogmaals de processen en procedures tegen het licht te houden en deze nogmaals te oefenen. Ook met betrokken clubs, bijvoorbeeld als het gaat om de uitstroom en het vertrek van het uitvak. Hierbij is extra aandacht nodig voor de communicatie met bestuur en BVO’s, zodat alle partners tijdig op de hoogte zijn van de actuele stand van zaken.
     
  • Veiligheidsorganisaties: de stewardorganisaties van Helmond Sport en FC Eindhoven kunnen nog verder verbeteren als het gaat om het sneller aanspreken en ingrijpen. Daarnaast krijgt FC Eindhoven de aanbeveling om regelmatig te oefenen in het omgaan met calamiteiten en optimaler gebruik te maken. van de commandopost. Helmond Sport krijgt het advies om bij uitwedstrijden de veiligheidscoördinator mee terug naar Helmond te laten reizen.
     
  • Het stadion van FC Eindhoven en de infrastructuur daaromheen heeft verbeteringen in de inrichting nodig om te kunnen werken ten tijde van incidenten. Daarnaast zal de inzet van stewards tijdens wedstrijden erop gericht moeten zijn om te voorkomen dat supporters over de hekken kunnen klimmen. FC Eindhoven en de gemeente Eindhoven zijn met elkaar in goed overleg om de voorgestelde verbeteringen zo snel mogelijk door te voeren.

Alle partners geven nadrukkelijk aan de aanbevelingen te onderschrijven en stappen te gaan zetten om tot verbetering te komen.

Beoordeling geweld

De politie evalueert haar inzet en optreden doorlopend, de leerpunten worden gebruikt om te komen tot verbeteringen in de eigen processen. Dat is uiteraard ook in deze casus gebeurd. Uit de evaluatie is een aantal aanbevelingen en conclusies gekomen, die in lijn zijn met de aanbevelingen van het auditteam.

Ook wordt het door de politie toegepaste geweld beoordeeld door een commissie. Die beoordeling leidt tot adviezen aan de politiechef en de districtchef. In zijn algemeenheid kan een politie-inzet heftig overkomen op betrokken. De afgelopen periode hebben vertegenwoordigers van de politie meermaals met supporters in hierover gesproken en is begrip ontstaan voor elkaar.

Beoordeling aangiften door OM

Twee supporters van Helmond Sport deden aangifte tegen de politie in verband met geweld dat door agenten was gebruikt. Dit gebeurde nadat bussen met supporters terugkeerden in Helmond. Een man werd gebeten door een politiehond en raakte daardoor gewond. Een andere man werd door een lid van de ME meerdere malen geslagen met een wapenstok. In beide zaken was er in de ogen van het Openbaar Ministerie sprake van een noodzakelijk optreden door de politie in een situatie waarbij agressie vanuit supporters zich richtte op de politie.

Klachtenprocedure

In totaal 6 supporters hebben uiteindelijk een klacht ingediend over het optreden van de politie. Deze klagers hebben uitgebreid gesproken met de politieleiding wat heeft geleid tot begrip over en weer.

]]>
Stockfoto 51.4792547 5.657009599999999
Helmond - Jongeman aangehouden voor betrokkenheid bij ongeregeldheden https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/26/09-jongeman-aangehouden-voor-betrokkenheid-bij-ongeregeldheden.html De politie hield vanmorgen om 8.00 uur een 20-jarige Helmonder aan in zijn woning. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de ongeregeldheden in de Helmondse binnenstad afgelopen dinsdagavond. nieuwsbericht Fri, 26 Jun 2020 10:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/26/09-jongeman-aangehouden-voor-betrokkenheid-bij-ongeregeldheden.html 2020-06-26T10:17:00Z Het onderzoek naar de ongeregeldheden is in volle gang. Daarbij wordt uiteraard ook gebruik gemaakt van de vele beelden die beschikbaar zijn. Op die beelden viel ook een jongeman op die op een opvallende scooter reed. Deze manifesteerde zich nadrukkelijk tussen de relschoppers.

]]>
Na verder onderzoek vond de politie de scooter afgelopen woensdag bij een woning in Helmond. De jongeman die erop reed bleek niet thuis te zijn. De scooter stond als gestolen gesignaleerd en is in beslag genomen. Vanmorgen ging de politie terug naar de woning en kon de verdachte aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau. Er wordt nog verder onderzoek gedaan naar zijn exacte rol bij de ongeregeldheden.

]]>
Zoals gezegd is het onderzoek naar de ongeregeldheden in volle gang. Er is politie en Openbaar Ministerie veel aan gelegen om deze raddraaiers op te pakken. Dit soort gedrag wordt in de Helmondse binnenstad niet getolereerd. De 20-jarige jongeman die vanmorgen werd aangehouden is door de gemeente Helmond direct een gebiedsverbod van een week opgelegd. Ook zes eerder deze week aangehouden verdachten kregen een gebiedsverbod opgelegd van drie maanden.  

]]>
Stockfoto 51.4792547 5.657009599999999
Helmond - Man aangehouden voor overtreden gebiedsverbod https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/15/man-aangehouden-voor-overtreden-gebiedsverbod.html De politie hield zondagmiddag rond 12.30 uur een 25-jarige Helmonder aan op het Doorneind. nieuwsbericht Mon, 15 Jun 2020 14:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/15/man-aangehouden-voor-overtreden-gebiedsverbod.html 2020-06-15T14:10:00Z Door collega’s werd geconstateerd dat hij zich op hield in het centrum van Helmond terwijl hij een gebiedsverbod had.

]]>
De verdachte werd enkele weken geleden aangehouden in het centrum van Helmond. Hij zat toen in de auto en was de chauffeur voor een andere verdachte die drugs dealde. Deze laatste verdachte is aangehouden in een groter onderzoek naar drugshandel in het centrum van Helmond. De aanpak van het dealen van drugs heeft in Helmond al langer een hoge prioriteit voor alle partners.

De nu aangehouden man kwam er destijds vanaf met een boete op basis van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) en een waarschuwing dat bij een volgende overtreding een gebiedsverbod zou volgen.

]]>
Twee weken geleden werd hij echter opnieuw aangehouden in het centrum. De collega’s kwamen af op een melding dat hij iemand bedreigd zou hebben met een scherp voorwerp. Na een korte achtervolging te voet kon hij worden aangehouden, waarbij hij zich met het nodige geweld tegen de collega’s verzette. De man kreeg toen meteen een gebiedsvebod voor het Helmondse centrum opgelegd.

Zondagmiddag zagen de collega’s hem dus echter opnieuw rijden. Daarop is hij aangehouden. De man krijgt hiervoor een boete en het gebiedsverbod wordt door de gemeente met 12 weken verlengd.

]]>
Aanhouding op straat 51.4783881 5.6586037
Helmond - Drugsdealertje aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/12/09-drugsdealertje-aangehouden.html De politie hield donderdagavond 11 juni rond 20.00 uur een 28-jarige man uit Helmond aan op de Wolfstraat. Hij was vermoedelijk drugs aan het dealen. nieuwsbericht Fri, 12 Jun 2020 11:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/12/09-drugsdealertje-aangehouden.html 2020-06-12T11:35:00Z Collega’s die bezig waren met een onopvallende surveillance in het centrum van Helmond zagen de eerder op de avond rijden in een personenauto. Omdat zij de man kenden als een drugsdealer, besloten ze hem te volgen. Daarbij zagen ze hem diverse stops maken waarbij hij vermoedelijk drugs verkocht..

]]>
Op de Wolfstraat kreeg de man uiteindelijk een stopteken. Er werd bij hem een hoeveelheid softdrugs en cocaïne aangetroffen. Ook had hij drie verschillende mobiele telefoons op zak. Deze zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De drugs zal worden vernietigd.

De aanpak van het dealen van drugs heeft in Helmond al langer een hoge prioriteit.

]]>
51.4815634 5.665604099999999
Helmond - Drie verdachten aangehouden in onderzoek naar drugshandel https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/18/09-drie-verdachten-aangehouden-in-onderzoek-naar-drugshandel.html De politie heeft de afgelopen dagen nog drie mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de handel in harddrugs. nieuwsbericht Mon, 18 May 2020 11:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/18/09-drie-verdachten-aangehouden-in-onderzoek-naar-drugshandel.html 2020-05-18T11:25:00Z Vrijdagochtend werden in Helmond al drie mannen aangehouden. We verdenken hen ervan dat zij voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor het dealen in de binnenstad van Helmond en daarbuiten. Ook de nu aangehouden verdachten behoren tot hetzelfde netwerk.

]]>
Vrijdagavond 15 mei werd op het politiebureau in Helmond een 18-jarige man uit de stad aangehouden. Hij meldde zich daar zelf omdat hij wist dat we naar hem op zoek waren.

Maandagmorgen 18 mei hielden we een 28-jarige Helmonder aan in een woning in de stad. Hij was daar vermoedelijk om drugs te verkopen. Bij hem werd een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. Hij was samen met een 25-jarige man uit Helmond. Deze is ook aangehouden.

Alle verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. Politie en Openbaar Ministerie onderzoeken momenteel wat de rol is van de drie verdachten in het Helmondse drugsnetwerk.  

]]>
In Helmond wordt er gewerkt aan een veilige binnenstad. Het is een taak van de overheid, om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt.. Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt, door overheidspartners als Politie, de gemeente Helmond het Openbaar Ministerie en in deze zaak ook de Belastingdienst. Met de aanhouding van deze verdachten komt er geen einde aan het aanpakken van de (drugs)overlast in de Helmondse binnenstad. Wanneer vermoedens bestaan dat wet- en regelgeving wordt overtreden, zullen we daar als overheden tegen optreden.

Uw melding helpt ons ook! Ziet u een verdachte situatie of heeft u vermoedens van criminele activiteiten, neem dan contact op met de politie, telefoon 0900 88 44. Wilt u liever anoniem melden dan kan dat via  Meld Misdaad Anoniem telefoon 0800 70 00.

]]>
51.4792547 5.657009599999999
Helmond - Helmonds drugsnetwerk opgerold https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/15/09-helmonds-drugsnetwerk-opgerold.html Met de aanhouding van drie verdachten heeft de politie vanochtend een netwerk van drugsdealers in het Helmondse Centrum opgerold. nieuwsbericht Fri, 15 May 2020 11:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/15/09-helmonds-drugsnetwerk-opgerold.html 2020-05-15T11:26:00Z Het gaat om drie mannen van 24, 25 en 35 jaar oud uit Helmond. Ze zijn vrijdagmorgen 15 mei in hun eigen woning aangehouden. Zij zitten vast voor verder onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden de komende tijd niet uitgesloten. Begin dit jaar werden al een aantal dealers in de binnenstad van Helmond aangehouden.

]]>
In oktober 2018 werden door de politie zeven arrestaties verricht in een groot onderzoek naar drugshandel. Dat onderzoek werd opgestart naar aanleiding van overlastmeldingen, signalen van wijkagenten en binnengekomen informatie over mogelijke handel in hard- en softdrugs in het centrum van Helmond.

Uiteraard bleef de politie, samen met partners, de situatie in de Helmondse binnenstad nauwlettend volgen. De wijkagenten zijn, vanwege hun oog- en oorfunctie in hun gebied en de kennis die zij hebben van hun wijk, nadrukkelijk betrokken bij dit rechercheonderzoek. Daaruit bleek eind vorig jaar dat het dealen in de Helmondse binnenstad weer zichtbaarder werd en de vandaag aangehouden verdachten kwamen naar voren als nieuwe hoofdrolspelers.

]]>
De politie startte daarom onder leiding van het Openbaar Ministerie begin dit jaar een maandenlang en zeer intensief opsporingsonderzoek. Daaruit bleek dat de drie mannen tegenwoordig voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor het dealen in de binnenstad van Helmond en daarbuiten. Ook leverden zij, vaak vanuit hun woningen, drugs aan andere straatdealers. Eerder dit jaar werden door de politie al een tiental van deze straatdealers aangehouden in verband met dit onderzoek. Zoals op 21 februari op de Heistraat en in april nog op de Van Amstelstraat. Deze aanhoudingen waren de opmaat naar de acties van vandaag.

In de loop van het onderzoek werd door de politie veel bewijsmateriaal verzameld van de criminele activiteiten van de drie mannen. Vandaag werden zij aangehouden en werden twee woningen doorzocht naar ondersteunend bewijs. In de woningen werden diverse gegevensdragers in beslag genomen en een groot contant geldbedrag. Ook is een auto in beslag genomen voor verder onderzoek en in het kader van afpakken van crimineel vermogen.

]]>
Naast het strafrechtelijke onderzoek heeft ook de gemeente controles uitgevoerd. Daarbij zijn meerdere overtredingen geconstateerd, zoals adresfraude, strijdigheid met het bestemmingsplan en sociale verzekeringsfraude. Dit wordt verder onderzocht. Tijdens het  onderzoek kreeg de politie ook meerdere gebruikers in beeld. Een aantal van hen is bezocht door de gemeente voor het aanbieden van een zorgtraject.

]]>
Met de aanhouding van het drietal en de verschillende dealers denkt de politie een drugsnetwerk in Helmond te hebben opgerold, dat mede verantwoordelijk is voor de overlast in de binnenstad. Bij de zichtbare actie van vanmorgen waren ook het Openbaar Ministerie en de Gemeente Helmond betrokken.

In Helmond wordt er gewerkt aan een veilige binnenstad. Het is een taak van de overheid, om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt.. Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt, door overheidspartners als Politie, de gemeente Helmond het Openbaar Ministerie en in deze zaak ook de Belastingdienst. Meestal is dat vrij onzichtbaar, behalve op dagen als deze, als er een zichtbare actie is. Met de aanhouding van deze drie verdachten komt er geen einde aan het aanpakken van de (drugs)overlast in de Helmondse binnenstad. Wanneer vermoedens bestaan dat wet- en regelgeving wordt overtreden, zullen we daar als overheden tegen optreden.

Uw melding helpt ons ook! Ziet u een verdachte situatie of heeft u vermoedens van criminele activiteiten, neem dan contact op met de politie, telefoon 0900 88 44. Wilt u liever anoniem melden dan kan dat via  Meld Misdaad Anoniem telefoon 0800 70 00.

]]>
Helmonds drugsnetwerk opgerold 51.4792547 5.657009599999999
Helmond/Ommel - Tweede verdachte gepakt na mishandeling en ontvoering Helmond https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/28/tweede-verdachte-gepakt-na-mishandeling-en-ontvoering-helmond.html Op maandag 9 maart werd nabij de Julianabrug in Helmond een zwaar gewonde man aangetroffen. De politie stelde een onderzoek in en hield een dag later al een verdachte aan. Vandaag hielden we een tweede verdachte aan; een 38-jarige man uit Ommel. nieuwsbericht Tue, 28 Apr 2020 13:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/28/tweede-verdachte-gepakt-na-mishandeling-en-ontvoering-helmond.html 2020-04-28T13:36:00Z Uit het onderzoek bleek dat het slachtoffer op maandag 9 maart op de Astronautenlaan in Helmond door drie mannen was mishandeld en daarna tegen zijn wil werd meegenomen. Hij werd in de kofferbak van een auto gestopt en meegenomen door drie personen. De man werd meerdere uren van zijn vrijheid beroofd en in die tijd op een andere locatie opnieuw stevig mishandeld. Uiteindelijk werd hij nabij de Albert Heijn XL uit de auto gegooid en in de omgeving door een voorbijganger gevonden. Naar de identiteit van de derde persoon is de recherche nog op zoek en alle informatie is daarover is welkom via 0900-8844 of eventueel anoniem via de M-lijn, 0800-7000.

]]>
De vandaag aangehouden man is in verzekering gesteld en zit voorlopig vast. Datzelfde geldt ook voor de al eerder aangehouden verdachte. Het slachtoffer is over de aanhouding geïnformeerd. Met hem gaat het nog niet erg goed. Hij heeft nog veel pijn en wat hem is overkomen heeft mentaal een enorme impact gehad.

]]>
In de boeien, aangehouden 51.4792547 5.657009599999999
Oost-Brabant - Valse website corona artikelen uit de lucht https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/22/09-valse-website-corona-artikelen-uit-de-lucht.html Het Team Cybercrime van de politie Oost-Brabant spoort misdaad op gepleegd met ICT of gericht op ICT. Ook in deze tijd waarin we leven met COVID-19 boeken zij succes. Zo haalde het team samen met het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting afgelopen week valse websites, waar corona-artikelen werden aangeboden, offline. nieuwsbericht Wed, 22 Apr 2020 12:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/22/09-valse-website-corona-artikelen-uit-de-lucht.html 2020-04-22T12:01:00Z De politie ziet nog geen grote stijgingen van het aantal meldingen op het gebied van online criminaliteit, maar constateert dat (cyber)criminelen gebruikmaken van de actualiteit om mensen op te lichten. Zo kwam een groot Brabants bedrijf erachter dat corona-gerelateerde artikelen werden aangeboden via een website die sterk leek op hun eigen website. Het ging hierbij onder andere om mondkapjes. Al snel bleek dat er sprake was van een frauduleuze webshop.

Doordat er nauw contact is tussen het bedrijfsleven en de politie en omdat het betreffende bedrijf meteen aan de bel trok, kon de politie snel in actie komen. Zo konden bestellingen met een waarde tussen de 10.000 dollar en 140 miljoen dollar worden tegengehouden. Er zijn geen verdachten aangehouden, maar door de snelle actie heeft het bedrijf geen reputatieschade opgelopen en zijn er geen gedupeerden.

Bestrijden criminaliteit in crisistijd
(Cyber)criminelen maken vaak gebruik van de actualiteit om mensen op te lichten.  Ook in crisistijd bedenken criminelen nieuwe vormen van oplichting om onrechtmatig geld te kunnen verdienen. De politie houdt rekening met een toename van onder meer internetoplichting en babbeltrucs sinds de uitbraak van het coronavirus. Het Openbaar Ministerie (OM) en de politie zijn hier alert op en treden er hard tegen op.

Wees op je hoede
De politie waarschuwt om goed uit te kijken met welke personen of bedrijven transacties worden aangegaan bij de aankoop van bijvoorbeeld hulpmiddelen én om uitvoerig klantenonderzoek te verrichten. Let altijd goed op wie de aanbieder van de goederen is en maak gebruik van de bestaande bestel- en betaalwijzen.

Heb je het vermoeden van cybercrime? Doe dan aangifte via telefoonnummer 0900-8844. Zorg ervoor dat digitale sporen niet verloren gaan, zet de computer niet uit en bewaar zoveel mogelijk informatie.

]]>
Cubercrime, vingerafdruk, knop enter 51.4792547 5.657009599999999
Helmond - Drugs aangetroffen in woning https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/14/09-drugs-aangetroffen-in-woning.html De politie vond dinsdagmiddag in een woning aan de Willem Prinzenstraat in Helmond allerlei soorten drugs. De bewoonster is aangehouden voor de handel in (hard)drugs. nieuwsbericht Tue, 14 Apr 2020 14:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/14/09-drugs-aangetroffen-in-woning.html 2020-04-14T14:44:00Z De politie had informatie over het mogelijke dealen door de vrouw uit Helmond. Daarom werd dinsdagmiddag 14 april rond 14.00 uur een inval gedaan in haar woning. Daar troffen de agenten 10 tot 15 liter GHB en handelshoevelheden heroïne, XTC, MDMA, ketamine en amfetamine aan. Deze zijn in beslag genomen en zullen na verder onderzoek worden vernietigd. Ook werd een geldbedrag van enkele duizenden euro’s in beslag genomen.

De vrouw is aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. In de woning werd ook een man aangehouden. Dit betrof vermoedelijk één van de klanten. Hij is na verhoor weer heengezonden.

 

]]>
Politielogo op zijkant politieauto 51.4847487 5.668200499999999
Helmond - Drugsdealers in het centrum van Helmond aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/2/09-drugsdealers-in-het-centrum-van-helmond-aangehouden.html Twee mannen die drugs aan het dealen waren in het centrum van Helmond zijn maandagmiddag rond 14.00 uur aangehouden. nieuwsbericht Thu, 02 Apr 2020 14:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/2/09-drugsdealers-in-het-centrum-van-helmond-aangehouden.html 2020-04-02T14:30:00Z Collega’s die bezig waren met een onopvallende surveillance in het centrum van Helmond zagen het tweetal daar maandagmiddag 30 maart rijden in een personenauto. Omdat zij één van de mannen kenden als een drugsdealer, besloten ze het tweetal te volgen. Daarbij zagen ze hen diverse stops maken waarbij ze drugs afleverden.

]]>
Op de Hertelaan kreeg het tweetal uiteindelijk een stopteken en werd ter plaatse een onderzoek ingesteld. Bij één van de mannen werden een tiental grammen aan harddrugs gevonden. Uit later onderzoek bleek dat het om heroïne en cocaïne ging. Deze 20-jarige man uit Sint Oedenrode is aangehouden en in verzekering gesteld. Ook de andere verdachte, een 24-jarige Eindhovenaar is aangehouden. Hij is na verhoor weer heengezonden.

]]>
De drugs zijn uiteraard in beslag genomen en worden vernietigd. De 20-jarige verdachte werd eerder dit jaar ook al met een dealer hoeveelheid drugs aangehouden in het centrum van Helmond. Daarom heeft de gemeente hem inmiddels een gebiedsverbod van twee weken opgelegd. 

]]>
Aanhouding op straat 51.4792547 5.657009599999999
Helmond - Drugsdealer aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/2/09-drugsdealer-aangehouden.html We hielden vanmiddag rond 12.00 uur een 24-jarige Helmonder aan op de Van Amstelstraat. Hij wordt ervan verdacht dat hij drugs dealde. nieuwsbericht Thu, 02 Apr 2020 13:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/2/09-drugsdealer-aangehouden.html 2020-04-02T13:44:00Z Collega’s hadden informatie dat de verdachte in het centrum van Helmond bezig was met het dealen van drugs. Daarop werd besloten ze naar hem op zoek te gaan. Uiteindelijk troffen ze de man op de Van Amstelstraat Na verder onderzoek werd bij de man een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen. Vermoedelijk gaat het om cocaïne.

De verdachte is daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

]]>
man wordt geboeid afgevoerd 51.4761813 5.682157499999999
Oost-Brabant - Aantal opgerolde hennepkwekerijen stijgt in 2019 https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/19/09-aantal-opgerolde-hennepkwekerijen-stijgt-in-2019.html Het aantal opgerolde hennepkwekerijen in Oost-Brabant is het afgelopen jaar gestegen. In 2019 werden ruim 50 kwekerijen meer ontmanteld dan in 2018. nieuwsbericht Thu, 19 Mar 2020 07:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/19/09-aantal-opgerolde-hennepkwekerijen-stijgt-in-2019.html 2020-03-19T07:00:00Z Het aantal opgerolde kwekerijen steeg hier van 193 in 2018 naar 245 vorig jaar. Daarmee wijken we af van de landelijke trend, want landelijk gezien is het totale aantal opgerolde kwekerijen juist gedaald. In Oost-Brabant zagen we in voorgaande jaren ook een daling, maar het afgelopen jaar is hard gewerkt om het cijfer weer omhoog te krijgen. Dat doen we omdat we de aanpak van hennepteelt belangrijk vinden.

]]>
“Dat die aantallen bij ons zijn gestegen vind ik niet vreemd”, zegt Dianne van Gammeren, portefeuillehouders aanpak Ondermijning in Oost-Brabant. “We hebben veel geïnvesteerd op dit onderwerp. Hennepteelt is niet zo onschuldig als het soms lijkt. De hennepteelt gaat gepaard met vele andere vormen van criminaliteit. Zo treffen we regelmatig wapens (o.a.vuurwapens) aan bij henneplocaties en wordt er crimineel geld witgewassen en dat leidt tot onwenselijke gevolgen in onze maatschappij.”

“We zien dat de hennepteelt veelal wordt gezien als een ‘instapdelict’. Mensen worden makkelijk verleid om via de teelt van hennep snel geld te verdienen. Je stapt er heel makkelijk in, maar je komt er niet makkelijk weer uit! Daarom hebben we fors ingezet op deze criminaliteitsvorm”, vervolgt Van Gammeren.

In Oost-Brabant is er een zeer nauwe samenwerking binnen de overheid. “We zien vanuit deze aanpak over de volle breedte toenemende aandacht voor toezicht en handhaving vanuit alle partners. Als je hier stevig op inzet, dan vind je ook meer. Wij coördineren met alle partners acties om het criminele proces zoveel mogelijk te verstoren. Maar ik ben er ook van overtuigd dat we een grotere meldingsbereidheid hebben gecreëerd door de huis-aan-huis flyer die wij hebben verspreid. Ik wil iedereen dan ook oproepen te blijven melden bij MMA”.

Ingenieuze stroominstallatie hennepkwekerij

]]>
De exacte reden van de stijging in het aantal opgerolde kwekerijen is moeilijk te geven. Feit is dat er het afgelopen jaar veel energie is gestoken in de aanpak daarvan. Eenheidscoördinator Hennep Esther Janssen daarover: ‘Binnen alle teams van de eenheid Oost-Brabant zie je nog steeds dat hennep een prioriteit is. We organiseren nog altijd vooraf geplande actiedagen en de integrale samenwerking met gemeente en andere diensten wordt steeds beter. Daardoor boeken we waarschijnlijk nog meer resultaten.‘

Ook aan de bewustwording wordt gewerkt. ‘Zowel bij collega’s, medewerkers van partners instellingen en burgers’, legt Esther uit. ‘Om mensen bewust te maken van de wereld achter de hennepteelt reis ik de hele eenheid door en geef ik workshops en presentaties. Begin maart van dit jaar hadden we nog een grote campagne waarbij onder andere een flyer met daarin uitleg over de risico’s van een drugslab of hennepkwekerij. En tips om ze te herkennen en te melden. Daarvan zagen we ook meteen de resultaten!’

]]>
Voor Esther sprong er in 2019 één trend uit. ‘De klimaatkasten die we aantroffen bij hennepkwekerijen. Zonder dat we daarvan exacte cijfers hebben, durf ik wel te zeggen dat dat steeds vaker gebeurt. Zo’n klimaatkast is watergekoeld en zorgt voor klimaatbeheersing en kan 9 liter water per minuut verbruiken. Hij is dus vaak aangesloten op de waterleiding. En we weten allemaal: de gemiddelde hennepkweker fraudeert. Ook met de watermeter. Als dat gebeurt, kan het zo zijn dat het vervuilde water uit de hennepkwekerij rechtstreeks terug loopt in het waterleidingnet. Hierdoor krijgen de buren vervuild water uit de kraan, wat dus gevaar voor de volksgezondheid oplevert!’ Ook daarom is het zo belangrijk dat u bij het vermoeden van een kwekerij melding maakt bij de politie.

]]>
Agent zit in kamer met hennepplanten 51.44164199999999 5.4697225
Helmond - Verdachte mishandeling Helmond aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/10/verdachte-mishandeling-helmond-aangehouden.html Een 37-jarige man uit Helmond is vanmiddag aangehouden voor een ernstige mishandeling gisteravond in Helmond. De verdachte zit vast voor verhoor. Wij zoeken nog getuigen en extra camerabeelden. nieuwsbericht Tue, 10 Mar 2020 16:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/10/verdachte-mishandeling-helmond-aangehouden.html 2020-03-10T16:57:00Z Voorbijgangers meldden maandagavond omstreeks 19 uur dat zij op de Julianabrug een man gewond op de grond zagen liggen. Agenten die naar de locatie gingen, troffen de man aan. Hij was ernstig gewond, maar bij bewustzijn en is met de ambulance naar het ziekenhuis in Helmond overgebracht.

Rechercheurs hebben sporen- en buurtonderzoek gedaan. Daaruit is gebleken dat de mishandeling op een andere locatie heeft plaatsgevonden dan waar de man is gevonden, maar op dit moment is nog onduidelijk waar dat is geweest.

Getuigen en camerabeelden

Wij willen graag in contact komen met iedereen die het onderzoek verder kan helpen. Hebt u iets gezien of gehoord waarvan u denkt dat het van belang kan zijn voor het onderzoek? Of hebt u camerabeelden waarop misschien iets te zien is? Dan horen wij dat graag. U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
In de boeien, aangehouden 51.48529409999999 5.6517274
Helmond - Arrestatie in onderzoek modeltreinenroof https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/11/09-arrestatie-in-onderzoek-modeltreinenroof.html In het onderzoek naar een gewapende overval op een woning aan de Paulus Potterlaan in Helmond hield de politie maandagavond 10 februari in Venlo een verdachte aan. Bij de overval werden enkele kostbare modeltreinen gestolen. nieuwsbericht Tue, 11 Feb 2020 10:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/11/09-arrestatie-in-onderzoek-modeltreinenroof.html 2020-02-11T10:15:00Z De woningoverval vond op maandagavond 18 november 2019 tussen 21.00 en 21.40 uur plaats. Twee mannen met bivakmutsen op drongen naar binnen toen de voordeur openging omdat de zoon, die zijn vader bezocht, de woning verliet. Onder bedreiging van een pistool moest hij weer terug naar binnen. De overvallers bonden de zoon en zijn ouders met tie-wraps vast. Ook werden ze geblinddoekt. Eén van de daders bleef bij de slachtoffers, terwijl de ander het huis doorzocht. Ze vertrokken uiteindelijk met onder meer enkele kostbare modeltreinen.

]]>
De recherche hield maandagavond in zijn woning in Venlo een 39-jarige man aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval en zit vast voor verder onderzoek.

]]>
Bureau Brabant besteedde uitgebreid aandacht aan de gewelddadige overval. Hier kun je het item nog een keer terugkijken. Heb je informatie die nog niet met ons is gedeeld, doe dat dan alsnog. Dat kan via de opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000. 

]]>
51.49232259999999 5.674235299999964