Alle berichten | Heusden | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/heusden.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Heusden nl Thu, 22 Feb 2018 20:49:36 GMT 2018-02-22T20:49:36Z nl Eindhoven en Vlijmen - Gestolen bitcoinminers opgespoord https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/24/09-gestolen-bitcoinminers-opgespoord.html Eind vorige week spoorden we twee in Eindhoven gestolen bitcoinminers op in een woning in Vlijmen. Er werd een man aangehouden op verdenking van heling. nieuwsbericht Wed, 24 Jan 2018 09:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/24/09-gestolen-bitcoinminers-opgespoord.html 2018-01-24T09:25:00Z De bitcoinminers werden in de nacht van 9 op 10 januari van dit jaar gestolen uit een schuur bij een woning in de Eindhovense wijk Achtse Barrier-Gunterslaer. Nadat een toegangsdeur was opengebroken werden in totaal drie van deze apparaten weggenomen. Een bitcoinminer is een krachtige computer die met zijn rekenkracht meehelpt wereldwijde financiële transacties in het bitcoinnetwerk goed te keuren, het zogenoemde minen. De eigenaar krijgt hiervoor een beloning in de vorm van een bitcoin of een andere digitale valuta. 

]]>
Digitale experts bogen zich over deze diefstal. Met behulp van slimme digitale opsporingstechnieken traceerden zij donderdag 18 januari twee bitcoinminers in een woning in Vlijmen. Een 43-jarige bewoner werd aangehouden op verdenking van heling. Hij is uitgebreid verhoord. Daarna is de verdachte op vrijdag 19 januari vrijgelaten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt dat doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie voor verdere afhandeling. 

]]>
Momenteel wordt nog gewerkt aan het opsporen van het derde gestolen apparaat en uiteraard wordt onderzocht wie verantwoordelijk is voor de inbraak in Eindhoven ende diefstal van de apparatuur. “Dit onderzoek is een voorbeeld waarin zowel de klassieke als de hedendaagse innovatie opsporingsmethoden elkaar aanvullen. De analoge en de digitale wereld komen hier mooi bij elkaar. Het digitale speurwerk speelt tegenwoordig vaak een cruciale rol in rechercheonderzoeken. Er is geen rechercheonderzoek meer dat geen digitale component in zich heeft”, geeft de projectleider digitale innovatie van het basisteam Meierij enthousiast aan. 

]]>
Weet je iets meer over deze inbraak en de diefstal van deze bitcoinminers? Heb je iets verdachts gezien of gehoord of weet je misschien waar de derde bitcoinminer is? Neem contact met ons op en bel 0900-8844. Blijf je liever anoniem, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Tippen kan ook online. Vul dan onderstaand tipformulier in. 

]]>
51.6965437 5.223340300000018
Oudheusden - Aanhouding na vernieling en poging brandstichting auto’s https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/9/09-aanhouding-na-vernieling-en-poging-brandstichting-auto%E2%80%99s.html In een onderzoek naar een vernieling en een poging brandstichting van twee auto’s in de nieuwjaarsnacht in Oudheusden hielden wij dinsdag 9 januari een verdachte uit die plaats aan. Heb jij iets gezien of gehoord dat hiermee te maken kan hebben? Laat het ons dan weten. nieuwsbericht Tue, 09 Jan 2018 15:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/9/09-aanhouding-na-vernieling-en-poging-brandstichting-auto%E2%80%99s.html 2018-01-09T15:21:00Z De twee voertuigen, beiden van hetzelfde gezin, stonden in de nieuwjaarsnacht geparkeerd op de Kasteellaan in Oudheusden. Ergens in de vroege ochtend van de nieuwjaarsnacht is geprobeerd om één van de auto’s, een grijze Mercedes-Benz, in brand te steken. Bij de tweede auto, een zwarte Mercedes-Benz, werd met een nog onbekend voorwerp een gat in de voorruit geblazen. Hierbij zou een flinke knal gehoord zijn. Ons onderzoek bracht ons op het spoor van een inwoner van Oudheusden. We hielden hem dinsdag rond 6.00 uur in zijn woning aan de Castellum aan. 

]]>
De verdachte zit vast voor verder onderzoek. We kijken in dit onderzoek ook of er een mogelijk verband ligt met de zaak waarin wij op 21 december 2017 een aanhouding deden in dezelfde plaats in verband met het aantreffen van illegaal vuurwerk en drugs. De man die toen werd aangehouden is nu het slachtoffer van de incidenten met de auto’s.

]]>
We komen graag in contact met mensen die iets hebben gezien of gehoord dat op welke manier dan ook te maken kan hebben met de incidenten rond de geparkeerde auto’s aan de Kasteellaan in de nieuwjaarsnacht. Informatie delen kan door 0900-8844 te bellen of onderstaand tipformulier in te vullen. Blijf je liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

]]>
In de boeien, aangehouden 51.7237392 5.139386100000024
Oudheusden en Drunen - Arrestatie na aantreffen illegaal vuurwerk en drugs https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/22/09-arrestatie-na-aantreffen-illegaal-vuurwerk-en-drugs.html We hielden donderdag 21 december in een woning in Oudheusden onder verzet een verdachte aan in verband met het aantreffen van illegaal vuurwerk en drugs. Het vuurwerk en de drugs werden gevonden in een garagebox in Drunen. Ook in een bedrijfspand in Aalburg troffen we spullen aan voor het inrichten van een hennepkwekerij. nieuwsbericht Fri, 22 Dec 2017 14:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/22/09-arrestatie-na-aantreffen-illegaal-vuurwerk-en-drugs.html 2017-12-22T14:41:00Z De politie in Heusden startte deze week direct een onderzoek na binnengekomen informatie dat een inwoner van Oudheusden mogelijk illegaal vuurwerk in zijn bezit zou hebben. Hij is vanuit het verleden ook bekend met de handel hierin. Dat resulteerde donderdag in doorzoekingen van vijf locaties in Drunen, Oudheusden, Aalst en Aalburg. In een garagebox in Drunen werden twee mortierbommen, een kilo gedroogde henneptoppen en diverse materialen voor het inrichten van een hennepkwekerij gevonden.

hennepIn een bedrijfspand aan de Perzikstraat in Aalburg werden tijdens de doorzoeking eveneens spullen voor het telen van hennep aangetroffen. De verdachte werd in zijn woning in Oudheusden aangehouden rond 16.00 uur die middag. Hij verzette zich behoorlijk hierbij. Er ontstond in de woning een worsteling tussen de verdachte en de agenten. Hierbij gooide hij een brandende sigarettenpeuk in het gezicht van een agent. Er werd pepperspray gebruikt bij de arrestatie. De verdachte zit vast voor verder onderzoek. 

]]>
Het bedrijfspand in Aalburg was reeds gedeeltelijk gesloten door de gemeente in verband met eerdere drugsgerelateerde feiten. MaterialenNaar aanleiding van het aantreffen van de spullen voor de inrichting van een hennepkwekerij wordt wederom een bestuurlijke rapportage opgemaakt. Op basis hiervan kan opnieuw gekeken worden naar de sluitingsmogelijkheden van het pand. Ook voor de garagebox in Drunen maken we een bestuurlijke rapportage op voor de gemeente, die vervolgens bekijkt of het pand gesloten wordt. 

 

]]>
Illegaal zwaar vuurwerk, zoals de aangetroffen mortierbommen in Drunen, is levensgevaarlijk. Uit onderzoek blijkt dat illegaal vuurwerk in veel gevallen zo krachtig is, dat dit te vergelijken is met de kracht van een aanvalsgranaat. Het veroorzaakt elk jaar ernstige brandschade en veel ongelukken. Het vervoer over de weg en de opslag ervan in de woonomgeving creëert grote veiligheidsrisico's. Criminelen verdienen grof geld met de handel in illegaal vuurwerk. Politie en OM spannen zich om al deze redenen onverminderd in om de handel in illegaal vuurwerk te bestrijden.

]]>
Wat gebeurt er als je illegaal vuurwerk hebt of afsteekt? Omdat illegaal vuurwerk gevaarlijk is en zware schade kan aanrichten, zijn de straffen hoog. Het kan je naast een flinke geldboete, een gevangenisstraf én een strafblad opleveren. Leon legt er meer over uit in deze video:https://vimeo.com/245887925

]]>
Vermoedt u dat iemand in uw omgeving illegaal vuurwerk bezit of verhandelt of heeft u andere informatie over bezit van/handel in illegaal vuurwerk? Bel dan de politie op 0900-8844 of meld anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000. Meer informatie over vuurwerk is te vinden op www.vraaghetdepolitie.nl/vuurwerk

]]>
51.6869459 5.13775099999998
Vlijmen - Anonieme tip leidt naar illegaal vuurwerk https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/19/09-anonieme-tip-leidt-naar-illegaal-vuurwerk.html Een anonieme tip zette ons dinsdag 19 december op het spoor van illegaal vuurwerk. In een woning in Vlijmen troffen we een partij van ongeveer tien kilo aan. De vermoedelijke eigenaar van het vuurwerk is bij ons bekend. Wij zijn op zoek naar hem. nieuwsbericht Tue, 19 Dec 2017 14:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/19/09-anonieme-tip-leidt-naar-illegaal-vuurwerk.html 2017-12-19T14:35:00Z We doorzochten dinsdagochtend een woning aan de Pasternaklaan in Vlijmen, nadat wij een melding hadden gekregen dat in het pand mogelijk vuurwerk aanwezig zou zijn. Op zolder vonden wij ongeveer tien kilo illegaal vuurwerk, waaronder diverse vuurpijlen en negen cobra’s. Tijdens de doorzoeking troffen we ook een werpster en een stroomstootwapen aan. Het vuurwerk en de verboden wapens zijn in beslag genomen. De verdachte was helaas niet in het pand aanwezig. Het is wel bekend om wie het gaat en wij zijn op zoek naar hem. 

]]>
De cobra’s die we in de woning vonden behoren tot de zogenoemde “big five” van het meest gevaarlijke illegale vuurwerk.

Cobra's


Illegaal vuurwerk wordt niet gekeurd en getest. Er wordt dus niet gezocht naar ‘weigeraars’ en ‘blindgangers’. Dat is vuurwerk dat niet wil afgaan of dat niet goed of volgens de aanwijzingen afgaat. Het lont brandt bijvoorbeeld te snel, zodat je niet op tijd kunt wegkomen. Vaak is illegaal vuurwerk ook te zwaar, bevat het te veel kruit. De zeer harde knal kan leiden tot blijvende gehoorbeschadiging en daarnaast kan de kracht van de explosie zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden of zelfs doden. Bepalen of vuurwerk illegaal is, is lastig. Het hoeft er niet afwijkend uit te zien en wordt ook soms normaal aangeboden. Als vuistregel geldt: illegaal vuurwerk is al het vuurwerk dat niet in de legale handel en binnen de vastgestelde verkoopdagen in Nederland wordt verkocht. Voorbeelden van bekend illegaal vuurwerk zijn strijkers, Bengaals vuur, mortierbommen, Chinese rollen, lawinepijlen en Cobra’s. Lees meer over vuurwerk op onze themapagina op www.politie.nl

]]>
Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor jou en je omgeving en is strafbaar. We treden hard op tegen gebruikers van illegaal vuurwerk, omdat dit vuurwerk levensgevaarlijk is en overlast en forse schade veroorzaakt. Besef wat je met illegaal vuurwerk in huis haalt en wat je kunt aanrichten bij jezelf en anderen. Weet of vermoed je dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Laat het ons weten. We reageren snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk. Melden heeft altijd zin. Dat kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

]]>
51.6984394 5.214939100000038
Eindhoven - Onderzoek naar steekincident op Boschdijk https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/26/09-onderzoek-naar-steekincident-op-boschdijk.html De recherche onderzoekt een steekincident waarbij zondagochtend een 33-jarige man uit Drunen ernstig gewond raakte. Hij werd even na 2.00 uur gevonden op de Boschdijk in Eindhoven. nieuwsbericht Sun, 26 Nov 2017 10:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/26/09-onderzoek-naar-steekincident-op-boschdijk.html 2017-11-26T10:50:00Z Het slachtoffer bleek een diepe steekwond te hebben en was niet aanspreekbaar. Hij werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij wordt behandeld. De man is nog altijd niet aanspreekbaar en zijn toestand is zorgwekkend.

]]>
De recherche startte zondagochtend een uitgebreid onderzoek en bezocht daarbij onder meer een café aan de Boschdijk, vlakbij de plek waar de man werd gevonden. Het is niet uitgesloten dat het slachtoffer daar kort voor het steekincident aanwezig was. In de zaak werd kort met mogelijke getuigen gesproken. Op de Boschdijk gingen forensisch rechercheurs intussen op zoek naar sporen. Ook werd in de omgeving onderzoek gedaan naar mogelijke camerabeelden die de recherche kan gebruiken in het onderzoek.

]]>
Op het moment dat hulpverleners bezig waren met het slachtoffer werd in de directe omgeving een man gezien. Hij wekte een verdachte indruk en zijn betrokkenheid bij het steekincident kon niet worden uitgesloten. Hij werd daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of deze 30-jarige man uit Eindhoven inderdaad betrokken is geweest.

]]>
De recherche komt graag in contact met mensen die rond 2.00 uur in of buiten het café waren en iets hebben meegekregen. Ook mensen die in de directe omgeving opvallende zaken hebben gezien of gehoord zijn welkom. Iedereen die meer weet wordt opgeroepen contact op te nemen met de recherche. Het team is bereikbaar via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Anoniem informatie delen kan op 0800-7000.

]]>
Jas met opdruk technische recherche 51.466621 5.449802200000022
Heusden - Spullen voor hennepkwekerij in beslag genomen https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/2/09-spullen-voor-hennepkwekerij-in-beslag-genomen.html De politie en het Heusden Interventieteam (HIT) hebben dinsdag 31 oktober op twee plekken in de gemeente Heusden een flinke hoeveelheid spullen aangetroffen die gebruikt worden bij het opzetten van hennepkwekerijen. nieuwsbericht Thu, 02 Nov 2017 14:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/2/09-spullen-voor-hennepkwekerij-in-beslag-genomen.html 2017-11-02T14:13:00Z Eerder kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen dat er in de omgeving van een growshop aan de Kasteeldreef een henneplucht hing. In het magazijn achter de winkel troffen agenten geen hennepkwekerij aan, maar wel een flinke hoeveelheid spullen (zie foto) die worden gebruikt om hennepkwekerijen op te zetten. Het gaat onder meer om pallets potgrond, kweektenten, groeimiddelen, lampen, uitschuifbare luchtbuizen en isolatiemateriaal voor stekjes.

Sinds 1 maart 2015 is het volgens artikel 11a van de Opiumwet verboden om spullen te hebben waarmee wiet gekweekt kan worden. Kort daarna werden er in dit pand in Drunen ook al spullen gevonden die in verband kunnen worden gebracht met het inrichten van hennepkwekerijen.

]]>
Ook op een locatie in Vlijmen werden spullen gevonden die gebruikt worden bij het opzetten van hennepkwekerijen. Het Heusden Interventieteam (HIT) hield daar dinsdag een controle. Naar een aantal zaken vindt nader onderzoek plaats en worden indien nodig passende maatregelen genomen. Het Heusden Interventieteam betreft een klein multidisciplinair kernteam dat slagvaardig wil optreden tegen diverse vormen van overlast en criminaliteit. Het team richt zich op situaties waarbij er meer dan één soort overtreding te verwachten is. Voorbeelden zijn situaties waarbij drugshandel en uitkeringsfraude samenkomen, of bewoning in strijd met het bestemmingsplan waarbij tevens de brandveiligheid in het geding is. Deelnemers in het HIT zijn de politie Oost-Brabant, woningcorporatie Woonveste, Baanbrekers en de gemeente Heusden.

]]>
Georganiseerde illegale hennepteelt is ondermijnende criminaliteit. Het leidt tot onveiligheid, bedreigingen en liquidaties. Samen met gemeenten en het Openbaar Ministerie werken we ook in Heusden hard aan de bestrijding hiervan. De gemeente Heusden treedt bestuursrechtelijk op wanneer drugs worden aangetroffen. Bij de beide growshops was dit niet het geval, daarom worden deze panden niet gesloten.

]]>
51.7285836 5.160875000000033
Vlijmen, Tilburg, Bergen op Zoom, Geldrop - Uitzending Bureau Brabant maandag 6 november https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/2/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-6-november.html Het opsporingsprogramma Bureau Brabant vraagt maandag 06 november 2017 weer uw aandacht voor enkele ernstige misdrijven zoals de poging doodslag op een vrachtwagenchauffeur en een gewapende straatroof . nieuwsbericht Thu, 02 Nov 2017 07:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/2/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-6-november.html 2017-11-02T07:58:00Z Poging doodslag op vrachtwagenchauffeur
Op donderdagavond 29 augustus, rond 18.30 uur, wordt een vrachtwagenchauffeur bij een tankstation op industrieterrein De Katsbogten in Tilburg aangereden door een boze automobilist. Hij wordt geschept, komt via de motorkap van de auto, hard op de grond terecht. Kort daarvoor liep de chauffeur over het terrein en gebaarde naar een voorbij racende automobilist dat die wat rustiger aan mocht rijden. Hierop liep het uit de hand, zodanig dat de boze automobilist de man schepte. In de auto zaten naast de bestuurder ook een vrouw en een peuter. De politie is natuurlijk op zoek naar de dader, maar we roepen ook specifieke getuigen op zich te melden. We hebben bewakingsbeelden van het voorval die we u laten zien.

Diefstal en pinfraude
93 jaar en dan slachtoffer worden van diefstal en pinfraude. Klein leed, dat groter is dan je denkt. Twee mannen staan te pinnen met een gestolen pas. De pas is dus eind mei gestolen van een 93-jarige vrouw uit Geldrop, slechthorend en slechtziend. Duizenden euro’s zijn er van haar rekening gehaald. De politie zoekt de mannen op de beelden die we u tonen. Hopelijk is er iemand die deze, of een van de twee mannen herkent. Help mee ze te stoppen, voordat ze nog meer weerloze slachtoffers maken. 0800 6070.

Oplichting Marktplaats
Er wordt van alles verkocht en te koop aangeboden via Marktplaats. Ook auto’s verwisselen nog al eens van eigenaar. Vaak gaat het goed, soms gaat het fout. Wij zijn op zoek naar een man die gezocht wordt in verband met oplichting via Marktplaats. Hij zou op 12 juli jl. in Bergen op Zoom een auto verkopen aan een nieuw eigenaar, alleen helaas: de auto bleek gestolen. En dat terwijl er al duizenden euro’s contant voor de auto waren neergeteld. Oplichting dus. Wie is deze man die we op de beelden zien?  Wie herkent hem en weet waar de politie hem van vinden?

Beroving met vuurwapen
Donderdagnacht 13 juli was een 17-jarige jongen op de fiets onderweg van Den Bosch naar Vlijmen, ‘s-nachts tegen half drie. Hij fietst binnendoor via de Moerputtenweg en de Heidijk. Vlak voordat hij de Heidijk op kan fietsen krijgt hij een trap tegen zijn fiets en staan er ineens drie donkere jongens bij hem. Een van de jongens heeft een pistool. Hij moet zijn portemonnee afgeven, waarna de daders via de Heidijk over de A59 wegrennen richting Vlijmen.  Wie kan ons helpen dit drietal op te sporen voordat ze misschien nog een keer toeslaan en een nieuw slachtoffer maken!?

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.560596 5.091914299999985
Oudheusden - Auto's kwijt na aantreffen hennepkwekerij https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/24/09-autos-kwijt-na-aantreffen-hennepkwekerij.html Nadat de politie maandagavond een hennepkwekerij op de zolder van een woning aan de Suitbertusstraat had ontruimd, werden ook twee auto’s van de bewoners weggetakeld. Los daarvan bekijkt de gemeente Heusden de mogelijkheid om de woning voor een aantal maanden bestuurlijk te sluiten. nieuwsbericht Tue, 24 Oct 2017 14:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/24/09-autos-kwijt-na-aantreffen-hennepkwekerij.html 2017-10-24T14:26:00Z In de kwekerij stonden 215 planten. Er waren echter sporen dat dit niet de eerste keer was dat er plantjes stonden te groeien. Door deze bevindingen besloot de officier van justitie dat twee auto’s van de bewoner konden worden afgenomen omdat deze zeer wel mogelijk met crimineel verdient geld zijn betaald. De burgemeester van de gemeente Heusden gaat bekijken of bestuurlijk sluiting van de woning voor een aantal maanden mogelijk is. De bewoner wordt binnenkort door de politie verhoord.

]]>
“Deze zaak in Oudheusden is een voorbeeld van de succesvolle aanpak, die we in Heusden hebben. Gemeente, politie, Woonveste en het OM werken nauw samen in het Heusdens Interventie Team bij de aanpak van (drugs)criminaliteit. Want criminelen zijn georganiseerd, dus moeten wij ons als overheid beter organiseren.”

]]>
Het telen van hennep te illegaal. Dat is niets nieuws. Vaak zitten er criminele organisaties achter deze teelt die enorme winsten maken en geweld niet schuwen. Een hennepkwekerij in uw buurt betekent gevaar; gevaar voor kortsluiting of lekkage, maar ook gevaar voor geweld tussen criminelen. Meld het daarom als u een vermoeden heeft dat ergens in de omgeving een kwekerij zit. Dat kan via 0900-8844 of eventueel anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Meer info vindt u via de onderstaande link op de speciale themapagina op de website van de politie: https://www.politie.nl/themas/illegale-hennepteelt.html

]]>
51.7242129 5.137776400000007
Heusden - Dronken vrouw te water https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/24/08-dronken-vrouw-te-water.html Een 43-jarige vrouw is in het water geraakt bij de Bakkersdam. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. nieuwsbericht Sun, 24 Sep 2017 12:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/24/08-dronken-vrouw-te-water.html 2017-09-24T12:45:00Z Zaterdagavond 23 september rond 22.00 uur werd de meldkamer gebeld dat een vrouw bewusteloos in een boot zou liggen. Ambulancepersoneel, brandweer en politie waren snel ter plaatse. Ambulancepersoneel verleende eerste hulp. Er hing een sterke benzinelucht bij de boot. Volgens getuigen was de boot eerder die avond naar de haven gesleept omdat de benzine op was. De twee inzittenden in de boot waren beschonken en waren met benzine in de weer gegaan. Volgens een betrokkene zou de vrouw in het water zijn geraakt. Zij is vervolgens terug in de boot getrokken. Daar lag zij met natte kleding en bewusteloos. Omstanders hebben 112 gebeld. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft de boot onder schuim gezet vanwege brandgevaar vanwege de benzinedampen. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval.

]]>
51.7374008 5.148214199999984
Drunen - Mannen gepakt na poging woninginbraak https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/14/09-mannen-gepakt-na-poging-woninginbraak.html Een 20-jarige en een 30-jarige man uit Den Haag werden in de nacht van woensdag op donderdag in het centrum van Drunen aangehouden omdat ze verdacht worden van een poging inbraak. De jongste verdachte bleek zich eind mei te hebben onttrokken tijdens onbegeleid verlof. nieuwsbericht Thu, 14 Sep 2017 07:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/14/09-mannen-gepakt-na-poging-woninginbraak.html 2017-09-14T07:22:00Z Een bewoonster van de Afrikalaan zag het tweetal aan haar voordeur rommelen, klaarblijkelijk met de bedoeling in te breken. Toen ze het licht in haar woning aandeed, gingen de mannen er vandoor. Ze stapten in een auto en reden weg. De vrouw belde meteen de politie en surveilleerden agenten zagen hen kort daarna rijden. Op het moment dat ze de auto in de Schoolstraat een stopteken gaven, sprong de bijrijder uit de auto en ging er vandoor. Eén van de politiemensen wist hem echter na een korte achtervolging te voet alsnog in de kraag te vatten. De bestuurder voldeed uiteindelijk wel aan het stopteken en werd zonder problemen ingerekend. De gevluchte bijrijder bleek bij controle van zijn persoonsgegevens niet te zijn teruggekomen van verlof. Beide mannen staan veelvuldig te boek voor zgn. vermogensdelicten zoals diefstal en inbraak. De zitten vast voor nader onderzoek

]]>
51.6845729 5.126104700000042