Alle berichten | Laarbeek | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/laarbeek.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Laarbeek nl Wed, 14 Apr 2021 19:33:35 GMT 2021-04-14T19:33:35Z nl Lieshout - Man overvallen in woning https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/11/09-man-overvallen-in-woning.html De politie doet onderzoek naar een overval op een woning aan de Servaasstraat in Lieshout. Het slachtoffer werd door de overvallers enige tijd in zijn woning vast gehouden. nieuwsbericht Fri, 11 Dec 2020 15:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/11/09-man-overvallen-in-woning.html 2020-12-11T15:26:00Z Bij de politie kwam vrijdagmorgen rond 9.30 uur de melding binnen van de overval. Uit het verhaal van het slachtoffer werd duidelijk dat hij ’s nachts rond 0.30 uur door drie of vier mannen in zijn woning werd overrompeld. Hij werd daarbij bedreigd met een vuurwapen en de daders eisten geld. De man werd vervolgens door de daders enkele uren vast gehouden in zijn woning. Tegen de ochtend vertrokken zij met een nog onbekende buit. Uiteindelijk wist het slachtoffer de buren te waarschuwen en toen werd contact opgenomen met de politie.

]]>
De politie heeft uitgebreid technisch onderzoek verricht en ook werd een buurtonderzoek ingesteld. Verder wordt gekeken of er mogelijk bruikbare camerabeelden beschikbaar zijn.

]]>
We roepen mensen die getuige zijn geweest van de overval of die er mogelijk meer van weten op om zich te melden. Dat kan via het algemene nummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl). Melding maken kan ook via het bijgevoegde tipformulier.

]]>
Detail afzetlint 51.5204661 5.5989106
Beek en Donk - Mannen opgepakt voor vernielen corona testlocatie https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/9/09-mannen-opgepakt-voor-vernielen-corona-testlocatie.html De recherche van het basisteam Peelland hield in de loop van maandag twee mannen aan die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de vernieling van een corona testlocatie bij een medisch centrum aan de Burgemeester van der Weidenlaan in Beek en Donk. Het tweetal zit vast voor verder onderzoek. nieuwsbericht Mon, 09 Nov 2020 14:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/9/09-mannen-opgepakt-voor-vernielen-corona-testlocatie.html 2020-11-09T14:51:00Z Zaterdagochtend ontdekte een passant dat aan de corona testunit, die voor dat specifieke doel bij het medisch centrum is geplaatst, flink wat vernielingen waren gepleegd. De unit en de inventaris waren door zeer zwaar vuurwerk dusdanig beschadigd dat een compleet nieuwe unit moest worden geplaatst. De teamrecherche deed het hele weekend onderzoek naar de mogelijke daders. Daaruit bleek onder andere dat de vernielingen waarschijnlijk in de loop van de nacht van vrijdag op zaterdag waren gepleegd. Uit dit onderzoek bleek verder de vermoedelijke betrokkenheid van de twee vandaag aangehouden mannen. De stand van het onderzoek laat het vooralsnog niet toe nader toe te lichten op welke manier het tweetal in beeld kwam. Het gaat om een 25-jarige inwoner van Beek en Donk en een 21-jarige man uit Gemert. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging. Wat het motief of de achtergrond van de vernielingen is, is nog onderwerp van onderzoek. Daarover bestaat nog geen duidelijkheid.

]]>
51.5394924 5.6302688
Helmond - Politie Peelland daagt jonge gamers uit https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/16/09-politie-peelland-daagt-jonge-gamers-uit.html Deze week is de politie van het basisteam Peelland begonnen met het project ‘Gamen met de politie’. Agenten verruilen een paar uurtjes per week het stuur van de dienstauto voor de controller van een gaming console, om ook in de digitale wereld contact met de jeugd te maken. Peelland is één van de zes basisteams in het land die aan deze pilot meedoen. nieuwsbericht Wed, 16 Sep 2020 13:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/16/09-politie-peelland-daagt-jonge-gamers-uit.html 2020-09-16T13:42:00Z Om als politie de politietaken uit te voeren is het belangrijk om in verbinding te zijn met de burgers. In de tijd waarin we leven is dit niet meer alleen het fysieke contact in de wijk maar speelt een groot gedeelte zich ook in de digitale wereld af. Belangrijk hierin is het contact met de jeugd. Een aantal collega’s in de Randstad is tijdens de coronaperiode gestart met gamen, om de jeugd binnen te houden en toch als politie met hen in verbinding te zijn. Uit de positieve ervaringen die hier tijdens de coronaperiode zijn opgedaan is besloten een landelijke pilot te starten.

Politie community
Collega Martijn is één van de vier aangewezen politiemensen van het team Peelland die gaat gamen. Hij vertelt dat ze voorlopig in de drie meest populaire spellen actief zullen zijn. “Dat zijn FIFA20, Call of Duty en Fortnite, maar wie weet is dat over een paar maanden wel heel anders.” Hij gaat verder: “Wij hebben een eigen PlayStation community aangemaakt onder de accountnaam Politie_Peelland en we dagen jeugdigen uit om het tegen ons op te nemen. We nodigen ze uit via onze bestaande social media accounts. Het is herkenbaar dat deze community van de politie is. Voordat je mee mag doen moet je instemmen met de gedrags- en spelregels die zijn opgesteld. Dus geen verrassingen of addertjes onder het gras voor de gamers die het tegen onze collega’s gaan opnemen. Ze weten met wie ze te maken hebben.”

Doel
Het doel van de pilot is om op een toegankelijke manier in contact te komen met jeugdigen die we tijdens de diensten in de wijk misschien niet tegen komen. Het is bekend dat er onder deze groep van alles speelt op het gebied van o.a. pesten, sexting, eenzaamheid, vragen over de politie enz. . Maar vaak zit hier ook veel (getuige)informatie over incidenten waar wij tijdens onze reguliere werkzaamheden mee te maken krijgen. “Ook hiervan zijn al voorbeelden bekend, “ zegt Martijn. “Collega’s die tijdens het gamen informatie kregen waarmee later incidenten voorkomen zijn. “

Digitaal buurtpleintje
De vier gamers van de politie Peelland gaan voorlopig per koppeltje twee uur in de week gamen. “Als we gamen, zitten we niet in de noodhulp maar worden we extra gepland. Zie het gamen als het digitale buurtpleintje waar we in verbinding proberen te zijn met de jeugd uit de wijk. Maar we houden tijdens het spelen zeker in de gaten wat er buiten aan de hand. Uiteraard springen we bij dringende noodzaak meteen in de auto en gaan we er op af.”  Martijn vertelt ook dat het niet zo is dat ze te pas en te onpas maar kunnen gaan zitten gamen tijdens hun dienst. “Daarover zijn heldere afspraken gemaakt. Alleen de vier aangewezen politiemensen spelen op afgesproken tijden.” Een vast moment in de week waarop de agenten actief zijn is er echter nog niet. Dat wordt elke week opnieuw bekeken. “Houd daarvoor vooral ons Instagram account - politie_helmond -  in de gaten, “besluit Martijn.

Positieve reacties van ouders
Afgelopen maandag werd het project afgetrapt en daar hielden de collega’s een heel goed gevoel aan over. “We hebben een hele hoop toffe reacties gekregen, niet in de laatste plaats van ouders die onze inzet enorm steunen. Het was natuurlijk nog allemaal wat zoeken, maar we hebben echt leuke chats met jeugdigen gehad, “ zegt Martijn enthousiast. “Over de reden van het project, over regels rondom vuurwerk rondom oud-op-nieuw en over hoe je bij de politie kunt komen, heel gevarieerd.”

]]>
51.4792547 5.657009599999999
Mariahout - Gezocht - Brandstichting bij woning Mariahout https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/juni/brandstichting-woning.html Op vrijdag 22 mei werd brand gesticht aan een houtstapel bij een woning aan het Meerven in Mariahout. verdachte Mon, 08 Jun 2020 10:10:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/juni/brandstichting-woning.html 2020-06-08T10:10:00Z Aan het einde van de avond, tussen ongeveer 23.30 en 23.55 uur, werd er brand gesticht door een nog onbekende verdachte. Deze persoon stak de houtstapel in brand, waarna ook de carport en de woning vlam vatten. Toevallige voorbijgangers zagen wat er aan de hand was. Ze belden 112 en alarmeerden direct de bewoners, die lagen te slapen en konden nog net op tijd hun huis uit vluchten. Binnen no time sloegen de vlammen boven het dak uit. Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse om de brand te blussen.

We hebben bewakingsbeelden waarop de dader te zien is. Bel als u informatie heeft: 0800-6070 / M.0800-7000.

]]>
]]>
51.53976180000001 5.5714891
Oudheusden, Breda, Rosmalen, Mariahout, Terheijden - Brandstichtingen, diefstallen en een overval op een juwelier in de aankomende uitzending van Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/3/brandstichtingen-diefstallen-en-een-overval-op-een-juwelier-in-de-aankomende-uitzending-van-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 8 juni uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven, zoals bij meerdere brandstichtingen in Oudheusden, Rosmalen en Mariahout. Ook sloegen dieven hun slag in Breda en tonen wij beelden van een heftige overval bij een juwelier in Terheijden. nieuwsbericht Wed, 03 Jun 2020 11:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/3/brandstichtingen-diefstallen-en-een-overval-op-een-juwelier-in-de-aankomende-uitzending-van-bureau-brabant.html 2020-06-03T11:39:00Z Op vrijdag 10 april worden de bewoners van een woning aan de Everardus van Gochstraat rond half drie ’s nachts ineens wakker van gebonk op de deur. Wat blijkt, het is de politie vanwege een autobrand. Ook de brandweer is er inmiddels bij. De auto brandt helemaal uit en er blijft maar weinig van over. De brandweer had de slangen nog niet opgeruimd of er bleek een tweede brand. Achter het huis van de bewoner, in de schuur. Met name die tweede brand was levensgevaarlijk. Het scheelde weinig of de brand was overgeslagen op het huis. Beide branden zijn aangestoken. Zeer waarschijnlijk door een en dezelfde dader. En die dader hebben we op beeld.

]]>
Op donderdag 16 april, tussen 18.30 uur en 23.15 uur, wordt er een geparkeerde auto in de Herman Moerkerklaan in brand gestoken. Op de beelden is te zien dat er een witte Skoda naast gaat staan. De bijrijder legt vervolgens iets brandends op de geparkeerde auto. Een paar minuten later vat de auto vlam. Hij brandt volledig uit.

]]>
Tijdens de uitzending tonen wij een, nu nog onherkenbare, foto van een verdachte van een diefstal. Als hij zich niet binnen een week bij de politie meldt, dan zal hij in de volgende uitzending herkenbaar in beeld worden gebracht.

]]>
In de nacht van zaterdag 5 oktober op zondag 6 oktober liep het tijdens een stapavond in Breda goed uit de hand. Bij een horecagelegenheid aan de Visserstraat kreeg een 21-jarige man uit het niets een bierglas in zijn gezicht. Hij moest voor verdere behandeling naar het ziekenhuis. Ook deze man staat duidelijk op beeld. Wij laten hem nu nog onherkenbaar zien, maar als hij zich niet binnen een week meldt staat ook hij volgende week herkenbaar op beeld.

]]>
Op vrijdagavond 22 mei 2020 woedde er een woningbrand aan de Meerven. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, zagen zij dat de vlammen al boven het dak van de woning uitkwamen. De bewoners van de brand lagen ten tijde van de brand te slapen en zijn gelukkig op tijd wakker gemaakt door oplettende getuigen die bij toeval langs kwamen. Er blijkt sprake van een brandstichting. De verdachte staat op beeld!

]]>
Vrijdagmiddag 28 februari, rond 16.00 uur, wordt juwelier Boeren aan de Raadshuisstraat in Terheijden overvallen. Twee overvallers, waarvan eentje met pistool, komen de zaak binnen. Een van de overvallers slaat de vitrines aan diggelen, de tweede loopt door naar kantoor achterin in de zaak. Daar worden drie medewerkers bedreigd en vastgehouden. We tonen tijdens de uitzending een reconstructie van dit heftige incident.

 

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.6443817 4.751238600000001
Sint-Oedenrode - Dronken automobilist ramt auto’s en vlucht https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/11/09-dronken-automobilist-ramt-auto%E2%80%99s-en-vlucht.html Een dronken automobilist ramde vrijdag 10 januari in zijn woonplaats in Sint-Oedenrode meerde auto’s. Hij sloeg vervolgens op de vlucht en kon uiteindelijk na een achtervolging in Beek en Donk aangehouden worden. nieuwsbericht Sat, 11 Jan 2020 10:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/11/09-dronken-automobilist-ramt-auto%E2%80%99s-en-vlucht.html 2020-01-11T10:45:00Z De 30-jarige bestuurder verloor vrijdag aan het eind van de middag in een bocht aan de Sluitappel in Sint-Oedenrode de controle over zijn auto, miste ternauwernood een vrouw en haar kinderen die daar liepen, reed een perk in en botste tegen een daar geparkeerde auto. Deze auto schoof door tegen een andere geparkeerde auto. Getuigen zagen dat de man wilde vluchten en één van hen besloot om de doorgang met zijn auto te blokkeren. De automobilist liet zich daar niet door weerhouden en ramde zich een vrije baan tussen de reeds beschadigde auto’s en de auto die de doorgang blokkeerde.

Aanhouding
De man vluchtte via de Oostelijke Randweg en reed via Nijnsel naar Beek en Donk, op de hielen gezeten door een andere getuige. Gewaarschuwde agenten konden het voertuig rond 17.20 uur, na een achtervolging, op de Lieshoutseweg In Beek en Donk aan de kant zetten. De 30-jarige verdachte uit Sint-Oedenrode werd aangehouden. Hij bleek te veel drank op te hebben. Bij hem werd een promillage van ruim 1,85 gemeten. De man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt dat voor verdere behandeling doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

]]>
Via de mobilofoon melding doen 51.56554569999999 5.46201259999998
Lieshout - Poging inbraak eindigt in laffe beroving https://www.politie.nl/nieuws/2019/augustus/31/09-poging-inbraak-eindigt-in-laffe-beroving.html Een poging inbraak bij een café aan de Heuvel eindigde afgelopen nacht rond 03.45 uur in een beroving van een 45-jarige vrouw. Zij raakte hierbij (licht)gewond. nieuwsbericht Sat, 31 Aug 2019 08:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/augustus/31/09-poging-inbraak-eindigt-in-laffe-beroving.html 2019-08-31T08:08:00Z Drie jongens probeerden vannacht in te breken bij een café aan de Heuvel. Op dat zelfde moment liep de vrouw voorbij die de jongens zag en hen aanriep. De jongens schrokken hier in eerste instantie van en renden weg richting de Burgemeester van Heuvelstraat. De jongens bedachten zich echter en kwamen terug gerend naar de vrouw en riepen tegen haar dat ze alles af moest geven wat ze bij zich had. De vrouw kreeg hierbij ook een fikse klap tegen haar hoofd. De vrouw gaf haar telefoon af en de jongens gingen er weer vandoor. Het slachtoffer bleef met een verwonding boven haar oog achter.

]]>
Het ging om 3 jonge jongens. Een van hen droeg mogelijk iets van een masker voor zijn gezicht. We zijn op zoek naar getuigen en hopen dat er mensen zijn die iets gezien of gehoord hebben. Was u rond 03.45 uur nog in de omgeving of heeft u de jongens al rennend in de omgeving van de Heuvel voorbij zien komen? Laat het ons weten. Beschikt u over camera’s? Bekijk de camerabeelden of er mogelijk iets op staat. Alle info is welkom! Bel met 0900-8844. Anoniem kan natuurlijk ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

]]>
surveillancevoertuig, politieauto, dienstvoertuig, mercedes, nieuwe striping, achterkant, close-up, daglicht, Foto: Korpsmedia / Peter Monteny 51.5178571 5.595372300000008
Beek en Donk - Hennepkwekerij opgerold https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/6/09-hennepkwekerij-opgerold.html Vrijdagmiddag rond 14.30 uur hebben we ongeveer 600 hennepplanten gevonden in een woning aan de Beverstraat. De bewoner werd aangehouden. nieuwsbericht Sat, 06 Jul 2019 09:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/6/09-hennepkwekerij-opgerold.html 2019-07-06T09:36:00Z De politie had informatie dat in het huis een kwekerij zou zitten. Daarom namen we vrijdagmiddag 5 juli een kijkje. In een kamer op de bovenverdieping troffen we inderdaad een volledig ingerichte hennepkwekerij aan. Er stonden zo’n 600 planten. Deze zijn, samen met de kweek apparatuur, in beslag genomen en inmiddels vernietigd. De bewoner is aangehouden en voor verder verhoor meegenomen naar het bureau.

]]>
Stockfoto 51.5329245 5.625829899999985
Oost-Brabant - Verdachten opgepakt voor serie woninginbraken https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/24/09-verdachten-opgepakt-voor-serie-woninginbraken.html De politie hield vrijdag 21 juni een 47-jarige man en een even oude vrouw aan. Het duo wordt verdacht van zeker vier woninginbraken, maar het vermoeden bestaat dat ze veel meer inbraken op hun kerfstok hebben. nieuwsbericht Mon, 24 Jun 2019 14:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/24/09-verdachten-opgepakt-voor-serie-woninginbraken.html 2019-06-24T14:19:00Z De politie startte het onderzoek naar aanleiding van een aantal woninginbraken in onze regio. Daarbij vielen een aantal overeenkomsten op in de werkwijze van de inbrekers. Uiteindelijk kwam de 47-jarige verdachte in beeld bij het rechercheteam in Helmond. Hij is geen onbekende van de politie en werd al eerder veroordeeld voor woninginbraken.

De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is inmiddels officieel verdachte voor vier woninginbraken die sinds februari 2019 zijn gepleegd. Deze vonden plaats in Son en Breugel, Beek en Donk, Valkenswaard en Spijkenisse. Tijdens het onderzoek kwam ook de 47-jarige vrouw uit Eindhoven in beeld. Zij zou de hoofdverdachte in ieder geval bij twee van de inbraken hebben geholpen. Het tweetal is in bewaring gesteld.

]]>
Het onderzoek van de politie loopt nog door. De verwachting is namelijk dat het tweetal voor aanzienlijk meer inbraken verantwoordelijk is geweest. Om dit onderzoek niet te frustreren willen we op dit moment dan ook niet meer details geven over het onderzoek of de werkwijze van het duo.

]]>
Onderzoek in woning naar inbraak 51.511394 5.498219199999994
Beek en Donk - Autodief gepakt dankzij krantenbezorger https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/4/09-autodief-gepakt-dankzij-krantenbezorger.html Met dank aan een alerte krantenbezorger hebben agenten vanmorgen in alle vroegte een vermoedelijke autodief opgepakt op de A50 bij Uden. nieuwsbericht Thu, 04 Apr 2019 12:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/4/09-autodief-gepakt-dankzij-krantenbezorger.html 2019-04-04T12:53:00Z Rond 4.00 uur werd de politie gebeld door de krantenbezorger. Hij zag dat iemand op de Klaproosstraat in Beek en Donk aan het rommelen was in een auto. Hij vertrouwde het niet en belde daarop de politie.

]]>
Hoewel agenten snel in Beek en Donk waren, was de auto verdwenen. Op de A50 bij Uden zagen agenten de auto rijden. De bestuurder bleek een 43-jarige man uit Sint-Hubert. Hij werd meteen aangehouden en zit vast voor verder onderzoek. De auto gaat terug naar de eigenaar.

]]>
Wist u dat 80% van de heterdaadaanhoudingen dankzij een 112 melding zijn? Ook hier was dat het geval. De krantenbezorger handelde snel, waardoor agenten de man kort daarna konden pakken. Hij verdient een groot compliment! Twijfel nooit bij dit soort verdachte situaties en bel altijd 112. We komen liever een keer voor niets, dan te laat.

]]>
Aanhouding bij een auto. 51.5279403 5.629600299999993