Alle berichten | Loon op Zand | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/loon-op-zand.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Loop op Zand nl Wed, 17 Oct 2018 07:37:42 GMT 2018-10-17T07:37:42Z nl Kaatsheuvel - Bewoner aangehouden die geluidsoverlast veroorzaakt https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/14/08-bewoner-aangehouden-die-geluidsoverlast-veroorzaakt.html De politie heeft afgelopen nacht vanwege het herhaaldelijk veroorzaken van enorme geluidsoverlast de 56-jarige bewoner van een huis in de wijk Pannenhoef aangehouden. De geluidsapparatuur is in beslag genomen. nieuwsbericht Sun, 14 Oct 2018 07:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/14/08-bewoner-aangehouden-die-geluidsoverlast-veroorzaakt.html 2018-10-14T07:54:00Z De politie kreeg omstreeks 01.20 uur een melding dat er in een seniorencomplex in de wijk Pannenhoef sprake was van geluidsoverlast. De agenten gingen ter plaatse en zagen dat de 56-jarige bewoner waarover geklaagd werd voor het complex stond. Hij was onder invloed van alcohol. De dienders gaven de man een waarschuwing en zijn daarna vertrokken. Later in de nacht kwamen vanuit het complex nog diverse meldingen binnen van geluidsoverlast. Ook zou de dronken man bij buren tegen de deur hebben getrapt en twee stoelen omver hebben gegooid. Om 04.30 uur constateerden agenten zelf dat er harde muziek kwam, nummers van André Hazes, vanuit het appartement van de 56-jarige bewoner. In overleg met de hulpofficier van justitie zijn zij de woning binnen gegaan en hebben drie boxen en een versterker in beslag genomen. De bewoner schreeuwde tegen de politiemensen dat hij nu drie keer zo hard met zijn computer geluid zou produceren. Hij werd achter zijn PC vandaan gehaald en aangehouden ter zake het veroorzaken van burengerucht.

 

 


 

]]>
In de boeien, aangehouden 51.6514286 5.016802600000005
Tilburg/ Waalwijk/ Dongen/ Oisterwijk - Ruim zeventig adressen bezocht tijdens veegweek https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/6/08-ruim-zeventig-adressen-bezocht-tijdens-veegweek.html Gemeente, belastingdienst, politie, Enexis, Openbaar Ministerie en Douane bezochten de afgelopen week 72 adressen in onder andere de gemeente Tilburg, Waalwijk en Loon op Zand. Er was informatie over deze adressen binnen gekomen dat er iets niet pluis zou zijn. De locaties werden daarom integraal nagelopen door verschillende overheidsdiensten tijdens een zogenaamde veegweek. Op 27 adressen bleek daadwerkelijk iets niet in orde te zijn. nieuwsbericht Sat, 06 Oct 2018 07:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/oktober/6/08-ruim-zeventig-adressen-bezocht-tijdens-veegweek.html 2018-10-06T07:21:00Z Maandag 1 oktober ging de actieweek van start. Op die eerste dag werd in een woning in Waalwijk 1 liter GHB in beslag genomen. De gemeente gaat over tot sluiting van het pand. Bij een ander pand in Waalwijk was er sprake van diefstal van stroom. Enexis bracht 5250 euro in rekening en incasseerde deze direct. Op de Broekhovenseweg in Tilburg vonden agenten een schietvest, 3600 euro in contanten, pepperspray en een GSM-jammer. En aan de Ooftbouwstraat werden materialen voor de hennepkweek in beslag genomen. Ook aan de Ledeboerstraat werden drugsgerelateerde goederen gevonden en in beslag genomen. Elders in Tilburg werden nog verschillende jerrycans met rode diesel in beslag genomen. De Douane incasseerde een boete voor niet betaalde accijns van 1500 euro.

]]>
Aan de Lovensekanaaldijk werd zelfs een in werking zijnde hennepkwekerij met 180 planten aangetroffen, daarnaast vonden agenten ruim 7 kilo gedroogde hennep. In het pand bleek ook een verwaarloosde hond te zitten. Het dier is door de dierenpolitie in beslag genomen. De loods wordt door de gemeente gesloten.

]]>
In Kaatsheuvel werd onder een matras een vuurwapen met twee patroonhoudersgevonden. In het zelfde pand troffen agenten ook een halve liter GHB en maatbekers met amfetamineresten aan. De gemeente gaat over tot sluiting van de woning.

]]>
Bij een appartementencomplex in het centrum van Tilburg legde een deurwaarder beslag op de inboedel van een woning ter waarde van 26.000 euro. Aan de Ardennenlaan werden allerlei drugsgerelateerde goederen meegenomen door de politie. Ook hier troffen agenten een verwaarloosde hond aan. Ook dit dier is in beslag genomen. Op de Schelfhorststraat werd een woning integraal gecontroleerd. Er bleek niemand te wonen. De gemeente gaat de uitkering van de vermeende bewoner beëindigen. Aan de Juralaan kwam de Belastingdienst in actie, ze legde voor 4500 euro beslag op inboedel. Aan de Hoge Ham in Dongen legde de Belastingdienst beslag op twee auto´s. Elders in Tilburg werd ook weer rode diesel gevonden. De Douane deelde weer een boete van 1500 euro uit.

]]>
In Tilburg werd die dag ook nog een 53-jarige man aangehouden. Hij moest voor drugssmokkel en – productie nog zes jaar gevangenisstraf in Frankrijk uitzitten.

]]>
Op de derde dag van de veegweek viel de politie een pand aan de Sint Annastraat in Tilburg binnen. Er bleek drugs verhandeld te worden. Er werd een kleine hoeveelheid amfetamine in beslag genomen. De gemeente gaat de woning sluiten. Aan de Matterhornstraat bleek sprake van illegale bewoning, de gemeente gaat over tot actie.

]]>
Bij een loods aan de Ringbaan Oost werd ruim 300 liter aan drugschemicaliën gevonden. In een auto vonden agenten een zak met 2,5 kilogram hennep.

]]>
Aan de Willem de Zwijgerlaan in Oisterwijk vonden agenten in een woning hennep, hasj, speed en XTC. De woning gaat op last van de burgemeester op slot. Bij een woning in Waalwijk was het ook raak. Agenten vonden er verschillende handelshoeveelheden drugs. Ook werd er ruim 1200 euro aan contanten in beslag genomen.

]]>
In een ernstige vervuilde woning aan de Jan de Wittstraat in Tilburg nam de dierenpolitie wederom twee verwaarloosde honden in beslag. Ook werd er een taser in beslag genomen. De gemeente start hulpverlening voor de bewoner op. De Belastingdienst nam op een andere adres in Tilburg een auto in beslag in verband met niet betaalde belastingen.

]]>
Aan De Kuil in Oisterwijk werden drugs, illegaal vuurwerk en een auto in beslag genomen. De kentekenplaten op het voertuig klopten niet. De politie doet verder onderzoek. In Waalwijk werd een adres bezocht aan de Meester Luybenstraat. Daar werd een kleine hoeveelheid amfetamine gevonden. Het bestuur overweegt sluiting van de woning.

]]>
De overheid en verschillende partners organiseren in Zeeland-West-Brabant regelmatig zogenaamde veegweken. Doel is drugs en drugsgerelateerde goederen en andere illegale zaken uit het criminele circuit te halen, meldingen van burgers na te lopen en nieuwe informatie op te doen. Daarbij is het heel belangrijk dat burgers blijven melden. Uw tips worden nagelopen!  Melden kan anoniem via 0800-7000 of via het Team Criminele Inlichtingen via 0900-8844, noem dan niet uw naam maar vraag naar Team Criminele Inlichtingen.

]]>
Politie-embleem 51.560596 5.091914299999985
Kaatsheuvel - Gezocht - Diefstal portemonnee en frauduleus pinnen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/september/08-diefstal-portemonnee-en-frauduleus-pinnen.html Weer een voorbeeld van diefstal en fraude waarbij een oudere vrouw het slachtoffer is. verdachte Mon, 10 Sep 2018 13:09:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/september/08-diefstal-portemonnee-en-frauduleus-pinnen.html 2018-09-10T13:09:00Z Op dinsdag 27 maart jl. stond rond half drie een 79-jarige vrouw bij de ingang van Winkelcentrum Hoofdpoort in Kaatsheuvel. Twee vrouwen die naast haar stonden vroegen of ze geld kon wisselen. Ze pakte haar portemonnee en de vrouw deed deze even later weer terug in haar schoudertas. Enkele minuten later ontdekte ze dat de rits van haar tas open stond en dat haar portemonnee was gestolen. In de portemonnee zat o.a. de bankpas. Beide vrouwen waren toen al weg. Korte tijd later, werd er met deze bankpas gepind bij een bank in Waalwijk. De vrouw die pinde staat op beeld. Later werd ook nog een keer in Tilburg gepind. De totale buit bedroeg € 1.350,-.

Van de geldopnamen bij de banken in Waalwijk en Tilburg zijn beelden en wij horen graag wie de pinnende vrouw is.

]]>
]]>
51.6571154 5.030593599999975
Breda, Zeeland, Eindhoven, Kaatsheuvel. 's-Hertogenbosch - Uitzending Bureau Brabant maandag 10 september https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/5/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-10-september.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 10 september weer de hulp van de burgers bij het oplossen van enkele ernstig zaken, zoals inbraken en pinfraude. Maar ook zoeken we deze keer de eigenaar van een muntenverzameling en sieraden. Verder aandacht voor een aanslag met een handgranaat in Eindhoven. nieuwsbericht Wed, 05 Sep 2018 13:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/5/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-10-september.html 2018-09-05T13:54:00Z Breda - Kluis weggenomen na inbraak in een restaurant
In de vroege ochtend van donderdag 26 april 2018, werd ingebroken in een restaurant aan de Wilhelminastraat. Rond negen uur kwam de bedrijfsleidster binnen zag ze dat er was ingebroken in het kantoor. Bij de inbraak was een kluis met inhoud weggenomen. Het kantoor is aan de achterzijde van het pand. Dit was toen nog bereikbaar vanaf de Wilhelminasingel. Een deel van een schutting werd plat gelegd, waarna ze bij het raam van het kantoor kwamen. Het raam werd vernield, waarna men toegang had tot het kantoor. Een kluis werd weggenomen. In de kluis lagen onder andere een tablet en wat contant geld.

Wij tonen u camerabeelden van de inbraak en willen natuurlijk heel graag weten wie de daders herkent. Ook vragen we aandacht voor hun kleding en met name voor een jas met een opvallend kenmerk.

’s-Hertogenbosch - Eigenaar gezocht van een muntenverzameling en sieraden
Op 17 april jl. werd er een vuurwerkbom tot ontploffing gebracht bij een woning in Den Bosch. Tijdens die doorzoeking in de woning van de verdachte in Den Bosch, werden een muntenverzameling en twee ringen aangetroffen. De collega’s zijn op zoek naar de eigenaar of eigenaren daarvan. De twee mappen met daarin een muntenverzameling en twee ringen werden in beslag genomen.

We tonen u foto’s van de munten en de sieraden.
Herken je de muntenverzameling en/of de twee ringen, ben jij de eigenaar of ken je de eigenaar, neem dan contact op met de politie.

Kaatsheuvel - Diefstal van een portemonnee en frauduleus pinnen
Op dinsdag 27 maart jl. stond rond half drie een 79-jarige vrouw bij de ingang van Winkelcentrum Hoofdpoort in Kaatsheuvel. Twee vrouwen die naast haar stonden vroegen of ze geld kon wisselen. Ze pakte haar portemonnee en de vrouw deed deze even later weer terug in haar schoudertas. Enkele minuten later ontdekte ze dat de rits van haar tas open stond en dat haar portemonnee was gestolen. In de portemonnee zat o.a. de bankpas. Beide vrouwen waren toen al weg. Korte tijd later, werd er met deze bankpas gepind bij een bank in Waalwijk. De vrouw die pinde staat op beeld. Later werd ook nog een keer in Tilburg gepind. De totale buit bedroeg € 1.350,-.

Van de geldopnamen bij de banken in Waalwijk en Tilburg zijn beelden en wij horen graag wie de pinnende vrouw is.

Zeeland – Inbraak met geweldpleging in Zeeland
Op 22 maart 2018 rond 20.40 uur kwam een man thuis. Hij liep via zijn garage zijn tuin in. De tuin is helemaal afgesloten door een schutting. In de tuin was een deel van de tuinverlichting uitgeschakeld. De man zag toen dat er twee jongemannen in zijn tuin stonden. Hij werd direct door de beide mannen geslagen. Het slachtoffer sloeg nog terug maar werd flink mishandeld. Toen het slaan stopte zag hij dat beide belagers over de schutting klommen en verdwenen. Het slachtoffer had meerdere verwondingen en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Hij mocht later die avond weer naar huis.

Achter de woning bleek een slaapkamer raam op de eerste verdieping te zijn open gebroken. In de slaapkamer stonden twee laden open. Er werd niets vermist.

We kunnen u beelden uit de omgeving laten zien waar de vermoedelijke daders op staan. Wie herkent ze of heeft informatie over deze zaak? Is iemand in de omgeving misschien iets opgevallen?

Eindhoven – Handgranaat ontploft bij Sisha lounge
In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 augustus legt een man rond 3.00 uur een handgranaat neer bij de ingang van een sisha lounge aan de Leenderweg in Eindhoven. Er raakte gelukkig niemand gewond, maar het had heel anders kunnen aflopen.

We zoeken getuigen, maar we geven ook bewakingsbeelden vrij waarop de verdachte te zien is. Wie helpt ons in de zoektocht naar zijn identiteit?

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.5719149 4.768323000000009
Oosterhout/ Waalwijk/ Kaatsheuvel - Man en vrouw aangehouden voor verschillende brandstichtingen https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/29/08-man-en-vrouw-aangehouden-voor-verschillende-brandstichtingen.html Een arrestatieteam van de politie heeft dinsdag 28 augustus in Waalwijk Barry van E. en Jeanette K. aangehouden. Ze worden verdacht van het in brand steken van meerdere auto’s en een woning in het afgelopen jaar. nieuwsbericht Wed, 29 Aug 2018 14:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/29/08-man-en-vrouw-aangehouden-voor-verschillende-brandstichtingen.html 2018-08-29T14:34:00Z De recherche kwam de verdachten na uitvoerig onderzoek op het spoor. Dinsdagmiddag werden ze, in verband met de antecedenten van Barry van E., door een arrestatieteam opgepakt. De man zou verschillende auto’s in Oosterhout, Kaatsheuvel en Waalwijk in brand hebben gestoken. Ook zou hij in juni 2018 een molotovcocktail tegen een woning in Oosterhout hebben gegooid. De brandstichtingen lijken gericht tegen specifieke personen. De twee verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

]]>
De politie heeft het vermoeden dat de verdachten verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor meer brandstichtingen in Oosterhout, Kaatsheuvel en Waalwijk sinds augustus 2017. De politie is nog op zoek naar getuigen van autobranden, of wellicht andere branden in een van de drie plaatsen in het afgelopen jaar.

]]>
Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem: 0800-7000. U kunt ook een tipformulier invullen.

]]>
51.6878954 5.057482199999981
Kaatsheuvel - Drietal probeert man in rolstoel te beroven https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/29/08-drietal-probeert-man-in-rolstoel-te-beroven.html De politie doet onderzoek naar een straatroof aan de Pastoor Rietraweg. Daar probeerden drie mannen op woensdag 29 augustus rond 0.10 uur een man in een rolstoel te beroven. nieuwsbericht Wed, 29 Aug 2018 09:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/29/08-drietal-probeert-man-in-rolstoel-te-beroven.html 2018-08-29T09:27:00Z Het 63-jarige slachtoffer, die in een elektrische rolstoel zit, was rond middernacht zijn hulphond aan het uitlaten. Op de Pastoor Rietraweg reed de man via het fietspad in de richting van de Heikant. Na een tijdje keerde hij en reed hij dezelfde weg terug. Er kwamen drie mannen op hem afgelopen, de man werd vastgepakt en de mannen eisten geld. Vervolgens werd de man uit zijn rolstoel getrokken en op de grond gegooid. Het drietal ging er vervolgens zonder buit vandoor in de richting van de Doctor Schaepmanstraat. De man hulpeloos achterlatend.

]]>
Het slachtoffer wist de politie te waarschuwen, hij raakte door de val lichtgewond. Er is nog gezocht naar de daders, onder andere met een hond, maar ze zijn niet meer aangetroffen. Er wordt een verder onderzoek ingesteld naar deze zaak.

]]>
Van de daders is een summier signalement bekend. Het gaat om drie mannen in donkere kleding, allen rond de 30 jaar oud. Twee kleine mannen en een opvallend lang volgens het slachtoffer. De politie is op zoek naar mensen, die meer over dit incident weten. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem: 0800-7000. U kunt ook een tipformulier invullen.

]]>
51.6538377 5.047576499999991
Kaatsheuvel - Getuigen gezocht van aanrijding met zwaargewonde https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/7/08-getuigen-gezocht-van-aanrijding-met-zwaargewonde.html Een 76-jarige fietsster uit Kaatsheuvel raakte dinsdagochtend 7 augustus zwaargewond nadat zij op de Jan de Rooijstraat door een bestelbus werd aangereden. De politie zoekt getuigen. nieuwsbericht Tue, 07 Aug 2018 11:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/7/08-getuigen-gezocht-van-aanrijding-met-zwaargewonde.html 2018-08-07T11:42:00Z De vrouw fietste die morgen rond 10.15 uur op de Jan de Rooijstraat in de richting van Sprang-Capelle. Hierbij stak zij de rotonde over. De 31-jarige automobilist uit Tilburg zag de vrouw over het hoofd en reed haar met zijn bestelbus aan. De vrouw viel en raakte zwaargewond. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis.

]]>
De politie roept getuigen op zich via 0900 – 8844 te melden. U kunt meldingen ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000) of via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006.

]]>
51.663551 5.030921000000035
Kaatsheuvel, Loon op Zand, Sprang-Capelle, Waalwijk - Opnieuw bushokjes vernield in Kaatsheuvel en omstreken https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/31/08-opnieuw-bushokjes-vernield-in-kaatsheuvel-en-omstreken.html Maandagavond zijn er zeven bushokjes vernield in respectievelijk Kaatsheuvel (3), Sprang-Capelle (2), Waalwijk (1) en Loon op Zand (1). Twee weken geleden werden ook al negen abri’s vernield. De politie is extra waakzaam en is dringend op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Tue, 31 Jul 2018 12:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/31/08-opnieuw-bushokjes-vernield-in-kaatsheuvel-en-omstreken.html 2018-07-31T12:09:00Z Maandagavond 30 juli 2018  was het in de navolgende straten prijs:
Kaatsheuvel: Europalaan, Horst, van Heeswijkstraat en Jan de Rooijstraat
Loon op Zand: De Midden Brabantweg (N261)
Sprang Capelle: Raadhuisplein en de Tilburgseweg
Waalwijk: Noorderallee

In de periode van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 juli 2018 werden negen bushokjes vernield
Kaatsheuvel: Europalaan (2x), Horst, Prins Mauritsplein, Berndijksestraat en het Paulus Potterplein
Sprang-Capelle: Raadhuisstraat( 2x) en de Kerkstraat 
 

]]>
Burgers die tips hebben over dit vandalisme kunnen dit doorgeven:

 

]]>
51.6571154 5.030593599999975
Bruinisse - Gestolen smartphone terug door 'Zoek mijn iPhone' https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/21/08-diefstal-bruinisse.html Vrijdagavond heeft de politie op de Parallelweg een vrouw aangehouden met een gestolen smartphone. nieuwsbericht Sat, 21 Jul 2018 10:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/21/08-diefstal-bruinisse.html 2018-07-21T10:43:00Z De politie ontving een melding dat op de Korte Ring van een vrouw (18) uit Zierikzee rond 22.40 uur haar smartphone was gestolen. Ze deed aangifte en meldde dat ze met behulp van een andere telefoon met de app 'Zoek mijn iPhone' had ontdekt dat haar telefoon nog in Bruinisse was. Via de handhavers van de gemeente Schouwen-Duiveland werd de politie gewaarschuwd.

]]>
Agenten namen de telefoon met de app mee en volgden de smartphone van het slachtoffer. Op de Parallelweg troffen ze een vrouw aan, die de telefoon bij zich had. De vrouw (38) uit Kaatsheuvel werd aangehouden en voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Ze is zaterdagmorgen verhoord en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

]]>
Als je je iPhone, iPad, iPod touch of Mac verliest, kun je met de app 'Zoek mijn iPhone' een ander iOS-apparaat gebruiken om het op te sporen en je gegevens te beveiligen.

]]>
51.66290139999999 4.094781000000012
Kaatsheuvel - Getuige zet politie op het spoor van straatrovers https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/14/08-getuige-zet-politie-op-het-spoor-van-straatrovers.html Twee Tilburgse jongemannen (17 en 19 jaar) zijn vrijdag 13 juli 2018 omstreeks 20.40 uur op de Monseigneur Zwijsenstraat onder meer beroofd van geld. De politie heeft kort na het incident, mede dankzij een alerte getuige, een 15-jarige jongen uit Kaatsheuvel en een 15-jarige jongen uit Waalwijk aangehouden. De recherche is nog op zoek naar een derde verdachte. nieuwsbericht Sat, 14 Jul 2018 08:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/14/08-getuige-zet-politie-op-het-spoor-van-straatrovers.html 2018-07-14T08:20:00Z Een 19-jarige Tilburger zat vrijdagavond achter het stuur  in zijn auto met naast hem een 17-jarige vriend op de  Mgr Zwijsenstraat in Kaatsheuvel. Plotseling werd het linkervoorportier door twee knapen open getrokken. De bestuurder kreeg klappen op zijn hoofd en werd bedreigd met een mes.  Een man die getuige was van de beroving zette de achtervolging in en wist een van de straatrovers op de Koningin Emmastraat te achterhalen. Een 15-jarige Waalwijkse jongen werd rond 21.20 uur eveneens aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid.

]]>
51.6581518 5.042103099999963