Alle berichten | Maasdonk | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/maasdonk.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Maasdonk nl Fri, 04 Dec 2020 21:21:18 GMT 2020-12-04T21:21:18Z nl Oost-Brabant - Veiligheid staat voorop bij protestacties stikstofbeleid https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/18/veiligheid-staat-voorop-bij-protestacties-stikstofbeleid.html Vandaag zijn er op diverse locaties in onze eenheid acties gaande waarbij actievoerders hun stem laten horen in de stikstof discussie door massaal met tractoren de weg op te gaan. Voor de politie staat de veiligheid voorop en we treden op waar nodig. nieuwsbericht Wed, 18 Dec 2019 11:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/18/veiligheid-staat-voorop-bij-protestacties-stikstofbeleid.html 2019-12-18T11:29:00Z De acties van vandaag zijn in vergelijk met voorgaande demonstraties niet aangekondigd en niet vergund. Door hun onvoorspelbare karakter handhaven we daarom vandaag actief en beboeten we waar nodig.

Het rijden van tractoren op snelwegen kan gevaarlijke situaties opleveren. Op de A2 afslag Vught, bij de High Tech Campus in Eindhoven en op de A59 bij Rosmalen hebben we daarom 21 bestuurders van tractoren van de snelweg gehaald en bekeurd.

Wij zijn zichtbaar en in contact met de actievoerders. We wijzen hen op hun eigen verantwoordelijk en het feit dat er tegen overtredingen wordt opgetreden. In Nuland is er een rotonde vrij gemaakt en op de Meubelboulevard in ’s-Hertogenbosch en in het centrum van Eindhoven op het Stadhuisplein zijn we in gesprek met actievoerders.

]]>
Veiligheid staat voorop en we stellen heldere grenzen. Wij houden overtreders staande en we bekeuren actief. Ook begeleiden we de tractoren de snelweg af als zij hierop gaan rijden. Waar nodig belemmeren we hen de toegang/doorgang op de snelweg. 

]]>
51.44164199999999 5.469722499999989
Nuland - Onderzoek bewusteloze vrouw Nuland: geen misdrijf https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/30/onderzoek-bewusteloze-vrouw-nuland-geen-strafbaar-feit.html Uit het onderzoek na de vondst van een 36-jarige bewusteloze Tsjechische vrouw in Nuland vrijdagavond is vast komen te staan dat er geen sprake is van een misdrijf. De aangehouden man - een 34-jarige Pool - is de vriend van het slachtoffer; hij is vrijgelaten. nieuwsbericht Sat, 30 Nov 2019 13:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/30/onderzoek-bewusteloze-vrouw-nuland-geen-strafbaar-feit.html 2019-11-30T13:43:00Z De man en zijn vriendin waren behoorlijk onder invloed van alcohol en hingen vrijdagavond rond bij een bankje nabij het fietspad langs de Rijksweg. Op enig moment is de vrouw buiten bewustzijn geraakt, vermoedelijk als gevolg van overmatig alcoholgebruik. De man is vervolgens lopend vertrokken.

Na een melding van een voorbijganger rond 20.30 uur dat hij een levenloos lichaam zag liggen, rukten hulpdiensten massaal uit. In de buurt van het bankje werd de man aangehouden omdat hij zich verdacht gedroeg. Hij werd ingesloten op het bureau. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek; zij bleek geen verwondingen te hebben.

Rechercheurs spraken zaterdagmorgen met haar en op basis van haar verklaring en die van haar vriend heeft de politie geconcludeerd dat er geen misdrijf in het spel is.
 

]]>
In de boeien, aangehouden 51.7209785 5.44196050000005
Kirchberg in Tirol - Recherche zoekt wintersporters in onderzoek naar mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/8/09-recherche-zoekt-wintersporters-in-onderzoek-naar-mishandeling.html Bijna een jaar geleden werd in het Oostenrijkse Kirchberg in Tirol de nu 21-jarige Job het slachtoffer van een mishandeling. Kort daarna werd de skileraar uit Oldenzaal zwaargewond gevonden in het centrum van de populaire wintersportplaats. De politie is nog bezig met het onderzoek en de recherche heeft een nieuwe oproep, speciaal voor enkele Nederlandse wintersporters die begin februari 2018 op vakantie waren in Kirchberg in Tirol. nieuwsbericht Tue, 08 Jan 2019 09:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/8/09-recherche-zoekt-wintersporters-in-onderzoek-naar-mishandeling.html 2019-01-08T09:39:00Z Job is op vrijdag 2 februari aan het werk en gaat die avond rond 23.00 uur met vrienden uit in een bar in het centrum van Kirchberg in Tirol. Daar krijgen ze ruzie met een enkele Nederlandse toeristen, die de kroeg worden uitgezet. Later komt het buiten opnieuw tot een confrontatie. Op de promenade langs het water raakt ook een derde groep Nederlanders betrokken. Jongens uit deze groep nemen het op voor Job en zijn vrienden en over en weer vallen klappen. Job weet in het tumult te ontkomen en na enige tijd lijkt de ruzie gesust. Tegen 1.00 uur die nacht wordt Job echter zeer zwaargewond aangetroffen op de Kitzbüheler-Straße. Hij wordt onder meer met breuken in zijn bovenbeen en zware verwondingen aan en in zijn hoofd opgenomen in het ziekenhuis.

Plek

]]>
Sinds de bewuste avond hebben de Oostenrijkse en Nederlandse politie onderzoek verricht. In Oostenrijk werd een groep van vier verdachten uit Noord-Brabant opgepakt. De mannen (21 tot 25 jaar) uit Vinkel, Oss en Loosbroek werden kort daarna weer vrijgelaten en het onderzoek werd in de loop van 2018 overgedragen aan de recherche in ’s-Hertogenbosch, die de zaak nog altijd in onderzoek heeft. Nadat onlangs nog aanvullende informatie uit Oostenrijk is gekomen, worden deze weken meerdere personen gehoord. De recherche is bezig het onderzoek compleet te krijgen.

]]>
Hiervoor komt de recherche ook graag in contact met een tot nu toe onbekend gebleven andere groep: “Deze groep zou Job en zijn vrienden hebben geholpen toen het op de Promenade uit de hand liep. Job kon onder meer dankzij de hulp van deze groep wegkomen, maar wij hebben nooit achterhaald wie tot deze groep behoorden. We zouden ze heel graag spreken omdat ze voor ons belangrijke getuigen kunnen zijn en doen daarom een beroep op wintersporters die op 3 februari 2018 op vakantie waren in Kirchberg in Tirol. Ze hebben mogelijk belangrijke informatie over wat er die avond gebeurd is. Wij willen benadrukken dat ze door ons als getuigen worden gezien en niet als verdachten.”

]]>
Bijna een jaar na de gebeurtenissen in Kirchberg in Tirol gaat het nog altijd niet goed met Job. Het had niet veel gescheeld of Job was er niet meer geweest. Nog altijd ondervindt hij veel last, zo legt zijn vader John uit: “Job gaat elke week nog 2 keer naar de fysiotherapeut, en mag zoals het er nu voorstaat nooit meer zijn geliefde voetbalsport uitoefenen. Daarnaast heeft hij psychisch last van het voorval, en de gevolgen welke het voor hem heeft maar ook zeker wat er had kunnen gebeuren. Hiervoor heeft hij momenteel ook therapie. Hij realiseert zich steeds vaker dat het maar een haar heeft gescheeld of hij zou er nu niet meer zijn geweest! Hij zal er overheen moeten komen en voor zich zelf de hele situatie een plekje moeten geven, hoe moeilijk dat ook zou zijn. Zoals Job zelf zegt zou een verklaring, excuus en gerechtigheid daaraan heel positief bijdragen.”

]]>
Ben of ken je iemand die op 3 februari 2018 op winterport was in Kirchberg in Tirol en weet je meer over wat er met Job gebeurd kan zijn? Heb je iets gezien? Heb je iets gehoord? Ken je mensen uit de onbekende groep of hoor je zelf tot deze groep? Neem contact op met de recherche in ’s-Hertogenbosch en blijf niet met deze informatie rondlopen. Bel met 0900-8844 of maak gebruik van onderstaand tipformulier. Blijf je liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

]]>
Kirchberg in Tirol 52.3116551 6.926828300000011
's-Hertogenbosch - Politie neemt illegaal vuurwerk in beslag https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/31/09-politie-neemt-illegaal-vuurwerk-in-beslag.html De politie heeft de afgelopen dagen op verschillende locaties illegaal vuurwerk in beslag genomen. Op vier adressen (twee in ’s-Hertogenbosch, een in Nuland en een in Rosmalen), waar postpakketten met vuurwerk werden afgeleverd, werd door ons een controle gehouden. Daarbij werd illegaal vuurwerk aangetroffen waaronder cobra’s, nitraten, rookbommen en cakeboxen. nieuwsbericht Sun, 31 Dec 2017 10:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/31/09-politie-neemt-illegaal-vuurwerk-in-beslag.html 2017-12-31T10:31:00Z Het vuurwerk is in beslag genomen en wordt vernietigd. Een speciaal beveiligingsbedrijf heeft een gedeelte van het vuurwerk opgehaald en brengt het naar een landelijke opslagplek. De kosten hiervan worden later verhaald op de verdachten. We doen onderzoek naar het illegale vuurwerk. Er zijn nog geen verdachten aangehouden op dit moment, maar degene die het vuurwerk hebben besteld worden op een later moment door ons gehoord.

Vuurwerk in postpakketten

Dit jaar wordt er speciaal aandacht besteed aan illegaal vuurwerk dat via internet wordt besteld en via postpakketten wordt afgeleverd. De politie onderschept in samenwerking met postbedrijven dergelijke pakketten en de besteller kan rekenen op een proces-verbaal.

Hoge straffen
Wat gebeurt er als je illegaal vuurwerk hebt of afsteekt? Omdat illegaal vuurwerk gevaarlijk is en zware schade kan aanrichten, zijn de straffen hoog. Het kan je naast een flinke geldboete een gevangenisstraf én een strafblad opleveren. Leon legt er meer over uit in deze video: https://vimeo.com/245887925

Levensgevaarlijk
Illegaal zwaar vuurwerk is levensgevaarlijk voor inwoners, hulpdiensten en de politie. Uit onderzoek blijkt dat illegaal vuurwerk in veel gevallen zo krachtig is, dat die te vergelijken is met de kracht van een aanvalsgranaat. Illegaal vuurwerk veroorzaakt elk jaar ernstige brandschade en veel ongelukken. Het vervoer over de weg en de opslag ervan in de woonomgeving creëert grote veiligheidsrisico's. Bovendien zien we dat er elk jaar geweldsincidenten tegen politiemensen plaatsvinden, waarbij vuurwerk een rol speelt. Criminelen verdienen grof geld met de handel in illegaal vuurwerk. Politie en OM spannen zich om al deze redenen onverminderd in om de handel in illegaal vuurwerk te bestrijden. Voor de handel in illegaal vuurwerk worden door het Openbaar Ministerie zware straffen geëist. Afhankelijk van de zwaarte van de overtreding variërend van een fikse boete tot een gevangenisstraf.

]]>
51.7171488 5.360809900000049
Nuland, Den Bosch, Oosterhout, Rosmalen - Aankondiging Bureau Brabant 4 september 2017 https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/31/09-aankondiging-bureau-brabant-4-september-2016.html In de uitzending van maandag 4 september 2017 nieuwsbericht Thu, 31 Aug 2017 12:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/31/09-aankondiging-bureau-brabant-4-september-2016.html 2017-08-31T12:38:00Z Nuland: Brandstichting Pizzeria
Op 16 juni wordt er brand gesticht in een pizzeria in Nuland. Het pand brand vrijwel volledig af. Mensen die in het pand en de bovenwoning waren kunnen nog net op tijd vluchten en ontsnappen aan de dood. We zijn op zoek naar de dader of daders. Op bewakingsbeelden is een auto te zien en we willen graag weten wie er in zaten. Heeft deze auto iets met de brand te maken?

Den Bosch: Diefstal uit restaurant
Een man sluipt zonder gezien te worden een restaurant binnen, nog voordat het geopend is. Hij rommelt wat in kastjes en lades en gaat er met geld vandoor. Kennelijk had hij niet in de gaten dat hij gefilmd werd. Wie herkent deze dief?

Oosterhout: Twee inbraken in een drogisterij
Binnen twee weken wordt twee keer ingebroken bij een drogisterij in Oosterhout. Gezien de manier van werken gaan we uit van dezelfde dader. Hij gaat met een moker de sigarettenkast te lijf. Het rolluik gaat eruit en de sigaretten gaan mee. We worden graag getipt door mensen die ons meer kunnen vertellen over deze inbreker.

Rosmalen: Op woning geschoten
Een vrouw in Rosmalen is op donderdagavond 15 september 2016 alleen thuis. Plotseling hoort ze een harde knal. Als ze naar buiten kijkt ziet ze een man in haar tuin staan, vlak voor het raam. Hij richt een pistool op haar. Ze schrikt, begint te schreeuwen en duikt weg. Ze hoort nog een knal en ziet de dader over de schutting vluchten. Wij zijn op zoek naar de dader en de grote vraag is waarom hij het juist op deze vrouw had voorzien? We tonen beelden van een later aangetroffen scooter die mogelijk door de dader is gebruikt. Tevens tonen we een compositietekening van de dader. 

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.7279733 5.434303399999976
Nuland - Politie zoekt getuigen van mogelijke brandstichting https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/16/09-politie-zoekt-getuigen-van-mogelijke-brandstichting.html De politie zoekt getuigen van een mogelijke brandstichting in een horecagelegenheid aan het Prins Bernhardplein in Nuland. De brand ontstond vrijdagmorgen 16 juni rond 3.00 uur ’s nachts in de horecagelegenheid zelf. nieuwsbericht Fri, 16 Jun 2017 14:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/16/09-politie-zoekt-getuigen-van-mogelijke-brandstichting.html 2017-06-16T14:47:00Z De brandweer was enkele uren bezig met het blussen van de brand. Eén van de mensen die boven de horecagelegenheid wonen, raakte gewond. Ze is ter plaatse behandeld door personeel van de ambulance.

]]>
De politie houdt ernstig rekening met brandstichting en is daarom een onderzoek gestart. Daarbij is een buurtonderzoek gedaan en nadat het pand veilig was is er door de technische recherche naar sporen gezocht.

]]>
Hoewel de politie inmiddels met diverse getuigen heeft gesproken, hoopt zij toch nog in contact te komen met andere mensen die iets gezien hebben of mogelijk iets weten dat met deze brand te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000. 

]]>
51.7278285 5.4335144000000355
Geffen - Auto rijdt voortuin in; verdachte aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/14/09-auto-rijdt-voortuin-in-verdachte-aangehouden.html De politie heeft zondagmorgen rond 4.00 uur een 25-jarige man uit Geffen aangehouden bij zijn woning. nieuwsbericht Sun, 14 May 2017 09:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/14/09-auto-rijdt-voortuin-in-verdachte-aangehouden.html 2017-05-14T09:52:00Z Wat eerder op de avond reed een auto de voortuin in van een woning aan de Papendijk. Daarbij raakte niemand gewond, maar ontstond wel schade aan de tuin en enkele paaltjes op de openbare weg. Getuigen verklaarden dat zij twee mannen bij de auto hadden gezien, maar deze hadden de plek van het ongeval verlaten. Aan de hand van het kenteken kon de politie de eigenaar van de auto achterhalen. De 25-jarige man is daarop aangehouden als verdachte van de aanrijding en het verlaten van een plaats ongeval. Hij bleek gedronken te hebben en had een promillage van ongeveer 0,9. De politie doet nog verder onderzoek naar het incident. 

]]>
51.731713 5.464035299999978
Vinkel - Grote schade bij plofkraak bankfiliaal https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/13/09-vinkel-grote-schade-bij-plofkraak.html Bij een bankfiliaal aan de Weerscheut in Vinkel is in de nacht van zondag op maandag een plofkraak geweest waarbij grote schade aan het pand is aangericht. De politie zoekt getuigen die mogelijk iets gezien hebben. nieuwsbericht Mon, 13 Mar 2017 11:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/13/09-vinkel-grote-schade-bij-plofkraak.html 2017-03-13T11:18:00Z Even na 3 uur kreeg de politie de melding dat er een plofkraak was in de straat. Getuigen zagen een donkere auto met hoge snelheid wegrijden nadat ze vlak daarvoor een aantal mannen bij de opgeblazen muur, waar de pinautomaat had gezeten, hadden gezien. De politie was na 12 minuten ter plaatse om de eerste getuigen op straat te spreken. De brandweer was ook snel ter plaatse om de bewoners boven het filiaal uit hun woning te halen. Een bewoner raakte door op de grond liggende glasscherven licht gewond, hij kon ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld worden. Wel is de schade aan het pand bijzonder groot. De EOD kwam ter plaatse om te controleren of er nog explosieve stoffen in het pand aanwezig waren. Vermoedelijk zijn er zware explosieven gebruikt. De hoeveelheid geld die is buitgemaakt is nog onbekend. De technische recherche kon pas in de loop van de ochtend het pand in om technisch onderzoek te doen, nadat het gebouw gestut en veilig was verklaard.

Politie was 12 minuten na de melding ter plaatse
Berichten dat de politie te lang op zich heeft laten wachten kloppen niet. De eerste surveillanceauto was binnen 12 minuten na de melding, om 3.20 uur, ter plaatse om de eerste omstanders te spreken. De melding kwam om 3.08 bij de meldkamer binnen. Naast andere politie-eenheden is ook de politiehelikopter opgeroepen om naar de daders te zoeken. De recherche heeft de zaak verder in onderzoek. Mensen die de politie informatie kunnen geven kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.

]]>
51.7159491 5.464324900000065
Nuland - Man overleden bij aanrijding tussen trein en auto https://www.politie.nl/nieuws/2017/januari/6/09-man-omgekomen-bij-aanrijding-tussen-trein-en-auto.html Bij een aanrijding tussen een trein en een auto aan de Klompstraat in Nuland is vrijdagmiddag rond 14.00 uur een man om het leven gekomen. De politie gaat ervan uit dat het om een 41-jarige man uit Oss gaat. De identiteit moet aan de hand van verder onderzoek nog definitief vastgesteld worden. nieuwsbericht Fri, 06 Jan 2017 15:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/januari/6/09-man-omgekomen-bij-aanrijding-tussen-trein-en-auto.html 2017-01-06T15:39:00Z De auto kwam rond 14.00 uur bij de bewaakte spoorwegovergang aan de Klompstraat in botsing met de trein. De wagen kwam daarbij onder de trein terecht en de bestuurder overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Inzittenden van de trein bleven ongedeerd. Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren wordt door de politie nog onderzocht. Het treinverkeer lag door het ongeval in beide richtingen stil. 

]]>
Trein Sprinter 51.7397157 5.451136499999961