Alle berichten | Maashorst | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/maashorst.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Maashorst nl Thu, 01 Dec 2022 04:32:33 GMT 2022-12-01T04:32:33Z nl Uden, Helmond, Geldrop - Vernieling door zwaar vuurwerk en gewelddadige diefstal in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/8/09-vernieling-door-zwaar-vuurwerk-en-gewelddadige-diefstal-in-bureau-brabant.html Op maandag 12 september is er vanuit de politie Oost-Brabant in Bureau Brabant uitgebreid aandacht voor een gewelddadige diefstal van smartphones in Helmond en de vernieling met zwaar vuurwerk van een toegangsdeur van een appartementencomplex in Uden. Los daarvan tonen we beelden van scooterdieven in Geldrop. Thu, 08 Sep 2022 08:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/8/09-vernieling-door-zwaar-vuurwerk-en-gewelddadige-diefstal-in-bureau-brabant.html 2022-09-08T08:45:00Z Zwaar vuurwerk vernield deur
Uden - Op 8 juli 2022 loopt een man door de Marktstraat in Uden, rond 22.15 uur. Hij steekt daar zwaar vuurwerk aan en gooit het naar de ingang van een appartementencomplex. De deur wordt daardoor compleet vernield. Gelukkig raakte niemand gewond. Geheugensteuntje in deze zaak is dat er diezelfde avond een boerenprotest was op de Markt. Of de dader daar verder iets mee van doen heeft is onbekend. Verder zien we op de beelden iemand bij de dader lopen. Uiteraard wil de politie ook hem graag spreken. We roepen hem op zich bij ons te melden.

Diefstal met geweld bij T-Mobile
Helmond  - Een brutale, gewelddadige diefstal van een tiental telefoon uit de T-Mobile winkel in de Veestraat in Helmond op 10 mei jl. De daders gaan op klaarlichte dag de winkel in, terwijl er gewoon klanten zijn en rukken telefoons en tablets van de tafels, trappen er tegenaan tot ze loslaten. Binnen enkele minuten hebben ze zo tien telefoons losgerukt en rennen er mee de winkel uit. De diefstal had een enorme impact op de medewerker van de winkel, die er nu nog steeds last van heeft. We tonen de bewakingsbeelden, inclusief het aankomen en wegrennen van de twee daders. Wie kent deze mannen?

Scooterdieven
Geldrop – Beelden van niet alleen de diefstal van een scooter, maar ook de voorbereiding daarvan op 9 juni bij het ziekenhuis in Geldrop. Wie herkent de vermoedelijke daders?

Bureau wordt elke maandagavond vanaf 18.15 uur uitgezonden bij Omroep Brabant en daarna tot en met dinsdagmiddag elk uur herhaald.

]]>
51.6645664 5.61582493
Uden - Gezocht - Vernieling met vuurwerk - Marktstraat - Uden https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juli/09-vernieling-met-vuurwerk---marktstraat---uden.html Wij zoeken een man die op vrijdagavond 8 juli 2022, rond 22.15 uur op de Marktstraat in Uden een zwaar stuk vuurwerk heeft afgestoken en tegen een pand gooide. Er raakte gelukkig niemand gewond, maar het betreft een drukke winkelstraat waar ook in de avonduren vaak veel mensen lopen. Het had dus ook anders af kunnen lopen. verdachte Wed, 27 Jul 2022 13:02:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/juli/09-vernieling-met-vuurwerk---marktstraat---uden.html 2022-07-27T13:02:00Z Op de beelden is te zien dat de verdachte door de straat loopt, om zich heen kijkt en vervolgens het vuurwerk aansteekt en naar de overkant van de straat gooit. Daardoor is schade ontstaan aan de centrale ingang van een appartementengebouw. Hiervan is aangifte gedaan. De geschatte schade is 500 a 600 euro.
Als geheugensteuntje de opmerking dat er die avond een boerendemonstratie plaatsvond op de Markt. Of de dader daar ook daadwerkelijk vandaan kwam is echter niet bekend.

Wie (her)kent de man die het zware vuurwerk afstak? Wie was er bij hem? We zien op de beelden dat er meerdere mensen op straat lopen of op een terrasje zitten op het moment dat de jongeman het vuurwerk afsteekt. Zij kunnen belangrijke getuigen zijn! Neem meteen contact met ons op als je informatie hebt die ons kan helpen de dader te vinden.

]]>
]]>
51.65758557 5.61319815
Uden - Aanhouding voor opruiing en bedreiging boerenprotesten https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/1/09-aanhouding-wegens-opruiing-en-bedreiging-op-social-media.html De politie hield in een onderzoek naar opruiing en bedreiging een 52-jarige verdachte uit Uden aan. De man wordt er van verdacht op sociale media dreigende en opruiende uitlatingen te hebben gepost waarbij hij opriep tijdens de boerenprotesten supermarkten en distributiecentra te gaan blokkeren. Ook wordt hij verdacht van het bedreigen van de minister-president in niet mis te verstane bewoordingen. Fri, 01 Jul 2022 15:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/1/09-aanhouding-wegens-opruiing-en-bedreiging-op-social-media.html 2022-07-01T15:19:00Z Opruiing

Naast de handhaving van de openbare orde op straat investeert de politie intensief in de opsporing van mensen die strafbare feiten online plegen. Hieronder valt dus ook opruiing; het al dan niet via social media aanzetten van anderen tot het plegen van strafbare feiten. ‘Opruiing op zichzelf is ook een strafbaar feit, niet alleen het plaatsen van dit soort berichten, maar zeker ook het verder delen ervan. Voor dit soort vergrijpen krijg je een strafblad en dat heeft grote gevolgen voor je toekomst. Ook voor minderjarigen zijn er stevige straffen en grote gevolgen. Door je strafblad kun je bijvoorbeeld moeilijker een baan of een stage krijgen. Daar kun je heel lang last van houden. 

Zie je dat er in je omgeving wordt opgeroepen tot ongeregeldheden of heb je andere informatie die voor ons van belang kan zijn? Neem dan contact met ons op via het meldformulier op politie.nl of 0900-8844.

]]>
51.6645664 5.61582493
Oost-Brabant/ Limburg - 7 aanhoudingen in onderzoek naar gestolen landbouwvoertuigen https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/10/09-7-aanhoudingen-in-onderzoek-naar-gestolen-landbouwvoertuigen.html Tijdens een actiedag werden vanochtend in alle vroegte 7 mannen aangehouden die verdachte zijn in een onderzoek naar diefstallen van landbouwvoertuigen. Op verschillende locaties in Oost-Brabant en Limburg vinden op dit moment doorzoekingen plaats. Tue, 10 May 2022 09:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/10/09-7-aanhoudingen-in-onderzoek-naar-gestolen-landbouwvoertuigen.html 2022-05-10T09:48:00Z De verdachten werden tijdens een actie aangehouden waarbij op 9 locaties in Sint-Anthonis, Someren, Venray, Uden, Lomm en Wanroij invallen werden verricht. Zij variëren in de leeftijd van 27 tot en met 58 jaar en zijn ook woonachtig in genoemde gemeenten. Op deze locaties worden ook doorzoekingen verricht onder leiding van de rechter-commissaris en de officier van justitie. Naast politie en OM zijn vandaag ook Douane en Dienst Specialistische Operaties van de Landelijke Eenheid betrokken. Er worden speciale speurhonden in gezet die op zoek gaan naar grote geldbedragen.

Onderzoek

Met tussenpozen heeft de recherche in Helmond het onderzoek zo’n 1,5 jaar gedraaid. “We waren er op gebrand om deze groepering aan te pakken. Niet alleen in onze regio, maar verspreid door bijna heel Nederland werden op grote schaal zitgrasmaaiers, gereedschap en sproei installaties weg gehaald bij mensen thuis. Vaak werd er eerst bij de mensen aangebeld en als ze dan thuis waren, werd de vraag gesteld of ze oud ijzer hadden. Was men niet thuis dan werden de spullen zonder pardon weggehaald. We kregen zicht op meerdere verdachten woonachtig in onze regio en hebben uiteindelijk met verschillende partners naar deze actie toe gewerkt”, aldus de teamleider van het onderzoek.

Dankzij vasthoudendheid van het onderzoeksteam kregen ze zicht op de verdachten, die vooral op het platteland zouden hebben toegeslagen. De zitmaaiers werden veelvuldig uit garages en schuren bij mensen thuis weggehaald, ontzien van stickers, schoongespoten en weer van nieuwe stickers voorzien om ze vervolgens zo snel mogelijk weer door te verkopen. Bij de verkoop kregen ze toch nog enkele duizenden euro’s voor de voertuigen. Er worden tientallen diefstallen gelinkt aan de aangehouden verdachten.

Limburg

De collega’s in Limburg draaiden gelijktijdig een onderzoek naar diefstal van gestolen goederen en hielden deze ochtend eveneens twee verdachten aan, een 31-jarige man uit Haelen en een 32-jarige man uit Roggel. Op de locatie in Someren werden spullen aangetroffen die verband houden met dit onderzoek.

Alle verdachten zijn voor verder onderzoek overgebracht naar verschillende politiebureaus. Daar zullen zij een eerste verhoor afleggen. Zij worden naast de diefstallen ook verdacht dat ze samen een criminele organisatie gevormd hebben. 

Resultaten

Er is voor tienduizenden euro’s aan geld en goederen (o.a. auto’s) in beslag genomen ten behoeve van de slachtoffers. Daarnaast werd er een recent gestolen caravan gevonden, die gaat terug naar de eigenaar. Alle verdachten worden a.s. vrijdag voorgeleid.

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
51.6645664 5.61582493
Uden - Gezocht - Winkeldiefstal met geweld - Pastoor Spieringsstraat - Uden https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/maart/09-winkeldiefstal-met-geweld---pastoor-spieringsstraat---uden.html Wie (her)kent deze winkeldievegge, die als ze betrapt wordt ook nog het winkelpersoneel mishandelt? verdachte Tue, 03 May 2022 06:57:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/maart/09-winkeldiefstal-met-geweld---pastoor-spieringsstraat---uden.html 2022-05-03T06:57:00Z De vrouw heeft kort na elkaar winkeldiefstallen gepleegd bij Player 2 en de Action in Uden. Als het winkelpersoneel haar betrapt op de diefstallen en haar wil vasthouden tot de politie er is, past ze flink wat geweld toe en weet zo te ontkomen. Maar wij hebben haar op beeld. Dus als u haar herkent, neem contact op.

Dat kan hier online door het tipformulier in te vullen of bel de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Liever anoniem bellen: 0800-7000.

]]>
]]>
51.65950893 5.61476117
Schaijk - Ossenaar aangehouden na brandstichting https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/8/09-ossenaar-aangehouden-na-brandstichting.html Schaijk - In de ochtend van donderdag 7 april 2022 is er bij een chalet aan de Hermanusweg in Schaijk brand gesticht. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. De politie heeft rond 05:30 uur een verdachte aangehouden voor rijden onder invloed en op verdenking van betrokkenheid bij deze brand. Fri, 08 Apr 2022 08:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/8/09-ossenaar-aangehouden-na-brandstichting.html 2022-04-08T08:32:00Z Rond 04:30 uur kreeg de politie een melding binnen van een chaletbrand. Hierop zijn agenten ter plaatse gegaan. De meldster verklaarde tegenover de politie dat zij lag te slapen en wakker werd van een knal. Daarna zag zij dat haar chalet in brand stond. Volgens de bevelvoerder van de brandweer kon deze brand niet zomaar zijn ontstaan. Gelukkig was de brand snel onder controle en is er niemand gewond geraakt.

Aanhouding

Vlak na de brand gingen agenten op zoek naar een verdachte. Zij zagen toen een auto rijden die hen opviel. De bestuurder, een 40 jarige man uit Oss, stopte en rook naar alcohol. Nadat agenten een blaastest hadden afgenomen bleek hij onder invloed te zijn. Niet veel later kwamen er aanwijzingen dat deze man mogelijk betrokken was bij deze brandstichting.

Onderzoek

Omdat er aanwijzingen zijn dat de brand is aangestoken doet de politie onderzoek. Forensische rechercheurs zoeken vandaag op de plaats delict naar sporen. De verdachte wordt voorgeleid voor de rechter-commissaris te Den Bosch. Zijn betrokkenheid bij de brandstichting is nog onderwerp van onderzoek.

]]>
51.73342772 5.642734
Gezocht - Diefstallen uit zorginstellingen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/maart/09-diefstallen-uit-zorginstellingen.html De identiteit van de man is bekend geworden nadat hij in Opsporing Verzocht te zien is geweest. Mon, 28 Mar 2022 16:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/maart/09-diefstallen-uit-zorginstellingen.html 2022-03-28T16:15:00Z De identiteit van de man is bekend geworden nadat hij in Opsporing Verzocht te zien is geweest. 

]]>
51.69224133 5.68204191
Odiliapeel - Vijf verdachten aangehouden na vondst drugslab Odiliapeel https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/17/09-vijf-verdachten-aangehouden-na-vondst-drugslab-odiliapeel.html Woensdagavond rond 22.40 uur kwam er een melding binnen over een sterke chemische geur bij een woning in Odiliapeel. Politieagenten ontdekten vervolgens een drugslab. Vijf verdachten zijn aangehouden. Thu, 17 Mar 2022 09:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/17/09-vijf-verdachten-aangehouden-na-vondst-drugslab-odiliapeel.html 2022-03-17T09:51:00Z Drugslab
Laat op woensdagavond is er een melding gedaan van een sterke chemische geur bij een woning. De agenten doorzochten het hele pand en stuitten op duizenden liters chemicaliën. Vermoedelijk is dat gebruikt bij het maken van synthetische drugs. De Landelijke Faciliteit Ontmanteling (LFO) doet vandaag verder onderzoek en dan zal blijken om welke stof het precies gaat.

Aanhoudingen
De politie pakte woensdagavond meerdere mensen op die op dat moment bij de woning waren. Het gaat om vier mannen en een vrouw in de leeftijd van 38 tot 51 jaar. Vier van de vijf verdachten komen uit Odiliapeel. Een van hen heeft geen vaste woon- en verblijfplaats.

Vermoedt u een drugslab?
Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. Vermoedt u een drugslab? Bel dan de politie via 112. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Meer informatie over hoe te handelen bij het aantreffen van een drugslab vindt u hier: https://www.politie.nl/themas/aantreffen---vermoeden-drugslab.html#alinea-title-hoe-te-handelen-bij-aantreffen-van-een-mogelijk-drugslab.

]]>
51.64106041 5.71876129
Gezocht - Woninginbraken - Gulden - Uden https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/maart/09-woninginbraken---gulden---uden.html In november 2021 werd in korte tijd in meerdere huizen in Uden ingebroken. Het zou zomaar kunnen dat het om eenzelfde dadergroep gaat, maar zeker is dat niet. Van drie inbraken kunnen we beelden laten zien, misschien dat u de daders herkent van de beelden of misschien aan hun stemgeluid, want sommige beelden hebben ook geluid opgenomen. verdachte Mon, 14 Mar 2022 06:54:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/maart/09-woninginbraken---gulden---uden.html 2022-03-14T06:54:00Z De eerste inbraak is op 21 november in een woning aan de Gulden. Rond kwart voor acht ’s avonds zien we een man en een vrouw aan komen. Ze kijken rond bij het huis en we horen ze dan ook even fluisteren. En weg zijn ze weer. Een minuut of 10 later komen dan twee mannen aan lopen. Ze gaan naar de zijkant van het huis en kloppen aan. Waarschijnlijk om te kijken of er echt niemand thuis is. Dan lopen ze door en buiten beeld proberen ze in te breken. De schade die ze daarbij maken is behoorlijk. Maar waarschijnlijk worden ze gestoord door de hond want even later gaan ze er rennend weer vandoor. Zijn de man en de vrouw die eerst bij de voordeur stonden belangrijke getuigen? Of horen ze bij de inbrekers? Als u er meer over kunt zeggen, we horen het graag! En als u de inbrekers herkent, laat het dan ook weten! Zaaknummer: 2021259647

De volgende inbraak is van 26 november, vijf dagen later.
Beelden uit de woonkamer van het huis aan de Muntmeester in Uden. Maar liefst vier inbrekers staan er ineens in de woonkamer. Eentje van hen lijkt een vrouw te zijn. Maar dan gebeurt er iets dat ze waarschijnlijk niet hadden verwacht. Het alarm gaat af. En dan is het even goed luisteren! Door het alarm heen horen we zegen: “Alarma, alarma” Het lijkt een Oost-Europese taal, wie zegt het iets. Ze twijfelen dan even.. Ondanks het alarm gaan er twee toch met de trap naar boven. Dan horen we ook de naam “Aylin” roepen. Die naam kan een belangrijke aanwijzing zijn. Even later gaan ze via de achterdeur weer naar buiten en lopen dan richting een witte auto die aan de Kroon geparkeerd staat. Dan zijn ze weg. De vraag is natuurlijk: herkent u een of meerdere mensen misschien? Of zeggen de stemmen u iets? Laat het weten. Zaaknummer: 2021263659

De volgende inbraak gebeurde op 27 november.
Meerdere inbraken eigenlijk op dezelfde dag. Maar van eentje hebben we beeld! Twee mannen deze keer. En het is goed kijken, want ze zijn niet helemaal vol in beeld te zien. Eentje staat er wel helemaal op, zij het kort.. De andere inbreker horen we wel. Hij probeert de camera los te koppelen. Let ook op zijn schoenen, het zijn een soort sportschoenen. Herkent u de man die vol in beeld staat? Misschien de tweede man aan zijn stem of schoenen. Ze namen van alles mee. Onder meer Nutrition eiwitpoeder, best bijzonder eigenlijk. Dat poeder werd later op de Patrijsweg in Uden teruggevonden. Ze moeten dus vanuit de Wislaan naar de Patrijsweg gelopen zijn. Zaaknummer: 2021264627

Diezelfde dag, 27 november, werd er hier dus op meerdere plekken ingebroken. Een inbreker werd zelfs overlopen door een bewoner. Hij gaat zelfs achter de inbreker aan, maar raakt hem in de Opper kwijt.

Drie inbraken dus, waarbij we uw hulp echt heel goed kunnen gebruiken!

]]>
]]>
51.64797353 5.63056209
Uden - Twee aanhoudingen verricht voor afpersing in Uden https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/7/09-20220307-aanhouding-afpersing-uden.html Vanochtend heeft de politie twee personen aangehouden die ervan worden verdacht meerdere personen te hebben afgeperst. Het gaat om twee mannen van 15 en 17 jaar oud, beiden woonachtig in Uden. We onderzoeken of er nog meer slachtoffers zijn van deze personen en roepen mensen op om zich te melden als zij ook slachtoffer zijn. Mon, 07 Mar 2022 14:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/7/09-20220307-aanhouding-afpersing-uden.html 2022-03-07T14:52:00Z In de ochtend van 7 maart hebben collega’s beide mannen in Uden aangehouden, omdat zij worden verdacht van afpersing van voornamelijk minderjarige slachtoffers. De slachtoffers die zich hebben gemeld komen uit Uden en omgeving. Het afpersen gebeurde op verschillende manieren. Daarbij werd vaak veel druk uitgeoefend op de slachtoffers en werd gedreigd met geweld.

Meer slachtoffers

Tot nu toe hebben zes slachtoffers aangifte gedaan. Maar we hebben het vermoeden dat er meer slachtoffers zijn. We kunnen ons voorstellen dat angst of schaamte het lastig maakt om aangifte te doen. Maar weet dat door het doen van aangifte wij als politie op kunnen treden tegen dit soort praktijken. Ben u ook slachtoffer en wil u met ons in contact komen? Dan kunt u ons bereiken op 0900 8844. Wil u liever anoniem melding doen? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem (MMA) via 0800-7000 (gratis) of online via deze site.

]]>
51.6645664 5.61582493
Uden / Veghel - Drie verdachten aangehouden na achtervolging https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/11/09-drie-verdachten-aangehouden-na-achtervolging.html De politie hield maandagavond drie mannen (50, 46 en 44) aan na een achtervolging vanuit Uden. De verdachten reden rond in een gestolen auto. Zij worden onder meer verdacht van het inrijden op politieagenten tijdens de achtervolging én een poging tot inbraak in een auto. De achtervolging eindigde in Veghel toen de bestuurder van de gestolen auto de macht over het stuur verloor en tegen een boom botste. De drie verdachten zijn met licht tot zwaar letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Ook een politieauto raakte beschadigd, maar de agenten bleven ongedeerd. Tue, 11 Jan 2022 14:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/11/09-drie-verdachten-aangehouden-na-achtervolging.html 2022-01-11T14:03:00Z Melding inbraak auto Uden
Rond 22.50 uur kreeg de politie een heterdaad melding van een inbraak in een auto aan het Beatrixhof in Uden. De melder zag een aantal mannen bij een auto staan én dat een van hen vermoedelijk een slijptol vasthield. Ook zag deze getuige dat de mannen vervolgens in een witte auto stapten en wegreden richting de Udense Wilhelminastraat.

Achtervolging
Een eenheid van de politie reageerde op deze melding en de snelle en duidelijke informatie van de oplettende getuige. Enkele ogenblikken na uitgifte van de melding zagen de politieagenten dan ook een witte auto met drie inzittenden voor zich rijden op de Wilhelminastraat. De witte auto reageerde niet op stoptekens van de politie en vluchtte richting de A50. De politieagenten zetten vervolgens de achtervolging in.

Tijdens de achtervolging, die zich tot in Veghel voortzette, zagen de agenten dat de vluchtende auto de maximaal toegestane snelheidslimiet herhaaldelijk overschreed en verkeersovertredingen pleegde zoals inhalen over een doorgetrokken streep en het rijden over een verdrijvingsvlak.

Inrijden op politie
Twee verschillende politiewagens probeerden de vluchtende auto in Veghel tot stilstand te dwingen. Dit deden zij door de weg te blokkeren en  een duidelijk zichtbaar stopteken af te geven. De agenten zagen dat de vluchtende auto het stopteken negeerde en doorreed. De politieagenten in kwestie wisten ternauwernood een aanrijding te voorkomen door op het laatste moment achteruit te rijden.

Aanrijding
Op het Ven in Veghel verloor de bestuurder van de vluchtende auto de macht over het stuur en de auto botste vervolgens tegen een boom. Een van de achtervolgende politieauto’s kon de auto van de verdachten maar net ontwijken en schampte een boom en kwam vervolgens tot stilstand tegen een boom. De agenten bleven gelukkig ongedeerd, maar dit had heel anders kunnen aflopen. Hun dienstauto raakte aan de voorzijde flink beschadigd. 

Aanhoudingen
De drie inzittenden van de vluchtende auto zijn vervolgens aangehouden op verdenking van onder meer de inbraak in de auto in Uden en heling van de vluchtauto en kentekenplaten. Het gaat om twee mannen uit Helmond (50 en 46 jaar) en een man uit Liessel (44).  Zij bleken alle drie gewond te zijn geraakt tijdens de aanrijding en zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Vervolgonderzoek
Wij onderzoeken alle zaken van dit incident (zoals onder meer de inbraak, aanrijding en gestolen auto) grondig. Onze specialisten van de Verkeersongevallenanalyse doen uitgebreid sporenonderzoek om de toedracht van de aanrijding te verhelderen.

De verdachten uit Helmond (46) en Liessel (44) zijn ernstig gewond geraakt tijdens de aanrijding. Zij zijn wel aanspreekbaar, maar liggen momenteel nog in het ziekenhuis. De 50-jarige verdachte uit Helmond liep lichte verwondingen op en is na controle en behandeling in het ziekenhuis overgedragen aan de politie voor verder onderzoek. Hij is vandaag verhoord.

De witte auto, zo bleek later, is in de nacht van afgelopen zondag op maandag gestolen in Tilburg. Ook de kentekenplaten zijn gestolen. De diefstal van de kentekenplaten vond plaats in Bakel, ook in diezelfde nacht.

Tegen de 46-jarige Helmondenaar, de vermoedelijke bestuurder van de vluchtauto, wordt ook dossier opgemaakt voor het weigeren van een blaastest en bloedproef en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

De politieagenten waar de auto van de verdachten op is ingereden deden aangifte van poging tot doodslag en/of zware mishandeling.

Geweld tegen politie onacceptabel
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. 

Klik hier voor meer info over het thema geweld tegen politie.

]]>
51.6546399 5.61205012