Alle berichten | Oosterhout | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/oosterhout.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Oosterhout nl Tue, 07 Apr 2020 14:13:08 GMT 2020-04-07T14:13:08Z nl Oosterhout - Verwarde man dringt woning binnen https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/6/08-verwarde-man-dringt-woning-binnen.html Een verwarde 34-jarige Oosterhouter is zondag 5 april 2020 omstreeks 21.15 uur een vermoedelijk voor hem willekeurige woning in de wijk Dommelbergen binnen gedrongen. Daar heeft hij vader en zoon aangevallen en in het gezicht geslagen. nieuwsbericht Mon, 06 Apr 2020 13:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/6/08-verwarde-man-dringt-woning-binnen.html 2020-04-06T13:09:00Z De bewoner deed aangifte. Hij vertelde dat rond 21.05 uur werd aangebeld. Hij deed open en zag dat een man op de grond zat die hij wel eens in de stad ziet lopen. De man kwam omhoog en zei tegen hem dat de politie gebeld moest worden.  Zonder hier verder uitleg over te geven, drong de man de woning binnen. Hierna ontstond een opstootje in de huiskamer, waarbij de aangever en diens  zoon  door de indringer in hun gezicht werden geslagen. Uiteindelijk lukte het de bewoners om de indringer naar buiten te werken. Hierbij werd de aangever tijdens het in bedwang houden van de agressieve man ook nog in zijn linkerarm gebeten. De politie werd gebeld waarbij aanvankelijk werd aangenomen dat het om een inbreker ging. De verdachte zette zijn verzet bij zijn arrestatie voort. Hij werd uiteindelijk overgebracht naar het cellencomplex en ingesloten, de Crisisdienst van de GGZ is op de hoogte gesteld.


 

 

]]>
51.6588358 4.8723898
Oosterhout - Amokmaker aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/4/08-amokmaker-aangehouden.html Een zeer opstandige man is zaterdagmorgen aangehouden. Hij beledigde en spuugde de hele tijd om zich heen nadat hij onder invloed tegen een hek aan was gereden. Drie agenten hebben aangifte gedaan. nieuwsbericht Sat, 04 Apr 2020 09:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/4/08-amokmaker-aangehouden.html 2020-04-04T09:53:00Z Op zaterdag 4 april 2020 om 6.16 uur kwam er een melding binnen vanaf de Damweg dat iemand tegen een hek aan was gereden. Omdat het niet duidelijk was hoe de inzittende(n) er aan toe waren werden meerdere politie-eenheden en een ambulance naar de auto gezonden. Ter plaatse bleek dat alleen de bestuurder in zijn auto zat. Op verzoek van de agenten stapte hij uit. Vanaf dat moment liep hij constant te schelde, te vloeken en te beledigen. Ook spuugde hij constant om zich heen. Hij maakte het zo bont dat hij uit de ambulance gezet werd. Ondanks vele verzoeken om in verband met corona te stoppen met spugen bleef de man doorgaan. Hij werd aangehouden voor het rijden onder invloed van drank en drugs en moest naar het bureau. Nadat hij was bespoten met pepperspray om hem rustig te krijgen is hij met spuugkap op in een speciale bus vervoerd. Hij weigerde verder alle medewerking aan testen en is aan het bureau ingesloten. Drie agenten hebben aangifte gedaan van poging zware mishandeling in verband met het spugen. De verdachte, een 33-jarige man uit Raamsdonksveer, bleek ook zonder geldig rijbewijs te rijden.

]]>
amokmaker aangehouden 51.6632393 4.8548469
Driebergen - Weekend met valse en ongeldige kentekenplaten https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/23/11-weekend-met-valse-en-ongeldige-kentekenplaten.html Zaterdag 21 maart zien agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid op de A16 bij Rotterdam een Audi met Belgische kentekenplaten rijden. Het valt hun op dat op de achterste kentekenplaat het ronde echtheidskenmerk ontbreekt. Bij bevraging van de politiesystemen blijkt dat het gevoerde kenteken is afgegeven voor een Mercedes. nieuwsbericht Mon, 23 Mar 2020 12:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/23/11-weekend-met-valse-en-ongeldige-kentekenplaten.html 2020-03-23T12:19:00Z Hierop wordt de betrokken auto aan de kant gezet en een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de auto. Toen bleek dat de auto afkomstig was uit België en al twee maanden niet meer op naam geregistreerd was.

De auto en de kentekenplaten zijn in beslag genomen. De bestuurder, een 30-jarige man uit Etten-Leur, krijgt 14 dagen de tijd om aan te tonen dat het zijn auto is en op zijn naam geregistreerd is. Naast de bekeuring voor het rijden in een auto die niet geregistreerd is, kreeg man een bekeuring omdat hij zich niet kon legitimeren en  voor het feit dat de auto niet verzekerd is.

]]>
In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart zien agenten op de A27 bij Oosterhout een auto rijden die volgens de politiesystemen al in november 2019 geëxporteerd is. De auto is op dit moment niet op naam geregistreerd. De auto is direct aan de kant gezet en de 56-jarige bestuurder uit België krijgt een bekeuring voor het rijden in een auto die niet op naam is geregistreerd. De kentekenplaten en de auto zijn in beslag genomen. De man krijgt ook zijn auto terug als hij binnen 14 dagen kan aantonen dat de auto van hem is en op naam is geregistreerd.

]]>
Op zondag 22 maart, omstreeks 12.00 uur, hielden agenten in Oud Gastel een 31-jarige man uit Oudenbosch aan, omdat hij een auto bestuurde die in november 2019 in Alphen aan de Rijn was gestolen.

In eerste instantie leek alles in orde te zijn. Het kenteken was afgegeven voor een Renault van hetzelfde type en dezelfde kleur. Bij nadere inspectie auto zagen de agenten ook op een sticker bij het linker portier en op een plaatje achter de voorruit het chassisnummer dat hoort bij het gevoerde kenteken. Het ingeslagen chassisnummer bij de portier kwam echter niet overeen met het chassisnummer dat hoorde bij auto waarvoor het kenteken was afgegeven. Aan de hand van dit nummer bleek dat de auto gestolen was. Men heeft wel moeite gedaan om de auto om te katten maar dat is niet helemaal gelukt. De man is aangehouden voor heling en de valse kentekenplaten en de gestolen auto zijn in beslag genomen.

]]>
In de nacht van zondag 22 op maandag 23 maart zien agenten in Nijmegen een auto met Franse kentekenplaten staan. Wat hun opvalt is dat de achterste kentekenplaat met plakband is vastgemaakt. Navraag in de politiesystemen geeft aan dat dit kenteken is afgeven aan een camper en niet aan een personenauto.

Via het chassisnummer dat bij de voorruit was ingeslagen komen ze er achter dat deze auto in de nacht van 13 op 14 maart in Nijmegen is weggenomen bij een woninginbraak. De auto is weggesleept. Nader onderzoek naar de eventuele dader(s) volgt.

]]>
De politie spoort deze ongeldige en valse kentekens actief op. Vooral buitenlandse kentekens worden vaak in verband gebracht met mobiel banditisme. Omdat de auto niet op naam staat, is het aantrekkelijk om zo’n auto te gebruiken voor criminele activiteiten. Ook voor andere weggebruikers is het van belang dat deze voertuigen van de weg worden gehaald, omdat deze niet verzekerd zijn. Daarnaast kunnen met deze auto’s ongelimiteerd verkeersovertredingen gepleegd worden en zijn ze niet APK-gekeurd, wat de verkeersveiligheid niet ten goede komt.

]]>
51.8957014 4.5549618
Oosterhout - Oosterhoutse politie roept hulp burgers in vanwege autobranden https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/23/08-oosterhoutse-politie-roept-hulp-burgers-in-vanwege-autobranden.html De politie in Oosterhout roept eventuele getuigen van de recente autobranden op zich te melden. Ook wordt gevraagd om extra alert te zijn. Drie achtereenvolgende nachten werden auto’s in brand gestoken. De politie van het team Dongemond, die extra surveilleert in de wijk, is bereikbaar op 0900-8844. nieuwsbericht Mon, 23 Mar 2020 11:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/23/08-oosterhoutse-politie-roept-hulp-burgers-in-vanwege-autobranden.html 2020-03-23T11:57:00Z De nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 maart en in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 maart moesten op het Slotjesveld auto’s het ontgelden. In totaal raakten vier auto’s zwaar beschadigd. In een vijfde auto bleek te zijn ingebroken om brand te stichten, wat mislukte. In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart gingen op de Besterd twee auto’s in vlammen op.  

]]>
De betrokken wijkagenten van het politieteam Dongemond Matthew Ferouge en Aad van Wensen hebben naar omwonenden een brief gestuurd met daarin een getuigenoproep eventueel via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Ook is gevraagd aan bewoners die een camera aan hun huis hebben hangen om dit door te geven.

 

]]>
De politie onderzoekt of er een verband is met branden die eerder dit jaar in Oosterhout gesticht werden. Zo werd op maandagavond 16 maart jl. nog een auto op de Lorentzlaan in brand gestoken.  In januari en februari werden in Oosterheide op diverse plekken coniferen in brand gestoken. Deze branden waren meestal in de vooravond. De recente brandstichtingen vonden echter tijdens de nachtelijke uren plaats.

 

]]>
Ook burgemeester Buijs van Oosterhout heeft gereageerd. “Zoals u wellicht vernomen heeft, is er de afgelopen week in de wijk Slotjes drie keer brand gesticht. U begrijpt dat ik hier enorm kwaad over ben. Wie haalt het in zijn hoofd om brand te stichten en sowieso in deze tijd. Je richt persoonlijk leed aan én je zorgt misschien voor extra onrust in toch al roerige tijden. Hou daarmee op! Weet dat wij als gemeente, samen met de politie er alles aan doen om de daders zo snel mogelijk in hun kraag te grijpen. De politie surveilleert extra en daarnaast zetten wij onze wijkwerkers in.  Een bewonersbrief van de politie is in enkele straten in Slotjes bezorgd. Maar ik vraag ook aan de rest van Oosterhout, weet u iets meer? Meldt het alstublieft bij de politie. In deze tijden willen we geen extra onrust in de stad en waar nodig zet ik mijn bevoegdheden in om dit te voorkomen” .

]]>
Getuigen of mensen die iets van deze brandstichtingen afweten, wordt dringend verzocht dit te melden: - via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
              - via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
              - anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 of het meldingsformulier van M

 

 

]]>
51.6386337 4.862473
Oosterhout - Auto vermoedelijk in brand gestoken https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/17/08-auto-vermoedelijk-in-brand-gestoken.html Maandagavond 16 maart 2020 rond 21.20u is een auto in vlammen opgegaan op de Lorentzlaan in Oosterhout, vermoedelijk door brandstichting. De brandweer is snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. nieuwsbericht Tue, 17 Mar 2020 09:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/17/08-auto-vermoedelijk-in-brand-gestoken.html 2020-03-17T09:03:00Z Getuigen geven aan twee jongens gezien te hebben bij de auto, we zijn dus op zoek naar die twee jongens in de hoop dat zij meer informatie hebben.

]]>
Ook roepen we de hulp in van omwonenden. Heeft u iets verdachts gezien gisterenavond, meld dit dan via 0900-8844. Of heeft u camerabeelden van de omgeving, dan ontvangen wij deze ook graag. En blijf alert. Ziet u een verdachte situatie, twijfel dan niet en bel 112!

]]>
51.6217203 4.8566123
Oosterhout - Belg met openstaande boetes en onder invloed van drugs https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/11/08-belg-met-openstaande-boetes-en-onder-invloed-van-drugs.html Een 28-jarige man uit Schaarbeek is dinsdag 10 maart 2020 omstreeks 21.30 uur op Rijksweg A-27 aangehouden ter zake rijden onder invloed van drugs. Ook had de Belg nog drie boetes openstaan voor bij elkaar 403 euro. nieuwsbericht Wed, 11 Mar 2020 08:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/11/08-belg-met-openstaande-boetes-en-onder-invloed-van-drugs.html 2020-03-11T08:58:00Z Agenten reden dinsdagavond in een dienstvoertuig voorzien van ANPR apparatuur. Ze reden vanuit Geertruidenberg over de A27 in de richting van Breda. Net voor de afslag Oosterhout-Dongen passeerden zij een personenauto waarop de apparatuur een hit gaf vanwege openstaande boetes. De auto werd daarop aan de kant gezet. De bestuurder, een 28-jarige man uit Schaarbeek, bleek ook de eigenaar van het voertuig te zijn. Uit de auto kwam een sterke henneplucht. De bestuurder gaf toe dat hij in Amsterdam nog een joint gerookt had. Hij overhandigde de dienders een zakje hennep en een zakje hasj. De speekseltest was positief op de aanwezigheid van THC. Een GGD arts heeft aan het bureau bloed afgenomen. De bestuurder heeft aan het bureau de boetes middels het pinapparaat betaald.

 

]]>
51.6438151 4.882758100000001
Huijbergen / Bergen op Zoom - Aanhoudingen na melding verdachte situatie https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/1/08-aanhoudingen-na-melding-verdachte-situatie.html De politie hield na een melding van een verdachte situatie in Huijbergen twee mannen aan. De verdachten, een 43-jarige man uit Dorst en een 41-jarige man uit Polen, waren in het bezit van inbrekersgereedschap. Ook werd er in de auto een verboden wapen aangetroffen. nieuwsbericht Sun, 01 Mar 2020 07:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/1/08-aanhoudingen-na-melding-verdachte-situatie.html 2020-03-01T07:58:00Z De politie kreeg rond 02.30 uur een melding van een verdachte situatie. Een auto zou steeds door de wijk rijden en opvallend aandacht hebben voor de omgeving. Terwijl de agenten die kant op reden, kwamen zij de auto tegen. Op de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom werd het voertuig aan de kant gezet. Tijdens de controle zagen de agenten dat er inbrekersgereedschap in de auto lag, waaronder handschoenen en een tang. Na verder onderzoek stuitten zij ook op een kleine hoeveelheid aan harddrugs en een vuurwapen. Het gereedschap, de drugs en het wapen zijn in beslag genomen. Na onderzoek blijkt het te gaan om een balletjespistool. Beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij zitten vast voor verhoor.

]]>
Ja, wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal kunt u dit melden bij 112. De 112-alarmcentrale beoordeelt of de politie naar de melding toegaat. Verdacht gedrag kunt u dus melden via 112, als er sprake is van spoed. Sterker nog, het kan het verschil maken tussen een aanhouding op heterdaad en een misdrijf zoals onderstaande film duidelijk maakt.

]]>
Meldkamer 's avonds 51.4330637 4.3779637
Oosterhout / Etten-Leur - In een nacht twee mannen met recalcitrant gedrag aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/29/08-in-een-nacht-twee-mannen-met-recalcitrant-gedrag-aangehouden.html De politie hield in de nacht van zaterdag 29 februari twee mannen aan, beide vertoonden recalcitrant gedrag. Bij de arrestatie van een 41-jarige man uit Oosterhout waren agenten genoodzaakt pepperspray te gebruiken. Een 46-jarige man uit Etten-Leur schold tijdens zijn aanhouding politiemensen uit. nieuwsbericht Sat, 29 Feb 2020 09:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/29/08-in-een-nacht-twee-mannen-met-recalcitrant-gedrag-aangehouden.html 2020-02-29T09:53:00Z Als agenten net voor middernacht op een melding van geluidsoverlast reageren, constateren zij dat de muziek vanuit een woning in de Dammenbuurt in Oosterhout zeer hard staat. De bewoner krijgt te horen dat hij het volume van de muziek zachter moet zetten. Ook wordt hem medegedeeld dat wanneer hij hier geen gehoor aan geeft, zijn geluidsinstallatie in beslag wordt genomen. Met deze mededeling is de man het niets eens, hij wordt agressief en scheldt de agenten uit. Hij probeert zijn aanhouding te belemmeren en agenten moeten pepperspray gebruiken om hem onder controle te krijgen. Tijdens het voervoer richting het cellencomplex volgen opnieuw beledigingen richting de agenten. 

Later op de avond is opnieuw een man recalcitrant richting de politie. Rond 01:30 uur zorgt een man voor overlast aan de Oude Bredaaseweg in Etten-Leur. Wanneer agenten ter plaatse komen, zien zij dat beveiligers van een horecagelegenheid de man in bedwang houden. Hij wordt geboeid en in het politievoertuig geplaatst. Gedurende de gehele rit richting het cellencomplex schreeuwt ook deze meneer beledigende opmerkingen richting de agenten.

]]>
Beide mannen zitten vast voor verder onderzoek. De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

]]>
Cellencomplex 51.6410202 4.8616901
Oosterhout - Straatrovers slaan toe en beroven meisje https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/22/08-straatrovers-slaan-toe-en-beroven-meisje.html Vrijdag 21 februari is rond 8.40 uur een 16-jarige meisje op de Bredaseweg (ter hoogte van de brug op het kanaal) beroofd. Twee mannen op een scooter reden langs het fietsende meisje en beroofde haar van de schoudertas. Van de daders is een signalement bekend: nieuwsbericht Sat, 22 Feb 2020 08:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/22/08-straatrovers-slaan-toe-en-beroven-meisje.html 2020-02-22T08:50:00Z - 2 mannen met blanke huidskleur

- Ongeveer 45 - 60 jaar oud

- Een van de mannen had grijs haar

- Droegen beiden donkere kleding

- Een van de personen had een rode hoodie

- Droegen beiden geen helm

- Zijn gevlucht op een donkerblauwe of zwarte scooter

- Hebben een grote zwart leren schoudertas ontvreemd, van het merk Zebra Trends. Soortgelijke tas als op de foto.

De scooter is weggereden globaal richting Teteringen, maar het kan zijn dat de daders Oosterhout in zijn gereden via de Warandelaan of de Burgemeester Materlaan. Bent u getuige geweest van deze laffe daad, of heeft u meer informatie hierover, neem dan contact met ons op via 0900-8844 en noem daarbij het registratienummer 2020046006.

 

]]>
51.6329181 4.8428052
Oosterhout - Bodem ernstig verontreinigd door drugsdumping https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/19/08-bodem-ernstig-verontreinigd-door-drugsdumping.html Op de kruising van de Tilburgse- met de Dongensebaan is dinsdagmiddag 18 februari een drugsdumping ontdekt. De bodem raakte daarbij vervuild. nieuwsbericht Wed, 19 Feb 2020 11:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/19/08-bodem-ernstig-verontreinigd-door-drugsdumping.html 2020-02-19T11:54:00Z De meldkamer kreeg rond 17.30 uur een melding. Agenten die  ter plaatse kwamen zagen een drietal jerrycans liggen. Ze waren in brand gestoken. De vloeistoffen die in de jerrycans hadden gezeten waren inmiddels de bodem in gelekt. Een gespecialiseerd bedrijf heeft het drugsafval opgeruimd. Ook moest de bodem gesaneerd worden.

]]>
De politie onderzoekt de zaak. Heeft u op deze locatie of in de omgeving iets verdachts gezien voor dinsdag 18 februari 17.30 uur? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

]]>
Opslagton chemisch afval 51.6167777 4.843369199999984
Oosterhout - Twee mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/15/08-twee-mannen-aangehouden-voor-openlijke-geweldpleging.html Twee jongemannen van 17 en 18 jaar uit Oosterhout zijn afgelopen nacht, zaterdag 15 februari aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Zij zouden een slachtoffer hebben geschopt en geslagen. Mogelijk zijn er meerdere betrokkenen bij de vechtpartij. De politie verzoekt getuigen en betrokkenen zich te melden. nieuwsbericht Sat, 15 Feb 2020 09:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/15/08-twee-mannen-aangehouden-voor-openlijke-geweldpleging.html 2020-02-15T09:30:00Z Agenten kregen rond 02.40 uur een melding van een vechtpartij op de Leijsenhoek waarbij een persoon geslagen en geschopt zou zijn. Ter plekke troffen zij een gewonde man aan. De man is met door ambulancemedewerkers behandeld. Op de Markt zijn twee verdachten aangehouden. De politie doet verder onderzoek naar hun betrokkenheid bij het geweldsincident.

]]>
De recherche doet verder onderzoek naar dit incident. Mogelijk zijn er meerdere betrokkenen bij het incident en verzoekt getuigen en betrokkenen om zich te melden. Dit kan via 0900-8844 of bij een politiebureau of via het tipformulier. 

 

 

 

 

bvh2020040424

]]>
51.64462899999999 4.861513400000035
Oosterhout - 40 kilo speed aangetroffen tijdens integrale controle https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/13/08-40-kilo-speed-aangetroffen-tijdens-integrale-controle.html Tijdens een integrale controle in een woning hebben politiemensen van team Dongemond woensdagavond 12 februari 2020 twee mannen aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. In de woning in de Freesiastraat troffen de controleurs namelijk 40 kilo speed aan. De verdachte zijn een 36-jarige inwoner van Oosterhout en een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Burgemeester Buijs heeft de woning per direct gesloten. nieuwsbericht Thu, 13 Feb 2020 11:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/13/08-40-kilo-speed-aangetroffen-tijdens-integrale-controle.html 2020-02-13T11:44:00Z De politiemensen, onder wie wijkagenten Aad van Wensen, Gré van der Vorst, Yvonne Groeneveld en Kees Schuller, deden woensdagavond onder leiding van medewerkers van de afdelingen Toezicht & Handhaving, Bouw- en Woningtoezicht en Openbare Orde en Veiligheid van gemeente Oosterhout mee aan een integrale controle. Ook woningcorporatie Thuisvester nam aan de controleactie deel. Met elkaar, controleren ze, vanuit de verschillende disciplines gezien, diverse panden. Door op deze manier samen te werken én samen met regelmaat deze controles te houden, kunnen ze een vuist maken tegen bijvoorbeeld ondermijnende criminaliteit.

]]>
Toen ze een woning in de Freesiastraat controleerden op mogelijke illegale bewoning, troffen ze in het huis een groot aantal pakketten met drugs aan. In de pakketten zit vermoedelijk speed (straattaal voor amfetamine). Na weging op het politiebureau bleek het te gaan om ruim 40 kilo. Na het aantreffen van de drugs zijn twee mannen die in de woning aanwezig waren aangehouden. Het gaat om een 36-jarige man uit Oosterhout en een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De drugs zijn inbeslaggenomen. Ook nam de politie diverse spullen om speed te kunnen fabriceren, een mes en een patroonhouder in beslag.

]]>
Burgemeester Mark Buijs heeft de woning per direct gesloten. Met de sluiting wil de burgemeester het signaal zero tolerance afgeven: “In Oosterhout tolereer ik geen drugshandel. Ik sta voor een veilige stad en leefomgeving en indien nodig gebruik ik hiervoor mijn bevoegdheden.”
De twee verdachten hebben de nacht in de cel doorgebracht en worden donderdag verhoord. De gemeente heeft de woning verzegeld. 

 

]]>
51.6271233 4.86325080000006
Breda, Oosterhout - UPDATE Ernstige aanrijding met gestolen auto https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/2/08-ernstige-aanrijding-met-gestolen-auto.html Drie mannen zijn zaterdagmiddag aangehouden. Ze scheurden met een gestolen auto door Oosterhout en veroorzaakten een ernstige aanrijding. Ze renden er vandoor maar konden met hulp van getuigen aangehouden worden. nieuwsbericht Sun, 02 Feb 2020 07:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/2/08-ernstige-aanrijding-met-gestolen-auto.html 2020-02-02T07:53:00Z UPDATE zondag 2-2-20 om 13.30 uur: Het onderzoek naar de diefstal en het verkeersongeval is in volle gang. We weten ondertussen dat de BMW op de John F. Kennedylaan in Breda een aanrijding heeft gehad en daar ook is doorgereden. En een getuige weet te melden dat de BMW met hoge snelheid over Seeligsingel in Breda is gereden. Daarbij zou hij bijna een aanrijding met een witte bestelbus hebben gehad en ook zou hij bijna twee fietsers hebben aangereden. Het team wil graag met deze getuige cq. bijna slachtoffers spreken. Herkent is zich in deze situatie bel dan 0900-8844. Maar ook andere mensen die zich de BMW herinneren moeten ons natuurlijk bellen.

 

Het begon met een melding van de eigenaar van een BMW. Die was zaterdag 1 februari 2020 om 15.00 uur in Breda en had daar zijn auto geparkeerd. Op dat tijdstip miste hij zijn autosleutels. Kort daarna bleek dat ook zijn auto weg was. Nadat hij dat gemeld had aan het bureau kwam er bij het operationeel centrum een melding binnen van een ernstige aanrijding op een kruising van de Burgemeester Materlaan in Oosterhout. Een auto zou daar over de kop geslagen zijn.

]]>
Hulpdiensten spoedden zich naar die kruising. Voordat ze ter plaatse waren meldden getuigen dat uit een van de auto’s drie mannen waren weggerend de nabij gelegen woonwijk in. Meerdere politie-eenheden startten een zoekactie naar deze drie. Ook bleek toen dat de gestolen BMW bij de aanrijding betrokken was. In het andere voertuig, wat was aangereden, zat een gewonde vrouw. Ambulancepersoneel ontfermde zich over dit slachtoffer. Ze is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. In de woonwijk werden achter elkaar drie verdachten aangehouden, een 49-jarige man uit Dordrecht, een 41-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats in Nederland en een 32-jarige man uit Breda. De verdachten zouden mogelijk tijdens hun vlucht  kleding uitgetrokken hebben en die ergens in de wijk hebben achtergelaten. De politiehond heeft niets gevonden. De drie verdachten zijn aan het bureau ingesloten

]]>
Uit de eerste conclusie blijkt dat de gestolen BMW vermoedelijk aan de verkeerde zijde van een vluchtheuvel heeft gereden vlak voordat de aanrijding ontstond. De politie onderzoekt de aanrijding en probeert ook in beeld te krijgen hoe het rijgedrag was van de bestuurder vanaf Breda richting Teteringen en in Oosterhout. Ook is het van belang om te weten wie er achter het stuur zat. We vragen dus de hulp in van getuigen met de volgende vragen:

  • Wie heeft een blauwe BMW zien rijden tussen Breda en Oosterhout na zaterdag 15.00 uur
  • Wie heeft gezien dat deze auto vanaf de Keizerstraat in Breda gestolen werd
  • Wie is getuige geweest van de aanrijding en heeft de mannen zien vluchten. We hebben al enkele getuigen gesproken. Deze hoeven niet meer te bellen.
  • Wie heeft in de woonwijk (omgeving Paterserf en Snelliusstraat) gezien dat de mannen kleding uitgetrokken hebben of wie heeft kleding zien liggen
]]>
Getuigen of mensen die iets van dit misdrijf afweten worden verzocht dit te melden
- via de banner onder dit bericht of
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M

]]>
Stockfoto 51.58496650000001 4.778858500000069
Breda, Dorst - Twee jongens verdacht van beschieten treinen https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/23/08-twee-jongens-verdacht-van-beschieten-treinen.html Twee jongens van 15 jaar uit Breda en Dorst zijn vrijdagavond opgepakt omdat ze verdacht worden van het beschieten van twee treinen. Ze hadden een balletjespistool en een gasdrukpistool met stalen kogels bij zich. nieuwsbericht Sat, 23 Nov 2019 10:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/23/08-twee-jongens-verdacht-van-beschieten-treinen.html 2019-11-23T10:24:00Z Op vrijdag 22 november 2019 om 19.40 uur kwam er bij de politie de melding binnen dat er op het station in Breda een trein binnen kwam waarvan enkele ruiten vernield waren. Er zou mogelijk op geschoten zijn.

]]>
Meerdere politie-eenheden spoedden zich naar het station. Daar troffen ze verschillende geschrokken passagiers. Die verklaarden dat ze in de trein zaten. Net voordat de trein Breda in reed hoorden ze een knal en zagen ze dat de ruiten van de trein verbrijzelden. Gelukkig waren het alleen de buitenste ruiten van het dubbelglas. De binnenste ruiten bleven heel en daardoor raakte er ook niemand gewond. Maar geschrokken was men wel. Er bleken vijf ruiten kapot en er zat schade aan de trein zelf. Omdat er inderdaad de mogelijkheid bestond dat er op de trein geschoten was werd iedere inzetbare surveillance-eenheid op pad gestuurd om het traject dat de trein had gereden tussen Tilburg en Breda te controleren op zoek naar mogelijke schutters. Korte tijd later kwam vanuit he station in Eindhoven een melding dat ook daar een trein binnen was komen rijden met een verbrijzelde ruit. Die trein had ongeveer op hetzelfde moment hetzelfde traject gereden in tegenovergestelde richting.

]]>
Via social media werd door de politie opgeroepen om getuigen die misschien langs het spoor wat gezien hadden zich te melden. Om 20.50 uur belde een bewoner van Dorst dat hij wat jongens had gezien met mogelijk een vuurwapen. De agenten gingen op onderzoek en troffen een groepje jongens aan. Twee van dit groepje hadden een balletjespistool bij zich en werden aangehouden omdat ze verdacht worden van het vernielen van de ruiten van de trein. De jongens zijn naar het bureau gebracht waar ze voor de nacht zijn ingesloten. De recherche onderzoekt in de loop van zaterdag de toedracht van het incident. De pistolen, waarvan er een metalen kogels kon afvuren, zijn in beslag genomen. Onderzocht zal worden in hoeverre dit strafbaar is en waar ze vandaan komen.

]]>
Ondanks het feit dat dit nepwapens of speelgoedwapens zijn waarschuwen we hier al langer voor. Deze wapens zijn, zonder speciale regels en vergunningen, op de openbare weg verboden in Nederland. Het lijkt onschuldig speelgoed maar je kunt er veel leed mee berokkenen zoals in bovenstaand incident. De wapens lijken zo echt dat op het moment dat je het op een agent richt hij gegarandeerd op je schiet uit zelfverdediging. Deze wapens wil je niet hebben en mogen al helemaal niet meegenomen worden de straat op. En een waarschuwing voor ouders, zorg dat je kinderen dit soort wapens niet hebben of dat ze er niet bij kunnen. Lees meer over nepwapens en het leed wat het kan veroorzaken op www.politie.nl/themas/nepvuurwapens

]]>
NS-trein (archieffoto) 51.5947713 4.781993000000057
Oosterhout - Ongeval met dodelijke afloop https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/20/08-ongeval-met-dodelijke-afloop.html Een 60-jarige fietser uit Oosterhout overleed dinsdagavond 19 november 2019 rond 18u00 na een verkeersongeval op de Herendam. nieuwsbericht Wed, 20 Nov 2019 12:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/20/08-ongeval-met-dodelijke-afloop.html 2019-11-20T12:14:00Z De toedracht van het ongeval is onbekend. Er waren weinig getuigen aanwezig op het moment dat de politie arriveerde. De 25-jarige automobiliste uit Breda is als verdachte aangehouden. Zij zal worden verhoord.

Getuigenoproep
De politie wil graag in contact komen met getuigen. Zo kent de politie niet het exacte tijdstip van het ongeval. De politie wil graag in contact komen met getuigen van het incident. U kunt uw informatie doorgeven via de politie: 0900-8844, via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 en www.meldmisdaadanoniem.nl. via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006. U kunt ook een tipformulier invullen. Graag onder vermelding van het dossiernummer 2019-278562.

]]>
51.66519770000001 4.859433099999933