Alle berichten | Oss | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/oss.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Oss nl Tue, 19 Oct 2021 12:21:15 GMT 2021-10-19T12:21:15Z nl Oss - Gezocht - Inbraak bij Dierenkliniek de Ruwaard https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/oktober/09-inbraak-bij-dierenkliniek-de-ruwaard.html Beelden van een inbraak bij een Dierenkliniek in Oss op 4 april verdachte Mon, 11 Oct 2021 06:45:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/oktober/09-inbraak-bij-dierenkliniek-de-ruwaard.html 2021-10-11T06:45:00Z De inbreker weet via een bovenlichtje binnen te komen, doorzoekt verschillende ruimtes en haalt een kassalade leeg. Hij wordt zelfs nog geconfronteerd met de beeldschermen waarop de bewakingsbeelden te zien zijn, maar dat interesseert hem kennelijk niets. Met zijn buit op zak klimt hij via het zelfde bovenlicht weer naar buiten en gaat er vandoor. Wie herkent deze vrij lenige inbreker die door een bovenlicht past van de beelden? Hebt u een vermoeden, laat het dan meteen weten.

]]>
]]>
51.76492569 5.52169921
Oss - Politie houdt 23-jarige Ossenaar aan na schietincident https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/10/politie-houdt-23-jarige-ossenaar-aan-na-schietincident.html De politie heeft vrijdag een 23-jarige Ossenaar aangehouden wegens betrokkenheid bij een schietincident zondagavond 3 oktober aan de Brederostraat in Oss. Daarbij raakte een 21-jarige man uit Oss lichtgewond aan zijn been. De verdachte zit vast op het bureau en wordt verhoord over zijn rol bij het incident. Sun, 10 Oct 2021 08:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/10/politie-houdt-23-jarige-ossenaar-aan-na-schietincident.html 2021-10-10T08:39:00Z Agenten reageerden zondagavond rond 20.50 uur op een melding over schoten op straat die volgden op een vechtpartij tussen een aantal mannen. Daarna vluchtte alle betrokkenen de wijk in, maar de bestuurder van een auto werd door een omstander klemgereden. Agenten konden de 24-jarige man uit Oss vervolgens aanhouden. Hij is na onderzoek heengezonden. Het slachtoffer meldde zich later met beenletsel op het bureau.

Het onderzoek naar onder andere de aanleiding voor het schietincident is nog in volle gang.

]]>
51.76492569 5.52169921
Oss, Dinteloord en Tsjechië - Aanhoudingen en doorzoekingen in Nederland en Tsjechië in vuurwapenonderzoek https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/6/aanhoudingen-en-doorzoekingen-in-nederland-en-tsjechie-in-vuurwapenonderzoek.html In een internationaal vuurwapenonderzoek zijn vandaag een 48-jarige en een 53-jarige verdachte uit Oss aangehouden. Op vier adressen in Oss en een in Dinteloord vonden doorzoekingen plaats. Tegelijkertijd heeft de politie in Tsjechië doorzoekingen gedaan en twee verdachten aangehouden van 37 en 45 jaar. Wed, 06 Oct 2021 08:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/6/aanhoudingen-en-doorzoekingen-in-nederland-en-tsjechie-in-vuurwapenonderzoek.html 2021-10-06T08:00:00Z De 48-jarige Ossenaar en de 37-jarige man uit Tsjechië zijn als hoofdverdachten aangemerkt.

Start onderzoek
Het onderzoek, getiteld 26Bridport, is gestart op 21 januari 2021 door de Landelijke Eenheid en richt zich op het binnen Nederland brengen van vuurwapens vanuit Tsjechië en/of Slowakije, het ombouwen van vuurwapens en het distribueren van die vuurwapens binnen Nederland.

Het misdaadsyndicaat, dat omgebouwde vuurwapens vervaardigt en levert, heeft vermoedelijk meer dan duizend van deze vuurwapens verstrekt aan criminele groeperingen in Nederland, Oostenrijk, Denemarken, Duitsland, Portugal, Zweden en Tsjechië. Om dergelijke wapenhandelaren voor de rechter te brengen, is een Taskforce opgericht bij Europol. Nederland maakt deel uit van de Taskforce, samen met Slowakije, België, Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Aanleiding vormde de inbeslagname bij Hoek van Holland in maart 2020 van 22 vuurwapens.  Deze waren verborgen in een pallet met potgrond in een vrachtwagen die op weg was naar het Verenigd Koninkrijk.

Doorzoekingen
In Nederland zijn dinsdag op vier adressen in Oss en een in Dinteloord doorzoekingen gedaan door de Dienst Landelijke Recherche. Er is beslag gelegd op vele gegevensdragers, een fors geldbedrag, vuurwapens, auto’s en een Harley Davidson. Op enkele adressen zijn speurhonden met hun geleider ingezet die gespecialiseerd zijn in het opsporen van digitale gegevensdragers, dan wel wapens en munitie of explosieven of verdovende middelen. Ook is gezocht naar verborgen ruimtes.

Gelijktijdig vonden in Tsjechië doorzoekingen plaats in drie woningen, voertuigen en een garage . Bij deze doorzoekingen zijn telefoons, verpakkingen van vuurwapens, administratie, een auto en een fors geldbedrag in beslag genomen. In Tsjechië zijn twee personen aangehouden. Zij zullen op enig moment worden uitgeleverd aan Nederland. Drie Nederlandse politiecollegae hebben ondersteuning geboden bij de doorzoekingen in Tsjechië. Collegae van Europol faciliteren daar bij het onderzoek naar aangetroffen gegevensdragers die in beslag zijn genomen.

Verdere aanhoudingen
Gerelateerd aan 26Bridport zijn eerder aanhoudingen verricht. Een 55-jarige man uit Oss zit sinds zijn aanhouding op 8 juni 2021 vast in Duitsland. Zijn voertuig werd door de Duitse politie staande gehouden en daarin is een partij vuurwapens aangetroffen. Ook een leverancier van vuurwapens is al eerder aangehouden. Dat was op 14 september 2021 in Slowakije. Het onderzoek is nog in volle gang en gaat verder. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

]]>
51.76492569 5.52169921
Oss - Verdachte schietincident Oss in vrijheid gesteld https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/4/09-verdachte-schietincident-oss-in-vrijheid-gesteld.html Na een schietincident zondagavond aan de Brederostraat hielden we een 24 -jarige verdachte aan voor zijn betrokkenheid bij de schietpartij. Een 21-jarge man raakte lichtgewond aan zijn been. Mon, 04 Oct 2021 12:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/oktober/4/09-verdachte-schietincident-oss-in-vrijheid-gesteld.html 2021-10-04T12:41:00Z Rond 20.50 uur kregen we een melding dat er in de straat werd geschoten. Toen collega’s ter plaatse kwamen waren alle betrokkenen vertrokken en waren er alleen nog omstanders op straat. Zij gaven aan dat er eerst zou zijn gevochten door een aantal mannen en er vervolgens schoten te horen waren. Na het incident vluchtte iedereen de wijk in en zou er tevens een auto weg zijn gereden richting de van der Nootstraat. Deze auto werd door een omstander klem gereden. De bestuurder van de klemgereden auto werd aangehouden. Zijn rol en betrokkenheid bij het incident is verder onderzocht. Hij is maandagmiddag in vrijheid gesteld en geen verdachte meer in het onderzoek.

Naar een tweede verdachte werd gisteren uitgebreid gezocht, waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet, maar werd niet gevonden. Naar hem zijn we nog steeds opzoek. In de nabije omgeving werd ook een personenauto in beslag genomen voor verder onderzoek, we vermoeden dat deze auto ook betrokken is geweest bij het incident.

]]>
Onderzoek

Het onderzoek naar het schietincident alsmede de tweede verdachte is in volle gang. Uit een eerste onderzoek werd gisterenavond al snel duidelijk dat er wel degelijk gericht is geschoten op een van hen. Het beoogde slachtoffer waar we gisteren naar op zoek waren heeft zich inmiddels gemeld. Hij verscheen gisterenavond op de plaats delict waar op dat moment nog met diverse buurtbewoners werd gesproken en sporenonderzoek werd gedaan. Hij raakte niet gewond, een metgezel van hem wel. Een 21-jarige man uit Oss meldde zich gisterenavond laat op het politiebureau in Oss met verwondingen aan zijn been die hij bij het schietincident op liep. Uiteraard zijn we met hen beide uitvoering in gesprek gegaan.

Weet u meer?

Heeft u zondagavond rond 20.50 uur iets gezien of gehoord en hebben we nog niet met u gesproken? Laat het ons dat weten via 0900-8844. Of heeft u andere belangrijke informatie voor de recherche van Den Bosch? We horen het graag! Alle informatie is welkom.

]]>
51.76492569 5.52169921
Oss - Aanhouding voor prullenbakbrand in Oss https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/30/09-aanhouding-voor-prullenbakbrand-in-oss.html Gisterenavond is er op de Molenstraat in Oss een prullenbak in brand gestoken. Hiervoor hebben wij een tweeëntwintig jarige man uit Oss aangehouden. Op dit moment zijn wij nog druk bezig om te bekijken of er een verband is tussen deze brand en de eerdere branden in Oss. Omdat wij merken dat er veel onduidelijkheid is over het onderzoek naar branden hebben wij de meest gestelde vragen voorgelegd bij het onderzoeksteam. Thu, 30 Sep 2021 09:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/30/09-aanhouding-voor-prullenbakbrand-in-oss.html 2021-09-30T09:38:00Z Hoe wordt een onderzoek naar brand aangepakt?
“Iedere brand wordt altijd afzonderlijk onderzocht door ons onderzoeksteam. Wat was de oorzaak? Wie was de eigenaar? Spelen er conflicten? Bij alle verdachte branden doen wij ook buurtonderzoek en zoeken wij naar camerabeelden. Soms levert dat interessante informatie op. Verder analyseren wij de branden. Zijn er bijvoorbeeld patronen te ontdekken die ons kunnen helpen in de aanpak.”

]]>
Wordt er extra gesurveilleerd?
“Om te beginnen kunnen wij niet overal tegelijk zijn en wij kunnen helaas ook niet alles voorkomen. Natuurlijk zijn wij extra alert. Wij snappen heel goed dat de branden bewoners bezighoudt. Zij kunnen erop vertrouwen dat er aandacht voor is. Ook de wijkagenten zijn alert en voor iedereen met vragen aanspreekbaar.”

]]>
Wat kunnen bewoners zelf doen?
“Wij hebben de hulp van de burger hard nodig. Wij vragen bewoners om net als politie extra alert te zijn. Zo roepen wij iedereen op om 112 te bellen bij verdachte situaties, ook in de nacht. Iedereen met informatie over de branden vragen wij om te bellen met de recherche op 0900-8844. Mensen die liever anoniem blijven kunnen bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Ook kan gebruik gemaakt worden van onderstaand tipformulier.
Wij vragen daarnaast heel specifiek aan Osse inwoners die camera’s hebben om zich aan te melden via camera in beeld. Klik hier en meld je aan voor camera in beeld.

Dus heb je een camera en woon je in de buurt of (nabije) omgeving van een brand? En heb je daardoor relevante info over de betreffende brand? Meld dat dan via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem.”

]]>
Wat als er de komende tijd nieuwe branden komen?
“Ook dan doen wij onderzoek naar de oorzaken en achtergronden en wij blijven ook in die gevallen extra alert. We bekijken de situatie van dag tot dag en passen onze inzet waar nodig aan. Mensen kunnen erop vertrouwen dat wij er alles aan doen om duidelijkheid te krijgen.  Wij willen niets liever dan dat de branden stoppen én dat we de daders aan kunnen houden.”

]]>
51.76492569 5.52169921
Oss - Politie zoekt getuigen schoolbrand Oss https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/26/09-politie-zoekt-getuigen-schoolbrand-oss.html Zaterdagavond rond 21.15 uur kreeg de brandweer een melding binnen van een brand bij een school op de Vlasakkers in Oss. De hulpdiensten troffen daar een brandende afvalcontainer aan waarbij het vuur was overgeslagen op het schoolgebouw. Door snel ingrijpen van de brandweer is de schade gelukkig beperkt gebleven. Sun, 26 Sep 2021 08:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/26/09-politie-zoekt-getuigen-schoolbrand-oss.html 2021-09-26T08:41:00Z Wij zijn op zoek naar getuigen die ons meer kunnen vertellen over deze brand. Op dit moment kunnen we brandstichting niet uitsluiten. Onze forensische specialisten doen nog onderzoek naar de brand. Mogelijk vinden zij sporen die ons meer kunnen vertellen over het ontstaan ervan.

Ruim een week geleden was er ook een brand bij een nabijgelegen school in dezelfde straat waarvan wij het vermoeden hebben dat deze is aangestoken. Of deze branden iets met elkaar te maken hebben is nog onduidelijk en is ook onderdeel van het politie onderzoek.

Iets gezien?

Weet u meer over deze brand? Hebt u iets gezien of gehoord of hebt u bruikbare camerabeelden? Dan horen wij graag van u op 0900-8844. Meldt u liever vertrouwelijk en anoniem? Dan kunt contact opnemen met meld misdaad anoniem op 0800-7000.

]]>
51.76409277 5.51165347
Oss - Politie zoekt drietal op scooter voor beroving https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/22/09-politie-zoekt-drietal-op-scooter-voor-beroving.html De politie is op zoek naar drie jongens die verantwoordelijk zijn voor een gewelddadige beroving op de Nieuwe Hescheweg in de nacht van vrijdag op zaterdag. Een 16-jarige jongen uit Nistelrode werd geslagen en beroofd. Wed, 22 Sep 2021 07:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/22/09-politie-zoekt-drietal-op-scooter-voor-beroving.html 2021-09-22T07:38:00Z Het slachtoffer fietste rond 01.15 uur met twee meisjes over de Nieuwe Hescheweg komende vanuit Oss en rijdend in de richting van Heesch. Zij werden meerdere malen voorbij gereden door een scooter met hierop drie personen. Hierbij werd de aangever al enkele malen aangetikt door een stok die door een van de bijrijders van de scooter werd vastgehouden.

Klappen
Zo’n 50 meter voor de rotonde, waar de weg overgaat in de Osseweg, stopte de scooter en hebben de drie personen de fietsers tegen gehouden. De jongen werd hierop door de drie aangevallen, waarbij hij flinke klappen te verduren kreeg. Daarbij werd onder andere zijn telefoon gestolen. De drie verdachten zijn weggereden in de richting van Oss. De jongen hield een pijnlijke ellenboog en knie over aan de mishandeling. De twee meisjes werden door de daders met rust gelaten.

Drie op een scooter
Slachtoffer en getuigen kunnen maar een summier signalement van de daders geven. Ze spreken over jongens tussen de 15 en 18 jaar oud, die mogelijk een trainingspak droegen.  Ze reden op een mogelijk wat oudere scooter. Opvallend was natuurlijk dat het drietal samen op één scooter zat. Dat kan mensen zijn opgevallen. Misschien doen ze dat vaker en heb je een vermoeden wie het zouden kunnen zijn?  Heb je informatie over de daders of andere info die ons kan helpen hen te vinden? Neem dan meteen contact op met de districtsrecherche in Den Bosch via het politienummer 0900-8844. Tippen kan ook via de opsporingstiplijn, 0800-6070 of eventueel anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

]]>
51.75291749 5.53315369
Oss - Tweede verdachte vechtpartij Heischeutstraat Oss gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/20/09-aanhouding-vechtpartij-heischeutstraat-in-oss.html Zondagavond raakte een 33-jarige man gewond na een vechtpartij waarbij mogelijk gestoken is aan de Heischeutstraat. Een 35-jarige vrouw is aangehouden. Naar een tweede verdachte wordt nog gezocht. Mon, 20 Sep 2021 15:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/september/20/09-aanhouding-vechtpartij-heischeutstraat-in-oss.html 2021-09-20T15:27:00Z Rond 18.15 uur liep een buren ruzie uit de hand. Toen een partij aan de deur ging bij de andere partij om verhaal te halen mengde plots een derde persoon zich in het verhaal. Hierop ontstond een vechtpartij waarbij de man vermoedelijk gewond raakte door een steekvoorwerp aan zijn hoofd. Het slachtoffer raakte gelukkig niet ernstig gewond, wel werd hij voor medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Onderzoek

Diezelfde avond hielden we een 35-jarige vrouw uit Nieuwegein aan, haar rol wordt verder onderzocht. We zijn nog op zoek naar een tweede verdachte die ook betrokken was bij de vechtpartij. Na gesprekken met buurtbewoners en getuigen is nog steeds niet duidelijk wie de tweede verdachte is. We zijn op zoek naar een licht getinte man met een spitse baard van ongeveer 25 jaar oud en 1.70 m lang. Hij droeg een grijze hoodie en een blauwe spijkerbroek. Ben of ken jij de verdachte? Laat het ons dan weten. Ook als u andere belangrijke informatie heeft dan horen we dat uiteraard graag. Neem contact met ons op via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000. Uw tip blijft dan ook echt anoniem.

]]>
51.75871522 5.50451033
Oss - Getuigen gezocht van vechtpartij https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/12/09-getuigen-gezocht-van-vechtpartij-in-oss.html De politie kreeg woensdagavond 11 augustus een melding van een vechtpartij bij De Meesterstraat in Oss. Bij de vechtpartij zou een grote groep zijn betrokken en een 24-jarige man is hierbij gewond geraakt. Hij ligt momenteel in het ziekenhuis met hoofdletsel. Thu, 12 Aug 2021 11:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/12/09-getuigen-gezocht-van-vechtpartij-in-oss.html 2021-08-12T11:30:00Z Onderzoek
Het onderzoek is in volle gang, waarbij de recherche onder andere beschikbare camerabeelden gaat opvragen en uitlezen. Ook buurtbewoners worden gehoord om te kijken of zij wellicht iets hebben gezien/gehoord. Momenteel zijn er nog geen verdachten aangehouden, maar de politie sluit toekomstige aanhoudingen niet uit.

Getuigen
Het rechercheteam dat zich bezighoudt met deze zaak komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben. Het kan gaan om informatie die direct betrekking heeft op de vechtpartij, maar ook andere achtergrondinformatie waarvan men vermoedt dat dit interessant kan zijn voor het onderzoek. Het rechercheteam is daarnaast ook op zoek naar camerabeelden.

De politie is bereikbaar via 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of kijk op www.politie.nl voor andere contactgegevens.

]]>
51.76492569 5.52169921
Oss - 3 aanhoudingen vechtpartij Oss, getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/4/09-3-aanhoudingen-vechtpartij-oss-getuigen-gezocht.html Wij hielden gisteren 3 meisjes van 13,14 en 15 aan voor de mishandeling van een 17-jarige jongen in Oss. We komen graag in contact met getuigen die de vechtpartij hebben gezien. Wed, 04 Aug 2021 12:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/augustus/4/09-3-aanhoudingen-vechtpartij-oss-getuigen-gezocht.html 2021-08-04T12:56:00Z Rond 22.15 kregen wij een melding van een gevecht tussen meerdere tieners op het Burchtplein in Oss. Daarbij was mogelijk ook gestoken. Een eerder conflict zou aanleiding geweest zijn voor het gevecht. Op het Burchtplein troffen wij een gewonde minderjarige jongen aan. De jongen gaf aan geslagen en mogelijk gestoken te zijn.

Aanhoudingen

We hielden snel een 13-jarig meisje aan voor de mishandeling. En niet veel later arresteerde we ook een 14 en een 15-jarig meisje die wij verdenken van betrokkenheid bij de vechtpartij. De drie minderjarige verdachten zitten op dit moment nog vast en worden verhoord. Het slachtoffer was lichtgewond en heeft na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Weet u meer?  

Hebt u informatie die ons kan helpen? Dan horen wij dit graag op 0900-8844. Meldt u liever anoniem? 0800-7000 (M.)

Ook kunt u onderstaand tipformulier gebruiken.

 

 

]]>
51.77192695 5.52631183
Oss - Gezocht - Diefstal pinpas en pinfraude in Oss https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/09-diefstal-pinpas-en-pinfraude-in-oss.html Twee mannen weten op gewiekste wijze in het bezit te komen van een nieuwe pinpas, nadat het slachtoffer die na een nepbericht van de bank had aangevraagd. Daarna werd er in Purmerend duizenden euro’s van de rekening van het slachtoffer afgeschreven. verdachte Mon, 28 Jun 2021 07:11:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/09-diefstal-pinpas-en-pinfraude-in-oss.html 2021-06-28T07:11:00Z Help ons om ze te stoppen. Bekijk de beelden goed en bel zodra u een vermoeden hebt wie het zijn.

 

]]>
]]>
51.76492569 5.52169921
OSS - 1 verdachte aangehouden voor vuurwerkbom in Oss https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/16/09-1-verdachte-aangehouden-voor-vuurwerkbom-in-oss.html Vanmorgen is een 29 jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een vuurwerkbom in Oss. Deze bom is vorig jaar in september afgegaan bij een woning aan de Verlengde Tuinstraat. Wed, 16 Jun 2021 11:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/16/09-1-verdachte-aangehouden-voor-vuurwerkbom-in-oss.html 2021-06-16T11:16:00Z Op 8 september 2020 kwam rond 23.00 uur de melding binnen dat door een ontploffing de voordeur van de woning vernield was. Glasscherven lagen op straat en in de hal van de woning. Van de voordeur was niet veel meer over. Er waren op dat moment twee personen boven in de woning aanwezig.  Er raakte niemand gewond, maar als er iemand bij de explosie van deze kracht in de buurt was geweest, dan was het een stuk slechter afgelopen.

]]>
Bureau Brabant

Op 14 juni is deze zaak behandeld in Bureau Brabant. Meer informatie vindt u HIER   

]]>
51.76492569 5.52169921
Oss - Gezocht - Inbraak Duiker Oss https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/mei/inbraak-duiker-oss.html Op 21 april 2021, omstreeks 13.25 uur, vond er een inbraak woning plaats aan de Duiker te Oss. verdachte Mon, 14 Jun 2021 12:19:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/mei/inbraak-duiker-oss.html 2021-06-14T12:19:00Z De verdachte heeft de voordeur van de woning geforceert. 
Er zijn meerdere goederen weggenomen. 

]]>
]]>
51.77529629 5.5040752
Oss - Gezocht - Poging doodslag door vuurwerkbom https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/09-poging-doodslag-door-vuurwerkbom.html Op maandagavond 7 september 2020 wordt in Oss een vuurwerkbom naar de voordeur van een huis in de Verlengde Tuinstraat gegooid. De explosie was enorm. verdachte Mon, 14 Jun 2021 09:17:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/juni/09-poging-doodslag-door-vuurwerkbom.html 2021-06-14T09:17:00Z De voordeur lag er half uit, overval glas, de schade is behoorlijk. Scherven en inslagen waren van voor tot achter door het hele huis te vinden.
Er raakte niemand gewond, maar als er iemand bij een explosie van deze kracht in de buurt was geweest, was het waarschijnlijk een stuk slechter afgelopen.
De vraag is wat het motief voor deze vuurwerkbom was? Waarom moest er juist tegen dit huis een vuurwerkbom gegooid worden? Als u daar iets over kunt vertellen of u heeft vermoeden, neem dan contact met ons op. We hebben verschillende bewakingsbeelden, waarop we vlak voor het moment van de explosief voorbijgangers zien. Dit zijn voor ons belangrijke getuigen zien waarmee wij heel graag in contact komen.
 

]]>
]]>
51.767146 5.5180042
Berghem, Nistelrode - Overval door jonge daders in Berghem maandag in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/4/09-overval-door-jonge-daders-in-berghem-maandag-in-bureau-brabant.html Hoe een overval je leven in één klap op z’n kop kan zetten ervoer een medewerkster van een tankstation in Berghem. Zelfs nu nog, zo’n anderhalf jaar na dato, heeft ze er nog dagelijks last van. Op maandag 7 juni in de uitzending van Bureau Brabant beelden van de drie, vermoedelijk jonge daders die waarschijnlijk uit de buurt komen. In diezelfde uitzending ook aandacht voor een pinfraudezaak in Nistelrode. Fri, 04 Jun 2021 07:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juni/4/09-overval-door-jonge-daders-in-berghem-maandag-in-bureau-brabant.html 2021-06-04T07:18:00Z Overval tankstation Berghem

Op 16 januari 2020 wordt het Shell tankstation aan de Burgemeester van Erpstraat in Berghem overvallen. De daders zijn drie jonge mannen die zeer waarschijnlijk uit de buurt komen. Ze dreigen met messen.

De medewerkster achter de balie is zichtbaar in angst voor wat de daders zullen doen. Het lukt haar de kassa open te maken waar de daders geld uit pakken.

Dan gaan ze er weer vandoor en steken straat over en zijn dan verdwenen. De medewerkster achter de kassa was zo bang dat ze kort na de overval achter de kassa onwel wordt. En nu nog steeds heeft ze last van deze overval. Drie overvallers dus, vermoedelijk uit de buurt. Wie (her)kent ze? Ondanks dat het lang geleden is, mogen ze hier niet mee weg komen!

Zakkenrollen/pinfraude Nistelrode
Een bejaarde vrouw wordt door een man afgeleid als ze staat te pinnen. De dader weet op enig moment met een snelle beweging de pinpas te stelen. De pincode had hij eerder al afgekeken. Wij tonen beelden van de dader als hij later met de gestolen pas staat te pinnen. Wie weet wie hij is?

Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur

]]>
51.76838703 5.57497277