Alle berichten | Oss | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/oss.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Oss nl Wed, 16 Oct 2019 02:29:16 GMT 2019-10-16T02:29:16Z nl Oost-Brabant - Enorm aantal smartphonegebruikers gepakt bij touringcarcontroles https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/7/09-enorm-aantal-smartphonegebruikers-gepakt-bij-touringcarcontroles.html Maar liefst bijna 740 automobilisten werden de afgelopen week bekeurd op de Oost-Brabantse snelwegen omdat ze tijdens het rijden hun smartphone gebruikten. In navolging van onze eerdere controleweken, controleerden wij afgelopen dagen opnieuw vanuit een touringcar intensief op smartphonegebruik door weggebruikers. De noodzaak van continuering van dergelijke controles heeft zich ook nu weer bewezen. nieuwsbericht Sat, 07 Sep 2019 11:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/7/09-enorm-aantal-smartphonegebruikers-gepakt-bij-touringcarcontroles.html 2019-09-07T11:54:00Z Smartphonegebruik en andere vormen van afleiding zijn gewoon heel gevaarlijk. Daarom controleerden we ook afgelopen week extra op afleiding tijdens het rijden. En dat deden we opnieuw op een effectief gebleken manier; vanuit een touringcar. In een touringcar zit je hoog en daardoor kunnen we in auto’s kijken en bovendien ook vrachtwagenchauffeurs controleren. De bus werd gevolgd door collega’s in onopvallende auto’s. Als we een (vrachtwagen)chauffeur met zijn smartphone achter het stuur zagen, gaven we dit door en die persoon werd dan door de collega’s staande gehouden en bekeurd; in vijf dagen 739 keer.

]]>
Politiechef Wilbert Paulissen van de Eenheid Oost-Brabant reed eerder deze week een dienstje mee op de bus. “De controle vanuit de bus is echt een geweldig middel. Je ziet zoveel meer.” Hij schrok van de hoeveelheid overtreders. “Ik heb het idee dat we het dubbele aantal automobilisten hadden kunnen bekeuren als we nog meer mensen in dienst hadden gehad.” Hij vervolgd: “Mensen moeten zich er echt van bewust gaan worden wat de enorme risico’s zijn. Daar valt nog veel te winst te halen. Dat ene appje kan zomaar je laatste zijn.”

]]>
Tijdens de controledagen richtten we ons in het bijzonder op het gebruik van de smartphone, maar ook andere ergerlijke verkeersovertredingen werden bekeurd. In totaal bekeurden we 877 bestuurders voor uiteenlopende feiten, waarvan dus het overgrote deel voor het gebruik van de smartphone. We traden verder tegen bumperklevers, snelheidsovertreders en bestuurders die een inhaalverbod of een doorgetrokken streep negeerden. Maar ook bekeurden we rechts inhalen, onnodig links rijden en het oneigenlijk gebruik van de vluchtstrook. Verder kregen bestuurders boetes voor overtredingen met hun lading, een onverzekerde auto of een vervallen APK.

]]>
Naast een bekeuring kregen overtreders ook uitleg over het gevaar dat het gebruik van de smartphone achter het stuur met zich meebrengt. We willen bewustwording van het gevaar voor jezelf en de medeweggebruikers creëren. Het gebruik van een mobiele telefoon heeft een negatieve invloed op het rijgedrag en ook zeker op de reactiesnelheid.

]]>
We doen dit om de verkeersveiligheid te vergroten met als doel het aantal slachtoffers in het verkeer te verminderen. Het project sluit aan bij de landelijk verkeerscampagne tegen afleiding in het verkeer ‘Rij Mono’. Het doel van de MONO-campagne is om fietsers en automobilisten tijdens het rijden geen sociale media te laten gebruiken. Dit kan onder andere door een speciale app die voorkomt dat berichten binnenkomen tijdens het sturen. De campagne richt zich ook op hun sociale omgeving – de mensen die deze bestuurders een bericht sturen. Dit vanuit de gedachte: als je weet dat iemand onderweg is, stuur dan geen berichten.  De boodschap van de campagne is: ‘rij zonder afleiding. Rij MONO, ga ongestoord onderweg’.

]]>
Motoragent controleert iemands rijbewijs 51.69781620000001 5.303674799999953
Oss - Aanhoudingen na geweldincident Oss https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/3/09-aanhoudingen-na-geweldincident-oss.html Een 26-jarige Poolse man raakte maandagavond tegen half negen gewond aan zijn armen nadat hij in Oss kennelijk twee keer betrokken was geweest bij een geweldincident.. Wij hielden in verband daarmee later op de avond drie mannen aan. Zij zitten vast voor verder onderzoek. nieuwsbericht Tue, 03 Sep 2019 13:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/3/09-aanhoudingen-na-geweldincident-oss.html 2019-09-03T13:45:00Z Collega’s kregen een melding van een vechtpartij op de Spoorlaan, waarbij er sprake van zou zijn dat meerdere mannen iemand hadden aangevallen. Het slachtoffer, naar later bleek de Poolse man, zou onder andere met stokken zijn belaagd en mogelijk met een mes gestoken. De vermoedelijk vier verdachten waren er in een zwarte auto vandoor gegaan. Het slachtoffer had steek- en snijverwondingen aan zijn armen en werd door een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Wij startten direct een onderzoek en gingen op zoek naar de mogelijk betrokken auto en zijn inzittenden. Die auto werd niet veel later aangetroffen in de Montgomerylaan. In een woning in de omgeving hielden we drie mannen aan, die we verdenken van betrokkenheid bij het geweldsincident. Het gaat om twee mannen uit Oss van 30 en 28 jaar en een man zonder vast woonadres van 34 jaar.

]]>
Nadat hij aan zijn verwondingen was behandeld werd van het Poolse slachtoffer een aangifte opgenomen. Hij vertelde dat hij twee keer slachtoffer was geweest van geweld. Hij verklaarde dat hij ongeveer een half uur voor het incident op de Spoorlaan al door enkele mannen met een mes was aangevallen op de Oostwal. Hij had daar kans gezien te vluchten, maar werd later op de Spoorlaan opnieuw belaagd. Volgens het slachtoffer was er waarschijnlijk in beide gevallen sprake was van dezelfde verdachten.  Volgens de aangehouden verdachten had de Poolse man zich al meerdere keren schuldig gemaakt aan een winkeldiefstal in de winkel van één van hen en hebben ze hem daarmee geconfronteerd. Dit is kennelijk uitgelopen in de incidenten, waarbij de Poolse man zich ook niet onbetuigd zou hebben gelaten.

]]>
Wij doen onderzoek naar de beide incidenten. Het is vooralsnog niet helemaal duidelijk waar de man de steekwonden heeft opgelopen of wie daar voor verantwoordelijk is. We zijn uitgebreid in gesprek met alle betrokkenen en zijn ook vooral opzoek naar mensen die ons kunnen helpen om duidelijkheid te krijgen.. We komen daarom graag in contact met getuigen die mogelijk iets van één of beide incidenten hebben gezien. Maar we spreken ook graag met getuigen die ons mogelijk meer kunnen vertellen over de achtergrond van deze geweldplegingen. Deel uw informatie via het landelijk politienummer 0900-8844 of doe dat eventueel anoniem bij Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

]]>
In de boeien, aangehouden 51.7611801 5.514048199999934
Oss - Viertal probeert man te beroven https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/24/09-viertal-probeert-man-te-beroven.html Een viertal jongens probeerde vannacht een 31-jarige man uit Heesch te beroven. Een van de jongens zou daarbij gedreigd hebben met een vuurwapen. De daders vluchtten zonder buit. nieuwsbericht Wed, 24 Jul 2019 08:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/24/09-viertal-probeert-man-te-beroven.html 2019-07-24T08:51:00Z Vanuit Oss fietste het slachtoffer over het fietspad naar Heesch. Bij de kruising Steltlaan en de Nieuwe Hescheweg werd de fietser voorbij gereden door vier jongens op twee scooters. De twee scooters keerden om en sloten de fietser in. Een van de daders toonde een vuurwapen en eiste geld. De man probeerde nog weg te komen, maar een van de jongens zette een scooter tegen zijn achterwiel. Er werd nog een keer om geld gevraagd. Ook kreeg de fietser twee klappen tegen zijn arm. De man riep vervolgens hard dat ze weg moeten gaan. Zonder buit vluchtten de daders richting Heesch.

]]>
Het slachtoffer sprak over vier jonge jongens verdeeld over twee scooters. Op de ene scooter droegen beide jongens een helm. De bestuurder droeg een zwarte helm, de jongen achterop en een zwart met rode helm. Op de andere scooter droegen allebei de jongens gezicht bedekkende kleding.

]]>
Wij zijn een onderzoek gestart naar de daders en dus op zoek naar zoveel mogelijk informatie die ons kan helpen. Heeft u mogelijk afgelopen nacht rond 00.55 uur iets gezien van deze beroving? Of heeft u iets gehoord? Laat het ons dan weten. Beschikt u over bewakingscamera’s? Kijk dan even of daarop iets te zien is en deel het dan met ons. Contact opnemen kan via 0900-8844. Anoniem tippen kan natuurlijk ook via 0800-7000.

]]>
51.7499002 5.533330500000034
Oss - Jongens beroofd, daders met taser gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/22/09-jongens-beroofd-daders-met-taser-gezocht.html Gewapend met een taser beroofden twee daders op een scooter in de nacht van zondag op maandag twee jongens op de Bessenlaan. Een derde jongen wist te ontkomen. nieuwsbericht Mon, 22 Jul 2019 11:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/22/09-jongens-beroofd-daders-met-taser-gezocht.html 2019-07-22T11:01:00Z De drie jongens werden al nabij het fietspad tussen de Arendstraat en de Vierhoeksingel aangesproken door de latere daders, die naar hun geld vroegen. Het drietal fietste rustig door en ze zeiden dat ze dat niet hadden. Een stuk verder, terwijl de jongens over de Luxemburgsingel richting de Leygraaf fietsten, zagen ze dat de jongens op de scooter achter hen aan kwamen. Ze kwamen bij hen rijden en zeiden dat ze moesten stoppen. Ondertussen dreigden ze met een taser maar de jongens kozen het hazenpad.

]]>
Twee van de jongens fietsten weg via de Hertogin Aleidestraat en de derde jongen vluchtte weg via de Vierhoeksingel. Het tweetal op de scooter ging in eerste instantie achter de jongen alleen aan. Hij wist echter uit hun handen te blijven. De andere twee fietsers gingen er via de Hertogensingel en Gewandeweg vandoor. Ze werden uiteindelijk toch door de daders op de scooter achterhaald en tot stoppen gedwongen op de Bessenlaan. Ze moesten onder bedreiging van de taser hun geld afgeven, waarna de daders wegreden richting de Looveltlaan. Er raakte niemand gewond.

]]>
De slachtoffers spraken over twee blanke jongens van een jaar of twintig. Ze hadden allebei een slank postuur en een smal gezicht en worden geschat op zo’n 1.85 meter. De bestuurder droeg een capuchon en de passagier had lichtkleurig kort haar dat hij naar achteren droeg. Ze reden op een smalle, snelle scooter met een spitse voorkant.

]]>
Wij zijn een onderzoek gestart naar de daders en dus op zoek naar zoveel mogelijk informatie ie ons kan helpen. Hebt u mogelijk op een van de genoemde locaties afgelopen nacht tussen 01.30 en 02.00 uur iets gezien van deze beroving? Of hebt u iets gehoord? Laat het ons dan weten. Maar misschien woont u langs de genoemde route en heeft u bewakingscamera’s? Kijk dan even of daarop iets te zien is en deel het dan met ons. Contact opnemen kan via het landelijk politienummer 0900-8844 en eventueel anoniem tippen kan via de M-lijn, 0800-7000.

]]>
Politieagent met portofoon 51.7611801 5.514048199999934
Oss - Voordeur woning vernield met vuurwerk https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/8/09-voordeur-woning-vernielt-met-vuurwerk.html De politie onderzoekt een incident aan de Jacob Goldsmitstraat in Oss. Daar werd maandagmorgen 8 juli rond 4.30 uur een voordeur van een flat vernield met vuurwerk. nieuwsbericht Mon, 08 Jul 2019 11:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/8/09-voordeur-woning-vernielt-met-vuurwerk.html 2019-07-08T11:41:00Z De bewoner van het appartement schrok ’s-morgens in alle vroegte van een harde knal bij zijn voordeur. Daar bleek het glas uit gesprongen de deur was ontzet. De gealarmeerde politie voerde een technisch onderzoek uit en daaruit is gebleken dat er vermoedelijk een zwaar stuk vuurwerk tegen de voordeur is geplaatst. De politie doet nog verder onderzoek naar de aanleiding van het incident. Er is nog niemand aangehouden.

]]>
Voordeur vernield met vuurwerk 51.773115 5.52946750000001
Oss - Stand van zaken onderzoek Stint-ongeluk in Oss https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/4/09-stand-van-zaken-onderzoek-stint-ongeluk-in-oss.html Ruim negen maanden na het tragische ongeluk met de Stint in Oss, is het onderzoek naar de toedracht gevorderd. Het onderzoeksteam van de politie en het Openbaar Ministerie geven met dit bericht toelichting op wat tot nu toe uit het strafrechtelijk onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk naar voren is gekomen. nieuwsbericht Thu, 04 Jul 2019 08:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/4/09-stand-van-zaken-onderzoek-stint-ongeluk-in-oss.html 2019-07-04T08:41:00Z Bij het ongeluk kwamen op donderdag 20 september 2018 vier kinderen (4, 4, 6 en 8 jaar) uit Oss om het leven. Een vijfde kind (11 jaar) uit Oss en de begeleidster (32 jaar) uit Heesch raakten zwaargewond.

Verhoren bestuurster en getuigen
Het onderzoeksteam heeft uitgebreid gesproken met de bestuurster van de Stint. Zij heeft verklaard dat zij het voertuig voor de spoorwegovergang tot stilstand wilde brengen, omdat er een trein in aantocht was. De Stint reageerde echter niet. Op verschillende manieren heeft zij geprobeerd de Stint te laten remmen, maar geen enkele handeling had effect. De Stint stopte niet en kwam terecht op de spoorwegovergang, waarna het tragische ongeluk gebeurde.

Tijdens het ongeluk was het druk rond de spoorwegovergang. De recherche heeft dan ook met veel getuigen gesproken. Deze verhoren bevestigen de verklaring van de bestuurster. Uit die verhoren volgt dat de bestuurster er alles aan heeft gedaan om de Stint te laten stoppen, zodat een aanrijding kon worden voorkomen.

Deskundigen
Een ander belangrijk onderdeel van het strafrechtelijk onderzoek is het technische onderzoek naar de bij het ongeval betrokken Stint. Het voertuig is uitgebreid onderzocht door deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Een evidente oorzaak van het ongeluk is op basis van dit onderzoek vooralsnog niet aan te wijzen. Janine Kramer geeft als één van de Officieren van Justitie (OvJ) leiding aan het onderzoek: “Wel kunnen wij op basis van het onderzoek concluderen dat er geen breuken zijn geconstateerd in de gasveer of de nuldraad.”

Aanvullend onderzoek
Op dit moment is het NFI doende met onderzoek naar de motorcontroller van de Stint. De Officier legt uit: “De deskundigen van het NFI willen deze ‘computer’ van de Stint goed uitlezen om te achterhalen of daarin is vastgelegd hoe de Stint kort voor het ongeluk functioneerde en of er een oorzaak is aan te wijzen”.

Daarnaast worden op korte termijn botsproeven gehouden bij een soortgelijke spoorboomopstelling. Mogelijk levert dit onderzoek meer informatie op over de invloed op de snelheid van een Stint als deze in botsing komt met een spoorboom. Dit zal niet plaatsvinden op de plek van het ongeluk, maar op een besloten onderzoeks-locatie.

Het NFI zal na het afronden van deze onderzoeken aan de rechter-commissaris rapporteren. Mogelijk dat de bevindingen nog aanleiding geven tot nader (ander) technisch onderzoek.

Arbeidsongeval
Dit ongeluk is ook aan te merken als een ernstig arbeidsongeval aangezien de bestuurster een werkneemster was van een kinderdagverblijf. Naar dit deel doet de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW) onder leiding van een Officier van Justitie van het Functioneel Parket ook onderzoek. Hierbij wordt onder andere onderzocht of de werkgever een verwijt is te maken op grond van de ARBO-wetgeving. Ook dit onderzoek loopt nog.  

Rol van producent
In het strafrechtelijk onderzoek wordt niet alleen gekeken naar de directe oorzaak van het ongeluk van 20 september 2018, maar wordt de Stint als product ook onderzocht. Het onderzoek richt zich onder meer op de volgende vragen: Wat is het exact voor product? Hoe staat het met de veiligheid? Waren er eerder problemen? Was dit bij de producent bekend en hoe heeft die daarop geacteerd?

Om zoveel als mogelijk antwoord te kunnen krijgen op deze vragen werden op 12 december 2018 doorzoekingen gedaan op meerdere locaties, waaronder in een bedrijfspand in Bilthoven. Op de daar aanwezige administratie is toen beslag gelegd. Gezien de omvang van dit beslag en de expertise die nodig is om de inhoud hiervan goed te kunnen beoordelen, is de expertise van het NFI ingeschakeld. “Hoewel bij het analyseren van deze gegevens gebruik wordt gemaakt van speciale software, vraagt dit gedeelte van het onderzoek veel tijd en expertise. Het behelst zeer technische materie, die bijzondere expertise vergt. De verwachting is dan ook dat de resultaten van dit onderzoek nog geruime tijd op zich laten wachten”, zo vertelt Kramer.

“Verdriet is groot”
De nabestaanden van de omgekomen kinderen en de bestuurster zijn de afgelopen weken over de tussentijdse bevindingen geïnformeerd door specialisten van de politie, de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Officieren van Justitie. “Het is enorm belangrijk om nabestaanden en betrokkenen zo goed als mogelijk te informeren. Er komt veel op hen af en het verdriet is natuurlijk nog altijd immens groot. Aan alle betrokken families en de bestuurster zijn familierechercheurs en casemanagers van Slachtofferhulp gekoppeld”.

Vervolg
Ruim negen maanden na het ongeval is er veel duidelijk geworden, maar is een oorzaak nog niet aan te wijzen. Zolang het onderzoek loopt neemt het Openbaar Ministerie geen beslissing over de eventuele vervolging of seponering in het strafrechtelijke onderzoek: “Wij willen daar een zorgvuldige afweging in maken. Wanneer er meer duidelijkheid is over de resultaten van het technische onderzoek en eventuele vervolgingsbeslissingen dan communiceren wij hierover actief. Wij hopen hierover voor het einde van het jaar meer duidelijkheid te hebben”, zo besluit Kramer.

Mediavragen over het onderzoek zijn welkom bij het Openbaar Ministerie Oost-Brabant.

]]>
politielogo 51.7611801 5.514048199999934
Oss - Speciale website in verband met autobranden Oss https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/26/09-speciale-website-in-verband-met-autobranden-oss.html Het rechercheteam dat de autobrandenreeks in Oss onderzoekt heeft een speciale website gelanceerd. Doel van de site is om bewoners met regelmaat te informeren over ontwikkelingen in het onderzoek. Ook worden bewoners actief betrokken om mee te denken. Zo plaatst het team er foto’s van verdachte situaties, waarop mensen kunnen reageren. nieuwsbericht Wed, 26 Jun 2019 10:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/26/09-speciale-website-in-verband-met-autobranden-oss.html 2019-06-26T10:05:00Z De afgelopen maanden zijn in Oss regelmatig autobranden. De recherche gaat ervan uit dat de meeste branden zijn aangestoken en heeft de afgelopen maanden uitgebreid onderzoek gedaan: “Dat bestond niet alleen uit sporenonderzoek. Wij hebben met heel veel buurtbewoners gesproken en er is intensief aandacht besteed aan het analyseren van camerabeelden. Op dit moment zijn wij daar nog volop mee bezig.”

]]>
Het rechercheteam krijgt ook hulp van specialisten. Zo is een expert op het gebied van geographic profiling aan het team gekoppeld. Aan de hand van de locaties van autobranden en andere gegevens kan een profiel van de dader worden opgesteld: “Wij houden er ernstig rekening mee dat de dader uit Oss of de directe omgeving komt, maar om daarover zekerheid te krijgen is verder onderzoek noodzakelijk”, zo vertelt de coördinator van het team.

]]>
Het team roept bewoners op om informatie te delen: “Wij zijn ervan overtuigd dat mensen in Oss ons kunnen helpen bij het oplossen van deze branden. Wij weten dat bewoners in Oss extra alert zijn en foto’s en video’s met elkaar delen van verdachte situaties, bijvoorbeeld via WhatsApp-groepen. Wij willen ook deze beelden graag hebben en op de website kunnen deze beelden worden geüpload. Mogelijk zijn ze interessant voor ons onderzoek. Iedereen die verdachte situaties ziet wordt opgeroepen om meteen 112 te bellen.

]]>
Het team hoopt met het delen van beeldmateriaal dat er interessante informatie binnenkomt: “De komende tijd zullen wij de site regelmatig vullen met foto’s en mogelijk video’s. Wij hopen uiteindelijk dat wij samen met de bewoners in Oss de zaak kunnen oplossen.” Mensen die geïnteresseerd zijn in de updates kunnen kijken op www.politie.nl/brandenoss.

]]>
51.7611801 5.514048199999934
Oss - Reconstructie dodelijk verkeersongeval https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/13/09-oss-reconstructie-dodelijk-verkeersongeval.html Vanavond laat, donderdagavond 13 juni, vindt er op de J.F. Kennedybaan in de gemeente Oss een reconstructie plaats van de ernstige aanrijding waarbij op 24 oktober 2018 een 44-jarige tractorbestuurder uit Geffen om het leven kwam. De weg is van 21.00 uur tot middernacht afgezet en niet toegankelijk voor het verkeer. Openbaar vervoer en noodhulpdiensten hebben indien nodig wel doorgang. nieuwsbericht Thu, 13 Jun 2019 11:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/13/09-oss-reconstructie-dodelijk-verkeersongeval.html 2019-06-13T11:21:00Z De tractorbestuurder kwam die avond omstreeks 21.00 uur met een bestelbus in aanrijding. Het busje botste achterop de tractor. De tractorbestuurder overleefde dit niet. De bestuurder van de bestelbus raakte niet gewond.

Precieze toedracht

Door diverse omstandigheden heeft de politie nog niet de precieze toedracht kunnen vaststellen. We willen met name de zichtbaarheid van de tractor ten opzichte van het achteropkomend verkeer kunnen vaststellen. Met speciale apparatuur zijn experts van de politie aanwezig om metingen te verrichten. Het ongeluk vond destijds plaats in het donker en tijdens regenachtig weer. De reconstructie wordt gedaan door het Verkeersongevallenanalyseteam (VOA) van de politie. De gemeente zorgt voor de afzettingen, ook de brandweer is aanwezig om de weg indien nodig nat te spuiten.

De J.F. Kennedybaan is vanavond afgesloten voor alle verkeer komende uit de richting Oss en vanuit de richting Lith. Bussen en noodhulpdiensten hebben gewoon doorgang. Het wegvak waar de reconstructie plaatsvindt ligt tussen de Frankenbeemdweg en de Paalakkerweg. Voor direct betrokkenen is een apart vak ingericht.

 

]]>
Voertuig met zwaailicht langs de weg 51.7872656 5.495576799999981
Oss - Inbrekersduo op heterdaad betrapt https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/31/inbrekersduo-op-heterdaad-betrapt.html Op donderdagmiddag 30 mei heeft de politie twee jongeren op heterdaad aangehouden na een woninginbraak. Het duo is ingesloten, een scooter is in beslag genomen, samen met enkele inbrekersgereedschappen. nieuwsbericht Fri, 31 May 2019 08:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/31/inbrekersduo-op-heterdaad-betrapt.html 2019-05-31T08:44:00Z Na de melding ging de politie direct  ter plaatse, bij de woning aan de Titus Brandsmalaan  troffen de agenten de twee verdachten aan. Een nam nog  de benen maar kon op de Hescherweg in zijn kraag worden gegrepen. De ander kon op de oprit van het huis worden gearresteerd. Er was een raam geforceerd. De twee verdachten, 14 en 17 jaar oud, komen uit Den Bosch. Ze zitten nog vast.

]]>
man wordt geboeid afgevoerd 51.7564104 5.5338133999999854
Oss - Man gewond bij eenzijdige aanrijding https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/26/09-man-gewond-bij-eenzijdige-aanrijding.html Bij een eenzijdige aanrijding op de Ruwaardsingel in Oss is zondagmorgen rond 5.15 uur een 33-jarige man uit Rosmalen gewond geraakt. nieuwsbericht Sun, 26 May 2019 08:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/26/09-man-gewond-bij-eenzijdige-aanrijding.html 2019-05-26T08:23:00Z De man reed over de Ruwaardsingel en raakte door nog onbekende oorzaak de controle over zijn wagen kwijt. Uiteindelijk botste hij tegen een boom op de rotonde aan de Ruwaardsingel. De auto vatte daarbij vlam, maar het slachtoffer kon op tijd uit de auto worden gehaald door getuigen van de aanrijding. Wel raakte hij gewond bij de botsing en is door de ambulance met hevige pijn aan het onderlichaam naar het ziekenhuis gebracht. Van de man is bloed afgenomen om te onderzoeken of hij alcohol gedronken had. De brandweer heeft de brandende auto geblust.

]]>
Politielogo op zijkant politieauto 51.748096 5.517368900000065
Oost-Brabant - Opnieuw honderden smartphonegebruikers gepakt bij touringcarcontroles https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/17/09-opnieuw-honderden-smartphonegebruikers-gepakt-bij-touringcarcontroles.html In het verlengde van onze controleweek begin april, controleerden wij afgelopen dagen opnieuw op de Oost-Brabantse wegen vanuit een touringcar intensief op smartphonegebruik door weggebruikers. De noodzaak van continuering van dergelijke controles heeft zich ook nu weer bewezen. In vijf dagen tijd bekeurden we deze week zelfs bijna zeshonderd bestuurders. nieuwsbericht Fri, 17 May 2019 14:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/17/09-opnieuw-honderden-smartphonegebruikers-gepakt-bij-touringcarcontroles.html 2019-05-17T14:29:00Z Het is ook niet alleen een van de grootste ergernissen in het verkeer, maar het is ook nog gewoon heel gevaarlijk. Daarom controleerden we ook afgelopen week extra op afleiding tijdens het rijden. En dat deden we opnieuw op een effectief gebleken manier; vanuit een touringcar. In een touringcar zit je hoog en daardoor kunnen we in auto’s kijken en bovendien ook vrachtwagenchauffeurs controleren. De bus werd gevolgd door collega’s in onopvallende auto’s. Als we een (vrachtwagen)chauffeur met zijn smartphone achter het stuur zagen, gaven we dit door en die persoon werd dan door de collega’s staande gehouden en bekeurd; in vijf dagen bijna zeshonderd keer.

Bijvangst
Tijdens de controledagen richtten we ons in het bijzonder op het gebruik van de smartphone, maar ook andere ergerlijke verkeersovertredingen werden bekeurd. We traden op tegen bumperklevers, snelheidsovertreders en bestuurders die een inhaalverbod of een doorgetrokken streep negeerden. Maar ook bekeurden we rechts inhalen, onnodig links rijden en het oneigenlijk gebruik van de vluchtstrook. Verder kregen bestuurders boetes voor overtredingen met hun lading, een onverzekerde auto of een vervallen APK.

Verspreid
De touringcar rijdt verspreid over de controleweken door heel Brabant en Zeeland, waarbij de controles de afgelopen week vooral in het oosten van de provincie plaatsvonden. De komende week ligt de focus meer op West-Brabant en Zeeland. De controles herhalen we meerdere keren tot het einde van het jaar.

Bewustwording
Naast een bekeuring kregen overtreders ook uitleg over het gevaar dat het gebruik van de smartphone achter het stuur met zich meebrengt. We willen bewustwording van het gevaar voor jezelf en de medeweggebruikers creëren. Het gebruik van een mobiele telefoon heeft een negatieve invloed op het rijgedrag en ook zeker op de reactiesnelheid.

Rij MONO
We doen dit om de verkeersveiligheid te vergroten met als doel het aantal slachtoffers in het verkeer te verminderen. Het project sluit aan bij de landelijk verkeerscampagne tegen afleiding in het verkeer ‘Rij Mono’. Het doel van de MONO-campagne is om fietsers en automobilisten tijdens het rijden geen sociale media te laten gebruiken. Dit kan onder andere door een speciale app die voorkomt dat berichten binnenkomen tijdens het sturen. De campagne richt zich ook op hun sociale omgeving – de mensen die deze bestuurders een bericht sturen. Dit vanuit de gedachte: als je weet dat iemand onderweg is, stuur dan geen berichten.

De boodschap van de campagne is: ‘rij zonder afleiding. Rij MONO, ga ongestoord onderweg’

]]>
51.69781620000001 5.303674799999953
Oss - Gezocht - Overval op zonnestudio Sun Care https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/mei/09-overval-op-zonnestudio-sun-care.html Op 15 maart overvielen twee personen zonnestudio Suncare op de Euterpelaan in Oss. verdachte Mon, 13 May 2019 13:47:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/mei/09-overval-op-zonnestudio-sun-care.html 2019-05-13T13:47:00Z Kort na 21.00 uur was een medewerkster bij de balie aan het werken. Zij zag toen dat er een jongen wat voorover gebogen in de richting van de voordeur liep. De medewerkster kon zijn gezicht niet zien, later bleek dat hij een bivakmuts op had. De jongen gooide de deur open. In zijn linkerhand had hij een grote vleesvork vast. Hierna kwam er nog een jongen met een bivakmuts de zaak binnen, die een groot vleesmes vast had. Deze jongen liep gelijk in de richting van een klant en bedriegde die. Een van de daders schreeuwde dat hij geld wilde. De medewerkster gaf de kassalade af. De ene dader hield een AH tas open en de andere deed de kassalade er in. De beide verdachten zijn na de overval de zaak uitgerend, de Euterpelaan overgestoken en links af gegaan. 
 

]]>
Wie kent of herkent de verdachten?
Kent iemand de combinatie van de twee overvallers of kan iets zeggen over de kleding?
Wie kent personen die na die 15e maart ineens veel geld uitgegeven?
Heeft iemand de kassalade gevonden?
Wie heeft informatie over de vluchtweg?

]]>
]]>
51.7611801 5.514048199999934
Oss - Gezocht - Drie overvallen op koeriers op een avond https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/mei/09-drie-overvallen-op-koeriers-op-een-avond.html Op vrijdag 4 januari worden er in Oss binnen drie uur tijd drie overvallen op bezorgers gepleegd. verdachte Mon, 13 May 2019 13:43:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/mei/09-drie-overvallen-op-koeriers-op-een-avond.html 2019-05-13T13:43:00Z De eerste rond 18.30 uur, op de Oude Vest. Daar werd een pizzakoerier door iemand met een mes overvallen. Hierna vond er rond 18.40 uur, tien minuten later dus, weer een overval plaats. Dit keer op de Begijnenstraat. Daar werd een weer pizzakoerier overvallen. Ook hier had de dader een mes. En rond 20.55 uur weer een overval, nu op de Hofvijver. Dit keer is het een sushikoerier die door vier jongens wordt overvallen en geslagen.

Bij de overval op de Oude Vest was de overvaller een blanke jongen van rond de 20 jaar, zo’n 1.85 m lang en hij droeg donkere kleding, waaronder een trainingsbroek. Hij sprak accentloos Nederlands. Ook bij de overval op de Begijnenstraat sprak de pizzabezorger van een blanke, goed Nederlands sprekende jongeman, van rond de 20 jaar. Dat zijn overeenkomsten met de eerste overval. Maar er waren ook dingen anders. Zo droeg de overvaller de tweede keer een pet onder zijn capuchon en droeg hij een zwarte jas met blauwe vlekken, misschien wel verfvlekken. Bij de overval op de Hofvijver zag het slachtoffer vier jongens die allemaal een capuchon op hadden. Ze waren blank, misschien licht getint. Een van hen droeg zwarte Nike Air Max schoenen. En ze had het gevoel dat ze jong waren, net als zij, een jaar of 16.

 

]]>
Wie heeft informatie over een of meerdere overvallen?
Heeft u op de genoemde datum en tijdstippen iets verdachts gezien op een van de locaties?

]]>
]]>
51.7611801 5.514048199999934
Oss, Eindhoven, Roosendaal - Uitzending Bureau Brabant maandag 13 mei https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/8/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-13-mei-2019.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 13 mei uw hulp bij het oplossen van vier overvallen in Oss, waaronder drie op koeriers in een paar uur tijd. Maar ook beelden van een pinpasfraudeur in Roosendaal en een tassendievegge in Eindhoven. nieuwsbericht Wed, 08 May 2019 12:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/8/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-13-mei-2019.html 2019-05-08T12:10:00Z Overval op zonnestudio Suncare
Oss - Op 15 maart hebben twee personen zonnestudio Suncare aan de Euterpelaan overvallen. Kort na 21.00 uur was de medewerkster bij de balie aan net werk toen ze een jongen, voorover gebogen, in de richting van de voordeur zag lopen. De medewerkster kon zijn gezicht niet zien omdat, zoals later bleek, hij een bivakmuts op had. De jongen gooide de deur open. In zijn linkerhand had hij een grote vleesvork vast. Hierna kwam er nog een jongen met een bivakmuts de zaak binnen. Deze had een groot vleesmes vast. Deze jongen bedreigde een klant. Een van de daders schreeuwde dat hij geld wilde. De medewerkster gaf geld af. De beide verdachten zijn na de overval de zaak uitgerend, de Euterpelaan overgestoken en links af gegaan. De overval is vastgelegd op beveiligingsbeelden van de zonnestudio.

Wie kent of herkent de verdachten of de combinatie van de twee overvallers? Wie kan iets zeggen over de kleding? Of wie kent mensen die misschien ineens veel geld uitgegeven? Heeft iemand de gestolen kassalade gevonden? Wie heeft informatie over de verdere vluchtweg?

Diefstal bankpas bij bezoek aan supermarkt en frauduleus pinnen
Roosendaal - Een 66 jarige vrouw had op 22 augustus 2018 boodschappen gedaan bij de PLUS aan het Dijkcentrum. Ze betaalde die met haar pinpas. Bij thuiskomst bleek dat de bank al met haar echtgenoot had gebeld, omdat er kort na elkaar twee ongebruikelijke pintransacties met haar pas waren gedaan. Deze pintransacties waren gedaan bij de ING bank en de Rabobank, beiden aan de Laan van Limburg. Op bewakingsbeelden zien we de vrouw die afrekent met haar pinpas. Naast en achter haar staan een man en een vrouw. De vrouw stelt een vraag aan de kassière, mogelijk om haar af te leiden. Ondertussen lijkt de man de pincode af te kijken en deze later in zijn telefoon te zetten. Op beelden van de frauduleuze pintransactie bij de Rabobank zien we dezelfde man als die bij de PLUS de pincode af leek te kijken.

Wie herkent de man en de vrouw op de beelden?

Diefstal tas van een bejaarde dame
Eindhoven – Op vrijdagmiddag 29 maart, tegen drie uur, was een hoogbejaarde dame kleding aan het passen in een damesmodezaak in de Vrijstraat in Eindhoven. Haar tas had ze op een stoel gelegd en was vervolgens kleding gaan passen. De tas werd gestolen toen deze “onbeheerd” op de stoel lag. In de tas zat zo’n € 55,- contant geld, een bankpas, een OV kaart en sleutels. Op beelden van de winkel is te zien dat een jonge vrouw richting de tas loopt met een roodkleurig kledingstuk in haar handen. Op een onbewaakt moment pakte zij de tas uit de stoel en het rode kledingstuk dat ze in haar handen had gebruikte ze als een soort afscherming. Ze liep vervolgens weg met de gestolen tas.

Wie is de vrouw die de tas heeft gestolen?

Drie overvallen dezelfde avond op pizza- en sushikoeriers
Oss - Op vrijdag 4 januari worden er binnen drie uur, drie overvallen gepleegd. De eerste rond 18.30 uur op de Oude Vest, waar een pizzakoerier door iemand met een mes werd overvallen. Tien minuten later vond er weer een overval plaats. Dit keer op de Begijnenstraat. Daar werd weer een pizzakoerier overvallen. Ook hier had de dader een mes. Tenslotte rond 20.55 uur weer een overval, nu op de Hofvijver in Oss. Dit keer is het een sushikoerier die door vier jongens wordt overvallen en geslagen. Wij reconstrueren in de uitzending alle drie de overvallen en  praten met één van de slachtoffers.

Bij de overvallen op de Oude Vest en de Begijnenstraat was sprake van een blanke jongeman van ongeveer 20 jaar en rond de 1.85 meter lang. Bij de eerste overval droeg de dader donkere kleding en sowieso een trainingsbroek. Bij de tweede overval had de overvaller en pet onder zijn capuchon en een zwarte jas met blauwe vlekken, misschien wel verfvlekken.

Het slachtoffer zag bij de overval aan de Hofvijver  vier  jongens, die allemaal een capuchon op hadden. Ze waren blank, misschien licht getint. Een van hen droeg zwarte Nike Air Max schoenen. En het slachtoffer  had het gevoel dat ze jong waren, net als zij, een jaar of 16.

Wie heeft informatie over één of meerdere overvallen? Heeft u op de genoemde data en tijdstippen iets verdachts gezien op één van de locaties?

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.7611801 5.514048199999934
Oss - Man aangehouden na achtervolging https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/3/09-man-aangehouden-na-achtervolging.html Een 46-jarige man uit Arnhem werd vrijdagmorgen door de politie in de kraag gegrepen nadat hij eerder op de avond vermoedelijk een kraak had gezet bij parkeerautomaten in de parkeergarage aan de Oostwal in Oss. nieuwsbericht Fri, 03 May 2019 08:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/3/09-man-aangehouden-na-achtervolging.html 2019-05-03T08:56:00Z Rond middernacht kreeg de politie een melding van een getuige. Twee mannen zouden in de parkeergarage aan de Oostwal een parkeerautomaat hebben open gebroken en de geldlades hebben meegenomen. Zij zouden er in een bestelbusje vandoor gegaan. Aan de hand van de omschrijving van deze getuige zagen collega’s even later een verdacht busje rijden op de Singel 1940-1945.

]]>
Toen de collega’s de bestuurder een stopteken gaven voor een controle, verhoogde deze juist zijn snelheid. Daarop ontstond een korte achtervolging. Daarbij werden ook zwaailicht en sirene aan gezet. Op de Graafsebaan wisten de collega’s het busje tot stoppen te dwingen. De bijrijder sprong eruit te voet vandoor. Hij wist in de omgeving te ontkomen. Er is nog naar hem gezocht in de omgeving. Daarbij werden ook de politiehelikopter en collega’s in burger ingezet, maar de verdachte wist te ontkomen.

]]>
De bestuurder van het busje kon wel direct door de collega’s worden aangehouden. Het gaat om een 46-jarige man uit Arnhem. In het busje werd ook een deel van de vermoedelijke buit van de kraak gevonden. Deze is in beslag genomen voor verder onderzoek en de verdachte is overgebracht naar het bureau voor verder verhoor.

]]>
Uiteraard is de politie nog op zoek naar de ontkomen verdachte. Het onderzoek loopt: we doen technisch onderzoek en kijken of er bruikbare camerabeelden zijn. We zijn ook nog op zoek naar getuigen: mensen die bijvoorbeeld de kraak hebben gezien of mogelijk de ontkomen verdachte ergens hebben zien rennen of schuilen. Zij kunnen contact met ons opnemen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook: 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl).

]]>
In de boeien, aangehouden 51.7691272 5.527591799999982