Alle berichten | Roosendaal | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/roosendaal.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Roosendaal nl Tue, 18 Sep 2018 14:12:03 GMT 2018-09-18T14:12:03Z nl Bergen op Zoom, Roosendaal - Wegpiraat aangehouden, auto in beslag genomen https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/9/08-wegpiraat-aangehouden-auto-in-beslag-genomen.html Vanaf 13.45 uur zaterdagmiddag kwamen verschillende meldingen bij de politie binnen over een stoet auto’s die in het centrum en de buitenwijken van Bergen op Zoom overlast en gevaar veroorzaakten voor andere weggebruikers. nieuwsbericht Sun, 09 Sep 2018 06:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/9/08-wegpiraat-aangehouden-auto-in-beslag-genomen.html 2018-09-09T06:37:00Z Getuigen meldden dat zij werden afgesneden, auto’s remden abrupt terwijl daar geen noodzaak voor was, er ontstonden bijna-aanrijdingen met voetgangers, mensen werden bijna van hun fiets gereden, automobilisten werden opzij gedrukt en wegen werden geblokkeerd. De stoet, van vermoedelijk meer dan 100 auto’s, kwam uiteindelijk op de snelweg A58 terecht en ook van automobilisten die daar reden kwamen meldingen binnen over zeer gevaarlijke situaties zoals: plotseling remmen en inhalen over de vluchtstrook.

Agenten besloten voor de stoet te gaan rijden in de hoop de betrokken automobilisten tot een wat rustiger en socialer verkeersgedrag te kunnen manen. Zij zetten zwaailichten en sirenes aan en brachten de snelheid van de stoet naar een wat kalmer tempo. Ter hoogte van de Wouwse Tol gaven de agenten de stoet weer wat ruimte en toen vond een van de bestuurders het kennelijk nodig om een flinke prop gas te geven. Hij ging er met een snelheid van tegen de 200 km/u vandoor.

Bij de afrit Roosendaal/De Stok is de wegpiraat opgevangen door agenten. Het voertuig is in beslag genomen en de bestuurder is rond 14.45 uur aangehouden voor artikel 5 van de Wegenverkeerswet; het veroorzaken van gevaar of hinder voor overige weggebruikers. Ook werd het rijbewijs van de 25-jarige man uit Bergen op Zoom ingevorderd door de politie. De man heeft een verklaring afgelegd op het politiebureau en is rond 18.15 uur weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De inbeslaggenomen auto is eigendom van een verhuurbedrijf. De Officier van Justitie beslist wat er met het voertuig gaat gebeuren.

]]>
51.4771583 4.315110699999991
Roosendaal - (Nep)wapen gevonden na verkeerscontrole https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/28/08-nepwapen-gevonden-na-verkeerscontrole.html Een 21-jarige man uit Roosendaal is vannacht, dinsdag 28 augustus, aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie. nieuwsbericht Tue, 28 Aug 2018 06:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/28/08-nepwapen-gevonden-na-verkeerscontrole.html 2018-08-28T06:54:00Z Agenten zetten de bestuurder rond 00.45 uur aan de kant voor een controle omdat hij op de A58 van rechts naar links over de weg slingerde. De automobilist verklaarde dat hij afgeleid was omdat hij op zijn telefoon zat te kijken. Bij de controle bleek dat de man een op een vuurwapengevaarlijk voorwerp bij zich had. Het wapen is vermoedelijk nep en wordt nog nader onderzocht. De verdachte is verhoord en mocht daarna naar huis. 

 

]]>
51.5263854 4.456889300000057
Roosendaal - 88-jarige vrouw slachtoffer van babbeltruc https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/25/08-88-jarige-vrouw-slachtoffer-van-babbeltruc.html Een man beduvelde vrijdag 24 augustus een bejaarde vrouw met een babbeltruc. De politie zoekt getuigen die de man hebben gezien. nieuwsbericht Sat, 25 Aug 2018 07:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/25/08-88-jarige-vrouw-slachtoffer-van-babbeltruc.html 2018-08-25T07:35:00Z Rond 18.30 uur belde de man aan bij het huis in de wijk De Kroeven van de 88-jarige vrouw. Hij zei dat hij een verwarmingsmonteur was en duwde de vrouw opzij. Hij liep langs haar naar binnen. Daarna ging hij er vandoor met haar handtas. De politie zoekt getuigen die de man hebben gezien.

]]>
 • De man heeft een flink postuur.
 • Hij is tussen de 50 en 60 jaar oud
 • Hij droeg een lichtgekleurde jas
 • ]]>
  Heeft u kort voor of na het incident iets verdachts gezien in de buurt De Kroeven in Roosendaal, neem dan contact op met de politie. De politie is via 0900-8844 bereikbaar. U kunt tips ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000 of via het Politie WhatsApp nummer 06-1220 7006.

  ]]>
  De volgende tips kunnen helpen voorkomen dat u het slachtoffer wordt van een babbeltruc.

  Aangebeld?

  • Kijk voor u uw deur open doet, eerst wie heeft aangebeld. Kent u de persoon niet en vertrouwt u het niet? Vraag dan eerst wie hij/zij is en wat hij/zij komt doen. Vertrouwt u het nog niet? Bel dan 112.
  • Open de voordeur bij woongebouwen met een centrale toegang alleen voor uw eigen bezoek. Kijk door het raam, de deurspion of gebruik de intercom.
  • Zorg dat u de deur op een kier kunt zetten, bijvoorbeeld met een deurketting of kierstandhouder. Of laat een kijkgaatje in uw deur maken. Zo kunt u zien wie er voor uw deur staat zonder uw deur open te doen.
  • Babbeltrucs en overvallen vinden niet alleen ‘s avonds plaats. Blijf ook overdag alert op mensen met verkeerde bedoelingen.

  Opengedaan?

  • Dieven komen in alle vormen en maten voor en dragen vaak keurige pakken. Ook schattig ogende kinderen of moeders met kinderen kunt u niet per definitie vertrouwen. Er zijn verhalen bekend van kinderen die vragen of iemand wil meewerken aan een werkstuk en er vervolgens vandoor gaan met geld en sieraden. U kunt hen vragen terug te komen als u niet meer alleen thuis bent.

  In gesprek?

  • Laat nooit onbekenden uw huis binnen, hoe betrouwbaar of onschuldig ze ook ogen. Om aan hun buit te komen maken sommige dieven gebruik van geweld.
  • Wilt u iets pakken, bijvoorbeeld uw telefoon of geld? Laat mensen dan buiten wachten en doe uw deur dicht. Neem nooit uw portemonnee mee naar de deur. Het is ook handig om een klein geldbedrag vlakbij de voordeur neer te leggen (in de meterkast bijvoorbeeld).
  • Komen onbekenden aan de deur met de vraag of ze het alarmnummer mogen bellen? Laat ze dan niet binnen en bel zelf 112.
  • Laat vreemden geen gebruikmaken van uw toilet, maar verwijs ze naar een openbaar toilet.
  • Wissel geen geld aan de deur.
  • Loop nooit met iemand mee naar buiten. Vaak komen dieven met z’n tweeën. De ene persoon maakt een praatje met u, terwijl de andere uw huis binnensluipt om uw spullen te stelen.
  • Doe uw achterdeur op slot als u alleen thuis bent. Soms komt iemand via de achterdeur uw huis binnen, terwijl u bij de voordeur staat te praten.

  Geld?

  • Geef nooit uw pinpas en/of pincode af. Een bank of de politie vraagt daar nooit naar.
  • Bewaar altijd uw pinpas en pincode apart.
  • Betaal geen (porto)kosten voor niet door uzelf bestelde pakjes. Er zijn gevallen bekend waarbij een nepkoerier mensen vraagt te pinnen via een mobiel pinapparaat. Het verkeerde pasje wordt dan teruggegeven en er wordt geld van de rekening gestolen.
  • Er is vaak sprake van buitverwachting. De overvaller verwacht dat er geld, sieraden of autosleutels in uw woning zijn. Het is daarom belangrijk om over dit soort bezittingen met zo weinig mogelijk mensen te praten. Voorkom dat u grote geldbedragen thuis bewaart.

  Onbetrouwbaar?

  • Kijk goed naar het uiterlijk van onbekende bezoeker(s), noteer dit voor de zekerheid. Probeer ook bij vertrek van onbekenden het kenteken van een eventueel voertuig te zien en te noteren.
  • Twijfelt u achteraf over de oprechtheid van een bezoeker, of mist u goederen, bel dan 112 (als de dader nog in de buurt is), 0900-8844 en doe aangifte. Laat spullen staan die door de oplichters zijn aangeraakt (bijvoorbeeld een peuk of het glas waaruit degene gedronken heeft).
  • Voelt u direct wantrouwen tegen onbekende bezoekers en/of zijn de daders zijn nog in de buurt, bel dan direct de politie via alarmnummer 112.

  Geweld?

  • In sommige gevallen verloopt een babbeltruc in combinatie met bedreiging en/of geweld. Zo kan een babbeltruc uitlopen op een woningoverval. Mocht u slachtoffer worden van een woningoverval, dan is het verstandig om de overvaller niet tegen te werken. Het gaat immers om uw veiligheid. Het is beter om het signalement van de dader(s) in u op te nemen en wanneer de gelegenheid daar is dit direct op te schrijven. Een goed signalement kan de politie helpen de dader te achterhalen. De politie adviseert ook voor woningovervallen het RAAK-principe: Rustig blijven, Aanvaarden, Afgeven van geld of goed en Kijken. Bel zodra het kan 112. Hebt u professionele hulp nodig? Neem dan contact op met Slachtofferhulp.
  ]]>
  51.50940869999999 4.456670300000042
  Wouw - Integrale controle op mobiel banditisme rondom Wouw https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/22/08-integrale-controle-op-mobiel-banditisme-rondom-wouw.html Dinsdagmiddag en –avond is er een grote integrale verkeerscontrole gehouden langs de A58 ter hoogte van Wouw. Tijdens de controle is ook informatie verzameld om in de toekomst mobiel banditisme tegen te gaan. Wegens de landelijke CAO stakingen zijn door de politie geen bekeuringen uitgeschreven en personen met openstaande boetes doorgelaten. nieuwsbericht Wed, 22 Aug 2018 13:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/22/08-integrale-controle-op-mobiel-banditisme-rondom-wouw.html 2018-08-22T13:56:00Z Aan deze integrale controle werkten mee: de belastingdienst, de Koninklijke marechaussee, het team Verkeer, de afdeling identiteit- en documentenfraude en de afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) hebben meegedaan aan deze controle.

  ]]>
  Tijdens de verkeerscontrole zijn er 72 voertuigen grondig gecontroleerd. In deze voertuigen zaten 62 personen met een andere nationaliteit. De belastingdienst heeft negen keer onrechtmatig gebruik van een buitenlands kenteken geconstateerd en allen een aanslag opgelegd van ongeveer 1.500 euro per voertuig. Een persoon heeft een bekeuring gekregen van 80 euro omdat deze gebruik maakte van een handelaarskenteken zonder daarvoor de juiste papieren te kunnen overleggen.
  De afdeling identiteit- en documentenfraude heeft 62 buitenlandse documenten gecontroleerd. Deze waren allemaal origineel en in orde.
  Door de Koninklijke Marechaussee heeft één openstaande boete van 117 euro laten betalen en heeft één aanhouding verricht in verband met de overleveringswet aan Polen. 
  Last but not least is er drie gram hennep (gebruikershoeveelheid) in beslag genomen.

  ]]>
  51.50770470000001 4.3802862000000005
  Roosendaal - Getuigen gezocht van zware mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/21/08-getuigen-gezocht-van-zware-mishandeling.html De politie zoekt getuigen van een geweldsincident dat heeft plaatsgevonden op maandag 20 augustus tussen 17.45 en 18.00 uur ter hoogte van het Knipplein bij de Van Gilselaan in Roosendaal. nieuwsbericht Tue, 21 Aug 2018 12:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/21/08-getuigen-gezocht-van-zware-mishandeling.html 2018-08-21T12:34:00Z Rondom dat tijdstip liet een inwoner van deze buurt zijn hond uit. Op het plein reed een personenauto die nogal hard de bocht door ging. De auto kwam hierdoor bijna in aanrijding met een andere auto die daar ook reed. (De politie wil graag met de bestuurder van deze auto spreken.) De man die zijn hond uitliet maakte met zijn arm een gebaar van verontwaardiging naar de bestuurder die de ‘bijna-aanrijding’ veroorzaakte. De auto stopt, komt terugrijden naar de plek waar het slachtoffer loopt en slaat hem meteen in elkaar.

  De politie wordt in kennis gesteld van het feit, de man doet aangifte. Hij is gewond geraakt en heeft zich onder behandeling van een dokter moeten stellen. De ergste verwondingen zitten in zijn gezicht.

  ]]>
  Het slachtoffer heeft geen kans gezien om het kenteken van de auto te noteren, vandaar dat de politie op zoek is naar getuigen van dit feit. De politie wil graag weten wie de bestuurder is van de donkergrijze of antracietkleurige personenauto. Wellicht hebt u de auto even tevoren of net na het incident zien rijden en viel hij op door zijn rijgedrag? Ook wil de politie graag in contact komen met mensen die de mishandeling hebben gezien, of mensen die toevallig camerabeelden van het voorval hebben gemaakt. Wanneer u de bestuurder van de grijze auto bent, dan bent u van harte welkom op het bureau om zelf uw verhaal te doen.

  Mocht u meer informatie hebben dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie op het algemene nummer (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Als u niet met de politie wilt praten om uw informatie door te geven dan kunt u terecht bij Meld Misdaad Anoniem. Dat kan via hun website (www.meldmisdaadanoniem.nl) of via telefoonnummer 0800-7000. Vermeld bij uw contact graag het zaaknummer 2018-196602.

  ]]>
  51.5342596 4.470119199999999
  Roosendaal - Man en vrouw aangehouden voor inbraak in schuur https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/20/08-man-en-vrouw-aangehouden-voor-inbraak-in-schuur.html Dankzij een alerte getuige zijn vannacht, maandag 20 augustus, een man (31) en een vrouw (38) uit Roosendaal gearresteerd op verdenking van inbraak in een schuur. nieuwsbericht Mon, 20 Aug 2018 09:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/20/08-man-en-vrouw-aangehouden-voor-inbraak-in-schuur.html 2018-08-20T09:43:00Z De getuige zag twee verdachte personen in het Ligapark lopen en waarschuwde via 112 de politie. Agenten troffen de man en de vrouw in het park dat is afgesloten met hekken. Het tweetal had twee tassen met goederen bij zich. Later bleek dat deze goederen waren gestolen vanuit een schuur bij een woning aan de Laan van Europa. De benadeelde deed aangifte. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. 

   

  ]]>
  51.5299632 4.452391600000055
  Roosendaal - Bezitter harddrugs aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/16/08-bezitter-harddrugs-aangehouden.html Woensdagmiddag tegen 15.00 uur wilden surveillerende agenten in Roosendaal een bromfiets controleren die met (te) hoge snelheid over de Kalsdonksestraat in Roosendaal reed. nieuwsbericht Thu, 16 Aug 2018 07:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/16/08-bezitter-harddrugs-aangehouden.html 2018-08-16T07:59:00Z De bestuurder zette zijn voertuig aan de kant van de weg en ging in gesprek met de agenten. Hij kon geen rijbewijs overleggen, maar gaf wel zijn ID-kaart. Het bleek een 34-jarige man uit Oudenbosch te zijn. Tijdens het gesprek dat hij voerde met de agenten merkten zij op dat hij de uiterlijke kenmerken vertoonde van iemand die onder invloed van drugs was. Dit ontkende de man. Ook ontkende hij dat hij verdovende middelen bij zich had. De agenten zagen bij het natrekken van de gegevens van de man echter in hun computersysteem dat de man al vaker veroordeeld was voor overtreding van de opiumwetgeving, dus ze vroegen hem of ze in de buddyseat van zijn brommer mochten kijken.

  ]]>
  De man gaf zijn toestemming. In de opbergruimte van de brommer troffen de agenten een fles GHB aan. Toen werd gevraagd om uitlevering van alle aanwezige drugs overhandigde de man hun ook nog een gripzakje speed.

  De man is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar heeft hij een verklaring afgelegd en daarna is hij weer in vrijheid gesteld. Het proces-verbaal dat is opgemaakt door de agenten wordt verder door het Openbaar Ministerie beoordeeld.

  ]]>
  51.53950629999999 4.4689988000000085
  Roosendaal - Man slaat voorbijgangers en vernielt fiets https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/12/08-man-slaat-voorbijgangers-en-vernielt-fiets.html Een 25-jarige man uit Arnhem is zondagnacht 12 augustus aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling. nieuwsbericht Sun, 12 Aug 2018 06:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/12/08-man-slaat-voorbijgangers-en-vernielt-fiets.html 2018-08-12T06:54:00Z Agenten kregen rond 00.25 uur een melding dat er een man op de Stationsstraat wild om zich heen sloeg. Op de Stationsstraat troffen de agenten vier personen aan die vertelden dat de man op het fietspad liep. Zij wilden de voetganger passeren en de man probeerden een van hen met een plastic tas te slaan. Twee fietsers zijn naar de man toegegaan om hem aan te spreken. Hierop kregen de mannen klappen van de voetganger die vervolgens tegen een fiets trapte. De man is gearresteerd en naar een politiebureau gebracht voor verhoor. De verdachte was vermoedelijk onder invloed van drugs en / of alcohol. 

   

  ]]>
  51.5369712 4.4542569000000185
  Roosendaal - Getuigen gezocht van mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/7/getuigen-gezocht-van-mishandeling.html De politie arresteerde maandagavond 6 augustus 2018 rond 23u30 op het Kadeplein een 45-jarige verdachte uit Bergen op Zoom, omdat hij een 23-jarige man uit Roosendaal gebeten zou hebben. nieuwsbericht Tue, 07 Aug 2018 07:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/7/getuigen-gezocht-van-mishandeling.html 2018-08-07T07:53:00Z De verdachte heeft vermoedelijk het hoofd van de aangever vastgepakt, hij beet in zijn wang en sloeg hem tegen het hoofd. De reden is onbekend. De beveiliging en de politie traden onmiddellijk op en agenten arresteerden kort daarna de verdachte. Hij zit vast voor onderzoek.

  De politie is op zoek naar getuigen van het voorval. U kunt (anoniem) de politie informeren via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 en www.meldmisdaadanoniem.nl, via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006. U kunt ook een tipformulier invullen onder vermelding van het dossiernummer 2018184868.

  ]]>
  51.5349327 4.450826300000017
  Roosendaal - Verwarde man aangehouden voor vernieling auto https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/4/08-verwarde-man-aangehouden-voor-vernieling-auto.html Vrijdagmiddag is een 42-jarige Engelsman aangehouden op de Van Beethovenlaan nadat hij een passerende auto heeft beschadigd met een stok. nieuwsbericht Sat, 04 Aug 2018 09:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/4/08-verwarde-man-aangehouden-voor-vernieling-auto.html 2018-08-04T09:59:00Z Omstreeks 15.35 uur rijdt een vrouw met haar personenauto vanaf de Boulevard richting de Van Beethovelaan. Wanneer zij de afslag neemt ziet zij iets op haar afkomen dat met een knal op haar auto terecht komt. Nadat zij is gestopt en uitgestapt bemerkt de vrouw dat er een gat in haar motorkap zit. Uit dat gat steekt een deel van een stok. In eerste instantie denkt het slachtoffer dat het om een afgevallen boomtak gaat. Echter een eindje verderop staat een verwarde man met een stok naar het verkeer te gooien en te roepen. Wanneer de man op haar af komt lopen belt de vrouw de politie. De verdachte scheldt en tiert en beschadigd opnieuw de motorkap door er op te krassen. De verwarde man is door agenten meegenomen en overgedragen aan de psychische hulpverlening.

  ]]>
  51.5369925 4.475681000000009
  Roosendaal - Politie onderzoekt schietincident Roosendaal https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/4/08-politie-onderzoekt-schietincident-roosendaal.html Vanmorgen heeft een schietincident plaatsgevonden op een parkeerterrein aan de Lindenburg. Daar is een personenauto met kogelinslagen aangetroffen. nieuwsbericht Sat, 04 Aug 2018 08:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/augustus/4/08-politie-onderzoekt-schietincident-roosendaal.html 2018-08-04T08:25:00Z Nadat een omwonende omstreeks 05.05 uur schoten heeft gehoord belt deze de politie. Opgeroepen agenten zien ter plekke een personenauto met hoge snelheid over het terrein rijden. Met een dienstvoertuig is snel de uitrit geblokkeerd en de bestuurder kon geen kant meer op. In de auto zitten twee mannen. Tijdens hun fouillering komt uit een tasje van de bijrijder een grote zak met 13 gripzakjes cocaïne tevoorschijn. Deze 20-jarige man uit Roosendaal is aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

  ]]>
  Een andere personenauto met kogelinslagen staat als stille getuige op de parkeerplaats. De directe omgeving van deze auto is afgezet voor sporenonderzoek. Hierbij zijn ook politiehonden ingezet. Of de aangetroffen mannen iets te maken hebben met het schietincident is nog in onderzoek. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

  ]]>
  51.5207358 4.473213600000008
  Heerle - Bus met pakketten gestolen https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/28/bus-met-pakketten-gestolen.html Iemand stal op vrijdagochtend 27 juli 2018 om 09u22 op de Herelsestraat een bestelbus met postpakketten. nieuwsbericht Sat, 28 Jul 2018 06:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/28/bus-met-pakketten-gestolen.html 2018-07-28T06:01:00Z De 34-jarige zelfstandige uit Bergen op Zoom bracht met eigen auto postpakketten rond. Hij had zojuist een pakket aan de Herelsestraat afgegeven. Op het moment dat hij weer wilde instappen kreeg hij een duw en reed iemand met zijn bestelbus weg. Een voorbijganger stopte en samen reden ze de bestelbus achterna, maar ze verloren hem uit het oog. Ze waarschuwden de politie en het kenteken werd aan agenten op straat doorgegeven. De auto werd niet teruggevonden. De politie nam de aangifte op.

  ]]>
  51.5267057 4.36915769999996
  Roosendaal - Zware mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/28/zware-mishandeling.html De politie arresteerde zaterdagochtend 28 juli 2018 om 04u35 op de Markt twee mannen uit Roosendaal op verdenking van mishandeling van een 23-jarige Roosendaler en een 18-jarige vrouw uit St. Willebrord vanwege het beledigen van een politieambtenaar. nieuwsbericht Sat, 28 Jul 2018 05:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/28/zware-mishandeling.html 2018-07-28T05:42:00Z De toedracht was onduidelijk, maar vermoedelijk ontstond op de Markt onenigheid tussen enkele jongeren. De aangever belandde op de grond waarna hij geschopt is. De politie bekeek camerabeelden en zag hoe de Roosendaler schoppen kreeg en door wie. Daarop zijn twee verdachten (16 en 21 jaar) aangehouden voor zware mishandeling. Een 18-jarige vrouw beledigde de agenten toen zij de arrestatie verrichtten. Ze zitten vast voor onderzoek. De politie nam de aangifte op.

  Camera in beeld
  De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Daarmee kan de politie dus sneller meer incidenten op te lossen. Doet u mee met Camera in Beeld?

   

  ]]>
  51.5331929 4.454537200000004
  Roosendaal - Politie pakt verkeersoverlast op De Stok aan https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/22/08-controle-roosendaal.html Tijdens een speciale controle in de buurt van De Stok heeft de politie zaterdagavond van vier bestuurders hun rijbewijs ingevorderd. Twee automobilisten kregen een bekeuring omdat ze helemaal geen rijbewijs hadden. Verder volgden processen-verbaal voor het rijden in de verkeerde rijrichting op een rotonde en een snelheidsovertreding van 30 kilometer per uur. In de toekomst zullen vaker controles plaatsvinden. nieuwsbericht Sun, 22 Jul 2018 08:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/22/08-controle-roosendaal.html 2018-07-22T08:10:00Z De politie in Roosendaal en samenwerkende partners, zoals de gemeente en de ondernemersvereniging, krijgen al geruime tijd meldingen van groepen jeugd die aan De Stok overlast veroorzaakten. Vooral het zeer gevaarlijke verkeersgedrag viel hierbij op. Denk hierbij aan grote snelheidsovertredingen en racen op het parkeerterrein.

  ]]>
  Als eerste zag de politie een bestuurder (26) uit Roosendaal met zijn auto crossen. Er kwam rook van de banden af, waardoor het parkeerterrein blauw van de rook stond. Hij reed met hoge snelheid langs de geparkeerde auto's. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

  ]]>
  Kort hierna kwamen twee auto's al crossend het parkeerterrein op. Wederom kwam de rook van de banden af. Een van de bestuurders liet hierna een vrouw in zijn auto rijden, zij bleek geen rijbewijs te hebben. Ook van deze twee bestuurders (23 en 24) werden de rijbewijzen ingevorderd. De vrouw kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

  ]]>
  Hierna zag de politie op de Wouwbaan bij De Stok/Rosada een andere auto rijden. De bestuurder uit Roosendaal (26) reed ruim 100 kilometer per uur, waar maximaal 50 is toegestaan. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg onmiddellijk een boete van 770 euro en een rijontzegging van twee maanden.

  ]]>
  De politie zag daarna op De Stok dat een automobilist een vrouw in zijn auto liet rijden. Hij had zelf slechts vier maanden zijn rijbewijs en ging het even aan de vrouw (18) uitleggen. Zij had geen rijbewijs en kreeg hiervoor een bekeuring.

  ]]>
  Als klap op de vuurpijl reed er nog een man (18) uit Rucphen op De Stok linksom op de rotonde en reed op de snelweg 30 kilometer per uur te snel. Voor beide overtredingen kreeg hij een bekeuring. Hij had slechts twee maanden zijn rijbewijs.

  ]]>
  De politie heeft voor de bestuurders, waarvan hun rijbewijs is ingevorderd, een melding naar het CBR gedaan voor een cursus over verantwoord rijgedrag.

  ]]>
  51.53584900000001 4.465321300000028
  Roosendaal - Twee vrouwen met gestolen spullen aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/20/08-heling-roosendaal.html Donderdagmiddag werd op de Nieuwe Markt een duo aangehouden met gestolen spullen. nieuwsbericht Fri, 20 Jul 2018 10:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/20/08-heling-roosendaal.html 2018-07-20T10:02:00Z Rond 15.55 uur kreeg de politiemeldkamer een melding van een diefstal in een winkel aan de Nieuwe Markt. Een winkelmedewerkster werd bij de ontdekking hiervan bedreigd.

  ]]>
  Agenten troffen in de buurt twee vrouwen aan. Ze hadden onder andere paspoorten en pasjes bij zich, waarop andere namen stonden. Deze bleken te zijn gestolen. In hun tassen werden nog meer spullen aangetroffen, die mogelijk ook waren gestolen. Verder werd een boksbeugel en drugs in beslag genomen.

  ]]>
  De vrouwen werden aangehouden en voor verder  onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Het gaat om een vrouw (29) uit Breda en een vrouw (30) uit Etten-Leur. De politie is een onderzoek gestart onder andere naar de herkomst van de spullen. De vrouwen zitten nog vast.

  ]]>
  51.53584900000001 4.465321300000028