Alle berichten | Rucphen | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/rucphen.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Rucphen nl Wed, 08 Apr 2020 09:35:42 GMT 2020-04-08T09:35:42Z nl Sint Willebrord, Breda - Gestolen aanhanger terug, verdachte aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/8/08-gestolen-aanhanger-terug-verdachte-aangehouden.html Dinsdagmiddag is een inwoner van Sint Willebrord aangehouden voor diefstal heling van een gestolen aanhangwagen. De politie stelt een onderzoek in naar de betrokkenheid van de aangehouden verdachte. Hij is ingesloten en wordt woensdag gehoord. nieuwsbericht Wed, 08 Apr 2020 07:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/8/08-gestolen-aanhanger-terug-verdachte-aangehouden.html 2020-04-08T07:47:00Z Op 29 maart jl. werd een aanhangwagen gestolen bij een bouwmarkt in Breda. De eigenaar van de aanhanger deed meteen na ontdekking van de diefstal aangifte bij de politie en een onderzoek werd ingesteld. Uit dit onderzoek kwamen gegevens van de man die mogelijk betrokken zou zijn bij de diefstal of heling van het ding.

Agenten zijn dinsdagmiddag langs het adres gereden waar deze man zou wonen. Op het erf van een woning aan de Bremstraat in Sint Willebrord zagen zij inderdaad een aanhanger staan. Bij nader onderzoek bleek het inderdaad te gaan om de gestolen aanhangwagen uit Breda.

De bewoner is aangehouden en ingesloten in een politiecellencomplex. Daar zit hij nog vast. De man wordt woensdag verder gehoord over de zaak. De aanhanger is in beslag genomen door de politie.

]]>
51.5539892 4.580549899999999
Roosendaal - Dumpers van drugsafval aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/26/08-drugsafval-roosendaal.html De politie heeft vier mannen aangehouden, die verdacht worden op 29 juli jl. betrokken te zijn geweest bij het dumpen van chemisch drugsafval in de Roosendaals Vliet. nieuwsbericht Wed, 26 Feb 2020 14:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/26/08-drugsafval-roosendaal.html 2020-02-26T14:29:00Z Op dinsdag 4 februari jl. werd in Amsterdam een man (35) uit Amsterdam aangehouden Hij is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. De man is verhoord en mocht twee dagen later het cellencomplex verlaten. De politie was ook nog op zoek naar een 43-jarige man uit het Belgische Essen. Hij is vrijdag jl. door de Belgische politie overgedragen en is voor verder onderzoek ook naar een politiecellencomplex gebracht. De man is diverse keren verhoord en werd maandag jl. in vrijheid gesteld.

]]>
Op maandag 29 juli jl. werd melding gemaakt van een dumping van afvalstoffen, vermoedelijk afkomstig van de productie van synthetische drugs. Deze dumping had plaatsgevonden in het oppervlaktewater van de Roosendaalse Vliet. In het kanaal werden ongeveer 140 jerrycans gedumpt. Door de politie is daarna onderzoek ingesteld naar de veroorzakers en de herkomst van deze afvalstoffen. Door dit onderzoek werd in november jl. de locatie van een laboratorium achterhaald. Er vond toen een onderzoek plaats bij een woning aan de Fianestraat in Bergen op Zoom, waar in een schuur achter de woning een MDMA drugslab werd aangetroffen. Diezelfde dag werden een man (34) uit Bergen op Zoom en een man (57) uit Rucphen aangehouden, die in verband zijn gebracht met dit drugslab. Er werd die dag nog een tweede MDMA drugslab aan de Weststraat in Bergen op Zoom aangetroffen. De politie onderzoekt nog het verband tussen deze twee laboratoria. Tegen het viertal wordt proces-verbaal opgemaakt.

]]>
51.53584900000001 4.4653213
Rucphen - Vrouw hengelt kleding uit containers https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/3/08-vrouw-hengelt-kleding-uit-containers.html Een 36-jarige vrouw uit Oudenbosch is afgelopen nacht omstreeks 03.50 uur door de politie op heterdaad op de Kerkstraat aangehouden ter zake diefstal uit een kledingcontainer. Ze zou met een haak kleding, schoeisel en tassen uit kledingcontainers hebben gestolen. De opbrengst daarvan is bestemd voor een goed doel. nieuwsbericht Mon, 03 Feb 2020 09:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/3/08-vrouw-hengelt-kleding-uit-containers.html 2020-02-03T09:53:00Z De politie kreeg omstreeks 03.30 uur een melding van een verdachte situatie op de Kerkstraat. Er zou een witte personenauto bij betrokken zijn en er zou iemand met een witte zaklamp schijnen. De agenten zagen dat de bedoelde auto naast twee kledingcontainers stond. Het voertuig was helemaal volgeladen met kleding, tassen en schoeisel. Terwijl de dienders bezig waren de auto te onderzoeken, zagen zij ineens een vrouw achter een van de containers vandaan komen. Zij vertelde dat dieven kleding uit de containers hadden gehaald en dat ze een deel op straat hadden achtergelaten. Zij had dit in haar auto gelegd om bij het Kringloopcentrum af te geven. De agenten vonden dat maar een vreemd verhaal.  Zij werd als verdachte aangehouden. In haar tas werd inbrekersgereedschap aangetroffen onder meer een haak met een touw eraan, geschikt om kleding uit containers te hengelen, diverse schroevendraaiers, een multitool en een zaklamp en in haar portemonnee enkele gripzakjes met speedresten.

]]>
Na verhoor werd besloten om vanwege het geringe feit geen verdere vervolging in te stellen en een sepot op te maken. 

]]>
51.5269364 4.554958499999998
Sint Willebrord, Bosschenhoofd, Oudenbosch, Zevenbergen, Nispen - Integrale controles in West-Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/21/08-integrale-controles-in-west-brabant.html In Zeeland-West-Brabant werken gemeenten, Politie, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland samen om de veiligheid en leefbaarheid te bewaken. Het is een taak van de overheid, om een erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt. Wanneer vermoedens bestaan van dat wet- of regelgeving wordt overtreden, is het aan de samenwerkende overheid om dit te controleren en bij misstanden hier iets aan te doen. Dat doen de deelnemende partijen ieder op basis van hun eigen rol en bevoegdheden. Ook achter de schermen wordt hier dan ook hard aan gewerkt, door alle overheidspartners samen. nieuwsbericht Tue, 21 Jan 2020 09:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/21/08-integrale-controles-in-west-brabant.html 2020-01-21T09:32:00Z Ook vandaag was weer een integrale controledag. Nog voordat de dag begon was er een melding van een drugsafvaldumping in Zevenbergen bij de Markdijk. Bijna 20 stalen vaten en een hoop afval, waaronder afval van een fastfoodketen, lagen verspreid over een doodlopend stuk. De vaten lagen op hun kant en het afval liep er uit. Later op de dag werden er op de Dikkendijk ook vijf stalen vaten gevonden. Mogelijk dat het van hetzelfde lab komt. Mensen van de integrale controledag stelden een onderzoek in. Experts van de politie onderzochten het en gaven aan dat het afval was van een cocaïnewasserij.

Wat is een cocaïnewasserij?
Omdat cocaïne in poedervorm lastig te verstoppen en te vervoeren is, versturen de cocaïne producenten en verkopers uit Zuid-Amerikaanse landen vaak bewerkte cocaïne naar Europa. De harddrugs wordt in een soort kneedbare pasta verwerkt en deze wordt verstopt in producten zoals shampooflessen of voedingsmiddelen. Deze cocaïnepasta wordt daarna naar een illegale cocaïnewasserij gebracht en daar wordt deze bewerkt met brandbare chemicaliën zoals benzine, alcohol en aceton. Na de bewerking blijft cocaïne in poedervorm over en die kan dan verkocht worden. Dit proces is levensgevaarlijk door de chemische middelen en het afval is desastreus voor het milieu. Heeft u informatie over deze dumping of weet u waar dit vandaan komt? Laat het ons dan weten.

’s-Middags ging een controleploeg onder aanvoering van medewerkers van de gemeente Roosendaal met de politie op pad om een tip na te lopen over een pand aan de Bosakker te Nispen. Die tip bleek te kloppen. In het pand stonden een vijftal jerrycans met gelige olie, half onder een deken verstopt. Nader onderzoek leverde op dat dit 50 liter amfetamineolie betrof waar ruim 60 kilo amfetaminepasta van kan worden gemaakt. De huurder van het pand, een 25-jarige Roosendaler, is aangehouden.

Olie

]]>
In alle vroegte waren er ongeveer 50 mensen van verschillende disciplines bij elkaar gekomen in een bureau in Roosendaal. De afgelopen tijd was er informatie verzameld. Tips, al dan niet anoniem, waren gebundeld en door de verschillende (opsporings)systemen gehaald. Genoeg om een kijkje te gaan nemen op de adressen. Of een gemeentelijke controle op bestuurlijke basis of een inval door de politie op strafrechtelijke basis. Na een gezamenlijke briefing gingen drie ploegen op pad. De ploegen bestonden uit medewerkers van een gemeente, medewerkers van Brabants Landschap en politie.
De resultaten:

  • Jachtgeweer, munitie, GHB, Ketamine, Amfetamine in een woning aan de Pijnboomstraat in Oudenbosch. Twee verdachten, de bewoners, zijn aangehouden.
  • Ploertendoder in een woning aan de Emmastraat in St. Willebrord. In 2018 is daar een drugslab aangetroffen en de politie betrad de woning voor een nacontrole. Er waren nu geen drugs binnen. De verdachte is verhoord
  • Gestolen bromfiets in een loods aan de Pastoor van Breugelstraat in Bosschenhoofd. Verdachte is gehoord.
  • Een draaiend GHB lab in een woning Bremstraat in Sint Willebrord. Bewoner aangehouden.
  • Een stroomstootwapen in een auto die gecontroleerd werd in de Pastoor van Breugelstraat in Bosschenhoofd. Verdachte is gehoord.

Drugs

]]>
Naast de rol van de overheid hierin is ook de rol van de inwoner of ondernemer ontzettend belangrijk!  U bent de ogen en oren van de wijk en met uw oplettende blik kunnen we de georganiseerde misdaad nóg beter aanpakken. Het aantal meldingen is de afgelopen periode enorm toegenomen. Zo hebben we in de maand april 2019 een verdubbeling van het aantal drug gerelateerde meldingen ontvangen via Meld Misdaad Anoniem ten opzichte van de maand maart 2019. Uw melding helpt ons enorm en draagt bij aan een veilige leefomgeving.

Heeft u vermoedens van ondermijning of wat voor criminaliteit dan ook? Meld dit dan!
- via de banner onder dit bericht
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M
- anoniem via 0900-8844, niet uw naam zeggen en meteen vragen naar TCI (Team Criminele Inlichtingen)

]]>
GHB lab attributen 51.5863858 4.548398099999986
Rucphen - Rijbewijs ingevorderd na aanrijding met lantaarnpaal https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/12/08-rijbewijs-ingevorderd-na-aanrijding-met-lantaarnpaal.html Agenten hielden in de nacht van zaterdag op zondag een verkeerscontrole op de Sprundelseweg in Rucphen. Tijdens die controle schrokken zij op van een harde knal. Ze keken om en zagen dat er een personenauto tegen een lantaarnpaal was aangereden. nieuwsbericht Sun, 12 Jan 2020 11:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/12/08-rijbewijs-ingevorderd-na-aanrijding-met-lantaarnpaal.html 2020-01-12T11:02:00Z De bestuurder, een 34-jarige man uit Oudenbosch, bleek niet gewond te zijn. De man moest omstreeks 02.30 uur een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij gedronken had. Op het bureau moest de man een ademanalysetest ondergaan. Toen bleek dat hij bijna vier keer teveel had gedronken. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Een Officier van Justitie zal later een beslissing nemen over de verdere afhandeling van de zaak. Een takelbedrijf sleepte de auto van de man weg, want het voertuig kon niet meer rijden.

]]>
51.5310312 4.5738615999999865
Rucphen - Ongevallen met meerdere gewonden op snelweg bij Ruchpen https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/14/08-ongevallen-met-meerdere-gewonden-op-snelweg-bij-ruchpen.html Zaterdagochtend 14 december vond een ongeval plaats op de A58 nabij Rucphen. Een personenauto met drie inzittenden is op een vrachtwagen gereden. Een tweede auto probeerde de vrachtwagen te ontwijken en is tegen een boom gereden. Vier personen zijn gewond geraakt. nieuwsbericht Sat, 14 Dec 2019 09:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/14/08-ongevallen-met-meerdere-gewonden-op-snelweg-bij-ruchpen.html 2019-12-14T09:23:00Z Rond 04.55 uur kregen de hulpdiensten meldingen van twee ongevallen op ongeveer 100 meter afstand van elkaar. Een auto zou op een vrachtwagen gereden zijn. De vrachtwagenchauffeur is gestopt en uitgestapt. Ter plaatste zien agenten een auto op de snelweg met daarin een gewonde man. Agenten hebben het slachtoffer uit de auto bevrijdt en overgedragen aan de ambulancemedewerkers. Ook de bestuurder en tweede inzittende die al uit de auto waren zijn overgebracht naar een ziekenhuis. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen van de 20-jarige bestuurder uit Etten-Leur omdat hij vermoedelijk te veel gedronken heeft. Zijn rijbewijs is ingevorderd. 

 

]]>
Een 34-jarige bestuurder uit Roosendaal wilde de vrachtwagen ontwijken en is hierdoor tegen een boom gereden. Ook hij is gewond geraakt en naar een ziekenhuis overgebracht. De snelweg is enige tijd afgesloten vanwege hulpverlening en onderzoek naar de toedracht van de ongevallen.

]]>
51.55049229999999 4.540427899999941
Bergen op Zoom, Sint Maartensdijk, Schijf - Drie hennepkwekerijen geruimd https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/19/08-drie-hennepkwekerijen-geruimd.html De politie heeft vandaag op vier locaties een onderzoek gedaan na meldingen over de vermoedelijke aanwezigheid van hennepkwekerijen. Op drie locaties werd daadwerkelijk een werkende hennepkwekerij aangetroffen, met in totaal 918 hennepplanten. Er is niemand aangehouden. In alle panden bleek sprake te zijn diefstal van stroom en alle panden zijn inmiddels afgesloten van het elektriciteitsnetwerk. De kwekerijen zijn geruimd en alle hennepplanten en goederen die voor de hennepkweek bestemd zijn, zijn vernietigd. nieuwsbericht Tue, 19 Nov 2019 14:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/19/08-drie-hennepkwekerijen-geruimd.html 2019-11-19T14:56:00Z De locaties:

In een voormalig café aan de Markt in Sint-Maartensdijk werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij was verdeeld over twee kweekruimtes waar in totaal 422 hennepplanten stonden.

In een woning aan de Heiningen in Bergen op Zoom werd werkende hennepkwekerij gevonden. Deze kwekerij was verdeeld over drie kweekruimtes. In totaal stonden er 412 bijna oogstrijpe hennepplanten. Er werden aanwijzingen gevonden dat er eerder geoogst moet zijn.

In een andere woning aan de Heiningen in Bergen op Zoom werd ook een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In deze kwekerij stonden 84 hennepplanten.

In een woning aan de Huisakker in Schijf bleek dat er vermoedelijk een hennepkwekerij had gezeten, maar dat deze al was ontmanteld en de woning teruggebracht was in een bewoonbare staat. Wel werd er geconstateerd dat men fraude pleegde met de elektriciteit. Daarom werd de woning van het elektriciteitsnetwerk afgesloten.

]]>
51.5496826 4.078179200000022
Sint Willebrord - Politie arresteert zes mannen bij cocaïnewasserij https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/18/08-cocaine-st.-willebrord.html Maandagavond werd in een loods aan de Dorpsstraat een cocaïnewasserij ontdekt. Later op de avond arresteerde de politie zes mannen, die zich probeerden te verschuilen. De politie heeft een flinke hoeveelheid cocaïne afgevoerd. nieuwsbericht Mon, 18 Nov 2019 23:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/18/08-cocaine-st.-willebrord.html 2019-11-18T23:13:00Z De gemeente kreeg rond 17.45 uur een melding van een vreemde lucht aan de Dorpsstraat en ging met de brandweer op onderzoek uit. In het oppervlaktewater werden restanten van drugsafval gemeten. Hierop werd een loods, in de buurt van een benzinestation, onderzocht, waarin een cocaïnewasserij werd ontdekt. Op dat moment werd er niemand in de loods aangetroffen. De omgeving werd afgezet en het team Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) werd gewaarschuwd. Deze specialisten komen vaak voor onderzoek en het ontmantelen van drugslaboratoria.

]]>
De brandweer spoot het riool schoon, waarna er geen risico meer was. Ook waren verder geen extra maatregelen voor de omgeving noodzakelijk. Het terrein ligt naast de A58 richting Breda en werd door de brandweer van de nodige verlichting voorzien om veilig te kunnen werken.

]]>
Tegen 21.00 uur ontdekte de politie op het terrein zes mannen, die vermoedelijk met de wasserij te maken hadden. Ze werden aangehouden, waarbij agenten werden geholpen door aanwezige brandweermannen. De mannen werden gefouilleerd en kregen een overall aan om te voorkomen dat sporen werden vernietigd. Hierna werd het zestal door verschillende politie-eenheden naar een politiecellencomplex gebracht. Het gaat (voorlopig) om mannen variërend in de leeftijd van 29 tot en met 58 jaar, waarvan enkelen zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland (exacte gegevens volgen later).

]]>
De politie zal nog geruime tijd bezig zijn met onderzoek en ontmanteling van de cocaïnewasserij. Rond 23.00 uur ontdekte de politie hierbij een flinke hoeveelheid cocaïne. Deze werd in beslag genomen en onmiddellijk naar een politielocatie afgevoerd.

]]>
Aanhouding verdachte handboeien daglicht close 51.5517785 4.589749799999936
Bergen op Zoom - Politie rolt drugslab op en arresteert twee mannen https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/5/08-aanhoudingen-bergen-op-zoom.html De politie heeft dinsdagmiddag in een woning aan de Fianestraat een druglab aangetroffen. nieuwsbericht Tue, 05 Nov 2019 21:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/5/08-aanhoudingen-bergen-op-zoom.html 2019-11-05T21:09:00Z Op meerdere locaties in Bergen op Zoom en Roosendaal werden doorzoekingen uitgevoerd. Agenten troffen tijdens het onderzoek een drugslaboratorium voor MDMA aan. Het laboratorium is in de loop van de avond ontmanteld en opgeruimd.

]]>
Vervolgens werden rond 15.30 uur in woningen aan de Westelaarsestraat en de Berkenlaan twee mannen aangehouden. Het gaat om een 57-jarige man uit Rucphen en een 34-jarige man uit Bergen op Zoom. Het tweetal is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

]]>
51.49457580000001 4.287162200000012
Schijf - Dronken bestuurder veroorzaakt spoor van vernieling https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/25/08-dronken-bestuurder-veroorzaakt-spoor-van-vernieling.html Rond 03.30 uur in de nacht van dinsdag op woensdag meldde de bestuurder van een personenauto dat hij vermoedelijk in slaap was gevallen in zijn auto. Op het moment van melden stond de man met zijn auto tegen een boom in een bos aan de Hoeksestraat in Schijf. nieuwsbericht Wed, 25 Sep 2019 11:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/25/08-dronken-bestuurder-veroorzaakt-spoor-van-vernieling.html 2019-09-25T11:27:00Z Politie en ambulancemedewerkers zijn op de melding af gegaan. Aan sporen was te zien dat de man de Hoeksestraat was ingekomen, daar drie kunststof paaltjes omver had gereden, de rotonde rechtdoor was overgestoken en een lantaarnpaal uit de grond had gereden. Daarna was de auto 35 meter door het bos gegaan en, tot slot, over de kop geslagen en tegen een boom tot stilstand gekomen.

De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij gedronken had. Hij blies een F. Hij is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is door een arts een bloedmonster afgenomen. Dat gaat onderzocht worden door het NFI. Als de uitslag van dat monster binnen is wordt bepaald wat er verder met de 35-jarige man uit Essen (B) gaat gebeuren.

]]>
51.4924432 4.550530299999991