Alle berichten | Sint-Michielsgestel | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/sint-michielsgestel.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Sint-Michielsgestel nl Sat, 02 Dec 2023 07:59:48 GMT 2023-12-02T07:59:48Z nl Berlicum - Drie verdachten aangehouden na schietincident Berlicum https://www.politie.nl/nieuws/2023/oktober/7/09-drie-verdachten-aangehouden-na-schietincident-berlicum.html In de nacht van vrijdag op zaterdag 7 oktober 2023 vond op het Braakven in Berlicum een schietincident plaats. Direct na dit incident werden drie minderjarige verdachten aangehouden. Sat, 07 Oct 2023 10:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/oktober/7/09-drie-verdachten-aangehouden-na-schietincident-berlicum.html 2023-10-07T10:45:00Z Rond 1:30 uur ontvingen wij een melding van een conflict waarbij geschoten werd. Het schietincident vond plaats tussen twee minderjarige groepen jongeren. De aangehouden jongens zijn twee 16-jarige jongens uit Rosmalen en Berlicum en een 17-jarige jongen uit ’s-Hertogenbosch.

Wie weet meer?
De recherche is een onderzoek gestart en komt graag in contact met getuigen van het schietincident. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcams? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Geef het door via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden.

]]>
51.67848368 5.41166935
Berlicum - Doorzoekingen in onderzoek naar witwassen, drugs- en wapenhandel https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/3/doorzoekingen-in-onderzoek-naar-witwassen-drugs--en-wapenhandel.html In een onderzoek naar witwassen en de handel in wapens en drugs heeft de politie woensdag 1 februari op twee plekken in Berlicum doorzoekingen gedaan. Daarbij werden diverse goederen in beslag genomen. Fri, 03 Feb 2023 13:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/3/doorzoekingen-in-onderzoek-naar-witwassen-drugs--en-wapenhandel.html 2023-02-03T13:47:00Z Eerder werd in dit onderzoek al een 26-jarige man uit ’s-Hertogenbosch aangehouden. Hij zit nog vast. Tijdens het onderzoek kwamen de twee locaties in Berlicum in beeld. Het gaat om een woning en een garagebedrijf. Woensdagochtend 1 februari werd daar een inval gedaan.

Gedurende de dag werden beide locaties uitgebreid onderzocht. Daarbij werden diverse goederen en gegevensdragers in beslag genomen. Deze worden de komende tijd verder onderzocht. Vanwege het lopende onderzoek kunnen we op dit moment niet meer details delen.

Aanhouding
Tijdens de doorzoeking van het garagebedrijf werd ook een 60-jarige man uit Berlicum die in het pand aanwezig was aangehouden. Deze aanhouding staat los van het onderzoek, maar is vanwege een eerder geweldsincident. Ook hier kunnen we op dit moment niet meer details over delen.

]]>
51.67119347 5.38948287
Sint-Michielsgestel - Sint-Oedenrode - Eén aanhouding in onderzoek naar de handel in verdovende middelen https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/9/09-een-aanhouding-in-onderzoek-naar-de-handel-in-verdovende-middelen.html Een kilo cocaïne, 20 kg softdrugs, een vuurwapen, 2 stroomstootwapens en 1 aanhouding: dat waren de resultaten van een actie in de Meierij tegen drugscriminaliteit. Fri, 09 Dec 2022 14:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/9/09-een-aanhouding-in-onderzoek-naar-de-handel-in-verdovende-middelen.html 2022-12-09T14:55:00Z In een onderzoek naar de handel in verdovende middelen kwamen een aantal verdachte locaties en personen in beeld. Op donderdag werden deze locaties doorzocht en daarbij werd er een behoorlijke hoeveelheid drugs aangetroffen.

Een aanhouding

In Sint-Michielsgestel werden er in een loods 15kg softdrugs aangetroffen. Een 22-jarige man uit Sint-Oedenrode is aangehouden, omdat hij zijn woning verliet met de kilo cocaïne, softdrugs en een vuurwapen. In zijn woning werden naast softdrugs, geld en twee stroomstootwapens aangetroffen.

Er zijn ook diverse gegevensdragers en voertuigen in beslag genomen voor verder onderzoek. De politie zal ook haar bevindingen delen met de betreffend gemeentes die op basis daarvan maatregelen kan treffen om criminaliteit te bestrijden of overlast gevende situaties te beëindigen.

Ondermijning

De handel in verdovende middelen is een veelvoorkomende vorm van ondermijning. De daders worden regelmatig het criminele pad op getrokken, waar ze vervolgens moeilijk weer vanaf komen. Drugshandel kan leiden tot intimidatie en afpersing. Een ander gevolgd is dat kwetsbare wijken er nog kwetsbaarder door worden, doordat criminelen er de dienst uitmaken en de wijk in zijn greep houden.

Dit kunt u doen

In de strijd tegen ondermijning en illegaal wapenbezit werkt de politie samen met de gemeenten en andere overheidsorganisaties. Maar ook u kunt iets doen. Ziet, hoort of ruikt u onraad? Neem dan altijd contact op met de politie. Dat kan via 112 bij spoed en via 0900-8844 als er minder haast bij is. Doet u liever anoniem een melding? Dat kan via 0800-7000.

]]>
51.64953736 5.34408462
Sint Michielsgestel - 35-jarige verdachte aangehouden voor verkoop van valse merkkleding, geldwitwassen en mensenhandel https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/11/09-35-jarige-verdachte-aangehouden-voor-verkoop-van-valse-merkkleding-geldwitwassen-en-mensenhandel.html In een lopend onderzoek van de recherche zijn afgelopen maandag op vijf locaties in Oost-Brabant doorzoekingen gedaan. Later deze week is een 35-jarige vrouw uit Sint-Michielsgestel aangehouden. Zij wordt verdacht van mensenhandel, geldwitwassen en verkoop van valse merkkleding. Fri, 11 Mar 2022 12:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/maart/11/09-35-jarige-verdachte-aangehouden-voor-verkoop-van-valse-merkkleding-geldwitwassen-en-mensenhandel.html 2022-03-11T12:45:00Z Actiedag 

Het onderzoek is al enige tijd geleden gestart met een aangifte van mensenhandel. De aangehouden vrouw wordt ervan verdacht een andere vrouw seksueel te hebben uitgebuit. Daarnaast heeft de politie tips ontvangen over de vermoedelijke handel in valse merkkleding. Team mensenhandel en de recherche hebben samen onderzoek gedaan naar de verdenkingen. 

Op 7 maart heeft de politie in samenwerking met onder andere de gemeente en het Openbaar Ministerie op vijf locaties, verspreid over Oost-Brabant, doorzoekingen gehouden. Hier heeft de politie onder andere een grote hoeveelheid valse merkkleding, valse merk parfum, valse merk schoenen en een groot contant geldbedrag in beslag genomen. Ook heeft de politie later deze week twee voertuigen in beslag genomen.

]]>
51.64953736 5.34408462
Den Dungen - Politie ontdekt wapens, vuurwerk én softdrugs in woning in Den Dungen https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/5/09-20220105-politie-ontdekt-wapens-vuurwerk-en-softdrugs-in-woning-in-den-dungen.html De politie hield gisteren met hulp van een onderhandelaar de bewoners aan van een woning in Den Dungen. Er zouden daar mogelijk explosieven opgeslagen liggen. In de woning ontdekte de politie vervolgens onder meer een oefengranaat, vuurwerk, (scherpe) munitie, een nepvuurwapen én een handelshoeveelheid softdrugs. Ook wordt het tweetal verdacht van het bedreigen van enkele personen. Wed, 05 Jan 2022 14:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/5/09-20220105-politie-ontdekt-wapens-vuurwerk-en-softdrugs-in-woning-in-den-dungen.html 2022-01-05T14:20:00Z Bedreigingen
De plaatselijke politie ontving eerder de melding dat de man, een 23-jarige Bosschenaar, bedreigingen had geuit. De man zou zijn bedreigingen kracht hebben bijgezet door een mogelijk explosief in de vorm van een soort mortiergranaat te tonen. 

Explosieven in woning
De plaatselijke politie vermoedde op basis van informatie uit de eerdere melding dat er mogelijk explosieven in een woning aan de Weidestraat in Den Dungen zouden liggen. Dat betreft de woning van de vriendin (23 jaar) van de Bosschenaar en tevens de plek waar de man feitelijk verblijft. 

Inzet specialistische eenheden politie
Een onderhandelaar, het arrestatieteam en diverse reguliere politie-eenheden zijn, gezien de ernst van bedreigingen en mogelijke aanwezigheid van explosieven, gisterenmiddag ingezet in Den Dungen.

De onderhandelaar legde contact met het tweetal en wist hen uiteindelijk met succes naar buiten te laten komen. Beide verdachten zijn vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
Meer weten over onderhandelaars? Lees het hier.

Wapens, zwaar vuurwerk en handelshoeveelheid softdrugs
De agenten zochten vervolgens gericht in de woning naar explosieven en/of wapens en vonden onder meer een niet van echt te onderscheiden nephandvuurwapen, diverse slag – en steekwapens, meerdere scherpe en niet-scherpe patronen. Een deel van de munitie lijkt deel uit te maken van een  verzameling van WOII-voorwerpen.

Tijdens het onderzoek in de woning ontdekte de politie ook een oefengranaat van het type ‘slingshot’. Dergelijke oefengranaten worden meestal tijdens oefeningen gebruikt en vanuit een bij automatische vuurwapens behorend opzetstuk afgevuurd. Omdat er meestal sprake is van een kleine hoeveelheid kruit bestaat het risico dat het oefenprojectiel schade en/of letsel kan veroorzaken.

Ook stuitten de politieagenten op illegaal zwaar vuurwerk in de vorm van een aantal Cobra’s. Daarnaast trof de politie een handelshoeveelheid softdrugs aan in de woning. Het gaat om een hasjblok van ruim 20 gram.

Levensgevaarlijk
Burgemeester Looijen van Sint-Michielsgestel benadrukt dat het opslaan van explosieven en illegaal vuurwerk in een woning midden in een woonwijk zeer gevaarlijk is. “Ik ben blij dat de politie een einde heeft gemaakt aan deze levensgevaarlijke situatie. Je wil er niet aan denken wat er hier in Den Dungen had kunnen gebeuren. Als de boel ontploft heb je niet alleen een enorme materiële schade, maar ook een levensbedreigende situatie voor mensen en dieren in de omgeving. Daar kan en wil ik niet zomaar aan voorbij gaan. Zeker niet als er dan ook nog eens drugs en wapens in hetzelfde huis lagen. Daarom heb ik besloten om vaart te zetten achter de bestuurlijke rapportage, zodat ik kan kijken of er voldoende grond is om de woning te sluiten. Als de veiligheid van inwoners uit onze gemeente in het geding is, is het namelijk heel simpel: aanpakken, niet wegkijken.”

Vervolgonderzoek
Onze recherche onderzoekt deze zaak. Beide verdachten worden verhoord over hun aandeel en rol in deze casus. De inbeslaggenomen wapens, drugs en vuurwerk worden na het onderzoek vernietigd.

Nepvuurwapens
Nepvuurwapens die lijken op echte vuurwapens zijn verboden. De wapenwetgeving verbiedt deze nepvuurwapens omdat ze (zeer) dreigend kunnen overkomen. Lees er meer over op onze themapagina.

Meld Misdaad Anoniem

Heb je het vermoeden dat er in jouw wijk iets niet klopt, maar durf je dat niet meteen bij ons te melden?  Ga dan niet zelf op pad, maar meld dit via Meld Misdaad Anoniem. Hier kun je veilig en volledig anoniem melding maken. De politie, maar ook gemeenten en andere overheden gaan met de meldingen aan de slag. Ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl voor meer informatie.

]]>
51.66944373 5.3754533
Sint Michielsgestel - Identiteit slachtoffer misdrijf bekend https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/23/09-identiteit-slachtoffer-misdrijf-bekend.html De identiteit van het slachtoffer van het misdrijf aan de Regent Smitsstraat is uit verder onderzoek definitief vast komen te staan. Het betreft de 64-jarige bewoner van het huis. Sun, 23 Aug 2020 15:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/23/09-identiteit-slachtoffer-misdrijf-bekend.html 2020-08-23T15:19:00Z Inmiddels kunnen we ook bevestigen dat de aangehouden verdachte de inwonende zoon van het slachtoffer betreft.

]]>
Onderzoek

Het slachtoffer werd zaterdagavond dood aangetroffen in de garage van zijn woning. Wij gaan uit van een misdrijf en zijn een groot onderzoek opgestart.

De verdachte zit nog steeds in beperkingen. Hij wordt dinsdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Tot die tijd doen wij vanwege de geldende beperkingen en uit respect voor de emoties en belangen van familieleden, nabestaanden en andere betrokkenen geen verdere mededelingen.

]]>
51.6405432 5.3591407
Sint-Michielsgestel - Verdachte aangehouden voor misdrijf in Sint-Michielsgestel https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/23/09-verdachte-aangehouden-voor-misdrijf-in-sint-michielsgestel.html In een woning aan de Regent Smitsstraat in Sint-Michielsgestel is gisteravond een dode man aangetroffen. De politie gaat uit van een misdrijf. In de loop van de avond is een man aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer. Sun, 23 Aug 2020 11:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/23/09-verdachte-aangehouden-voor-misdrijf-in-sint-michielsgestel.html 2020-08-23T11:17:00Z Gisteravond rond half 7 kregen wij de melding dat er een man dood in de woning zou liggen. Collega’s zijn naar de woning aan de Regent Smitsstraat gegaan en troffen daar inderdaad een dode man aan in de garage van het huis. Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen.  Onder leiding van het Openbaar Ministerie is door de politie daarop een groot onderzoek opgestart.

]]>
Verdachte

Al snel na de vondst van het lichaam kon een verdachte aangehouden worden. Deze is meegenomen naar het bureau en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Omdat de verdachte in beperkingen zit zijn wij vooralsnog zeer terughoudend met het geven van verdere details over zijn identiteit en mogelijke rol. Hij wordt vandaag verhoord. 

Hoewel we er vanuit gaan dat het om de bewoner van het huis gaat, is ook de identiteit van het slachtoffer nog niet officieel vastgesteld. Daarvoor wordt vandaag verder onderzoek gedaan aan het lichaam dat inmiddels wel uit het huis is gehaald.

]]>
Onderzoek

Het onderzoek in en bij de woning gaat vandaag volop verder. Dat zal in ieder geval nog vandaag en een deel van maandag in beslag nemen. Er wordt door de technische recherche gezocht naar sporen en daarna zal een tactische doorzoeking worden gedaan. Ook wordt gekeken of er mogelijk bruikbare camerabeelden zijn en er zal een buurtonderzoek worden gehouden.

]]>
Getuigen

We zijn op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben of mogelijk anderszins iets weten dat met dit misdrijf te maken heeft, roepen we op zich te melden. Dat kan via het bijgevoegde meldformulier, het telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl).

]]>
51.6413477 5.352880799999999
Den Dungen/'s-Hertogenbosch - Verdachten aangehouden voor vernieling en bedreiging https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/14/09-verdachten-aangehouden-voor-vernieling-en-bedreiging.html De politie hield donderdagmiddag een vrouw uit Tilburg en man uit ’s-Hertogenbosch aan. Zij zouden eerder op de dag betrokken zijn geweest bij een bedreiging en vernieling in Den Dungen. In de loop van vrijdag werd ook een man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Fri, 14 Aug 2020 14:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/14/09-verdachten-aangehouden-voor-vernieling-en-bedreiging.html 2020-08-14T14:35:00Z Donderdagmiddag rond 14.00 uur arriveerden twee mannen en een vrouw bij een woning in Den Dungen. Eén van de mannen begon daar een auto te vernielen. Met een honkbalknuppel sloeg hij de ruiten en spiegels stuk. De auto behoorde aan een man zonder vaste woon- of verblijfplaats die bij een vriend op bezoek was. Toen de bewoner beneden poolshoogte ging nemen, werd hij door de andere man bedreigd met een vuurwapen. Het drietal ging er daarna met hun eigen auto vandoor.

]]>
Aanhoudingen

Deze auto werd een uur later door collega’s aangetroffen aan het Zuidoosterfront in ’s-Hertogenbosch. Omdat in de melding sprake was van een vuurwapen werd door collega’s een deel van de wijk afgezet en kogelvrije vesten aangetrokken. Vervolgens ging men op zoek naar de woning van de verdachte. Uiteindelijk hoefde er geen instap gedaan te worden in de woning van de 25-jarige verdachte. Na telefonisch contact meldde hij zichzelf op het politiebureau in zijn woonplaats. Daar is hij aangehouden. Enige tijd later werd in de omgeving van de woning de 19-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden.

]]>
Honkbalknuppel gevonden

De woning en de auto zijn doorzocht. Er is wel een honkbalknuppel gevonden, maar een vuurwapen is vooralsnog niet aangetroffen. Beide verdachten zitten nog vast. Verder onderzoek van de politie leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de derde verdachte op vrijdagmiddag. Dit betreft een man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De aanleiding voor het conflict in Den Dungen zit vermoedelijk in de relationele sfeer. Wij doen verder onderzoek.

]]>
51.69781620000001 5.3036748
Den Dungen, Bergen op Zoom, Nistelrode en Tilburg - Woninginbraken, oplichting en phishing in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/12/09-woninginbraken-oplichting-en-phishing-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 17 februari weer de hulp van de burgers bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals een dubbele woninginbraak in Den Dungen, een oplichting in Bergen op Zoom, een inbraak in Nistelrode en internetfraude via phishing in Tilburg. Wed, 12 Feb 2020 19:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/12/09-woninginbraken-oplichting-en-phishing-in-bureau-brabant.html 2020-02-12T19:32:00Z Twee inbraken in dezelfde woning

In een woning aan de Sint Jacobusstraat in Den Dungen werd in januari van dit jaar twee keer in één week ingebroken. De eerste inbraak gebeurde op 17 januari. Toen bestond de buit uit een groot geldbedrag en gouden sieraden. De tweede keer, op 24 januari, gingen de inbrekers er weer met veel geld en sieraden vandoor. We hebben bewakingsbeelden waar we de inbrekers niet alleen zien maar ook horen. Kijk en luister met ons mee. Weet u wie dit zijn?

]]>
Brutale telefonische oplichting

Een brutale vorm van telefonische oplichting waarvan een echtpaar in Bergen op Zoom het slachtoffer is geworden. Zij meenden geld over te maken naar de Belasting. In werkelijkheid was dat de bankrekening van een geraffineerde oplichter. Een 65-jarige man uit Bergen op Zoom werd op donderdag 3 oktober 2019 gebeld door een man die zich uitgaf als medewerker van de Belastingtelefoon. Hij vertelde de aangever dat er per direct een nog openstaande vordering van inkomstenbelasting betaald moest worden, inclusief een boete. Daarbij werd gedreigd met een deurwaarder. Het slachtoffer en zijn vrouw hebben enkele duizenden euro’s naar de oplichter overgemaakt. We hebben beelden van een man die een groot bedrag van die rekening pint. Wie herkent de persoon die geld opneemt?

]]>
Inbraak in woning

In een woning in Nistelrode aan de Hoogstraat werden op woensdag 13 november van het afgelopen jaar twee inbrekers overlopen door de bewoonster. De inbrekers gingen door het hek het terrein op, openden een raam en gingen naar binnen. Waar ze niet op rekenden is de bewoonster die op dat moment thuis kwam. Toen ze dat doorkregen sloegen ze op de vlucht. In de uitzending beelden hiervan.

]]>
Cybercrime; phishing

Een vrouw uit Tilburg dacht een mail van de ING te ontvangen, maar het bleek een nep-mail te zijn. Ze volgde de link in de mail en gaf op een fakewebsite haar bankgegevens door. Zo werd ze het slachtoffer van phishing, een vorm van internetcriminaliteit oftewel cybercrime. Later bleek dat een andere vrouw met haar bankgegevens in een winkel in Tilburg een laptop van bijna 2400 euro afrekende. Dat gebeurde het afgelopen jaar op 1 oktober en van dat moment hebben we bewakingsbeelden. Wie herkent deze vrouw?

]]>
Uitzending

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.6653323 5.371723900000006
Den Dungen, Overloon, Bergen op Zoom, Waalwijk - Dodelijk drugslab en overval juwelier in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/5/08-dodelijk-drugslab-en-overval-juwelier-in-bureau-brabant.html Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt maandag 10 februari aanstaande ruim aandacht aan een dodelijk drugslab in Den Dungen en een gewapende overval op een juwelier in Waalwijk. Verder komen twee inbraken in Overloon en een oplichter in Bergen op Zoom aan bod. Wed, 05 Feb 2020 13:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/5/08-dodelijk-drugslab-en-overval-juwelier-in-bureau-brabant.html 2020-02-05T13:21:00Z Dode bij explosie in drugslab Den Dungen

In een kasgebouw achter een woning aan de Spekstraat in Den Dungen trof de politie na een melding op vrijdag 25 oktober 2019 omstreeks 02.45 uur een drugslab aan. Hier ging vermoedelijk iets mis in het productieproces waarna een explosie plaats vond. In het lab lag het lichaam van een dode man die waarschijnlijk aan het werk was en bij de explosie om het leven is gekomen. Na uitgebreid onderzoek bleek dit een 36-jarige man uit Kerkrade te zijn.  Drie anderen die de explosie overleefden belden bij een bewoner aan om hulp te vragen. Zij zaten onder de blaren, waarschijnlijk door de hete chemische vloeistoffen die door de explosie rondslingerden.  Verder werd duidelijk dat het ging om een zogenoemd omzettingslab, er werden grondstoffen gemaakt voor de productie van harddrugs. Er werd snel één verdachte aangehouden. De politie is niet alleen op zoek naar de overige personen die verantwoordelijk zijn voor dit drugslab maar ook naar hun vermogen.

]]>
Inbraakpogingen in Overloon

Op zaterdag 2 november 2019 werd tussen 02.30 en 03.30 uur ingebroken in een bedrijf aan de Vierlingsbeekseweg. Er werden aan de achterzijde twee ramen ingeslagen. Dezelfde nacht werd tussen 03.20 en 03.50 uur ook geprobeerd in te breken in een horecazaak aan het Museumpark. Er zijn braaksporen aan een buitendeur en een lichtkoepel van een dakraam. Het gaat bij deze inbraken vrijwel zeker om dezelfde daders. De inbrekers staan op bewakingsbeelden.  

]]>
Oplichting in Bergen op Zoom

Een 65-jarige man uit Bergen op Zoom werd op donderdag 3 oktober 2019 gebeld door een man die zich uitgaf als medewerker van de Belastingtelefoon.  Hij vertelde de aangever dat er per direct een nog openstaande vordering van inkomstenbelasting betaald moest worden, inclusief een boete. Daarbij werd gedreigd met een deurwaarder. Het slachtoffer en zijn vrouw hebben enkele duizenden euro’s naar de oplichter overgemaakt. We hebben beelden van een man die een groot bedrag van die rekening pint. 

]]>
Juweliersechtpaar in Waalwijk overvallen door gemaskerd duo

Op zaterdag 2 november 2019 werd iets na tien uur ’s avonds een juweliers echtpaar uit Waalwijk thuis overvallen. Het echtpaar woont al jarenlang boven hun juwelierszaak. De daders bedreigden en mishandelden de slachtoffers. De overvallers maken een aantal unieke, handgemaakte sieraden buit. Er zijn bewakingsbeelden van de overval.

Via een dakraam wisten de overvallers de bovenwoning binnen te komen. Het echtpaar werd mishandeld, waarna de overvallers in de winkel een snelle greep deden in een van de vitrines. Ze maakten daarbij een aantal handgemaakte unieke sieraden buit. De overvallers joegen de slachtoffers de stuipen op het lijf met de griezelige maskers die ze droegen. Eén van hen droeg een zogenoemd ‘Halloween’-masker en de andere een ‘Evil Clown’-exemplaar. Op camerabeelden is te zien dat één van daders die avond opvallend lang, blond haar had; vermoedelijk een pruik.

De overvallers hebben die avond waarschijnlijk vooraf de omgeving verkend. Ze reden daarbij vermoedelijk in een Volkswagen Sharan en in een BMW 3-serie. Voor en na de overval zijn deze auto’s gefilmd; onder meer op de Winterdijk, achter de juwelierszaak. De blauwe Volkswagen had waarschijnlijk Nederlandse kentekenplaten en de blauwe BMW mogelijk Poolse.

Een mogelijk aanknopingspunt in deze zaak is een  soortgelijke blauwe BMW. Die werd twee dagen voor de overval, op 30 oktober, gefilmd bij een carwash aan de Winterdijk. Het is niet duidelijk of deze BMW ook bij de overval betrokken is. Om hier duidelijkheid over te krijgen, spreekt de recherche graag met de inzittenden van die BMW. De auto had bij aankomst witte folie op de kofferbak, maar die folie was verdwenen na een uitgebreid verblijf in de wasstraat. De bestuurder en zijn metgezel brachten met de BMW geruime tijd door in die ‘carwash’. De politie wil graag met deze mannen spreken.

]]>
Uitzending

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

 

]]>
51.6903513 5.065070300000002