Alle berichten | Someren | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/someren.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Someren nl Wed, 20 Oct 2021 01:06:41 GMT 2021-10-20T01:06:41Z nl Someren - Gezocht - Overval kledingwinkel Someren [VIDEO] https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/overval-winkel-someren.html Twee gemaskerde daders overvielen donderdagmiddag 15 april 2021 iets over half 2 kledingwinkel Inverno aan de Postelstraat in Someren.Een gewapende overval die begint met een voorverkenning door twee mannen op een zwarte Vespa scooter.. verdachte Tue, 01 Jun 2021 11:50:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/april/overval-winkel-someren.html 2021-06-01T11:50:00Z Twee mannen op een zwarte Vespa scooter rijden op woensdag 14 april door het centrum van Someren, in de buurt van de kledingwinkel in de Postelsstraat. Dat doen overvallers vaker, eerst de situatie goed in zich opnemen, om later toe te slaan. En dat is in dit geval de volgende dag, donderdag 15 april. Want dan verschijnen ze weer op hun scooter. Kort daarna stormen ze met veel geschreeuw de winkel in, bedreigen ze een personeelslid en nemen ze kostbare spijkerbroeken en truien mee in een grote zak die ze bij zich hebben, vermoedelijk een dekbedovertrek. Als er niks meer bij kan, slepen ze de zak mee naar buiten en gaan er vandoor. 
Ze rijden op een zwarte Vespa scooter 300 GTS, van bouwjaar rond 2018 en vluchten weg in de richting van de Markt in Someren
Ze moeten die donderdagmiddag zijn opgevallen; twee mannen, met veel haast op een scooter en een flink gevulde dekbedovertrek op hun rug.
Wie heeft ze gezien of wie heeft ergens kleding van o.a. het merk 'Seven for all Mankind' te koop aangeboden zien staan?  

Bewakingsbeelden
We hebben dus de beschikking over diverse bewakingsbeelden en deze delen we nu ook met u. Misschien heeft u wel beelden waarop de daders nog beter te zien zijn en heeft u die nog niet met ons heeft gedeeld. Als dat zo is doen we een dringend beroep op u om die beelden alsnog ter beschikking te stellen.

Contact en tips
Voor contact met de recherche in Helmond kunt u bellen met het landelijk politienummer 0900-8844. Voor tips belt u de opsporingslijn op 0800-7060 of vult u het tipformulier in. Heeft u informatie over de daders, maar wilt u liever uw naam niet zeggen? Tip ons dan via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

 

]]>
]]>
51.3841336 5.711158
Someren, Den Bosch en Hasselt (B) - Overvallen en gezochte verkrachters in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/28/09-overvallen-en-gezochte-verkrachters-in-bureau-brabant.html Hoeveel spijkerbroeken kunnen er in een dekbedovertrek? Twee overvallers van een kledingwinkel in Someren namen die proef op de som. Ze overvielen midden op de dag een kledingwinkel en gingen er met een gevulde dekbedovertrek op de rug op een scooter weer vandoor. En twee overvallers die bedrogen uitkwamen bij een ouder stel in Den Bosch toen ze met de man des huizes te maken kregen. Dat en de zoektocht van Belgische collega's naar mogelijke verkrachters a.s. maandag 31 mei in Bureau Brabant. Fri, 28 May 2021 14:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/28/09-overvallen-en-gezochte-verkrachters-in-bureau-brabant.html 2021-05-28T14:48:00Z Overval Someren
Een gewapende overval die begint met een voorverkenning door twee mannen op een zwarte Vespa scooter..Twee mannen op een zwarte Vespa scooter rijden op woensdag 14 april door het centrum van Someren, in de buurt van de kledingwinkel in de Postelstraat. De volgende dag, donderdag 15 april verschijnen ze weer op hun scooter. Kort daarna stormen ze met veel geschreeuw de winkel in, bedreigen ze een personeelslid en nemen ze kostbare spijkerbroeken en truien mee in een grote zak die ze bij zich hebben, vermoedelijk een dekbedovertrek. Als er niks meer bij kan, slepen ze de zak mee naar buiten en gaan er vandoor. Ze rijden op een zwarte Vespa scooter 300 GTS, van bouwjaar rond 2018 en vluchten weg in de richting van de Markt in SomerenWe hebben goede beelden van zowel binnen als buiten de winkel en we kunnen ook hun stemmen laten horen. We zoeken getuigen en vragen ons af of iemand ergens kleding van o.a. het merk 'Seven for all Mankind'  te koop aangeboden zien staan

Poging overval ouder echtpaar
Op zondag 11 april rond 8.20 in de ochtend wordt een echtpaar thuis aan de Weddestede in Den Bosch overvallen. Een man met een Zalando pakketje staat voor de deur, vrouw doet open en een paar seconden later komt een tweede man aan. Met z’n tweeën duwen ze de vrouw naar binnen. Er ontstaat een worsteling, maar de echtgenoot schiet zijn vrouw te hulp en jaagt overvallers weg. Hij gaat nog achter ze aan met een golfclub, maar ze zijn te snel. De overvallers vluchten via een nabijgelegen park weg en laten daar de doos achter. We hebben bewakingsbeelden van de daders met beel én geluid. Wie herkent dit tweetal? 

Verkrachting in Hasselt (B)
De Belgische collega's zijn op zoek naar twee mannen die waarschijnlijk in december 2019 bij en verkrachting betrokken zijn geweest. Mogelijk komen ze uit Eindhoven. In de uitzending bewakingsbeelden van een discotheek, waar één van hen met het latere slachtoffer naar buiten loopt. Ook de tweede man staat op beeld. 

Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.36123942 5.70109928
Someren - Vuurwapens en chemisch afval gevonden bij onderzoek ontmanteld drugslab https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/26/09-vuurwapens-en-grote-hoeveelheden-chemisch-afval-gevonden-bij-onderzoek-ontmanteld-drugslab.html Bij het drugslab dat afgelopen donderdag in Someren werd ontmanteld zijn grote hoeveelheden chemisch afval gevonden en in een woning werden tientallen vuurwapens in beslag genomen. Sat, 26 Dec 2020 13:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/26/09-vuurwapens-en-grote-hoeveelheden-chemisch-afval-gevonden-bij-onderzoek-ontmanteld-drugslab.html 2020-12-26T13:26:00Z Eerder deze week kwam bij de politie informatie binnen dat in een loods bij een woning aan de Bergdijk een drugslab zou zitten. Daarop werd direct een groot onderzoek opgestart. Na enkele dagen werd besloten om een inval te doen in de loods.

Op donderdag 24 december rond 16.00 uur gingen de collega’s uiteindelijk naar binnen. In de loods vonden ze de materialen voor een drugslab. Op het moment van de inval was dat reeds ontmanteld. Vermoedelijk ging het om een amfetaminelab. Dat zal uit verder onderzoek duidelijk moeten worden.

]]>
Chemicaliën

In de loods en in een zeecontainer op het terrein werden tientallen grote en kleine vaten gevonden. Sommigen waren leeg, maar velen bevatten chemicaliën of chemisch afval. Verder onderzoek zal uit moeten wijzen om welke stoffen dit precies gaat. Er werd ook een hoeveelheid amfetaminepasta aangetroffen en in beslag genomen. Duidelijk is dat we te maken hebben met een groot lab dat langere tijd heeft gedraaid en waar in potentie voor duizenden liters aan eindproduct kon worden gefabriceerd.

Specialisten van de Landelijke Faciliteit ondersteuning Ontmantelen (LFO) zijn tot ver inde middag van zaterdag 25 december bezig geweest met het ontmantelen van het drugslab en het op een veilige manier opruimen van de chemicaliën.

]]>
Wapens

Tijdens het verdere onderzoek werd ook de woning op de Bergdijk doorzocht. Daar werden tientallen vuurwapens aangetroffen. Voor een deel daarvan bleek mogelijk een vergunning te zijn, maar het overgrote deel is vermoedelijk illegaal. Al deze wapens zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Tijdens de actie werden een man van 68 uit Someren en twee mannen van 38 en 55 jaar uit Deurne aangehouden. De man uit Someren zit nog vast en wordt maandag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris .

]]>
51.33836970000001 5.6797122
Helmond - Politie Peelland daagt jonge gamers uit https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/16/09-politie-peelland-daagt-jonge-gamers-uit.html Deze week is de politie van het basisteam Peelland begonnen met het project ‘Gamen met de politie’. Agenten verruilen een paar uurtjes per week het stuur van de dienstauto voor de controller van een gaming console, om ook in de digitale wereld contact met de jeugd te maken. Peelland is één van de zes basisteams in het land die aan deze pilot meedoen. Wed, 16 Sep 2020 13:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/16/09-politie-peelland-daagt-jonge-gamers-uit.html 2020-09-16T13:42:00Z Om als politie de politietaken uit te voeren is het belangrijk om in verbinding te zijn met de burgers. In de tijd waarin we leven is dit niet meer alleen het fysieke contact in de wijk maar speelt een groot gedeelte zich ook in de digitale wereld af. Belangrijk hierin is het contact met de jeugd. Een aantal collega’s in de Randstad is tijdens de coronaperiode gestart met gamen, om de jeugd binnen te houden en toch als politie met hen in verbinding te zijn. Uit de positieve ervaringen die hier tijdens de coronaperiode zijn opgedaan is besloten een landelijke pilot te starten.

Politie community
Collega Martijn is één van de vier aangewezen politiemensen van het team Peelland die gaat gamen. Hij vertelt dat ze voorlopig in de drie meest populaire spellen actief zullen zijn. “Dat zijn FIFA20, Call of Duty en Fortnite, maar wie weet is dat over een paar maanden wel heel anders.” Hij gaat verder: “Wij hebben een eigen PlayStation community aangemaakt onder de accountnaam Politie_Peelland en we dagen jeugdigen uit om het tegen ons op te nemen. We nodigen ze uit via onze bestaande social media accounts. Het is herkenbaar dat deze community van de politie is. Voordat je mee mag doen moet je instemmen met de gedrags- en spelregels die zijn opgesteld. Dus geen verrassingen of addertjes onder het gras voor de gamers die het tegen onze collega’s gaan opnemen. Ze weten met wie ze te maken hebben.”

Doel
Het doel van de pilot is om op een toegankelijke manier in contact te komen met jeugdigen die we tijdens de diensten in de wijk misschien niet tegen komen. Het is bekend dat er onder deze groep van alles speelt op het gebied van o.a. pesten, sexting, eenzaamheid, vragen over de politie enz. . Maar vaak zit hier ook veel (getuige)informatie over incidenten waar wij tijdens onze reguliere werkzaamheden mee te maken krijgen. “Ook hiervan zijn al voorbeelden bekend, “ zegt Martijn. “Collega’s die tijdens het gamen informatie kregen waarmee later incidenten voorkomen zijn. “

Digitaal buurtpleintje
De vier gamers van de politie Peelland gaan voorlopig per koppeltje twee uur in de week gamen. “Als we gamen, zitten we niet in de noodhulp maar worden we extra gepland. Zie het gamen als het digitale buurtpleintje waar we in verbinding proberen te zijn met de jeugd uit de wijk. Maar we houden tijdens het spelen zeker in de gaten wat er buiten aan de hand. Uiteraard springen we bij dringende noodzaak meteen in de auto en gaan we er op af.”  Martijn vertelt ook dat het niet zo is dat ze te pas en te onpas maar kunnen gaan zitten gamen tijdens hun dienst. “Daarover zijn heldere afspraken gemaakt. Alleen de vier aangewezen politiemensen spelen op afgesproken tijden.” Een vast moment in de week waarop de agenten actief zijn is er echter nog niet. Dat wordt elke week opnieuw bekeken. “Houd daarvoor vooral ons Instagram account - politie_helmond -  in de gaten, “besluit Martijn.

Positieve reacties van ouders
Afgelopen maandag werd het project afgetrapt en daar hielden de collega’s een heel goed gevoel aan over. “We hebben een hele hoop toffe reacties gekregen, niet in de laatste plaats van ouders die onze inzet enorm steunen. Het was natuurlijk nog allemaal wat zoeken, maar we hebben echt leuke chats met jeugdigen gehad, “ zegt Martijn enthousiast. “Over de reden van het project, over regels rondom vuurwerk rondom oud-op-nieuw en over hoe je bij de politie kunt komen, heel gevarieerd.”

]]>
51.4792547 5.657009599999999
Someren - 2 dodelijke slachtoffers Someren https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/29/2-dodelijke-slachtoffers-someren.html Gisteravond is er rond 20.35 uur een auto te water geraakt met hierin 2 jongens aan de Broekstaat in Someren. Ondanks alle inspanningen van de massaal uitgerukte hulpdiensten zijn beide jongens later overleden. Fri, 29 Nov 2019 09:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/29/2-dodelijke-slachtoffers-someren.html 2019-11-29T09:30:00Z Beide slachtoffers zijn 20 jaar oud en woonachtig in Someren. Nadat zij uit de auto werden gehaald zijn ze in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht waar ze later zijn te komen overlijden.

De specialisten van het VOA (verkeer ongevallen analyse) zijn bezig met onderzoek om de oorzaak van het ongeval te achterhalen. Op de plaats van het ongeval is er uitgebreid onderzoek gedaan naar sporen. Ook zal de auto worden onderzocht op mogelijke technische mankementen.

]]>
51.3784673 5.736336899999969
Katwijk - Aanhoudingen voor opruiing Project X https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/7/09-aanhoudingen-voor-opruiing-project-x.html De politie hield vanavond een man uit Someren en een man uit Bergambacht aan in het rechercheonderzoek rondom Project X in Katwijk. De aanhoudingen vonden plaats op verdenking van het opruien van mensen om vrijdagavond 7 december naar Katwijk te komen. Naast deze aanhoudingen voerde de politie vandaag ruim twintig stopgesprekken met jongeren. Fri, 07 Dec 2018 20:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/7/09-aanhoudingen-voor-opruiing-project-x.html 2018-12-07T20:05:00Z Digitaal onderzoek bracht de politie op het spoor van de twee mannen. Het gaat om een 20-jarige man uit Someren die in zijn woonplaats werd opgepakt en een 19-jarige inwoner van Bergambacht. Hij werd in Rotterdam aangehouden. Beiden zitten vast voor verder onderzoek.

Stopgesprekken
De politie kreeg ook zicht op een twintigtal jongeren die een minder nadrukkelijk aandeel leken te hebben in het aansporen van jeugd om naar Katwijk te komen. Allemaal mannen in de leeftijd van 18 tot 20 jaar, verspreid over heel Nederland. Zij kregen vandaag bezoek van de politie en met hen werd een zogenoemd stopgesprek gevoerd. Daarin werd duidelijk gemaakt dat als ze niet stoppen met deze activiteiten, ze alsnog aangehouden worden.

Onderzoek
Het onderzoek naar de opruiende activiteiten in aanloop naar Project X in Katwijk en de initiators daarvan, is in volle gang. De politie sluit meer aanhoudingen hiervoor dan ook niet uit. 

]]>
51.72892660000001 5.879208999999946
Helmond/Someren - Tweetal in gestolen auto in bezit buit tasdiefstal https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/23/09-tweetal-in-gestolen-auto-in-bezit-buit-tasdiefstal.html In de nacht van donderdag op vrijdag rond half vijf werden op de Europaweg een man en een vrouw aangehouden in een gestolen auto. In de auto werden ook nog andere gestolen spullen terug gevonden. Fri, 23 Nov 2018 12:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/23/09-tweetal-in-gestolen-auto-in-bezit-buit-tasdiefstal.html 2018-11-23T12:57:00Z Collega’s controleerden een auto, waarvan het kenteken geregistreerd stond als gestolen. Ook was een soortgelijke auto mogelijk eerder bij een diefstal in Someren betrokken was geweest. De twee inzittenden, een man van 37 jaar uit Eindhoven en een vrouw van 28 jaar zonder vast woonadres,  werden meteen gearresteerd. De betreffende auto namen we in beslag voor onderzoek. Uiteindelijk bleken er gestolen kentekenplaten op een eveneens gestolen auto te zijn gemonteerd. De auto was op 18 november in Eindhoven gestolen.

]]>
Diefstal uit auto

Aan het einde van de donderdagavond werd op het Wilhelminaplein in Someren uit de auto van een vrouw uit Nederweert een handtas met inhoud gestolen. De dieven hadden de vrouw eerst afgeleid, waarna ze kans zagen de tas vanaf de passagiersstoel te weg te pakken. Toen de vrouw zich realiseerde wat er was gebeurd, was het al te laat. Getuigen wisten de auto van de dieven wel te omschrijven, maar hadden het kenteken niet kunnen noteren.

]]>
Tas terug gevonden

Bij nader onderzoek van de gestolen auto die in Helmond in beslag was genomen, vonden we daarin de tas van de vrouw. Ook troffen we enkele cachetjes met cocaïne aan. Het tweetal zit nog vast voor verder onderzoek.

]]>
51.38597269999999 5.71305499999994
Milheeze - Doodsoorzaak man in zwembad nog onduidelijk https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/28/09-doodsoorzaak-man-in-zwembad-nog-onduidelijk.html De politie startte een onderzoek nadat zondagmiddag 27 mei een man dood in een zwembad aan de Peeldijk in Milheeze werd gevonden. Op hetzelfde terrein lag ook een slachtoffer dat zijn bewustzijn had verloren. We hielden die middag twee verdachten aan. Mon, 28 May 2018 12:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/28/09-doodsoorzaak-man-in-zwembad-nog-onduidelijk.html 2018-05-28T12:05:00Z Het onderzoek naar wat zich precies afspeelde bij de woning en op het terrein aan de Peeldijk in Milheeze loopt nog volop. We hebben buurtonderzoek gedaan en diverse getuigen gesproken, waaronder ook de bewoner. Hieruit blijkt dat bij de woning, na een avondje stappen, een afterparty plaatsvond. De slachtoffers en de eerder aangehouden getuigen waren bezoekers van deze party, waarbij ook harddrugs zijn gebruikt. Of deze drugs de oorzaak zijn van de dood van de 29-jarige man uit Milheeze en het verliezen van het bewustzijn van de 44-jarige man uit Lierop, is nog niet duidelijk. Uiteraard onderzoeken we dat. 

Onderzoek
Op de Peeldijk hebben forensisch specialisten zondag uitgebreid onderzoek gedaan. Ze hebben gezocht naar zogenaamde “stille getuigen” die ons kunnen helpen om een beeld te krijgen van wat er is gebeurd. De 44-jarige man ligt nog in het ziekenhuis. Uiteraard willen we hem ook graag spreken op het moment dat zijn gezondheid dat toelaat. De 28-jarige man uit Milheeze en de 32-jarige vrouw uit Helmond zitten nog vast. Hun betrokkenheid is nog in onderzoek.  

Oorzaak
Het onderzoek is in volle gang. Hierbij bekijken we in de volle breedte wat de oorzaak kan zijn van wat er op de Peeldijk in Milheeze is gebeurd. Of het drugsgebruik een rol speelt wordt daarin ook meegenomen. 

]]>
51.4191765 5.682113800000025
Helmond - Efficiëntere aangiftemogelijkheden na beperktere beschikbaarheid bureaus Peelland https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/21/09-efficientere-aangiftemogelijkheden-na-sluiting-bureaus-peelland.html De politieorganisatie verandert mee met de maatschappij en de veranderende service behoeften van burgers. Daarom maken we binnen het politieteam Peelland de beschikbaarheid van onze politiemensen voor u om aangifte te doen nog efficiënter. Wed, 21 Mar 2018 13:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/21/09-efficientere-aangiftemogelijkheden-na-sluiting-bureaus-peelland.html 2018-03-21T13:50:00Z We begrijpen dat dan de mededeling dat we twee bureaus en enkele steunpunten voor het publiek gaan sluiten erg tegenstrijdig klinkt. Wat we er echter tegenover stellen zijn veel ruimere aangiftemogelijkheden in Helmond en maatwerk waar dat gewenst of noodzakelijk is. Door een efficiëntere inzet van onze collega’s is daar meer ruimte voor.

]]>
Sluiting Asten, Gemert en steunpunten

De publieksfunctie van de bureaus Asten en Gemert en van de gemeentelijke steunpunten Beek en Donk, Deurne en Someren vervalt vanaf 1 april 2018. Dat betekent dat ze gesloten zullen zijn en alleen op afspraak door politiemedewerkers bemand worden. Steeds vaker bleek dat er tijdens de openingstijden nauwelijks bezoekers kwamen. Mogelijk werd dit veroorzaakt door het feit dat de meeste mensen op deze tijdstippen aan het werk waren en veel aangiften reeds via internet of in de avonduren gedaan werden. De bureaus Asten en Gemert waren voorheen op kantoortijden en op zaterdag voor het publiek geopend en de steunpunten zijn altijd enkele uren per dag open geweest.

]]>
Aangiftemogelijkheden bureau Helmond verruimd

De aangiftemogelijkheden in het bureau Helmond worden echter flink verruimd.  Vanaf 1 april 2018 worden óók in de avonduren tot 20:00 uur en op zaterdag en zondag gedurende de hele dag tot 17:00 uur afspraken ingepland. Aan u dus de keuze; online aangifte doen via internet, een afspraak maken, direct telefonisch aangifte doen of toch tijdens openingstijden het bureau Helmond binnenlopen.

]]>
Openingstijden bureau Helmond

De openingstijden van bureau Helmond zijn vanaf 1 april 2018 als volgt:

Maandag t/m vrijdag:  09:00 tot 21:00 uur
Zaterdag en zondag:  09:00 tot 18:00 uur

]]>
Maatwerk bij u thuis

Natuurlijk komt de politie bij u thuis als u onverhoopt slachtoffer bent van een woninginbraak of een ander ingrijpend misdrijf. Maar vanaf nu is het in uitzonderlijke gevallen ook mogelijk dat een collega voor een minder ernstig feit bij u thuis een aangifte op komt nemen. Denk hierbij aan oudere en/of mindervalide mensen voor wie het lastig is om naar het bureau in Helmond te komen. Voorheen kon deze service niet verleend worden, omdat veel capaciteit verloren ging aan het openhouden van de locaties Asten en Gemert en de steunpunten.

]]>
Hoe bereikt u ons?

Via het bekende politienummer 0900-8844 zijn wij bereikbaar om een afspraak te maken of voor advies. Wij zullen met u in goed overleg afstemmen op welke wijze u het beste geholpen bent. Kijk ook op de website van de politie wat de aangiftemogelijkheden voor verschillende feiten zijn: https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen

]]>
Volg ons op Facebook en Twitter

U vindt ook informatie op de Facebookpagina’s van de politie in de gemeenten binnen team Peelland.

Helmond: https://www.facebook.com/PolitieHelmond/

Deurne-Asten-Someren: https://www.facebook.com/PolitieAsten/

Gemert-Bakel en Laarbeek: https://www.facebook.com/politiegemertbakellaarbeek/

Veel van onze wijkagenten Twitteren. Klik op deze onderstaande link naar onze website om te kijken wie uw wijkagent is en hoe u hem of haar kunt bereiken: https://www.politie.nl/mijn-buurt/wijkagenten?geoquery=Helmond%2C+Nederland&distance=10.0

]]>
Effectiever werken en beter wijkwerk

Met of zonder bureaus: de politie is en blijft aanwezig in de wijken om samen te werken aan veiligheid.
Goed contact tussen politie en inwoners is een cruciaal onderdeel van de veiligheid in de wijken. Van oudsher kunnen inwoners binnenlopen bij een politiebureau. De afgelopen jaren hebben we echter politiebureaus gesloten en geopend en dit zal de komende jaren voortduren. Sinds 2014 werkt de politie met grotere basisteams. Zo kunnen we meldingen, aangiften en signalen effectiever op pakken en ons meer en beter richten op het wijkwerk. De grotere politieteams gaan steeds meer werken vanuit centrale bureaus waardoor een aantal bureaus overbodig wordt. De politie bepaalt de locaties van de politiebureaus en de politieposten in nauw overleg met burgemeesters. We beseffen dat een politiebureau vaak een symbolische functie heeft in een wijk. Het verhuizen van bureaus kan wennen zijn, voor de wijken en voor de agenten zelf. Om effectief contact te maken en samen te werken aan de veiligheid van de wijk, is en blijft de politie op vele manieren bereikbaar, aanwezig en zichtbaar.

]]>
51.4792547 5.657009600000038
Oost-Brabant - Diverse invallen in drugsonderzoek https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/31/09-oost-brabant-diverse-invallen-in-drugsonderzoek.html In verband met een onderzoek naar de handel in chemicaliën en verdovende middelen vielen wij woensdagochtend 31 januari op een tiental locaties in Oost-Brabant, Limburg en Gelderland binnen. Wij hielden vijf verdachten aan. Wed, 31 Jan 2018 05:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/31/09-oost-brabant-diverse-invallen-in-drugsonderzoek.html 2018-01-31T05:00:00Z De invallen vonden rond 6.00 uur plaats in onder meer woningen en loodsen in Geldrop, Helmond, Someren, Venlo, Venray, Nieuw Bergen en Velddriel. De vijf verdachten werden meteen bij de start van de actie aangehouden. Het gaat om vier mannen uit Geldrop van 57, 52, 41, en 28 jaar en een 27-jarige man uit Venlo. De aanhoudingen van de 52-jarige hoofdverdachte en de aanhouding van de 27-jarige verdachte in Venlo werden door een arrestatieteam gedaan. Het AT werd ingezet vanwege informatie dat de verdachten mogelijk vuurwapengevaarlijk zouden zijn. Het vijftal zit vast voor verder onderzoek en zit op volledige beperkingen.

]]>
Doorzoeking

Na de aanhoudingen zijn we gestart met de doorzoekingen. Naar verwachting gaan deze een groot deel van de dag in beslag nemen.

]]>
Volg ons op facebook

Volg de liveblog op onze facebookpagina Politie Oost-Brabant (@politieob) voor meer informatie over onze actiedag.

]]>
51.4228919 5.557135600000038