Alle berichten | Son en Breugel | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/son-en-breugel.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Son en Breugel nl Thu, 01 Dec 2022 04:07:47 GMT 2022-12-01T04:07:47Z nl Son en Breugel - Geldrop - Eindhoven - Zes aanhoudingen voor witwassen: auto en geld afgepakt https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/4/09-zes-aanhoudingen-voor-witwassen.html Deze week zijn er door de politie zes personen aangehouden op verdenking van witwassen. Het gaat om een 30 en een 33-jarige inwoner uit Son en Breugel. De andere vier aangehouden personen zijn woonachtig in Eindhoven en in Geldrop in de leeftijd van 60 tot 75 jaar. Zij hebben een faciliterende rol gespeeld in de praktijken van de verdachten uit Son en Breugel. Fri, 04 Nov 2022 14:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/4/09-zes-aanhoudingen-voor-witwassen.html 2022-11-04T14:15:00Z De beide verdachten uit Son en Breugel genoten jarenlang van een bijstandsuitkering. Opvallend was daarbij dat er voor de woning zowel overdag als in de nacht een auto uit het duurdere segment werd waargenomen. Een auto die gezien de inkomenspositie van de verdachten niet uit hun legale inkomen (bijstandsuitkering) kon worden bekostigd.

Schijnconstructie
Uit onderzoek werd duidelijk dat de auto, net als een eerdere aangeschafte auto op naam van familieleden was gezet. Met de bedoeling om het te laten lijken dat de auto niet van hen was, terwijl zij wel de feitelijke eigenaren/gebruiker van de auto waren. Het onderzoek bracht ook aan het licht dat de tenaamgestelde van de auto’s met regelmaat grote constant stortingen deed bij geldautomaten. Al deze vaststellingen maakten duidelijk dat het hier om een zogenaamde schijnconstructie ging met als doel andere niet legale inkomsten te verhullen om zo luxe auto’s te aan te schaffen.

Geld en auto afgepakt
Dit vermoeden werd bevestigd door een huiszoeking eerder deze week in diverse woningen in Son en Breugel en Geldrop. In deze woningen werden grote sommen contant geld aangetroffen waarvan de precieze herkomst onduidelijk is. Het aangetroffen contante geld is in beslag genomen net als de  bewuste auto. Van de verdachte uit Eindhoven zijn een bestelbus en gereedschappen in beslag genomen

Alle personen zijn inmiddels vrijgelaten maar blijven wel verdachten. Het OM zal op een later moment bepalen wat er met hen gebeurt.

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
51.51637578 5.48246528
Son en Breugel, Nuenen - Gezocht - Auto inbraak - Marnelaan - Son en Breugel https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/april/09-auto-inbraak---marnelaan---son-en-breugel.html We zijn op zoek naar twee mannen die verdacht worden van een auto inbraak op 12 februari in Son en Breugel en mogelijk ook betrokken zijn bij twee incidenten in Nuenen. verdachte Mon, 25 Apr 2022 16:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/april/09-auto-inbraak---marnelaan---son-en-breugel.html 2022-04-25T16:15:00Z We hebben beelden van een deurbelcamera. Daarop zijn twee mannen te zien die rustig rondkijken bij een geparkeerde auto. Terwijl de één op de uitkijk staat, rommelt de ander aan de deur. Totdat hij ‘m ook echt open krijgt. Het duurt ’t niet lang voordat hij met stuur en navigatiesysteem weer buiten staat.
Ook 14 februari is het raak in Nuenen. We hebben geen beelden van deze vernieling aan de auto, maar wel een foto van de flinke schade. En 15 februari slaat hij weer toe in Nuenen. Een man, met een sjaal voor zijn gezicht, loopt de oprit van een woning op. Zodra hij de camera ziet maakt hij rechtsomkeert en gaat er weer vandoor. Wij vermoeden dat dit dezelfde dader is als bij de voorgaande incidenten. De vraag aan u is: wie zou dit kunnen zijn? Laat het weten via het tipformulier, via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). 

]]>
]]>
51.51637578 5.48246528
Son en Breugel - Aanhouding na schietincident Ekkersrijt https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/17/09-aanhouding-na-schietincident-ekkersrijt.html Gisteravond vond een schietincident plaats op het industrieterrein het Ekkersrijt in Son en Breugel. Het was onduidelijk of daarbij iemand gewond is geraakt. Diezelfde avond nog werd een 23-jarige man uit Schiedam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze zaak. Een man uit Valkenswaard meldde zich vandaag bij de plaatselijke politie. Hij heeft mogelijk te maken met dit incident. Sat, 17 Apr 2021 16:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/17/09-aanhouding-na-schietincident-ekkersrijt.html 2021-04-17T16:21:00Z *de getoonde afbeelding is een stockfoto 

Schietincident
De aanleiding voor het schietincident is nog volstrekt onduidelijk. Volgens getuigen zou er gisteren rond 17.45 uur zijn geschoten op de betreffende locatie. Na het incident zijn personen met auto’s vertrokken vanaf de locatie Ekkersrijt. Op dat moment was het niet duidelijk of er iemand gewond was geraakt.

Onderzoek 
Onze forensische rechercheurs onderwierpen de locatie van het schietincident aan een minutieus onderzoek naar sporen en andere aanwijzingen. Ook stelden we een onderzoek in de omgeving in naar getuigen, camerabeelden of mensen met andere info over deze zaak.

Meer weten over wat de politie aan opsporing doet én welke opsporingsmiddelen zij daarbij kan inzetten? Lees het op onze themapagina

Slachtoffer
Ons onderzoek naar mogelijk gewond geraakte personen bij het schietincident leverde in eerste instantie niets op. Daarbij legden we onder meer contact met ziekenhuizen in de omgeving om te kijken of zich daar gewonden met schotwonden of andere opvallende verwondingen hadden aangediend. Vandaag meldde zich een 23-jarige man uit Valkenswaard bij de plaatselijke politie. Hij heeft mogelijk te maken met het incident en werd nader gehoord.

Aanhouding
Tijdens het onderzoek naar de bij het schietincident betrokken auto’s kwam de 23-jarige verdachte uit Schiedam in beeld. Hij is gisteravond aangehouden in zijn woonplaats in verband met het schietincident. De exacte rol en het aandeel van de verdachte in relatie tot het schietincident is nog onduidelijk. Daarom doen wij volop onderzoek. De Schiedammer zit vast en hij wordt vandaag uitgebreid verhoord.

Getuigen gezocht
Er leven veel vragen over deze zaak bij onze recherche. Daarom zoeken wij getuigen en/of camerabeelden die ons die ons meer helderheid kunnen verschaffen over dit incident.

Woon of was je toevallig in de buurt en heb je camerabeelden? Deel die beelden dan met ons als dat nog niet is gebeurd. Ook mensen die andere opvallende en/of verdachte zaken hebben gezien in de omgeving tijdens het schietincident vragen wij nadrukkelijk om contact met ons te leggen.

Bel ons via 0900 8844. Liever anoniem? Dat kan ook door 0800 7000 (Meld Misdaad Anoniem) te bellen. Online tippen en afbeeldingen (of bewegende beelden) insturen kan ook via onderstaand tipformulier.

Ernstig misdrijf
Een schietincident is een ernstig misdrijf en helemaal in een omgeving waar omstanders ernstig gewond kunnen raken. Daarom geven wij de hoogste prioriteit aan het onderzoek naar de toedracht van deze zaak.

]]>
51.50114809999999 5.4729021
Rosmalen, Son en Breugel, Breda - Een straatroof en een steekincident in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/5/09-een-straatroof-en-een-steekincident-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 9 maart weer de hulp van de burgers bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals een straatroof in Rosmalen, gevonden sieraden in Son en Breugel en in Breda diefstal van notebooks en een steekincident. Thu, 05 Mar 2020 07:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/5/09-een-straatroof-en-een-steekincident-in-bureau-brabant.html 2020-03-05T07:04:00Z Pizzabezorgster beroofd

Rosmalen - Een pizzabezorgster wordt op vrijdagavond 17 januari om ongeveer tien over acht in Rosmalen beroofd van wat wisselgeld. Dat gebeurde op het Zangpad, een fietspad tussen de Hoef en de Molenstraat. Er zijn bewakingsbeelden waarop vooral enkele getuigen die de politie zoekt goed te zien zijn. Ook de straatroof staat op beeld, maar de kwaliteit daarvan is minder. Wie herkent deze voor ons zeer belangrijke getuigen en kan meer vertellen over de daders?

]]>
Gevonden sieraden

Son en Breugel – Soms pakt de politie inbrekers kort na een inbraak al op. En soms hebben ze dan ook nog hun buit bij zich. Dat gebeurde in Son en Breugel. We laten enkele sieraden zien die de inbrekers bij zich hadden. We willen graag dat de sieraden bij hun eigenaren terugkomen. Herken je één of meerdere sieraden? Zijn ze van jou? Weet je van wie ze zijn?

]]>
Gestolen notebooks

Breda – We hebben beelden van een diefstal in een winkel in Breda op 4 oktober van het afgelopen jaar. Een vrouw steelt twee notebooks die nog ingepakt in het schap liggen. Zonder voor de spullen te betalen loopt ze de winkel weer uit. Wie is deze mevrouw?

]]>
Man neergestoken

Breda – Een vechtpartij tijdens een avondje stappen in Breda eindigt voor een 32-jarige man met een gebroken oogkas, twee klaplongen en drie steekwonden. Het slachtoffer was op zondag 29 december met een vriend op stap. Tegen 02.00 uur ’s nachts, werd hij op de Haagdijk in Breda neergestoken. Het tweetal hing daar wat bij hun geparkeerde auto, dronken wat, rookten wat. Toen er een groepje mannen en vrouwen langsliep werden er over en weer wat opmerkingen gemaakt. Dat resulteerde in een vechtpartij, waarbij de 32-jarige man op de grond terecht kwam en daar werd geschopt en geslagen, ook tegen zijn hoofd. Ook zijn vriend kreeg klappen. Later bleek het 32-jarige slachtoffer drie messteken in zijn rug te hebben. Wie herkent deze daders?

]]>
Uitzending

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.7142856 5.3676366
Eindhoven - Getuigen gezocht beroving Eindhoven https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/20/09-getuigen-gezocht-beroving-eindhoven.html Op de Geert Grootestraat is zondagnacht omstreeks 22.45 uur een persoon door een grote groep personen met geweld beroofd. Wij zoeken getuigen van deze beroving. Mon, 20 Jan 2020 15:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/20/09-getuigen-gezocht-beroving-eindhoven.html 2020-01-20T15:27:00Z Het slachtoffer reed samen met een vriend vanuit de Piuslaan naar de Geert Grootestraat waar de auto werd geparkeerd. De auto betreft een grijze BMW, type 318i in een stationwagen uitvoering. Eenmaal uitgestapt werden de bestuurder van het voertuig belaagd door een grote groep mensen. Hierbij werd het slachtoffer vanuit het niets hard geslagen en geschopt en enkele personen trokken aan zijn jas. Door zich te ontdoen van zijn jas kon het slachtoffer ontkomen. Hij wist zich samen met zijn vriend al rennend in veiligheid te brengen en te ontsnappen aan de groep.

Toen het slachtoffer weer bij de plek aankwam waar de BMW geparkeerd stond, was de auto inmiddels verdwenen. De autosleutel van de BMW zat in de jas die in handen was van de belagers, die vervolgens de auto hebben ontvreemd. De auto is de dag erna terug gevonden op het Science Park in Son en Breugel.

De groep was behoorlijk omvangrijk te noemen, met ongeveer twaalf personen in de leeftijd van 16 en 20 jaar oud en met een getint uiterlijk.

We vragen u om ons te helpen de daders van deze beroving met geweld te vinden. U kunt uw tips via onderstaand tipformulier met ons delen. Bellen kan ook via 0900-8844 of via 0800-7000 (M). Ook als u mogelijk camerabeelden heeft dan horen we dat graag.

]]>
51.44164199999999 5.469722499999989
Son en Breugel - Betrapte inbrekers aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/6/09-betrapte-inbrekers-aangehouden.html Agenten hebben dinsdagavond aan de Roerlaan twee inbrekers aangehouden. Het duo werd op heterdaad betrapt toen ze in een woning bezig waren. Wed, 06 Nov 2019 12:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/6/09-betrapte-inbrekers-aangehouden.html 2019-11-06T12:47:00Z De agenten die samen op familiebezoek in de buurt waren werden dankzij een alerte buurtbewoner per toeval geïnformeerd over een mogelijke inbraak. Die bewoner had ook al 112 gebeld. De twee dienders (broers van elkaar) besloten polshoogte te gaan nemen bij de betreffende woning. Daar betrapten ze de twee mannen op heterdaad. De agenten maakten zich kenbaar als politieagenten waarop het inbrekersduo er vandoor ging. Er ontstond een achtervolging te voet door meerdere achtertuinen heen. Uiteindelijk zijn de twee verdachten, met behulp van een aantal omstanders, aangehouden. Het is nog niet helemaal duidelijk wat er exact buit is gemaakt. De verdachten (een 23-jarige man uit Velp en een 23-jarige man uit Ede) zijn ingesloten, de politie doet verder onderzoek naar de zaak.

]]>
51.5226084 5.480887199999984
Best, Liempde, Son en Breugel - Vier verdachten van witwassen aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/23/vier-verdachten-van-witwassen-aangehouden.html Maandagochtend 23 september zijn 3 mannen van 24, 36 , 67 en 1 vrouw van 25 jaar aangehouden voor witwassen. Het onderzoek is gestart op basis van binnengekomen informatie. In Best, Liempde en Son en Breugel werden de woningen van de verdachten doorzocht. Op de woning en een manege in Son en Breugel is beslag gelegd. Mon, 23 Sep 2019 14:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/september/23/vier-verdachten-van-witwassen-aangehouden.html 2019-09-23T14:48:00Z Bij de doorzoekingen in de drie woningen is verder administratie, een groot geld bedrag, een vuurwapen en munitie in beslag genomen. De politie nam ook mobiele telefoons, voertuigen en kledingstukken in beslag.

Het onderzoek is nog in volle gang. Op korte termijn zullen verschillende getuigen gehoord worden.

Witwassen

Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat om geld afkomstig van criminele activiteiten zoals drugshandel, mensenhandel, diefstal, sociale en fiscale fraude.

In alle onderzoeken die de politie doet, wordt gekeken of er sprake is van witwassen. Naast het veroordelen van de dader wordt ook gekeken of de dader zijn crimineel verkregen geld heeft witgewassen (dure goederen voor heeft gekocht). Als dat zo is volgt er een ontnemingsonderzoek dat er uiteindelijk toe moet leiden dat de dader dat geld of die dure auto kwijt raakt.

Wat doet de politie ter bestrijding van witwassen?

]]>
51.569362 5.372318800000016
Son en Breugel - Alerte melding leidt tot arrestatie van inbrekers https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/16/09-alerte-melding-leidt-tot-arrestatie-van-inbrekers.html Dankzij een alerte melding betrapte de politie maandagavond 15 juli vier mannen op het dak van de Mediamarkt in Son en Breugel. Ze worden verdacht van poging inbraak en zitten vast voor verder onderzoek. Tue, 16 Jul 2019 09:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juli/16/09-alerte-melding-leidt-tot-arrestatie-van-inbrekers.html 2019-07-16T09:52:00Z Er kwam bij de politie rond 23.15 uur een verdachte melding binnen dat bij het pand van de Mediamarkt in Son en Breugel aan de Ekkersrijt een ladder omhoog werd getrokken. Agenten gingen meteen poolshoogte nemen. Als snel ontdekten ze vier mannen op het dak van het pand. Met behulp van een hoogwerker van de Brandweer gingen de collega’s met politiehonden het dak op om de verdachten aan te houden. Het gaat om vier Roemeense mannen van 31, 32, 33 en 39 jaar. Op het dak vonden we inbrekerswerktuigen. Deze zijn in beslag zijn genomen.

Verder onderzoek
Het bleef in Son en Breugel bij een poging om in te breken. De verdachten zijn naar beneden gehaald en zitten vast. We onderzoeken of zij betrokken zijn bij andere inbraken of pogingen daartoe.

]]>
51.5011481 5.472902100000056
Oost-Brabant - Verdachten opgepakt voor serie woninginbraken https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/24/09-verdachten-opgepakt-voor-serie-woninginbraken.html De politie hield vrijdag 21 juni een 47-jarige man en een even oude vrouw aan. Het duo wordt verdacht van zeker vier woninginbraken, maar het vermoeden bestaat dat ze veel meer inbraken op hun kerfstok hebben. Mon, 24 Jun 2019 14:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/24/09-verdachten-opgepakt-voor-serie-woninginbraken.html 2019-06-24T14:19:00Z De politie startte het onderzoek naar aanleiding van een aantal woninginbraken in onze regio. Daarbij vielen een aantal overeenkomsten op in de werkwijze van de inbrekers. Uiteindelijk kwam de 47-jarige verdachte in beeld bij het rechercheteam in Helmond. Hij is geen onbekende van de politie en werd al eerder veroordeeld voor woninginbraken.

De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is inmiddels officieel verdachte voor vier woninginbraken die sinds februari 2019 zijn gepleegd. Deze vonden plaats in Son en Breugel, Beek en Donk, Valkenswaard en Spijkenisse. Tijdens het onderzoek kwam ook de 47-jarige vrouw uit Eindhoven in beeld. Zij zou de hoofdverdachte in ieder geval bij twee van de inbraken hebben geholpen. Het tweetal is in bewaring gesteld.

]]>
Meer inbraken

Het onderzoek van de politie loopt nog door. De verwachting is namelijk dat het tweetal voor aanzienlijk meer inbraken verantwoordelijk is geweest. Om dit onderzoek niet te frustreren willen we op dit moment dan ook niet meer details geven over het onderzoek of de werkwijze van het duo.

]]>
51.511394 5.498219199999994
Son en Breugel - Hardleerse milieuovertreder vastgezet https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/6/09-hardleerse-milieuovertreder-vastgezet.html Op vrijdag 31 mei 2019 is omstreeks 21.20 uur op Ekkersrijt een 55-jarige man uit Weert door de politie aangehouden ter zake het overtreden van de Wet Milieubeheer. Hij vervoerde in een bestelbus, zonder dat hij voldeed aan eisen hiervoor, circa 700 liter aan chemicaliën afval. In 2018 werd hij vanwege een soortgelijk delict ook al gearresteerd. Hij werd toen door de rechter-commissaris onder voorwaarden vrijgelaten. Vanwege het overtreden hiervan is hij opnieuw vastgezet. Thu, 06 Jun 2019 11:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/6/09-hardleerse-milieuovertreder-vastgezet.html 2019-06-06T11:23:00Z Agenten zagen vrijdagavond op de A50 een Volkswagen Crafter rijden met Roemeens kenteken, Ze besloten een algemene controle in te stellen en gaven de bestuurder een stopteken. De bestuurder bleek een 55-jarige man uit Weert te zijn. De dienders controleerden de lading, waarop bleek dat  er in de bus een voor driekwart gevuld 1000 liter vat met een vloeistof stond. Verder lagen er nog een pomp en twee slangen in de laadruimte. Ook zat er een gat in de bodem van de bus.

 

]]>
Gevaarlijk afval

Bij navraag bij de Meldkamer bleek dat de bestuurder al meerdere keren in het verleden met de politie in aanraking was gekomen vanwege het overtreden van regels met betrekking tot de Wet Milieubeheer. Een brandweerexpert kwam ter plaatse, hij vertelde na meting dat het om natriumthiosulfaat ging, een stof die gebruikt wordt als fotofixeervloeistof. Dit is gevaarlijk chemisch afval. Dit mag alleen worden vervoerd door erkende inzamelaars die aan bepaalde eisen voldoen en die het afval afgeven aan professionele afvalverwerkers. De chauffeur voldeed niet aan deze eisen en is daarom aangehouden en in verzekering gesteld. Het Milieuteam van de politie heeft daarna een verder onderzoek ingesteld. Hieruit volgt een verdenking dat hij sinds zijn aanhouding in 2018 structureel bezig is gebleven met de illegale inzameling van gevaarlijk afval. Waar dit afval is gebleven, is tot op heden onbekend.

]]>
Recidive

Er is sprake van recidive want op maandag 4 juni 2018 werd hij ook al aangehouden toen als verdachte van de Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen.  Op donderdag 7 juni 2018 werd hij door de rechter-commissaris in ’s-Hertogenbosch  onder voorwaarden uit zijn voorlopige hechtenis geschorst.  Hij werd dinsdag 4 juni 2019 in opdracht van de officier van justitie opnieuw aangehouden omdat hij die opgelegde voorwaarden had overtreden. Hij is nu opnieuw in voorlopige hechtenis genomen en moet in elk geval 14 dagen blijven zitten.

 

 

]]>
51.5011481 5.472902100000056