Alle berichten | Son en Breugel | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/son-en-breugel.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Son en Breugel nl Sat, 02 Dec 2023 09:14:15 GMT 2023-12-02T09:14:15Z nl Son en Breugel - Onderzoek naar ramkraak op juwelier https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/12/09-onderzoek-naar-ramkraak-op-juwelier.html De politie doet onderzoek naar een ramkraak aan de Dommelstraat in Son en Breugel. Daar ramde op zaterdagochtend 12 augustus een auto de voorgevel van een juwelier. Sat, 12 Aug 2023 08:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/augustus/12/09-onderzoek-naar-ramkraak-op-juwelier.html 2023-08-12T08:17:00Z Omwonenden van de Dommelstraat schrokken rond 5.15 uur wakker van een flinke knal. Een auto bleek de voorgevel van een juwelier geramd te hebben. Volgens getuigen zouden er drie mannen bij de ramkraak betrokken zijn. Twee van hen zouden naar binnen zijn gegaan, de derde stond op de uitkijk. Na korte tijd ging het drietal er met hun buit vandoor. Ze maakten daarbij gebruik van twee scooters die vermoedelijk al gereed stonden voor de vlucht ter hoogte van een nabijgelegen opticien.

De auto waarmee de ramkraak werd gepleegd bleef achter. Deze bleek eerder in de nacht te zijn gestolen bij een woning in Eindhoven.

Onderzoek

Bij de ramkraak raakte niemand gewond. Hoewel de schade aan de voorgevel van de juwelierszaak groot was, hoefden er geen omwonenden uit hun woning gehaald te worden. De politie doet verder onderzoek. Daarbij wordt onder andere ter plaatse technisch onderzoek verricht, gesproken met getuigen en we onderzoeken of er bruikbare camerabeelden zijn.

Getuigen

Uiteraard zijn wij op zoek naar mogelijk getuigen van de ramkraak of mensen die anderszins iets kunnen vertellen. Heeft u de ramkraak zien gebeuren of bijvoorbeeld in alle vroegte een drietal mannen op twee scooters in de omgeving van de Dommelstraat zien rijden? Neem dan contact met ons op. Dat kan via onderstaande mogelijkheden.

]]>
51.51127223 5.49624492
Son en Breugel - Drie koperdieven opgepakt https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/31/09-drie-koperdieven-opgepakt.html Op Industrieterrein Ekkersrijt zijn dinsdagmorgen drie mannen aangehouden. Ze worden verdacht van het stelen van koper uit een loods. De heli moest eraan te pas komen om één van de mannen te vinden. Tue, 31 Jan 2023 09:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/31/09-drie-koperdieven-opgepakt.html 2023-01-31T09:49:00Z Op dinsdag 31 januari 2023 om 2.20 uur kwam er een melding binnen bij het Operationeel Centrum. Een getuige, een medewerker van een beveiligingsbedrijf, meldde dat hij gestommel hoorde in een loods van een bedrijf aan de Ekkersrijt. Meerdere politie-eenheden werden naar het bedrijf gestuurd en de agenten omsingelden het pand.

Aanhoudingen

De agenten slopen naar binnen en hoorden inderdaad gestommel in een loods. Daar zagen ze drie mannen die bezig waren koper vanuit een container in tassen te doen. Bij het zien van de agenten sloegen de mannen op de vlucht. Twee mannen konden direct aangehouden worden. Een derde wist via een stelling te ontkomen. Er werd direct een zoekactie opgezet waarbij de politieheli en een politiehond met geleider te hulp schoten. Uiteindelijk werd ook de derde verdachte in de omgeving aangehouden.

Ingesloten

De drie mannen, één uit Rotterdam van 37 jaar en twee uit Tilburg van 25 en 38 jaar, zijn naar het bureau gebracht en daar ingesloten voor de rest van de nacht. Via een autosleutel werd de auto waarmee ze gekomen waren gevonden. Deze is in beslag genomen.

]]>
51.5001311 5.47843827
Son en Breugel - Geldrop - Eindhoven - Zes aanhoudingen voor witwassen: auto en geld afgepakt https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/4/09-zes-aanhoudingen-voor-witwassen.html Deze week zijn er door de politie zes personen aangehouden op verdenking van witwassen. Het gaat om een 30 en een 33-jarige inwoner uit Son en Breugel. De andere vier aangehouden personen zijn woonachtig in Eindhoven en in Geldrop in de leeftijd van 60 tot 75 jaar. Zij hebben een faciliterende rol gespeeld in de praktijken van de verdachten uit Son en Breugel. Fri, 04 Nov 2022 14:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/november/4/09-zes-aanhoudingen-voor-witwassen.html 2022-11-04T14:15:00Z De beide verdachten uit Son en Breugel genoten jarenlang van een bijstandsuitkering. Opvallend was daarbij dat er voor de woning zowel overdag als in de nacht een auto uit het duurdere segment werd waargenomen. Een auto die gezien de inkomenspositie van de verdachten niet uit hun legale inkomen (bijstandsuitkering) kon worden bekostigd.

Schijnconstructie
Uit onderzoek werd duidelijk dat de auto, net als een eerdere aangeschafte auto op naam van familieleden was gezet. Met de bedoeling om het te laten lijken dat de auto niet van hen was, terwijl zij wel de feitelijke eigenaren/gebruiker van de auto waren. Het onderzoek bracht ook aan het licht dat de tenaamgestelde van de auto’s met regelmaat grote constant stortingen deed bij geldautomaten. Al deze vaststellingen maakten duidelijk dat het hier om een zogenaamde schijnconstructie ging met als doel andere niet legale inkomsten te verhullen om zo luxe auto’s te aan te schaffen.

Geld en auto afgepakt
Dit vermoeden werd bevestigd door een huiszoeking eerder deze week in diverse woningen in Son en Breugel en Geldrop. In deze woningen werden grote sommen contant geld aangetroffen waarvan de precieze herkomst onduidelijk is. Het aangetroffen contante geld is in beslag genomen net als de  bewuste auto. Van de verdachte uit Eindhoven zijn een bestelbus en gereedschappen in beslag genomen

Alle personen zijn inmiddels vrijgelaten maar blijven wel verdachten. Het OM zal op een later moment bepalen wat er met hen gebeurt.

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
51.51637578 5.48246528
Son en Breugel - Aanhouding na schietincident Ekkersrijt https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/17/09-aanhouding-na-schietincident-ekkersrijt.html Gisteravond vond een schietincident plaats op het industrieterrein het Ekkersrijt in Son en Breugel. Het was onduidelijk of daarbij iemand gewond is geraakt. Diezelfde avond nog werd een 23-jarige man uit Schiedam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze zaak. Een man uit Valkenswaard meldde zich vandaag bij de plaatselijke politie. Hij heeft mogelijk te maken met dit incident. Sat, 17 Apr 2021 16:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/17/09-aanhouding-na-schietincident-ekkersrijt.html 2021-04-17T16:21:00Z *de getoonde afbeelding is een stockfoto 

Schietincident
De aanleiding voor het schietincident is nog volstrekt onduidelijk. Volgens getuigen zou er gisteren rond 17.45 uur zijn geschoten op de betreffende locatie. Na het incident zijn personen met auto’s vertrokken vanaf de locatie Ekkersrijt. Op dat moment was het niet duidelijk of er iemand gewond was geraakt.

Onderzoek 
Onze forensische rechercheurs onderwierpen de locatie van het schietincident aan een minutieus onderzoek naar sporen en andere aanwijzingen. Ook stelden we een onderzoek in de omgeving in naar getuigen, camerabeelden of mensen met andere info over deze zaak.

Meer weten over wat de politie aan opsporing doet én welke opsporingsmiddelen zij daarbij kan inzetten? Lees het op onze themapagina

Slachtoffer
Ons onderzoek naar mogelijk gewond geraakte personen bij het schietincident leverde in eerste instantie niets op. Daarbij legden we onder meer contact met ziekenhuizen in de omgeving om te kijken of zich daar gewonden met schotwonden of andere opvallende verwondingen hadden aangediend. Vandaag meldde zich een 23-jarige man uit Valkenswaard bij de plaatselijke politie. Hij heeft mogelijk te maken met het incident en werd nader gehoord.

Aanhouding
Tijdens het onderzoek naar de bij het schietincident betrokken auto’s kwam de 23-jarige verdachte uit Schiedam in beeld. Hij is gisteravond aangehouden in zijn woonplaats in verband met het schietincident. De exacte rol en het aandeel van de verdachte in relatie tot het schietincident is nog onduidelijk. Daarom doen wij volop onderzoek. De Schiedammer zit vast en hij wordt vandaag uitgebreid verhoord.

Getuigen gezocht
Er leven veel vragen over deze zaak bij onze recherche. Daarom zoeken wij getuigen en/of camerabeelden die ons die ons meer helderheid kunnen verschaffen over dit incident.

Woon of was je toevallig in de buurt en heb je camerabeelden? Deel die beelden dan met ons als dat nog niet is gebeurd. Ook mensen die andere opvallende en/of verdachte zaken hebben gezien in de omgeving tijdens het schietincident vragen wij nadrukkelijk om contact met ons te leggen.

Bel ons via 0900 8844. Liever anoniem? Dat kan ook door 0800 7000 (Meld Misdaad Anoniem) te bellen. Online tippen en afbeeldingen (of bewegende beelden) insturen kan ook via onderstaand tipformulier.

Ernstig misdrijf
Een schietincident is een ernstig misdrijf en helemaal in een omgeving waar omstanders ernstig gewond kunnen raken. Daarom geven wij de hoogste prioriteit aan het onderzoek naar de toedracht van deze zaak.

]]>
51.50114809999999 5.4729021
Rosmalen, Son en Breugel, Breda - Een straatroof en een steekincident in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/5/09-een-straatroof-en-een-steekincident-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 9 maart weer de hulp van de burgers bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals een straatroof in Rosmalen, gevonden sieraden in Son en Breugel en in Breda diefstal van notebooks en een steekincident. Thu, 05 Mar 2020 07:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/5/09-een-straatroof-en-een-steekincident-in-bureau-brabant.html 2020-03-05T07:04:00Z Pizzabezorgster beroofd

Rosmalen - Een pizzabezorgster wordt op vrijdagavond 17 januari om ongeveer tien over acht in Rosmalen beroofd van wat wisselgeld. Dat gebeurde op het Zangpad, een fietspad tussen de Hoef en de Molenstraat. Er zijn bewakingsbeelden waarop vooral enkele getuigen die de politie zoekt goed te zien zijn. Ook de straatroof staat op beeld, maar de kwaliteit daarvan is minder. Wie herkent deze voor ons zeer belangrijke getuigen en kan meer vertellen over de daders?

]]>
Gevonden sieraden

Son en Breugel – Soms pakt de politie inbrekers kort na een inbraak al op. En soms hebben ze dan ook nog hun buit bij zich. Dat gebeurde in Son en Breugel. We laten enkele sieraden zien die de inbrekers bij zich hadden. We willen graag dat de sieraden bij hun eigenaren terugkomen. Herken je één of meerdere sieraden? Zijn ze van jou? Weet je van wie ze zijn?

]]>
Gestolen notebooks

Breda – We hebben beelden van een diefstal in een winkel in Breda op 4 oktober van het afgelopen jaar. Een vrouw steelt twee notebooks die nog ingepakt in het schap liggen. Zonder voor de spullen te betalen loopt ze de winkel weer uit. Wie is deze mevrouw?

]]>
Man neergestoken

Breda – Een vechtpartij tijdens een avondje stappen in Breda eindigt voor een 32-jarige man met een gebroken oogkas, twee klaplongen en drie steekwonden. Het slachtoffer was op zondag 29 december met een vriend op stap. Tegen 02.00 uur ’s nachts, werd hij op de Haagdijk in Breda neergestoken. Het tweetal hing daar wat bij hun geparkeerde auto, dronken wat, rookten wat. Toen er een groepje mannen en vrouwen langsliep werden er over en weer wat opmerkingen gemaakt. Dat resulteerde in een vechtpartij, waarbij de 32-jarige man op de grond terecht kwam en daar werd geschopt en geslagen, ook tegen zijn hoofd. Ook zijn vriend kreeg klappen. Later bleek het 32-jarige slachtoffer drie messteken in zijn rug te hebben. Wie herkent deze daders?

]]>
Uitzending

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.7142856 5.3676366
Eindhoven - Getuigen gezocht beroving Eindhoven https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/20/09-getuigen-gezocht-beroving-eindhoven.html Op de Geert Grootestraat is zondagnacht omstreeks 22.45 uur een persoon door een grote groep personen met geweld beroofd. Wij zoeken getuigen van deze beroving. Mon, 20 Jan 2020 15:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/20/09-getuigen-gezocht-beroving-eindhoven.html 2020-01-20T15:27:00Z Het slachtoffer reed samen met een vriend vanuit de Piuslaan naar de Geert Grootestraat waar de auto werd geparkeerd. De auto betreft een grijze BMW, type 318i in een stationwagen uitvoering. Eenmaal uitgestapt werden de bestuurder van het voertuig belaagd door een grote groep mensen. Hierbij werd het slachtoffer vanuit het niets hard geslagen en geschopt en enkele personen trokken aan zijn jas. Door zich te ontdoen van zijn jas kon het slachtoffer ontkomen. Hij wist zich samen met zijn vriend al rennend in veiligheid te brengen en te ontsnappen aan de groep.

Toen het slachtoffer weer bij de plek aankwam waar de BMW geparkeerd stond, was de auto inmiddels verdwenen. De autosleutel van de BMW zat in de jas die in handen was van de belagers, die vervolgens de auto hebben ontvreemd. De auto is de dag erna terug gevonden op het Science Park in Son en Breugel.

De groep was behoorlijk omvangrijk te noemen, met ongeveer twaalf personen in de leeftijd van 16 en 20 jaar oud en met een getint uiterlijk.

We vragen u om ons te helpen de daders van deze beroving met geweld te vinden. U kunt uw tips via onderstaand tipformulier met ons delen. Bellen kan ook via 0900-8844 of via 0800-7000 (M). Ook als u mogelijk camerabeelden heeft dan horen we dat graag.

]]>
51.44164199999999 5.469722499999989