Alle berichten | Steenbergen | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/steenbergen.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Steenbergen nl Mon, 20 Jan 2020 04:29:56 GMT 2020-01-20T04:29:56Z nl Steenbergen - Verdachte aan Nederland overgeleverd in onderzoek naar verdwijning Johan van der Heyden https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/3/08-verdachte-aan-nederland-overgeleverd-in-onderzoek-naar-verdwijning-johan-van-der-heyden.html Vandaag is een 40-jarige vrouw door de Belgische autoriteiten aan de Nederlandse Justitie en politie overgeleverd. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning en waarschijnlijke dood van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden (56). Zij zat in verband met dit onderzoek al in voorarrest in België. Zij is in beperkingen geplaatst. Mede in verband hiermee worden over de aard van de verdenkingen en haar rol geen verdere mededelingen gedaan. nieuwsbericht Fri, 03 Jan 2020 15:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/3/08-verdachte-aan-nederland-overgeleverd-in-onderzoek-naar-verdwijning-johan-van-der-heyden.html 2020-01-03T15:01:00Z Sinds de avond van zondag 2 juni 2019 is niets meer vernomen van Johan van der Heyden uit Lint in België. De politie gaat ervan uit dat hij niet meer leeft. Ondanks zeven aanhoudingen is nog niet duidelijk wat er precies met Van der Heyden is gebeurd en is zijn lichaam nog altijd niet aangetroffen. In Opsporing Verzocht en Faroek werd begin december 2019 aandacht gevraagd voor de verdwijning. Op vrijdag 20 december jl. werd nog tevergeefs naar stoffelijke resten gezocht in het Schelde-Rijnkanaal  bij Steenbergen / Philipsland.  Naast de 40-jarige vrouw zitten nog een man en een vrouw vast. De vier die zijn heengezonden, blijven wel verdachte in deze zaak.

]]>
De Hoofofficier van Justitie in Breda heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de informatie die tot oplossing leidt. Wanneer u informatie hebt over de verdwijning van Johan van der Heyden dan kunt u dat de politie laten weten via het algemene telefoonnummer (0900-8844), of via What’s App (06-12207006). Als u informatie hebt, maar u wilt liever niet met de politie praten, dan kunt u uw bevindingen doorgeven via Meld Misdaad Anoniem. Dat kan via de website (www.meldmisdaadanoniem.nl) of telefonisch via 0800-7000.

 

]]>
51.5812395 4.315599099999986
Dinteloord - Onacceptabel geweld tegen ambtenaar https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/30/08-onacceptabel-geweld-tegen-ambtenaar.html De politie arresteerde zondag 29 december 2019 rond 20u30 op het Raadhuisplein een 41-jarige man uit Dinteloord, omdat hij een ambtenaar mishandelde. nieuwsbericht Mon, 30 Dec 2019 07:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/30/08-onacceptabel-geweld-tegen-ambtenaar.html 2019-12-30T07:12:00Z Twee medewerkers belast met Toezicht en Handhaving (BOA), volgen een melding van vuurwerkoverlast op. Een man had op de Galjoen een voorwerp weggegooid in de richting van containers. Er was een grote steekvlam en het ging gepaard met een gigantische ontploffing. De BOA’s spreken de verdachte aan op het Raadhuisplein en vragen om een identiteitsbewijs. De verdachte beledigde de ambtenaren en wilde weglopen. Er ontstond een worsteling waarbij een medewerker in het gezicht geschopt werd. Hij raakte gewond. De politie schoot te hulp. De verdachte is geboeid, aangehouden voor mishandeling en overgebracht voor nader verhoor.

Onacceptabel
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

]]>
51.6361247 4.371530600000028
Esbeek, Tilburg, Eindhoven, Oirschot, Steenbergen - Vermiste Belg, diefstallen en inbraak supermarkt in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/4/08-vermiste-belg-diefstallen-en-inbraak-supermarkt-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant besteedt maandag 9 december uitgebreid aandacht aan de verdwijning en waarschijnlijke dood van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden. Het onderzoek leidt onder meer naar Steenbergen. Ondanks zeven arrestaties is nog niet duidelijk wat er precies met hem gebeurd is. Verder komen een diefstal van een aanhanger met daarop een rolsteiger, een inbraak in een supermarkt en een babbeltruc aan bod. nieuwsbericht Wed, 04 Dec 2019 15:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/4/08-vermiste-belg-diefstallen-en-inbraak-supermarkt-in-bureau-brabant.html 2019-12-04T15:34:00Z Een aanhangwagen met daarop een rolsteiger werd zondag 7 juli 2019 omstreeks 16.00 uur geparkeerd op een bedrijventerrein aan de Notelstraat in Esbeek. De aanhanger werd met een disselslot op slot gedaan. De volgende ochtend ontdekte een  medewerker dat de aanhangwagen gestolen was. Tijdens het nakijken van camerabeelden bleek dat de diefstal die zondagavond rond 19.30 uur plaatsvond.   Maandag 8 juli 2019 werd de aanhangwagen zonder rolsteiger aangetroffen op de Eindhovensedijk  in Oirschot.

Uit het onderzoek blijkt dat de dieven gebruik hebben gemaakt van een Volvo voorzien van valse kentekenplaten. Deze platen werden gestolen in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 juli jl.  vanaf een auto die geparkeerd stond aan de Koppele in Eindhoven. De dief daarvan is op camerabeelden vastgelegd.  Ook zijn er camerabeelden gemaakt op het bedrijventerrein de Mierbeek in Oirschot waarop twee daders in hun Volvo met daarachter de gestolen aanhanger te zien zijn. De dieven hebben dus eerst kentekenplaten gestolen in Eindhoven. Deze hebben zij bevestigd op een Volvo waarmee ze naar Esbeek zijn gereden. Daar hebben ze een aanhangwagen met daarop een rolsteiger gestolen. De aanhanger laten zij vervolgens zonder rolsteiger achter in Oirschot.

]]>
In de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 juli 2019 werd omstreeks 03.50 uur ingebroken in een supermarkt op de Broekhovenseweg te Tilburg. De inbreker forceerde met een ijzeren pijp de voordeur. Hij rende vervolgens naar het slijterijgedeelte. Daar pakte hij zes flessen whisky.  Met de flessen onder zijn arm is hij daarna de winkel weer uitgerend. De dief is op camerabeelden vastgelegd.

]]>
Een winkel in babyartikelen op de Ringbaan Zuid in Tilburg werd op zaterdag 14 september 2019 voor 430 euro benadeeld vanwege een wisseltruc. Twee vrouwen rekenden aan het eind van de middag een kinderwagen contant af.  Tijdens het afrekenen werd de caissière  door hen afgeleid waardoor het hen lukt om ongezien een deel van het al overhandigde geld terug te pakken. Tijdens het afsluiten van de dag werd een kasverschil van 430 euro vastgesteld. Tijdens het terugkijken van camerabeelden ontdekte een medewerker dat zij tijdens het afrekenen van de bewuste kinderwagen het slachtoffer waren geworden van een wisseltruc.

]]>
Sinds de avond van zondag 2 juni 2019 is niets meer vernomen van de dan 56-jarige Johan van der Heyden uit Lint in België. De politie gaat ervan uit dat hij niet meer leeft, maar ondanks zeven aanhoudingen is nog niet duidelijk wat er precies met Van der Heyden is gebeurd. Zijn lichaam is nog altijd niet aangetroffen. Vier van de aangehouden personen zitten nog vast. De drie die zijn heengezonden, blijven wel verdachte in deze zaak. De Hoofdofficier van Justitie in Breda heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de informatie die tot de oplossing leidt.

Spoedklus’ in Zoersel
Van der Heyden, werkzaam als loodgieter, was op zondagavond 2 juni thuis in Lint toen hij een bericht ontving op zijn telefoon. Het ging om een spoedklus, vertelde hij zijn vrouw, waarna hij met zijn bestelbus vertrok. Uit onderzoek blijkt dat de 56-jarige Belg diezelfde avond in Zoersel is geweest, bij een vrouw met wie hij een relatie had. Die Nederlandse vrouw is één van de verdachten die nu vastzitten. Van der Heyden is sinds die zondagavond niet meer gezien.

Via Zandvliet naar Steenbergen
De bestelbus van de loodgieter, een witte Peugeot Boxer, werd op maandag 3 juni gefilmd toen deze vanuit België de Nederlandse grens over ging. Daar bij grensovergang Zandvliet reed enige tijd voor de bus uit een lichtgrijze Volkswagen Polo en achter de bus reed een donkergrijze Volkswagen Fox. De politie heeft allebei deze auto's in verband kunnen brengen met verdachten.

Bestelbus gestript en verkocht
Die maandag 3 juni is de Peugeot Boxer op een woonwagenkamp geweest in Steenbergen, niet ver van Roosendaal en Bergen op Zoom. Op woensdag 5 juni is de Boxer verkocht vanaf de Schansdijk in Steenbergen. De koper heeft verklaard dat de laadruimte van de bus helemaal leeg en kaal was, wat betekent dat al het gereedschap van Van der Heyden eruit was gehaald en de houten bekisting verwijderd.

Bloed gevonden
De politie weet inmiddels dat de witte bestelbus tussen 3 en 5 juni enige tijd op de J.L. Brooijmansdreef geparkeerd heeft gestaan, ter hoogte van wat men in Steenbergen de ‘Oude Veiling’ noemt. Er zijn sterke aanwijzingen dat Van der Heyden zich in elk geval een deel van die tijd achter in de bus bevond. In een ander onderzoek stuitte de politie in Den Bosch op 9 juli op de bewuste Peugeot Boxer. Bij sporenonderzoek werd in de laadruimte bloed gevonden dat van Johan van der Heyden bleek te zijn.

Gruwelijke details
Het scenario waarmee de politie het sterkst rekening houdt is dat Van der Heyden om het leven is gebracht en dat zijn lichaam is weggemaakt. Hij is vermoedelijk door geweld gestorven op, of in de directe omgeving van, het woonwagenkamp aan de Westlandse Langeweg.

Vermoedelijk is het lichaam van het slachtoffer daarna in stukken gezaagd of gehakt en vervolgens verbrand. De resten zouden daarna zijn vervoerd in een speciekuip – vermoedelijk in de donkergrijze Volkswagen Fox - en gedumpt in het buitengebied van Steenbergen.

Vermoedelijk motief
Gaandeweg het onderzoek is ‘geld’ naar voren gekomen als vermoedelijk motief. De vrouw in Zoersel en personen in haar omgeving waren mogelijk in de veronderstelling dat Van der Heyden vermogend was. Vermoedelijk heeft een aantal van de verdachten de Vlaamse loodgieter onder druk willen zetten om geld af te staan. Van daaruit kan de situatie geëscaleerd zijn toen bleek dat het slachtoffer helemaal niet zo rijk was en dat er bij hem eigenlijk niets te halen viel.

Vragen

Het lichaam van Van der Heyden is nog altijd niet gevonden en ondanks de aanhoudingen is de toedracht van zijn verdwijning nog niet volledig duidelijk. U kunt de politie helpen met de antwoorden op de volgende vragen:

 • Wie heeft informatie over wat er met Johan van der Heyden is gebeurd en/of wie daar mogelijk bij betrokken zijn geweest?
 • Wie heeft tussen 3 en 5 juni 2019 iets verdachts of afwijkends gezien bij de witte Peugeot Boxer die geparkeerd stond bij de Oude Veiling?
 • Wie weet iets over het vermoedelijke wegmaken van lichaamsdelen, al dan niet met speciekuip, mogelijk in verband met de donkergrijze VW Fox?
 • Wie weet waar het loodgietersgereedschap en/of de houten bekisting uit de bestelbus zijn en/of wie die in bezit hebben (gehad)?
 • Wie heeft informatie over wat zich op 3, 4 en 5 juni 2019 heeft afgespeeld in of rondom het woonwagenkamp aan de Westlandse Langeweg in Steenbergen?
 • Wie weet iets over bijvoorbeeld een ketting- of elektrische zaag of over een of meer speciekuipen die mogelijk begin juni in de omgeving van Steenbergen zijn aangeschaft of gehuurd?
 • Wie heeft de combinatie van Peugeot Boxer, VW Fox en VW Polo gezien op 3 juni 2019 op de binnenwegen tussen de Belgische grens en Steenbergen?
]]>
51.5044479 5.308462500000019
Lint (B) / Steenbergen - Aandacht voor de verdwijning en waarschijnlijke dood van Johan van der Heyden (56) in Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/2/08-aandacht-voor-de-verdwijning-en-waarschijnlijke-dood-johan-van-der-heyden-56-in-opsporing-verzocht.html Sinds de avond van zondag 2 juni 2019 is niets meer vernomen van de dan 56-jarige Johan van der Heyden uit Lint in België. De politie gaat ervan uit dat hij niet meer leeft. Ondanks zeven aanhoudingen is nog niet duidelijk wat er precies met Van der Heyden is gebeurd en is zijn lichaam nog altijd niet aangetroffen. Daarom vragen wij dinsdag 3 december uw hulp tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht. nieuwsbericht Mon, 02 Dec 2019 10:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/2/08-aandacht-voor-de-verdwijning-en-waarschijnlijke-dood-johan-van-der-heyden-56-in-opsporing-verzocht.html 2019-12-02T10:20:00Z Vier van de aangehouden personen zitten nog vast. De drie die zijn heengezonden, blijven wel verdachte in deze zaak. De Hoofofficier van Justitie in Breda heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de informatie die tot oplossing leidt. Wanneer u informatie hebt over de verdwijning van Johan van der Heyden dan kunt u dat de politie laten weten via het algemene telefoonnummer (0900-8844), of via WhatsApp (06-12207006). Als u informatie hebt, maar u wilt liever niet met de politie praten, dan kunt u uw bevindingen doorgeven via Meld Misdaad Anoniem. Dat kan via de website (www.meldmisdaadanoniem.nl) of telefonisch via 0800-7000.

]]>
Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond om 20.30 uur live uitgezonden op NPO 1. De herhaling van dit opsporingsprogramma is woensdag om 12.05 uur op NPO2.

 

N.B. de foto bij dit artikel is afkomstig van de Federale Politie in België.

]]>
51.5812395 4.315599099999986
Lint (B) / Steenbergen - Gezocht - Verdwijning en waarschijnlijke dood Johan van der Heyden (56) https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/december/verdwijning-en-waarschijnlijke-dood-johan-van-der-heyden-56.html Sinds de avond van zondag 2 juni 2019 is niets meer vernomen van de dan 56-jarige Johan van der Heyden uit Lint in België. De politie gaat ervan uit dat hij niet meer leeft, maar ondanks zeven aanhoudingen is nog niet duidelijk wat er precies met Van der Heyden is gebeurd. Zijn lichaam is nog altijd niet aangetroffen. Vier van de aangehouden personen zitten nog vast. De drie die zijn heengezonden, blijven wel verdachte in deze zaak. De Hoofdofficier van Justitie in Breda heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de informatie die tot oplossing leidt. verdachte Mon, 02 Dec 2019 10:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/december/verdwijning-en-waarschijnlijke-dood-johan-van-der-heyden-56.html 2019-12-02T10:00:00Z ‘Spoedklus’ in Zoersel
Van der Heyden, werkzaam als loodgieter, was op zondagavond 2 juni thuis in Lint toen hij een bericht ontving op zijn telefoon. Het ging om een spoedklus, vertelde hij zijn vrouw, waarna hij met zijn bestelbus vertrok. Uit onderzoek blijkt dat de 56-jarige Belg diezelfde avond in Zoersel is geweest, bij een vrouw met wie hij een relatie had. Die Nederlandse vrouw is één van de verdachten die nu vastzitten. Van der Heyden is sinds die zondagavond niet meer gezien.

Via Zandvliet naar Steenbergen
De bestelbus van de loodgieter, een witte Peugeot Boxer, werd op maandag 3 juni gefilmd toen deze vanuit België de Nederlandse grens over ging. Daar bij grensovergang Zandvliet reed enige tijd voor de bus uit een lichtgrijze Volkswagen Polo en achter de bus reed een donkergrijze Volkswagen Fox. De politie heeft allebei deze auto's in verband kunnen brengen met verdachten.

Bestelbus gestript en verkocht
Die maandag 3 juni is de Peugeot Boxer op een woonwagenkamp geweest in Steenbergen, niet ver van Roosendaal en Bergen op Zoom. Op woensdag 5 juni is de Boxer verkocht vanaf de Schansdijk in Steenbergen. De koper heeft verklaard dat de laadruimte van de bus helemaal leeg en kaal was, wat betekent dat al het gereedschap van Van der Heyden eruit was gehaald en de houten bekisting verwijderd.

Bloed gevonden
De politie weet inmiddels dat de witte bestelbus tussen 3 en 5 juni enige tijd op de J.L. Brooijmansdreef geparkeerd heeft gestaan, ter hoogte van wat men in Steenbergen de ‘Oude Veiling’ noemt. Er zijn sterke aanwijzingen dat Van der Heyden zich in elk geval een deel van die tijd achter in de bus bevond. In een ander onderzoek stuitte de politie in Den Bosch op 9 juli op de bewuste Peugeot Boxer. Bij sporenonderzoek werd in de laadruimte bloed gevonden dat van Johan van der Heyden bleek te zijn.

Gruwelijke details
Het scenario waarmee de politie het sterkst rekening houdt is dat Van der Heyden om het leven is gebracht en dat zijn lichaam is weggemaakt. Hij is vermoedelijk door geweld gestorven op, of in de directe omgeving van, het woonwagenkamp aan de Westlandse Langeweg.

Vermoedelijk is het lichaam van het slachtoffer daarna in stukken gezaagd of gehakt en vervolgens verbrand. De resten zouden daarna zijn vervoerd in een speciekuip – vermoedelijk in de donkergrijze Volkswagen Fox - en gedumpt in het buitengebied van Steenbergen.

Vermoedelijk motief
Gaandeweg het onderzoek is ‘geld’ naar voren gekomen als vermoedelijk motief. De vrouw in Zoersel en personen in haar omgeving waren mogelijk in de veronderstelling dat Van der Heyden vermogend was. Vermoedelijk heeft een aantal van de verdachten de Vlaamse loodgieter onder druk willen zetten om geld af te staan. Van daaruit kan de situatie geëscaleerd zijn toen bleek dat het slachtoffer helemaal niet zo rijk was en dat er bij hem eigenlijk niets te halen viel.

]]>
Het lichaam van Van der Heyden is nog altijd niet gevonden en ondanks de aanhoudingen is de toedracht van zijn verdwijning nog niet volledig duidelijk. U kunt de politie helpen met de antwoorden op de volgende vragen:

 • Wie heeft informatie over wat er met Johan van der Heyden is gebeurd en/of wie daar mogelijk bij betrokken zijn geweest?
 • Wie heeft tussen 3 en 5 juni 2019 iets verdachts of afwijkends gezien bij de witte Peugeot Boxer die geparkeerd stond bij de Oude Veiling?
 • Wie weet iets over het vermoedelijke wegmaken van lichaamsdelen, al dan niet met speciekuip, mogelijk in verband met de donkergrijze VW Fox?
 • Wie weet waar het loodgietersgereedschap en/of de houten bekisting uit de bestelbus zijn en/of wie die in bezit hebben (gehad)?
 • Wie heeft informatie over wat zich op 3, 4 en 5 juni 2019 heeft afgespeeld in of rondom het woonwagenkamp aan de Westlandse Langeweg in Steenbergen?
 • Wie weet iets over bijvoorbeeld een ketting- of elektrische zaag of over een of meer speciekuipen die mogelijk begin juni in de omgeving van Steenbergen zijn aangeschaft of gehuurd?
 • Wie heeft de combinatie van Peugeot Boxer, VW Fox en VW Polo gezien op 3 juni 2019 op de binnenwegen tussen de Belgische grens en Steenbergen?

 

 

]]>
]]>
51.5812395 4.315599099999986
Steenbergen - Alertheid gevraagd bij autobranden https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/27/08-alertheid-gevraagd-bij-autobranden.html In twee nachten (maandag 25 november en dinsdag 26 november) vonden twee autobranden plaats. De politie doet onderzoek naar deze branden en vraagt bewoners om hulp en alertheid. nieuwsbericht Wed, 27 Nov 2019 08:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/27/08-alertheid-gevraagd-bij-autobranden.html 2019-11-27T08:17:00Z De politie is tijdens haar surveillance alert op de omgeving. Ook het buurtpreventieteam Striene-Zuid is extra alert. Maar we staan niet op iedere hoek van de straat. De autobranden vinden in de nachtelijke uren plaats, wat het vinden van getuigen niet gemakkelijk maakt. Toch blijkt dat er veel relevante informatie in de wijk aanwezig is. Daarom vragen we de hulp van de bewoners in het gebied via politie.nl, via social media én via bannering.

 

]]>
In de nacht van dinsdag 26 november, kregen de brandweer en politie rond 02.55 uur een melding van een autobrand aan de Primulastraat. Een buurtbewoner hoorde een harde knal en zag de auto in brand staan. Agenten hebben direct in de omgeving uitgekeken naar een verdachte en met buurtbewoners gesproken. De nacht er voor stond omstreeks 02.40 uur een auto aan het Rozenplein in brand. De politie stelt een onderzoek in naar beide autobranden en kijkt daarbij ook naar mogelijk verband tussen deze brandstichtingen. Het is op dit moment onduidelijk of het gaat om één of meerdere daders.

]]>
Er is extra aandacht voor de situatie in de wijk Steenbergen-Zuid. Al op eerdere momenten in de afgelopen twee jaar had Steenbergen te maken met een reeks (auto) branden en vernielingen. De politie heeft onderzoek gedaan maar er is geen verdachte(n) aangehouden. Autobranden zijn vaak lastig zijn om te onderzoeken omdat ook sporen kunnen verbranden. Getuigen zijn daarom heel belangrijk. Wij vragen bewoners en ondernemers extra alert te zijn. Zo wordt er na iedere autobrand uitgebreid onderzoek gedaan door met omstanders en buurtbewoners te spreken. Autobranden leveren gevaar op in een woonwijk en maken veel schade.

Wij vragen buurtbewoners om mee te denken en hebben de volgende vier concrete tips:

-       Blijf alert en meld verdachte situaties op 112

-       Zorg voor goede buitenverlichting

-       Deel beeldmateriaal

-       Deel relevante informatie

]]>
We willen bereiken dat mensen bewust zijn voor de signalen die kunnen wijzen op een autobrand. Het is van belang bij opvallende gedrag in de wijk de politie te bellen. Noteer kentekens, onthoudt signalementen en bel direct 112.

 

Als u later informatie wilt delen kan dat:
- via tipformulier
- via de banner onder dit bericht,
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
- anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via Team Criminele Inlichtingen

 

 

 

]]>

]]>
51.5805362 4.318403900000021
Steenbergen - Getuigen autobrand gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/25/08-getuigen-autobrand-gezocht.html De politie is op zoek naar getuigen van een autobrand die afgelopen nacht plaatsvond. De politie is een onderzoek gestart omdat er wordt uitgegaan van brandstichting. nieuwsbericht Mon, 25 Nov 2019 09:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/25/08-getuigen-autobrand-gezocht.html 2019-11-25T09:29:00Z De brand werd vannacht, maandag 25 november, rond 02.40 uur ontdekt. Een buurtbewoner waarschuwde de eigenaar en alarmeerde de hulpdiensten. De brandweer heeft de brand geblust. De auto stond op de oprit van een woning aan het Rozenplein geparkeerd. Ook de garage van de woning liep schade op. De auto is getakeld voor technisch sporen onderzoek. De eigenaar heeft aangifte gedaan van de brandstichting.

]]>
De politie stelt een onderzoek in en komt graag in contact met mensen die rond het tijdstip van de brand iets verdachts hebben gezien in de omgeving van het Rozenplein. Zij kunnen zich, desgewenst anoniem, melden. Melden / informatie doorgeven kan via:

- 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)

- anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 of het meldingsformulier van M

 

]]>
51.5805362 4.318403900000021
Steenbergen - Gezocht - Diefstal damesfiets in Steenbergen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/november/08-diefstal-damesfiets-in-steenbergen.html Bij een supermarkt aan de Lindenburglaan in Steenbergen werd op zaterdag 3 augustus 2019 tussen 12.55 en 13.05 uur een grijze E-bike van het merk Stella Livorno gestolen verdachte Mon, 18 Nov 2019 14:48:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2019/november/08-diefstal-damesfiets-in-steenbergen.html 2019-11-18T14:48:00Z We hebben beelden van de dief die het slot van de fiets in een handomdraai weet open te krijgen. Hij rent eerst een stukje met de fiets aan de hand, springt er dan op en is weg.

]]>
Wie herkent deze brutale fietsendief? 

]]>
]]>
51.5884981 4.3144949
Breda, Roosendaal, Steenbergen, Eindhoven - Gewelddadige telefoondiefstal en overval op pizzabedrijf in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/14/08-gewelddadige-telefoondiefstal-en-overval-op-pizzabedrijf-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant besteedt maandag maandag 18 november 2019 aandacht aan een gewelddadige telefoondiefstal in Breda en een overval op een Pizza bedrijf in Eindhoven. Ook een fietsdiefstal in Steenbergen en de diefstal van een portemonnee gevolgd door pinfraude in Roosendaal komen aan bod. nieuwsbericht Thu, 14 Nov 2019 08:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/14/08-gewelddadige-telefoondiefstal-en-overval-op-pizzabedrijf-in-bureau-brabant.html 2019-11-14T08:06:00Z Een 33-jarige man uit Enschede is op zondag 14 juli 2019 omstreeks 05.00 uur op gewelddadige wijze beroofd van zijn mobiele telefoon.  Het slachtoffer was uit geweest in Breda. Op de Haagdijk werd hij door twee jonge mannen aangevallen. Ze gaven hem een flinke duw waardoor hij op de grond belandde. Hij ontdekte direct dat zijn GSM uit zijn broek was gehaald. Die ‘gasten’ waren inmiddels doorgelopen. Hij activeerde via zijn horloge het alarm van zijn mobieltje en hoorde het afgaan uit de richting van dat tweetal. Hij ging hen achterna om verhaal te halen. Hij werd daarop meerdere keren met gebalde vuist in het gezicht geslagen. Het slachtoffer moest behandeld worden door een kaakchirurg omdat enkele tanden uit zijn mond geslagen waren. Er zijn camerabeelden met daarop de daders.

]]>
De portemonnee van een 71-jarige vrouw is zondag 26 mei 2019 gestolen uit haar schoudertas nadat zij geld had gepind bij de geldautomaat aan de Laan van Limburg. Dezelfde dag werd op verschillende plekken diverse keren met haar bankpas geld gepind of spullen aangeschaft. We hebben camerabeelden van twee mannen die voor duizenden euro’s aan dure spullen kopen.

]]>
Bij een supermarkt aan de Lindenburghlaan in Steenbergen werd op zaterdag 3 augustus 2019 tussen 12.55 en 13.05 uur een grijze E-bike van het merk Stella Livorno gestolen.  We hebben beelden van de dief die het slot van de fiets in een handomdraai weet open te krijgen. Hij rent eerst een stukje met de fiets aan de hand, springt er dan op en is weg.

]]>
Op donderdagavond 3 oktober jl.  stormde een overvaller met een groot mes het pizzeria (bezorg) bedrijf aan het Dirigentplein in Eindhoven. Onder dreiging van een mes moest een medewerker geld afgeven. Er zijn camerabeelden van de dader.  Hij zou blond zijn met donkere kringen onder de ogen en spreekt met een Oost Europees accent. Hij vluchtte via het Koperblazerspad langs de Aert van der Neerstraat een park in. Mogelijk is hij daar per fiets verder gevlucht.

]]>
Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.58729059999999 4.768649800000048
Steenbergen - Hoge beloning en groot buurtonderzoek in verdwijningszaak Johan van der Heyden https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/6/08-hoge-beloning-en-groot-buurtonderzoek-in-verdwijningszaak-johan-van-der-heyden.html De hoofdofficier van justitie in Breda looft een beloning van 15.000 euro uit in het onderzoek naar de verdwenen Belg Johan van der Heyden (56 jaar). Het geldbedrag is voor de persoon die informatie geeft die leidt tot de oplossing van dit ernstige misdrijf. Tevens maakt het onderzoeksteam bekend dat vandaag in de gemeente Steenbergen op diverse locaties buurtbewoners bevraagd gaan worden. nieuwsbericht Wed, 06 Nov 2019 07:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/november/6/08-hoge-beloning-en-groot-buurtonderzoek-in-verdwijningszaak-johan-van-der-heyden.html 2019-11-06T07:33:00Z Johan van der Heyden verliet op zondag 2 juni 2019 omstreeks 20.30 uur zijn woning in Lint (België). Sindsdien ontbreekt van hem elk spoor. Het onderzoek van de Belgische speurders leidde naar Nederland. Het witte busje van de Belg, een Peugeot Boxer, is namelijk kort na de verdwijning op de snelweg gefotografeerd, rijdend vanuit België richting Bergen op Zoom. Na de vermissing is die auto leeg teruggevonden in ’s-Hertogenbosch. De politie gaat er sindsdien vanuit dat Van der Heyden niet meer leeft. Op zaterdag 5 oktober 2019 werden in Nederland een 39-jarige vrouw en haar 18-jarige dochter als verdachten aangehouden. Zij werden vastgezet en zijn op woensdag 23 oktober door de Raadkamer 90 dagen in voorlopige hechtenis genomen. Afgelopen juli werd in België ook een vrouw aangehouden, zij zit daar nog vast.  

]]>
Vandaag gaat het rechercheteam een buurtonderzoek instellen op enkele specifieke locaties in Steenbergen. Hoewel beide verdachten in beperkingen zitten, waardoor er weinig over de zaak naar buiten gebracht kan en mag worden, heeft de politie tijdens dit buurtonderzoek een aantal vragen onder meer over de auto van het slachtoffer die wellicht in Steenbergen gestaan heeft.

]]>
Wanneer u informatie hebt over de verdwijning van Johan van der Heyden , dan kunt u dat de politie laten weten via het algemene telefoonnummer (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Als u informatie hebt, maar u wilt liever niet met de politie praten, dan kunt u uw bevindingen doorgeven via Meld Misdaad Anoniem. Dat kan via de website (www.meldmisdaadanoniem.nl) of telefonisch via 0800-7000.

]]>
51.2682227 4.712569400000007