Alle berichten | Steenbergen | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/steenbergen.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Steenbergen nl Sat, 25 May 2019 06:08:48 GMT 2019-05-25T06:08:48Z nl Dinteloord - Drugs aangetroffen tijdens controle https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/14/08-drugs-aangetroffen-tijdens-controle.html Tijdens een controle op de parkeerplaats aan de Steenbergseweg in Dinteloord hebben agenten maandagavond hard- en softdrugs aangetroffen in een auto. De controle vond plaats omdat er informatie is binnengekomen dat er mogelijk in drugs gehandeld zou worden op die plek. nieuwsbericht Tue, 14 May 2019 12:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/14/08-drugs-aangetroffen-tijdens-controle.html 2019-05-14T12:38:00Z Omstreeks 23.15 uur surveilleerden agenten bij de parkeerplaats. Op de parking stonden meerdere personenauto’s. Bij aanspreken van één bestuurder zagen de agenten meerdere gripzakjes in zijn auto liggen. De agenten vroegen om uitlevering van alle aanwezige drugs. De man verklaarde niets bij zich te hebben. In de auto van een 18-jarige man uit Heijningen werden echter hasj en verdovende middelen in de vorm van kristallen, mogelijk MDMA, aangetroffen. De man is aangehouden voor het in bezit hebben van drugs. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zit hij nog vast. De man wordt vandaag gehoord.

]]>
51.6290939 4.3662491000000045
Kruisland - Ongeluk met automobilist onder invloed van drank en drugs https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/12/08-ongeval-kruisland.html Zaterdagmiddag ontstond op de Molenstraat een ongeluk tussen een auto en een motor. De motorrijder raakte gewond. nieuwsbericht Sun, 12 May 2019 07:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/12/08-ongeval-kruisland.html 2019-05-12T07:38:00Z Het ongeluk gebeurde rond 18.00 uur. Een bestuurder (33) uit Krabbendijke reed richting Oud-Gastel en botste op een motorrijder (53) uit Kruisland, welke vanuit de tegenovergestelde richting kwam rijden. De motorrijder viel hierbij. De auto vloog na het ongeluk over de sloot en kwam verderop tot stilstand. De motorrijder is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een agent van het team verkeersongevallen analyse stelde een sporenonderzoek in.

]]>
De automobilist werd aangehouden, omdat agenten vermoedden dat hij onder invloed van drank en drugs was. Op het politiebureau was het resultaat van de ademanalyse 625 ug/l. Tevens werd door een GGD-arts een bloedproef afgenomen, om te onderzoeken welk(e) verdovende middel(en) de man had gebruikt. De analyse van het bloedmonster door het Nederlands Forensisch Instituut duurt ongeveer twee weken. De man moest zijn rijbewijs inleveren. 

]]>
51.4308295 4.112138500000015
Etten-Leur / Dinteloord - Man bedreigt vrouw met wapen en valt haar langdurig lastig https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/8/08-man-bedreigt-vrouw-met-wapen-en-valt-haar-langdurig-lastig.html De politie hield dinsdagavond 7 mei een 32-jarige man uit Oudenbosch aan. Hij wordt ervan verdacht diezelfde avond een bewoonster in Etten-Leur te hebben bedreigd met een vuurwapen. Ook zou hij de vrouw langdurig hebben lastiggevallen. nieuwsbericht Wed, 08 May 2019 09:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/8/08-man-bedreigt-vrouw-met-wapen-en-valt-haar-langdurig-lastig.html 2019-05-08T09:26:00Z Aan het begin van de avond ontving de politie een melding van een bewoonster uit Etten-Leur. Een man, tevens bekende van haar, zou haar zojuist bij haar woning hebben bedreigd met een vuurwapen. Direct werden er meerdere politieagenten ingezet om de verdachte te vinden. Later op de avond werd de auto van de verdachte aangetroffen bij een woning in Dinteloord. De politie trof in de woning zowel de verdachte, als een luchtdrukwapen en een ploertendoder aan. De wapens zijn in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Hij zit vast voor verder onderzoek.

]]>
Uit de verklaring van de vrouw blijkt dat de man haar een geruime tijd zou hebben lastiggevallen. Twee dagen voor de bedreiging deed het slachtoffer een melding bij de politie over zijn hinderlijke gedrag. Zij besloot geen aangifte te doen, maar de informatie werd wel in de politiesystemen opgeslagen. In het onderzoek zal dan ook zowel de bedreiging als het stalken onderzocht worden.

]]>
• Als u de politie meldt dat u regelmatig wordt lastiggevallen door een stalker, dan wordt uw informatie in de computer vastgelegd. U informeert dus de politie, maar verwacht geen verdere actie. De politie beoordeelt de inhoud van de melding. Vervolgens kan de politie een afspraak met u maken om de problemen te inventariseren en om samen met u een plan te maken om de stalker te laten stoppen.

• Hoewel een melding van een strafbaar feit vaak voldoende kan zijn om verder onderzoek in te stellen, is dat voor stalking niet het geval. Om stalking te kunnen vervolgen en onderzoek te doen, is altijd een aangifte nodig. De aangifte is een proces-verbaal waarin de politie beschrijft wat u over de situatie vertelt. Ook verzoekt u daarin de politie om verder onderzoek te doen. Het proces-verbaal is een officieel, door u ondertekend document. Omdat het voor stalking over een specifieke situatie gaat, doet de politie alleen verder onderzoek als u bij de aangifte daar nadrukkelijk om vraagt en u ook na een aantal dagen nog achter uw verzoek om vervolging staat. Dit wordt ook wel ‘klacht’ genoemd (stalking is n.l. een klachtdelict).

• In noodsituaties waarbij de stalker u direct bedreigt, uw spullen vernielt of bijvoorbeeld uw woning probeert binnen te komen, belt u direct 112. De politie zal zo snel mogelijk bij u komen om de acute dreiging te stoppen. Als de stalker iets strafbaars doet, neemt de politie hem mee naar het bureau. Dan wordt de pleger dus “op heterdaad” aangehouden.

• Omdat er niet altijd voldoende bewijs aanwezig is heeft de politie soms (nog) geen mogelijkheden om de stalker aan te houden en strafrechtelijk in te grijpen. U kunt dan met het gevoel achterblijven dat de politie u niet direct helpt en de stalker alleen maar wegstuurt. Toch is het belangrijk dat u de politie blijft bellen. De politie kan dan alle waarnemingen vastleggen in een politieregister. De politie verzamelt informatie om daarmee uiteindelijk (met ‘gestapelde’ feiten) wel degelijk strafrechtelijk op te kunnen treden en de stalker te vervolgen.

• De politie kan, als de stalking nog niet lang aan de gang is en nog niet is geëscaleerd, een stopgesprek voeren met de stalker. De ervaring leert dat veel stalkers stoppen na een dergelijk gesprek. Deze mogelijkheid kunt u met de politie bespreken. Meestal is het de wijkagent die een dergelijk gesprek voert met de stalker.

Lees hier meer over het onderwerp stalking.

]]>
51.5868855 4.667138399999999
Steenbergen, Dinteloord, Kruisland, Nieuw-Vossemeer - Politie controleert verkeer na klachten van buurtbewoners https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/17/08-politie-controleert-verkeer-na-klachten-van-buurtbewoners.html Nadat bij de wijkagenten diverse klachten en meldingen van bewoners waren binnengekomen over de verkeersverkeersveiligheid heeft de politie dinsdag 16 april om meerdere locaties een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 123 voertuigen gecontroleerd en zijn 22 bekeuringen uitgedeeld voor diverse verkeersovertredingen waaronder het niet dragen van een autogordel (10x) en het negeren van een verboden in te rijden bord (5x). Een bestuurder kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed. nieuwsbericht Wed, 17 Apr 2019 11:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/17/08-politie-controleert-verkeer-na-klachten-van-buurtbewoners.html 2019-04-17T11:07:00Z Op de Molenweg in Dinteloord kregen vijf weggebruikers een proces-verbaal voor het negeren Bord C6 (verboden in te rijden m.u.v. bestemmingsverkeer) en zijn drie bekeuringen gegeven voor hulpkoppeling (aanhangwagen).

Op locatie Burgemeester van Loonstraat in Steenbergen zijn 60 vracht- en personenauto’s gecontroleerd. Hier werd bekeurd voor het niet dragen van een autogordel en het niet handsfree bellen. 

 

De agenten controleerden in Nieuw-Vossemeer op drie locaties: Molendijk, Wenenweg en Nieuw-Vossemeersedijk. Hier was de controle met name gericht op het handhaven van het eenrichtingsverkeer. Een automobilist ging op de bon omdat hij zich niet hield aan de verplichte rijrichting. Een bestuurder kreeg een boete voor het niet dragen van een autogordel.

Als laatste locatie is gecontroleerd in Kruisland op de Molenweg. Hier hadden de agenten als aandachtspunt aanhangwagens en snelheid. 13 Bestuurders kregen een waarschuwing omdat zij te hard reden.

 

]]>
51.58391229999999 4.313621699999999
Dinteloord - Zes jongeren aangehouden voor openlijke geweldpleging https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/15/08-zes-jongeren-aangehouden-voor-openlijke-geweldpleging.html Vrijdagavond 12 april is een conflict onder jongeren geëscaleerd. Zes jonge mannen zijn inmiddels aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. nieuwsbericht Mon, 15 Apr 2019 12:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/15/08-zes-jongeren-aangehouden-voor-openlijke-geweldpleging.html 2019-04-15T12:40:00Z Een mogelijk al wat langer lopend conflict tussen een aantal jongeren liep vrijdagavond uit de hand. Een groep jongemannen is rond 21.00 uur  naar een woning aan de Philips Willemstraat gegaan. Met stenen en slagwapens hebben zij daar ruiten van de woning vernield en twee auto’s. Het leverde een enorme ravage op. De bewoner heeft samen met een buurman geprobeerd het geweld te stoppen. De bewoner is hierbij gewond geraakt. Agenten hebben ter plekke drie jongeren aangehouden. Later in het weekend zijn nog drie jongemannen aangehouden. Er zijn aangiften en getuigenverklaringen opgenomen. Alle verdachten zitten nog vast. Het gaat om drie jongemannen (18,18 en 20 jaar uit Heijningen), een 18 jarige uit Moerstraten en twee jongemannen (17 en 18 jaar) uit Dinteloord. De politie doet onderzoek naar de betrokkenheid van de verdachten bij deze openlijke geweldpleging. 

 

]]>
51.6360415 4.364555099999961
Steenbergen - Man sleurt vrouw uit auto uit ergernis https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/5/08-man-sleurt-vrouw-uit-auto-uit-ergenis.html Donderdagmiddag is een 56–jarige man uit Steenbergen op de Wouwsestraat aangehouden nadat hij een vrouw uit haar auto heeft gesleurd en mishandeld. Hij zou zich geërgerd hebben aan haar parkeergedrag. nieuwsbericht Fri, 05 Apr 2019 11:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/5/08-man-sleurt-vrouw-uit-auto-uit-ergenis.html 2019-04-05T11:11:00Z Omstreeks 17.10 uur wordt bij de politie een melding ontvangen over een conflict naar aanleiding van een parkeerprobleem. Een 20–jarige vrouw is door de verdachte uit haar auto gesleurd en bij haar keel gegrepen. De man ergert zich al langere tijd aan foutparkeerders in de straat. Nadat het slachtoffer haar auto heeft geparkeerd voor een kort bezoek aan een nabijgelegen winkel gaat de man op gewelddadige wijze tot actie over. Hij sleurt de vrouw uit de auto en pakt haar rond haar nek vast. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daarna is hij weer vrijgelaten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De zaak is nog in onderzoek.

]]>
51.5838043 4.3221006999999645
Steenbergen - Aangehouden voor drugs https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/3/08-aangehouden-voor-drugs.html De politie arresteerde dinsdag 2 april 2019 rond 22.30 uur in de woning van een 47-jarige vrouw aan de Simonshaven in Steenbergen, omdat zij drugs in haar woning had. nieuwsbericht Wed, 03 Apr 2019 08:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/april/3/08-aangehouden-voor-drugs.html 2019-04-03T08:36:00Z De politie ontving informatie van bezorgde bewoners dat er mogelijk gedeald werd in een woning aan de Simonshaven. De politie stelde dinsdagavond een onderzoek in en vond in de woning bijna 200 gram xtc-pillen, ongeveer 400 gram hennep en 30 gram amfetamine. Ook lag er een revolver en een alarmpistool in de woning. De politie hield de bewoonster aan en nam de goederen in beslag. De verdachte zit vast voor onderzoek.

Drugs in Steenbergen

]]>
51.5854311 4.318358200000034
Huijbergen / Wouwse Plantage / Dinteloord - Meerdere aanrijdingen met gewonden https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/31/08-meerdere-aanrijdingen-met-gewonden.html De politie heeft zaterdag bemoeienis gehad met diverse aanrijdingen met letsel: nieuwsbericht Sun, 31 Mar 2019 09:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/31/08-meerdere-aanrijdingen-met-gewonden.html 2019-03-31T09:04:00Z In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 maart 2019 kort na middernacht is een 20-jarige man uit Huijbergen op de rotonde van de Abdijlaan en de Westerstraat in Huijbergen met zijn auto tegen een straatlantaarn gereden. De paal bleek compleet uit de grond te zijn gereden. De man raakte door de aanrijding gewond en is voor controle per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis is bloed van hem afgenomen om vast te stellen of hij onder invloed van alcohol was. 

Een 34-jarige automobilist uit Steenbergen is zaterdagochtend 30 maart 2019 rond 09.30 uur op de Plantagebaan in Wouwse Plantage met zijn auto over de kop geslagen en op zijn dak in een weiland tot stilstand gekomen. Brandweerlieden die meededen aan brandweerwedstrijden in Putte waren snel ter plaatse en hadden een ruit ingetikt waardoor de bestuurder uit de auto kon kruipen. De man is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Omdat de man naar alcohol rook, is ook bij hem in een ziekenhuis bloed afgenomen. 

Een 53-jarige vrouw uit Steenbergen is zaterdagochtend 30 maart 2019 rond 08.00 uur gewond geraakt toen zij op de De Ruyterstraat in Dinteloord werd aangereden door een 20-jarige automobilist uit Kruisland. De man had een bestelling afgegeven bij een woonzorgcentrum en reed achteruit, toen hij plots iets hoorde en voelde. Toen hij weer vooruit reed, bleek er een vrouw op de grond te liggen. Vermoedelijk is hij over de vrouw gereden Ze is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De man heeft bij de politie een verklaring afgelegd.

]]>
51.42696214563903 4.3674433386808005
Goes, Steenbergen - Drie bankovervallers snel aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/19/08-drie-bankovervallers-snel-aangehouden.html De politie heeft kort na een overval op een bank aan de Voorstad in Goes drie mannen opgepakt. Ze zouden betrokken zijn bij de overval. Bij de bankoverval raakte niemand gewond. nieuwsbericht Tue, 19 Mar 2019 16:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/maart/19/08-drie-bankovervallers-snel-aangehouden.html 2019-03-19T16:38:00Z De overval vond plaats toen twee, mogelijk gewapende mannen, de bank binnen kwamen. De daders gingen er vandoor met een aanzienlijk geldbedrag. De politie werd gewaarschuwd en een alerte getuige kon een summier signalement van de mogelijke daders en een mogelijke vluchtauto geven. Eenheden werden op strategische plekken gepositioneerd op zoek naar de overvallers. Een uur na de overval werd een auto met de drie verdachten aan de Koperslagerij in Steenbergen aan de kant gezet. De drie mannen zijn aangehouden. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.
 

]]>
Bent u getuige geweest van de overval of heeft u meer informatie over de daders? Bel dan met ons via 0900 8844 of via het politie WhatsApp nummer 06-1220 7006. Anoniem bellen kan ook via 0800 7000. U kunt ook een tipformulier invullen.

]]>
51.50028210000001 3.89592719999996
Steenbergen - Twee mannen gearresteerd voor reeks vernielingen https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/26/08-vernielingen-steenbergen.html Maandagavond zijn op de Lindenburghlaan twee mannen aangehouden na een reeks vernielingen aan auto's. De politie sluit niet uit dat nog meer mensen benadeeld zijn. nieuwsbericht Tue, 26 Feb 2019 16:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/februari/26/08-vernielingen-steenbergen.html 2019-02-26T16:46:00Z Een man zag dat een tweetal in de buurt van het Hof van Nassauw een auto vernielde en belde de politie. De politie is momenteel extra waakzaam in Steenbergen. Een agent reed daarom in de buurt en kon dankzij deze melding twee mannen aanhouden. Het tweetal (29 en 34 jaar), woonplaats(en) nog onbekend, werden voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Ze zitten nog vast.

]]>
Maandag en dinsdag meldden zich al vier benadeelden bij de politie. Voornamelijk de banden van de auto's waren beschadigd. Van deze mensen werden aangiften opgenomen. De politie sluit niet uit dat meer auto's in de buurt van het Hof van Nassauw zijn vernield. Benadeelden worden verzocht zo snel mogelijk de politie te bellen via 0900-8844 om een afspraak te maken voor een aangifte op het politiebureau in Bergen op Zoom.

]]>
Tijdens het voorlaatste weekend werden in de Kastanjelaan ook diverse auto's vernield. De politie heeft reeds tien aangiften opgenomen en onderzoekt momenteel of deze vernielingen met de recente reeks te maken heeft.

]]>
51.5812395 4.315599099999986