Alle berichten | Tilburg | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/tilburg.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Tilburg nl Tue, 22 Sep 2020 21:34:22 GMT 2020-09-22T21:34:22Z nl Tilburg - Man aangehouden voor mishandeling agenten https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/20/08-man-aangehouden-voor-mishandeling-agenten.html Een 25-jarige man uit Tilburg is zaterdagavond 19 september agenten voor mishandeling. Hij pakte een agent bij zijn keel en gaf een andere agent een vuistslag tegen zijn hoofd. Een 55-jarige man uit Tilburg is gearresteerd vanwege het niet voldoen aan bevel of vordering en openlijke geweldpleging. nieuwsbericht Sun, 20 Sep 2020 08:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/20/08-man-aangehouden-voor-mishandeling-agenten.html 2020-09-20T08:24:00Z Beveiligers van het horecaterrein aan de Goirkekanaaldijk zetten rond 21.35 uur een groep bezoekers van terrein af omdat zij zich agressief gedroegen. Ook belemmerden ze de medewerkers van de horecagelegenheid in hun werk. Enkele personen uit de groep stelden zich agressief op naar de beveiligingsmedewerkers. Er ontstond een schermutseling en de sfeer werd steeds grimmiger. De aanwezige agenten besloten in te grijpen en de groep naar buiten te begeleiden. De 55-jarige man weigerde weg te gaan en gedroeg zich recalcitrant naar een agent waarop de 25-jarige man de agent ineens bij zijn keel greep. De andere agent gebruikte zijn wapenstok om zijn collega te ontzetten.  De 25-jarige Tilburger valt, staat weer op en ziet kans om vervolgens de agent een harde vuistslag tegen zijn hoofd te geven. Hij rent weg en kon buiten het terrein onder verzet aangehouden worden.  Beide mannen zitten vast voor verhoor. De agenten hebben aangifte gedaan van mishandeling.

 

]]>
51.5791209 5.064395699999999
Tilburg - Automobilist rijdt onder invloed van drugs https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/20/08-automobilist-rijdt-onder-invloed-van-drugs.html Een 37-jarige man uit Breda is zondagnacht 20 september aangehouden omdat hij onder invloed van drugs reed. nieuwsbericht Sun, 20 Sep 2020 08:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/20/08-automobilist-rijdt-onder-invloed-van-drugs.html 2020-09-20T08:07:00Z De man reed rond 03.40 uur op de A58 en trok de aandacht van agenten vanwege zijn rijstijl en een niet functionerend achterlicht van zijn auto. Nadat hij bij Gilze de afslag nam, zetten agenten hem op de Koolhovenlaan in Tilburg aan de kant voor een verkeerscontrole. In de auto zagen de agenten een ponypack met vermoedelijk cocaïne liggen. Hierop hebben ze een speekseltest bij de bestuurder afgenomen. Deze bleek positief op het gebruik van harddrugs. De man weigerde mee te werken aan een bloedproef en is meegenomen naar een politiebureau voor verhoor. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

]]>
51.5723544 4.9815846
Tilburg - Man aangehouden voor vernieling ruit woning https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/19/08-man-aangehouden-voor-vernieling-ruit-woning.html Een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdag 18 september aangehouden omdat hij een ruit van een woning aan de Curaçaostraat . nieuwsbericht Sat, 19 Sep 2020 08:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/19/08-man-aangehouden-voor-vernieling-ruit-woning.html 2020-09-19T08:13:00Z Buurtbewoners alarmeerde rond 08.45 uur de politie omdat zij zagen dat de man een ruit van een woning vernielde. Deze verdachte zou al eerder vernielingen hebben gepleegd aan deze woning en voor overlast zorgen in de buurt. Hij heeft hiervoor een gebiedsverbod opgelegd gekregen.  Agenten zijn na de melding direct ter plaatse gegaan maar troffen de man niet meer aan. Hij is later in de middag met toestemming van de officier van justitie alsnog buiten heterdaad aangehouden. Hij zit vast voor verhoor.

]]>
51.5759032 5.0783992
Tilburg - Scooter- en bromfiets controle in Tilburg https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/18/08-scooter--en-bromfiets-controle-in-tilburg.html Op woensdag 16 september hebben agenten op vier locaties in Tilburg een bromfietscontrole gehouden in het kader van de European Day Without a Road Death (project EDWARD). nieuwsbericht Fri, 18 Sep 2020 09:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/18/08-scooter--en-bromfiets-controle-in-tilburg.html 2020-09-18T09:26:00Z De agenten wisselden tussen 14.30 uur en 22.00 uur naar andere locaties. In totaal zijn  op de Stappegoorweg, Textielplein, Broekhovenseweg en Besterdplein 82 bromfietsers en scooterrijders gecontroleerd.

Er zijn 31 bekeuringen uitgeschreven.

20 x overschrijding maximum constructiesnelheid

3 x rijden zonder rijbewijs

1 x rood licht

5 x brom ff normaal verwijzingen

1 x niet dragen helm

Ook werd een automobilist bekeurd omdat deze erg verkeersgevaarlijk reed met losliggende

lading.

]]>
51.5379176 5.0809194
Tilburg, Moergestel, Breda, Schijndel, Eindhoven - Bewoners doelwit van brandstichting en vernielingen, een zware mishandeling tijdens een festival en diefstallen en woninginbraken in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/14/bewoners-doelwit-van-brandstichting-en-vernielingen-een-zware-mishandeling-tijdens-een-festival-en-diefstallen-en-woninginbraken-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt de uitzending van maandag 21 september uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven, zoals bij het vinden van de dader die brand stichtte en vernielingen pleegde in Schijndel, maar ook de dader van een ernstige mishandeling tijdens een festival in Eindhoven. Ook staan er inbrekers en dieven op beeld in Breda, Moergestel en Tilburg. nieuwsbericht Mon, 14 Sep 2020 08:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/14/bewoners-doelwit-van-brandstichting-en-vernielingen-een-zware-mishandeling-tijdens-een-festival-en-diefstallen-en-woninginbraken-in-bureau-brabant.html 2020-09-14T08:46:00Z Een 74-jarige vrouw werd op zaterdag 20 juni het slachtoffer van zakkenrollers. De vrouw deed haar boodschappen bij een supermarkt aan het Kreverplein in Tilburg. Zij betaalde met haar pinpas en deed hem weer terug in haar handtas. De volgende dag merkte zij dat haar pinpas niet meer in de tas zat en dat er verschillende transacties mee waren gedaan. Een van de daders staat op beeld, toen hij met haar gestolen pinpas sigaretten kocht! In totaal zoeken we in deze zaak vier personen!

Een 83-jarige vrouw uit Moergestel werd vrijdag 26 juni het slachtoffer van drie brutale dieven. Twee mannen en een vrouw hebben haar in het vizier als zij bloemen gaat kopen bij een supermarkt aan de Rootven. Ze pakt daar haar pinpas en rekent de bloemen af. Wat ze niet doorheeft, is dat haar pinpas tijdens het betalen is afgekeken. Vervolgens volgen de drie personen haar richting huis. Eenmaal thuis bij de vrouw vraagt de vrouwelijke dader om een glas water. Ze is dan samen met een van de mannen. Het slachtoffer gaf wat water, maar ondertussen hebben ze haar pinpas weten te grijpen. Niet veel later is er een groot geldbedrag van haar rekening gehaald. Een van de mannen werd eerder gezien bij een diefstal in Tilburg.

]]>
In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 maart werd er in Breda bij twee woningen ingebroken. En dat ging op een behendige manier, namelijk door middel van flipperen. Met een krachtige en behendige beweging kunnen inbrekers vervolgens snel hun slag slaan. Zo ook bij een woning aan de Burgermeester Vermeulenstraat. Toen een van de bewoners de volgende ochtend in de woonkamer kwam, bleek er geld en elektronica, waaronder laptops, gestolen te zijn. In diezelfde nacht was ook in woning aan de Burgemeester Wermenbolstraat het doelwit. Ook hier kwamen de daders door middel van flipperen de woning binnen en sloegen hun slag. De daders van beide inbraken staan op beeld!

]]>
De bewoners van een woning aan de Europalaan zijn de afgelopen tijd het doelwit van verschillende misdrijven. Een brandstichting in december vorig jaar én een vernieling in juni dit jaar. Tijdens de brandstichting op 15 december zien we de dader over het hek klimmen. Hij heeft een fles met brandbare vloeistof bij zich, een doek en een aansteker. Eerst gaat de nodige vloeistof in de doek. Dan schudt hij de fles leeg boven de motorkap van de auto. Dan verschijnt er een aansteker. Al snel zijn de vlammen zichtbaar. Tijdens het weglopen maakt de dader een flinke smak en valt vlak op zijn rug. Dat moet pijnlijk zijn geweest. En dan is hij weg. Het duurt niet lang voordat de brand wordt opgemerkt. De auto is niet meer te redden, maar de brandweer kan er wel net op tijd voor zorgen dat de brand niet via de schutting en het dak van de carport overslaat op het huis. Waar op dat moment de bewoners gewoon thuis waren. Het had dus heel anders kunnen aflopen.

Op 3 juni 2020 is het weer raak. Iemand doet zijn uiterste best om uit het zicht van de camera te blijven door dicht bij de grond te blijven en letterlijk om de geparkeerde auto heen te kruipen. Het is dan nog niet duidelijk wat hij in zijn schild voert. De volgende ochtend wordt dat wel duidelijk, als de bewoner weg wil rijden. Meteen zijn de autobanden lek. Kraaienpoten zijn de boosdoeners. Hier gaat het dus om vernieling. En ook hier zoeken we de dader.

]]>
Op twee november vorig jaar werd in het Philips de Jonghpark in Eindhoven het winterfestival ‘Bontgenoten’ gehouden. Daar veranderde toen het leven van een 27-jarige man. Tijdens een ruzie loopt hij meerdere verwondingen op. En het zijn ernstige verwondingen. Hij liep een gebroken oogkas had, gebroken jukbeenderen en een gebroken neus op. De verwondingen aan zijn oog waren zo ernstig, dat hij voor de rest van zijn leven zijn linkeroog moet missen. Het is nog steeds niet duidelijk wat nou precies de aanleiding was. Mogelijk dat er onenigheid ontstond, tussen een jonge vrouw en het slachtoffer. Mogelijk dat toen mensen uit de vriendengroep van de jonge vrouw verhaal gingen halen bij het slachtoffer, waarbij iemand toen de harde klap uitdeelde. Wij willen deze jonge vrouw spreken en de dader van deze mishandeling.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

 

]]>
51.560596 5.0919143
Tilburg - Gezocht - Diefstal van pinpas in Tilburg https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/september/08-diefstal-van-pinpas-in-tilburg.html Een 74-jarige vrouw werd op zaterdag 20 juni het slachtoffer van zakkenrollers. verdachte Mon, 14 Sep 2020 08:23:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/september/08-diefstal-van-pinpas-in-tilburg.html 2020-09-14T08:23:00Z De vrouw deed haar boodschappen bij een supermarkt aan het Kreverplein in Tilburg. Zij betaalde met haar pinpas en deed hem weer terug in haar handtas. De volgende dag merkte zij dat haar pinpas niet meer in de tas zat en dat er verschillende transacties mee waren gedaan. Een van de daders staat op beeld, toen hij met haar gestolen pinpas sigaretten kocht! In totaal zoeken we in deze zaak vier personen!

]]>
Wij zoeken dit viertal. Heeft u informatie? Laat het ons weten!

]]>
]]>
51.58514530000001 5.098875700000001
Tilburg - Twee aanhoudingen voor openlijk geweld https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/14/08-ruzie-loopt-uit-de-hand-twee-aanhoudingen.html Een vernieling mondde zondagavond uit in een vechtpartij waarbij de politie twee mannen aan hield. Geen gewonden, wel schade. nieuwsbericht Mon, 14 Sep 2020 07:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/14/08-ruzie-loopt-uit-de-hand-twee-aanhoudingen.html 2020-09-14T07:39:00Z Op zondag 13 september 2020 om 23.20 uur kwamen er meerdere telefoontjes binnen bij het Operationeel Centrum. Bij een hotel aan de Bredaseweg zou flink gevochten worden. Meerdere politie-eenheden werden die kant op gestuurd. Op de parkeerplaats troffen de agenten twee verhitte kampen aan. Een getuige verklaarde dat er twee lastige klanten in het hotel binnen waren. Ze hadden daar voor onrust gezorgd. Bij het weggaan vernielden ze enkele spullen. Toen ze weg wilden rijden werd de weg geblokkeerd door andere bezoekers. De twee mannen werden daarop kwaad en mishandelden enkele mannen. De verwondingen vielen mee, niemand had medische verzorging nodig. Maar het tweetal werd wel aangehouden, twee mannen uit Tilburg van 24 en 22 jaar. Ze worden verdacht van openlijk geweld tegen personen en goederen.

]]>
In de boeien aangehouden 51.5607765 5.023675699999999
Tilburg - Controle in de binnenstad levert vierentachtig bekeuringen op https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/13/08-controle-in-de-binnenstad-levert-vierentachtig-bekeuringen-op.html Mede naar aanleiding van klachten over het gebruik - en misbruik - van de zgn. Go sharing scooters, hield de politie Tilburg zaterdag in de late avond en nacht een verkeerscontrole op de Spoorlaan en Noordhoekring. Daarbij werden 84 bekeringen uitgeschreven. nieuwsbericht Sun, 13 Sep 2020 07:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/13/08-controle-in-de-binnenstad-levert-vierentachtig-bekeuringen-op.html 2020-09-13T07:03:00Z De meeste processen-verbaal vielen voor het niet voeren van verlichting (48) en het bellen tijdens het fietsen (16). Maar ook werden er diverse andere overtredingen geconstateerd zoals het rijden door rood licht. De bestuurders van de Go-scooters die gecontroleerd werden bleken allemaal in het bezit van een rijbewijs en van ernstig misbruik van de huurscooters is tijdens de controle niet gebleken.

]]>
51.5599526557665 5.0780403111145
Tilburg - Beginnend bestuurder rijdt bijna honderd km/u te hard in gehuurde auto https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/12/08-beginnend-bestuurder-rijdt-bijna-honderd-km-te-hard-in-gehuurde-auto.html Bij een controle in Tilburg heeft de politie een 22 jarige bestuurder betrapt die met een (gecorrigeerde) snelheid van 147 km/u door de bebouwde kom reed. nieuwsbericht Sat, 12 Sep 2020 08:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/12/08-beginnend-bestuurder-rijdt-bijna-honderd-km-te-hard-in-gehuurde-auto.html 2020-09-12T08:03:00Z Agenten zagen de verdachte vrijdagavond om 23.30 uur met hoge snelheid rijden over de Rueckertbaan in Tilburg. Over een traject van enkele honderden meters klokten zij een snelheid van ruim 150 km/u. Gecorrigeerd leverde dit een snelheid van 147 km/u op, waarvoor de man een proces-verbaal kreeg. De snelle auto waarin hij reed bleek gehuurd te zijn. Ook bleek dat hij nog niet zo heel lang in het bezit was van zijn rijbewijs. Dat mocht hij dan ook meteen inleveren.

]]>
51.57634609999999 5.055983200000001
Tilburg - Tilburgers laten spoor van vernieling aan auto’s achter https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/12/08-tilburgers-laten-spoor-van-vernieling-aan-autos-achter.html De politie heeft afgelopen nacht twee mannen aangehouden die er van worden verdacht aan tenminste twaalf auto’s vernielingen te hebben gepleegd. De eigenaren daarvan worden opgeroepen zich te melden voor het doen van aangifte. nieuwsbericht Sat, 12 Sep 2020 07:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/12/08-tilburgers-laten-spoor-van-vernieling-aan-autos-achter.html 2020-09-12T07:27:00Z Rond 01.45 uur kreeg de politie een melding dat er vernielingen werden gepleegd in de Molenstraat in Tilburg. Daarbij werd ook een signalement van twee mogelijke daders opgegeven. Eenmaal ter plaatse zagen zij inderdaad verschillende auto’s met schade. Onder meer spiegels bleken te zijn vernield en andere auto’s hadden krassen in de lak. In de richting van de Veldhovenring trof de politie twee mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Zij bleken zwaar onder invloed van alcohol. De twee verdachten, beiden Tilburgers van 18 jaar, werden aangehouden en ingesloten. Na een eerste inventarisatie telden de agenten in de Noord Besterd en Molenstraat al zo’n 12 auto’s met schade. Eigenaren van die beschadigde auto’s worden opgeroepen zich te melden via 0900-8844 onder vermelding van het proces-verbaal nummer 2020240864.

]]>
51.56734859999999 5.0916279
Tilburg - Agent raakt gewond bij aanhouding vechtersbazen https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/11/08-agent-raakt-gewond-bij-aanhouding-vechtersbaas.html Een politieagent heeft afgelopen nacht een gescheurde lip opgelopen toen hij twee vechtersbazen tot stoppen wilde dwingen. De verdachte werd aangehouden. nieuwsbericht Fri, 11 Sep 2020 08:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/11/08-agent-raakt-gewond-bij-aanhouding-vechtersbaas.html 2020-09-11T08:23:00Z Rond 4 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij in de Telefoonstraat in Tilburg. Toen agenten de straat in reden zagen zij twee mannen die er meteen vandoor gingen. Ze probeerden daarbij op hun fiets te springen en weg te rijden. De agenten konden dat voorkomen door hen vast te pakken. Daarbij werden beide verdachten echter meteen verbaal en fysiek agressief en sloegen van zich af. Een van hen raakte daarbij een agent fors in het gezicht, waardoor deze een gescheurde lip opliep. Deze 18 jarige verdachte werd vervolgens aangehouden voor mishandeling, belediging en verzet bij zijn aanhouding.

]]>
51.55658690000001 5.085175100000001
Tilburg - Man aangehouden na onrust in Curaçaostraat https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/9/08-man-aangehouden-na-onrust-in-curacaostraat.html Een voormalig bewoner van de Curaçaostraat zorgt voor een langere periode voor overlast in diezelfde straat. De 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd dinsdag 8 september aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen en het overtreden van zijn gebiedsverbod. nieuwsbericht Wed, 09 Sep 2020 08:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/9/08-man-aangehouden-na-onrust-in-curacaostraat.html 2020-09-09T08:40:00Z Afgelopen maandag waren de ruiten van een woning in de eerdergenoemde straat het doelwit van geweld. Met stenen werd een ruit ingegooid, waarbij ook een geparkeerde auto werd geraakt. Hierbij waren er verdenkingen tegen de 38-jarige voormalig bewoner, die eerder een gebiedsverbod kreeg vanwege zijn conflicten in diezelfde omgeving. In overleg met de Officier van Justitie werd besloten de man aan te houden, zodra hij door de politie werd gezien. De verdachte heeft namelijk op dit moment geen woning. Nadat er dinsdag 8 september een melding kwam van een conflict in een winkel aan de Korvelseweg, werd daar de verdachte aangetroffen. Hij werd aangehouden en zit momenteel vast voor verder onderzoek.

 

]]>
vernieling, vandalisme, schade, abri, bushokje, ruit, glas, jaarwisseling, nieuwjaarsdag, overdag, daglicht, close-up, detail, utrecht, overvecht, Foto: Korpsmedia / Jeroen Stoops 51.5759032 5.0783992
Tilburg - Vijf bestuurders op GO-Sharing scooters bekeurd voor rijden zonder rijbewijs https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/7/08-vijf-bestuurders-op-go-sharing-scooters-bekeurd-voor-rijden-zonder-rijbewijs.html De Tilburgse politie heeft afgelopen weekend vijf jongens bekeurd die zonder rijbewijs op een GO-Sharing scooter reden. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 15-jarige jongen betrapt op het rijden zonder rijbewijs. In de nacht van zaterdag op zondag werden 26 bestuurders op dergelijke E-scooters gecontroleerd, vier van hen bleken geen rijbewijs te hebben. Deze resultaten zijn voor de politie aanleiding om extra controles te houden. nieuwsbericht Mon, 07 Sep 2020 13:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/7/08-vijf-bestuurders-op-go-sharing-scooters-bekeurd-voor-rijden-zonder-rijbewijs.html 2020-09-07T13:02:00Z In de nacht van vrijdag op zaterdag werd omstreeks 02.00 uur op het Piusplein een 15-jarige jongen bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs op een GO-Sharing scooter. Hij had het rijbewijs van vader gebruikt om een account aan te maken.  Een 20-jarige Tilburger kwam dezelfde nacht omstreeks 01.40 uur op het NS plein ten val met  zijn scooter die daardoor werd beschadigd.

]]>
Zaterdagavond zagen agenten omstreeks 22.50 uur twee jongens op een GO-Sharing scooter rijden op de Spoorlaan. De jongens van 15 en 18 jaar waren niet in het bezit van een rijbewijs. De jongste verdachte kreeg ook nog een bekeuring voor onnodig claxonneren.  Tijdens het horecatoezicht werden nog twee bestuurders betrapt op het rijden zonder rijbewijs.  Het viel de horecadienders op dat er zeker zes scooters verspreid kapot op de openbare weg lagen. Er stond er zelfs één midden op een rotonde.  Een leidinggevende van het politieteam Tilburg Centrum zal deze bevindingen met de gemeente en eventueel het bedrijf bespreken.

]]>
51.5557131 5.0856501
Tilburg - Bijtende boze ex vernielt autoruit en slaat met fietsketting https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/7/08-bijtende-boze-ex-vernielt-autoruit-en-slaat-met-fietsketting.html De politie vanmorgen omstreeks 09.00 uur in de wijk Groenewoud een 30-jarige vrouw aangehouden. Zij wordt verdacht van poging zware mishandeling van haar 48-jarige ex-vriend en vernieling van zijn auto. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. nieuwsbericht Mon, 07 Sep 2020 12:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/7/08-bijtende-boze-ex-vernielt-autoruit-en-slaat-met-fietsketting.html 2020-09-07T12:50:00Z Hij vertelt dat zijn ex-vriendin vanmorgen aan de deur stond om geld op te halen. Hij wilde dat echter niet aan haar maar aan haar moeder afgeven. Ze werd hierop erg boos. Ze sloeg met een fietsketting de achterruit van zijn auto in en schopte daarna enkele keren tegen het voertuig. Vervolgens had zij met dezelfde ketting geprobeerd hem op zijn hoofd te slaan. Ook had ze tot bloedens toe in zijn rechteronderarm gebeten. Hij stelt zich onder doktersbehandeling. 

]]>
51.5377172 5.091235899999999
Tilburg - Dronken vriendinnen betrapt op het rijden onder invloed https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/6/08-dronken-vriendinnen-betrapt-op-het-rijden-onder-invloed.html Een 21-jarige vrouw uit Oosterhout is zaterdagavond in Tilburg betrapt op het rijden onder invloed in een auto. Ze blies 430 ugl en moest haar rijbewijs inleveren. Ze belde een vriendin om haar op te halen. Deze 22-jarige vrouw uit Rijen kwam met haar auto aangereden maar had ook te diep in het glaasje gekeken. Zij blies 225 ugl. Beide vrouwen hebben een proces-verbaal gekregen. nieuwsbericht Sun, 06 Sep 2020 08:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/6/08-dronken-vriendinnen-betrapt-op-het-rijden-onder-invloed.html 2020-09-06T08:03:00Z Een agent reed zaterdag 5 september 2020 in zijn herkenbare politie auto omstreeks 23.50 uur over de Conservatoriumlaan. Hij zag dat uit tegengestelde richting een personenauto naderde, een Suzuki, die geen verlichting voerde. Daarachter reed een Fiat. De politieman zag dat de bestuurster van de Fiat met haar groot licht seinde naar de Suzuki kennelijk om te waarschuwen. Hierna deed de bestuurster van de Suzuki inderdaad de verlichting aan. De diender zag dat de Fiat erg slingerde en meerdere malen met de rechterbuitenspiegel de takken raakte van bosschages langs de kant van de weg. De agent besloot middels de verlichte transparant op de Bredaseweg een stopteken te geven waaraan door de automobiliste werd voldaan.

]]>
Uit de auto, waarin twee vrouwen zaten, kwam een sterke alcohollucht. De bestuurster moest blazen. Ze bleek onder invloed van alcohol te zijn. Ze scoorde 430 ugl en moest vanwege het feit dat ze beginnend bestuurder is haar rijbewijs inleveren. Ze vroeg aan de agent of ze even een vriendin mocht bellen zodat zij opgehaald konden worden. Even later kwam een Suzuki aangereden, waaruit de gebelde vriendin stapte. Deze vrouw stond wankel op haar benen en bleek eveneens onder invloed van alcohol te zijn. Zij blies als beginnend bestuurder 225 ugl.

]]>
51.5607765 5.023675699999999