Alle berichten | Uden | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/uden.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Uden nl Wed, 14 Apr 2021 20:42:18 GMT 2021-04-14T20:42:18Z nl Oost-Brabant - Meld vuurwerkopslag anoniem via Meld Misdaad Anoniem https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/23/09-meld-vuurwerkopslag-anoniem-via-meld-misdaad-anoniem.html Stel: je zit rustig in de bank televisie te kijken, hoor je ineens een keiharde klap! Je schrikt je rot en als je van de schrik bent bekomen, ga je op zoek naar de oorsprong van die knal. Al snel zie je dat er bij het huis van je buren meerdere politieauto’s staan. De klap die je hoorde blijkt te zijn veroorzaakt doordat agenten de deur van de woning hebben ingeramd, omdat ze een tip hadden gekregen dat er illegaal vuurwerk zou zijn opgeslagen. nieuwsbericht Wed, 23 Dec 2020 10:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/23/09-meld-vuurwerkopslag-anoniem-via-meld-misdaad-anoniem.html 2020-12-23T10:56:00Z Die tip bleek te kloppen en achteraf hoor je dat er op de zolder van de buurman enkele honderden kilo’s aan zwaar illegaal vuurwerk stond opgeslagen. “Ëen beetje voor mijn eigen plezier en de rest om te verkopen, “ zegt de buurman broodnuchter als hij een tijdje later weer door de politie is vrijgelaten, “levert lekker op!” Maar wat als…? Wat als niet de deurram van de politie die harde knal had veroorzaakt, maar het vuurwerk bij de buurman was ontploft? Hoe had je huis en de huizen in de directe omgeving er dan bij gestaan? En hoe was het dan afgelopen met de buurman en zijn kinderen, die rustig in hun bedje lagen te slapen? Het laat je niet los en je stelt jezelf de vraag waarom je niets hebt gemerkt? Alhoewel…een tijdje terug werden er wel een stel grote dozen met Chinese teksten naar binnen gesjouwd en er kwam een hoop vreemd volk over de vloer. Je hebt nog getwijfeld of je er melding van zou maken. Maar ja, je vond het niet jouw zaak en wilde niet als verklikker te boek komen te staan. Maar het had ook heel anders af kunnen lopen.

Angst voor represailles
De situatie die we hierboven beschrijven zien we vaker. Mensen die vermoedens hebben dat er ergens illegaal vuurwerk wordt opgeslagen, maar dat niet durven of willen melden. Ze zijn mogelijk bang voor represailles of om met de nek aangekeken te worden. Maar tegelijk zijn mensen wel terecht erg bezorgd over de veiligheid van henzelf en hun omgeving. Daarom roepen we mensen dringend op om tóch te melden. Dat kan ook anoniem!

Gegarandeerd anoniem melden
Meld Misdaad Anoniem (MMA)  is een gegarandeerd anoniem meldpunt, dat autonoom is en niet verbonden is aan de politie. Alle informatie die u via MMA deelt, wordt zodanig verwerkt dat het niet naar iemand te traceren is. Dus ook als u zich in een telefoongesprek met een medewerker per ongeluk verspreekt, wordt dit niet doorgespeeld naar de politie. De informatie die wij krijgen is zakelijk qua inhoud en helemaal geanonimiseerd.

Om in contact te komen met Meld Misdaad Anoniem bezoekt u de website, waar u (uiteraard anoniem) een tipformulier kunt invullen. De andere mogelijkheid is een telefoontje naar 0800-7000.

https://www.meldmisdaadanoniem.nl/

Meld illegale vuurwerkopslag voor de veiligheid van uzelf en uw omgeving.

]]>
Vuurwerkcampagne Meld Misdaad Anoniem 51.6631071 5.6239228
Uden - Twee mannen aangehouden na overval in woning https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/11/09-twee-mannen-aangehouden-na-overval-in-woning.html Donderdag 10 december werden twee mannen aangehouden. Eén van hen wordt verdacht van een overval in Uden een dag daarvoor. De ander van een incident enkele dagen eerder. nieuwsbericht Fri, 11 Dec 2020 13:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/11/09-twee-mannen-aangehouden-na-overval-in-woning.html 2020-12-11T13:56:00Z Op 9 december  werd een bewoner van een appartement aan het Oudekerkpad in zijn woning  beroofd van persoonlijke eigendommen.

]]>
Door de politie werd meteen een onderzoek opgestart. Dat leidde donderdagmorgen rond 2.30 uur tot de aanhouding van een 24-jarige man uit Barendrecht in zijn woning. Deze verdachte wordt ervan verdacht dat hij de overval in Uden heeft gepleegd.

Donderdagavond rond 22.00 uur werd een 21-jarige man uit Breda aangehouden in Bergen op Zoom. Lopende het onderzoek werd duidelijk dat deze verdachte het slachtoffer op vrijdag 4 december mogelijk zou hebben beroofd. Dit incident kwam pas naar voren tijdens het onderzoek naar de overval in Uden.

De verdachten en het slachtoffer zijn bekenden van elkaar. De politie onderzoekt de beroving en de overval gezamenlijk. Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

]]>
We roepen mensen die getuige zijn geweest van de overval of die er mogelijk meer van weten op om zich te melden. Dat kan via het algemene nummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl). Melding maken kan ook via het bijgevoegde tipformulier.

]]>
Aanhouding op straat 51.8515088 4.5485809
Uden - Woningoverval in Uden https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/9/09-woningoverval-in-uden.html Op woensdagavond rond 19:00 uur werd een bewoner van een pand aan het Oudekerkpad in zijn woning beroofd van persoonlijke eigendommen. nieuwsbericht Wed, 09 Dec 2020 19:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/9/09-woningoverval-in-uden.html 2020-12-09T19:13:00Z De verdachte, een man met een getinte huidskleur, grijze muts, zwarte trainingsbroek, was al in de woning aanwezig die avond. Op enig moment trok hij een wapen en maakte hij het slachtoffer spullen afhandig. De verdachte zette het vervolgens op een lopen. Mogelijk heeft de verdachte later zijn weg vervolgd per auto of een ander vervoermiddel.

Het slachtoffer is niet gewond geraakt. We doen op dit moment in Uden onderzoek naar mogelijke sporen die ons kunnen helpen.

Aan mensen die iets gezien of gehoord hebben, wordt vriendelijk verzocht ons te bellen. Dat kan op telefoonnummer 0900-88 44 of anoniem via 0800-7000.

 

]]>
51.6633971 5.612302
Rotterdam - Zeven verdachten aangehouden voor overvallen en inbraken bij vermogende Nederlanders https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/8/07-zeven-verdachten-aangehouden-voor-overvallen-en-inbraken-bij-vermogende-nederlanders.html Met de invallen in acht woningen heeft de politie, onder leiding van het Openbaar Ministerie, een belangrijke stap gezet in het onderzoek naar vier woninginbraken en drie overvallen op vermogende en/of bekende Nederlanders. Vanochtend werden in alle vroegte zeven mannen aangehouden als verdachten van deze strafbare feiten. Het onderzoeksteam sluit niet uit dat er nog andere overvallen en inbraken aan deze verdachten kunnen worden gelinkt. nieuwsbericht Tue, 08 Dec 2020 10:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/8/07-zeven-verdachten-aangehouden-voor-overvallen-en-inbraken-bij-vermogende-nederlanders.html 2020-12-08T10:44:00Z De invallen vonden plaats in acht woningen in Rotterdam en Ridderkerk en werden uitgevoerd door leden van Arrestatieteams en het Team Parate Eenheid. De mannen die werden aangehouden variëren in leeftijd van 19 tot 24 jaar. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn bij diverse woninginbraken en overvallen in Rotterdam, Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik Ido Ambacht, Mijnsheerenland en Uden (Brabant). De verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en daar ingesloten voor verhoor. Bij de huiszoekingen werden diverse goederen in beslag genomen, waaronder een auto, dure horloges en sieraden, geld, nieuwe designerkleding en tassen en munitie. Daarnaast werden verschillende gegevensdragers en inbrekersgereedschap in beslag genomen.

]]>
Het onderzoek naar de woninginbraken en overvallen startte enkele maanden geleden, nadat rechercheurs van het Regionaal Team Overvallen (RTO) Rotterdam een patroon zagen in de werkwijze en de beoogde buit. Arjan de Zwart, hoofd Dienst Regionale Recherche: “Het was de verdachten steeds te doen om dure horloges, sieraden en geld. Ze wisten tonnen aan buit te maken. De verdachten gingen daarbij bovendien geweld niet uit de weg. In enkele gevallen gebruikten zij een vuurwapen om de slachtoffers te bedreigen of werden de slachtoffers mishandeld.” 

]]>
De impact van een overval is enorm op iedereen die dit overkomt. Vaak zet dit iemands leven op z’n kop. Elke overval is er een te veel. Om deze reden is er een Regionaal Team Overvallen. Dit is een samengesteld team bestaande uit rechercheurs uit verschillende districten van de eenheid Rotterdam.

“De kracht van dit team is, dat zij zo nauw met elkaar samenwerken, specifiek gericht op overvallen, waardoor zij als geen ander snel de overeenkomsten tussen de verschillende overvallen zien. Iets wat in dit onderzoek ook is gebeurd” aldus De Zwart.  

]]>
“Met deze aanhoudingen is een belangrijke stap gezet in het onderzoek naar de inbraken en overvallen. We zijn blij dat we de slachtoffers hierover persoonlijk hebben kunnen informeren. De verdachten zijn nu ingesloten en zitten in volledige beperking. Dat houdt in dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Het onderzoek is echter nog niet afgesloten en meer aanhoudingen worden zeker niet uitgesloten” , besluit De Zwart.

]]>
Auto getakeld 51.8702526 4.6022335
Uden - Mannen met vuurwapens opgepakt https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/13/09-mannen-met-vuurwapens-opgepakt.html Donderdagmiddag hield de politie vijf mannen aan in Uden omdat ze in het bezit waren van meerdere vuurwapens. Bij de aanhouding van één van hen loste een collega een waarschuwingsschot. Zij zitten vast voor verder onderzoek. nieuwsbericht Fri, 13 Nov 2020 13:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/13/09-mannen-met-vuurwapens-opgepakt.html 2020-11-13T13:40:00Z Agenten reageerden halverwege de middag op een melding dat iemand had gezien dat een man in het bezit zou zijn van vals geld. Die persoon zou deel uitmaken van een groep mannen, die zich ophield op het zgn. foodcourt aan de Rondweg. Toen onze collega’s twee voertuigen controleerden, bleek dat in één van de wagens een vuurwapen lag. Daarop zijn zij direct overgegaan tot aanhouding van de vier mannen, wat zonder problemen verliep. Maar het bleef niet bij dit ene vuurwapen, want bij de verdachten troffen ze meer vuurwapens aan. In de omgeving waar de mannen werden opgepakt, vonden agenten een vals bankbiljet.

Waarschuwingsschot
Direct na de aanhouding van de vier mannen, werden collega’s door een getuigen geattendeerd op een vijfde man, die bij de andere vier zou horen en zich ergens anders op het foodcourt ophield. . Gezien de vondst van de wapens bij de inmiddels aangehouden verdachten, werd deze man middels een aanhoudingsprocedure voor vuurwapengevaarlijke verdachten benaderd en gesommeerd zich over te geven. Omdat hij daar in eerste instantie niet aan voldeed, loste een agent een waarschuwingsschot. De man gaf zich daarna over en werd aangehouden.

Nog veel onduidelijk
De mannen werden overgebracht naar een politiebureau en zitten vast. Het gaat om een 26-jarige man uit Tilburg, een 23-jarige man uit Stolwijk, twee 19-jarige mannen uit Gouda en een 23-jarige man zonder bekend woonadres. De beide bestelbussen en een personenauto waarin ze zich verplaatsten zijn in beslag genomen. Wat de plannen van de mannen waren en waarom ze in Uden waren is nog niet duidelijk. Die vragen maken nog onderdeel uit van het onderzoek.

]]>
Transportboeien op politieauto 51.6742239 5.6226268
Uden - Getuigen en camerabeelden gezocht steekincident Uden https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/24/09-getuigen-en-camerabeelden-gezocht-steekincident-uden.html De plaatselijke politie pakte vanochtend een 23-jarige Udenaar op voor een steekincident. Hierbij raakte een 20-jarige plaatsgenoot gewond. Het slachtoffer verkeert buiten levensgevaar. We zoeken getuigen die ons meer kunnen vertellen over dit incident en/of misschien ook in het bezit zijn van nuttige camerabeelden. nieuwsbericht Sat, 24 Oct 2020 13:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/24/09-getuigen-en-camerabeelden-gezocht-steekincident-uden.html 2020-10-24T13:12:00Z Aanleiding
De politie kreeg rond 06.45 uur de melding dat een man met een mes zou zijn gestoken op de openbare weg aan de Muntmeester in Uden. De politie arriveerde kort na de uitgifte van de melding op de locatie. Het slachtoffer, een 20-jarige man uit Uden, raakte gewond aan zijn schouder/nek , maar was nog wel aanspreekbaar. Op aanwijzingen van  getuigen kwam de 23-jarige verdachte in beeld. Politieagenten hielden hem kort daarop in zijn woning aan de Kroon in Uden aan.

Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeert gelukkig niet in levensgevaar en is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

Vervolgonderzoek
De verdachte is ingesloten op het politiebureau. Om zijn rol en aandeel in deze zaak helder te krijgen wordt er nader onderzoek verricht.
 Op de locatie is onder meer sporenonderzoek verricht door specialistische rechercheurs van de forensische opsporing.
Ook nam de politie al diverse verklaringen van getuigen op. Mogelijk dat een conflict in de relationele sfeer aan het steekincident is voorafgegaan

Getuigenoproep
Wij hopen duidelijk te krijgen wat er zich vannacht precies heeft afgespeeld. Daarom komen wij graag in contact met getuigen die ons meer kunnen vertellen.
Heeft u info of tips? Of bent u in het bezit van camerabeelden waarop het incident te zien is? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0900-8844 en/of deel uw camerabeelden. U kunt ook het tipformulier onderaan dit bericht gebruiken.

Wilt u liever anoniem uw info aan ons verstrekken? Ook dat is mogelijk. Bel dan 0800-7000.

]]>
51.64453959999999 5.6272329
Rucphen, Roosendaal, Uden - Gewapende overval benzinestation en ernstige mishandeling in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/14/08-een-gewapende-overval-bij-een-benzinestation-en-een-ernstige-mishandeling-in-roosendaal-in-de-aankomende-uitzending-van-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 19 oktober uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven. We zoeken de dader van een gewapende overval bij een BP langs de A58 in Rucphen, een fietsendief in Uden en de dader van een ernstige mishandeling in Roosendaal. nieuwsbericht Wed, 14 Oct 2020 14:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/14/08-een-gewapende-overval-bij-een-benzinestation-en-een-ernstige-mishandeling-in-roosendaal-in-de-aankomende-uitzending-van-bureau-brabant.html 2020-10-14T14:25:00Z Een 34-jarige vrouw is in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 september 2020 in Roosendaal op weg naar huis. Ze fietst vanuit het centrum van de stad richting de Vijfhuizenberg. Daar wordt ze door iemand van haar fiets geslagen. Ze valt, herinnert zich een man, en raakt dan buiten bewustzijn. Als ze bij komt, heeft ze verwondingen in haar gezicht en realiseert ze zich dat ze is mishandeld. Ze herinnert zich dan ook een man gezien te hebben die van haar wegloopt en fietst. Vorig jaar, op 24 juni 2019, is op bijna dezelfde plek een andere vrouw op een soortgelijke manier aangevallen. Ook zij raakte buiten bewustzijn en bleek te zijn mishandeld. Wij zoeken dringend getuigen.

]]>
Een man steelt op vrijdag 19 juni nabij de Jumbo aan de Drossaard een elektrische fiets. De dief staat op beeld en wij zoeken hem. Op de beelden zien we de dader van deze ontzettend brutale diefstal, op klaarlichte dag. De man met de zwarte joggingbroek met witte letters, en het rugzakje achterop. Hij gaat er doodleuk met een kostbare elektrische fiets vandoor. Hij staat op beeld en wij zoeken hem.

]]>
In de nacht van zondag 23 augustus wordt het BP tankstation ‘Mastpolder’ aan de A58 bij Rucphen overvallen. Een man met bivakmuts en pistool komt om 2.30 uur de shop in, bedreigt de medewerker en eist geld. Binnen ziet de medewerker in zijn ooghoek iemand langs rennen, hij kijkt op. Ziet dan via de toegangsdeur de dader naar binnen rennen. Die staat binnen no-time aan de kassa. Hij roept “Money! Money!” en toont een pistool. De overvaller legt nog even zijn pistool aan de kant terwijl hij het geld in het tasje stopt. Dan pakt hij zijn pistool weer, draait zich om en gaat er vandoor. De overvaller staat op beeld!

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.53356660000001 4.5603199
Oost-Brabant - Toename WhatsApp fraude https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/14/09-toename-whatsapp-fraude.html De politie Oost-Brabant ziet een flinke toename van het aantal aangiftes van WhatsApp fraude. De slachtoffers zijn veelal tussen de 60 en 70 jaar. De cybercriminelen doen zich voor als het kind van het beoogde slachtoffer en proberen zo veel geld af handig te maken. nieuwsbericht Wed, 14 Oct 2020 07:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/14/09-toename-whatsapp-fraude.html 2020-10-14T07:30:00Z Op een maandagmiddag krijgt een vader een berichtje van zijn zoon. “He pa, hoe is het? Ik heb een nieuwe nummer. Het oude kan je weggooien”. Vader en zoon appen een tijdje heen en weer. Er was eigenlijk niets geks aan de hand. Ook niet toen hij om hulp vroeg. Wat vader nog niet weet is dat er achter al die appjes een crimineel zit. Cybercriminelen doen hun best om over te komen als de zoon, dochter of kennis die om geld vraagt. Vaak halen ze informatie van sociale media. Er worden soms complete Whatsapp accounts gekopieerd.

]]>
Gedurende 2019 was al een toename te zien van het aantal aangiftes met betrekking tot WhatsApp fraude. Deze stijgende lijn zet in 2020 door. Tot nu toe zijn er dit jaar 737 aangiftes binnen gekomen tegenover 107 over heel 2019. Vooral mei en juni springen er uit. Waren het er in mei nog 150 tegenover 14 in dezelfde maand in 2019, registreerden we in juni 159 aangiftes. 156 meer dan in dezelfde maand vorig jaar. In juli, augustus en september stegen de aantallen minder hard maar bleven hoog, met respectievelijk 123, 112 en 94 aangiftes tegenover 6, 11 en 14 vorig jaar. Het is aannemelijk dat er een verband is met de coronamaatregelen. In deze maanden gingen mensen minder bij elkaar op bezoek en een appje van die kennis, zoon of dochter was minder gek. Mensen waren hierdoor kwetsbaarder en trapten mogelijk sneller in de oplichtingspraktijken van internetcriminelen. Een andere logische verklaring is dat er sinds eind april ook online aangifte gedaan kan worden van WhatsApp fraude. We denken dat hiermee de aangiftebereidheid is toegenomen.

De meeste slachtoffers zijn tussen de 60 en 70 jaar. De groep tussen de 40 en 55 jaar volgt op de tweede plaats. De geldbedragen die ze kwijt zijn variëren van enkele honderden euro´s tot een paar duizend euro. WhatsApp fraude is een geraffineerde vorm van criminaliteit, het is vaak lastig om daders te pakken. Stan Duijf, hoofd Dienst Regionale Intelligenceorganisatie: "Daarom richten wij ons niet alleen op het aanhouden van daders, maar zijn wij o.a. ook in gesprek met banken over hoe we deze vorm van criminaliteit kunnen aanpakken. Des te belangrijker is het dat mensen aangifte doen als ze slachtoffer zijn geworden. Een goede informatiepositie is noodzakelijk voor het tegengaan van cybercriminaliteit. Zonder data zijn we nergens”.

]]>
Als een bekende u om geld vraagt via WhatsApp, check dan altijd of u echt met deze persoon te maken heeft. Bel de persoon op. Wordt er een nieuw telefoonnummer gebruikt? Bel dan óók het oude nummer. Maak geen geld over voordat u echt met de bekende heeft gesproken en zeker weet dat het een echt verzoek is. Klik ook niet op betaallinkjes. En deel nooit uw persoonlijke gegevens, pincode of WhatsApp code.

]]>
Bent u slachtoffer van WhatsApp fraude of vriend-in-nood-fraude geworden? Doe dan altijd aangifte! Dit kan sinds kort ook online via www.politie.nl. Internetcriminelen gaan door tot ze worden gestopt. De informatie uit uw aangifte is mogelijk ons laatste puzzelstukje om bij een verdachte te komen.

Bekijk de video hieronder of lees meer over WhatsAppfraude of vriend-in-nood-fraude.

]]>
Siem bekijkt het WhatsAppgesprek met de verdachte van oplichting 51.44164199999999 5.4697225
Uden - Gezocht - Man steelt elektrische fiets in Uden https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/oktober/09-man-steelt-elektrische-fiets-in-uden.html Een man steelt op vrijdag 19 juni nabij de Jumbo aan de Drossaard een elektrische fiets. De dief staat op beeld en wij zoeken hem. verdachte Tue, 13 Oct 2020 10:46:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/oktober/09-man-steelt-elektrische-fiets-in-uden.html 2020-10-13T10:46:00Z Op de onderstaande beelden ziet u de dader van een ontzettend brutale diefstal, op klaarlichte dag. De man met de zwarte joggingbroek met witte letters, en het rugzakje achterop. Hij gaat er doodleuk met een kostbare elektrische fiets vandoor. 

]]>
Wie is deze man?

]]>
]]>
51.6631071 5.623922699999999
Uden - Gezocht - Diefstal bromfiets https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/oktober/09-diefstal-bromfiets.html De verdachte van de diefstal, van een bromfiets staat op camerabeeld. Wij willen graag weten wie deze man is! verdachte Wed, 07 Oct 2020 09:01:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/oktober/09-diefstal-bromfiets.html 2020-10-07T09:01:00Z Op dinsdag 18 augustus 2020, werd er omstreeks 18:15 uur een bromfiets weggenomen vanaf de oprit, van een woning, aan de Bogerdstraat in Uden. De verdachte van deze diefstal staat op camerabeeld. 

]]>
Wie weet wie deze man is? 

]]>
]]>
Verdachte Verdachte 51.663782 5.608941
Uden - Gezocht - Diefstal fiets Drossaard https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/september/09-diefstal-fiets-drossaard.html Vrijdag 19 juni rond 20.15 uur is er aan de Drossaard een lichtblauwe elektrische fiets gestolen, van het merk Freebike Soho. De verdachte staat op camera. Herkent u hem? verdachte Wed, 16 Sep 2020 06:41:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/september/09-diefstal-fiets-drossaard.html 2020-09-16T06:41:00Z Die vrijdagavond gebeurde de diefstal ter hoogte van de fietsenstalling bij de Jumbo.
De politie is op zoek naar de man en vraagt getuigen zich te melden. Herkent u de dader of herinnert u zich de fiets ergens? Bel dan met 0900-8844 of vul onderstaand tipformulier in.

]]>
]]>
51.6627759 5.630756000000001
Uden - Verdachten schietincident Uden in vrijheid gesteld https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/3/09-verdachten-schietincident-uden-in-vrijheid-gesteld.html De twee mannen die afgelopen zondag werden aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van de 53-jarige man zijn vandaag in vrijheid gesteld. Er zijn onvoldoende redenen om ze langer vast te houden, maar blijven wel verdachten in het onderzoek. nieuwsbericht Thu, 03 Sep 2020 11:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/3/09-verdachten-schietincident-uden-in-vrijheid-gesteld.html 2020-09-03T11:29:00Z De 53-jarige man werd zondagavond aan de Batenburglaan in Uden neergeschoten en overleed aan zijn verwondingen op straat. Kort na het incident werden de twee verdachten aangehouden. Het onderzoek gaat daags na de schietpartij onverminderd verder. De politie is nog op zoek naar de schutter.

]]>
We hebben gemerkt dat verschillende geruchten en namen op sociale media rond gaan. Geef deze namen vooral door aan de politie en deel deze niet op sociale media. Maar al te vaak komt het voor dat verkeerde mensen beschuldigd worden. Alle informatie is welkom, ook al denkt u dat het er mogelijk niet toe doet of denkt u dat iemand anders het wel doorgeeft. Uw tip kan mogelijk de doorbraak in het onderzoek zijn. Neem contact met ons op via 0900-8844 of geef het door via onderstaand tipformulier.

]]>
51.6643178 5.628408299999999
Uden - Man overleden bij schietincident https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/31/09-man-overleden-bij-schietincident.html Bij een schietincident aan de Batenburglaan kwam op zondagavond 30 augustus een 53-jarige man om het leven. Het slachtoffer komt uit Tilburg. nieuwsbericht Mon, 31 Aug 2020 13:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/31/09-man-overleden-bij-schietincident.html 2020-08-31T13:00:00Z Rond 19.45 uur kreeg de politie melding van een schietincident aan de Batenburglaan waarbij het slachtoffer op straat zou liggen. Een omstander verleende eerste hulp aan het slachtoffer. Reanimatie door politieagenten en ambulanceverpleegkundigen mocht helaas niet meer baten. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen op straat.

Ter plaatse spraken we direct een aantal belangrijke getuigen. Een eerste onderzoek leidde kort na het incident tot de aanhoudingen van twee verdachten. Een 47-jarige man uit Nijmegen werd in de directe omgeving van de plaats delict aangehouden. Een 30-jarige man uit Uden werd in zijn auto op de N277 in Venhorst aangehouden. Zij zitten vast voor verder onderzoek en hun rol in het incident dat heeft geleid tot de dood van de man wordt verder onderzocht. Beide verdachten zitten in beperkingen.

Naar een derde verdachte zijn we nog steeds op zoek. Ook zijn betrokkenheid wordt verder onderzocht.

]]>
Gisterenavond werd een TGO (Team Grootschalig Onderzoek) direct opgestart. Vandaag gaat het onderzoek verder. Het is belangrijk dat we duidelijk krijgen wat er zich precies heeft afgespeeld. Onder leiding van een officier van justitie onderzoekt een rechercheteam de dood van de Tilburger. Naast het onderzoeken van de omstandigheden waaronder de man om het leven kwam, kijken we ook naar zijn achtergronden en naar een mogelijk motief. Op dit moment is het nog te vroeg om iets te zeggen over de aanleiding van de schietincident. Uiteraard zijn we in gesprek met diverse getuigen en maakt een sporenonderzoek, buurtonderzoek en het bekijken van camerabeelden onderdeel uit van het onderzoek.

]]>
In dit onderzoek kunnen uiteraard ook uw tips helpen. Heeft u iets gezien of gehoord voorafgaand aan of na de schietpartij? Of heeft u informatie die van belang kan zijn en hebben we nog niet met u gesproken?  Laat het ons dan weten! Dat kan via 0900-8844. Weet u meer, maar blijft u liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of via de website www.meldmisdaadanoniem.nl. U kunt ook onderstaand tipformulier invullen. 

]]>
Man overleden bij schietincident 51.6643178 5.628408299999999
Uden - Getuigen gezocht voor beschieting shishalounge in Uden https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/14/getuigen-gezocht-voor-beschieting-shishalounge-in-uden.html Op donderdag 13 augustus kreeg de politie een melding dat er zou zijn geschoten op een rolluik van de shishalounge aan de Sint Janstraat in Uden. De eigenaar van de shishalounge kwam er pas later in de avond achter en belde toen de politie. nieuwsbericht Fri, 14 Aug 2020 10:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/14/getuigen-gezocht-voor-beschieting-shishalounge-in-uden.html 2020-08-14T10:22:00Z Na het bekijken van camerabeelden bleek dat in de nacht van woensdag op donderdag twee mannen richting het pand liepen.

Een man liep tot voor de shishalounge, om vervolgens weer door te lopen. Even later kwam hij terug en begon hij te rennen. Tijdens het rennen schoot hij meerdere malen met een handvuurwapen in de richting van de shishalounge. Vervolgens is te zien dat de twee mannen samen wegrenden.

]]>
De politie doet momenteel onderzoek naar de beschieting en de kogelgaten die zijn aangetroffen. Help ons mee deze zaak op te lossen en laat het weten als je meer informatie hebt. Ook zijn camerabeelden van de omgeving en locatie meer dan welkom. Neem contact op met ons via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

]]>
51.6631071 5.623922699999999
Uden - Gewapende woningoverval: Getuigen en camerabeelden gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/10/09-gewapende-woningoverval-getuigen-en-camerabeelden-gezocht.html De politie kreeg zaterdag 8 augustus rond 16.00 uur een melding van een overval op een woning aan de Pnemstraat in Uden. De bewoners zijn geconfronteerd met vier mannen. Die bedreigden hen met mogelijk een vuurwapen of een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en maakten de bewoners een buit afhandig. Een van de bewoners liep daarbij oppervlakkige verwondingen op. De daders zijn daarna vertrokken en gevlucht in een auto.  nieuwsbericht Mon, 10 Aug 2020 15:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/10/09-gewapende-woningoverval-getuigen-en-camerabeelden-gezocht.html 2020-08-10T15:24:00Z Met die auto zijn ze gevlucht richting een nabij gelegen snelweg, de A50. Diverse agenten zijn door de meldkamer direct na de melding naar de plaats van de overval gestuurd maar ook gestationeerd op omliggende vluchtwegen

Onderzoek
Wij onderzoeken deze woningoverval grondig. De slachtoffers en diverse getuigen zijn gehoord en hun verklaringen zijn zo gedetailleerd mogelijk aan het papier toevertrouwd. Ook hebben wij beeldmateriaal veiliggesteld van camera’s. Momenteel zijn we o.a. druk bezig om de beelden te bestuderen en te kijken of ze aanwijzingen en aanknopingspunten opleveren die ons verder kunnen helpen. Daarnaast verrichtte de afdeling forensische opsporing een uitgebreid sporenonderzoek op de locatie. 

Signalement daders:
Het gaat om vier getinte mannen. Zij droegen alle 4 een zogeheten hoodie. Uit ons onderzoek werd vrij snel duidelijk dat de daders zijn gevlucht in een beigekleurige Renault personenauto.

Grote impact
Overvallen zijn ernstige misdrijven en hebben grote impact op slachtoffers. 
Daarom geven wij de hoogste prioriteit aan de bestrijding ervan. Wij doen dat door inzet op aanhouding van de daders en de technische afhandeling van de zaak.

Kijk ook op onze themapagina over het onderwerp overvallen.

Oproep getuigen:
De identiteit van de daders is nog niet bekend. Daarom hebben we de hulp van het publiek nodig! 
Wij zoeken dan ook getuigen die ons meer kunnen vertellen over deze daders en de overval. Elk aanknopingspunt kan helpen.

  • Misschien heb je daders gezien toen zij voor of na de overval in de omgeving zijn geweest van de Pnemstraat of de A50 bij Uden. Of wellicht ken je mensen die de daders hebben gezien.
  • Mogelijk heb je de beige Renault personenauto zien rijden.
  • Of woon je in de buurt en heb je camerabeelden? Deel die beelden dan met ons als dat nog niet is gebeurd.


Bel ons via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan ook via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

]]>
Afzetlint 51.6781596 5.6447266