Alle berichten | Uden | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/uden.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Uden nl Sun, 05 Jul 2020 11:37:03 GMT 2020-07-05T11:37:03Z nl Uden/Veghel - Grote som geld aangetroffen na aanhouding verdachten drugslaboratorium https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/1/09-grote-som-geld-aangetroffen-na-aanhouding-verdachten-drugslaboratorium.html Speciale arrestatie-eenheden hielden dinsdag 30 juni twee mannen aan, die politie en Openbaar Ministerie ervan verdenken betrokken te zijn geweest bij een aangetroffen drugslaboratorium in Zeeland in januari van dit jaar. De twee, een 33-jarige man uit Veghel en een 63-jarige man uit Uden, zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek en zitten vast. Hun woningen en meerdere bedrijfspanden in Uden werden doorzocht. Daarbij werd onder andere een grote som contant geld gevonden, waardoor zij ook van witwassen worden verdacht. Vanwege deze nieuwe verdenking (witwassen) zijn tijdens de actie de Belastingdienst en ook de gemeente Uden aangesloten. nieuwsbericht Wed, 01 Jul 2020 11:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/1/09-grote-som-geld-aangetroffen-na-aanhouding-verdachten-drugslaboratorium.html 2020-07-01T11:28:00Z Op zondag 12 januari werd in een bijgebouw van een woning aan de Langstraat in Zeeland een drugslaboratorium aangetroffen. Op dat moment waren er geen mensen aanwezig in het laboratorium. Een onderzoek werd opgestart en we kwamen de aangehouden verdachten op het spoor. Ook de huurder van de locatie is verdachte in dit onderzoek. Hij werd niet aangehouden, maar ook in zijn woning en bedrijven werd dinsdag gezocht. Op het moment dat de mannen in alle vroegte werden opgepakt ,startte de politie ook met een onderzoek in de huizen van de twee aangehouden mannen. Tijdens de doorzoeking van één van deze woningen troffen we een zeer groot bedrag aan contant geld aan; enkele tienduizenden euro’s. Het geld lag goed verstopt, maar werd ondanks dat door rechercheurs gevonden. In het verlengde van de bevindingen tijdens de onderzoeken in de woningen van de verdachten, werd gedurende de dag nog onderzoek gedaan in zeven andere panden in Uden. Het gaat daarbij om twee woningen en vijf bedrijfspanden, die allemaal te linken zijn aan verdachten.

Meer geld en hennep
Bij een onderzoek in een bedrijfspand op een industrieterrein in Uden  vond de politie ook een grote som contant geld. Opnieuw ging het om een bedrag van enkele tienduizenden euro’s. In een pand op hetzelfde industrieterrein vonden we meerdere grote zakken met gedroogde henneptoppen. In datzelfde pand stuitten we ook op een verborgen ruimte waarin, verdeeld over twee verdiepingen, een professionele hennepkwekerij was ingericht. In totaal stonden er ruim 1400 planten. De kwekerij werd ontmanteld en alle aangetroffen apparatuur in beslag genomen. Uiteraard werden de planten vernietigd. Verder vonden we in een derde bedrijfslocatie op het industrieterrein materiaal om een hennepkwekerij mee in te richten.

Dure auto’s
Omdat we de verdachten ook van witwassen verdenken en we er vanuit gaan dat het aangetroffen geld met criminele activiteiten werd verdiend, nam de politie dit geld in beslag in het kader van het afpakken van crimineel vermogen. Misdaad mag niet lonen! Daarom namen we ook drie dure auto's, twee motoren, een quad en diverse dure horloges in beslag. Buiten dat namen we vanaf diverse locaties bedrijfsadministratie mee voor nader onderzoek.


Witwassen
Tijdens deze actie zijn grote hoeveelheden geld en dure spullen aangetroffen. Van één van de verdachten is bekend dat deze een uitkering ontvangt. Het is een taak van de overheid, om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt. Wanneer vermoedens bestaan van bijvoorbeeld  witwassen is het aan de samenwerkende overheid om dit te controleren en bij misstanden hier iets aan te doen.

Samen sterk tegen ondermijning
De aanpak van ondermijnende criminaliteit, zoals witwassen, hennepteelt en de productie van synthetische drugs, is niet alleen een verantwoordelijkheid van de politie. Daarbij hebben ook de Belastingdienst en gemeenten een belangrijke rol. De kracht van een integrale aanpak  is dat partners vanuit hun eigen rollen en bevoegdheden hun kennis en expertise inzetten om georganiseerde criminaliteit aan te pakken. Zo ook in dit onderzoek, waarbij de Belastingdienst  de financiële administratie van de verdachten en hun bedrijven onderzoekt. De gemeente Uden onderzoekt onder andere de mogelijkheden om panden te sluiten waar hennep gerelateerde materialen zijn aangetroffen.

 

]]>
51.6631071 5.623922699999999
Oss/Uden - Politie houdt verdachte van overvallen aan https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/23/09-politie-houdt-verdachte-van-overvallen-aan.html De politie hield vanmorgen een 19-jarige verdachte van twee gewapende overvallen aan in zijn woonplaats Oss. nieuwsbericht Tue, 23 Jun 2020 13:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/23/09-politie-houdt-verdachte-van-overvallen-aan.html 2020-06-23T13:57:00Z De man wordt verdacht van betrokkenheid bij gewapende overvallen in 2019.

]]>
Op 15 maart van dat jaar overvallen twee mannen met bivakmutsen een zonnestudio in Oss. Zij maken daarbij een kaasalade buit. Niemand raakt gewond. Een maand later, op 14 april, overvallen drie mannen een woning in Uden.  Zij worden uiteindelijk verjaagd door de bewoners en maken geen buit.

In beide gevallen startte de politie een uitgebreid onderzoek. Dat leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de 19-jarige man. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Bij de woningoverval in Oss vermoedden we nog altijd een mogelijk verband met een ontvoering in Oss in februari 2019. Uit verder onderzoek zal moeten blijken of de nu aangehouden verdachte hier ook een rol in speelde.

De politie sluit in de drie lopende onderzoeken meerdere aanhoudingen niet uit.

]]>
In de boeien, aangehouden 51.7611801 5.5140482
Dongen - Politie vindt vuurwapen en drugs in auto https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/8/08-politie-vindt-vuurwapen-en-drugs-in-auto.html Tijdens het controleren van een auto op de Groenstraat, troffen agenten maandagochtend 8 juni drugs en een vuurwapen aan. De bestuurder, een 27-jarige man uit Curaçao en zijn bijrijder, een 26-jarige man uit Uden, zijn aangehouden. nieuwsbericht Mon, 08 Jun 2020 13:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/8/08-politie-vindt-vuurwapen-en-drugs-in-auto.html 2020-06-08T13:03:00Z De surveillerende agenten reden die ochtend in de omgeving van Dongen. Op een gegeven moment moesten zij hard remmen om een aanrijding met een ander voertuig te voorkomen. Dit voertuig reed namelijk op de andere zijde van weg. Hierop werd besloten om de bestuurder te controleren. Uiteindelijk werden zij op de Groenstraat aan de kant gezet. Omdat er een sterke hennepgeur waarneembaar was, keken de agenten in de auto. Hier troffen zij een kleine hoeveelheid hasj en een vuurwapen aan. Direct werden beide mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De drugs en het vuurwapen zijn in beslag genomen.

]]>
Agenten kijken bij auto naar binnen 51.6385513 4.9188219
Uden - Vier aanhoudingen in hennepkwekerij https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/29/09-vier-aanhoudingen-in-hennepkwekerij.html De politie hield gisteren rond 12.30 uur in een hennepkwekerij in een woning aan de Marktstraat in Uden vier verdachten aan. nieuwsbericht Fri, 29 May 2020 12:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/29/09-vier-aanhoudingen-in-hennepkwekerij.html 2020-05-29T12:03:00Z De politie kreeg eerder op de ochtend een melding dat bij onderhoudswerkzaamheden een aantal verdachte zaken was aangetroffen. Daarop was het vermoeden ontstaan dat in één van de woningen boven een winkelpand een hennepkwekerij zat. Daarop stelden de collega’s ter plaatse een onderzoek in. Bij een woning op de tweede verdieping troffen ze vier mannen aan en bij een verdere inspectie van de woning vonden ze de resten van een reeds geoogste hennepkwekerij.

De vier mannen waren vermoedelijk bezig met opruimwerkzaamheden om daarna een nieuwe kweek te starten. In totaal werden zo’n 200 lege potten en bijbehorende kweekapparatuur in beslag genomen. Het viertal is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Zij zijn tussen de 39 en 54 jaar oud en afkomstig uit Arnhem, Duiven en Rhenen.

]]>
Agent heeft hennepplant in handen 51.65761619999999 5.6132825
Uden, Waalwijk, Kaatsheuvel - Gezocht - Plofkraken Uden, Waalwijk, Kaatsheuvel https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/april/09-plofkraak-uden.html We zijn op zoek naar getuigen en andere informatie van een plofkraken in Uden, Waalwijk en Kaatsheuvel. Die in Uden werd gepleegd op de Rabobank aan de Promenade op vrijdagmorgen 3 april om 03:50 uur. verdachte Mon, 20 Apr 2020 10:46:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/april/09-plofkraak-uden.html 2020-04-20T10:46:00Z Om 03:50 uur kwam de melding binnen bij de politie dat er een explosie was geweest bij de Rabobank in Uden. De collega’s waren snel ter plaatse en de stortautomaat van de bank bleekt te zijn opgeblazen. Uit het eerste onderzoek kwam naar voren dat twee onbekende personen hiervoor verantwoordelijk zijn. Zij hebben direct na de explosie een onbekend geldbedrag weten buit te maken en zijn er daarna op een scooter vandoor gegaan.

De schade aan het pand is groot. Appartementen die boven het bankfiliaal liggen zijn ontruimd en bewoners hebben zelf onderdak gevonden en in een enkel geval is dat door de gemeente voor hen geregeld. Door de politie is ter plaatse meteen een onderzoek op gestart. Daarbij is onder andere technisch onderzoek gedaan, zijn getuigen gehoord en buurtonderzoek verricht en wordt gekeken of er bruikbare camerabeelden zijn.

We zijn nog op zoek naar eventuele getuigen van de plofkraak of mensen die mogelijk iets weten dat er mee te heeft. Van de daders is op dit moment geen bruikbaar signalement bekend. We vermoeden dat het om twee mannen gaat. Wel is er informatie over hun vluchtroute: ze gingen er op een scooter vandoor, tussen de kerk en het oude parochiegebouw, in de richting van de Kerkstraat.

]]>
We hebben een paar vragen:

  • Wie heeft de daders op deze vluchtroute wellicht gezien?
  • Wie is er in de periode voorafgaand aan de plofkraak iets bijzonders opgevallen in de omgeving van de Promenade? We sluiten niet uit dat de daders een voorverkenning hebben gedaan.
  • Wie heeft er mogelijk bruikbare videobeelden voor ons onderzoek?
  • Ook alle andere informatie waarvan u denkt dat die van belang kan zijn, is welkom.

Tippen kan via 0800-6070 of via bijgevoegd tipformulier. Uiteraard kunt u informatie ook volledig anoniem delen: 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl). 

]]>
Vermoedelijk was het niet hun eerste plofkraak. Ook in Kaatsheuvel en Waalwijk werden de week ervoor afstortkluizen van de Rabobank opgeblazen. We vermoeden dat hier sprake is van dezelfde dadergroep. Zie bericht en videobeelden van Opsporing Verzocht: Klik hier >>> 

]]>
]]>
51.6583238 5.6128235
Waspik, Tilburg, Uden, Valkenswaard, Roosendaal - Grote asbestdumping, plofkraken en een woningoverval in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/7/in-de-aankomende-uitzending-van-bureau-brabant-aandacht-voor-een-grote-asbestdumping-een-woningoverval-uitgaansgeweld-en-meer.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 20 april uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven, zoals bij een woningoverval in Valkenswaard. Maar ook zoeken we de daders van een grote asbestdumping in Waspik, een diefstal in Roosendaal, meerdere plofkraken in Brabant en een hoestende man die corona zegt te hebben in Eindhoven. nieuwsbericht Wed, 15 Apr 2020 13:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/7/in-de-aankomende-uitzending-van-bureau-brabant-aandacht-voor-een-grote-asbestdumping-een-woningoverval-uitgaansgeweld-en-meer.html 2020-04-15T13:56:00Z Een grote asbestdumping vond er plaats op vrijdagavond 31 januari 2020 op de Polanenweg in Waspik. Een melder die zijn hond uitliet trof de dumping aan en waarschuwde de politie. De dumping vond plaats vlakbij afslag Waspik langs de A59, waar iemand een grote zak dumpte met ongeveer 12.500 kilo aan gevelplaten met asbest. De platen zijn snel verwijderd, maar we zoeken nog steeds naar de dader. Officier van Justitie Astrid Rijsdorp geeft in de uitzending een toelichting over de aanpak door het Openbaar Ministerie van dit soort zaken. 

]]>
In de regio vonden er afgelopen tijd meerdere plofkraken plaats. Dit gebeurde op 26 maart 2020 op de Taxandriaweg in Waalwijk, op 30 maart 2020 op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel en op 3 april 2020 op de Promenade in Uden. Wij zoeken deze daders!

]]>
Toen een man op dinsdag 18 juni 2019 rond 18.15 uur zijn scooter parkeerde aan de Uniestede in Roosendaal, zag iemand kans om zijn tas te stelen. In zijn tas zat onder andere zijn bankpas. Niet veel later werden er in Roosendaal twee transacties gedaan met de gestolen pinpas. De dader staat op beeld.

]]>
In de nacht van 6 november 2019 werd de 54-jarige bewoner van een huis aan de Wolbergstraat overvallen. De man kreeg daarbij flink klappen te verduren en raakte behoorlijk gewond. Een buurtbewoner alarmeerde de politie toen zij uit de woning van het slachtoffer iemand om hulp hoorde roepen. Kort daarvoor werd haar aandacht getrokken door gestommel en geluiden uit de woning van de alleenwonende man. De man werd in zijn slaap verrast toen er plotseling twee, donker geklede en gemaskerde mannen naast zijn bed stonden. Wij zoeken deze daders.

]]>
Het gebeurde op dinsdag 24 maart rond 15.00 uur bij de ijssalon op het Franz Leharplein in Eindhoven. Een vrouw wilde een ijsje kopen, maar kreeg een corona-gerelateerd conflict met een man. Vervolgens hoestte de man opzettelijk in de nek van de vrouw en zei: “Ik heb gehoest, ik heb het en nu heb jij het ook.” We hebben hem op beeld.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.560596 5.0919143
Nederland - In Opsporing Verzocht: man neergeschoten in Den Haag https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/7/00-opsporing-verzocht-7-april-2020.html Een 26-jarige Hagenaar is afgelopen zondag neergeschoten in zijn woonplaats. Van de daders is mogelijke kleding gevonden, maar voor de rest ontbreekt ieder spoor. Rechercheurs roepen op 7 april via Opsporing Verzocht de hulp van het publiek in. nieuwsbericht Tue, 07 Apr 2020 14:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/7/00-opsporing-verzocht-7-april-2020.html 2020-04-07T14:00:00Z Het slachtoffer parkeerde zondag rond 17.30 uur zijn auto op het Zonneoord in Den Haag. Plotseling stapte een man van een motor en begon te schieten. Hierna nam de schutter weer plaats op de motor, die bestuurd werd door een andere man. Zij vertrokken. Het slachtoffer bleef gewond achter.
De verdachten waren in het zwart gekleed, droegen een gesloten helm en hadden een licht getinte huidskleur. De schutter is waarschijnlijk zo’n 20 jaar oud en ongeveer 1.70 meter lang. De bestuurder van de motor is langer (waarschijnlijk 1.90 meter) en circa 25 jaar oud.

]]>
Er is tactisch en forensisch onderzoek gedaan op het Zonneoord en op de Arckelweg in Poeldijk. Op die laatst locatie lagen een tas en twee motorjassen in het water. Momenteel wordt onderzocht of deze spullen te maken hebben met het schietincident.

]]>
De recherche roept onder meer via Opsporing Verzocht getuigen op zich te melden. Het gaat om mensen die iets hebben gezien, gehoord of op een andere manier informatie hebben over het schietincident of wat er is gebeurd op de Arckelweg in Poeldijk. Melden kan via 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

]]>
Hier vindt u een overzicht van alle items die in de uitzending aan bod komen:
- Uden: plofkraak op afstortkluis Rabobank
- Ermelo: woninginbraak
- Vlaardingen: overvallen op supermarkten
- Drachten: woningoverval op een 93-jarige vrouw
- Brakel: woningoverval bij tuindersgezin
- Den Haag: schietincident op het Zonneoord
- Nijmegen: overval op New York Pizza
- Amsterdam: overval op een drogisterij
- Cornjum: moord op Karin Grijpstra
Uiteraard wordt er een terugkoppeling gegeven op de zaken uit de vorige uitzending.

]]>
Opsporing Verzocht is dinsdag van 20.30 uur tot 21.15 uur te zien op NPO1. Het programma wordt een dag later rond 15.55 uur herhaald op NPO2.

]]>
Nieuw decor Anniko 51.6631071 5.623922699999999
Uden - Getuigen van plofkraak gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/3/09-getuigen-van-plofkraak-gezocht.html We zijn op zoek naar getuigen en andere informatie van een plofkraak in Uden. Die werd gepleegd op de Rabobank aan de Promenade op vrijdagmorgen 3 april om 3.50 uur. nieuwsbericht Fri, 03 Apr 2020 09:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/3/09-getuigen-van-plofkraak-gezocht.html 2020-04-03T09:46:00Z Om 3.50 uur kwam de melding binnen bij de politie dat er een explosie was geweest bij de Rabobank in Uden. De collega’s waren snel ter plaatse en de stortautomaat van de bank bleekt te zijn opgeblazen. Uit het eerste onderzoek kwam naar voren dat twee onbekende personen hiervoor verantwoordelijk zijn. Zij hebben direct na de explosie een onbekend geldbedrag weten buit te maken en zijn er daarna op een scooter vandoor gegaan.

]]>
De schade aan het pand is groot. Appartementen die boven het bankfiliaal liggen zijn ontruimd en bewoners hebben zelf onderdak gevonden en in een enkel geval is dat door de gemeente voor hen geregeld. Door de politie is ter plaatse meteen een onderzoek op gestart. Daarbij is onder andere technisch onderzoek gedaan, zijn getuigen gehoord en buurtonderzoek verricht en wordt gekeken of er bruikbare camerabeelden zijn.

]]>
We zijn nog op zoek naar eventuele getuigen van de plofkraak of mensen die mogelijk iets weten dat er mee te heeft. Van de daders is op dit moment geen bruikbaar signalement bekend. We vermoeden dat het om twee mannen gaat. Wel is er informatie over hun vluchtroute: ze gingen er op een scooter vandoor, tussen de kerk en het oude parochiegebouw, in de richting van de Kerkstraat.

We hebben een paar vragen:

  • Wie heeft de daders op deze vluchtroute wellicht gezien?
  • Wie is er in de periode voorafgaand aan de plofkraak iets bijzonders opgevallen in de omgeving van de Promenade? We sluiten niet uit dat de daders een voorverkenning hebben gedaan.
  • Wie heeft er mogelijk bruikbare videobeelden voor ons onderzoek?
  • Ook alle andere informatie waarvan u denkt dat die van belang kan zijn, is welkom.
]]>
U kunt contact met ons opnemen via 0900-8844 of het bijgevoegd tipformulier. Uiteraard kunt u informatie ook volledig anoniem delen: 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl). 

]]>
Detail afzetlint 51.6583238 5.6128235
Tilburg, Etten-Leur, Volkel, Zeeland, Zundert, Roosendaal - Een gewapende overval, zinloos geweld, diefstallen en phishing in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/25/een-gewapende-overval-zinloos-geweld-diestallen-en-phishing-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 30 maart uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven, zoals bij een gewapende overval op een filiaal van Domino’s Pizza en een ernstige vorm van zinloos geweld in Tilburg. Ook laten we beelden zien van verschillende daders van misdrijven die gepleegd zijn in Etten-Leur, Roosendaal, Zundert en Volkel en Zeeland. nieuwsbericht Wed, 25 Mar 2020 11:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/25/een-gewapende-overval-zinloos-geweld-diestallen-en-phishing-in-bureau-brabant.html 2020-03-25T11:14:00Z Op zaterdag 1 februari 2020 om 21.15 uur kwam een gemaskerde man de zaak aan de Thomas van Aquinostraat  binnen rennen. Hij sprong over de toonbank en richtte een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op de medewerkers van de zaak. Er waren op dat moment ook enkele klanten binnen. De overvaller wilde geld en er werd geld uit de kassa in een plastic tas van de Aldi gedaan. Ook probeerde hij nog de telefoon van een klant te bemachtigen. Maar op dat moment ging er een alarm af in de zaak en vluchtte hij weg, de mensen in shock achterlatend. Wij hebben de dader op beeld.

]]>
Een 65-jarige vrouw uit Leiden is het slachtoffer geworden van phising. Deze mevrouw kreeg een sms van de Rabobank. Althans, dit leek een bericht van de bank. Haar gegevens kwamen uiteindelijk terecht bij oplichters.

]]>
Wij zoeken een vrouw in verband de mishandeling van een winkel medewerkster in Zundert op 4 november 2019. Omdat ze van de Officier van Justitie een week de tijd krijgt om zich te melden, is ze onherkenbaar gemaakt. Als zij zich niet meldt, zal zij herkenbaar in beeld worden gebracht.

]]>
Het is donderdag 24 oktober. Het gaat om twee mannen, van mogelijk Oost-Europese afkomst. Op het eerste gezicht gewone klanten. En lijken ze niet eens bij elkaar te horen. Een van hen maakt een praatje met de winkelmedewerkster. Hij is op zoek naar een leuke liefdeskaart, zo zegt hij. De medewerkster helpt hem zo goed ze kan en dat is het moment dat zijn kompaan z’n kans grijpt. Hij loopt naar achteren, buiten het zicht van de medewerkster, en steelt daar de dagopbrengst van de winkel. Bijna krijgt de medewerkster in de gaten dat er iets niet klopt. Maar dan is het al te laat. De mannen zijn er met het geld vandoor.

]]>
Op vrijdagavond 4 oktober 2019 vond er in Tilburg zinloos geweld plaats. Het begint met een witte Mercedes E-klasse waar twee mannen in zitten. Een voorbijganger maakt een opmerking over hoe ze de auto parkeren. En dat schiet bij de mannen van de Mercedes helemaal in het verkeerde keelgat. Dat heeft het slachtoffer dan nog niet in de gaten. Maar als hij terug komt om met z’n eigen auto weg te rijden wordt het hem maar al te duidelijk. Eerst schelden de daders ‘m uit als hij langs loopt. En dan belet een de weg. En het loopt alleen nog maar verder uit de hand. Met z’n tweeën slaan en trappen ze in op man. Zo hard dat zijn ribben breken. Ze blijven maar door gaan en proberen hem ook nog uit z’n auto te trekken. Maar dat lukt niet. En dan is het voorbij. Ze gaan weg.

]]>
Het is maandag 21 oktober, tegen ’s zes uur ’s ochtends. Op bedrijventerrein Vosdonk-Zuid in Etten-Leur is het dan nog erg rustig. Op een enkele auto na. Maar een van deze auto's komt niet toevallig voorbij rijden. Hij lijkt wat te zoeken en draait dan het parkeerterrein op van een groothandel in gereedschappen. Hij ramt ineens het raam eruit. Eerst gaan de nodige spullen linea recta vanachter het raam meteen de auto in. Dan klautert hij door het gat naar binnen. Daar graait hij gereedschap uit de stelling, alles gaat naar buiten.

]]>
Bureau Brabant besteedt vanavond ook aandacht aan de zoektocht naar een 33-jarige man uit Etten-Leur. Zijn foto en personalia zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie vrijgegeven omdat hij mogelijk betrokken is bij de dood van vier familieleden. Zij werden zaterdagavond dood in een woning aan de Dasseburcht in Etten-Leur aangetroffen. We zijn ook bezorgd om zijn persoonlijke welzijn.

 

 

 

 

]]>
Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.560596 5.0919143
Uden - Gezocht - Een woningoverval in Uden https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/maart/09-een-woningoverval-in-uden.html Op zondag 14 april 2019 vond er een woningoverval in Uden plaats. Drie mannen overvallen rond 23.00 uur een echtpaar. Zij zijn net thuis als er wordt aangebeld. Zodra de bewoner de deur opent, proberen drie mannen met bivakmutsen naar binnen te stormen. verdachte Mon, 16 Mar 2020 10:32:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/maart/09-een-woningoverval-in-uden.html 2020-03-16T10:32:00Z De bewoner verzet zich hevig en probeert uit alle macht de drie mannen buiten te houden. Zijn vrouw komt komt op het tumult in de hal af. Ook zij reageert meteen en probeert met een schoenenrek de daders af te schrikken. Uiteindelijk weet het echtpaar hun belagers naar buiten te werken en ze doen snel de deur dicht. De vrouw belt direct 112.  Er wordt nog net een Volkwagen Golf gezien die met hoge snelheid de straat uitscheurt.

De drie overvallers waren ongeveer 1.65, 1.75 en 1.80 lang. Mogelijk is een van de daders getint. Verder heeft de politie enkele interessante sporen gevonden. De overvallers lieten namelijk een bivakmuts en een pistool achter. Ze worden nu onderzocht op DNA sporen.

Een camera in de buurt filmde die avond vlakbij de woning drie gemaskerde mannen, zeer waarschijnlijk de overvallers. dus. Wie weet meer?

]]>
Een ontvoering in Oss en een woningoverval in Uden. De politie denkt dat dit dezelfde daders zijn geweest en vraagt u om mee te denken in deze twee onderzoeken. Een camera heeft waarschijnlijk de bestelbus gefilmd waar een fietser in Oss in werd meegenomen. Ook de overvallers in Uden staan op beeld. De vraag aan u vandaag is: kunt u helpen? Heeft u een vermoeden wie die daders kunnen zijn? Deel uw informatie!

]]>
Goed nieuws. De politie heeft in dit onderzoek een 19 jarige man uit Oss aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij deze en nog een andere overval, op een zonnestudio in Oss. Ook sluit de politie een link met een ontvoering in Oss in februari 2019 niet uit! 

Meer info: Politie houdt verdachte van overvallen aan

]]>
]]>
51.6631071 5.623922699999999
Breda, Oss, Uden - Aandacht voor een overval in Uden, een ontvoering in Oss en nieuwe informatie over de dood van Gert van Zundert uit Breda in Bureau Brabant https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/11/aandacht-voor-een-overval-in-uden-een-ontvoering-in-oss-en-nieuwe-informatie-over-de-dood-van-gert-van-zundert-uit-breda-in-bureau-brabant.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 16 maart uw hulp bij het oplossen van een ontvoering in Oss en een woningoverval in Uden. We denken dat hier één dadergroep achter zit. Ook hebben wij nieuwe informatie uit het onderzoek naar de dood van Gert van Zundert. Hij werd in april 2019 in een garagebox aan de Sparrenweg in Breda in brand gestoken. nieuwsbericht Wed, 11 Mar 2020 13:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/maart/11/aandacht-voor-een-overval-in-uden-een-ontvoering-in-oss-en-nieuwe-informatie-over-de-dood-van-gert-van-zundert-uit-breda-in-bureau-brabant.html 2020-03-11T13:23:00Z Autohandelaar Ger van Zundert (49) uit Breda werd op maandagavond 8 april 2019 levend in brand gestoken. Dat gebeurde in zijn bedrijfspand aan de Sparrenweg in Breda. Van Zundert raakte hierbij zo ernstig gewond, dat hij een dag later overleed. De politie is nog op zoek naar twee mannen die bij zijn dood betrokken zijn. In de eerste uren na de brand was Van Zundert nog helder en aanspreekbaar. In het ziekenhuis heeft hij bijna een uur lang gesproken met de politie, en daarbij ook verteld wat hem overkomen is. Wij tonen een reconstructie met daarin nieuwe informatie uit het onderzoek.

]]>
Op dinsdag 11 februari 2019 wordt op de Asterstraat een 19-jarige man van zijn fiets getrokken en een bestelbus in gesleurd. Hij moet op de laadvloer gaan liggen met zijn gezicht naar beneden. De rit duurt ongeveer een kwartier voordat hij weer uit de bus wordt gezet. Zijn pinpas en telefoon is hij kwijt. Hij heeft zijn pincode moeten afgeven. Later is er inderdaad geld van zijn rekening gehaald. Deze daders willen we vinden. We zoeken ze namelijk ook voor een woningoverval in Uden, zie bericht hieronder.

]]>
Op zondag 14 april 2019 vond er een woningoverval in Uden plaats. Drie mannen overvallen rond 23.00 uur een echtpaar. Zij zijn net thuis als er wordt aangebeld. Zodra de deur open gaat, proberen drie mannen met bivakmutsen naar binnen te stormen. De bewoner verzet zich hevig en probeert uit alle macht de drie mannen buiten te houden. Zijn vrouw komt op het tumult af en ook zij reageert meteen. Ze pakt een schoenenrek en begint hiermee te slaan richting daders. Uiteindelijk weet het echtpaar hun drie belagers naar buiten te werken en ze doen snel de deur dicht. De vrouw pakt meteen de telefoon en belt 112. Wij hebben deze overval gereconstrueerd, samen met de ontvoering in Oss en we hopen met uw hulp deze daders te vinden.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.6631071 5.623922699999999
Uden - Getuigen gezocht van levensgevaarlijke brandstichting https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/29/09-getuigen-gezocht-van-levensgevaarlijke-brandstichting.html De politie zoekt getuigen van een brandstichting aan de Cellostraat in Uden. nieuwsbericht Sat, 29 Feb 2020 10:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/februari/29/09-getuigen-gezocht-van-levensgevaarlijke-brandstichting.html 2020-02-29T10:53:00Z Er werd op vrijdagavond 28 februari 2020 brand gesticht in een caravan die in de voortuin van de woning aan de Cellostraat stond. Omdat de caravan dicht tegen de gevel van het huis stond, sloegen de vlammen over. De gealarmeerde brandweer wist het vuur uiteindelijk te blussen. Omdat de bewoner niet thuis was raakte niemand gewond, maar zowel de caravan als de woning raakten zwaar beschadigd.

De bewoners van de naast gelegen woningen waren ook niet thuis ten tijde van de brand, dus ook zij bleven ongedeerd. Ze hebben de nacht wel elders door moeten brengen vanwege de rookschade en wateroverlast door het bluswerk.

]]>
Gelukkig raakte niemand dus gewond. Dat had echter heel anders af kunnen lopen als er wel bewoners thuis waren geweest. De politie neemt deze brandstichting dan ook zeer serieus en is direct een onderzoek opgestart. Daarbij wordt door de technische recherche sporenonderzoek gedaan in en om de woning en de caravan. Ook spreken we met buurtbewoners of zij mogelijk iets weten of gezien hebben en kijken we of er bruikbare camerabeelden beschikbaar zijn.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat andere mensen iets weten of gezien hebben dat mogelijk met deze brandstichting te maken heeft. Wij horen die informatie graag. U kunt contact opnemen via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000. Ook kunt u bijgevoegd tipformulier invullen.  

]]>
51.6726435 5.613808199999999
Uden - Aanhouding na bedreiging en belediging politieagente https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/21/09-aanhouding-na-bedreiging-en-belediging-politieagente.html Een 40-jarige Udenaar werd dinsdag 21 januari opgepakt in Helmond. Hij wordt verdacht van het bedreigen en uitschelden van een politieagente eerder die dag. nieuwsbericht Tue, 21 Jan 2020 15:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/21/09-aanhouding-na-bedreiging-en-belediging-politieagente.html 2020-01-21T15:15:00Z De verdachte bedreigde de agente met de dood tijdens een actie waarbij een vader en zijn dochter gearresteerd werden in hun woning in Uden. Ook schold hij haar uit. Op het moment zelf kon de verdachte niet aangehouden worden. De focus lag toen op de actie. De man is later alsnog opgepakt.

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.

]]>
Aanhouding op straat 51.6631071 5.62392269999998
Uden - Aanhoudingen na poging aanrijden en mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/20/09-aanhoudingen-na-poging-aanrijden-en-mishandeling.html Een arrestatieteam hield maandag 20 januari in hun woning in Uden een vader en zijn dochter aan. Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij een incident in Uden in oktober van het afgelopen jaar. nieuwsbericht Mon, 20 Jan 2020 15:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/januari/20/09-aanhoudingen-na-poging-aanrijden-en-mishandeling.html 2020-01-20T15:22:00Z De aangehouden 19-jarige vrouw wordt verdacht van het inrijden met haar auto op een 18-jarige vrouw uit Uden. Het slachtoffer kon op tijd wegkomen. Dit gebeurde het afgelopen jaar op 27 oktober net na middernacht in de buurt van de woning van het slachtoffer. De 58-jarige opgepakte man wordt ervan verdacht de vader van het slachtoffer bij zijn keel te hebben gegrepen kort na poging om de 18-jarige aan te rijden.

Na uitvoerig onderzoek werden de twee verdachten vanochtend aangehouden. Een arrestatieteam viel binnen en hield de verdachte vader aan. Later werd zijn dochter ook in de woning opgepakt door de politie. Het tweetal zit vast voor verder onderzoek.

]]>
In de boeien aangehouden 51.6631071 5.62392269999998
Gezocht - Mishandeling bij de McDrive in Uden https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/januari/09-mishandeling-bij-de-mcdrive-in-uden.html Goed nieuws, alle zes de verdachten hebben zich inmiddels gemeld. Iedereen bedankt voor het meedenken. Mon, 20 Jan 2020 11:57:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/januari/09-mishandeling-bij-de-mcdrive-in-uden.html 2020-01-20T11:57:00Z Goed nieuws, alle zes de verdachten hebben zich inmiddels gemeld. Iedereen bedankt voor het meedenken.

]]>
51.6631071 5.62392269999998